אשמח למתכון של ריבת חלב-רימון לא נותן לי לעשות חיפאם לשתיים
סליחה-חיפוש.. תודה מראש!אם לשתיים
פשוט וקליהודיה מא"י
ליטר חלב
רבע ק"ג סוכר (והערה: אם רוצים שהיא תהיה סמיכה יותר אז אפילו שליש ק"ג סוכר)
כפית סודה לשתייה
3 גולות
מניחים את הגולות בסיר (לוודא שהן שלמות)
שמים את כל החומרים בסיר, ומביאים לרתיחה (להשגיח שלא יגלוש)
מורידים את האש. לא לסגור את הסיר
האש צריכה להיות הכי גדולה שאפשר בלי שזה יגלוש
מבשלים כשעתיים וחצי. מידי פעם בוחשים (אין צורך לבחוש הרבה, הגולות עושות את זה)
רק לקראת הסוף צריך לבחוש יותר
והטריק הוא לדעת מתי זה מוכן: אז בספר התיאור הוא שכשמרימים עם כף ושופכים זה נשפך כמו חוט דקיק ובסוף כטיפות מתמשכות. חוץ מזה עם הנסיון אפשר לדעת טוב יותר מתי זה מוכן: לפי הכמות שנשארת (מליטר אחד עם חצי ק"ג סוכר אמור לצאת כמות של קופסת גבינה קטנה), לפי הצורה של הבועות, ולפי הצבע.
אם לא בטוחים אם זה מוכן או לא, אפשר להנמיך ממש את האש, לקחת קצת בכף ולשים במקפיא לאיזה דקה שיתקרר, ואז רואים אם זה נהיה מוצק מספיק או לא.
תודה!אם לשתיים
אם אין לי גולות זה אומר שאני צמודה ממש לסיר?פנסאי
בלי גולות כדאי לערבב כל 20 דקות בערךיהודיה מא"י
ולקראת הסוף כל 5 דקות.
מה זה גולות?am42
גולות משחק של ילדיםיהודיה מא"י
מניחים אותן בתחתית הסיר, והן מסתובבות מהחום ומערבבות את הריבה, כדי שלא ישרף למטה.
באמת??אני חייב לנסות את זה מתי שהוא..am42אחרונה
קרמל6neria4
איפה אוכל להשיג קרמל?
חיפשתי בכמה סופרים ,לא מצאתי
מכינים בביתיהודיה מא"י
מבשלים סוכר תוך ערבוב מתמיד עד שהוא הופך לקרמל
כדאי להשתמש בסיר עם תחתית עבה וכף עץ.
איך6neria4
עם מה מבשלים את הסוכר?
והאם ניתן להשיג קרמל בחנויות?
רק סוכריהודיה מא"י
אבל להשגיח כל הזמן, זה נשרף ברגע
וקחי בחשבון זה מתקשה מאוד כשזה מתקרר.
קשה לי להאמין שאפשר להשיג קרמל בחנויות.
תודה6neria4אחרונה
יש משהו שאפשר לעשות מבשר טחון בלי בצל??אורחיה
רוטב בולונוז בלי בצל, קציצות בלי בצלאיזו נחמה
כל דבר שאת מכינה מבשר טחון בעצם... הבצל ממש לא חיוני, הוא רק נותן טעם.
^^^חדשה דנדשה
מאפים-פילו, עלים או שמרים במילוי בשר-משה ר-אחרונה
אני מתלבט..מיסטר דום
תכין!! כל הכיף זה המאמץ, לא?חיה וקיימת
תכין לבד אבל עם חמאהמינימאוס
שזה יצדיק ...
לבד!heh
אפשר לשלוט בכמות השומן ובטיבו.
ואתה יודע בוודאות איזה חומרים הכנסת...
אמא שלי מספרת שפעם היא הייתה תמיד מכינה לא היוחדשה דנדשהאחרונה
שאלו פה פעם איך לגרום לריבת חלב להיות סמיכה יותריהודיה מא"י
אז התשובה: יותר סוכר
כמה יותר?חיה וקיימת
אני הוספתי ל2 ליטר חלב בערך כוס סוכריהודיה מא"י
כלומר, נוסף על החצי ק"ג.
גם יצא לי הרבה יותר ריבה.
תודה
(בפעם אחרונה שהכנתי נשרף לי, אולי פעםחיה וקיימת
יהיה לי מצב רוח לנסות שוב פעם).ץ
צריך כל הזמן לערבבמודדת כובעיםאחרונה
והפטנט של הגולות של יהודיה מצויין.
אבל בכל מקרה אי אפשר ללכת לתלות כביסה כשהריבה על האש.
תודה! (אני שאלתי)מודדת כובעים
דרושה: עוגהג'נדס
המצרכים שיש:
קמח מלא 100%
קמח מלא 70%
ביצים
סוכר
תמצית וניל
אבקת אפיה
קקאו
2 תפוזים (אבל בכלל אין לי מסחטה
)
עוגת שוקולד- גם נדושה וגם אני לא אוהבת להכין בלי הציפוי למעלה (שבשבילו צריך שוקולד)
מה אפשר להכין?
*אולי יש לי עוד מצרכים יעילים, תשאלו..
אני ממש אהבתי את זו שהתפרסמה כאן:אחת-קטנה
_____________
עוגת שוקולד פירורים:
מתאים לתבנית חד"פ עגולה/מרובעת, אפשר גם ל-2 ארוכות או לשחק עם הכמויות.
בסיס בצק:
2 וחצי כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
חצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן
ביצה אחת
לערבב הכל- אפשר גם בקיצ´נייד יוצא בצק פירורים
משטחים את 80% הבצק בתבנית ומשאירים בערך 20% בצד (לפירורים שאח"כ)
בלילת שוקולד:
כוס קקאו
חצי כוס שמן
כוס וחצי סוכר (אפשר גם כוס)
3 ביצים
לערבב ביד בקערה עד לקבלת עיסה אחידה.
לשפוך על הבצק, לפזר מעל פירורים שנשארו (למי שהיה בצק יותר אחיד ולא פירורי אז לגרד עם פומפיה את חתיכת הבצק הנותרת מעל העוגה.)
להכניס לתנור ל 180 מעלות
לבדוק אחרי חצי שעה, צריך להיות לח במרכז.
_____________
פתאום ראיתי שאין לך שמן... יש אולי?
אה, שכחתי לומר:אחת-קטנה
אני עשיתי עם קמח מלא 70, אני תמיד אופה עם כזה, ויצא מעולה. וגם הפחתתי סוכר, לא זוכרת כמה.
כן יש לי שמן...
ג'נדס
תודה על המתכון אבל נשמע לי מלא עבודה....
(ואין לי ביטחון לעוגות שהן לא בחושות, אני חדשה באפיה..)
יש לך הצלה? או אולי זה לא כזה הרבה עבודה ולא כזה קשה להכנה?
הוא ממש קל!אחת-קטנה
לערבב בצק בידיים, לערבב בלילת שוקולד בקערה, לשטח פירורים, לשים שוקולד מעל, לפזר את הפירורים שנשארו - וזהו!!
ממממ טוב אני זזה לעבודה, אולי אעלה צילום
ג'נדס
יואו, בהצלחה
אחת-קטנה
מקווה שייצא טוב...
טוב, שאלהג'נדס
יש לי רק חתי כוס קקאו. אבל יש לי שוקולית!
מה לעשות?
נראה לי אכין חצי. תבנית אינגליש קייק מספיקה
ג'נדס
לפי דעתי..0 אלישבע 0
את יכולה לשים במקום שוקולית, אבל תורידי בכמות של הסוכר.
הכנתי את העוגהחיים חדשים
חוץ מזה היא נראית שווה!
תנסי עוד קצת זמן בתנור?ג'נדס
הכנתי אותה השבתתודה על הכל
וחוסלה עוד לפני שהספקתי למצמץ!
ממש מעולה!
תודה רבה!
הנה:ג'נדס
יצא ליג'נדס
שהשוקולד רך מידי... הוצאתי לפני הזמן?
רך זה בסדר זה עוגה בחושה השאלה אם זה אפויאייכה!
זה לא עוגה בחושה....ג'נדס
זה מן קרם שוקולד שיש לו תחתית בצק ולמלעלה פירורי בצק..
וכתוב במתכון שצריך לצאת רך כשבודקים אחרי חצי שעה בתנור...
נו? וזה טעים? אני במתח!!אחת-קטנה
אז ככה-ג'נדס
זה כנראה לא היה אפוי מספיק, הכנסתי את זה לעוד איזה רבע שעה 20 ד' בתנור, ובעלי טעם ואמר שהיא הרבה יותר טובה וטעימה.
אבל
א. בעלי לא הכי אינדיקציה (אומר על הרבה שזה טעים לו)
ב. שמעתי בזמן שאכל שהבצק נהייה ממש קשה...
אז לא יודעת!
טוב...אחת-קטנה
מקווה שנהניתם בכ"ז...
בעלי מאוד!
ג'נדס
מעולה! ניסיתי גם וזה ממש מוצלח!!!פנסאיאחרונה
דרוש מתכון ללחמיות מתוקות מקמח מלאחדשה דנדשה
סוכר דמררה
ושמרים
אני רוצה להכין לחמניות מתוקות מקמח מלא. נא עזרתכם. לא מצאתי בגוגל מתכון.
מתכון מפורט שיצא פשוט וטעים - פשוט טעים

^^^^ חשוב לי להיוםחדשה דנדשה
יש לי מתכון ללחמניות דביקות של אמריקאים בא לך?מיסטר דום
לא. אני רוצה רגילות מתוקות. אבל תודהחדשה דנדשה
מה קורה חברה??? אני דוחה את זה למחר בגלל שאין מתכוחדשה דנדשה
כל בצק שמרים לחלות יתאים.איזו נחמה
בשביל המתיקות תלושי במיץ פירות (לפי האשכנזים הלחמניות יהיו מזונות כתוצאה מכך) ותוסיפי סוכר לפי הטעם.
אם אין לך בצק שמרים מוצלח לחלות קבלי את שלי (לא שלי אלא כך אני מכינה, זה של מרלין איילון כמדומני, מהבלוג מהבלוגריה):
1 ק"ג קמח (אני מכינה מקמח מלא 80% יוצא פצצה)
2 כפות שמרים יבשים
לערבב קמח עם שמרים
להוסיף:
3/4- 1 כוס סוכר (יוצא מתוק למדי אם את רוצה ממש מתוק שימי כוס וחצי).
1 כף מלח
2 בייצים
3 כוסות מים חמימים (אם את רוצה טעם תפוזי שימי לפחות חצי מיץ תפוזים טבעי, תשאלי רב לגבי הברכה)
ללוש את הבצק, כשהבצק כבר מתגבש, להוסיף תוך כדי לישה:
חצי כוס שמן (לא שמן זית!)
ללוש היטב (במיקסר אם לא במיקסר ללוש יותר זמן) במשך 3 דק'.
לתת לבצק לנוח 5 דק' ללוש שוב 3 דק'
ועוד פעם לצצ לנוח 5 דק' ללוש 3 דק'.
להתפיח עד הכפלת הנפח, טיפ: אם מתפיחים במקרר במשך לילה, הבצק יוצא יותר אוירירי כי הגלוטן משתחרר בו במשך יותר שעות והוא תורם למרקם.
אחרי שהכפיל נפח, ללוש להורדת נפח, ליצור חלות/לחמניות בצורה שרוצים.
להתפיח עד הכפלת נפח- שוב.
לחמם תנור ל180 מעלות, למרוח בביצה לפזר שומשום וכו', לאפות כ20 דק' (ללחמניות, חלות זה יותר זמן).
אפשר למלא את לחמנניות בקוביות שוקולד, אפשר להוסיף צימוקים/חמוציות/אגוזי פקאן סיני לבצק...
תודה רבה! איזה מפורט תבורכי!חדשה דנדשהאחרונה
איך מכינים סוכריות מקליפות תפוזים?בת 30
ככהיהודיה מא"י
מקלפים את התפוזים, משתדלים לקלף רק את הכתום, בלי הלבן.
מוסיפים סוכר (במשקל של הקליפות בערך) ומים
מבשלים על אש קטנה במשך די הרבה זמן
תודה רבהבת 30
מה פירוש במשקל הקליפות?~א.ל
ואיך יודעים שזה מוכן?
ואיך מקלפים כך שזה יצא רצועות?
נשמע רעיון נחמד 
שוקלים כמה קליפות יש, ושמים אותה כמות סוכריהודיה מא"י
אם אין משקל מטבח, אז שמים כך שיראה בערך אותה כמות, זה לא חייב להיות מדויק
מקלפים עם קולפן, ואם צריך חותכים לרצועות צרות יותר אחרי הקילוף
כנימותheh
קליפות של פירות הדרמלאות בכנימות(נקודות חומות שנראות כליכלוך), לכן כדאי לשטוף עם סקוטצ' את הקליפה לפני ההכנה.
זה ברור, אבל טוב מאוד שציינתיהודיה מא"יאחרונה
בישלתי גרגרי חומוס. אני צריכה לשטוף אותם בסוף?דינה ל.
אם יצא מלוח אז כן אולי תנסי הרתחה נוספת?חדשה דנדשהאחרונה
הכנת עוגה מראשאמא מסורה
אני רוצה להכין את העוגה הזאת http://www.inn.co.il/Recipes/Item/475
העוגה מיועדת לאירוע ביום חמישי בערב, מחר יש לי זמן פנוי להכין אותה בשעות הבוקר, יום רביעי אני הרבה פחות פנויה להכין ויום חמישי אין מצב שאספיק להכין בשעות הצהריים.
השאלה אם היא תישאר מספיק טריה ממחר עד יום חמישי, או שזה מסוג העוגות שמתייבשות מהר ועדיף להכין מה שיותר סמוך ליום חמישי, כשאני לא בטוחה שביום רביעי בכלל אצליח לגייס כוחות לאפות אותה? (עייפות מיום עבודה ארוך במיוחד, כשיש עוד הדלקת נרות)
אפשר להקפיא ולהפשיר לשעה לפני הארועאלמונית 0אחרונה
רק לעטוף היטב שלא יהיה טעם של מקפיא (אפשר לחתוך לפרוסות לפני ההקפאה, וכך זה חוסך זמן ועבודה)
מכירה מישהי שמכינה עוגות (גם דומות לזו) לפני ראש השנה שמיועדות לסוכות, והם טעימות לגמרי (נגמרות במהירות האור..)
עוגת פודינג מתייבשת יחסית במהירות, כך שגם אם תכיני אותה לפני הארוע ממליצה לך לעטוף אותה היטב.
נכון שפתיתים זה בעצם סוג של פסטה,שמשי
ואני יכולה להכין עם זה כל פשטידה מתאימה כמו עם פסטה רגילה?
כן ברורחדשה דנדשה
יענו פשטידת אטריות רק מפתיתים? |לא מבין|פלספניתאחרונה
יש מתכון טוב לחזה עוף ממולא?חיטה
עדיף מטוגן .
ועדיף מילוי לא בשרי בשביל הגיוון- אבל כל דבר יהיה בסדר
ואם יש טיפים/ עצות יתקבלו בשמחה.
פשוט פעם הכנתי וקצת הסתבכתי ולא הייתי מרוצה מהמתכון
תודה!!!
ככה-יעל מהדרום
לק"י
מבשלים תפו"א ומועכים אותם.
מוסיפים פטרוזיליה/ כוסברה/ שמיר/ הכל קצוצים דק, בצל מגורד, מלח, פפריקה, תבלין לקציצות, פרורי לחם, (אולי גם ביצה?).
ממלאים את החזה עוף ומטגנים.
אני ממלאת במוקפציםkrn
רצועות מוקפצות של בצל, גזר, גמבה, קישואים, כרוב, פטריות, נבטים כמובן שלא חייב הכל ביחד ובקיצור מה שיש לך...
אפשר למלא בפירות יבשים קצוציםחילזון 123
חזה עוף ממולאעיצוביתאחרונה
קודם כל צריך חתיכות יחסית דקות ורחבות
אני משרה אותם במשרה של דבש סויה וצילי מתוק
למלית אני קוצצת בצל ופטריות ומטגנת
שמה חופן מהמלית יחסית בתחילתצ הרצועה
מגלגלת תוקעת קיסמים כדי שלא ישפך ושמה במחבת עם טיפה שמן על אש נמוכה
מגלגלת מכל הצדדים עד שמשחים
יוצא ממש מעולה
בתיאבון
מה דעתכן/ם על שרשור טיפים?-משה ר-
מוסיפה..0 אלישבע 0
אני פשוט מקפיאה בקופסא ובין השכבות שמה שקית ניילון.
(ראינו שזה הכי עובד..)
איך כותבים באנונימי?חיים חדשים
לא בכל פורום אפשרימודדת כובעים
בעיקרון כשאתה פותח הודעה, משמאל לשם המשתמש שלך יש ריבוע שמסמנים אם רוצים שיכתוב באנונימי.
תודה רבה! גם מהפלאפון?חיים חדשים
מהפלאפון א"את.מ.
תודה רבה!!חיים חדשים
פעם הבאה לפורום משוביהודיה מא"יאחרונה
ואכן, בפורום הזה אין אנונימי
רעיונות ללחמניות ממולאות.חיה וקיימת
כוונתי לאלה שממלאים לפני האפיה.
אני עושה רוטב אדוםשמשי
כמו של פסטה כזה, מורחת וממלאת (ממלאה?) בתערובת של טונה, פטרוזיליה, פטריות חתוכות, פירה, ביצה קשה וכאלה, אפשר להוסיף או להוריד לפי הטעם.
בנוסף, אני עושה גם עם בשר/עוף/הודו טחון (מטגנת בצל ואת הבשר, אפשר להוסיף פרוזיליה וכו')
רוטב אדום גם, בצל רסק תירס זיתים פטריות וכוודודי לי
קוביית שוקולד! יאמי!תודה על הכל
אפשר גם זיתים עם גבנ"צ ותבלינים
פירה עם בצל ופטריות+mp8
רסק עגבניות עם בצל מטוגן, זיתים ותבלין פיצה
אנטיפסטי
טונה - אמא שלי מכינה את זה וזה נאכל מהר מאוד......חנהלה החבדנקית
--עולם חדש
גבינת פרומעז ופסטושיר ידידתאחרונה
מחר אני הולך להכין בצק שמרים כרוך !מיסטר דום
תאחלו לי בהצלחה אמאללה זה מפחידד!!!
בהצלחה..יעל מהדרום
בהצלחה!! למה מפחיד? כבר העלית פעם תמונה של זהחיה וקיימת
אז אתה מנוסה, לא?
יאלה תמונות!!!מודדת כובעים
(מה זה בכלל?
)
עוגת שמרים עם פול מרגרינה.חיה וקיימתאחרונה
מרדדים את הבצק לעלה שמים בפנים קוביית מרגרינה וסוגרים על זה את הבצק ומרדדים ושוב מקבלים ומרדדים.
סוג של בצק עלים.
יש המלצות למתכון לדג טונה?בת 30
אף פעם לא הכנתי, אשמח לרעיונות...
מקפיצה..בת 30
עם רוטב אדוםkrnאחרונה
כמו כל דג ברוטב, רק שזה צריך בישול איטי וארוך בכדי להתרכך, אז לשים מספיק מים, אש נמוכה ולשכוח.
ורוטב אדום קל: מערבבים רסק, מלח, פלפל, פפריקה, שמן בנדיבות, שום כתוש ומים.
אפשר להניח למטה בסיר בצל, עגבניות, רצועות גמבה, פרוסות תפו"א (לא חייב הכל ביחד).
מתכונים ללחם מלא באופה לחםשרבוב
יש לי בהשאלה אופה לחם של - מורפי ריצ'ארד
ניסיתי לעשות איזה מתכון שהיה כתוב מאחורה בכתב יד של זה שהשאיל לי ויצא לי לא אפוי
יש לכם מתכון של לחם מקמח מלא/כוסמין/ שיפון? 100% מסך הקמחים?
בחוברת אין מתכונים כאלה חוץ ממתכון אחד שצריך לשים אבקת חלב 
ישלי אופה לחם חדשדש מהיום
פלספנית
להעתיק לך מתכונים מהחוברת שלהם?.. יש שם כמה..
כן! ממש יעזור לי!שרבוב
אבל בלי קמח לבן
ובלי מרגרינה או חמאה או שאר חומרים מוזרים
ותגידי גם כמה זמן בערך התוכנית
תודה תודה!
זה מה שעשיתי היום, כיכר קטנה [450 ג']פלספניתאחרונה
בעזהי"ת
כפית מלח
2 כפות סוכר חום
[הוספתי פה חצי כפית זעתר וחצי כפית שום גבישי, לגיוון]
2 כפות שמן
2 כוסות קמח 70%
שלושת רבעי כוס מים [אני שמה אותם חמימים]
כפית שמרים יבשים
עשיתי את זה בתכנית של קמח לבן רגיל- של 3 שעות, בהשהיה של שעתיים [יענו סה"כ 5 שעות]
ויצא מעולה 
מקפיצה לעצמישרבוב
היום עשיתי עוד ניסיון-
עם המתכון של החוברת.
לא שמתי א.חלב
ובמקום חמאה שמתי שמן
ויצא ממש גרוע 
לא תפח מספיק
ולא אפוי!! ממש מרגיז
והפעם שמתי על תוכנית ארוכה...
![]()
אל תתייאשי, בסוף זה יוצאיהודיה מא"י
קצת ניסוי וטעיה, ובסוף מגלים את הנוסחא הנכונה, ואז זה ממש שווה את זה. יש לחם טרי יום יום, בלי כל מיני חומרים מוזרים שיש בלחם הקנוי (והמלא אפילו יותר בעייתי עם כל מיני קמח סויה ועוד כל מיני דברים שהם מוסיפים כדי שיצא קליל אבל עדין יחשב לקמח מלא) וחיסכון אדיר במחיר.
אצלנו אם יש לחם מאתמול הילדים מתלוננים שזה לא טרי...
נסי את זה:
2 כוסות מים
כפית מלח
קצת שמן
4 כוסות קמח
כף שמרים
קצת סוכר
אם את מכינה עם השהייה, להכין על התוכנית של הקמח הלבן, ואם את מכינה בלי השהייה, על התוכנית של לחם מלא.
אם זה יוצא עם שקע כזה באמצע, לשים פחות מים (או קצת יותר קמח) כי זה סימן שתפח יותר מידי בתהליך.
אם זה לא תופח מספיק (אמור לפתוח קצת פחות מלחם לבן, אין מה לעשות) לשים קצת יותר מים.
ואם זה לא יוצא לך טוב, תכתבי, לגיסתי יש אופה של מורפי, והיא משתמשת רק בקמח מלא 100% ויוצא לה אחלה, אז אם צריך אני אבקש ממנה מתכון מדויק.
יש לך את החוברת?חיהלב
קטעים לספר מתכוניםגכעיגכ
אנחנו מכינים ספר מתכונים, ויש הרבה חללים בין המתכונים.. אז חשבנו לשים שם קטעים חמודים כאלה, על אותו מאכל..
אז נשמח אם תרשמו קטעים חמודים כאלה..
(לדוג' על שוקולד, פשטידה, בשר, עוף, דגים וכו'..)
שמתי את זה כאן כי זה ניראה לי מתאים, אם זה לא, בבקשה תכתבו איפה כן מתאים..

