שרשור חדש
עוגיות גרנולה/בריאותחיהלב

נורא מתחשק לי להכין משהו טעים לנשנש לכבוד החג...

 

חיפשתי פה ולא מצאתי מתכון לעוגיות גרנולה!

אשמח למתכון

 

ו-לרעיונות נוספים לנשנושים...

עגיות גרנולה:חיה וקיימת

חצי כוס שמן

1 וחצי כפות גדושות דבש.

2 כפות מים.

להמיס ביחד.

לערבב:

3\4 כוס קמח מלא

4\1 1 כפית א"א

3\1 כוס סוכר חום

1 כוס שיבולת שועל

3\1 כוס קוקוס

70 גר' צימוקים

90 גר' אגודים קצוצים דק.

לשפוך מעל התערובת את הדבש ולערבב, אם יש צורך ניתן להוסיף עוד כף מים.

ליצור עיגולים קטנים ולהדקם היטב ולאפות 25 דקות

בתאבון.

דוסית אמיתית - דחוף!!!בנימינה

מה זה אומר 4/3  כוס קמח????

שלושת רבעי, יש עוד אופציה?חיה וקיימת
תודה!!!!!בנימינהאחרונה

לא יודעת זה היה נראה לי קצת מדי....

 

יצא טעים!!!!!!!!!!!!!!!יאמי

שאלה: לא שמים ביצים??

"חטיף בריאות"- לא מסכימה עם השם אבל לא מצאתי שםחיה וקיימת

חילופי אז נשאיר את זה ככה.

לחמם סיר ריק עד שירתח, לשפוך לבפנים 4\3 כוס סוכר  להנמיך את האש ולהוסיף כף גדושה סוכר ולבשל בערך 3 דקות.

להיזהר שלא ישרף

להוסיף 4\3 כוס ריץ (לא להיבהל מגושים) לערבב ולסגור את הסיר וחלבשל עוד 10 דק' על אש קטנה, מידי פעם לבחוש, כאשר התערובת בהירה וחלקה לכבות את האש ולהוסיף:

80 גר' קשוי 80 גר' אגוזי לוז ו80 גר' שקדים- כולם קלויים ללא מלח וקצוצים גס.

לערבב היטב ולהוסיף שבולת שועל כמה שנכנס, ז"א לשים עד שרוב הסירופ נספג (עדיף שיהיה רטוב מידי מאשר יבש מידי). לשטוח על תבנית ולהקפיא, לחתוך למלבנים (אמור להראות כמו חטיף שוגי) אפשר לזגזג שוקולד מעל.

בהצלחה ובתאבון.

יש לי הלליש

נכון המתכון של השוקולד צ'יפס של אופנהיימר?

 

אז ככה: במקום הקמח שמים 2 כוסות קווקר, וחצי כוס קמח.

 

במקום השוקולד צ'יפס שמים אגוזים וחמוציות...

 

אפשר גם כפית יין...

פחזניות!!שריתת

יש למישהוא מושג אם אפשר להכין פחזניות מקמח מלא 70 אחוז?

אפשרי בהחלט, הכנתי בעבר ויצא מצוין...בזיליקום
ומה צריך לקרם?שריתת

רק ריצ' ואבקת פודינג?

למילוי? כן...אביה*אחרונה
מחפשת מילוי לגלילות. עדיף פרווהמשיח עכשיו!
מוס, ריצ', פטיסייר פרווה..-משה ר-
שתי קצפת עם פודינג שוקולד בלגי ..מיסטר דום
עם כוס חלב !מיסטר דוםאחרונה
עוף בתנור- יש למישהו מתכון טעים?שבלולון
יש לי עוף בקפה אם את רוצה.אוסנת

אנחנו אוהבים מאוד

אם עדיין רלוונטי..מבחינתי מתכון מנצח! פשוט ותמיד טג'ינג'ית מנמשת

טעים.

לעוף שלם (2 כרעיים , 2 כנפיים)

כף חרדל ו-3 כפות סילאן. כף שטוחה שום כתוש (ניתן להמיר בחצי ראש שום טרי פרוס לפרוסות)

שופכים על העוף 

מערבבים היטב

אופים בתנור כשעה וחצי(שעה ועשרה סגור ועוד 20 דקות פתוח) 

 

בהצלחה ובתאבון

 

לגבי הריבת חלב הביתית...מאשש

הכנתי אתמול לפי ההוראות של יהודיה. יצא מצוין!

מה עם האכסון? במקרר או בפריזר? כמה זמן מחזיק מעמד?

עוד לא ממש תיכננתי מה לעשות איתה. אשמח לרעיונות...

במקרר, אולי מחזיק גם בחוץ?מודדת כובעים

זה כ"כ טעים שלא נשאר בבית יותר משבוע...

 

הציעו פה פעם גלידת ריבת חלב.

 

אלפחורס, כמובן. יש מתכונים בפורוםכלנית1
לא בדיוק, הכנתי את המתכון של יהודיה (יצא מצויין,חיה וקיימתאחרונה

ממולץ בחום) אבל הריבה יוצאת נוזלית מיד בשביל מלית, לדעתי הריבה מצוינת בתוך עוגות אבל לא מספיק מוצקה בשביל מריחה.

במקרריהודיה מא"י

אבל אפשר להקפיא כדי לשמור לזמן אחר.

 

אם היא עשויה היטב היא יכולה להחזיק המון זמן במקרר, בטוח יותר זמן מכמה שלוקח לגמור אותה....

ממולאים-עזרהmichalroze

שאלה:
אני מכינה לחג בבוקר פלפלים ממולאים באורז ובשר טחון.
מה עוד אפשר להכין עם זה כתוספת לא מכבידה שהולכת עם זה?
תודה רבה.

ירקות מבושלים/ חייםיעל מהדרום
זה באמת בעיה-אביה*

כי בממולאים יש:

פחמימה,

ירק,

ובשרי..

 

אז גם אצלנו זה תמיד מוזר כזה..

 

משהו שאני ראיתי-פלספנית

בעזהי"ת

 

שכדאי למלא בבשר בלבד ולהגיש את האורז בנפרד, אחרת האורז מייבש את הבשר..

 

נשמע הגיוני וגם פתרון טוב

פשוט כשזה מתבשל ברוטב כל 10 ד'מקום בעולם

בערך לקחת כף ולמלא את הפלפל מהרוטב שבחוץ.. ככה בערב 4 פעמים..

פשוט סלטשרבוב
אפשר אולי קוסקוסאנש
הוא לא כבד וכיף לאכול אותו בתוך רוטב של משהו
ומה עם פלפל ממולא אורז? יש למישהו מתכון?מודדת כובעים

זה יוצא מוצלח?

 

 

רק אורז?מקום בעולם
אני פעם את מילאתישרבובאחרונה

באורז וזגר חתוך דק ואולי גם בטטה..ועליים כולשהם

לא זוכרת בדיוק אבל יצא סבבה!

מחפשת מתכונים מעניינים לחג...שריתת

מתכונים לא קשים מידי אבל מקוריים...ובבקשה לא אורז, תפוא, קציצות ועוף...אלה משהוא מגוון

תודה!!!

מצטרפת לבקשה...משהו מגוון, טעים...לקראת..

 

נפתח בשרשור המאכל הכי המקורי?

לשון? כבש עם פירות יבשים ובצל מתוק?-משה ר-אחרונה
מוח?
יש לי המון המון גמבותנעמה301

מה אפשר להכין איתן? עדיף דברים שאפשר להקפיא, כי אנחנו לא בבית בחג.

ממולאים? עייני שירשור בהמשך..מודדת כובעיםאחרונה

השאלה אם יוצא טוב בהקפאה.

 

שאלה על שמריםסה"רורית

בס"ד

 

שלום!

יש לי מתכון לפיתות.

צריך בשבילו שקית שמרית/2 כפות שמרים יבשים.

 

כרגע יש לי בבית רק שמרים יבשים, שנמצאים בהקפאה.

 

אפשר ישר מהמקפיא להשתמש בהם? או שהם צריכים להיות בחוץ כמה זמן לפני השימוש?

ואחרי שאני שמה את כמות הקמח הנדרשת בקערה-

אני פשוט מערבבת את השמרים עם הקמח?

או שאני צריכה לעשות חור באמצע הקמח ובתוכו לשים את השמרים,

ואז מעל השמרים לשפוך את החומרים הרטובים?

 

בקיצור- איך זה עובד?

 

תודה, אשמח לעצותיכם!חיוך

יום מבורך ובשורות טובות בעז"ה!

ישר מהפריזרמודדת כובעים

הכי טוב לשים את השמרים, ואז את הקמח ולערבב, ואז להוסיף את השאר.

היי סהרורית!שריתתאחרונה

אפשר את המתכון לפיתות? הם יוצאות עם החור?

רעיונות איך להכין כנפיים יש?ועם מה להכין?אייכה!
תודה
בתנור עם תפו"א או אורז-אביה*

עם תפוחי אדמה:

שמים בתבנית את בתפו"א חתוכים לרצועות או קוביות, שמן מלח ומעט מים ואופים כ40 דק'- עד התרככות...

מתבלים את הכנפיים עם מלח, פלפל, פפריקה, כמון (שום?)

מערבבים את הכנפיים ומניחים על התפו"א.

באמצע האפיה הופכים אותם וממשיכים עד שהם צלויים..

ככה התפו"א מקבלים עוד טעם...

 

 

עם אורז, אין לי כח לפרט, אבל על אותו עיקרון, רק להוסיף מים לאורז.

(בעצם זה קצת הפוך, כי אופים כנפיים מתובלות בתנור, מוציאים, שמים אורז, בצל, גזר (טבעות) ועליהם את הכנפיים...)

הכי הכי טעים,michalroze

לחתוך תפו"א לפלחים-כמו צ'יפס גדול ולשפוך דבש מתור, לערבב ולתנור,לקקי את האצבעות!! 

במחבת עם בצלs83
משמנים מחבת רחבה אפשר גם סיר.
מרפדים בכבעות בצל את תחתית המחבת
מניחים עליהם את הכנפיים המתובלות
ןמבשלים רבה שע. בערך על חהבה בינונית הופכים את הכנפיים וממשיכים לבשל עודרבע שעה.

טעים ממש!
^^^ ככה אני מכינה גם רבעי עוף..רחלקהאחרונה

ועלי דפנה ממש מוסיפים לטעם!

הכי טוב על המנגל...יהודיה מא"י

אני לפעמים לוקחת כנפיים, חותכת כל כנף לשניים, ומכינה עם רוטב עגבניות, בתנור. זה יוצא כמו פולקסים קטנים שכאלו.

 

אפשר, עם הרבה טירחה להפוך את הכנפיים לסוכריות עוף על מקל. (תסתכלי בהודעה הנעוצה שבראש, יש שם קישור בנושא איך להוציא עצמות מעוף שלם. אז שם הוא גם מסביר איך לעשות את זה)

זה טעים, יפה ואהוב על ילדים, אבל הרבה טירחה כאמור.

 

עשיתי פעם עם ירקות מוקפצים, גם יצא טעים.

 

אפשר עם קצת סילאן ובתנור

 

ואצלי כנפיים הולך בדר"כ עם אורז בשבת, ועם צ'יפס באמצע שבוע.

רעיונות מעניינים לחזה עוף?פעימה

בעה"י

 

חשבנו על סלט, אבל לא מצאנו מתכונים טעימים באינטרנט...

אבל כל רעיון אחר יתקבל בברכה

לניקיב יש מתכון ממש טעיםs83
לחזה עוף בתנור.
מומלץ בחום!
חזה עוף ממולארחלקה
שיפודים!כוכב לכת

לעטוף בשמן ותבלינים, להשחיל על שיפודים לסרוגין עם ירקות (עגבניות שרי,קוביות/רצועות גמבה וכדו') ולצלות מס' דקות. להפוף באמצע.

 

 

יש פה שרשור שלם בנושאיהודיה מא"יאחרונה

תסתכלי בהודעה הנעוצה בראש.

עוגת עוקץ הדבורהמיסטר דום
שמעתם עליה??
כן וגם טעמנו....אני ירושלמית
לא.. אולי תעלה תמונה? מודדת כובעים

וזו מחמאה!

כן.. הכנתי .. אחת העוגות =]שווגי =)
טעימה מאודפעימה
אם אתה מוכר, אשמח לקנות...כלנית1אחרונה
מחפש מתכון לעדשים אדומותassafnagatu

זה מתכון אתיופי, ואני רוצה להכין את זה בבית לחג.

באתיופית זה ימסיר וואט. מישהו מכיר? שמע על מישהו שמכין אוכל אתיופי?

אני מבשל רק מאז שהגעתי לשיראל ולפני זה לא הכרתי ממש כלום...

אני מבשל רק מאז שהגעתי לשיראל ולפני זה לא הכרתי ממש כלום...זה מתכון אתיופי, ואני רוצה להכין את זה בבית לחג.
באתיופית זה ימסיר וואט. מישהו מכיר? שמע על מישהו שמכין אוכל אתיופי?
אני מבשל רק מאז שהגעתי לשיראל ולפני זה לא הכרתי ממש כלום...באתיופית זה ימסיר וואט. מישהו מכיר? שמע על מישהו שמכין אוכל אתיופי?
אני מבשל רק מאז שהגעתי לשיראל ולפני זה לא הכרתי ממש כלום...
זה מתכון אתיופי, ואני רוצה להכין את זה בבית לחג.
באתיופית זה ימסיר וואט. מישהו מכיר? שמע על מישהו שמכין אוכל אתיופי?
אני מבשל רק מאז שהגעתי לשיראל ולפני זה לא הכרתי ממש כלום...
זה מתכון אתיופי, ואני רוצה להכין את זה בבית לחג.
באתיופית זה ימסיר וואט. מישהו מכיר? שמע על מישהו שמכין אוכל אתיופי?
אני מבשל רק מאז שהגעתי לשיראל ולפני זה לא הכרתי ממש כלום...
assafnagatu@walla.com
דובשניות ממש טובות. לשנה טובה ומתוקה דינה ל.
החומרים:
3 ביצים
1/2 כוס סוכר חום / רגיל
1 כוס שמן
3 כפות גדושות דבש
כפית וחצי קינמון
כפית וחצי סודה לשתיה
5 כוסות קמח

לציפוי:
1 חלבון ביצה
1/2 כוס אבקת סוכר / סוכר
4-5 טיפות מיץ לימון

אופן ההכנה:
1. לשים את כל החומרים בקערה חוץ מהקמח, לערבב היטב. להוסיף את הקמח. אם רואים שעדיין אי אפשר ליצור כדורים מהעיסה שימו לחצי שעה במקרר.
2. ליצור עיגולים מהעיסה (בידיים לחות) בקוטר 1/2 ס"מ, להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה. לחמם את התנור לחום ביננוי גבוהה 200 מעלות, ולאפות את הדובשניות כ- 15 דקות עד שהן מזהיבות.
3. להקציף את החלבון תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה, להוסיף גם את טיפות הלימון. להמשיך את הדובשניות בקצף ולהשאיר ליבוש כשעה.
4. הדובשניות יקבלו בוהק לבן.


און נראות מצויןמשיח עכשיו!
2 שאלות...ענבר D=

1. קוטר 1/2 ס"מ?? מבולבל

2. כמה דובשניות בערך אמורות לצאת?

 

 

תודה רבה! בתמונה זה נראה מעולה!! יאמי

1. האמת שממש לא התיחסתי להנחיה הזאתדינה ל.
עשיתי פשוט עיגולים קטנים.

2. יצאו עשרים בערך
נשמע מוזרבת מלך

שיצאו רק 20 מ-5 כוחות קמח??

אולי עד שהגעתי בעקבות הריח חצי חוסל דינה ל.
לא יודעת. לא אני אפיתי
ענבר D=אחרונה
תודה!
מחפשת מתכונים של עוגות קלות לחג...שפיצה

רעיונות?

איפה אתם שומרים אלפחורס? אני יכול לשמור בארון ולאחי!

במקפי?

לא שומרים, אוכלים באותו יום את ה-כ-ל חיה וקיימת

חחח ככה זה קרה גם בפעם שעברה שהכנתי אז הכפלתי תכמוחי!

ת בשלוש מה אני עושה איתם?

 

אוכלת פי שלוש חיה וקיימת

ברצינות- אין לי מושג

אני שמרתי בקופסה אטומה על השיש בחוץ ונשמר טוב =]שווגי =)
לא ממלאים ושומרים בארון (בטעות כתבתי מקרר (-:חיהלב
אלפחורס הכי טוב לשמור במקפיאme and iאחרונה
מה אתם מכינים לסעודה המפסקת??-סקרשריתת
ספגטי בולונזיהודיה מא"י
קוסקוס אמיתי עם ירקותפופקוו
רעיון מקסים!מודדת כובעים

טוב, אני אלך על קוסקוס משקית, אבל אבשל מרק טוב עם עוף.

אני...שריתת

אני בעזרת ה' יכין מרק עם הרבה ירקות וגרגירי חומוס.....יאמי!!!

לפי המדרש המפורסם - דגחליל הרועים
איזה מדרש? אשמח לשמוע.יהודיה מא"י
הנהחליל הרועים

מובא בספרים, שמצווה לאכול דגים על פי המדרש של החייט: "מעשה בשוטר (רומאי) העיר שאמר לעבדו: "קנה לי דגים", ולא מצא אלא דג אחד ונתן בו בעבורו זהוב. היה שם גם יהודי חייט שבא בפני המוכר והוסיף עליו במחיר, עד שתוך כדי מקח וממכר עם עבד השוטר, קנה אותו החייט בחמישה זהובים. בא העבד לאדוניו וסיפר לו את כל המאורע. שלח השוטר אחר החייט ואמר לו: 'מה מלאכתך?', ענה לו: 'חייט'. אמר לו: 'ולמה קנית דג בחמישה זהובים? ולא עוד, אלא שלקחתו מיד עבדי ששלחתיו לקנותו לי?', השיב לו: 'והיאך לא אקננו אפילו בעשרה כדי לאכול ביום שציוונו הקדוש ברוך הוא לאכול ולשתות בו, ושאנו בטוחים שהקב"ה יכפר לנו עוונותינו'. אמר לו: 'אם כן, יפה עשית' ופטרו והלך לשלום (טור שולחן ערוך סימן תרד).
השאלה אם זה היה אמנון או מרלוזה? חליל הרועים
^^ מענין אף פעם לא נתקלתי, אנסה לעשות משהו בנידון^770מ
אה,בא לי בזמן, המדרש הזה.לאחר תסכולי אמש על יוקרבת נוגה

המזון, ולאחר שערכתי קניות לחג באישון ליל

ולדאבון לב התברר שבנוסף למאות השקלים שהוצאו ערב ר"ה שוב מדובר בקניה יקרה,

אז הנה הצדקה לקניית הדג

וזה בנוסף לכך שלא התפשרתי על זול יותר ופחות מהודר בגלל טפילים וכו'....

 

אז בעזרת השם גם אני מקווה שנאכל:

בסעודה א'

חלה כמובן

דג עם פירה בטטה \ פשטידת בטטה

פשטידה או קיש קישואים  וסלט כרוב.

 

סעודה מפסקת -

שוב חלה...

מרק עוף וכופתאות

"עוף של ערב יום כיפור"  (אחח המסורת!) עם תוספת כלשהי..

 

עוד בתכנון - עוגת דבש כמובן, אולי לפתן פירות...

 

בעלי טוען שזה יותר מידי אוכל, ואני חושבת שזה זמן שהבית צריך להיות מלא אפשרויות, ללפני ולאחרי הצום...

אז חסרות אופציות או שזה עודף?

 

גמר חתימה טובה כולם!!

 

זה ממש לא יותר מדי, תחשבי שהצום נכנס כמעט ב-7!פ.ע.ח

זה יום שלם שצריך לאכול כרגיל + עוד מצבורים...

 

סתם חשבתי שכשאת אומרת מלא אפשרויות אפשר שיהיה לך זמין ירקות חתוכים / סלט קינואה או משהו בדגנון שאפשר לנשנש, כי בין 2 הארוחות קצת קשה לנשנש מרק...

 

בהצלחה!

תודה לך! עזרת ב"ה היה די מאוזן וגם טעים בת נוגהאחרונה
דג כדאי לאכול בבוקר בסעודה ראשונה ולא בסמוך לצוםאני ירושלמית

כי זה מצמיא מאד.

 

וכך גם אנחנו נוהגים.

 

בבוקר אוכלים דג עם תפו"א בתנור.

 

בסעודה מפסקת, מרק עוף עם קניידלך/אטריות

 

עוף  בסגנון לא מתובל עם קרעפלאך (שאמא שולחת...יאמי)

 

מרק עם קרעפלאך וחלה עם דבשחיהלב

וסלטים לא מלוחים/חריפים
כמה שיותר סעודת חג
ירקות אפויים בדשב וקנמון (של ניקי)כלנית1
מישהו ניסה שניצלים אפויים (למשל, ניקי)?כלנית1
אני לאחרןנה עשיתי כמה פעמים בתנור ויצא מעולה!רות.
אחרי שטבלתי את השניצל בביצה והתבלינים והקמח מצה
שמתי אותם אחד ליד השני בתבנית ושימנתי אותם עם מברשת כמו של החלות
5-10 דקות בתנור, הופכת שמה שוב שמן ועוד 10 דקות.
אני ניסיתי,לא לפי מתכוןאם לשתיים

הוספתי קצת צ'ילי מתוק לביצה וזה נותן לזה קצת עסיסיות במקום טיגון.

זה פחות טעים ממטוגן אבל זה יוצא טעים מאוד ובעיני שווה את הבריאות והנוחות..

הי, ניסיתי את השניצלים... יצאו נהדר.מרק חורפי

אימצתי בחום. אם כי בפעמים הבאות הורדתי את הסילאן שכתבה לשים. הרגיש לי מוזר יותר מידי. לא יודע אם בטעם ממש או רק בשכל..

אני מאוד אוהבת את המתכון של ניקי!מודדת כובעים
אורז מלא, עוף, בטטה מאודה וסלטשרבוב
ממש ארוחת בריאות!! כל הכבוד!שריתת
אתן יודעות שטחינה גולמית מחזיקה את הבטן מעולה בצוםרעות3000

!!!!!!!!!!!

 

וגם נורא מצמיאה~א.ל
כפית או שניים של דבש גם מחזיק יפה בגוף במשך הצום!!770מ
כדאי לאכולאמא מכל הלב

הרבה סלט (עדיף אורגני אם אפשר) וללעוס וללעוס טוב טוב.....

סלט פשוט ולא מתובל, טיפונת מלח ושמן זית

 

דגנים מלאים, קינואה, בטטה שלמה אפויה בתנור, לחם כוסמין שמכינים בבית,

פסטו (לא מלוח), חומוס ביתי, טחינה, נו בקיצור, כל הדברים הטובים!!!!!

 

כדאי גם להימנע ממלוח, לשתות מים מהבוקר ולא רק שעה לפני.....קורץ

 

בסיום הצום דרך אגב, לאכול פירות!!!!!

 

פירות--למי שעוד לא שמע--אוכלים על קיבה ריקה!
אחרת זה תוסס ונרקב, חבל

 

בהצלחה, והעיקר שה' ימחל לנו על הכל, והחברים והשכנים גם(להבדיל כמובן). שתהיה שנה

מבורכת לכל עמ"י, שמחה אמונה וגאולה שלימה!

 

גמר חתימה טובה לכולם!

 

 

 

אורז מלא וקטניות מתפרקים לאט ובריאיםאורין

לפני צום. גם עוף ובשר מתפרקים לאט אך בשר לא מומלץ הרבה.

מרק תימני חחחחמיסטר דום
הכנות לסעודהמפסקתיהושבעט5

הכנתי מרק קובה סיר אחד בינוני קובה דלעת ,ובסיר קטן נוסף קובה עם תפו"א (בד"כ כלל אני מכינה את זה למרק ירקות)

בסוף הוספתי ביצה כמו מרק סיני.מלאתי את הקובה בביצה מקושקשת.

זה לצהרים אם ישאר  לסעודה אז ייאכלו את זה.

לסעודה מפסקת יאכלו חלה אפויה

קובה עם ביצה?! המצאה שלך?...רחלקה
בא לי לחדש את מלאי המתכונים לעוגות...*ר*

נמאס לי כבר מה4 עוגות הקבועות שמכינים כל שבוע...

אז אשמח לקבל רעיונות ומתכונים לעוגיות ועוגות פשוטות שגם האחים המפונקים שלי יסכימו לאכול.. (זה אומר-שום דבר מסובך או מיוחד..)

 

תודה

עוגת שוקולד פירורים קלה וטעימה-אביה*

ההמלצה הקבועה שלי, אם אין לך את המתכון הזה:

 

עוגת שוקולד פירורים:
מתאים לתבנית חד"פ עגולה/מרובעת, אפשר גם ל-2 ארוכות או לשחק עם הכמויות.

בסיס בצק:
2 וחצי כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
חצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן
ביצה אחת

לערבב הכל- אפשר גם בקיצ´נייד יוצא בצק פירורים

משטחים את 80% הבצק בתבנית ומשאירים בערך 20% בצד (לפירורים שאח"כ)

בלילת שוקולד:
כוס קקאו
חצי כוס שמן
כוס וחצי סוכר (אפשר גם כוס)
3 ביצים

לערבב ביד בקערה עד לקבלת עיסה אחידה.

לשפוך על הבצק, לפזר מעל פירורים שנשארו (למי שהיה בצק יותר אחיד ולא פירורי אז לגרד עם פומפיה את חתיכת הבצק הנותרת מעל העוגה.)

להכניס לתנור ל 180 מעלות
לבדוק אחרי חצי שעה, צריך להיות לח במרכז

 

 

וגם עוגת מייפל,אבל בטח את מכירה, נכון?!

הכנתי אותה לר"הטל..אחרונה

ובאמת לא זכרתי ממי המתכון.

יצא טעים! (קצת מתפורר...)

 

תודה !

מתכון קל ופשוט לאלפחורסshirat123

הי!

הבטחתי לגיסתי ללידה אלפחורס וב"ה זה הגיע

אז- יש למישהו מתכון טוב וקל אבל שיצאו ממש טובים ויפים?!

בבקשה

אין דבר כזה, הרעיו של האלפרחורס הוא העבודה חיה וקיימת
לא כזה.. מקסימום 20 דקות, לא כולל אפייה..-משה ר-
אולי לא כולל אפייה והרכבה.יהודיה מא"י
לא הכנתי-סה"רורית

אך מצאתי מתכון בחיפוש קצרצר בגוגל: http://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2011/10/blog-post_29.html

אני לא יודעת איך זה באמת יוצא, כי לא ניסיתי...

 

בהצלחה ובתאבון!

ומזל טוב!!

בסדר שיהיה ארוך רק טוב!shirat123
? לא הבנתי את תגובתךסה"רורית

הבנתי שאת מחפשת מתכון לא מסובך, וראיתי שבמתכון היא מתייחסת לכך שזה פשוט.

אפשר מתכון לאלפחורס?!shirat123
המתכון הכי טוב לדעתי זה שלרסיסי לילה..
Room for dessert- אלפחורס
תגגלי
אם עדיין רלוונטיאביה14

המתכון במאקו מעולה.. ופשוט!!

נשארה לנו כמות נכבדת של רימונים...אדום צהוב ירוק

מה אפשר לעשות איתם?

 

חשבנו על חזה עוף רימונים... יש למישהו מתכון טוב?

(עם רימונים ממש, לא עם רכז רימונים וכד'..)

אפשר לצרף לסלט פירותשרבוב

אחי מכין סלט פירות של תפוח, שקדים חסה (כן כן) ורימונים

טעים!

אני דווקא ראיתי שרימונים פחות הולך טוב בבישוליהודיה מא"י

הם מאבדים את המראה היפה והנוצץ שלהם, חבל.

 

ומה אפשר לעשות עם רימונים:

קודם כל לשמור במקרר ולאכול כשרוצים, זה טעים, זה בריא, והם מחזיקים במקרר קרוב לחצי שנה בנחת. להניח עיתון במגרה של הירקות ולשים שם את הרימונים בלי שקית

אפשר לשלב רימונים בסלטים כמו חסה, ירקות, טבולה (עם בורגול), כרוב, ועוד.

 

חוץ מזה אפשר להכין ליקר רימונים, זה לא מסובך חוץ מהחלק של לפרק את כל הרימונים שזה די הרבה עבודה. (חפשי מתכון בגוגל)

יש כלי כזה שאפשר להפריד את גרגרי הרימון בקלות-אביה*

מכירה?

כמו מין מסננת כזאת ששמים בה חצי רימון ולוחצים...

ואז זה לא כזה מסובך!

יש לי כזה, אבל היעילות חלקיתיהודיה מא"י

זה מועך את הגרגירים, ולא מוציא את כולם. ולפעמים כבר קל יותר לפרק את הרימון בלעדיו.

אפשר לעשות מלא סלטים עם רימונים..פרפר לבן

כרוב לבן עם רימונים ברוטב יין לבן וחומץ ולימון וסוכר.

 

חסה עם מנגו ורימונים ברוטב חרדל ודבש.

 

 

אפשר לסחוט במסחטת הדרים ולשתותבת 30

קצת מריר אבל בריא עד מאוד!

נצלו"ש - ליקר רימוניםטל..

מישהו הכין? יש מתכון מומלץ?...

אני הכנתי פעם ממתכון שמצאתי ברשתיהודיה מא"י

הכנתי אחרי ראש השנה ושתינו בפורים, והיה ממש טעים ומיוחד.

 

אני לא זוכרת בדיוק, אבל בגדול לוקחים את גרגרי הרימון ושמים שכבות שכבות עם סוכר בצנצנת גדולה מעוקרת, מעל הכל שופכים קצת אלכוהול וסוגרים.

איזה אלכוהולzmil
שאלה..yaeli30

את האלכוהול משרים עם גרגירי הרימון והסוכר או שמוסיפים אח"כ?

וכמה זמן הליקר הזה מחזיק אחרי שהוא מוכן?

שמים עם הרימון והסוכר מההתחלהיהודיה מא"י

אלכוהול נקי 95% למאכל.

נראה לי שאפשר גם וודקה.

אנחנו החזקנו סגור עד פורים, למרות שהיה מוכן הרבה קודם, וזה נגמר כשפתחנו, כך שאין לי מושג כמה זמן זה היה מחזיק במקרר, אבל אני מניחה שזה צריך להחזיק טוב.

איך ידעת שזה מוכן?yaeli30
ועוד שאלה..yaeli30

חייבים צינצנת או שאפשר כלי פלסטיק גדול?

וסוגרים הרמטית או עם רשת כדי שהגזים יוכלו לצאת?

אולי פשוט תחפש את המתכון?יהודיה מא"י
דווקא מצאתי מתכון,yaeli30

אבל לא היה כתוב בפירוש, אלא בערך..

אני שואלת אותך כי את ניסית את זה ואולי תוכלי לענות לי..

אני באמת לא זוכרתיהודיה מא"י

אני השתמשתי בצנצנת אטומה כמו של חמוצים

נראה לי שגם זייפתי בכמויות.

 

אני מניחה שגם כלי פלסטיק שנסגר היטב זה יהיה טוב

 

בכל מקרה, אני ממליצה לסגור היטב, כי זה מתוק ועלול למשוך נמלים אם לא יהיה אטום.

צנצנת זכוכיתבת-שבע

זכוכית אפשר לעקר, חבל לדלג על השלב הזה ולגלות שכבת עובש על הליקר.

מוס רימונים...מתכון בהמשך פלוס תמונהמיסטר דום
מנת השף!פלונית.אלמונית

קראתי את זה פעם בעיתון, ומאז אנחנו מכינים את זה בכל הזדמנות שיש רימונים...

 

מכינים קוסקוס- בלי תבלינים בכלל, ועדיף עם חמאה במקום שמן.

מוזגים לצלחות אישיות, וכל אחד מפזר לעצמו לפי הטעם- סוכר, קינמון, רימונים וריוויון(אם אין, אפשר גם לבן אחר).

מצויין כמנה ראשונה בארוחה חלבית, או סתם כשבא...

 

מהקליפות אפשר להכין משחת קסמים..אמא שלה

משרים את הקליפות שבועיים בשמן זית,

ואז מרתיחים את השמן עם וזלין.

כשזה מתקרר, זה משמש כמשחת קסמים לטוסיק של תינוקות, פצעים, עור יבש וכו'.

מומלץ ביותר!!!!

 

הכי פשוט בעולםפלאפל

לנקות את הרימונים. לשים את הגרגרים בשקית (או בכמה שקיות נפרדות) ולהקפיא.

כך ניתן לאכול רימונים בסדר טו בשבט למשל.

אבל כשאוכלים לא לתת לרימונים להפשיר אלא לאכול אותם קפואים.

יש לזה טעם של ארטיק.

אני עושה את זה כל שנה.

אשמח למתכון של סלט רימון חסה ומנגואורין

וגם טבולה עם רימונים..

ומיץ רימונים סחוטים הוא אחד הדברים הבריאים ממש..

לאכול בסתם יום של חולמוריה בשמחה

אצלנו מאוד אוהבים רימונים (ולאחי יש מטע רימונים,ככה שהספקה זאת לא הבעיה).

אנחנו אוכלים אותו בכל מני דרכים...

הכי טעים זה לפתוח אותו בתוך קערה עמוקה וכל אחת לוקח לעצמו חלק ומשתדל לא להתלכלך , חוץ מזה אני שולחת לארוחת עשר רבע רימון בתוך קופסא (בעלי אמר שזה תחליף מעולה לפיצוחים...)

וכמובן בסלטים:

1.בסלט ירקות במקום להוסיף לימון

2.סלט טבולה- בורגול מושרה,עשבי תיבול, בצל קצוץ, ורימונים.

3. בחסה עם רוטב של :דבש,לימון, שמן זית, חצי שן שום.

4.קישוט על אורז/בורגול מבושל, עם שקדים קלויים.

5.קישוט לקנקן של מיץ- מעולה עם מיץ תפוחים או לימון.

 

בהצלחה ושירבו זכויותכם כרימון.

מיץ רימונים. יאמי.פודינג111
כמה זמן אפשר להקפיא רימון?zmil
אצלי היו גרגרי רימון במקפיא כמה חודשים והיה בסדרחילזון 123
סורבה רימוניםבת-שבע

סוחטים רימונים,

או מרסקים את הגרגרים במעבד מזון עם סכין פלסטיק - ואז מסננים מכל הפסולת הלבנה.

טועמים את המיץ -

אם הוא לא מספיק מתוק, מבשלים סירופ סוכר ביחס של 1:1 ושופכים אותו לתוך המיץ בעודו רותח.

מקפיאים.

 

מוציאים 15 דק' לפני ההגשה, מגישים בכוסות שקופים.

הנה טיפ מעולה, שחסך הרבה עבודה בשנתיים האחרונותקשורה=]]אחרונה

http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-7191-29827,00.html#originGroupId=10187-0

 

סליחה לכל בעלי האינטרנט רימון מביננו...

עזרה דחופה, בבקשה! מישהו?...סה"רורית

בס"ד

 

אני מכינה עכשיו בצק פריך לרולדה.

במתכון כתוב: חמאה קרה חתוכה לקוביות.

כנראה בטעות הבנתי שצריך חמאה רכה- אז הכנסתי את החמאה לתנור, להמסה...

 

אפשר להשתמש בחמאה הזו לבצק? או שהוא לא יצא טוב ככה?

מצד שני, מה לעשות עם החמאה הזו אם היא לא טובה לבצק?..

 

תודה רבה!

אשמח לתגובות במהרה..

נראה לי שאפשר להשתמש לבצק בחמאה הזאתיעל מהדרום

לק"י

 

מקסימום תתני לה להתקשות בחזרה.

אם כתוב קרה, מומסת לא טובה. תקררי אותהחיה וקיימת

תכניסי לעשר דקות למקרר.

מי אופה בכזו שעה?

סוג של יציאה.

 

מי שחרש כל היום-סה"רורית

ורוצה קצת לפנק את עצמו... ולהפעיל קצת את הצד היצירתי שבו, אחרי שכל היום רק המוח היה בפעולה...ישן /עייף.../

את יכולה לשמור אותה למתכונים אחרים-משה ר-
לבצק פריך צריך דווקא קרה
אי אפשר אבל תכניסי כמה דקות למקפיאמיסטר דום
זה יתמצק ותכיני...
תודה לעונים-סה"רורית

יצא טעים, אם כי "מיוחד" למדיי...צוחק

(אמורה הייתה לצאת רולדה, ובגלל העייפות, הפכתי את זה למשהו שאני לא יודעת איך לקרוא לו...

אבל העיקר שיצא טעים

מתי את פותחת בלוג מתכונים מקוריים?כלנית1אחרונה