תמונות מחר !
כמה שאלות- תנור ומיקסרפלספנית
בעזהי"ת
1. תנור:
ישלי תנור חדש, דו תאי משולב של סאוטר דגם 690.
בתא העליון, יש רק כפתור אחד, שאפשר לבחור בו טמפרטורה, ובסוף יש גם תכניות קבועות מראש..
עכשיו, התנור פשוט לא עובד לי טוב נראלי!
דג סלמון, שאמור להאפות 20 דק', לוקח שעה ועדיין לא מוכן. כשהגדרתי את זה על הטמפרטורה הכי גבוהה..
עוף, לוקח לו שעה וחצי לפחות, שוב, על הטמפרטורה הכי גבוהה.. [כשזה היה על פחות מזה זה לגמרי לא זז..]
אני מרגישה חום דיי מהר אחרי ההפעלה, יש אור, נורה דולקת, הכל טוב- אבל דברים פשוט לא נאפים!
התנור למטה [שיש לו גם טמפרטורה וגם תכנית, בכפתורים נפרדים, וגם טורבו] עובד יותר טוב, אבל גם לא ממש מהר..
2. מיקסר-
אני מחפשת לקנות מיקסר. הקצפה, עוגות, ערבוב, לישה..
מה יש לכם? על מה ממליצות? כמה שילמתם?
וגם, מה עדיף, לחפש דגם שיש בו בלנדר מובנה או לקנות בנפרד בלנדרים?..
תודה!
לגבי התנור, תשאלי בשרות לקוחותיהודיה מא"י
אם כי אני יודעת שהרבה פעמים בתנור דו תאי רק תא אחד הוא באמת טוב, והשני הרבה פחות.
לגבי מיקסר: השאלה היא מה בעצם הכיוון שלך.
לי יש מיקסר ידני (ואני מתכוונת לכזה שצריך להחזיק ביד) של פילפס, שעלה לי 300 ש"ח והוא עושה לי את העבודה מצויין, ומחזיק כבר הרבה שנים
אבל יש גם מעבדי מזון גדולים כמו של קנווד וכאלה. המחיר שלהם הרבה יותר גבוה, והביצועים אמורים להיות בהתאם.
אז אם את בכיוון של מיקסר קטן, אני בהחלט יכולה להמליץ על זה של פילפס, והוא כמובן בנפרד מבלנדר.
אם את בכיוון של מיקסר גדול, אז נראה לי שכמובן שכדאי שיהיה כולל מעבד מזון.
וכדאי גם לחשוב על עוד דברים חוץ מההבדל במחיר. למשל האם יש לך מקום על השיש למיקסר גדול? כי אם לא, עדיף את הידני הקטן, שנוח לאחסן, וקל לשלוף כשרוצים להשתמש.
את מקציפה הרבה? כמויות גדולות? מה לגבי לישת בצק?
קנווד אבל לא מסדרת K-MIX !מיסטר דום
kmix נחשב אחד הטובים, רוב השפים והקונדיטורים-משה ר-
עובדים איתו...
יש לקנווד סידרה הרבה יותר טובה ונחשבת מK-MIX!מיסטר דום
המיקסר כמו של אהרוני אני ישים פה קישור הוא הכי טוב שיש היום כי הוא גם מחמם (שזה טוב לפטיסייר) והוא מטורף אמנם הוא ענקי וחצי תעשייתי אבל הוא מטורף !!!
אני לא צריכה מטורף
פלספנית
אין לי מקום על השיש- אבלפלספנית
בעזהי"ת
ישלי ארון פנוי בחדר ליד. ממש לא צריכה אותו בזמינות יומיומית.. מתכוונת לאחד גדול, לישת בצק פעם בשבוע בערך, הקצפה פעם-פעמיים בשבוע.. משהו כזה..
מה חשוב לך- הקצפה או לישה?כלנית1
אם את רוצה מיקסר ללוש מעבר לקילו בצק- תקני גדול, מהחברות היוקרתיות.
אבל, אם את צריכה אותו להקצפה, אין טעם לקנות כזה גדול, כי הוא לא יתאים לך להקצפה של 2-3 ביצים,
או לריצ' אחד, וכרוך בטירחה גדולה בהוצאתו.
כדאי שתחליטי מה חשוב לך במיקסר הזה. האם את מוכנה ללוש פעם בשבוע ביד, כדי שיהיה לך מיקסר טוב להקצפת ביצים וקצפת, או לוותר על ההקצפה ולקבל מיקסר ענק ללישה.
גם בצק שיעשה..פלספנית
מה התקציב למיקסר? זאת השאלה העיקרית לדעתי...אני ירושלמית
להתעלם משאלת התקציב כרגע.פלספנית
כמה שיצטרכו נשקיע
לי יש מורפי ר'יצרדס1289
שהוא ממש מעולה ועובד כמו סוס
קניתי מתצוגה במחיר ממש טוב, בחוץ המיקסר הזה עולה באיזור ה2000+
אם תרצי עוד פרטים אשמח באישי
גודל קערה? עוצמת מנוע?פלספנית
מפרסמים הרבה את זה:אביה*
אחותי קנתה בהרבה יותר אז היא אומרת ששווה לקנות אותו במבצעים.
היא מרוצה ממנו...
הוא מעולה רק שאפשר לקנות את הדגם עם צבע אחד-משה ר-
בפחות..
בנים!!!אביה*אחרונה
אם כבר משקיעים שיהיה חתיך!!
![]()
![]()
סתם, אבל ראיתי באחד המבצעים שגם כתוב שאפשר לבחור איזה צבע ודוגמה שרוצים...
נשארו לנו הרבה רימונים מראש השנה...חני.
ב"ה
יש לכם רעיונות לסלטים (של מנה ראשונה) שאפשר לעשות?
אשמח לרעיונות!!
היה כאן שרשור כזה בדיוק...חיהלב
או
לעשות חיפוש ...
יש לך אחד עם גבעול? תשמרי אותו לטו בשבט.נשמר טובתפצי
לשים בסלט חסהזמר הפלוגות
או עם עלי בייבי ובצל סגול
סלט סלרימעצבת10אחרונה
תקצצי את העלים והגבעולים
(יש כאלה שמוסיפים גם פטרוזיליה נראה לי)
תוסיפי את גריגרי הרימון
(ברגיל אני שמה חמוציות אבל רימון גם הולך מצוין(
אם את רוצה גרעינים כמו- דלעת, או בוטנים וכדו' מצוין
תיבול:
שמן זית
לימון
מלח פלפל
בתאבון
עוגיות שוקולד צ'יפבאה לעזור
אני צריכה מתכון לעוגיות כאלה.
אבל שלא יצא קשה, אלא רך.
אכלתי פעם עוגיות כאלה שיצאו מאוד רכות- ללא קשר לכמה זמן הם היו בתנור זה היה מתכון אחר ממה שתמיד מכינים.
מישהו יודע?
מתכון של אופנהיימרבת 30אחרונה
זה שעל השקית מאחורה.
אני ממירה מרגרינה בשמן, קמח לבן בקמח מלא, וסוכר- בסוכר חום.
מכפילה את הכמות, משטחת בתבנית התנור ואופה עד שנהיה חום. נותנת לזה להצאנו קצת ואז חותכת לריבועים ומקפיאהץ
יוצא ממש ממש טעים.
אגב, בהכפלת הכמות, שמים כוס וחצי שמן, לא שתי כוסות. כל השאר- הכפלה רגילה.
מחפשת מתכון לפשטידה טעימה, פרווה. תודה!נעמה301
מושקעת או פשוטה וקלה להכנה?חיהלב
עדיף פשוטה..אבל אם לא מאוד מאוד מושקעת, גם מצוין!נעמה301
3 קלות וטעימותשרבוב
1. קישוא עם פלפל ומלח
2. גזר עם שום והמון כמון
3. תפו"א עם פלפל ומלח- מזכיר לביבות ואפשר להוסיף בצל
אופן הכנת הפשטידות:
מגרדים בפומפיה,
מוציאים נוזלים עם צריך
ומערבבים עם התבלינים וביצה וקמח
פשוט וטעים!
משמשת לנו אופציה מהירה וטעימה למנת חלבון בצהריםבת נוגה
2 קופסאות טונה - לפורר בקערה ולהוסיף:
1 קופסת תירס לא ממותק
1 בצל בינוני\גדול קצוץ
5-6 ביצים טרופות
2-3 כפות קמח
מעט שמן זית או רגיך
מלח ופלפל
לערבב הכל היטב
להעביר לתבנית בינונית
לאפות עד התייצבות והזהבה.
מעולה, תודה רבה!נשמע מצוין, ושרבוב- כמה קמח בערך?נעמה301
במה אפשר להחליף את התירס?דןדן2אחרונה
מחפשת מתכון "פצצה" לכנפיים של הודומרים*
קניתי כנפיים של הודו
אבל בא לי מתכון טעים
חשבתי להשרות במרינדה
או יין אדום
ללילה ואז לאפות עם רוטב ובצל
יש רעיון?
מתכון?
שיצא מתקתק..(מלשון מתוק..)
תודה...
הכי מוצלח לטעמיכוכב לכת
להשרות ברוטב ברביקיו ולצלות על הגריל יום למחרת
יוצא גם מתקתק וגם מלוח ופיקנטי בתיאבון!!!
אנחנו אוהבים את המתכון של ניקי בדרורהאחרונה
'כנפי עוף ללקק את האצבעות' או משו כזה
שאלה על חומוסזמר הפלוגות
אני רוצה להכין חומוס גרגרים כזה שעושים ממש רך ואין לי סיר לחץ, משהי יודעת איך עושים את זה?
תשובהכוכב לכת
משרים לילה במים ומחליפים נוזלים באמצע (לא חובה) ולבשל המווווווון זמן. ובבישול עצמו תוסיפי קורט סודה לשתיה. לא יודעת איך זה עובד אבל זה פשוט עובד. הגרגירים יוצאים רכים אחד אחד. כמעט מתפרקים.
הערה: שימי לב שתמיד יש מים בכמות שמכסה את כל הגרגירים! את לא רוצה חומוס וסיר שרופים... בהצלחה!!!
תודה! את יודעת איך לתבל?זמר הפלוגות
אצלנו הולך פלפל שחור וכמוןאני ירושלמית
ואצלנו מלח פלפל שום (שן שלמה) וטיפה סוכרכוכב לכת
שימי לב שסודה לשתיה- בטעם של מלחמאמע צאדיקה
ממתי בדיוק?כוכב לכתאחרונה
רק לשתף על טעות באפייה שהתבררה כאידאלית..מרק חורפי
הכנתי ביום ראשון עוגיות שוקולד ציפס של ניקי ב.
(קצת בשינויים- קמח מלא ושמן)
ריחפתי, ורק אחרי האפייה נזכרתי שלא שמתי בכלל סוכר!! משני הסוגים שהיא כותבת שם, בסה"כ כוס.
התבאסתי ממש.. אלא שאחכ כשטעמתי, היה סבבה..
מתוק עדין, הטעם של השוקולד ציפס נותן מתיקות.
אבל מבחינתנו עדיף ככה.. בגלל הבריאות...
אז מי שחשוב לו פחות סוכר, ואוהב מתיקות עדינה, ועדיין טעימה, מוזמן לנסות...(רק כן לשים את כף השוקולית)
הכנתי אותן שוב עכשיו עם הטעות בכוונה..![]()
אני עושה ניסוי בביולוגיה,וצריכה עזרה
מקום בעולם
כמה שמרים צריך לשים על כוס קמח כדי שהוא יתפח פי 2 מהכמות?
תוך כמה זמן זה תופח?
כמה מים?
טמפרטורת המים?
תודה רבה 
אני יכולה לומר על קילו, אם זה עוזר, ותחשבי לבד...תולעת השני
תשובותhehאחרונה
טמפ' אידיאלית 37 מעלות.
מים- כמו כל בצק- כמה שהקמח תופס. תוסיפי מעט מים בכל פעם- תערבבי /תלושי עד ליצירת בצק.
זמן- תלוי באיזה טמפ' סביבה יש לך.במקום חמים יתפח אפילו תוך שעה.
לביבות גבינה וזיתיםמאמע צאדיקה
מתכון מהספר של אביגיל מייזליק (והערות שלי...)
כ 30 לביבות
רכיבים:
30 גר חמאה
1/2 כוס חלב
1\2 כוס קמח (אני פעם שמתי קמח מלא- היה בסדר)
2 ביצים
2 כפות גבינה לבנה (אני עושה כף גדושה- טעים יותר)
50 גר גבינה צהובה
1\2 כפית חרדל
4 כפות זיתים קצוצים (קצוץ גס- כמו הפתעות, קצוץ דק- נותן טעם)
מלח, פלפל
שמן לטיגון
בסיר מרתיחים חמאה וחלב, מורידים מהאש ומכניסים קמח, מערבבים. מעמידים להתקרר.
תוך כדי עירבוב מוסיפים ביצה-ביצה
מכניסים גבינות, זיתים ותבלינים
מחממים שמן במחבת -עם כף\שתי כפות עושים לביבות ומטגנים עד שמזהיב
כדאי לאכול חם (פעם חיממתי שוב- היה בסדר)
טעים
מוקדש - לך
![]()
נראה טוב, שמרתי ובעז"ה אנסה בהזדמנות, תודה
-משה ר-
סתם שאלה-פעימה
בעה"י
קודם כל, נראה טוב.
אבל אין בעיה להעלות מתכונים מספרים?
ולהעתיק לחברה על פתק- מספר- זה בעיה או לא?מאמע צאדיקה
(אכן העתקתי לפה- בשביל חברה...
)
אילו הייתי כותבת פה את כל הספר- זה היה בעיה לדעתי
אבל פה כתבתי את המתכון- עם שינויי נוסח שלי... (והערות)
ורק נתתי לכם טעימה- לכו לקנות את שאר הספרים... (יש לי 2 , ממליצה)
נראה טוב מאוד! שמרתי לי, תודה!מודדת כובעים
אחלה מתכון תודה
וניצלושכרובי=)
מחפשת מתכון ללחמניות זייתים פרווה. יש בנמצא?
תודה

^^קפיץ שאלה^^כרובי=)
תודה לך! שמרתי לי!ת.מ.אחרונה
ברבוניהשרבוב
איך מבשלים /אופים את הדג הזה?
יש מתכונים?
עדיפות למתכונים לא מסובכים וללא טיגון!
שאלה על סלטיםאחרי החגים
אני רוצה להתחיל להכין סלטים לשבת מהיום.
סלט אחד-יש בו גזר,גמבה וקולורבי.
אני מתבלת אותו בשמן זית,לימון ומלח.
השאלה היא אם הירקות ישארו טובים עד שבת והקולורבי לא ישחיר?
הבנתי שאם מתבלים אותם זה שומר שהם לא יהרסו,
כרגע יש לי רק לימון ומלח האם זה עדיין ישאר טוב רק בתיבול הזה?
תודה רבה!
עם הלימון הוא לא ישחיר, לדעתי זה רק עושה-משה ר-
לסלטים טוב שמטבלים אותם כמה ימים לפני, כי אז הטעמים נספגים טוב, מעין כבישה כזאת..
לימון ומלח זה בסדר..
תודה רבה!אחרי החגים
אני עושה את זה כל שבת..מקום בעולםאחרונה
וזה הרבה יותר טעים אחרי כמה ימים ![]()
שאלה על פסטה ביתית-משה ר-
אחרי שמכינים אותה איפה שומרים? תולים לייבוש ואחר כך למקרר?
מעבר ליום יומיים, נראה לי במקפיאאני ירושלמית
מז"א יום יומיים? מייבשים?-משה ר-אחרונה
עוגיות קוואקר שלא יצאו טוב-מקווה לטוב=)
יש לכם רעיון מה לעשות איתם?
הם לא טעימות כ"כ וגם המרקם יבש קצת... תודה 
לא ניסיתי, אבל..אביה*
אולי לפורר אותם/לטחון בבלנדר, להוסיף נוזלים (ביצים, דבש, ייון?) ולשטח לעוגה?
לא יודעת, בטח יבואו חכמות ומנוסות ממני..
עוד אפשרות- לפורר ושזה יהיה בסיס של עוגה?
לפורר אותם לכוס ולאכול עם חלב כמו גרנולהזמר הפלוגות
לפורר ולהשתמש לקרמבליהודיה מא"י
תמליחוםkht,
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
חמוציות וצימוקים ולאכסן טוב סגורzmilאחרונה
מתכון לעוגה טעייממה ממש?דחוף...נעומה=)
פשוטה/ מסובכת?יעל מהדרום
חלבי? פרווה?כוכב לכת
פרווה..ולא משנה אם מסובכת או לא...נעומה=)
יש שרשור נעוץ למעלה עם הרבה הצעות.כוכב לכת
עוגות שוקולדיעל מהדרום
לק"י
מתכון 1
מערבבים:
1. כוס קמח
2. כו סוכר
3. 4 כפות קקאו
4. 4 כפות שוקולית
5. 1 אבקת אפיה
6. 1 סוכר וניל
מוסיפים ומערבבים:
7. 2 ביצים
8. כוס שמן
9. כוס מים
-אופים בחום בינוני.
אפשר לאפות במיקרוגל בתבנית זכוכית במשך 11 דקות.
מתכון 2 (2 תבניות מאורכות)
מערבבים:
1. 1 כוס קמח+ כפית אבקת אפיה
2. 1 כוס שוקולית
3. 1/2 קצפת ריצ' קטנה (2/3 כוס)
4. 4 ביצים (אפשר להקציף- לא חובה)
5. 3/4 כוס שמן
6. 1 כוס סוכר
שדרוגים ותוספות
1. להקציף קצפת+אינסטנט פודינג. למרוח על העוגה אחרי שהיא מתקררת.
מעל לשפוך קרם שוקולד (גנאש שוקולד זה ממש טעים- ממיסים בסיר קצפת צמחית+ שוקולד).
2. להכין מוס שוקולד/ כל מוס שהוא ולמרוח על העוגה.
3. לפני האפיה לחתוך חלוה ולשפוך על העוגה מלמעלה (זה קצת שוקע, אבל נשאר די למעלה).
עוגת תמרים (2 תבניות מאורכות)
מערבבים:
1. 1/2 קופסת ממרח תמרים
2. 1/2 כוס שמן
3. 1/2 כוס סוכר
מוסיפים:
4. 2 ביצים- מוסיפים 1, טורפים ומוסיפים את השניה.
מוסיפים לסירוגין:
5. 1 3/4 כוס קמח+ 1 אבקת אפיה
6. 1 כוס מים רותחים
(כפית סודה לשתיה- לא חובה).
מוסיפים:
7. מעט קינמון (1/2-1 כפית)
תודה
נעומה=)אחרונה
סיגרים במילוי בשרבזיליקום
הקנויים....שצריך לטגן בשמן עמוק.
אפשרי לאפות בתנור? מישהו ניסה פעם ויכול להגיד אם יצא בסדר?
תודה.
אפשר להכין בתנור.-משה ר-
יש סוג מסוים שכתוב על זה חצי מוכן, אפשר בכיף לאפותחיה וקיימת
יוצא כמו מטוגן.
איך באמת אופים את זה?זמר הפלוגות
גם לי לא בא כל השומן של הטיגון...
זה מה שאני עושה-כוכב לכת
למרוח מעט שמן בעזרת מברשת או תרסיס ולאפות בחום גבוה מאד (כמו גריל) משהו כמו 10-15 דקות. ולא לשכוח להפוך באמצע שלא יישרף.
מנסיון אפשר גם אלה שלא "חצי מוכנים"...כוכב לכתאחרונה
מתכון לעוגת יומולדתשריתת
פשוטה וטעימה מקמח מלא...
ושתספיק לתבנית אינגליש קייק...
תודה!
אגב יש לי שוקולד ציפס וסוכר חום...
יש לי אבל קמח רגיל והיא מעולה !מיסטר דום
לילד קטן? אם כן הכי יפה לעשות עוגת שוקולד פשוטהחיה וקיימת
(או משובחת אם יש לך כוח) לצפות אותה בשקולד, ללכת עם הילד לחנות ממתקים במשקל ושהוא יבחר טונות של ג'לי וסוכריות ולפוצץ את העוגה מלמעלה (כמובן עם סדר מסויים כמו מתכונת) אם יש לך תבנית בצורת לב- ממולץ, זה מהמם וילדים מתלהבים מזה.
בקשר לקמח מלא, את יכולה להחליף את הקמח הרגיל במלא ולהוסיף יותר נוזלים, כדאי שתהיה עוגה עם הקצפה שלא יהיה דחוס מידי.
עוגת שקולד משובחת:חיה וקיימת
200 גר' צמקאו
כוס מים
כוס שמן
כוס סוכר (אפשר פחות, תלוי כמה מתוק את רוצה)
3 כפות קקאו
לבשל הכל ביחד עד להמסה מוחלטת.
להפריד שבע ביצים.
חלבון- להקציף עם כוס סוכר
חלמון- כשהשוקולד התקרר להוסיף את החלמונים ולערבב.
להוציא כוס שוקולד ולשמור בצד.
להוסיף לשוקולד שבסיר כוס ורבע קמח ושקית א"א ולערבב היטב.
לאחד את הקצף ואת בלילת השוקולד בתנועות עטיפה.
לאפות בחום בינוני לא יותר מ30 דק' בתבנית עגולה בגודל בינוני.
לאחר האפיה לצפות בשוקולד שנותר.
בהצלחה ובתאבון.
עוגת שוקולד הכי טעימה שטעמתי בחיי, גם מבוגרים אוהבים! ממולץ![]()
(לתבנית עגולה נראה לי קוטר 25 בלי אחריות
)
עוגת שוקולד מהירהביתית
2.5 כוסות קמח
כפית סודה לשתיה
שקית א' אפיה
כוס ורבע סוכר
4 כפות קקאו משובח (עלית)
4 ביצים
כוס שמן
1.5 כוסות מים
כפית תמצית וניל או 3 כפות יין
מערבבים חומרים יבשים, מוסיפים את הרטובים ומערבבים הכל. מספיק לשלוש תבניות מאורכות, מתאים גם לתבנית של התנור. אפשר לפזר שוקולד צ'יפס למעלה או לערבב בבלילה. לציפוי: להניח קוביות שוקולד על העוגה כשמוציאים מהתנור, ולמרוח.
עוגה טעימה בקלי קלות.
תשתמשי בקמח 70% מלאאלמונית 0
זה קמח מלא מבחינת הבריאות, אבל הוא קל יותר וטוב לעוגות (יותר מוצלח לאפיה מקמח לבן!)
כולם הביאו לך מתכון לעוגת שוקולד, כך שאני אגוון קצת:
מתכון לעוגת אגוזים (אפשר לוותר על האגוזים ואז זה יוצא עוגה בחושה פשוטה וטעימה):
6חלמונים
כוס סוכר
מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה
בקערה נוספת מערבבים:
6 חלמונים (הצהוב..)
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
כף וניל
קצת מלח
מוסיפים לקצף בהדרגה תוך כדי בחישה,מערבבים בעדינות.
בקערה נוספת מערבבים:
כוס קמח
כפית גדושה אבקת אפיה
כוס אגוזים\בוטנים קצוצים דק (אפשר לוותר על זה למי שלא אוהב, אבל זה מוסיף הרבה)
חצי חבילה שוקולד מגורר (לעוגה חלבית השתמשתי בשוקולד חלבי ויצא טעים במיוחד!)אפשר להשתמש במקום בשוקולד צ'יפס, רק חבל עליו (זה יותר יקר)
מניחים על תבנית אפיה משומנת ואופים כשעה בחום בינוני. (הכמות מיועדת לתבנית מרובעת בינונית ואולי קצת יותר,לא יודעת כמות מדוייקת)
אפשר לצפות בקצפת או להניח על העוגה כשהיא חמה שוקולד צ'יפס ואז למרוח (לקבלת קרם שוקולד בקלות..)
הכנתי את העוגה לא מזמן (בציפוי קצפת חלבית) ויצא טעים ממש!
בהצלחה!
תודה רבה על התגובות...שריתתאחרונה
בקשר לקמח שמריםעוד כינוי
מזמן שאלתי פה אם מישהו יודע לגבי ניפוי קמח שמרים.
למתעניינים ששאלו וביקשו שאעדכן,
העתקתי את התשובה ששלחו לי היום מכושרות:
תוכן השאלה:
שלום רב.
שאלתי בקשר לקמח שמרים של אוסם.
כידוע זהו קמח שכבר מעורבבים בו שמרים.
כתוב עליו שאין צורך לנפות וזה נראה לי תמוה.
חברה סברה שבגלל שזה באריזת פלסטיק ולא נייר כמו קמח רגיל אז זה בסדר.
אבל הרי זה לא אריזת ואקום.
אשמח לדעת אם ניתן להשתמש בקמח זה, ואם לא האם עלי לזרקו או שמותר לתיתו למי שבכל מקרה משתמש בקמח כזה?
תודה
תוכן התשובה:
בעדכון של הרבנות פרסמו שהקמח צריך ניפוי http://www.rabanut.gov.il/vf/ib_items/80/Idkun577304.pdf
לכן יש לנפותו כמו כל קמח רגיל. מה שלא עובר בנפה ניתן לפרוס על משטח בצבע כתום או צלחת ולבדוק בעין.
תראו איזה מנה אחרונה הכנתי!!!דינה ל.

דודה שלי הכשרונית הכינה, לכבוד ארוחה חגיגית בסוכה עם כ--ל המשפחה.
אז ככה:
מסביב לכל כוסית היא קשרה סרט סאטן שחור.
בתחתית הכוסית יש ענבים סגולים כהים חתוכים לרבעים, ושזיפים חתוכים קטן.
מעל סלט פירות מתפוחים ובננות ותפוזים+ מיץ תפוזים.
מעל פיסות תמרים,
עליהם נשיקת קצפת מתוך שקית זילוף,
מעל היא תקעה משולש שוקולד דקיק, עם דוגמאות שבלולים. זה נעשה באמצעות שקף מיוחד שמעביר את הדוגמא שעליו מהשקף לשוקולד שמורחים עליו.
את הקצפת היא קישטה עם שלושה גרגרי רימון ומשולש קיווי.
תודו מקסים!
ומקרובדינה ל.
פשש נראה טוב
-משה ר-
מקסים. והעיקר- בלי חשש לשרוף את המנה האחרונהכלנית1
וואוו איזו השקעה!!מעפר אני באה
והשוקולד הזה ממש מגניב!
אוכל זו אומנות!מירימי
מ-ה-מ-ם!!נוצצתאחרונה
רוטב לעוף-יש רעיונות?אחרי החגים
יש לי עוף מוכן שיצא קצת מלוח
ואני רוצה להכין לו רוטב שישפר את הטעם.
יש רעיונות?
יש לי בבית:בצל,גזר.
אין:רסק עגבניות.
מקפיצהאחרי החגים
סילאן+פלפל שחור+שמן זית, לערבב ולטגן יחד. בהצלחה!תולעת השני
לפני הכנת הרוטב, תכבסי את העוף במים צלוליםכלנית1
לפני שאת חושבת על תוספת כלשהי, תרתיחי את העוף כדי להוציא לפחות חלק מהמלח. אם במים לא יהיה מלח כלל, העוף יפריש מהמלח לטובת המים ויהיה פחות מלוח.
כמו כן, תוסיפי את העוף והרוטב שלו מעל אורז לבן לא מתובל, והוא יספוג חלק מהטעמים וידלל את המליחות.
מרק תימני !
מיסטר דום
בסוף הכנתי רוטב טעים ששיפר את הטעם.אחרי החגיםאחרונה
טיגנתי בצל ואז הוספתי גזר,
הוספתי מים ותיבול,
בסוף הכנסתי את העוף לרוטב ויצא טעים..![]()
סליחה שאני פותח את זה פה, אבל לא כל שאלה-משה ר-
בהלכה ישר צריך להפנות לרב, בשביל מה אנשים לומדים הלכה? בשביל הצחוקים? בשביל המשחק?
זה לא ששאלו שאלה בהלכות מקוואות או בדיני טומאה וטהרה, שאלו שאלה שאפשרי לענות עליה, אז אין צורך לנעול כל פעם שמעלים לפה שאלה הלכתית.
מסכימה.דינה ל.
ועל האדם לסמוך ולבטוח בראשו ובידיעתו ולבטוח בעצמו.
*ומה שלא יודעים ובטוחים*- לשאול רב.
לא מסכימה, בנות לומדות הלכה בשביל לדעת מתי צריךחיה וקיימת
לשאול, כדי לדעת שאולי יש כאן בעיה, בשום אופן לא לפסוק לעצמך!!
לא כל דבר נקרא לפסוק. אגב,חליל הרועים
כי הרב שם אמר דבר לא ברור והיה עלייך להפנות את השאלה אליו שיסביר את עצמו
לא התכונתי לשרשור ההוא, אבל אני נבחנתי שנה שעברהחיה וקיימת
כמעט על כל ה'קיצור' כולל דיני שבת, הכל! אז מה? אני יפסוק לעצמי? אותי לימדו שלומדים בשביל לדעת מתי יש שאלה. (תקף כמובן רק לגבי לימוד של נשים)
וואי, זה לחלוטין לא קשור לכאן כברדינה ל.
(בואי לצמ״ע
)מסכים. רק מה ש100%. אם יש גורם משתנה - לשאולחליל הרועים
תושב בפורום יכולה לסבךמושיקו
שאלה הלכתית צריך לשאול רב
לא לשאול במקום כזה שבשורה התחתונה יש מקום שמישהו יטעה
אין סיבה שלא ישאלו, כל עוד לא מדובר בנושאים-משה ר-
מסובכים או בדיני נפשות.
קורים מצבים שצריך להפעיל את ההיגיוןבתיה12
ולא תמיד חייבים לשאול את הרב האם מותר כדי לצאת מאיזשהו סבך שנתקלת
במרבית המקרים פונים לרב כדי לסמוך על דבריו וכדי לצאת מהספק...
לא כל דבר צריך להפנות לרביהודיה מא"י
אבל שאלות הלכתיות אין מקומן בפורום בישול ומתכונים.
היו פה בעבר כמה מקרים שהיו ממש בזיון כבר בנושא, ובעקבות כך החלטתי לנעול כל שרשור בנושא. אז יתכן שלפעמים אני מפספסת או שוכחת, ולפעמים השאלה ההלכתיות היא בתוך שרשור אחר, ואני לא רוצה לנעול את כל השרשור בעקבות כך, ועדין.
הצורה הזאת של שאלה הלכתית בפורום יש לה צורה של "סקר דעת קהל" והיא פשוט לא מכובדת. ומי שקשה לו לשאול רב, יש גם רבנים שעונים על שאלות באינטרנט.
שאלות הלכתיותיהושבעט5
היום שכולם לומדים לימודים אקדמיים ואני מדברת גם על נשים ,זו בושה להיות עם הארץ (נכון לשני המינים)
אני לא זוכרת איזה רב אמר שאשה חייבת לדעת הלכה ולא יתכן מציאות שאשה תלמד פיסיקה ותהיה עם הארץ בהלכה.
לבעלי יש סמיכה אבל ביום שהוא נכנס ללמוד בעטרת כהנים למדתי בעצמי אמונה והלכה בדינים שלא למדתי באולפנה.
עד יום אנשים בעבודה יודעים שאיתי לא מתווכים בהלכה כי מי שמתווכח איתי ידו עלולה להיות על התחתונה.
אחרי שלומדים ולא יודעים משהוא צריך לבדוק בספרים ואח"כ לשאול רב אם הם לא מצאו את התשובה בספרים.
זה לא שכל יום עולה פה דיון הלכתי-משה ר-
וזה טבעי שבפורום שמתעסק באוכל, יהיו שאלות על כשרות וכדו', וכל עוד זה לא בתדירות גבוהה, מה הבעייה פה?
שכשרות היא התמחות אחרת מגסטרונומיהמאמע צאדיקה
ולא כל מי שאומר שהוא יודע הלכה- באמת יודע
(כמו שלא כל מי שאומר שהוא יודע לאפות עוגה- באמת יודע ....)
כדי לענות נכון על שאלה- לפעמים צריך לחקור מה מהציאות- מעבר למה שהעלו בשאלה הראשונית בפורום,
וצריך לדעת לענות לפי ההלכה- לפי שיטות ודעות ומחלוקות וכולי - שלא כל אחד יכול... או לא כל אחד שחושב שהוא יכול- באמת יכול לענות.
יישר כוח למנהלת -על מדיניות אחידה בנושא.
ויישר כוח כללי למנהלת- על הניהול ![]()
(וידוע שגם בפורום יש מי שיודעים הלכות ואפשר ליפול עליהם עם שאלות באישי.... שזה גם סוג של פיתרון )
לא מסכים איתך, כמו שכתבתי קודם-משה ר-
יש שאלות שרק ת"ח גדולים יכולים לענות עליהם, ויש שאלות שכל אדם שקצת למד הלכה יכול לענות עליהם, לא צריך להיות מרובעים, ואם תשימי לב שאלתי אותה מס' פעמים באותו שרשור מה בדיוק היה המקרה, כדי שאוכל לענות בצורה טובה יותר, אם אנשים לומדים תורה והלכה כדי להיות תלויים כל חייהם ברבנים, ואני מדבר פה גם על עקרות בית, אז חבל ללמוד הלכה, פשוט נסתפק במס' טל' של רב וזהו!
גם אישה צריכה ללמוד הלכות כשרות והלכות שבת, כדי שתדע מה לעשות בביתה במקרה ו... ולא שתהיה תלויה 24/7 ברב.
אני מסכימה איתך שצריך ללמוד הלכהיהודיה מא"י
כדאי לדעת כיצד לנהוג במצבים שונים
ועדין לא מסכימה איתך לענין שאלות הלכתיות בפורום. מי שיודע את ההלכה אשריהו וטוב חלקו. אבל מי שלא יודע את ההלכה צריך לפתוח ספר הלכה או לשאול רב ולא לעשות סקר דעת קהל בפורום
אבל יודע מה, אולי אני אעביר את השאלה לרב ונראה מה הוא יגיד 
אני מניח שמי ששואל, לרוב לא מוצא רב זמין-משה ר-
או שהזמן לא מתאים לבשביל להתקשר(כניסת שבת, שעה מאוחרת וכ"ו)
בכ"א אני חושב שאם אדם שואל בפורום מלכתחילה, זה לא תקין, כמו שלא תקין לשלוח לשו"ת סמס לכתחילה.
אבל אם אדם נתקע, וזה דחוף, אז נראה שיש מקום לתת לו תשובה בפורום(כמובן אחרי בדיקה ורצוי עם מקור בהלכה)

