מפסקת--
עוף עם תפוא בתנור בתיבול מינימלי
שעועית ירוקה
אורז עגול מלא
לפתיחת הצום- עוגת מיץ תפוזים ותה.
אולי אולי מרק ... נראה אם יהיה כח. בא לי להכין חרירה. אשמח להמלצה על מתכון
מקווה שיהיו לחמניות שוות ערב חג - לארוחת בוקר
לצהרים סלט, טחינה ואולי גפילטע לאיש שנראה לי פתאום שממש בא לו
מרק עוף עם אטריות
עוף בתנור עם תפו"א
עוגה דבש - כי זה מה שיש במקפיא, אם יהיה לי זמן אולי אכין עוד אחת
למפסקת מרק עוף
צלי קוביות פרגית פסטה
ענבים, עוגה/עוגיות
לא יותר מידיי, כדי לא להעמיס
3 כוסות קמח
1 כוס קורנפלור
1 אב. אפיה
2 סוכר וניל
1 כוס סוכר
2 ביצים
1/4 כוס מיץ
1 כוס שמן
מעט מלח
1 כוס קוקוס
אפשר לשחק קצת עם המרכיבים (בלי קוקוס, מים במקום מיץ). הקורנפלור עושה את הבצק רך.
אפשר להוסיף לחצי מהבצק קקאו (1 כף ו2 כפות מיץ) ואז יהיה 2 צבעים.
שמים צלחת עם סוכר בצד. כל עוגיה טובלים בצד אחד בסוכר ושמים בתבנית.
לאפות על 180 מעלות, אחרי 10 דקות להתחיל לבדוק
גמר חתימה טובה
ככל הידוע לי, הרבי היה מחלק עוגת לייקח בערב יום כיפור.
וחסידי חבד נוהגים לאכול עוגת לייקח בעיו"כ
אפשר מתכון לעוגת לייקח בתבנית אינגליש קייק?
פשוט קוראים לה "לעקח".
אין הבדל בינה לבין כל עוגת דבש אחרת.
אני מדברת על עוגת הלעקח שנוהגים לחלק בחסידות חב"ד בערב יוה"כ.
העוגה הזאת היא עוגת דבש רגילה בלי שום מתכון מיוחד או משהו.

שלום,
לפעמים אני בשבתות במקומות שבהם אין מקרר.
אני יכול להשתמש באותו בקבוק מיץ ענבים לקידוש בלילה, ביום ולהבדלה (זה אומר שאחרי הפתיחה בלילה כ-25 שעות לא יהיה במקרר)?
על כל בקבוק כתוב שצריך לשים בקירור אחרי הפתיחה... אז זה חובה מבחינה בריאותית או שבגדול מיממה אחת לא יקרה כלום?
על שינוע האוכל מהמטבח להיכן שהסוכה נמצאת הייתי הולכת על ארוחות בתבנית
סלטים כמובן.
מרק פחות מתאים לי גם כי עדיין חם וגם כי זה מאתגר לשנע ואני לא מכניסה סירים לסוכה
לבשל את כל האוכל הזה....
יעל מהדרוםוהכוונה היא לקונכיות בצק מוכנות שממלאים. אולי זה?

מכינה סירים גדולים של שגר ושכח...
אבל
יש משהו קטן חמי צמחוני לא אוכל בשר אז לכל דבר אני צריכה עוד משהו צמחוני.
אז בערב שבת:
כנראה בלינצס פטריות עם רוטב (יודעת שזה השקעה אבל את זה הבת שלי תכין)
גפילטפיש
מרק ענקי פרווה
פלפלים ממולאים
מגש עופות
אורז
תפו"א בתנור
שעועית או ירק אחר כתוספת.
בוקר שבת
דג מרוקאי
סלומון בתנור
שניצלים
פרגיות
אורז
תפו"א
חיטה
ועוד ירק...
סעודה שלישית:
פשטידת פטריות
פשטידת בטטה
פסטה
סלטים:
חציל פיקנטי
מטבוחה
חומוס
תפו"א
חציל מטוגן
חציל בפסטו
פלפלים
וסלטים חיים שנחתוך בשבת... (חסה/ירקות עגבניות שרי/כרוב וכו'..)
מה אומרת?
מה שכן חשוב להתחיל כבר מהיום להרוות את הגוף במים, זה עושה את כל ההבדל בין לצום קל ולבין לסבול בצום
יש למישהו מתכון בלי מרגרינה?
רוצה שיהיה פרווה.
כמה שיותר מפורט כי אף פעם לא הכנתי ולא אכלתי...
סמטאות

בסוף הלכנו על סלמון כמו תמיד
סמטאותמישהו כאן ניסה?
כי בתנור לדוגמא אני שם לכמה שעות (לא בגריל אף פעם לא ניסיתי אלא בחום רגיל) וזה יוצא מצוין
בעלי אקספרס אני רואה במחירים של 5 -7 שקל ובארץ מינימום 60 ![]()
כדי לרכך. סוחטת ומעבירה למעבד מזון עם כל דבר. אגוזים/ שקדים/ קוקוס/ ביסקוויטים
להיפך,
לכל הפירות שהזכרת, וגם לתפו"א ולבטטות, לוקח הרבה יותר זמן להבשיל. פשוט זה עוד בפרדס\שדה.
לעומת זאת, עגבניה, חסה, כרוב, מלפפון ודומיהם, מגיעים לבשלות מוחלטת לאחר כמה ימים\שבועות..
שמיר, כוסברה, פטרוזיליה, סלרי ובזיליקום
תודה מראש 

מלא אורז ןתפו"א
בשר ראש
חצי תבנית פרגיות
גזר עם חמוציות
סלטים שהכנתי בכוונה הרבה
עוגת מייפל ועוגת תפוחים
זה חוסך לי לבשל ברביעי חמישי
אצלי זה בלי חלב..
המרכיבים הם: ביצה, קמח, מים, קצת שמן ומלח.
מבקש אמונההאמת ששבוע שעבר שמתי בלילה במקרר ושכחתי אותה ליותר מ24 שעות וכשנזכרתי בה גיליתי שהיא עדיין טובה.
ואז עלתה לי השאלה הזאת - אם ככה אז לכמה זמן זה ניתן לשמירה

1. אפשר להכין דג ברוטב עם סול (פוטית)? בא לנו לגוון קצת מהאמנון...
2. אפשר להחליף כל מתכון עם בשר טחון להודו טחון? או שיש איזה קאץ'?
לחילופין - אשמח למתכונים עם הודו טחון לשבת בבוקר (כמה שפחות רוטב אבל שלא יצא יבש חנק) 
דג סול מטוגן ברוטב חמצמץ
רכיבים:
1 חב' דג סול קפוא, מופשר וסחוט
1 כוס קמח
כפית מלח
חצי כפית אבקת שום
לרוטב:
מיץ מתפוז אחד
1/4 כוס יין לבן חצי יבש
1 בצל קטן קצוץ
חצי כפית חרדל דיז'ון
כף פטרוזיליה קצוצה דק
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מיבשים את נתחי הדג בנייר סופג
מקמחים ומטגנים
קודם את הצד בלי העור
מניחים בצד.
במחבת קטנה מזהיבים את הבצל הקצוץ במעט שמן
מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה
מבשלים דקה ומסירים מהאש
מערבבים לרוטב את הפטרוזיליה ויוצקים על הדגים המטוגנים
הום פרייז?
)
לרסק פרי עם מיץ לימון ומים, ולתת לו לקפוא ואז לרסק שוב- גלידת פירות
מוס פשוט- קצפת צמחית אחת עם חצי כוס סוכר (משערת) ולהוסיף טעם כלשהו- כפית קפה/ שוקולד מומס/ קרם נוגט/ ממרח לוטוס
ישראלית2❤🇮🇱נכון כבר יש שרשור כזה? אני מניח שכן אבל אני רוצה תגובות אז פתחתי בנפרד
אל תייבשו. מה אם מכינים לראש השנה???? והכי חשוב מתי????
יש מוצ''ש ראשון להכין הכל. או לפני שבת להכין דברים שמקפיאים.
אז שלי בתגובה הראשונה.
ושוב, אל תייבשו
טארקו
יעל מהדרום