שרשור חדש
עוגיות קוואקרבזיליקום

שלום, בעבר העלו לפורום מתכון של עוגיות קוואקר

שהבסיס שלהם זה שוקולד מומס ועל השוקלד שופכים את התערובת של העוגיות, אופים וחותכים.

הכנתי את זה מזמן וזה היה מעולה! אבל לא העתקתי את המתכון......

מישהו יודע על מה מדובר?

אם אני זוכרת נכון את המתכון העלתה שרבוב או שביב...

תודה רבה

 

את מתכוונת לזה?אחת-קטנה

בס"ד

 

העתקתי את זה למייל פעם...

 

 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כוס קוקוס
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
1/2 1 כוסות קוואקר (לא שלם)
1/2 1 חבילות שוקולד מריר

הכנה
ממיסים את השוקולד, ושמים בתוך תבנית על נייר אפיה.
מערבבים את שאר החומרים, ויוצקים את התערובת מעל השוקולד המומס.
שמים בתנור כ-15 דקות, מוציאים וחותכים לרבועים.
שמים לעוד 2 דקות בתנור.
השוקולד בדרך כלל יוצא קצת נוזלי, אני שמה במקרר עד שמתקשה, ורק אז מוציאה ושמה בקופסא. 
שומרים במקרר.

הערות שלי-השיטה הכי טובה שמצאתי להמסת השוקולד הוא לשבור לריבועים, לפזר על נייר האפיה, לשים בתנור רק עד שהשוקולד רך, ולשטח עם כף על כל התבנית.
אני שמה פחות מחבילה וחצי של שוקולד.
וגם אפשר לשחק עם כמות האגוזים והשוקולד.

כן! נראה לי שזה זה....בזיליקום

וגם אם זה לא המתכון המדוייק זה ממש דומה.

תודה רבה, הולכת להכין.

יש לעוגיות תחליף לאגוזי מלך קצוצים?זמר הפלוגותאחרונה

זה יהיה בסדר להכין בלי? תודה

שאלת פסטרמהחיים חדשים

אני יודעת שהשאלה קצת מצחיקה..

 

אם אני כבר קונה פסטרמה, איזו חברה או איזה סוג נחשבים להכי פחות "לא בריאים"? להכי נורמליים..

 

ואנחנו אוכלים מהדרין..

תסתכלי ברכיבים.זכיתי
תשובת פסטרמהמינימאוס

פסטרמה הודו עדיפה על כל הנקניקים למינהם

ממה שידוע לי לזוגלובק יש נתחים שעשויים מהודו שלם מהדרין

ויש עוד חברה לא זוכרת את שמה שיש להם בלי מונוסדיום

(זה שקית שקופה. חצי תה מעושן וחצי ספטרמה הודו)

 

לטירת צבי יש ליין מהדריןמירובי

ומוצרים באיכות גבוהה....

גם לחפץ חיים איכותי ביותר, אבל זה יקר נוראמודדת כובעים
וטעים נוראמינימאוס


רוצה מתכון לפסטרמה?תות

כמובן הכי בריא.

לא ניסיתי אבל מישהי שניסתה אמרה שיצא לה מדהים

ברצינות?? יש כזה מתכון? אני רוצה!! תודה חיה וקיימת
זה לא מתכון ככה מכינים פסטרמה...נחשון מהרחברון
מתכוןנחשון מהרחברוןאחרונה

חומרים:

חצי חזה הודו נקבה (קילוגרם) נקי מעור ומשומן

 

למשרה:

כוס מים רותחים

כף מלח גס

כף סוכר

2 כפות רוטב סויה

2 כפות פפריקה מתוקה

כפית פלפל שחור גרוס

3 עלי דפנה

4 שיני שום קלופות וחצויות

 

לציפוי:

2 כפות דבש

2 כפות סילאן

2 כפות שמן זית

2 כפיות פלפל שחור גרוס גס

כפית גרגירי כוסברה טחונים

חצי כפית שבבי צ’ילי יבש חריף

הכנה:

קושרים את חזה ההודו כ-5 ס”מ פנימה משני קצותיו (בצורה שמחלקת אותו לשלושה שלישים בערך). מכינים את המשרה: ממיסים מלח וסוכר במים רותחים ומצננים לחלוטין. מערבבים בקערה בינונית (נוח בתוך תבנית אינגליש־קייק מלבנית, שתוכל להכיל את נתח ההודו בצפיפות) את המים עם המלח והסוכר ואת כל שאר חומרי המשרה. מניחים את הנתח בתוך המשרה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות. הופכים כל שש שעות. מוציאים את הנתח מהמשרה שעה לפני הצלייה (לא שוטפים) ומניחים על רשת התנור. מחממים תנור ל-250 מעלות. בקערה קטנה מערבבים את חומרי הציפוי ומורחים את הנתח בעזרת מברשת סביב סביב.

מניחים תבנית שתאגור את נוזלי הפסטרמה בתחתית התנור ומוזגים לתוכה 2 כוסות מים. צולים את ההודו המונח על הרשת במרכז התנור למשך חמש דקות. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וצולים למשך שעה. הכי טעים לאכול את הפסטרמה חמה, לצד סלט כרוב חמוץ חם או כל סלט כרוב אהוב עליכם.

ממה שנותר פורסים בעזרת סכין חדה פרוסות דקות ככל הניתן ומשתמשים לכריכים. נשמר במקרר ארבעה ימים. אם הנתח כולו מיועד לפריסה - ממתינים שיתקרר חצי שעה לפני הפריסה.

 

יש עוד הרבה סוגי משרות וזה... 

יש למישו מתכון לעוגת פירורים קלה ללא אפייה?? דחוף!shila13579
הכוונה לעוגה חלבית?אמא!!

את יכולה לשחק עם זה איך שאת רוצה.

אם אני זוכרת נכון- הבסיס (וגם הפירורים מלמעלה) גם תערובת של פירורי בסקויטים (משרוול אחד וחצי בערך) עם 100 גרם חמאה מומסת.

את המילוי את יכולה להרכיב ממה שיש לך: הכי טוב זה

שמנת מתוקה מוקצפת

שקית איסטנט פודינג מעורבבת עם כוס חלב

500 גרם גבינה לבנה

סוכר לפי הטעם

ומערבבים את הכל.

אפשר להוסיף גם ג'לטין (אף פעם לא ניסיתי אבל זה אמור לייצב את העוגה).

אם אין לך חלק מהחומרים- לא חייבים את כולם....

 

קראתי את החתימה וממש נסיתי להבין איזה עוגה את רוצהחיה וקיימתאחרונה

צוחק לקח לי כמה שניות לקלוט שזו החתימה...

גלידה ביתית עם תוספת עוגיותאחרי החגים

אני רוצה להכין גלידה מקצפת רי'צ ולהוסיף פירורי עוגיות,

האם עוגיות מקמח מלא של מן יכולות להתאים לזה?

(אסור לי קמח רגיל)

 

תודה.

לדעתיג'נדס

כל סוג של פירורי עוגיות יתאים (אפילו ממש שברים)

אבל לא ניסיתי...

 

בהצלחה

תודה! יש מישהו שניסה?אחרי החגים

מכינה את זה לכבוד אורחים שמגיעים..

אז צריכה שיצא טעים.

 

אם העוגיות טעימות, יצא טעיםיהודיה מא"י

אם העוגיות לא טעימות, אז לא יצא טעים.

מה דעתך במקום פירורי עוגיות לשים אגוזים מקורמלים?

מה זה אגוזים מקורמלים?אחרי החגים

חשבתי על האופציה של אגוזים,

אבל זה לא עושה את הטעם מר?(כך זכור לי)

קחי אגוזיםיהודיה מא"י

איזה שמתחשק. לפי דעתי הכי טעים לערבב סוגים שונים

לשים את כל האגוזים בשקית, ולדפוק עם פטיש שיתפוררו גס

לשים בסיר עם תחתית עבה/מחבת ביחד עם כמות דומה של סוכר

לשים על האש, ולערבב בלי הפסקה עד שכל הסוכר נמס, ולהוריד מיד מהאש.

אולי צריך גם לפורר את זה אח"כ, לא זוכרת.

זה טעים מאוד, ושומר על הפריכות הרבה יותר טוב מעוגיות. גם יותר בריא, רק הרבה יותר יקר...

תודה!אחרי החגים

אולי אני באמת אנסה את זה.

נשמע טעים!

רק תזכרי להוריד קודם את הקליפות החומותכוכב לכתאחרונה
טיפים ורעיונות לשימוש בשאריות של מזון!!חיים חדשים
קוסקוס שנשאר- להפוך לסלט, מוסיפים עגבניות מלפפונים בצל ירוק תבלינים, מיץ לימון, אפשר טיפה מיונז. יוצא מעולה! כנל עם בורגול קינואה וכו..

פסטה- להכין סלט פסטה או לזניה מפסטה שנותרה.

פיתה שקצת התייבשה- לחתוך לשמיניות למרוח בשמן זית, לפזר זעתר ולשים לעשר דקות בתנור. אפשר לאכול עם מטבלים. או להכין סלט פטוש- עגבניות גבינה קשה והפיתות המתובלות.

עוד רעיונות שיועילו לכולנו!
עגבניות רכות..חיים חדשים
לשקשוקה
רוטב עגבניות
תבשילים וקדירות..
מתאים גם במטבוחה.חיה וקיימת
פירה שנשאר..חיים חדשים
להוסיף לבלילה של קציצות בשר או קציצות ירקות..

להוסיף לפשטידת ירקות..
או למלא בגבינה לצפות בפירורי לחם ולטגן..-משה ר-
נשמע שווה..חיים חדשים
מעולה!!ז'וז'ואית

 

 -  עוף שנשאר ממרק / אפוי אפשר לפורר ולטגן כמו שווארמה, לשים בפיתה עם טחינה וחמוצים יאמי

 - תפו"א אפויים/מבושלים שעבר כבר מלא זמן והם התקווצ'צ'ו - לטגן כמו צ'יפס. מחייה את המרקם וגם יוצא מעניין בגלל התיבול...

 - לחם שעומד להתייבש: לחתוך לקוביות קטנות ולקלות בתנור לקרוטונים. אפשר אח"כ לטחון אותם כשהם יבשים וקלויים ולהפוך אותם לפירורי לחם. 

 - ירקות שמתרככים - אנטיפסטי.

 -  עגבניות שהתרככו - מתבל עגבניות מיובשות:  לחתוך לקוביות קטנות, להוציא את הנוזלים (לא הכל, אבל את הרוב), לשים בתבנית עם שמן זית והרבה מלח ולאפות בתנור חצי שעה על חום גבוה, אח"כ להוריד לבינוני למשך... הרבה זמן. עד שמתייבש.

להוציא, להוסיף עוד שמן זית ומלח לפי הטעם, עלי בזיליקום ולערבב. יוצא מעדן!!!!

 - פירות שהתרככו - שייקים / עוגת פירות / גלידה / סורבה.

 - רוטב של קציצות שנשאר לאחר שהקציצות נגמרו - להכין פסטה ולשפוך עליה את זה כרוטב.

 - שאריות עוגות - כדורי שוקולד / עוגת פירורים.

 

 

 

רעיונות מעולים!חיים חדשים
אגב, לטחון את הלחם, אפשר במקל שטוחן? או שזה יהרוס אותו?
ממממ... לא ניסיתי....רק במעבד מזון וזה יצא מצוין!ז'וז'ואית
לחם..חיים חדשים
להכין ממנו קרוטונים..

להרטיב ולהוסיף לקציצות..
גבינות שיושבות במקררחיים חדשים
להוסיף לפשטידות

לשים בלזניה

להוסיף לחביתות!!
חזה עוףחיים חדשים
כשאני מכינה שניצלים לפעמים יש כל מיני שאריות קטנות של עוף והן מידי קטנות לטיגון שניצל. אני אוספת את כל החתיכות הקטנות ומכינה מהן מוקפץ. וככה מרוויחה שני מאכלים
פסטה שנשארת1289

להכין פשטידת פסטה

 

כל הירקות הזקנים בבית- פשטידה/מרק

 

אורז שנשאר- להוסיף לבשר טחון ולהכין קציצות או למלא בפלפל

שאריות עוף1289אחרונה

לקצוץ עשבי תיבול

לגרד תפוא בפומפיה ולסחוט/קינואה מבושלת

להוסיף ביצה ופירורי לחם

לטגן/לאפות

שאריות פסטה ושאריות עוףאורין

לחתוך לחתיכות, להוסיף קוביות תפוחי אדמה מבושלות, בצל קצוץ וביצה. לערבב ולתבל. לטגן במחבת עמוק, להפוך- ויש פשטידה..

ידעתי!מירי ט.

זה למה אני בחיים לא נוגעת בפשטידות בחדר אוכל של המכללה..

הן בטח עשויות מכל השאריות.מת

וכשמדובר במטבח של חדר אוכל זה הרבה יותר דוחה מאשר שאריות משבת בבית.

עוגת מוס בהקפאהדודה שלהם

שלום!

 

רציתי לשאול האם מישו ניסה לשמור עוגת מוס בהקפאה, 

אחרי זה בהפשרה היא יוצאת טוב או נפרדת?

יש למישו ניסיון בעניין?

 

אשמח לדעת...

תודה רבה!!

חצי שנה בהקפאה כמה שעות לפני להוציא וזה מצוין!מיסטר דוםאחרונה
מחפשת מתכון לסופלה טעיםם.. תודה רבה!!בשמחה תמיד!
בבקשה...ת.מ.אחרונה
להמס במיקרוגל:
200 ג' שוקולד מריר
3/4 כוס שמן

מוסיפים:
1 כוס קורנפלור / 3/4 כוס קמח
1 כוס סוכר
2-3 כפות קקאו
5 ביצים
 
וכמובן כדאי להכניס בכל אחד קובית שוקולד בפנים...
ממרח תמרים בקופסאחיים חדשים

האם זה קיים ללא סוכר?

 

חשבתי שזה רק תמרים וגיליתי שזה עם סוכר..

אני לא יודעת על קנוי, אבל זה לא בעיה להכין מתמרים-אביה*

בבית...

אם זה מעשי מבחינתך, משרים תמרים במים רותחים ואח"כ טוחנים, מוסיפים מים לפי המרקם הרצוי.

יוצא מעולה...

לכמה זמן זה נשמר בקופסא במקרר?חיים חדשים

ניתן להקפיא?

אין לי מושג....אביה*

הכנו רק פעם אחת..

וגם- מאיזה סוג תמרים להכין?חיים חדשים
מג'הול, הכי רך.חיה וקיימת
זה בערך 40% סוכר אם אני לא טועה...תות

בעבר חיפשתי בחנויות טבע ולא מצאתי. אם את מוצאת תעדכני!

וואו! אעדכן..חיים חדשים
זה אומר שגם סילאן עם סוכר?
כן, סילאן רגיל הוא רק 45-48% תמרים,השאר סוכרסיהרא.
למעשה סילאן רגיל הוא באזור ה80+ אחוז תמריםיהודיה מא"י
מה??חיים חדשים
חשבתי שזה לגמרי טבעי

איפה יש סילאן טבעי?

אז למה תמיד אומרים שסילאן הוא ממתיק בריא?
יש סילאן טבעי ויש שלא...אמא!!

עדיף לר\קנות בחנויות טבע ולקרוא היטב את הרכיבים שכתובים על הקופסא....

ראיתי היום בחלון של חנות טבעחיים חדשים
סילאן מאה אחוז טבעי של חברת גפן.

עכשיו רק צריך לבדוק מחיר ולהשוות בין חנויות.. ממרח עוד לא מצאתי..
ומצאתי היום עוד סוג שהוא מאה אחוז תמריםחיים חדשים

של " קבוצת כינרת". עולה 22 שח.

 

של "גפן" 29 שח.

 

למה הכל ככ יקר? קשה לאכול בריא עם כאלה מחירים... =(

אני גם מצאתי את של כינרתפלספנית

בעזהי"ת

 

אחרי שלא הסכמתי לקנות סילאן עד שאני אמצא

 

וכמה עלה לך?חיים חדשים
זה לא נוראמינימאוס

תחשבי שקופסה כזאת מחזיקה הרבה זמן

 

אני רגילה לסוג הרגיל..חיים חדשיםאחרונה
שעולה חצי מזה.. אז ברור שזה מבאס..

אני משתמשת די הרבה בסלטים ותבשילים..
אני כמעט בטוחה שיש..יעל מהדרום
ממה שידוע לי...אמא!!

אין ממרח ממש (אני לפחות חיפשתי הרבה ולא מצאתי)

אבל יש לקנות רסק של תמרים באריזת ואקום ואני מערבבת אותו עם מים עד שיצא יוצא במרקם של ממרח.

אשמח לקבל מתכון לבראוניז..אבל מתכון איכותי!מרים*

תודה!

מתכוןבעזרת ה'!!

כוס קקאו

כוס וחצי סוכר

קורט מלח

 

מערבבים בעזרת כף

 

שמים חצי כס שמן ומערבבים

 

מוסיפים 2 ביצים,כל אחת בנפרד לתוך הבלילה

 

מוסיפים תמצית וניל ו100 גרם שוקולד מומס ומערבבים

 

[זה קצת קשה לערבב]

מוסיפים חצי כוס קמח ומערבים. 

משטחים על תבנית[אם צריך אפשר לשים על היד קצת שמן ואז קל ליישר את זה]

 

מכניסים לתנור שחומם מראש ל175 מעלות לבערך 10-15 דקות

[עד שקיסם יוצא יבש ואז מוציאים וחותכים את זה.שימו לב שזה יראה לך עדיין לא לגמרי מבושל אבל כך זה צריך להיות]

 

מחכים קצת שיתקרר ויתקשה וטועמים

בהצלחה!!

לאיזה גודל תבנית הכמות הזאת?מרים*
אני שמה את זהבעזרת ה'!!אחרונה

בתבנית של 27*33 ולא משתמשת בכל התבנית

ז"א שאני שמה נייר אפייה ומשטחת את הבלילה על התבנית בלי ה10 ס"מ האחרונים..אני שמה שם משו כדי שזה לא יזוז...

כי כשיטחתי את זה על כל התבנית זה יצא דק מידי..

הבנת?!

קיצר תקחי תבנית יותר קטנה.

עוגיות שמרים קינמון- קלות הכנה.. יש בנמצא?סקיצה
חיפשתי ברשת, אבל אני מתקשה עם שמרים ומחפשת משהו מנוסה ופשוט..
בבקשה מתכון מעולה וקלילמירוביאחרונה

בס"ד                     עוגת שמרים קינמון ואגוזים.

מצרכים:{ניתן להמיר חלב במים ו חמאה במרגרינה באותו יחס.}
15 גרם שמרים טריים
100 מ"ל (1/3 כוס + שתי כפות) חלב
2 ביצים, גודל
L

350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח

למילוי:
70 גרם חמאה מומסת
200 גרם (כוס) סוכר דמררה
4 כפיות קינמון
4 כפות סירופ מייפל
100 גרם (1/2 כוס) פקאנים מסוכרים שבורים גס

לציפוי:
3-4 כפות סוכר דמררה
2 כפות מייפל
סירופ סוכר:
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
120 מ"ל (חצי כוס) מים
ביצה טרופה להברשה

אופן הכנה:
מכינים את הבצק - בקערת המיקסר עם וו לישה שמים שמרים, חלב, ביצים, קמח וסוכר ולשים במהירות נמוכה 4 דקות.
מוסיפים את החמאה, מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית-גבוהה וממשיכים ללוש 7 דקות נוספות.
מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת. סה"כ לשים את הבצק 12 דקות. מתקבל בצק רך ומעט דביק, וזה בסדר.
מעבירים את הבצק לקערה מקומחת מעט אך היטב מכסים בשקית ניילון ומעבירים להתפחה במקרר ל-4 שעות לפחות או לילה.
מכינים סירופ סוכר - בסיר קטן שמים סוכר ומים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 2.5דקות נוספות{טיפה רום/תמצית וניל יכולים לעשות פלאים}..
מעבירים לכלי קר ומניחים בצד עד לשימוש.
מרכיבים את העוגה - לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשני חלקים שווים. מרדדים על משטח מקומח קלות, כל חלק למלבן בגודל 20*40 ס"מ.
מורחים, בעזרת פלטה על כל אחד ממלבני הבצק המרודדים, מחצית מהחמאה המומסת. מעליה מפזרים מחצית מהסוכר בשכבה אחידה, שתי כפיות קינמון ופקאנים מסוכרים.
בעזרת כף מטפטפים סירופ מייפל, הסירופ לא אמור כמובן לכסות את כל קוטר הבצק, אלא מעט מייפל.
מגלגלים כל אחד מחלקי הבצק, מהצד הרחב של המלבן, לרולדה הדוקה.
חותכים כל רולדה ל-8-10שבלולים שווים, מניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת קלות ומועכים קלותמעט את השבלולים כלפי מטה.
מטפטפים כף מייפל ומפזרים כף-שתיים סוכר דמררה על כל עוגה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח (בקור של ימים אלו יכול לקחת מעט יותר זמן).
כרבע שעה לפני סיום ההתפחה מחממים תנור ל-175 מעלות. לאחר שהעוגות תפחו, מברישים אותן בביצה ואופים בתנור שחומם מראש למשך 30-35 דקות עד להזהבה.
מוציאים את העוגות ויישר מברישים אותן בסירופ סוכר. לקרר  מעט ולהגיש {רצוי עם כוס תה חם}.

בהצלחה....

בקשה גדולה לנשים שמפרישות חלהשושנה29

 

בבקשה אם אפשר להתפלל בעת הפרשת חלה על

 

יהודה צבי בן בריינא פריידא לרפואה שלימה

 

 

הוא כבר שנה וחצי בתרדמת

 

תודה רבה

ובשורות טובות

 

 

בל"נ, אשתדל מאודחיה וקיימת
מקפיצה לישושנה29אחרונה
רעיונות לתוספת לעוף ותפו"א בתנור?זמר הפלוגות

חוץ מאורז..

כמה רעיונותשושנה29אחרונה

 

בטטה בתנור.

ירקות מוקפצים

פשטידה תפו"א

פתיתים

קוסקוס

תירס

 

איך הייתם מציעים לטחון אגוזי מלך?צביה22

אני מאוד אוהבת להוסיף אגוזי מלך טחונים לעוגות ולעוגיות.

בחנויות מוכרים שקיות של אגוזי מלך שכבר טחונים, אבל נראה לי שהרבה יותר זול לקנות שלמים בשוק, ולטחון באופן ידני.

ניסיתי לשים בתוך שקית, ולדפוק עליה עם כוס. יצא נחמד, אבל לא מספיק דק.

יש הצעות נוספות?

מעבד מזון, לטחון בפולסים קצרים..-משה ר-
אני שמה במטחנת קפה, אם רוצה שיהיה מאוד דקמודדת כובעיםאחרונה
זר חלות , טריקולד , ומוס ריבת חלבמיסטר דום
הנה הוא מתחיל עם זה....חיה וקיימת

מדהים!!!! איך אני אוהבת את השרשורים שלך.

 

מעניין את הפעם לא מבקשת מתכונים...מיסטר דום
התייאשתי מימך... אם אתה יכול, אני אשמח מאוד לקבלחיה וקיימת

את המתכון של הטריקולד.

הוא ארוך ...מיסטר דום
אין סיכוי? מבין למה לא בקשתי חיה וקיימת
בקשי לכדורי שוקולד תראי שגם הם אצלי ארוכים..מיסטר דום
שלח לי את המוס ריבת חלב בבקשה...יהודיה מא"י

(לא את המתכון, את המוס עצמו. תודה רבהצוחק)

 

איך עושים את הדוגמה של השתי וערב?

חחחחחח יהודיה...מיסטר דום

אני חושב שאת יכולה להכין הרבה יותר טוב ממני....וזה ממש פשוט להכין את הדוגמ

 

אתה יודע, זה שאני מנהלת פורום מתכונים לא אומר כלוםיהודיה מא"י

אשמח להסבר איך עושים את הדוגמה, תודה.

זה לא מסובך לעשות, כן מסובך להסביר, ננסה:חיה וקיימת

קודם כל את עושה פסים לאורך בפסים לרוחב את לא מותחת קו שלם אלא מדלקת על שורת אורך אחת (בערך כמו שמציירים כותל) ז"א שורה כן ושורה לא (בקווים קטנים) בקו המקביל בפס שדילגת את עושה פס (וחוזרת כנ"ל).

וואו, זה ממש לא מובן, שמישהו אחר ינסהצוחק

יאמי!!! נראה מושחת ביותר...כוכב לכת

 אפשר את המתכון של המוס?

אין לו כוח להקליד, עצלות גברית אופינית חיה וקיימת


אז שיצלם כמו הפעם הקודמת...כוכב לכת
היי למה ככה?-משה ר-

זה לא כולםפטיש

למה אתה הבאת פעם מתכון?חיה וקיימת
כנראה שאת חדשה, אבל את מוזמנת לחפש-משה ר-
אה, לא קחת רציני. בצחוק לגמרי חיה וקיימת
זה פשוט ארוך.. אני אצלם ואעלה ! מיסטר דוםאחרונה
מחפשת מתכונים לסלרי...עטרה12

יש?

חוץ ממרק שורשים שכבר הכנתי... יאמי

לבשל עם עוף או קציצות..-משה ר-
להטביל במי מלחעוגי פלצת

כך לא מאבדים מהפציחות, מהארומה, מהמרקם הזיגזגי ומחוויית המשתמש

הכל כך ייחודית של הסלרי...

 

אם נבשל סלרי מה יישאר מהיחודיות שלו? (שואל מסקרנות)

קדש, ורחץ כרפס כרפס... כן שווה...נחשון מהרחברון
סלט וולדורףתות

מרסקים בפוד פרוססור, מרסקים תפוחי עץ, קוביות אננס, יש שאוהבים גם גזר, אגוזים, מיץ לימון (כמובן במקור זה עם מיונז - סתם חבל לשים!) מעדן.

לוולדורף אמיתי מוסיפים קצפת צמחיתסיהרא.
בנוסף, אפשר גם בדגמודדת כובעיםאחרונה
עוגיותחיים חדשים

היי כולם!

 

אני מחפשת מתכונים לעוגיות שאפשר להקפיא בגלילים ולשלוף כשמגיעים אורחים ורק לחתוך ולאפות..

 

תודה!!

עוגיות של בצק פריך אפשר.יהודיה מא"י
וואי, זה רעיון גאוני!! מאמצת!ז'וז'ואית

נראה לי שאפשר מעמולים (עוגיות תמרים)... זה בצק פריך...

להקפיא את הגליל עם המילוי כבר, ואז רק לשלוף ולאפות.

אדיר!

 

ועוד רעיון מעולה וטעים, אבל לא בריא בעליל:

אם יש אורחים ואין מה להגיש, אפשר לקחת מלאווח, לחתוך אותו בצורת כוכבית ככה שיצאו משולשים קטנים, לשים בקצה המעוגל של כל משולש קוביית שוקולד, לגלגל כמו קוראסון, למרוח קצת ביצה מעל ולתנור!

זה איזה 5-10 דק' אפייה, לא צריך לחכות שיפשיר ובלי הכנה מראש.

 

זה אחד הטריקים השווים שלי (-;

 

וואלה? שמרתי. פלפלתי
אהבתי תודה לך!!חיה וקיימת

אגב, לחטיף מלוח לעשות את אותו הדבר, ובמקום שוקולד למרוח זעתר עם שמן זית ולהוסיף זית אחד לכל משולש (חרוז- בלי גרעין) ולגלגל.

למרוח מלעלה ביצה ולפזר שומשום

על אותו עיקרון...ת.מ.

לפזר סוכר על בצק עלים לגלגל משני הצדדים והרי לך עוגיות "אוזניים" (אפשר גם קינמון אם אוהבים)

מישהי מכירהחיים חדשים
בצק יותר "בריא" כדי להכין את האזניים הכייפיות האלו?
זה לא יהיה אוזניות אם זה לא בצק עלים.יהודיה מא"י
בעניין המלאווח..כרובית

אני עושה אותו הדבר כמו השוקולד- חותכת למשולשים וממלאת בריבה עם אגוזי פקאן.

מגלגלת ללקוראסון  וביצה מעל.

יוצא מזה טעים! וכמובן לא בריא אבל טעים!!! במיוחד כשעדיין חם.

ממליצה בחוםחיוך

לבלוג בישול בזול יש כמה עוגיות שטובות בהקפאה.פנסאי
אני עשיתי את העוגיות שוקולד ושוקולד ציפס. את העוגיות שוקולד ציפס הרגילות ואת המושלגות.

כל אלו היו מצויינות בהקפאה לפני אפיה!
בדיוק באתי לכתוב על עוגיות הספירלה שלהניל"ס
שנראה לי שאפשר להקפיא את הגלילים לפני החיתוך.
אבל עוד לא ניסיתי...
עוגיות שחמט,ויטראז',אלפחורס.-משה ר-
או גאד!!! מה זה?? אל תגידי שזה שלך!!ז'וז'ואית

איך זה יוצא ככה יפה ומדויק??

כן, מלפני שנתיים בלימודים..-משה ר-
מהמם!!חיים חדשים
זה מהמתכון של בישול בזול?
וואו, מדהים! בתמונה השניה, זה סוג של עירבוב מסוייםחיה וקיימת

או סתם לישה של שתי הצבעים יחד?

בתמונה ראשונה- הריבועים, זה עשוי גלילים לבנים וחומים אחד ליד השני? איך זה נשאר כזה ריבוע יפה? מישום מה זה מתרסק לי כשאני חותכת ונוצר ריבוע פחוס כזה...

בצק פריך שמחולק לשתי מסות מסה אחת קקאו-משה ר-

ומסה רגילה, צריך לרדד את הבצקים בעובי של ס"מ בערך ואז לחתוך פסים ישרים לאחר מכן מרדדים את אחת המסות מסדרים את הפסים בצורת שחמת ומהדקים לגליל..

אין איזה שיטה שגורמת לעוגיות לא להתמעך? (יש מילהחיה וקיימת

כזו?)

כתבתי בתגובה למטה-משה ר-אחרונה
אגב כדי שהחיתוך יצא טוב תכניסי את הגליל להקפאה-משה ר-

ל-10-15 דקות..

אהלן איזה סלט אפשר להכין עם עגבניות שרי?ח.צ.גנט
סלט שרימירובי

לוקחים עגבניות שרי חצויות, טבעות בצל סגול,זיתים שחורים,עלי נענע.

בקערה נפרדת מערבבים שמן זית,מלח,פלפל שחור גרוס,שום כתוש,מעט מיץ לימון.

מערבבים לחוד את כול חומרי הרוטב ומערבבים לפני ההגשה.

מומלץ לקשט בצנוברים//שומשום.

עוד מתכון:

אותו דבר רק שברוטב פשוט מערבבים את מרכביב הסלט עם פסטו/ממרח זיתים בהתאם לטעם...

בתאבון.

נשמע מעולהמינימאוס
מה שאנחנו מכינים..רחלקה

חותכים עגבניות שרי לרבעים, מוסיפים שום כתוש וכוסברה (או פטרוזיליה) קצוצה. מתבלים במלח, שמן זית וטיפונת חומץ.

יוצא קטלני!!

 

ואפשר גם לחתוך לחצאים ולהגיש עם חסה ורוטב שום..

תפוזזזמירובי

עכשיו שיש פירות הדר מעולים מומלץ להוסיף למתכון של רחלקהקוביות תפוז יוצא מעדןןן

תודה רבה אנסה אתזה בע"ה!ח.צ.גנט
סלט קינואה!אמא שלה

שרי

קינואה מבושלת

פטריות חיות

סלרי

פטרוזיליה

בצל

נענע

 

רוטב- שמןזית וסויה

גם לי יש משהו טובמודדת כובעים

עגבניות שרי חצויות

פלפל צהוב

זיתים שחורים

בצל ירוק

 

מלח

אורגנו

שמן זית

שום

 

 

עוד סלט שאנחנו מתים עליו:ז'וז'ואיתאחרונה

שרי

פטריות טריות

בזיליקום טרי

לתבל בשמן זית, שום כתוש ומלח.

 

מעולה!!!!!!!

 

ואם כבר חלף זמנן - מתבל עגבניות מיובשות. משרי זה יוצא הכי טעים!יאמי

נורא מתחשק לי לאפות עוגה ואין לי תנור עדין-בעיתה אחישנה

הזמנו חדש ולא הגיע. 

 

רעיונות לדרכים חילופיות להכין משהו מתוק עם מלא שוקולד יתקבלו בברכה!

פצפוצי אורז/ קורנפלקס עם שוקולד וחלווהיעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך ב' בכסלו תשע"ד 23:59

לק"י

 

פנקייק עם קרם שוקולד.

 

נראה לי שיש אפשרות לבשל עוגה על מחבת.

אם יש לכם מיקרוגל- יש עוגות שאופים במיקרוגל.

יש עוגות שלא צריכות אפיהאחרי החגים

עוגת בסקוויטים,

כדורי שוקולד-לא עוגה,אבל גם נחמד.

 

ובטח יש עוד..

נקניק שוקולד, קל, מהיר, ומעולההההה!!!ז'וז'ואית

1 שרוול ביסקוויטים

2 חב' שוקולד מריר

1 שמנת מתוקה / ריץ'.

 

 

ממיסים את השוקולד והשמנת יחד

שוברים את הביסקוויטים לחתיכות.

מערבבים הכל.

 

לוקחים נייר אפייה ופורשים אותו,

עליו שמים חצי מכמות העיסה כמו רכבת - פס לכל האורך.

מגלגלים את נייר האפייה על העיסה ומהדקים טוב שיצא דחוס.

מכניסים להקפאה לאיזה שעה שיתקשה.

(כנ"ל עם החלק השני של העיסה).

 

כשמתקשה - מוציאים את שרוול השוקולד מנייר האפייה, מפזרים מעל מעט קוקוס / סוכריות צבעוניות,

ופורסים לפרוסות דקות.

יוצא מעולה ונראה שיא המושקע!!

 

יאמי

סיר פלאמושיקו
בדיוק באתי לכתוב סיר פלא ועל הגז!מיסטר דום
אפשר משהו קליל- תותים בשוקולד batsheva100

יש גם עוגות למיקרו, חפשי בגוגל

פנקייקס כאילו?!?!וגם - "עוגות מחבת" באופן מילוליבת נוגה

עשיתי בעבר עוגות גבינה מהירות במחבת

(גבינה לבנה, סוכר, וניל, ביצים, קמח וא.אפיה שטורפים יחד לבלילה אחידה, נוזלית ומעט סמיכה)

שיצאו טעימות מאד, בעיקר עם (עוד) סוכר "בזוק" מלמעלה.....

(חשוב להפוך בעזרת צלחת לאחר השחמת התחתית)

 

אני מאמינה שגם בלילת שוקולד לא תתנגד לאפית מחבת כזו.....

יאמי

קרפ צרפתי עם נוטלה, מוס שוקולד..-משה ר-
כדורי שוקולדבת 30
עוגהנתנאל ואודיה

להמיס יחד כוס חמאת בוטנים, חצי כוס שמן, שתי כפות דבש.

לרסק פס ביסקויטים ולהוסיף לבלילה, לשטח בתבנית ולהקפיא.

בינתיים להמיס 200 גר' שוקולד עם חבילת ריץ' ולשפוך על התחתית הקפואה.

להחזיר למקפיא לחצי שעה, לחתוך ולהחזיר למקפיא עד ההגשה.

אפשר לעשות קישוטים על השוקולד מחמאת בוטנים. 

יש עוגות שמכניסים לפיירקס או תבנית סיליקוןאמא!!

ומבשלים במיקרוגל.

תחפשי מתכון באינטרנט- בטוח תמצאי...

או אפילו בכוסות קפה ולמיקרוגלמינימאוס


עוגת כדורי שוקולד/ קרין גורן - מקסימה וללא אפיהכלנית1
לתערובת כדורי שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

100 גרם חמאה (1 חבילה קטנה)

3/4 כוס סוכר

1 כוס חלב

30 ביסקוויטים "פתי בר" (1 חבילה קטנה)

 
לקרם שוקולד:

2 מיכלים שמנת מתוקה

1 כוס חלב

2 כפות סירופ מייפל או דבש

1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד

 
לקישוט:
3 כפות אבקת קקאו
  עוגת כדורי שוקולד
 
אופן ההכנה
 

שמים בסיר בינוני שוקולד, חמאה, סוכר וחלב ומחממים על אש קטנה עד שהתערובת נמסה ונוזלית. מסירים מהאש.

שוברים את הביסקוויטים בידיים עד שהם שבורים גס. שמים בקערה גדולה ומוזגים פנימה בזהירות את תערובת השוקולד.

מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת גב של כף. מעבירים את התבנית לקירור מהיר במקפיא למשך 10 דקות.

מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, סירופ מייפל ואינסטנט פודינג, במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם.

מוזגים את הקרם לתבנית ומיישרים בעזרת לקקן. מעבירים את התבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות, להתייצבות העוגה.

שמים את הקקאו במסננת קטנה ומפזרים מעל העוגה. חותכים לריבועים ומגישים.

תודהבעיתה אחישנה

עשיתי את העוגת כדורי שוקולד בצהרים וכולם פה נהנו מאוד

לאיזה גודל תבנית זה מתאים?ת.מ.אחרונה
המרת מרגרינה בשמן-בעוגיותאחרי החגים

כמה זה משמעותי?

אני רוצה להחליף את המרגרינה בשמן,

והשאלה אם זה יצא טוב בעוגיות?

ואיך מחליפים?

יוצא ממש טוב.הלליש

אנחנו לא משתמשים במרגרינה בכלל..

 

כל 50 גר'- רבע כוס.

אם נדייקמירובי

כול 100גרם מרגרינה שווה ל 90CC שמן....

ברוב העוגיות יוצא מצוין...ת.מ.

אני שמה בקום חבילת מרגרינה 3/4 כוס שמן...

יוצא טוב אבל הרבה פחות פריך, ברוב המקריםחיה וקיימת

העוגיות מתפוררות. 

למה לא לחפש מתכונים שהם מראש עם שמן? יש כמה בלוגיםפנסאיאחרונה
שמעלים מתכונים על בסיס שמן. שווה בדיקה!
חדש פה.....מירובי

אני חדש בפורום אני שף במקצוע מי שצריך עזרה מוזמן להתייעץ......

איזה יופי. ברוך הבאheh
היי...ברוך הבא!!משיחי

ב"ה

 

אפשר בבקשה מתכון טוב לחלות שהולך גם עם קמח מלא/שיפון?

תודה רבה...

ותהנה פה בפורום!  

בבקשהמירובי

מתכון שכתבתי לפני כשנתיים לעבודת גמר שלי בקורס:

הכמויות ל 2 כיכרות בגודל תבנית 27X8 ס"מ בתחתית, עומק 7 ס"מ.
* 1 ק"ג (7 כוסות) קמח מלא (שטיבל 6) .
הערה: אפשר גם לשלב מספר סוגי קמחים, לדוגמא: 5 כוסות קמח מלא, 1 כוס קמח שיפון (שטיבל 7), 1 כוס קמח לבן (שטיבל 2). סה"כ 7 כוסות קמח.
קמח שיפון כבד יותר וכדאי "לאזנו" עם אותה כמות קמח לבן.
* 4-4.5 כפיות מלח.
* 2 כפיות סוכר (חום או לבן).
* 2 כפות גדושות שמרים יבשים.
הערה: אפשר במקום השמרים היבשים להשתמש ב 50 גרם שמרים טריים - אבל אז יש להמיסם מבעוד מועד בכוס מים פושרים ולהכניסם לתערובת היבשה תוך כדי הלישה.
* 4 כוסות מים פושרים-חמימים.
* תוספת אפשרית: 2 כפות קימל ו/או 2 חופנים גרעיני חמניה ו/או 2 חופנים שומשום.
אופן הכנה
1) מערבבים את כל החומרים היבשים בקערת אפייה גדולה, עם כף או בידיים 4-5 דקות – עד שכל החומרים מתערבבים היטב.
2) יוצרים גומה בתערובת ומוזגים פנימה 3 כוסות מים חמימים.
3) מתחילים ללוש את התערובת ביד, ומוסיפים מים מהכוס הרביעית לאט לאט ולפי הצורך – עד ליצירת בצק רך, אוורירי והומוגני, שלא נידבק לדפנות הקערית. זמן הלישה כ 10-12 דקות.
הערה: לפעמים צריך להוסיף יותר מים – הכל לפי סוגי הקמחים והלחות הטיבעית שלהם.
4) מקמחים את תערובת הבצק בתוך הקערה, ומפרידים מדפנות הקערה ותחתיתה באמצעות לקקן.
5) מכסים במגבת נקייה ומשאירים לתפיחה (ראשונה) למשך כשעה. הבצק אמור להכפיל את ניפחו ויותר.
6) מכינים את התבניות ע"י הנחת רצועת נייר אפייה בתחתית כל תבנית, ומורחים שכבה דקה של שמן (עדיף שמן זית) על הנייר ועל דפנות התבנית.
7) "מקפלים" את הבצק התפוח בתוך הקערה בעזרת הלקקן, עד שהוא חוזר כמעט לניפחו לפני התפיחה, ומוציאים אותו מהקערה למשטח מקומח. מחלקים את גוש הבצק לשניים באמצעו סכין חדה.
8) כעת יש ללוש כל חלק בניפרד על גבי המישטח כ 3-4 דקות, תוך כדי קיפולים לארבע וטפיחות על הבצק.
הערה: תוך כדי הלישה אפשר לערבב בבצק את התוספות - קימל ו/או גרעיני חמניה (או כל תוספת אחרת לפי הטעם). מומלץ בפעם הראשונה שאופים ללא תוספות בכלל.
9) יוצרים מכל חלק כיכר ("נקניק") באורך התבנית, ומניחים בתבנית בתנועה אחת וללא הידוקים.
10) כשהכיכרות בתבנית ניתן ליצור בהם 3-4 חתכים לרוחב באמצעות סכין חדה. ניתן גם לפזר שומשום לאחר שמורחים על הכיכר שמן זית או ביצה.
11) מניחים את הכיכרות לתפיחה (שנייה) בתוך התבניות למשך שעה ויותר – עד שהבצק מכפיל ואף משלש את ניפחו (או עד שמתחיל לגלוש החוצה משפת התבנית).
12) מניחים התבניות בזהירות במרכז תנור שחומם מראש ל 200 מעלות. לאחר הכנסת התבניות להרטיב את כף היד במים ולהתיז לתוך התנור מספר פעמים.
אחרי 10 דקות להוריד את הטמפ' ל 180 מעלות.
13) משך האפייה כ 50 דקות עד שעה - עד שהלחם משחים קלות, קליפתו קשה והוא משמיע קול חלול (הזמן מישתנה מתנור לתנור).
לשים לב שציבעו של לחם מקמח מלא כהה יותר מלכתחילה.
14) בגמר האפייה להוציא מהתנור, לחלץ את הכיכרות מהתבניות ולצנן על גבי רשת כחצי שעה-שעה פני האכילה.
15) בתיאבון!
 

או, יש לך כאן שניים דומים, יהיה לך מענייןהלליש
ברוך הבא. לא יזיק לנו עוד מקצועי אחד בשטח! כלנית1

שאלה קטנה, בעקבות המתכון שלך. 

אני אופה חלות מקמח מלא, אבל מעוניינת להמיר לקמח כוסמין. עד כה "הרגתי" עוגות, חומיות ואפילו חלה 

כשניסיתי 100% קמח כוסמין, כך שאני מעיזה רק עד 2/3 קמח מלא 70% ו-1/3 קמח כוסמין. מה הסוד שלו?

 

 

לגבי חלות, אני לא מחפשת מתכון מורכב, אלא מעוניינת להיצמד למתכון הפשוט שלי של קמח מלא, שמרים, ביצה, שמן, מלח וסוכר, אבל חושבת להמיר חלק לכוסמין.

 

 

קמח כוסמיןמירובי

קמח כוסמין הוא קמח "כבד" ו"חונק" לכן מוומלץ להשתמש ב 50% קמח מלא 20% קמח כוסמין והשאר קמח לבן רגיל כדי שיאזן כמו כן מוומלץ להגדיל מעט את כמות השמרים והסוכר על מנת שלא לקבל תחושת חנק וכבדות ......אם צריך עוד עזהר אני פה

וסתם טיפ לתיבול (את המתכונים אני משאירה למומחים)מינימאוס

אכלתי פעם אצל מישהו וזה היה מדהים

חלות מקמח מלא שהם שמו בהם גרגרים שלמים של כמון

הי אפשר בבקשה מתכון טוב לעוף וסילאן?גליה...

אני יכולה לעשות לפי העין, אבל אשמח לקבל משהו משף אמיתי!

תודה

בבקשהמירובי

לקוחים את חלקי העוף הרצויים/עוף שלם,מוסיפים ירקות לפי הטעם וכמה שרוצים.....

בכלי נפרד מעררבים,מעט שמן,סילאן ,{אני מוסיף גם מעט ברביקיו וצילי מתוק}אבל לא חייב} מוסיפים מלח גס פלפל גרוס מעט תבלין גריל עוף .

מסדרים את הירקות בתחתית התבנית את חלקי העוף על הירקות ומברשים בתערובת הרוטב..

מכניסים לתנור על גריל 250 מעלות ל 30-40 דקות כמובן שבודקים באמצע ..

לפני ההגשה לסחוט חצי לימון על הכל....

טיפשלי לפזר לפני האפייה פירורוי פנקו על העוף מאד מוסיףף

תודה רבה, אבל אין לי תנור. אותו הדבר בבישול?גליה...
כן אבל צריך יותר נוזלים שלא ישרף....מירובי
תודה רבהגליה...
או-אה! איזה יופי. ברוך הבא בת נוגהאחרונה
בקשה למתכון לחומוס (ממרח) ביתי!ג'נדס

תודה!

מתכוןאמא!!

משרים גרגירי חומוס לילה שלם במים.

מסננים את המים, מבשלים כשעתיים (אולי קצת יותר) עם מים, מלח ופלפל.

אני בדרך כלל מכינה את זה בכמות גדולה (קילו) ומקפיאה מוכן בשקיות אוכל וכך כל פעם שרוצה להכין חומוס רק מוציאה שקית מהפריזר ומפשרה וחוסכת את השלב הזה....

כאן אין לי כ"כ כמויות, אני עושה לפי העין ומוסיפה מה שצריך לפי הטעם:

(נראה לי שבמקור לקחתי את זה מהספר "מהמטבח באהבה" אם יש לך, שם יש כמויות מדוייקות)

גרגירי חומוס

טחינה גולמית

מים 

קצת שמן זית

מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה

כמה שיני שום

לימון ופטרוזיליה (לא חובה)

 

את הכל מערבלים בבלנדר (אני עושה עם בלנדר יד- הכי נח)

ומוסיפים מה שצריך לפי הטעם.

את מקפיאה את הגרגרים או את הממרח ?חיים חדשים
אנחנו מקפיאים גם וגםרחלקה

אבל היא התכוונה שהיא מקפיאה את הגרגירים, כדי שהיא לא תצטרך לבשל כל פעם מחדש זה באמת נח!

ואנחנו מקפיאים גם את החומוס הממרח, וזה יוצא ממש טוב כשזה מופשר!!

 

וכמה זמן הממרח מחזיק במקרר?חיים חדשים
בבקשה - מתכון אהובתות

חומרים:

-         1/2 קילו גרגרי חומוס בדוקים

-         מעט סודה לשתייה

-         1/2 כוס טחינה גולמית

-         מיץ לימון

-         2-3 שיני שום כתושות

-         מלח

-         כמון (לא חובה)

 

משרים את החומוס במים עם מעט סודה לשתייה לפחות לילה. עד כאן רוב העבודה. שוטפים את הגרגרים, שמים בסיר עם הרבה מים ועוד קצת סודה (בלי מלח!) ומבשלים לפחות שעתיים, עד שממש ממש רך. מסננים, מרסקים את החומוס יחד עם שאר החומרים. אם רוצים פחות סמיך- שומרים קצת ממי הבישול ומוסיפים.

(אפשר להוסיף פטרוזיליה אם אוהבים).

סליחה - לא ראיתי שכתבו כבר תות
מה המטרה של האבקת סודה? ולמה לבשל בלי מלח?חיים חדשים
לרכך את החומוס..-משה ר-

וממליחים בטחינה..

השבוע הכנתי ויצא לי חומוס פלאי ביותרנהורא

זהירות מגילה:

 

השרתי את החומוס ללילה מכוסה. 

השתמשתי בחומוס מהזן הענק, (למרות שדעו כי הזן הקטן נקטף לרוב בארצנו המתוקה והזן הענק מיובא)

מאוד חשוב בבוקר לאחר ההשריה לבדוק ולברור את הפגומים, כי אז אפשרי למצוא את הנגועים אליבא דכושרות (הסבר מדוייק איך: http://www.kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=41719   )

 

הבאתי להרתחה ובישלתי כמה דקות.

שפכתי כשני שליש מהמים  והוספתי במקום מים רותחים מהקומקום. 

בשלב זה הוספתי גבעול של סלרי -כך קיבלתי מאמי.

 

סגרתי את הסיר (זה היה סיר לחץ אבל זה לא משנה כ"כ)

וכשטעמתי את הגרגירים אח"כ הם היו שלמים מבחוץ ונימוחים באופן בלתי רגיל. (אנו מכינים לעיתים קרובות אך ללא השלב של שפיכת המים, כך שראינו את ההבדל במובהק)

 

השארתי אותם לא טחונים והילדים טרפו אותם במהלך סעודות השבת. (כל פעם חיממתי קצת כי זה פחות טעים קר).

 

קיבלתי את הרעיון הזה מהספר "חמין" של שרי אנסקי , שם היא כותבת שכך מוציאים את הגזים מהקטניות. טיפה זייפתי מחוסר זמן כי אצלה צריך לצנן את קטניות יחד עם המים ורגע לפני הכנת החמין , לסנן אותן ולשפוך לתוך סיר החמין. אבל העקרון של שפיכת המים הראשונים דומה.

בשביל טעם של חומוס אמיתינהורא

צריך להוסיף למעבד מזון גם חלק מהמים שבישלנו בהם עם הסלרי אחרת יוצאת עיסה כבדה (לא חייבים את העלים כי הטעם עבר כבר למים)

כמות משמעותית של שיני שום

וחופן יפה של כמון

וכמובן המון מלח, לימון וטחינה גולמית. (בערך חצי ק"ג ל1 ק"ג של חומוס)

 

את הפטרוזיליה/כוסברא עדיף לדעתי להוסיף לפני ההגשה בשביל שלא יזרז את הקלקול וגם שישארו כמה ויטמינים (הרי פעולת הטחינה מזרזת חמצון)

 

 

אם את רוצה ממרח בסגנון ממש ביתי ולא כמו הקנוימינימאוס

תשרי את חומוס לילה תבשלי הרבה זמן תחלקי למנות ותקפיאי

(אצלי הולך במנות של רבע קילו אבל אנחנו משפחה קטנה)

כשאת רוצה להכין תפשירי מנה אחת היטב תמעכי אותה במזלג

תוסיפי 2 כפות טחינה גולמית, הרבה כמון שום כתוש פלפל מלח קצת לימון (לא הרבה שלא יהיה חמוץ)

מים כמה שצריך 

הממרח המתקבל הוא לא חלק בכלל אלא יותר גס וכפרי . (יום אחד כשאפתח מסעדה זה יהיה חומוס הבית)

לפני שמביאים לשולחן אפשר לשים מעל בצל ופטריות עם שמן ופפריקה קצוצים (אגב, זה טופ מצוין גם לחומוס קנוי)

ועוד דבר בנוגע לחומוס ביתי שראיתי מנסיון שלייהודיה מא"י

את השום אפשר להוסיף לסיר לקראת סוף הבישול, או רק בטחינה.

אם מוסיפים רק בטחינה צריך לשים ממש מעט, כי הטעם מאוד משתלט, וגם נהיה חריף יותר עם הזמן.

מה שכן זה חומר משמר מצויין. הכנתי פעם חומוס עם יותר מידי שום לא מבושל, והחומוס הזה החזיק במקרר מעל לשבועיים בלי להתקלקל!!! (וגם אכלו ממנו מעט, כי הוא היה חריף)

 

אני בדר"כ מעדיפה להוסיף את השום בסוף הבישול ואח"כ לטחון עם החומוס, בעלי יותר אוהב ככה

(אני לא מסוגלת אפילו לגעת בחומוס)

קניתי עיסת חומוס מבושלת ולא מתובלתכלנית1

טוב לשמור בארון כזאת קופסא לשעת הצורך, כשאין זמן להשרות, לבשל ולסנן.

הוספתי טחינה, מיץ לימון וכו' ויצא כמעט כמו ביתי עם רבע מהעבודה.

הכנתי שילוב של המתכונים פה ויצא ממש טעים!! תודה!חיים חדשים
וי לנו יש טריק מטורף!בעיתה אחישנה

דודה שלי הראתה לי ולא האמנתי- 

 

אני עושה חומוס בחצי עבודה!

(אל תגלו לאף אחד)

מקופסת שימורים של חומוס!

 

ונראה אותכם מרגישים בהבדל!!!מגניב

(רק לא מוסיפים בכלל מלח להכנה)

זה מטורף, שלוש דקות הכנהשוברת גלים

ובחיים לא החמיאו לי כל כך הרבה על משהו שעשיתי!!!

תמיד טעים- בקביעות!

פישש יפה לכן על הטיפחדשה דנדשה
איפה כל הטבעונים שיצעקו ששימורים זה לא בריא??מינימאוס


חחחחח... לא טבעונית אבל זה באמת לא בריא ז'וז'ואית

אני לא מאלה שיצעקו, אבל גם לא מאלה שיקנו שימורים כדי לקצר את התהליך...

נגיד השבת שכחנו להשרות חומוס אז כן קנינו משימורים. אבל לרוב אנחנו משתדלים מאד שלא.

אני רוצה גם להתחיל להחמיץ עכשיו ירקות במקום לקנות משומר. אני צריכה רק לקנות את הצנצנות האלה מזכוכית הזכורות לי מבית אמא בילדותי מוציא לשון

הצנצנות האלו נוחות יותריהודיה מא"י

אבל אני אגלה לך סוד: אפשר להכין חמוצים בכל צנצנת זכוכית.

 

מה שכן, הטריק למלפפונים חמוצים שיצאו מוצלחים באמת זה שהמלפפונים יתאימו להחמצה, כלומר, קטנים, דקים ומוצקים.

 

תודה יהודיה!ז'וז'ואית

ותגידי, רק צנצנות זכוכית? זכור לי שפעם סבתא הייתה עושה בפלסטיק... זה פחות טוב? או מוציא כל מיני חומרים?

וכן, לגבי המלפפונים אני יודעת, וזה אומר שאני צריכה לנסוע במיוחד לשוק, כי במכולת אצלנו ואפילו בסופרים הקרובים יש רק את הרגילים הגדולים... 

בא לי על הפיצים-פיצים האלה, שיוצאים קשים בלי מיץ בפנים!!

יאמי

כל כלי שנסגר בצורה אטומה יעשה את העבודהיהודיה מא"י

לא יודעת לגבי ענייני בריאות של חומרים וכאלה. אישית, לא הייתי חוששת

אחלה, תודה!ז'וז'ואית
לגבי החמוציםמינימאוס

בשביל מלפפון חמוץ צריך לעקר את הכלי או שמספיק שטיפה טובה?

אני קראתי שצריך לעקרמודדת כובעים
חייב לעקר שלא יחמיץ ובעיקר שלא יפתח בקטריות.מירובי
ואיך מעקרים הכי מהר וקל?מינימאוס


אני לא יודעת איך מעקרים לאטמודדת כובעים

שופכים מים רותחים לתוך הצנצנת ומשאירים ככה קצת.

 

או אפשר "לבשל" את הצנצנת במים רותחים.

חחח תודהמינימאוסאחרונה


יש טיפ עוד יותר מוצלח בסגנון הנ"ל-חילזון 123

יש לאיזה חברה (נראה לי יכין) חומוס מבושל טחון

רק מערבבים עם טחינה, לימון וכו' ויש חומוס "ביתי" מוכן.

החומוס שבשימורים- צריך לבשל אותו??אקונהמטטה
לא. הוא כבר מבושל.מינימאוס

זה בדקיו הרווח בשימורים - שאת חוסכת את הזמן של השריה ובישול

שאלה-ג'נדס

השריתי את החומוס כבר מעל 40 שעות... (קראתי באחד המתכונים להשרות ל48)

אבל עכשיו הוא מעלה ריח לא טוב, של מקולקל..

 

היתכן שהתקלקל? הייתי אמורה להשאיר במקרר להשריה? זו השריה ארוכה מידי?

 

תודה!

החלפת מים?מינימאוס

צריך להחליף כל 12 שעות ואויל זה הבעיה.

החלפתי... לא בטוחהג'נדס

שכל 12 בדיוק. אבל בוודאות החלפתי...

אני גם שמתי לב שלפעמים בהשרייה ארוכהיהודיה מא"י

של קטניות יש ריח תוסס כזה

זה אף פעם לא הורגש בטעם של התבשיל אח"כ.