שרשור חדש
תראו איזה כיף לי חנניו
אם רוצים מתכון, תגידו. העיקרון זה חמאה, סוכר, שוקולד.
היי, זה עוגיות טחינה של דה-מרקר? ז'וז'ואית

נראה סוף!!!

בתאבון יאמי

לא,חנניו

עוגיות מבצק חמאה, את רעיון המילוי אני המצאתי (סביר להניח שזה קיים באינטרנט...)

וואלה, איזה קטע! תראי למה שאלתי...ז'וז'ואית

http://cafe.themarker.com/post/2710211/

זה יוצא אותו דבר

כן, ממש דומה חנניואחרונה

אלו עוגיות מאוד מוכרות... קוראים להן "עוגיות טביעת אצבע" ויש מלא גרסאות עם מלא גיוונים של בצקים ומילויים

לפני הכל, זה מהמם!!חיים חדשים
איך נשמרה לך הצורה??חיה וקיימת

הכנתי פעם עוגיות דומות ג"כ מבצק חמאה עם שקדים טחונים, יצא טעים בטרוף, אבל המראה  

איך נשמרה לך הצורה? אולי זה סוג של בצק יתר מוצלח?

אשמח מאוד לקבל מתכון.

נראה מצויין.

הבצק די יציב.חנניו

יוצרים כדורים ובאמצע האפייה (האמת ראה לי שאפשר גם בסוף או בהתחלה) מטביעים את האגודל במים קרים ומטביעים שקע בעוגיות.. אני די הקפדתי שייצא אסתטי. זה טעים בכל מקרה

 

המתכון-

 

2.5 כוסות קמח

200 ג' חמאה רכה

0.5 כוס סוכר (אם רוצים אפשר יותר אבל לי זה לגמרי הספיק, ועוד עם השוקולד למעלה...)

 

מקרימים את החמאה והסוכר במיקסר, מוסיפי את הקמח ומאחדים לבצק. אם הוא לא כ"כ יציב שמים במקרר לשעה בערך.

יוצרים כדורים, אופים כרבע שעה בחום 180 מעלות.

אני עשיתי שקע כמו שהסברתי, ומילאתי בפנים בזילוף של שוקולד חום ולבן.

וואו, תודה לך שקולד אמיתי מומס?חיה וקיימת
כן, עם קצת שמן בשביל הברק.חנניו
ניראה טווווב!מעפר אני באה
הגעת לי בדיוק בזמן עם המתכון הזה..נפשי ישובב

הן רכות מבפנים (לא רכרוכיות)?

לא, מתפוררות כאלו...חנניו

קשה לתאר אבל זה טעים לכל הדעות

עזרה זריזה: איזה תפוחים טובים לעוגת תפוחים?דינה ל.
גרנד סמיט-משה ר-
לא קצת מר?~א.ל
זה נחשב לזן הממולץ לבישול ואפייהיהודיה מא"י

למרות שהכל הולך טוב

נכון, אבל הוא גם חמוץ.. לדעתי~א.ל
כשאוכלים אותו כמות שהוא.. באפייה החמיצות יורדת-משה ר-

ואל תשכחי שאת שמה סוכר וקינמון וכ"ו...

להפך! דוקא בגלל החמיצות הוא נחשב למתאיםאיזו נחמה

החמיצות נותנת טוויסט מעניין למתיקות של הסוכר והקינמון. אמנם נכון שאם משתמשים בתפו"ע מתוקים אז צריך לשים פחות סוכר, אבל אם רוצים להשקיע בלי קשר לבריאות אז סמית נחשב לזן המוביל, הוא גם שומר על צורתו לאחר בישול/אפיה ממושכים, מה שאין כן השאר שבד"כ מתפוררים יותר.

 

אגב, אישית ללפתן תפו"ע אני מעדיפה את הזן המנומש הזהוב הזה.. אוהבת את המתפוררות שלו....

 

כללית אני משתמשת בכל סוגי התפוחים שבמקרר או בירקן לפי הזמינות/המחיר שלהם...

אני אופה כל מה שמסכןשרבוב
אדומיםטובטוב

הם מתוקים

כל מה שהתרכך. חבל לזרוקאורין
תודה לכולם נקווה שיצא טוב...דינה ל.

יש לי נטייה להכין דברים חדשים רק כשיש אורחים/מתארחת, ובד"כ זה מפושל משום מה.... מבולבל

 

עכשיו יש שבת כלה, אני מקווה שזה יצא אכיל

אפשר מתכון לעוגת תפוחים? פעימה
מצטרפת חיה וקיימת
הי הי, אתן לא רוצות לחכות לתוצאה? דינה ל.

נראה בשבת בבוקר איך היא יצאה יאמי

עיזבי, תן את המתכון הבסיסי, אנחנו נתמודד עם התוצאהחיה וקיימת

סבבה, עליכם דינה ל.
אז ביקשתי רשות מחברתי האופה, כי זה מתכון שלה שהיא רקחה.

הנה הוא:

המצרכים לבצק:
2 כוסות קמח
160 גרם חמאה
1 ביצה
כף מים

אופן ההכנה
מערבבים את הקמח והחמאה במעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה ומעבדים עוד חצי דקה לתערובת פירורית לחה. אם יש צורך מוסיפים כף מים קרים. מוציאים מהמכשיר, מהדקים ואוספים לכדור בצק.

משטחים לדיסקית שטוחה ומרדדים על משטח מקומח מעט לעיגול בקוטר של כ-30 ס"מ. מרפדים תבנית טארט עם תחתית מתפרקת בבצק, מהדקים לתחתית ולשוליים, חותכים וזורקים בצק מיותר. דוקרים את פני הבצק במזלג פה ושם, ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות, עש שהבצק זהוב מעט. מוציאים מהתנור.

המילוי-
תפוחים ירוקים למאכל מאודים עם קינמון, סוכר, מיץ לימון וקליפת לימון מגורדת
צימוקים/ חמוציות מושרים
מיץ ענבים לטפטף על הבסיס
אגוזי מלך מרוסקים לפזר על הכל.
לאפות כעשר דקות-רבע שעה
נשמע מצויין, אין סיבה שלא יצא לך טוב, תודה לך חיה וקיימת

גיט שאבס.

חברה שלך המציאה מתכון לעוגה????משיח עכשיו!
למה לא? אני המצאתי כבר מלא!איזו נחמה

מי את חושבת ממציא את המתכונים שכולנו משתמשים בהם, לא בני אדם?ןמשועשעI

לא נראה לי אנושי להמציא מתכונים לבד...משיח עכשיו!
למה לא? גם אני המצאתי כמה.כוכב לכת

זה פשוט תהליך של ניסוי וטעייה עד מציאת הנוסחא המוצלחת מכולן ולא משנה אם מדובר בעוגה, תבשיל, מרק, מאפה או כל דבר אחר

נכוןחדשה דנדשהאחרונה
מתכון מצולם-משה ר-

לספוגניות של מיקי שמו...

http://food.vtop.co.il/?Cat=60&Rec=50

נראה ממש טוב! תודה!תולעת השניאחרונה
לחם קימלhodaya

שלום,אני רוצה להכין לחם קימל חיבים לעשות את המחמצת? זה בצק שצריך להשאיר יום לפני ומכניסים אותו לבצק יום אחרי...

אפשר גם לעשות בצק רגיל, ולהוסיף קימליהודיה מא"יאחרונה
אפשר לקבל בבקשה מתכון לפנקייק?שימעלה
יש לניקי ב מעולה!!!מודדת כובעים
רעיון שעלה לי.מה דעתכם?am42

בס"ד

 

קבלתי מסבא וסבתא שלי מהמושב אגוזי פקאן שהם מגדלים והחלטתי לעשות ניסוי.

 

הכנתי בסיר קרמל סוכר,דבש,וסילאן ושזה רתח הוספתי את הפקאנים לבישול שיתקרמלו ואז טחנתי אותם בבלנדר עם חלב.

 

עכשיו הדילמה:

חשבתי להכין פירורי ביסקוויטים כבסיס לעוגה ולערבב את הפקאנים עם קצפת ולמרוח על הבסיס ביסקוויטים ולאפות בתנור או להקפיא את זה כמו עוגת גבינה ולמעלה לפזר עוד משו..

 

מה דעתכם?יש לכם רעיון אחר לעשות מהמחית הזה?

לאכול עם שמנת..~א.ל

 

 

נשמע כל כך מתוק שלדעתי חייבים איזון

>>>ניל"ס

http://www.shirley-nemesh.com/2012/10/5158

 

אגב, להבא ממליצה קודם להחליט מה אתה עושה איתם ואז להתחיל להכין, שלא תהיה התנגשות (לא בדקתי אם מה שהכנת מתאים למתכון הזה בדיוק אבל נשמע קרוב לפחות)

מה עם למלא את זה בבצק שמרים ולעשות רוגעלך/רולדה?am42
גם סוכר גם דבש וגם סילאן? למה??-משה ר-
ולא ברור למה לטחון עם חלב, היית טוחן אותן לבד והיה לך אחלה תערובת קריספית לקישוט או לשים בבסיסי עוגה..
החלב עשה את זה כממרח וסילאן זה צבע דבש זה טעם..am42
אם זה יצא כמו ממרחיהודיה מא"י

אז נראה לי מתאים להשתמש בזה בהתאם.

כממרח על לחם

מילוי לסופגניות

מילוי לעוגת פרורים של בצק פריך

ציפוי לעוגה

 

זה נשמע ממש מעניין. יש מצב לכמויות (אפילו בערך)

הבנתי.. פשוט זה נראה לי יותר מדי מתוק-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך כ"ב בכסלו תשע"ד 21:26
אלא אם כן אתה משווה את החומרים לכמות הסוכר המיועדת ממילא לקירמול.. בכ״א נשמע מעניין..
דווקא לא מתוק כ"כ כמו שנשמע..am42
אגב,בסוף זה מילוי לרוגעלך עם אבקת סוכר למעלהam42
כמויות לממרח פקאן[בערך]:am42

בס"ד

 

אגב,תודו שזה המצאה טובה..

 

כמויות לערך:

1 ק"ג פקאן שבור קטן [עוד יטחן בבלנדר]

3 כוסות סוכר גדולות

2 כפות מלאות דבש וסילאן

חצי כוס חלב

שתי כפיות שמן קנולה

 

להמיס קרמל ולהוסיף את הפקאנים [אפשר גם לוז או בוטנים או שקדים]

בבלנדר אחרי לילה במקרר לטחון הכל בתוספת החלב ולשים במקרר עד לשימוש

 

המצאה מעולה! אבל יקרה... איזו נחמה
כמה עולה פקאן?אני קבלתי בחינם אבל לא נראה ממש יקר.am42
זה אחד מהאגוזים היותר יקרים שישיהודיה מא"י

מגיע גם ל70-80 ש"ח לק"ג

70-80 זה הזול...חילזון 123

יכול להיות גם 13 ל-100 גרם

אני ראיתי ב130 שח לקילו1289
אז כנראה שאני לא מעודכנת....יהודיה מא"י
13 ל100 גרם זה 130 לקילות.מ.
פקאנים??אתם בטוחים??am42אחרונה
איזה תבלינים אני יכולה להוסיף במקום א.מרק עוף?משיח עכשיו!
מלח, פלפל, כורכום, עשבי תיבול-משה ר-

ויש כאלה שמוסיפים חוויג'.. אצלנו לא..

אגב- לא לשכוח שיש לירקות עצמם ולעוף הרבה טעם וכלעצמם נותנים הרבה טעם..

עשבי תיבול טריים או יבשים?משיח עכשיו!
טריים. בהצלחה, שבת שלום.חיה וקיימת
חווג' למרק וסלרי.חיה וקיימת
אני מוסיפה שום אמיתי חתוך קטן קטן,ופטרוזיליהבעזרת ה'!!

אני מוסיף ראש או שניים שלמים-משה ר-אחרונה

השום כשהוא נימוח במרק, אחד הדבריםיאמי

ההאא ספינג' קופץ Look Smile

הספינג' כשאני שם אותו במחבת הוא קופף מהשמן ....

מה לעשות ??

אשמח לעזרה!

תנסה להנמיך את האש אולי..אביגיל25
אתה מכין את הספניג עם ידיים רטובות?
האמת ידיד שלי לא מצליח להכין בגלל שזה קופץ ...Look Smile

מה הסיבת האפשריות לכך?

מממ...תולעת השני

בד"כ שמן חם קופץ כשמכניסים לתוכו מים.

יכול להיות שהבלילה מיימית מידי? או שהידיים רטובות (אמרו מעלי) או שאם מכניסים את הספינג' עם כלי, הכלי רטוב?

 

וכמו שאמרו מעלי, לוודא שהשמן לא חם מידי - שהגז לא גדול מידי.

 

בהצלחה וחנוכה שמח!

אוקי תודה חג שמח !Look Smileאחרונה
תוספת מעניינת לעוף~א.ל

חוץ מאורז ותפ"א

ובהנחה שאין תנור..

 

יש למישהי? קצת דחוף..

שעועית ירוקה, אפונה..-משה ר-
חשבתי על זה, אבל בא לי משהו יותר מושקע~א.ל

יש דבר כזה בהתאם לנתונים? חושף שיניים

מה עם ירקות?אביגיל25
לבשל קישואים במים . לסנן. לטגן בצל ולהוסיף קישואים. להוסיף תבלינים.
התינוק שלי ממש נהנה מזה.

לקט ירקות ממה שיש לך..להקפיץ ותבלינים.

אפשר להכין קוסקוס ורוטב מתוק בלי מרק
מבטטות וצימוקים/חמוציות.


בורגול או קינואה (להוסיף ירקות כתומים..טעים ומשביע).
עוף בגזר. מתכון מרוקאי.בת 30

מאדים בשמן גזר חתוך לרצועות, מוסיפים כף סוכר,שום, פלפל שחור וכורכום ואת העוף. מוסיפים מים ומבשלים עד שהעוף מוכן.

זה ממש בקצרה.

ירקות מבושלים/ מאודיםיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

 

חותכים לרצועות דקות: בצל, גמבה, גזר, קישוא (את הגזר אפשר עם קולפן).

מוסיפים פטריות חתוכות, קצת שמן, מלח, פלפל שחור, ואפשר גם קצת פפריקה.

ומבשלים..

 

עם פסטה זה גם מאוד טעיםף וזה יכול להתאים עם העוף.

מילוי לגביניותעוד כינוי

מה שמים בתוך הגביניות?

אפשר להשתמש בגבינה לבנה  5%?

מה מוסיפים? אינסטנט וניל? עוד משהו?

תודה וחנוכה שמח!

אוי, סליחה נשמה! רק עכשיו נזכרתי ששלחת ליז'וז'ואיתאחרונה

באישי... (קראתי ולא יכולתי לענות ושכחתי...לשון אדומה)

אני המצאתי, ויצא ממש טעים יאמי

גבינה, סוכר, תמצית וניל - זה הבסיס שלי לגבינה מתוקה.

לזה אני מוסיפה כל פעם דברים מוזרים שמתאימים לי באותו הרגע. נגיד פעם אחת שמתי קוביית שוקולד בתוך כל גבינית, וזה יצא מגניב לגמרי.

בפעם האחרונה הוספתי פודינג וניל להסמכה, ו... חמוציות!! יצא סוף!! יאמי

 

אל תחששי להמציא.

תטעמי את המלית ותראי מה בא לך להוסיף, תתפרעי על זה, זה יוצא הכי טעים כשממציאים!

(אם אתם בקטעים אפשר להוסיף צימוקים/ קליפת לימון מגורדת/ קצת קינמון וכו... קיצור, תזרמו..)

 

כמה זמן מרק במקפיא נשמר( עוף וירקות טחונים)?חדשה דנדשה
אני בדרך כלל שומרת לחודש. העניין הוא שנשארה לי עוד קופסא ואני לא יודעת כמה עבר אולי חודש אולי 7 שבועות. בעיקרון זה לתינוק10. לתת או להכין חדש
אני הייתי מביאה...ת.מ.
בהקפאה זה לא משנהשרבובאחרונה
אני רוצה בבקשה מתכון לעוגה שווה מפנקת!!דובונית
חפשי מתכון לטריקולדיהודיה מא"י

למרות שלמען האמת זה לא ממש עוגה.

 

אפשר גם סופלה שוקולד, עוגת תפוחים (וכל המתכונים האלו נמצאים בפורום, רק צריך לחפש.

עוגת כדורי שוקולד של קרין גורן...ת.מ.אחרונה

המליצו עליה פה הכנתי וראיתי ישועות (כלומר העוגה התחסלה ולא הייתי צריכה לחזור הביתה עם שאריות ולהשמין לבד)

בואו נעשה שרשור של מתכונים ללביבות!אורחיה

עדיפות לפשוטות...

רעיון יפהחדשה דנדשה
טוב אני ירשום את המתכון הכי פשוט שאני מכירה ויוצא טעים-

לגרד תפו"א ובצל בפומפיה לסחוט להוסיף ביצה מלח פלפל ולטגן.. אמממ זה כזה טעים..
לגרד תפוחי אדמה,מקום בעולם

גזר,קישוא,בצל וכדו'..

לסחוט טוב טוב טוב.

להוסיף ביצה,פלפל שחור,אבקת מרק וקצת קורנפלור\קמח תירס..

ולטגן מוציא לשון

הכנתי אתמול ויצא מצוין. תודהמינימאוס

גם יותר דיאטטתי מלביבה של תפוחי אדמה לבד...

יש המון רעיונות באתר של ניקי בעוד כינוי

וכמעט הכל (אם לא הכל) אפוי בתנור

ויוצא מוצלח מאוד - מנסיון.

לביבות תירס- הלביבות הכי קלות להכנה, שכולם מתלהביםנשואה טריה1

מהם..(עשיתי פרסומתקורץ אבל המתכון לא שלי, אז מותר לי..)

מערבבים שימורים תירס, 2 ביצים, 2 כפות קמח ושליש כפית מלח ביחד

ומטגנים במחבת (בערך כף מהתערובת לכל לביבה)

זהירות- זה עלול לקפוץ! צריך לשמור מרחק. כבר נכוותי מזה בעבר..

המתכון טוב לא רק לחנוכה- הוא מעולה כשאורחים מגיעים בהפתעה (מתכון פשוט ומהיר, ממצרכים זמינים וגם טעים..)

לביבות גבינהמעפר אני באה

250 גר' גבינה לבנה 5%

3 כפות קמח תופח

2 ביצים

4 כפות סוכר

כפית תמצית וניל

 

מערבבים טוב ומטגנים!

ממש טעיםיאמי

איזה כמות יוצאת מזה?1289

נשמע טוב

לא הרבה.. אני לא יודעת לאמודמעפר אני באה

את מוזמנת לנסות.. זה ממש טעים.

קישור בפנים..ת.מ.אחרונה

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t582187#6419072

לביבות טעימות בטרוף!!!

לככבוד חנוכה ולא אכלתי או טעמתי מזה ! מיסטר דום
אתה הכנת את הסופגניות?? אלוף!! נראה מצויין.חיה וקיימת

התמונה למעלה- מה העוגה הזו?

יפה. כל הכבוד נראה ממש טוב. מה יש בעוגה?חילזון 123

וסתם שאלה- למה אתה פותח שני שירשורים זהים באותו נושא?

גם זה וגם -

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t595427#6613701

 

 

מה זו העוגה הזו?מעפר אני באהאחרונה
נהנתי מכל רגע!*חזרזיר*

איזו אסיפת כוחות!

 

20131124163206.jpg - לפני
20131124163324.jpg  - אחרי
 

נראה סוף. מה זה בדיוק?דינה ל.
נראה ממש טוב-משה ר-
קוקילידה?
עוגיות שוקולד*חזרזיר*

לא קוקולידה

תודה רבה!

יפה יפה! מתכון אולי?!יעל מהדרום
בבקשה מתכוןמינימאוס

זה לא חוקי להעלות תמונות כאלו בלי לגלות לנו איך להכין גם

נראה מעולה! אם אפשר מתכון אז אני אשמח..(-:מחייכת =)
נראה טוב! אשמח גם למתכוןכרוביתאחרונה
בס"ד שלום צריכה מתכון לדגיםאני 2
מא-ת ..
מומלץ או בתנור או על האש (במחבת )
הדגים הם דגים הקפואים( פילה דגים קפוא)
ושיגרום גם ללא אוכלי דגים לאכול ..או לפחות לטעום
את המתכון ואופן ההכנה במסר אישי ..
תודה מראש וחגחנוכה שמממח
איזה דג זה?מינימאוס
סלמוןאני 2
אפשר לא באישי?מינימאוס


כן ..אני 2
אני העדפתי כי זה בטח יהיה ארוך אבל מה שנוח לך..
שרשור ישן של מתכונים לדג סלמון:בין השורות
תודהאני 2אחרונה
סלט גזר וסלקחיים חדשים
מישהי העלתה לפה בעבר מתכון...

יש מצב לכתוב שוב?
מקפיצה.. לכבוד שבת.. חיים חדשים
מה שאני עושה-פרפר לבן
מגרדת גזר וקולורבי וסלק.
מלח פלפל ולימון מערבבת וזהו.
אני מגרדת סלק וגזרבת 30

וגם שום.

מלח, לימון ושמן זית. סוף הדרך...

אפשר להוסיף שומשוםחילזון 123
הסלק מבושל?ודודי לי
גירדתי הכל בפומפיהחיים חדשים
ויצא לי ממש רסק ירקות... זה היה מבאס...
כנראה שצריך במעבד מזון..
צריך לגרד בחלק עם החורים הגדולים יותרחילזון 123
אני עושה מתוק: גזר, סלק, תפוח וצימוקים.פרח.כתום
נשמע טוב אפשר לפרט יותר?מינימאוס

איך חותכים? עם מה מתבלים?

מגרדת הכל בפומפיה (חוץ מהצימוקים )פרח.כתום

אני אישית לא מתבלת בכלל, אבל נראה לי שאפשר קצת סוכר, ואולי קצת מיץ לימון?

תודהמינימאוסאחרונה
2 גביעים של דני בטעם תותמאמע צאדיקה

לי זה ממש לא טעים

אבל התוקף שלהם עומד לפוג..

 

יש משהוא לעשות בהם מלבד לזרוק לפח- ולזכור לא לקנות כאילו יותר לעולם?

להציע לילדים של השכנים?יהודיה מא"י

נראה לי שאם לא טעים לך, אז כל דבר שתעשי מהם לא יהיה טעים לך.

 

אם בכל זאת, אני יכולה לחשוב על מילקשייק.

תערבבי עם פודינג וקצפת ויצא לך קרם תות ונילמיסטר דום
להקפיא ולטחון כמו ברדשרבוב
לשים בתוך עוגת גבינהאיזו נחמהאחרונה
סופגניות!!!חיים חדשים
מחפשת מתכון לסופגניות ביתיות עם הוראות מפורטות!! מעולם לא הכנתי...

חנוכה!!!
תחפשי מתכון של מיקי שמו, אומרים שיוצא מצויין..-משה ר-
האפויות או המטוגנות?חיים חדשים
מטוגנות-משה ר-
תודה! ושאלהחיים חדשים
אני יכולה להחליף שמרית בשמרים יבשים? אין לי שמרית..

במתכון של מיקי שמו..
אפשר...לקילו תשימי כף וחצימיסטר דוםאחרונה
יש לי מתכון מעולה שעשיתימיסטר דום
היום בכמה מילויים
אפשר אותו? זה להיום..חיים חדשים
אז ככהמיסטר דום
חצי קילו קמח 25 גרם שמרים טריים 50 גרם חמאה 25 גרם ברנדי 75 גרם סוכר 5 גרם מלח זאחד ביצה ואחד חלמון תמצית וניל טיפה גרידת לימון 10 גרם משפר אפייה 109 גרם חלב 50 גרם מים לשים טוב את הבצק כמו כל בצק שמרים מלח להשים בסוף לתת לו לתפוח טוב מורידים אויר ועושים 22 כדורים של 40 גרם חלקים ויפים ומטפיחים שוב בערך שעה מטגנים שתי דקות על כל צד עד שמזהיב ובצד הראשון סוגרים על הסיר עם מכסה.
אני מזה גאה בעצמימיסטר דום
שהכנתי היום מלא דברים ולא טעמתי כלווםםםם חוץ משתי מקלות קטנים של בצק עלים עם זיתים
מה גם לא סופגניהההההחדשה דנדשהאחרונה
אשמח למתכון של ריבת חלב-רימון לא נותן לי לעשות חיפאם לשתיים
סליחה-חיפוש.. תודה מראש!אם לשתיים
פשוט וקליהודיה מא"י

ליטר חלב

רבע ק"ג סוכר (והערה: אם רוצים שהיא תהיה סמיכה יותר אז אפילו שליש ק"ג סוכר)

כפית סודה לשתייה

3 גולות

 

מניחים את הגולות בסיר (לוודא שהן שלמות)

שמים את כל החומרים בסיר, ומביאים לרתיחה (להשגיח שלא יגלוש)

מורידים את האש. לא לסגור את הסיר

האש צריכה להיות הכי גדולה שאפשר בלי שזה יגלוש

מבשלים כשעתיים וחצי. מידי פעם בוחשים (אין צורך לבחוש הרבה, הגולות עושות את זה)

רק לקראת הסוף צריך לבחוש יותר

 

והטריק הוא לדעת מתי זה מוכן: אז בספר התיאור הוא שכשמרימים עם כף ושופכים זה נשפך כמו חוט דקיק ובסוף כטיפות מתמשכות. חוץ מזה עם הנסיון אפשר לדעת טוב יותר מתי זה מוכן: לפי הכמות שנשארת (מליטר אחד עם חצי ק"ג סוכר אמור לצאת כמות של קופסת גבינה קטנה), לפי הצורה של הבועות, ולפי הצבע.

אם לא בטוחים אם זה מוכן או לא, אפשר להנמיך ממש את האש, לקחת קצת בכף ולשים במקפיא לאיזה דקה שיתקרר, ואז רואים אם זה נהיה מוצק מספיק או לא.

אם אין לי גולות זה אומר שאני צמודה ממש לסיר?פנסאי
בלי גולות כדאי לערבב כל 20 דקות בערךיהודיה מא"י

ולקראת הסוף כל 5 דקות.

מה זה גולות?am42
גולות משחק של ילדיםיהודיה מא"י

מניחים אותן בתחתית הסיר, והן מסתובבות מהחום ומערבבות את הריבה, כדי שלא ישרף למטה.

באמת??אני חייב לנסות את זה מתי שהוא..am42אחרונה