דרוש מתכון לעוגה מ-ס-ו-ב-כ-ת!!חיה וקיימת

א. לא יודעת למה אבל לאחרונה מפרסמים רק מתכונים של 10 דק' הכנה, יש למשהו מתכון קשה? משהו שעובדים עליו שלוש שעות, רק בתנאי שהתוצאה שווה את העבודה (למרות שהכיף זה לעבוד...) עדיף לא יקרה מידי.

ב. לפני חג שבועות של השנה בחוברת שמתכונים של תנובה פורסמה עוגה, ההרכבה שלה בערך ככה: שכבת בסקויטים טבולים בחלב מעליהם קורנפלקס מפורר מעורבב עם שוקולד לבן וחלבה ומעליהם גבינת שמנת עם שמנת מתוקה ועוד פעם הבסקויטים והקורנפלקס, נראה לי שהיה מלמעלה מקופלת לבנה מגורדת, יש למשהו את המתכון?

תודה מראש!

הנה: פאי מרנג וניליהודיה מא"י

ההכנה מסובכת, התוצאה טעימה ביותר. החומרים פשוטים ביותר (והיא פרווה, למרות שלעשות אותה חלבית יהיה טוב בהרבה)

 

בעוגה הזאת יש 3 שכבות

שכבה ראשונה בצק פריך

שכבה שנייה קרם וניל

שכבה שלישית מרנג.

 

לבסיס: 200 ג' מרגרינה, כוס קמח, 2 חלמונים, חצי חבילה אבקת אפייה, רבע כוס סוכר, 2 כפות קקאו (לא חובה)

ללוש בצק מהכל, לשטח בתבנית, לאפות כ15 דקות.

 

לקרם: 2 כוסות מים, חצי כוס קרונפלור, חצי כוס סוכר, חצי מקל וניל חתוך לאורכו. (אפשר להשתמש בתמצית במקום, אבל הטעם בהתאם)

לבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכה.

להוריד מהאש.

לגרד את הגרגירים מהמקל, ולהוציא את המקל עצמו.

להוסיף 75 ג' מרגרינה חתוכה לקוביות, ולערבב היטב

להוסיף 3 חלמונים תוך כדי השוואת טמפ' כדי שלא יתבשלו מיד מהחום

להחזיר לאש לבישול נוסף, כדי לבשל את החלמונים.

לקרר היטב.

 

מ5 הביצים שנשארו מכינים מרנג, מזליפים נשיקות ואופים אותם כמו שאופים נשיקות (בחום נמוך הרבה זמן)

 

מורחים את הקרם על הבסיס ומסדרים מעל את הנשיקות.

מומלץ להקפיא, לתענוג ביום קיץ חם.

תודה, הכנתי אותה, אבל היא לקחה בקושי שעה חיה וקיימת

חשבתי שדברנו על שלוש שעות...

לא נורא, העיקר יצא טעים.

אבל הייתה לי בעיה, אחרי האפייה הנשיקות יצאו מוצלחות לגמרי, אבל בהקפאה הם נהיו ג'ליות כאלה, ככה זה אמור להיות?

נראה לי שזה מה שהתכוונת..בהצלחהשושנה שושנה

עוגת גבינה ביסקווטים עם הפתעות קראנץ:

 

חומרים לתבנית מלבנית בגודל 12×35 ס”מ או מרובעת בגודל 25 ס”מ:

1/2 חבילה (250 גרם) ביסקוויטים פתי בר בטעם שוקולד

2 כוסות (480 מ"ל) חלב 3% תנובה 

לשכבה קראנצ’ית

100 גרם שוקולד לבן קצוץ

3 כפות שמן 

1/4 צנצנת (100 גרם) ממרח “לוטוס” 

150 גרם קורנפלקס קצוץ גס 

למלית

1 מיכל (500 מ”ל) שמנת מתוקה 38% מסדרת “השף הלבן” 

1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת “נפוליאון” 25% בטעם טבעי  

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג בטעם וניל 

1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 5% של תנובה

1 כפית תמצית וניל איכותית

לקישוט: 5 יחידות “מקופלת” שוקולד לבן מפוררת גס 

מכינים שכבה קראנצ’ית: ממיסים במיקרוגל שוקולד עם שמן, מוסיפים ממרח לוטוס וקורנפלקס ומערבבים. מפזרים על נייר אפייה, מכסים ביריעת נייר נוספת ומרדדים לעובי 4-3 מ”מ. מקפיאים 15 דקות. מפוררים את משטח הקורנפלקס בעזרת הידיים או קוצצים בסכין. שומרים במקפיא עד השימוש.

מכינים את המלית: מקציפים שמנת מתוקה, גבינת שמנת, סוכר ואינסטנט פודינג לקרם יציב. מוסיפים גבינה לבנה ותמצית וניל בתנועות קיפול לקבלת תערובת אחידה.  

מרכיבים את העוגה: טובלים כ-1/3 מהביסקוויטים בחלב ומסדרים בשכבה אחת בתבנית. מפזרים מחצית מהקראנץ' ומשטחים. מורחים 1/3 מהקרם ומחליקים. מניחים עוד שכבה של ביסקוויטים טבולים בחלב ועוד שכבת קראנץ'. מורחים מעליה 1/3 נוסף של קרם גבינה. מניחים את שאר הביסקוויטים ומורחים את שאר הקרם. מקררים 4 שעות לפחות ועדיף למשך הלילה.

סמוך להגשה: מפוררים “מקופלת”  על פני העוגה. 

 

יש לי כמה אבל למה לך ?!מיסטר דום

אם אפשר לקבל עוגות הרבה יותר טעימות ופשוטות זה שזה פשוט לא אומר שזה לא טעים פשוט זה הכי טעים !!

למה? כי זה כל הכייף.חיה וקיימת

ההנאה היא מההכנה, אשמח לקבל כמה מסובכים.

אפשר בלי הביסקויטים או שיוצא לא יציב?כלנית1
הי תודה אבל משהו מוזר, זה זה ולא זה.חיה וקיימת

במתכון שלי לא היה ממרח לוטוס (מה זה בכלל?) ולא שמן וכן היתה חלבה, יכול להיות שעשו בתנובה גרסה מיוחדת לחרדים? לא ברור כי אין מקופלת משוקולד לבן בהכשר מהדרין.

מוזר...

וואי ממרח לוטוס זה אחד הטעימים !מיסטר דום
אבל מה זה? איפה משיגים?חיה וקיימת
זב ממרח מהעוגיות הקטנות של הקפהמיסטר דום
ואפשר להשעיג את זה בשופרסל
עוגיות אלפחורסגם

יש מתכון על האינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב. כולל הכנת ריבת חלב ביתית שיוצאת מצוין. רק לוקח ש ע ו ת, וזה מה שרצית לא?

טיפ משכנים: לבשל את הרית חלב עם גולות, זה במקום לערבב. בהצלחה!!!

אפשר את המתכון? עוגיות אלפחורס יש לי, אבל השאר לאחיה וקיימת

אשמח לקבל, תודה.

אני ממש רוצה להכין את זה:מה המהות
יש לי רימון, תוכלי לכתוב את זה או שזה מידי ארוך?חיה וקיימת

תודה!

העתקתי לך את המתכון. רימון איפשר ליכלנית1

עוגת פחזניות בסגנון סנט הונורה

עוגה עם בצק פריך, קצפת, קרמל ופחזניות רכות ואווריריות. 

לבצק הפריך:

  • 300 גרם קמח
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 5 גרם מלח
  • 200 גרם חמאה קרה מאוד

לבצק הרבוך:

  • 250 מ"ל חלב
  • 100 גרם חמאה
  • 5 גרם סוכר
  • 5 גרם מלח
  • 150 גרם קמח
  • 4-6 ביצים

לקרמל:

  • כוס סוכר
  • ¼ כוס מים

לקצפת:

  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. מכינים בצק פריך: מעבדים במעבד מזון את הקמח, אבקת הסוכר והמלח כ-10 שניות. מגרדים את החמאה בפומפייה. מפעילים שוב את המעבד ומוסיפים את החמאה המגורדת. מעבדים עד לקבלת בצק פירורי.

2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מרופד בניילון נצמד ומחברים את הפירורים עד שנוצר כדור. עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות (אם אפשר, עדיף להכין את הבצק יום קודם ולשמור במקרר).

3. מכינים בצק רבוך: יוצקים לסיר כבד וגבוה את החלב. מוסיפים חמאה, סוכר ומלח ומביאים לרתיחה חזקה. מוסיפים את כל הקמח ומערבבים.

4. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד כ-5 דקות, עד שנוצר בצק שנפרד מדופנות הסיר.

5. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה וממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד שהבצק מתקרר, כ-5 דקות. מגבירים את המהירות ומוסיפים ביצה אחת בכל פעם. ממתינים שהביצה תתערבב לחלוטין בבצק לפני שמוסיפים את הבאה אחריה. מעבירים את הבצק לשק זילוף.

6. מרדדים את הבצק הפריך לעיגול בעובי חצי ס"מ. מזלפים עליו 2 או 3 טבעות (תלוי בגודל הבסיס) של בצק רבוך. בין הטבעות משאירים מרווח של 3-4 ס"מ לפחות. משאר הבצק הרבוך מזלפים פחזניות בגודל אגוז.

7. אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות, ומקררים.

8. לקרמל: מרתיחים את הסוכר והמים בסיר בינוני עד שהסוכר נמס ונוצר קרמל בהיר. מסירים מהאש ומחכים עד שהבועות נעלמות.

9. מקציפים את חומרי הקצפת וממלאים את הפחזניות. טובלים את החלק התחתון בקרמל ומדביקים על בסיס העוגה (על הטבעת החיצונית) על העיגול החיצוני של הבצק הרבוך.

10. כאשר כל העיגול מלא בפחזניות, מקשטים את העוגה בקצפת שנשארה ומפזרים מעל גרידת לימון.

 

תודה מעולה, אבל לא יותר משעה וחצי עבודה, יש שםחיה וקיימת

אולי עוגות יותר קשות?

כנראה החסימה שלי יותר הרמטית משלך.

 

זה בכיוון? יש לי מלא שנוסו ומומלציםimosh30

 

גודל תבנית: 24 מצרכים:

5 חלבונים בלבד

200 ג` סוכר (כוס)
90 ג` קוקוס (כוס)
2 כפות אינסטנט וניל

מוס שוקולד:
200 ג` שוקולד מריר
שמנת מתוקה / ריץ

מוס קפוצ`ינו:
שמנת מתוקה / ריץ
אינסטנט וניל
240 מ"ל חלב (כוס) / חלב סויה
כפית אבקת נס קפה (לא חובה)

גנאש לציפוי:
150 ג`  שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה / ריץ

הכנה:

1. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב, לערבב קוקוס ואינסטנט ולקפל לקצף החלבונים. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני 180 מעלות, בסביבות 30 דקות, לצנן.

2. להמיס את השוקולד, להקציף שמנת מתוקה לקפל את השוקולד לקצפת. למרוח את מוס השוקולד על בסיס הקוקוס, להקפיא לשעה. להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט, חלב, נס קפה, לקרם יציב, למרוח על שכבת השוקולד, להקפיא לשעה. לחמם שמנת מתוקה עד סף רתיחה, לצקת על השוקולד, לערבב לתערובת אחידה ולצקת על שכבת מוס הקפוצ`ינו.

3. להקפיא את העוגה לכמה שעות, להעביר למקרר כשעתיים לפני ההגשה.

תודה, נשמע טוב אבל אני לא אוהבת מוסים, לא לאוהבתחיה וקיימת

להכין ולא אוהבת לאכול.

תודה בכל אופן.

קישור לבלוגמנדולינה

 

"מתוקים שלי"

http://www.shirley-nemesh.com/

 

יש שם דברים מוציאי עיניים!!!!

 

אתר מצויין, תודה.חיה וקיימת
עוגת טריקולד, מוצרט וכאלה? מה שנקרא עוגות ויטרינה?אדם נוף מורשתו
מצד הטעם לגמרי לא, אני רוצה שהיו עוגות טעימות אבלחיה וקיימת

מהסוג שנהנים גם להכין...

זה לא עוגה, אבל מה דעתך על זה?יהודיה מא"י

http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-masterchef/Recipe-df5d41f624d3b31006.htm

 

קינוח אטלס
כדור השוקולד המרהיב מהפרק של מאסטר שף, כולל כל התוספות מסביב. מתכון למשקיענים בלבד - חושבים שאתם מוכנים לאתגר?


ערן שוורצברד | מאסטר שף | פורסם 27/11/12 13:06
none
זמן הכנה
יותר משלוש שעות
זמן עבודה
יותר משלוש שעות
כשרות
כשר חלבי
רמת קושי
נדרשת מיומנות
מרכיבים
לכדור האטלס:
1.5 קילו שוקולד מריר 60%
50 גרם חמאת קקאו
כלים:
מד חום אלקטרוני
שפכטל
פלטה מדורגת
צנתרים (או מייקדים) 22,17,10 מ''מ - ליצירת חורים לספרה שוקולד
מברשת
אבקת צבע מאכל זהב
אופן ההכנה:

1. מטמפררים את השוקולד: ממיסים יחד את השוקולד וחמאת הקקאו ומחממים ל-55 מעלות. מקררים על גבי השיש ל-28 מעלות ומחממים חזרה ל-32 מעלות (הנה הסבר קצר על טמפרור).

 

2. כאשר השוקולד מטומפרר מוזגים אותו לשקעים. עם ידית הפלטה מכים בצדי התבנית כדי לשחרר בועות אוויר. מניחים לדקה בצד ואז הופכים את התבנית מעל לקערת השוקולד כדי שכל השוקולד המיותר יתנקז ותתקבל שכבה דקה (לא דקה מדי) של שוקולד. במידת הצורך חוזרים על הפעולה, על מנת לתת שכבה נוספת.

 

3. מכים שוב עם ידית הפלטה בצדי התבנית, כדי שלא יישאר שוקולד מיותר. מיישרים עם השפכטל ומנקים את עודפי השוקולד כדי לקבל קצוות ישרים.

 

4. מניחים את התבנית על רשת עם הפתח כלפי מטה ומעבירים למקרר ל-5 דקות. מוציאים מהמקרר, מיישרים שוב את שולי הכדור במידת הצורך, ואז מחלצים מהתבנית.

 

5. מניחים את חצאי הכדור על תבנית עם נייר אפייה.

 

6. לובשים כפפות, מחממים קלות את הצנתרים או המייקדים בעזרת ברנר וקורצים חורים בגדלים שונים.

 

7. צובעים את הכדורים באבקת זהב בעזרת מברשת, ומניחים בצד עד למועד ההרכבה.

 

תוספות:
מקלות שוקולד
כלים:

שקפים

פלטה מדורגת

מסרק שוקולד

אופן ההכנה:

1. מרטיבים את השיש עם סמרטוט לח (על מנת שהשקפים יידבקו לשולחן), ומניחים שני שקפים צמודים אחד ליד השני.

 

2. מוזגים מעט שוקולד לאורך השקפים, ומשטחים בעזרת פלטה קטנה.

 

3. "מסרקים" את השקף במסרק שוקולד כדי לקבל מקלות. מעבירים בזהירות לנייר או לתבנית נקייה ונותנים לשוקולד להתקרר כמה דקות, או מעבירים לשתי דקות במקרר. מניחים מעל נייר אפייה ותבנית, על מנת שקצוות השקף עם השוקולד לא יתקפלו ויתעגלו (חשוב מאוד!).

------
פונדנט שוקולד

150 גרם שוקולד מריר 70%

150 גרם חמאה

65 גרם חלמונים

150 גרם ביצים

150 גרם סוכר

1 גרם מלח

70 גרם קמח

חמאה לשימון התבניות

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד והחמאה יחד מעל בן מארי. לאחר שהכל נמס מורידים מהאש.

 

2. מקציפים במיקסר חלמונים, ביצים, סוכר ומלח לקצף תפוח, כ-5 דקות.

 

3. מקפלים את הביצים והשוקולד יחד, ולבסוף מקפלים פנימה את הקמח.

 

4. מעבירים לשק זילוף ומצננים 10 דקות במקרר. מוזגים לרינגים משומנים היטב בחמאה, ואופים בחום של 200 מעלות כ-12 דקות, עד לקבלת מרקם יציב.

------
קרמו שוקולד מריר

250 גרם שוקולד 60%

400 גרם שמנת

50 גרם חלב

25 גרם סוכר (לתערובת השמנת)

90 גרם חלמון

20 גרם סוכר (לתערובת החלמון)

אופן ההכנה:

1. ממסים את השוקולד מעל בן מארי.

 

2. מניחים בסיר את השמנת, החלב ו-25 גרם סוכר ומביאים לרתיחה.

 

3. מערבבים את החלמון ו-20 גרם סוכר היטב בקערה ומניחים בצד.

 

4. עושים השוואת טמפרטורות בין שתי התערובות: שופכים כשליש מהכמות של הנוזל החם לתוך הנוזל הקר, מערבבים, מחזירים לסיר ומחזירים לאש. מבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהקרם מגיע ל-82 מעלות ומתקבל קרם אנגלז, ומורידים מהאש. חשוב לערבב כדי לא לקבל חביצה בתחתית הסיר.

 

5. מוזגים את האנגלז מעל השוקולד המומס בהדרגה ומערבבים במטרפה או מרית תוך יצירת אמולסיה.

 

6. מוזגים לתבנית או קופסה עמוקה ומניחים במקרר.

------
קוויאר פטל

שמן קנולה

12 גרם סוכר

3 גרם אגר אגר

125 גרם מחית פטל

35 גרם מים

עוד 25 גרם סוכר

אופן ההכנה:

1. מקררים שמן קנולה בפריזר עד לשימוש (חשוב שהשמן יהיה קר).

 

2. בקערה קטנה מערבבים סוכר ואגר אגר. מניחים בצד.

 

3. מחממים בסיר מחית פטל, מים וסוכר (25 גרם).

 

4. מוסיפים את תערובת הסוכר והאגר אגר לתערובת הפטל ומביאים לרתיחה. מצננים קלות ומוזגים לבקבוק לחיץ או לשק זילוף (חשוב שהחור בשק הזילוף או בבקבוק הלחיץ יהיה קטן, כדי לקבל כדורי קוויאר קטנים).

 

5. מטפטפים את הנוזל מעל לשמן הקר.

 

6. בסיום התהליך מסננים את הקוויאר מהשמן, שוטפים במים ומניחים בקופסה במקרר עד לשימוש.

------
מקרון שוקולד-אמרנה
למקרון:

195 גרם שקדים טחונים

195 גרם אבקת סוכר

72 גרם חלבון

5 גרם צבע אדום במשחה

-

48 גרם מים

190 גרם סוכר

-

1 גרם אלבומין

15 גרם סוכר

72 גרם חלבון

-
לגאנאש (המילוי):

75 גרם שוקולד מריר 60%

125 גרם שמנת

חצאי דובדבני אמרנה

הכנת המקרון:

1. טוחנים יחד במג'ימיקס את השקדים הטחונים ואבקת הסוכר.

 

2. מסננים היטב, רצוי 3 פעמים (את השקדים שנשארים במסננת לא מחזירים למסה).

 

3. מניחים בקערה את התערובת הטחונה והמסוננת, 72 גרם חלבון וצבע מאכל אדום, ומערבבים למסה הומוגנית.

 

4. במקביל מניחים בסיר את המים (48 גרם) והסוכר (190 גרם) ומבשלים על אש גדולה, ליצירת סירופ.

 

5. מערבבים את האלבומין עם מעט סוכר (15 גרם) ומניחים במיקסר עם החלבון (72 גרם).

 

6. מקציפים את תערובת החלבון במהירות בינונית.

 

7. כאשר הסירופ מגיע ל-115 מעלות מורידים אותו מהאש. מניחים את הסיר על השולחן כדי שהבועות יפחתו ואז מוזגים את הסירופ בבת אחת לחלבון. מקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת מרנג תפוח וחמים.

 

8. מקפלים את המרנג לקערת תערובת השקדים עם צבע המאכל, מערבבים ומפילים את המסה עד שהיא מעט נוזלית ומבריקה.

 

9. מזלפים את המקרונים בעזרת צנתר של 7 עד 9 מ''מ.

 

10. מניחים על משטח העבודה למשך חצי שעה, עד לקבלת קרום על המקרון.

 

11. אופים בחום של 145-150 מעלות 8-10 דקות (תלוי בגודל המקרון ובכמות התבניות בתנור).

 

12. מקררים ומניחים על רשת צמדים של מקרונים שתואמים בגודל.

הכנת המילוי:

1. ממסים את השוקולד בבן מארי.

 

2. מביאים את השמנת לרתיחה.

 

3. שופכים את השמנת בהדרגה על השוקולד עד ליצירת אמולסיה.

 

4. טוחנים במקל בלנדר עד לקבלת מרקם חלק, ומסננים.

 

5. שומרים בקירור עד השימוש. אם ממהרים, רצוי לשטח על תבנית שטוחה ולהעביר למקרר.

הרכבת המקרון:

1. לוקחים שתי עוגיות שוות בגודלן.

 

2. על עוגייה אחת מזלפים את הגאנאש, בשוליים בלבד (במרכז משאירים חלל ריק).

 

3. מניחים במרכז חצי דובדבן אמרנה, וסוגרים את העוגייה.

 

4. שומרים במקרר.

------
קראנץ' נוגט

75 גרם מחית פרלינה

50 גרם פייטה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים יחד עד הומוגניות, וממלאים ברינג.

 

2. מהדקים ומחלצים. מניחים בצד עד לשימוש.

------

קרמבל קקאו

70 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

18 גרם סוכר

18 גרם שקדים טחונים

45 גרם אבקת סוכר

80 גרם קמח

10 גרם קקאו

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת פירורים, ומשטחים על תבנית עם נייר אפייה.

 

2. אופים בחום של 175 מעלות 10-15 דקות, עד הזהבה קלה (אם לא אופים מיד, שומרים את הפירורים בפריזר עד לאפייה).

------
רוטב פטל קסיס

120 גרם מחית פטל

30 גרם ליקר קסיס

25 גרם נפאג'

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים יחד במיקסר מוט ומניחים בקערה עד לשימוש.
------
הרכבת המנה:

1. מניחים בשק זילוף 1/3 מהקרמו ויוצרים נחש לאורך הצלחת.

 

2. מניחים קוביית פונדנט שוקולד, מזלפים מעט קרם על גבי העוגה ומניחים חצי כדור, ושוב בתחתית הכדור מזלפים מעט מהקרם ומניחים את הקראנץ'.

 

3. על גבי הקרם שזילפנו על הצלחת מסדרים קרמבל, פטל, קוויאר ורוטב פטל.

 

4. להכנת קנל שוקולד: מניחים את הכף בכוס מים חמים לכמה שניות. לוקחים עם הכף מהקרמו תוך יצירת "קנל" ומניחים אותו על הקראנץ'. מפזרים 3 חצאי דובדבן אמרנה.

 

5. סוגרים את הספרה עם החצי השני, משחילים 2-3 מקלות שוקולד בין החורים ומקשטים בדפי זהב בקצוות המקל ועל הפטלים. מקשטים בעלי מיקרו אפונה ומגישים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

לא נורמלי ארוךzmil
מתכון מעולהאלעד

שתכין את זה, ועוד שבועיים תספר איך מתקדם התהליך

כולל משלוח דוגמיות לפורום+mp8
אין יכין (בל"נ), הלוואי וזה יקח לי שלוש שעות, אניחיה וקיימת
עבר עריכה על ידי דוסית אמיתית בתאריך י"ג באלול תשע"ג 22:23
עבר עריכה על ידי דוסית אמיתית בתאריך י"ג באלול תשע"ג 21:42

רק מקווה שישאר משהו בחשבון בנק....

מגניב, אהבתי, מה עושים אם אין לי את כל הכלים?חיה וקיימת

מה זה ליקר קסיס, מחית קרלינה, קרם פטה, אגר אגר, אלבומין ונאפג'?

אין לי פלטה מדורגת ומסרק שוקולד.

איפה משיגים צבע מאכל זהב ומשחה אדומה?

 

לכי לחנות מתמחה לאפייהיהודיה מא"י

תוכלי לקנות גם את החומרים וגם את הציוד.

 

ומותר גם לאלתר.

ואם יש לך אפשרות להכנס לראות את המתכון באתר, יש גם הסברים על מה זה כל הדברים.

ליקר קסיס זה ליקר אוכמניות כמדומני

אגר אגר זה מקריש צמחי (כמו ג'לטין)

אלבומין זה חלק מהביצה

לכן זה ייקח לך זמן:+mp8

פענוח המושגים, שיטוט בחנויות, התאמה בין המוצרים שקנית לכתבי החידה שבמתכון.

 

זה וודאי יעסיק אותך זמן רב....

ואם תצליחי, תוכתרי ככלת הפורום לחודש אלול כלנית1
אלול של כל שנה, כמובןניל"סאחרונה
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראוריןאחרונה
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגולאחרונה
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך