אני צריכה מתכונים לתנור
ונראה לכם שאפשר לבשל אותם ככה שלמים?
שבת שמחה


אלא אם כן לא ניקו לך בחנות את ה-מה שיש בתוך הבטן ואז צריך לחתוך ולהוציא את זה
ומבחוץ אם יש קשקשים צריך לגרד אותם עם סכין (עדיף לעשות את זה בתוך קערת מים אחרת הכל עף לצדדים). אבל שוב- בד"כ עושים את זה בחנות כבר.
מבשלים\אופים את זה שלם.
אפשר לשים לו בבפנים שיני שום ופטרוזיליה או משהו כזה.
בגוף אפשר לעשות חתכים ולשים פרוסות לימון.
לסדר בתבנית עם בצל או ירקות נוספים ולאפות.
ולא חמין או אורז..
ולא משהו עם חומרים שאפשר להשי רק בחנויות מיוחדות..(אין לי אפשרות כזו..)
אוכל שאפשר לחמם בבוקר על הפלטה..
תודה!
השאלה מה אתם עושים בעניין לחמם דברים עם רוטב
אם אתם שמים בשבת על הפלטה דברים קרים עם קצת רוטב
את יכולה להכין אפילו עוף ולשים אותו על הפלטה בבוקר
אנחנו לאחרונה אכלנו מוסקה וזה היה ממש נחמד
וגם קינוח נחמד (בלי סוכר וקקאו) יתקבל בשמחה
עוף,שניצל,תפוחי אדמה,קציצות מטוגנות,קוסקוס,חזה עוף עם פטריות..
מוקפץ סיני (עם חזה עוף או בשר) ואגרולים (הבשר או החזה עוף עם אטריות אורז או אטריות ביצים),
רולדת הודו (עם רוטב),
קונכיות בצק עם בשר טחון ברוטב פטריות,
בורקסי בשר, פשטידות שונות,
זה מה שעולה לי כרגע.
חוץ מזה אפשר להיכנס לכל מיני אתרי בישול באינטרנט ולקבל רעיונות
בהצלחה![]()
אפשר גם לתוספות או לקינוח שווה וקל יחסית..
תוספות: אנטיפסטי, ירקות מוקפצים, אפונה וגזר, שעועית ירוקה (ארוכה כזאת) ברוטב אדום...
קינוחים: כדורי שוקולד/נקניק שוקולד (אותו מתכון, רק באחד את קורצת עיגולים ובשני את מגלגלת את העיסה ל"נקניק" ופורסת לפרוסות. יוצא מרשים ![]()
פירות חתוכים ומעל זה ג'לי
אננס טרי
שטרודל תפוחים
תה ועוגה
תוספות: מג'דרה, אורז עם בשר טחון, תפוחי אדמה סלטים פשטידות כבד וכו...
אפשר לביבות בטטה אפויות, או פשטידות, סלט עוף קר (ממש כמו סלט טונה).
עזרתם לי בהחלט!
בסוף היה מגוון וטעים...
משהו פשוט בסגנון ערבב והכנס לתנור....
תודה
הרבה בצל פרוס מעל זה את העוף
שופכים עליו רוטב שעשוי מסילאן קצת חרדל וקצת סויה ושמן
מורחים על העוף ונותנים לרוטב להשפך סביב מוסיפים כוס מים וסוגרים היטב
עם ירקות ותבלינים, קצת שמן קצת מים.לנער טוב ולתנור..
מקציפים ריצ', קצת פודינג וניל ומה שיש בבית(חלבה, אגוזים מסוכרים, עוגיות ישנות ועוד כיד הדמיון הטובה...)
מחלקים לכוסות ח"פ (עדיף קטנות עם מכסה) ומקפיאים
בתאבון!!!
מקפיאים פירות [שלא יקפאו לגמרי]
מרסקים
ומקפיאים שוב
חשוב השילוב של הפירות..
למתיקות-מוסיפים תמרים
לריכוך-מיץ תפוזים
מתכון לדוג'-
בננה
אגס
תפוז [לא להקפיא]
קיווי
תפוח
צריך לתת לזה קצת זמן להפשיר לפני שאוכלים, כי זה קופא ממש..
אבל זה טעים ומתוק בלי תוספות
אפשר לעשות מכל מיני פירות. יוצא טעים ממש ופשוט להכנה.
(אני ממשיכה את הרעיון של דלת).
3 כוסות פרי מרוסק (קיווי/ מיץ ענבים/ מיץ תפוזים/ בננות/ מנגו (שאני הכי אוהבת) / תותים וכו')
להרתיח בסיר 4 כוסות מים(לרסק פרי) או 3 כוסות מים (למיץ פרי) + 1.5 - 2 כוסות סוכר(לפי מתיקות הפרי)
להוסיף את הפירות (כל אחד לחוד) ולערבב, להקפיא עד שמתקשה. להוציא מהמקפיא, לחכות כמה דקות, להכניס למעבד מזון ולרסק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה - כמו ברד ולהקפיא שוב.
אפשר לעשות ולהקפיא כמה שכבות בצבעים שונים.
כדאי להוציא ולהפשיר קצת לפני ההגשה
ריץ' עם קופסת רסק תפוחים.
להגשה- אפשר להקפיא או לשים במקרר
אפשר לפזר למעלה אגוזים או שקדים קצוצים
שלום! אני מתכננת להכין עוגת ביסקויטים ויש לי 2 ריצ' ו2 חפיסות שוקולד וחבילת פודינג
. אני רוצה שזה יספיק למילוי וגם להמיס שוקולד וקצפת ןלצפות מעל...איך אני מחלקת את הכמויות?
אחותי אמורה לשהות שבת בבית חולים (קצת צירים, לא משהו רציני
) מה אפשר לשלוח לה לאכול? יש לנו סיר תרמוס.
לא רק אוכל אלא גם עוגות ופינוקים.
תודה ושבת שלום.
אבל לא בצורת פרח.... סיוט לנקות....
סיליקון נראה לי כמו להכניס פלסטיק לתנור
וכל התבניות המצופות נשרטות בקלות ואז זה לא הכי בריא.
גם אני אוהבת פיירקס, עמיד, נוח, וקל לניקוי.
אבל כמדובר בתבנית שקעים (למאפינס) אין על הנוחות של הסילקון. כ"כ הרבה יותר נוח להוציא אותם מתבנית כזאת, לעומת המתכת.
ורוב העוגות יוצאות מזה די בקלות. זה לא נדבק כ"כ.
הכנתי בזה מאפינס וגם פשטידות אישיות. וזה משמש גם סתם לשים פיצוחים ופירות בשבת.
וכשהתקלקל לי התנור בדיוק כשניסיתי להכין מאפינס וכבר מזגתי את העיסה, גיליתי שאפשר לפעמים לאפות בקלות במיקרוגל. הכנסתי כל כוסית לדקה למיקרו ויצאו עוגות אישיות חמודות מאד.
יהודיה מא"יאחרונה
סלט טורקי
חציל רומני
חומוס לבנוני
כרוב שוודי
לחם רוסי
סלט יווני
פלפל אוזבקיסטני
עוגה אנגלית לקינוח.
![]()
המלצתכם?
עוד הצעות?
גזר מרוקאי.
חיפשתי באינטרנט ולא כ"כ הבנתי את ההוראות.
ראיתי שהרבה פעמים כתבו גם לבשל אותם וגם לאפות.
אשמח למתכון קל להכנה.
תודה רבה!
שוטפת פלפלים וחותכת את הראש- אך משאירה אותו בצד לכיסוי לאחר שאני שמה את המלית.
במקביל מכינה אורז- חצי בישול (כי הוא ממשיך לאחר מכן)
ובשר בקר טחון עם בצל מטגנת במחבת עד שנראה מוכן מתבלת במלח ומעט פלפל שחור
ממלאה/ת כל פלפל, מכינה רוטב שאני אוהבת בסיר, ואחרי שהרוטב מוכן מניחה את הפלפלים סגורים במסודר.
בהצלחה!
אני מכינה את זה בלי בשר טחון,רק עם אורז.
אז אחרי שהאורז עבר חצי בישול שמים אותו בפלפלים ואז מבשלים או אופים?
אני מניחה את הפלפלים בסיר ומבשלת..~א.לאחרונהוהמלצה- להוסיף לאורז גזר וקישוא- שניהם מגורדים..
בס"ד
זה המתכון שלי..
פלפלים בכל הצבעים חתוכים לרצועות דקות
גזר רצועות דקות
נבטים
קישואים רצועות דקות
כרוב קצוץ קטן
בצל ירוק רצועות אלכסוניות
שום רצועות
טבעות בצל קטנות
חזה עוף רצועות
לטגן הכל בסיר עד שהכל ניהיה רך מאד
להוסיף נודלס לא מבשול ולהמשיך את הטיגון
להוסיף קוביות אננס משומר וטיפה מהנוזלים שלו
להמשיך לטגן עוד כמה דקות
להוסיף כוס טריארקי,כוס צ'ילי מתוק,חצי כוס סויה בסגנון סיני
ואפשר לשים למעלה עם פומפיה טיפונת ג'ינג'ר ולדאוג שלא ישתלט על הטעם
עוד טיגון קצר של 2-3 דקות ולהוריד מהאש ולהנות.
למעלה אפשר להוסיף על כל צלחת טיפה שומשום שחור ולבן למשחק צבעים ומראה טוב בעיניים..
אנחנו שמנו את זה על הפלטה שבת בוקר וזה הוסיף טעם מיוחד..
בתיאבון!!
אין לי מה להוסיף אני מתבלת את זה הרבה הרבה פחות
וגרגרי תירס או תירס גמדי
ושעועית ירוקה שלמה.
מה שכן במוקפץ אמיתי בד"כ דווקא לא מבשלים את הירקות עד שיתרככו אלא מקפיצים קצת אבל משאירים אותם יחסית קשים.
וזה לא הרבה מידי רוטב? זה שתי כוסות נוזלים, זה לא יותר מדי?
אני לא מוסיפה את הגינגיר אבל נתת לי רעיון לגיוון
תמיד תהיתי לעצמי...
איזה טעם זה נותן?
למה זה מיועד בעיקרון? רק למוקפץ?
שמים את זה במוקפצים של האוכל-הסיני במזנון המהיר?
(אני מנסה לקשר לי טעמים לשמות...)
שחור כהה כזה. אבל לא מתוק
רוטב טעים מאד בייחוד בסושי..
עשיתן לי חשק לסושי ולמוקפץ!!!!![]()
אפרופו סושי, איך מכינים???
חברה שלי אמרה לי שזה ממש לא מסובך, אבל לא ניסיתי..
זה נצלו"ש? לפתוח שרשור חדש?
ז'וז'ואיתבאמת לא כ"כ מסובך אחרי שמנסים פעם-פעמיים.
את צריכה לקנות מחצלת ואצות ואורז עגול. ורצוי חומץ אורז.
נתחיל מזה שחצי מהירקות שיש במוקפץ- אני לא אוהבת..
אז אני שמה רק בצל, שעועית ירוקה עדינה, גזר, ו.... תפו"א ובטטה חתוכים לרצועות דקות דקות. ופטריות..
חוצמזה שאני לא אוהבת רטבים סיניים- אז מצאתי רוטב טעים בטירוף- מייפל, חומץ וטיפה רוטב סויה. (אין לי כמויות, אני שמה לפי העין..)
או עוד משהו שיוצא ממש סוף במוקפץ- ריבת בצל. אני קניתי אבל בעיקרון אפשר להכין בבית.. (פשוט חותכים בצל דקדק ומטגנים המון זמן על אש נמוכה עד שנהיה חום ורך וריבתי כזה, אפשר להוסיף דבש\סוכר)
גבוה כזה... מוזר.
![]()
וחיהלב יקרה- לפעמים דקה או שתיים מיותרות בתנור זה מה שיפריד בין הבראוניז הרכים והנימוחים לעוגת שוקולד טעימה אך פשוטה, ייתכן שזה המצב?
יותר מדי א. אפיה, השתמשת בשמן במקום שוקולד או מרגרינה, מעט מדי ביצים יחסית לקמח.
מתכון של פאז!חיהלבאחרונה3/4 כוס קקאו, 2 כוסות סוכר, חבילת מרגרינה (מחליפה בשמן), 4 ביצים (שמה 3 גדולות- אוהבת את זה יותר קשה..)
בקערה אחת. את הביצים להוסיף אחת אחת ולערבב. אני מוסיפה בשלב הזה גם קצת קפה מגורען לארומה.
קערה שניה: כוס ורבע קמח (אני משתמשת לפעמים בד"כ במלא מאה אחוז), כפית א. אפיה, אגוזים (אני לא אוהבת אגוזים, לפעמים שמה קצת שוקולד צ'יפס/שוקולד מגורר) לערבב.
לערבב קערה1+2 להוסיף כפית תמצית וניל (או שקית סוכר וניל)
ולאפות.
את המרגרינה המרתי ב3/4 כוס שמן. וזהו.
כמה זמן בערך זה היה אמור להיות בתנור?
ועל איזה חום??
יתקבלו בברכה.

לאורז,תפו"א?
משהו אחר?
למנת בשר (ממולאים -רק בבשר ולא באורז)
ולמנת פחמימה (בורגול עם ירקות- לא הרבה מידי ירקות)
תודה
או גזר מבושל עם בצל.
זה מה שעולה לי..
בהצלחה!
קישואים ברוטב עגבניות, שעועית ירוקה קפואה ברוטב עגבניות, גזר מתוק (צימס), כרוב אדום מאודה (אפשר חמוץ מתוק עם צימוקים), קישואים מגוררים עם בצל מטוגן.
אין לי עשבי תיבול. יש ירקות אחרים.
אוהבים חריף (לא יותר מדי)
תודה!
יש מתכון בקהל?
תודה
הכנו מוס ונשארו לנו חלמונים, מה אפשר לעשות איתם [פשוט יחסית] שהוא לא חביתה?
אני זוכרת שהיה פעם שרשור בנושא, אבל לא הצלחתי לאתר אותו.
תודה!
בצק פריך (לעוגיות, תחתית לעוגה או תחתית לפשטידה.)
אני חושבת שאלפחורוס רק עם חלמונים.
את גם יכולה לחפש בגוגל "מתכונים לניצול חלמונים" או "מה עושים עם חלמונים מיותרים"....
לא יודעת כמה זמן זה נשמר, אצלינו זה מתחסל ברגע![]()
המקסימום שהצלחנו לשמור זה שבוע במקרר... נשמר מצוין!
אם זה מראש לזמן ארוך (נניח את מתחילה להכין עכשיו לאירוע בעוד שבועיים) אז הייתי ממליצה להקפיא.
באמת!
תכיני פעם אחת ותביני על מה אני מדברת!
אני אוהבת את זה גושים 
ככה אפשר להוסיף את זה לסלטים (משדרג בטירוף!), לגבינות וכו'...
איך עושים סופגניות שלא יהיו בצקיות באמצע ולא יהיו שרופות?
אפשר להוסיף גם מתכון לבצק? אולי אני אגוון קצת ממה שאני עושה.
תודה![]()
בעזהי"ת
זה משחק נכון עם הטמפרטורה.
שמן רותח צורב את הסופגניה- זה טוב להתחלה בשביל שהסופגניה לא תהפוך לספוג מלא שמן, אלא להכניס את הסופגניה לשמן כשהוא רותח בשביל שיתקבל גוון זהוב יפה והשכבה החיצונית תאטם
ואז להחליש את האש כדי שיתבשל היטב בלי להשרף..
אבל זה לא מסוג הטיגונים שאפשר לשים בשמן וללכת!
תמיד 2 עיניים על הסיר, להפוך בזמן, להוציא בזמן. לפי הצבע.
אבל אוורירי ורך כזה, כמו בדוכנים.
ניסיתי מלא מתכונים מהאינטרנט, אבל כולם יצאו כבדים כאלה ודחוסים. בשנייה שהתקררו זה היה כמו לאכול יציקה!
מה הסוד לפלאפל טוב? כזה שנמס בפה ולא צריך בשבילו מסור חשמלי?
(ניסיתי עם סודה לשתייה, וגם זה לא עזר...)
אבל לא עלי .. מקווה לזכור לחפש אותו
להשרות חומוס לילה אפשר יותר.
לסנן, לשטוף
במעבד מזון לרסק בצל בינוני, שום, וירקות עלים שרוצים. (לא חייב שום וירקות עלים. למעשה אני לא בטוחה שחייב בצל, עוד לא יצא לי לנסות בלי. בסופו של דבר כל אלו זה תיבול)
לשים חומוס, כמה שנכנס במעבד מזון (לי יוצא 4.5 כוסות בערך של חומוס מושרה)
תבלינים: שום (אם לא שמנו קודם), פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון, מלח ולפעמים גם קצת כורכום)
לטחון היטב
אם רוצים לאפות את הפלאפל: להוסיף שמן
אם רוצים לטגן, לפעמים צריך להוסיף קצת קמח, לפעמים לא.
לעשות כדורים ולטגן.
ויכול להיות בכלל שהם יוצאים לך קשים בגלל שמן חם מיד/לא חם מספיק?
תודה נשמה בכל אופן.
זה די דומה למתכון שלי!
אז למה לא יוצא לי??![]()
מינימאוס אשמח לקבל גם את המתכון שלך, לערוך השוואות בחומרים/כמויות ![]()
אולי זה ייתן אווריריות לפלאפל
הלוואי שיצליח באמת...
בע"ה
ממש אשמח לשמוע ממישהו שאולי קנה את המיקסר הזה או מכיר אישית מישהו שקנה את המיקסר הזה.
(ולא משמועות או מהאינטרנט, אלא רק מנסיון אישי).
מה אתם אומרים עליו?
אנחנו חייבים סוס עבודה. 2 קילו קמח מלא או 70% כל יומיים בערך.
לא אכפת לי גם לעשות רק קילו כל פעם, אך זה אומר שהוא יעבוד זמן כפול.
יש למישהו נסיון?
על פניו הוא אמור להתמודד עם זה לאורך זמן (מנוע מאוד חזק1200W)...
תודה רבה!
ובינתיים השתמשתי בו רק לעוגות ובלינצ'סים.
את החוברת, זה דגם KMX-51 KENWOOD
פנסאי
אושר תמידיאחרונה