שרשור חדש
דחוף- עוד שניה נגמר לי הפירורי לחםזמר הפלוגות

ואין לי עוד ואין לי קמח מצה ואני באמצע לטגן שניצלים... יש רעיונות? האם באמת חובה לשים את זה?

אנחנו בבית משתמשים לפעמים בקורנפלקס(-מעולה!)דורשת קרבתך
קורנפלקס?? לציפוי שניצלים???מעפר אני באה
יש גם כאלה שמשתמשים בביסלי ^^^^דודה שוקו
אפשר גם בקמחיעל מהדרוםאחרונה
אתגר לכבוד שבת...לב שמח!

משהו יצירתי שאפשר לעשות עם פירה בצל מטוגן ופיטריות...

 

ומתכון נחמד לעוף מלוח...עם תבלינים

 

והכל...לכבוד שבת קודש..

רעיון לפירהאמא!!

אפשר להכין בלינצ'סים ולמלא בפירה מעורבב עם בצל מטוגן ופטריות. אם רוצים- אפשר גם לשים מעל רוטב פטריות- יכול לשמש כתוספת או כמנה ראשונה.

מתכון נחמד לעוף..מירי ט.

מערבבים בקערה 5-6 שיני שום, תבלינים כמו גריל עוף, כמון, פפריקה וכל משהו אחר שמתאים..

מוסיפים שמן, ו2-3 כפות חמאת בוטנים.

מורחים בתערובת את העוף..ואם רוצים אז גם תפוחי אדמה, בטטה, בצל, גזר..

שעתיים בתנור (בחצי השעה האחרונה תורידי תנייר כסף..לתת לעוף קצת קראנצ'יות מלמעלה..אם רוצים)

לפירהnadieliאחרונה

 

 

שמים פירה בשקית זילוף עבה עם צנתר גדול ומזלפים גבעות קטנות לטבעת של פירה אופים את זה עד שזה משחים קצת ובפנים ממלאים בטבעות בצל.

אני צריך קינוח מרשים לערב שבתמיסטר דום

אבל בלי קוקוס ותשדלו בלי הרבה מרגרינה!

איזה סגנון?יעל מהדרום
שיגידו וואו יענו יפה וואו איזה טעים !מיסטר דום
עוגה אישית טעימה עם גלידה?יעל מהדרום

לק"י

 

הכי טעים בעיני..

 

אפשר גליליות ממולאות.

פאי אישי.

 

הוגה אישית זה די פאסה לא??מיסטר דום
לא מקורי, אבל טעים..יעל מהדרום

לק"י

 

רולדה עם קצפת וציפוי יפה?

אם פורסים- זה גם מרשים וגם טעים.

מה עם עוגות אישיוות יענו מאפיןמיסטר דום
עם קצפת ופירות למעלה...ובצד גלידה!
נשמע יפה..יעל מהדרום
אני יגיד לך מה הכנתי בסוף..מיסטר דום

עוגת שכבות עם קרם באמצע וציפיתי הכול בגנאש שוקולד וזילפתי קצפת 

יפה.. אין תמונה?יעל מהדרום
איזה שירשור מצחיק!מעפר אני באהאחרונה

זה ניראה כמו מסר..

מה עם תמונה באמת?

מתכון פשוט לחזה עוף בלי שמן ודברים עם שומנים?ת.מ.
מישהו? צריך אוכל לשבת!ת.מ.
אצל ההורים שלי עושים כך:צביה22

משרים את חזה העוף במיץ לימון ושום כתוש (כמה שיותר- יותר טוב, וגם עדיף כמה שיותר זמן, שיספוג את הטעמים. נראה לי מינימום חצי שעה). אופים בתנור מחומם למקסימום (כך שהתנור כבר חם כשמכניסים את החזה) ל-20 דקות בדיוק (כך החזה יוצא מוכן אבל לא יבש מידי).

מקווה שדייקתי (מזמן לא עשיתי את החזה כך).

בהצלחה!

לי יש.בין השורות

מפזרת על תבנית שום, טבעות בצל ותבלינים (פפריקה, גריל לעוף, קצת מלח...)

טובלת את החזה עוף במיץ לימון, 'מנגבת' אותו בתבלינים שבתבנית,

שופכת עוד קצת מיץ לימון על הבצל כדי שלא ישרף,

ולתנור שחומם מראש. 180* ל-14 דקות בערך.

תודה לכם!ת.מ.אחרונה
עקב הפסקות חשמל החלטתי לא לסמוך על התנור והכנתי מוקפץ שיצא סוף! (בזכות תגלית מרעישה-רוטב ברביקיו לא מכיל שומנים!)
למישו יש מתכון קל למנה אחרונה קלילה בלי שוקולד?במבה!!!
מוס אננס מהירחן עדיאחרונה

מקציפים קצפת,

בנפרד מועכים בבלנדר מוט או במזלג חתיכות של אננס משומר - בערך 2/3 קופסת שימורים מהסוג הגדול

מערבבים את האננס המרוסק עם 1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל

ומקפלים לקצפת בזהירות.

 

מגישים עם חתיכת אננס תקועה למעלה

 

טעים וקל!

עובד גם עם שימורי פירות אחרים (ואולי גם פירות קיץ חיים  לא ניסיתי)

אפשר לטגן סלומון? במקום לאפות אותו...משיח עכשיו!

השריתי אותו שעה עם סויה, צילי, שום, כוסברה וסילאן. אפשר במקום לאפות, לטגן? כמה זמן?

זה דחוף- אשמח לעזרהמשיח עכשיו!
אפשר, לא יודעת כמה זמן... תלוי באיכות הדגבנימינה
תודה משיח עכשיו!אחרונה
רעיונות לנישנושים בריאים-יהודיה גאה!!

יש לכם????

תלוי באיזה כיוון...בנימינהאחרונה

ירקות - הילדים שלי אוהבים לנשנש ירקות קשים שאני חותכת להם לרצועות ומניחה להם קערה עם מטבל לטבול בפנים (ירקות כמו: קולרבי, מלפפון, גזר, גמבה, סלרי. מטבלים: טחינה, גבינה, אבוקדו)

 

פירות - טוב, פה זה קצת יותר השקעה, לסדר צלחת יפה של אבטיח, מלון או אפילו סתם חתיכות של תפוחים בכל מיני צבעים.

אצלנו הנשנוש - פירות יבשים ואגוזים יש לנו במקרר קופסא והילדים לוקחים לבד ומבקשים שיבדקו להם..

 

ואפשר גם לאפות - מלוח - יש לאביגיל מייזליק מלללללא מתכונים של קרקרים ועוגיות מלוחות מקמח מלא בלי סוכר.

                             מתוק - עוגיות גרנולה, עוגות ללא סוכר וכו' (כמובן שאפשר גם לקנות אבל זה לא אותו טעם...)

המרת מידותמשיח עכשיו!

מצאתי אתר עם המרת מידות ממש מפורטות

 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3858900,00.html

 

גוט שאבס!

מחפשת מתכון לסלט פסטה חגיגי פרווהציליגילימימי

משהו שנראה טוב וטעים

(טעמתי פעם, ואני מנסה לשחזר איך לעשות אותו...).

 

טעמתי גם פעם פסטה קרה עם סויה ושומשום - גם אפשר. תודה.

 

אחרי הרבה נסיונות מצאתי את המתכון שאנחנו אוהביםט'
עבר עריכה על ידי ט' בתאריך ד' באב תשע"ג 21:42

מבשלת פסטה עם מלח וכמון, שופכת המים ומקררת.

קוצצת קטן קטן: גמבה אדומה+צהובה, מלפפון ירוק, מלפפון חמוץ ואם יש אז גם זיתים שחורים.

מתבלת במיונז וזה הכל. מלח לא צריך כי יש במלפפון החמוץ ובפסטה.

 

אם נותנים לסלט לעמוד קצת זה יוצא טעים יותר.

 

 

תודה. אני אשמח לעוד מתכוניםציליגילימימי
נשמע מצוין!! אשמח גם לשמוע מתכון לפסטה~א.ל

שכבר הוכנה ללא רוטב

ברור פסטה בלי רוטב!ט'

לפני שהמים שאת מבשלת בהם את הפסטה רותחים תוסיפי מלח ואם בא לך גם מעט כמון.

הפעם הראשונה שהכנתי את הסלט הזה היתה בגלל שנתקעתי עם כמות גדול מידי של פסטה סתמית כזו בלי כלום

 

ולטעמי עדיף פסטה-צדפות ולא מסולסלת.

 

 

ט', מה זה אומר אם נותנים לסלט לעמוד?ציליגילימימי
להכין אותו כמה שעות לפני ההגשהט'אחרונה

כדי שהפסטה תספוג את הטעם של הבצל/מלפפון חמוץ/////

 

 

סלט פסטה:בין השורות

מכינים פסטה,

חותכים בצל ירוק,

עגבניות שרי,

קשיו,

ומערבבים.

 

רוטב:

סויה,

מיץ לימון,

סוכר,

מים.

 

אפשר להוסיף קוביות גבינה.

והנה אחד ממש חגיגי ואפילו די מושחתיהודיה מא"י

פסטה

סלמון מעושן

זיתים שחורים

עגבניות שרי

בצל חי, רצוי סגול

פטרוזליה או בצל ירוק, טרי, קצוץ

 

ומעל רוטב סלט על בסיס מיונז

 

ועוד אחד

אפשר לקנות טופו כזה בגוש, אז לקחת כזה, ולחתוך לקוביות

להכין קערה עם תערובת תבלינים: שום, פפריקה, פלפל, זעתר.

לטגן את קוביות הטופו בשמן, ולהוציא מהטיגון ישירות לקערית התבלינים

להוסיף פסטה, פלפל קלוי, אגוזים וגרעינים

 

ועוד אחד, יותר פשוט

נקנקיות סויה פרוסות לעיגולים, (הכי טוב לטגן, אבל הולך גם לבשל במים או לאפות)

מלפפון חמוץ

סלט ירקות רגיל

 

ולרוטב לערבב בקערה: שום כתוש, דבש, חרדל, שמן זית, חומץ

להוסיף מים למהילה, לערבב היטב ואז לשפוך מיד על הסלט (כי המים והשמן לא באמת מתערבבים, ואם הרוטב יעמוד השמן יצוף.)

 

בכלל, סלט פסטה זה פשוט פסטה קרה, ואז לשחק עם תוספות, רטבים וטעמים כיד הדמיון הטובה.

פלאפל...באלבוש

ניסיתי להכין כמה פעמים פלאפל בבית, אבל בכל הפעמים הפלאפלים יצאו עם מרקם לא מוצלח, יבש כזה...

מישהו יודע למה זה קורה?

ואולי יש פה למישהו איזה מתכון טוב לפלאפל שהכנתם וראיתם שיוצא לא יבש?

 

אני קונה תערובת מוכנה של אוסם לב זהב
איך את עושה את זה?!שרבוב

<צ>

לפי ההוראות על החבילהלב זהב

מוסיפה מים, מחכה כמה דקות (בערך 5-7)

ויוצאים כדורים יפים וטעימים.

תכלס. בכל מקרה בריאות זה לא הצד החזק של פלאפלפודינג111


אם את אופה אותם- הם בריאים..יעל מהדרום
הנה מתכון...עוד כינוי
1 ק"ג חומוס מבורר ומושרה לילה.
2 שקיות כוסברה חסלט (אמרו לי שאפשר גם פטרוזיליה, לא ניסיתי)
הרבה שום (לפחות ראש שלם גדול, אפשר יותר...))
4-5 בצלים די גדולים
3-4 פרוסות לחם מושרות במים (לפני הטחינה סוחטים אותו).
מלח וכמון (3-5 כפיות מכל אחד מהם, תלוי בטעם...). מעט פלפל שחור
טוחנים הכל במטחנת בשר או במעבד מזון. רצוי לעשות טחינה כפולה כדי שהעיסה תצא טוב ולא תתפורר.
מוסיפים תבלינים, מערבבים היטב ומטגנים.
אני מקפיאה את העיסה בשקיות ניילון של סנדוויצים בכמות המספיקה לארוחה משפחתית, וכך בפעם הבאה רק צריך להפשיר (לא רצוי במיקרוגל) בלי כל הקשקשת מסביב.
בהצלחה
היה פה פעם שרשור והעתקתי את זה...קצפת

1/2 ק"ג פולי חומוס שלמים

2 פרוסות לחם

2 בצלים בינוניים

3 שיני שום

חופן עלי פטרוזליה או כוסברה

1 ביצה

1/2 כפית סודה לשתיה

1 כף מלח

1 כף כמון

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פפריקה חריפה

שמן לטיגון עמוק

 

- לברור חומוס ולהשרות למשך לילה במים (אני משרה גם בוקר לבד במיים רותחים והכל בסדר) ולסנן

- להרטיב את פרוסות הלחם וליסחוט

- לטחון את החומוס, בצלים, שום, לחם והתבלינים

- להוסיף ביצה וללוש לעיסה נעימה

- להרתיח שמן (לבדוק בקיסם אם רוקדות סביבו כדוריות- וז הוא רותח

- לטגן על להבה בינונית עד להשחמה (זהירות לא לשרוף)

- להוציא למסננת ולבריאות

ואני חייבת להודותיהודיה מא"י

נתקלתי במתכון בעבר ואני ממש לא מבינה למה במתכון לפלאפל יש דברים כמו לחם וביצה. זה פשוט לא קשור לפלאפל.

 

ובכל מקרה אני מצרפת את המתכון שלי, מכיל למעשה חומוס ותבלינים, וזהו. מתאים גם לאפייה תמיד יוצא לי מוצלח

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t427320#5057971

גם בצל לא כ"כ קשורחילזון 123

 

זה למעשה תבלין, כמו כל תבלין אחר.יהודיה מא"י

אני די בטוחה שאפשר לוותר עליו.

פלאפל / ניקי בכלנית1

פלאפל

24 כדורים

מצרכים:

כוס חומוס שהושרה לילה שלם כ 12 שעות
3 פרוסות חלה שהושרתה ונסחטה
3 שיני שום
בצל בינוני חתוך גס
צרור פטרוזיליה
כפית א. אפיה
מעט קינמון
כפית כמון
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אופן ההכנה:

1. לטחון את כל המצרכים לתקן תיבול ליצור כדורים ולקרר כשעתיים.

2. לטגן בשמן עמוק כמה דקות עד שהכדורים משחימים ולהוציא לנייר סופג.

3. אפשרות לאפות להוסיף לבלילה כ 3 כפות שמן :
מעט לשטח את הכדורים לרפד תבנית בנייר אפיה משומן כ 15 דקות צד ראשון ועוד 10 דקות צד שני, או עד שמשחים בחום של 180 מעלות

ממליצה!!^#^

האתר הזה של ניקי ב הוא פשוט  מ ע ו ל ה ! ! ממליצה לקחת משם עוד המון מתכונים.

כל פעם שאני צריכה מתכון למשהו ואין לי כח לחפור בספר או במחברת מתכונים אני מוצאת שם מתכונים מעולים!! ממש!!! ותמיד יוצא כ"כ טעים ועושה חשק לעשות עוד פעם...

אז  את הפלאפל לא ניסיתי אבל אני בטוחה שהם מוצלחים++++

בתאבון!!

במקרה הכנתי אתמול פלאפל..ברוקולי

 

המתכון שלנו < הגיע דווקא מיהודי ארה"ב.. צוחק>

 

יוצא המון המון כדורים- אפשר לחלק או להקפיא..

 

1 וחצי קילו חומוס ( הגדולים יותר..)

12 חתיכות לחם לבן או חלה

2 כפות כמון 

1 ורבע כפיות פלפל שחור 

12 שיני שום גדולים 

2 בצלים קטנים < לא חובה אבל ממש מוסיף >

1 כף אבקת אפיה

1 וחצי כפיות כורכום 

2 כפות מלח 

צרור פטרוזליה

צרור כוסברה

רבע כוס שומשום 

 

משרים את החומוס לבערך 12 שעות - מסננים, מכניסים למעבד מזון

לוקחים את הלחם משרים אותו במים - מסננים מסכניסים למעבד מזון 

קוצצים את הבצל , השום , הכוסברה והפטרוזליה

אם אין מקום במעבד מזון לעשות כל דבר בנפרד ולהעביר לקערה גדולה 

לערבב את כל החומרים ביחד לעיסה אחידה

ליצור כדורים בגודל שרוצים 

לחמם שמן ביחד עם כף חומץ - שיהיה רותח < אם יש מדחום זה טוב יותר > לטגן את הכדורים עד שהם זהובים < לא לטגן יותר מידי הם משחימים גם מחוץ לשמן..

לספוג בנייר סופג- ובתאבון!

הנה תמונות מאתמול..

 

בתבאבון ובהנאה..

 

ראיזה יפיםפודינג111
עוד כמה טיפים מהניסיון..לקראת..

 

 אפשר במקום חלה - שני תפוחי אדמה בינוניים

מעולה למי שרגיש לקמח לבן\ גלוטן וכו'...

  וגם מוסיף פריכות כזאתי....

 

 עוד משהו שאפשר- אנחנו מוסיפים גם שקית אבקת אפיה כדי שהם יצאו יפים כאלה..

 

וכדאי להשהות קצת את העיסה 15- 20 דקות לפני שמטגנים...

 

 

  

מתכון פשוט שתמיד יוצא מוצלח...אופטימי=)אחרונה

בס"ד

 

קילו חומוס מושרה

קצת קמח

קצת פירורי לחם

פטרוזיליה

כוסברה

מלח פלפל

 

טוחנים הכל וביחד ומטגנים...

 

***טיפ! מי שמכין עם הכלי שעושה את הכדורים, אם הקוטר של הכדור הוא יותר מ4 ס"מ כדאי לעשות באמצע חור כדי שיתבשל כמוש"צ..

 

בתיאבון!

אני רוצה לעשות מלוואח פיצה בתנור אבל שלא יהיה שמן,ateretfa

זה אפשרי?!?

מלוואח מלא שמן וכנ"ל גבינה צהובה!ת.מ.
אז יש הצעות מגוונות אחרות?! שאפשר לעשות בליateretfa

להתחיל לעשות בלגאנים במטבח?

לאיזה סוג של אוכל? לאיזה מטרה? איזה מצרכים יש?ת.מ.
ארוחת ערב מפנקת ומוצרים רגילים לא משו מיוחדateretfa

 שגם תשביע אבל לא ביצה+ (נימאס לי מיזה..)

ציפס וסלט?ת.מ.
פסטה ברוטב עגבניות/פטריות
שקשוקה
זה מה שיצא! ateretfaאחרונה

פרוסות תפוח אדמה עם פפריקה שום מלח ושמן זית אפוייות בתנוח ובמיקרו וסלט מתובל מהירקות..עם טחינה (לסלט) , שני קרקרים ומעדן

פנקייק- איך עושים?+mp8

מחבת רגילה זה טוב- או רק כלי מיוחד לזה?

אשמח לכל מתכון/ טיפ.

אין לי עכשיו מתכון זמיןאמא!!

בכל מקרה נראה לי שכל מתכון באינטרנט יצא מוצלח, זה לא משהו שמצריך תורה מיוחדת...

אפשר גם לגוון ולשנות/להוסיף דברים מיוחדים לטעמים חדשים (יותר סוכר, סירופ שוקולד, שוקודלד צ'יפס ועוד...)

אני עושה במחבת רגילה. מורחת מעט שמן (אני אוהבת לשים שמן בצלוחית ובין נגלה לנגלה למרוח את המחבת עם נייר אפיה שטבול בשמן) ויוצקת כפות של התערובת למחבת. תראי שהכף מיד מתפשטת לעיגול קטן ואז תניחי עיגול נוסף לידו (במרווח מספיק שלא יתחבר).

כמה רגעים של טיגון (נראה לי בערך דקה אבל אף פעם לא מדדתי- שנראה מוכן), להפוך ולטגן מהצד השני.

מתכון לפנקיקnadieli

בהחלט, כל מתכון שתקישי באינטנט יצא טוב הכל אותו עיקרון אם את רוצה בכל זאת מתכון:

2 כוסות קמח תופח / 2 כוסות קמח ו - 2 כפיות אבקת אפיה

2 כפות סוכר

1/2 כפית מלח

4 ביצים

2 כוסות חלב

50 גר’ חמאה מומסת


1 כפית תמצית וניל

מערבבים את כל החומרים את הנוזלים בסוף, לתערובת חלקה יוצקים עיגולים קטנים (אני עושה במחבת רגילה) במרווחים בייהם.

זה המתכון שאני עושה והוא יוצא מעולה.

יש לכן מתכון לפנקייק ללא גלוטן?לב זהב
כן...nadieli

תלוי אם את רוצה עם כל מיני קמחים נטולי גלוטן שקונים בחנויות טבע יקרות (טפיוקה וכו')

לא אכפת לי, העיקר משהו טעיםלב זהב

אחי התארס והכלה חולת צליאק..

אפשר להשתמש בקמח כוסמיןבת 30

רק שנראה לי צריך יותר נוזלים מאשר בקמח חיטה.

בפנקייקס זה לא נראה לי קשה מדי. תכיני את הבלילה, ותוסיפי מים עד שנראה לך שהיא מספיק נוזלית.

בקמח כוסמין יש גלוטן, אסור לחולי צליאק.אמא!!

וחוץ מזה כשאני ניסיתי לעשות פנקייק עם קמח כוסמין כל העיסה נדבקה ויצא עיסה מגעילה וממש לא נראה כמו פנקייק.

אם מישהו ניסה ויצא לו טוב אשמח לטיפים בעניין...

טיפ לטיגוןסיהרא.

הופכים את הפנקיק רק כשיש הרבה בועות בכל רחבי הפנקיק. ככה לא צריך להפוך ולהפוך שוב.

ה-מתכון שאני תמיד משתמשת בו:תולעת השניאחרונה

כוס=כוס חד פעמית רגילה.

 

ביצה

שליש כוס סוכר

כוס קמח

חצי כוס חלב (עדיף חלב, אבל אפשר גם מים)

 

מערבבים הכל ביחד ומטגנים במחבת רגילה לגמרי עם טיפונת שמן.

 

כמובן שאפשר להכפיל ולשלש כמויות.

 

בתיאבון!

צריכה עזרה ברעיונות לארוחות בריאותפופקוו
החלטנו קצת לשמור על המשקל ולאכול בריא ולא משמין. אני לא מצליחה בעלי ממוצא טוניסאי ולא אןהב קוואקר ודברים כאלה.

בעיקרון מחפשת ארוחות משביעות אבל לא משמינות מידיי, כמו נגיד אורז ושניצל , החלטתי פשוט להוריד הרבה דברים מהתפריט בעקבות ההחלטה הזו.


מה עוד אפשר?
גם אני אשמח לעזרה בנושא...זמר הפלוגות
הנה לדוגמאיהודיה מא"י

לא להכין שניצל

סתם, אפשר, אבל שניצל בתנור, ולא שניצל מטוגן

 

(התכוונת דווקא בשרי, נכון)

אפשר אורז ומוקפץ

עוף ואורז/גריסים/בורגול

אטריות עם רוטב עגבניות, כשברוטב יש גם חתיכות של חזה עוף

 

מרק עוף עם קוסקוס

 

ועקרונית אם רוצים אוכל לא משמין זה פחות מה להכין, ויותר לדאוג לא להפריז עם כמויות השמן ששמים, להוריד את העור מהעוף למשל, להוסיף הרבה ירקות לתפריט ועוד כאלה.

 

רעיון: (נא לא לקחת קשה מידי)תולעת השני

אוכל "בריא" זה לאו דווקא אוכל של ארנבות. לא חייבים לאכול סלטים דלי-טעם כל היום כדי לרזות ולהיות יותר בריאים. (2 דברים שונים, אגב!)

 

ת'כלס אפשר פשוט לצמצם או לשנות את המרכיבים הבעייתיים במאכלים שנתפסים כ"לא בריאים".

(השניצל בתנור של יהודיה הוא דוגמה מצויינת)

 

ובלי לפרט יותר מידי, אבל אנחנו כן זקוקים לכמות מסויימת של שמנים ופחמימות.

 

אז שינויים כמו שמן זית במקום קנולה או סויה, או בכלל - פחות שמן, אמורים להפוך כל מאכל ליותר בריא ופחות משמין.

 

אה, וגם, בהרבה מאכלי "גלם" (אורז, תפוחי-אדמה וכדו') אין הרבה קלוריות, הקלוריות באות ממה שאנחנו מוסיפים למאכל. ובזה בדיוק אפשר לשלוט ולהוסיף (או לא להוסיף בכלל) דברים יותר בריאים.

 

אולי מרקים (אני יודעת שקיץ, אבל עדיין...) מושקעים ומשביעים, או ירקות אפויים עם טיפונת שמן זית ותבלינים.

מרקיםחילזון 123אחרונה
קניתי נודלס, איזה רוטב/תיבול אפשר לעשות?ש.מ.ש
מוקפץ -לחתוך ירקות לרצועות דקות-משה ר-

 (גזר,גמבה נבטים קישואים-    בצל פטריות וכ"ו) לבשל את הנודלס במים לפי ההוראות.

לטגן את הירקות מס' דקות, מוסיפים סויה מלח, פלפל, צ'ילי, ומוסיפים את האטריות..

ממליצהמנדולינה
כרוב לבן משדרג פלאים תמוקפץ
נודלס-מוקפץnadieli

יש לי מעולה שילדים מתים על זה...

משרים במים רותחים את הנודלס עד שהם רכים ומוכנים שמים על מחבת עם אש גבוהה שמים סויה והרבה מטגנים עד שזה נראה מוכן.

אם זה למבוגרים אני ממליצה לחתוך גזר\גמבה וכו' לחתיכות קטנות ולהוסיף בטיגון.

קל וטעיםפופקוו
לחתוך לרצועןת גזר,בצל,גמבה,ואם יש עוד ירקות שאת אוהבת אז תוסיפי לטגן עד שמתרכך ,אפשר להנמיך את האש בשלב מסויים.

לבשל את הנודלס לפי ההוראות

לערבב הכל ביחד ולהוסיף רוטב סויה בסיגנון סיני.

יוצא ממש טעים.
דווקא מוקפץ לא אמור להתרכך, הירקות צריכים-משה ר-
להישאר מעט קריספיים, אבל זה עניין של טעם
אין פה כללים, עניין של טעם..פופקוו
ברור שהכל עניין של טעם, אבל בהגדרה של מוקפץ-משה ר-

בכל מתכון שתראי, הירקות הם קריספיים, אז אולי יהיה לך ירקות מבושלים או משו אבל זה לא מוקפץ

גם אם שמים למעט זמן על אש נמוכה יוצא קריספיפופקוו
זה ממש לא מבושל, זה מטוגן.

זה המטרה שייצא קריספי ולא יישרף.
לרוב קורה שהבצל עדיין לא מיטגן כמו שאני אוהבת אז אני לא אשאיר על אש גבוהה ואז הכל יישרף. אצלי לפחות.

בכל מקרה מישהו נתן לך רשות להתערב לי במתכון
לא מתערב מביע את דעתי ב-פורום, לגיטימי לא?-משה ר-אחרונה
דג אמנוןמנדולינה

אני רוצה להכין לא.צהריים דג אמנון בתנור, יש למישהו רעיון לתיבול נחמד?

זה דג אמנון מושט?יהיה טוב
fכן, זה מושטme and i

הוא דג מאד ניטרלי לכן כל דבר ילך איתו

את יכולה לעשות אותו כמו שניצל

סיני עם ירקות מוקפצים ורוטב סויה

עם חרדל וקטשופ

אני מכינה אותו כך:יהיה טוב

שמה את הדג בתבנית,

מעליו שמה כוסברה,פרוסות גמבה ושום.

מתבלת עם שמן זית,פפריקה,תבלין דגים ומלח.

 

אפשרות נוספת שמשדרגת את הטעם-

לאפות ציפס בנפרד,אחרי 20 דק' לשים את הדגים מעל הציפס

ובנוסף את כל התיבול. ולסגור עם נייר כסף.

אחרי 20-30 דק' זה מוכן.

יוצא ממש טעים..

אני עושה בסגנון מזרחי,כמו נסיכה. רוצה מתכון?+mp8
טוב. ספיישל מהסבתא המרוקאית שאין לי:+mp8

בסיר דגים שטוח אני שמה שיני שום מראש שלם, 2 גמבות פרוסות לרצועות, עגבניה פרוסה וכוסברה. (אם את אוהבת- עושה את זה לפעמים: פלפל חריף פרוס לטבעות)

בקערית מרק קטנה ממלאה מים, כף גדושה פפריקה, מלח, חוואיג', כמון, אפשר תבלין לדג.

שופכת מעל הירקות ומניחה על הגז, עד שהמים מבעבעים.

 

מניחה מעל את הדג עם העור כלפי מטה, מעל זה מפזרת כוסברה קצוצה, שום כתוש.

 

מכינה שוב בקעירת מרק שמן עם כל התבלינים לעיל.

שופכת מלמעלה.

 

מבשלת כרבעים דקות עד שאני רואה שהדג משנה את צבעו, לצבע לבנבן כזה.

 

בתאבון.

כבר מאוחר, אבל אולי לפעם הבאה-פעימה

בס"ד

 

אנחנו משרים בלימון בערך חצי שעה, שוטפים, מניחים על נייר אפייה-מלח גס, פלפל שחור גרוס, צ'ילי[תבלין, לא נוזל], והרבה עלי שמיר על הדגים. אפשר להוסיף גם פרוסות עגבניה אם רוצים פחות יבש וטיפה מתקתק.

עד שמשחים-יוצא מעולה!

מתכון טעים חבל"ז:לב זהבאחרונה

1 כף חרדל

חצי כף שמן זית

הרבה שום כתוש

מלח

פלפל

 

מערבבת ומורחת מלמעלה

ועל זה אני שמה פיסטוקים

 

אופה 20 דקות

 

מעדן!!!

מחפשת מתכון לשיעועית לבנה, משהו כזה עם רוטב טעיםפרח חדש
מה אפשר להכין מקצפת למנה אחרונה?יהיה טוב

אני אשמח לדברים קלים להכנה,שלא דורשים הרבה זמן..

שאפשר להכין מקצפת.

תודה.

..לאף אחד אין?יהיה טוב
מוס שוקולד, מוס אגוזים וכדו'יעל מהדרום
אפשר הרבהיהודיה מא"י

עוגת קצפת, עוגת קרם, רולדה

קצפת עם פירורי שוקולד

גלידה

סתם קצפת שאפשר להגיש ביחד עם קינוחים שונים: עוגה, סלט פירות, קרמבל תפוחים וכו'

קרם ברולה (טוב,  אולי לא לשבת זאת)

פנקוטה

קרמבו

ויש כמובן עוד המון

אם אני מכינה גלידה..יהיה טוב

צריך בשביל זה פודינג או שאפשר גם בלי?

 

יש לי שוקולד מריר,קצפת ואגוזים.

אם יש רעיונות אחרים אשמח גם.

בטח כבר לא תספיקי לשבת זאתיהודיה מא"י

אבל להמיס את השוקולד עם חלב (חצי כוס לשתי חבילות) עם רוצים פרווה צריך תחליף כלשהו.

לקרר היטב

להקציף את הקצפת

לערבב כמה כפות קצפת עם תערובת השוקולד, ואז בתנועות קיפול להוסיף את השוקולד לשאר הקצפת.

לרסק אגוזים עם פטיש

לשים בסיר או מחבת עם תחתית עבה עם כמות דומה של סוכר

לשים על אש גבוהה ולערבב עם כף עץ עד שהאגוזים מתקרמלים

לקרר ולפזר מעל הגלידה

לשים הכל במקפיא, מוחבא היטב

מהיר ביותר-מירי ט.
עבר עריכה על ידי מירי ט. בתאריך כ"ז בתמוז תשע"ג 18:34
עבר עריכה על ידי מירי ט. בתאריך כ"ז בתמוז תשע"ג 18:34

תחתכי פירות לכוסות, ענבים, בננות, תפוח, אפרסק, משמש, מה שבא.

תשפכי מעל זה ג'לי ולמקרר. כשהוא נקרש-שימי קצפת מעל.

זה טעים וילדים חולים על זה..

 

אפשרות נוספת-סלט פירות בכוסות, עם לימון, סוכר, טיפונת ליקר בטעם פרי כלשהו..ומעל-קצפת.

(ואת זה אפשר גם להכין בשבת עצמה)

מוס במלאא סוגיםמה לכתובאחרונה

ב"ה

אפשר לשים אבקת נס,שוקולד מומס,וכל רעיון אחרר!!!!

בהצלחה

איך עושים קציצות טונה?מרים*
כתוב במתכון שצריך בצל ואין לי...
מה אפשר לשים במקום?
ממש לא חובה בצל.פעימה

בס"ד

 

הבסיס זה טונה, ביצה ופרורי לחם-כל דבר שמעבר זה רק תוספת...

בהצלחה

^^^יהודיה מא"יאחרונה

מה עשיתי לא נכון?הקולה טובה

רציתי להכין כדורי בשר- אבל בלי רסק |לא אוהב רסק| 

אז הכנתי את המכון הרגיל, שעובד לי טוב (שהוא עם רסק) רק בלי להוסיף את הרסק. שמתי במקום 3 כפות קמח והמון תבלינים כמובן.. יצא אחלה רוטב ושמתי המון מים

נתתי לזה לרתוח

הכנתי כדורים ובישלתי כרגיל

וזה יצא לי נורא מתפורר! תמיד זה יוצא כדורים כאלה יפים ועמידים..

 

הרסק כ"כ חשוב לעמידות שלהם? או שאולי עשיתי טעות אחרת?

 

תודה!

ביציםאנונימית 1975

האם הכנסת ביצים?

ביצים מדביקות את הרכיבים ומונעות התפוררות.

לא נראה לי קשור לרוטבמודדת כובעים

 

זה ביצים או פירורי לחם/לחם רטוב מפורר ששמת כנראה פחות מידי.

צים-ביצים-ביצים-ביצים-ביצים-ביצים-ביצים-ביצים-ביציאלעד
אצלינו בחיים לא שמים ביצים ויצא טעים ורך ולא מתפוראביה*

לא יודעת מ הקסם, אבל ממש לא חייב ביצים (אצלינו זה מגעיל את אבא שלי, לכן לא שמים....)

ברור שהכנסתי ביצים!הקולה טובה

2 ביצים ל500 גר'.

 ככה אני תמיד עושה- ויוצא מעולה!

 

המתכון שלי:

500 גר' בשר טחון

2 ביצים

2 כפות קמח\פירורי לחם

3 פרוסות לחם שמרטיבים ומפוררים

תבלינים.

 

טוב, אולי פעם הבאה נעלה ל3 ביצים..

(וזה היה נורא טעים גם ככה יאמי)

לדעתי זו היתה פשלה חד"פ.בין השורות

כי אני שמה ביצה אחת ל500 גר' בשר ולא שמה רסק והקציצות יוצאות מצוין.

כשלא עושים עם רסקמשרת אםאחרונה

עדיף לדעתי לא להוסיף ביצה.

ככה אני מכינה ויוצא מעולה....

ודרך אגב אני מסכימה לגבי הרסק, עדיף בלי.

צריכה רעיונות! עם הרבה דרישות..ת.מ.
אני צריכה רעיונות לאכול ללא בשר/דגים ללא שמן שאפשר להכין בקלות ורצוי שיכיל כמה שיותר חלבונים...
(ללא שמן לא רק בבישול אלא גם במוצרי הבסיס)
מנסה לעמוד באתגר...בת 30

לגבי החלבונים- הענין הוא לשלב קטניות- עדשים, אפונה, שעועית, חומוס- עם דגנים- אורז, חיטה, תירס.

אז אפשר כמובן להכין תבשילי קטניות ללא שמן- פשוט לבשל עם תבלינים והכל, ובלי שמן.

 

גם קינואה היא חלבון טוב.

 

ותמיד אפשר להכין סלטים על בסיס עדשים ובורגול למשל- סלט בורגול, עדשים טחונים בבלנדר ועוד.

רעיונות לתבשילי קטניות פשוטים להכנה?ת.מ.
רק ההתעסקות של לברור את זה זה סיוט בשבילי...
משהו שדומה לסלט ניסואזגליה...

ביצה קשה

טונה במים (אפשר גם בלי אםאת לא יכולה)

קוביות תפוא מבושל או צלוי בתנור מה שבא לך

עגבניות

צלפפונים

רוטב שעשוי מלימון וחרדל  מעורבב (אם בא לך מתוק אפשר גם להוסיף דבש)

 

סלט חסה עם קוביות גבינה בולגרית 3%

עם רוטב חסה של חקדל שום דבש ולימון

 

פנקייק גבינה- גבינה ביצים קמח סוכר ולמחבת בלי שמן או אפייה בתבנית שקעים בתנור

 

פשטידת גבינות 3% או 0.5% מלא גבינות עם קצת ירקות מרודדים וביצים.

קציצות טונה

 

 

חרדל לא עובר אצלי..ת.מ.
וביצים מותר 2 בשבוע ככה שא"א יותר מידי להוסיף לסלטים וגם פנקיק נחשב ביצה...
טונה עדיף שלא כי ממש קשה לי עם הריח...
וכל הגבינות ממש עדיף שלא כי חלב עושה לי רע...
קיצור, הכל עדיף שלא.. אביה*

אין לי יותר מידיי רעיונות בשבילך....

אבל, נראלי קצת קשה עם כל מה שאסור לך ושאת לא אוהבת..

אני מנסה בכל זאת, תגידי אם משהו מדבר אלייך ואכתוב מתכון:

-מרק עדשים (כתומות או ירוקות, אנחנו לא בורררים אחד-אחד אותם אלא משרים במים ואז מסתכלים) 

-תבשיל גריסים

-מרק אפונה

-מוקפץ [זה לא בלי שמן...]

- למניות עם מעט שמן

-אורז [מותר לך?] עם חומוס 

אין בעיה עם פחמימות אז מותר אורז וכו'...ת.מ.

הבעיה היא שחסר לי חלבונים...

מוקפץ אפשר לעשות בלי שמן אבל אני מחפשת דברים פרווה...(ורק ירקות זה לא מספיק)

יש לך מתכון טעים לאורז עם חומוס?

אורז עם מג'דרה עדשיםאם הבנים12
מוקפץ אפשר לעשות עם איטריות-אביה*

ירקות+איטריות נודלס, מכירה? זה טעים ומשביע... ממליצה לנסות!

קונים אטריות לנודלס [בא באריזה מרובעת צרה] משרים אותם עם מים רותחים ומוסיפים לירקות המוקפצים כבר, מתבלים ואוכלים...

 

אורז עם חומוס, אנחנו עושים ככה:

קודם כל צריך להשרות לילה את גרגירי החומוס, אח"כ את מבשלת אותם עד ריכוך (כמות לא גדולה.. ) עם כורכום/חוואג'/כל תבלין אחר שעושה צבע צהוב..

את מוסיפה את האורז על החומוס+מלח, מוסיפה מים רותחים ומבשלת על אש קטנטנה עם מכסה טיפה פתוח, כשנגמרים הנוזלים לגמרי והאורז מבושל, תכסי אותו במגבת, תסגרי עליו את המכסה..

ובתאבון!

 

כמו כן- שקשוקה בא בחשבון?

יש תבשיל של מרוקאים נראלי שקוראים  לו "חרירה" [נדמה לי...] ששמים בו כל מיני סוגי קטניות (חומוס, שעועית אדומה, גריסים..) וזה ממש טעים. רוצה מתכון מדוייק?

 

הצלחה..

אוליטל..

זה נקרא מג'דרה - 

בכל אופן, אני עושה תבשיל אורז עם עדשים, ואפשר גם להכניס גריסי פנינה

מטגנים במעט שמן בצל, מוספים גזר חתוך דק, כוס אורז ו3/4 כוס עדשים כתומות. 

מוסיפים 2 כוסות מים, 3 כפות רסק עגבניות, מלח. מרתיחים, מנמיכים את האש עד שהמים נספגים.

 

אסור לך בכלל שמן? או טיפונת (לטיגון קל) מותר?

 

קטניות הן בד"כ מקור טוב לחלבון.

אז אפשר גם מרק אפונה, מרק עדשים, 

יש אפונה יבשה-למרק, ויש אפונה בשימורים-שאנחנו אוכלים רק עם תיבול של סוכר ומלח+חימום.

כמובן אפשר לערבב תירס או אפונה עם אורז.

ליצור כל מיני סלטים או תבשילים מחומוס או שעועית (אפשר גם לקנות קפוא/בשימורים).

 

בכללי יש עוד דברים שיש בהם רמה גבוהה של חלבון, יתכן גם שסויה (-אפשר לקנות פולים או שבבים ולהכין מהם תבשילים וקציצות ודברים כאלו...)

 

ישלי ישלי ישלי !! אני ישלח לך באישי !!מיסטר דוםאחרונה

מרק חרירה!!!

ארוחת ערב...ateretfa

רעיונות לארוחת ערב-

*שווה

*בריאה

*לא שמנה

*אבל משביעה

שקשוקה עם הרבה ירקותיהודיה מא"י

וליד סלט גדול ולחם מלא.

מרקטל..אחרונה

אורז עם עדשים

קציצות טונה