זהירות מגילה:
השרתי את החומוס ללילה מכוסה.
השתמשתי בחומוס מהזן הענק, (למרות שדעו כי הזן הקטן נקטף לרוב בארצנו המתוקה והזן הענק מיובא)
מאוד חשוב בבוקר לאחר ההשריה לבדוק ולברור את הפגומים, כי אז אפשרי למצוא את הנגועים אליבא דכושרות (הסבר מדוייק איך: http://www.kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=41719 )
הבאתי להרתחה ובישלתי כמה דקות.
שפכתי כשני שליש מהמים והוספתי במקום מים רותחים מהקומקום.
בשלב זה הוספתי גבעול של סלרי -כך קיבלתי מאמי.
סגרתי את הסיר (זה היה סיר לחץ אבל זה לא משנה כ"כ)
וכשטעמתי את הגרגירים אח"כ הם היו שלמים מבחוץ ונימוחים באופן בלתי רגיל. (אנו מכינים לעיתים קרובות אך ללא השלב של שפיכת המים, כך שראינו את ההבדל במובהק)
השארתי אותם לא טחונים והילדים טרפו אותם במהלך סעודות השבת. (כל פעם חיממתי קצת כי זה פחות טעים קר).
קיבלתי את הרעיון הזה מהספר "חמין" של שרי אנסקי , שם היא כותבת שכך מוציאים את הגזים מהקטניות. טיפה זייפתי מחוסר זמן כי אצלה צריך לצנן את קטניות יחד עם המים ורגע לפני הכנת החמין , לסנן אותן ולשפוך לתוך סיר החמין. אבל העקרון של שפיכת המים הראשונים דומה.