נשארו לי חלבונים(לבד).מה אפשר להכין רק עם חלבונים.חוץ מנשיקות...??
תומ"ר....

>>>>במבה!!!נשארו לי חלבונים(לבד).מה אפשר להכין רק עם חלבונים.חוץ מנשיקות...??
תומ"ר....


במבה!!!
חילזון 123אחרונהפשוט הסירים על הגז...
שייך לשים רוטב סויה עם אורז? לגרד גם גזר ובצל? עוד משהו?
יש לי רק אורז מלא/ תערובת של אדום ומלא
תבורכו
יצא טעים ב"ה
טיגנתי בצל, הוספתי אורז לטיגון, אחרי זה רוטב סויה, וקצת פחות מים
עשיתי אורז מלא..
אני צריכה להתחיל לאכול בריא (בעייתי לי בעיקר סוכר, גבינה צהובה, מרגרינה, ועדיף למעט בחלבי) ורוב המתכונים הבריאים שמצאתי הם מחומרים יקרים או לא זמינים (במכולת אצלינו),
ואין לי נגישות למקומות אחרים (וגם מבחינה כלכלית זו בעיה).
ויש עוד בעיה- אני ממש מפונקת באוכל, לא אוכלת כמעט ירקות אלא אם כן הם פיקנטיים (וגם אז לא תמיד), וקטניות אני ממש לא אוכלת.
אז אם יש לכם רעיונות הם יתקבלו בשמחה
אני שוברת את הראש כבר הרבה זמן בנושא.. (ואוכלת בינתיים רק לחם, שזה לא בריא
)
נ.ב.
אם יש לכם טיפים איך להחליף חומרים יקרים בזולים (אבל בריאים) זה יתקבל בשמחה!
שהיית רוצה להכין והם נראים לך יקרים אז אפשר לחשוב במה להחליף.
ותגידי גם מה את כן אוכלת בדרך כלל. כדי למצוא תחליפים בריאים יותר.
עם ארוחת בוקר וערב את מסתדרת ורק צריכה רעינות לאוכל מבושל?

העניין הוא שמאד קשה לומר מה אני כן אוכלת בריא..
ירקות שאפשר להשתמש בהם- כרוב וקישוא במרק, עגבניות מטוגנות (כמו שקשוקה ורוטב לפסטה), גזר עם המון תיבול (שלא יהיה מתוק בכלל), מלפפון, חסה ופטרוזליה מבושלת. (וכמובן תפוחי אדמה, אבל זה לא בריא)
קטניות זה רק אפונה יבשה..
כך שבאמת קשה לי למצוא מתכונים..
ואני מחפשת תחליפים לסוכר שהם זולים ובטעם דומה (לא דבש וסילאן), למתכונים עם גבינה צהובה או גבינות יקרות, חמאה ומרגרינה.
אז אם יש לכם רעיונות, ואפילו למשהו אחד, זה מעולה.
זה גם מעולה מתכוני ירקות שלא מרגישים בהם בכלל את הטעם של הירקות (אם יש משהו כזה..)
תודה!
את מחפשת רעיונות לארוחת צהריים? ערב? בוקר?
מה עם דגים, עוף, ביצים וכד'?
מה עם תוספות כמו אורז\קינואה\פסטה וכד'?
ארוחת צהריים בריאה יכולה להיות גם חזה עוף וסלט חסה ומלפפון.
לארוחת ערב אפשר לאכול לחם ושקשוקה וסלט.
או מרק אפונה, עם קרוטונים. או מרק כרוב.
אם את מתכוונת דברים כמו פשטידות אז הן לא חייבות להיות חלביות. יש מתכונים פרווה. את יכולה פשטידת קישואים או פשטידת גזר.
אפשר גם לביבות קישואים או לביבות כרוב (אפשר אפויות). ואולי גם בלינצ'ס פרווה מקמח מלא.
מה עם טחינה? את אוכלת? אפשר להשתמש בזה הרבה וזה בריא.
בקשר לממתיק- יש תמצית מצמח הסטיויה (הוא מתוק אבל אין בו "סוכר"), אבל היא לא כ"כ זולה למיטב ידיעתי. מצד שני משתמשים כל פעם קצת. יש את זה בחנויות טבע.
ואפשר גם לקנות בחנות טבע עלים של הצמח ולשים בתה. וזה יוצא מתוק.
תודה על התגובה!
בעיקרון אני מחפשת מתכונים לצהרים ולערב, כי נכון לעכשיו אני אוכלת לחם שלוש ארוחות ביום (ולפעמים תפו"א או פסטה או פתיתים) והפחמימות האלה עושות לי ממש רע.
דגים ועוף יקר מידי, כך שזה לא עוזר יותר מדי..(למרות שאני אוהבת) ואין לי נגישות לחנויות טבע (לכן ביקשתי פתרון זמין)
מתכונם עם ביצים זה מעולה (רק לא יותר מידי ביצים כי זה לא בריא)
באורז וקינואה אני לא מסוגלת לגעת אבל רטבים מענינים לפסטה יתקבלו בשמחה (אני עושה רק רוטב עגבניות)
גם פשטידות זה פחות אהוב עלי...(וטחינה אני אוכלת רק בעוגיות טחינה..)
אבל אם תוכלי, אני אשמח לקבל מתכון למרק כרוב, ולביבות כרוב וקישואים, וגם לבלינצ'ס פרווה (אם יש לך ואם זה מחומרים זולים שיש במכולת רגילה..)
פדיחות לקוא את מה שכתבתי, אני מתחילה להרגיש שאין לי תקווה למצוא מתכונים לאוכל..
(כך שאפילו מתכון אחד יעזור!)
תודה על הרעיונות שכתבת לי!
חלק באמת טובים.
(גם השאר מעולים, אני סתם מפונקת..)
אני תמיד שמחה לתוספות וגיוון, כי כל המתכונים אותו הדבר...
בלינצ'ס- אפשר למלא בפירה + בצל מטוגן
פנקייקס- אפשר להמיר את החלב במיץ או חלב סויה (כיום חלב סויה זמין כמעט כמו חלב רגיל גם בחנויות מכולת רגילות).
במקום ת. אדמה את יכולה להשתמש בבטטות.
במקום סוכר אפשר סוכרלוז, רק לא בכמויות גדולות. אם פעם בשבוע תאפי מאפה מומתק בסוכרלוז, אין בעיה. בתדירות גבוהה ובכמויות, כמו כל ממתיק יש לו חסרונות משלו. סטיביה- טוב, אבל עוד יותר יקר.
אם מותר לך פירות, את יכולה לקנות "מעדן משמש" וכד'. נראה כמו ריבה אבל עשוי מפרי ותרכיז פרי ולימון. בלי תוספת סוכר.
נראה לי שאת הולכת לדיאטה בצורה קצת קיצונית, ואולי עדיף שתתחילי לאט עם ויתורים קלים, עד שיהיו לך מתכונים ותחליפים למה שאסור, אחרת- או שתהיי רעבה כל הזמן, או שתשברי את הכלים בבת אחת.
לצערי אין לי מתכונים מדוייקים כי אני די אוהבת לאלתר.
אבל לביבות זה ממש לא בעיה.
את פורסת את עלי הכרוב לרצועות כמה שיותר דקות או מגררת קישואים במגרדת עבה.
שמה ביצה או שתיים, שלא יהיה רטוב מדי, קצת שמן , פלפל, מלח (אפשר גם כמה כפות קמח אבל לא חייבים).
ושופכת עם כף גבעות קטנות מהתערובת על נייר אפיה משומן. ואופה בגריל. והופכת כשזה צלוי לצד השני
אפשר גם לטגן כמובן.
מרק- אפשר מרק פשוט של יקות מבושלים.
לפרוס כרוב דק, אפשר להוסיף קישוא מגורר (מה עם גזר\בצל? גם מתאים פה) להוסיף מלח\פלפל ומים (אפשר גם פטרוזיליה קצוצה או ירק ירוק אחר) ולבשל עד שזה רך.
מרק קישואים אפשר מרק מרוסק (לבשל ולרסק בבלנדר עד שזה אחיד).
מה עם חומוס? אפשר להכין בבית ואז זה יותר בריא.
ראיתי פה פעם גם מתכון לממרח קישואים. אולי זה יעניין אותך.
אפשר קישואים בתנור- חתוכים לרצועות עם קצת שמן ומלח. זה יוצא טעים מאד.
בלינצ'ס אני עושה לפי העין... (מצטערת...)
שמה 2-3 ביצים, קמח(אולי כוס בערך), קצת שמן, מוסיפה מים עד שזה נוזלי מספיק ומטגנת.
את גם יכולה לחפש פה בפורום או באינטרנט מתכון לפנקייק ופשוט במקום חלב\שמנת לשים מים. זה יוצא בסדר גמור.
ובקשר לחנויות טבע-נכון שלפעמים קשה להגיע אבל נגיד לקנות סטיויה זה להגיע לחנות פעם בשנה. זה לא משהו שצריך לקנות שוב ושוב כל שבוע. ואפשר אולי אפילו להזמין באינטרנט ולקבל בדואר או משהו כזה.
ודבר אחרון- עוף ובשר זה יקר אבל אני לא בטוחה שפרוסת חזה עוף אחת לארוחת צהריים זה יותר יקר מלביבות שיש בהן ביצים וכד'. גם ביצים זה לא משהו זול. וזה יחסית משביע.
לפני יומיים..
אוף שכחתי שקנינו!! והוא היה תקוע במעמקי המקרר..
נדנדה כתומה.לזניה, פשטידה חלבית.. [לי יש גם עוגיות גבינה שאני מכירה עם קוטג'..]
ואם משתמשים בו לבישול, אפשר גם להקפיא ולא להשתמש מייד..
בס"ד
אני לא יודעת איך קוראים לסוג עוגה הזאת אבל פעם אכלתי אותה באיזה אירוע ועד עכשיו מחפשת מתכון...
היו לה 3 שכבות:
שכבה של עוגת פירורים רגילה מלמטה, מעל היה שוקולד ומעל לבן כמו ריץ/קצף אפוי..
היא הייתה נימוחה וממש טעימה, הטעם של השוקולד שלט אבל לא מידי..
למישהו יש רעיון אולי למה אני מתכוונת? מתכון?
תבוא עליכם הברכה!
אם כן, יש לי מתכון כזה
1. הבסיס מורכב מקמח וחמאה. אני רוצה שחהיה פרווה. אפשר להמיר לשמן במקום מרגרינה? אם כן אז מה היחס?
2. אין לי מגרדת שממש מרסקת אלא של גרירה עדינה ודקה מאד- יהרוס את הטעם? יהיה מריר?
3. אם אני רוצה לשים למעלה מרנג ולצרוב אבל אין ברנר- יש דרך?
2 אולי אפשר לגרד עם סכין משוננת..
לגבי המרנג אפשר להכניס לתנור למס׳ דקות על גריל..
כי אני לא כל כך אוהב מרגרינה או חמאה יצא בסדר הרבה יותר קשה לעבודה אבל בסדר ויותר בריא
הכבדות בבצק עדין של המרגרינה או החמאה בגלל שהוא כל כך דק ופריך
ונגיד כתוב לך 150- גרם מרגרינה זה 170 -180 גרם שמן אם את עושה קילו זה כוס שלמה
אז אחרי שחיפשתי ברחבי האינטרנט,
לא הגעתי למסקנה איזה מתכון ממה שראיתי אני רוצה.
אני מחפשת מתכון לפשטידת קישואים חלבית עם כמה שפחות עבודה...
אשמח אם למישהי יש מתכון טוב שהיא ניסתה אותו שתכתוב אותו פה.
תודה רבה!
3-4 קישואים בינוניים סחוטים טוב טוב מנוזלים, מגורדים על הגדול בפומפיה
אפשר אם אוהבים גם 2 בצלים כנ"ל (חשוב לסחוט)
אם יש לך קוצץ ירקות אז החיים אפילו יותר קלים
לערבב עם ביצה, קוטג' אחד (אם רוצים להתפרע גם גביע שמנת חמוצה), מל"פ, וקמח כמה שנכנס (עד שיש תערובת די יציבה)
אפשר לפזר מלמעלה גבנ"צ או פירורי לחם
180 ולתנור... עד ליציבות מלאה וריכוך של הירקות
רק משאירה את התערובת יותר רוטטת מבקמח רגיל, ויוצא טיפונת דחוס אבל טעים
אפשר להחליף לכל ירק שאוהבים
חוץ מפשטידות..לא כ"כ אוהבים..
תודה ![]()
גם אצלנו לא אוכלים פשטידות....
סעודה שלישית מסתכמת אצלנו בטונה, ביצים קשות וסלטים שנשארו.
סלטים למינהם (סלט תירס, כרוב סלט יווני וכו')
כל מיני סלטים מעניינים
אנטי פסטי
קציצות ירק
זה המתכון והבצק יצא דביק ורך מידי ובלתי אפשרי לרידוד 
1 כוס אבקת סוכר מנופה
1. מערבבים עם "וו גיטרה" את החמאה ואבקת הסוכר.
2. מוסיפים את הביצה, החלמון ושאר המצרכים היבשים ומערבבים במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד.
3. משטחים לעובי 1/2 ס"מ ויוצרים בעזרת חותכן/מוקד עיגולים.
4. במחצית מכמות העיגולים שקרצנו אנו קורצים עוד עיגול קטן במרכזם.
5. אופים את כל העוגיות ב-170 מעלות כ-13 דקות.
6. על העוגיות עם החור באמצע בוזקים אבקת סוכר.
7. על העוגיות ללא החור מזלפים באמצע ריבה אדומה ועושים סנדוויץ'.
לשים במקרר/מקפיא
ואם זה לא מספיק, לקמח היטב את משטח העבודה, ואת כדור הבצק, ואז לרדד.
יש לי מתכון דומה בלי ביצה בכלל, עם 220 גרם מרגרינה ו-2 כוסות קמח.
הוספת 11/2 ביצים ורק 1/2 כוס קמח לא נראית לי מספיקה.
יצאה כמות גדולה מאוד וגם טעים 
אחרי לילה במקרר ורידוד בתוך קמח הבצק התאפס על עצמו. אז תודה!!
משהו פשוט וקל,
לא רוטב עגבניות ולא שמנת..
או קונה טבליות כאלה בסופר של אוסם או דורית..
מבשלת את הפסטה..
בסיר שמה שמן זית ות הטבליה או הבזיליקום הטחון דק דק..
על אש נמוכה את מוסיפה בערך חצי כוס מים,פלפל שחור,אבקת מרק..
מערבבת טובטוב ונותנת לזה לרתוח קצת.. טועמת ;)
ושופכת מעל הפסטה.. אם לא מספיק תוסיפי עוד נוזלים..
לערבב מעל אש נמוכה שיספוג קצת טעמים..
בתאבון 
קישואים פלפלים בצבעים גזר. לתבל בפפריקה מלח פלפל שחור וכורכום.
לבריאות
http://www.nikib.co.il/category/tosafot/pasta-2/
(הקטגוריה של "מתכוני פסטה" באתר של ניקי. ממליצה משם על קציצות טונה ופסטה, ועל פסטה עם אפונה גזר ותירס)
היי לך,
אני לוקחת קערה גדולה, שמה ביצים (תלוי בכמות הפסטה ) מערבבת.
מוסיפה מרק עוף, פלפל שחור,טיפה טיפה כורכום, בשביל הצבע. וקצת מיונז.
מוסיפה את הפסטה המבושלת, מערבבת.
ומטגנת בסיר/מחבת.
אנחנו מאד אוהבים לאכול את זה עם גבינות וירקות לארוחת ערב.
בתיאבון!
בסיר- שמן, כשמתחמם, מוסיפים פירורי לחם ותבלינים איזה שאוהבים, ומערבבים מהר, שלא יישרף, ושכל הפרורים יספגו שמן.
מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים מהר, שהכל יצופה בפירורים, רק כדקה בערך, ומכבים.
טעים מאד כשטרי.
מומלץ להוסיף לפירורים שום כתוש.
בתאבון...
פסטו הוא ממש קל להכנה.
לוקחים בזיליקום טרי.
(עדיף לשטוף את העלים מזבובים קטנים או חרקים וגם משאריות חול. אז אם את שותפים עדיף לייבש אותם בין שתי שכבות של מגבת. לא למעוך. רק לייבש. שאם נשאר מים זה דיי הורס ת'פסטו.)
מפרידים את העלים מהגבעולים (הגבעולים גורמים לפסטו לקבל טעם מר.)
שמים את העלים במעבד מזון. שמים צנוברים או אם בא לכם אפשר אגוזי מלך. (אפשר טיפה שום אבל לא הרבה כי הוא מאוד דומיננטי. ) אם אתם אוכלים את זה עם חלבי אפשר להוסיף פרמג'ן. זה מוסיף המון לטעם.
טיפה מלח. ממש טיפה מיץ לימון. ולהתחיל לטחון את הכל ולהזליף שמן בהדרגה. ממש זרם דק. עד שיש לכם מרקם שנע בין חומוס לטחינה.. לא נוזלי אבל לא מימרח מוצק.
טיפ קטן.. אפשר להוסיף עלים של נענע לבזיליקום. לא הרבה. על על חבילה בזיליקום להוסיף גבעול של נענע.(רק את העלים כן?) זה נותן "טוויסט" מגניב לגמרי)
בתיאבון!
בזיליקום זה אחד מירקות העלים שיותר נגוע בחרקים... (ואני אומרת את זה כי שמעתי את זה מחקלאי)
קשה למצוא של גוש קטיף - בשווקים יש בד"כ.
אפשר להחליף בכוסברה.
בזיליקום הרבה פחות נגוע מחזה.. ועל חסה אף אחד לא מתלונן??
עבדתי בכל כך הרבה מסעדות שהינו מכינים פסטו ועוד המון דברים עם בזיליקום. וליפעמים היתי צריך להפריד 30 קילו של עלים. פעם אחת לא ראיתי זבוב. או חרק. או משהו דומה. לעומת חסה.. שנגועה בצורה מפחידה. ועבדתי במקומות שהם תחת ההשגחה המעולה של בד"ץ רובין שהם ממש ממש מחמירים. אז אם לא היו נותנים הכשר למשהו שיש בו בעיה.
אם קונים מגידול מיוחד (מה שקרוי גוש קטיף) אז אין ממה לחשוש. שוטפים את זה מתחת למים וזה הכל.
ובכל שוק יש אותו בגידול מיוחד. אני אישית ירושלמי אז במחניודה יש אותו בשפע.
תכינו פסטו תיהנו!
ולעניין-
לא יודעת אם הבנתי את דבריך. בכל אופן, ברור ש אם קונים מגידול מיוחד (מה שקרוי גוש קטיף) אז אין ממה לחשוש!
רק רציתי להדגיש שחשוב לקנות של חסלט.
ולגבי הטחינה - הלכתי לבדוק בכושרות (לקוח מאתר כיפה):
תוכן השאלה:
האם ניתן להשתמש בבזיליקום שהוא לא חסלט כאשר טוחנים אותו היטב? (כמו ברוטב פסטו לדוגמא)
אם כן, כיצד צריך לנקות אותו לפני הטחינה?
האם יש הבדל אם מדובר בבזילקום שנקנה בסופר, לבין כזה שנקנה בשוק?
ומה לגבי ירקות עלים אחרים - כוסברה, פטרוזליה, וכו´?
תוכן התשובה:
שלום וברכה.
ניתן לטחון ירקות עלים בתנאי שטוחנים טחינה גמורה.
וכך צריך לעשות:
א. להשרות את כל העלים 3 דקות במי סבון (לכל ליטר מים שזבה בערך נטלה רגילה מפלאסטיק מוסיפים כפית סבון נוזלי).
ב. לשטוך היטב היטב תחת זרם מים חזק.
ג. לבדוק מול האור שלושה עלים.
ד. במידה שלא נמצא על העלים נגיעות ניתן לטחון.
בברכה
כושרות
לתפילה פה או באישי, אפשר בשעות הקרובות..
י'רפורמי!! ![]()
כל הכבוד!! ישר כוח!!
יש כאן באתר מתכון של זה וזה חלבי עם חמאה ושמנת- אם אמיר את החמאה בשמן ואת השמנת במים???
איך ייצא??
כל הזמן אני מכינה עם רוטב עגבניות, ז"א בצל מטוגן, רסק עגבניות, מים ותבלינים... אפשר רעיונות לשדרוג או למשהו יותר מעניין??
לק"י
ספגטי עם ירקות- אפשר לבשל בנפרד את הספגטי והירקות ולערבב אחרי הבישול.
קוצצים לרצועות דקות בצל, גמבה וגזר ומוסיפים פטריות.
מוסיפים קצת שמן ומטגנים.
מתבלים עם מלח ופלפל (ואפשר גם עם פפריקה).
אפשר להכין ספגטי עם מלח וכורכום, ואפשר להוסיף גם תפו"א.
אנחנו לפעמים מוסיפים טונה.
ובנוסף:
http://www.nikib.co.il/category/tosafot/pasta-2/
(הייתכן שיש פה עדיין מישהם שלא נכנסים בקביעות לאתר שלה??
)
ניל"סאחרונההייתי מציעה משהו שלא טעים?
יש פה מתכון של רוטב לבורקס,אבל זה אותו רעיון:
לרוטב הרגיל שאת מכינה.
יוצא ממש טוב!!
2 כוסות קמח
כוס וחצי סוכר
שליש כוס קקאו. אפשר גם חצי
אבקת אפייה
שליש כוס שמן
תמצית וניל, רום וכו' לפי הטעם
כוס וחצי מים (או יין, או מיץ או מה שרוצים)
לערבב את הכל היטב, כדאי עם מיקסר. אם אין מיקסר לערבב קודם את החומרים היבשים עד שלא יהיו גושים, ועד להוסיף את החומרים הרטובים.
לשים בתבנית בגודל 25*30 עם נייר אפייה או משומנת היטב
לאפות כ35-40 דקות בתנור בחום בינוני גבוה
בואריה פסיפלורה, הכנתי פעם יצאה מעולה! טעם חמצמץ מעודן נהדר:
http://mablogeria.blogspot.co.il/2007/08/blog-post_816.html
בואריה מנגו, הכנתי עם קצפת פרווה, יצאה נהדר והטעם הפרווה לא מורגש כמעט! קוצרת הצלחה בכל אירוע!:
http://mablogeria.blogspot.co.il/2006/09/blog-post_14.html
בואריה מוקה, את זאת לא הכנתי בגלל הביצים החיות. אולי ניתן להכין מרנג שוויצרי וככה לעקוף את הבעיה הזאת:
http://mablogeria.blogspot.co.il/2005/09/blog-post_20.html
תשמע, בלי קשר, אתה חייב להכיר את הבלוג של מרלין!!! הוא מעולה! ולמי שאוהב מתוק וקונדיטוריה, אז הוא בכלל חגיגה!
ואם התכוונת לבואריה וניל חלבית קלאסית, אז הכנתי פעם.. לא זוכרת מאיפה, אבל בגדול זה לא היה שווה את הקלוריות....
בתור חובבת הסופגניות הגדולה בעולם, שכבר הספיקה לטעום סופגניה (השנה!)
אני זקוקה בדחיפות!!! למתכון של סופגניות, אבל שיצא לי כמו של חנות!!
מישום מה הסופגניות תמיד יוצאות לי דחוסות מידי 
גם מתכונים לספינג'ים התקבלו בברכה.
תודה! חג שמח 
להתפיח היטב את הסופגניות לפני הטיגון
לדאוג לשמן שיהיה חם, אבל לא מידי
ולא לשכוח ריבת חלב![]()
1. ק''ג קמח
2. 50 ג''ר שמרים
3. 2 כפיות מלח
4. 3\2 כוס סוכר
5. שלוש ושליש כוסות מים פושרים
אופן ההכנה;
שמים את כל המצרכים בקערה לשים עד קבלת בצק אחיד מתפיחים מכוסה שעתיים טובלים את הידים בשמן מעט יוצרים כדורים קטנים ועושים חור במרכז מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.
לשים קצת אלכוהול בבצק (אני שמה יין יבש).
זה מונע מהסופגניות לספוג את השמן, והן יוצאות מעולה!!! לא שומניות ורטובות כאלה...
אלעדאין כמו "מתכונים" של הסבתות
אלו ששמו "קומץ", "קורטוב", "שפריץ", "מעט" וכד'
אם אנסה לכמת, אולי כף? ![]()
אצל סבתא שלי זה:
"ככה, ביד, לפי העין!"
מידה אחת להכל.
יותר אינסטנקטיבי (אינסטנקטיביות שפותחה, ועדיין, פחות הסתמכות על גורמים חיצוניים, יותר על יכולות עצמיות).
ראיתי את הסופגניות של קרין גורן. אפויות במחבת שקעים ונראות יופי.
בשנה שעברה ניסיתי להשיג את המחבת במבצע בכמה אתרים אבל היה מאוחר מדי.
מעניין אם הן אמיתיות, או מטוגנות, או סתם מרוססות בספרי שמבריק אותן ואולי בכלל לא אכיל...
מעולה ממש!!
עד מתי אפשר לשמור בקירור?
ורעיונות למתכונים יתקבלו בשמחה ![]()
נראה לי שעד 24 שעות, אם שמרת כל הזמן בקירור, כי ההפשרה מקפוא במקרר איננה מיידית.
את יכולה לקחת כל מתכון שיש לך לקציצות בשר ולהמיר בהודו.
קלופס (פשטידת בשר/הודו):
1 חבילה הודו טחון
1 ביצה
1 בצל קצוץ
חצי כוס קמח מצה / פרוסת חלה שהושרתה ונסחטה
תבלינים
ת. אדמה מגורר - אם את רוצה להגדיל את הנפח, או אם יוצא נוזלי מדי ואת לא רוצה שיצא קמחי מדי.
את יכולה להכין קציצות ללהכניס לרוטב עגבניות (רסק עגבניות, בצל מטוגן ותבלינים, מים לכיסוי, לאחר הרתחה) או להכניס הכל לתבנית אפיה ולאפות. יש כאלו ששמים בפנים 2-3 ביצים קשות מבושלות, כך שלאחר האפיה,כשאת פורסת, יש הפתעה...
זה לא ממש מתכון מדויק, יותר רשימת חומרים..
בשר הודו
כל הירקות שיש לך בבית שנראים לך קשורים (תפו"ד, גזר, בטטה ועוד נוסו בהצלחה( בכמות פחותה או שווה לבשר
פירורי לחם
ביצים
תבלינים ומלח
מערבבים יחד עד למרקם קציצתי ומטגנים או אופים. משהו משהו..
חצי קילו הודו טחון
תפוח אדמה מגורר
2 בצלים מגוררים
2 ביצים
חצי כוס קמח מצה
מלח פלפל פפריקה
אם רוצים- צבלים קיצות או חוו'איג
מערבבים טוב את כל החומרים שמים לחצי שעה במקרר
מטגנים בסיר בצל ומסיפים רסק עגבניות ומים מרתיחים
יוצרים קציצות מהעיסה שמים בנוזל ומבשלים 40 דקות
יוצאות קציצות רכות ועסיסיות
ולשים אותו מעל חומוס או מעל פירה.
או להוסיף אותו לפחממה/דגנים ולערבב (אורז, פתיתים, פסטה בלונז וכו')
אני אישית מעדיפה להכין כדורי שוקולד עם בסקוויטים, אבל הרבה מכינים מעוגה שלא נאכלה (עדיף להוסיף בסקוויטים במקרה הזה).
להכנת כדורי שוקולד-
מכינים קרם שוקולד:
מערבבים כוס סוכר, חצי כוס קקאו,
2 כפות תמצית וניל או יין (אפשר גם כף תמצית וניל או יין וכף מים)
ושליש חבילת מרגרינה על האש.
מערבבים על האש עד שהופך לקרם.
מפוררים את העוגה ובסקוויטים לפרורים קטנים
ומערבבים עם קרם השוקולד.
מגלגלים לכדורים קטנים ומגלגלים אותם בקוקוס טחון או סוכריות צבעוניות.
אותו 
אפשר עם שמן?
3\1 עוגת שוקולד פשוטה (אפשר גם לא שוקולד, מניסיון צריך יותר משליש עוגה).
לקרם: 200 גר' צימקאו.
4 כפות קקאו.
3\4 כוס סוכר (לטעמי אפשר פחות, תלוי כמה מתוק את רוצה)
50 גר' מרגרינה (חצי כוס שמן).
לבשל הכל עד המסה מוחלטת ולערבב עם פרורי העוגה ליצור כדורים ולצפות אותם בשוקולד מומס, להקפיא או לקרר.
בהצלחה ובתאבון.
(לא הכדורי שוקולד הקלאסים)
כדורי שוקולד אמורים להיות טעימים ומושחתים.. אבל למה לקבל התקף לב בשביל כדור שוקולד?
אז תנסה את אלו. התוצאה תיהיה ממש טובה. ו...יותר בריאות בעזרת ה'!
וכן. הם חלביים אבל זה המתכון שיש לי.
100 גר' חמאה(בבקשה בלי מרגרינה. ראה 2 שורות למטה...)
100 גר' שוקולד מריר -רצוי עם הרבה מוצקי קקאו. 60% יהיה מצויין. (אל תשתמשו בצמקאו. זה לא שוקולד והוא מלא בשומן צמחי מוקשה(מרגרינה) שסותם את העורקים וממש מסוכן לבריאות.
כוס(95 גר') קוואקר שיבולת שועל קצוצה.(או 150 גר' של פטי-בר. או עוגיות oreo אם בא לכם להתפרע)
30 גר' צימוקים או חמוציות קצוצות גס.
100 גר' אבקת סוכר
45 גר' קקאו
2 כפות חלב
כף ברנדי (או כף חלב נוספת)
כפית תמצית וניל( רצוי אמתית. החיקוי ממש לא בריאה)
אפשר להוסיף שקדים\בוטנים\פיסטוקים\אגוזים קצוצים גס לתערובת או לציפוי.
שליש כוס קוקוס טחון או שליש כוס קקאו לציפוי.
1. ממסיסים במיקרוגל בקערה שוקולד וחמאה ב 2 עד 4 מחזורים של 20 שניות. כשאחרי כל מחזור לערבב עם כפית.. ולהיזהר לא "לשרוף" את השוקולד.
2. בקערה נוספת מערבבים קוואקר. סוכר וקקאו. (ואת השקדים וכו')
3. מוסיפים את החמאה והשוקולד ומערבבים בעזרת כף
4. מוסיפים לקערה את החלב. הברנדי ותמצית הווניל. מערבבים בעזרת כף או מרית אם יש ומניחים במקרר לחצי שעה או ארבעים דקות עד שהתערובת קשה דייה להכנת הכדורים.
5. לוקחים בעזרת כף כמות קטנה מהתערובת ומגלגלים לכדורים שווים.
6. מכינים כערה עם קוקוס. (או קערות אם בחרתם ביותר מציפוי אחד) ומגלגלים את הכדורים בציפוי הרצוי.
ומאחסנים במקרר לכחצי שעה ליפני ההגשה.
תיהנה ורק בריאת!
הכנתי לפני זמן מה כדורי שוקולד שהיו ממש יאמי יאמי,
כל הכמויות משוערות וצריך לשים לב מה מצב העיסה ואם היא במרקם הנכון ליצירת כדורים.
3-4 קוביות שוקולד לאפיה מומס על אדים
להוסיף עליו טחינה גולמית בשביל לדבק.
תמיד כדאי להשתמש גם בבסקוויטים בשביל הפריכות אך אני מניחה שאין שום בעיה להוסיף גם את פירורי העוגה.
אפשר עוד להוסיף: אגוזים/ שקדים טחונים/ גרוסים,
בשביל המתיקות: סילאן ( אם אוהבים את הטעם המובהק שלו), דבש או תרכיז תפוחים (שבפחיות הגדולות)
לצפות בשבבי קוקוס.
אני לא זוכרת אם שמתי גם סוכר אך בכל אופן
לי זה היה קצת מתוק מידי לכן לקחתי חופן קוואקר אינסטנט
והשרתי כמה דק' במעט מים רותחים
ואת העיסה העבה והדביקה הוספתי לתערובת.
ואני לא ממש אלופת הבריאות, אך זה נשמע מסובך ובפועל מאוד פשוט, כי יש כאן הרבה אלתורים.
ביסקוויטים מכוסחים, או עוגה מפוררת
לערבב עם חבילה שוקולד (מריר או חלבי)
ריצ', אם רוצים לחסוך בשומן אפשר שמנת לבישול
ממיסים במיקרוגל את השמנת עם השוקולד (שבור לחתיכות גדולות)
שופכים על הביסקוויטים/עוגה
אם נוזלי מידי, לקרר קצת במקרר.
ליצור כדורים ולגלגל בקוקוס
ולמקרר.
בתיאבון!
המתכון הפשוט המשובח ביותר הוא -
1לפורר עוגיות/בסקוויטים של פתי בר .(או כל חברה אחרת) בכמות שבא לכם לפי הדרישה.
2 לערבב לתוך הפרורים מספר כפות של אבקת קקאו מריר ולערבב . עד שהפרורים הופכים להיות חומים.
3 אפשר להוסיף קצת תמצית וניל לפי הצורך.
4 לשפוך "יין מתוק" פשוט (כאלה שעולים 12 ש"ח בערך) וללוש עד שמתקבלת עיסה. עכשיו תטעמו מעט ותראו אם חסר קצת קקאו או יין.
המדד לכומות היין - הוא מספיק רטוב כדי שהקוקוס ידבק.
אם העיסה מדי רטוב אפשר לשים מספר דקות במקפיא כדי להקשות .
5 עצה טובה - כשאתם באים לגלגל את הכדורים עדיף לכם לשים "כפפות לטקס" (כדי למנוע מהעיסה להידבק לכם לאצבעות והציפורניים)
6בקיצר לגלגל כדורים ולגלגל אותם בתוך קערה מלא בפרורי קוקוס .
7 לאחרי שהכדורים מוכנים עם הקוקוס לשים במקפיא לכמה שעות .
8 ובטאבון