שרשור חדש
יש לי אורחים צמחוניים לשבתציפור

מה מכינים כמנה ראשונה לארוחה חלבית?

אשמח לעזרתכם...

הם אוכלים דגים?יהיה טוב

כי אם כן זה פחות בעיה.

 

אפשר להכין בורקס ברוטב פטריות,

אורז וירקות אפויים/מוקפצים

פשטידות,

לזניה.

תודה על התגובה המהירהציפור

כל מה שכתבת זה מה שתכננתי להכין למנה עיקרית ולכן נתקעתי עם המנה ראשונה

ודגים הם אוכלים?פשוט אני מכירה את זה מקרוב..יהיה טוב

אז יש לי כל מיני רעיונות

כן אוכלים דגיםציפור
אז אפשר:יהיה טוב

מנה ראשונה-דגים

 

ואם הבורקס הוא המנה הראשונה,

אז אפשר בבוקר להגיש דגים

בתוספת:

תפו"א,

ירקות אפויים/מוקפצים,

אורז,

וכו'..

 

 

 

 

אפשר מרקיהודיה מא"י

או בלינצ'ס

או סלט אטריות

או לחמניות גבינה

או סמבוסק

או נשיקות פירה במילוי ירקות

או לוותר על מנה ראשונה. זה לא חובה, בטח לא עם השפע שאת מתכננת אחרי זה

 

ואם אוכלים דגים, דג זה פתרון טוב. אם כי באופן אישי הייתי מכינה דג למנה עיקרית ואת הבורקס מזיזה למנה ראשונה

^^ או קציצות תפוחי אדמה וחצילים מטוגנים וסלטיםפופקוו
מה זה נשיקות פירה?אמא ל 6

נשמע מעניין. אולי תשלחי מתכון? תודה.

זה די פשוט למעשהיהודיה מא"י

מכינים פירה

משתדלים שיהיה פירה יחסית יבש, בלי הרבה מים. הוא צריך להיות מוצק טוב גם כשהוא חם.

מוסיפים לו שמן/חמאה/מרגרינה

 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה

בעזרת מזרק גדול לקישוט עוגות או בעזרת שתי כפות יוצרים נשיקות מהפירה (כמו נשיקות של קצף ביצים). רגילות או בצורה של קונכיות אם רוצים למלא

אופים בתנור בחום נמוך במשך כשעתיים, עד שהן מזהיבות קלות.

מגישים מיד כשזה מוכן.

 

אצלנו לסעודה ראשונה אני מחממת את האוכל בתנור עם טיימר, אז כשאני רוצה לעשות דבר כזה לשבת אני מכניסה לתנור חצי שעה לפני שבת, ואז משאירה בתנור גם לחימום.

לא נראה לי שזה מתאים לחימום על הפלטה, רק בתנור.

בתור צמחוניםמתואמת

אצלנו אין בכלל מנה ראשונה, שנייה וכו'... (רק מנה אחרונה...). פשוט מכינים כמה דברים (שמבוססים על קטניות וירקות) ומביאים הכול ביחד לשולחן.

בדיוק השבת התארחנו אצל אנשים שאוכלים חלבי..נשואה טריה1

והיה מעולה!

אז ככה-

הם הגישו למנה ראשונה בורקס גבינה וסלטים,

ומנה שניה בלינצ'ס גבינה (מתוק), לזניה חלבית ופסטה מוקרמת עם פטריות- והיה יותר טעים מארוחה בשרית...

בארוחה השניה היה  מרק בטטה למנה ראשונה, ולמנה שניה פסטה עם טונה, תפוחי אדמה ו2 סוגי פשטידות

בקיצור, יש הרבה דברים..

בהצלחה!

איך מרק בסעודה שניה, התחמם כל הלילה?כלנית1אחרונה
קציצות עדשיםמתנסה
סלטים משביעים ומושקעים, למשלמקרוני בשמנת
סלט עם בורגול, חמוציות ובצל ירוק..טעים בטירוף!
או אפילו כמה סוגי סלטים..
זה נותן תחשה של שפע שאוטומטית ממלאת את החיך.
ובכלל לא חסר מנות צמחוניות (בתור אחת כזאת)
ממרק ירקות, אורז, ירקות מבושלים..הכל! רק לא בשר ועוף..
אישית אני מתארחת הרבה ומעולם לא מספרת מראש שאני צמחונית, כדי שלא ישתגעו. ואני אף פעם לא יוצאת רעבה.
מקרוני במה את מטבלת את הבורגול? תודה!משפחתית
חחחח שאלה מצחיקהח.צ.גנט
צריכה מתכון לחזה עוף טחוןאשתו של בעלי

יש למישהו?

 

לא רק קציצות.. אבל אפשר קציצות מיוחדותקורץ

 

תודה!

לזניה, במחבת עם פטריות,רסק עגבניות ותבליניםכרובי=)
עבר עריכה על ידי כרובי=) בתאריך כ"ו בתמוז תשע"ג 10:29
בע"ה

ואפשר גם למלא בצק עלים/פילו ולהכין בורקס
אפשר מתכון ללזניה?אשתו של בעלי

לא הבנתי איך להכין.. ובמה להחליף את הפטריות, כי בעלי לא אוהב..

 

תודה!

מהראש..כרובי=)
בע"ה

כשהכנתי עשיתי מהראש,אז אנסה...
לטגן את הבשר במחבת עם תבלינים.ואפשר להוסיף כמובן בצל ועגבניות
לשים אטריות לזניה,עליהם את הבשר ושוב אטריות ומעל רוטב עגבניות.

מקווה שהובנתי..
לשובע
קלופס. אותו מתכון של קציצות, אבל אפוי בתנורכלנית1אחרונה

מכינים  קציצות כמו קציצות בשר (1/2 קילו עוף טחון, ביצה, 1/2 כוס קמח מצה/פירורי לחם). 

אופים בתנור, עדיף לכסות עם נייר אפיה, כדי שלא יתייבש, או עם מכסה (לא אלומיניום כי זה רעיל).

אפשר להוסיף ביצה קשה בתוך העיסה, אם היא בתבנית אינגליש קייק, כך שיש מספיק גובה. אחרי האפיה פורסים את הקלופס ויוצאות פרוסות של ביצה קשה יפות (שימי לניסיון רק ביצה אחת).

הי שאלה על עוגיות שהכנתי ויצא במרקם של עוגה..גליה...

משהו יודע למה?

החומרים ששמתי:

75 גרם חמאה

2 ביצים

0.75 כוס סוכר

1 כוס קמח 

1/3 כוס קקאו

כפית א. אפייה.

מה היתה הבעיה כאן? לא יצא מרקם של עוגיה אלא עוגה.

שמתי בחום 170 ל15 דקות.

היחס בין הנוזלים והחומרים היבשיםטל..

יש יחסית הרבה נוזלים ושומן - חמאה וביצים על כוס קמח אחת. בד"כ בעוגיות רוצים להגדיל את כמות החומרים היבשים כדי לקבל מאפה יבש ופריך.

 

יתכן שגם דרך ההכנה השפיעה.... 

 

גם לי יצא ככה כמה פעמיםזמר הפלוגותאחרונה

עם מתכון דומה, וכל הזמן חשבתי שזה בגלל האבקת אפיה, נראה לי שפעם הבאה אנסה להוסיף קמח ולהוריד אבקת אפיה...

2 שאלות בלי אבקת מרק.רחלקה

בעזהי"ת.

 

איך מזייפים את הטעם של אבקת מרק פטריות? במרק, במוקרם, ודברים כאלה?

ואיך מתבלים מרק בצל בלי אבקת מרק בצל??

 

תודה

לגבי מרק בצלאמא!!

אני מטגנת את הבצל, מוסיפה קצת קמח (מסמיך ונותן תחושה של אבקת מרק), מערבבת קצת עם חוויג', מלח ופלפל שחור ורק אז מוסיפה מים רותחים ומשאירה להתבשל.

יוצא ממש כמו עם אבקת מרק.

ואני מתבלת מרק בצליהודיה מא"י

עם שום, פלפל ואגוז מוסקט

לא, לא יוצא טעם של אבקת מרק, יוצא טעם של מרק בצל איכותי ותטעים

 

לגבי טעם של אבקת מרק פטריות: אם אפשר, אז לשים פשוט פטריות. אם לא מתאים להוסיף ממש פטריות אבל רוצים את הטעם, אז פטריות מיובשות מפוררות.

תודה לגבי א.מרק פטריותרחלקה

בעזהי"ת.

 

אני תמיד שמה פטריות. אבל מקופסת שימורים, (הטריות עולות טונות!). ובכל מקרה זה לא עושה מספיק טעם.

נסי פשוט להפסיק להשתמש באבקת מרק למשך זמן מהיהודיה מא"י

הטעם של האבקת מרק הוא ממכר, הוא לא באמת טעים.

אחרי כמה זמן בלי אבקת מרק רוב הסיכויים שתגלי שאת כבר לא מסוגלת לסבול את הטעם שלה

אני כל החיים גדלתי בלי אבקת מרק בביתרחלקה

בעזהי"ת.

 

רק ב4 חודשים האחרונים אני משתמשת..

[וגם זה- החלטתי בלי אבקת מרק עוף, כי זה באמת ממכר. אבל בצל ופטריות זה משהו ייעודי שקשה לי לחקות]

ועכשיו המלאי נגמר ואני לא רוצה לחדש, מעדיפה לא להרעיל את בעלי...

מרק בצל-MOTEK

מלחף פלפל לבן, ויין לבן!!

אני שמתי לב שבזמן האחרון כמעט הפסקתי להשתמשמודדת כובעים

 

בא. מרק עוף

 

אם יודעים את הכמויות של התבלינים ומה נדרש, הרעל הזה ממש מיותר. אפילו לא מוסיף טעם טוב..

לאבקת מרק יש טעם קצת מתוקggg

לכן אפשר להוסיף טיפה סוכר במקום האבקה. זה עוזר. במיוחד בפשטידות.

ויש גם אבקות ללא מונסודים וחומרי שימור.

אכן,מודדת כובעים

 

אבל אני מתבלת מספיק טוב כך שבכלל לא חסרה לי האבקה, למה לי?

 

זה לא שאני "חוסכת" באבקה בשביל הבריאות. פשוט לא צריך!!!

אז מה את שמה במקום האבקה?רחלקה
באיזה מאכל? כל מקרה לגופו..מודדת כובעים
מרק בצל בלי אבקת מרק בצל:-מתכוןdvorayoאחרונה

 

מטגנים טוב את הבצל,בחמאה או מחמאה,

מרבחים טיפה עם קמח,

מוסיפים נוזלים-חלב או מים,ושמנת לבישול (לפי העין.)

ומתבלים ב:סוכר טיפה פלפל שחור ומלח.

 

לטעם פטריות-

פשוט מטגנים פטריות (גם משימורים),

מוסיפים בטיגון רוטב סויה קצת,

ואפשר גם מעט יין לבן,

 

מסננים את הפטריות ומוסיפים למרק..

תהנו ולבריאות.

אפשר להכין טרפלס עם שוקולד חלבבקבוק מים

של עלית- מממולא בקרם חלב?

מה ממולא בקרם חלביהודיה מא"י

השוקולד או הטרפלס?

אם השוקולד ממולא, אז זה לא נשמע לי רעיון טוב

אם הטרפלס ממולא, אשמח למתכון של קרם חלב

השוקולד.. מצטערת על האכזבה..בקבוק מיםאחרונה

הולכת לבדוק איך מכינים קרם חלב

תודה על הרעיון..

מרנג שוויצרי-משה ר-
וואו!!פעימה

בס"ד

 

מתכון?

וואו בא לי גם מתכון!יהיה טוב

אני ממש ממש אוהבת את זה..

מתכון-משה ר-

המתכון נורא פשוט:
500 גר׳ סוכר 
250 גר׳ חלבון
ממיסים את הסוכר בחלבון בבן מארי( חשוב שהטמפ׳ לא תעבור את ה- 60 מעלות, לאחר ההמסה מעבירים למיקסר, מקציפים במהירות נמוכה ולאט לאט מעלים ומקציפים עד שמתקבל קצף נוקשה, יש שתי דרכים לבדוק אם הקצף טוב
1. בדיקת קשר עם האצבעות 
2. להפוך את הקערה.
בעיקרון אפשר לראות גם כשמרימים את הבלון אם הקצף נשאר ביציבות או שהוא נוזל, לאחר שההקצפה שהמסה מתקררת, מעבירים לשקית זילוף מזלפים עיגולים או איזה צורה שרוצים ולתנור ב-110 מעלות אפשר גם על תשעים ולהשאיר יותר שעות לייבוש..

זה צבעי מאכל? הצילו!מודדת כובעים
כן, למה?-משה ר-
אני הייתי עושה לבן (בלי צבע)מודדת כובעים

 

מה שאומרים היום על הצבעים האלה מלחיץ אותי..

לפחות לא אשים אותם בעצמי במאכלים..

מזכיר נשיקות, גם בטעם?הכל ממנו


זה נשיקות -משה ר-
מגניב. לא ידעתי שיש לזה כזה שם מפוצץהכל ממנו
זה רק סוג של מרנג-משה ר-

מתוך שלושה, רק שפה מבשלים את החלבונים עם הסוכר ולא מקציפים ישר כמו במרנג צרפתי שזה המתכון הרגיל.

יש ארבע סוגים של מרנג אני אשמח להביא לך מתכון !מיסטר דום

וממרנג יש מלא מתכונים לא רקק נשיקות... וזה איזה שלוש שעות בתנור על חום 100 מעלות או 50 מעלות לילה שלם 

ידוע שאפשר הכין המון דברים מזה-משה ר-

בקשר לזמן בתנור זה מאד תלוי, יש אפשרות גם לשים שעה וחצי על 110 מעלות ואפשר לייבש גם 10 שעות

אני דווקא יותר אוהב את הגישה של כל הלילהמיסטר דום

חסכוני ולא תופס את התנור 

ואווו אדיר!!ננסה.דרךחדשה_
אוי לא..נפשי ישובב

רק אני לא יכולה לשאת את זה שמכינים משהו שנראה כמו צבעי גואש ואח"כ עוד צריך לאכול את זה??

 

תנו לי כמה שיותר בריא. כל השאר- אפילו בעיניים כבר לא עובר.

 

וסליחה אם פגעתי במשהו.. אבל נראה לי שגם את זה צריך להגיד.

מה לעשות קונדיטוריה זה לא עסק בריא-משה ר-

מי שאוהב בריא שיוכל קינואה וקוואקר, רוב האנשים אוהבים לאכול דברים טעימים.

וכמו שהשף קונדיטור שלי אמר לנו פעם, כל דבר אפשר לאכול, אבל בצורה מבוקרת..

אם תטעמי 1 או שניים כאלה לא תנזקי אם תאכלי 20 כן.

צודק, מה שכן זה לא מסתדר לי בכללינפשי ישובב

גם במחשבה- שזה נקרא אוכל. כולל כל הנחשים וממתקי הגומי למיניהם.. ויש דברים שעדיף לא לפתוח אפילו באחד.

 

בכלל כל הנושא של תזונה תמיד עניין אותי- אוכל זה לא רק משהו שאוכלים כדי לשבוע, אלא גם לטעם ולנפש ולכן אני חושבת שיש לנו מקום בזה בתור אפילו אידיאל- למנוע מהרעלים הללו לקבל תשומת לב ורייטינג. זו דעתי, שכדאי גם לשם הטעם והצורה- להוציא אותם מחוץ למשחק. כלומר- אפילו שרוצים לאכול משהו טעים- אלה לא יהיו חלק מהאפשרויות שנעודד לכך. כל זה כחלק מחזרה לחיים בריאים פנימיים, בגוף ובנפש.

 

קצת התפלספתי, מאמינה שדבריי מובנים.

 

יש מרחק גדול מאודיהודיה מא"י

בין לאכול רק קינואה וקוואקר, ללאכול מרנג עם צבעי מאכל, והרבה אפשרויות ביניים

בכוונה הקצנתי, בכ"מ לחסוך מהגוף דברים זה הרבה-משה ר-אחרונה

יותר גרוע מלאכול פעם ב... משהו לא בריא, תשאלי תזונאים יגידו לך שאפשר לאכול כמעט כל דבר, אבל במידה..

 

ביצים שעבר להן התאריךיהיה טוב

ב5 ימים כדאי לאכול?

או שאולי הן מקולקלות?

תודה..

מה אתם אומרים?..יהיה טוב
שלביצה מקולקלת יש ריח מסריח שאי אפשר לפספסיהודיה מא"י

תודה..יהיה טוב
עם ביצים לא משחקים, מסוכן מידימודדת כובעים
מצד אחד- אם הן במקררנפשי ישובבאחרונה

הן מחזיקות חודש אחרי התאריך

 

מצד שני- בביצים לא משחקים, אפילו ביצה מבושלת שישבה במקרר- כמה ימים אח"כ אין לה סיכוי אצלי.. קורץ

 

אני הייתי מנסה. פותחת אחת לבדיקה, לפי הריח והמרקם אפשר לקבל תשובה.

 

לבריאות

בשר שהיה במקפיא 3 חודשיםמשפחתית

היה לי בשר אדום קפוא בערך 3 חודשים בהקפאה קצת עמוקה (לא במקפיא הרגיל שכל הזמן פותחים אלא במקפיא מגירות שההקפאה בו יותר חזקה מהרגיל)

הפשרתי והריח נראה לי  בסדר- הייתם משתמשים?

 

תודה רבה!

למה לא? תוקף של בשר הוא כמה חודשים, אולי שנהמודדת כובעיםאחרונה
על איזה קומקום חשמלי אתם ממליצים? כזה שיחזיק יותרפופקוו
משנה. כל קומקום שאני קונה מתקלקל אחרי שעוברת שנה בכמה חודשים בדיוק איך שהאחריות מסתיימת. עד עכשיו קניתי של קנדי , גולד ליין, ועוד כמה שלא זוכרת. ואני מקפידה לנקות אבנית..
למישהו פה יש קומקום שמחזיק יותר משנה ??פופקוו
אם כן איזה
שלנו.. של אלקטרו חנן.. ישלנו כבר לפחות 3 שנים..נדנדה כתומה.אחרונה

והוא ממש טוב [גם לפני היה לנו כזה..]

 

הוא קצת יקר אבל..

 

ויתרון משמעותי-הוא תוצרת הארץ!

.הכנתי לזניה חלבית, מה הולך עם זה ליד?פופקוו
ירקות או סלט גדוליהודיה מא"י

תודה יהודייהפופקוואחרונה
ירקות ועוד פעם ירקותyaeli30

אז ככה- בוא נראה למי יש רעיון הכי מקורי לתבשילים עם יקרות.

זה יכול להיות מרק, תבשיל עם עוף, בבשיל דג וכו', והעיקר שיהיה ירקות(לא משנה איזה.. כולל ירוקים)

סתם כי אני מאוד אוהבת ירקות..

תודה מראש

אפשר גם קטניות..yaeli30
מוקפץ הולך?פעימה
מלא ירקות עם עדשים?בת 30אחרונה
ביציים שמבושלות ביחד עם שוקולד בסירהמוזרה

קיבלתי במתנה ספר מתכונים של עוגות, ובחצי מהעוגות שם ממיסים שוקולד על האש ומוסיפים לו תביצים, ומבשלים עוד קצת.

ואח"כ שמים את זה בציפוי כלומר בלי אפיה, אז זה נחשב שזה ביצים חיות? או שזה מספיק הבישול הזה עם השוקולד?

 

(אני רוצה לעשות לאחותי עוגה לשבת והיא בהריון אז אני לא רוצה להרעיל אותה...)

תאמיני לי שלא מתים מזה!בין השורות

אבל לא נראה לי זה ממש עונה להגדרה של ביצים מבושלות.

בכל מקרה זה טעים - וזה מה שחשוב (יאמי)

גם העובר לא מת מזה? |רצינית|המוזרה
כן. למה שימות?בין השורות

אצלנו אין ממש חשיבות לביצים מבושלות/ לא מבושלות.

אוכלים מה שטעים לנו.

כשאחותי היתה בהריון אני מניחה שיצא לה לאכול לפחות פעם אחת אם לא יותר ביצים חיות.

לה ולאחינית המתוקה שלי- שלום.

זה בערך כמו לומריהודיה מא"י

לא צריך חגורות בטיחות, עובדה נסעתי בלי חגורה ולא קרה לי כלום...

 

ביצים עלולות להכיל מחוללי מחלות קשות. זה מסוכן לכל אדם, אבל במיוחד לנשים בהריון. אז בהחלט יתכן שלא יהיה כלום, אבל אם יש אז חבל.

גם אני תמיד תוהה על זהחילזון 123

את יכולה לדעתי לבשל את הרוטב הזה יותר זמן ממה שהם אומרים שם

עד שתהיי בטוחה שזה באמת מבושל כמו שצריך (כמובן צריך לערבב טוב תוך כדי, כדי שלא תצא לך חביתה)

אם זה לציפוי - אפשר לוותר על הביציםמודדת כובעים
לענ''ד מספיק הבישול עם השוקולדלדבר יפהאחרונה

ואין שום בעיה שהעובר יאכל מזה כאוות נפשוחיוך

יש למישהי מתכון למרק כרוב? בא לי משתדלת
שאלה לגבי הסופלה של חרישית-אביוס

http://www.inn.co.il/Recipes/Item/880

 

אין לי קמח תפו"א או קורנפלור-אפשר להכין עם קמח רגיל?

לדעתי (הלא מומחית..) זה בעייתי..אביה*
עבר עריכה על ידי אביה* בתאריך כ"ג בתמוז תשע"ג 21:47

יש מתכונים שמלכתחילה זה עם קמח.. אז עדיף אותם?!

אפשר להכין עם קמח רגיל-משה ר-
אותה כמות?אביוס
כן.מוריהאחרונה
3/4 מהכמות בערך.
מזה 'אבן שמוט'?משתדלת

זה מופיע במתכון הזה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4398893,00.html

 

מזה עושה והאם חובה??

 

תודה.

זאת אבן של אחיהודיה מא"י

ואפשר לקנות לבני שמוט לתנור. הן מתחממות ומפזרות את החום טוב, וגורמות למאפה לאפות בצורה טובה יותר.

אפשר בלי. לאפות רגיל

אני חושבת שאפשר לחמם את התבנית אפיה בתנורחילזון 123

ולהניח את הפיתות עליה כשהיא חמה.

ככה הן מקבלות "מכת חום" כזאת יותר מאפיה רגילה.

\ה סיפור יקר האבן הזאת?משתדלת
סדר גודל של 150 ש"חיהודיה מא"יאחרונה

צריכה רעיונות לארוחות צהרים .רוזנת

מה אתם עושים עם ארוחות צהריים בחופש הגדול?

האם אתם כל פעם מכינים מה שבא או שיש לכם נוהל קבוע מה אוכלים כל יום?

ואם כן אם אפשר לקבל רעיונות כדי שלא ישעמם אבל שלא אצטרך לבלות כל היום במיטבח...

תודה

אפשר שכל יום אח אחר אחראי על ארוחהאמת ואמונהאחרונה

גם מעסיק את הילדים וגם לפחות אחד יהיה מרוצה מהאוכל.

 

ורעיונות שלי-

  • סיר עם קוביות תפו"א  ונקניקיות בשריות ברוטב אדום.
  • עוף בכל צורה שהיא- בתנור עם אורז ותפו"א, בתוך מרק עם ירקות וקוסקוס, גריל רגיל על הגז וכו'.
  • להכין לחמניות עם הפתעות בפנים - שוקולד או יותר בריא- תערובת ירקות מכל מני סוגים.
  • קציצות בשר / ירקות עם רוטב וקוסקוס
  • דגים אם אתם אוהבים
  • סלט פסטה עם טונה
  • וכמובן - פסטה ברטבים שונים וטיבעולים אם נכנסים לכם לבית

 

בהצלחה!

 

 

שיטה יעילה לקילוף שום - מרתה סטיוארטט'
זה באמת עובד? זה נראה קל מדי... צריך לנסות את זהחילזון 123

 

מה השיטה?? אינטרנט רימון...MOTEK

יש שיטה לשים בין שני מכסים של סירים באותו גודל בערך את השומים ולנער חזק....

עובד!!!!

וגם יש כזה מין צינון מסיליקון שמרדדים בין הידיים וזה גם עובד (רק שהוא לא רטוב..)

זה מה שהיא מראה רק עם קערות מתכתט'
זה עובד על שום יבש, לא טרי..-משה ר-
זה מגניב!!!רחלקהאחרונה

בעזהי"ת.

 

ולגבי שום טרי- אנחנו שמים אותו בקערה, שופכים על זה מים רותחים מהקומקום, מחכים שהמים טיפה יתקררו ואז זה מתקלף הרבה יותר מהר..

עדיין עבודה אבל זה שווה את זה

תפוחי אדמה ובטטה מוקרמים - בלי תנור!אמא אדמה

 

למישהו כאן יש נסיון עם דבר כזה? איך עושים שזה לא יצא "פירה"?

 

חשבתי על לטגן את הירקות טיפה לפני שמערבבים עם הרוטב.
זה נראה לכם יעזור? או שלוותר על הרעיון?

 

תודה 

 

 

 

* גם טיפים מיוחדים לרוטב המוקרם יתקבלו בברכה!

 

ניסית במיקרו? יוצא סבבה..רסיסי לילה..
אני תמיד עושה על הגז..אושר תמידי
פשוט חותכת את התפו״א לפרוסות דקות ומבשלת אתזה ככה,
אח״כ מסננת את המים ומעבירה לכלי,
מכינה את הרוטב בגז (חמאה,בצל קצוץ,פטריות ושמנת)
ושופכת על התפו״א...
יוצא אחלה
ב"ה יצא טעים אמא אדמה

 

חתכתי לפרוסות, בישלתי, טיגנתי ממש טיפה בחמאה (יש מצב שזה היה מיותר...), הוספתי את הרוטב ויצא טעים בטירוף!
 

אני שמחהאושר תמידי
גם אני עושה ככה. יוצא סוף הדרךאת פניך אבקשאחרונה

מטגנת בצל, אני עושה עם שמן,

פטריות, מוסיפה את השמנת, מלח פלפל שחור ואגוז מוסקט..

אני מוסיפה גם גבינה צהובה אחרי שהרוטב מוכן, ומערבבת הרבה

מה אפשר לעשות עם גמבות?אור-יה

בס"ד

 

שלום!

אני חייבת מתכונים שיש בהם גמבה בעיקר אדומה...

היום סידרתי את המקרר ויש להו כמעט 30 גמבות כשאנחנו בערך 5 אנשים בביתצוחק

 

אז ממש אשמח למתכונים...

 

ממולאים, לקלות בתנור, קישים..-משה ר-
רעיונותמירי ט.

סתם לזלול עם גבינה,

להכין עם דג כלשהו. (דג אמנון הולך מצויין עם גמבה ובצל מטוגן בתנור ורוטב כלשהו)

סלט גמבות קלויות עם שום. (ושמן זית ולימון ומלח ופלפל וכמון)

סלט ירקות.

וממולאים כמובן..

פלפלים קלויים יאמייהודיה מא"י

יש לי גם מתכון למרק פלפלים אדומים קלויים שאני רוצה לנסות מתוך הספר "רק מרק"

אני לא אעתיק את המתכון (אני לי כוח) אבל בגדול, קולים את הפלפלים, מקלפים

מטגנים בצל, מוסיפים את הפלפלים, מוסיפים אח"כ מים ותבלינים, מבשלים, מרסקים ומוסיפים שמנת.

צריך בשביל זה 3 ק"ג פלפלים ל6 מנות.

לקלות בתנורדינה ל.אחרונה
לפרוס לרצועות, לסדר על נגש עם נייר פרגמנט, שמן זית ופרוסות שום. לתנור עד שמשחים.


יאמי!
קורקבנים??חילזון 123

הכנתם פעם?

יש לי קצת ושמעתי שאפשר לשים אולי במרק עוף. זה נכון?

יש משהו שצריך לעשות איתם קודם?

וכמה זמן אמורים לבשל אותם? יותר\פחות מסתם עוף?

זה סוף כרוטב לבלינצ׳ס עם תפו״א/בשרדינה ל.
הממ... פירוט?חילזון 123
אני מבשלת אותם שעות.. כדי שהם יהיו רכים מאוד..מוריה

בס"ד

והשתמשתי בהם או כתוספת לרוטב לאורז, או בתוך בצק פילו.

כמה שעות? בערך שיהיה לי כיווןחילזון 123
צריך להרתיח ולסנן כמה פעמים, כי הם מלאים ג'יפה!!קשורה=]]

ואז לבשל במרק/ ברוטב פטריות- יוצא מעדן!!

קודם כל צריך לנקות אותם היטביהודיה מא"י

הם מלוכלכים מאוד

 

וצריך לבשל אותם הרבה. אני משתמשת בסיר לחץ ומבשלת משהו כמו 45 דקות מרגע שיש לחץ.

ואחרי זה לרוב אני מכינה להם רוטב פטריות טעים. המון עבודה, אבל הילדים שלי ממש אוהבים, אז זה שווה לי את העבודה.

 

מתאים מאוד גם לתבשילי קדירה.

אם רוצים למרק כדאי קודם לבשל רק אותם ואז להוסיף את הירקות וכו'

סליחה על השאלות החופרותחילזון 123

אבל מה הכוונה שהם מלוכלכים?

צריך לחתוך מהם משהו?

את אלו כבר הכנתי אבל שאדע להבא...

שטפתי אותם במים ופשוט שמתי במרק עוף ואספתי את הקצף לפני שהכנסתי את הירקות כמו שאני תמיד עושה. נראה לי יצא סביר.

יש שם מין שומן כזה, שצריך להוריד ..מוריה
בצבע לבן-אפור כזה אם אני זוכרת נכון.

אני מבשלת כ4-5 שעות. עד שהם רכים. אפשר גם לאכול אותם גומיים. יש תבשילים שזה טעים ככה.

בדר"כיהודיה מא"י

יש להם בצד אחד שומן מגעיל ונקודות שחורות, ועוד כל מיני לכלוכים כאלה.

ובצד השני לפעמים שכבה צהובה כזאת שממש חייבים להוריד אחרת זה דוחה (זה הציפוי הפנימי של הקורקבן, איכס!!!)

 

ולפעמים יש חתיכות של מעיים וכל מיני מגעילים כאלה מחוברות לקורקבן. איכס!!!

 

את האמת, אני אוהבת קורקבנים, אבל שונאת לנקות אותם כי זה פשוט מגעיל. שלא לדבר על זה שלפעמים אני מפספסת איזו חתיכה, והחתיכה הזאת שפיספסתי תמיד תנחת אצלי בצלחת אח"כ...

 

מרתיחה המון זמן+mp8

אחר כך מזהיבה בצל ופטריות, מוסיפה קורבנים חתוכים וכבד צלוי, מעט אבקת מרק פטריות ומים.

 

מצוין כמילוי בתוך קונכיות בצק, כמנה על מצע פירה, כרוטב לבורקס/ בלינצס.

קורקבני הודו הרבה יותר נקיים, והרבה יותר קל לעבודג'ינג'ית מנמשתאחרונה

איתם מניסיון ...

 

בהצלחה