שרשור חדש
שאלה דחופה- גרנולהש.מ.ש

האם אפשר להוסיף לגרנולה חיטה או גריסים?

אני חושב שזה תלוי מה את רוצה לעשות איתם-משה ר-אחרונה

אם זה לבישול נראה שזה בסדר, אבל לעוגיות אני לא חושב, מכיוון שחיטה ורגיסים צריכים בישול ממושך בשביל שיתרככו.

ריבת אתרוגיםyaeli30

1) למשהו יש מתכון לריבת אתרוגים?

2) איפה שומרים אותה, וכמה זמן היא מחזיקה?

מבשלים המון זמן עם המון סוכר חיה וקיימת

אבא שלי עושה כל שנה, לא חושבת שיש לו כמויות מדויקות.

שומרים במקרר, מחזיק הרבה זמן לפעמיים עד ט"ו בשבט.

אפשר להחליף את הסוכר במשהוא יותר בריא??שריתת
הנהמייכ
מקלפים את האתרוגים, מנקים מהפסולת בפנים, חותכים קוביות, שמים בסיר, משרים במים יום ואחכ מרתיחים הכל יחד, לאחר ההרתחה מחליפים את המים, ושוב משרים, (זה מפיג את המרירות ומרכך את הפרי )
לבסוף מבשלים עם סוכר, נראה לי חבילה סוכר עבור סיר בינוני.. משו כזה..

זה מחזיק מעמד יותר משנה אם שומרים בהקפאה, כי הסוכר משמש גם כחומר משמר.

בתאבון וללידה קלה

בהצלחה
על כל אתרוג תוסיפי קילו סוכריוני
טוב, לא בדיוק ככה..

אבל בגלל שמגדלים את האתרוגים עם דגש על ההדר שלהם ולא על המאכל אז הם מאוד מרים.

מומלץ להשתמש באתרוגים שנהיו בשלים כבר על העץ ולא ע״י זירוזים למיניהם
^^ אבל לא כדאי להכין ריבה מהאתרוגים שברכו עליהםט'

האתרוגים מלאים בחומרי ריסוס רעילים והמון המון חומר משמר.

 

תזהרו! האתרוגים שאתם מברכים עליהם בסוכות שתו הרבהתפצי
ריסוסים וכימיכלים כדי להגיע לגודל הנכסף. לא כדאי לאכול. בטח שלא נשים בהריון!
הסגולה..חסין קדוש

לא אכנס כרגע לעניין של סגולות באופן כללי,

אבל כל הסגולה בריבת אתרוגים היא דווקא העשויה מאתרוגים שבירכו עליהם.

 

חורף בריא

ושבת שלום

חשוב מאוד! הקליפות מרות מאוד תקלפי טוב טוב שלאחיה וקיימת

תישאר אפילו חתיכה קטנה.

ועוד משהו זה לא יוצא כמו ריבה קלאסית, ז"א משהו שאפשר למרוח אלא חתיכות פרי מתוקות.

לא הבנתימבט קדימה

בס"ד

דבר ראשון לפי דעתי האתרוג שלנו גדל על אחד העצים של השכנים... 

יתכן אפילו בלי ריסוס או זירוז...  (הוא קצת קטן...)

דבר שני, מה זה אומר לקלף? כמו תפוז? את כל הקליפה?

דבר אחרון, כמה סוכר מינימום על אתרוג בגודל דומה לקלמנטינה...?

לקלף כמו בטטה.. עם קולפן...מייכ
ריבת אתרוגיםיהושבעט5
עבר עריכה על ידי יהושבעט5 בתאריך כ"ג בתשרי תשע"ד 07:41

אתרוגים שברכו עליהם מרססים אותם פי 20 מהמותר כי הם לא מיועדים לאכילה.

אם אתם מוצאים אתרוגים לא מרוססים ,תכינו מהם אחרת לא מוצלח.

לקחת סקוצ של כלים לשפשף טוב עם סבון כלים לשטוף,לבדוק מכנימות ,לקלף את הקליפה הנגועה או לחתוך  בסכין.

הכנה לחורר את האתרוג במזלג סביב סביב.

להרתיח אותו פעמיים שלוש,לאחר כל פעם לשפוך את המים ולמלא מים חדשים.

לחתוך להוציא את הליבה והגרעינים.

לחתוך לקוביות ,לשים סוכר ביחס של 1:1 על קילו פרי קילו סוכר (אפשר גם פחות כוס או שתיים סוכר)

להוסיף כפית מיץ לימון.

לתת רתיחה ואח"כ לבשל על אש קטנה שעתיים.

לערבב מידי פעם .לוודא שהנוזלים לא נגמרו אחרת זה נשרף בציק.

באותה שיטה עושים סוכריות את פרי האתרוג לחתוך קוביות של 2 ס"מ.

את הסוכריות אני מקפיאה.

לפני ששופכים את הריבה לצנצנת זכוכית צריך לעקר אותה.

אפשר לעקר בתנור תבדקי בגוגל.

 

ויוצא מזה ממש ריבה למריחה?חיה וקיימת
פשוט לוקחים ת'אתרוג חותכים לחתיכות קטנות ומבשליםנעומה=)

עם סוכר?

חשוב - צריך לבשל עם מיםאם הבנים12

ולהחליף מים 3 פעמים ולהרתיח - כדי להוציא את המרירות.

אח"כ מבשלים עם סוכר וכו'

ריבת אתרוגים של אמא שלי (יוצאת מעולה)-משה ר-אחרונה

מגרדים את הקליפה החיצונית(שלא יישאר כלום)

לשטוף טוב, לשלוק לשלוק כעשר דקות, ברגע שמגיע לרתיחה לתת עוד 20 דקות.. ואז שוטפים שוב ומניחים במים ללילה במקרר, ואז פורסים אותם, (כמובן שמוציאים את הגרעינים)
שוקלים אותם, ואם יש חצי קילו, אז שמים חצי קילו סוכר, מניחים אותם יחד עד שמוציא את כל המיצים שלו, מוסיפים כוס מים וממיסים את הסוכר, מבשלים עד שמתרכך לגמרי, אפשר להוסיף גם ציפורן, לקראת סוף הבישול מוסיפים כרבע כוס לימון..

 

 

חשוב- כדי שלא יצא מר, להקפיד לגרד את כל המעטפת של הקליפה, לשלוק ולהניח לילה במקרר ולשטוף..

רק רציתי לעדכןרסיסי לילה..
לאחר ששאלתי למה החלות בוקעות לי, וקיבלתי מכאן המון עצות טובות.. אז התפחתי הרבה זמן הפעם- ולא היה שום בקע! יצא מושלם, ב״ה!
תודה לכולם!

שבתשלום

מקסים! אפשר לקנות? פעימה
איזה כיף לך ולפורום.דינה ל.

והן נראות מקסים וטעים ממש!

כל הכבוד

חלות מעולות. לפי אלו עצות פעלת?כלנית1אחרונה
חקל תפוחין קדישין..חסין קדוש

אוכלים תפוחים?

מבריקים? (חרמון / גרנד-סמיט)

 

באיזה חומר מבריקים אותם?

האם הוא בריא לאכילה?

 

נסו זאת בעצמכם:

שטפו התפוחים היטב, מים, סבון, אפילו לשפשף חזק עם סקוצ'.

קחו סכין חדה וחלקה (שאינה משוננת) גרדו הקליפה החיצונית של התפוח.

מה אתם רואים???

 

בתיאבון..

שבת שלום

תפוחים מחו"ל או גם בארץ?כלנית1אחרונה

תפוחים מחו"ל מצופים בשומן (טוב לקראת החורף...). מן הסתם שומן של בע"ח נפוץ...

ולפעמים הם מצופים בציפוי שעשוי מהפרשות של חרקים (מלא חלבונים...)- שלאק.

ויש תפוחים שהזריקו להם טעם ענבים. ויש להם בעיית כשרות.

 

יש מצב שתפוחים מגיעים לארץ ומקבלים השגחה כמו כל הפירות והירקות במחלקה, כולל הציפוי?

 

 

 

עזרה מהפורוםיעל 1

שלום לכולם,

 

אני מקווה שזו הבמה הנכונה לבקשה שלי.

אני סטודנטית, עובדת במשרה חלקית ואמא לשניים ובכלל אני מאד עסוקה. המיקסר שלי התקלקל ואני זקוקה בדחיפות לחדש. אין לי הרבה זמן להשקיע בחיפושים ואני צריכה משהו שיוכל לעבוד הרבה (הילדים שלי מאד אוהבים עוגות) ולא יהיה יקר מדי.

 

למישהו יש המלצות?

תודה לכל המצילים

עוף שלםמתנסה

אני רוצה להכין עוף שלם ממולא

 

הבעיה היא שאף פעם העוף לא יוצא לי מספיק אפוי

 

איך מניחים את העוף? כמה זמן אופים? מכוסה?

 

 

אשמח לטיפים ודגשים

אני אופה לפחות שעתיים מכוסה בנייר כסףציליגילימימי

וקצת לפני סוף האפיה מורידה את הנייר כסף כדי שיתפוס קצת צבע... (לא הרבה זמן, מקסימום 10 דקות).

 

תנעצי מזלג/קיסם בעוף לראות שהוא יצא מספיק רך.

 

מה המילוי שאת שמה? אני בדר"כ עושה מילוי של אורז, וכמובן מבשלת את האורז לפני...

 

בתאבון!

אפשר גם לבשל, רק שאז קצת קשה להוציא מהסירחיה וקיימת

אנחנו מכינים חמין עם עוף ממולא, יאמיאממ טעים.

אני כמה דקות לפני הסוף-ת.אחרונה
מעלה את המעלות ושמה על גריל..
בהצלחה!
שניצל דג סולטובוש

אפשר בלי ביצה בציפוי ורק עם קמח?
מישהי ניסתה?
בדיוק עשיתי שבוע שעברמתנסהאחרונה

עשיתי שניצלונים קטנים רק עם קמח

 

יצא מעולה, לתת להם להיות קצת קריספי

דחוף... הכנתי לזניה, ורק אחרי שהכנסתי לתנור גיליתיפנסאי
שיש צורך לבשל את העלים לפני זה...

מה עושים? נראה לכם יש סיכוי להציל את התבנית או שדינה לפח?
לא חושב שזה כזה נורא, העלים יתרככו עם הרוטב..-משה ר-
מה?? בחיים אנחנו לא מבשלים את העלים לפני!דינה ל.
ואנחנו מכינים לזניה לעתים קרובות.

אל דאגה- יצא מצוין
בעיקרון יש לזניה שמצריכה בישול לפני-משה ר-אחרונה

(כמו פסטה,רבילוי וכ"ו )צריך לבדוק באריזה.. 

דרך מעשית ללבן רשת של תנור, מישו יודע?חיה וקיימת

לא כ"כ קשור לכאן, אבל כנראה גם אתם הטרפתם פעם משהו.

בד"כ לא שמים אוכל ישירות על הרשת-משה ר-

ככה שלא נצרך ליבון חמור, מה שעושים פשוט מחממים את התנור על חום גבוה, עם הרשת בפנים.

הרב אמר שצריך לחמם עד שהברזל יהיה אדום, איך עושיםחיה וקיימת

את זה?

שמתם אוכל ישירות על הרשת?-משה ר-

בכ"א ליבון חמור אפשר לעשות או עם ברנר, או להניח את הרשת על הכיריים ולהדליק..

הכנו פסטה מוקרמת והרשת הבשרית היתה מעל התבניתחיה וקיימת

לא ברור איך לא שמנו לב.

מה זה ברנר? לשים על הכריים ילבן עד שהרשת תהיה אדומה?

הייתה מעל מבלי ליגוע? אז לא לא ליבון זה הגעלה..-משה ר-

במצב כזה פשוט לנקות את הרשת, וכמו שכתבתי בהודעה הראשונה לחמם תנור ולשים אותה כשעה..

בברנר משתמשים בד"כ במטבחים גדולים..

העיקרון של ליבון חמור, הוא לשים את הכלי על מקור אש גלויה עד שהוא מאדים..

הדין הוא כבולעו כך פולטו, אם בלע במגע ישיר ליבון חמור, אם בלע עם מעט נוזלים(מחבת) ליבון קל, אם בלע בנוזל כמו תבשיל בשרי בסיר חלבי, דינו הגעלה..

תודה לך! אבל הרב אמר לי ללבן עד שיהיה אדום, איךחיה וקיימת

עושים את זה בלי להרוס את הרשת?

כנראה שהרשת "רק" תשחיר אבל עדיין תהיה שימושית-משה ר-

מאד תמוה לי מה שהרב שלך אומר, כי לפי מה שאת אומרת אין בכלל צורך בליבון..

אני ישאל שוב, אולי לא הסברתי לא ברור מה קרה רקחיה וקיימת

אמרתי שנטרפה לי הרשת.

תשחיר זה אומר תישרף? איך אני ישתמש בה ככה?

נראה לי שהרב אמור גם להסביר איך לעשות את זה מעשיתחילזון 123

תבררי מה הוא התכוון בדיוק לעשות.

הוא אמר להדליק אש ולהכניס בפנים עד שיהיה אדוםחיה וקיימת

הרעיון הוא שהברזל יהיה מלובן, אם אני יכניס אותו לאש הוא ייהרס, השאלה אם יש דרך אחרת ללבן ברמה כזו או שמכורח המציאות הליבון הורס.

עדיף לשאול רב.פעימה
^^^יהודיה מא"יאחרונה
מה אפשר לעשות עם קצפת מיותרת? אפשר להקפיא?שריתת
מוס!!מעפר אני באה

יאמי!

תמישי שוקולד ותקפלי לבפנים!

לנו יש מתכון לעוגת שוקולד עם ריצ'אביה*

יוצא טעים ממש..

תביאי מתכון!!מיסטר דוםאחרונה
שמנת מתוקה..yaeli30

יש לי מתכון לעוגה עם מעט שמנת מתוקה, במה אפשר להחליף את זה?

בטח אפשר להחליף בקצפת צמחיתיעל מהדרום
לא כל עוגה אפשר להחליף בצמחיתמשיח עכשיו!

אני הכנתי פעם עוגת שיש(עם מתכון של קונדיטוריה) עם קצפת, והיא פשוט לא תפחה. ועם השמנת היא הייתה מעולה

מיץ תפוזים ותוסיפי טיפה שמןמיסטר דוםאחרונה
עשינו בביתמיסטר דום

גנאש עם כוס שוקולית ואחרי על השוקולד שבסיר נשאר טיפה שמנו תמרים אגוזים פקאן לא קלוי מים בצל תבלינים וכן כן כנפיים...ויצא ליגה !!!!

עם רעיונות מקוריים כאלו, מתי אתה פותח בלוג?כלנית1

אף פעם לא הבנתי איך יכולים להמציא מתכונים שמכילים כמה רכיבים הזויים,

כמו זיתים- בצל- דבש- חרדל, או עוף עם קפה.

אולי הם מתבססים על חומרים שנמצאים כבר ממילא על השיש, כמוך ומ.געים למתכונים מקוריים 

זה לא כזה הזוי, ראיתי בעבר מתכונים כאלה של שפים-משה ר-

בכירים, והרבה פעמים משתמשים בשוקולד לבשרי..

רק אני לא הבנתי, איך כנפיים עם שמנת?אני ירושלמית
איפה ראית שמנת?-משה ר-
א. שמנת?! ב. גם אם כן קצפת צמחית ורק של ריצ'..מיסטר דום

וכלנית לא ראיתי שום מתכון כזה כי זה היה כל כך אילתור ולחבר טעמים שנראו לנו משתלבים וזה התבסס על הטנזיה של המרוקאים רק משודרגת...

חחח... ראיתי שכתבת 2 שמנתאני ירושלמית

לא עלה בדעתי שזה ריץ' חשבתי שהטעות היא בכנפים...(שזה משהו אחר..)

נראה לי התבלבלת בשרשור..-משה ר-אחרונה
הכנתימיסטר דום
עוגה עם כוס שוקולית כוס סוכר שתי קמח אבקת אפיה שלושת רבעי שמן חמש ביצים והפרדתי ואז עשיתי ציפוי משתי שמנת ושתי שוקולד וכוס שוקולית
וזה יצא כמו שוקו וממש טעיםמיסטר דום
רק שהייתי מפחית בפעם הבאה שוקולית כי זה יצא קצת מתוק מידי
הכנתי פאי שוקולד לבן טעים בטירוףכלנית1
אבל שוקולד לבן לא טוב בד"כ לבישול ואפייה..מיסטר דום


ותביאי מתכון אם הוא כ"כ מוצלח ותמונה אם זה לאהתחסלמיסטר דוםאחרונה
רוטב פטריות ושניצליםשריתת

שלום! אני מכינה רוטב סמיך שמכיל חתיכות שניצלים ופטריות ורציתי לדעת אם מותר לחמם אותו על הפלטה...הוא בעיקרוןמאוד סמיך ומכיל הרבה...לא כמו מרק...

שאלות כאלה הן לרב ולא לפורוםיהודיה מא"יאחרונה
פחזניות-דחוף!!שריתת

הכנתי פחזניות וכתוב לאפות 50 דקות. זה נראה לי המון זמן...איך אני יודעת שהם מוכנות???

50 דקות זה המון-משה ר-אחרונה

חצי שעה 35 דקות זה מספיק, כמה הטמפ'?

תראי אם הפחזניות תפוחות וקיבלו צבע יפה..

בוקר טוב! עוגת נפוליאוןשריתת
עבר עריכה על ידי שריתת בתאריך ט"ז בתשרי תשע"ד 10:38

אני רוצה להכין לשבת עוגת נפוליאון וזאת הפעם הראשונה שלי...יש למישהוא מתכון שמצליח?

ועוד משהוא...יש למישהוא קרם למילוי פחזניות שהוא פרווה?

לפחזניות:מיסטר דוםאחרונה
קצפת עם פודינג וניל ומים לפי העין
יצא טוב אם אקפיא תערובת לעוגה?משיח עכשיו!

אני מכינה עוגה בכמות של 2 תבניות. אם אחת מהן אקפיא (לפני האפייה) ורק ביום שישי הוציא כדי לאפות אותה - זה ייצא טוב?

לפי דעתי כןרסיסי לילה..
ספרי איך יצא?קצפת

זאת עוגה בחושה? מעניין אם האבקת אפיה תעבוד אחרי ההקפאה.

חח בסוף אפיתי את שתיהןמשיח עכשיו!אחרונה

ואת השנייה חילקתי למשפחה אחרת

ושוב, מבקשת עזרה... רוטב פטריות לבורקסעין צופיה

אשמח למתכון מהיר, פשוט, חומרים זמינים - וטעים כמובן!

תודה על המאמץ וחג שמח!

הכי קל!אמת ואמונה

מטגנת בצל  + פיטרויות אפשר מקופסת שימורים,

מוסיפים תבלינים - מלח , פלפל , כמון. אפשר במקום אבקה של רוטב פיטריות או אבקת מרק פיטריות.

מוסיפים מים וקצת קמח לפי הסמיכות שרוצים.

 

בהצלחה!

תקני מוכן של אוסם יוצא אחלהמיסטר דוםאחרונה
טורטייה - מחפשת רעיון חדש...עין צופיה

חשבתי להכין לחג טורטייה במילוי גבינת שמנת וסלמון מעושן. הכנו לר"ה והיה מצוין.

קניתי טורטיות וקניתי גבינת שמנת

וסלמון מעושן...הבנתי שזה יכול להיות בעיה בהריון (דג לא מבושל, שמעתם על זה?!).

 

אז אשמח לרעיונות חדשים למילוי הטורטייה, בהנחה שגבינת שמנת שוכבת במקרר למטרה זו.

תודה!

אם את מחממת את זה היטב אין בעיה.יהודיה מא"י
האם השבת לי?עין צופיה

בעקרון, אני מחפשת רעיונות למילוי חדש... (על בסיס גבינת השמת, אם אפשר) תודה!

היא ענתה על השאלה אם זה בעייתי בהריון..אביה*

הבנתי... - אז נשארת השאלה,ועוד שאלה על רוטב פטריותעין צופיה

תודה, יהודיה, אני לא בטוחה שזה מספק, אנסה לבדוק זאת יותר.

 

ועדין אני מחפשת רעיונות למילוי הטורטייה, עדיף בליווי גבינת שמנת,

 

ובקשה נוספת, 

אשמח אם תוכלו לתרום לי מתכון קל וטעים לרוטב פטריות לבורקס.

(בר"ה הכנתי רוטב לפי מתכון שקבלתי, שהכיל גם חרדל. יצא מזעזע ברמה שנמנעתי להגיש לבני ביתי...)

 

תודה וחג שמח!

רוטב פטריות קל וטעים>>נדנדה כתומה.

מטגנים בצל. כששקוף מוסיפים פטריות פרוסות [טריות הכי טעים, אבל אפשר גם משומרות.. לסנן טוב, ולשטוף אותן במים שיהיה להן פחות טעם לוואי..] ומטגנים עוד קצת.

מוסיפים בערך 2-4 כפות קמח [לסמיכות, ותלוי בכמות של הרוטב] ובערך 2 כפות א. מרק פטריות.. אפשר בלי אבקת מרק- קצת יותר קמח, ותבלינים לפי הטעם [מל"פ, שום גבישי, פטרוזיליה.. מה שטעים לך..]

 

מוסיפים בערך 2 כוסות מים.

מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש קטנה עד שמגיע לסמיכות הרצויה..

 

אפשרות- אחרי שמגיע לרתיחה, להוסיף 1 כוס חלב/ 1 שמנת מתוקה לבישול.. יאמיי

זהו קלי קלות וטעיים אשש

 

תודה ושאלה -עין צופיה
והשאלה---עין צופיה

האם אין צורך להוסיף טעם מיוחד כמו יין או משהו אחר?

אין צורך בעיקרון.. הטעם הוא בעיקר מהפטריות והבצל..נדנדה כתומה.אחרונה

אם את רוצה, אפשר להוסיף מעט יין לבן [אני משתמשת בחצי יבש בד"כ לבישול..]

הייתי שמה פחות מרבע כוס.

שאלה דחופה-הלליש

אם אני רוצה להכין שניצלים בתנור, איך אני צכה לעשות את זה שיצא טוב?

 

תודה!!

תנסי את זה-משה ר-אחרונה
מה אתן מכינות לחג??מיסטר דום
לא רק בנות מבשלות, אתה יודע...ניל"ס

ולשאלתך, אני לא מבשלת לחג כי אנחנו לא בבית, ובכ"מ בעלי מבשל ולא אני

שאלה מצויינת - אני רוצה לגוון ומחפשת רעיונותט'
גם אנחנו כאילו די מיצה ...מיסטר דום
וגם צריך קינוח מיוחד!
הנה התפריט שלי ענת=)

חג ראשון מסוגו שאנחנו בביתנו! 

ט' אם את באזור תבוראי לבקר הרבה חושף שיניים

 

ליל חג: גפילדפיש בסגנון עדות המזרח (-אמא הכינה ושלחה)

עוף בתנור עם ירקות (תבלינים ורסק שרוף טוב!!!! כ"כ התגעגעתי לעוף שלי!)

קינוח תה חם

ופאי שוקולד -דרוש מתכון טוב ולא מסובך..

 

לבוקר:

לחם בעג'ין -פיצת בשר

פסטה אדומה

עוף

סלט ירקות

 

קינוח: שתרודל תפוחים, עוגיות שוקולד וקוואקר

 

סלטים:

מטבוחה 

פלפל קלוי 

טחינה

חומוס

גזר מתקתק

תירס

חצילים ועגבניות

פאי שוקולד כמו שבקשת...אוסנת

200 גרם שוקולד

150 גרם מרגרינה

6 ביצים מופרדות

כוס סוכר

(1/4 כוס קמח מצה)

 

להמיס את השוקולד והמרגרינה, לקרר ולהוסיף חלמונים.

להקציף את החלבונים עם כוס סוכר.

לערבב הכל ביחד...

 

לשים 1/3 מהתערובת בתבנית 26 משומנת (מומלץ מאוד מאוד להוסיף קמח מצה!) ולאפות 10 דקות.

לקרר מעט, לשפוך את שאר התערובת, ולשים במקפיא.

 

 

אני מחפשת גם קינוח. יש לי ריצ'ים. יש לך רעיון?

נשארו לך רימונים?מיסטר דום
כן!אוסנת

בניתי עליהם לליקר רימונים, אבל אפשר משהו אחר...

 

נשמע מעניין

מה שאני אחראית עליו זה-אביה*

רולדת בצק פילו ממולאת בשר וצנוברים (נוסה בהצלחה מסחררת בראש השנה..)

יהיו גם חביתיות ממולאות חזה עוף, בצל ופטריות,

שניצלים ממולאים,

קציצות תפו"א ממולאות (סימן ממולאים.. ) [זה מין פירה עם קמח וכלמיני שממלאים בקציצת בשר (הודו למען האמת), ומטגנים.. טעים מאוד!!]

 

אמא שלי בעיקרון כתבה תפריט אבל אני לא זוכרת מה חוץ מזה (התפריט הוא לחג ולשבת..)

 

בגזרת העוגות-

2 רולדות,

בראוניס 2 שכבות של קרין גורן (רק עם שמן במקום מרגרינה)

אלפחורס

ומה שנשאר במקפיא

 

אם מישהו רוצה מתכון מסויים, שיכתוב.

מתכון לרולדת בצק פילו - אפשר?oriyali
וגם - איך מגישים אותה?מודדת כובעים
האם עניתי לך על השאלה במתכון?אביה*

לזה התכוונת?

אם לא תשאלי מכוון יותר..

כן, תודה! מודדת כובעים
המתכון-אביה*

חצי ק"ג בשר טחון

 

מטגנים שני בצלים גדולים קצוצים, מוסיפים את הבשר

ומטגנים היטב היטב

מוסיפים:

צנוברים (ואפשר גם אגוזי מלך- אנחנו לא שמנו)

כוסברה (לא חייב)

ומתבלים ב:

מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט טחון (חשוב, ניתן להמיר בקינמון למי שאוהב).

 

מהכמות הזאת יוצאות 2 רולדות.

אופן השימוש בעלי פילו:

לכל רולדה משתמשים בשלושה עלים (אפשר גם בשניים).

משמנים מעט בין עלה לעלה (ממש מעט כי הבשר מוציא מספיק שמן)

מניחים חצי מהכמות לכל אורך העלה, מגלגלים, שמים ביצה ושומשום (יש כאלו ששמים שמן במקום הביצה, בעיניי יבש יותר)

ולתנור.

ניתן "לסמן" עם סכין לפני האפיה.

אנחנו לא סימנו.

הקפאנו את זה (כשעשינו לרה"ש, וגם היום עשינו כבר לסוכות)

מפשירים, מחממים על הפלטה חותכים ומגישים.

(לא עשינו רוטב)

 

 

אם יש עוד שאלות- בשמחה.

חג שמח

מממ נשמע נהדר!כמו מים
מתכון הורס!! מומלץ מאוד!!שריתת

את המתכון הזה אמא שלי עושה כל סוכות...כדי שיהיה טעם טוב כשנאכל...

ואני ממליצה עליון החום!!

עיגולים של בצק עלים שמעל מפזרים רוטב פטריות עם חתיכות של שניצל....מי שרוצה מתכון...בכיף!!!

לאביה* בקציצת תפו"א התכוונת למפרום מן הסתם?ותן טל
לא....אביה*

זה פירה, ממלאים בקציצה, יוצא עיגול, ואז מטגנים.

 

זה יותר ארוך, כן?- הפירה יש בו גם קמח ותבלינים וביצים, אחרי שעושים את העיגולים צריך לצפות בביצה ולהקפיא כמה זמן ליציבות.. זה בגדול.

מתכון מפורט מהספר, אם יהיה דורש...

מתכוונת לבנטז?יעל מהדרום

לק"י

 

עשיתי לי חשק להכין לחג..

נראה כבר.

לא יודעת, אולי...אביה*

אין לי מושג איך קוראים לזה,

זה מספר מתכוני עדות לפסח- רק שבפסח זה עם קמח מצה.. (אולי גם בזה?)

בלנ"ד אבדוק מחר....

זה בהחלט בניטז וזה אחד המאכלים היותר טעימים שיש..אורושקושאחרונה
רוגלך בצק ממולא כרוב (ללא מרגרינה); בורקס בשרכלנית1

מצאתי מספר מתכונים מעניינים בעיתון משפחה:

בורקס בשר (חצי שמן וחצי מרגרינה).

רוגלך בצק ממולא כרוב ופטריות (מוותרת על הפטריות).

 

מקוה שיהיה לי זמן וסבלנות למקוריות

כלנית, איך יצאו הפחזניות שהכנת לראש השנה?מודדת כובעים
בסוף לא הכנתי. והרוגלעך- הבצק לא מוצלח כלנית1

מזל שהתחלתי היום. אעבור למתכון הבא. 

אוי, ואני תיכננתי לחקות את ההצלחה שלך בסוכות..מודדת כובעים
אצלנומשיח עכשיו!

סלמון ברוטב טריאקי. מהמם בטירוף

עוף  שלם בשמן זית ופפריקה עם  קוביות תפו"א

אורז לבן

 

וסלטים: חציל בתנור עם טחינה, תירס, מלפפונים עם בצל סגול,  וכו'

 

 

אצלנוג'ינג'ית מנמשת

ערב חג:

בורקס (סוג של..מתכון ביתי) במילוי בשר עם רוטב קורקבנים

פרגיות 

קוביות תפו"א ובטטה

ירקות ברוטב בשרי

גלידה+לפתן תפוחים

 

חג בבוקר

אמנון בתנור

בשר בקר/לשון

חזה עוף מגולגל במילוי נקניק

שעועית בפרורי לחם

אורז

גלידה+לפתן תפוחים

 

נשמח למתכון השעועית בפירורי לחםהשני
בשמחה. הוא ממש פשוטג'ינג'ית מנמשת

מבשלים את השעועית במים עם מלח.

בנפרד מוסיפים לפירורי לחם מעט שמן, שום גבישי/אבקת שום ומלח ומטגנים קלות.(זה צריך להיות קריספי)

 

מוציאים את השעועית מהמים ומחכים שתתייבש(אם לא זה יוצא דייסתי עם הפרורי לחם)

לאחר הייבוש מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים.

בהצלחה ובתאבון