שרשור חדש
קינוח/עגוה עם תמרים, שקדים וקצפתבאר מרים
מישהו מכיר?

אני מחפשת קינוח או עוגה חלבית. משהו שווה וטעים. (לא עוגיות יבשות או עוגה בחושה אלא משהו רטוב ועסיסי)

אפשר עם קמח בסגנון של עוגה (לא בחושה מצופה אלא משהו מושקע יותר) ואפשר בלי קמח כקינוח.
אפשר בסגנון של קינוחי כוסות או מנות אישיות ואפשר בתבנית אחת גדולה.
אפשר משהו בשכבות..

אני רוצה שיכלול:
תמרים או ממרח תמרים
שקדים או חמאת שקדים
קצפת חלבית.

מעדיפה שלא יהיה מתוק מדי (התמרים ממש מתוקים, אז כדי לאזן שהשאר לא יהיה מתוק)

רעיונות?
מה דעתכם על המתכון הזה?באר מרים
הלכתי על זה בווריאציה..באר מריםאחרונה
לבצק הוספתי קצת שקדים טחונים.
מעליו ממרח תמרים ושקדים טחונים.

בין השכבה הראשונה לשניה של הבצק קרם פודינג כמי במתכון.
מעל השכבה העליונה קצפת פחות מתוקה.

קישטתי למעלה עם חצאי תמרים ושקדים פרוסים.

יצא יפה.

במוצאי החג אעדכן האם גם יצא טעים..
אפשר לרסק תמרים או ממרח עם שקדים טחוניםמיקי מאוס
כמו כדורי תמרים
ולעשות מזה בסיס לכוסיות או עוגת שכבות קצפת

בכנות בעיני שילוב של תמר וקצפת פחות הולך אבל זה יעבוד למי שאוהב

אפשר גם לערבב ממרח תמרים לקצפת לא ממותקת רק בזהירות כמו מוס תמרים ואת השקדים לשים מעל אולי קלויים(פחות בריא הרבה יותר טעים)
המתכון שהבאת לי נראה קצת מסובךאמא יקרה לי*

הייתי הולכת על משהו בסגנון של עוגת קצף וקצפת, שזה בעקרון בצק פריך

משטחת בתנית, עליו שכבת ממרח תמרים, שקדים טחונים או קצוצים ומעל שכבת קצפת נדיבה.

חותכים לחיתוכיות (אפשר אלכסוניות). נשמע לי טעים ויפה, שרואים את כל השכבות.

גם רעיון..באר מרים
ונזכרתי בעוד משהו טעים- קרמול שקדים טחוניםאמא יקרה לי*

איה קרמרמן הביאה את זה פעם בתור בסיס לחרוסת וזה היה טעים ממש.

יש לי חברה שעושה משהו דומה עם סילאן.

כך או כך אפשר לפזר אותם מעל הקצפת וזה קרנצ'י.

הנה המתכון בגוף הכתבה

 

נשימה עמוקה של אמונה | ערוץ 7

פעם הכנתי את זהיו0י

עוגת תמרים טבעונית מקמח כוסמין בלי סוכר - המרכיב הסודי

שפכתי לתבנית 24 קפיצית, הקצפתי קצפת צמחית ביחד עם איזה 2 כפות סילאן (אולי ממש טיפה מלח)

ויצא טעים מאוד מאוד😋

בפסח עשיתי משהואבןישראל
שילוב של כמה מתכונים
בתחתית שמתי קמח מצה שהוספתי לו שקדים ואגוזים טחונים
המסתי חמאה וערבבתי הכל ביחד עם ממרח תמרים( עשיתי גם גרסה עם שוקולד מומס בחמאה היה מוצלח) זה התחתית.
ולמעלה שמנת מתוקה להקצפה שהקצפתי עם קצת סוכר.
במקום קמח מצה אפשר לשים בסקויטים.
נשמע רעיון טובבאר מרים
כאילו בצק פריך עם תמרים?
סוג שלאבןישראל
ניסיתי להמציא משהו חלבי עם בסיס וקצפת מעל
טרייפל תפוחים מקורמליםופל לימון
רעיונות לחלות לראש השנהאיכה
אצלי במשפחה תמיד שמו צימוקים בתוך החלה, ובעלי לא אוהב..

פעם אכלתי חלה שבתוך הבצק הכניסו בצל מטוגן וזה היה ממש טעים.

אם יש למישהי רעיונות לדברים בסגנון, אני אשמח.

וחוץ מזה, אני לא יכולה לשים שומשום מלמעלה בגלל שיש אורח רגיש.. אז תחליפים יתקבלו בברכה (קצח לא מסתדר לי עם חלות מתוקות)
למעלה אפשר זעתר, אבל שימי לב שבזעתר אין שומשוםתפוחית 1
בהרבה יש.
או לחילופין בצל מטוגן כמו מעל פוקצות
האמת שפעם ראיתי ששמים קמח מעל במקום שומשום ואז יש מראה כפרי יפה כזה. האמת שאפשר למרוח דבש ואז זה מסתדר עם החג
בפנים אפשר זיתים או שוקולדים קטנים
האמת שזיתים זה לא מתוק, אם יש עניין למתוק בגלל ראש השנה אז זה לא עוזר
אנחנו ספרדיםבאר מרים
שלא שמים תוספות בתוך החלה

אז מה שאני עושה זה לשים סוכר חום וקינמון מלמעלה מעל החלות.

פותר לך את השומשום על הדרך...
רעיון, תודה!איכה
זה טעים לכם עם הסלטים?יעל מהדרום
לק"י

לי פחות מסתדר חלות מתוקות עם סלטים.
החלה בכלל לא מתוקהבאר מרים
רק שמים סוכר מלמעלה.

והאמת מה שאנחנו עושים:
מכיוון שיש עניין לאכול כזית לחם לפני שמתחילים את הסימנים (לפחות לפי איך שאנחנו פוסקים..)
אני מגישה לשולחן ביחד עם החלות גם צלוחית עם דבר, ממרחי שוקולד מסוגים שונים וממרח תמרים.
ולפני הסימנים כולם אוכלים חל טבולה בממרח מתוק.
(אנחנו לא מטבילים את החלה של המוציא בדבש אלא במחל וסוכר.. כל אחד והמנהג שלו.. ככה נהגו במשפחה של בעלי..)
(במשפחה שלי באמת טובלים בסוכר)יעל מהדרום
למה לשים מלמעלהבימבה אדומה
קוואקר דק

ורק מתזכרת שיש מנהג לא לאכול אגוזים בר"ה... (אם חשבת לשים בחלות ואם את נוהגת לפי המנהג הזה)
טוב שאת אומרת 🤦‍♀️איכה
באמת השתכנזתי עכשיו , וחדמש הייתי מפספסת.
זה קרה לי באמת בשנה של הנישואין שלנו...בימבה אדומה
הכנתי תפוח אפוי עם דבש ואגוזים קצוצים... וכמובן שלא שמעתי על המנהג הזה מעולם ובעלי ממש לא הסכים שנגיש את זה...
גם ספרדים לא אוכלים,אנחנו לפחותתפוחית 1
ואנחנו אשכנזים שכן אוכליםטארקו
אז באמת צריך לבדוק את המנהג
גמני אשכנזיה מהביתבימבה אדומה
ולא הכרתי את זה... באמת הכי נכון לעשות תיאום ציפיות..
רעיונות-אנונימיות
למרוח דבש מלמעלה
פעם אכלתי גם חלה ממולאת בדבש (את הרצועות רידדו מרחו דבש ואז גילגלו)
במקום שומשום- פרג?! אפשר גם כלום. מבריק.
בלי כלום, אבל לעשות קליעה מיוחדתאמא יקרה לי*

אפשר קלועה עגולה יפה עם חור במרכז ואז לשים בפנים קערית עם דבש. זה מהמם.

או קליעה אחרת, שלפזר עליה משהו רק מסתיר את היופי, ואפשר להסתפק בחלמון מדולל מעט,

כמו זו:

 

החלות הכי יפות בעולם - אז מה את עושה כל היום?

מהמם!!מאוהבת בילדי

אני מכינה כדור מהלחם, עליו כדור קטן שגוזרת בהצלבה

ושמה מעט פפריקה-

כביכול צורת רימון

גם זה מקסים...אמא יקרה לי*

עשיתי בעבר כלחמניות אישיות וגם כחלת לחניות רימונים. ממש יפה...

איזה יפהחילזון 123
יש ביוטיוב הרבה סרטונים*אשתו של בעלי*
לקליעות יפות ומיוחדות.
בראש השנה נהוג לאכול חלות עגולות
ודוקא יש סרטון לחלה עגולה.
קל מאוד להכנה
אני יודעת להכין כאלהאיכה
רק רציתי לשים משהו מלמעלה.. תודה!
למעלה אפשר לשם קצחשומרת סוד


גרעיני חמניה/דלעת/פשתן או לטחון את הזרעים ולפזרנפש חיה.
על חלמון ביצה
הצעות:ארץ השוקולד
דבש במקום סוכר (לא זוכר כמויות)

פרג מלמעלה במקום קצח זה אחלה
אני הכנתי חלות ממולאות בכל מני..מקום בעולם
אבל צריך להכין את זה ממש בערב החג כי זה לא עבר טוב הקפאה..
חלת סימנים לראש השנהופל לימוןאחרונה
צונט הצילני!! (חמין,טשולנט. . בכל השפות)😂,שגרה ברוכה
אני רוצה הלכין לשבת.. אפפעם לא הכנתי. אשמח לכל עזרה בנושא בבקשה
אופן הכנה מפורט יעזור(מה המרכיבים. אופן הכנה. כמה מים שמים)
תודהההה לכולם🙏🙏🙏
(כרגע מחפשת מתכון פרווה)
אני אוהבת ממש. אנסה לעזורהמקורית
משרים קטניות - אני עושה שעועית וחיטה. משרה במים חמים את השעועית לכמה שעות. גם משימורים אפשר, יותר אוהבת את היבשה.
מטגנת בצל בשמן עד הזהבה, מוסיפה שעועית ומכסה עם מים. צריך לבשל אותה לפחות שעה עד ריכוך. לשים לב אם צריך להוסיף מים בבישול כי היא סופחת נוזלים. מוסיפה תפו"א, אפשר גם בטטה. תפו"א אחד לכל סועד ועוד 2 אקסטרה. מתבלת במרק עוף/ מלח, פפריקה, טיפה כרכום וכמון. עד שהתפו"א מתרכך.

את החיטה מבשלת בנפרד כ40 דקות עד שעה. שוטפת, שמה בסיר עם קצת שמן, פפריקה, כרכום מלח/ אבקת מרק וקינמון. ואז מוסיפה מים. אני אוהבת לשים את שיני השום בסוף. כ-4. לא יודעת כמה אתם אבל כוס אחת יוצא כמות יפה. למשפחה גדולה וודאי ש2 כוסות
גם פה לשים לב אם חסרים מים כי היא סופחת הרבה נוזלים. אחרי שמתקררת שמה בשקית קוקי ומכניסה לסיר של החמין. אפשר גם לשפוך לחמין אני פחות אוהבת.

ביצים קשות מבשלת בנפרד ומוסיפה. אם את רוצה שיצאו חומות אפשר לשים שקית תה בסיר של הביצים.

לגבי מים - אני לא יודעת איזה מרקם את רוצה, אבל כדי שייצא סמיך את צריכה שיהיו מים בגובה התפו"א. אני ספרדיה, שמה שקית קוקי נוספת עם מים רותחים בסיר כל שבמידה וצריך להוסיף מים בשבת אני עושה חור בשקית והמים נשפכים לסיר. בצורה הזו זה מותר
איזה רעיון של המים! אכן מקורית, אשרייך!!אם הבנים12
שלנו ממש פשוטתפוחית 1
תפוחי אדמה שום ובצל חתוכים, גריסים חומוס ושעועית (אנחנו לא משרים בכלל, יש כאלה שכן) מים רסק ותבלינים
אפשר גם לשים ביצים בפנים, כמובן לנקות לפני ולא לשים מים חמים אלא מהברז כדי שלא יתפוצצו
תודנ לעונים!🤗 אני קוראת..,שגרה ברוכה
חמין מדודופל לימוןאחרונה
יש למישהו מתכון לעוגת שמרים מנצחת?מאמושלי
ט' תמיד ממליצהיעל מהדרום
לק"י

@ט'
איזה מתכון?מאמושלי
@ט'
לא הצלחתי לתייגמאמושלי
של קרו אגם מעולהמקום בעולם
אפשר עזרה בתכנון ארוחות לכל החג?מאוהבת בילדי

וגם לשבת שלפניה...

רוצה להיות ערוכה מראש, לפחות בקניות.

 

מה שכבר חשבתי-

 

ליל שבת-

בוקר שבת-

סד"ש- מושטים בתנור

 

ליל חג א- בשר ראש מתוק

אורז לבן

גזר עם חמוציות ושקדים

 

בוקר חג א- פרגיות ברוטב מתוק (תודה ל@המקורית)

אורז

תפו"א בתנור/ מאודה

 

ליל חג ב- עוף בדבש ותפוחים

בשר ראש

קוסקוס

 

בוקר חג ב- בשר בערמונים

תפו"א בתנור

 

סלטים- בטטה בצ'ילי

קינואה

גזר מתוק

חומוס

טחינה

מטבוחה מתוקה

חציל בטחינה

כבד קצוץ (אולי אוותר... יותר מידי בשרי)

סלט חי

 

 

אפיה-

לחם בצורת רימון

רוגלך או מאפה שמרים

עוגת שוקולד קוקוס

עוגת מייפל

 

הכנתי כבר-

גלידת מנגו

עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגיות מושלגות

כדורי שוקולד

 

צריכה רעיונות לנשנושים בין הארוחות בשביל הילדים

 

 

נישנושים בין הארוחותופל לימון

פירות חתוכים

ועוגיות דבש

דובשניות מתפוצצות


מתכון קליל וכל כך טעים

יצאו לי 20 עוגיות, ממליצה להכין כמות כפולה


רכיבים:

1/2 כוס סוכר חום

1/3 כוס דבש

1/3 כוס שמן

1 ביצה

כפית קינמון

1/4 כפית ציפורן


2 כוסות קמח

1/2 חב' אבקת אפיה

כפית סודה לשתיה


סוכר

אבקת סוכר


אופן ההכנה:


לערבב את הסוכר, שמן, דבש , ביצה ותבלינים

להוסיף את הקמח אבקת האפיה והסודה לשתיה


לעבד עד שמתקבל בצק אחיד

לקרר לחצי שעה

לגלגל כדורים

לטבול בסוכר, אח"כ ובאבקת סוכר

לאפות בחום 180 מעלות כ- 12-15 דקות

אם אני רוצה להכין פילה סלמון שלם על הפלטהחילזון 123
כמה זמן לפני הארוחה לשים אותו?


ויש דרך שהוא לא יוציא דברים לבנים כאלה?
הלבן זה חלבון קורה בעיקר עם דג קפוא לא עם טריפרח-אש
תתכנני בערך שעה - תלוי בפלטהבאר מרים
תעקבי אחרי:
צריך לחכות עד שהוא מגיע לרתיחה ועוד 10-15 דקות כדי שיתבשל היטב ואז להרים אותו קומה שניה כדי שלא יתייבש..

יוצא מעולה ממש!
תודה רבה!חילזון 123אחרונה
הפשרתי עוף לחג, ובסוף בא לי להכין אותו עם תפוא...-פשוט אני-
יש פתרון? (תכננתי להקפיא..)
כןבימבה אדומה
תכיני רק את העוף, תקפיאי
וביום שאת מפשירה תכיני את התפוחי אדמה ותוסיפי כששניהם חמים ביחד ותתני להם קצת בישול/אפיה ביחד...

(ולדעתי זה לא חובה להקפיא מהיום... ישרוד מעולה בתבנית מכוסה במקרר)
כן? אני נוטה לשים במקרר פשוט,-פשוט אני-
חשבתי שכאן יהיו לחוצים בקטע הזה..
אבל תכלס אם אני מכינה היום בלילה וזה עד יום שני אז באמת יכול לשרוד בסבבה נראה לך?
אני חושבת שכןבימבה אדומה
סגור היטב, בלי לפתוח...
סגור היטב (אחרי שהתקרר מעט)יראת גאולה
בעומק המקרר, לא אמורה להיות בעיה.
זה אכן מה שעושה.. תודה!-פשוט אני-אחרונה
אפשרקפצ'ולה
לבשל אותו ללא תבלינים או רוטב
להקפיא עם המים של הבישול
ביום א לאפות עם תפו'א ותבלינים
שימוש בנינג'הסמיילי12
היי,
האם נינג'ה מתאים להכנת טחון לתינוקות?
והאם גם מתאים לטחינת בצל כוסברה וכאלה לתערובת קציצות נגיד.
מתלבטת אם ומה לקנות.
אם יש המלצות, לפה.
תודה
איזה נינג'ה? זה תלוי בדגםמיקי מאוס
בלנדר עם כוס בלבד מתאים לטחון מרק לתינוקות אבל לא ממש יעבוד טוב לקצוץ ירוקים

יש דגמים שכוללים מעבד מזון (בסגנון של מגימיקס) ואז הרכיב הזה מתאים מאוד לקציצות
אני חולקת עלייך, מנסיון..טארקו
בלנדר כוס חזק מתאים גם לקציצות.. אני ממש נהנית ממנו.
מהנסיון שלי פחות עובד, אבל אם הצלחת אשרייך!מיקי מאוס
תנו ךי שמותסמיילי12אחרונה
אין לי מושג בזה🤷‍♀️
מחפשת משהו שהוא גם וגם

@טארקו
יש לכם מתכון טעים לעוגת דבש בלי הרבה דבש וסוכר?חילזון 123
הופ... איזה עטגת דבש אתם מכינים?חילזון 123
נסי אחת על בסיס תה. אין לי מתכוןאמא יקרה לי*

אבל טעמתי אחת טובה פעם.

אפשר עוגת גזר. זה דומה לדבשיעל מהדרום
לק"י

איו לי מתכון, ואני לא מכינה. אבל אולי יש מתכון עם מעט סוכר.
תודה. אפשר גם מתכון רגיל עם סוכר אם הוא מוצלח....חילזון 123
אני לא מכינה עוגות דבש האמת....יעל מהדרום
אפשר להכין במקום עוגת דבש5+
עוגת תמרים או סילאן, יש כאלה ללא סוכר בכלל. הטעם קצת דומה
חפשי באתר של חלי ממן. יש אחת מעולה ממש⭐אביגיל💜אחרונה
אם אני רוצה להגיש ביום השניאיכה
של ראש השנה רוטב פטריות, ואין לי חגז.

אז זה בסדר לעשות אותו נגיד מרוכז מאוד, ואז להוסיף שתי כוסות מים רותחים וככה לחמם על הפלטה?

או שסתם יש לי בראש שזה לא יהיה טוב בגלל שיש בעיה לחמם דברים כאלה בשבת?
מה הבעיה לחמם רוטב בחג?פשוט אני..

אפשר להכין את הרוטב מראש ופשוט לחממו על הפלטה

עד שאוכלים בחג זה נצח, יתחמם היטבאמא יקרה לי*


זה מה שהתלבטתי.איכה
למרות שבטוח אני ארצה להדליק את הפלטה מאוחר.. כדי שהאוכל לא ישרף
תדליקי קודם רק בשביל הרוטב ואת השאראמא יקרה לי*

אפשר לצרף בהמשך...

גם אצלנו רוטב פטריות זה פינוק של יו"ט שהחבר'ה מחכים לו (אשכנזים)

הבית כנסת רחוקאיכה
לא יהיה כאן אפחד שיוכל לשים על הפלטה...
אבל אוליאיכה
באמת אני יעשה אותו מרוכז ואוסיף מים חמים כשנגיע לבית .. ואז הוא בטוח יהיה חם.
תמיד אפשר למהולאמא יקרה לי*

בכ"א גם את האוכל עצמו אפשר להניח מוקדם על תבנית חד"פ הפוכה ואז הוא מתחמם במתינות ובטח שלא נשרף. ואת הרוטב אפשר לשים ישירות.

אם את לא רוצה באמת פלטה הרבה זמן- אז יחסית סמיך ואמקום בעולםאחרונה
מים רותחים יעשה את העבודה.
אבל לא סמיך מדי
את יכולה לחמם אותו עם שאר האוכלבאר מרים
כי אפילו אם הוא לי לגמרי יהיה רותח - בשביל רוטב גם פושר זה לגמרי מתאים..
דווקא תכיני דליל. על הפלטה הוא מסמיך ממש..מקום בעולם
אפשר מתכון לבשר ראש?או מיי גאד
כל האינטרנט מפוצץ בבשר ראש מרוקאי, אבל אני רוצה משהו מתוק או סתם שונה, יש למישהו משהו טוב??
אני מרתיחה את הבשרמאוהבת בילדי

3-4 שעות,

מוסיפה לו בצל מטוגן ופרוסות גזר, קצת מלח, פלפל, מוסקט וקינמון

נותנת עוד 30 דקות על אש קטנה

מוסיפה דבש משהו כמו רבע כוס

נותנת רתיחה

סוגרת סיר עם אש קטנה

20 דקות ומכבה.

יוצא מעדן!!! רך רך רך 

מסננים מהמים של הבישול?חילזון 123
לא, רק אחרי שרותח פעם ראשונהמאוהבת בילדי

מורידה את הג'יפה

ונותנת בישול ארוך.

אם נשאר הרבה מים אז אני מצמצמת

מצמצמת הכוונה מאדה? או פשוט לשפוך את המים?חילזון 123
אמורים לפרוס את זה? לפני התוספות או להשאיר בגוש?
מאדהמאוהבת בילדי

אני משאירה בגוש וגם מגישה כך בקערה המרכזית וכל אחד חותך לעצמו.

הבשר לפעמים מתפרק לי בבישול, אז יש חתחכות בגדלים לא שוים.

תודה בסוף כבר פרסתי ושפכתי את רוב המיםחילזון 123
היה לי המון מים....
אבל הבשר יצא רך. מקווה שיהיה טעים
כמתכון מתוק אפשר לבשל אותו עם פירות יבשים וקינמוןהמקורית
אפשר עם ריבת בצלאהבתחינם
ופירות יבשים ואז להגיש עם קוסקוס.
אין לי מתכון אבלמשמעת עצמית
לידיעתך בשר ראש הוא ממש מלוח. יותר מחלקים אחרים של בשר אז תשתמשי בהתאם...
מסכימה. ממליצה לטעוםהמקורית
התגובה שלך היא כמו נזלתבינייש פתוחאחרונה
צריך להעיף אותה החוצה בזמן
אני הייתי עושה בדיוקאיכה
כמו שאני אכין נתח רגיל..

מכינה רוטב כמו שאני רוצה וזהו.
נראלי כבר שאלתי פה עת מעבד מזון.. סליחה אם חופר,שגרה ברוכה
מישו פה מכיר את הדגם הזה?
Braun FP-3010 בראון BRAUN מעבד מזון
כיצד אני יודעת אם יש שם סכין של גירוד(האם בכל מעבד מזון יש סכין כזה? זה בעיקר המטרה העיקרית שלי בקניית מעבד מזון כרגע)
בפרטים שלו כתוב כךנפשי תערוג
מקציף אחסון כבל נסתר אביזרים כלולים: להב לריסוק, להב לטחינה, להב לפריסה עדינה, להב לפריסה דקה, להב לריסוק עדין, להב להקצפה, להב לעיבוד בצק ועוד

נשמע מכאן שיש את כל הלהבים:באר מרים
פריסה ×2
ריסוק ×2

אלא אם יש משהו שאני לא מבינה..
יש לי כזהטארקואחרונה
יש בו 2 רמות של גירוד, דק וגס
פורס
וסכין קוצצת פנימית

אני חושבת שזהו.

הוא ממש אחלה.
מה אפשר להכין היום שיהיה טוב לחג או שפשר להקפיא?שומרת סוד

בתפריט:
מרק

בקר

פירה

פרגיות

רולדת בשר

תפו"א בטטה בתנור

עוף ממלוא

תפו"א

סלומון

קציצות כרישה

רוביה

גפילטפיש

 

סלטים:

מטבוחה

חציל פיקנטי

חציל מטוגן

חומוס

תפ"ו

בטטה מטונת

סלק

גזר 

ממה שידוע לינפש חיה.
מרק אפשר

בקר אפשר

פירה

פרגיות לאידעת לא ניסיתי

מטבוחה אפשר

חציל פיקנטי נראלי שאפשר

חציל מטוגן

חומוס אפשר

תפ"ו

בטטה מטונת

סלק

גזר

רולדת בשר אפשר

תפו"א בטטה בתנור לא כדאי

עוף ממלוא אפשר

תפו"א

סלומון לאידעת

קציצות כרישה אפשר

רוביה

גפילטפיש
ננסה לעזור עם כלליםנחשון מהרחברוןאחרונה

תפו''א ובטטה לא עוברים טוב קפאה כמעט בשום צורה

גזר יוצא סביר לא מעבר.

 

בקר פרגיות רולדה הולך מצוין

עוף ממולא תלוי במה הוא ממולא.

סלמון אפשר אבל לא כדאי. זה נותן טעם לוואי

קציצות כרישה זה מצוין גפילטע טוב לא צריך הקפאה

מטבוחה מוקפא מצויין חצילים אני לא מבין ולא אוהב חומוס ביתי עובר הקפאה סביר אבל לא יהיה כמו טרי. סלק  וגזר תלוי איך מכינים (טרי, מבושל, מגורד, שלם וכו')

אפשר להקפיא פטריות מבושלות/ מטוגנות? איך זה יוצא?נפש חיה.
יוצא מושי..מקום בעולם
טובנפש חיה.אחרונה
תודה
כשמשרים שעועיתחילזון 123
מתי מוסיפים את הסודה לשתיה? וכמה?
ואם מחליפים מים אז צריך שוב להוסיף אבקת סודה?
אני לא שמה סודה לשתיה...יראת גאולה
אני לא שמה בהשרייהנפש חיה.
אם את רוצה, בזמן הבישול מוסיפים כ 1/4 כפית.
היא מרככת ומזרזת את הבישול
(אבל מוציאה את כל הערכים התזונתיים)
מה המקור לסוגריים?מנגואית
אני תמיד מוסיפה לחומוס בבישול
ככה הבנתי מ-אמי שתח' שקורה לקטניותנפש חיה.
אני לא מוסיפה. משרה במים רותחיםהמקורית
הבנתי שסודה לשתייה טובה לחומוס. בשעועית לא ניסיתי
טוב תודה לכולםחילזון 123
זה משנה אם משרים במקרר או על השיש?חילזון 123
למקרר זה טוב ללילה. על השיש עם מים רותחיםהמקורית
אני משרה כ5 שעות
תודה לכולם יצא רך וטעים (מקווה, נטעם בר''ה)...חילזון 123
אשריך!נפש חיה.אחרונה
מיקסר יבואן רשמיבוריס

שואל בשביל חבר

יש עניין לקנות מיקסר מיבואן רשמי דווקא?

https://www.citydeal.co.il/product/%E2%80%8F%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A1%D7%A8-kenwood-kmix-kmx750-%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90%D7%9F-%D7%A8%D7%A9%D7%9E%D7%99--0

 

‏מיקסר Kenwood Kmix KMX750 קנווד - אדום

 

זה כמעט 50% מיבואן מקביל

מה ההבדל?

מבחינת מי שנותן אחריות. ולטעמי במכשיר כזה זה חשובהמקוריתאחרונה
כי יש לו המון תקלות, מניסיון של אמא שלי ועוד חברות.
אני לא הייתי קונה דווקא אותו. הוא יקר.
סיר אלומיניום של קובנה / קיגלאמא טובה---דיה!

מישהו יודע איפה אפשר לקנות בזול?

סטוקהמקוריתאחרונה
בזכותם קיבלתי המון מחמאות על תפוחי אדמה בתנור 😀בינייש פתוח
קיבלתי המלצה בפורום הזה לאפות תפו"א באותה הצורה שאני אופה בטטות.
אז אני ממליץ לכוון את התנור ל200 מעלות, לחתוך תפוחי אדמה לשניים, שמן מלח פלפל שחור אורגנו, למרוח טוב טוב מכל כיוון ועל נייר האפייה.
ותוספת שלי, אבקת שום (שקיבל הכי הרבה נקודות בשרשור התבלינים).
לכבות אחרי 40 דקות ולהשאיר לאחר מכן כמה זמן בתנור שרק אפשר, מוסיף קריספיות.
בכמה מקומות זה נחטף ונזלל... בזכותכם.
הפורום הזה מכין אותי לחיי הנישואין הרבה יותר מכל הריבים בפורומים לנ"ו ונשו"ט אז תודה
נחמד.. אני אנסה. משנה על איזה צד מניחים אותם?מבקש אמונה


על הקליפה. ושכחתי לציין- תפוחי אדמה **אדומים**בינייש פתוח
אצלנו מניחים אותם חצויים על הצד החתוך, קליפה למעלהאם ל3+
ואני עושה עם לבנים,
יוצא מדהים!
עם אותם תבלינים ואותו זמן ומעלות?בינייש פתוח
בתבלינים אפשר לשחק, יוצא טעים בכל מקרהאם ל3+אחרונה
גם רק שמן פפריקה ומלח

אפיה- חצי שעה עד 40 דקות תלוי בגודל של התפו"א
מה מבשלים לשבת?בוקר אור
אצלנואיכה
כבר לא נשאר הרבה מה להכין.

ער''ש
מרק
נודלס
מוקפץ
חזה עוף

שבת בבוקר אוכלים אצל חברים

ס. שלישית
דג
בורקסים ביתיים

צריכה להכין פיתות לשבת, במקום חלות.

עוגת גבינה
עוגת תפוזים

סלטים -
סלק
פסטו
ממרח זיתים
מטבוחה
טחינה
חומוס
חציל
ממרח כבד
אצלינויעל מהדרום
לק"י

טרשי
חצילים בתנור
סלטים חיים
אולי משייר/ גזר מגורד
אולי טחינה

עוגיות שוקולד ציפס (משבת שעברה)
עוגה בחושה/ שמרים (מההקפאה)

ליל שבת:
כפיתות
קוסקוס
עוף עם מלא בצל

יום שבת:
תפו"א בתנור
אולי שניצלים (ואם לא חזה עוף כלשהו)
קוסקוס

סד"ש:
אולי ביצים קשות ותפו"א
אולי פשטידה
בטעות הגבתי לךהמקורית
אצלנו,יש אורחים ואין מצרכים בסופר:/סמטאות
חלות זיתים, חלות גרעינים.

ממרח זיתים, ממרח חומוס, טחינה,פסטו,ממרח שום בצל, מטבוחה, חציל ובטטה בתנור, שום ועגבניות קונפי, פטריות ובצל מוקפצות, כרוב 2 צבעים בתנור, גזר וקולרבי מגורד, סלט חי עם חסה.

מרק עוף וירקות.

חזה עוף ואורז עגבניות בסיר אחד.

חיתוכיות קוואקר ופצפוצי אורז, עוגת שמרים, עוגיות שוקולד מקמח אורז.
המון...*אשתו של בעלי*
מושטים
קציצות דגים
אורז
תפו"א בתנור
מבחר מנות בשריות
וסלטים לרוב.

עוגת דבש
כדורי שוקולד
אצלנוהמקורית
מלא דגים
בורקסבשר
סלטים חיים ומבושלים - מטבוחה, סלק, חצלים קלויים ועם עשבי תיבול בסלט, סלט ביצים
אבוקדו, חסה, גמבה, גזר מגורד רגיל וחריף, תירס עם מיונז, סלט צנון

עוגת קרמבו שוקולד
עוגת שמרים
אצלנו ב"ה כבר מוכןבוקר אור
ערב
מרק כתום עם אטריות
מאפינס בצל חלבי מהמקפיא
שבלולי פיצה פרווה מהמקפיא
סירות תפוחי אדמה עם פטריות וגבנצ

בוקר
קוביות חזה עוף מהמקפיא
אורז עם בטטה וגזר בתנור
אנטיפסטי

חלות מהמקפיא
עוגת אפרסקים עם פירורים
עוגת גבינה ובסקוויטים
סורבה אבטיח ביתי
חצילים בתנור
שבת קטנה (כל הבנים בישיבות)באר מרים
ערב:
עוף ואורז בתנור בכלי אחד

בוקר:
פיצה המוציא מהבצק של החלות
פשטידת קישואים
סלט יווני

סד"ש:
מושטים בתנור
סיגרים (קנויים) אפויים

וחוצמזה:
חלות
עוגת שמרים (מהבצק של החלות)
עוגת ריבת חלב מהמקפיא
חצילים מהמקפיא
מטבוחה
סלק
וכמובן סלטים חיים...

(הייתה לי קצת פדיחה הבוקר.. פיזרתי ילדים למסגרות וכשחזרתי היה לי סינוור בעיניים.
נכנסתי למיטה רק לכמה דקות כדי שהעיניים יירגעו בחושך...
והתעוררתי כשהילדים נכנסו הביתה בצהריים 🙈

אז התחלתי להכין שבת ב 13:30...
טוב שלא תכננתי שבת גדולה
אני בעד לישון!!יעל מהדרום
אצלנואזדרכת5אחרונה
חלות, חומוס, חצילים, פסטו, סחוג.

עוגת דבש.

ערב: קוסקוס וחריימה סלמון.

בוקר: קציצות הודו
סינטה מוקפץ עם בצל ופטריות.
סלט חסה.

שלישית: בורקס פילו וגבינות

שבת שלום!
ראש של כבשאמרלד
אף פעם לא עלה על שולחן החג שלנו.. חח
השנה כן מעוניינים
איפה אפשר לקנות?
איך מבשלים? זה אכיל? טעים?
אשמח למידע 🙂
אני חולההההה על כבשאהבתחינם
אבל עד הראש🙈
אמא שלי עושה אותו עם טימין, סילאן,שום, מלח שמן זית בצל בתנור.
מרתיחה לפני כן קצת כי בכבש יש ריח ה׳ ירחם…
יד באושר עדמקום בעולםאחרונה
להכין אדממה לסעודת שבתיו0י

איך לגרום לאדממה להיות נעים לאכילה גם אחרי בישול- קירור- חימום על הפלטה?

אפשרי בכלל?

@יעל מהדרום

@נחשון מהרחברון

שאלה נהדרת...אין לי מושגיעל מהדרום
אנחנו מחמים מעל משהו אחרמנגואית
ויוצא טעים

זה לא צריך להיות חם. בטמפרטורת החדר זה גם טעים
אני לא מכיר דרך להשאיר אותו דברנחשון מהרחברון

אולי לא לחמם הרבה כדי שיהיה רק נעים ולא קר ואז זה יהיה בסדר

לשפוך על זה מים רותחים מהמיחם. (בלי פלטה)חילזון 123
מעניין אני אשאל השבת כי אני תמיד עושה ככהbinbinאחרונה
ואין תלונות 😅