קיבלתי שני סוגי קמחים.
1. קמח שמרים של אוסם.
2. קמח חיטה לאפיית לחם (מועשר בויטמינים ומינרלים) של סופרסל.
שאלותי:
א. איך אפשר לנפות את קמח השמרים, הרי השמרים לא אמורים לעבור בנפה?
ב. מה שונה בקמח של השופרסל??? ![]()
תודה
קיבלתי שני סוגי קמחים.
1. קמח שמרים של אוסם.
2. קמח חיטה לאפיית לחם (מועשר בויטמינים ומינרלים) של סופרסל.
שאלותי:
א. איך אפשר לנפות את קמח השמרים, הרי השמרים לא אמורים לעבור בנפה?
ב. מה שונה בקמח של השופרסל??? ![]()
תודה
יש שם שלט אין כניסה לתולעים?
זה לא ואקום...
בד"כ עם אחוז חלבון-גלוטן יותר גבוה, שעוזר להתפתחות רשת הגלוטן שחשובה בהכנת לחם ומאפי שמרים.
(כמו פה -שטיבל 2:
http://www.stybel.co.il/cat_enriched.php)
ונשמע שבאמת אין טעם לנפות קמח שמרים.... 
בס"ד
הקמח שמרים של אסם (די חדש..) זו לא אריזת נייר, אלא סוג של פלסטיק, וזה כמו ואקום... מותר להשתמש..
ככה עפ"י מה שאני יודעת....
אם זה עוזר, אז יש לי חמאת בוטנים(ללא סוכר)בבית אבל אפשר גם בלי החמאת בוטנים..
אבל עקרונית מבשלים חמאה, קקאו וסוכר, או ממיסים חמאה ושוקולד ואז מערבבים עם הפיצפוצים, משטחים בתבנית ומהדקים. מקררים ואז חותכים.
ואפשר לשים חמאת בוטנים במקום חמאה.
משהו כמו חצי חבילה חמאה + 3/4 כוס סוכר + חצי כוס קקאו לחצי חבילת פיצפוצים, שזה כמות לתבנית של עוגה.
בע"ה
ממיסה שוקולד בסיר ומוסיפה סוכר, חמאת בוטנים(לא חייבים). מכבה את האש ומוסיפה את הקרונפלקס
ושמה במנג'טים ולמקרר.
בהנאה
להמיס שוקולד אפיה (בדר"כ זה לא מצליח עם שוקולד רגיל), למלא את השקעים ולהקפיא לכמה דקות.
מאוד קל ופשוט, עשיתי את זה הרבה פעמים...
בהצלחה! 
רגיל טעים יותר מצמקאו וכאלו ולי הוא יוצא מצוין (רק יקר בהרבה ) רק שצריך להזהר שממיסים אותו שלא יתערבב בו מים וכאלו נטו שוקולד,
הסוכריות ידבקו לכפית גם כשהן קרות וקשות?
או שבעצם אני מפזרת לפני שאני מכניסה למקפיא?
אפשר גם שלים בתבנית ועל הסוכריות לשפוך את השוקולד
בהצלחה 
ממיסים במיקרו [או בבן מארי] שוקולד צימקאו, [אל תנסי להוסיף מרגרינה וכו'- זה לא מתקשה אח"כ]
אם את רוצה לשים סוכריות תפזרי לני ההקפאה!
אבל אם בא לך לנסות-בהצלחה! 
היי רציתי לדעת אם יש אפשרות להדפיס את הפתקים שאכניס לעוגיות מזל? אין עם זה בעיה שזה רעיל או משהו כזה?
ואם לא אז איזה עט לא רעיל אפשר?
אבל מי רוצה לאכול עוגיות עם פתק בפנים גם אם רעיל וגם אם לא?
s~hחברות שלי עשו את זה באיזו שבת כלה
חבל לי לזרוק.
חשבתי על פשטידה. אבל אשמח לעוד רעיונות.
שיירים,אז נראה לי שהרעיונות לא מתאימים..
מצטערת.
לק"י
כי אם זה חצאים וכאלה- אפשר להכין על זה פיצות.
חותכים לרצועות בינוניות ומגנים עד להשחמה ומפזרים מעל זעתר ושומשום.
מעולה עם גבינה לבנה או לאבנה!
בס"ד
נדמה לי שזה סלט לבנוני בשם "פאתוש"
תחפשי בגוגל. אין לי מתכון אבל פעם ראיתי מתכון כזה וזה נשמע ממש טעים!
ךלחךלחהייתה לי שכנה בילדותי המוקדמת
בבלוק באיזושהי שכונה לא משובחת בעיר לא משובחת (אם כי יחסית למקומות אחרים סביר...)
שהייתה זורקת לחמים לציפורים בחצר של הבלוק...
אבל זה היה הרבה יותר מעניין את העכברים שהיו מגיעים לחצר,
הציפורים לא התלהבו מהם כל כך.
המסר של הסיפור הזה,
הציפורים לא ירעבו אם הלחם ילך לפח,
זה מעלה עובש ומגיעים עכברים וג'וקים הרבה פעמים.
אין פה בל תשחית, אם האלטרנטיבה היא לא לאכול את זה בעצמנו
או לתת לחיה נורמלית שבאמת תאכל את זה(נניח עז או משהו בסיגנון), אלא לתת את זה לעכברים ולג'וקים
שהם נזק תברואתי.
זה מספיק מוסרי וטוב?????
גם לא מתמודדים עם נחשים או עכברים..
אצלנו גם יש באיזור חתולים, ופעם באמת הגיח עכבר ל"ע
והם שיחקו איתו...![]()
ובינתיים זה עובד...
לפחות ככה נוח לי להאמין...
לפחות פעם אחת ראיתי חתולות עצבניות מסתובבות סביב שיח שבו נחש, עד שהוא כנראה הלך הביתה.
שמים בטוסטר אובן או תנור עד שזה נהיה קריספי!!
הייתה לנו חנות של פלאפל ליד הבית ומהשאריות של הפיתות הם היו עושים את זה ונותנם ללקוחות לקחת וזה חבל"ז!!
פשוט מיבשים את זה בתנור עד שזה נהיה קריספי וטוחנים את זה במעבד מזון עד לקבלת פירורים יוצא הרבה יותר טוב מפירורים שקונים בסופר
לחברי וחברות פורום בישול ומתכונים שלום,
נשמח ליהנות מהמתכונים שלכם במדור המתכונים של ערוץ 7. להוספת מתכון לחצו כאןhttp://www.inn.co.il/Recipes/NewRecipe.aspx
אלעדאף פעם לא מאוחר...
אבל אכן, טוב מאוחר מאשר לעולם לא..
בהצלחה!
זה ממש חסר
בשר בקר - תמונה של פרה,
עוף - תמונה של תרנגול
עוגת גבינה - תמונה של גבינה
כשרואים תמונה המתכון נשמע יותר אמין - מישהו ניסה את זה ויצא לו משהו.
שהוציאו ממתכון אחר
קשה לדמיין ככה את האוכל
ראיתי ארבעה סוגים שהיו פשוט מגרים!!
ואני מחפשת בשבילן מתכון מעדן!! יש הצעות ומתכונים?
סוגי הפטריות הן- יער, שיטאקי, פורטובלה ושמפיניון!!![]()
כמובן שאפשר רק חלק..!
תודה רבה!!
יש מלא מלא מלא מתכוניים
את המתכון אבל אפשר למצוא באינטרנט וגם םשטידת פיטריות כנ"ל
יאםםםם...
בהצלחה...
מטגנים פטריות ובצל ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט...
בהצלחה! 
שמן זית וללקחת מלא עשבי תיבול על מחבת לטגן
פשטידה שבפנים יש בטטה/פטריות/גזר/כרשא [איך שלא רושמים את זה]
עם גבינת שמנת,
ומעל יש ציפוי של גבינה צהובה עם שיבולת שועל ואגוזים...
עם פטריות פורטובלה הכנתי חביתה כזאת,
שאפילו חמותי שרגילה במסעדות גורמה וכד'
אמרה שזו מנה של שף ![]()
המתכון:
מטגנים בצל קטן קצוץ ו2-3 פטריות פורטובלה חתוכות
עם 2 כפות חמאה, אחרי שהכל מזהיב מוסיפים 2 ביצים
טיפונת מלח וזהו.
מקשקשים או מכסים באלומניום ומטגנים על אש קטנה,
ובסוף מפזרים פיסות מוצרלה מלמעלה- ומגישים!
אני מוסיפה לירקות מוקפצים,
מזהיבה עם בצל ומוסיפה כבד קצוץ- כמלית לקונכיות בצק/ צלחות פילו או כרוטב לבורקס,
חביתת פטריות כאמור לעיל- טוב תמיד אפילו בלי המוצרלה,
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-30-minutes/Recipe-9ab31f5041b3631006.htm
ניסיתי מלא מתכונים לזה, והנ"ל הוא המוצלח ביותר

אני אוהבת לנשנש בין הארוחות (ואני לא ממש מתבישת בזה) אבל אני כן משתדלת שזה לא יהיה דברים לא בריאים או חטיפים תעשיתים מידי.
אז בד"כ אני הולכת על פת אורז בכל מיני צורות, פופקורן,וקרקרים למשל.
אני זקוקה לעוד רעיונות שכאלה.
ואם יש למישהו רעיון למשהו שאני יכולה להכין בעצמי זה בכלל טוב.
תודה רבה!
אגוזים,שקדים,גרעינים.
חטיפי שיבולת שועל/חטיפי אורז תוצרת בית
גריסיני/כעכים מלוחים תוצרת בית
אני ממש אשמח אם אנשים פה יוכלו להביא לי רעיונות/ מתכונים/ גם וגם לעוגיות, רולדות, רוגעלכים וכו' שאפשר להכין די במהירות ולא עם חומרים מידי יקרים..
תודה רבה רבה!!
תקני חבילה של אופנהיימר
ואת המתכון מאחורה תכפילי. במקום מרגרינה- כוס וחצי שמן (בכמות הכפולה), ובמקום סוכר לבן סוכר חום וגם קמח מלא אם בא לך.
תשטחי בתבנית התנור, תאפי עשר דקות וכשזה מתחיל להצטנן תחתכי לריבועים
פשוט, קל, ומהיר וגם טעים
אני מבקשת עזרה למתכון לעוגת גבינה קלה (לא דיאטטית)
הכוונה בקלה, זה שהיא לא תהיה מושחתת מבחינת שמנת, טונה חמאה, ביסקוויטים וכדומה, אפשר קצת....
אני רוצה לפנק חברה שילדה ולא בא לי להזיק לה לבריאות עם אובר שמנת ופחמימות
אבל גם שיהיה טעים והיא תהנה ממנה, יען , לא עוגה לסוכרתיים עם כולסטרול גבוה במיוחד..
קלה להכנה כי אני לא אופה הרבה ואני לא רוצה לאתגר את עצמי יותר מידי וסתם לזרוק תבניות לא מוצלחות...
יש לי במקרר ביצים בגודל M,
תמציות וניל
כמות בלתי מוגבלת של גבינה חמש אחוז של תנובה
שמנת 15% חמוצה (עדיף שיהיה קצת)
סוכר
שמנת מתוקה לבישול 9%
לימונים (אם זה משדרג לגרד קצת קליפה...)...
חמאה
קמח לבן
קמח מלא 70% (לא יודעת אם זה קשור בכלל... אבל אולי...)
ביסקוויטים
אני צריכה לעשות כמות של שתי תבניות גדולות (לא התבניות אקסטרה-לארג' , הגדולות הרגילות..)
יש למישהי שאפתה כבר הרבה עוגות גבינה בחייה, ומבינה ביחס של כמויות, רעיון לעוגת גבינה
לא דיאטטית בית חולים אבל לא מושחתת וקלה מאוד להכנה ? (אני צריכה שזה יצליח, ואני מאוד מאותגרת-אפייה)
כמה פשוט, ככה מוצלח עם המון מקום לשידרוגים
500 ג' גבינה
4 ביצים
כוס סוכר
תמצית וניל, מיץ לימון. קליפה מוגרדת תוסיף המון
2 כפות קרונפלור. אפשר להשתמש בקמח.
מפרידים ביצים
מערבבים גבינה + חלמונים+ חצי כוס סוכר+ תמצית וניל וקרונפלור
מקציפים חלבונים עם יתר הסוכר
מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות
מעבירים לתבנית עמוקה. רצוי פיירקס
אופים ב170 כ35 דקות. מחכים שיתקרר.
אפשר להוסיף תחתית: בסקוויטים, בצק פריך, תחתית אגוזים וכו'
אפשר להוסיף תוספות בתוך התערובת: צימוקים, שוקולד צ'יפס, אוכמניות וכו'
אפשר להוסיף ציפוי: הפשוט, והטעים זה שמנת חמוצה מעורבבת עם סוכר או אבקת סוכר. למרוח על העוגה בעודה חמה. אבל אפשר גם קצפת, שוקולד ציפוי בטעם תות (למרוח מעדן תות) ועוד כיד הדמיון הטובה.
אני חושבת שהכמות הנ"ל תספיק לתבנית אחת כמו שאת רוצה.
יישר כח !!
בלי להפריד ביצים!!!
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-dairy_recipes/Recipe-a969ad5632b4e31006.htm
יוצאים לחו"ל? כך תזהו את הכשרות בגלידות שטראוס
בשנת תשנ"ו נוצרה שותפות עסקית בין החברה הבינלאומית יוניליבר, לבין חברת גלידות שטראוס. לאחר כמה שנים אימצה חברת שטראוס את המותג הבינלאומי בצורת לב, שבאמצעותו משווקת חברת יוניליבר את מוצרי הגלידות שלה ברחבי העולם.
כתוצאה מכך נוצר מצב שאריזות הגלידות והשלגונים הכשרים המיוצרים בישראל דומות מאוד למוצרים תואמים המיוצרים בחו"ל, שאינם נתונים להשגחה ואף עלולים להכיל רכיבים לא כשרים.
גורמי הכשרות בחברת גלידות שטראוס ביקשו להבהיר לציבור הנוסעים לחו"ל כי סמל הלב לבדו אינו ערובה לכשרות המוצר.
על מנת לזהות מוצר כשר יש לוודא כי מופיע עליו סמלה של חברת גלידות שטראוס, בתוספת ציון ההכשר של הרבנות המקומית בעכו.
יובהר כי המוצרים הלא כשרים המשווקים בחו"ל, לעתים משווקים בשמות זהים לקו הייצור הכשר הפועל בארץ. כך לדוגמה, המותגים המוכרים בישראל כגון מגנום, קורנטו, וסולרו, משווקים גם בחו"ל ללא הכשר.
לקחנו 3 קופסאות שמנת חמוצה 27 אחוז שומן, שמנו בחיתול בד
תיבלנו (מלח, שפע שום, פפריקה, אולי עוד כמה דברים, לא יודע מה אשתי שמה, אם זה חשוב תגידו אשאלותה)
תלינו למשך 36 שעות באוויר (על המיבש כלים)
וקיבלנו גבינה משמינה וטעימה שאין דברים כאלה
או שמיר
ובכל אחת שמה תיבול אחר: שבבי בצל, זיתים קצוצים עם שום, זעתר וכד'.
הרבה פעמים זה טעים גם הטעם הטבעי.
אם רוצים את זה פחות מושחת מבחינת הקלוריות-
אפשר לשים חצי כמות עם גבינה לבנה רגילה- 5 או 9 אחוז,
או לעשות את זה עם יוגורט במקום שמנת.
התוצאות מעולות בכל האופנים!!
קניתי שעועית ירוקה ארוכה טריה, כזו שנקראת לוביה או רוביה
ואוכלים אותה בראש השנה אצל חלק מהעדות.
שמעתי שניתן להקפיאה כך, ללא שטיפה, ולהוציא כשצריך.
האם זה נכון?
מישהי ניסתה?
הטעם לא יהרס?
תודה רבה ושבת שלום.
אני חושבת שעדיף לשטוף,ליבש ואז להקפיא,במקום שכל פעם כשתוציאי תשטפי..
ושים כמויות קטנות בשקית,כדי שיהיה לך יותר נח להשתמש בזה מהפריזר..
די זקנים...
רעיונות ומתכונים??
חוץ מלזרוק לפח...
יש גם גזר בגיל הזהב, אם זה עוזר...
תודה!
הרעיון היחיד שיש לי לדעת לחשב לפעם הבאה את הכמויות שאתם צורכים...
בכל מאכל ירגישו שהירק עייף.
מבחינה בריאותית כמעט כל היתרונות הבריאותיים לא קיימים בירק עייף מאד.
אם כן..אז יאללה סלט מלפפונים..
לקלף, לפרוס לעיגולים דקים, להוסיף טבעות בצל חי..
לתבל בלימון וקצת סוכר וקורט מלח..
יאם...
אבל רעיון נחמד
[דובדבן מסוכר בקצה העוגה היה עושה נהדר לקומפוזיציה]
נראה ממש טעים ומגרה לעין!...
רציתי לפרגן למרות שאנ יכן חושבת שזה יפה וטעים![]()
אבל כולם אמרו שזה יצא ממש טעים ויפה..
שיהיה מפגש פורום אני אכין לכם פבלובה בלי נדר !!
הודה גולדה=)הקצפת לא מסודרת והשוקולד משפריץ..
קניתי תבנית בצורה מיוחדת ועדיין מלחיץ אותי להכניס משהו שמרגיש לי פלסטיקי לתנור
זה באמת מתאים לאפיה בחום גבוה??
ועוד שאלה- איך מכינים ציפוי לבן עמיד?
ציפוי שוקולד אני מכינה עם 100 גר' שוקולד מריר וחצי ריצ' ויוצא מצויין.
איך עושים ציפוי לבן פרווה?
תודה!
לא השתמשתי אישית אבל ראיתי עוגות שנאפו כך
והמשתמשות היו מרוצות מאוד. עוגות השוקולד שנאפו
השתחררו מהתבנית בשלמות והשאירו תבנית נקיה.
(עוגות שוקולד לימי הולדת).
ובקשר לציפוי- יש ציפוי שנשמע נהדר (אבל לא ניסיתי..)
בערבוב של חלבונים ואבקת סוכר.. אני לא זוכרת כמויות מדויקות- אם את רוצה- אחפש לך.
זה משהו כמו 2 חלבונים/ חלב על 2 כוסות אבקת סוכר (הרבה אבקת סוכר, וזה נהיה רוטב נחמד שכזה לציפוי..)
בלי לשמן ובלי כלום יצאה עוגת יומולדת יפה
רעיון גאוני התבניות האלה!
בס"ד
לגבי הציפוי - אני עושה באמת מאבקת סוכר ומים. מערבבים הרבה אבקת סוכר עם ממש קצת מים לסמיכות הרצויה. מורחים או שופכים, וזה יתקשה. יוצא בטעם של סוכר, אבל נראה טוב ונוח.
מקווה שעזרתי...
אכלתי פעם באיזה אירוע סלט מתוק, שעשוי מאפרסקים ואגוזי פקאן מסוכרים, וזה היה ממש טעים.
בא לי לנסות לחקות את זה , אבל בשום אופן לא הצלחתי להבין מה יש ברוטב.
מישהו\יא מכיר\ה משהו כזה? או יש רעיון איך לעשות את זה?
תודה!
מלא פעמים מכינים סלט חסה עם אפרסק משומר, וקצת פקאן סיני או משו כזה.
וחמוציות..ומה שרוצים.
לא יודעת אם לזה התכוונת..
אם את צכה רעיון לתיבול אז 2 כפות מהמצרכים הבאים:
שמן, לימון, חרדל (אולי כף וחצי ובעצם),דבש.
3 שיני שום, מלח ופלפל.
בתיאבוןןן...
ציינתי שזה סלט מתוק!
והיו בו רק אפרסקים טריים, ואגוזים.
ולא חייבים לקלף את הקליפה.
תפוח עץ מקלפים בדיוק כמו תפוח אדמה
לק"י
תכתב- בשר/ בשר טחון, ותראי מה זה יתן.