שרשור חדש
שאלת חלב חמוץ... יהודיה, אני זוכרת שכתבת שאפשר לפנסאי
להכין ריבת חלב מחלב חמוץ, האם לא מרגישים את החמיצות של החלב בתוצר הסופי?

דווקא לא עבר לו התאריך, אבל בכל זאת החלב החמיץ...

יש עוד רעיונות מה לעשות איתו? להכין ממנו מאפים מלוחים זה ילך? לשים אותו במקום שמנת חמוצה מתאים?

אם אנסה להכין חלב מרוכז- אותו רעיון של עבת חלב, נראה לכם שישאר טעם לוואי?

תודה!
לא, לא מרגישיםיהודיה מא"י

בתנאי שהוא רק חמוץ, לא גושים.

אפשר גם להכין גבינה או קוטג' (גם אם נהיה גושים)

אפשר להשתמש בבישול. כמו למשל רוטב בשמל וכו'.

כשאני ניסיתי להכין ריבת חלבאו חלב מרוכ מחלב מקולקלחילזון 123אחרונה

זה הפך לגושי גבינה מתוקה תוך כמה דקות...

זה עדיין היה אכיל אבל מתוק מאד מאד...

 

הלוואי ולמישהו יש רעיונות לסלמון...אני מכינהג'וני63

ארוחת ערב חגיגית לבעלי ולכבוד יום הנישואין, ואני ממש רוצה להכין סלמון אבל 

 

אף פעם לא הכנתי... יש למישהו רעיון טעים???

 

לקינוח אני רוצה להכין סופלה....

 

יש למישהו רעיון גם לסלט מעניין?

 

דחוף ממש כי אני צריכה לקנות הכל מחר בבוקר-צהריים!!!

 

 

סלמוןבת 30

חותכים לפרוסות ברוחב 3-4 ס"מ, ומורחים את הפרוסות ברוטב הבא:

עלים ירוקים קצוצים, לפי הטעם- כוזברה, פטרוזיליה, ריחן, נענע, וכו', איזה ירוקים שבא לך. מערבבים עם שמן זית וקצת מלח

 

מכניסים את הפרוסות המרוחות לתנור, למשך כ10-15 דקות, עד שאת רואה שהשומן הלבן של הדג בולט מסביב, זה סימן שהדג מוכן.

אגב, זה מתכון מעולה אם מקפידים להוציא בזמן מהתנור, כי זה דג עדין יחסית.

מזל טוב! גם לנו יש יום נישואין, אבל בלי סלמון בינתיים...

אני משתמשת בפילה סלמון+mp8

יש שתי וריאציות שאהובות אצלנו:

1. למרוח על בשר הדג כשהעור כלפי מטה שמן זית, מלח ותבלינים (פפריקה/ אבקת שום /תבלין לדג) ולפזר מלמעלה ירקות קצוצים דק דק (כמו לסלט ויותר דק) פלפלים אדומים (אפשר לשלב חצי ירוקים, בצל, גזר.

 

אפיה למשך עשרים דקות.

 

2.  לערבב בקערה קטנה קטשופ+דבש_חרדל+מיונז ולמרוח מעל הדג.

לפזר מלמעלה פירורי לחם במרקם גס ועבה, ומלמעלה פלפל שחור גרוס.

לאפות כנ"ל.

 

שניהם מעולים.

לפעמים אני חוצה את הדג באמצע ועושה באותה תבנית חצי חצי.

 

 

המתכון שלנו:בין השורות

סלמון בחרדל ודבש-

חומרים:

חצי כוס (חד"פ) שמ"ז.

רבע כוס חרדל דיז'ון,

רבע כוס דבש,

מלח ופלפל.

עלים (לא חובה).

 

מערבבים את הכל ושופכים על הדג.

משרים את הדג במרינדה שעתיים, במקרר.

 

מחממים תנור ל-180*, קוצצים עלים ירוקים אהובים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר...) ומפזרים מעל הדג.

מכניסים את הדג לתנור לרבע שעה- 20 דקות.

 

בתאבון ומזל טוב!

 

תזהרי שאת מכינה סופלה !!מיסטר דום


סלמון הכי טעים פשוט ככהשביב
אולי עם טיפטיפה מלח..
דברים שהופכים סלט למעניין: אגוזים וגרעינים למיניהם. חמוציות. עגבניות שרי במקום רגילות. עלי ביבי. גבינה קשה. בצל ירוק/סגול. חצילים מטוגנים...
מתכון סלמון הכי טוב בעולםמשיח עכשיו!

תערבבי 2 כפות צילי עם 3 כפות סויה ו2 כפות סילאן ו2 שיני שום כתושות. תשרי את הסלמון איתם בין 10 דק' לשעתיים (כל המרבה הרי זה משובח). חממי מחבת עם קוביה קטנה של מחמאה (או שמן אני עושה עם מחמאה) ותטגני 3 דקות בדיוק על צד אחד  (בלי הרוטב, רק הדג) ו3 דקות על הצד השני, תוסיפי את הרוטב ותסגרי עם מכסה. זה יוצא פשוט מעדן ותמיד תמיד מחמיאים לי עליו ברמות קשות.

אני למדתיאלעד

שטעם דג הסלמון כ"כ עדין ואצילי

שכמה שפחות תבלון יעשה לו טוב יותר.

 

לכן אנחנו מפזרים מעט פלפל שחור גרוס טרי, אופים כ20 דקות- וזהו.

יוצא מעדן.

 

אפשר מהצד לצרף ירקות חתוכים וכד'- זה כבר לא מזיק..

תודה לכולם! ולהלן התפריט הנבחר:ג'וני63

- סלמון בתנור עם עלי נענע, פטרוזיליה, שמן זית, שום ופלפל שחור גרוס.

- סלט חסה עם פלחי נקטרינה, אגוזי מלך וקרוטונים ברוטב חרדל ודבש.

- סופלה.

 

ממש עכשיו אני מתחילה להכין, wish me luck

 

בעז"ה אעדכן איך יצא....

נשמע טוב!שיר-שיר

אפשר מתכונים מדויקים יותר לסלט ולסופלה?

יצא טעים כל כך מתכון לסופלה ולסלט:ג'וני63

אז קודם כל המתכונים לא שלי...כל אחד מחברה אחרת...

 

סלט:

חסה, נקטרינות, אגוזי מלך, קרוטונים ( באיזו כמות שמתחשק )

לרוטב- לימון שלם סחוט, כפית חרדל, כף דבש, מעט פלפל שחור ומלח ושמן זית ( לפי הטעם).

 

סופלה:

1/3 כוס קמח, 2 כפות קקאו, בערך חצי כוס סוכר ( קצת יותר). - לערבב הכל יחד.

להוסיף 3 ביצים אחת אחת. לערבב.

בקערה נפרדת להמיס במיקרו 100 גרם שוקולד ( אני השתמשתי במריר) עם 1/3 כוס שמן.

לערבב את 2 התערובות.

בתבניות אישיות - למלא עד חצי מהגובה, להכניס קוביית שוקולד לכל תבנית.

לאפות כ-9 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

 

בתאבון

וואו הכל נשמע ממש טוב!דינה ל.אחרונה
כל הכבוד על ההשקעה!
בא לי להכין פשטידת קישואים לארוחת ערבזמר הפלוגות

ואני צריכה רעיונות לתוספת...יש למשהי?

אורז, סלט ירקות, רוטב כלשהו ולחםיעל מהדרוםאחרונה
פעם ראשונה שהכנתי ויצא טעים טעיםט'

פוקאצ'ות קוראים לזה? אין לי מושג. פשוט המצאתי... הכנתי בצק רגיל שאני אוהבת להכין ומחלק הכנתי לחמניות עם קוביות שוקולד בפנים יאמי

ומהחלק השני הכנתי לחמניות שעליהן ירקות מעורבבים ומתובלים כיד הדמיון וההמצאה ומה שיש בבית הופתעתי שיצא ככה טעים

 

 
ושאלה חשובה - אפשר להקפיא את זה?ט'

יצאה כמות עצומה שלא נגמור בערב אחד

 

 

וואו נראה טוב! ברור שאפשר להקפיא.s83

איזה ירקות שמת מעל? יש לי בצק לפיצה עכשו אולי נפריש חלק לפוקאצ'ות

אפשר גם לשלוח אלי>>>ענת=)

סתם זוללת היום שטויות עצוב

מדהים. בכמה את מוכרת אותן?כלנית1
נראה מצוין! ואפשר להקפיא בכיף...ת.מ.
הי זה לא הוגן! תביאי לי גם!!רחלקה
וואוו נראה טוב! ושאלה-אביה*

בישלת/אפית את הירקות קודם או שהם נאפו בזמן קצר?

ובטח להקפיא, אצלנו זה בנוהל.

רק תעטפי טוב שלא יקבלו טעם לוואי...

נראה ממש טוב!שרבובאחרונה

עשית את זה מאותו במצק ויצא לך טוב?

כי הבנתי שפוקאצה זה בצק דליל יותר

שתי שאלותאילה שלוחה

בס"ד

 

 

1. תמיד כשצריך להמיס שוקולד בסיר כפול זה לא הולך לי.... למה? איך עושים את זה? (אין מיקרוגל)

 

2. איזה שמן כדאי לשים בעוגות\עוגיות. בד"כ אנחנו מחזיקים בבית רק שמן זית...

עדיפות לשמן בריא יחסית.

 

 

תודה!

למה זה לא הולך? הוא לא נמס?-משה ר-

ואני לא ממליץ על שמן זית בעוגות, יש לו טעם חזק מדי ומשתלט.

עדיף קנולה, או סויה.

ואם רוצים שמן ממש בריא ולא איכפת מהמחיריהודיה מא"י

אז שמן שקדים

 

ואני חשבתי לי פעם על רעיון מושחת ביותר - להחליף בעוגיות חמאה בחמאת קקאו. אבל אין לי מושג אם זה באמת עובד.

לא נמס....אילה שלוחה

בס"ד

 

 

ולפעמים גם נדבק ונשרף...

 

 

 

וברור שלא לשים שמן זית בעוגות. בגלל זה שאלתי מה כן...

 

 כנראה ששמת יותר מדי מים בסיר התחתון והם נגעו בסיר-משה ר-

בעליון..
ואני אישית לא אוהב להשתמש בשמנים בעוגות, אני שם או חמאה למתכון חלבי או מחמאה לפרווה, ככה שקשה לי להמליץ על שמן, כי אני לא אוהב בכלל..

מעדיפים שלא להשתמש בחמאה בבית הזה..אילה שלוחה

בס"ד

 

 

בכל מקרה תודה

ננסה שוב בפעם הבאה

אנחנו משתמשים בשמן זית להכל... יקר אבל בריא...איזה טוב ה' !
ומבחינתי אם מרגישים את הטעם שלו זה רק מוסיף.איזה טוב ה' !

לפעמים אפילו לא מרגישים...

ראיתי כמה מתכונים של בראוניז ועוגיות עם שמן זיתפנסאי
בבלוגים של מור קייק וטולטולים.
תשובה לשאלה 2אמא!!

בעוגות בריאות יחסית (עוגיות גרנולה, תמרים וכו') אני משתמשת בשמן זית. יקר מאד אבל טעים ואצלנו אוהבים את הטעם.

בעוגות שגם ככה לא בריאות, חבל על השמן וגם זה משנה יותר בטעם אז אני משתמשת בשמן קנולה.

שמן סויה לא נכנס הביתה...

בקשר לשמן אפשר להמיר בשמן קוקוס אבלטלי מור

לא לשים בכמויות כי אז השמן קוקוס משתלט על הטעם...!

בהצלחה!!

תודה לכולם. מישהו יכול לנסות לתת עוד תשובותאילה שלוחה

בס"ד

 

 

למה אני לא מצליחה להמיס שוקולד כמו שצריך בסיר כפול??

כתבתי לך למעלה שתכתבי איך את ממיסה כדי שאדע את-משה ר-

הבעייה..

ממלאת סיר גדול במיםאילה שלוחה

בס"ד

 

 

מדליקה אש מתחתיו, שמה מעל סיר קטן יותר ובתוכו את השוקולד, לפעמים מוסיפה טיפה מים \ חלב לשוקולד....

 

 

בד"כ לא נמס בכלל, ואם כן אז נשרף..

אם את ממיסה כדי לעשות גנאש-משה ר-

אז את ממיסה שוקולד ושמנת ביחס של 1:1 ואפשר גם לשלב חמאה.

אם זה שוקולד לפרלינים, את ממיסה בקערה, נקייה ממים, חשוב לא לשים מים בשוקולד בכלל, וממיסים מעל סיר עם מים, ותבדקי שהמים שבסיר התחתון לא נוגעים בקערה שמעל.

זה חשוב- מים הורסים שוקולד!מאמע צאדיקה

וכדי להמיס שוקולד היטב- צריך סבלנות.... הרבה סבלנות....

ממליץ לך לראות את הסרטון הזה>>-משה ר-
הסיר הקטן צף במים או עומד על התחתית של הסיר הגדול?חילזון 123

אולי בעצם אין לך מים שיפרידו ביניהם ואז את מאבדת את הקטע של הסיר הכפול?

מגיבה לכולם...אילה שלוחה

בס"ד

 

 

ראשית - תודה. מנסה לקרוא ולהבין...

 

 

שנית - חייבים בקערה? (מנסה לחשוב אם יש כאן קערה לא מפלסטיק...)

 

אפשר להמיס בשמן?

 

את הסיר הקטן בד"כ אני מחזיקה באוויר \ כשהידיות שלו על השוליים של הסיר הגדול. בכל מקרה לתחתית הוא לא מגיע..  למים שמתחת - לפעמים

 

בקשר לשוקולדאני7

השוקולד נמס מהחום של האדים לא של המים .

אז חשוב שהמים לא יגעו בקערה, ושהקערה \ צלחת עמוקה תהיה גדןוה מהסיר כדי שתאטום אותו כמה שיותר .

מובן שהקערה צריכה להיות מזכוכית או חרסינה .

ואי אפשר לעשות עם שמן .

אז כה:שרבובאחרונה

1. אני ממיסה בשקית בקערת מים חמים

עובד מעולה

2. אני שמה שמן זית בעוגות ויוצא סבבה

או שמן קנולה

הכי טוב זה שמן שומשום אבל זה מאוד יקר

ואפשר גם שמן קוקוס

שאלה אחת העם...

אפשר להכין רוטב שמנת לפסטה בלי שמנת? (עם חלב/חמאה?)

רוטב בשמל- עשי פה חיפוש בפורום...ניל"סאחרונה
איך מקציפים קרם קוקוס?elaa56
מוסיפים את הקוקוס לאט לאט, כמו שמוסיפים סוכר..אבי הכהןאחרונה
מתכון פשוט לבצק לעוגת שמריםגפן36
מציעה לך לעשות חיפוש בפורוםיעל מהדרום
תודהגפן36
הבלוג של מרליןרסיסי לילה..אחרונה
תוספות של ירקות..חיים חדשים

אז ככה..

 

אני תמיד מוצאת את  עצמי מסתבכת בהכנת תוספות לשבת שהן לא פחמימות או עוף..

 

בעלי לא אוהב:

קולורבי, בטטה, קישוא, פלפל, בצל, דלורית, דלעת

 

כן אוהב:

תפו"א (שמבחינתי זו עוד פחמימה), אפונה, פטריות, גזר (רק במרק)

 

אילו תוספות של ירקות אני יכולה להכין לשבת מעבר לעוף\אורז\תפו"א בתנור...?

חוץ מסלטים חיים שאנחנו אוכלים במנה הראשונה (הוא אוהב מלפפון, עגבניה, חסה, פירות..)

מה עם שעועית[ירוקה וצהובה..]?נדנדה כתומה.


הוא פחות אוהב.. חיים חדשים
אפשר להכין:יהיה טוב

תוספת לאורז-

רוטב פטריות וגזר.

 

 

או רוטה אפונה וגזרמשיח עכשיו!
כרוב מבושל,בת 30
הוא לא אוהב כרוב.. חיים חדשים
אז בא נשאל- מה הוא כן אוהב?בת 30

כי את רוב רשימת הירקות שניתן לבשל אותם כבר עברנו...

ואולי הוא יסכים לנסות משהו אפילו שהוא לא אוהב, ויאורו עיניו??

מממ.. בעיקרחיים חדשים

תפוחי אדמה...

 

ולתוספות, אורז פתיתים קוסקוס... פחות פסטות למיניהן..

איך מכינים?חיים חדשים
אולי חצילים מטוגנים בקמח וביצה, פרוסות בטטה אפויותפופקוו
טבולה- בורגול (חיטה גרוסה) עם ירקותכלנית1אחרונה

טבולה (בורגול):

כוס בורגול דק
צרור פטרוזיליה
1/2 חבילה נענע- לא חובה למי שלא אוהב את הטעם החזק
1/2 חבילה בצל ירוק
2 עגבניות
2 מלפפונים
מיץ לימון לפי הטעם
שליש כוס שמן זית
מלח, לפי הטעם

משרים את הבורגול במים חמים לעשר דקות. מוציאים מהמים וסוחטים את הבורגול בידיים על מנת להוציא ממנו את המים ככל האפשר. חותכים את הפטרוזיליה, הנענע והירקות דק דק ככל האפשר. לבחוש ולתבל.

מה מתאים כתוספת למוסקה של תפו"א ובשר?יהיה טוב

יש לכם רעיונות?

 

סלט ירקות, אורז, אפונה וגזריעל מהדרוםאחרונה
נשארו לי 3 חלבונים מיותמים, רעיונותהביצה שהתחפשה

בס"ד

 

מה לעשות איתם?

 

ולא נשיקות, אנחנו לא אוהבים...

תודה!

להקציף, להוסיף לריץ' מוקצף+mp8

להוסיף שוקולד מגורר ולהקפיא?  בהוצאה לזלף סירופ שוקולד מלמעלה.

קינוח פרווה שפעם הייתי מכינה.

גלידההמוזרהאחרונה
רעיונות לעוגה להכנסת ספר תורה??מיסטר דום
עוגה בצורת ספר תורה?יהודיה מא"י

מכינים 4 רולדות.

שתי רולדות באמת ממלאים בקרם מגלגלים, ואת השתיים האחרות משאירים ככה, ישרות. מורחים קרם על אחת, ואז מניחים מעליה את השנייה, מניחים בצדדים את הרולדות המגולגלות ומצפים את הכל בקרם.

מוסיפים גימורים

אז הנה מה שחשבתי להכין :מיסטר דום

איזה 8 עוגות בתבנית עגולה להשין בין כל עוגה ועוגה שיפודים וחתיכות קרטון בשביל שהם לא יקרסו לי לצפות הכל בבצק סוכר לבן לעטר בבצק סוכר כסוף או אפור לכתוב משפט בסגנון כי מציון תצא תורה אולי לעשות רימונים וזהו מה את חושבת?

את הרעיון הראשון לא הבנתייהודיה מא"י

לפי דעתי עדיף עוגה בציפוי קצפת על פני בצק סוכר יותר טעיםיאמי

כן אבל מרשים הרבה יותרמיסטר דום

העוגה שאני הצעתי ... ואם לא הבנת ראית פעם ספר תורה ספרדי זה מה שאני רוצה לעשות בתור עוגה !

והעוגה שאמרת זה עוגה רגילה ועוד עוגה בתוך התבנית של התנור שממלאים אותה בקצפת מגלגלים עושים ממנה שתי רולדות ואז מחברים לעוגה המלבנית מצפים הכל בגנאש או בכל ציפוי אחר וכותבים את עשרת הדיברות או  את הא . ב. ...נכון?

אם ככה נראה לייהודיה מא"י

שאם זה ספר תורה ספרדי תעשה עוגה בצורת ספר תורה ספרדי, ואם זה ספר תורה אשכנזי תעשה עוגה בצורת ספר תורה אשכנזי. (או אולי בעצם להפך? שיהיה שוויון...)

 

תכל'ס לא משנה, זה יפה גם ככה וגם ככה, העיקר שיהיה טעים.

 

(אתה הולך לעשות עם גנאש שוקולד? איפה בדיוק ההכנסת ספר תורה הזאת?)

נראלי אני יכין עם הרולדות כי בצק סוכר זה דוחה !מיסטר דום

וגם לי חשוב שעוגה שאני מכין תאכל ולא תזרק לא רק היופי אלא הטעם בעיקר ..

ספר תורה ספרדימאמע צאדיקה

 

כדאי לעשות מערימה של  עוגות עגולות (אפויות בתבנית עגולה)

ככה שיצא גובה

בין השכבות- ישם מילוי קצפת או משו טעים (אפשר לחזק את הערימה עם כמה קיסמים באמצע)

 

את השכבה העליונה- לכתר- עוגה בתבנית קוגלהוף\ תבנית שושנה -שיצא עגול עם עיטורים

 

ואז כמובן כל העיטורים למיניהם (כדאי להדפיס תמונה כדי שיהיה לך מול העיניים)

 

 

כשפורסים את העוגה- לא נותנים לכל אחד פרוסה למעלה עד למטה- אלא נותנים לכל אחד פרוסה מקומה אחת של העוגה (כולל הקצפת) (אפשר לצרף לצלחות של מי שקיבלו חתיכות פנימיות- עוד סירופ בצלחת)

זה מספיק להמון אנשים

אני הכנתי השבת עוגת דבש ממש טובה ואיכותיתמיסטר דוםאחרונה

וכנראה בלי נדר אני אכין אותה להכנסה בצורת ספר תורה...

אפשר להכין עוגה רגילה- מרובעת רק גבוהה~א.ל

ואת החלק העליון לעגל מעט, פעמיים. לעטוף הכל בקצפת,

ולכתוב את אותיות התורה, ולעטר- ברימונים וכו'.

 

בדומה לפה, רק מבלי בצק סוכר, אלא קצפת.

 

http://www.tzilacakes.com/site/detail/departalbum/showpic.asp?picture_id=140760&depart_id=31697&category_id=13243

 

 

בא לי להכין עוגת דבש וזהו ...מיסטר דום
מה שאני מכינה לבר מצוות של חברים טובים זה...אדם נוף מורשתו

עוגת ספר תורה, כשהמראה שיוצא הינו מראה של ספר תורה אשכנזי פתוח.

 

מכינים עוגה מלבנית רגילה, בתבנית ח"פ. בתחתית שמים נייר אפיה כדי שיהיה קל להוציא את העוגה.

 

מכינים 2 עוגות רולדה (סתם נשמע מסובך להכין רולדה, אם תרצה אסביר לך איך)

 

עיצוב ספר התורה:

 

על בסיס כלשהו (לוח שעם למשל) מניחים את העוגה המלבנית במרכז, ומשני צדדיה את הרולדות.

 

מצפים בקרם ומעטרים.

 

מאד פשוט וקוצר מחמאות כל פעם מחדש!

תוספת לרעיון ספר התורה-פלאפל

בתור "עץ החיים" (הידיות מעץ של הספר תורה) אפשר לתקוע ברולדות מלמעלה ומלמטה וופלים מצופים או גליליות גדולות. אם יש לך שבלונה לאותיות שוקולד אז אפשר לכתוב פסוק ("כי מציון תצא תורה " וכדומה).

נכון, גם אני משתמשת בגליליות.אדם נוף מורשתו
מה אפשר לעשות מקוסקוס שלא יצא טוב?אביה*

הכנתי קוסקוס משקית ושמתי יותר מידי מים והוא יצא עיסתי כזה..

מה אפשר לעשות ממנו- בשרי/חלבי/פרווה?

אולי משהו לסד"ש?

לערבב עם בשר טחון ולעשות קציצות-משה ר-
תודה! יש לך רעיון למשהו פרווה/חלבי לסד"ש?אביה*
זה לשבת או למחר בצהרים?נהורא

אם למחר, אפשר לשמן מחבת היטב או סיר ולאדות את הקוסקוס מהנוזלים שלו.

זה לא יצא מושלם אבל טעים באותה מידה.

אם זה לשבת- לא הייתי בונה על סעודה שלישית כי זה עלול להתקלקל עד אז (מנסיון מר בשבת שעברה)

אפשר להקפיא ולהשתמש באמצע השבוע עם רוטב טעים של ירקות או בשרי. ואז לא נורא אם לא ייצוגי כ"כ.

חשבתי על כיוון אחר- להפוך אותו לפשטידה או משהו,אביה*

הבנת? לא התכוונתי לשמור אותו בצורתו לשבוע הבא,

חשבתי אולי אפשר להשתמש בו כבסיס או כחלק ממתכון אחר- פשטידה, קציצות וכו'...

טוב נו, הקוסקוס הגיע לאשפה אחר כבוד...אביה*אחרונה
מה מתאים כתוספת לאורז?יהיה טוב

בד"כ אנו מכינים רוטב פטריות.

בא לי לגוון הפעם..

 

אשמח לרעיונות שלא דורשים הרבה זמן.

תודה.

אפונה, שעועית ירוקה/צהובה, חומוסמוריה
ירקות אפויים..רחלקה
מישהו יכול להעלות מתכון לזה? תודהרוצה לרצות

 

תוספת טעימה מאוד:גתית77
סליחה, קפץ - הנה התוספתגתית77אחרונה

לטגן בצל בינוני, כשהוא קצת שחום אבל לא חום ממש, להוסיף שקדים חתוכים

(אני חותכת בבית, אפשר לקנות מוכן, )לתבל במלח ופלפל ובדקה האחרונה להוסיף צימוקים .

אפשר לפזר יפה מעל האורז, או להגיש בקערה קטנה נפרדת ומי שרוצה שם לו.

כמויות- לפי העין. תלוי גם כמה אורז את מכינה.

מתכון וכמה שאלות..כרובי=)
בע"ה
מחפשת מתכון לאפונה וגזר ברוטב.
ועוד שאלה- משתמשים באפונה וגזר משקית או מקופסת שימורים או שזה לא משנה?
למישו/ משהיא יש רעיון לתוספת לסעודה שלישית?
תודה רבה
לגבי האפונה והגזר- זה לא משנהיעל מהדרום

לק"י

 

רק שאם זה קפוא- זה דורש יותר זמן לבשל.

 

ואיזו תוספת לסעודה שלישית?

"המוציא", סלט וכו'?

זריזה תודהכרובי=)
בע"ה

תוספת של מאפה,תבשיל או משו בסגנון..
סעודה שלישית-יעל מהדרום

לק"י

 

בורקס מבצק עלים או מפילו.

פשטידה

ירקות מוקפצים/ בתנור

אורז עם ירקות

 

אני עשיתי את המתכון הזה ויצא ממש מוצלחמשיח עכשיו!
בסוף אילתרתי משהו תודה רבה!כרובי=)אחרונה
צריכה עזרה בבחירה של מתכון מתוך 2 מתכונים...עירית =)

אז ככה, אני מכינה עם ילדים בקייטנה (בערך 15) עוגיות,

ויש לי 2 מתכונים, אחד שכבר עשיתי כמה פעמים ואחד שחברה שלי הביאה לי,

אם תוכלו לעזור לי מה יותר טוב , אני אשמח.

בא לי לעשות עוגיות פריכות כאלה, שחותכים את הבצק עם חתכני עוגיות, ואפשר גם לשלב לבן ושחור(להוסיף לחצי מהתערובת קקאו נגיד).

 

מתכון א':

2\1 ק"ג קמח מנופה

1 כוס סוכר

1 שקית אבקת אפיה

1 שקית סוכר וניל

1 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים ( אין לנו לא מיץ תפוזים, לא תפוזים ואפילו לא לימון בבית, יהיה אפשר להמיר למים בלי שהטעם יפגם?)

1 ביצה

 

מתכון ב':

2.5 כוסות קמח

200 גרם מרגרינה

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 ביצה

(כתוב שאפשר להוסיף גרידת לימון.. אבל אין לנו לימונים ...=( )

 

כמובן שמתכון א' יותר בריא, אבל מה יותר טוב?

 

תודה רבה,

מוזמנות להשתמש במתכונים, שתיהם מעולים.

אני הייתי עושה את המתכון השני..רחלקהאחרונה

בעזהי"ת.

 

מרגרינה אמנם לא בריאה, אבל מבטיחה שהעוגיות יצאו פריכות וטובות.

ובקייטנה נראה לי פדיחה להכין עוגיות שיצאו לא משהו.. לא הייתי לוקחת את הסיכון הזה...

 

אגב בגדול הם נראים לי שקולים.

לגבי הגרידת לימון והמיץ תפוזים- זה מוסיף לטעם אבל ממש לא חייבים לשים.. אני בד"כ לא שמה.

רק שימי לב לשים מים במקום המיץ, כי חייבים לשמור על איזון בין הנוזלים למוצקים.

יש פה מישהו שאופה הרבה? עשיתי קצת בלאגןגפן36

ואני צריכה עזרה..

כבר לא משנה... תודה!גפן36אחרונה
כמה שאלות- בבקשה תענו!משיח עכשיו!

1. איך מנפים קמח מלא? ביום שישי האחרון  (שבו פעם ראשונה אפיתי חלה) לקח לי שעות... וגם בסוף ויתרתי על קצת כמות (התקשרתי לרב שלנו והוא אמר שחייבים לנפות...)

2. חצי מהכמות של הבצק הקפאתי, עוד לפני שעשיתי ממנו צורה של חלה (טעות, אני יודעת), כמה זמן לפני האפייה אני צריכה להפשיר אותו כך שיהיה מספיק רך כדי שאוכל ללוש אותו לצורה של חלה?

3. מה זה מלח לימון?

4. מה יותר בריא: סילאן או דבש?

 

תודה רבה!

תשובות חלקיות:אמא!!

1. קמח מלא מנפים בנפה שמיועדת לקמח מלא (החורים שלה יותר גדולים). בחנויות כלי בית למיניהן צריך להיות- תחפש. וכן, לוקח קצת יותר זמן לנפות, אבל לא המון זמן.

היום יש המון קמחים בוואקום שלא צריך לנפות, אולי שווה למצוא קמח מלא כזה.

4. סילאן יותר בריא מדבש.

לעניין ניפוי הקמח..~א.ל

אני לא מכירה את הנפות המיועדות  לכך, וצריך לשים לב שהחורים לא מידי גדולים כך שהכל נופל למטה..

אבל ממה ששאלתי יש כמה אופציות: או לקנות בוואקום, ואז אני מניחה שאפשר לסמוך על זה בלי ניפוי.

או שמנפים, ואת החלק שכבר קשה לנפות בוררים ביד.

 

מלח לימון זה בעיקר חומצה ממה שאני יודעת, שמשמשת לנקיון של אבנית למשל.

אני חושבת שגם משתמשים בה למאכלים מסוימים, אבל כתבלין..- לא בטוחה לגבי זה

אנחנו קונים קמח מלא-איזה טוב ה' !

קמח מלא שנשמר בקירור מיד אחרי הטחינה לא צריך ניפוי.

 

ומלח לימון יש אנשים שמשתמשים כתבלין.

אני משתמשת לניקוי אבנית...

קבלנו מההורים אלומת חיטיםאלעד

לכבוד שבועות.

היה פשוט כיף, כמעט סדנאי, להפוך אותם שלב אחר שלב לרמת הקמח.

 

וזה יוצא יאמי! יאמי

זה לא טעות להקפיא בצק ככה...פנסאי
פשוט להוציא לשעה או שעתיים. לתת לו להפשיר ולתפוח שוב ואז ליצור את החלות.
תודה לכולם!משיח עכשיו!אחרונה
התלבטתי אם לשים את זה פה או בלנ"ואריק מהדרום
אז ככה:א.א.ק

התגלגלו לידי 3 ליטר חלב שהתאריך האחרון שלהם הוא היום. (בכוונה תחילה)

אני רוצה להכין ריבת חלב. 

(בשביל זה יש מתכון של יהודיה מא"י. סבבה.)

ואז אני רוצה להכין גלידה ריבת חלב..

יש לי אפילו שמנת להקצפה בבית.

מוכנה לקנות משהו אם צריך...

בקיצור - צריכה מתכון לגלידה ריבת חלב שעושים בבית, אבל בלי המכשיר להכנת גלידה...

יש משהו?

 

תודה!

(וזה בתקווה שהריבת חלב תצא טעימה..)

זה מאוד פשוטיהודיה מא"י

מכינים את הריבת חלב.

מקררים אותה

מקציפים את הקצפת

מערבבים עם הריבה - חבילת קצפת לכמות של ריבת חלב שנכנסת בקופסא של גבינה קטנה _250)

כמובן, בתנועת קיפול עדינות. אם הריבה קשה מידי מרככים עם קצת חלב.

 

למקפיא

תודהא.א.ק

אנסה אחרי המבחנים (לא נורא שהתאריך של החלב היה ב30, ואני אעשה את זה רק ביום שני, נכון???)

אז נראה לי כדאי להקפיא אותו בנתייםיהודיה מא"יאחרונה

עד יום שני הוא עלול כבר להיות עם גושים, ואז לא יהיה אפשר להכין ריבת חלב.

אין לי שמנת חמוצה בהישג יד ואני רוצה להכין עוגתפנסאי
גבינה. אין לי גם יוגורט או לבן. יש קצפת צמחית. יש גבינה לבנה חמש ותשע אחוז. יש מעדנים בטעמים בסטייל גמדים.

יש משהו? תודה!
תודה! מיד אחרי שכתבתי את השאלה ראיתיפנסאיאחרונה
את השירשטר הזה ורשמתי את המתכון. אנסה אותו השבוע בעז״ה...

יישר כוח!