שרשור חדש
שחיתות [[שווה צפיה]]ט'

כל הסרטונים שלה שווים צפיה ואולי כבר הבאתי פה פעם משהו ממנה. זה אחד הנבחרים יאמי

 

 

 

שחיתות לגמרי! שווה בטירוףיהודיה מא"י


עושה רושם מדהים ולא קשה להכנהכלנית1

תודיעי לי כשאת מכינה, אבוא לקבל את ה"שאריות". צריך לחשוב מה לעשות עם השאריות, כי חצי מהטבעות הולך לאיבוד.

 

 

(שמת לב לתמונה של המתכון השמאלי למטה?)

הולך לאיבוד? אין סיכויחילזון 123אחרונה

לא מאמינה שהשאריות האלה יחזיקו מעמד אפילו חצי שעה (כלומר יתחסל מיד...)

 

דרך אגב אם רוצים לפשט נראה לי שאפשר להכין את זה גם עם עוגת שוקולד פשוטה יותר. ובטח עדיין יהיה טעים.

ככה העוגה נראית מפנים..מיסטר דום
בשעה כזאת אתה אופה או אוכל? כלנית1
לא זה ולא זה...מיסטר דום
עוד מעט אני הולך להכין כדורי שוקןלד
מתכון ועוגה בבקשה!!!!!ענת=)אחרונה
שבת שלום! מיסטר דום
וואו, יפה! איזה עוגה זו?חיה וקיימת
ככהמיסטר דום

שכבה ראשונה עוגת שוקולד עשירה אפיתי כמו שצריך ואז הוספתי את השכבה   השנייה שכבה עבה של בלילה לכדורי שוקולד מפירורי עוגה ביסקוויטים שמנת ושתי שוקולד מריר ואפיתי את זה כרבע שעה ואז ציפיתי עם גנאש זילפתי קצפת ודובדבנים מסוכרים פיזרתי טיפה קרוקנט ומכרתי את זה ב-70 ש"ח...

איזה שחיתות!!! כמה שומניםמעפר אני באה
מתכון מפונטז שלך??? אדיר!חיה וקיימת

יש סיכוי למתכון יותר מפורט או שאתה מקרה אבוד?

אז ככה:מיסטר דום
לעוגת שוקולד :
5 ביצים
שתיים וחצי כוסות קמח
כמעט כוס שמן
כוס מים
כמעט כוס קקאו
אבקת אפייה
רום

לשכבה השנייה
עוגה טארט רגילה
קצפת
שתי שוקולד מריר

לציפוי
קצפת
שתי שוקולד מריר
טיפה מייפל

לזילוף
קצפת
שתי חבילות דובדבנים מסוכרים
אגוזי קרוקנט

אופן הכנה:
מקציפים 10 דקות את הביצים
מוסיפים את הסוכר ומקציפים כחמש דקות
מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף עד שהבלילה נהיית שומנית מפסיקים ומוסיפים את המים קמח וקקאו אבקת אפיה ורום ומקציפים היטב כמה דקות בודדות ושופכים לתבנית בינונית חד"פ משומנת כ-50 דקות בתנור.
בינתיים מכינים את השכבה השנייה לוקחים את העוגת טארט הרגילה ומפוררים אותה במיקסר מחממים קצפת בסיר עד שהיא רותחת היטב ומוסיפים את השוקולד ובוחשים עד שהתערובת אחידה מכבים את הגז ומוסיפים את העוגה המפוררת ומערבבים טוב טוב עד שזה נהיה אחיד והעוגה קיבלה את כל השוקולד המרקם אמור להיות כמו משחה אחרי שהעוגה אפויה ושבדקתם אותה אתם מוסיפים את השכבה הזאתי למעלה בצורה אחידה על העוגה ואופים כרבע שעה עשרים דקות ובינתיים מכינים את הגנאש מחממים קצפת ומוסיפים שוקולד עד שנהיה אחיד ומקציפים את זה במיקסר עד שמתקרר ושופכים על העוגה ומקררים כמה שניות ומכניסים להקפאה כחצי שעה ומכינים את הקצפת ומזליפים על העוגה שמים דובדבנים ובין הזילופים מפזרים אגוזי קרוקנט..בתיאבון
ממש אפיה יצירתית. ישר כח!כלנית1
הכל התחיל מ..מיסטר דום

שהיה חבל לי לזרוק את העוגה כי נשארה עוגה שלמה משבת שעברה אז אמרתי יאלה נעשה ניסיון ואם יצליח יצליח לא יצליח במקס' נדע מה לשפר לפעם הבאה... ובסוף העוגה יצאה מעולה זה יצאה כמו שכבת שוקולד שנייה מדהימה !!! זה יצא מאוד עשיר וטעים אבל לא יותר מידי מתוק שזה הכי חשוב..

מקציפים את הביצים שלמות? איזה גודל של עוגת טארט?חיה וקיימת

תודה על המתכון ועל ההקלדהקורץ

כן לעוגת הבסיס לא הפרדתימיסטר דום
והטארט היה בתבנית של סיר פלא פחות חמש פרוסות בערך
כמה ביצים בטארט? הטארט שלי עם 7 ביצים, לשים 12חיה וקיימת

ביצים בעוגה אחת?המום

אני שם 5 ביצים !!!מיסטר דום
הוצאת לי את העיניים אתה מחויב לשים עכשיו מתכון!!נוצצת

עכשיו!!! נראת מ-ע-ו-ל-ה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

יש מתכון- בהודעה השלישית, (מתחיל ב: "ככה")חיה וקיימת
יפהarmon
ונראה מושקע!
חברים, הכנתי את העוגה! פצצה!!!!!!!!חיה וקיימת

אין דברים כאלה!!! מומלץ בחום!!!!!

מיסטר דום, מצפה לך עתיד מזהיר בתחום הקולנרי.

תזכרו שאני אמרתי ראשונה

וואו באמת כתבת ! תודה רבה רבה!! מיסטר דום
העונג כולו שלי חיה וקיימתאחרונה

יאמי

איך הכי טוב לשמור ממתק של פצפוצי אורזאשתו של בעלי

שהכנתי (עם חלווה, דבש, שוקולד וכו')?

מקפיא? מקרר?

אני צריכה שישמר טוב לשבוע- שבועיים..

 

תודה

ולעטוף טוב!! שלא יקבל טעם לוואיחיה וקיימתאחרונה
מתכון פשוט להכנה לחזה עוף בתנור?ת.מ.
רצוי משהו שאפשר להקפיא...
בצל תפו"א ואת החזה לחתוך לרצועותמושיקו

לערבב עם קצת שמן מלח ופפריקה ולאפות

בסוף אילתרתי קצת ויצא טעיםת.מ.אחרונה
צריכה את עזרתכם(=כרובית

הכנתי בצק לעוגיות ספירלה שחור לבן והבצק ממש מתפורר ניסיתי להוסיף עוד ביצה ושמן וזה לא עזר.

ועכשיו אי אפשר לעבוד איתו(רידוד...)

ד"א החלפתי את המרגרינה שבמתכון לשמן..

יש לכם רעיון מה אני עוד יכולה לעשות? תודה!

לפעם הבאה תעשי חצי חצימיסטר דום

חצי מרגרינה חצי שמן אם את לא רוצה שמן מלא דבר שני עכשיו את צריכה להוסיף טיפה מרגרינה ליצוב הבצק

איזה באסה...כרובית

לא נורא מטעויות לומדיםחיוך

50 גרם מרגרינה מספיק?

ממש תודה על העזרה!כרובית

 

לצערי הבצק עדיין לא טוב..כרובית

יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות איתו? חבל לי לזרוק אותו..

זרקי...מיסטר דום

ואם ממש חבל לך תאפי ומה שיצא אני מרוצה..

סבבה, תודה. שבת שלום!כרובית
אל תזרקי!אשתו של בעלי

אז שחור לבן ספירלה אולי לא יצא, אבל אני בטוחה שיצא משהו נחמד.

אני זוכרת שהחלפתי פעם לשמן בלבד ויצא טוב (בטח לא כמו מרגרינה, אבל גם בסדר. עשיתי רולדה בצק פריך)

כדאי לנסות לאפות, מה יש להפסיד..?

 

ספרי איך יצא!

שבת שלום

אשתו של זה מה שכתבתי בהמשך..מיסטר דום

אגב הדברים המגניבים יוצאים מהשאריות...תבדקי את זה !

דווקא שאריות אני בד"כ זורקת..אשתו של בעלי

אין לי רעיונות מה לעשות איתם.

 

ראיתי את תוכן התגובה הקודמת, התכוונתי לחזק את החלק הזה של התשובה..

הבן שלי (בן 3) אומר לי הרבה- "מה שיוצא אני מרוצה, ומה שיצא ככה ד' רצה!"צוחק

^חמוד..!!770מאחרונה
מחפשת מתכון לעוגה שווהמקום בעולם

שווה שווה! מצידי עם מלאןןן עבודה. אה,ושתהיה עם ריבת חלב .

תודה,זה ממש דחוף לי!

יש לי משהו לא מידי מורכב,חיה וקיימת

משהו כזה- מקציפים ביצים עם גבינה ושמנת חמוצה קורנפלור וריבת חלב, אולי קצת וניל משהו כזה, נשמע לך?

 

יש לי איזה מתכוןיהודיה מא"י

לעוגה דרום אמריקאית עם בצק עלים, ריבת חלב וקצפת

 

אופים 3 עיגולים של בצק עלים

מורחים ריבת חלב על העיגול הראשון, מניחים עיגול נוסף, מורחים בריבת חלב, מניחים את העיגול האחרון ומצפים בקצפת.

מעל מעטרים עם ריבת חלב.

 

והיה פה פעם בפורום קישור לסופלה ריבת חלב שנראה פשוט חבל"ז

 

אפשר גם להכין עוגת אלפחורס. מכינים את הבצק (ולוקחים מתכון שמשתמש רק בחלמונים) משטחים בתבנית, אופים, מורחים ריבת חלב ומעל מרנג מהחלבונים שנשארו מהבצק

יש את המתכון של קרין גורןתות

דווקא לא הרבה עבודה אבל מושקעת בחומרים.

הכנתי לאחרונה וכולם ליקקו את האצבעות

חפשי בגוגל "קרין גורן עוגת ביסקוויטים ריבת חלב" 

של קרין גורן מעולה!כמו רקפותאחרונה
תודה לכולכם מקום בעולם
מרק עוףAdi1990

שאלה קטנה..

תמידדד , אבל תמיד, אני שופכת מים רותחים מהקומקום על העוף/הודו המופשר ומשהה כמה דקות, שוטפת ואז  מרתיחה את העוף / הודו, על הגז כמה דקות 

עד שזה מבעבע והליכלוך צף. אחרי זה אני שוטפת ומשתמשת. 

גם אם זה הולך ללילה שלם בתנור.

 

היום הטפשת-נפוצה שאחד ממאפייניה הוא סניליות חלקית (מלווה אותי מאז ההריון ולא הלכה עד גם שנתיים אחרי הלידה) 

השתלטה עלי, ורק שפכתי מים רותחים, שכחתי להרתיח כמה דקות על הגז.

ושמתי במרק עם כל הירקות...

נזכרתי שלא הרתחתי על הגז רק כשראיתי לכלוכים צפים בקצף.

הגיוני לאכול את זה? או שזה לא בריא ולא נקי?

את הג'יפה שצפה למעלה הוצאתי עם כף.

תודה!

בחיים לא עשיתי משהו כזהחילזון 123

אני מבשלת ישר וזהו.

לפעמים מורידה קצף עם כף כדי שהמרק יהיה יותר צח.

נראה שאת קצת נסחפתמינימאוס

הרי בישלת את הכול ברתיחה. למה זה לא מספיק?

אני תמיד מכניסה את העוף כמו שהו (עם שטיפה קלה)אלמונית 0

ובעלי ואני בריאים ב"ה...

זה לא גרם לשום בעיה

לא נראה לי שיש בעיה לאכול את הלכלוכים. זה בטוח לא יותר גרוע מלשתות קולה או קפה..

צדיקה את עושה חליטה, גם אני ככהדנדשית

 

 

 

זה לפי הרמב"ם ,התימנים לא אוכלים בלי זה , אנחנו עושים את זה בשביל ההיגינה (אחרי פעם שראינו איזה ג'יפה יוצאת, לא ויתרנו על זה יותר)

מחר בבוקר יהיה קל מאד להעיף את עודף השומןכלנית1

הרתחת העוף או השריה במים רותחים היא בגדר המלצה טובה, כדי להפחית בשומן. 

אם שכחת, תוכלי להוציא ביתר קלות את השומן העודף מחר, אחרי שהמרק שהה במקרר כל הלילה. 

השומן יקרש ויהיה מאד נוח להפרדה.

הגיוני לגמרי.מקום בעולם

הלכלוך כביכול זה השומן של העוף.. פשוט תוציאי עם כף-כמו שכבר עשית..

תודה רבה!!Adi1990אחרונה

עשיתי מה שאמרתן..

המרק התחסל כבר .

תודה.

אפשר להקפיא עוגת שוקולד?אשתו של בעלי

(מה שנקרא עוגה כושית)

אם כן, כמה זמן ישמר בהקפאה בלי טעם לוואי?

 

תודה!

תעטפי טוב בשתי נילונים ותקפיאי רק אחרי קירור (ז"אחיה וקיימת

לא כשהעוגה חמה)

 

תודה רבה! ומה לגבי ציפוי?אשתו של בעלי

אפשר להקפיא עם ציפוי שוקולד או עדיף שלא?

(הציפוי הוא צימקאו)

נראה לי את הצפוי כדאי לשים קרוב לאכילה, לא כדאיחיה וקיימת

להקפיא מצופה

 

אני מקפיא ומוציא למקרר לפני פשוטמיסטר דום
תודה!! שבת שלוםאשתו של בעליאחרונה
2 שאלות בדחיפות770מ

איך בודקים (יותר נכון מה צריך לראות ) עדשים ירוקים?

 

צריכה מתכון לעדשים לא מסובך! האם זה הולך עם רסק עגבניות?

 

תודה לעונות!!

אפשר להכין מג'דרה-אורז עם עדשים.אחרי החגים

יוצא ממש טעים.

 

לגבי ניקוי העדשים-אני בוררת אותם כמו אורז

ואח"כ משרה במים.

הולך מצויין עם רסק!!רחלקה

קבלי מתכון מצויין!! אני חולה על זה, וזה ממש בריא!

מטגנים בצל, מוסיפים פלפל אדום- עד שנהיה רך. מוסיפים את העדשים+מים+רסק עגבניות+ תבלינים (מלח, פלפל, חוואיג'), ומבשלים עד שנהיה רך..

מומלץ להשרות את העדשים במים מראש, לריכוך..

 

וזה הולך מצויין עם אורז לבן פשוט..

 

יאמי! עשית לי חשק!!

תודה יקרות ! וכמה מים770מ

 שמים לכוס עדשים??

ממ.. לא יודעת, אני שמה לפי העין..רחלקה

תשימי כוס וחצי מים לכוס עדשים, ואם חסר תמיד אפשר להוסיף עוד.

ישר כח!!770מ
מרק עדשיםתות

הכי כיף בחורף

מטגנים בצל, מוסיפים עדשים, אפשר גם גזר מגורד...

טעים ומחמם

תודה על הרעיון!770מאחרונה
יש למישהו רעיון לקינוח פרווה עם בננות?ג'וני63
תודה רבה אבל אני לא מצליחה לפתוח את הקישור...ג'וני63אחרונה
מה לעשות עם שוקולית ובקשה למתכון בצק פריך.שרבוב

1. שוקולית-

נשארה לי כמות נכבדה של שוקולית שאני לא אוהבת בשתיה, אבל לאפיה זה יהיה מצויין.

יש לכם רעיונות במה מריך המון שוקולית שיגמר כמה שיותר מהר?

עוגות או עוגיות?

 

2. בצק פריך:

בדר"כ אנחנו לא עושים את הבצק הזה, אבל בתור תעסוקה לילדים זה נחמד לעשות בצק שחור לבן.

רק שלא מצתי מתכון נורמאלי לבמק פריך ודי המצאנו.

אם יש למישהו מתכון לבצק פריך

עם מקסימום 2 מרגרינה לקילו קמח, יבורך :*)

יש פה מתכון לבצק פריךמרכזניק
הנה-יעל מהדרום

לק"י

 

בצק פריך

1. 4 כוסות קמח

2. רבע מרגרינה- לחתוך את המרגרינה לחתיכות ולערבב עם הקמח (לי זה יותר נוח ככה, אבל אני לשה ביד. במיקסר נראה לי אפשר פשוט לשים את כל החומרים ביחד).

3. כוס סוכר

4. 3/4 כוס שמן

5. 1 אבקת אפיה

6. 1 סוכר וניל

7. 1/2-1 כוס מיץ תפוזים

(אפשר לשים קקאו, שוקולד צ'יפס, אגוזים או כל מה רוצים. ואפשר גם לא לשים בכלל).

 

- לשים, עושים צורות או משטחים בתבנית ואופים בחום בינוני.

 

 

לגבי השוקולית: אני משתמשת בעוגות שוקולד או בתור מילוי לעוגות שמרים.

יש לי מתכונים לעוגות שוקולד ששמים בהן שוקולית..

בקישור הזה:

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t581762#6420943

עוגיות:חיה וקיימת

חומרים:

125 גרם מרגרינה רכה.

חצי כוס סוכר.

ביצה.

כפית וניל.

2 כוסות קמח.

חצי כפית אבקת אפיה.

אופן ההכנה:

שמים בקערה את המרגרינה הסוכר והווניל ומערבבים היטב.

מוסיפים את הקמח וא"א ולשים היטב עד שנוצר בצק אחיד.

מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 ס"מ וחותכים לצורות בעזרת חותכנים.

לקישוט- ניתן לפזר מעל העוגיות מעט סוכר.

לאפות כ-10 דקות בחום בנוני.                                                                                                                                                                         

                                                               בתאבון!!

 

אפשר להוסיף לחלק מהבצק קקאו וליצור עוגיות חום לבן.

עוגה כושית עם שוקוליתמעפר אני באה

4 ביצים

כוס סוכר

חצי כוס שמן

כוס מים פושרים חמימים

-לערבב טוב טוב את כל הנ"ל

 

בקערה נפרדת מערבבים חומרים יבשים:

2 כוסות קמח

כוס שוקולית

א. אפייה

סוכר וניל

 

מוסיפים בהדרגה את החוצרים היבשים לתוך הבלילה הרטובה ומערבבים טוב

 

אופים בחום ביינוני כ-30 דקות

 

ציפוי:

להמיס חבילת שוקולד מריר עם חצי מיכל קצפת צמחית.

טעים ממש!יאמי

 

 

עשיתי עכשיו ויצא ממש טוב! תודה שרבוב
אני שמחהמעפר אני באהאחרונה
תודה תודה!!שרבוב
שאלה מסקרנת אותי: מה התבלין הכי שימושי אצלך במטבח?מרק חורפי

חוץ ממלח. כמובן.

 

שימושי - בכמות. לא בתדירות. 

במילים אחרות- מי נגמר הכי מהר??

כמון ו.. כוכב נולד - זרעי כוסברה טחונים! זה להיט!!מממ
למישו יש רעיון לארוחת ערב פשוטה וקלילה להכנה מהיר?במבה!!!


שקשוקה,טוסט,סלט גדול עם תוספות משביעותכוכב לכתאחרונה
בא לי מרק טוב!!מיסטר דום
מרק עדשיםיעל מהדרום
אפונה וכופתאותדינה ל.
לטחון אפונה ותפו״א (ואולי עוד משהו? לא זוכרת)
ובהרתחה להוסיף כופתאות- בצקיות, ביצה, קמח מים ותבלינים.
טעים לאללה.
אמרתי לאמא שלי להכיןמיסטר דום
מרק עדשים עם כופתאות...אני מת כבר להגיע הביתה ולאכוללל
עכשיו הבנתי ממי למדת לאהוב בישול כלנית1
מתעניינת.. אתה לומד קונדיטוריה או גם בישול?מודדת כובעים
הכל מתחיל מהבית...מיסטר דום
ואני לומד קונדטוריה...וכלנית גם מאמא שלי שהיא ממש מקור השראה ויצירתיות
מרק בצל=מרק טוב.מירי ט.אחרונה

וגם מרק כתום..

מחפשת רעיונות לתוספת לקציצות בשר לשבתזמר הפלוגות

חוץ מאורז.... למשהו יש?

פירה? קוסקוס?רחלקה
פשטידה עשירה~א.ל
אפונה, שעועית ירוקה, תפו״א, כרוב ניצנים-משה ר-
קישואים מבושלים, בטטה קסביה, לפת..
תפוחי אדמה אפוייםחיה וקיימתאחרונה
עוגת שוקולד ציפס...שריתת

אני מכינה עוגת שוקולד ציפס בחושה ואני רוצה להחליף את הסוכר הלבן בסוכר חום-העוגה תצא טוב??

צריך לעוגה 2 גביעי שמנת חמוצה ואני רוצה שהיא תיהיה פרווה...במה אפשר להחליף את השמנת?.

תודה!!!

אני תמיד מחליפה בעוגות את הסוכר הלבן בחוםבזיליקום

ויוצא בסדר גמור....

לגבי השמנת אין לי כ"כ רעיון (אולי ריץ' פרווה? כי זה סמיך מבחינת המרקם, אבל הטעם בטח יצא קצת שונה....)

אמא שלי מחליפה גביע שמנתסיהרא.

בכוס שרבע ממנה יין והשאר מים.

לא יוצא אותו דבר אבל בהחלט מספיק טעים בשביל פרווה.

סוכר חום עדיף על לבן, מיץ תפוזים במקום שמנתכלנית1אחרונה

אני משתמשת בסוכר חום דק בדיוק כמו בלבן, ואפילו מפחיתה מעט בכמות

(במקום 11/4 כוסות, רק כוס אחת).

 

לגבי השמנת, היה לי מתכון לעוגה חלבית והמרתי את השמנת ב-3/4 כוס מיץ תפוזים,

בעיקר כשמדובר בעוגה ולא עוגיות. תתחילי בכוס ואם את מכירה את המרקם הרצוי,

תוכלי להוסיף מעט לפי הצורך.

המלצות לפשטידת בטטה ושאלה..מרים*
יש לי בטטות
וגם דלעת
טוב..וגם גזר
ולא בא לי מרק כתום
מהגזר נכין סלט גזר מרוקאי ונגרד ממה שישאר גזר מגורד לסלט ירקות
וחשבתי על פשטידת בטטה..בחיים לא הכנתי והשאלה אם לעשותה מתוקה או מלוחה
והשאלה..האם מתאים להוסיף לפשטידת.בטטה דלעת? זה מתאים?
תודה
מעולה ופשוטהתות

תמיד קוצרת מחמאות... ופרווה. לא, לא כדאי דלעת.

נתתי אותה פה כבר המון פעמים

פשטידת בצל ובטטות - פרווה - מבוסס על מתכון של ליהיא לפיד

מרכיבים:

4

בצלים בינוניים קצוצים
1 כוס קמח תופח 
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
2 ביצים
מלח בנדיבות- ולטעום...
פלפל  שחור

1 בטטה פרוסה לרצועות ע"י קולפן

צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:
לשמן תבנית -בקוטר 28 לפשטידה נמוכה או 26 לפשטידה גבוהה,  או תבנית פיירקס מלבנית.

לערבב את כל מרכיבי הפשטידה (כולל הבטטה והפטרוזיליה) לתערובת אחידה ולהעביר לתבנית. לשטח בעזרת גב של כף.

לחמם תנור ל- 180 מעלות, להכניס את הפשטידה ולאפות במשך כ-50 דק`, עד שהיא מזהיבה.

יאו נשמע טוווב!!!רחלקה

עשית לי חשק להכין לשבת!!

ושאלה- הבטטה יוצאת רכה? או שצריך לבשל קודם קצת במים?

יוצאת רכה מאודתות

אין צורך לבשל לפני. תדמייני "קליפות" של בטטה... זה מאוד דק.

פעם לא היה לי כוח לקלף אז ריסקתי בפוד פרוססור. יצא סבבה (יותר אוהבת קליפות)

העקתי את המרשם ומכיהנ לשבתמינימאוסאחרונה

ביום ראשון תקבלי תודות או דרישה לפיצויים (סתם סתם)

רעיונות לשבע ברכות חלבישיר-שיר

ב"ה אחותי התחתנה ואנחנו עושים לזוג הצעיר שבע ברכות

חשבתי ללכת על כיוון חלבי וקליל , משהו שלא יקח הרבה זמן להכין (וגם לא יעלה הרבה)

אני חושבת לעשות משהו כמו:

מרק חלבי

פיתות

מטבלי גבינה

סלט יווני

בורקסים ופיציות (קנוי)

 

האם לדעתכם זה מספיק? מה עוד אפשר להוסיף?

 

ואיזה מטבלי גבינה טעימים אפשר לעשות?

 

תודה

פשטידות/קישים פסטה/רביולי/ניוקי-משה ר-
ברוסקטות..
אפשר מתכון טוב לניוקי?חיה וקיימת

תודה

 

נראלי כדאי להוסיף עוד דברים..ספגטי מוקרם

תעשי ספגטי מוקרם (משוחדת..)  או תפו"א מוקרמים ו\ או פשטידות כלשהן..

כי תכלס מי שלא אוהב בורקס, או מקפיד לאכול לבד. יאכל רק לחם וירקות ומרק? לא נעים...

סלט נוסף אחד לפחות: כרוב/אבוקדו/משהו אחרמודדת כובעים
מטבלי גבינה:מודדת כובעים

שום - שמיר

זיתים (למעלה זית לקישוט)

פפריקה+טיפונת מלח (ואז למעלה שמים עוד פפריקה לקישוט)

 

 

אפשר סלט יווני גדול, עם כל מיני תוספות-משה ר-
(זיתים,ביצים קשות, אגוזים וכ״ו)
רעיונות למטבלי גבינה>>נדנדה כתומה.

-בצל- עם בצל ירוק קצוץ, וכפית א. מרק בצל

-פטריות- כמה פטריות קצוצות[משדרג,אבל לא חייבים..], אבקת מרק פטריות.

-זעתר+שמן זית

-פפריקה+שום גבישי+זעתר

-זיתים קצוצים

-שום שמיר

-בצל מטוגן

 

 

כדי לשדרג את הארוחה, היתי מציעה להוסיף איזה 2 פשטידות, עוד סלט [נגיד סלט כרוב/עגבניות/משו כזה..] ואולי שיהיו 2 מרקים..

 

בהצלחה!

אם רוצים לעשות את המטבלי גבינה בסגנוןסיהרא.

גבינת שמנת עושים חצי מהכמות גבינה והחצי השני שמנת חמוצה (הרגילה שעולה עד 3 שקל) ומערבבים טוב.

 

אולי להוסיף פשטידות קלות חלביותאור חיי

כמו פטריות בצל וגבנ"צ..

לדעתי לעשות גם דברים פרווה בניחוח חלבי,חיה וקיימת

למי שלא אוהב חלבי.

יש כל מיני פשטידות ופסטות שנראים חלביים והם פרווה

 

אפשר גם...מוריה בשמחה
עבר עריכה על ידי מוריה בשמחה בתאריך י' בחשון תשע"ד 23:04

אפשר גם להוסיף פלטה של ירקות חתוכים וסלט ירקות חתוך, בצים קשות ותפו"א (הולך מעולה עם הבורקסים+טחינה).

אפשר להכין פסטה ו2 סוגי רטבים (עגבניות, בטטה שמנת, פטריות בשמנת, קישואים בחלב) וכל אחד לוקח איזה רוטב שהוא רוצה- זה נראה יותר עשיר ומושקע מפסטה רגילה

והערה לגבי הבורקסים: בעיקרון בורקס קנוי זה די יקר, אפשר לקנות קפוא ולאפות בבית ממש קרוב לסעודה (זה גם יותר זול וגם יותר טעים), אפשר לותר על הבורקס ולהכין פוקצות אישיות עם כל מני תוספות(אפשר להכין מראש להקפיא ולהפשיר לפני הסעודה).

המלצה: להכין גם אופציות פרווה למי שלא אוהב חלבי או שהוא בשרי.

 

מזל טוב.

אפשר שיפודים קטניםמינימאוס

של קוביות גבינה מלוחה וירקות

וחוץ מזה מצטרפת לאלו שכתבו להכין גם איזה פשטידה או שתיים ופסטה נחמדה

עזבי אותך חלבי, זה לא הולך ביחד עם זולבוזי נוזי

ב"ה

תמיד צריך להכין עוד ועוד דברים, והמצרכים מאוד יקרים, מעבר לזה שישי כאלה שלא אוהבים ולא משביע אותם...

אחרי כמה פדיחות שקרו לי עם האהבה שלי לארוחות חלביות, החלטתי להפסיק עם זה כשמארחים.....

ובכל זאת- הרבה סלטים, ירקות מאודי ם, אניפסטי, מרק פטריות/ בצל/ ירקות סתם. דגים. לזניה , וכו' וכו'.

בהצלחה!

גם באתי לכתוב שזה ממש לא זול....שמשי
אבל בהחלט כיפי לארח חלבי...
הייתי מוסיפה פסטה כמו שאמרו ופשטידות זולות)עם בצל וכאלה, לא חייב מוקרמים!!(
וסלטים...
שוב, חלבי זה יקר1289
עבר עריכה על ידי 1289 בתאריך י"א בחשון תשע"ד 20:13

אפשר לפצוח במרק חם, לא חייב חלבי. מרק כתום למשל מאוד מתאים

ואפשר גם להקרים עם שמנת חמוצה רגילה בגביע ולא חייבים שמנות יקרות, ככה שזה יוצא הרבה יותר זול-למשל לבשל תפן"א ואז לשים בתנור עם גביע שמנת חמוצה

וגם להכין מטבלי גבינה עם גבינה לבנה

ופשטידות פרווה

ופסטה ברוטב עגבניות

ככה זה יוצא יותר זול

 

בורקסים עזבי. לא בריא.

על המרק הכתום אפשר לפזר גרעינים לקישוט - משדרג!מודדת כובעים

גרעיני דלעת או חמניה - יותר יפה דלעת

או שקדים קלויים ופרוסיםכוכב לכת
ואם רוצים מרק זול - אפשר להכין מרק בצלמינימאוס

שזה שיא הטעים ומיוחד וממש לא יקר

מרק בצל הוא בכלל לא זוליהודיה מא"י

בצל אולי זה לא ירק יקר, אבל המשקל שנדרש למרק הוא גבוה יחסית.

חוץ מזה שבמרק בצל טוב יש חומרים יקרים כמו חמאה, יין לבן ושמנת.

אבל הוא גם לא יקר..רחלקה

אני הכנתי אתמול מרק בצל לא יקר בכלל, ויצא פצצה..

קניתי בצל ב2 ש"ח קילו (עם דפקות פה ושם, אבל מה זה משנה, זה לבישול!), שמתי מעט חמאה ושמן זית, ובנוזלים שמתי מים וחלב. כדי להסמיך שמתי קמח.

לא יקר בכלל וטעים עד מאוד!!

את יכולה להכיןטופי תות

גבינת שמנת.

(קונים שמנת חמוצה וממנה מכינים, ישמצב שזה אפילו יותר זול)

אם את רוצה מתכון, אני יכולה לחפש לך. (תכתבי לי מסר)

מבחר הצעות, יחסית זולותכלנית1

מטבלי גבינה- לא זול. כל מטבל דורש חבילת גבינה יקרה, ואת לא יכולה לשים רק 1-2 מהם. שימי לב שכל ממרח דורש חבילה של גבינה בזמן שטחינה יכולה להספיק ל-כמות של 2 קופסאות.

 

אפשר ירקות זולים כמו מלפפון, גזר וכד' (אם יש כזאת חיה בזמן הקרוב) ותוכלי להכין פרוסות/קוביות ולשים בצד רוטב שכל אחד יוכל לשים.

 

סלט אטריות (בורג וכד') בתוספת עגבניות וטונה (תוכלי לשים קופסא אחת של טונה בלבד על 1-2 קערות מלאות באטריות).

 

תפוחי אדמה אפויים עם בצל, עגבניות ומעט שדרוג של ירקות יותר יקרים כמו קישוא או בטטה אחת.

מטב גבינה אפשר להכין גם רק מגבינה לבנה. יוצא מעולהרחלקה
מסכימה. אפשר גם להכין גבינת שמנת בבית עם גבינה ושממודדת כובעים

ושמנת ולתלות בתוך חיתול בד לחצי יום.

זה עדיין לא יהיה זול לכמות אנשים גדולה.חילזון 123
לכמות אנשים גדולה הכול יקר!!מינימאוסאחרונה

עוד רעיונות לסלט פסטה:

פסטה , טבעות זיתים שחורים, קוביות פלפל אדום , שום קצוץ מיונז וקטשופ לפי הטעם

מתכונים עם עמבהל.55.

שלום לכם,

יש לכם מתכונים טובים שאפשר לעשות עם "עמבה"? (הרוטב הצהוב הזה, שקצת חריף..)

 

תודה!

זה לא חיזר??ספגטי מוקרם
זה כן!! מתכונים לגמבה יש לי , רוצה? חיה וקיימת

צוחקצוחקצוחק

וואו. אם תמצאי תעדכני...בת 30

אבל כדאי לך לחפש בספר בישול עירקי.

אין על עמבה.

או הודי-משה ר-
זה טעים!! בכלל לא מצחיקשרבוב
אפשר לשים בחמוצים (שעושים בבית)
ברוטב של דג זה מאוד טעים

ויש גם תבלין עמבה
על טעם וריח אין להתווכח!!!770מ
לא התווכחתי. רק מחיתישרבוב
לא באתי בתלונות לאף אחת...770מאחרונה
שאלה דחופה!רחלקה

בעלי עכשיו בקניות..

מה זה חזה עוף בלדי?? זה עולה 30 ש"ח לקילו, זה מחיר סביר?

ואיך קונים פרגיות? במעדנייה או בקפואים?

לגבי הפרגיות-יש גם קפוא אני חושבתיעל מהדרום
חבל לקנות קפוא, את משלמת על הקרח, תקני מצונןחיה וקיימת

זה גם יותר קל לפרדה, (ז"א לאחר הקניה את מסדרת איך שנוח לך- שקיות וכו, וכשאת צריכה זה מופרד יותר בקלות)

בלדי זה זן של תרנגול, אין לי מושג מה זה אומר.

יש פרגיות בואקום, ממש זול..-משה ר-
חזה עוף ב30 ש"ח...Adi1990

לדעתי זה יקר, אלא אם הוא פרוס,

ועכשיו לאחר ההתייקרויות האחרונות זה לא מופקע.

לחזה עוף לא פרוס זה יקר מידי.

לגבי פרגית : לא בהכרח לכותבת ההודעה.. אלא סתם למי שטרם גילה.. (כמוני עד לפני שנה )

פרגית זה כינוי עממי לחלק של הירך והשוק,

אחרי שמוציאים ממנו את העצם ואז הוא נהיה ישר כמו שניצל

ואז לפתע ה"משולש" הופך לפרגית, ומכפיל את מחירו.

אם חבל להוציא 50 שקל על "פרגית" שכבר הוציאו לה את העצם והמצב הכלכלי טעון שיפור

כדאי לעשות את זה בבית לבד, למרות שזה לוקח זמן, 

את הטכניקה (מסתבר שיש לזה טכניקה..) כדאי ללמוד לפני , כי כדי שיצא יפה צריך ללמוד את זה.

אולי יש באינטרנט... אותי חמותי הבשלנית לימדה. יש הרבה נשים שעושות ככה ... אפשר למצוא מישהי ללמוד ממנה.

למי שלא חבל על הכסף, אז שתקנה מוכן, כי זו עבודה דיי מעצבנת שלוקחת זמן ועד שמצליחים להוציא את זה יפה,

אוכלים כמה שבתות "פרגית" עקומה...

 

 

רק שתדעייהודיה מא"יאחרונה

במשולש יש 45% עצמות.

זה עדין זול יותר להכין את פרגיות בבית, אבל ההבדל במחיר הוא לא כ"כ גדול, שלא בטוח מצדיק את הטירחה.

מה שכן כשעושים בבית אפשר להשתמש בעצמות למרק אח"כ.

 

ובכלל כל העוף שאנחנו אוכלים היום הוא למעשה פרגית = תרנגולת צעירה.