שרשור חדש
ברזל במזוןחיים חדשים
באילו מאכלים יש ברזל בכמות שמשמעותית לגוף?
טחינה, קטניות(שעועית,עדשים וכ"ו)-משה ר-

אגוזי מלך אאל"ט.. ויש גם בירקות כמו תרד כרובית ברוקולי...

כבד, בשר בקר, חומוס~א.ל
ברזל יש בעיקר במזון מהחישיר ידידת

ויטמין C מסייע לגוף לספוג ברזל וסידן מתחרה עם הברזל על הספיגה.

אז- פרי הדר תאכלי עם הסטייק שלך (או חביתה- ביצה- מהחי)

ועדיף פחות לאכול טחינה או גבינה עם חביתה.

 

טחינה זה אחד המזונות הבריאים ביותר.-משה ר-
למה לאכול פחות טחינה? זה מאוד בריא הגולמית שמכיניםחדשה דנדשה
בבית כמובן
ומשום שום מלא עוד יותר..-משה ר-

ואם כבר אז בשר זה הכי פחות מומלץ.. כי יחד עם היתרונות יש גם לא מעט חסרונות, בקטניות יש רק דברים בריאים...

 

(אני מרגיש עכשיו כמו טבעוני)מת

התכוונתישיר ידידת

לאכול פחות טחינה עם מוצרים שמכילים ברזל.   לאכול טחינה זה בריא!

אבל לא עם החביתה דווקא.

ובקשר לקטניות- אתה צודק. זה יותר בריא מבשר אבל אם למישהו יש חסר בברזל הייתי ממליצה לו ללכת על התותחים הכבדים יותר- מוצרים מהחי.

ברמה של מישהו שלא חסר לו ברזל- באמת עדיף שיאכל  יותר קטניות וזה יספק לו את הצרכים התזונתיים.

הובנתי?חיוך

טחינה בעצמה מכילה ברזל!ת.מ.
וגם סידןשיר ידידת

מהטחינה תקבל  קצת מזה וקצת מזה. (סידן וברזל)  השאלה הייתה על  מזון עם כמות משמעותית של ברזל וזה לא מזון מהצומח. אלא  דווקא מהחי.

 

בעלים ירוקים...ז'וז'ואית
הברזל בצומחשיר ידידת

ובעלים ירוקים לא מאוד זמין לספיגה.

הספיגה הכי טובה היא מן החי (בשר בעיקר)

 בלי חסרים של ברזל  או צריכה מוגברת (כמו בהיריון ובגדילה) כנראה שמספיק הברזל מהצומח.

לא חייבים לאכול הרבה בקרמינימאוס

מספיקה כמות קטנה 

וגם בהודו יש הרבה ברזל (כן. וגם הורמונים )

המלצה ששמעתי מדוד קאפח:בת 30

בדיוק לענין הברזל. לערבב 100 גר' של: תמרים, אגוזי מלך, אגוזי ברזיל, שקדים,דבלים, ונראה לי גם צימוקים.

טוחנים הכל ואוכלים כף ביום עד שנגמר. חוץ מהעובדה שזה עוזר, זה גם ממש טעים...

 

אבל אם לא בא לך להשקיע בענין- תדאגי שיהיו לך בבית אגוזי מלך ועדיף אגוזי ברזיל.

אישית, ללידה האחרונה הגעתי עם ברזל גבוה רק בזכות אגוזי מלך חביבים.

לגבי אגוזי ברזיל- יש בהם הרבה ברזל אבל לא טוב לאכול יותר מ5 ביום, אאל"ט, כי יש בהם חומר אחר (סלניום?) שמזיק ברמות גבוהות מדי.

נשמע מעניין..חיים חדשים
מי זה דוד קאפח?
נשמע משמין...אור כחולאחרונה

וטעים מידי בשביל להסתפק בכף ביום....

בבננה, בקוואקר,בעדשים ובטחינה!מומין אמא2

בהודו יש יותר ברזל מאשר בבקר טחון

הי, היה לפני באזור החגים מתכון לעוגת שוקולדטליה

שלוקחים מהבלילה כדי להכין את הציפוי, אבל אני לא מוצאת אותו בכלל!

יש מצב שמישי תעלה אותו שוב, אני לא זוכרת מי כתבה את זה..

בבקשה:חיה וקיימת

200 גר' צמקאו

כוס מים

כוס שמן

כוס סוכר (אפשר פחות, תלוי כמה מתוק את רוצה)

3 כפות קקאו

לבשל הכל ביחד עד להמסה מוחלטת.

להפריד שבע ביצים.

חלבון- להקציף עם כוס סוכר

חלמון- כשהשוקולד התקרר להוסיף את החלמונים ולערבב.

להוציא כוס שוקולד ולשמור בצד.

להוסיף לשוקולד שבסיר כוס ורבע קמח ושקית א"א ולערבב היטב.

לאחד את הקצף ואת בלילת השוקולד בתנועות עטיפה.

לאפות בחום בינוני לא יותר מ30 דק' בתבנית עגולה בגודל בינוני.

לאחר האפיה לצפות בשוקולד שנותר.

בהצלחה ובתאבון.

 

עוגת שוקולד הכי טעימה שטעמתי בחיי, גם מבוגרים אוהבים! ממולץיאמי

(לתבנית עגולה נראה לי קוטר 25 בלי אחריות )

אין בעיה לאכול חלמונים לא מבושלים?בזיליקום

תמיד כשאני רואה מתכון שיש בו ביצים חיות אני פשוט לא מכינה.......

אבל אני שמה לב שהרבה מכינים עוגות, מוסים וכד' עם ביצים חיות ולא קורה להם כלום, ב"ה...

זה סתם שיגעון שלי? אתם לא מפחדים מסלמונלה ??

אני איתך..חיים חדשים

גם לי זה נשמע מוגזם ולא בריא..

אם זה מפריע לך תכניסי את החלמונים כשהשוקולד רותחחיה וקיימת

אז הם מקבלים סוג של בישול רק תזהרי שלא יצא לך חביתה. תכניסי חלמון אחד תבחשי במהירות ורק כשהוא נבלע לחלוטין תכניסי את הבא.

בהצלחה

תודה רבה, בעז"ה אנסה לכבוד שבת טליה

רק שאלה, אפשר במקום צמקאו שוקולד מריר רגיל, נכון?

קראתי שאפשר לפסטר ביצים בביתכלנית1

לפני כחודש קניתי מדחום לתנור, כדי לפסטר ביצים, אבל עדיין לא מצאתי זמן / אומץ להתחיל בתהליך.

גם אין לי בעצם מכשיר למדוד את כמות החיידיקים ולדעת שאכן הפיסטור הועיל.

עיקר הבעיה זה נשים בהריוןמינימאוסאחרונה

כי זה עלול לסכן את העובר

לגבי כל היתר אם אתם קונים ביצים חתומות החשש הוא מאוד מאוד רחוק

והמחמיר - תבוא עליו ברכה 

איך לאכסן שקית קורנפלור פתוחה?ט'

במקרר או מספיק בארון כשזה סגור היטב?

 

 

עדיף במקררהמוזרה
בארון. סגור ע"י אטב כביסה או מהדק משרדיכלנית1

אם זה לשימוש יומיומי ואין נמלים בסביבה, אפשר בשקית עצמה.

 

ואם יש לך פעם מבצע, אפשר לקנות קופסא של LOCK LOCK (מאד יקר בלי מבצע) שמתאימה לדגני בוקר.

יש גם חיקויים זולים יותר.

אני מעבירה לקופסא ושומרת בהקפאה.קרמבו
אני מעבירה את כל השקיות הפתוחות לקופסאותמודדת כובעיםאחרונה

ושומרת בארון.

 

קטניות וקמח - שומרת במקרר.

בטח חפרו על זה... לא בדקתי...ייחודית שכמוני

למישהו יש רעיון לאוכל בריא שאפשר להכין מ-ה-ר? 

 

למשל, סלט זה טעים אבל לוקח 19 דקות להכין את זה.... הרבה יותר קל לקחת ופל מהחבילה...

 

קיצור... תעזרו...

אוכל בריא.-משה ר-

בורגול-סלט טבולה.

בורגול עם ירקות מאודים או מרק של קוסקוס.

פסטה מחיטה מלאה ורוטב. 

יש גם קוסקוס מחיטה מלאה-5 דקות במיקרוגל..

סל אבוקדו עם ביצה טחינה מלאה..

דג בתנור או בגריל עם שמן זית..

סלט עם חזה עוף..(חזה עוף צריך 3-4 דקות לכל היותר בגריל)

תכיני מראש עוגיות קוואקר בריאות או קרקרים בריאיםאלמונית 0

ואז כשתרצי תשלפי אחד בדיוק כמו וופל.

אפשר גם ירקות או פירות חיים...

זה הדבר היחיד שמהיר כמו לאכול וופל

תמיד יהיה יותר קל לקחת ופל מהחבילהחדשה דנדשה
למה 19 דקות לסלט??חיים חדשים
סלט אפשר להכין ממש במהירות..
ולהוסיף טונה, גבינות, ביצה קשה, ועוד..
מהירים ביותרמינימאוס

פירות - שוטפים אותם מייד כשקונים ושמים במקרר בקערה שקופה 

מרק ירקות גדול  שמים בסיר ירקות שלמים מקולפים (קישוא בטטה דלעת תפוד בצל גזרים) מבשלים שעתיים וטוחנים\מועכים 

השקעה חד פעמית ויש לך מרק לשלושה ימים

סלט מהיר - פורסים את הירקות דק במקום לקצוץ אותם: בצל סגול, עגבניות פלפלים בצבעים מלפפון. מתבלים כרגיל אפשר לשים גבינה מלוחה ואם רוצים ממש מהר אפשר להשתמש בסלייסר מכינים אתו סלט בציק

ואת הוופלים תשאירי בחנות

גרנולה עם יוגורטחיים חדשים
שיבולת שועל מבושלת (2 דקות) ולאכול עם בננה, סילאן או כיד הדמיון.. מעולה לארוחת בוקר..

תכיני מראש במקרר ביצים קשות, טחינה בקופסא שהכנת, ועוד דברים שיעזרו לך לאכול טוב ומהר..
או שיבולת שועל לא מבושלת...מינימאוס

מוסיפה לשבולת שועל אינסטנט בננה קינמון וחלב צימוקים וכו' וכו'. משרים כמה דקות ואוכלים

 

מילקשייק מיוגורט+קוואקר+פירות (העבודה רק בשטיפה)כלנית1אחרונה
איזה סלטים אתם מכינות בד"כ לשבת?מיסטר דום
הרבה, אפילו שאנחנו אשכנזים טהוריםיהודיה מא"י

מה ההבדל בין שולחן שבת של אשכנזים לזה של ספרדים? לספרדים יש ח"י סלטים, לאשכנזים סלט חי
צוחק

 

סלט ירקות, סלט עגבניות עם זעתר, סלט מלפפונים בשמיר, אבוקדו, חומוס, טחינה, מטבוחה, פלפלים קלויים, קישואים בטעם כבד, סלק, סלט גזר מתוק, סלט כרוב, סלט חסה, כבד, סלט פסטרמה

כמובן, לא הכל בכל שבת. לא אוכלים כ"כ הרבה, אבל כשמחירי הירקות סבירים יש לרוב 6-9 סלטים.

סלט פסטרמה.??מיסטר דום
זה באמת לא לעיתים קרובותיהודיה מא"י

כי הזבל הזה בדר"כ לא נכנס לנו לבית

פסטרמה חתוכה לרצועות, עם ירקות ורוטב

תלוי בעונה, את מי מארחים ועוד, מהמבחר- למשל,אם אם

חציל מטוגן

חצילים קוביות ופלפל קוביות מטוגנים ברוטב:מים, שום, סוכר, מלח, קצת חומץ

חציל קלוי על הגז עם מיונז,קצת לימון מלח סוכר ושום

מטבוחה

טחינה

חומוס ביתי

סלק קוביות עם לימון מלח וכמון(או בלי כמון)

סלק מתוק טחון עם לימון ומלח

סלט ביצים טחונות עם קצת שמן או מיונז

תפוא" גזר אפונה ומלפפון חמוץ- הכל קוביות עם מיונז

וסלטים חיים לפי העונה , המחיר , ומה שמצאנו בחנות.

 

טחינהסקיצה
מלפפונים ובצל פרוסים דק בלימון חומץ ומלח
עגבניות טחונות עם בצל פטרוזיליה שום פפריקה
זיתים (פעם בכמה חודשים- זה יקר) טחונים עם שום ושמן זית
זיתים מטוגנים עם בצל ורסק
גזר טחון עם שום ומיונז
חסה וחמוציות
עגבניות שרי, פטריות וגרעיני חמניה אפשר להוסיף זיתים

בדר"כ מכינה את ה 3 הראשונים (כולל הטחינה)
פעם בהרבה זמן או כשיש אורחים\יום טוב מוסיפה משהו מהאחרים.
באידיאל, לא הרבההלליש

טחינה, סלט ירקות (יכולים ליות 2 סוגים- כרוב+ ירקות)

 

חצילים, וחומוס(- הוא מהמכולת)

מטבוחה, כבד, חצילים מטוגן, חצילים במיונז, ארבעס,חיה וקיימת

כרוב וגזר, טחינה, חומוס, סלק מממ, לא זוכרת אבל יש עוד

עוד רעיוותמינימאוס

-עגבניות שרי עם בזיליקום ושום

-מלפפון שמיר בצל (עם חומץ וכו')

-שמפניון ובצל קצוץ עם הרבה פלפל פפריקה ושמן

 

תלוי במצב רוח...ת.מ.
כרוב מאודה- עם רסק עגבניות או עם גזר, סלט פלפלים, זיתים ברוטב, טחינה, חמוצי הבית, עגבניות שרי וזיתים, מקלות גזר(לימון שמן זית מלח), כרוב בכל מינ וריאציות, חסה כנ"ל, סלט תפו"א......
רק תיקון-*אתן.אחרי החגים

יש פה גם בנים ופותח השירשור בעצמו כזהת.מ.
עוד כמהבת 30

חציל בטעם כבד

סלק וגזר חי (ביחד)

קולורבי עם כוזברה

 

בדר"כ אני פשוט ממציאה שילובי ירקות בשבת בבוקר- לפי מה שיש ומתחשק.

אפשר מתכון לסלט סלק גזר? =)חיים חדשים
אבלאחרי החגים

הוא כתב מה אתם מכינות

היה צריך לכתוב:מה אתם מכינים

שמתי לב אחרי ששלחתי...ת.מ.
כנראה רצה לצאת בסדר לשני הצדדים
כן, אבל הוא כתב מכינות...אלמונית 0

עכשיו אני רואה שהגיבו על זה...(אחרי ששלחתי..)

חומוס, מטבוחה, טחינה, מלפפונים, סלק. הכל ביתירחלקה
סלטים חיים וגם מבושלים, בכל שבת חלקכלנית1אחרונה

מלפפונים, סלק (מתוק), חסה, טחינה, חומוס (ממחית של חומוס נקי,  קנויה ללא תוספות),

כרוב אדום מאודה (בחורף אוכלים חם ובקיץ קר), מטבוחה, חציל בטחינה או אפוי ברוטב עגבניות.

 

בכל שבת חלק, כי עדיין לא פתחנו מגדניה צוחק

שקיות קוקיחיים חדשים
איך משתמשים?

טיפים המלצות ומתכונים יתקבלו בשמחה
פשוט מכניסים הכלמקום בעולם

,סוגרים,ולתנור

 

עוף,תפוחי אדמה..

מאכלם שלוקח להם הרבה זמן בישול יחסכו לך זמן בשקית קוקי..

וזה לא נמס??חיים חדשים

זה מוזר לי.. אני לא מכירה את זה מהבית.. =)

 

צריך נוזלים בפנים? לעוף ותפוא..

זה לא נמס, גם ניילון נצמד עמיד באפייה עד טמפ'-משה ר-

מסויימת... 

 

תודה! ואיך יודעים מתי מוכן?חיים חדשים
כי אי אפשר לבדוק עם מזלג..
דוחפים פנימה מה שמתחשק ולתנור...ת.מ.
ואפשר להשתמש בהם בחמין כשיש מפונקים שלא אוהבים קטניות מסוימות (שמים באחד את השעועית וכו' עושים חורים קטנים ושמים בסיר)
אפשר להכין בזה רק תפו"אאחרי החגים

בלי עוף ויוצא טעים?

 

ברור! הקטע של השקיות האלה הואז'וז'ואית

שהשקית שומרת את האדים בפנים, זה יוצא רך וטעים, אבל בטעם וצבע של צלוי... (שחום כזה וקריספי).

אז אפשר לשים בהם הכל, ממש לא חייב רק עוף...

וכמה שמן מוסיפים- כמו באפיה של עוף רגיל או פחות?שיר ידידת

 

לא הרבה שמןמשיחי

רק קצת ביחד עם התיבול הכללי

אנחנו לא מוסיפים בכלל שמן לקוקיפעימה
וזה יוצא רך ועסיסי?שיר ידידת

מה את מכינה בזה? עוף ותפו"א? אפשר מתכון?

תודהחיוך

בהחלט. העוף מוציא המון נוזליםפעימה
בעה"י

אין לי ממש מתכון כי אנחנו זורקים פנימה מה שיש-
בגדול זה עוף, ירקות-תפו"א, גזר, בטטה וכד' ותבלינים לפי הטעם.
בערך שעה וחצי בתנור ויוצא מדהים

שימי לב לשים את השקית בתוך תבנית כי לפעמים יש חור וחבל שכל התנור יתלכלך
סוגרים בסוגר מיוחד ודוקרים מעט במזלגכלנית1אחרונה

סוגרים בסוגר המיוחד שמגיע עם השקיות, וכשהשקית במצב שכיבה, דוקים כמה חורים (בחלק העליון, כמובן), כדי לאפשר לאדים לצאת.

טעים מאד עם עוף, אבל אם אין עוף, תוכלי לטבול במעט שמן ותבלינים. היזהרי שהרוטב לא ישפך כשאת מוציאה מהתנור!

 

אני מכינה עם עוף, תפוחי אדמה ותבלינים. יוצא מעולה במאמץ קטן, יחסית!

 

אם אפשר מתכון טוב לפרגיות...נחשון מהרחברון

שאפשר לשמור במקרר ולשים בפלטה בשבת בבוקר

 

בבקשה......מירובי

לקוחים הרבה בצל,גזר וגמבה,שמים בקערה עם הפרגיות שמים שום כתוש פפריקה שמן מלח פלפל כמון גריל עוף מערבבים הכל יחד בגריל 250 מעלות בתנור 20-32 דק, לבדוק ולערבב מדי פעם יוצא מעדןןן.

תודה רק גריל בתנור להשאיר תנור חצי פתוח או סגור?נחשון מהרחברון
סגורמירובי
פרגיות שלמות או חתוכות? זה צריך להיות מנה יפה לשבתנחשון מהרחברון

אבל גם שאפשר לקחת כל אחד מנה רציניתת(זה לא העיקרית היחידה אבל אני לא רוצה מדגמי... אני לא מבשל גורמה ועדיין יוצא טעים)

 

הכי פשוט וטעיםיהודיה מא"י

לסדר בתבנית בשכבה אחת

למרוח דבש

לפזר מעט תבלינים: שום, פלפל ופפריקה. אפשר גם פטרוזליה או אורגנו, יבש

לאפות בתנוא בחום גבוה, כ7 דקות.

יאמי.

נשמע טעים מאד אבלמירובי

הוא כתב שהוא רוצה לחמם בשבת בבוקר ולכן כל הירקות שלא יצא יבש.

זה לא יוצא יבש בכלליהודיה מא"י

גם לא אחרי חימום על הפלטה

בדוק.

אני ינסה בשבת תודה!!!!!מירוביאחרונה
דרוש מתכון לבצק בשביל מאפה עם כרובשירק

בצק פשוט רק שיהיה מתאים.

מחפשת מתכון לעוגת קרמבו מנוסה ומומלצת!חיים חדשים

העוגה צריכה להיות פרווה בעדיפות לפחות מרגרינה וביצים..

 

החורף הגיע..!!

בבקשה...עוד כינוי

להמיס ביחד:

200 גר' שוקולד מריר

4 כפות שמן 

 

לערבב לחוד:

כוס סוכר

כוס קמח

כפית אבקת אפיה

4 ביצים

כפית תמצית וניל

 

לאחד עם השוקולד ולאפות 35 - 40 דקות.

 

להקציף ריץ' + 2 כפות אינסטנט וניל.

למרוח מעל העוגה אחרי שהתקררה!

 

ציפוי:

להמיס 100 גר' שוקולד מריר+חצי ריץ', למרוח מעל.

 

בהצלחה

נשמע מעולה! זה לתבנית חד"פ בגודל עוגה סטנדרטית?חיים חדשים
ועוד שאלה- להקפיא או לקרר?חיים חדשים
אני שמה במקררעוד כינוי
די דחווף! אני באמצע להכין..חיים חדשים
מה אפשר לשים במקום פודינג וניל? שכחתי לקנות...
בטח כבר סיימת...עוד כינוי

אין לי רעיון.

אולי קצת תמצית וניל בשביל הטעם?

או קצת קפה? (קרמבו מוקה קורץ)

הבעיה שפודינג לרוב לא שמים רק בשביל הטעםניל"ס
כי הוא במהותו.. פודינג! (מפתיע, נכון??)
ז"א שהוא נותן יציבות מסוימת..

מקווה שהשואלת הסתדרה.
אם אשים קצת קורנפלור עם תמצית וניל?חיים חדשים
בנתיים הכנתי רק את הבסיס..
בסוף השגתי פודינג משכנה.. =)חיים חדשים

שכחתי שעברתי ליישוב.. =)

יצא ממש טעים! 2שאלותחיים חדשים
לא הצלחתי למרוח את השוקולד בשכבה אחידה, זה קצת התערבב עם השכבה הלבנה.. יש דרך לעשות את זה?

העוגה צריכה לצאת יבשה או קצת רטובה? אפיתי פחות ממה שכתבת והיא יצאה קצת יבשה.. צריך לכסות באפיה?

תודה לך!!
אפשר לשים את העוגה בפריזררסיסי לילה..
לכמה שעות ואז לשפוך את השוקולד ולהטות את התבנית כך שיכסה הכל, ואז להעביר למקרר..
לא צריך לכסות אבל אם יצא יבש- אני מרטיבה בכפית נס קפה שמומסת בכוס מים רותחים, שופכת כל פעם כף על פני העוגה עד שהכל לח וזה מרכך ממש..
את השוקולד...עוד כינוי

אני שופכת במרכז ומטה את התבנית לכל הכיוונים עד שמכסה הכל,

לא למרוח עם כף או מרית.

אז ככה-חיים חדשים

יצא ממש טעים! והאורחים אמרו שזה בטעם חלבי!

 

הדבר היחיד שביאס אותי זה שהעוגה היתה יבשה, אני צריכה לחשוב מה לעשות להבא, כנראה לאפות פחות או אם כיסוי..

 

תודה רבה לך!!

לא אופים עוגה עם כיסוירסיסי לילה..
אם יוצא יבש תרטיבי עם נס קפה כמו שאמרתי לך.. אני תמיד מרטיבה ויוצא ב״ה מעולה!! שמחה שיצא לך טוב!
העניין הואחיים חדשים
שגיליתי שהתייבש רק כשטעמתי מהעוגה..
וקשה להרטיב קרם וקצפת..

אני מרטיבה חופשינהוראאחרונה

עם הסירופ של הפירות המשומרים  (אננס בדר"כ)

הולך מצויין עם עוגת טורט בסיסית.

מפליא אותי שלא כולם עושים כך, כי באמת העוגה יוצאת מעט יבשה והקרם יושב מעל העוגה ולא מתחבר באופן הרמוני יותר.

 

אני לרוב חותכת את הטורט באמצע לשני שכבות , מרטיבה את שניהן לא בקמצנות ומורחת קרם  (קצפת+פודינג+שמנת חמוצה או כוס חלב/ חלב סויה) באמצע עם פלחי אננס ומלמעלה.

כנראה באמת לאפות מעט פחות...עוד כינוי
אנסה להבא! תודה!!חיים חדשים
קמח מלא- במסגרת שינויי הבריאותחיים חדשים

אני צריכה סדר בכל הקשור לקמח מלא!! =)

 

אני רוצה להתחיל להשתמש...

 

אילו סוגים יש?

 

איפה מומלץ לקנות?

 

מה המחיר הממוצע?

 

אפשר להשתמש בכל מאכל?

 

איפה זול?

 

אני גרה בשומרון..

 

תודה רבה על העזרה והסדר!

אין כמו קמח מלא של יצהר!חן קליין

סוגי קמח: יש מלא סוגים, בעיקר לפי הסוגים של הדגן- כוסמין, שיפון וכו'. אם אין לך העדפה מסויימת לכי על קמח חיטה 70 אחוז. הוא ממש טוב, מעולה לאפיה וזה לא שערבבו 30 אחוז קמח לבן, אלא שפשוט חלק מהקמח מנופה יותר ולכן אין בו סיבים כמו בכל שאר הקמח.

אני קונה ב-7.5 לקילו (מחיר מדהים, 2 ב-15).

אבל שוב, ממש ממליצה על יצהר שהולך מעולה בכל המאפים והבישולים.

בהצלחה, לחיות עם קמח מלא זה פשוט איכות חיים!

תודה רבה! איפה קונים אותו?חיים חדשים

מנפים קמח מלא כמו קמח רגיל?

יש גם בעל המשקלזמר הפלוגות

ובד"כ קמח מלא לא צריך ניפוי

על המשקל זו חנות? איפה?חיים חדשים
אי אפשר לנפות קמח מלא כמו קמח לבןמינימאוס

זה לא עובר בנפה

יש להשיג קמח מלא בואקום או בהקפאה ואז לא צריך ניפוי

יש גם נפות של קמח מלא.. לאיודעת איפה קונים.נדנדה כתומה.
למישהו יש טלפון של קמח יצהר?בזיליקום

7.5 שקל לקילו זה באמת ממש זול, אני קונה כמעט ב10.....

 

ניסיתי המון סוגים של קמחיםתות

בני ביתי מעדיפים את הבהירים יותר, ולדעתי כשמתחילים לאכול בריא קשה ישר לקפוץ למאכלים הכי "חומים" וכבדים. אז זה הדירוג שלי לפי רמת העדינות והבהירות של הקמח (שמשפיעה על העדינות של המרקם כמובן) - כולם 70%

 

קמח במשקל של "תחנות ירושלים", טבענט (ליד מחנה יהודה), ניצת הדובדבן (בקיצור - הקמחים לפי משקל הכי עדינים, בדוק! על הקמחים האחרים הילדים לפעמים מעקמים את האף. אלה - נראים לפעמים כמעט כמו קמח לבן)

אחריהם - קמח בוואקום של "ניצת" (מגיע בשקיות מוכנות ירוקות כאלה ולא צריך לשים במקרר)

קמח של יצהר (למרות ההמלצות הרבות, לי הוא היה קצת כבד)

קמח של טעמן (מוכרים ברמי לוי)

 

עכשיו קניתי קמח 80% של "שקמח". גם הוא , כמו יצהר, מטחינה ישראלית , וגם הוא נראה "כבד".

 

חוץ מהם כמובן יש את ה100%, הם הרבה יותר כבדים וקשה להכין איתם מאפים עדינים. הם גם יותר מדי משפיעים אצלנו על העיכול...

 

המחירים - מה שאני מכירה - נעים בין 8-12 לקילו. יש כאלו שמוכרים בשקים של הרבה קילו וזה יוצא זול (מכירה מישהו מהשומרון שמוכר, אם את מעוניינת תפני באישי)

יש קמח מלא של רובינפלד שהוא הולך עם מתכונים רגיליםמשיחי
ואיפה ניתן להשיג אותו? מחיר?חיים חדשים
^^^^^ אנחנו משתמשים בו שנים...הלליש

אני יודעת איפה ניתן להשיג בירושלים,

 

עוזר?

כן! ואשמח אם מישהו מכיר גם באזור השומרוןחיים חדשיםאחרונה
רון או כפר סבא.. תודה לך!!
וואו! תודה רבה על התגובה המפורטת!חיים חדשים
אני מבינה שזה עסק יחסית יקר לעבור למלא..

אולי אנסה חלקית..

טוב שכתבת לי על הדרגות השונות כי לא הייתי יודעת..
בצק מופשר.טל אוריה

היה במקפיא בערך חודש וקצת, ממוצ"ש הוא מפשיר לו לאיטו במקרר,ואח"כ גם בחוץ,

אבל עד עכשיו לא מראה סימני תפיחה..

 

יש מה לעשות איתו, או שרק לזרוק??

 

תודה לעונים!

לא קרה לי שלא תפח אחרי שהפשיר אבלשיר ידידת

אחרי שלגמרי הפשיר אולי כדאי להוסיף מעט סוכר, מעט שמרים, ללוש היטב ולתת לו לתפוח במקום חמים.

בהצלחהיאמי

תודה.אנסה. אינמצב שהשמרים מתו בהקפאה או משו, נכון?טל אוריה
לא נראה לישיר ידידתאחרונה

אנחנו בבית מאחסנים את השמרים (יבשים) במקפיא והם לא נהרסים.

איך יצא הבצק בסוף? הוא תפח?

שמנת מתוקה לבישול והקרמה תוצרת בית בחצי מחירכלנית1

 

בשנים האחרונות לא ניתן להשיג שמנת מתוקה פשוטה, טריה, רק עמידה, פחות מוצלחת ויותר יקרה בעקבות התהליך שהיא עוברת. 

הכנתי שמנת מתוקה. היא עלתה לי כ-20 ש"ח (כולל בישול, 2 דקות בלנדר ושטיפת הכלים) לקצת יותר מליטר (מתוך "הסלסלה של מיה ואודי").

 

איך? 

מביאים לרתיחה 1 ליטר חלב.שמים בבלנדר. חותכים לקוביות וממיסים  200 גרם חמאה לא מלוחה  (2 חבילות קטנות, או אחת גדולה) בתוך החלב.  מקציפים במהירות בינונית 1-2 דקות עד שנוצר חלב הומוגני. משאירים לקירור (בהתחלה בחוץ ואח"כ במקרר) ל-24 שעות. החמאה מוכנה לבישול /הקצפה. 

ניתן להקפיא אבל כדי להשתמש להקצפה צריך לא רק להפשיר אלא לחמם שוב ולקרר עד הבוקר.

איך הגעת לעשרים?..פלספנית

בעזהי"ת

 

ליטר חלב= 5 שקל

200 ג' חמאה = 8..

 

 

היא כנראה חישבה חשמל ולעניין אחרמיסטר דום

איך זה יוצא טוב יותר משמנת רגילה??

זה נראה מקסים, וטעם דומה, בלי חומר משמר וסיליקוןכלנית1

עדיין לא בדקתי איך ההקצפה (הבנתי שיש כאלו שמכינים יותר מרוכז, בשביל הקצפה טובה יותר, אבל 100 גרם חמאה על כוס חלב, כפי שהופיע באתר אחר, כדי להקציף טוב יותר, נראה לי מוגזם).

 

אני מתכננת היום שלב א בלבד של העוגה (ללא אפיה) ולהקפיא ומתלבטת אם אפשר לעשות שלב ב, של הקצפה ואח"כ להקפיא.

מדובר בעוגת כדורי שוקולד של קרין גורן.

לתערובת כדורי שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

100 גרם חמאה (1 חבילה קטנה)

3/4 כוס סוכר

1 כוס חלב

30 ביסקוויטים "פתי בר" (1 חבילה קטנה)

 
לקרם שוקולד:

2 מיכלים שמנת מתוקה

1 כוס חלב

2 כפות סירופ מייפל או דבש

1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד

עוגת כדורי שוקולד

 

 

אפשר להקפיאמיסטר דום
אין על העוגה הזו!מודדת כובעים
היא פשוט מעולה!!!!מיסטר דום
אני עושה אותה בטעם קרמל/ריבת חלבאיזו נחמה

לטעמנו יותר טעים...

הכנתי את העוגה הזאת פעם. היא מעולהמשיח עכשיו!
בא לי להכין אבל אין לי את רוב המצרכים...באסה...ת.מ.
אפשר להפוך לפרווה?מישהו ניסה?איך זה יוצא?ת.מ.
מישהו?ת.מ.
כן! אפשר פרווה.0 אלישבע 0

במקום חלב, חלב סויה.

במקום חמאה אפשר מרגרינה, אני אישית שמתי שמן במקום.

יוצא מצוין!

 

אגב, אם אני לא טועה במתכון היא ממליצה לשים במקרר, אבל לפי דעתי יותר טעים להקפיא ולהוציא קצת לפני שמגישים.

ואם אין חלב סויה?ת.מ.
בנתיים הכנתי עוגת יומולדת פשוטה ובחושה במקום...
אפשר לשים אולי מים או מיץ?
ובמקום שמנת ריצ?
לגבי המים או המיץ..0 אלישבע 0

אני מאמינה שבבסיס מים או מיץ זה יצא בסדר גמור, אבל אין לי מושג לגבי הקצפת.

מה שכן, את יכולה בקצפת לשים ריצ' במקום החלב, אבל זה פשוט יותר יקר..

לגבי השמנת - כן, אפשר ריצ' במקום.

נראה לך שמים עם קצת פודינג וניל היה בסדר?ת.מ.
להשבת זה כבר לא יהיה..
לקצפת?0 אלישבע 0

ת'אמת, אני ממש לא מבינה בקצפת..

אבל אם אני לא טועה, נראה לי שיש סוגים של קצפת שאסור לשים בהם מים.

אבל תשאלי מומחים..

אז אחרי ששברתי את הראש וויתרתי בסוף...ת.מ.
בעלי היקר הזכיר לי שאנחנו שומרים 3 שעות אז יהיה מתי לאכול את העוגה גם היא חלבית.... אז נכין אותהבהזדמנות כמו שהיא
מה מפזרים מעל?קקאו?משיחיאחרונה
כמה אחוזי שומן זה יוצא?מודדת כובעים
בסביבות 25%?כלנית1

נראה לי שמ-1 ליטר של חלב 3% + 200 גרם חמאה (בסביבות 80% שומן),היחס הוא 5 ל-2 (חלב מול חמאה)., כלומר: 

25%?

 

ןעדכון: הקצפתי עם א.פודינג ויצא מעולהכלנית1

הקצפתי את השמנת המתוקה עם א.פודינג ויצא מצויין

 

אם צריך קצפת גבוהה ממש, יתכן שעדיף להשתמש בריכוז גבוה יותר מ-2 חמאה ל-1 ליטר חלב.

בעוגה הזאת, היה צריך להקציף שמנת מתוקה עם א. פודינג, ויצא מצויין.

מתאים גם להקרמה ובישול למי שאין בבית שמנת מתוקה,

או חבל לו על הכסף אבל מוכן לעבוד קצת בשביל החסכון.

 

השתמשתי ב-500 סמ"ק ונותרו עוד כ-700 סמ"ק.

אני בטראומה שחמאה זה 80% שומן, הלכתי לבדוקחיה וקיימת

10 דק' אני מסובבת את החמאה לכל הכיוונים, אין, פשוט לא כתוב. רק בטבלה הפיצית כתוב 82% שומן!!!

לא אוכלת יותר חמאה!!! (אין מצב, לא מוותרת עליה )

חמאה זה שומן. גם בשמן יש 90 אחוז שומןמינימאוס
תיקון טעות (נבדק ע"י מתמטיקאי): 19%כלנית1
לי זה לא הקציףאור כחול

רק נפרדה החמאה מהחלב...

מה לא הקציף?כלנית1

את חייבת להקפיד על המסה של החמאה (השארתי אותה בסיר על להבה נמוכה עד להמסה). חובה להשתמש בבלנדר כדי לערבב את החמאה והחלב.

פעלתי לפי הכללים. שמרתי במקרר ובערב הבא הקצפתי שמנת מתוקה עם א. פודינג ויצא מעולה. כפי שאמרתי, יתכן שאם יש לך מאכל שמבוסס על קצף קשה יותר, אפשר להכין בצורה יותר מרוכזת, כמו אתר שבו הציעו 1 חמאה על כוס חלב!  לי זה נראה מיותר.

עשיתי מרוכז.אור כחול

והכל לפי ההוראות.

פשוט לא יצאה קצפת.

לקצפת בפני עצמה צריך 500 גרם חמאה. מוכנה?כלנית1

הכנתי ליטר חלב + 200 גרם חמאה ויצא מעולה. אם רוצים קצף חזק למאכלים מסויימים צריך ללכת לפי ההוראות- 500 גרם חמאה ל-1 ליטר חלב. מוכנה?

נראה לי כבר עדיף לקנות מוכן בקצב הזה, לא?פלפלתי
לשמנת מתוקה לבישול, הקרמה או עם פודינג- לאכלנית1
תבלינים זה בריא?דינה ל.

לאחרונה נחשפתי לראשונה בחיי לכורכום, כמון וחוויג' (בביתי האשכנזי משתמשים רק במלח, פלפל ופפריקה מתוקה!)

והתאהבתי בטעם אוהב

 

מענין אותי האם זה נחשב בריא.

 

ובנוסף-

איזה תבלין מתאים למה בדיוק?

בינתיים שפכתי חופשי לתבשילים את שלושתם ויצא מצוין

 

אשמח להחכמה.

 

נראה לי שזה בריא..יעל מהדרום

לק"י

 

כמון טוב עם קטניות- קצת מספיק, כי יש לו טעם חזק.

כורכום- מרקים, רוטב פטריות (אני מוסיפה כי בלעדיו, רק עם אבקת מרק, יוצא חיוור כזה).

 

כמה דברים-פלספנית

בעזהי"ת

 

תבלינים בפני עצמם הם צמחים טחונים, רובם בריאים.

אממה? אכילת אוכל עם הרבה תבלינים משבשת את חוש הטעם, ואז אוכלים יותר מיכולת הקיבול של הקיבה ואז מרחיבים את הקיבה. 

לכן אפשר להשתמש בתבלינים- אבל במידה בהחלט.

 

לגבי מה מתאים למה:

חוויאג' אני שמה רק במרקים וכאלה.

כמון מתחבר אצלי לדגים, וגם לקיטניות- הוא עדין כזה

וכורכום- לדברים בטעם חזק. מרק עגבניות, תפו"א בתנור, עוף, אורז צהוב..

 

[זה שריטה, תבלינים 'בשריים' ותבלינים 'פרווים', נכון? גם פטרוזיליה נחשבת אצלי יותר 'בשרית', למרק, עוף וכו', וכוסברה- 'פרווית', לדגים.. אני נורמלית? ]

מאד בריא! פעם גם תהיתי בענייןז'וז'ואית

ונכנסתי לאינטרנט לבדוק.

כתבתי: ערך תזונתי... (תבלין שרציתי) וזה נתן לי מלא מאמרים על הנושא.

זה בריא מאד!

יודעת רק לגבי כורכום-אלמונית 0

והוא מאד בריא.

הבנתי שיש בו מרכיב שמונע סרטן.

כך שמומלץ בהחלט.

^^^ והוא מנקה את הדםז'וז'ואית
ממה שאני זוכרת~א.ל

כורכום בריא מאוד כניקוי של הגוף, אם זכור לי עוד: אז גם כטיפול בפצעים פתוחים

כמון- אם זכור לי נכון טוב נגד כאבי בטן..

בהחלט יש בהם משהו

תבלינים מהצומח, שזה הרוב בעצם, בריאים מאד-משה ר-

כורכום בריא מאד ללב, להורדת כולסטרול, לחץ דם ועוד, כמון, קינמון, ג'ינג'ר,פלפל שחור, שום, עשבי תיבול למינהם..

ויש כמובן תבלינים שהם פחות בריאים כמו מלח(עדיף להשתמש במלח אטלנטי) ומרק עוף שהוא מזיק..

לא יודעת מה איתךיהודיה מא"י

אני לא מגדירה מלח כתבלין, ובטח שלא אבקת מרק.

את לא מגדירה, אבל ההגדרה שלהם זה תבלינים..-משה ר-

תבלין=כל חומר המוסף למזון לשיפור טעמו.

כורכום טוב למרקים ואפשר גם להוסיף לאורז-משה ר-

ופתיתים, אבל צריך לשים ממש מעט ממנו כי הטעם שלו חזק מאד..

כמון בהרבה מאכלים..

בחוויג' אנחנו לא משתמשים בבית, אז אין לי מושג

חוויג' זה תערובת של תבלינים אז סביר להניח שזה בריאאת פניך אבקש


דווקא לא מחייבדינה ל.

חברה שלי בדירה אמרה שהיא יודעת שחוויג' דווקא לא בריא. שבגלל שזה "תערובת" אז מכניסים לזה חומרים לא בריאים, כמו החומר הלא בריא בעליל במאבקת מרק (שכחתי את שמו).

אפרופו תבלינים..חיים חדשים

"סומק"- זה רק לצבע או גם לטעם?

למה זה מתאים?

נראלי רק לטעםאת פניך אבקש

הייתי רואה את זה על טחינה- וזה לא היה צובע אותה, או לקישוט צלחות במסעדות...

אפשר לחפש עוד....

התכוונתי לקשט.. הצבע שלו מקשט..חיים חדשים
כי אני לא טועמת אותו כשאני שמה אותו..
השתמשנו בו פעם והוא לא השפיע בטעםפעימה
כורכום וכמון בריאים כמובן במידה כמו כל דברחדשה דנדשה
תמשיכי ככה אם שמת את שלושתם ויצא לך מעולה למה לא להמשיך חוויג' לא מכירה לא משתמשת.
תבלינים עוזרים לעיכולמינימאוס

כמון בקטניות למשל הוא כמעט חובה 

חלק יותר בריאים וחלק פחות אבלאם אם

מי שיש לו קיבה רגישה-תיבול יתר גורם לצרבות במיוחד פלפל שחור. גם לא בריא למרה(למי שיש רגישות)

אני מתבלת ואח"כ סובלת...

 

 

מצאתי באיזשהו דף מידע אצלי..חיים חדשים
תבלינים בעלי ערך רפואי-
כורכום כמון זעתר זנגביל קינמון הל ציפורן פלפל שחור פפריקה.

לצערי לא כתוב למה דוקא התבלינים האלה..
קצת פירוט על כמה תבלינים-משה ר-

תבלינים שיעזרו לכם לרדת במשקל

 

מזון עם תבלינים גורם מהר יותר לתחושת מלאות מאשר מנה זהה, אבל ללא תבלינים. רק חצי כפית פלפל אדום ברוטב או כפית חזרת בבשר יכולים לחולל נפלאות. הם יזרזו את חילוף החומרים בכ-25%. עם זאת, זה לא היתרון היחיד שלהם.

קינמון

הוא תבלין מספר 1 לירידה במשקל. מחקר שנערך באוניברסיטת פשוואר (פקיסטן), גילה שקינמון מאזן את  רמות הסוכר בדם ובכך לא מאפשר לו להפוך לשומן. סך ¼ כפית קינמון ליום – תזרז פי 20 את המטבוליזם של הפחמימות.

ומדענים מארצות הברית מצאו, שחומר מסוים שנמצא בקינמון מפחית את היכולת של תאי השומן לצבור שומן. 
יותר מזה – הקינמון בעזרת הריח שלו בלבד יכול להטעות את התאבון, וליצור אשליה של רוויה. אפשר להוסיף קינמון לקפה, תה, פירות אפויים, שיבולת שועל ועוף.


פלפל קאיין

אידיאלי עבור אלה שעושים דיאטה. הוא מאיץ את חילוף החומרים ומפחית את רמות הסוכר בדם, ומונע היווצרות של שומן. קפסאיצין, הנמצא בפלפל, מעלה מעט את חום הגוף, ויחד עם זה - את היכולת של הגוף לנצל לצרכיו את האנרגיה מפחמימות ושומנים שאכלנו. 
בנוסף, פלפל קאיין ממריץ את ייצור אפינפרין ונוראפינפרין, אשר ביחד יכולים לדכא תיאבון.


כורכום

תבלין הודי פופולרי מאוד, המשמש לא רק לבישול, אלא גם לריפוי. כורכום – הוא נוגד חמצון הנלחם ברדיקלים חופשיים, וגם בעל פעולה אנטי דלקתית. אבל התכונה המעניינת ביותר של התבלין – היא לזרז את חילוף החומרים: המרכיב הפעיל, כורכומין - מונע מתאי השומן לאגור שומן. 
בנוסף, הכורכום מסייע לעיכול - כולל עיכול של ארוחות כבדות, בשריות ושומניות.


הל

כוכב נוסף של הרפואה ההודית, אשר מתאפיין ביכולות של שרפת השומנים. ניתן להוסיף גרגרי הל לקפה, תה או כתבלין לעוף. אפשרות נוספת: תשימו כפית 1 של זרעי הל ב- 250 מ"ל מים רותחים, תנו להם להתבשל במשך 10 דקות, תצננו ותשתו את זה לאחר האוכל.


אניס

התרופה המושלמת להורדת תיאבון, שיכולה גם להמריץ. ביוון העתיקה, ספורטאים לפני התחרות לעסו זרעי אניס – כדי לרמות את הרעב, לא למלא את הבטן לפני פעילות גופנית ולהרים את מצב הרוח. קחו מהם דוגמה, ובכל פעם שהתיאבון מתגבר בזמן לא מתאים -  תלעסו אניס. בתור בונוס, הוא ייתן טעם נעים ונשימה נעימה.


זנגביל

ג'ינג'ר לא רק נותן למנה טעם וריח טרי וייחודי, הוא גם מאיץ את חילוף החומרים. בדיוק כמו פלפל קאיין, ג'ינג'ר, מעט מעלה את טמפרטורת הגוף, ועל ידי כך מפעיל תהליכים מטבוליים. המחקר בבית הספר לרפואה בספרינגפילד (אוסטרליה) הראה שחילוף החומרים מואץ בכ-20% אחרי אכילת זנגביל! בנוסף, ג'ינג'ר מוריד את הכולסטרול הרע.


פלפל שחור

הוא לא פופולרי במיוחד – וחבל. פלפל שחור מסוגל לפרק את תאי השומן ולהאיץ את חילוף החומרים. Piperine, המרכיב הפעיל של פלפל - משפיע על המוח ומערכת העצבים, אשר בתורו גורם לגוף לשרוף יותר קלוריות. פלפל גם כן נאבק בקלקול קיבה, צרבת ונפיחות.


חזרת

יש לה יכולת נעימה להרוס תאי שומן, והיא גם בעלת השפעה מטהרת על הגוף. החזרת משפרת את העיכול (מתאימה במיוחד לעיכול של בשר שומני).

 

חזרת- הכוונה כאן לסלק?דינה ל.

אם כן, למה זה נכלל ב"תבלינים"?

אני מניחה שהכוונה לחזרתיהודיה מא"י

השורש הלבן הזה שאשכנזים אוכלים בפסח

ל-מה משתמשים בהל? וציפורן זה צמח הבושם?דינה ל.
הל שמים בקפה של תימנים ז'וז'ואית

לא יודעת למה עוד זה משמש. זה תבלין מר/חריף כזה עם ריח חזק...

ציפורן אני יודעת ששמים לפעמים בחמין / תבשילים, איזה 2-3, זה נותן טעם טוב... ככה אומרים...

(כן, זה צמח הבושם).

הל זה גם בתבשילים של בשרחילזון 123
וגם בפלפלים ממולאים. חמותי שמה.בת 30
אנחנו שמים מעט ציפורן טחונה במרק תימניחיים חדשיםאחרונה
וזה ממש מוסיף!!
דרושות המלצות לתבלינים למרק עדשיםמינימאוס

חוץ מאבקת מרק חויאג וכמון?

בא לי מרק מתובל היטב

 

בבקשה:מירובי

מומלץ מאד להשתמש בפפריקה יבשה מעושנת,מעט מאד הל,אגוז מוסקט,ולהחליף את הפלפל שחור בפלפל לבן.....

מלח, פלפל שחור, פטרוזיליה וסלרי קצוצים.רחלקה
יוצא מושלם.
עדשים כתומים? כורכום כמון ומלח.בת 30אחרונה
אפשר להקפיא בורגול מוכן?ז'וז'ואית

הכנתי מלא בורגול לשבת, ונשארה לי כמות ענקית!

אני מפחדת שעד שאוכל הכל זה יעלה עובש כבר...

אפשר להקפיא?

והטעם יישאר טוב?

 

בהחלט אפשרמירובי

אבל בהפשרה להפשיר במקרר ולא בחוץ ומומלץ לטגן אותו טיפה עם בצל או גזר כדי להיוצאי את טעמי ההקפאה.בהצלחה.

וואלה.. תודה! ננסה...ז'וז'ואיתאחרונה
יש למישו מתכון לאוכלמקום בעולם

שאפשר לאכול כשמקיאים עם קלקול קיבה ?

אומללללהה בוכה

אומרים שאורז זה טובפעימה
בעה"י

ולא חלב ומוצריו
טוסטמושיקו

אפשר למרוח חמאת שום וכדו'

שוקולד מריריהודיה מא"י
בננות..-משה ר-
כל אחד מהדברים פה גרמו לי לבחילה מקום בעולם

תודה בכל מקרה

תפוח ירוקאלמונית 0

לא הכי משביע , אבל לפעמים עוזר לבחילות

דברים יבשים:ז'וז'ואית

קרקר יבש

צנימים

בייגלה...

 

רפואה שלמה!

פריכיות אורז (יבש+אורז) ותה שומר (מנסיון!) רפו"ש!תולעת השני


רימוןמירובי

מיץ רימונים 100% טבעי או גרגרי רימון התרופה הכי טובה שיש.

דברים יבשים לא ירקות ופירות....ת.מ.אחרונה
צנים, אורז, ביגלה, פריכיות וכו'
לשתות תה קמומיל/שומר...(ללא קפאין שלא תאבדי עוד נוזלים...)
לחמניות שוםזכיתי

יש דבר כזה?

 

יש למישהו מתכון? או פשוט בצק של לחמניות רגיל ולהוסיף שום? קצוץ? מטוגן? 

לי יש אבל עם זיתים !מיסטר דום
ואין לי כח להעתיק לך את המתכון ..מיסטר דום
יש לי שתי מתכונים, אחד עם שום קצוץ מלמעלה ושמן זיתחיה וקיימת

והשני עם אבקת שום בפנים- שתיהם מזונות.

אז איפה המתכונים?מינימאוס
אפשר מתכונים? איך מזונות? אם קובעים על זה סעודהזכיתי

אז כמו פיצה זה חייב נטילת ידיים! אשכנים

בבקשה:כוכב לכת

לחמניות שום ללא ביצים

ברכתן המוציא לאשכנזים

 

לבצק:

1 ק"ג קמח

3 כפות שמרים

1 כף מלח

1 כוס סוכר

3 כוסות מים חמימים

1 כפית גבישי שום/אבקת שום

1/2 כוס שמן

 

הכנת הבצק-

1. לערבב וללוש היטב את כל החומרים לקבלת בצק אחיד

2. להכין "קשרים" קטנים (לקחת בחשבון שתופח יפה באפייה)

3. לאפות בחום בינוני  175 מעלות עד הזהבה קלה ויפה (כ 15-25 דקות)

4.  להכין בינתיים את הרוטב:

 

1/2כוס שמן

2 כפיות גבישי שום (או 2 כפיות שום כתוש)

1 כפית אורגנו

 

כשהלחמניות מגיעות ל 3/4 משלב האפייה להבריש אותן בנדיבות ברוטב ולהחזיר לאפייה עד להזהבה יפה.

 

להוציא ולצנן

 

 

 

 

נשמע מעולה . תודה . ויש לי 2 שאלותמינימאוס

1. האם לא צריך להתפיח את הבצק לפני האפיה?

2. שמים כוס שלימה של סוכר בבצק או שזו היתה טעות?

תשובות:כוכב לכת

לא ולא.

 

אולי אפשר לנסות להתפיח אבל מנסיון שלי- אף פעם לא התפחתי ותמיד קיבלתי מחמאות!

 

לגבי הסוכר אולי אפשר להוריד כמות מסוימת אבל לטעמי זה מוצלח יותר ככה.

 

הערה ששכחתי להוסיף- באפייה אני אוהבת לאפות כך שיהיה טיפה פחות אפוי. לטעמי הלחמניות יותר מוצלחות ורווח נוסף-פחות מתייבשות.

תודה העתקתי. נשמע מוצלח מאודמינימאוס
באמת מוצלחות כוכב לכת

הכנתי פעם למשלוח מנות עם מטבל בצד ויצא פצצה!!!

 

תודה! אמרת שיש לך עוד מתכון? אפשר?זכיתי
לי אין. לדוסית אמיתית יש.כוכב לכת
דוסית- ממך ביקשתי. אפשר את המתכון השני?תודהזכיתי
גם אני העתקתי- תודה מודדת כובעים
עשיתם לי חשק לנסות גםזמר הפלוגות

ואני באמצע הבצק...שאלה, אפשר ברוטב לשים אבקת שום במקום גבישי שום?

אין שום בעיה בקשר למתכונים שלי, הם בדרך...חיה וקיימת

אבל לא עושה רושם שמישו עוד זקוק להם

מצטרפת להמלצות בחום!זמר הפלוגות

יצא לי פשוט מעולה!!! וגם עשיתי עם קמח מלא 70%

שמחה לשמוע! הוספת נוזלים בגלל הקמח?כוכב לכת
דוסית , את נוסעת לאוסטרליה בשביל להביא אותם? חחחמינימאוס


את מחכה למתכונים?? חשבתי שהסתדרת עם המתכון שלחיה וקיימת

כוכב לכת.

טוב, נו.. אני יעשה מאמץ

הסתדרתי זה לא המילה הנכונהמינימאוס

תמיד כיף כשיש מבחר מתכונים

אז הנה זה מגיע חיה וקיימת

לחמניות שום א' (מזונות עפ"י מנהגי הספרדים)

קילו קמח 

50 גר' שמרים 

3 כוסות מים.

3\1 כוס שמן.

2\1 כוס סוכר.

2 כפות שטוחות מלח. (אפשר פחות).

3 כפיות אבקת שום (לדעתי- יותר).

ללוש להתפיח, ליצור עיגולים, לערבב ביצה עם זעתר ולמרוח מעל ולאפות.

להמיס: 25 גר' חמאה (אפשר להמיר בשמן+ מים חמים).

אבקת שום

זעתר

לערבב היטב ולמרוח על הלחמניות מיד שיוצאות מהתנור.

 

לחמניות שום ב' (כנ"ל- מזונות).

קילו קמח

כוס סוכר

50 גר' שמרים

1 ביצה

4-6 כוסות מים (לשים 4 עם לא מספיק להוסיף בזהירות עוד מים).

להתפיח, ליצור אליפסות ולמרוח מעל שמן זית ולפזר שום כתוש.

לאפות ולאכול בהנאה.

בהצלחה, וסליחה שזה לקח כ"כ הרבה זמן.

אגב, אצלנו אהבו את הראשון יותר.

 

תדוה תודהמינימאוס
בסיידר? נישמע לך טוב? מרוצה?חיה וקיימת
נשמע טוב מאודמינימאוס

היום ומחר אני בלימודים כך שתגובות יהיו בהמשך

מצטרפת לתודות. כמה זה 50 גרם שמרים בכפות?זכיתי
2 כפותחיה וקיימתאחרונה
כוכב לכת תודה רבה. הלחמניות יצאו מעולהמינימאוס


יצא לנו מדהים!! תודה רבה!+mp8
יש מתכון מוצלח אצל ניקיעוד כינוי
ממליצה ממש על האצבעות שום של ניקי בנדנדה כתומה.

יאמיי יאמי, וממש קל להכנה, ומזונות..

 

http://www.nikib.co.il/dairy/4616/

לשום יש ניחוח כ"כ עז,אלעד

שמספיק לפזר מעל הבצק המותפח מעט שום גבישי,

או למהדרות שום חתוך (אבל אז צריך להתפלל שהוא לא יחרך בשעת האפיה ויאבד את כל קסמו)

 

פעם ניסיתי גם להכניס לבלילה עצמה שום מטוגן, אבל זה לא באמת שווה את הטרחה

מעלה קישור למתכון מעולה ומנוסה שהעתקתי לכאן פעםבת נוגה

באמת טעים, יוצא יותר כמו ג'בטת שום.

בהצלחה!

 

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t133037#4297648

 

ירקות אפויים בתנורחיים חדשים
האם ניתן להקפיא?

חציל
קישוא
פלפל
בטטה
נראה לי שחלק אפשר וחלק אי אפשר....ז'וז'ואית

נגיד תפו"א / בטטה וכל אלה - נהיים מגעילים אחרי הקפאה.

פלפל/חציל/קישוא - אפשר וזה יוצא סבבה.

אני רוצה להכין כדי שיהיה לי לשים בסנדביצים..חיים חדשים
אז בלי פחממות. תוציאי את הבטטה...ז'וז'ואיתאחרונה

את יכולה לשים:

בצל

גמבה

קישוא

חציל

ברוקולי

כרובית

שום

דלעת/דלורית

עגבניות

פטריות

 

זה מה שעולה לי לראש...

וזה רעיון מעולה אגב! לא חשבתי על כריכים עם זה...

נראה לי שאתחיל לאמץ...

לקראת חנוכה מחפשת מתכון לסופגניות אבל בתנור!!חדשה דנדשה
הרסת את הקטע! יצא לך לחמניות ריבה חיה וקיימת
למה יש דבר כזה ראיתי בגוגל רק שאני רוצה מניסיוןחדשה דנדשה
ולא סתם מתכון
אימא שלי היתה מכינה כאלהיהודיה מא"י

היא היתה משתמשת בבצק של החלות לסופגניות, אופה אותן בתנור במקום לטגן, ואז לא מבינה לא למה אנחנו נוטלים עליהם ידיים.

 

מצטרפת למי שמעלי, סופגניה בתנור היא לא סופגניה.

אם זה ממולא זה מזונות, כמו עוגת שמריםחיה וקיימת
בהתחשב בעובדה שממלאים את זהיהודיה מא"י

רק אחרי שהאפייה, בכלל לא נראה לי שאת צודקת

זה גם לא ממש המקום לדיון הלכתי. בין אם צדקנו או טעינו, כך עשינו וזה היה פעם ממזמן. הים גם אימא שלי מטגנת את הסופגניות

צודקת, אם המילוי אחרי האפיה זה המוציא.חיה וקיימת
יש לקארין גורן מתכון לסופגניות במחבת שקעיםכוכב לכת

http://www.carine.co.il/page_1625

 

זה עם טיפה שמן אבל נראה סבבה.

 

יש לה גם סרטון הדגמה אבל לא מצאתי אותו

קודם תצטרכי להיפרד מ-300 ש"חכלנית1

בשנה שעברה ראיתי שיש מבצעים של מחבת שקעים לפני חנוכה. התלבטתי ובינתיים המבצעים נגמרו 

והציעו לי מחבת כזאת ב-300 ש"ח.

מי שרוצה מחבת שקעים צריכה כבר עכשיו להתחיל לבדוק מבצעים.

אחרי חנוכה מצאתי מחבת מחברה פחות יוקרתית  ולצערי הפכתי אותה לבשרית, להמבורגר שאני עושה פעמיים בשנה.

לא נראה לי שיש טעם להכין סופגניות בחזקת בשרי... אי אפשר למלא בריבת חלב.

טוב בסדר ויתרתי... לא צריך סופגניות..חדשה דנדשה
( הורדתם לי את המעט חשק ומוטיבציה שהיו לי
אם אני לא טועה לניקי ב יש סופגניות בתנור.0 אלישבע 0

אני מסכימה עם הקודמות, שזאת פשוט לחמניה מתוקה עם ריבה.

אבל אין ספק שזה יותר בריא..

מה זה משנה תנור או מחבת הרי..770מ

הרוב הילדים נהנים ולא ההורים וזה יותר בריא

 

ואני חושבת שזה מהנה גם אם נוטלים ידיים לכך......

 

בהצלחה!!

 

וכמו שאלישבע אמרה חפשי בניקי יש לה מתכונים מגוונים ויעילים!!

 

הנה הקישור:

 

http://www.nikib.co.il/holidays/hanuka/5320/

 

תגידי לנו איך זה יצא קורץ !!

לניקי ב. יש סופגניות מעולותאמא ל 6

וזה לא לחמניה עם מורחים קצת יותר שמן הילדים שלי אהבו מאוד (גם ילדי הגן שלי...) מומלץ ביותר.

חדשה דנדשה יש לי רעיון חוסך קלוריותמינימאוס

תכיני סופגיות קטנות ולא הרבה.

כל אחד מקבל אחת קטנה וטעימה

תשימי בבלילה אלכוהול נניח כף או שתיים ברנדי כדי שלא יספג השמן

 

ועוד רעיון- תתחילי עם אפיה חלקית ואז תעבירי למחבת (ואז אין לי מושג מה מברכים על זה)

 

 

 

תקשיבו בנות. בתור גבר שמן (נגיד), שאוהב לאכול-אלעד
עבר עריכה על ידי אלעד בתאריך כ"ז בחשון תשע"ד 14:00

כל השטיקים והטריקים האלו של בריאות פשוט לא עובדים על הלשון.

 

אז אחת רוצה עוגה ללא ביצים ומתפלאת למה יצאה לה פשטידה

אחרת רוצה לזניה ללא דפי פסטה ולא מבינה למה יצא לה רוטב בולונז

עוד אחת רוצה עוגיות עם שמן במקום מרגרינה ולא מבינה למה הן יצאו לה מידי פריכות

והנה פותחת השירשור מנסה לאפות לנו סופגניות. ה' ירחם!

 

אם הטעם, המרקם והאותנטיות חשובים לכן- פשוט תעשו לפי המתכון.

או שתמציאו תבשיל/מאפה חדש, אבל אל תכנו אותו באותו שם.

בסדר? סגרנו את הפינה הזו?

יאמייאמייאמי

פגעת בנקודה רגישה אצלי, ונראה לי אצל עוד כמה...ברווזה

אתה ממש צודק. אבל אנחנו נמשיך לנסות ולהתבחבש בזה.  ועל זה נאמר: גם יפה וגם אופה!

יפה אמרת!+mp8
כל עניינה של הסופגניה היא ספיגת השמן המונצחת בשמה, מה שהופך אותה לפצצת אטום בריאותית.

רוצים בריאות?? יש לי כמה מתכונים טובים לסלטים עם כרוב ועם גזר...

רק אל תקחו סופגניה ותהפכו אותה לחילול השם (כותבת המבוגרת המכורה שנלחמת עם היצר הרע ומתגברת עליו יום יום עד יעבור זעם ימי החנוכה...)
"סופגניות" זה מאכל מרכז-גרמני שיש להוציא מתפריט חגמי האיש? הח"ח!
עבר עריכה על ידי מי האיש? הח"ח! בתאריך כ"ז בחשון תשע"ד 16:08

היהודים באשכנז של ימי הביניים כנראה ניסו להדגים איך אויבינו חשבו להיפטר מאיתנו, ולהעבירנו על דת במתק שפתיים בימי אנטיוכוס... בכל אופן, בימי הביניים היה קל יותר להיפטר מהקלוריות של הסופגניות עם כל הנדודים, הרדיפות, הפרעות והגירושים...

למה להוציא שם רע על הסופגניות?שיר ידידת

סופגנייה היא מאכל חסכוני להפליא- קטנה יחסית ואת מקבלת קלוריות של יום שלם!! כדאי לשים אותה בתור מנת קרבקורץצוחק

 

חחחחרק תפילה

בעלי יחטוף חום מהחיסכון הזה........

מישו אמר דיאטה?צוחק

וגם יש עניין לאכול מאכלים בשמן בחנוכה..חדשה דנדשהאחרונה
חח אז אפשר לאכול ביס סופגניה ולביבה אחת ...( רק שזה לא נגמר שם בד"כ).

פשוט חשבתי לאפות חשבתי שיוצא טוב כי פעם אחת טעמתי כזה דבר והיה טעים זה היה מהסופר .. אבל אולי טיגנו את זה קצת לפני .. אממ לא יודעת בכל מקרה ירדתי מהעניין..
הפחתת סוכר..חיים חדשים
אני ממש ממש אוהבת לאכול מתוק..
הבעיה היא שאני מרגישה שזה לא טוב לי לגוף..

יש לכן רעיונות כיצד אפשר להפחית סוכר בבישול, אפיה, אכילה, נשנושים..?

במה אפשר להחליף? במה אי אפשר? במה להפחית?
סטויהדינה ל.

תחליף לסוכר, ול-א סוכרזית (אבי אבות הלא בריא)

נמכר בחנויות טבע

^התכוונת לסטביה^770מ
עבר עריכה על ידי 770מ בתאריך כ"ו בחשון תשע"ד 18:11

לפי כל המחקרים זה נראה הכי בריא!!

תבדקי אם יש לך קנדידה. כמעט לכולם יש..כלנית1

יש מלא נשנושים עם תחליפי סוכר שאינם אספרטם. תיכנסי לסופר הקרוב ותבדקי במדור המוצרים ללא סוכר.

אכילה- תקני או תכיני ממרחים פיקנטיים במקום מתוק.

 

תבדקי אם יש לך קנדידה. הפטריה הנ"ל גורמת לנפיחות בבטן, עייפות ו... השתוקקות למתוק.

 

קפה /תה- תוסיפי כמה טיפות סטיביה.

וואי זה ממש יכול להיות..חיים חדשים
איך בודקים?
בדיקת דם - עדיין אין בקופ"ח. רק פרטיכלנית1

תסמינים להופעת קנדידה במערכת העיכול

  • גאזים, "קולות" הבוקעים מהבטן התחתונה
  • נפיחות בטנית
  • גירוד או טחורים בפי הטבעת
  • כמיהה למתוק, לפחמימות
  • חיפוי לבן בלשון (מעין שכבה לבנה או צהובה)
  • ריח רע מהפה (נקרא גם הליטוזיס )

תסמינים כלליים להופעת קנדידה

  • חולשה כללית
  • עייפות כרונית
  • סחרחורות

תסמינים להופעת קנדידה במערכת העצבים

  • הפרעות שינה (אינסומניה)
  • חרדה ואי שקט
  • בעיות ריכוז
  • מיגרנה או כאבי ראש כרוניים

 

תסמינים להופעת קנדידה במערכת החיסון

  • אלרגיה כרונית
  • גירודים באוזניים
  • מחלות עור למיניהן ונגעים עוריים כרוניים
  • דלקות חוזרות ונשנות

תסמינים להופעת קנדידה במערכת ההורמונלית

  • תופעות קדם מחזור
  • מחזור לא סדיר
  • השפעה על בלוטת התריס
אם יש קנדידה, כל מתוק לא טוב לגוף ולא רק סוכראלמונית 0

ובמקרה הזה גם לא טוב קמח חיטה (ובמיוחד לבן) ופטריות למיניהם (כולל יין ושמרים)

 

קראתי באתר לחולי סכרת שאפשר להשתמש במתכונים לעוגות במקום סוכר בתרכיז תפוחים טבעי לגמרי (3\4 כוס במקום כוס שלמה של סוכר, ולהפחית את הנוזלים) השתמשתי בזה לעוגה בריאה ויצא מוצלח.

ואפשר גם ברסק תפוחים או רסק בננות.

אפשר כמובן בדבש\ סילאן\ מולסה (הסיבים של קנה הסוכר)

כל התחליפים האלו אמנם לא הכי בריאים בכמויות, אבל הם לא פצצת סוכר כמו סוכר לבן שממש ממש מזיק לגוף, לפעמים בצורה לא הפיכה.

ואני גם ממליצה לך לאכול הרבה ירקות ופירות בכל פעם שיש רצון למתוק- לפעמים זה שאוכלים משהו משתיק קצת את הצורך. וירקות ופירות זה בריא. ולדאוג בכללי לנשנושים בריאים יותר (ושלא יהיו בבית נשנושים לא בריאים..) זה ממש עוזר לפיתוי...

 

אם יש לך קנדידה, כדאי שתאכלי יוגורט לא ממותק עם חיידקי ביו (אפשר גם לקחת כדורים של זה- קונים את זה ללא מרשם בבית מרקחת) זה עוזר.

איך מזהים קנדידה?חיה וקיימת
התסמינים הבאים - ככל שיש יותר זה אומר יותרמינימאוס

אם יש חלק מהסימנים הבאים:

1.  תשוקה למתוק לפחמימות ואלכוהול

2.      רגישות ואלרגיות למזון

3.      הפרעות עיכול

4.      הפרעות קשב וריכוז

5.      רגישות לריחות

6.      קורדינציה לקויה, חולשת שרירים

7.      מפרקים נפוחים וכואבים, נטייה לקבל חבורות בנקל

8.      שינויים תכופים במצב רוח

9.      ליחה, לחץ מעל העיניים והאוזניים ובצדדים, כאבי ראש תכופים.

10.  תפקוד חיסוני ירוד

11.  מחלות עור

12.  עייפות כרונית

13.  חרדה, עצבנות, רגזנות והפרעות שינה

מתוק ואלכוהול (כי זה טעים), קשב וריכוז (כי משעמם),חיה וקיימת

מחלת עור (חצ'קונים? אני מתבגרת) עייפות כרונית (עובדת בפרך) עצבנות (מולד) הפרעות שינה (אם ישנים שעתיים בצהרים, אחרי העבודה) אז יש לי קנדידה??המום

 

תני לחב' תוספי מזון להרוויח עליך קצת...כלנית1

לפי התיאור שלך, כמעט כולנו סובלים מזה, פחות או יותר.

תיכנסי לבית טבע כלשהו, כשיש יועצת של חב' מסויימת, ומובטח לך ב-90% שהיא תמצא שאת נגועה בזה...

 

מחלת הדור.

ישנים מאוחר. אוכלים הרבה מתוק וחטיפים במקום ארוחות מסודרות. לא פלא שהגוף מגיב בהתאם. ושובת.

בודקים קנדידה אם יש לך את הסימנים האלה בלי סיבהאלמונית 0

שנראית לעין...

לכל אחד יש קצת קנדידה. בכמויות קטנות היא לא מזיקה וחיה בשלום.

אבל אם את לא לוקחת אנטיביוטיקה (או לוקחת יחד עם זה חיידקי ביו), ודואגת לא להפריז עם המתוק וכן לאכול יותר בריא, סביר שהיא לא תתגבר לבעיה שמפריעה בחיים.

ובעית עור זה לא חצ'קונים אלא משהו יותר רציני.. 

אם כל התסמינים יופיעו בחופש אחרי שינה כמו שצריך של כמה ימים, תוכלי להתחיל לדאוג...

גם תמר מג'הול לא טוב אם כך?דינה ל.

לאחרונה אני אוכלת תמר מג'הול כל פעם שבא לי מתוק- הוא מתוק לאללה!

[וכל הכבוד לי! ]

 

ולחם שיפון?

זה עדיף כמובן מסוכר ובריא בהחלטאלמונית 0

אם יש לך קנדידה ברמה קשה (שמקשה עליך את התפקוד- ע"ע כל מה שפרטו למעלה)

תאלצי להפסיק לגמרי עם מתוק.

אם לא- כל עוד המתוק בריא ואת לא מפריזה עם האכילה שלו, למה לא?

 

הייתה לי קנדידה...להבה=)אחרונה
אורז לבן מתפרק לסוכר?חיים חדשים
כמדומני שלאפלספנית

בעזהי"ת

 

אבל הוא פחמימה פשוטה- מתפרק מהר ולא משאיר הרבה ערכים תזונתיים בגוף [יחסית למלא, כמובן]

למעשה כל הפחמימותיהודיה מא"י

חוץ מסיבים תזונתיים שאנחנו לא מעכלים בכלל מתפרקים בגוף לסוכר

זה לא דבר רע, הסוכר זה הדלק של הגוף שלנו, רק צריך כמו כל דבר בחיים את הפרופורציות הנכונות.

 

ככל שהפחמימות מורכבות יותר, הן מתפרקות לאט יותר, ומספקות רמות מתונות יותר של סוכר לזמן ארוך יותר.

מחפש מתכון לטריקולד יש למישהו??מיסטר דום
יש בניקי ב ממש נראה קל.חן קליין
יש ליסמייליתאחרונה
אבל זה ארוך!!!