מה מכינים כמנה ראשונה לארוחה חלבית?
אשמח לעזרתכם...
מה מכינים כמנה ראשונה לארוחה חלבית?
אשמח לעזרתכם...
כי אם כן זה פחות בעיה.
אפשר להכין בורקס ברוטב פטריות,
אורז וירקות אפויים/מוקפצים
פשטידות,
לזניה.
כל מה שכתבת זה מה שתכננתי להכין למנה עיקרית ולכן נתקעתי עם המנה ראשונה
אז יש לי כל מיני רעיונות
מנה ראשונה-דגים
ואם הבורקס הוא המנה הראשונה,
אז אפשר בבוקר להגיש דגים
בתוספת:
תפו"א,
ירקות אפויים/מוקפצים,
אורז,
וכו'..
או בלינצ'ס
או סלט אטריות
או לחמניות גבינה
או סמבוסק
או נשיקות פירה במילוי ירקות
או לוותר על מנה ראשונה. זה לא חובה, בטח לא עם השפע שאת מתכננת אחרי זה
ואם אוכלים דגים, דג זה פתרון טוב. אם כי באופן אישי הייתי מכינה דג למנה עיקרית ואת הבורקס מזיזה למנה ראשונה
נשמע מעניין. אולי תשלחי מתכון? תודה.
מכינים פירה
משתדלים שיהיה פירה יחסית יבש, בלי הרבה מים. הוא צריך להיות מוצק טוב גם כשהוא חם.
מוסיפים לו שמן/חמאה/מרגרינה
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה
בעזרת מזרק גדול לקישוט עוגות או בעזרת שתי כפות יוצרים נשיקות מהפירה (כמו נשיקות של קצף ביצים). רגילות או בצורה של קונכיות אם רוצים למלא
אופים בתנור בחום נמוך במשך כשעתיים, עד שהן מזהיבות קלות.
מגישים מיד כשזה מוכן.
אצלנו לסעודה ראשונה אני מחממת את האוכל בתנור עם טיימר, אז כשאני רוצה לעשות דבר כזה לשבת אני מכניסה לתנור חצי שעה לפני שבת, ואז משאירה בתנור גם לחימום.
לא נראה לי שזה מתאים לחימום על הפלטה, רק בתנור.
אצלנו אין בכלל מנה ראשונה, שנייה וכו'... (רק מנה אחרונה...). פשוט מכינים כמה דברים (שמבוססים על קטניות וירקות) ומביאים הכול ביחד לשולחן.
והיה מעולה!
אז ככה-
הם הגישו למנה ראשונה בורקס גבינה וסלטים,
ומנה שניה בלינצ'ס גבינה (מתוק), לזניה חלבית ופסטה מוקרמת עם פטריות- והיה יותר טעים מארוחה בשרית...
בארוחה השניה היה מרק בטטה למנה ראשונה, ולמנה שניה פסטה עם טונה, תפוחי אדמה ו2 סוגי פשטידות
בקיצור, יש הרבה דברים..
בהצלחה!
ח.צ.גנטיש למישהו?
לא רק קציצות.. אבל אפשר קציצות מיוחדות![]()
תודה!
לא הבנתי איך להכין.. ובמה להחליף את הפטריות, כי בעלי לא אוהב..
תודה!

מכינים קציצות כמו קציצות בשר (1/2 קילו עוף טחון, ביצה, 1/2 כוס קמח מצה/פירורי לחם).
אופים בתנור, עדיף לכסות עם נייר אפיה, כדי שלא יתייבש, או עם מכסה (לא אלומיניום כי זה רעיל).
אפשר להוסיף ביצה קשה בתוך העיסה, אם היא בתבנית אינגליש קייק, כך שיש מספיק גובה. אחרי האפיה פורסים את הקלופס ויוצאות פרוסות של ביצה קשה יפות (שימי לניסיון רק ביצה אחת).
משהו יודע למה?
החומרים ששמתי:
75 גרם חמאה
2 ביצים
0.75 כוס סוכר
1 כוס קמח
1/3 כוס קקאו
כפית א. אפייה.
מה היתה הבעיה כאן? לא יצא מרקם של עוגיה אלא עוגה.
שמתי בחום 170 ל15 דקות.
יש יחסית הרבה נוזלים ושומן - חמאה וביצים על כוס קמח אחת. בד"כ בעוגיות רוצים להגדיל את כמות החומרים היבשים כדי לקבל מאפה יבש ופריך.
יתכן שגם דרך ההכנה השפיעה....
עם מתכון דומה, וכל הזמן חשבתי שזה בגלל האבקת אפיה, נראה לי שפעם הבאה אנסה להוסיף קמח ולהוריד אבקת אפיה...
בעזהי"ת.
איך מזייפים את הטעם של אבקת מרק פטריות? במרק, במוקרם, ודברים כאלה?
ואיך מתבלים מרק בצל בלי אבקת מרק בצל??
תודה
אני מטגנת את הבצל, מוסיפה קצת קמח (מסמיך ונותן תחושה של אבקת מרק), מערבבת קצת עם חוויג', מלח ופלפל שחור ורק אז מוסיפה מים רותחים ומשאירה להתבשל.
יוצא ממש כמו עם אבקת מרק.
עם שום, פלפל ואגוז מוסקט
לא, לא יוצא טעם של אבקת מרק, יוצא טעם של מרק בצל איכותי ותטעים
לגבי טעם של אבקת מרק פטריות: אם אפשר, אז לשים פשוט פטריות. אם לא מתאים להוסיף ממש פטריות אבל רוצים את הטעם, אז פטריות מיובשות מפוררות.
לגבי א.מרק פטריותרחלקהבעזהי"ת.
אני תמיד שמה פטריות. אבל מקופסת שימורים, (הטריות עולות טונות!). ובכל מקרה זה לא עושה מספיק טעם.
הטעם של האבקת מרק הוא ממכר, הוא לא באמת טעים.
אחרי כמה זמן בלי אבקת מרק רוב הסיכויים שתגלי שאת כבר לא מסוגלת לסבול את הטעם שלה
בעזהי"ת.
רק ב4 חודשים האחרונים אני משתמשת..
[וגם זה- החלטתי בלי אבקת מרק עוף, כי זה באמת ממכר. אבל בצל ופטריות זה משהו ייעודי שקשה לי לחקות]
ועכשיו המלאי נגמר ואני לא רוצה לחדש, מעדיפה לא להרעיל את בעלי...
מלחף פלפל לבן, ויין לבן!!
בא. מרק עוף
אם יודעים את הכמויות של התבלינים ומה נדרש, הרעל הזה ממש מיותר. אפילו לא מוסיף טעם טוב..
לכן אפשר להוסיף טיפה סוכר במקום האבקה. זה עוזר. במיוחד בפשטידות.
ויש גם אבקות ללא מונסודים וחומרי שימור.
אבל אני מתבלת מספיק טוב כך שבכלל לא חסרה לי האבקה, למה לי?
זה לא שאני "חוסכת" באבקה בשביל הבריאות. פשוט לא צריך!!!
מטגנים טוב את הבצל,בחמאה או מחמאה,
מרבחים טיפה עם קמח,
מוסיפים נוזלים-חלב או מים,ושמנת לבישול (לפי העין.)
ומתבלים ב:סוכר טיפה פלפל שחור ומלח.
לטעם פטריות-
פשוט מטגנים פטריות (גם משימורים),
מוסיפים בטיגון רוטב סויה קצת,
ואפשר גם מעט יין לבן,
מסננים את הפטריות ומוסיפים למרק..
תהנו ולבריאות.
של עלית- מממולא בקרם חלב?
השוקולד או הטרפלס?
אם השוקולד ממולא, אז זה לא נשמע לי רעיון טוב
אם הטרפלס ממולא, אשמח למתכון של קרם חלב
הולכת לבדוק איך מכינים קרם חלב 
תודה על הרעיון..
בס"ד
מתכון?
אני ממש ממש אוהבת את זה..
המתכון נורא פשוט:
500 גר׳ סוכר
250 גר׳ חלבון
ממיסים את הסוכר בחלבון בבן מארי( חשוב שהטמפ׳ לא תעבור את ה- 60 מעלות, לאחר ההמסה מעבירים למיקסר, מקציפים במהירות נמוכה ולאט לאט מעלים ומקציפים עד שמתקבל קצף נוקשה, יש שתי דרכים לבדוק אם הקצף טוב
1. בדיקת קשר עם האצבעות
2. להפוך את הקערה.
בעיקרון אפשר לראות גם כשמרימים את הבלון אם הקצף נשאר ביציבות או שהוא נוזל, לאחר שההקצפה שהמסה מתקררת, מעבירים לשקית זילוף מזלפים עיגולים או איזה צורה שרוצים ולתנור ב-110 מעלות אפשר גם על תשעים ולהשאיר יותר שעות לייבוש..
מה שאומרים היום על הצבעים האלה מלחיץ אותי..
לפחות לא אשים אותם בעצמי במאכלים..
-משה ר-מתוך שלושה, רק שפה מבשלים את החלבונים עם הסוכר ולא מקציפים ישר כמו במרנג צרפתי שזה המתכון הרגיל.
וממרנג יש מלא מתכונים לא רקק נשיקות... וזה איזה שלוש שעות בתנור על חום 100 מעלות או 50 מעלות לילה שלם
בקשר לזמן בתנור זה מאד תלוי, יש אפשרות גם לשים שעה וחצי על 110 מעלות ואפשר לייבש גם 10 שעות
חסכוני ולא תופס את התנור
רק אני לא יכולה לשאת את זה שמכינים משהו שנראה כמו צבעי גואש ואח"כ עוד צריך לאכול את זה??
תנו לי כמה שיותר בריא. כל השאר- אפילו בעיניים כבר לא עובר.
וסליחה אם פגעתי במשהו.. אבל נראה לי שגם את זה צריך להגיד.
מי שאוהב בריא שיוכל קינואה וקוואקר, רוב האנשים אוהבים לאכול דברים טעימים.
וכמו שהשף קונדיטור שלי אמר לנו פעם, כל דבר אפשר לאכול, אבל בצורה מבוקרת..
אם תטעמי 1 או שניים כאלה לא תנזקי אם תאכלי 20 כן.
גם במחשבה- שזה נקרא אוכל. כולל כל הנחשים וממתקי הגומי למיניהם.. ויש דברים שעדיף לא לפתוח אפילו באחד.
בכלל כל הנושא של תזונה תמיד עניין אותי- אוכל זה לא רק משהו שאוכלים כדי לשבוע, אלא גם לטעם ולנפש ולכן אני חושבת שיש לנו מקום בזה בתור אפילו אידיאל- למנוע מהרעלים הללו לקבל תשומת לב ורייטינג. זו דעתי, שכדאי גם לשם הטעם והצורה- להוציא אותם מחוץ למשחק. כלומר- אפילו שרוצים לאכול משהו טעים- אלה לא יהיו חלק מהאפשרויות שנעודד לכך. כל זה כחלק מחזרה לחיים בריאים פנימיים, בגוף ובנפש.
קצת התפלספתי, מאמינה שדבריי מובנים.
בין לאכול רק קינואה וקוואקר, ללאכול מרנג עם צבעי מאכל, והרבה אפשרויות ביניים
יותר גרוע מלאכול פעם ב... משהו לא בריא, תשאלי תזונאים יגידו לך שאפשר לאכול כמעט כל דבר, אבל במידה..
ב5 ימים כדאי לאכול?
או שאולי הן מקולקלות?
תודה..
הן מחזיקות חודש אחרי התאריך
מצד שני- בביצים לא משחקים, אפילו ביצה מבושלת שישבה במקרר- כמה ימים אח"כ אין לה סיכוי אצלי.. ![]()
אני הייתי מנסה. פותחת אחת לבדיקה, לפי הריח והמרקם אפשר לקבל תשובה.
לבריאות
היה לי בשר אדום קפוא בערך 3 חודשים בהקפאה קצת עמוקה (לא במקפיא הרגיל שכל הזמן פותחים אלא במקפיא מגירות שההקפאה בו יותר חזקה מהרגיל)
הפשרתי והריח נראה לי בסדר- הייתם משתמשים?
תודה רבה!
והוא ממש טוב
[גם לפני היה לנו כזה..]
הוא קצת יקר אבל..
ויתרון משמעותי-הוא תוצרת הארץ!
קיבלתי במתנה ספר מתכונים של עוגות, ובחצי מהעוגות שם ממיסים שוקולד על האש ומוסיפים לו תביצים, ומבשלים עוד קצת.
ואח"כ שמים את זה בציפוי כלומר בלי אפיה, אז זה נחשב שזה ביצים חיות? או שזה מספיק הבישול הזה עם השוקולד?
(אני רוצה לעשות לאחותי עוגה לשבת והיא בהריון אז אני לא רוצה להרעיל אותה...)
אבל לא נראה לי זה ממש עונה להגדרה של ביצים מבושלות.
בכל מקרה זה טעים - וזה מה שחשוב (יאמי)
אצלנו אין ממש חשיבות לביצים מבושלות/ לא מבושלות.
אוכלים מה שטעים לנו.
כשאחותי היתה בהריון אני מניחה שיצא לה לאכול לפחות פעם אחת אם לא יותר ביצים חיות.
לה ולאחינית המתוקה שלי- שלום.
לא צריך חגורות בטיחות, עובדה נסעתי בלי חגורה ולא קרה לי כלום...
ביצים עלולות להכיל מחוללי מחלות קשות. זה מסוכן לכל אדם, אבל במיוחד לנשים בהריון. אז בהחלט יתכן שלא יהיה כלום, אבל אם יש אז חבל.
את יכולה לדעתי לבשל את הרוטב הזה יותר זמן ממה שהם אומרים שם
עד שתהיי בטוחה שזה באמת מבושל כמו שצריך (כמובן צריך לערבב טוב תוך כדי, כדי שלא תצא לך חביתה)
ואין שום בעיה שהעובר יאכל מזה כאוות נפשו![]()
משתדלתזה מופיע במתכון הזה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4398893,00.html
מזה עושה והאם חובה??
תודה.
ואפשר לקנות לבני שמוט לתנור. הן מתחממות ומפזרות את החום טוב, וגורמות למאפה לאפות בצורה טובה יותר.
אפשר בלי. לאפות רגיל
ולהניח את הפיתות עליה כשהיא חמה.
ככה הן מקבלות "מכת חום" כזאת יותר מאפיה רגילה.
מה אתם עושים עם ארוחות צהריים בחופש הגדול?
האם אתם כל פעם מכינים מה שבא או שיש לכם נוהל קבוע מה אוכלים כל יום?
ואם כן אם אפשר לקבל רעיונות כדי שלא ישעמם אבל שלא אצטרך לבלות כל היום במיטבח...
תודה
גם מעסיק את הילדים וגם לפחות אחד יהיה מרוצה מהאוכל.
ורעיונות שלי-
בהצלחה!
יש שיטה לשים בין שני מכסים של סירים באותו גודל בערך את השומים ולנער חזק....
עובד!!!!
וגם יש כזה מין צינון מסיליקון שמרדדים בין הידיים וזה גם עובד (רק שהוא לא רטוב..)
בעזהי"ת.
ולגבי שום טרי- אנחנו שמים אותו בקערה, שופכים על זה מים רותחים מהקומקום, מחכים שהמים טיפה יתקררו ואז זה מתקלף הרבה יותר מהר..
עדיין עבודה אבל זה שווה את זה
למישהו כאן יש נסיון עם דבר כזה? איך עושים שזה לא יצא "פירה"?
חשבתי על לטגן את הירקות טיפה לפני שמערבבים עם הרוטב.
זה נראה לכם יעזור? או שלוותר על הרעיון?
תודה 
* גם טיפים מיוחדים לרוטב המוקרם יתקבלו בברכה!

אמא אדמה
חתכתי לפרוסות, בישלתי, טיגנתי ממש טיפה בחמאה (יש מצב שזה היה מיותר...), הוספתי את הרוטב ויצא טעים בטירוף!
אושר תמידימטגנת בצל, אני עושה עם שמן,
פטריות, מוסיפה את השמנת, מלח פלפל שחור ואגוז מוסקט..
אני מוסיפה גם גבינה צהובה אחרי שהרוטב מוכן, ומערבבת הרבה
בס"ד
שלום!
אני חייבת מתכונים שיש בהם גמבה בעיקר אדומה...
היום סידרתי את המקרר ויש להו כמעט 30 גמבות כשאנחנו בערך 5 אנשים בבית![]()
אז ממש אשמח למתכונים...
סתם לזלול עם גבינה,
להכין עם דג כלשהו. (דג אמנון הולך מצויין עם גמבה ובצל מטוגן בתנור ורוטב כלשהו)
סלט גמבות קלויות עם שום. (ושמן זית ולימון ומלח ופלפל וכמון)
סלט ירקות.
וממולאים כמובן..
יש לי גם מתכון למרק פלפלים אדומים קלויים שאני רוצה לנסות מתוך הספר "רק מרק"
אני לא אעתיק את המתכון (אני לי כוח) אבל בגדול, קולים את הפלפלים, מקלפים
מטגנים בצל, מוסיפים את הפלפלים, מוסיפים אח"כ מים ותבלינים, מבשלים, מרסקים ומוסיפים שמנת.
צריך בשביל זה 3 ק"ג פלפלים ל6 מנות.

הכנתם פעם?
יש לי קצת ושמעתי שאפשר לשים אולי במרק עוף. זה נכון?
יש משהו שצריך לעשות איתם קודם?
וכמה זמן אמורים לבשל אותם? יותר\פחות מסתם עוף?
בס"ד
והשתמשתי בהם או כתוספת לרוטב לאורז, או בתוך בצק פילו.
ואז לבשל במרק/ ברוטב פטריות- יוצא מעדן!!
הם מלוכלכים מאוד
וצריך לבשל אותם הרבה. אני משתמשת בסיר לחץ ומבשלת משהו כמו 45 דקות מרגע שיש לחץ.
ואחרי זה לרוב אני מכינה להם רוטב פטריות טעים. המון עבודה, אבל הילדים שלי ממש אוהבים, אז זה שווה לי את העבודה.
מתאים מאוד גם לתבשילי קדירה.
אם רוצים למרק כדאי קודם לבשל רק אותם ואז להוסיף את הירקות וכו'
אבל מה הכוונה שהם מלוכלכים?
צריך לחתוך מהם משהו?
את אלו כבר הכנתי אבל שאדע להבא...
שטפתי אותם במים ופשוט שמתי במרק עוף ואספתי את הקצף לפני שהכנסתי את הירקות כמו שאני תמיד עושה. נראה לי יצא סביר.
יש להם בצד אחד שומן מגעיל ונקודות שחורות, ועוד כל מיני לכלוכים כאלה.
ובצד השני לפעמים שכבה צהובה כזאת שממש חייבים להוריד אחרת זה דוחה (זה הציפוי הפנימי של הקורקבן, איכס!!!)
ולפעמים יש חתיכות של מעיים וכל מיני מגעילים כאלה מחוברות לקורקבן. איכס!!!
את האמת, אני אוהבת קורקבנים, אבל שונאת לנקות אותם כי זה פשוט מגעיל. שלא לדבר על זה שלפעמים אני מפספסת איזו חתיכה, והחתיכה הזאת שפיספסתי תמיד תנחת אצלי בצלחת אח"כ...
אחר כך מזהיבה בצל ופטריות, מוסיפה קורבנים חתוכים וכבד צלוי, מעט אבקת מרק פטריות ומים.
מצוין כמילוי בתוך קונכיות בצק, כמנה על מצע פירה, כרוטב לבורקס/ בלינצס.
איתם מניסיון ...
בהצלחה