שרשור חדש
ארגונומיה במטבחצ'ס1

לקהילת הפורום שלום

 

לפני כשנה נישאתי בשעה טובה והתחלתי לבשל באופן רציף.

קודם לכן לא כל כך יצא לי לבשל..

במהלך השנה התחלתי לסבול מכאבי גב תחתון חריפים מאד והרופא אומר שיתכן וזה עקב העמידה הממושכת במטבח.

 

מישהו חווה תופעה דומה של כאבי גב בגלל עמידה ממושכת במטבח?

איך מתמודדים עם זה? טיפים לבישול "נכון" מבחינה ארגונומית?

 

 

תרגילים לגב, שרפרף גבוהכלנית1

אם הכאב הוא עקב עמידה ממושכת, נסי לשבת עד כמה שאפשר. אם את עומדת הרבה ליד השיש, קני לך שרפרף גבוה ותשבי עליו גם כשאת ליד השיש.

כדאי שתבדקי אפשרות של תרגילים לכאב (למשל, בשיטת אלכסנדר, פאולה וכד'). אפשר לקבל רופא ממיין דרך קופות החולים שייעץ לך מהי השיטה המתאימה וללכת לטיפולים במחיר מוזל (עם ביטוחים משלימים) דרך קופת חולים.

 

חשוב שתבדקי גם איך את יושבת ליד המחשב. לפני כמה שנים יצא ספר על נזקי המחשב, ויש גם ספרים עם הדרכה. נצלי את היום האחרון למבצעי שבוע /חודש הספר מחר!

היה לי גםפעימה

בס"ד

 

נעליים טובות-מאוד מאוד עוזר.

צריך שהשיש יהיה בסביבות גובה המותניים ולא יותר/פחות, גם הכיור שלא יהיה עמוק מדי-אם הוא עמוק אפשר לסבן את הכלים על השיש אחרת את צריכה כל פעם להתכופף לכלי הבא...

אפשר בהחלט לקחת את הירקות לשולחן עם שקית זבל ולחתוך/לקלף שם כשאת יושבת.

להתכופף עם הברכיים ולא עם הגב

לשתות הרבה תוך כדי

ולשבת לנוח לכמה דקות פעם בשעה בערך

 

בהצלחה

מוכרמודדת כובעיםאחרונה

 

לנעול נעלי ספורט בזמן העמידה במטבח הקל עלי מאוד!

סלט פירות מרענן..שירת ה'

אני יודעת שכביכול זה סופר הפשוט..

והכל זאת, יש לזה איזה מתכון או משהו מיוחד שכדאי להוסיף?

תודה

מהו שאפשר להוסיף-~א.ל

חמוציות, אגוזי מלך, יש שמוסיפים קצת מיץ או פרי סחוט כמו תפוז..

 

אפשר להוסיף גם קצת יין.בין השורות
^^^^^ואגוזים קצוצים.הלליש
שקדים, תמריםיעל מהדרום
צימוקיםקשת
מיץ ענבים בתוך סלט הפירות, או ג'לי מעליוכלנית1
רימונים זה מעולה..אמא שלה
פקאנים סינים.קצפת
קצפת!! חותכים סלט מכל מיני פירות ומעטרים בקצפת!!קשורה=]]
מיץ כלשהו, ליקר, לימון, סוכר, אגוזים..מירי ט.אחרונה
הכנתי לשבת את העוגה הזאת-חילזון 123

http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/sweets/Article-d57bf242a4f2d31006.htm

החלפתי את החמאה בשמן

ואת החלב בסתם מיץ ויצא ממש טעים.

מומלץ.

 

תודה על ההמצלה .. !אפרת..=]אחרונה
הסוד!!!מנדולינה

טוב, הגיע הזמן לחשוף את הסוד, קדימה.......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

איך למען ה' מכינים אורז לבן????????

תמיד יוצא לי דביקי, עיסתי, מגעיל בטירוף!

מי יגלה לי את הסוד!??

מקווה שזה יהיה לפני שבת

תודה לך!מנדולינה

אני מתה על האתר שלה, לא חשבתי לנסות..

אני מוכנה לשמוע עוד טיפים, ובע"ה אחרי שבת אעדכן מה קרה בסוף!!

באלגנטיותאריק מהדרום
אני עושה ככה~א.ל

קצת שמן, אחר כך מניחה את האורז השטוף, ומערבבת היטב. מוסיפה מלח

כשמתחמם קצת- שמה מים מעל גובה האורז,

סוגרת מכסה ולא נוגעת עד שמוכן.חיוך

הוא מוכן כאשר אין מים מצד אחד, אבל מצד שני עדיין נשאר קצת, כי הספיחה שלו ממשיכה גם אחרי שמכבים את האש.

 

וכשמוכן, לא מכניסה כף ומערבבת אלא ממתינה עד שיתקרר טיפה.

 

ב"ה לא יוצא לי דביק ועיסתי..

אורז בסמטי הודי יוצא ממש יפה אחד-אחדיעל מהדרום

לק"י

 

בכל מקרה אני מבשלת ככה:

מטגנת קצת את האורז בשמן, מוסיפה מים רותחים בכמות של פי 2 מהאורז (על כל כוס אורז- 2 כוסות מים), מוסיפה מלח ומבשלת.

אני טועמת כדי לבדוק אם האורז כבר מבושל (בשלב שכבר המים כבר נספגו).

אחרי הבישול אני מכסה במגבת ומעל במכסה.

 

נראה לי שגם לפתוח את הסיר אחרי זמן מה ולערבב ואז להשאיר פתוח- יכול לעזור.

הנה הסודבת 30

גיליתו אותו אחרי כמה שנים שבהם בעלי היה מתקשר בחשאיות לאמא שלו :"אמא, תכיני אורז, אנחנו באים"..

 

מרתיחים בסיר מים בכמות  כפולה מהאורז וקצת שמן. (אם בא לך משהו מיוחד- אז גם קוביות של עגבניות וגזר).

כשהמים רותחים מוסיפים את האורז, לא שטוף, למים, ומוסיפים מלח לפי הטעם וכוזברה ירוקה יבשה. (לא חייבים כוזברה, אבל זה משהו משהו. אפשר גם בזיליקום.). נותנים לזה לרתוח ואז מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כ15 דקות. אחרי שזה מוכן מכבים ונותנים לאורז לנוח קצת בסיר.

הסוד הוא לעשות בדיוק לפי ההוראות!!שואפת למעלה..!
אבל בדיוק! לא לנסות להיות חכמים ולשטוף או לערבב..
תאמיני לי שהסינים יודעים הכי טוס להכין אורז!
אני עושהלפי ההוראות ויוצא לנ מעולה ממש!!!

אחד אחדרחובותית

אז ככה,

אחרי ברורים ארוכים ארוכים.

דבר ראשון, חייבים לשטוף את האורז במסננת - בזרם מים. זה מסיר את העמילן שבאורז וככה הוא יוצא לא דביק.

אם רוצים להדר, אפשר להשרות את האורז 10-15 במים ואז לשטוף. אבל אסור יותר מידי כי אז הוא קצת מתפורר

.

דבר שני, אורז מסוג יסמין הוא גם יחסית זול אבל תמיד יוצא מוצלח מאד.

 

דבר שלישי, האורז חייב להיות טרי כדי שיצא מוצלח כלומר: שמריחים את האורז אסור שיהיה לו ריח אבקתי, זה רק מנסיון...

לקנות מחברה טובה ומחנות שיש תחלופה גבוהה של סחורה.

 

דבר רביעי, היחס בין המים לאורז הוא כוס אורז לכוס וחצי מים.

 

שלבי הכנה:

שמים שמן בסיר ומטגנים בו את האורז השטוף . אם האורז טרי יש ריח דומה לפופקורן.

מוסיפים את המים (מי ברז) מוסיפים לכל כוס אורז כפית מלח. מערבבים פעם אחת סוגרים את הסיר , מנמיחים את האש . כ-20 דקות על אש נמוכה . והאורז מוכן. המים נספגים וכיאילו יש חורים באורז...

 

בהצלחה ושבת שלום.

נ.ב. -זהו אורז בסיסי. לאורז פרסי ישנה שיטה אחרת להסיר את העמילן ע"י בישול ראשוני של האורז בהרבה מים, שפיכת המים עם העמילן ורק אח"כ מבשלים עם התבלינים, עלים ומי שמכיר עם הת"א בתחתית.

חידשת לי כמה דברים! רואים שפרסים יודעים לבשל!ממעוף הציפור

הסוד הגדול הוא: ;)בוביק
כדאי לשטוף את האורז.

אח"כ לטגן אותו בקצת שמן- זה מונע ממנו להידבק.

על כל כוס אורז- כוס ושליש מים.

לתת למים לרתוח, אח"כ להנמיך את האש ולבשל 1/4 שעה- 20 דק'.

לכבות את האש, להוסיף כ1/4 כוס מים ולהשאיר את המכסה סגור עוד 10 דק' בערך.

בשלב הזה אפשר להוסיף צימוקים וכו'.

לבריאות

תודה לכולם!!מנדולינה
בע"ה אעשה ואצליח
תודה על ההתייחסות ושניאותתם לחשוף את הסוד!!
שבת שלום
מעולה! ועכשיו בבקשה אותן תשובות אבל על אורז מלא!ברווזה
לטגן,להוסיף בדיוק מים. וסוף הבישול לתת5-7 רק באדיםdvorayo

להוסיף בדיוק מים. לכסות טוב (אני מכסה בנייר כסף ועל זה סוגרת טוב תמכסה)

וסוף הבישול לתת5-7 רק באדים כלומר לסגור תאש ולתת לו לסיים תבישול עוד כמה דקות רק באדים.

 

 

מנסיון יוצא אחד אחד ולא רק בסמטי..

האורז מתבשל לו...מנדולינה

 

נכון שאתם מתים מסקרנות לדעת איך יצא???

אני כן  

 

אם יצא טוב אני אגלה לכם בעצה של מי השתמשתי!

שעבסס

יצא הרבה יותר טוב מתמידמנדולינה

 

אבל לא מושלם, נו שויין..

 

השרתי, סיננתי, טיגנתי, הוספתי מים (1.5 לכל כוס), מלח פלפל, הבאתי לרתיחה, כיסיתי, הנמכתי תאש, 20 דק, ואז 5 דק השארתי מכוסה!

 

שבת שלום ותודה לכולם!!!!!!!!!!!

טיפ מבחורdb81

כשהייתי רווקה בסעודת שבת של רווקים סיפר לי בחור אחד כיצד יוצא לו אורז אחד אחד.

האמת זה עובד מצוין.

 

שוטפים את האורז.

אני לא אוהבת שמן ולא מוסיפה אותו.

מכסים בכמה מים שרוצים ומרתיחים (על הגז או במיקרוגל)

כאשר רותח, שופכים את כל המים עם העמילן (הקצף הלבן)

מכסים את האורז במים רותחים (רק מכסים ולא יותר)

ומבשלים עד שכל המים מתאדים - כרגיל.

 

יוצא מצוין.

 

 

בתאבון

מתה על אורז! אני מכינה, ויוצא לי תמיד אחד אחד...אדם נוף מורשתו

בס"ד

 

(אגב, לא שוטפת אותו לפני. תשאלי שפים והם יאמרו לך לא לשטוף כי צריך את העמילן)

 

בוררת כמובן. מחממת שכבה דקה של שמן בסיר, אם רוצים מטגנים בצל ושום.

 

שמה בסיר את כמות האורז שאני רוצה, תוך ספירה מדוייקת של מספר הכוסות של האורז.

 

מטגנת את האורז, כולל לערבב אותו, עד שהאורז משנה צבע לצבע לבן אטום.

 

בשלב הזה מוסיפה מים (מהברז), בכמות בדיוק כפולה מכמות האורז. (על כל כוס אורז 2 כוסות מים)

 

מוסיפה מלח, פלפל, שום גבישי ומה שרוצים...

 

בכף נותנת ערבוב קל של האורז עם המים.

 

עכשיו אני מכסה את האורז במכסה ולא פותחת אותו יותר, מביאה לרתיחה על אש גבוהה ואז ממשיכה לבשל על אש נמוכה עוד כמה דקות, (5-10) ומכבה את האש.

 

לא מורידה את המכסה! נותנים לאורז להמשיך להתבשל באדים עוד 10-15 דקות.

 

בתיאבון!

 

אגב, המתכון הזה מתאים לאורז לבן, פרסי, בסמטי וכו'.

 

לאורז מלא במקום 2 כוסות מים שמים 2.5 כוסות מים על כל כוס אורז.

 

 

גיליתי את הסוד לאחרונה - אבל זה קצת שערורייתי...יעל262626

קניתי את האורז של סוגת "פרסי קלאסי". יצא אחד-אחד כמו שבחיים לא יצא!

בד"כ הייתי מתקמצנת... אבל זה היה במבצע ופרגנתי לנו.

השבוע קניתי "אורז תאילנדי" של סוגת- שהיה במבצע אטרקטיבי ביותר- 4 ש"ח בלבד לאריזה (רמי לוי...) ולבעסתנו- ממש לא יצא אחד-אחד, אבל גם לא כזה רע.

 

אגב, גם אני שוטפת את האורז ומסננת,

מקפיצה קצת בשמן וכורכום (שיצא צבע יפה).

יחס של כוס אורז- כוס וחצי מים.

 

אם סוגת יקר לכם מדי- לדעתי ממש לא נורא אם האורז יוצא יותר בגוש. הטעם עדיין טוב מאוד.

שמיר קצוץ/תירס/אפונה...zmil
כתבו פה הרבה דברים נכונים,בקיצור:כרמי

3 הדברים שלדעתי הם ה"סוד"

1. לטגן את האורז במעט שמן לפחות 2 דקות לפני שמוסיפים את המים

2.בסיום הבישול (20 דק' בישול לאחר הרתיחה) לא לפתוח את הסיר!!! לתת לאדים "לעבוד" בסיר סגור לפחות רבע שעה

3.כשפותחים, לפורר קצת את האורז עם מזלג

כנראה שלכל אחד יש שיטה אחרת ולכולם זה עובד אודי-האחרונה

אני אולי חוזרת על אחרים אבל בגלל שמנדולינה עבדה לפי שיטה אחרת אני אציע לה לנסות את שלי...
א- רק אורז של סוגת.
ב- להכין בדיוק לפי ההוראות שעל האריזה (כמו שהיתה אחת פה שכתבה).

שלוםהלליש

אני צריכה מתכון לעוגת שוקולד עם ציפוי שוקולד שווה,

 

אבל פרווה

 

תודה רבה!!!

זה בסדר עם ריצ'? אם כן יש לנו מתכון מעווולה...אביה*
תמסרשי לי אם כן כי אני לא כל הזמן פותחת לראותאביה*
אין לנו ריצ'.... חבלהללישאחרונה

אתם יודעים אולי על הציפויהזה עם שוקולד וביצים- איך עושים את זה?

 

תודה!!

לזניה פרווהעלמא1234

בס"ד

 

אהלן,

יש למישו רעיון למילוי ללזניה פרווה.. ??

רוטב, פטריות, זיתים, בצליעל מהדרום
לא הכנתי,אבל אפשר עם טונה.או חצילים...רוני בלילהאחרונה
מתכונים עם קוטג'!!נדנדה כתומה.

כ-ל דבר.

 

אני ממש חייבת..

 

[ישלנו מלאמלא קוטג' שהוא טיפה חמוץ אבל באפיה וכו' הוא יהיה אחלה.. ונמאס לנו מלזניה]

פשטידה יאמיקצפת

3 כוסות פיצפוצי אורז

3 בייצים

3 כפות א.מרק בצל

2 קוטג'

רבע חמאה מומסת [אני ממירה בשמן וזה מעולה]

לערבב תבנית קטנה ולתנור.

אפשר להניח פרוסות דקיקות של בצל מעל הפשטידה ליופי

עם א. מרק פטריות זה עובד או ממש לא?פלפלתי

ואם לא - אז מה שמים במקום א. מרק בצל שאין לי?

הממ...למה שלא יעבוד...קצפת

כנראה שתצא פשטידה בטעם פיטריות, המרקם אמור להישאר זהה.

אני תמיד מכינה עם פטריות משימורים...חיהלבאחרונה
או עם תירס.
זו אחת ה-פשטידות...
כדורי קוטג'יעל מהדרום
מה זה כדורי קוטג'?נדנדה כתומה.
מתכון לכדורי קוטג':יעל מהדרום

 

המצרכים:

1. 1 קוטג'

2. 2 כוסות קמח

3. 1 חבילת מרגרינה (מחמאה)

4. מעט מלח

5. זיתים

6. פירורי לחם

 

- ממיסים את המרגרינה.

- שמים בקערה את הקמח, הקוטג', המרגרינה, המלח ולשים.

- לוקחים זית ועוטפים אותו עם חתיכת בצק.

- מצפים בפירורי לחם.

- אופים בחום בינוני במשך כשעה, עד שהכדורים מזהיבים.

 

אפשר להמיר בשמן?נדנדה כתומה.
אין לי מושג..אולי תנס להמיר חלק בשמן?יעל מהדרום
יש לי מתכון דומה עם גבינה והמרתי בשמןקצפת

אף פעם לא ניסתי אותו עם מרגרינה כדי לדעת אם הוא פחות מוצלח.

בסוף המרתי בשמן, ויצא ממש טובנדנדה כתומה.

[אבל צריך פחות שמן ממה ששמתי.. שמתי 3/4 כוס, ולדעתי 12 כוס שמן יספיק..]

 

אחיות שלי נהנו מאוד!

תודה

בכיף..ותודה על ההמרה! שנדע..יעל מהדרום

לק"י

 

הכנתי את זה בסה"כ פעם אחת.

בורקס או סמבוסק עם קוטג וזיתיםשרבוב
יענו למלא בצקעלים בקוטג' וזיתים?נדנדה כתומה.

נשמע ממש מתאים לי

 

יש עוד דברים שמוסיפים? איך מכינים?

 

תודה!

 

בדיוק עכשיו סיימתי גביע קוטג' לבדרוני בלילה
אני גם עושה אתזה..אבל אני מפונקת..נדנדה כתומה.

ברגע שהוא קצת חמוץ כבר אינמצב שאני נוגעת בו..

כן! ואין לי עוד רעיונותשרבוב
בשבוע שעבר עשיתי ניסוי ויצא לי נחמד -אמא אדמה


רוטב לפסטה עם (המון) בצל ועגבניה מטוגנים, רסק עגבניות, זיתים שחורים ו... גביע קוטג'!

 

רציתי להכין משהו חלבי שלא יהיה שומני כמו פסטה מוקרמת, ולמרבה הפלא העניין יצא טעים למדי

 

אני צריך לקנות מיקסר חדשמיסטר דום

ואני ממש מתלבט על איזה אתם ממליצים?

מג'ימקסמושיקו
נגיד לעוגה רגילה של 6 ביצים הוא יהיה טוב ??מיסטר דום
מה התקציב?-משה ר-
עד 4500 שקלמיסטר דום
אז אני ממליץ-משה ר-

על המיקסר הזה, הוא עולה בסביבות ה-2000₪, יש לי אותו למעלה משנתיים, הוא אחד הטובים שיש..

קנווד גדול - הכי שווהט'

עם שומרים עליו ודואגים לנקות אותו ולא לדפוק אותו הוא מחזיק גם עשרים ושלושים שנה

 

 

בניגוד לאלה שמעלי, כבר לא ממליצה על קנוודאני ירושלמית

יש היום מיקסר חדש בסכום של כ3000 ש"ח ומעלה (אבל לא מגיע ל4000)

 

יש לו מנוע ענק ועוצמתי ואפשר ללוש בו 2.5. ק"ג קמח בלי חשש! (הקנווד הגדול שלי כמעט הלך מזה... לאחרונה אני נוהגת בו בכפפות של משי, ב"ה בינתים הוא מתפקד... והוא בסה"כ בן 4)

 

לא זוכרת את שמו... אבל אם תגגל בטוח תמצא.

 

גם בחנויות חשמל תברר ויגידו לך.

 

אני בינתים רק חולמת עליו.... (עיקר בגלל החלות.. איך אני מתגעגעת להפרשת חלה בקלות)

 

אגב, הקיימקס ששדרותי המליץ עליו, ראיתי פירסום עליו לאחרונה ב1500ש"ח.

 

בקיצור, לך לחנות חשמל טובה ואמינה! ותברר...

הנה לדוג' המיקסר החדש של בוש:אני ירושלמית

 

 והם מפרסמים שמלכתחילה הוא יכול ללוש בצק של עד 4  ק"ג!

 

נזכרתי מה שם המיקסר של חלומותי: דאבו (DAVO) הוא עוד יותר חזק! יכול ללוש עד 4.5 ק"ג בת אחת!

 

בקיצור, אני הייתי הולכת על משהו יותר חזק שהחברה נותנת לו אחריות לשימוש הזה. לדוג' קנווד לא מתיימרים לטעון לכך בכלל... המנוע של המיקסר מחייג'ור, של דודה שלי הלך, בגלל לישה של בשר (כן, כן לקציצות... היא משתמשת במיקסר...) והנציגה של החברה טענה שזה לא מיועד ללוש כמות גדולה אלא רק של עד ק"ג אחד!

 

 

בקיצור, אם כפי שאתה אומר, אתה מוכן להשקיע 4500 ש"ח, לך על משהו מקצועי!  ולא, קנווד לא מקצוועי.. הוא בייתי לטוב ולרע.

 

בחירת מיקסר תלויה בהמון דברים, לאו דווקא בלישה-משה ר-

אז אם עיקר השימוש הוא בצקים, סבבה.

אבל קחי בחשבון שיש מיקסרים שהם פחות טובים להקצפה, לדוגמא כאלה שהבלון רחוק מהקערה, ולא ניתן להקציף כמויות קטנות של ביצים או שמנת, ויש עוד דברים..

המיקסר שהבאתי, הוא מיקסר שמשתמשים בו הרבה קונדיטורים, וגם בתכוניות בישול הוא מככב המון, הוא נחשב אחד הטובים בשוק, אז המגרעה שלו שלו זה רק הלישה, זה לא כזה נורא מבחינתי...

זה שהוא מככב, לא אומר כלום...אני ירושלמית

ואני מכירה את קנווד מעולה! עוד מאז היותי קטנה.... הקיימקס, הוא בעיקר יפה! לא הרבה יותר מזה...

 

אגב, לקנווד יש מיקסר מאד משוכלל שכולל גוף חימום בקערה, וזה באמת מוצר על, שעוזר בהכנת קרמים כמו פטיסייר וכד'. אבל הקיימקס, הוא קנווד רגיל בעיצוב מושך. זה הכל.

 

לקנות מיקסר בשביל להקציף כמות קטנה נראה לי ביזבוז..

 

 

אישית אני חושבת שבשביל מי שאוהב לאפות מיקסר שיכול ללוש בלי בעיה זה יתרון עצום. לא רק לחלות לשבת, אלא גם לעוגות שמרים ולחמים לדוג'.

 

אבל כמובן זה באמת תלוי למה הוא צריך את זה.

 

והבעתי את דעתי שאני לא ממליצה על קנווד. למרות שגדלתי עליו, ויש לי אותו כאמור.

ראיתי את הDAVOמיסטר דום

והוא נראה קטלני ביותר השאלה אם הוא לעוגות רגילות של בית נגיד עד 6 ביצים הוא יהיה טוב ??

לזה באמת אין לי תשובה. תשאל את מי שמכיר...אני ירושלמית

איזה כייף לך, שיש לך תקציב מכובד כזה!

במקביל למיקסר גדול כדאי להחזיק גם מכשיר קטןכלנית1

מי שיש לו מקום וגם תקציב, מומלץ שיחזיק בנוסף למיקסר הגדול והכבד גם מיקסר "יד", או מיקסר בגודל קופמקטי לאפיה ליום חול וישתמש במיקסר הגדול ללישת בצק לחלות וכד', מה שמצריך מיקסר רב עצמה. לעוגה קטנה מאד לא נוח להשתמש בקערה הענקית, היא גם לא מתאימה להקצפה של מעט ביצים וגם חבל על החשמל.

 

מיקסר פיליפס- אם לא אופים עוגות ענקיות, ולא לשים מעל קילו, המיקסר הזה טוב, לא תופס מקום על השיש, כי הוא בסדר גודל רגיל ולא מהענקים. ללישת חלות אני משתמשת במצב ידני, או לשה ביד. המחיר כ-550 ש"ח. הבסיס והקערה מפלסטיק, ולכן איננו כבד. לדעתי, אם לרוב אופים עוגות קטנות 3-4 ביצים, או מכינים עיסה קטנה עד קילו, אפשר להשתמש במיקסר קטן.

 

 

ואני חושבתיהודיה מא"י

שאם אתה רוצה מיקסר בעיקר לעוגות ביתיות של 6 ביצים אין שום סיבה לקנות מיקסר באלפי שקלים. מיקסר ידני קטן ב300 ש"ח יעשה את העבודה מצוין ויהיה נוח יותר לשימוש

הנוחות משחקת פה תפקיד חשוב-משה ר-

כשמכינים עוגה הרבה יותר נוח לשים את הקצפת וקערה להפעיל את המיקסר ובינתיים להמשיך עם שאר הדברים מאשר לעמוד ולהתחיל לסובב את זה.

ואם זאת הקצפה ארוכה, כמו במרנג אז בכלל..

אני לומד קונדטוריהמיסטר דום
ככה שזה לא רק לעוגות קטנות זה גם
ויש לנו מיקסר קטן שמתחבר על קערה ואני לא מת על זה של קנווד .... אני אוהב את הגדול והמאסיבי שיש לנו ...
הרבה יותר קל ונוחיהודיה מא"י

לשימוש פשוט, מיקסר קטן וקומפקטי שנוח לאחסן, וקל לשלוף כשרוצים להשתמש.

ואפילו אם מידי פעם רוצים להכין איזה מרנג, זה עדין לא מצדיק קניה והחזקה של מיקסר גדול ויקר כ"כ.

אז כמובן מי שהצורך שלו הוא יותר מסתם עוגה לשבת ומרנג מזדמן (כמו מי שלומד קונדיטוריה למשל...)

 

לי יש מיקסר ידני של פילפס, הוא עונה מצויין על צרכי ההקצפה הבייתים, במיוחד שהמטבח שלי קטן, ולא ממש מאפשר להניח על השיש באופן קבוע מיקסר גדול. אז אני מניחה שכשיהיה לי בית עם מטבח גדול יותר, אשמח למיקסר רציני יותר, מאחר ואני בהחלט אוהבת לאפות גם עוגות שונות, וגם עם בצק שמרים.

שני דבריםמיסטר דוםאחרונה

א. יש לנו גם וגם גם קנווד גדול וגם קנווד קטן ... וזה לא נח הקטן כמו הגדול..

ב. אני לא עושה רק עוגות הקצפה אני עושה מרנגים סולת וגו'...

^^^^^^^^ יהודיה הכי צודקתפופקוו
"חביתת הכל"אריק מהדרום

מכירים את המושג הזה? מתכון של סטודנטים תפרנים שבסיסו הוא שני ביצים וכל מה שמצליחים למצוא במקרר ובמזווה.

פשוט שמים שמן, שתי ביצים ומתחילים לפתוח ארונות ומקרר, יצא לכם לטעום?

 

עכשיו מה קורה כשהמקרר שלכם מאתגר אתכם?

אתם פתאום מוצאים עגבניה, גזר, זיתים, פלפל חריף, ענבים, קופסת אננס משומר, חציל, צנצנת סחוג, אבקת אפיה וטיפות לאף.

אתם הולכים על זה?

בעכס.מירי ט.
נו, נהדר!דינה ל.
חביתה עם עגבניה וקצת סחוג/פלפל חריף,
חציל קלוי במקרר,
גזר לכירסום,
שלושה זיתים לקישוט,
ולקינוח אננס
סעודה לתפארת!

בתאבון
לא הכל ביחד אבל חלק גדול יכול ללכת טובחילזון 123

למשל- זיתים, פלפל, גזר מגורד, עגבניה יכול להיות טוב ביחד.

גם חציל זה סבבה למי שאוהב (אני שונאת חציל)

אננס??? ענבים??מעפר אני באה

יאק!!!

זה לא הולך עם ביצים!המום

מנצלשת...אשמח לרעיונות.....עיצובית

אני צריכה באמת רעיונות לגיוון מה לשים בתוך החביתה?

מה שאני שמה זה:עגבניות בצל ובצל ירוק וכל מיני תבלינים כמובן

אשמח לרעיונות...

תודה

גבנ"צ, פרמז'ן, פיטרוזיליה קצוצה, חתיכות של נקניק.-משה ר-
זיתים,קוט'ג ותבליניםיהיה טוב
אשמח לעוד רעיונות שלא חשבתי עליהם...עיצובית
פטריות, קוביות גמבהחילזון 123
על אננס וטיפות לאף הייתי מוותרתהלליש
למה? איך זה יהיה טעים???מודדת כובעים
אננס באמת איכס..אבל טיפות עיניים? את שפויה? טעים!!מירי ט.
טיפות לאף?????!!!!פופקוואחרונה
רוטב שום ביתידןדן2

יש מתכון?

אפשר עוד רעיונות?קצפת
כן!בין השורות

2 ביצים

כף סוכר

כפית מלח

כף מיץ לימון

4-6 שיני שום.

 

כוס שמן

אם רוצים- קצת פלפל שחור

 

בבלנדר מוט טוחנים את כל הרכיבים עד השום, כולל.

תוך כדי מוסיפים כוס שמן (הכי טוב סויה).

 

אם התוצאה מידי מוצקת יש להוסיף מעט מים,

אם התוצאה מימית יש להוסיף עוד שמן.

תודה רבה לכל המשיבות (משיבים...?)דןדן2אחרונה
למישו פה יש רעיון לעוגה שאפשר להכין בממש קצת זמן??במבה!!!

עוגה קלה כאילו...תודה מראש..

מחפשת מתכון לעוגיות שושנים של דנית סלומון-יש לכן?!בשמחייס1

העניין שיש לי מתכון אבל עם מרגרינה ושמעתי שלדנית יש ספר עם מתכון על בסיס שמן....

אשמח למי שיש- שיעתיק לי לפה...

תודה

את מתכוונת לעוגיות שמרים?יהודיה מא"יאחרונה

שרשור התבלינים הגדול - צבעים/שמות/טעמים/סוגיםט'

איזה תבלינים מככבים אצלכם במטבח?

 

באיזה תבלין אתם משתמשים הכי הרבה?

 

לפי מה החלטתם להשתמש בתבלין כזה או אחר?

 

באיזה תבלין בחיים לא תשתמשו?

 

המלצה לתיבול מענין:

 

 

 

 

מצאתי באינטרנט רשימת תבלינים - מן הסתם אין פה את כולם - אז מוזמנים להוסיף יאמי

 

Nutmeg

אגוז מוסקט

Oregano

אורגנו

Marjoram

אזובית

Arugula

ארוגולה רוקט

Basil

בזיליקום

Onion

בצל

Chive

בצלצל

Cardamon

הל

Ginger

זנגוויל

Saffron

זעפרן

Fenugreek

חילבה

mustard

חרדל

Tarragon

טרגון

Thyme

טימין

Coriander

כוסברה

Turmeric

כורכום

Cumin

כמון

Celery

כרפס

Caraway

כרוויה – קימל

Mace

מייס

Salt

מלח

citric salt

מלח לימון

Mint

נענע

Bay Leaves

עלי דפנה

Parsley

פטרוזיליה

Pepper

פלפל

Chile Pepper

פלפל אדום

Allspice (Piment)

פלפל אנגלי

Paprika

פפריקה

Poppy

פרג

Cloves

ציפורן

Capers

צלפים

Chuli Powder

צ'ילי – אבקה

Thyme

תימין

Curry Powder

קארי

Cinnamon

קינמון

kummel

קימל

Camomile

קמומיל

Rosmary

רוזמרין

Garlic

שום

sesame

שומשום

Fennel

שומר

Dill

שמיר

vanilla

 

תבלינים נוספים-יהיה טוב

 

חווי'ג- גיליתי שהוא ממש מוסיף טעם טוב למרק.

 

תבלין לדג

 

תבלין לקציצות

אלו לא תבלינים, כי אם תערובות תבליניםיהודיה מא"י

אני מוסיפה את הבזיליקום למבחר עצום של מאכליםמשיח עכשיו!

פסטות, טחינה, גבינה, חביתה, עוף, תפו"א, אורז לבן, וכו'

וואו! אני מריכה כזה שרשור! דינה ל.
המטבח שלנו כזה משמים מבחינת תבלינים
מלח פלפל פפריקה... וזהו. אבא שמרן עד הירמת תבשילים שמתובלים מעבר.

ואני אוהבת ריחות, צבעים וטעמים עזים! אבל אין לי שמץ (!) מה מתאים למה כמה ואיך.

אז- תפדלו!

ותודה!
אני גם צריכה לענות ט'

איזה תבלינים מככבים אצלכם במטבח? - פפריקה מתוקה, פלפל לבן והכמון שולט ביד רמה מלך

וחוץ מזה יש פלפל שחור, קארי, חוואג', אבקת שום, בזיליקום, אורגנו ואולי עוד כמה שאני לא זוכרת.

 

באיזה תבלין אתם משתמשים הכי הרבה? - מן הסתם בכמון. בטחינה, באורז, בפסטות ואפילו בסלטים.

 

לפי מה החלטתם להשתמש בתבלין כזה או אחר? אני אוהבת להמציא דברים מוזרים במטבח וככה אני מגלה תגליות טעימות

 

באיזה תבלין בחיים לא תשתמשו? קינמון. לא מסוגלת להריח את הדבר הזה מת

 

המלצה לתיבול מענין: כשמכינים תפו"א בתנור ומתבלים בהרבה פפריקה ומלח - כדאי להוסיף קמצוץ של רוזמרין - זה נותן טעם נפלא!!

רק באמת להזהר שיהיה מעט מאוד כי אחרת זה ממרר את חיי התפודים חצי חיוך

 

 

מתחשק לי לגוון - מחכה לרעיונות שאני לא מכירה

 

 

 

רוזמרין אפשר להוסיף גם לציפוי לשניצלדינה ל.
בקטנה.
משדרג את הטעם והריח
אצלנו-משה ר-

א. פפריקה חריפה/מתוקה, כורכום, כמון, פלפל שחור(בעיקר הגרוס)

 

ב. מסתמא מלח.

 

 ג. לפי הטעם והמראה הרצויים של המאכל (חריף, מתוק, צהוב או אדום) 

 

ד. אני אישית בבישול לא אכניס לעולם קינמון, וגם לא מרק עוף.

 

 

נכון!!ט'

אבקות מרק לא נחשבות לתבלינים!!

תרומתי:מירי ט.
  •    איזה תבלינים מככבים אצלכם במטבח? שום, מלח, רוזמרין, קינמון (למה איכס? זה יאמי!), פפריקה, פטרוזיליה, כמון, כוסברה, פלפל, אורגנו, אגוז מוסקט,זעתר ופלפל שחור.

 

  •     באיזה תבלין אתם משתמשים הכי הרבה? מלח ושום לדעתי. וכמון.

 

  •    לפי מה החלטתם להשתמש בתבלין כזה או אחר? כמובן שלפי הטעם, כזה-מה חסר?, וגם ניסוי וטעייה. (לרוב הצלחה..עניין של טעם ושילוב עם מחשבה, לא סתם לדחוף תבלינים מכל הבא ליד..)

 

  •    באיזה תבלין בחיים לא תשתמשו? מלח לימון..בעע. עושה טעם של חמצוצים לכל דבר.

 

  •    המלצה לתיבול מעניין: תנסו להוסיף לסלט ירקות רגיל (משמע: חסה, עגבניות, מלפפונים, בצל, כרוב) קצת שום..משדרג! או לפזר פפריקה מעל צ'יפס בתנור. מעולה.

 

יש עודיוסלה קמצן (קדוש?)

גריל עוף

אבק שום

אבקת בצל

שלשלה תבלינים נורא אהובים עלי

פשש איזה רשימה מפורטתחילזון 123

אזובית זה זעתר נכון?

 

2 תערובות שיש לי -

חוייג' למרק ובהרט

 

ולשאלות-

איזה תבלינים מככבים אצלכם במטבח?

הכוונה מה יש לי בכלל במטבח? הממ ננסה-

פפריקה מתוקה, פפריקה גרוסה, פלפל לבן, זעתר טחון, כורכום, כמון, חווג' למרק, קינמון, בהרט, אגוז מוסקט, זנגויל טחון, שום גבישי

(הל וגרעיני חרדל וזרעי כוסברה היו לי מתישהו לפני פסח)

טימין יבש, בזיליקום יבש, אורגנו יבש, זעתר יבש

 

באיזה תבלין אתם משתמשים הכי הרבה?

פפריקה מתוקה, כורכום וזעתר טחון

 

לפי מה החלטתם להשתמש בתבלין כזה או אחר? לפי מה שנראה לי מתאים או לפי מה שכתוב במתכון. אבל לרוב לפי מה שנראה לי מתאים...

 

באיזה תבלין בחיים לא תשתמשו? קימל אני לא כ"כ אוהבת וגם שומר

 

המלצה לתיבול מענין: לא יודעת

גמניהקולה טובה

איזה תבלינים מככבים אצלכם במטבח? מלח, פפריקה, כמון, בזיליקום, אורגנו, כוסברה, תבלין לפיצה, שום כתוש, גריל עוף, קינמון, אגוז מוסקט.

 

באיזה תבלין אתם משתמשים הכי הרבה? זה בעיקר תלוי תקופה, היתה תקופה שהייתי שמה צ'ילי בכל דבר, ואז בזיליקום, ועכשיו זה כמון וכוסברה.

 

לפי מה החלטתם להשתמש בתבלין כזה או אחר? בעיקר ניסוי ותעיה.. (הרבה תעיה )

 

באיזה תבלין בחיים לא תשתמשו? צ'ילי מתוק נחשב? שונאת את הדבר הזה.. וקטשופ... 

וגם לא תאמינו- אבל פלפל שחור בקושי נמצא אצלנו בתבשילים כי בעלי שונא. אז אם אני רוצה חריף- רק צ'ילי או פפריקה חריפה.

 

המלצה לתיבול מענין: לא מזמן גיליתי את המייפל דווקא כתבלין. טוב לסלט, לעוף, ולמה שמא מתוק. מחליף מעולה דבש!

ועוד משהו- לפעמים מספיק רק מלח. הכנתי פעם פשטדת ירקות, וחוץ מהמלח בבישול של הירקות- שכחתי לשים תבלינים ויצא מעולה! הטעם הטבעי מספיק.

היי גם אני..איזה שרשור נחמד...שומרון

איזה תבלינים מככבים אצלכם במטבח? כמון והמון...פפריקה, גריל עוף חוויג' פלפל כורכום ואבקת שום,קארי,תבלין דג.

 

באיזה תבלין אתם משתמשים הכי הרבה?תלוי בצבע של התבשיל.... בעיקרון כל תבשיל אצלי מתחיל בכמון.... אם זה אדום אז תהיה מלאאאא פפריקה ואם צהוב ,אז ערבוב של קארי חוויאג'  וכורכום..

 

באיזה תבלין בחיים לא תשתמשו?ציפורן...בעעע אתמול אכלתי עוגיות עם ציפורן שדווקא היו טעימות אבל עצם המחשבה העלתה בי קבס....זה בשמים!!

 

המלצה לתיבול מענין: האמת,גיליתי את הטעם המעניין ששמיר נותן בבישול. הוא ממש מרענן כזה..

עד עכשיו הייתי דבוקה לפיטרוזיליה האהובה..נחמד לגוון קצת.

פלפל שחור כ,כ עושה לי את זה!!! אהה וגם קארידניאל!!
האלו שאני הכי אוהבת-הלליש

שום (טרי ואבקה, לא גבישי)

 

פטרוזיליה,

 

כמון,

 

בהרט,

 

אגוז מוסקט,

 

זעתר,

 

קינמון(רק במאפים),

 

טימין.

 

פלפל שחור-צ'לי- רוזמרין וקמומיל- לא נכנסים אצלימת

 

תיבול מעניין- האמת שאני פשוט שמה מה שנראה לי קשור לטעם, בד"כ זה פחות או יותר מהכל

 

הכי מככב- שום ואגוז מוסקטיאמי

אצליפעימה

בס"ד

 

[ובכוונה 'אצלי', כי נגיד אמא שלי-באותו הבית, משתמשת באחרים...]

 

איזה תבלינים מככבים אצלכם במטבח? מלח גס, פלפל שחור, פפריקה, צ'ילי, שום, רוזמרין, בזיליקום, גריל עוף, כורכום

 

באיזה תבלין אתם משתמשים הכי הרבה? שום, צ'ילי ומלח גס

 

לפי מה החלטתם להשתמש בתבלין כזה או אחר? היה הרצון לגוון פעם אחת ומאז זה נשאר

 

באיזה תבלין בחיים לא תשתמשו? לא פוסלת בינתיים כלום

 

המלצה לתיבול מענין: להחליף את הפלפל השחור הטחון בגרוס-משנה לגמרי את הטעם...

תבלינים, הו תבלינים!בין השורות

איזה תבלינים מככבים אצלכם במטבח? שום (טרי וגבישי), מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וחריפה, קינמון,

כמון וכרכום- לא באוכל שלי, אצל אחרים כן,  בצל ועלים חיים למיניהם. אבל יש עוד המון שלא בשימוש מתמיד כ"כ.

 

באיזה תבלין אתם משתמשים הכי הרבה? מלח, פלפל, שום, פפריקה ועלים.

 

לפי מה החלטתם להשתמש בתבלין כזה או אחר? לפי מתכונים. עם הזמן לפי הטעם האישי או לפי צבע רצוי.

 

באיזה תבלין בחיים לא תשתמשו? רוזמרין. יש לי טראומה ממנו. כמון וכרכום- אלרגיה.

 

המלצה לתיבול מענין: עוף עם פפריקה מתוקה+ חריפה, מל"פ, וקצת קינמון

במטבח שלנומוריה בשמחהאחרונה

אנחנו הרווחנו במיוחד בכל מה שקשור לתבלינים, כי סבתא של בעלי שתאריך ימים ושנים, מכינה לנו אותם- היא בוחרת אותם אחד אחד, מנקה, טוחנת וכל אחד מהילדים והנכדים מקבל שקיות כבקשתו, והכל כשר גם לפסח

 

איזה תבלינים מככבים אצלכם במטבח?

הרגילים... וגם: זרעי כוסברה,קינמון, שום גבישי, בהרט, עשבי תיבול מיובשים וטריים (שיש בגינה או במקפיא) מכל הסוגים. 

 

באיזה תבלין אתם משתמשים הכי הרבה?

כמון,פפריקה מתוקה בשמן, מלח, ומרק עוף

 

לפי מה החלטתם להשתמש בתבלין כזה או אחר?

בעיקר לפי הטעמים מבית אמא ושילובים שנראים טעימים

 

באיזה תבלין בחיים לא תשתמשו?

קרי וחילבה כי אני לא אוהבת את הריח (גם כורכום לא אהבתי עד שהתחתנתי וקבלתי את התבלינים של סבתא- זה עולם אחר לגמרי)

 

המלצה לתיבול מענין:

1. אני מאוד אוהבת נענע - גם טרייה וגם מיובשת, בעיקר בסלטים, וההמלצה שלי היא לתבל את הטחינה בנענע טרייה במקום פטרוזליה.

2. להוסיף לעיסה של בשר טחון (לקציצות וכו'), כף/שתיים של קטשופ- מוסיף צבע וטעם לבשר.

3. בעלי לא מוכן לוותר על קינמון בחביתה חצי חיוך ואני בחיטה של שבת...

 

למי יש מתכונים לממולאים (בשרי)?נוגוש**
צריכה עדיין?מקום בעולם
מתכון לממולאים [קישוא,פלפל,עגבניה,כרובמקום בעולם

וכל העולה ביד הדימיון..]
מרוקנים את הקישוא\פלפל..
בקערה שמים כוס אורז, 4\1 קילו בשר טחון, פפריקה,פלפל,מלח וכורכום.
אחרי הערבווב מוסיפים בערך רבע קופסאת רסק עגבניות.

ממלאים בערך רבע סיר [עדיף שטוח]  מים.
כשהמים רותחים שמים חצי קופסאת רסק  ומערבבים..
[אם יש לך ציר של עוף מעולה להוסיף..]
מתבלים בפלפל,פפריקה וכורכום..
[הרוטב בסיר צריך לצאת יחסית נוזלי,אבל לא מידי..]
ממלאים את הקישואים\פלפלים וכו בבשר טחון עם התבלינים ^^
וכשהרוטב רותח מניחים בסיר. [שימי לב למלא רק חצי-שלושתרבעי קישוא,אחרת כשזה מתבשל זה מתנפח ויוצא מהקישוא..]
"להרטיב" קצת את הקישוא הממולא ברוטב שבסיר..
לסגור את הסיר ולבשל על אש ביינונית כשעה בערך [עד שמוכן..]
בתיאבון!

ציר עוף- הבהרהדןדן2

למבשלת מתחילה

מה זה בדיוק ציר עוף? איך מכינים אותו?

 

זה מים שבישלו בהם עוף (ולפעמים גם ירקות)יהודיה מא"יאחרונה

מתכון לעוגת תפוחים/פירות בלי חמאה?פעימה

בס"ד

 

אשמח למתכון אפילו רק לבסיס של עוגת תפוחים/פירות-ואמשיך משם

כל מה שאני מוצאת ברשת מכיל חמאה או מצרכים הזויים אחרים...

 

תודה

לי יש..אסור להתייאש

 

5 או 4 ביצים

3 כוסות קמח

2 כוסות סוכר

1 כוס שמן

1 חבילת א. אפיה

1 כוס מיץ (תפוחים, תפוזים, ענבים וכל מיץ פירות...)

1 כפית וניל

מערבבים

ובקערה נפרדת שמים תפוחים חתוכים לקוביות קטנות, מוספים מעט מיץ לימון, קינמון וסוכר

שמים את הבלילה בתוך תבנית ומעל שמים את התפוחים...

אופים בחום של 180 מעלות לחצי שעה + עד שהעוגה נראית מוכנה 

אנחנו תוקעים קיסם באמצע כדי לבדוק אם העוגה מוכנה

מעולה, תודה רבה!פעימה
עוגת תפוחים טעימה ופשוטהניל"סאחרונה

1/2 1 כוסות קמח

1 כוס סוכר

3 ביצים

א. אפייה

סוכר וניל

3 כפות מים

1/2 כוס שמן

 

מערבבים הכל,

מוסיפים פרוסות תפוחים,

אפשר לפזר מעל קינמון/צימוקים

ולתנור לכ-30-45 דקות על חום בינוני (עד שיבש).

 

(מקווה שלא התבלבלתי, אבדוק מחר בעז"ה ואראה אם יש תיקונים)

מחפשת מתכון לפשטידת פטריות חלבית ,חייכנית.

יש למישהו מתכון מומלץ?

פשטידת פטריות-זהירות ממכרדןדן2אחרונה

מוציאים בצק עלים ומפשירים

.

מטגנים 2 בצלים ,

לאחר ההזהבה מוסיפים ומטגנים מס' דקות את הפטריות משומרות,(קופסא)

(אני חותכת לחתיכות קטנות....מי שאוהב פטריות, המתכון המקורי 2 קופסאות.)

 

2 שמנת חמוצה

2-3 ביצים (לפי הגודל)

כף אבקת מרק

מעט פפריקה מתוקה

מלח ,פלפל לפי הטעם.

וכמובן גבינה צהובה (לפחות 100 גרם....)

מוסיפים את הבצל והפטריות.

 

משמנת תבנית בינונית בשמן,

טיפ- מרפדת שכבה דקה ביותר של פירורי לחם,

פורסת את בצק העלים,

ומוסיפה מעל את המלית.

אופה בחום 180 למשך 30-40 דק'.

בתאבון.

 

הי, חדשה פה. אני רוצה להכין משהו טעים לאכול צהרייםלמה לא בעצם

אבל משהוו קל להכנה...לא מסובך מידי...

ולא אם ירקות אפויים...כי אני לאט אוהבת....

 

תודה. ויום טוב לעם

את יכולה:הללישאחרונה

להכין פסטה/ תפו"א בתנור,

 

סלט, קציצות בשריות...

במתכוןשל עוגיות בריאות צריך להכין את הקווקאר לפני?במבה!!!
אתה מתכוון לקוואקר להכנה מהירה?רוני בלילה

אם כך, אין צורך להכין אותו קודם.

גם קוואקר רגילתותאחרונה

לא צריך לבשל לפני כשמכינים עוגיות.

המכולת נסגרה? נתקתעתם עם מקרר ריק? כנסו לכאן אלעד
איזה מגניב! תודה! פלפלתי
ואוו תודה רבה איזה אתר טובשמרית 2008
אתר מעולה.חנהלה החבדנקיתאחרונה
מה אתם מכינים לסוף הצום?א"י המאוחדת

מה אתם מכינים?, נגמרו לי הרעיונות...

אני קניתי מלא ירקותמשיח עכשיו!

אחתוך אותם לאצבעות. אני מתכוונת להכין מטבלים מיוחדים של טחינה, עגבניות לטפול בהם את אצבעות הירקות. וסלט טונה וביצים קשות. בעלי לא אוהב ארוחות כבדות אחרי צום.

יש למישהו עוד רעיונות?א"י המאוחדת
יפה מאוד!פודינג111
בדר"כ מקרוניםיעל מהדרום
כמה רעיונות..מירי ט.

-מרק בצל. (בכלל, מרקים זה דבר תותחי לסופי צומות)

-פיצה ביתית או לזניה

-סלט ירקות גדול ועסיסי

-עוגיות כלשהן. מומלץ שוקולד-צ'יפ

-פסטה מוקרמת או עם רסק

-צ'יפס בתנור (שדרוג-לפזר מעליהם טיפונת פפריקה..זה מעולה)

-קוסקוס עם רוטב ירקות וחומוסים.

-אורז ושניצל עוף או שניצל תירס.

-כדאי לקנות איזה קופסת גלידה. זה ממש במקום בסוף הצום.

-מים קרים או מיץ תפוחים.

וואו חבורת משקיעניות!פודינג111
ניראלך שהכנו את כל זה? רק נתתי רעיונות..מירי ט.
אצלנו הולך מרק ירקותפעימה

בס"ד

 

ואולי אכין איזה מאפה תפוחים מתוק-בשביל האנרגיה, אם אמצא מתכון טוב...

מאפים עם סלטאם הבנים12

אצבעות שום, פיתות זעתר, פיציות  - הכל מאותו בצק רק בהכנה שונה.

 

ואבטיח!!

אבטיח,פיצה ומרק ירקותרוני בלילה
וגם כדורי קוטג' של יעל מהדרום. מעניין איך יצא....רוני בלילה
מרק בצל ואורז + תפו"ארחלקה
הכנתי מרק ירקות ופלפלים ממולאיםשמרית 2008אחרונה
מחפשת משו לאכול לא. צהרייםאסור להתייאש

פרווה או חלבי.. מהיר..