שרשור חדש
אשמח לעזרהה...>>>>במבה!!!

נשארו לי חלבונים(לבד).מה אפשר להכין רק עם חלבונים.חוץ מנשיקות...?? 

תומ"ר....

עוגיות קוקוסשרבוב
מקציפים את החלבונים עם סןכר ואז מוסיפים בתנןעות עטיפה קוקוס
אופים על חום נמוך
דוגמניות שקדים של קרעו גורן ועוד כמה בסגנון...פנסאיאחרונה
עוגת אוראו לכבוד שבת-משה ר-
עבר עריכה על ידי אלעד בתאריך כ"א בחשון תשע"ד 15:13
וואו, מרשים ביותר!חיה וקיימת
וווואאאוווו!!!ממש מרשים!!מה עם מתכון?!במבה!!!
ואוווו מהמם!!שרבוב
מזה העוגה הזו?
אפשר מתכון?
את השוקולד הארוך אתה חתכת או שזה קנוי?
נראה טוב ומשמין... לפחו תספר ממה בערך זה עשוי חילזון 123אחרונה
שאלה קצת דחופה..1289

פשוט הסירים על הגז...

שייך לשים רוטב סויה עם אורז? לגרד גם גזר ובצל? עוד משהו?

יש לי רק אורז מלא/ תערובת של אדום ומלא

תבורכו

בלי סויה.אפשר בצל וגזר...עיצובית
תודה1289
בסוף אזרתי אומץ ועשיתי עם1289

יצא טעים ב"ה

ביחד עם המים של הבישול? עם עוד משו?עיצובית
עם בצל מטוגן1289אחרונה

טיגנתי בצל, הוספתי אורז לטיגון, אחרי זה רוטב סויה, וקצת פחות מים

עשיתי אורז מלא..

מחפשת מתכונים מחומרים זולים וזמיניםאלמונית 0

אני צריכה להתחיל לאכול בריא (בעייתי לי בעיקר סוכר, גבינה צהובה, מרגרינה, ועדיף למעט בחלבי) ורוב המתכונים הבריאים שמצאתי הם מחומרים יקרים או לא זמינים (במכולת אצלינו), 

ואין לי נגישות למקומות אחרים (וגם מבחינה כלכלית זו בעיה).

ויש עוד בעיה- אני ממש מפונקת באוכל, לא אוכלת כמעט ירקות אלא אם כן הם פיקנטיים (וגם אז לא תמיד), וקטניות אני ממש לא אוכלת.

אז אם יש לכם רעיונות הם יתקבלו בשמחה

אני שוברת את הראש כבר הרבה זמן בנושא.. (ואוכלת בינתיים רק לחם, שזה לא בריאאפאטי)

נ.ב.

אם יש לכם טיפים איך להחליף חומרים יקרים בזולים (אבל בריאים) זה יתקבל בשמחה!

אם תתני דוגמא למתכוניםחילזון 123

שהיית רוצה להכין והם נראים לך יקרים אז אפשר לחשוב במה להחליף.

ותגידי גם מה את כן אוכלת בדרך כלל. כדי למצוא תחליפים בריאים יותר.

כן , תפרטי יותרמינימאוס

עם ארוחת בוקר וערב את מסתדרת ורק צריכה רעינות לאוכל מבושל?

אז ככהחדשה דנדשה
עבר עריכה על ידי חדשה דנדשה בתאריך י"ט בחשון תשע"ד 14:54
עבר עריכה על ידי חדשה דנדשה בתאריך י"ט בחשון תשע"ד 14:54
-פסטה /ספגטי מקמח מלא יש ברשתות מגה 2 ב11 כך שזה יוצא אותו מחיר סביר בערך.
פשוט מבשלים לפי ההוראות .
לרוטב שלושה עגבניות בשלות חתוכות לקוביות 2-3כפות שמן עם מעט מלח על אש גבוהה בהתחלה אחר כך להנמיך לאיזה עשר דקות רבע שעה יוצא בריא וטעים
וכן על זו הדרך ספגטי.
-ירקות אפויים בא בחשבון? מאוד בריא פשוט לחתוך ממה שיש בבית עם 2 כפות שמן( לא חובה) ולתנור.
-בורגול- 2 כפות שמן לטגן בצל וגמבה להוסיף 2 כוסות בורגול מלח פלפל שחור ו3-4 כוסות מים, להביא לרתיחה ואז להנמיך למשך רבע שעה בערך.
-עוף בתנור יחסית בריא בלי הרבה שמן לרוטב תבלינים 2 כפות שמן ומעט מים ואז למרוח על העוף אפשר לצרף שום או בצל גזר או בטטה.
- אפשר מרקים אם הירקות שאת כן אוהבת .
-אפשר קציצות תפוחי אדמה בתנור יש מתכון טוב באתר של ניקי .
- אפשר גם סנדויצ'ים בריאים מלחם מקמח מלא( טוב פה אין לי מה להגיד הוא יותר יקר מהרגיל:/ ) עם טחינה וביצה קשה או חביתה עם כף שמן. טחינה ועגבניה.
זהו מקווה שבכלל קלעתי לכיוון שלך אם לא אז תגידי וננסה לעזור
מתנצלת שלא פרטתי..אלמונית 0

העניין הוא שמאד קשה לומר מה אני כן אוכלת בריא..

ירקות שאפשר להשתמש בהם- כרוב וקישוא במרק, עגבניות מטוגנות (כמו שקשוקה ורוטב לפסטה), גזר עם המון תיבול (שלא יהיה מתוק בכלל), מלפפון, חסה ופטרוזליה מבושלת. (וכמובן תפוחי אדמה, אבל זה לא בריא)

קטניות זה רק אפונה יבשה..

כך שבאמת קשה לי למצוא מתכונים..

ואני מחפשת תחליפים לסוכר שהם זולים ובטעם דומה (לא דבש וסילאן), למתכונים עם גבינה צהובה או גבינות יקרות, חמאה ומרגרינה.

אז אם יש לכם רעיונות, ואפילו למשהו אחד, זה מעולה.

זה גם מעולה מתכוני ירקות שלא מרגישים בהם בכלל את הטעם של הירקות (אם יש משהו כזה..)

תודה!

עדיין לא הסברת כ"כחילזון 123

את מחפשת רעיונות לארוחת צהריים? ערב? בוקר?

מה עם דגים, עוף, ביצים וכד'?

מה עם תוספות כמו אורז\קינואה\פסטה וכד'?

 

ארוחת צהריים בריאה יכולה להיות גם חזה עוף וסלט חסה ומלפפון.

לארוחת ערב אפשר לאכול לחם ושקשוקה וסלט.

או מרק אפונה, עם קרוטונים. או מרק כרוב.

 

אם את מתכוונת דברים כמו פשטידות אז הן לא חייבות להיות חלביות. יש מתכונים פרווה. את יכולה פשטידת קישואים או פשטידת גזר.

אפשר גם לביבות קישואים או לביבות כרוב (אפשר אפויות). ואולי גם בלינצ'ס פרווה מקמח מלא.

מה עם טחינה? את אוכלת? אפשר להשתמש בזה הרבה וזה בריא.

 

בקשר לממתיק- יש תמצית מצמח הסטיויה (הוא מתוק אבל אין בו "סוכר"), אבל היא לא כ"כ זולה למיטב ידיעתי. מצד שני משתמשים כל פעם קצת. יש את זה בחנויות טבע.

ואפשר גם לקנות בחנות טבע עלים של הצמח ולשים בתה. וזה יוצא מתוק.

טוב, נפרט יותר..אלמונית 0

תודה על התגובה!

בעיקרון אני מחפשת מתכונים לצהרים ולערב, כי נכון לעכשיו אני אוכלת לחם שלוש ארוחות ביום (ולפעמים תפו"א או פסטה או פתיתים) והפחמימות האלה עושות לי ממש רע.

דגים ועוף יקר מידי, כך שזה לא עוזר יותר מדי..(למרות שאני אוהבת) ואין לי נגישות לחנויות טבע (לכן ביקשתי פתרון זמין)

מתכונם עם ביצים זה מעולה (רק לא יותר מידי ביצים כי זה לא בריא)

באורז וקינואה אני לא מסוגלת לגעת אבל רטבים מענינים לפסטה יתקבלו בשמחה (אני עושה רק רוטב עגבניות)

גם פשטידות זה פחות אהוב עלי...(וטחינה אני אוכלת רק בעוגיות טחינה..)

אבל אם תוכלי, אני אשמח לקבל מתכון למרק כרוב, ולביבות כרוב וקישואים, וגם לבלינצ'ס פרווה (אם יש לך ואם זה מחומרים זולים שיש במכולת רגילה..)

פדיחות לקוא את מה שכתבתי, אני מתחילה להרגיש שאין לי תקווה למצוא מתכונים לאוכל..

(כך שאפילו מתכון אחד יעזור!)

מה עם המתכונים שנתתי לא טובים?חדשה דנדשה
אני אשמח לכמה שיותר...אלמונית 0

תודה על הרעיונות שכתבת לי!

חלק באמת טובים.

(גם השאר מעולים, אני סתם מפונקת..)

אני תמיד שמחה לתוספות וגיוון, כי כל המתכונים אותו הדבר...

בלי קיצוניות, בבקשהכלנית1אחרונה

בלינצ'ס- אפשר למלא בפירה + בצל מטוגן

 

פנקייקס- אפשר להמיר את החלב במיץ או חלב סויה (כיום חלב סויה זמין כמעט כמו חלב רגיל גם בחנויות מכולת רגילות).

 

במקום ת. אדמה את יכולה להשתמש בבטטות. 

 

במקום סוכר אפשר סוכרלוז, רק לא בכמויות גדולות. אם פעם בשבוע תאפי מאפה מומתק בסוכרלוז, אין בעיה. בתדירות גבוהה ובכמויות, כמו כל ממתיק יש לו חסרונות משלו. סטיביה- טוב, אבל עוד יותר יקר.

 

אם מותר לך פירות, את יכולה לקנות "מעדן משמש" וכד'. נראה כמו ריבה אבל עשוי מפרי ותרכיז פרי ולימון. בלי תוספת סוכר.

 

נראה לי שאת הולכת לדיאטה בצורה קצת קיצונית, ואולי עדיף שתתחילי לאט עם ויתורים קלים, עד שיהיו לך מתכונים ותחליפים למה שאסור, אחרת- או שתהיי רעבה כל הזמן, או שתשברי את הכלים בבת אחת.

...חילזון 123

לצערי אין לי מתכונים מדוייקים כי אני די אוהבת לאלתר.

אבל לביבות זה ממש לא בעיה.

את פורסת את עלי הכרוב לרצועות כמה שיותר דקות או מגררת קישואים במגרדת עבה.

שמה ביצה או שתיים, שלא יהיה רטוב מדי, קצת שמן , פלפל, מלח (אפשר גם כמה כפות קמח אבל לא חייבים).

ושופכת עם כף גבעות קטנות מהתערובת על נייר אפיה משומן. ואופה בגריל. והופכת כשזה צלוי לצד השני

אפשר גם לטגן כמובן.

 

מרק- אפשר מרק פשוט של יקות מבושלים.

לפרוס כרוב דק, אפשר להוסיף קישוא מגורר (מה עם גזר\בצל? גם מתאים פה) להוסיף מלח\פלפל ומים (אפשר גם פטרוזיליה קצוצה או ירק ירוק אחר) ולבשל עד שזה רך.

מרק קישואים אפשר מרק מרוסק (לבשל ולרסק בבלנדר עד שזה אחיד).

 

מה עם חומוס? אפשר להכין בבית ואז זה יותר בריא.

ראיתי פה פעם גם מתכון לממרח קישואים. אולי זה יעניין אותך.

 

אפשר קישואים בתנור- חתוכים לרצועות עם קצת שמן ומלח. זה יוצא טעים מאד.

 

בלינצ'ס אני עושה לפי העין... (מצטערת...)

שמה 2-3 ביצים, קמח(אולי כוס בערך), קצת שמן, מוסיפה מים עד שזה נוזלי מספיק ומטגנת.

את גם יכולה לחפש פה בפורום או באינטרנט מתכון לפנקייק ופשוט במקום חלב\שמנת לשים מים. זה יוצא בסדר גמור.

 

 

 

 

ובקשר לחנויות טבע-נכון שלפעמים קשה להגיע אבל נגיד לקנות סטיויה זה להגיע לחנות פעם בשנה. זה לא משהו שצריך לקנות שוב ושוב כל שבוע. ואפשר אולי אפילו להזמין באינטרנט ולקבל בדואר או משהו כזה.

 

ודבר אחרון- עוף ובשר זה יקר אבל אני לא בטוחה שפרוסת חזה עוף אחת לארוחת צהריים זה יותר יקר מלביבות שיש בהן ביצים וכד'. גם ביצים זה לא משהו זול. וזה יחסית משביע.

 

תפו"א אפויים בתנור...שריתת

אני רוצה להכין תפוא אפויים בתנור...במה אפשר לתבבל אותם כדי שהם יצאו פריכים ולא קשים??

ככה :מיסטר דוםאחרונה

לבשל אותם לפני ולא הרבה שמן שלא ישחה בזה פפריקה מתוקה מלח פלפל שחור גרוס לערבב אותם היטב להשים בגריל 20 דקות עד שמשחים ונהיה קריספי למעלה...

רעיונות- מה לעשות עם קוטג' שעבר לו התאריך?רחלקה

לפני יומיים..

אוף שכחתי שקנינו!! והוא היה תקוע במעמקי המקרר..

פשטידה חלבית....אמא ל 6
זה הולך גם בפסטה?..רחלקה


אם הוא מריח סבבה אפשר גם בפסטה1289
קוטג' שקצת חמוץ הולך מעולה בבישולנדנדה כתומה.

לזניה, פשטידה חלבית.. [לי יש גם עוגיות גבינה שאני מכירה עם קוטג'..]

 

ואם משתמשים בו לבישול, אפשר גם להקפיא ולא להשתמש מייד..

כל בישול זה סבבה...ת.מ.
פשטידות/פסטות/מוקרמים וכו'
פשטידה או סמבוסקשרבובאחרונה
מחפשת מתכון ספציפי,לא מוצאת!אולי תעזרו לי..שושנה שושנה

בס"ד

 

אני לא יודעת איך קוראים לסוג עוגה הזאת אבל פעם אכלתי אותה באיזה אירוע ועד עכשיו מחפשת מתכון...

 

היו לה 3 שכבות:

שכבה של עוגת פירורים רגילה מלמטה, מעל היה שוקולד ומעל לבן כמו ריץ/קצף אפוי..

היא הייתה נימוחה וממש טעימה, הטעם של השוקולד שלט אבל לא מידי..

למישהו יש רעיון אולי למה אני מתכוונת? מתכון?

תבוא עליכם הברכה!

 

שכבת שוקולד ממש דקה, ופירורים מלמעלה?חיה וקיימתאחרונה

אם כן, יש לי מתכון כזה

אני מחפש מתכון לקליית פיצוחיפ בבית נמאס מהטעם שלb.n

החנות....

אשמח לשמוע!

אמממסמיילית
קליתי בבית קשיו וגרעיני אבטיח... יצא טוב!!
צריכה להיזכר איך עשיתי..
עוד רלוונטי לך?סמייליתאחרונה
פאי לימון- מספר שאלותכוכב לכת

1. הבסיס מורכב מקמח וחמאה. אני רוצה שחהיה פרווה. אפשר להמיר לשמן במקום מרגרינה? אם כן אז מה היחס?

2. אין לי מגרדת שממש מרסקת אלא של גרירה עדינה ודקה מאד- יהרוס את הטעם? יהיה מריר?

3. אם אני רוצה לשים למעלה מרנג ולצרוב אבל אין ברנר- יש דרך?

 

 

עדיף שלא, בצק פריך ללא חמאה/מחמאה הוא לא בצק פריך.-משה ר-

2 אולי אפשר לגרד עם סכין משוננת..

לגבי המרנג אפשר להכניס לתנור למס׳ דקות על גריל..

אני עשיתי בצק פריך עם שמן ולדעתימיסטר דום

כי אני לא כל כך אוהב מרגרינה או חמאה יצא בסדר הרבה יותר קשה לעבודה אבל בסדר ויותר בריא

 

מה היחס בהמרה?כוכב לכת
זה תלוי כמה קמח אבל זה רק בגלל שאני לא אוהב אתמיסטר דום

הכבדות בבצק עדין של המרגרינה או החמאה בגלל שהוא כל כך דק ופריך 

ונגיד כתוב לך 150- גרם מרגרינה זה 170 -180 גרם שמן אם את עושה קילו זה כוס שלמה

תודה רבה!כוכב לכתאחרונה
מתכון לפשטידת קישואים חלביתתפילה_לעני

אז אחרי שחיפשתי ברחבי האינטרנט,

לא הגעתי למסקנה איזה מתכון ממה שראיתי אני רוצה.

 

אני מחפשת מתכון לפשטידת קישואים חלבית עם כמה שפחות עבודה...

 

אשמח אם למישהי יש מתכון טוב שהיא ניסתה אותו שתכתוב אותו פה.

תודה רבה!

ככה1289

3-4 קישואים בינוניים סחוטים טוב טוב מנוזלים, מגורדים על הגדול בפומפיה

אפשר אם אוהבים גם 2 בצלים כנ"ל (חשוב לסחוט)

אם יש לך קוצץ ירקות אז החיים אפילו יותר קלים

לערבב עם ביצה, קוטג' אחד (אם רוצים להתפרע גם גביע שמנת חמוצה), מל"פ, וקמח כמה שנכנס (עד שיש תערובת די יציבה)

אפשר לפזר מלמעלה גבנ"צ או פירורי לחם

180 ולתנור... עד ליציבות מלאה וריכוך של הירקות

תודה רבה!תפילה_לעני
אני מכינה את זה מקמח מלא 70%1289אחרונה

רק משאירה את התערובת יותר רוטטת מבקמח רגיל, ויוצא טיפונת דחוס אבל טעים

אפשר להחליף לכל ירק שאוהבים

רעיון מה להכין לסעודה שלישית?668

חוץ מפשטידות..לא כ"כ אוהבים..

 

תודה חיוך גדול

מצטרפתבזיליקום

גם אצלנו לא אוכלים פשטידות....

סעודה שלישית מסתכמת אצלנו בטונה, ביצים קשות וסלטים שנשארו.

תפו"א מוקרמים,בורקסים.אחרי החגים

קציצות טונה, מעדני חלבאלמונית 0

סלטים למינהם (סלט תירס, כרוב סלט יווני וכו')

גליליות חצילים!!מיסטר דום
סלט פסטה אולי?1289אחרונה

כל מיני סלטים מעניינים

אנטי פסטי

קציצות ירק

 

אני מנסה להציל בצק לעוגיות ריבה ואשמח לעזרהט'

זה המתכון והבצק יצא דביק ורך מידי ובלתי אפשרי לרידוד

 

 

 

  • 1 כוס אבקת סוכר מנופה

  • 170 גרם חמאה
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 1/2 2 כוס קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • קורט ונלין
  • 1/4 תפוז מגורד
  • ריבה אדומה

אופן ההכנה:

1. מערבבים עם "וו גיטרה" את החמאה ואבקת הסוכר.


2. מוסיפים את הביצה, החלמון ושאר המצרכים היבשים ומערבבים במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד.


3. משטחים לעובי 1/2 ס"מ ויוצרים בעזרת חותכן/מוקד עיגולים.


4. במחצית מכמות העיגולים שקרצנו אנו קורצים עוד עיגול קטן במרכזם. 

 

5. אופים את כל העוגיות ב-170 מעלות כ-13 דקות.

 

6. על העוגיות עם החור באמצע בוזקים אבקת סוכר.


7. על העוגיות ללא החור מזלפים באמצע ריבה אדומה ועושים סנדוויץ'.

אם עוד רלוונטייהודיה מא"י

לשים במקרר/מקפיא

ואם זה לא מספיק, לקמח היטב את משטח העבודה, ואת כדור הבצק, ואז לרדד.

רלוונטי מאוד. אנסה. תודה!!ט'
להוסיף קמח וגם לשים במקפיא 1/4 שעה או במקרר שעהכלנית1

יש לי מתכון דומה בלי ביצה בכלל, עם 220 גרם מרגרינה ו-2 כוסות קמח.

הוספת 11/2 ביצים ורק 1/2 כוס קמח לא נראית לי מספיקה.

יצא מעולה!! תודה על העצות.ט'אחרונה

יצאה כמות גדולה מאוד וגם טעים

 

אחרי לילה במקרר ורידוד בתוך קמח הבצק התאפס על עצמו. אז תודה!!

 

 

מתכון לפסטה?יעל^_^

משהו פשוט וקל,

לא רוטב עגבניות ולא שמנת..

פסטה ברוטב פסטו..סיהרא.
רוטב בזיליקום ושמן זית..מקום בעולם
תודה! אבל..איך מכינים?יעל^_^
טוחנת בזיליקוםמקום בעולם

או קונה טבליות כאלה בסופר של אוסם או דורית..

מבשלת את הפסטה..

בסיר שמה שמן זית ות הטבליה או הבזיליקום הטחון דק דק..

על אש נמוכה את מוסיפה בערך חצי כוס מים,פלפל שחור,אבקת מרק..

מערבבת טובטוב ונותנת לזה לרתוח קצת.. טועמת ;)

ושופכת מעל הפסטה.. אם לא מספיק תוסיפי עוד נוזלים..

לערבב מעל אש נמוכה שיספוג קצת טעמים..

בתאבון

סלט פסטה?יוני
עם מיונז תירס ועוד דברים..
לאדות רצועות של ירקותתפצי

 

 

קישואים פלפלים בצבעים גזר. לתבל בפפריקה מלח פלפל שחור וכורכום.

לבריאות

מה עם זה?תות

http://www.nikib.co.il/category/tosafot/pasta-2/

 

(הקטגוריה של "מתכוני פסטה" באתר של ניקי. ממליצה משם על קציצות טונה ופסטה, ועל פסטה עם אפונה גזר ותירס)

פסטה חביתהמלי7

היי לך,

 אני לוקחת קערה גדולה, שמה ביצים (תלוי בכמות הפסטה ) מערבבת.

מוסיפה מרק עוף, פלפל שחור,טיפה טיפה כורכום, בשביל הצבע. וקצת מיונז.

מוסיפה את הפסטה המבושלת, מערבבת.

ומטגנת בסיר/מחבת.

אנחנו מאד אוהבים לאכול את זה עם גבינות וירקות לארוחת ערב.

בתיאבון!

 

נשמע מעניין.כוכב לכת
פסטה בפירוריםא.........לף

בסיר- שמן, כשמתחמם, מוסיפים פירורי לחם ותבלינים איזה שאוהבים, ומערבבים מהר, שלא יישרף, ושכל הפרורים יספגו שמן.

מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים מהר, שהכל יצופה בפירורים, רק כדקה בערך, ומכבים.

טעים מאד כשטרי.

מומלץ להוסיף לפירורים שום כתוש.

בתאבון...

מתכון לפסטו. הולך טוב עם... הכל בעצם!שעטנז

פסטו הוא ממש קל להכנה.

לוקחים בזיליקום טרי.

(עדיף לשטוף את העלים מזבובים קטנים או חרקים וגם משאריות חול. אז אם את שותפים עדיף לייבש אותם בין שתי שכבות של מגבת. לא למעוך. רק לייבש. שאם נשאר מים זה דיי הורס ת'פסטו.)

 

מפרידים את העלים מהגבעולים (הגבעולים גורמים לפסטו לקבל טעם מר.)

שמים את העלים במעבד מזון. שמים צנוברים או אם בא לכם אפשר אגוזי מלך. (אפשר טיפה שום אבל לא הרבה כי הוא מאוד דומיננטי. ) אם אתם אוכלים את זה עם חלבי אפשר להוסיף פרמג'ן. זה מוסיף המון לטעם.

טיפה מלח. ממש טיפה מיץ לימון. ולהתחיל לטחון את הכל ולהזליף שמן בהדרגה. ממש זרם דק. עד שיש לכם מרקם שנע בין חומוס לטחינה.. לא נוזלי אבל לא מימרח מוצק.

טיפ קטן.. אפשר להוסיף עלים של נענע לבזיליקום. לא הרבה. על על חבילה בזיליקום להוסיף גבעול של נענע.(רק את העלים כן?) זה נותן "טוויסט" מגניב לגמרי)

בתיאבון!

לא רוצה לבעס אבל...תות

בזיליקום זה אחד מירקות העלים שיותר נגוע בחרקים... (ואני אומרת את זה כי שמעתי את זה מחקלאי)

קשה למצוא של גוש קטיף - בשווקים יש בד"כ.

אפשר להחליף בכוסברה.

מצטער לבאס חזרה אבל.. שטויות גברת תות!שעטנז

בזיליקום הרבה פחות נגוע מחזה.. ועל חסה אף אחד לא מתלונן??

עבדתי בכל כך הרבה מסעדות שהינו מכינים פסטו ועוד המון דברים עם בזיליקום. וליפעמים היתי צריך להפריד 30 קילו של עלים. פעם אחת לא ראיתי זבוב. או חרק. או משהו דומה. לעומת חסה.. שנגועה בצורה מפחידה. ועבדתי במקומות שהם תחת ההשגחה המעולה של בד"ץ רובין שהם ממש ממש מחמירים. אז אם לא היו נותנים הכשר למשהו שיש בו בעיה.

אם קונים מגידול מיוחד (מה שקרוי גוש קטיף) אז אין ממה לחשוש. שוטפים את זה מתחת למים וזה הכל.

 

ובכל שוק יש אותו בגידול מיוחד. אני אישית ירושלמי אז במחניודה יש אותו בשפע.

תכינו פסטו תיהנו!

קודם כל ממש נעים לקבל תגובה ככ אדיבהתותאחרונה

ולעניין-

לא יודעת אם הבנתי את דבריך. בכל אופן, ברור ש אם קונים מגידול מיוחד (מה שקרוי גוש קטיף) אז אין ממה לחשוש!

רק רציתי להדגיש שחשוב לקנות של חסלט.

ולגבי הטחינה - הלכתי לבדוק בכושרות (לקוח מאתר כיפה):

תוכן השאלה:
האם ניתן להשתמש בבזיליקום שהוא לא חסלט כאשר טוחנים אותו היטב? (כמו ברוטב פסטו לדוגמא)
אם כן, כיצד צריך לנקות אותו לפני הטחינה?
האם יש הבדל אם מדובר בבזילקום שנקנה בסופר, לבין כזה שנקנה בשוק?

ומה לגבי ירקות עלים אחרים - כוסברה, פטרוזליה, וכו´?
 

תוכן התשובה:
שלום וברכה.
ניתן לטחון ירקות עלים בתנאי שטוחנים טחינה גמורה.
וכך צריך לעשות:
א. להשרות את כל העלים 3 דקות במי סבון (לכל ליטר מים שזבה בערך נטלה רגילה מפלאסטיק מוסיפים כפית סבון נוזלי).
ב. לשטוך היטב היטב תחת זרם מים חזק.
ג. לבדוק מול האור שלושה עלים.
ד. במידה שלא נמצא על העלים נגיעות ניתן לטחון.


בברכה
כושרות

 

מה גם בגלל שזה טחון אז זה לא בעייתי.אקונהמטטה
עושה הפרשת חלה, מי שמעוניינת למסור שמות-משה ר-

לתפילה פה או באישי, אפשר בשעות הקרובות..

גבר?? הפרשת חלה??? זה מצווה שלנו!!!!חיה וקיימתאחרונה

י'רפורמי!! צוחק

כל הכבוד!! ישר כוח!!

מאפה זיתים- חלביאמהונת

יש כאן באתר מתכון של זה וזה חלבי עם חמאה ושמנת- אם אמיר את החמאה בשמן ואת השמנת במים???

איך ייצא??

מחפשת רעיונות לשדרוג ספגטיזמר הפלוגות

כל הזמן אני מכינה עם רוטב עגבניות, ז"א בצל מטוגן, רסק עגבניות, מים ותבלינים... אפשר רעיונות לשדרוג או למשהו יותר מעניין??

כן!יעל מהדרום

לק"י

 

ספגטי עם ירקות- אפשר לבשל בנפרד את הספגטי והירקות ולערבב אחרי הבישול.

קוצצים לרצועות דקות בצל, גמבה וגזר ומוסיפים פטריות.

מוסיפים קצת שמן ומטגנים.

מתבלים עם מלח ופלפל (ואפשר גם עם פפריקה).

 

אפשר להכין ספגטי עם מלח וכורכום, ואפשר להוסיף גם תפו"א.

תודה,יש עוד?זמר הפלוגות
להמיס חמאה ולטגן חתיכות שום כדקה,להוסיף ספגטי ומלחכוכב לכת
שדרוג קטן לרוטב שאת מכינהניל"ס

אנחנו לפעמים מוסיפים טונה.

 

ובנוסף:

http://www.nikib.co.il/category/tosafot/pasta-2/

(הייתכן שיש פה עדיין מישהם שלא נכנסים בקביעות לאתר שלה??)

טונה עם רוטב עגבניות זה טעים??????מינימאוס
לנו זה טעיםניל"סאחרונה

הייתי מציעה משהו שלא טעים?

כן,ברוטב פטריותר.א.

יש פה מתכון של רוטב לבורקס,אבל זה אותו רעיון:

http://www.kipa.co.il/food/show_matcon.asp?matkon=967

לקחת זיתם ולחתוך אותם עיגולים ואורגנו ולהוסיףb.n

לרוטב הרגיל שאת מכינה.

יוצא ממש טוב!!

אני צריכה דחוף מתכון לעוגה בלי ביצים וחלב..שבלולון
יש למישו? תודה!
עוגת שוקולד ללא ביציםיהודיה מא"יאחרונה

2 כוסות קמח

כוס וחצי סוכר

שליש כוס קקאו. אפשר גם חצי

אבקת אפייה

שליש כוס שמן

תמצית וניל, רום וכו' לפי הטעם

כוס וחצי מים (או יין, או מיץ או מה שרוצים)

 

לערבב את הכל היטב, כדאי עם מיקסר. אם אין מיקסר לערבב קודם את החומרים היבשים עד שלא יהיו גושים, ועד להוסיף את החומרים הרטובים.

לשים בתבנית בגודל 25*30 עם נייר אפייה או משומנת היטב

לאפות כ35-40 דקות בתנור בחום בינוני גבוה

 

מתכון לבוואריה יש למישהו אולי?מיסטר דום
יש לי כמה שהכנתי מהבלוג של מרלין, מכיר אותו?אני ירושלמית


הנה כמה לינקים למתכונים של בואריות בטעמים שוניםאני ירושלמיתאחרונה

בואריה פסיפלורה, הכנתי פעם יצאה מעולה! טעם חמצמץ מעודן נהדר:

 

 

http://mablogeria.blogspot.co.il/2007/08/blog-post_816.html

 

בואריה מנגו, הכנתי עם קצפת פרווה, יצאה נהדר והטעם הפרווה לא מורגש כמעט! קוצרת הצלחה בכל אירוע!:

 

http://mablogeria.blogspot.co.il/2006/09/blog-post_14.html

 

בואריה מוקה, את זאת לא הכנתי בגלל הביצים החיות. אולי ניתן להכין מרנג שוויצרי וככה לעקוף את הבעיה הזאת:

 

http://mablogeria.blogspot.co.il/2005/09/blog-post_20.html

 

תשמע, בלי קשר, אתה חייב להכיר את הבלוג של מרלין!!! הוא מעולה! ולמי שאוהב מתוק וקונדיטוריה, אז הוא בכלל חגיגה!

 

ואם התכוונת לבואריה וניל חלבית קלאסית, אז הכנתי פעם.. לא זוכרת מאיפה, אבל בגדול זה לא היה שווה את הקלוריות....

מתכון טוב לסופגניות, רק מנוסים!חיה וקיימת

בתור חובבת הסופגניות הגדולה בעולם, שכבר הספיקה לטעום סופגניה (השנה!)

אני זקוקה בדחיפות!!! למתכון של סופגניות, אבל שיצא לי כמו של חנות!!

מישום מה הסופגניות תמיד יוצאות לי דחוסות מידי

גם מתכונים לספינג'ים התקבלו בברכה.

תודה! חג שמח

להכין בצק שמרים טוביהודיה מא"י

להתפיח היטב את הסופגניות לפני הטיגון

לדאוג לשמן שיהיה חם, אבל לא מידי

ולא לשכוח ריבת חלביאמי

איך לעשות שלא יצא דחוס מידי?חיה וקיימת
פשוט להתפיח די זמן במקום חמיםיהודיה מא"י
מתכון עסיסי לספינגשושו בלונים
יאמי מצרכים;

 1. ק''ג קמח

 2. 50 ג''ר שמרים

 3. 2 כפיות מלח

 4. 3\2 כוס סוכר

 5. שלוש ושליש כוסות מים פושרים

 אופן ההכנה;

 שמים את כל המצרכים בקערה לשים עד קבלת בצק אחיד מתפיחים מכוסה שעתיים טובלים את הידים בשמן מעט יוצרים כדורים קטנים ועושים חור במרכז מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.

טיפ לסופגניות:ז'וז'ואית

לשים קצת אלכוהול בבצק (אני שמה יין יבש).

זה מונע מהסופגניות לספוג את השמן, והן יוצאות מעולה!!! לא שומניות ורטובות כאלה...

 

כמה קצת? יש לך כמות מדוייקת?מוריה
שפריץ אלעד

אין כמו "מתכונים" של הסבתות

אלו ששמו "קומץ", "קורטוב", "שפריץ", "מעט" וכד'

^^^ ממש! אמא אמרה לי לשים קצת, אז אני שמה קצת!ז'וז'ואית

אם אנסה לכמת, אולי כף? צוחק

נראה לי אומרים כף ברנדימינימאוס
נה. אלה המשוכללים.הרהור

אצל סבתא שלי זה:

"ככה, ביד, לפי העין!"

 

מידה אחת להכל.  

יותר אינסטנקטיבי (אינסטנקטיביות שפותחה, ועדיין, פחות הסתמכות על גורמים חיצוניים, יותר על יכולות עצמיות).

באמת אפשר להכין סופגניות מוצלחות במחבת שקעים?כלנית1

ראיתי את הסופגניות של קרין גורן. אפויות במחבת שקעים ונראות יופי. 

בשנה שעברה ניסיתי להשיג את המחבת במבצע בכמה אתרים אבל היה מאוחר מדי.

 

מעניין אם הן אמיתיות, או מטוגנות, או סתם מרוססות בספרי שמבריק אותן ואולי בכלל לא אכיל...

בלי נדר אעלה מתכון. צריכה זמן לחפש אותו..צו חיוךאחרונה

מעולה ממש!! 

בשר הודו טחון שהופשרעטרה12

עד מתי אפשר לשמור בקירור?

 

ורעיונות למתכונים יתקבלו בשמחה חושף שיניים

קלופס, או קציצותכלנית1

נראה לי שעד 24 שעות, אם שמרת כל הזמן בקירור, כי ההפשרה מקפוא במקרר איננה מיידית.

 

את יכולה לקחת כל מתכון שיש לך לקציצות בשר ולהמיר בהודו.

 

קלופס (פשטידת בשר/הודו):

1 חבילה הודו טחון

1 ביצה

1 בצל קצוץ

חצי כוס קמח מצה / פרוסת חלה שהושרתה ונסחטה

תבלינים

ת. אדמה מגורר - אם את רוצה להגדיל את הנפח, או אם יוצא נוזלי מדי ואת לא רוצה שיצא קמחי מדי.

את יכולה להכין קציצות ללהכניס לרוטב עגבניות (רסק עגבניות, בצל מטוגן ותבלינים, מים לכיסוי, לאחר הרתחה) או להכניס הכל לתבנית אפיה ולאפות. יש כאלו ששמים בפנים 2-3 ביצים קשות מבושלות, כך שלאחר האפיה,כשאת פורסת, יש הפתעה...

אני השתמשתי גם אחרי 4 ימיים במקרר והיה בסדר גמורהמוזרה
וטב בלונז לפסטהפודינג111
קציצותסיהרא.

זה לא ממש מתכון מדויק, יותר רשימת חומרים..

בשר הודו

כל הירקות שיש לך בבית שנראים לך קשורים (תפו"ד, גזר, בטטה ועוד נוסו בהצלחה( בכמות פחותה או שווה לבשר

פירורי לחם

ביצים

תבלינים ומלח

מערבבים יחד עד למרקם קציצתי ומטגנים או אופים. משהו משהו..

מתכון של אביגיל מיזליקמינימאוס

חצי קילו הודו טחון

תפוח אדמה מגורר

2 בצלים מגוררים 

2 ביצים

חצי כוס קמח מצה

מלח פלפל פפריקה 

אם רוצים- צבלים קיצות או חוו'איג

מערבבים טוב את כל החומרים שמים לחצי שעה במקרר

מטגנים בסיר בצל ומסיפים רסק עגבניות ומים מרתיחים

יוצרים קציצות מהעיסה שמים בנוזל ומבשלים 40 דקות

יוצאות קציצות רכות ועסיסיות

אפשר לטגן עם בצל ופטריותז'וז'ואיתאחרונה

ולשים אותו מעל חומוס או מעל פירה.

או להוסיף אותו לפחממה/דגנים ולערבב (אורז, פתיתים, פסטה בלונז וכו')

 

איך מכינים כדורי שוקולד?ספיידרמן
אהה ויש לי עוגת שוקולד אם זה עוזר?!ספיידרמן
אפשר לפורר את העוגה ולהשתמש בה במקום בסקוויטיםאלמונית 0

אני אישית מעדיפה להכין כדורי שוקולד עם בסקוויטים, אבל הרבה מכינים מעוגה שלא נאכלה (עדיף להוסיף בסקוויטים במקרה הזה).

להכנת כדורי שוקולד-

מכינים קרם שוקולד:

מערבבים כוס סוכר, חצי כוס קקאו, 

2 כפות תמצית וניל או יין (אפשר גם כף תמצית וניל או יין וכף מים)

ושליש חבילת מרגרינה על האש.

מערבבים על האש עד שהופך לקרם.

 

מפוררים את העוגה ובסקוויטים לפרורים קטנים

ומערבבים עם קרם השוקולד.

מגלגלים לכדורים קטנים ומגלגלים אותם בקוקוס טחון או סוכריות צבעוניות.

 

זאת הסיבה שאני לא נוגעת בכדורי שוקולד בארועים...כלנית1


יש לי מתכון מיוחד לכדורים מעוגה, אני צריכה למצואחיה וקיימת

אותו

יש לידובונית
יש לי מתכון מעולה לכדורי שוקולד!! רלווטי עוד?
ברור שרלוונטי.אורין

אפשר עם שמן?

אז ככה:חיה וקיימת

3\1 עוגת שוקולד פשוטה (אפשר גם לא שוקולד, מניסיון צריך יותר משליש עוגה).

לקרם: 200 גר' צימקאו.

4 כפות קקאו.

3\4 כוס סוכר (לטעמי אפשר פחות, תלוי כמה מתוק את רוצה)

50 גר' מרגרינה (חצי כוס שמן).

לבשל הכל עד המסה מוחלטת ולערבב עם פרורי העוגה ליצור כדורים ולצפות אותם בשוקולד מומס, להקפיא או לקרר.

בהצלחה ובתאבון.

(לא הכדורי שוקולד הקלאסים)

אולי ננסה כדורי שוקולד פחות מזיקים??שעטנז

כדורי שוקולד אמורים להיות טעימים ומושחתים.. אבל למה לקבל התקף לב בשביל כדור שוקולד?

אז תנסה את אלו. התוצאה תיהיה ממש טובה. ו...יותר בריאות בעזרת ה'!

וכן. הם חלביים אבל זה המתכון שיש לי.

 

100 גר' חמאה(בבקשה בלי מרגרינה. ראה 2 שורות למטה...) 

100 גר' שוקולד מריר -רצוי עם הרבה מוצקי קקאו. 60% יהיה מצויין. (אל תשתמשו בצמקאו. זה לא שוקולד והוא מלא בשומן צמחי מוקשה(מרגרינה) שסותם את העורקים וממש מסוכן לבריאות.

כוס(95 גר') קוואקר שיבולת שועל קצוצה.(או 150 גר' של פטי-בר. או עוגיות oreo אם בא לכם להתפרע)

30 גר' צימוקים או חמוציות קצוצות גס.

100 גר' אבקת סוכר

45 גר' קקאו

2 כפות חלב

כף ברנדי (או כף חלב נוספת)

כפית תמצית וניל( רצוי אמתית. החיקוי ממש לא בריאה)

אפשר להוסיף שקדים\בוטנים\פיסטוקים\אגוזים קצוצים גס לתערובת או לציפוי.

שליש כוס קוקוס טחון או שליש כוס קקאו לציפוי.

 

1. ממסיסים במיקרוגל בקערה שוקולד וחמאה ב 2 עד 4 מחזורים של 20 שניות. כשאחרי כל מחזור לערבב עם כפית.. ולהיזהר לא "לשרוף" את השוקולד. 

 

2. בקערה נוספת מערבבים קוואקר. סוכר וקקאו. (ואת השקדים וכו')

 

3. מוסיפים את החמאה והשוקולד ומערבבים בעזרת כף

 

4. מוסיפים לקערה את החלב. הברנדי ותמצית הווניל. מערבבים בעזרת כף או מרית אם יש ומניחים במקרר לחצי שעה או ארבעים דקות עד שהתערובת קשה דייה להכנת הכדורים.

 

5. לוקחים בעזרת כף כמות קטנה מהתערובת ומגלגלים לכדורים שווים.

 

6. מכינים כערה עם קוקוס. (או קערות אם בחרתם ביותר מציפוי אחד) ומגלגלים את הכדורים בציפוי הרצוי.

ומאחסנים במקרר לכחצי שעה ליפני ההגשה.

תיהנה ורק בריאת!

אפשר פרווה וגם בריאנהורא

הכנתי לפני זמן מה כדורי שוקולד שהיו ממש יאמי יאמי,

כל הכמויות משוערות וצריך לשים לב מה מצב העיסה ואם היא במרקם הנכון ליצירת כדורים.

 

3-4 קוביות שוקולד לאפיה מומס על אדים

להוסיף עליו טחינה גולמית בשביל לדבק. 

תמיד כדאי להשתמש גם בבסקוויטים בשביל הפריכות אך אני מניחה שאין שום בעיה להוסיף גם את פירורי העוגה. 

 

אפשר עוד להוסיף: אגוזים/ שקדים טחונים/ גרוסים,

בשביל המתיקות: סילאן ( אם אוהבים את הטעם המובהק שלו), דבש או תרכיז תפוחים (שבפחיות הגדולות)

לצפות בשבבי קוקוס.

 

אני לא זוכרת אם שמתי גם סוכר אך בכל אופן

לי זה היה קצת מתוק מידי לכן לקחתי חופן קוואקר אינסטנט

והשרתי כמה דק' במעט מים רותחים

ואת העיסה העבה והדביקה הוספתי לתערובת.

 

ואני לא ממש אלופת הבריאות, אך זה נשמע מסובך ובפועל מאוד פשוט, כי יש כאן הרבה אלתורים.

מתכון פשוטמלי7

ביסקוויטים מכוסחים, או עוגה מפוררת

לערבב עם חבילה שוקולד (מריר או חלבי)

ריצ', אם רוצים לחסוך בשומן אפשר שמנת לבישול

ממיסים במיקרוגל את השמנת עם השוקולד (שבור לחתיכות גדולות)

שופכים על הביסקוויטים/עוגה

אם נוזלי מידי, לקרר קצת במקרר.

ליצור כדורים ולגלגל בקוקוס 

ולמקרר.

בתיאבון!

אם יש לך בסקוויטים תוסיף טיפה לעוגהמלי7
^^^ ככה אני עושה. הכי מהיר והכי טעים!ז'וז'ואיתאחרונה


המתכון הפשוט והמשובח ביותר.דן גדיאלוביץ

המתכון הפשוט המשובח ביותר הוא -

1לפורר עוגיות/בסקוויטים של פתי בר .(או כל חברה אחרת) בכמות שבא לכם לפי הדרישה.

2 לערבב לתוך הפרורים מספר כפות של אבקת קקאו מריר ולערבב . עד שהפרורים הופכים להיות חומים. 

3 אפשר להוסיף קצת תמצית וניל לפי הצורך.

4 לשפוך "יין מתוק" פשוט (כאלה שעולים 12 ש"ח בערך) וללוש עד שמתקבלת עיסה. עכשיו תטעמו מעט ותראו אם חסר קצת קקאו או יין. 

המדד לכומות היין - הוא מספיק רטוב כדי שהקוקוס ידבק.

אם העיסה מדי רטוב אפשר לשים מספר דקות במקפיא כדי להקשות .

5 עצה טובה - כשאתם באים לגלגל את הכדורים עדיף לכם לשים "כפפות לטקס" (כדי למנוע מהעיסה להידבק לכם לאצבעות והציפורניים)

6בקיצר לגלגל כדורים ולגלגל אותם בתוך קערה מלא בפרורי קוקוס .

7 לאחרי שהכדורים מוכנים עם הקוקוס לשים במקפיא לכמה שעות .

8 ובטאבון