נורא מתחשק לי להכין משהו טעים לנשנש לכבוד החג...
חיפשתי פה ולא מצאתי מתכון לעוגיות גרנולה!
אשמח למתכון
ו-לרעיונות נוספים לנשנושים...
נורא מתחשק לי להכין משהו טעים לנשנש לכבוד החג...
חיפשתי פה ולא מצאתי מתכון לעוגיות גרנולה!
אשמח למתכון
ו-לרעיונות נוספים לנשנושים...
חצי כוס שמן
1 וחצי כפות גדושות דבש.
2 כפות מים.
להמיס ביחד.
לערבב:
3\4 כוס קמח מלא
4\1 1 כפית א"א
3\1 כוס סוכר חום
1 כוס שיבולת שועל
3\1 כוס קוקוס
70 גר' צימוקים
90 גר' אגודים קצוצים דק.
לשפוך מעל התערובת את הדבש ולערבב, אם יש צורך ניתן להוסיף עוד כף מים.
ליצור עיגולים קטנים ולהדקם היטב ולאפות 25 דקות
בתאבון.
מה זה אומר 4/3 כוס קמח????
לא יודעת זה היה נראה לי קצת מדי....
יצא טעים!!!!!!!!!!!!!!!![]()
שאלה: לא שמים ביצים??
חילופי אז נשאיר את זה ככה.
לחמם סיר ריק עד שירתח, לשפוך לבפנים 4\3 כוס סוכר להנמיך את האש ולהוסיף כף גדושה סוכר ולבשל בערך 3 דקות.
להיזהר שלא ישרף
להוסיף 4\3 כוס ריץ (לא להיבהל מגושים) לערבב ולסגור את הסיר וחלבשל עוד 10 דק' על אש קטנה, מידי פעם לבחוש, כאשר התערובת בהירה וחלקה לכבות את האש ולהוסיף:
80 גר' קשוי 80 גר' אגוזי לוז ו80 גר' שקדים- כולם קלויים ללא מלח וקצוצים גס.
לערבב היטב ולהוסיף שבולת שועל כמה שנכנס, ז"א לשים עד שרוב הסירופ נספג (עדיף שיהיה רטוב מידי מאשר יבש מידי). לשטוח על תבנית ולהקפיא, לחתוך למלבנים (אמור להראות כמו חטיף שוגי) אפשר לזגזג שוקולד מעל.
בהצלחה ובתאבון.
הללישנכון המתכון של השוקולד צ'יפס של אופנהיימר?
אז ככה: במקום הקמח שמים 2 כוסות קווקר, וחצי כוס קמח.
במקום השוקולד צ'יפס שמים אגוזים וחמוציות...
אפשר גם כפית יין...
שבלולוןאנחנו אוהבים מאוד
טעים.
לעוף שלם (2 כרעיים , 2 כנפיים)
כף חרדל ו-3 כפות סילאן. כף שטוחה שום כתוש (ניתן להמיר בחצי ראש שום טרי פרוס לפרוסות)
שופכים על העוף
מערבבים היטב
אופים בתנור כשעה וחצי(שעה ועשרה סגור ועוד 20 דקות פתוח)
בהצלחה ובתאבון
הכנתי אתמול לפי ההוראות של יהודיה. יצא מצוין!
מה עם האכסון? במקרר או בפריזר? כמה זמן מחזיק מעמד?
עוד לא ממש תיכננתי מה לעשות איתה. אשמח לרעיונות...
זה כ"כ טעים שלא נשאר בבית יותר משבוע...
הציעו פה פעם גלידת ריבת חלב.
ממולץ בחום) אבל הריבה יוצאת נוזלית מיד בשביל מלית, לדעתי הריבה מצוינת בתוך עוגות אבל לא מספיק מוצקה בשביל מריחה.
אבל אפשר להקפיא כדי לשמור לזמן אחר.
אם היא עשויה היטב היא יכולה להחזיק המון זמן במקרר, בטוח יותר זמן מכמה שלוקח לגמור אותה....
שאלה:
אני מכינה לחג בבוקר פלפלים ממולאים באורז ובשר טחון.
מה עוד אפשר להכין עם זה כתוספת לא מכבידה שהולכת עם זה?
תודה רבה.
כי בממולאים יש:
פחמימה,
ירק,
ובשרי..

אז גם אצלנו זה תמיד מוזר כזה..
בעזהי"ת
שכדאי למלא בבשר בלבד ולהגיש את האורז בנפרד, אחרת האורז מייבש את הבשר..
נשמע הגיוני וגם פתרון טוב 
בערך לקחת כף ולמלא את הפלפל מהרוטב שבחוץ.. ככה בערב 4 פעמים..
זה יוצא מוצלח?
באורז וזגר חתוך דק ואולי גם בטטה..ועליים כולשהם
לא זוכרת בדיוק אבל יצא סבבה!
מה אפשר להכין איתן? עדיף דברים שאפשר להקפיא, כי אנחנו לא בבית בחג.
השאלה אם יוצא טוב בהקפאה.
בס"ד
שלום!
יש לי מתכון לפיתות.
צריך בשבילו שקית שמרית/2 כפות שמרים יבשים.
כרגע יש לי בבית רק שמרים יבשים, שנמצאים בהקפאה.
אפשר ישר מהמקפיא להשתמש בהם? או שהם צריכים להיות בחוץ כמה זמן לפני השימוש?
ואחרי שאני שמה את כמות הקמח הנדרשת בקערה-
אני פשוט מערבבת את השמרים עם הקמח?
או שאני צריכה לעשות חור באמצע הקמח ובתוכו לשים את השמרים,
ואז מעל השמרים לשפוך את החומרים הרטובים?
בקיצור- איך זה עובד?
תודה, אשמח לעצותיכם!![]()
יום מבורך ובשורות טובות בעז"ה!
הכי טוב לשים את השמרים, ואז את הקמח ולערבב, ואז להוסיף את השאר.
אפשר את המתכון לפיתות? הם יוצאות עם החור?

עם תפוחי אדמה:
שמים בתבנית את בתפו"א חתוכים לרצועות או קוביות, שמן מלח ומעט מים ואופים כ40 דק'- עד התרככות...
מתבלים את הכנפיים עם מלח, פלפל, פפריקה, כמון (שום?)
מערבבים את הכנפיים ומניחים על התפו"א.
באמצע האפיה הופכים אותם וממשיכים עד שהם צלויים..
ככה התפו"א מקבלים עוד טעם...
עם אורז, אין לי כח לפרט, אבל על אותו עיקרון, רק להוסיף מים לאורז.
(בעצם זה קצת הפוך, כי אופים כנפיים מתובלות בתנור, מוציאים, שמים אורז, בצל, גזר (טבעות) ועליהם את הכנפיים...)
לחתוך תפו"א לפלחים-כמו צ'יפס גדול ולשפוך דבש מתור, לערבב ולתנור,לקקי את האצבעות!!
ועלי דפנה ממש מוסיפים לטעם!
אני לפעמים לוקחת כנפיים, חותכת כל כנף לשניים, ומכינה עם רוטב עגבניות, בתנור. זה יוצא כמו פולקסים קטנים שכאלו.
אפשר, עם הרבה טירחה להפוך את הכנפיים לסוכריות עוף על מקל. (תסתכלי בהודעה הנעוצה שבראש, יש שם קישור בנושא איך להוציא עצמות מעוף שלם. אז שם הוא גם מסביר איך לעשות את זה)
זה טעים, יפה ואהוב על ילדים, אבל הרבה טירחה כאמור.
עשיתי פעם עם ירקות מוקפצים, גם יצא טעים.
אפשר עם קצת סילאן ובתנור
ואצלי כנפיים הולך בדר"כ עם אורז בשבת, ועם צ'יפס באמצע שבוע.
בעה"י
חשבנו על סלט, אבל לא מצאנו מתכונים טעימים באינטרנט...
אבל כל רעיון אחר יתקבל בברכה 
לעטוף בשמן ותבלינים, להשחיל על שיפודים לסרוגין עם ירקות (עגבניות שרי,קוביות/רצועות גמבה וכדו') ולצלות מס' דקות. להפוף באמצע.
תסתכלי בהודעה הנעוצה בראש.
אני ירושלמית
מודדת כובעיםוזו מחמאה! 
זה מתכון אתיופי, ואני רוצה להכין את זה בבית לחג.
באתיופית זה ימסיר וואט. מישהו מכיר? שמע על מישהו שמכין אוכל אתיופי?
אני מבשל רק מאז שהגעתי לשיראל ולפני זה לא הכרתי ממש כלום...
| זה מתכון אתיופי, ואני רוצה להכין את זה בבית לחג. באתיופית זה ימסיר וואט. מישהו מכיר? שמע על מישהו שמכין אוכל אתיופי? אני מבשל רק מאז שהגעתי לשיראל ולפני זה לא הכרתי ממש כלום... |
| זה מתכון אתיופי, ואני רוצה להכין את זה בבית לחג. באתיופית זה ימסיר וואט. מישהו מכיר? שמע על מישהו שמכין אוכל אתיופי? אני מבשל רק מאז שהגעתי לשיראל ולפני זה לא הכרתי ממש כלום... |
| assafnagatu@walla.com |
דינה ל.1. קוטר 1/2 ס"מ?? ![]()
2. כמה דובשניות בערך אמורות לצאת?
תודה רבה! בתמונה זה נראה מעולה!! ![]()
שיצאו רק 20 מ-5 כוחות קמח??
דינה ל.
ענבר D=אחרונהרעיונות?
במקפי?
חיה וקיימתת בשלוש מה אני עושה איתם?
חיה וקיימתברצינות- אין לי מושג
טוב, אני אלך על קוסקוס משקית, אבל אבשל מרק טוב עם עוף.
אני בעזרת ה' יכין מרק עם הרבה ירקות וגרגירי חומוס.....יאמי!!!
חליל הרועיםהמזון, ולאחר שערכתי קניות לחג באישון ליל
ולדאבון לב התברר שבנוסף למאות השקלים שהוצאו ערב ר"ה שוב מדובר בקניה יקרה,
אז הנה הצדקה לקניית הדג 
וזה בנוסף לכך שלא התפשרתי על זול יותר ופחות מהודר בגלל טפילים וכו'.... 
אז בעזרת השם גם אני מקווה שנאכל:
בסעודה א'
חלה כמובן
דג עם פירה בטטה \ פשטידת בטטה
פשטידה או קיש קישואים וסלט כרוב.
סעודה מפסקת -
שוב חלה...
מרק עוף וכופתאות
"עוף של ערב יום כיפור"
(אחח המסורת!) עם תוספת כלשהי..
עוד בתכנון - עוגת דבש כמובן, אולי לפתן פירות...
בעלי טוען שזה יותר מידי אוכל, ואני חושבת שזה זמן שהבית צריך להיות מלא אפשרויות, ללפני ולאחרי הצום...
אז חסרות אופציות או שזה עודף?
גמר חתימה טובה כולם!!
זה יום שלם שצריך לאכול כרגיל + עוד מצבורים...
סתם חשבתי שכשאת אומרת מלא אפשרויות אפשר שיהיה לך זמין ירקות חתוכים / סלט קינואה או משהו בדגנון שאפשר לנשנש, כי בין 2 הארוחות קצת קשה לנשנש מרק...
בהצלחה!
ב"ה היה די מאוזן וגם טעים
בת נוגהאחרונהכי זה מצמיא מאד.
וכך גם אנחנו נוהגים.
בבוקר אוכלים דג עם תפו"א בתנור.
בסעודה מפסקת, מרק עוף עם קניידלך/אטריות
עוף בסגנון לא מתובל עם קרעפלאך (שאמא שולחת...
)
הוספתי קצת צ'ילי מתוק לביצה וזה נותן לזה קצת עסיסיות במקום טיגון.
זה פחות טעים ממטוגן אבל זה יוצא טעים מאוד ובעיני שווה את הבריאות והנוחות..
אימצתי בחום. אם כי בפעמים הבאות הורדתי את הסילאן שכתבה לשים. הרגיש לי מוזר יותר מידי. לא יודע אם בטעם ממש או רק בשכל..
!!!!!!!!!!!
הרבה סלט (עדיף אורגני אם אפשר) וללעוס וללעוס טוב טוב.....
סלט פשוט ולא מתובל, טיפונת מלח ושמן זית
דגנים מלאים, קינואה, בטטה שלמה אפויה בתנור, לחם כוסמין שמכינים בבית,
פסטו (לא מלוח), חומוס ביתי, טחינה, נו בקיצור, כל הדברים הטובים!!!!!
כדאי גם להימנע ממלוח, לשתות מים מהבוקר ולא רק שעה לפני.....![]()
בסיום הצום דרך אגב, לאכול פירות!!!!!
פירות--למי שעוד לא שמע--אוכלים על קיבה ריקה!
אחרת זה תוסס ונרקב, חבל
בהצלחה, והעיקר שה' ימחל לנו על הכל, והחברים והשכנים גם(להבדיל כמובן). שתהיה שנה
מבורכת לכל עמ"י, שמחה אמונה וגאולה שלימה!
גמר חתימה טובה לכולם!
לפני צום. גם עוף ובשר מתפרקים לאט אך בשר לא מומלץ הרבה.
הכנתי מרק קובה סיר אחד בינוני קובה דלעת ,ובסיר קטן נוסף קובה עם תפו"א (בד"כ כלל אני מכינה את זה למרק ירקות)
בסוף הוספתי ביצה כמו מרק סיני.מלאתי את הקובה בביצה מקושקשת.
זה לצהרים אם ישאר לסעודה אז ייאכלו את זה.
לסעודה מפסקת יאכלו חלה אפויה
נמאס לי כבר מה4 עוגות הקבועות שמכינים כל שבוע...
אז אשמח לקבל רעיונות ומתכונים לעוגיות ועוגות פשוטות שגם האחים המפונקים שלי יסכימו לאכול.. (זה אומר-שום דבר מסובך או מיוחד..)
תודה 
ההמלצה הקבועה שלי, אם אין לך את המתכון הזה:
עוגת שוקולד פירורים:
מתאים לתבנית חד"פ עגולה/מרובעת, אפשר גם ל-2 ארוכות או לשחק עם הכמויות.
בסיס בצק:
2 וחצי כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
חצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן
ביצה אחת
לערבב הכל- אפשר גם בקיצ´נייד יוצא בצק פירורים
משטחים את 80% הבצק בתבנית ומשאירים בערך 20% בצד (לפירורים שאח"כ)
בלילת שוקולד:
כוס קקאו
חצי כוס שמן
כוס וחצי סוכר (אפשר גם כוס)
3 ביצים
לערבב ביד בקערה עד לקבלת עיסה אחידה.
לשפוך על הבצק, לפזר מעל פירורים שנשארו (למי שהיה בצק יותר אחיד ולא פירורי אז לגרד עם פומפיה את חתיכת הבצק הנותרת מעל העוגה.)
להכניס לתנור ל 180 מעלות
לבדוק אחרי חצי שעה, צריך להיות לח במרכז
וגם עוגת מייפל,אבל בטח את מכירה, נכון?!
ובאמת לא זכרתי ממי המתכון.
יצא טעים! (קצת מתפורר...)
תודה ! 
הי!
הבטחתי לגיסתי ללידה אלפחורס וב"ה זה הגיע
אז- יש למישהו מתכון טוב וקל אבל שיצאו ממש טובים ויפים?!
בבקשה
חיה וקיימתאך מצאתי מתכון בחיפוש קצרצר בגוגל: http://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2011/10/blog-post_29.html
אני לא יודעת איך זה באמת יוצא, כי לא ניסיתי...
בהצלחה ובתאבון!
ומזל טוב!!
הבנתי שאת מחפשת מתכון לא מסובך, וראיתי שבמתכון היא מתייחסת לכך שזה פשוט.
המתכון במאקו מעולה.. ופשוט!!
מה אפשר לעשות איתם?
חשבנו על חזה עוף רימונים... יש למישהו מתכון טוב?
(עם רימונים ממש, לא עם רכז רימונים וכד'..)
אחי מכין סלט פירות של תפוח, שקדים חסה (כן כן) ורימונים
טעים!
הם מאבדים את המראה היפה והנוצץ שלהם, חבל.
ומה אפשר לעשות עם רימונים:
קודם כל לשמור במקרר ולאכול כשרוצים, זה טעים, זה בריא, והם מחזיקים במקרר קרוב לחצי שנה בנחת. להניח עיתון במגרה של הירקות ולשים שם את הרימונים בלי שקית
אפשר לשלב רימונים בסלטים כמו חסה, ירקות, טבולה (עם בורגול), כרוב, ועוד.
חוץ מזה אפשר להכין ליקר רימונים, זה לא מסובך חוץ מהחלק של לפרק את כל הרימונים שזה די הרבה עבודה. (חפשי מתכון בגוגל)
מכירה?
כמו מין מסננת כזאת ששמים בה חצי רימון ולוחצים...
ואז זה לא כזה מסובך!
זה מועך את הגרגירים, ולא מוציא את כולם. ולפעמים כבר קל יותר לפרק את הרימון בלעדיו.
כרוב לבן עם רימונים ברוטב יין לבן וחומץ ולימון וסוכר.
חסה עם מנגו ורימונים ברוטב חרדל ודבש.
קצת מריר אבל בריא עד מאוד!
מישהו הכין? יש מתכון מומלץ?...
הכנתי אחרי ראש השנה ושתינו בפורים, והיה ממש טעים ומיוחד.
אני לא זוכרת בדיוק, אבל בגדול לוקחים את גרגרי הרימון ושמים שכבות שכבות עם סוכר בצנצנת גדולה מעוקרת, מעל הכל שופכים קצת אלכוהול וסוגרים.
את האלכוהול משרים עם גרגירי הרימון והסוכר או שמוסיפים אח"כ?
וכמה זמן הליקר הזה מחזיק אחרי שהוא מוכן?
אלכוהול נקי 95% למאכל.
נראה לי שאפשר גם וודקה.
אנחנו החזקנו סגור עד פורים, למרות שהיה מוכן הרבה קודם, וזה נגמר כשפתחנו, כך שאין לי מושג כמה זמן זה היה מחזיק במקרר, אבל אני מניחה שזה צריך להחזיק טוב.
חייבים צינצנת או שאפשר כלי פלסטיק גדול?
וסוגרים הרמטית או עם רשת כדי שהגזים יוכלו לצאת?
אבל לא היה כתוב בפירוש, אלא בערך..
אני שואלת אותך כי את ניסית את זה ואולי תוכלי לענות לי..
אני השתמשתי בצנצנת אטומה כמו של חמוצים
נראה לי שגם זייפתי בכמויות.
אני מניחה שגם כלי פלסטיק שנסגר היטב זה יהיה טוב
בכל מקרה, אני ממליצה לסגור היטב, כי זה מתוק ועלול למשוך נמלים אם לא יהיה אטום.
זכוכית אפשר לעקר, חבל לדלג על השלב הזה ולגלות שכבת עובש על הליקר.
קראתי את זה פעם בעיתון, ומאז אנחנו מכינים את זה בכל הזדמנות שיש רימונים...
מכינים קוסקוס- בלי תבלינים בכלל, ועדיף עם חמאה במקום שמן.
מוזגים לצלחות אישיות, וכל אחד מפזר לעצמו לפי הטעם- סוכר, קינמון, רימונים וריוויון(אם אין, אפשר גם לבן אחר).
מצויין כמנה ראשונה בארוחה חלבית, או סתם כשבא...
משרים את הקליפות שבועיים בשמן זית,
ואז מרתיחים את השמן עם וזלין.
כשזה מתקרר, זה משמש כמשחת קסמים לטוסיק של תינוקות, פצעים, עור יבש וכו'.
מומלץ ביותר!!!!
לנקות את הרימונים. לשים את הגרגרים בשקית (או בכמה שקיות נפרדות) ולהקפיא.
כך ניתן לאכול רימונים בסדר טו בשבט למשל.
אבל כשאוכלים לא לתת לרימונים להפשיר אלא לאכול אותם קפואים.
יש לזה טעם של ארטיק.
אני עושה את זה כל שנה.
וגם טבולה עם רימונים..
ומיץ רימונים סחוטים הוא אחד הדברים הבריאים ממש..
אצלנו מאוד אוהבים רימונים (ולאחי יש מטע רימונים,ככה שהספקה זאת לא הבעיה).
אנחנו אוכלים אותו בכל מני דרכים...
הכי טעים זה לפתוח אותו בתוך קערה עמוקה וכל אחת לוקח לעצמו חלק ומשתדל לא להתלכלך
, חוץ מזה אני שולחת לארוחת עשר רבע רימון בתוך קופסא (בעלי אמר שזה תחליף מעולה לפיצוחים...)
וכמובן בסלטים:
1.בסלט ירקות במקום להוסיף לימון
2.סלט טבולה- בורגול מושרה,עשבי תיבול, בצל קצוץ, ורימונים.
3. בחסה עם רוטב של :דבש,לימון, שמן זית, חצי שן שום.
4.קישוט על אורז/בורגול מבושל, עם שקדים קלויים.
5.קישוט לקנקן של מיץ- מעולה עם מיץ תפוחים או לימון.
בהצלחה ושירבו זכויותכם כרימון.
סוחטים רימונים,
או מרסקים את הגרגרים במעבד מזון עם סכין פלסטיק - ואז מסננים מכל הפסולת הלבנה.
טועמים את המיץ -
אם הוא לא מספיק מתוק, מבשלים סירופ סוכר ביחס של 1:1 ושופכים אותו לתוך המיץ בעודו רותח.
מקפיאים.
מוציאים 15 דק' לפני ההגשה, מגישים בכוסות שקופים.
קשורה=]]אחרונהhttp://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-7191-29827,00.html#originGroupId=10187-0
סליחה לכל בעלי האינטרנט רימון מביננו...
בס"ד
אני מכינה עכשיו בצק פריך לרולדה.
במתכון כתוב: חמאה קרה חתוכה לקוביות.
כנראה בטעות הבנתי שצריך חמאה רכה- אז הכנסתי את החמאה לתנור, להמסה...
אפשר להשתמש בחמאה הזו לבצק? או שהוא לא יצא טוב ככה?
מצד שני, מה לעשות עם החמאה הזו אם היא לא טובה לבצק?..
תודה רבה!
אשמח לתגובות במהרה..
לק"י
מקסימום תתני לה להתקשות בחזרה.
תכניסי לעשר דקות למקרר.
מי אופה בכזו שעה?
סוג של יציאה.
ורוצה קצת לפנק את עצמו... ולהפעיל קצת את הצד היצירתי שבו, אחרי שכל היום רק המוח היה בפעולה...
/עייף.../
יצא טעים, אם כי "מיוחד" למדיי...![]()
(אמורה הייתה לצאת רולדה, ובגלל העייפות, הפכתי את זה למשהו שאני לא יודעת איך לקרוא לו...
אבל העיקר שיצא טעים 