שרשור חדש
מישהו מוכן בבקשה להסביר לי -דודה שוקו

מה ההבדל בין קציצות לכדורי בשר ?! 

כדורי בשר זה סוג של קציצות...יהודיה מא"י


כןן....nadieliאחרונה

בעיקרון כדורי בשר זה פשוט ברוטב וקציצות אפשר לטגן....

רעיונות לארוחת צהריים ליולדת~א.ל
בתשעת הימים- כלומר בלי בשר.. ובלי דגים מכיוון שאני לא בטוחה שיאהבו. אשמח להצעות!
מוקפץ עם שבבי סויהמודדת כובעים

 

מרק סמיך

 

 

אבל תבדקי - לא בטוח שאסור ליולדת בשרי בתשעה הימים.

 

 

קציצות טונה נחשב לדג?יהודיה מא"י

בולנז על בסיס סויה עם אטריות/פירה/אורז

אורז עם עדשים

קדירה של גריסים, קטניות וירקות

פלאפל

פירה עם אפונה וגזר

משהו עם קטניות- בריא וטעיםנפשי ישובב

אפשר אורז עם חומוס- זה אחלה, לבשל בנפרד ולערבב, לא יודעת איך עושים ביחד אבל נשמע לי שיהיה בסדר בנפרד

מג'דרה- אורז עם עדשים  (מלא ברזל, ואורז מלא- עוד יותר טוב..)

קציצות ירקות למיניהן- אפויות או מטוגנות (להכניס כל מה שבא, שילובים אפשריים: גזר קישואים ותפו"א, בטטה וכתומים למיניהם + סלרי וכל מה שעולה בחכתך ובדמיונך)

אמנם לא דגים- אך קציצות טונה הולך טוב בד"כ..

 

וואו, זרמתי לגמרי.. קורץ

 

לבריאות

 

תודה לכן, עוד רעיונות?~א.ל
הנהבת 30

שלושה סיריםמוציא לשון: סיר אורז, סיר אפונה או שעועית וסיר ירקות מבושלים (קישואים, או שלל ירקות). ולא לשכוח סלט שווה. זה חשוב ליולדת.

 

עוד רעיון- קוסקוס מלא ומרק קוסקוס בלי עוף, רק המון ירקות טעימים, וגם עדשים ירוקים או שחורים.

 

 

יש את:שושנה29

 

כל סוגי המרקים.

 

שניצל ונקניקיות סויה עם אורז, קוסקוס, פתיתים

 

פסטה עם כרוב / פירורי לחם / ירקות מוקפצים.

 

פלפל ממולא.

 

תפו"א ובטטות אפויים.

 

טופו עם ירקות מבושלים,dvorayo

סלט חי ענק עם תוספות-חצויות גרעיני חמניות,

 

תמרים ממולאים בשקדים..

מרק ירקות עשיר,

 

פלפל ממולא אורז (או כל וורייאציה אחרת.

קיש  חלבי...

פסטה..

שקשוקה מושקעת,

 

עוגת גזר (אפשר לאכול גם חם כפשטידה)כלנית1
פשטידה זה בהחלט רעיון טוב! אפשר מתכון?~א.ל


תפריט לארוחה ללא בשריכרמי

מרק זה משביע ומזין. עם קטניות זה מעולה ובריא אבל לא כל המניקות אוכלות קטניות.

תפו"א מסוג כלשהו

סלט ירקות

קציצות טונה (זה דגים וביקשת שלא, אבל הרבה ילדים אוהבים)

 

הנה דוגמה לארוחה מזינה.

סלט סלט סלטאקונהמטטה

אבל משהו שווה..

עם בולגרית ובטטה..זיתים ותוספות מעניינות..

מנה חמה ושניצל טבעולאיזה טוב ה'!!!!

 

אל תהרגו אותי זה היה לגמרי בצחוק

 

וברצינות - מרקים, פשטידות, לזניה, ירקות מוקפצים, סלטים, בלינצ'סים וכו'

 

 

סלטיםבדילמה..
קוסקוס!!...nadieliאחרונה

אנחנו תמיד מכינים לפחות פעם אחת קוסקוס עם מרק וחומוס יוצא מעדן!!!...

אפשר משקית לא חייבים לטרוח ולהכין...

מחית פיסטוקמנדולינה

מישהו יודע איפה אפשר לקנות במרכז?

חנויות מתמחות-משה ר-
שטיבל, לגעת באוכל לא חסר..-משה ר-
בקניון פ"ת נגיד?מנדולינה
אין לי מושג, תבדקי באינטרנט.-משה ר-
בני ברק?קצפתאחרונה

צימוקים ושקדים- חנות למוצרי אפיה.

מחפשת רעיונות לארוחות לתשעת הימים...מחפשת מתכון

למי יש?

בלי טבעול וסויה...

תודה

אפשר-יהיה טוב

דגים בתוספת לאוכל,

פיצה,

לזניה,

פשטידה,

ציפ'ס ופלאפל,

מלוואח,

שקשוקה.

 

זה הכיוון?

קציצות דגים ברוטב עגבניות-משה ר-
מצטרפת לשאלה..0 אלישבע 0

אנחנו רגילים לאכול כמעט כל יום ארוחה בשרית אחת.

איך מכינים 2 ארוחות חלביות משביעות ביום שזה לא רק פסטה (לזניה, ספגטי, פתיתים הכל אותו דבר..) ותפו"א??

האפשרות היאיהיה טוב

במקום בשר להכין דגים בארוחה אחת(בד"כ צהריים) בתוספת לתפו"א,ספגטי וכו'..

ובארוחה אחרת כמו תמיד.(שקשוקה,חביתות,מלוואח,פיצות..)

כמה רעיונותכלנית1

מנה עיקרית: דג מטוגן/ קציצות דג טחון / לביבות טונה/ סלט טונה / לביבות סויה מתוצרת עצמית/ שניצל או לביבות טופו

 

כל פשטידה בעצם מכילה ביצים, קמח (מלא למי שמתאים), ועם תוספת ירקות יכולה להיות תחליף לטבעול שהוא יקר ולא מוסיף הרבה.

 

קטניות- סלט קטניות חמצמץ (מבוסס על שימורים או קפואים ונשמר לכמה ימים); מג'דרה, סלט תירס עם גמבה.

ממרח אבוקדו (אם לא איכפת לך להיפרד מ-15 ש"ח לקילו, או שתסתפקי בכמות קטנה).

 

פשטידת אטריות חלבית- תזכרי שאם את קונה אטריות קמח מלא /תירס /אורז- עקפת את הבעיה של פסטה כפי שאת מתכוונת (פסטה שסותמת את הבטן ומסווה את הרעב אבל אל באמת מזינה את הגוף). את גם יכולה להוסיף ירק קפוא או מבושל לפשטידה כדי שיהיו לה יותר ערכים תזונתיים.

יש לך מתכונים מוצלחים ללביבות טופואמא!!

 או משהו אחר שאפשר להכין מטופו?

יש באינטרנט מלא מתכונים אבל אף פעם לא הכנתי וחבל לי לקנות ובסוף לא יצא טעים...

טבעולים...פודינג111
אורז עם עדשיםיעל מהדרום

לק"י

 

ביצים בכל מיני צורות- אפילו בתור תוספת למנה העיקרית.

מישהיא ניסתה פעם להכין פיצה ללא שמריםכרובי=)

בע"ה

 

יש לי מתכון מתלבטת איך זה יוצא...אשמח לשמוע

 

חודש טוב!

אחותי הכינה עם אבקת אפיהיעל מהדרום
^^ויצא טוב? לא באלי להשקיע במצרכים והכנה סתם..כרובי=)
נראה לי..היא הכינה כמה פעמיםיעל מהדרום
תודה רבה כרובי=)
אפשר מתכון לפיצה בלי שמרים? נשמע מענייןפופקוו
פיצה ללא שמרים-קרדיט של רונן גורןnadieli

5 כוסות קמח תופח

2 ביצים

2 גביעים יוגורט דל  שומן (1.5 אחוז)

כפית מלח

כף סוכר

תוספות לפי הטעם (רסק עגבניות ןגבנ"צ ירקות קלויים עם שמן זית וכו'..)

 

מחממים תנור לחום מקסימלי 

מערבבים את כל החומרים לאיחוד- לא הרבה זמן.

מחלקים ל-2 כדורים, אם יש זמן נותנים לזה לנוח כמה ד'.

מרדדים ומעמירים לתבנית

אופים כ-10 דקות.

                                                    בהצלחהמנפנף

מוקפץ, אורזמעפר אני באהאחרונה
חיבת עזרה!!nadieli

אני חייבת רעיונות לארוחות בוקר קלילות ולא שגרתיות... ולא- פנקיקים, סלט וכו'...

תודה רבה...חיוך גדול

לחמניות עגולות ממולאות חביתה מקושקשתדינה ל.
מילקשייקים למיניהם בכוסות גבוהות
לדינה .לnadieli

רעיון טוב בעיקרון אבל אני צריכה כמות גדולה של כיתה (20 בנות)

תודה בכל אופן...קורץ

ארוחה קלילה- יש לך תנור או כיריים?כלנית1

מרוקנים את התכולה של לחם צרפתי. ממלאים בממרח גבינה /סלט ביצים. שמים במקרר לשעה ואח"כ פורסים.

פיצה- אפשר להשתמש בפיתות כבסיס כדי לחסוך זמן.

מציות ועליהן- פרוסות עגבניה/מלפפון/ג. צהובה

יוגורט / אשל במרקם חלק בתוספת פירות מרוסקים- תפוח, אפרסק,... אפשר להוסיף שיבולת שועל כדי ליצור מעין יוגורט גרנולה או לקלות גרנולה לבד.

סלט פירות.

מיץ תפוזים (כל אחת מביאה תפוז ומסחטה).

לחמניות מזונות או לחמניות חלביות שחלק מהבצק הוא גבינה.

עוגת גבינה.

קישוטי ירקות.

אני יסביר את עצמי יותר טוב...nadieli

בכיתה של הבת  שלי עושים מסיבת יומולדת (היא בת 13) וכל בת צריכה להביא משהו לארוחת בוקר... לא יקר מדי\לא פשוט מדי...

הרבה דרישות יש להן...חיוך גדול מכינים כבר פנקיקים\סלט וכו' והשאירו לי את הדברים המסובכים!בוכה  עכשיו אני חיבת עצה 

! זה ליום חמישי...

אפשר לפרוס בגטיםרוני בלילה

ולשים מעל דברים כמו שמן זית,זיתים,עגבניות שרי,בזיליקום ואולי גבינה בולגרית.

לקלות בתנור. לא ניסיתי אבל נשמע חגיגי וקליל.

אולי פיצות קטנות?חילזון 123אחרונה

לא חייבים לשים הרבה גבינה צהובה.

או משהו כמו פוקצ'ה. גם אישי.

מאפינס?

פשטידה?

פסטה? עם רוטב או בלי

שקדים? אומר משו?מירי ט.

איכשהו מצאו את דרכם לביתינו הקט טונות של שקדים טריים קלופים.

אז חוץ מלזלול סתם ככה.. ולקלות...

יש עוד מה לעשות איתם?

הם שוכבים במקפיא כדי לא להעלות תולעים..אבל הם תופסים פול מקום.

רעיונות?

לייבש ולהכין מקרונים-משה ר-

כשהם מיובשים אפשר לשי באינספור עוגות..

וכמובן אכול ככה, זה בריא מאד..

מקרונים? עם שקדים?מירי ט.
כנראה שהכוונה למקרוּנים..יעל מהדרום
עוגיות מקרון-משה ר-
אלה עוגיות שמבוססות על שקדים טחונים
חלב שקדים, חמאת שקדים (כמו ממרח)חילזון 123

לטחון ולשים בעוגות

מרציפן

ולשלוח לנו קצת... קורץ

 

 

יש לנו מתכון מעולה,אביה*

אני רק צריכה להקליד אותו, אז תגידי אם נשמע לך:

בסיס אפוי שיש בו שקדים טחונים ומעל גנאש שוקולד (שזה שוקולד מריר מומס עם ריצ')

עוגה שווה, לא קשה להכין..

בא לך?

 

חוצמזה, את מוזמנת להעביר אליי חלק-אני חולה על שקדים...

תביאי מתכון! ושדרותי, יש לך מתכון לעוגיות מקרון?מירי ט.
מצאתי!! מזל שהיום הכל במייל..אביה*

מערבבים בקערה:

כוס סוכר חום

0.5 כוס קמח
3\4 כוס שקדים טחונים
חלמון אחד
א.אפיה
1\2 כפית ת.וניל
חצי מרגרינה
 
לאפות
 
להוציא
ולהמיס חבילת שוקולד עם קצפת ריצ', מעל לפורר מעט שקדים טחונים. (בבן-מארי)
 
היא יוצאת נמוכה, אבל טעימה מאוד מאוד, מתאים גם כמנה אחרונה, לשמור בקירור.
לא לאפות יותר מידי!!!! רק עד הזהבה יפה כזאת, שלא תשחים מידי כי אז היא מתקשה...
 
אם עשית תעדכני איך יצא...
 
בתאבון!
 
 
 
 
 
וואי. נשמע טוב..אני אנסה..מירי ט.
כמובן ריצ' לא מוקצף....אביה*
לטחון אותם ולשים בעוגות ועוגיות!רחלקה

בעזהי"ת.

 

זה מה שאני עושה איתם.. כל מתכון שאני רואה בו אגוזים- אני שמה גם שקדים, זה משדרג פי אלף!!

ואפשר גם להכניס לעוגיות שוקולד-צ'יפס, ולהפחית קצת מהקמח.. לשחק עם זה פשוט.

ב"הצלחה!

 

ואגב, אומרים ששקדים זה בריא לפוריות של האישה..

להכי עוגיות אגוזים- עם שקדים במקום.הלליש

לשים דקשים בעוגות שוקולד, פירות.

 

 

אפשר גם לתת לנו חלקחושף שיניים

חלב שקדים!אמא שלה

אצלנו זה החליף את המטרנה לילדים כשגילנו אצלם רגישות חלב..

 

ההכנה- טוחנים את השקדים עם תמר או שניים, מסננים דרך בד ושותים.

את הפירורים שנשארו- תוספת ארוחות לילדים,או כמו שאמרו- לעוגיות ומאפים.

 

בריא וטעים מאוד!

לשלוח לי!תות

זה ממש דבר בריא, שווה ויקר...

לאכול סתם ככה זה חתיכת בריאות. 

חוץ מזה - ממליצה לך לרסק/לטחון, ולהקפיא בקופסאות. ככה יתפוס לך גם פחות מקום. ובכל דבר אפשר לדחוף אותם. בעוגיות, אורז עם שקדים וצימוקים/חמוציות, לפזר מעל גלידות...

אבל הכי טוב פשוט לאכול ולהשמין מנחת... (אם כבר משמין לפחות שיהיה בריא לא?)

אני מוסיפה קצוץ לסלטים (כרוב, חסה, תירס..)אלמונית 0

ובעלי אוהב ממש (אני פשוט לט אוכלת סלטים)

וגם מניחה על עוגיות עגולות שאני אופה (עוגיות טחינה למשל) בתור קישוט

תודה כולם על הרעיונות..מירי ט.

באמת שקחו חלק..בכיף..

יש לנו בבית איזה 2 מהאריזות הענקיות האלה של סוגת, של אורז. משהו עצום. (כמו 2 קופסאות של מיני קוקיס) מלאות שקדים.

 

ושדרותי..מה אמרת לגבי המקרון? לא שמעתי..יש איזה מתכון בסוף?

בעז״ה אכתוב מחר כשיהיה זמן -משה ר-
יש לי אמנם מתכון קבוע בבית אבל ראיתי-משה ר-

אתר שיכול לעזור מאד, בקישור פה יש מתכון ובו מוסבר כל תהליך ההכנה של העוגיות

http://www.bazekalim.com/2011/04/16/macaron-101/

המתכון של במק אליםרסיסי לילה..
לא מומלץ
תכנסי למתוקים שלי
יש לה מתכון מעולה שלא מאכזב!
אין סיבה שמתכון לא יצא טוב, אלא אם כן-משה ר-

לא הולכים בדיוק על פיו, בעוגיות האלה במיוחד חשוב מאד הדיוק, ואם את אומרת שניסית ולא יצא לך טוב אז או..

שהמתכון שהביאו לא מדוייק

או שעשית משהו לא נכון

בכ"א מחר בל"נ אביא את המתכון שאני מכין הוא יוצא מעולה...

מאוד מאוד בריאלדבר יפה

לנשנש בלי גבול!!!

 

יש בזה המון מינרלים חיוניים כמו קלציום ומגניזיום

 

לבריאות!!

רק חשוב להשרות במים ולקלף את הקליפה. תהנימשתדלת
לא נכון. לא טוב לנשנש מזה בלי גבול.דרומית שמחה

יש בזה דברים טובים, אבל גם שומנים, וכמו כל דבר שלא מאוזן ומזיק - גם עודף שומנים מעלה את רמת השומן הבטני ויוצר מציאות לא בריאה.

מה עם ציאניד?מתואמת

לא ממש יודעת, אבל שמעתי שבשקדים יש ציאניד, שלא טוב לאכול ממנו הרבה.

נכוןיהודיה מא"י

אבל בשקדים מתוקים הכמות היא מזערית.

צריך לאכול כמויות אדירות של שקדים כדי להגיע אולי להרעלת ציאניד

 

עיקר הבעיה זה עם שמן שקדים מרים, שצריכה שלו בכמות מוגזמת עלולה לגרום להרעלה.

עוד כמה רעיונות ולא בעוגיות...מוריה בשמחה

אפשר לשלב את השקדים גם באוכל,

לצערי לחלק מהדברים אין לי את המתכונים (זה מספרי מתכונים מבית אימי) אבל אולי יש פה למשהיא והיא תוכל לכתוב את המתכון...

  1. רוטב לדג מטוגן- בצל קצוץ , מלא עלי כרפס קצוצים- לטגן עד שהבצל מזהיב, להוסיף מים, כורכום, מלח, פלפל  מעט כמון ואבקת מרק עוף, להרתיח, ולהוסיף שקדים מולבנים וחצויים- ולבשל כ10 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.
  2. קישוט לאורז- בצל פרוס לטגן , להוסיף שקדים חצויים קלויים, ולטגן ביחד עוד כמה דקות, אפשר להוסיף עוד כל מיני פירות יבשים (צמוקים, רצועות משמש, לא כדאי לשים חומציות כי הן מוציאות צבע על האורז). אפשר לשמור בהקפאה.
  3.  מרק קר של ענבים ושקדים-בדיוק מתאים לקייץ. נמצא בספר "מאכלים חלביים" של אביגיל מייזליש.
  4. עוף/ בשר עם פירות יבשים ושקדים (טנזיה)- מהספר "הבישול המרוקאי".
  5. עוף בשקדים- אני חושבת שזה מהספר "מטעמי המזרח".

בהצלחה 

נ.ב: אל תגמרו אותם לפני ט' באב, אומרים ששקדים לפני הצום מאד מומלץ.

 

לשלוח אלי...dvorayo
להשרות, לקלף ולקלות. לקצץ ולהוסיף לסלטכלנית1
אם זה עוד רלוונטי...nadieliאחרונה

יש לקרין גורן מתכון טוב של פאי אגסים עם הרבה שקדים הוא מהספר סודות מתוקים 2....

לא ניסיתי אף פעם אבל נשמע ממש טעים...

אורז מלא שעבר לו התאריך, אפשר להשתמש?שירה..!

איך יודעים אם הוא טוב?

בכל מקרה צריך לברור היטב.מה המשמעות של התאריך?זכיתיאחרונה
טופומודדת כובעים
קניתי טופו יבש בתפזורת
אני רוצה להוסיף למוקפץ
איך מבשלים אותו?
עזרה דחוף! מקום בעולם

קניתי בטעות קמח מלא,במקום רגיל.. ואני חייבת לסיים להכין את הפשטידה עוד שעה
ילך לי טוב עם קמח מלא? או שצריך להחליף כמוןיות של נוזלים?

אני מחליפה את כל המתכונים לקמח מלא..צביה22

אני תמיד מחליפה בקמח מלא, לפעמים צריך תוספת של עוד קצת מים, אבל לא משהו קריטי (נראה לי בלחם זה יותר משמעותי להוסיף מים, בפשטידה לרוב הקמח הוא לא המרכיב העיקרי אז זה פחות ישפיע..).

בהצלחה!

תודה רבה מקום בעולם

יוצא אותו טעם כמו המתכון המקורי? או שמשנה את הטעם? עצוב

על זה אין לי אפשרות לענות..צביה22

אני תמיד מחליפה לקמח מלא כבר בניסיון הראשון. אף פעם לא ניסיתי את המתכון המקורי..

 

בכל מקרה, בפשטידה שאין בה כמות גדולה של קמח, קשה לי להאמין שזה ישפיע באופן מהותי על הטעם (בטח כבר הכנת אותה- אז את יכולה כבר לשפוט..).

 

מה שאני יכולה גם להוסיף- בעלי תמיד היה רגיל לקמח לבן מהבית, והוא התרגל מהר מאוד לאוכל עם הקמח המלא שאני מכינה לו (אולי בהתחלה הוא הרגיש את השוני, אבל מהר מאוד מתרגלים וזה לא פחות טעים..).

מה שכן, עוגות ועוגיות אני מכינה מקמח 70% ולא מקמח מלא 100%. אצל ההורים שלי מכינים גם עוגות ועוגיות מקמח מלא 100% ויוצא קצת יותר כבד, אבל עדיין טעים (גם לא מדובר על אותם מתכונים אז אין לי ממש בסיס להשוואה).

 

בהצלחה!

יצא מעולה גם עם הקמח מלא!!מקום בעולםאחרונה

תודה רבה על העזרה

צריכה רעיונות לארוחות ערב ללא גלוטןggg

נמאס כל ערב חביתה וסלט וחם מיד למרקים.

צריך להתאים גם לילדים.

למי יש רעיונות?

אפשר דייסה על בסיס דגנים ללא גלוטן.יהודיה מא"י

אפשר לגוון את החביתות: שקשוקה, שקשוקת תפו"א, ביצים קשות (אפשר להכין ממרח ולמרוח על פרכיות אורז או משהו כזה) חביתה עם בצל, חביתה עם ירקות.

אין לכם לחם ללא גלוטן?

אין לנו לחם נטול גלוטןggg

כי יש בו דברים אחרים שלא אוכלים.

תודה על הרעיונות אבל הכל עם ביצים וזה מוצא עד תום. (וגם הילדים לא מתים על זה.)

יש עוד רעיונות?

תלוי איזה סגנוןיהיה טוב

יש ארוחות מבושלות ויש פחות מושקעות.

אפשר תפו"א,אורז וכדומה,השאלה אם אתם לא אוכלים את זה בארוחת צהריים?

לחמניית מזונות עם קמח ללא גלוטןכלנית1

היה בפורום מתכון ללחמניות מזונות חלביות (כך יש לך גם גבינה כדי שירגישו שבעים). 

יש קמח ללא גלוטן שמתאים למתכונים רגילים, בעיקר כשהלחמניה לא עשויה רובה קמח.

פנקייקים עם קמח תפו"א,מוריה
בלינצ'סים כנ'ל.
אנחנו אכלנו לארוחת ערב דייסת אורז.רוני בלילה

פשוט לבשל אורז בחלב.סוכר,קינמון. אף פעם לא ניסינו קודם ויצא טעים!

פשטידת תירסמקום בעולם

ללא גלוטן..

אולי לקנות קמח ללא גלוטן ולהכין בו את הכל...זמר הפלוגות
תפו"א ותירס אתם אוכלים?מוריה בשמחה

 הקטנה שלי לא אוהבת לחם אז כתחליף אני מכינה לה שלל דברים מתפו"א או תירס.

1. פירה עם עדשים אדומות- מבשלת ביחד בערך רבע כוס עדשים ל4 תפו"א ו2 שיני שום ומועכת לפירה, פירצה (פירה די יבש שאני שמה בו ביצה ואורגנו, מורחת על נייר אפיה ומעל שמה רסק, גבנ"צ ותוספות), קין ביצה עם תפו"א- פרוסות דקות של תפו"א שאני מבשלת מעט ואז מסדרת במחבת, מפזרת גבינות ושוברת למעלה ביצים, מלח ופלפל גרוס.

 

2. תירס- עכשיו זה הזמן של התירס קלחים אז הקטנה מקבלת קלח קטן ונהנת עד הגג. ויש כמובן את קמח התירס שאפשר להכין ממנו דיסה וכבסיס ללחמים 

 

בהצלחה

 

מבינה לגמרי באתר של אגודת צליאק יש המון מתכוניםמלי 30

לחמניות גבינה שבאתר הם ממש טעימים אני מכינה משלשת את המתכון מקפיה  ומוציאה  כל פעם קצת לארוחת ערב 

 

אפשר להכין פיצה (יש כמה מתכונים באתר)אפשרלהכין כמה הרבה בצק ולקפי וכל פעם להוציא ולהכין

 

קינואה זה טוב

 

עדשים אדומים  עם כרכום אפשר להכין במקרוגל

 

יש את האיטריות אורז ותירס 

 

ואי אפשר בלי אורז ותפוחי אדמה  

פיצה מזה טעימה.שירת ה'

רוצה מתכון?

סלט ירקות, צ'יפס ונקנקיות-שיא טעיםא"י המאוחדת
את רוצה כל אוכל עם מתכון?העוגבאחרונה

בסיעתא דשמיא!![

 

כי יש גם דברים פשוטים וזולים...

 

שלווה (קוראים לה דגן) עם חלב.. (כמו קורנפלקס..)

מעדנים...

פריכיות+ ממרח אהוב..

צ'יפס- כשיש חשק להכין =C...

וכו' וכו'... לא צריך לרדוף... פשוט להסתכל...

 

נ.ב.- יש מצב שזה לא הסגנון הרצוי.. סליחה.. =C

מקור של מתכון חצילונים מוחמציםמודדת כובעים

 

יש מתכון מבית אבא של חצילונים, מבושלים וממולאים סלרי ושום, ואז מוחמצים ומומלחים.

 

מישהו יודע מה המקור למתכון? מישהו מכיר בכלל אותו?

לאיזו עדה זה שייך?

 

מקפיצה לי!מודדת כובעיםאחרונה
צריכה מתכון עם החומרים הבאים:אשתו של בעלי

בס"ד

 

ביסקוויטים

חמאת בוטנים

שוקולד צימקאו

 

כמובן שחומרים בסיסיים יש לי.. 

 

תודה!

 

את יכולה להכין,הללישאחרונה

כדורי שוקולד עם חמאת בוטנים...

 

זה יאמייאמי

ריכה רעיון לעוגה לשבת. לא מסובכתציליגילימימי

ולא עם חומרים מסובכים.

 

(נמאס לי מהעוגות הקבועות...).

תודה.

עוגת תפוחיםמקום בעולם
יש שרשור נעוץ עם המון מתכוניםבת 30
עוגת תמרים, רולדה, עוגת שישיעל מהדרום
תודה, הסתדרתיציליגילימימיאחרונה
מישהו??אהבה של אימא

אני רוצה להכין עוגת גבינה אישית שאמורה להיות עם שמנת להקצפה 38%.. ואין לי. האם גבינת שמנת 25% יכולה להיות תחליף טוב..? אפשר להקציף דבר כזה?

לא יודעת אם אפשר להקציף גבינת שמנת..יעל מהדרום
לא נראה לי. גבינת שמנת זה כמו ממרח כזה לא?חילזון 123
ויתרתי על זה תודה!אהבה של אימאאחרונה
שאלה, אשמח אם תוכלו לעזור...לוליה

השרתי עדשים למג'דרה קצת יותר מידי זמן, חשבתי אחרי לברור, ובגלל שהם היו רטובים הנחתי להם להתייבש...

חזרתי לזה אחרי כמה זמן וכבר נהיו לי נבטים!!!מבולבל

2 שאלות:

1. דבר ראשון איך אפשר לברור עדשים כאלו? הם ממש כהות וקשה להבחין.., ומתי? לפני השריה/ אחרי/ או שלא צריך..

2. מה אני יכולה להכין מהעדשים האלו הנבוטות? יש סיכוי להשתמש בהם?

תודה רבה!!חיוך

...זמר הפלוגות

עדשים מונבטות זה אחד הדברים הבריאים ואפשר להכין איתם כל דבר שאת רוצה.

 

לגבי איך לברור אני חושבת שאם בדיעבד לא בררת אין בעיה אבל אני לא פוסקת הלכה אז תשאלי רב

אשמח לפירוט של מה אפשר להכין...?לוליה
אפשר עדיין לשים באורזחילזון 123

או להכניס ככה בלי בישול לסלט

או להוסיף למוקפץ וכאלה

עדשים נבוטים זה נהדרבת 30אחרונה

א. אם תסתכלי אחד אחד בטח תראי את הלא טובים.

ב. לא כדאי לבשל כי אז הערך התזונתי יורד. אפשר לתבל בשמן זית, מלח ולימון ולהגיש כסלט.

אפשר להוסיף לכל סלט, במיוחד סלטים שווים כאלה, עם המון דברים- כרוב, חמוציות, וכד'

אפשר לשים במקרר ולנשנש מדי פעם

במה אתם מתבלים את האורז?דינה ל.
שבוע שעבר לא שמתי אבקת מרק (לא בריא), ויצא ממש זוועה.
במה לתבל עכשיו?
אני שמה מלח וקצת שמן...חילזון 123

 

גם אני. וכשיש לי זמן להשקיעאמא!!

מטגנת בצל, מוסיפה לו גזר מגורד ורק אז את האורז. יוצא מעדן!

שעושים ככהיוסלה קמצן (קדוש?)

טוב להוסיף טיפה כורכום זה נותן טיפה טעם אבל עושה לו צבע מגרה שילדים וגם מבוגרים אוהבים.....

פעם בעלי הכין עם גזר,בצל וסלק.יצא מרהיב!רוני בלילה
מלח, פלפל, כמון/חוויאג', כורכוםתות

זה בתיבול. אני גיליתי שמה שהופך אורז מלא למעולה זה פשוט - טונות של בצל מטוגן (אפשר לטגן כמעט בלי שמן)

כוזברה ירוקה יבשהבת 30
אני חותכת שמיר טרי קצוץ קצוץמשיח עכשיו!

ומוסיפה לאורז, בדקה האחרונה לפני שאני מסירה מהאש

אבקת מרק לא נכנסת אלינו הביתהאלעד

יש המון סוגים,

המון תערובות

כל פעם קונים או מציאים תרכובת אחרת.

 

הכי פשוט, מעט מלח ומעט שום כתוש

אני שמה מל"פ, שום גבישי, פפריקה וחוואיג'נדנדה כתומה.
אני מגוונת-בעיתה אחישנה

לפעמים מלח מפלפל. 

 

לפעמים מלח פלפל פפריקה

 

לפעמים מוסיפה בהרט או קינמון ויוצא מתקתק. 

 

לפעמים חמוציות ושקדים וכו'. 

לרוב- רק במלח~א.ל

אני הכי אוהבת ככה

ולפעמים בצל מטוגן עם גזר מגורד בפומפיה- גם מצוין!

או מלח, כורכום- בשביל הצבע, וכוסברה ירוקה.

 

 

אורז עם עדשים כיצד ואיך?כרובי=)
מתכון מעולה להצלת אורז תפלggg

מתכון:

לוקחים אורז מוכן,

מטגנים בסיר או מחבט גדולה ועמוקה- גפרורי גזר, גמבה חתוכה ואפשר קצת אפונה קפואה.

מוסיפים את האורז המוכן לטיגון נוסף, מפזרים מלמעלה 2 ביצים קשות מגורדות, מטבלים איך שאוהבים,

מערבבים ומטגנים עוד קצת.

וזהו. יוצא מעולה.

גזר מגורד ומלחמודדת כובעים

 

הזדמנות מצויינת להוספת גזר לתפריט.

משום מה אני כמעט לא משתמשת בו בתבשילים אחרים.

גזר זה אחד הדברים!!רחלקה

בעזהי"ת.

 

אני שמה אותו אפילו בפסטה..

אני אוהבת עם רטבים..הקולה טובהאחרונה

רוטב אפונה וגזר-

לטגן בצל, להוסיף אפונה וגזר, 2 כפות קמח ולערבב טוב שלא יהיו גושים

להוסיף את המים של הקופסאת שימורים (חצי קופסא לרוב מספיקה) 

לשפוך על האורז..

 

עדשים- להשרות עדשים במים כמה שעות ולבשל עם בצל קצוץ (יש בדר"כ הוראות על החבילה לא זוכרת כרגע) כדאי להוסיף יותר מים ממה שכתוב. לתבל בהרבה כמון ופפריקה. 

 

אפשר גם עם בולונז

 

והשבת הכנתי חזה ברוטב פטריות- ואכלנו עם האורז והיה נורא טעים!

מחפשת מתכונים לחזה עוף מתוקדרדוסית

ובלי צ'ילי! או סויה!! 

 

וגם ללא טיגון...

בקולה?הקולה טובה

את שמה בסוטאז' (סיר נמוך ורחב) כוס קולה וכוס מים

מוסיפה חזה חתוך גדול ומבשלת עד שהוא רך והקולה מצטמצמת.

 

יש גם בדבש וחרדל- אבל אין לי מתכון תנסי לגגל..

 

 

להיזהר רק לא להשתמש בדייט בטעות..-משה ר-אחרונה
מה אפשר לעשות עם חלב חמוץ?בוביק

חוץ מלזרוק אותו לפח?

גבינה או ריבת חלביהודיה מא"י

עשיתי השבוע ריבת חלב...עוד כינוי

יצא מצויין!

ותודה ליהודיה! יאמי

אפשר מתכונים בקשה?בוביקאחרונה
לגבינה ולריבת חלב.
ו זה לא לא בריא או מסוכן בגלל החלב החמוץ?
חייבת את עזרתכן דחוף!!!עירית =)

מכירות את הריצ' הזה שהוא בעיקר לבישול ולהקרמה?

לא הריץ' המתוק הרגיל?

 

אז אפשר לשים אותו בעוגה בתוספת כמה כפות סוכר?

או שהוא יכול להרוס את העוגה??

חייבת דחוף לדעת! תודה@@

אי אפשר להקציף אותויהודיה מא"י

אבל אם לא צריך להקציף, זה יהיה בסדר גם בלי תוספת כמה כפות סוכר.

במקום חלב או מיץ. אפשר גם להקפיאכלנית1

אם את צריכה שמנת מתוקה דווקא ולעוגה, בלי הקצפה, אפשר להוסיף מעט סוכר.

תודה רבה!!עירית =)אחרונה
מהגיגי תלמיד בתדמור..מיסטר דום

ששום משפחה ממוצעת לא תכין באמת חצי מהדברים שאני לומד שם ... מה זה הכמויות האלה זה לא שפוי זה יקר בטירוף !!

תקן אותי אם אני טועהיהודיה מא"י

זה קורס קונדטוריה מקצועי, לא?

שום משפחה ממוצעת לא אמורה להכין דברים כאלה...

כן בגדול..מיסטר דום

והמסקנה זה שתמשיכו לקנות במאפייה !! ליטר חלבון בשביל בצק רבוך...

בבצק רבוך משתמשים בביצים שלמות-משה ר-
לא... משתמשים בחלבונים .... וזה מטורף כי משתמשים..מיסטר דום

בקילו חלבונים !!  וידעתי כמו כל אופה חובבן שזה יקר אבל שאתה מתמקצע בזה אתה לא מבין עד כמה זה יקר באמת !!! ועל איזה כמויות מטורפות !

יש לי הרגשה שאתה מתבלבל, אתה מתכוון שאת-משה ר-

שאחרי ששמים את הרביכה במיקסר אתה מוסיף רק חלבונים לבד? אחי זה הזוי, מעולם לא נתקלתי במתכון כזה..

אני אביא לך מתכון..מיסטר דום
ואני אביא לך מתכון תעשייתי ...מיסטר דום
ידוע שעסק הקונדיטאות יקר מאד בגלל זה המחירים-משה ר-
בחנויות בהתאם.
גלה לנו את הסוד: כמה מרגרינה נכנסת לעוגה?כלנית1
איזה עוגה??מיסטר דוםאחרונה
מישהו התנסה פעם עם הקפאה של גבינה לבנה?משתדלת
כןיהודיה מא"י

היא טובה לבישול אח"כ, לא בשביל לאכול ככה

לאחר ההקפאה לסנן את המים ולשים בעוגת גבינהכלנית1
תודה רבה.משתדלתאחרונה