שרשור חדש
מכירים מייפל טבעי בכשרות העדה החרדית?יו0י

הבנתי שיש דבר כזה..

אולי של מיימונס? אולי ל"הנמל" יש?טארקו
מיימונס כבר בדקתי- בית יוסף,יו0י

על הנמל לא חשבתי, עכשיו אני רואה שזה בד"ץ קהילות.

אולי אתקשר מחר לעדה החרדית לשאול..

 

לחילופין, גם זה יעזור מאוד

פעם הייתי רואה את זה באושר עד, אבל זה כבר נעלם מהמדפים לפני כמעט שנה.. 

 

תודה🙏

זה נראה לי הכשר פחות טוב מקהילות...באר מרים
נכון באופן כללי,יו0י

אבל המוצר הזה ספציפית נבדק ומומלץ ע"י כושרות, 

ואני סומך על ההמלצות שלהם..

איתכם בקניות - מומלצי כושרות - ייעוץ והכוונה בכשרות

מצאתי!!✌יו0י

אחרי שהתקשרתי לבערך כל חנות טבע בגאולה\בני ברק\ביתר עילית, ואמרו לי שאין דבר כזה, ואחרי שביררתי במשרדים של העדה החרדית ולא סיפקו תשובה ברורה,

נכנסתי בתמימות למחסני השוק ומצאתי מייפל של חברת מיה, בכשרות העדה החרדית.

כל הדרך לקופה הסתכלתי שוב ושוב על הכשרות, לוודא שלא התבלבלתי.

כבר שנה שאני מחפש מייפל בכשרות טובה...

איזה אושר

יפה שזה בד"ץ, בדקת גם שזה מייפל?ירושלמית טרייה
כי בדרך כלל המוצרים של מיה הם גרועים, ויותר קל לי לדמיין שזה סירופ בטעם מייפל ולא אמיתי..
לא מצליח להעלות תמונה.יו0י

100% מייפל טהור, מיוצר בקנדה.

וחוץ מזה, 32.90 ש"ח ל250 מ"ל, אז או שזה מייפל או זהב מומס.

דווקא מיה התחילומשמעת עצמית
לייצר גברים באיכות ממש טובה
למשל ריבת חלב 100 אחוז מצויינת וטעימההה
חברת מיה מייצרת גברים למכירה?בינייש פתוח
זה נשמע לי פלילי...
ועוד באיכות טובה!!!משמעת עצמית


בטח המכירות שלהם זינקו...
מה את מתכוונת לעשות איתם?בינייש פתוח
נכון אבל זה לא טבעי...משמעת עצמית
זה סירופ בטעם

יש מעולה של יד מרדכי לא סגורה שזה בדץ
זה כן טבעי. יש למיה גם סירופ וגם מאה אחוז טבעייראת גאולה
את יכולה להעלות תמונה?באר מרים
בפניםיראת גאולה
https://www.mck.co.il/search/%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%A4%D7%9C?catalogProduct=5308317


@משמעת עצמיתגם אני נגנבתי, לא הכרתי שיש,
חיפשתי באתר שלהם אחרי ש@יו0י כתב כאן שמצא.
מגניב. לא ידעתי שישמשמעת עצמית
אנחנו לא מבשלים השבתטארקו
עברנו דירה אתמול😶
אז אנחנו מתארחים לסעודות..
אולי סעודה שלישית נהיה בבית אבל נקנה משהו או מקסימום נאכל קורנפלקס עם חלב🤭
עוגה נקנה גם..
ברכה והצלחה וישוב טוב!!יעל מהדרום
יישוב טוב!מאוהבת בילדי


יישוב טובארץ השוקולד
תיהנו מהשכנים החדשים ושהם ייהנו איתכם
באותו ישוב, דירה גדולה יותר..טארקואחרונה
עוד מעט אראה כמו סיר מרוב בישולים...מאוהבת בילדי

מוכן כבר- עוגה.

מה נשאר להכין?

עוף כלשהו (לא בתנור. יש רעיונות?)

אורז

חמין (אחרי שכל הקיץ לא אכלנו)

סלט משייר

מטבוחה כי יש מלא עגבניות

אולי עוגיות

עוף בסיר עם מלא שום, פפריקה, סילאןיעל מהדרום
0 כוחות לכלום. גם לא לבשלנחשון מהרחברון

יש במקפיא כמה קובות שצריך להכין להם מרק. מעבר לזה אין לימושג.

 

אני בנאכס מעצבן

בהצלחה רבה עם ההתאוששות מהנאכסארץ השוקולד
מאחל רק טוב והמון כוחות
יש תפריט!!בוקר אור
הפעם התעלינו על עצמנו בחאפריות
ערב
מרק ירקות עם כנפיים ןאטריות
קוסקוס
חסה עוף מוקפץ עם פלפל מהמקפיא

בוקר
פירה
אנטיפסטי
קבבונים מהמקפיא

עוגת שוקולד פירורים מהמקפיא
מלון
לחמניות מהמקפיא
וכנראה שנכין טחינה וסלט ירקות
מקיאה רק מלחשוב על אוכלשורף בלב
נמאס לי לראות עופות ודגים 🤮
מבחינתי חלבי בקטנה:
חלה, סלט גדול, מרק מוקרם, פשטידה תפו"א וביצים
יש עוגה במקפיא
ושמרים קינמון אם יהיה לי כח להכין+ כוס קפה חם. מה צריך יותר מזה בחיים😅
אצלנואיכה
איכשהו יש לי אורחים..

צריכה להכין חלות מחר

ער''ש
מרק (מחר)
עוף בקוקוס (מהמקפיא)
לשון בקר (מהמקפיא)
אורז (מחר)
קישואים עם עגבניות (מוכן)

שבת בבוקר
סלט כרוב
סלט חסה
שניצלים
תפוא ובטטה בתנור
שעועית מוקפצת בסויה ושום (הערב)

סדש
דג סלמון (מוכן)
פשטידה (האורחים מביאים)

סלטים
חומוס
טחינה
סלק
חציל

האורחים מביאים - סלט גזר, מטבוחה, פלפלים

ועוגות מהקפאה.

דוקא נחמד אורחיםיעל מהדרום
לק"י

אבל אולי זה חסר לי יותר כי חלק נכבד מהחג היינו לבד.
בתוכניתיעל מהדרום
לק"י

חלות קנויות+ ביתיות מההקפאה
מטבוחה (שנשארה מהברית ושהתה בהקפאה)
חצילים (מההקפאה. רק נתבל)
טרשי
סלק
סלט חי

עוגות מהברית (מההקפאה)
בא לי להכין עוגיות או עוגות, אבל כרגע יש יותר מידי בהקפאה

ליל שבת:
קוסקוס
עוף (מההקפאה)
חזה עוף- מתלבטת אם ברוטב עגבניות, שיהיה גם למנה ראשונה עם החלות והסלטים.

יום שבת:
שווארמה
תפו"א בתנור
לא עשיתי כלום עדייןהמקורית
אבל דגים
וחמין
ואולי עוף עם אורז וגמבה.
וסלטים כמובן
עוגה בחושה שוקולד
עוגת קרמבו
ביי
נכון שהיה שבוע קצר אבל שבת, אז לא אבשל?ופל לימון

וריאציה על נושא עראיס עם סלטים ליד

מרק עוף

עוף בתנור, עם תוספות

כרוב מוקפץ

קראמבל תפוחים וגלידה

 

לצהרים קורנדביף 

מג'דרה

פשטידת זוקיני

סלטים

 

מה זה קורנדביף?מאוהבת בילדי


מספר 3 חזה בקרברוקולי
שהוכן באמצעות כבישהארץ השוקולד
קונים אותו כבוש ואז מבשליםופל לימון

אפשר לאכול חם או קר

אצלנו שבת מפנקתאזדרכת5
ערב
מרק עדשים כתומות
קציצות
שווארמה

בוקר
פסטרמה ביתית עם סלט חסה
עוף ביין לבן ותבלינים

סעודה שלישית
מאפינסים, ביצים קשות, לחם וגבינות.

חלות ביתיות, חומוס,פסטו, טחינה, ממרח עגבניות מיובשות.
עוגה מההקפאה
אצלך לא מבשלים שבת?איכה
@ברוקולי הרבה זמן לא שיתפת אותנו!
שלוה ללא סוכר- רעיונות למתכוניםפרח חדש
קניתי שלוה ללא סוכר ואין לזה ביקוש פה
מה אפשר לעשות עם זה משהו טעים? אולי איזה "חטיף" או משהו כזה..
לדעתי ילך טוב עם מתכונים של פצפוצי אורז עם שוקולדיראת גאולה
או קורנפלקס עם שוקולד וחמאת בוטנים
יש לך מתכון להמליץ?פרח חדש
ואז במקום הפצפוצים/קורנפלקס אני אשים את השלוה


כן בדיוק, תוסיפי גם טיפונת מלחיראת גאולה
יש ברשת המון המון, תחפשי מה נראה לך..
אני מכינה לפי העין, אבל חשוב לי הבריאות, יוצא פחות מתוק... ממיסה שוקולד במיקרוגל, מוסיפה טחינה או חמאת בוטנים, ופצפוצי אורז כמה שנכנס.
בבקשה*אשתו של בעלי*
מתכון לקינוח-
1 כוס דבש
1 כוס חמאת בוטנים
200 גרם שוקולד מריר
*להמיס הכל יחד.
להוסיף כוס וחצי אגוזי מלך קצוצים+
5 כוסות פצפוצי אורז.
לערבב היטב.
בתבנית לשים נייר אפייה
ולשטח את פצפוצים היטב.
להכניס למקפיא לפחות רבע שעה.
*ציפוי*
1 כוס חמאת בוטנים (לסיים מה שנשאר בקופסא)
200 גרם שוקולד לבן
*להמיס הכל יחד ולשפוך מעל העוגה.
לשים במקפיא כמה שעות.
אפשר לקשט מעל איך שבא לכן או להשאיר איך שהיא ❤
או זה*אשתו של בעלי*
בקערה מרסקים בידיים 4 כוסות של-
או קרונפלקס,פצפוצי אורז,או אגוזים קצוצים,או שקדים קצוצים,או צ'יריוס ..אני משלבת 2 כוסות קורנפלקס 2 כוסות פצפוצי אורז.לפעמים צ'יריוס(לרסק/למעוך ביד)- מה שיש בבית.

-בסיר על האש מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב-
1/4 כוס דבש
1/8 כוס סוכר חום או לבן(במקור זה רבע,אני קיצצתי בכמות)
50 גר חמאה
חצי כפית מלח

אחרי שהכל רותח נותנים עוד ערבוב וסוגרים את האש.
מוסיפים 100 שוקולד(איזה שבא לכם)
ומערבבים.מוסיפים את הקורנפלקס ומערבבים.משטחים על נייר אפיה ומהדקים טוב טוב בעזרת עוד נייר אפיה.מצננים וחותכים לקוביות קטנות.
תודה רבהפרח חדשאחרונה
מישהו יודע אם אפשר לבשל שווארמה כגוש בלי לחתוך?יעל מהדרום
לק"י

אני רוצה לבשל על הפלטה.
שווארמה הודו? אפשר אבל זה יהיה בישול ארוךט'
וכדאי להשרות לפני בשמן עם תבלינים.

כמה זה ארוך? ואם נפרוס לפרוסות כמו שניצל?יעל מהדרום
לק"י

אני מחפשת לעבוד כמה שפחות.
וכן, שווארמה הודו. אני רוצה למחר בצהרייםיעל מהדרום
בסוף היה כתוב על האריזה "שווארמה (ירך בלי עצם)"יעל מהדרום
לק"י

אז זה נראה לי בעצם פרגית....
שמתי בתבנית עם ירקות, תבלינים ושמן ובישלתי על הפלטה.

יש בהקפאה עוד שווארמה כלשהי. היא נראה לי גוש אחד באמת.
זו ההגדרה של שאוורמהופל לימון


אז אולי שווארמה הודו זה שונה?יעל מהדרום
לק"י

ואם זה אותו דבר- למה פעם כותבים שווארמה ופעם פרגית?!
נחמד. צריך להזהר מיותר מידי בישוליעל מהדרום
לק"י

כי אז זה מאבד את הקטע של הפרגית, ונהיה טעם קצת של עוף בחמין.
(זה היה בערך 3 שעות על הפלטה).

@ט'
רק בבישול טיפה ארוך יותר ובצבע של הבשרופל לימון

אני חותכת לקוביות ומקפיצה עם בצל ותבלינים לא יותר מ- 20 דקות

לא הבנתי את הכותרת שלךיעל מהדרום
לק"י

בישלתי על הפלטה, לכן בישלתי יותר זמן מאשר על הגז.
עניתי לך כשכתבת "אז אולי בשווארמה הודו זה שונה"ופל לימון


יעל מהדרום
לק"י

אז שווארמה רגילה (לא הודו) זה בעצם פרגית?
כי שווארמה זה ירך של הודוטארקו
ופרגית זה ירך של עוף...
פרגית זה שם שגוי לירךופל לימון

כי פרגית =מטילה צעירה, לפני תחילת תהליך ההטלה. המשמעות השיווקית, שהשתרשה במילה פרגיות, היא בשר ירכיים של עופות צעירים (פטמים).

ושאוורמה=אוכל רחוב שמכיל כמה סוגי בשר על שיפוד שמסתובב מסביב לגוף חימום

בדיוק כמו שאסאדו זה לא שם של נתח בשר אלא שם של אופן הכנה...

תודה על ההסברים!יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

גם ל @ופל לימון
מקוה שיצא טעיםט'
אני חותכת לקוביות, זורקת לסיר עם בצל שום ושמן, ערבוב, מעט מלח, כמון, פפריקה מתוקה וקצת מים ומשאירה שיתבשל עד שמתרכך.
לא זוכרת כמה זמן..
אז מה, תפריט לשמחת תורה?🤭🙈טארקו
או שחאלס וצמים..
אנחנו גם עוברים דירה מיד אחרי החג אז ממש עמוסים,מינימלי למדי אבל בע"ה טעים.

ליל החג
רביולי(קנוי) ברוטב רוזה
סלט חסה עם חלומי או בולגרית בהתאם למה שיהיה במכולת, ואם לא יהיה אז אולי חציל עם גבינות

בוקר החג
מבשלת על הפלטה-
עוף עם אורז(ופטריות הלוואי, שוב, אם יהיה במכולת)
איזשהו ירק קפוא(לקט ירוק/ברוקולי/כרובית/לא זוכרת מה עוד יש)

מוצאי החג
פסטה עם רוטב פיצה וגבנץ שתחכה להיכנס לתנור מיד בצאת החג שיהיה לנו טרי וטעים

סלטים קנויים- טחינה, פסטו, מטבוחה. עגבניות שרי.
עוגת בראוניז שוקולד גבינה(הכנתי ביום שישי)
חלות קנויות
אולי נכין גם פופקורן
יאמייבוקר אור
אנחנו מתארחים בשתי הארוחות אבל מביאים לערב אורז (אולי נעשה אותו עם גזר מגורד/פטריות) וכדורי תמרים
ולבוקר אנטיפסטי או חצילים קלויים
אצלנואיכה
חלות מהמקפיא.
עוגיות כנל.

ערב -
מרק עוף
קציצות ותפו''א
אולי גם שעועית

בוקר , מארחים -
בורקס בשר ורוטב
עוף
לשון ברוטב
אורז
וירק כלשהו (נראלי בטטה וקישוא בתנור)

צריכה לחשוב על משהו לקידוש.
סלטים מוכנים, נשאר רק טחינה וסלק.

ולא מתחשק לי לבשל 🙁


וטארקו, בהצלחה במעבר דירה!
אצלנו כרגע, אולי עוד יהיו שינוייםמ.א.
פרידה מהסוכה:
פיצה
סלמון

ליל חג:
אסאדו עם ירקות שורש
קוסקוס
כרובית אפויה

יום חג:
אסאדו עם בצל וסילאן
קוסקוס
ברוקולי אפוי

חלות וסלטים קנויים, אולי אולי אספיק לאפות עוגה.
אמממממ וואו כמה בישלנומשמעת עצמית
פרידה מהסוכה:
שאריות (טעימות!) משבת - מוסקה, כדורי בשר, שניצלים, אורז קישוטים
פשטידה מיוחדת להושענא רבא

ליל החג:
גפילטע פיש וסלטים משבת
מרק בשר עם קניידלך וקרוטונים
רולדה עגל
עוף
תפו"א מעניינים

בוקר חג:
פסטטים עם גולש פטריות בשר כבד
קורנביף ועוד פסטרמות
גולש בקר עם תפו"א בפנים

וזהוווווווווו

"אתה בחרתנו" הבא יהיה רק בפסח!
חורף גשום ובריא ☔
הלוואי שהיה אפשר לצום קצת.... אבל לא מתלוננת עלאקונהמטטה
חגים!!


בע"ה:

ערב חג: החלטתי ללכת על חלבי!
לזניה
רביולי
ואולי מרק כתום
סלט יווני

בוקר:
חזה עוף מתוק
חומוס בשר
כרובית בתנור
פשטידת קישואים
אורז


סלטים שנשארו משבת
עוגת גבינה/קינוחי כוסות
אפשר מתכון לחזה עוף מתוק?הרפיה
לטגן בצלאקונהמטטה
להוסיף את החזה עוף
לתבל- מלח פלפל, מעט פפריקה כורכום
דבש וסילאן אפשר גם צ'ילי מתוק
תודה!הרפיה
בגדול:יעל מהדרום
לק"י

חלות קנויות+ ביתיות מההקפאה
סלטים מהברית
סלט חי
עוגות ועוגיות מהברית
עוגיות קנויות

ליל החג:
סלמון (בתנור או על הפלטה)
קוסקוס
יש גם בורקסים קנויים ורוטב מהברית- אולי נחמם

יום החג:
אורז מהברית
שווארמה על הפלטה
אם נספיק לטגן- אז סיגרים בשר קנויים
אז ככה:מוריה 7

פיתות מחבת

מטבוחה, חומוס וחצילים ברוטב מהמקפיא

סלט ירקות

עוגה מאתמול

 

ערב:

מרק עוף

חציל עם מיונז

צהרים:

תפו"א בתנור

דג בתנור

את שניהם אשים בבוקר בתנור שמכוון לשעון שבת ובע"ה יהיה מוכן כשנחזור אי שם מתישהו מהבית כנסת

אני מעולפת. מינימלי ביותרררחצילושאחרונה
ערב:

תבשיל בשר מס' 5 עם פטריות וערמונים
אורז עם בטטה בצל וצימוקים
פיתות במחבת
סלטים

בוקר:
תכננתי שניצלים וצ'יפס, אבל הזמינו אותנו הבוקר. נביא פיתות וקינוח גלידה מנגו ביתית איתנו. נמאס לי לאכול. ולהשמין. ומהצרבות.. יאללה שגרה כבר! בואי!
איך מתעסקים עם שוקיים הודו?נפש חיה.
בינתיים הן במקרר
מבשלים המון זמןופל לימון

עדיף בסיר לחץ עם ירקות

אין לי סיר לחץ.... סיר רגיל שעה זה מספיק? זה צריךנפש חיה.
להתרכך?
זה צריך להתרכך וזה הכי טעיםופל לימון

כשהבשר ממש נושר מהעצם, אז יותר קרוב לשעתיים

בתנור שעתיים זה גם בסדר? ועל כמה מעלות?נפש חיה.
200 מעלות,ופל לימון

תתחילי כשהתבנית מכוסה ולקראת הסוף תסירי הכיסוי כדי לקבל השחמה.

שיהיו בתבנית נוזלים שיכסו לפחות חצי מהשוקיים

ועל הזמן הסופי תחליטי לפי המראה שצריך להיות עשוי היטב ורך מאוד.

אם יש לך סכין טובה אפשר לקטום את קצה העצם מלמעלה

תודה ממש!נפש חיה.
הערב אני אכין את השוקיים במִשְׁרָה
ומחר בע"ה בתנור.


תודה רבה!
בהצלחה, ספרי איך יצאופל לימון


אמן! בטח, בעזרת ה' אעדכן, תודה!נפש חיה.
שימי בצ'ונטמשמעת עצמית
בעיקרון זה בישול ממש ארוך
אין לי זמן לבישול ארוך ... בעלי קנה את זה לליל שבתנפש חיה.
אני לא מכירה את החלק הזה ואין לי מושג כמה זמן בישול זה.

ואנחנו לא אוכלים צונט בעיקרון.
אולי כשיגיע החורף ננסה קצת.
אמממ אז הייתימשמעת עצמית
שמה פשוט במרק עוף של שבת
אם את עושה
חשבתי לעשות בתנורנפש חיה.
קודם לטגן
ואז לבשל עד שמתרכך
ואז לאפות בתנור עד שהבשר רך.


הגיוני?
נשמע לי טרחה גדולהארץ השוקולד
אפשר להכין רק בתנור
נכוןאמרלד
אשמח לדעת איך.נפש חיה.
לא זוכר, אבדוק ואחזור אלייך עוד מעטארץ השוקולד
אני לא רוצה סתם להטריח, המצאתי משהו וזה כבר בתנורנפש חיה.
תודה רבה !


שמתי (בערך)
חצי כוס דבש
3 כפות ממרח תמרים (לא היה לי סילאן)
שבבי שום (אפשר שיני שום טריות, כ3-4)
1/2 כפית כורכום
מלח, קצת פלפל.

השריתי את השחקנים במשרה הזאת ללילה.

ובבוקר הכנסתי לתנור.
כרגע הוא עדיין נאפה... מקווה שיצא בסדר.



תודה לך מאד מאד!
אמא שלי אומרת שאם מדובר בשני שוקייםארץ השוקולד
של חצי קילו כל אחת אז שעה על 170.

נשמע מעולה
הן היו נראות יותר מחצי ק"ג ליחידהנפש חיה.
אז הן היו שתי שוקיים
ובאמת נתתי להן שעתיים (ועוד כמה דקות)


אה, ובחמש דקות האחרונות פיזרתי עליהן בערך חצי כפית עלי מרווה (לטעם, ובגלל שהטעם דומיננטי זה לא יצא הרבה לכל שוק)


נגיש את זה עם אורז לבן
ואולי תוספת של אפונה .


תודה רבה
ה' יברך אותך בכל!
נשמעים נפלא ונשמע שפעלת נכוןארץ השוקולד
ספרי איך יצא.

אמן וגם אותך ואת משפחתך
אז ככה,נפש חיה.
@ופל לימון

הן היו נראות טוב ממש
רק כשהכנסתי לכמה דקות אחרונות
לא כיסיתי טוב בצורה הרמטית ככה שהנוזלים התאדו, השוקיים קצת נחרכו יותר מידיי (ובהתחלה קיבלו צבע יפה בגלל הסילאן) ובתכלס נשרפו לי והבשר יצא קצת קשה ולא רך ועסיסי וממילא לא נפרד טוב מהעצם.... בגלל שלא היה הרמטי ולא הוספתי מספיק נוזלים (הוספתי וכשהעברתי למקרר חלק נשפך לי מחוץ לתבנית ועלי והכל הסריח... ניסים והרפתקאות)

קיצער פרקתי יותר מאשר שציינתי רשמים ענייניים .

הרגשתי לא כזה נעים להגיש את זה בגלל הנראות (נראו כאילו יצאו ממסע כומתה בערך , שחורים ומיובשים כמו הנגב ...)
הטועמים אמרו שזה יצא דווקא טוב
למעט השיפצורים לעתיד .

והגשתי עם אורז שיצא פצצה ואפונה שיצאה נהדר .אזהילק של התוספות עבר טוב, ועל השוקיים אני אומרת


כפרת עוונות
אחרי החגים יתחדש הכל חח


בע"ה.


באסהארץ השוקולד
מבאס, כשמנסים להכין וקורים תקלות...
קורה לכולנו.

אבל אם הטועמים אמרו שיצא טוב, אז אפשר להרגיש טוב עם עצמנו שלמרות הכל יצא טוב
נו טוב, לפעם הבאה כבר תדעי מה לעשותופל לימון


אני לא בטוח שתהיה פעם הבאהנפש חיה.
סביר להניח שיהיוארץ השוקולד
לא בטוחנפש חיה.
אנחנו אוכלים הכשר מסויים והשוקיים היו די בדיעבד
בתנור עם רוטבארץ השוקולד
לדוגמא יין ותבלינים רצויים.
למשל, יין אדום, דבש ושום, או יין אדום, דבש וקארי.
אפשר גם להוסיף תפוחי אדמה, בטטות, גזר, דלעת.
(אם מוסיפים את הירקות הללו, להוסיף עוד נוזלים כי הם סופחים נוזלים)
תודה לכל המסייעים!נפש חיה.
האזינו לתפריט לשבת הקרובה!נפש חיה.
סלטים
חלות
דג ברוטב
תא בתנור


קומפוט
עוגה מהמקפיא

שיפוצים לתכנון הזה בע"ה .
אצלנו בעז"הבוקר אור
בערב מרק אדום
קוסקוס
רוטב של בולונז

בוקר
נודלס מוקפץ עם ירקות
קבבונים בתנור

חצילים בתנור
לחמניות מהמקפיא
סדש עדיין לא החלטנו
יש סורבה אבטיח ביתי במקפיא, מנגו ומלון
מקווה שאספיק גם להכין עוגת שוקולד פירורים
אצלנוהמקורית
דגים
חמין
פרגיות
ואורז
סלטים חיים בעיקר
לחם קנוי
ועוגיות שנשארו מכיפור
(לא אכלתם עוגיות ביום כיפור )נפש חיה.
😂😂המקורית
שהוכנו לקראת צאת הצום חחח
(חח נרגעתי)נפש חיה.
בתכלס די סיימנו את הכנות האוכל לשבת
ברוך ה' המבורך לעולם ועד.
אשרייך המקורית
אני זרוקה מעוכה על הספה חחחח
אין לי כוחותסוסה אדומה
חלות עם שום ועשבי תיבול מערב החג מההקפאה
סלטים
סלמון בדבש וחרדל
מרק עוף וקניידלך מכיפור, אני אוסיף אטריות סבתא

בלינצ'ס
וארוחת גבינות קשות
אולי גם סלטים

לא יודעת מה לסעד"ש, אולי רק שאריות.


סלטים:
גמבות קלויות
חצילים מטוגנים
משייר
ביצים
גזר מרוקאי
גזר חריף
סלק
עלי סלק
פלפלים חריפים וקישואים
קולורבי
אם יש, שומר

זהו נראלי.
זה נקרא אין כוחותנפש חיה.
וואוו
אשרייך!
רוב הדברים מכיפור חחסוסה אדומה
באמת אין לי כוחות, לא פיזית ולא נפשית
אצלנואזדרכת5
ערב:
אורז עם מרק
קינוח עוגת שוקולדציפס

בוקר:
קציצות דגים מטוגנות
סלמון ברוטב סויה
קוסקוס

לקינוח עוגת ביסקוויטים

שלישית
פסטה עם שמנת
ביצים קשות

חלות מההקפאה, חומוס, טחינה, חצילים, סחוג ופסטו.
חח אהבתי את הכותרת🤭טארקו
פה
חלות
מטבוחה, טחינה, אולי ירקות חיים....
עוגה קנויה😏

ליל שבת
פסטלים(קפואים)
מרק עוף עם שקדי מרק ואולי אטריות

בוקר שבת
אמנון בפטרוזיליה ושום
משו בין עראייס לסמבוסק בשר

סדש
פיתות במחבת
גבינות מתובלות שונות

זהו.. איזה לא קשור זה שבת עכשיו בכלל🙈
מה לא נכון??טארקו
איפה פה אמרתי משהו שהתשובה אליו הוא נכון/לא נכון?🤔
כמה דבריםבינייש פתוח
לא ברור מה הקשר תחנת דלק לאוכל (סד"ש) ולא ברור איך יש ברשימה גם גבינות וגם עוף
טוב אני מזמינה אותך לקרוא שובטארקואחרונה
או לשים סמיילי אם אתה צוחק🤷
מצומצמיםבאר מרים
חלות מהקפאה
מטבוחה מהקפאה
עוגות מצאת הצום

חצילים
סלק

שניצלים
אורז על צ'יפס
שעועית ירוקה מוקפצת

פירה מוקרם עם גבינה
פשטידת תירס חלבית

מושטים בתנור
בורקס תפוחי אדמה
אוכל מבושל שמתאים לסעודות שבת ואפשר לשמור מחוץ למקתפוחית 1
למקרר עד לסעודת בוקר שבת
יש חיה כזאת?
אפשר גם רעיונות יצירתיים לא חייב בשרי
(לא תנאי שטח, אבל בלי מקרר)
חמין או משהו אחר שנשאר על הפלטה כל הלילהבאר מרים
האמת שגם פלטה לא בטוח שתהיה. תודה רבהתפוחית 1
להביא קפוא ולשמור בציידנית? ירקות?ברוקולי
^^באר מרים
אכן רעיון - להביא קפוא.

אפילו בלי צידנית אם זה במקום קר לוקח זמן עד שמפשיר..

ואז בבוקר לחמם על הפלטה - ורק לוודא שמגיע היטב לרתיחה
צידנית זה רעיון. באמת מחזיק בה לככ הרבה שעות?תפוחית 1
כן בטחחילזון 123
להניח אותה במקום מוצל, מכוסה בשמיכה או משהו. לא לפתוח כל רגע.
עדיף במקום הקרחונים להקפיא טוב טוב 2-3 בקבוקי מים גדולים מלאים ולשים בצידנית במקום קרחון. נשמר יותר טוב.

אפשר פסטרמה, קציצות מטוגנות/אפויות, פסטה בלי רוטב, בורקסים
סלטי ירקות שתחתכו בבוקר (ירקות שלמים לא חייב קרור), עם תוספות כמו קרוטונים
או כרוב עם חמוציות וכו'
טורטיותיראת גאולה
למלא בירקות, אבוקדו, טחינה, חמוצים, טונה,
פסטרמות / שניצלים שמביאים קפוא או בצידנית.
קטשופ וחרדל מחזיקים מעמד מחוץ למקרר.


להביא צידנית עם קרח כחול ישמור על רוב המאכלים במצב טוב. לא הייתי לוקחת סיכון למאכלים רגישים מדי (מיונז למשל).
תודה רבהתפוחית 1
תודה לכולם. ב"ה מצאנו מקום לאחסן בו בקירור.תפוחית 1אחרונה
שאלה לגבי בישולאורחת 1

שלום אני חדשה כאן.

בבית שלי אין כיריים גז ואין כיריים חשמליות (לאחרונה קראתי שזה בכלל פחות טוב כי החשמליות לוקח המון זמן ואי אפשר לשלוט בחום שלהן כמו בכיריים גז). 

יש לי רק תנור. 

השאלה אילו מאכלים אני יכולה להכין בתנור? 

(לא ממש יודעת לבשל, אשמח לקבל רעיונות פשוטים למתחילים)

 

תודה לעונים

כמעט הכלסוסה אדומה
סלמון בכל מיני צורות,
חזה עוף ושניצל
עוף
בשר
תפו"א
שעועית עם ירקות
כרובית
ברוקולי
אנטיפסטי
לחמניות במילוי
קציצות מכל הסוגים בתנור
דג מושט בעלים ירוקים ועוד
כמעט אין דבר שאי אפשר לעשות בתנור
אפילו חמין אני חושבת שאת יכולה, לא ניסיתי

אולי לא חביתה ומרק, רטבים ומוקפצים...
תודה רבהאורחת 1


אפשר גם אורז בתבנית מכוסהחילזון 123
מה עם אינדוקציה?איכה
זה ממש מצוין, עובד מהר מאוד.

החיסרון - לא כל הסירים מתאימים.

גם לא מאוד יקר לקנות כירה אחת.
אל תפלי מהכיסא אבל חשבתיאורחת 1

שזה אותו דבר כמו כיריים חשמליות (אין לי שום מושג בדברים האלה )

ועכשיו בעקבות ההודעה שלך קראתי שאלו שני דברים שונים.

השאלה שלי, האם זה בעייתי ומורכב להתקין/לשים כיריים אינדוקציה בבית?

שוב, סליחה לא מבינה בכל זה. זה למעשה מובנה בשיש או שזה מונח על השיש ?

למה את לא רוצה כיריים גז?סוסה אדומה
יש כיריים ניידים בעיקרון...
מעדיפה שלא גז.אורחת 1


הכי קל בעולםאיכה
אפשר להתקין את זה ממש בשיש.
אבל יש כאלו כמו כירה ניידת.

עובד מעולה.
מתנקה בקלות.
מתחמם בשניה.

שווה כל שקל.

מכירה כמה אנשים שמבשלים רק בזה, אצלנו זה לגיבוי או דברים שעושים מלא בלאגן כמו שניצלים ואוכל שצריך המון זמן בישול ותופס מלא מקום על הגז הרגיל.
תודהאורחת 1

וסליחה על השאלה הטיפשית, אבל אם יהיה לי כיריים אינדוקציה אז אפשר להכין בזה למשל רביולי או להכין חביתה או מרק ?

 

אפשר ליקנות כירה 1 ניידת (או זוג)חילזון 123
ואז מניחים את זה סתם על השיש
תודהאורחת 1


לשים לב אם את רוצה לקנות אינדוקציההמקורית
שזה בדרכ תלת פאזי ממה שאני יודעת. ואז צריך לוודא שזה מתאים לחשמל בדירה
אם זה אינדוקציה של שני סירים או אחדרק טוב!
אז כנראה שזה לא תלת פאזי.
לנו יש כירה ניידת קרמיתיראת גאולה
בכיריים חשמליות יש 3 סוגים:
חשמלי
קרמי
אינדוקציה


אינדוקציה נחשב הכי מוצלח (וגם הכי יקר), מהיר ונוח. החסרונות: לא כל הסירים מתאימים (אפשר לבדוק בקלות), רוב הפעמים דורש התקנת חשמל תלת פאזי.
החסרונות ששמעת הם על החשמלי הפשוט, אני מרוצה מהקרמי.
בכל הסוגים האלו יש נייד שפשוט מניחים על השיש ומחברים לחשמל, יש אפשרות לכמה גדלים.
אינדוקציה - צריך לבדוק במפרט אם זה דורש חשמל תלת פאזי (שאז זה דורש התקנה של חשמלאי ועולה כמה מאות שקלים), או לא.
תודה רבה על הפירוט.אורחת 1


האם הכירה הניידת הקרמית נחשבת בטיחותית?אורחת 1


מאיזו בחינה? אף פעם לא חשבתי שהיא לא בטיחותיתיראת גאולה
מרגיש לי שהיא בטיחותית יותר מאשר אש גלויה, אבל לא יודעת באמת. זה כמו פלטה, רק עם אפשרות לכוון את העוצמה...
מתכונים לצלי בשר בתנור:ארץ השוקולד
למישהו יש מתכון לצלי בשר בתנור? - בישול ומתכונים

בכל זאת החגים באמצעם וזה מן הסתם יעזור לך.
יש כמה דברים שאי אפשר להכין בתנורבינייש פתוח
והם יחסית בסיסיים כמו חביתה, ביצה קשה, ספגטי, אורז וכל הקטניות כמו עדשים פתיתים וכו'.
גם כמעט בכל מתכון לבשר הוא לא בתנור, במיוחד כשמדובר בבישול בסיסי של המבורגר.
אני גר לבד ומכין אוכל לעצמי מעל ל5 שנים.
רוב הזמן הייתי בלי תנור והיה בסדר גמור, אבל כשהכיריים לא עבדו נאלצתי להכין אוכל אצל השכנים.
(רק מציין שהתנור אצלי בבית הקפיץ את הרמה. אפשר להכניס לתנור כמות גדולה של בטטות תפוחי אדמה עם שמן ותבלינים שיספיקו לשבוע שלם.
ומסתבר שבארוחות שבת עם חברים וגם עם משפחה מאוד אוהבים את התפוחי אדמה והעוגת בננות שאני מכין)
מנסיוני אפשר אורז וקטניות בתנור בקלותחילזון 123
אפשר המבורגר בתנור
ואפשר בקר בתנור
וואלה??בינייש פתוח
בטח זה לוקח פי 3 או פי 4 יותר זמן
מה מהם? האורז? לא בטוחה בקשר לזמן אבלחילזון 123
אורז צריך בד''כ הרתחה ואז בישול איטי
אפשר להרתיח מים בקומקום, לשים אורז ומים בתבנית/קערה (מכוסה טוב!) ולתנור...
התנור יעשה את הבישול האיטי שזה צריך
אם כך, אז הכל אולי חוץ מהאורזבינייש פתוח
כיריים מאפשרות חום גבוה מאוד ובאופן מיידי.
אני מניח שאם הייתי שם את התבניות אפיה שלי שעשויות מסיליקון, או תבנית אלומיניום חד"פ, מעל הכיריים הם היו נמסות מהר מאוד.
פעם נגמר לנו הגז בבית ושותף הכין חביתה בתנור ולקח לו כמעט שעה.
לקח לי פחות זמן למצוא ולהשאיל כיריים קרמיות מהשכנים.
אגב עדשים לדוגמא צריכות מים רותחים בשביל להיות מוכנות וטעימות. מנסיון
דווקא למדתי שאורז בתנורהמקורית
זה עם מים בטמפ החדר. בתבנית סגורה.
זה נראה מדהים ממש כמו מהסיר. אבל לא ניסיתי בעצמי ראיתי אצל חברה
לדעתי חביתה אפשר.איכה
זה פשוט יוצא טעם קצת אחר... אבל בהחלט אפשר לעשות מין אומלט כזה בתנור.
כמו שכבר ציינתיבינייש פתוח
חביתה בתנור לוקחת הרבה יותר זמן מאשר לחפש כיריים פנויים מהשכנים
לנו יש כיריים חשמליות מעולות..מקום בעולםאחרונה
תפריט שבת לטבעונים..באר מרים
רעיונות בבקשה - ואיך לשלב בתפריט הכללי..
(לא אוכלים גם דגים וביצים)

כיוון כללי:

ליל שבת:
מנה ראשונה:
דג לכולם
בורקס ברוטב פטריות לטבעוניים

מנה עיקרית:
ממולאים לכולם (עם בשר ואורז לכולם, עם אורז ועדשים לטבעוניים)
תפוחי אדמה בתנור
אנטיפסטי
(שניצלים לילדים..)

שבת בבוקר:
טורטייה במילוי טבעוני (יש רעיון למשהו חוץ מפטריות?)
פרגיות ממולאות בשר
חומוס ברוטב (מרוקאי)
אורז לבן
( שניצלים לילדים)

סעודה שלישית:
דגים, בורקסים, אנטיפסטי, טורטיות שנשארו
לביבות פלאפל-קישואים

נשמע סביר?
@מתואמת מה דעתך?
לא הצלחתי לקרוא את כל התפריטבימבה אדומה
נותנת רעיונות

אנטיפסטי עשיר
קציצות ירק ועדשים של ניקי- במקום ביצים שמים קמח טפיוקה
סלטים: מטבוחה, סלק, חצילים, חומוס, טפנד זיתים, טחינה רגילה/ירוקה
חלות ללא ביצים
עוגות ללא ביצים (יש לי מתכון לשמרים תפוחים מעולה אבל אפשר איזה מילוי שאת רוצה)
סלט ירושלמי- גרגרי חומוס, חצילים צלויים, ובמקום ביצה קשה אפשר טופו מוקפץ
קינואה ועדשים (עם בצל וגזר מטוגנים)
אורז עם גרגרי חומוס
תבשיל אפונה עם פטריות ובצל
תבשיל שעועית לבנה ברוטב אדום
נזיד עדשים (מתכון של ניקי)
נשמע לי די והותר...מתואמת
אבל אנחנו לא אכלנים גדולים גם בלי קשר הילדים פה מסתפקים בתפוחי אדמה ואורז לצורותיהם ואנחנו מוסיפים לעצמנו סלטים שונים ולפעמים פשטידות ירקות (חלביות בדרך כלל - אנחנו צמחונים, לא טבעוניים).

רעיונות למילויים נוספים (לא ממש מניסיון אישי): אורז, חומוס, טחון מן הצומח (פעם היה לטבעול - אבל זה לא הכי בריא), טופו טחון.

בהצלחה ואשריכם!
לגבי הטורטיה - אפשר להכין סושי טורטיהופל לימון

עם ממרחים כמו טפנד, פלפלים קלויים, פסטו, חרדל

מקלות ירק , נבטים.

טורטיה אפשר אולי עם פירה ובצל מטוגןחילזון 123
או רצועות של ירקות חיים (גמבה, גזר, מלפפון) וממרח כלשהו (נגיד אבוקדו או ממרח טופו)

אם את רוצה יש לי עוגת שוקולד קלילה בלי ביצים
אגב בקשר לבורקסחילזון 123
הכנתי לאחרונה את הבצק הזה
https://metukimil.co.il/2022/06/07/%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%A7%D7%A1-%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%90-%D7%91%D7%A7%D7%9C%D7%95%D7%AA/
לא בבורקסים קטנים אלא ארוך כזה (כמו אינגליש קייק בערך)
במילויים שונים ויצא ממש מוצלח, וקל מאד.
מילאתי בטונה וירקות, בשר טחון ןירקות, וגם בפירה עם הרבה בצל מטוגן.
זה ממש בצק קליל ונח לעבודה. (ואני לא הכי מסתדרת עם בצקים...)
בקשר לטורטיהעשב לימון

אמא שלי לפעמים ממלאת בירקות חתוכים דק, כמו אגרול- גזר וכרוב אאל"ט

גם רעיון.. תודה!באר מרים
נראה לכם מנומס שאתקשר למשפחה הטבעונית להתייעץ איתם לגבי התפריט?

אני מפחדת שאטרח במיוחד על מאכלים שמסתבר שהם בכלל לא אוהבים...
נראה לי שכןמאוהבת בילדי

לדעתי זה ממש מראה על אכפתיות...

^^^ וחבל לטרוח ולא יאהבו בסוףיעל מהדרום
אכן..באר מרים
גם אני חוששת שיפדח אותם שהכנתי במיוחד משהו שלא טעים להם..
.נראה לי שאתגבר על הפאדיחות ואתקשר להתייעץ איתם..
מסכימהבימבה אדומה
בהצלחה וישר כוח
יש לי הרבה קינוחים טבעוניים אם זה מסייעמקום בעולםאחרונה
רעיון לארוחת בוקר מפנקת וכייפיתשומרת סוד
יש כמעט הכל בבית....
חביתת ירקבימבה אדומה
סלט קצוץ
תוספות כמו גרגרי חומוס, קוביות אבוקדו, טונה, ביצה קשה, ממרח זיתים, טחינה
חצילים קלויים בתנור
שקשוקהאמא יקרה לי*אחרונה

מוסיפה גם קוביות חצילים אפויות, בולגרית מגוררת

לחם טרי ליד

אשמח לעזרה עם מתכונים עם מעט מלחעלמא22
בעז"ה בשבת הבאה אמא שלי אמורה להגיע אלינו. בעיקרון זה לא בעיה, אבל היא צריכה להפחית את המלח, מה שאומר שגם בסויה ואבקת מרק.
אשמח לרעיונות למתכונים שיכולים להתאים לה
אני לא משתמשת בדרך כלל בא.מרק ובסויהיעל מהדרום
לק"י

שמה תבלינים, סילאן, שום, בצל.
תודהעלמא22
אבל אני לא יודעת מה וכמה להחליף.. נגיד, כף סויה, כפית אבקת מרק.. לא יודעת כמה להחליף כל דבר
אני מתבלת לפי העין, אבל תגידי מה את רוצה לבשליעל מהדרום
לק"י

וננסה לעזור לך.
האמת שאני עדיין לא סגורה על זהעלמא22
מן הסתם עוף, תפו"א, סוג בשר נוסף (חזה עוף או פרגית), ירק כלשהו (שעועית, כרובית, לא יודעת). לא יודעת מה בנוסף
מה עם לשיםבימבה אדומה
מלח הימלאיה טבעי? א.מרק וסויה וכל שאר הדברים האלה אני לא משתמשת בכלל.
לא מכירהעלמא22
ואם יש מתכון שיש בו את המצרכים האלה, איך את מחליפה?
לא מכינה מתכונים כאלה..?בימבה אדומה
למדתי לבשל פשוט בלי.. משתמשת בכורכום, פפריקה, מטגנת בצל, ושום למה שצריך... זה בעיקר

לפעמים קינמון, כמון...
גם אני...ואם משתמשת במתכון כתוביעל מהדרום
לק"י

אני משמיטה מה שלא בא לי.
אפשר לשים קצת סילאן או דבש במקום רוטב סויה (מבחינתי לפחות בעוף ובשר. לא יודעת אם מתאים בתפו"א וירקות).

במקום אבקת מרק אפשר תבלין מעורב כלשהו (לקציצות, בשר וכו').
גם אני משמיטהבימבה אדומה
פשוט לא רואה את זה חח
אני גם שמה סילאן המקום סןיהבוקר אור
סבבה, תודהעלמא22
פשוט תפחיתי מלחופל לימון

ותמנעי ממתכונים עם סויה או שתשתמשי בסויה מופחת נתרן.

אפשר גם להשתמש במלח סלרי שנותן מליחות אבל לא נתרן.

במקום אבקת מרק תשתמשי בציר ירקות, למשל או ציר עוף, תקבלי טעמים נהדרים בלי הטעם התעשייתי של אבקת המרק

האמת קניתי כזהעלמא22
אבל עדיין עם סימון אדום של נתרן..
איפה אפשר לקנות מלח כזה? אני אגיד לה עליו.
שאלה אולי קצת מפגרת, אבל איך עושים ציר ירקות? אפשר לשמור את לאורך זמן?
ציר ירקות אפשר להכין, לחלק למנות ולהקפיאופל לימון

מתכון לציר ירקות:

 

 

רכיבים:

 

3 גזר

1 בצל - גדול חתוך לרבעים

12 פטרוזיליה - גבעולים

3 סלרי עלים - עלים קצוצים, או שורש סלרי חצוי

1 עלי דפנה

1כרישה - שלמה (כולל החלק הירוק), קצוצה גס

2.5 ליטר מים - רצוי מינרליים

1 כף שמן

1 כפית גרגרי פלפל שחור

1 כפית מלח גס

 חצי כפית טימין יבש

 

אופן ההכנה:

 

מכניסים את כל המרכיבים לסיר גדול. מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש למינימום וממשיכים בבישול שעה.
מסירים מהאש. מצננים מעט ומסננים את הציר. 
את הציר הנותר אפשר להקפיא 

 

מלח סלרי ושאר תחליפים בחנות טבע

נשמע טובfoodik

בהחלט אפשר לשלב ציר ירקות במרקים ובכל מיני מתכונים ומאכלים ולשדרג אותם פלאים.

תודהעלמא22
מה אתה אומר...בינייש פתוחאחרונה
זה לא כזה פשוט, וזה תלוי בעוד המון דברים.
ויש עדויות לכך שבמציאות של היום זה כבר לא אפשרי, ויש הרבה אחיזת עיניים סביב כל העניין.
דג סלמון בתנור ברוטב טריאקי לשבת - משתף אתכםfoodik

היי חברים אשמח לשתף אתכם במתכון לדג סלמון בתנור ברוטב טריאקי מושלם לשבת המלכה או לכל יום בשבוע לארוחת צהריים או לארוחת ערב רק תבחרו. המתכון נלקח מהאתר שלי כך שכל זכויות היוצרים על התמונה ועל המתכון הם שלי הכל בסדר אני הכנתי אני צילמתי, תהנו:

 

דג סלמון בתנור ברוטב טריאקי

 

מצרכים:
3 חתיכות סלמון טריות (400-600 גרם)
2 כפות רוטב טריאקי
כף מיונז גדושה
כף סויה
1 ושלושתרבע כפות סוכר חום
חצי כפית מלח
2 כפות בצל ירוק חתוך
חצי כפית מיץ לימון סחוט טרי
מעט שומשום שחור ולבן

 

אופן ההכנה:
1: מערבבים את המצרכים בקערה: הטריאקי הסויה המיונז וכל מה שכתוב למעלה.
2: מניחים את חתיכות הסלמון בקערה עם נייר אפייה ומצפים אותן היטב ברוטב, מכסים בנייר אפייה היטב.
3: מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לשלב אחד מתחת לשלב האמצעי ואופים 15 דקות בלבד, אח"כ מוציאים מסירים את נייר האפייה ואופים עוד 5 דקות.
4: מוציאים ומזלפים מהרוטב בתבנית על הדג, מוסיפים קצת בצל ירוק טרי, שומשום שחור ולבן ומגישים, בתיאבון.

נראה מעולה!!*אשתו של בעלי*
וואו נראה טעיםופל לימון


מי הניק שנחסם מהפורום? בינייש פתוח
פרסומת...באר מרים
אה אוקי בטח לא ניק ותיק או מוכר...בינייש פתוחאחרונה
זה יכול להיות מאוד מצחיק לפעמים.
אפשר לראות מה יש כאן (ומה שיתפתי בנוסף )
... - צעירים מעל עשרים
יש דרך טובה להכין פויקה בבית?פשוט אני..
המטרה: כמה שיותר קרוב לטעם של פויקה במדורה.
אין: כיריים גז.
יש: כיריים אינדוקציה, תנור, גריל גז.
אין: סיר פויקה
יש: כסף לקניית סיר פויקה.

אז מה אומרים?
עם סיר פוייקה בתוך הגריל גז?חצילוש
זה יהיה דומה לטעם של פויקה במדורה?פשוט אני..
זה נשמע לי הכי דומה מהאופציות שברשותך..חצילוש
כי זה יותר מדמה כאילו הסיר מוטמן בתוך האש ומקבל חום מכל הכיוונים
למה לא לעשות מדורה בחוץ אם אתם קונים סיר?סתם אחת
לדעתי שומדבר מכל מה שכתבת לא יצא דומה לטעם של פויקה מהמדורה.

(יש לנו בבית קמין ועשינו כמה פעמים פויקה בקמין, זה דווקא יוצא בול וגם מוכן יותר מהר כי הרבה יותר חם בתוך הקמין מבמדורה...)
כי עברתי את הגיל של להקים מדורות 🫣פשוט אני..
אז אולי עברת את הגיל של לאכול פויקה🙈סתם אחת
אאוץ'!!!😱😱😱פשוט אני..
אולי אם הסיר לא גדול מדי אז בתוך התנור באפיה איטיתחילזון 123
זה יהיה תבשיל טעים.

אבל תכלס עדיף כבר לקנות סיר יציקת ברזל וזהו.
בתנור לא באמת יש צורך ברגליים האלו שיש לסיר פוייקה...
אפשר להזמין בתן ביסבינייש פתוחאחרונה
תפריט סוכות יש פה ופיספסתי?סוסה אדומה
מה מכינים לסוכות בד"כ? בד"כ מתארחים, ולא זוכרת מה אוכלים. יש רעיונות סוכתיים?
לא באמתופל לימון

אוכל טעים - זה מה שחשוב  

 

מצאתי את המאמר הזה של הרב רונן בן דוד  על הקשר בין סוכות לאוכל בקהילות ישראל 

 

להבדיל מראש השנה ומערב יום הכיפורים, שהם מועדים בהם נוצרו מסורות ברורות הקשורות באוכל, לסוכות אין בהקשר הזה מעמד מיוחד. למרות זאת, התכנים המרכזיים של החג יצרו כל "מיני מנהגים" הקשורים באוכל.

1. השמחה: על חג הסוכות נאמר בתורה במפורש "ושמחת בחגך" (לא על כל החגים זה נאמר באופן ישיר), ושמחה ביהדות הולכת תמיד טוב עם יין ובשר. מכאן המנהג להרבות באכילת סוגי בשר (עוד מעט יבוא פירוט).

2. תחושת העושר: חג הסוכות הוא חג האסיף, כלומר הזמן בו המחסנים מלאים מהיבול של השנה החולפת, וממילא ברור המנהג להכין לחם מיוחד לסוכות שיכיל קמח של לפחות שניים מסוגי חמשת מיני דגן (שהם חיטה, שעורה, שיבולת שועל, כוסמת ושיפון), שמהם מכינים, לפי ההגדרה ההלכתית, "לחם".

3. אפרופו תחושת העושר: אחד הרעיונות המגולמים בסוכה הוא שדווקא בזמן שהאדם חש שמחה על היבול שטרח עליו כל כך, לא ישכח שהשמירה האמיתית על העולם היא של בורא העולם, ויצא מהבית, שמסמל ביטחון, לסוכה, שמסמלת ביטחון בה'.

4. שמירה: כמו שהסוכה שומרת על האדם, כך עשו זכר לכך באוכל. הדרך המקובלת היא להכין ממולאים, בהם המלית נשמרת ע"י המעטפת החיצונית.

5. פרקטיקה: לא תאמינו, אבל גם זה קיים. פוסקים יהודים בימי הביניים כבר מתארים שהמנהג הוא להכין קדירות גדולות שבתוכם כל מרכיבי הארוחה, שלא יהיה טורח בהוצאת והבאת האוכל מהבית לסוכה ובחזרה. שלבו את המנהג הזה עם הקודם ותקבלו קדירות ענק של מיני ממולאים מושקעים וריחניים הנפתחות ליד שולחן האוכל...

6. ימי הדין: לפי המסורת היהודית הזמן בו חותם הקב"ה את ההחלטה על כמות המשקעים שתרד בא"י ובעולם כולו הוא בחג הסוכות. מנהג ארבעת המינים ומנהגי חג אחרים קשורים לזה באופן ישיר, אבל גם מנהגי אוכל. יש הנוהגים לאכול מאכלים שקשורים לערב יום הכיפורים (כמו קרפל'ך) כדי להזכיר את תחושת אימת הדין.

7. שמחת תורה: כאן קיים מנהג רחב, בדומה לשבועות, הבנוי על הפסוק "דבש וחלב תחת לשונך" שמרמז על התורה, לאכול מאכלים מתוקים ורוויי דבש ומאכלי חלב, ורק אח"כ לאכול את
סעודת החג הבשרית.

8. ארץ ישראל: כיוון שהחג בסימן גידולי קרקע (הסכך, 4 המינים ועוד), הוא הזכיר לרבים את הכמיהה לקרקע המקורית של עם ישראל – ארץ ישראל. בקהילות לא מעטות משתמשים בפירות שמאפיינים את הארץ (שבעת המינים: חיטה, שעורה, גפן, תאנה, רימון, זית ותמר) כדי לקשט את הסוכה וכדי להגיש תקרובת לשולחן.

 

 

ומה קורה בפועל? 
» יהודי אפגניסטן נהגו לתלות בסוכתם פירות ולאכול מהם במהלך החג. צריך לזכור, שמבחינה הלכתית – אם רוצים לעשות זאת – צריך להתכוון לכך מראש, אחרת הפירות הופכים ל"נויי סוכה" (קישוטי סוכה, שחלה בהם קדושת הסוכה עצמה) ואסור להורידם עד אחרי ימי החג.

» יהודי אפגניסטן ויוצאי חלק מהקהילות בפרס נוהגות בחג לעשות "מועיד ביני" (Muid Bini), שפירושו: לבוא במועד (בחג) לראות את זקני המשפחה. במסיבות אלה היו מגישים תקרובת על טהרת פירות א"י ועוגות סולת, דבש ופירות יבשים.

» מנהג של הכורדים הוא להרבות באכילת דבש, ובשמחת תורה למרוח דבש על אותיות של הכתב העברי ולתת לילדים קטנים ללקק אותן, כדי ליצור תחושת מתיקות וקירבה לאותיות השפה העברית.

» כבר בימי הביניים מוזכר המנהג של חלק מהאשכנזים, לאכול בלילה הראשון של סוכות ממולאים ולומר לפני האכילה "בצל כנפיך יחסיון", כלומר: בקשה שהקב"ה ידאג לעם שישכנו (=יחסו) בצל כנפיו.

» מנהג בהרבה קהילות להכין ריבת אתרוג או להכניס פיסות אתרוג לארק, וזו סגולה להולדת ילדים בריאים.

» מנהג חלק מהחסידים הוא לאכול בלילה הראשון סעודה שיש בה לחם משני סוגי קמח, יין לבן ואדום ולפחות דג וסוג אחד של בשר, כדי ללמד על השפע.

» חלק מיוצאי אתיופיה היהודים מכינים בסוכות מאכלים מתירס, כיוון שזה היה אחד משני הגידולים שהבשילו בארצם בעונה זו (והשני: פלפלים).

» יוצאי עיראק שיושבים ערים בלילה האחרון של סוכות בבית הכנסת, נוהגים בחלקם לשתות "מגלי" (mugli), שהוא משקה על בסיס סוכר, הל וג'ינג'ר מורתחים במים, השומר על ערנות.

» יוצאי בוכרה מצטיינים במנהגי אוכל. הם תולים הרבה סוגים של פירות בסוכה כדי לאכול במהלך החג, מכינים תקרובות של תערובות מיץ ענבים ופירות, ואוכלים "אוושי בודרינג" (Avshi Bodring), שהם סוגים של קישואים קטנים (דומים למלפפונים) אותם ממלאים בבשר, אורז עגבניות ובצל. כמובן שזה תבשיל קדירה.

» ליהודי גרוזיה יש עוגת פירות יבשים אותה מכינים רק בסוכות. לא הצלחתי לגלות את שמה או את מרכיביה.

» חסידי חב"ד נוהגים לשתות בכל סעודה בחג הסוכות יין.

» היהודים הספרדים הירושלמים נהגו (וחלקם נוהגים עד היום) להכין בשמחת תורה ארוחה מיוחדת ומושקעת דווקא לילדים, כדי להראות להם את חיבתם ביום שמחת התורה (שנקרא כך משום שזה היום בו מסיימים לקרוא את מחזור 52 הפרשיות של התורה ומתחילים מחדש את פרשת "בראשית"). ארוחות אלה היו על טהרת המתיקות וכללו דבש ומוצרי חלב.

» יהודי כורדיסטאן נוהגים להדר אחר קניית ענבים משובחים, כדי לזכור את ארץ ישראל ויבוליה המשובחים.

» יהודי קוצ'ין נהגו לאפות לחם מיוחד לחג הסוכות. לא הצלחתי להגיע לשמו או לתוכנו המיוחד.

» יוצאי תוניס אוכלים פולים מבושלים (מאכל אופייני לאווירת שמחה) וחצילים ממולאים (מחמר Machmar).

 

אהבתי מאוד את הערה 5ארץ השוקולדאחרונה
תודה ששיתפת
התפריט אצלנובאר מרים
ממולאים- אכן תבשיל מסורתי של סוכות - אעשה לשבת חול המועד
קרפלאך - להושענא רבה
פחזניות במילוי בשר - כנראה גם לשבת חול המועד

לחג ראשון (יש אורחים):

ערב:
מנה ראשונה:
דג פורל ורוד בעשבי תיבול
וכמובן סלטים לסוגיהם...

עיקרית:
עוף במשמשים
קציצות בשר מתוקות מראש השנה
אורז לבן
תפוחי אדמה עם בטטות

קינוח:
מוס שוקולד קוקוס
פאי מוס לימון
קראמבל תפוחים

בוקר:
(סעודה של מנה אחת)
חלות וסלטים כמובן...

פרגיות ממולאות בשר טחון
בשר מבושל עם פטריות, תפוחי אדמה ואפונה
אורז לבן

קינוחים מאתמול.

מוצאי החג:
פיצה המוציא מהבצק של החלות
(בעלי וחלק מהבנים מקפידים לאכול "המוציא" בסוכה פעמיים ביום..)

מאפים:
חלות
עוגת שמרים קקאו
מגולגלות תמרים (מראש השנה)

סלטים מבושלים (כבר מוכנים מהמקפיא/משבת):
מטבוחה, חצילים ברוטב עגבניות, חצילים בתחמיץ, חציל מטוגן, סלק
סלטים חיים אכין בע"ה מחר..
איך עושים מוס שוקולד קוקוס?חילזון 123
מתכון שיא הפשוט..באר מרים
ותמיד יוצא מעולה..
(ובסוד.. זה גם כשר לפסח..)
קינוח חגים קבוע אצלנו.

(הכמויות לתבנית חד פעמית גדולה - לא ענקית. לענקית להכפיל פי 1.5 בערך..)

6 חלבונים בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
1.5 כוסות קוקוס

להקציף חלבונים לקצף יציב. להוסיף את הסוכר תוך כדי הקצפה.
לקפל פנימה את הקוקוס.
לשטח הכל על התבנית ולאפות על חום נמוך (120 בערך..) עד שקצת משחים מלמעלה.
להוציא ולקרר לגמרי.

בסיר כפול (בון מארי..):
להמיס 3 חבילות שוקולד מריר
אחרי שנמס להוסיף:
1/2 כוס יין אדום יבש
1/2 כוס קקאו
אחרי שבוחשים הכל היטב (אם צריך אפשר לחמם עוד קצת כדי שיתערבב טוב) מוסיפים את 6 החלמונים ובוחשים.

מקציפים 500 מ"ל קצפת צמחית.
כשמוקצף היטב ויציב מקפלים פנימה את השוקולד ומקפלים עד שהכל אחיד.

משטחים את המוס שוקולד מעל שכבת הקוקוס.
בוזקים מלמעלה קצת קוקוס לקישוט.

מקפיאים.
מוציאים מהמקפיא 1/2 שעה לפי ההגשה כדי שיהיה אפשר לחתוך.

תמיד יוצא מוצלח מאוד ומרשים, אפילו שזה לא המון עבודה..
תודה מענייןחילזון 123
שמן זית ושמן קנולה שהיו ליד הכירה והתחממו - התקלקלשאלותהריון
הכנתי איתם מאכלים לשבת (מרק בצל, ותבנית של תפוחי אדמה בטטה ובצל)- האם צריך לזרוק?
האם הם בסדר רק לנו ולבת השלוש עדיף להכין משהו אחר ?
למה שיתקלקל? אין צורך לזרוקופל לימון


אצלנו זה בקביעות ליד הכירייםסוסה אדומה
צודקת שזה לא טוב שהשמן יתחמם. במיוחד השמן זית.הרפיה
אבל זה לא מתקלקל,בטח לא ברמה שצריך לזרוק
אחלה. תודהשאלותהריוןאחרונה
למישהו יש מתכון לאסאדו בסיר?מאוהבת בילדי


הכנתי פעם, אבל לא מתכון מסודרחילזון 123אחרונה
טיגנתי את הבשר (אסאדו בלי עצם)
טיגנתי הרבה בצל, הוספתי את הבשר, יין אדום כלשהו, מים
פלפל, מלח
בישלתי כמה שעות על אש נמוכה (כדאי להפוך באמצע את הבשר), לבדוק במזלג שזה ממש רך
אפשר להוסיף בחצי שעה-שעה האחרונה חצאי תפו''א קטנים.
אפשר עם הבצל גם להוסיף פטריות ו/או ערמונים
אנשים שעושים בלינצ'סים ובורקסים לשבתסוסה אדומה
איך אתם מחממים את הרוטב?
ראיתי פעם רעיון לעשות כמו רוטב סמיך מאודיעל מהדרום
לק"י

ואז להוסיף בשבת מים רותחים וזה נהיה נעים.
להוסיף אחרי שמורידים מהאש כאילו?סוסה אדומה
איך אני יודעת שזה סמיך מספיק בשביל לעלות על הפלטה?
אפשר לא לחמם את הרוטב על הפלטהיעל מהדרום
לק"י

אלא להוציא מהמקרר מראש שיהפוך להיות בטמפרטורת החדר, ולפני הסעודה להוסיף מים רותחים.
אסור לחמם את הרוטב בעצם?סוסה אדומה
תלוי מה אתם נוהגיםיעל מהדרום
לק"י

יש כאלה שלא מחממים בכלל רוטב, יש כאלה שמחממים אוכל עם מעט רוטב וכו'.
אנחנו נוהגים כמו האופציה השניהסוסה אדומה
אנסה לעשות ככה
אז מעולהיעל מהדרום
או הפוך.איכה
דליל מאוד שיתחמם על הפלטה מהערב.

פעם התארחתי אצל משפחה, והם הגישו רוטב קר.
יצא נחמד דווקא.
חח נשמע לי מבאס קרסוסה אדומה
ועשית לי ממש חשק לבורקס עם רוטב😋יעל מהדרום
אפשר לשים שעון שבת לפלטנ שתכבההמקורית
לשחם את הרוטב ואז שתפעל מחדש ותחמםצאותו כרגיל
לבני ספרד אני יודעת שמותר וכך אני נוהגת
וואלה??סוסה אדומה
אני אשאל את הרב שלנו... מעניין
כן. לדעת הרב עובדיה יוסף מותר לחמםהמקורית
גם מרק ככה
שאלתי את הרב שלנוסוסה אדומה
הוא אמר שזה נכון שהרב עובדיה מתיר, אבל שלפי לשון ההיתר מבינים שזה לא מלכתחילה בכלל (סתם כותבת למי שמעניין אותה)...

בסוף פשוט שמתי על הבלינצ'סים ודאגתי שהאוכל יהיה מרובה מהרוטב...
לא הבנתי ככה האמת. אבל תודה שכתבת. אבדוקהמקורית
מן הסתם שיש גישותסוסה אדומהאחרונה
הוא היה משמש את הרב עובדיה, אז האיש שלי מאוד סומך עליו...

לא רוצה שתאסרי על עצמך סתם בגללי 🤭
נכון שלאף אחד אין כח לבשל לשבת??טארקו
אבל צריך היא ממש תיעלב אם נתעלם ממנה.


מה שבנתיים יש לי בראש:
חלות וסלטים מהמקפיא

ליל שבת
סלטים+ דג סלמון
מרק כתום או קישואים או ירקות(תכף נחליט)

בוקר שבת
אולי נעשה בלינצסים עם פירה וחזה עוף.

סדש
אולי בלינצ'סים שוב רק עם מילוי חלבי הפעם?
באמתבימבה אדומה
שאין לי מה לבשל לשבת. יש לי הכל מהחג ב"ה.
אולי אכין משהו אחד חדש לכבוד השבת..
ארוחה בתבנית הכי קלופל לימון
אצלנו יש הבדל בתיבול של בלינצס מלוח ובלינצ'ס מתוק.ופל לימון


אני פשוט עושה את הבלינצס ניטרלי ואז המילוי קובעטארקו
וארוחה בתבנית זו אופציה רק שאני לא בטוחה שבא לי

זה לא שאין זמן לבשל זה פשוט שצריך חשק... אז צריך משהו שיעורר את החשק הזה לבשל מבינה?
אבל אז לבלינצ'ס עצמו אין טעם....ופל לימון

"אז צריך משהו שיעורר את החשק הזה לבשל מבינה?" לא חובה... אפשר לקנות מוכן

יש לו טעם של בלינצסטארקו
פשוט לא מלוח ממש או מתוק ממש..

אבל טוב טעם שונה כנראה

לקנות לא רלוונטי השבת.. יש פה רק מקום אחד שאפשר לקנות ממנו וההזמנה היא מראש..
טעם של סתם חביתה לטעמיופל לימון


יותר דומה לפנקייק🤷🤷טארקו
לא... פנקייק שמנמן ומתוקופל לימון

בלינצ'ס כהלכה - דקיק וטעמו מלוח (מלח,פלפל שחור,עשבי תיבול טחונים)   או מתוק (עם סוכר/וניל/קליפת לימון).

 

 

נכון ולכן אנחנו לא מבשליםבוקר אור
בערב
מרק עדשים כתומות
קוסקוס
קצת פרוסות חזה עוף שגנבנו מחמותי אחרי ראש השנה
בבוקר מתארחים, עדיין לא יודעים מה נביא

לסעודה שלישית פסטה ברוטב עגבניות
חלות מהמקפיא

עוגת שוקולד פירורים
ואולי עוגיות קוואקר לקראת הצום
טוב בסוףבוקר אור
יהיה מרק קטניות בערב
עוגת 'וקולד פירורים אין. נסיתי להכין חיתוכיות חמאת בוטנים וקווטקר ולשים עליהם שוקולד אבל זה לא ממש עבד.
ונביא תפוחי אדמה בתנור לבוקר
זה מה יש🤷
כןן לגמרי!! לא נעים ממנה...משמעת עצמית
מה אשמה שבת וילך?😁

אני לא יכולה להסתכל על סיר,עוף או פפריקה!

מכינה לערב מרק עוף ופאי רועים
ולבוקר צונט אסאדו.

וזה הלם כי אני בד"כ מכינה ממש הרבה!

ויש סלטים שנשארו. מיליון.

זהו
די מיציתי...צריכה גיווןיעל מהדרום
לק"י

חלות ופוקאצ'ות מההקפאה
סלט גזר מגורד
סלק
טחינה
סלט חי

עוגה בחושה מהחג
עוגיות שוקולד צ'יפס מההקפאה

מתלבטת מה למתי, אבל בעיקרון:
קציצות הודו
עוף (כנראה עם הרבה שום)
קוסקוס
תפו"א בתנור (לבוקר)

אולי נכין גם פשטידת בצל וכרתי/ פטריות.
נכון איכה
באלי שנאכל סלט וחלות.

הבעיה שנהיים רעבים.

בערב אוכלים אצל חברים.

בבוקר
ירקות עם נודלס.
עוף / שניצל

סדש
בורקסים דג וסלט
אז אצלנואיכה
ער''ש עם חברים.
מביאים עוגה ואולי גם חלה.

סלט כבד
חצילים
טחינה
סלט ירקות
סלט כרוב

שבת בבוקר
שניצלים מהמקפיא / קציצות מהחג
אורז
שעועית צהובה גזר גמדי (שאריות מהחג)
קישואים ברוטב (כנל)

סדש
בורקסים מהמקפיא
פשטידת ברוקולי כרובית חלבית
ודג מעושן
בקטנה..באר מרים
(שבת תשובה - כל הבנים בישיבות.. אצלנו זה ממש מקטין את השבת..)

מטבוחה, חצילים - מהמקפיא
סלק - מראש השנה
סלטים חיים - מה שיהיה לי כח להכין)
דגים- מהמקפיא מהחג (חצי תבנית סלמון וחצי תבנית לביבות דגים)
פרגיות - מהמקפיא
קציצות עוף - מהמקפיא
אורז
אפונה

פסטה חלבית - הבת שלי הכינה היום כמות ממש גדולה אז ישאר למחר
בוקר חלבי - מהמקפיא
פיצות - מהבצק של החלות

מכינה 3 קילו בצק שמרים (מקפידה על הפרשת חלה לחומר בעשרת ימי תשובה):
חלות
עוגות שמרים קקאו - לנו, להקפאה למוצאי הצום, לשכנים (מסורת לשלוח לשכנים עוגה בעשרת ימי תשובה עם פתק סליחה ומחילה על כל ענייני השכנים..)
פיצות לבוקר.

וזהו. בקטנה ממש..
את מכינה בצק שמרים מתוק, שזה מתאים גם לעוגות?יעל מהדרום
לאבאר מרים
3/4 כוס סוכר ל 2 קילו קמח 80%

יוצא מצויין
איזה מסורת חמודה עם השכנים! נראה לי נאמץאם לשתיים
אצלנו אין הרבה קשר בין מאכלי החג לשבתהמקורית
אז יש גיוון אבל כח פחות..
מכל מקום הכנתי דג ברוטב מרוקאי לערב
למחרת בבוקר חמין
סדש מושט וסלמון בתנור

לחם קנוי.
סלטים - מטבחוה, חצילים, פלפל קלוי וסלק נשאר מהחג
גזר מגורד, טחינה, חסה, אבוקדו - בגסרת החדשים

עוגה קנויה.
וזהו
בסוף התפריט קצת השתנהטארקו
ליל שבת
חלות, סלטים
דג סלמון בשום
מרק קישואים

שבת בוקר
חלות, סלטים
עוף עם אורז ובטטות בתבנית אחת

סדש
בלינצ'סים
גבינה מתובלת
גבינה מתוקה
אולי גם פירה, כנראה לא נספיק

עוגה או עוגיות כלשהן
ממש אין כח...אוכלים כמה שיותר שאריות מהמקפיא...חילזון 123
השבת שלנואזדרכת5
ערב שבת:
מרק כתום
סלמון ברוטב עגבניות
קוסקוס ביתי

לקינוח עוגת דבש ועוגת גבינה.

בוקר:
כרעיים עם מלח גס
פרגיות מוקפצות

סלטים: חומוס, טחינה, פסטו, ממרח פלפלים וסחוג.
חלות ביתיות.
מה זה המרק קישואים שלכם?בוקר אור
תמיד מסקרן אותי
ממש פשוטטארקו
בצל מטוגן, צ'אנקים של קישואים(הרבה) וכמה שיני שום
מבשלים על אש קטנה עם מכסה הרבה זמן עד שהקישואים ממש רכים ומתפרקים כזה
מתבלים איך שאוהבים וטוחנים למרקם קרמי.
את עושה רוטב לבלינצ'ס?סוסה אדומה
איך את מסתדרת עם שבת?
בלי רוטבטארקו
אבל בעיקרון בכללי יוצא לי להכין רוטב פטריות לשבת ככה:
מכינה אותו מרוכז- בצל פטריות ותיבול עם טיפונת מים
מוציאה שיהיה בטמפ' החדר או מחומם בקטנה
מוסיפה מים מהמיחם בכלי שני לפני ההגשה

יוצא מעולה.
בטח שיש כוח לבשל בשבתfoodik

ויותר מזה, אין על זה שיש מבחר מאכלים לשבת המלכה על השולחן, זה גם יותר בריא ועדיף מאשר לקנות מקייטרינג שאין לדעת כמה שמן שמו באוכל ומי נגע בו.

פרסומות באתר הן בתשלום. במיוחד אם הן נכתבותטארקו
במהלך השבת.
כתבת לי?סוסה אדומה
לא. היתה פרסומת אחרייך.יעל מהדרום
לא, הייתה פה הודעה שנמחקהטארקואחרונה
מה אפשר לעשות עם חזה עוףמאוהבת בילדי

שהוא לא שניצל פרורים או על מחבת פסים?

גם לא מוקפץ.

המון דבריםfoodik

יש המון מתכוני חזה עוף טעימים ומגוונים עם טעמים מתוקים יותר, מלוחים יותר, מזרחיים יותר אפשר לומר.... הגיוון הוא אינסופי!

רוטב לשבתבינייש פתוח
הי כולם!
לאחרונה למדתי לאפות תפוחי אדמה בתנור. מסתבר שהשילוב בין שמן מלח פלפל אורגנו אבקת שום והרבה זמן בתנור גם אחרי שנכבה נותן תוצאה טעימה מאוד וקריספית. נחטף בכמויות.
לבשל בשר בתוך סיר,לא מסובך.
נשאר רק להוסיף רוטב טעים והתוצאה תהיה אידאלית...
מה ממליצים?
ככה:עשב לימון

לטגן בסיר- בצל, גזר וסלרי

להוסיף את הבשר ולטגן אותו קצת

 

לחתוך את הבשר

להחזיר אותו לסיר בתוספת מים ורסק עגבניות

לבשל שעה- שעה וחצי

להוסיף עשבי תיבול ושום

לטעום, לתקן תיבול

 

מוכן

 

איך אתה מבשל בשר בדרך כלל?

עד עכשיו הייתי פשוט שם שמן ומדליק את האשבינייש פתוח
ומכבה כשנראה מוכן.
המתכון הזה אם הבנתי נכון הוא גם בשביל לבשל את הבשר וגם לקבל רוטב נכון?
כן.עשב לימון
עבר עריכה על ידי עשב לימון בתאריך י"א בתשרי תשפ"ג 22:46

המים שבהם מתבשל הבשר, בנוסף לבצל, גזר, סלרי, שום ורסק עגבניות,

הם הרוטב. וכל הדברים נותנים לו את הטעם.

 

לא מתאפקת מלהוסיף שזו כל התורה על רגל אחת, ובעצם כל בישול של בשר (או עוף או מנה עיקרית אחרת) היא בערך אותו דבר. אם תרצה אפרט

אתה מאוד לא ברור, לא כל נתח מתאים לכל מתכוןופל לימון

יש נתחים שמתאים לצלות אותם בתנור

יש כאלה שעדיף לצלות/לבשל עם הרבה נוזלים ושאר תוספות

יש כאלה שעדיף  לטחון

אם כך מוזמנים לפרטבינייש פתוח
כל מה שמתאים עם תפוחי אדמה קריספים עם אבקת שום.
החל מאיזה בשר לקנות , איך לטגן ואיזה רוטב כדאי
טוב תלוי כמה אתה מוכן להשקיעופל לימוןאחרונה

צלי כתף  למשל מתבשל בהרבה רוטב, אפשר לבשל כגוש, לקרר לפרוס ולחמם ברוטב שנוצר

סינטה או אנטרקוט נצלים בתנור

אפשר לקנות רצועות שייטל ולהקפיץ בסגנון סיני עם או בלי ירקות

אפשר לקנות סינטה פרוסה ולהכין סטייקים ביין