עבר עריכה על ידי Adi1990 בתאריך י"ד בחשון תשע"ד 12:52
חשוב לציין,
אין לי אחוזים אצל רמי לוי,
וזו לא פירסומת. זה פשוט הסופר היחיד שאני קונה בו בשר אז רק עליו אני יודעת.
ברמי לוי הפירוק של העוף עולה עוד שקל אחד לקילו...
ככה שזה כדאי יחסית אם זה רק שקל או שניים לקילו, כי הקצב פורס דק את החזה עוף אם את מבקשת,
דבר שלא יעלה בידך סביר להניח לעשות בבית .
ולמי שלא מנוסה בזה זה לוקח המון זמן ועצבים. (אלא אם יש סכין טובה במיוחד).
המחיר ברמי לוי לעוף אחרי פירוק הוא 20 ש"ח לקילו, אחרי העליות מחירים האחרונות.
אני עושה מרק עוף מכנפיים של הודו, זה עולה (ברמי לוי, אין לי מושג מה לגבי מקומות אחרים)
15 ש"ח לקילו, זה זול, ויוצא טעים מאוד , לא פחות מגרון. סביר להניח שלא יבקשו תוספת תשלום
(איפה שאני קונה לא מבקשים) כדי לחתוך את העצם, אז כדאי לבקש לחתוך את הכנף לשתיים.
אפשר להוסיף למרק של כנפי ההודו גם את הגרון של העוף השלם, במקום חצי כנף.
לסיר מרק בינוני (לא יודעת כמה ליטרים, במשפחות קטנות זה נחשב בינוני, אני מניחה שלעומת הדוודים שראיתי במשפחות גדולות אז זה קטן. נראה לי שיש בו 7-6 ליטר). כזה שמספיק לארוחה אחת ועוד קצת ל4 מבוגרים שאוכלים "יפה" (או במילים אחרות, שמנמנים כמונו...) כשהמרק הוא כל הארוחה (ביום חול..). בשבת כשאוכלים עוד דברים אז זה מספיק ל7 מבוגרים.
, אני שמה 2 כנפיים ויוצא לזה טעם בשרי מעולה, עם כנף וחצי זה לא יצא תפל אם מוסיפים אבקת מרק,
פחות מיזה זה יהיה מיימי מידי.
אופציות להשביח את המרק : תפוח אדמה, שורש פטרוזיליה מקולף(אם יקר מידי לא חובה) סלרי, כוסברה , גזר, פטרוזיליה, בצל לבן שלם, הכנפיים של העוף השלם אם לא צריך אותן לשימוש אחר. סבתא שלי הייתה מוסיפה למרק כופתאות מקמח וקצת ביצה, בסגנון קניידלך אבל מקמח חמץ.
יוצא יותר זול משקדי מרק וזה טעים..
אפשר אחרי זה אם לא אוכלים את כל העוף של המרק חבל לזרוק, אפשר לטחון ולעשות ממולאים מבצק של קניידלך.
(עוד פטנט של סבתא)
(אם את רוצה מתכון תכתבי לי באישי ואני אנסה לשאול אותה מה בדיוק היא הייתה שמה שם.
למרות שגם בימים כתיקונם שהיא עוד הצליחה לבשל כמויות סיטונאיות של האוכל הכי טעים שיש היא לא הייתה יודעת להגיד איך היא בדיוק עושה את האוכל.
והייתה מסבירה במונחי מדידה אלטרנטיביים : קצת, טיפה, טיפונת,שימי כמה שנכנס, הרבה הרבה,עד למעלה של הסיר, עד האמצע של הסיר, כף-שתיים , נו תשימי שלוש, מה אני יודעת? עזבי אני כבר אכין לך תבואי לקחת.)