יש צורך בהטבלה של אחד החלקים?
מה הכוונה ב"שמרים מהירי פעולה"? כך כתוב במתכוני החוברת..
יש צורך בהטבלה של אחד החלקים?
מה הכוונה ב"שמרים מהירי פעולה"? כך כתוב במתכוני החוברת..
זו תשובה רלוונטית שמצאתי בתפוז. לפי מה שכתוב שם, שמרים מהירי פעולה הם פשוט שמרים יבשים.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=75&messageid=146888419
אני מקווה שזה עוזר. בהצלחה ובתאבון!
ואם יש כלי קטן כזה לתוספות- אז גם אותו.
ואנחנו משתמשים בשמרים יבשים רגילים.
אם את רוצה לטבול את המכשיר בלי לקלקל אותו, האידיאלי זה לפרק חלק חשוב שאי אפשר להשתמש במכשיר בלעדיו ולהרכיב אותו. כך הסיום יהיה ע"י יהודי והוא לא יצטרך טבילה.
אז צריך לשאול את הרב ספציפית..
[אני יודעת שאנחנו לא נוהגים ככה, ודודים שלי כן..]
אני מתכננת השבוע לנסות שימוש ראשון..
יש לכן טיפים או המלצות מעבר למה שכתוב בחוברת?
עוד כינוי5 כוסות קמח מלא
1/3 כוס סוכר
אבקת אפיה
אבקת סוכר
מערבבים טוב ואז מוסיפים-
כוס שמן
כוס מים
לשים יחד, עד שנוצר בצק אחיד פחות או יותר, לא יותר מזה, עדיף לשחק עם הבצק כמה שפחות
מחלקים ל2, מרדדים לעובי חצי סמ' בערך, מורחים ממרח תמרים, מפזרים קינמון ואגוזים ומגלגלים. שמים בתבנית וחורצים חריצים לפרוסות, אופים בערך 20 דקות עד שמשחים קצת, מפזרים א. סוכר וכשמתקרר חותכים.
ממש ממש טעימות!
אני מתארת לעצמי שאפשר לעשות גם עם קמח לבן, אבל אז כדאי להפחית במים קצת...
יש אפשרות גם לקמח רגיל?
לא אכפת לי שיהיה עם מרגרינה אבל לא בכמות מטורפת..
מערבבים:
2 כוסות קמח
חצי אבקת אפיה
שליש כוס שמן
רבע כוס מים
רבע כוס סוכר (אני שמתי 2 סוכר וניל)
מרדדים למלבן
מורחים ממרח תמרים
מגלגלים לרולדה
עושים למעלה חתכים במרווח 2-3 סמ שיהיה קל לחתוך אחכ
אופים רבע שעה בחום 180
זוללים ![]()
אעדכן איך יצא...
תודה!!
להמשיך לאפות?
הכנתי חלק עם ריבה..
איזה כיף! תודה רבה!
כפול שלוש..)
הכנתי פשטידת בטטה וקישוא שיש בה 2 כפות של פירה..
האם אפשר להקפיא??
חוששת בגלל התפו"א..
ואני מניח שמחומר פחות טוב אפשר למצוא גם בפחות מ-100
יהיה שווה להשקיע?
יש לי הנחה של 30% (בעלי בקבע)- אז נגיד זה ייצא 200 ש"ח. נראה לך שווה?
שגם איכות הבישול/צלייה בהם גבוהה וגם נשמרים לאורך זמן, מחבת פלדה יצוקה שאגב אפשר הכניס אותה גם לתנור זה השקעה חד פעמית ולדעתי מאד משתלמת..
אותו והוא נשחק יותר מהר, עד כמה שאני יודע..
תודהאייכה!כתבתי פה כמה פעמים את המתכון. בהצלחה. תחפשי גם אצל ניקי ב.
ביצה אחת- לשים בכוס ולמדוד עם האצבע עד איפה הביצה מגיעה
לשים אותה כמות כמו הביצה מים ושמן
קצת מלח
לערבב ולהוסיף קמח עד שנהיה בצק גמיש ולא דביק.
(אני משתמשת בקמח מלא)
לשטח בתבנית גדולה,(של התנור) על נייר אפיה, לחתוך למלבנים ולאפות כ20 דקות או עד שמזהיב.
שידרוגים אפשריים:
1) להוסיף לתערובת בצל מיובש
2) להוסיף א. שום
3) לפזר מלמעלה זעתר
4)לתבל את הבצק בפפריקה, גריל עוף, וכורכום
ועוד כיד הדימיון הטובה....
יש כמה סוגי בצק שיכולים לשמש בסיס מעולה למאפים וכל השאר זה הרצון והדמיון...
פסטה מבושלת- מוסיפים נותני טעם(בצל,זיתים, עגבניות, עשבי תיבול ), ביצים וגבינות (אם רוצים) ואופים בתנור או במחבת.
בצק עלים/ מלוואח - כבסיס למלית של פשטידה (בדרך כלל חלבית ), כבורקס/מאפה ממולא, כפיצה שאפשר להחליף את הרוטב העגבניות בפסטו/ עריסה/ממרח פלפלים. ולפזר תוספות שונות מגבנ"צ- טונה/ בשר טחון מבושל/ גבינה מלוחה או בלי כלום רק עם בצל/זיתים.
בצק של לחם- כמו הבצק עלים אבל שונה בטעם, במרקם ובבריאות 
בהצלחה ושבת שלום
נ.ב: יש לבני סיידא ספר " מאפים מלוחים" ואני מאוד נהנת ממנו.
ככה:
1 וחצי כף שמרים
3 וחצי כוסות קמח
כוס מים פושרים
2 כפיות סוכר
2 כפיות מלח
חצי כוס שמן זית
כפית שטוחה פלפל לבן.
ללוש ולהתפיח במשך חצי שעה.
אח"כ עושים מזה מקלות - בגודל של אצבע בערך... (סורי לא מצאתי תיאור אחר
)
אפשר לפזר תבלין מלוח מעל, ולהכניס לתנור...
יוצא ממש טעים וקריספי
4 וחצי כוסות קמח,
כוס שמן (אפשר 3/4)
כוס מים רותחים
כפית וחצי מלח.
לשים הכל הבצק רך, משטחים בתבנית.
מורחים מעל- ביצה, שמן זית- וזעתר/שטמשום,
חותכים לפני האפיה,
אופים בחום של 180,
יוצא מעולה!!!
הכנתי עיסה לעוגיות.
ואז התנור קיצר לי את הבית
אז יש עיסה אין תנור....
מה עושים?
אפשר לאפות במיקרוגל בתבנית ולחתוך אח"כ?
אם כן,אז איך?
אם כן, נראה לי לטגן במחבת.
אם לא, אז לשים את הבצק במקפיא, ולהכין בפעם אחרת.
אפשר לעשות עוגה במיקרו, אבל עוגיות לא נראה לי ילך. למרות שאת יכולה לנסות
ממש התחשק לנו לשבת...אבל לא נורא אם לא...
חשבתי לשים בתבנית ולאפות ולחתוך ישר אח"כ
שיצא משהו בין עוגה לעוגיות
צריך לזכור שקורנפלור איננו מתנהג כמו קמח רגיל. הוא הרבה יותר דביק.
אם זה היה כל כך פשוט, לא היו טורחים לכתוב מתכונים מיוחדים לפסח. אפשר היה להמיר כל מתכון בקמח ת. אדמה שמתנהג כמו קורנפלור (או לאוכלי קטניות, בקורנפלור).
אם מדובר בפשטידה, או עוגת גבינה, שדורשת כמה כפות עד חצי כוס קמח, אין בעיה.
כשמדובר בעוגה בחושה או עוגת שמרים, אין אפשרות של יחס 1:1 בהמרה כזאת.
אם את מחפשת תחליף קמח ללא גלוטן, מדובר בתרכובות. ועדיף להיצמד לתרכובות מומלצות כמו:
אפשר לקנות תערובת מוכנה של קמחים כמו "קמח תמי" אבל יותר זול לקנות כמה סוגי קמחים ולהכין תערובת לבד, לפי הצורך.
מכירים מתכון טוב למאכל הזה?? עם אורז מלא?
יש המון מתכונים לאורז רגיל ולא מצאתי לאורז מלא
ואני מאד רוצה להכין לשבת...
יש למישהו מתכון טוב?
תודה רבה!!
רק להוסיף מים וזמן הכנה.
אנחנו קוראים לזה "אורז פרסי" ואני עושה עם אורז מלא
המון זמן על אש מאוד קטנה(כשעתיים)
ותפוחי האדמה יוצאים חומים ופעמים קצת שרוף - אם האש היתה קצת גבוהה מידי- אבל גם כך זה טעים
המתכון שלי:
להרתיח אורז ומים - כוס מים לכוס אורז, לבשל כ- 5-7 דקות, לסנן, לערבב עם מלח, פלפל
לטגן בצל, להוסיף פרוסות ת"א, לערבב היטיב שהכול מכוסה בשמן, לטבל
לשים על זה את האורז המסונן
לבשל על האש הכי קטנה, או על אזבסט כשעתיים (לפעמים אני מכסה עם מגבת, תלוי באטימות הסיר)
את יכולה בהחלט להכין עם אורז מלא, כמעט כמו רגיל.
בשלי את האורז בישול חלקי (כ-12-10 דקות). סנני והוסיפי מלח.
טגני מעט את תפוחי האדמה. שימי בתחתית הסיר בצורת פרח.
הוסיפי את האורז מעל תפוחי האדמה. הדקי ותטגני כמה דקות.
הוסיפי חצי כוס מים, הביאי לרתיחה ובשלי עד לריכוך. בסיום הבישול השאירי את הסיר סגור ל-10 דקות.
יש רעיונות מה לעשות איתם עדיף שיעבור בישול טיגון או אפייה
תודה
ירקות מוקפצים-גזר,גמבה ופטריות.
רוטב פטריות לספגטי
תוספת לתפו"א מוקרמים.
בלינצ'ס, פשטידה, מוקפץ, תוספת לפירה, סתם לטגן קצת בצל ולהוסיף את הפטריות, רוטב לבורקסים, פטריות מטוגנות, גבינה עם פטריות.....
לטגן קצת בצל, להוסיף פטריות ולטגן מספר דקות נוספות. זה יוצא תבשיל פטריות נחמד מאוד לחובבי פטריות.
דניאל!!
דינה ל.לטגן בצל, להוסיף גריסים, ואיזה ירקות שרוצים. ואז מים וקצת תבלינים
לבשל עד שהגריסים רכים
רק קחי בחשבון שהגריסים סופחים המון מים, ומתנפחים מאוד. כך שנראה לי שחצי כוס יהיה די והותר. אולי כדאי אפילו פחות.
כדאי מאוד להשתמש בגריסי פנינה, גריסים רגילים צריכים בישול ארוך מאוד.

בצל, גזר, בטטה, קישואים, כרוב, תפו"א.. כמו מרק ירקות רגיל..
ואם ישלך בלנדר יד- תרסקי אח"כ את הכל, זה מזה משדרג!
תשמשי בחלק, והשאר תקפיאי.
יש לך גריסים רגילים או פנינה?
(פעם הקפאתי וזה יצא לא טעים בכלל..
אני מחפשת מתכון לעוגיות שיכולות ללכתטוב עם קפה/ תה של בוקר.
עדיפות גדולה מאוד לעוגיות מאומרים זולים וזמינים בבית..
תודה!!
תכיני עוגת רולדת שמרים, אבל לפני האפיה תפרסי לפרוסות, תעמידי את הפרוסות ותאפי (זמן קצר מזמן אפית עוגה שלמה.)
גם זול יחסית, וגם את יכולה לשלוט בגודל העוגיה.
עשיתי פעם שושני שמרים וכל השוקולד יצא לי באפיה וגרפ לעוגיותלהישרף מוקדם..
מה עושים שזה לא יקרה?
חיה וקיימתאבל לעשות עם ילד בן שנתיים זה לא הכי פשוט...ובכל זאת כיף !
מחפשת (אשמח עוד הערב) למתכון למשהו עם קוטג' ושמנת חמוצה שעוד מעט עובר התאריך.
אשמח למשהו פשוט ושלא צריך תנור.
תודה רבה!!
בסוף אלתרתי פנקייקים, יצא ממש טעים ב"ה!!
וכמה זמן היא מחזיקה? זה תלוי בעיקר במשמעת עצמית.![]()
מבחינת כמה זמן להחזיק בלי להתקלקל היא יכולה להחזיק די הרבה, גם במקרר ועוד יותר במקפיא (במקפיא יכול להחזיק אפילו שנה לפי דעתי) אבל אצלנו זה אף פעם לא מחזיק יותר משבוע, זה פשוט נגמר.
מיקסר חזק שיוכל ללוש במקומה את הבצק, אבל קטן וקל שהיא תוכל בקלות להכניס ולהוציא מהארון (יש לה יד אחת פגועה).
יש דבר כזה?
אם קשה לה, אני לא מאמינה שאת מתכוונת לבצק של לחמים וחלות,
וגם בדרך כלל מיקסר שנועד לבצקים כאלו חזק וגדול.
את מתכוונת למיקסר ללישת עוגות בחושות, קצפת וכד'?
אני לא מצאתי כזה, לכן פניתי פה לעזרה.
אין מיקסר חזק וקטן וקל?
וזה כבד.
נראה לי כדאי ללכת על מיקסר שנמצא באופן קבוע על השיש, אלא אם כן מיקסר שלש ק"ג בצק בכל פעם מספיק.
מאוד מפריע לה.
יהודיה התכוונה למיקסר שלש-מבצע פעולת לישה- לק"ג אחד של בצק...
מה זה מיקסר הזה?חיה וקיימתאבל מקיסר שמסוגל ללוש מקסימום ק"ג אחד תוכלו למצוא משהו שיהיה בכל זאת מספיק קל וקטן בשבילה להוציא ולהכניס.
אני לא בטוחה עד כמה יכול להיות מיקסר קטן, קל ושיתאים גם ללישת בצק, ולא רק בלילה של עוגה.
מן הסתם צריך מכשיר של 1,000 ואט ולא כמו הקלילים של 350 ואט.
לכן, במקרה שלא תמצאי מיקסר שיענה על כל הדרישות, אלא יהיה מעט כבד, יתכן שכדאי להתקין
במקום נגיש מדף קבוע, מיוחד רק למיקסר (אפשר לקנות כיסוי יפה לשבת או לזמן שאיננו בשימוש).
חיה וקיימתאם יש מקום במטבח, לבקש מנגר להתקין במגרה מדף שמתרומם כשפותחים את המגרה, שם המיקסר יתאכסן. (קשה לי לתאר את זה כי אין לי בבית, אבל נגר שמתעסק במטבחים בטח יבין על מה אני מדברת)
אם זה אפשרי, זה פיתרון אידיאלי. המיקסר של קנווד ממש מומלץ.
לא מוקרמים למינהם, פיצות, לזניות וכו...
נניח חוץ ממרק וסלט, יש עוד רעיונות לדברים חלביים בריאים?
תודה!
אה, וגם לא דגים 
אשמח לעוד רעיונות...
אצלנו אהוב קיש חצילים מהספר "חצילים" של אופיר ג'ובני.
אבל יש בלי סוף רעיונות.
"גולש" ירקות וטופו.
קדרת ירקות (אפשר גם עם אורז וקטניות).
חמין פרווה.
סושי פרווה?
ירקות מוקפצים.
פוקצ'ות עם ירקות מעל.
בולונז מפתיתי סויה (לא ניסיתי בעצמי, אבל ראיתי שהציעו פה פעם).
חביתת ירק.
3 כפות גדושות גבינה לבנה 5%
2 ביצים
1/2 כוס שמן (אפשר לשים גם רבע, יוצא פחות טעים)
1.2 כוס קמח
זיתים חתוכים לטבעות (אני שמה בערך חצי קופסא)
מלח ופלפל לפי הטעם
לשמן תבניות מאפין ולאפות כחצי שעה.
אפשר להחליף את הזיתים בפטריות או קוביות קישואים מבושלות.
בטח אפשר גם עוד שינויים כמו כרובית או ברוקולי.
(את זה אני אנסה אחרי שאראלה ממפעל הפיס תתקשר סוף סוף...)
בחלבי דווקא אז הבריא זה גבינות דלות שומן יחסית - אלו שבאזור ה5%, יוגורט וכו',
אם הכוונה ללא שרי אז יש דגים, קטניות ודגנים (רצוי מלאים)
פנקייק, בלינצ'ס, חביתות ירק, קרעפלך/רביולי ממולא גבינה, שקשוקה, עגבניות ממולאות גבינה,
ביצים ממולאות בסלט ביצים, סלט אטריות עם עגבניות שרי, סלט עם קוביות גבינה בולגרית
וכמובן, איך אפשר בלי עוגת גבינה?
נהייה לי בלאק-אאוט ולא זכרתי איזה חלבי טוב יש ![]()
הרעיון היה בשרי, אבל גם פרווה יכול להיות מעניין.
תודה, זה ממש גזור ושמור!
דלורית שחותכים באמצע לאורך וממלאים בעישבי תיבול וגבינה מלוחה או בפיטריות ובצל וכו' ואופים בתנור.
או שאפשר לשפוך לתוכה ביצת עין לקראת סוף האפיה.
נשמע מעניין...
זה עם ביצת עין-
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t584795#6444039
ובקשר למילויים אחרים- אני יותר בקטע של לאלתר אבל
יש מלא מתכונים ברשת רק תכתבי "דלורית ממולאת".
לדוגמא-
http://www.xnet.co.il/food/articles/0,14567,L-3092399,00.html
http://bishulbezol.blogspot.co.il/2012/07/blog-post_20.html
![]()
כמובן...
כי חלב וחלבי זה לא בריא. ואל תקפצו עלי כולכם. זו דעתי הפרטית על פי מה שקראתי ולמדתי. כלומר יש עוד מומחים רבים בתחום שזו דעתם ויש להם הוכחות. ודרך אגב: אני מאוד מאוד אוהבת חלבי ומאוד קשה לי להיגמל מזה.
היום אין באמת שום דבר שהוא מאוד בריא
הכול מהונדס מרוסס ומלא הורומנים סוכר כולסטרול ומה שאת לא רוצה
צכירה נורמלית ומתונה של מוצרי חלב עד 5% כמובן בהנחה שאין לך בעיות לעכל אותו...
וכן, הכוונה לא לאכול מוצרי חלב בכלל. לא היית אומרת על נפט "לא התכוונו שלא תאכלי בכלל."
מי ששותה נפט צריך ללכת מיד לבית חולים
מי ששותה קצת חלב מקבל חלבונים סידן ועוד קצת דברים נחמדים
סתם להבהרה: אני בכלל לא חסידה של חלבי
ולדעתי הכמויות של חלבי שאומרים כאן בארץ לצרוך זה רק בגלל שמישהו (המחלבות?)
משלם הרבה כסף למשרד הבריאות שיפרסם את זה
אבל מכאן ועד לומר לא לצרוך חלבי בכלל עוד רחוקה מאוד הדרך
מטגנים הרבה בצל
מוסיפים 3 כוסות אורז כוס עדשים אדומות כף רסק עגבניות ו 5 כוסות מים
מבשלים עד שנראה מוכן
מטגנים הרבה מאוד שום עם הרבה כמון ומערבבים לתוך התבשיל
זמנית ! מזדהים??
מתכונים)
זקוקה לרעיונות לאוכל נטול פחמימות אך אם זאת משביע!
גביע יוגורט זה לא משביע..
ונמאס מחביתות..
מרק עדשים
מרק ירקות עם עוף/ קטניות: שעועית אדומה, חומוס, גריסים..
ירקות בתנור,
קציצות בשר,
סלטים ענקיים
וכל מיני שילובים של ירקות מבושלים וכו'...
טעים במרק?
הללישאחרונהואפשר גם לשים עם ירקות בתנור,
ופעם שדרותי העלה לכאן מתכון שנראה טעים,
משו עם ביצה בפנים...
וגם במרק כתום,
קיצר- אחלה ירק 