דווקא לא עבר לו התאריך, אבל בכל זאת החלב החמיץ...
יש עוד רעיונות מה לעשות איתו? להכין ממנו מאפים מלוחים זה ילך? לשים אותו במקום שמנת חמוצה מתאים?
אם אנסה להכין חלב מרוכז- אותו רעיון של עבת חלב, נראה לכם שישאר טעם לוואי?
תודה!
בתנאי שהוא רק חמוץ, לא גושים.
אפשר גם להכין גבינה או קוטג' (גם אם נהיה גושים)
אפשר להשתמש בבישול. כמו למשל רוטב בשמל וכו'.
זה הפך לגושי גבינה מתוקה תוך כמה דקות...
זה עדיין היה אכיל אבל מתוק מאד מאד...
ארוחת ערב חגיגית לבעלי ולכבוד יום הנישואין, ואני ממש רוצה להכין סלמון אבל
אף פעם לא הכנתי... יש למישהו רעיון טעים???
לקינוח אני רוצה להכין סופלה....
יש למישהו רעיון גם לסלט מעניין?
דחוף ממש כי אני צריכה לקנות הכל מחר בבוקר-צהריים!!!
חותכים לפרוסות ברוחב 3-4 ס"מ, ומורחים את הפרוסות ברוטב הבא:
עלים ירוקים קצוצים, לפי הטעם- כוזברה, פטרוזיליה, ריחן, נענע, וכו', איזה ירוקים שבא לך. מערבבים עם שמן זית וקצת מלח
מכניסים את הפרוסות המרוחות לתנור, למשך כ10-15 דקות, עד שאת רואה שהשומן הלבן של הדג בולט מסביב, זה סימן שהדג מוכן.
אגב, זה מתכון מעולה אם מקפידים להוציא בזמן מהתנור, כי זה דג עדין יחסית.
מזל טוב! גם לנו יש יום נישואין, אבל בלי סלמון בינתיים...
יש שתי וריאציות שאהובות אצלנו:
1. למרוח על בשר הדג כשהעור כלפי מטה שמן זית, מלח ותבלינים (פפריקה/ אבקת שום /תבלין לדג) ולפזר מלמעלה ירקות קצוצים דק דק (כמו לסלט ויותר דק) פלפלים אדומים (אפשר לשלב חצי ירוקים, בצל, גזר.
אפיה למשך עשרים דקות.
2. לערבב בקערה קטנה קטשופ+דבש_חרדל+מיונז ולמרוח מעל הדג.
לפזר מלמעלה פירורי לחם במרקם גס ועבה, ומלמעלה פלפל שחור גרוס.
לאפות כנ"ל.
שניהם מעולים.
לפעמים אני חוצה את הדג באמצע ועושה באותה תבנית חצי חצי.
סלמון בחרדל ודבש-
חומרים:
חצי כוס (חד"פ) שמ"ז.
רבע כוס חרדל דיז'ון,
רבע כוס דבש,
מלח ופלפל.
עלים (לא חובה).
מערבבים את הכל ושופכים על הדג.
משרים את הדג במרינדה שעתיים, במקרר.
מחממים תנור ל-180*, קוצצים עלים ירוקים אהובים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר...) ומפזרים מעל הדג.
מכניסים את הדג לתנור לרבע שעה- 20 דקות.
בתאבון ומזל טוב! 
תערבבי 2 כפות צילי עם 3 כפות סויה ו2 כפות סילאן ו2 שיני שום כתושות. תשרי את הסלמון איתם בין 10 דק' לשעתיים (כל המרבה הרי זה משובח). חממי מחבת עם קוביה קטנה של מחמאה (או שמן אני עושה עם מחמאה) ותטגני 3 דקות בדיוק על צד אחד (בלי הרוטב, רק הדג) ו3 דקות על הצד השני, תוסיפי את הרוטב ותסגרי עם מכסה. זה יוצא פשוט מעדן ותמיד תמיד מחמיאים לי עליו ברמות קשות.
שטעם דג הסלמון כ"כ עדין ואצילי
שכמה שפחות תבלון יעשה לו טוב יותר.
לכן אנחנו מפזרים מעט פלפל שחור גרוס טרי, אופים כ20 דקות- וזהו.
יוצא מעדן.
אפשר מהצד לצרף ירקות חתוכים וכד'- זה כבר לא מזיק..
- סלמון בתנור עם עלי נענע, פטרוזיליה, שמן זית, שום ופלפל שחור גרוס.
- סלט חסה עם פלחי נקטרינה, אגוזי מלך וקרוטונים ברוטב חרדל ודבש.
- סופלה.
ממש עכשיו אני מתחילה להכין, wish me luck 
בעז"ה אעדכן איך יצא....
אפשר מתכונים מדויקים יותר לסלט ולסופלה?
מתכון לסופלה ולסלט:ג'וני63אז קודם כל המתכונים לא שלי...כל אחד מחברה אחרת...
סלט:
חסה, נקטרינות, אגוזי מלך, קרוטונים ( באיזו כמות שמתחשק )
לרוטב- לימון שלם סחוט, כפית חרדל, כף דבש, מעט פלפל שחור ומלח ושמן זית ( לפי הטעם).
סופלה:
1/3 כוס קמח, 2 כפות קקאו, בערך חצי כוס סוכר ( קצת יותר). - לערבב הכל יחד.
להוסיף 3 ביצים אחת אחת. לערבב.
בקערה נפרדת להמיס במיקרו 100 גרם שוקולד ( אני השתמשתי במריר) עם 1/3 כוס שמן.
לערבב את 2 התערובות.
בתבניות אישיות - למלא עד חצי מהגובה, להכניס קוביית שוקולד לכל תבנית.
לאפות כ-9 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
בתאבון 
הכל נשמע ממש טוב!דינה ל.אחרונהואני צריכה רעיונות לתוספת...יש למשהי?
יצאה כמות עצומה שלא נגמור בערב אחד 
איזה ירקות שמת מעל? יש לי בצק לפיצה עכשו אולי נפריש חלק לפוקאצ'ות
סתם זוללת היום שטויות ![]()
בישלת/אפית את הירקות קודם או שהם נאפו בזמן קצר?
ובטח להקפיא, אצלנו זה בנוהל.
רק תעטפי טוב שלא יקבלו טעם לוואי...
עשית את זה מאותו במצק ויצא לך טוב?
כי הבנתי שפוקאצה זה בצק דליל יותר
בס"ד
1. תמיד כשצריך להמיס שוקולד בסיר כפול זה לא הולך לי.... למה? איך עושים את זה? (אין מיקרוגל)
2. איזה שמן כדאי לשים בעוגות\עוגיות. בד"כ אנחנו מחזיקים בבית רק שמן זית...
עדיפות לשמן בריא יחסית.
תודה!
ואני לא ממליץ על שמן זית בעוגות, יש לו טעם חזק מדי ומשתלט.
עדיף קנולה, או סויה.
אז שמן שקדים
ואני חשבתי לי פעם על רעיון מושחת ביותר - להחליף בעוגיות חמאה בחמאת קקאו. אבל אין לי מושג אם זה באמת עובד.
בס"ד
ולפעמים גם נדבק ונשרף...
וברור שלא לשים שמן זית בעוגות. בגלל זה שאלתי מה כן...
בעליון..
ואני אישית לא אוהב להשתמש בשמנים בעוגות, אני שם או חמאה למתכון חלבי או מחמאה לפרווה, ככה שקשה לי להמליץ על שמן, כי אני לא אוהב בכלל..
בס"ד
בכל מקרה תודה
ננסה שוב בפעם הבאה
לפעמים אפילו לא מרגישים...
בעוגות בריאות יחסית (עוגיות גרנולה, תמרים וכו') אני משתמשת בשמן זית. יקר מאד אבל טעים ואצלנו אוהבים את הטעם.
בעוגות שגם ככה לא בריאות, חבל על השמן וגם זה משנה יותר בטעם אז אני משתמשת בשמן קנולה.
שמן סויה לא נכנס הביתה...
לא לשים בכמויות כי אז השמן קוקוס משתלט על הטעם...!
בהצלחה!!
בס"ד
למה אני לא מצליחה להמיס שוקולד כמו שצריך בסיר כפול??
הבעייה..
בס"ד
מדליקה אש מתחתיו, שמה מעל סיר קטן יותר ובתוכו את השוקולד, לפעמים מוסיפה טיפה מים \ חלב לשוקולד....
בד"כ לא נמס בכלל, ואם כן אז נשרף.. 
אז את ממיסה שוקולד ושמנת ביחס של 1:1 ואפשר גם לשלב חמאה.
אם זה שוקולד לפרלינים, את ממיסה בקערה, נקייה ממים, חשוב לא לשים מים בשוקולד בכלל, וממיסים מעל סיר עם מים, ותבדקי שהמים שבסיר התחתון לא נוגעים בקערה שמעל.
וכדי להמיס שוקולד היטב- צריך סבלנות.... הרבה סבלנות....
אולי בעצם אין לך מים שיפרידו ביניהם ואז את מאבדת את הקטע של הסיר הכפול?
בס"ד
ראשית - תודה. מנסה לקרוא ולהבין...
שנית - חייבים בקערה? (מנסה לחשוב אם יש כאן קערה לא מפלסטיק...)
אפשר להמיס בשמן?
את הסיר הקטן בד"כ אני מחזיקה באוויר \ כשהידיות שלו על השוליים של הסיר הגדול. בכל מקרה לתחתית הוא לא מגיע.. למים שמתחת - לפעמים
השוקולד נמס מהחום של האדים לא של המים .
אז חשוב שהמים לא יגעו בקערה, ושהקערה \ צלחת עמוקה תהיה גדןוה מהסיר כדי שתאטום אותו כמה שיותר .
מובן שהקערה צריכה להיות מזכוכית או חרסינה .
ואי אפשר לעשות עם שמן .
1. אני ממיסה בשקית בקערת מים חמים
עובד מעולה
2. אני שמה שמן זית בעוגות ויוצא סבבה
או שמן קנולה
הכי טוב זה שמן שומשום אבל זה מאוד יקר
ואפשר גם שמן קוקוס
אחת העם...אפשר להכין רוטב שמנת לפסטה בלי שמנת? (עם חלב/חמאה?)
אז ככה..
אני תמיד מוצאת את עצמי מסתבכת בהכנת תוספות לשבת שהן לא פחמימות או עוף..
בעלי לא אוהב:
קולורבי, בטטה, קישוא, פלפל, בצל, דלורית, דלעת
כן אוהב:
תפו"א (שמבחינתי זו עוד פחמימה), אפונה, פטריות, גזר (רק במרק)
אילו תוספות של ירקות אני יכולה להכין לשבת מעבר לעוף\אורז\תפו"א בתנור...?
חוץ מסלטים חיים שאנחנו אוכלים במנה הראשונה (הוא אוהב מלפפון, עגבניה, חסה, פירות..)
חיים חדשיםתוספת לאורז-
רוטב פטריות וגזר.
חיים חדשיםכי את רוב רשימת הירקות שניתן לבשל אותם כבר עברנו...
ואולי הוא יסכים לנסות משהו אפילו שהוא לא אוהב, ויאורו עיניו??
תפוחי אדמה...
ולתוספות, אורז פתיתים קוסקוס... פחות פסטות למיניהן..
טבולה (בורגול):
כוס בורגול דק
צרור פטרוזיליה
1/2 חבילה נענע- לא חובה למי שלא אוהב את הטעם החזק
1/2 חבילה בצל ירוק
2 עגבניות
2 מלפפונים
מיץ לימון לפי הטעם
שליש כוס שמן זית
מלח, לפי הטעם
משרים את הבורגול במים חמים לעשר דקות. מוציאים מהמים וסוחטים את הבורגול בידיים על מנת להוציא ממנו את המים ככל האפשר. חותכים את הפטרוזיליה, הנענע והירקות דק דק ככל האפשר. לבחוש ולתבל.
יש לכם רעיונות?
בס"ד
מה לעשות איתם?
ולא נשיקות, אנחנו לא אוהבים...
תודה!
להוסיף שוקולד מגורר ולהקפיא? בהוצאה לזלף סירופ שוקולד מלמעלה.
קינוח פרווה שפעם הייתי מכינה.
מכינים 4 רולדות.
שתי רולדות באמת ממלאים בקרם מגלגלים, ואת השתיים האחרות משאירים ככה, ישרות. מורחים קרם על אחת, ואז מניחים מעליה את השנייה, מניחים בצדדים את הרולדות המגולגלות ומצפים את הכל בקרם.
מוסיפים גימורים
איזה 8 עוגות בתבנית עגולה להשין בין כל עוגה ועוגה שיפודים וחתיכות קרטון בשביל שהם לא יקרסו לי לצפות הכל בבצק סוכר לבן לעטר בבצק סוכר כסוף או אפור לכתוב משפט בסגנון כי מציון תצא תורה אולי לעשות רימונים וזהו מה את חושבת?
לפי דעתי עדיף עוגה בציפוי קצפת על פני בצק סוכר יותר טעים![]()
העוגה שאני הצעתי ... ואם לא הבנת ראית פעם ספר תורה ספרדי זה מה שאני רוצה לעשות בתור עוגה !
והעוגה שאמרת זה עוגה רגילה ועוד עוגה בתוך התבנית של התנור שממלאים אותה בקצפת מגלגלים עושים ממנה שתי רולדות ואז מחברים לעוגה המלבנית מצפים הכל בגנאש או בכל ציפוי אחר וכותבים את עשרת הדיברות או את הא . ב. ...נכון?
שאם זה ספר תורה ספרדי תעשה עוגה בצורת ספר תורה ספרדי, ואם זה ספר תורה אשכנזי תעשה עוגה בצורת ספר תורה אשכנזי. (או אולי בעצם להפך? שיהיה שוויון...)
תכל'ס לא משנה, זה יפה גם ככה וגם ככה, העיקר שיהיה טעים.
(אתה הולך לעשות עם גנאש שוקולד? איפה בדיוק ההכנסת ספר תורה הזאת?)
וגם לי חשוב שעוגה שאני מכין תאכל ולא תזרק לא רק היופי אלא הטעם בעיקר ..
כדאי לעשות מערימה של עוגות עגולות (אפויות בתבנית עגולה)
ככה שיצא גובה
בין השכבות- ישם מילוי קצפת או משו טעים (אפשר לחזק את הערימה עם כמה קיסמים באמצע)
את השכבה העליונה- לכתר- עוגה בתבנית קוגלהוף\ תבנית שושנה -שיצא עגול עם עיטורים
ואז כמובן כל העיטורים למיניהם (כדאי להדפיס תמונה כדי שיהיה לך מול העיניים)
כשפורסים את העוגה- לא נותנים לכל אחד פרוסה למעלה עד למטה- אלא נותנים לכל אחד פרוסה מקומה אחת של העוגה (כולל הקצפת) (אפשר לצרף לצלחות של מי שקיבלו חתיכות פנימיות- עוד סירופ בצלחת)
זה מספיק להמון אנשים
וכנראה בלי נדר אני אכין אותה להכנסה בצורת ספר תורה...
ואת החלק העליון לעגל מעט, פעמיים. לעטוף הכל בקצפת,
ולכתוב את אותיות התורה, ולעטר- ברימונים וכו'.
בדומה לפה, רק מבלי בצק סוכר, אלא קצפת.
עוגת ספר תורה, כשהמראה שיוצא הינו מראה של ספר תורה אשכנזי פתוח.
מכינים עוגה מלבנית רגילה, בתבנית ח"פ. בתחתית שמים נייר אפיה כדי שיהיה קל להוציא את העוגה.
מכינים 2 עוגות רולדה (סתם נשמע מסובך להכין רולדה, אם תרצה אסביר לך איך)
עיצוב ספר התורה:
על בסיס כלשהו (לוח שעם למשל) מניחים את העוגה המלבנית במרכז, ומשני צדדיה את הרולדות.
מצפים בקרם ומעטרים.
מאד פשוט וקוצר מחמאות כל פעם מחדש!
בתור "עץ החיים" (הידיות מעץ של הספר תורה) אפשר לתקוע ברולדות מלמעלה ומלמטה וופלים מצופים או גליליות גדולות. אם יש לך שבלונה לאותיות שוקולד אז אפשר לכתוב פסוק ("כי מציון תצא תורה " וכדומה).
הכנתי קוסקוס משקית ושמתי יותר מידי מים והוא יצא עיסתי כזה..
מה אפשר לעשות ממנו- בשרי/חלבי/פרווה?
אולי משהו לסד"ש?
אם למחר, אפשר לשמן מחבת היטב או סיר ולאדות את הקוסקוס מהנוזלים שלו.
זה לא יצא מושלם אבל טעים באותה מידה.
אם זה לשבת- לא הייתי בונה על סעודה שלישית כי זה עלול להתקלקל עד אז (מנסיון מר בשבת שעברה)
אפשר להקפיא ולהשתמש באמצע השבוע עם רוטב טעים של ירקות או בשרי. ואז לא נורא אם לא ייצוגי כ"כ.
הבנת? לא התכוונתי לשמור אותו בצורתו לשבוע הבא,
חשבתי אולי אפשר להשתמש בו כבסיס או כחלק ממתכון אחר- פשטידה, קציצות וכו'...
אביה*אחרונהבד"כ אנו מכינים רוטב פטריות.
בא לי לגוון הפעם..
אשמח לרעיונות שלא דורשים הרבה זמן.
תודה.
לטגן בצל בינוני, כשהוא קצת שחום אבל לא חום ממש, להוסיף שקדים חתוכים
(אני חותכת בבית, אפשר לקנות מוכן, )לתבל במלח ופלפל ובדקה האחרונה להוסיף צימוקים .
אפשר לפזר יפה מעל האורז, או להגיש בקערה קטנה נפרדת ומי שרוצה שם לו.
כמויות- לפי העין. תלוי גם כמה אורז את מכינה.

לק"י
רק שאם זה קפוא- זה דורש יותר זמן לבשל.
ואיזו תוספת לסעודה שלישית?
"המוציא", סלט וכו'?
תודהכרובי=)לק"י
בורקס מבצק עלים או מפילו.
פשטידה
ירקות מוקפצים/ בתנור
אורז עם ירקות
תודה רבה!כרובי=)אחרונהאז ככה, אני מכינה עם ילדים בקייטנה (בערך 15) עוגיות,
ויש לי 2 מתכונים, אחד שכבר עשיתי כמה פעמים ואחד שחברה שלי הביאה לי,
אם תוכלו לעזור לי מה יותר טוב , אני אשמח.
בא לי לעשות עוגיות פריכות כאלה, שחותכים את הבצק עם חתכני עוגיות, ואפשר גם לשלב לבן ושחור(להוסיף לחצי מהתערובת קקאו נגיד).
מתכון א':
2\1 ק"ג קמח מנופה
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים ( אין לנו לא מיץ תפוזים, לא תפוזים ואפילו לא לימון בבית, יהיה אפשר להמיר למים בלי שהטעם יפגם?)
1 ביצה
מתכון ב':
2.5 כוסות קמח
200 גרם מרגרינה
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה
(כתוב שאפשר להוסיף גרידת לימון.. אבל אין לנו לימונים ...=( )
כמובן שמתכון א' יותר בריא, אבל מה יותר טוב?
תודה רבה,
מוזמנות להשתמש במתכונים, שתיהם מעולים.
בעזהי"ת.
מרגרינה אמנם לא בריאה, אבל מבטיחה שהעוגיות יצאו פריכות וטובות.
ובקייטנה נראה לי פדיחה להכין עוגיות שיצאו לא משהו.. לא הייתי לוקחת את הסיכון הזה...
אגב בגדול הם נראים לי שקולים.
לגבי הגרידת לימון והמיץ תפוזים- זה מוסיף לטעם אבל ממש לא חייבים לשים.. אני בד"כ לא שמה.
רק שימי לב לשים מים במקום המיץ, כי חייבים לשמור על איזון בין הנוזלים למוצקים.
1. איך מנפים קמח מלא? ביום שישי האחרון (שבו פעם ראשונה אפיתי חלה) לקח לי שעות... וגם בסוף ויתרתי על קצת כמות (התקשרתי לרב שלנו והוא אמר שחייבים לנפות...)
2. חצי מהכמות של הבצק הקפאתי, עוד לפני שעשיתי ממנו צורה של חלה (טעות, אני יודעת), כמה זמן לפני האפייה אני צריכה להפשיר אותו כך שיהיה מספיק רך כדי שאוכל ללוש אותו לצורה של חלה?
3. מה זה מלח לימון?
4. מה יותר בריא: סילאן או דבש?
תודה רבה!
1. קמח מלא מנפים בנפה שמיועדת לקמח מלא (החורים שלה יותר גדולים). בחנויות כלי בית למיניהן צריך להיות- תחפש. וכן, לוקח קצת יותר זמן לנפות, אבל לא המון זמן.
היום יש המון קמחים בוואקום שלא צריך לנפות, אולי שווה למצוא קמח מלא כזה.
4. סילאן יותר בריא מדבש.
אני לא מכירה את הנפות המיועדות לכך, וצריך לשים לב שהחורים לא מידי גדולים כך שהכל נופל למטה..
אבל ממה ששאלתי יש כמה אופציות: או לקנות בוואקום, ואז אני מניחה שאפשר לסמוך על זה בלי ניפוי.
או שמנפים, ואת החלק שכבר קשה לנפות בוררים ביד.
מלח לימון זה בעיקר חומצה ממה שאני יודעת, שמשמשת לנקיון של אבנית למשל.
אני חושבת שגם משתמשים בה למאכלים מסוימים, אבל כתבלין..- לא בטוחה לגבי זה 
קמח מלא שנשמר בקירור מיד אחרי הטחינה לא צריך ניפוי.
ומלח לימון יש אנשים שמשתמשים כתבלין.
אני משתמשת לניקוי אבנית...
לכבוד שבועות.
היה פשוט כיף, כמעט סדנאי, להפוך אותם שלב אחר שלב לרמת הקמח.
וזה יוצא יאמי! ![]()
משיח עכשיו!אחרונההתגלגלו לידי 3 ליטר חלב שהתאריך האחרון שלהם הוא היום. (בכוונה תחילה)
אני רוצה להכין ריבת חלב.
(בשביל זה יש מתכון של יהודיה מא"י. סבבה.)
ואז אני רוצה להכין גלידה ריבת חלב..
יש לי אפילו שמנת להקצפה בבית.
מוכנה לקנות משהו אם צריך...
בקיצור - צריכה מתכון לגלידה ריבת חלב שעושים בבית, אבל בלי המכשיר להכנת גלידה...
יש משהו?
תודה!
(וזה בתקווה שהריבת חלב תצא טעימה..)
מכינים את הריבת חלב.
מקררים אותה
מקציפים את הקצפת
מערבבים עם הריבה - חבילת קצפת לכמות של ריבת חלב שנכנסת בקופסא של גבינה קטנה _250)
כמובן, בתנועת קיפול עדינות. אם הריבה קשה מידי מרככים עם קצת חלב.
למקפיא
א.א.קאנסה אחרי המבחנים (לא נורא שהתאריך של החלב היה ב30, ואני אעשה את זה רק ביום שני, נכון???)
עד יום שני הוא עלול כבר להיות עם גושים, ואז לא יהיה אפשר להכין ריבת חלב.