מומלץ ובריא-משה ר-
אם כתוב לי במתכון חמאה קרה- זה אומר שצריך להמיס ?ציליגילימימי
לא, זה אומר שצריך חמאה קרה-משה ר-אחרונה
מה זה עלי רוקט?ציליגילימימי
איך זה נראה?
איך קונים אותם וכו'...
זול? יקר?
מישהו יודע??
תודה.
זה עלי בייבי.את פניך אבקש
זה נמצא לרוב בקופסא של 'עלי בייבי' לסלט... אלה פשוט עלים קטנים, והגבעול שלהם ארוך שלפעמים הוא נתקעע בגרון ![]()
אבל בכ"ז יש את גוגל. תמונה תמצא/י בטוח....
לגבי המחיר אני לא זוכרת.. מחיר סביר לדעתי...
זה טעים גם לבשל אותם?ציליגילימימיאחרונה
תודה.
הקפאת גבינה צהובה..yaeli30
יש לי גבינה צהובה שבשבת יעבור לה התאריך..
בטוח לא נסיים אותה עד אז, אפשר לקפיא אותה ולהמשיך להשתמש בה אחרי שהתאריך עובר?
תודה!!
אם להקפיאאלעד
אז השימוש אח"כ רק בתנור וכד'
כמו כל גבינה מוקפאת.
אנחנו כל הזמן מקפיאיםאם הבנים12
אנחנו גם.מקום בעולם
קבוע,ישר אחרי שקונים..
גם אנחנו..רחלקה
בעזהי"ת.
ואז משתמשים בזה לטוסטים או פיצה או מוקרם וכאלה..
אצלנו עד כה זה בהקפאה.. כלומר לא קונים
~א.לאחרונה
מה לאכול בסוף הצום?, משהו שלא לוקח הרבה הכנהה.ת.
כי אני לא רוצה להתעסק בצום עם אוכל,
אחרי הצום להכין איזה משהו קליל,
אשמח לעזרה...
אפשר להכין פיצהשמרית 2008
מרק.מוריה
עוגה.
פירות חתוכים קרים.
תפו"א אפוי עם גבינות בצד הולך מעולהפעימה
אם אפשר משהו קליל שלא צורך הכנה מרובהה.ת.
אפשר,הלליש
עוגיות קווקר עם הפתעות שאתם אוהבים בפנים
זה כמה דק' להכין ועוד 10 דק' לאפות.
מרק שווה (עדשים/כתום לא דןרש הרבה הכנה..)
ופירות....
איך מכינים מרק עדשים?אדמה אדמה
מרק כתום, שקשוקה, פיתות בצל, סלט, ממרחים..לימודים
לשבירת הצום- שתיה חמה,קרה, עוגות, אבטיח, ענבים..
ככה:הלליש
קוצצים בצל/שום /שניהם ומטגנים,
כשזה זהוב מוסיפים עדשים,
נותנים להם לקבל קצת צבע ואז מוסיפים מים(אני עושה לפי העין, אבל אאל"א על כל כוס עדשים- 2 כוסות מים)
אחרי 15 דק' בערך, אני מוסיפה: כף רסק עגבניות, מלח, כמון, תבלין של גריל, בהרט, זעתר....
צריך לשים לב לכמות המים...
אפשר להוסיף קוביות גזר קטנות- זה ממש מוסיף.
לגבי המים- תמיד אפשר להוסיף עוד..רחלקה
לכן אני לא יודעת כמויות
הלליש
תמיד אני מוסיפה תוך כדי בישול...
ספגטי מבושל ביחד עם הרוטביעל מהדרום
פשוטronibאחרונה
סלט מושקע ו,מרק תירס/כתום.
ולא לשכוח לשתות הרבה!!!
קצת מוקדם..אבל מה מכינים לסעודה לפני הצום?כרובי=)

את יודעת שלא ממש עושים סעודה מפסקת,כן?!nadieli
מותר רק תבשיל אחד (שאצלנו הוא ביצה עם אפר) אנחנו אוכלים ביצה+ סלט+ממרחים- לא משהו מיוחד לסוף הצום אני אוהבת להכין מתוקים... זה גם מעסיק אותי בצום בנוסף.
אצלנו נוהגים לאכול מרק עדשים-משה ר-
ביצה קשה טבולה באפריהודיה מא"י
כך נהוג. לסעודה שלפני הצום אסור גם לאכול שני תבשילים
לכן בדר"כ עושים קצת מוקדם יותר סעודה משביעה
לסעודה הזאת כדאי להכין פחמימות מורכבות, וחלבון
אפשר להכין אורז מלא, פסטה (ועדיף מלאה), גריסים וכו'
ביחד עם דג או תבשיל קטניות או מנת חלבון חלבית (רק בתנאי שלא רגישים לחלב)
עם מכינים קטניות כמו שעועית או חומוס לדאוג להשרות היטב, כדי לא לסבול מכאב בטן במהלך הצום.
ודוגמאות יותר ספציפיות:
אורז עם עדשים
פסטה עם בולנז צמחוני
מרק עדשים עם קסקוס
אורז/אטריות/קוסקוס עם דג.
לא להכין תפו"א, לא להכין אוכל מתובל מאוד או מלוח מאוד.
למנה אחרונה כדאי לאכול אבטיח וענבים שעוזרים לעבור את הצום בלי להתייבש.
^^זו היתה כונתי..כרובי=)
אשמח למתכון לאורז עם עדשים
תודה רבה!
בבקשהיהודיה מא"י
משרים עדשים ירוקות שעה לפחות במים. אם משתמשים באורז מלא, אני משרה אותו ביחד עם העדשים, כשיחס הכמות נע בין כוס אורז וכוס עדשים עד לכוס אורז וחצי כוס עדשים.
מטגנים המון בצל עד שיזהיב טוב.
מוסיפים את העדשים והאורז.
מתבלים בשום, פלפל שחור וכמון
מוסיפים מים - כוס מים לכוס עדשים, ולאורז כמו שרגילים. לשים לב שאחרי השריה אורז צריך פחות מים
מבשלים כמו שרגילים לבשל אורז.
אפשר עם עדשים אדומות?כרובי=)
כן, ואז לא צריך להשרותיהודיה מא"י
וקחי בחשבון שהן די מתמוססות בבישול.
עם עדשים אדומות אני עושה בדר"כ גם עם רוטב עגבניות
בדר"כ שקשוקה או משו בסגנוןיעל מהדרום
רק קחי בחשבון שעדשים~א.ל
זה דבר מאד מצמיא
ועוד דבר: לי אמרו שעדשים ירוקות, הן נגועות מאוד מכיוון שהן שלמות
ואילו עדשים כתומות- פחות, כי הן חצויות: רק לברור ולהשרות..
לשיקולך 
מרק ירקות עם איטריות...
צום קל לכולם,להבה=)
ושבעז"ה לא נצטרך לצום כי המשיח יבוא.... אמן!
מג'דרה וסלט..(סלט לא נחשב תבשיל)א"י המאוחדת
הכי טוב לקנות עדשים וקטניות בואקוםאורין
חוסך זמן ופחד מתולעיםם
כנסו..shira935
אצלינו זה אורז עם עדשים {זה הכככי הככי משביעע}!!
אצלנו אוכלים דברים אחריםהמלכה 2013אחרונה
אצלנו אוכלים סעודה רגילה עם אוכל ולחמניות
מה מכינים עם סולת?זמר הפלוגות
דייסה, קוסקוס, קובה, עוגהיהודיה מא"יאחרונה
אולי אתם תצליחו לעזור לי
טאורה
אני צכה רעיונות למתכונים ללא קפאין, סוכר, מטוגן, וקמח(לבן+חום)(שיפון זה בסדר..)
ועדיף שיהיו פרווה, כי גם חלב לא מאוד טוב לי![]()
אני יודעת שזו בקשה קשה.. אז אם יש מתכון אם כמות ממש קטנה של סוכר\קמח\חלב אני גם אשמח!
כל סוג של מתכון! מרק שווה\בשר\קינוח וכו'
תזכו למצוות!
ובבקשה תענו - אתם תצילו נפש רעבה! 
הצילווווווnati33
יש לנו עכבר בבית ועוד במטבח והגללים שלו על הסירים והכלים
א-מ-א-ל-ה
איכס!!!!!דרךחדשה_
מזדהה!זמר הפלוגותאחרונה
לי היו בבית הקודם 9!!!!!!!!!!!!!!!!
עוף טחון במקום חזה עוףשמשי
אני רוצה לעשות רוטב פטריות עם חזה עוף (כזה לבורקסים...). יש מצב לדעתכן להחליף את החזה עוף בעוף טחון? או שזה יצא פירורי מדי? ואם כן אפשר, לטגן אותו קודם קצת?
לדעתי אין בעיה בכללכפסיתאחרונה
בהצלחה!
אפשר מתכון לחריימה? תשעת הימים וזה
דיי דחוף
תודהאבי הכהן
מישו פה? זה דיי דחופוש


אבי הכהן
חריימהפופקוואחרונה
להוסיף 2 כפות רסק עגבניות 1.1/2כפות פפריקה.
חצי כפית כמון.
מלח ומים עד לכיסוי הדג בערך
ודג בורי או לוקוס או נילוס או כל דג אחר שמתאים. ופפריקה חריפה שכחתי זה גם שמים.
אין לי ככ זמן,אז בתמצות..מקום בעולם
שמן זית במחבת,כמה שיני שום קצוצים,פטרוזיליה קצוצה,עגבניות חתוכות,פלפלים חתוכים,תבלינים,רסק
אח"כ להוסיף את הדג ולבשל..
שאלת בצק, די דחוףציליגילימימי
הכנתי בצק לכמה מאפים, ואני לא אספיק להשתמש היום בכולו.
אני יודעת שאפשר להקפיא בצק.
מה עדיף להקפיא או לשמור במקרר?
ואיך עושים את זה?
תודה.
פשוט להקפיא ואם זה בצק שמרים אז להפשיר במקררבנימינה
אם צריך רידוד, נסי לרדד ואז להקפיא להפשרה מהירהכלנית1
אז הקפאתי. הוצאתי למקרר. ושאלה.ציליגילימימי
אחרי שזה מפשיר, צריך לחכות שוב שיתפח??
כןבנימינהאחרונה
אני מכינה לחמניות..זה משנה אם אני אשים שמרית,yael=]
במקום שמרים יבשים כמו שכתוב במתכון או שזה לא משנה?!
תוודה
לא חושבת שזה משנה..יעל מהדרום
זה משנה לכמות !מיסטר דוםאחרונה
קינוח חלבי פשוט וטעים-משה ר-
פשוט וטעים? נשמע ונראה מעולה..יש מתכון?מירי ט.
ומה עם המתכון אדון שדרותי?בין השורות
כי לרייר מול המסך בלי יכולת להכין לי אחד בבית זה לא אופציה 
ושאלה- כמה זה מתוק?
התוספת של הריבת חלב עושה את זה דיי מתוק יחסי-משה ר-
המסה עצמה מתוקה בטעם.. 
תשלח לי קצת, בסדר?יהודיה מא"י
![]()
פשוט, טעים, ומושחת בטירוף
זה לא ישרוד משלוח, אפשר לבוא לטעום
-משה ר-
מתכון (קל מאד- רבע שעה הכנה לכל היותר)-משה ר-
2 שמנת מתוקה
2 מקלות וניל(אני שמתי כפית מחית וניל)
10 גר' אבקת ג'לטין
רבע כוס מים קרים
100 גר' סוכר
קליפה מרבע לימון
240 מל' חלב
הכנה:
מכינים את הג'לטין עם המים הקרים(מערבבים עד להמסה מלאה)
חוצים את המקלות וניל ומגרדים את הגרעינים ושמים עם השמנת מתוקה בקערה, מניחים לחצי שעה בקירור שהטעמים ייספגו, אני ויתרתי על החלק הזה בגלל שהשתמשתי במחית..
לאחר חצי שעה, מרתיחים את השמנת עם הוניל, מוסיפים את הקליפת לימון והסוכר, לאחר מכן מסננים מוסיפים את החלב ואת הג'לטין ומערבבים, אם יש מוט בלנדר יותר טוב.. מעבירים את המסה לכוסות הגשה, ושמים בקירור עד להתייצבות.
בינתיים מכינים את הציפוי- 200 גר' ריבת חלב ורבע כוס חלב, מחממים ביחד ומערבבים עד לתערובת חלקה, בודקים שהמסה שבמקרר התייצבה מספיק ויוצקים מעל את הריבת חלב, מפזרים את הקרוקנט מעל, ובתאבון ![]()
כמה שומנים.. זה שחיתת!מעפר אני באה
נראה מעולה! מגרה! מעורר תאבון!!דרךחדשה_
סחטיין!*חזרזיר*אחרונה
נראה מצויין!
צ'כוייח!

ועוד משהו - סלט ביצים ירוקציליגילימימי
הייתי פעם באיזה מקום והגישו סלט ביצים, הוא היה בצבע ירק (בהתחלה חשבתי שזה אבוקדו, אבל זה היה ביצים...) נראה לי שפשוט שמו בזה מלא עלים ירוקים.
מחפשת מתכון...
בטח ערבבו רוטב פסטו עם סלט ביצים..מקום בעולםאחרונה
אני חייב לכם תמונה...מיסטר דום
חבל שהעיצוב פחות טוב מהתיאור. עידון היה מוסיף המוןמפוספס
ועדיין..נראה מעולה..
מירי ט.
לאו דווקאאלעד
יש משהו צעיר ותוסס בעיצוב הפשוט
בדיוק כמו חלות כפריות, לעומת אלה המעוצבות בדקדקנות.
לטעמי הוא מגושם ורופף, לא צעיר ותוסס.מפוספס
אבל אנחנו לא בפורום "עיצובי עוגות".
נראה טוב..יעל מהדרום
ממש מרשים. וגם צורת ההגשה!!aima
ראית את התמונה של ההגשה?מיסטר דום
היית מצלם כשזה חתוך שנראה את הביפניםחילזון 123אחרונה
שאלה לגבי הסופלה של קרין גורן-ניל"ס
אם אין לי ברנדי שכתוב במתכון- עדיף לשים יין לבן או לא לשים כלום? ייצא טוב?
ואם מישהו הכין ויש לו הערות לגבי המתכון אשמח מאוד! זה להיום...
תודה!
אני בטוחה שיצא טוב, גם עם יין לבן, גם בלי כלוםיהודיה מא"יאחרונה
שאלה-נתקלתן/ם בתנורים כאלה בארץ?-משה ר-
כן...וזה תנור מעולה!מיסטר דום
איפה ניתן לקנות אותו?-משה ר-
לא יודע.. אבל למדתי עליו..
מיסטר דום
לא השתמשתם בתעשייתי?-משה ר-
גם וגם... ומה לא השתמשתם אני עדיין משתמש !מיסטר דום
וואו איזה חלום
ט'
חבל על הזמן, רק שנצטרך לפרק ארון או שניים במטבח-משה ר-
בשביל להכניס את זה![]()
לא בדיוק כזה, אבל משהו די דומה.+mp8
6 להבות ענקי,
ותא אפיה (או אולי שניים?) בגודל פי 2 מהרגיל
וואו נראה חלומיnadieli
וואווווווווווווווווווווווווווווווו!לב זהב
זה החלום שלי.
שמרתי את התמונה, עוד מעט עוברים דירה.
זה מגיע עם האוכל שבפנים?מנדולינה
![]()
ברור
-משה ר-
רק קחי בחשבון שיהיה בזה המון חומר משמר..
את יודעת הזמן של המשלוח וזה.. ![]()
חושב שתוכל לאפות כ"כ הרבה פריטים שונים בבת אחת?כלנית1
מי שרוצה תנור תעשייתי צריך לחפש ברשת. אפשר להזמין גם בארץ, אבל אני אישית לא אקח אחד כזה אפילו חינם מסיבה פשוטה: אצטרך קודם להעיף מהמטבח את התנור והמקרר והשולחן.
הכי קרוב לזה- תנור ביתי ענק ראיתי ביחזקאל שיר ברח' המלך ג'ורג' אבל הכיס שלי היה ריק מדי והמטבח היה מלא מדי.
לא. התמונה להמחשה בלבד.
בין השורות
שיואו!! זה אדיר!!הלליש
התנור הזה מגרה,מעפר אני באה
אבל מסתפקת במה שיש לנו
זה תנור מעולה!! יאווו אפשר להשיג אותו בארץ??דרךחדשה_
שלך?דרךחדשה_
אתם מתלהבים מהתנור או ממה שיש בפנים?
מודדת כובעיםאחרונה
חמודים, צריך לעבוד קשה כדי להתשמש בו!





