בשרי..
[לא בורקס..]
אפשר מתכון למשו עם בצק עלים?מקום בעולם
משה בתיבה?א"י לעמ"יאחרונה
רולדת בצק עלים עם מילוי של בשר טחון?
בבצק- אם אין שמרים מה אפשר לשים?פודינג111
בשביל לחם?יהודיה מא"י
יש לחם בירה
או לעשות כמו עוגה בחושה, אבל לא מתוק.
וחוץ מזה לא, אי אפשר לעשות בצק שמרים בלי שמרים...
אא"כ יש לך שאורבת 30
זה עדין לא יהיה בצק שמרים, אלא בצק שאוריהודיה מא"י
בצק לפיצהפודינג111
אני חושבת שיש מתכון עם אבקת אפיה. תחפשי בגוגלחילזון 123
פיצה עם אבקת אפיה.
תודה=]פודינג111
אכן, בצק לפיצה אפשר לעשות עם אבקת אפייהיהודיה מא"יאחרונה
אימא שלי משתמשת בבלילה לפנקיק בשביל פיצה, ופשוט שמה קצת יותר קמח
ואפשר לעשות גם פיצה על בצק פריך, יש מי שממש אוהב את זה.
גם בצק שקם יהיה בסיס טוב לפיצה
איזה תבלינים אפשר להוסיף לתפו"א ועוף?יהיה טוב
לא נשאר לי כמעט פפריקה אז שמתי מה שנשאר ופלפל שחור
ואני לא רוצה שיצא חריף מידי.
מה כדאי להוסיף?
אני שמה אבקת שום אבקת בצלרסיסי לילה..
תבלין גריל עוף, ושום.מירי ט.
תבלין על האש גם מתאים?יהיה טוב
לא יודעת..אבל לדעתי שווה סיכון.מירי ט.
כדאי לשים גם על התפו"א?או רק על העוף? תודה.יהיה טוב
מן הסתם (התבלינים של הבשר די דומים אחד לשני)יעל מהדרום
תודה לכל העונים! עזרתם מאוד..יהיה טוב
בצל קצוץ, שום/אבקת שום, קצת בהרט, כמון, אגוז מוסקטהלליש
מלח, פלפל שחור, שמן, כורכום,את פניך אבקש
סילאן או דבש או אננס בקופסאת שימורים לשפוךזו
גם מהמים של האננס על העוף, אפשר גם בלי טיבול אם נגמר הפפריקה-העוף יוצא מתוק טעים בטעם עשיר ושחום,כדאי מאוד לנסות
הסילאן והדבש מצוין גם עם תפו"א אבל האננס לא נראהזואחרונה
לי שייך,בתאבון
אפשר מתכון טוב לשקשוקה? תודה (:רנה !
בבקשהיהודיה מא"י
קוצצים בצל, מטגנים
בנתיים, קוצצים פלפל (גמבה) רצוי אדום, ומוסיפים לבצל. אפשר גם קצת פלפל חריף, לאוהבי החריף
חותכים עגבניות לקוביות, מוסיפים למחבת
מערבבים, מוסיפים מלח ותבלינים. אפשר גם קצת מים, שיצא יותר רוטב.
מי שאוהב אפשר להוסיף גם קצת רסק עגבניות.
פינת השידרוגים: בשלב הזה אפשר להוסיף גבינה, שמנת, גבנ"ץ, גבינה מלוחה וכו', או לחילופין לבשרי חתיכות של עוף, פסטרמה, נקניקיות וכו'
פותחים ביצה לתוך קערה, יוצרים בעזרת הכף גומה ברוטב ושופכים את הביצה לבפנים. ממשיכים לעשות כך עוד ביצים לפי מספר המנות הרצוי. (אם רוצים כמות גדולה מאוד, ואין מחבת מספיק גדולה אפשר להכין את הרוטב בסיר, ואז להעביר לתבנית להוסיף ביצים ולאפות בתנור)
מכסים את המחבת וממשיכים לבשל עד שביצים מוכנות
אני עושה בלי בצל..בצל ועגבניות ביחד גורמות לצרבותאקונהמטטה
ורע כזה אח"כ.. (לנו בכל אופן..)
אז אני עושה ממש כמו מטבוחה:
עגבניות ככה על המחבת הרבה זמן...
תבלינים וביצים...
יוצא טעים טעים טעים!!
מתכון שלייוסלה קמצן (קדוש?)
שני ביצים
שתי עגבניות גדולות בשלות ורכות חתוכות כמו לסלט
בצל בינוני חתוך כמו לסלט
שן שום קצוץ דק
כפית מלח
כפית גריל עוף
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל עד להשחמה ובאמצע מכניסים את השום
לאחר מכן מכניסים את העגבניות ומבשלים עם מכסה עד שיהיו בלילה, מומלץ לרסק באמצע
מוסיפים את התבלינים ומערבבים
מוסיפים את ביצים מעל ומכסים
אחרי שכל הביצים נהפכות למוצק לבן השקשוקה מוכנה
מקורhttp://chefnt.weebly.com/151315111513149315111492-1508149715111504149614971514.html
אנחנו לא אוכלי שום ובצל יחדפודינג111
המתכון שלי:
לטגן: שום, עגניות חתוכות וגמבה חתוכה
שיצא רוטב
להוסיף:
רטב שום/אבקת שום
פפריקה
מלח
פלפל שחור
צילי גרוס(אם יש)
לערבב
שאת רואה שהכל מבושל
לשיפ ביצים בתוך"גומות"
לחכות שיהיה מוכן ולבתאבון!
יאוו. אכלתי היום
היה טעים..נדנדה כתומה.אחרונה
מטגנים בצל [בעיקרון חתוך לקוביות, אני התעצלתי.. אז עשיתי טבעות ויצא ממש סבבה]
כשהבצל שקוף-כמעט זהוב, מוסיפים עגבניה קצוצה.. מטגנים עד שהעגבניות רכות ממש.
מוסיפים רסק עגבניות קטן, ומערבבים טוב.. מתבלים באיזה תבלינים שיוצא
[אני שמתי: תערובת לקציצות, שום, פפריקה, מלח, פלפל]
מוספים ביצה וחלב[בערך בכמות של הביצה..] ומערבבים טוב לתוך השקשוקה..
כשמתחיל לבעבע כזה אפשר להוסיף למעלה עוד ביצים, כמו ביצת עין כזה..[לפי הכמות של האנשים שאוכלים..]
אוכלים בתיאבון
[בשלב של העגבניות אמורים להוסיף גם פלפל אדום.. רק שאי ממש לא אוהבת ת'טעם של פלפלים מבושלים.]
סלט גזר טעים-למישהי יש רעיון למתכון?משיחי
סלט גזר מתוקיוסלה קמצן (קדוש?)
ארבעה גזרים
רבע כוס סוכר
כפית קינמון
חופן פקאן מסוכר
אופן ההכנה
לקלף את הגזרים
לגרר היטב את הגזרים בפומפיה
ולהוסיף את הסוכר והקינמון
להוסיף את הפקאן המסוכר ולערבב היטב
אמא שלי מכינה סלט גזר עם חמוציות ופקאנים ..דודה שוקו
יאמיפודינג111
מבושל או חי?יעל מהדרום
לק"י
סלט חי:
גזר מגורד
שום כתוש
מלח, לימון
(כוסברה/ פטרוזיליה קצוצה)
סלט מבושל:
גזר מבושל חתוך לעיגולים
מערבבים- שום כתוש, פפריקה, מלח לימון/ לימון, מלח, כמון, קימל ושמן.
מערבבים את הגזר ביחד עם התערובת הנ"ל
::רוני בלילה
אני אוהבת גזר עם סלק חי, בצל, מלפפון ופטרוזיליה. אפשר גם עם גרעיני חמניה,תירס גמדי.
והכי כיף זה לקלף את כל הגזר ולחתוך את זה אח"כ.חתיכות דקות וטעימות.... באותו אופן את הסלק.
בגזר המבושל אפשר לשים אריסה..-משה ר-
שאריסה זה בעצם בערך התיבול שאני פירטתי..יעל מהדרום
ממ לא.. באריסה יש פלפלים, זה סמיך יותר, וטעים יותר-משה ר-
לדעתי לפחות![]()
הכי טעים 
את פניך אבקש
במתכון שלך לסלט חי אני ממליצה להוסיף טיפה מיונז..מירי ט.
ממש טוב. מומלץ
לגרד את הגזר דק, להוסיף צימוקים וחתיכות אננס קטנותנתיבותי
אפשר להוסיף גם סוכר/ סוכר וניל
סלט גזר חי מתוק..נדנדה כתומה.
גזר מגורד
צימוקים[עדיף בהירים.. יוצא יותר יפה..]
מיץ תפוזים טבעי.
מערבבים, ושמים במקרר לכמה שעות שיתמזגו הטעמים..
אוכלים.. ומשתדלים לא לגמור הכל..
סלט גזר לא מתוק פשוט וקלארובין
גזר
קולורבי
עירית / בצל ירוק
[במתכון המקורי יש גם - צנון (עבורי הוא חריף מידי)+שורש סלרי]
במגרדת גסה, אני עושה זאת במג'מיקס
להוסיף שמן זית, מלח ומיץ לימון
אצלנו הוא מופיע על השולחן כל שבת
גזר מרוקאיבת 30
מגרדים גזרים הכמות הרצויה, וגם שתי שיני שום בערך.
מוסיפים כוזברה קצוצה, שמן זית מלח ומיץ לימון.
נהדר.
אפשר להוסיף גם עדשים נבוטים. (או כמו שאומרים אצלנו: עדשים מנובטים...) ויוצא סלט סופר בריא
עשיתי בשבתפודינג111אחרונה
גזר מגורד
חומץ
סוכר חום
שמיר
ומעל קצת פקאנים
סליחה שזה לא קשור אבלזמר הפלוגות
איך משנים פרטים בכרטיס אישי של הפורום?
תשובה-משה ר-אחרונה
פעם הבאה שאלות כאלה לפורום משוב
בדף הראשי של הפורומים מצד ימין מתחת לתמונה תראי עריכת כרטיס אישי..
דרוש מתכון קל, זול ומתוק ;)שירת ה'
יש למישהי מתכון זול וקל להכנה של עוגיות או רוגלעכים או כל דבר מתוק ומפנק אחר?
אשמח לשמוע רעיונות..
תודה !
לי ישיוסלה קמצן (קדוש?)
נקניק שוקולד.
חצי קילו בסקוויטים בטעם שוקולד מפוררים דק
חבילת חמאה
כ10 כפת קקאו
כ 20 כפות סוכר
כ 20 כפות חלב
מעט קוניאק
כ 100 גרם בוטנים שבורים
כ 100 גרם אגוזים שבורים
כ 50 גרם קוקוס
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה ומערבבים היטב עם שאר החומרים מלבד הקוקוס
מגלגלים את התערובת ויוצרים נקניק
מגלגלים את הנקניק על הקוקוס
עוטפים היטב את הנקניק עם ניילון ומקפיאים
פורסים את נקניק השוקולד ומגישים קר
יש לך הגדרה מוזרה לזול, אתה יודע?יהודיה מא"י
כמעט אף אחד מהרכיבים במתכון הנ"ל לא יכול להיות מוגדר כזול. למעשה חישוב מהיר מראה שהמחיר של הנקניק שוקולד הזה מגיע לאזור ה30 ש"ח...
אבל אם את רוצה משהו מתוק אבל זול, רוגלך זה רעיון נהדר. (למרות שזה הרבה עבודה, כך שעל זה זה לא עונה)
מכינים בצק שמרים פשוט.
מרדדים דק-דק
מורחים קרם שוקולד או פשוט מורחים קצת שמן ומפזרים קקאו וסוכר
חותכים למשולשים ארוכים
מגלגלים
אופים
מכינים סירופ סוכר - מים+ סוכר ולבשל
מורחים את רוגלך בסירופ סוכר מיד כשהם יוצאים מהתנור
זה לא זול?יוסלה קמצן (קדוש?)
בשווטים - זול
סוכר- זול
חלב - זול
בוטנים - זול
אגוזים אמנם טיפה יקרים אבל אגוזי מלך זולים
אתה כנראה לי מעודכן במחיריםיהודיה מא"י
אז בוא נתחיל עם כזה דבר: אוכל מעובד הוא תמיד יקר. ובסקוויטים כידוע הם אוכל מעובד.
אז שני פסים של בסקוויטים (חצי ק"ג) עולים מאזור ה7 ש"ח, אולי קצת פחות למי שקונה קבוע אז קונה בקרטון.
זה כבר מחיר של עוגה שלמה תוצרת בית....
חבילת חמאה עולה כיום כ8 ש"ח
10 כפות קקאו זה כוס. למרות שאת המחיר של זה אני לא יודעת לחשב. (גם קקאו כיום דרך אגב הוא יקר. ק"ג קקאו באיכות סבירה עולה 50 ש"ח ויותר מכך. אבל אין לי מושג כמה קקאו במשקל יש בכוס קקאו)
2 כוסות סוכר ו2 כוסות חלב מוסיף עוד איזה 2-3 ש"ח
אגוזים, בוטנים וקוקוס ביחד עוברים את ה10 ש"ח (וגם זה בתנאי שמחזיקים את זה קבוע בבית. מי שקונה במיוחד בעצם יעלה לו הרבה יותר)
סכ"ה זה מגיע לאזור ה30 ש"ח. בעיניי זה ממש לא זול
נכון, יכול להיות הרבה יותר יקר. לי יש מתכון לעוגת מוס של שוקולד לבן וקוקוס, שמכילה ק"ג(!!!) שוקולד לבן, ליטר שמנת מתוקה, וזה עוד רק ההתחלה. (מיותר לציין שמעולם לא הכנתי את העוגה הנ"ל כי היא יקרה כ"כ.)
נ.ב
בעצם אני רואה את הדברים שאחרים הביאו, ומבחינת עלות, העוגה שהבאת לא יוצאת דופן
עוגיות פשוטותיהודיה מא"י
כוס וחצי קמח
כוס סוכר
חצי אבקת אפייה
ביצה
שמן
חומרי טעם לפי בחירה: קקאו, קליפת תפוז מגורדת, תמצית וניל וכו'. אפשר גם תוספות כמו צימוקים שוקולד צ'יפס וכו'
שמים הכל בקערה חוץ מהשמן
מוסיפים שמן. מתחילים עם רבע כוס ומתחילים לערבב.
מוסיפים כל פעם מעט שמן, את שמתקבל בצק שאפשר לעשות ממנו כדורים קטנים.
יוצרים כדורים קטנים או משטחים בתבנית
אופים כרבע שעה. (אם משטחים בתבנית, חותכים כשזה עוד חם)
מחכים שיתקרר להתייצבות
תעיפי מבט כאן -SimplePlan
http://bishulbezol.blogspot.co.il/p/blog-page.html
(יש שם למטה גם קטגוריות של עוגיות, עוגות וכו' )
עוגיות מבצק פריךיעל מהדרום
לק"י
עוגיות שוקולד-צ'יפס:
1. 4 כוסות קמח
2. רבע מרגרינה- לחתוך את המרגרינה לחתיכות ולערבב עם הקמח (לי זה יותר נוח ככה, אבל אני לשה ביד. במיקסר נראה לי אפשר פשוט לשים את כל החומרים ביחד).
3. כוס סוכר
4. 3/4 כוס שמן
5. 1 אבקת אפיה
6. 1 סוכר וניל
7. 1/2-1 כוס מיץ תפוזים
8. שוקולד צ'יפס (אפשר לשים קקאו, אגוזים או כל מה רוצים. ואפשר גם לא לשים בכלל).
- לשים, עושים צורות או משטחים בתבנית ואופים בחום בינוני.
אין ביצים?את פניך אבקש
כמה מתכונים מהירים וגם בריאים..צביה22
הנה המתכונים שאני מכינה כשבא לי עוגיות טעימות תוך כמה דקות.
(מצאתי אותם בכל מיני מקומות באינטרנט, בין השאר בבלוג בישול בזול שהפנו אותך אליו)
את כל המתכונים אני מכינה עם קמח 70% ועם סוכר חום (וגם עם שמן זית) ויוצא מצויין!
אנחנו אוהבים לא מידי מתוק, אז המתכונים פה זה כמו שאנחנו אוהבים. אם רוצים יותר מתוק- אפשר תמיד להוסיף קצת יותר סוכר.
עוגיות שוקולד
מרכיבים:
1/4 כוס שמן
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס קקאו
2 ביצים
1 סוכר וניל
כוס וחצי קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 חבילת שוקולד מריר קצוצה (100 גרם) או 1/3 חבילת שוקולד צ'יפס
הוראות הכנה
מחממים את התנור לחום בינוני- 180 מעלות.
מערבבים את כל המרכיבים למעט השוקולד עד שהתערובת חלקה, במיקסר או ביד.
מוסיפים את השוקולד הקצוץ.
מסדרים כפות גדושות מהבצק בתבנית משומנת קלות ואופים בחום בינוני 7-10 דקות עד שהן אפויות מבחוץ אבל עדיין רכות מבפנים (כלומר, לא שחומות מדי. זה קצת עניין של ניסוי וטעייה עד שמזהים את הזמן המדוייק שמתאים לתנור ולטעם שלכם).
הערה: הבצק יוצא מאוד דביק. הכי נוח לעבוד איתו זה עם קערת מים ליד קערת הבצק. כל פעם לפני שמכינים עוגייה מרטיבים מעט את שתי כפות הידיים, ואז אפשר ליצור צורות של עיגולים יפים, שמקבלים סדקים יפים באפייה.
ועוד הערה: אני אופה כ-9-10 דקות. בהתחלה תמיד פחדתי שהעוגיות לא מוכנות, כי הן לא נראות לגמרי מוכנות בשלב הזה, וגם לא נפרדות מהתבנית. בהמשך למדתי שזה בסדר שזה נראה כך- ברגע שהן מתקררות הן מתקשות יותר ונפרדות מצוין מהתבנית (ואז בגלל זמן האפייה הקצר הן נשארות רכות).
עוגיות קוקוס
המרכיבים:
- 1/2 כוס פתיתי קוקוס
- 1/4 כוס שמן
- 1 ו-1/2 כוסות קמח
- 1/4 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 שקית אבקת אפייה
- תמצית וניל
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה ביצה, סוכר ותמצית וניל.
- מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב את השמן, הקמח והקוקוס עד שנוצרת עיסה אחידה.
- יוצרים מהבצק עוגיות שטוחות או או כדורים.
- מסדרים את העוגיות בתבנית שרופדה בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
?הערה: בדומה למתכון הקודם, אני אוהבת לאפות כ-10 דקות, ולאחרי שהעוגיות מתקררות הן מתקשות אבל נשארות רכות ולא מידי פריכות.
ועוד הערה: מהמתכון הזה יוצאת כמות מאוד קטנה של עוגיות (לי יצאו 20), אז כדאי לשקול להכפיל כמויות.
עוגיות קוואקר (זה טיפה יותר זמן הכנה כי לוקח קצת זמן לברור את הקווקר והקוקוס, אבל גם מהיר, אהוב ובריא במיוחד)
המרכיבים:
1/3 כוס שמן
2 כפיות סילאן או דבש (לא חובה)
3 כפיות מולסה (לא חובה)
(אם לא שמים את המולסה והסילאן/דבש, אפשר להוסיף מעט יותר סוכר לשמור על המתיקות).
2 ביצים
1/3 כוס סוכר חום
כוס קמח מלא
10 גרם אבקת אפייה (1 אבקת אפיה)
100 גרם קוקוס טחון (אפשר פחות)
1/2 2 כוסות קוואקר (שיבולת שועל)
50 גרם אגוזי מלך חתוכים / צימוקים חתוכים / חמוציות / שקדים קלופים חתוכים גס/שוקולד צ'יפס - או מיקס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-165 מעלות.
2. מערבבים את הנוזלים (שמן, ביצים, סוכר, דבש/סילאן ומולסה)
3. מוסיפים את היבשים- קמח, אבקת אפיה, קוקוס, קווקר ומערבבים טוב
4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס או התוספת האחרת ומערבבים לתוך העיסה.
5. לוקחים בערך כף מהתערובת בכל פעם, מהדקים באגרוף בתוך כף היד ומשטחים בעדינות.
6. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק ראוי אחת מהשניה ומכניסים לתנור.
7. אחרי 20 דקות בודקים אם העוגיות הפכו למוצקות אבל לא קשות מדי. אם העוגיות עדיין רכות מדי, משאירים לחמש דקות נוספות בתנור. זמן האפייה לא צריך לעלות על 25 דקות.
הערה: גם בבצק הזה יותר נוח לעבוד עם קערת מים שטובלים בה את היד לפני כל עוגייה.
ועוד הערה: אני לא זוכרת כמה זמן בדיוק אני אופה את העוגיות האלו, אבל גם פה אם אוהבים אותן רכות נראה לי שרבע שעה מספיקה (למרות שעוגיות קווקר לפעמים יותר טעימות כשהן פריכות ואז כדאי להשאיר יותר זמן בתנור. תלוי בטעם..).
בהצלחה!
עוגת חמאת בוטנים בציפוי שוקולד - טעימה קלה ופשוטהhag_moed
בס"ד
מתכון שקיבלנו מחברים לפני כחודש, ומאז אנחנו לא מפסיקים להכין אותו.
עוגת חמאת בוטנים בציפוי שוקולד
לתחתית:
250 גר' ביסקוויט פתי בר (1 חב').
350 גר' חמאת בוטנים (קיים חב' במשקל הנ"ל).
2 כפות דבש.
אופן ההכנה:
לפורר את הביסקוויט (לא חייב לגמרי, זה יותר טעים שיש קצת פרורים גסים).
להמיס את החמאת בוטנים עם הדבש, ולערבב ביחד עם הביסקוויט.
לפזר בתבנית ולשטח. להכניס למקפיא לחצי שעה.
לציפוי:
400 גר' שוקולד מריר (אני עשיתי - 200 גר' שוקולד מריר 60%, 200 גר' שוקולד מריר רגיל).
1 חב' (קטנה) שמנת צמחית להקצפה (כמו ריץ' או השף הלבן).
אופן ההכנה:
להמיס את השוקולד ביחד עם השמנת, ולמרוח בעדינות מעל התחתית.
מומלץ להכניס למקרר לפני ההגשה.
גם זה זול למדי..... ^+mp8
תודה רבה רבה לכולם!שירת ה'
המתכונים באמת נראים מתוקים ואף זולים!
עזרתם לי מאד..
אעדכן בסוף איך יצא 
המתכון שמאחורי השוקולד ציפס של אופנהיימר.הלליש
ומוסיפים קצת קוקוס, שיבולת שועל.
יוצא יאמי![]()
אז בסוף הכנתי עוגיות שוקולד צ'יפס..שירת ה'אחרונה
תודה על ההתגייסות וכל הרעיונות!
האמת? עשיתי לא אותו מתכון שרשמתן לי פה אבל ממש נתתן לי רעיון ודפדפתי בהרי הקלסרים של אמי היקרה ומצאתי מתכון רגיל, פשוט ומהיר בהחלט של עוגיות שוקולד צ'יפס.
יצא טעים מאד ![]()
כרגע יש בעיונת אבל בע"ה בסוף השבוע אעלה תמונה.
הרבה תודה, נהנינו והיה טעים.
צדיקות!
משה בתיבה בלי בצק עלים, יש רעיון למתכון לבצק?\תאנה.
אני מחפשת מתכון למשה בתיבה, אבל בלי בצק עלים.
כלומר - להכין בצק ולעטוף את הנקנקיות.
אבל איזה בצק לעשות?
בצק פריך מלוחכוכב לכת
יש לך מתכון?תאנה.
לי לא. אבל בטוח שיש פה מישהו עם...כוכב לכת
אפשר בצק פילו או בצק שמרים (אבל אז זה "המוציא")יעל מהדרום
שמעתי פעם על "משה במלוואח"...מפוספסאחרונה
עוגה די בריאה שהכנתי (מוקדש לשירשור...)חילזון 123
רולדה במילוי בננה ושקדים

פרגני לנו גם מתכון
שירה שירים
...חילזון 123
ה"השראה" באה לי מהמתכון הזה-
אבל בפועל לא ממש השתמשתי בו 
לרולדה השתמשתי במתכון לטורט אגוזיםמהספר בישול מלא חיים:
6 חלבונים + כף סוכר חום (אני שמתי כף דבש) = להקציף טוב
6 חלמונים +5 כפות סוכר חום (אני שמתי 2 כפות דבש) = להקציף טוב
להוסיף לתערובת השניה 6 כפות גדושות אגוזים טחונים ושתי כפות קמח. לערבב.
(אני שמתי 6 כפות קמח שיבולת שועל ו2 כפות שקדים טחונים. אין בעיה להחליף הכל בקמח אם רוצים).
ולקפל את התערובת לתוך קצף החלבונים.
שטחתי הכל בתבנית תנור גדולה. ואפיתי ב 150-160 מעלות בערך.
הופכים את העוגה על מגבת ומגלגלים לגליל. ומשאירים להתקרר.
למילוי מעכתי במזלג בננה חצי קפואה. שמתי את הבננה על העוגה ופיזרתי שקדים גרוסים. וגילגלתי.
(לחצי מהתערובת הוספתי גם קצת שוקולד מריר בלי סוכר.)
עטפתי בנייר אפיה והקפאתי. אח"כ כשזה קפוא זה נחתך יותר יפה. לפני האכילה מפשירים קלות.
תודה
אנסה בהזדמנות.שירה שירים
אחלה רעיון! מתאים לי לגמרי, תודה!המוזרה
מקסימה שאת! עוד עוגה מצטרפת לאוסף (הדל..)שירשור
והנה עוד "עוגה" בלי שום דברחילזון 123


1 ורבע כוס קמח שיבולת שועל
1/4 כוס אבקת קקאו (או חרובים)
2 ביצים
2 כפיות שמן
שליש כוס תרכיז תפוחים
שני שלישים של כוס מים
לערבב הכל. ולאפות. עד שהקיסם יוצא יבש.
עשיתי בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
זה יצא ממש נמוך. גובה של אצבע בערך. אולי אפשר לנסות לאפות בתבנית אחת. אבל לא יודעת איך זה יהיה מוכן מבפנים.
איך את מצליחה להמיר את זה כ"כ יפה??שירשור
מה אתא ומרת על המרת הקמח שיבול שועל בשיפון?
זה יצא חנק מידי?
נראית מעולה!
אהה.. הטעם שלה, זה הטעם של התרכיז תפוחים?
אה ו"המקור" הוא כאן...-חילזון 123אחרונה
קמח נראה לי בסדר להחליף. מה כבר יכול לקרות?
התרכיז לא יצא מורגש בכלל. אבל עשיתי עם קקאו ולא עם חרובים. אני לא מתה על הטעם של החרובים כ"כ.
ולא לצפות למרקם של עוגה רגילה. זה יוצא קצת אחרת בגלל החוסר אבקת אפיה.
נ.ב. את המתכון של הרולדה שלמעלה עשיתי בתור סתם עוגה בתבנית קטנה יותר בלי שום מילוי. וזה יצא ממש טעים.
חלב מרוכז ללא א.חלב נוכרי-שופלי
איפה מוצאים דבר כזה???????
עדיפות לגוש דן.
תודה!!!!!!!
בכל סופר.-משה ר-
הי! לא נכון!!שופלי
עברתי רק היום בשלושה!
בראשון בכלל לא היה,
ובשני האחרים- אבקת חלב נוכרי 
הבנתי שזה די נדיר.
יש לך מקומ/ות ספציפי/ים?
אה אופס, דילקתי על האבקת חלב, מחילה-משה ר-
אז אני לא מכיר.
מוחלת!שופלי
מישו?? ![]()
לא ידוע לי שיש ללא חלב נוכרי..רחלקה
בעזהי"ת.
אבל אני יודעת שלפעמים אפשר להמיר את החלב המרוכז בשמנת מתוקה.
מה המתכון בדיוק?
אני יודעת שזה מושחת...שופלי
איך את יודעת שזה אדיר? טעמת?פלספנית
בעזהי"ת
אם כן- צ'אלי את מי שנתן לך לטעום איפה הוא קנה.. 
טעמתי, ואין דברים כאלה!!!שופלי
הסיפור שמאחורי העוגה הוא שמי שהכינה נתקלה בחלב מרוכז מהדרין, וכ"כ התלהבה אז היא קנתה אותו בלי שהיה לה שום מתכון. אח"כ היא הקלידה בגוגל "מתכון עם...", וזה מה שיצא.
מסתבר שככה צריך לעבוד עם המוצר הנדיר הזה...
ותודה לרסיסי לילה! אם אגיע לשם- אחפש...
נראלי שראיתי ברמי לוירסיסי לילה..
אפשר להכין לבד. יוצא מצויין.חילזון 123
איך???כוכב לכת
פעם עשיתיחילזון 123אחרונה
אבל לא זוכרת בדיוק מאיפה לקחתי את המתכון.
יש פה למשל-
http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=686322&blogcode=11813254
צריכה דחוף מתכונם/רעיונות לאוכל עם ברזל!!!זמר הפלוגות
כבד, בשר אדום, הודו אדוםיהודיה מא"י
בכבד דרך אגב יש ברזל שבמיוחד זמין לגוף שלנו מצד אחד, אבל גם הרבה דברים מזיקים מצד שני. לכן צריך לאכול ממנו מאוד במידה.
עוד איזה חודש-חודשיים מתחילה עונת הרימונים. הרימון עשיר בברזל וגם בויטמין C שעוזר לספוג אותו
תרד וטחינה גולמית מלאה עשירים בברזל, אם כי לא ברור כמה הברזל הזה נספג בגוף, אבל גם עם תרד וגם עם טחינה אפשר להכין מאכלים טעימים מאוד...
ויש גם מולסה, עדשים אדומות, חומוס (ואני מתכוונת לגרגרים)
ברוקולי, כרובית...-משה ר-
כרובית? אתה בטוח?יהודיה מא"י
ואני מוסיפה גם: כל פרי/ירק שמשחיר אחרי שחותכים אותו יש בו ברזל. מאחר וההשחרה נגרמת מכך שהברזל שבא במגע עם האוויר מחליד...
תפוח, תפוח אדמה, אבוקדו, אגס, בננה וכו'
0.3 מ"ג ל100 ג' זה לא בדיוק עשיר בברזל...יהודיה מא"י
אבל מאותו אתר
אפרופו ברוקולי וכרובית..אנש
לפני שנה או שנתיים כושרות פרסמו שזה בסדר באותה השנה, אך לא מצאתי עדכונים אקטואלים לשנה זו..
יש להם רגיל וללא תולעיםיהודיה מא"י
ועצם קיומו של מוצר מיוחד ללא תולעים כבר מעיד על המוצר הרגיל כמדומני...
קיצר, רגיל ללא תולעים.
עד כמה שזכור לי מה שכושרות פרסמו היה על הכרובית והברוקולי ללא תולעים
באמת? אף פעם לא נתקלתיאנשאחרונה
כמה ררעיונותפודינג111
טחינה- עם סלט ירקות
בורגול גם עם ירקות
פלפל ירוק יש במון ברזל
כבד- מצויין
סלק, בכל הצורותחנדבוש
תרד.. טחינהרסיסי לילה..
עוגת תפוחים,מוצלחת מנסיון? למשהוא? דחוף!אולפניסטית 1
יש לניקי ב מתכון. לא ניסיתירסיסי לילה..אחרונה
שאלה על חמין פרווהזמר הפלוגות
מה עוד שמים בחמין חוץ מתפוחי אדמה וקטניות?
ביציםיהודיה מא"י
נקנקיות סויה
דגנים - חיטה, גריסה וכו'
גזר
קציצה לחמין.ממש טעים.רוני בלילה
אפשר מן קציצות מסולת (דומה לקובה)יעל מהדרום
בצל , תבלינים, אם את רוצה ביצהפופקוו
ככה:יוסלה קמצן (קדוש?)
אפשר חלק ואפשר הכל תלוי בטעם
גריסים (או חיטה תלוי בזמן הבישול) בטטה אם אוהבים אפשר לשמים קמח עם שמן ותבלינים בנייר כסף או בניילון נצמד (קישקע פרווה) טיפה קינמון,
ראש או שניים של שום, בצלים, בטטות-משה ר-
אנחנו מכינים תמיד פרווה.מקרוני בשמנת
וגריסים/חיטה.
אפשר גם ביצים קשות.
ג'חנון, בטטות שלמות וגריסים או חיטה.מיכי
אנחנו שמים תפו"א, לפעמים שעןעית יבשה, פלפל, פפריקהלימורשרה
ומלח. וזהו.
אפשר להוסיף ביצים קשות ללא קליפה.
הסוד הוא בבישול הארוך (מאד)
כל מה ששמים בחמין בשרי חוץ מהבשראיל ב.אחרונה
בנוסף לתפו"א וקטניות: בצל, ביצים, ג'חנון (שקונים כבצק קפוא ומכניסים לתוך החמין בתוך שקית קוקי. - במקרה כזה להזהר לא לפתוח את הסיר בשבת עד שהג'חנון מבושל כ"צ), חטה (בתיבול פפריקה+שום) או אורז (בתיבול כרכום) בשקית קוקי. (אפשר גם שקית רגילה לנ"ל אבל שמעתי שמטעמי בריאות זה פחות טוב).
שבת שלום
מתכון קל לא הרבה מצרכים למנה אחרונה אבל טעימה!!יש?אולפניסטית 1
חלבי או פרווה?יהודיה מא"י
עוגת ביסקוויטים, מוס שוקולד/ חלבה..יעל מהדרום
גליליות ממולאותכמו רקפות
אם פירות גם מתאימים אז יש לי רעיוןיהיה טוב
או סלט פירות או ענבים עם מלון.
יש מתכון מצוין שפורסם כאן פעם, למקפא שוקולד,קשורה=]]
מורכבת משכבה אפוייה ועליה ציפוי, וקפואה.
מחומרים זמינים!
אם תרצי אתן לך אותו...
תביא לי?!?אולפניסטית 1
אני אשמח לקבל. תודה!פלפלתי
אפשר מתכונים?אולפניסטית 1אחרונה
עזרה - מלוח!!!!תות
הכנתי שקשוקה מושקעת מאוד
היא כבר מוכנה - הביצים והכל - וגיליתי שהיא מאוד מאוד מאוד מלוחה!
(לא יודעת איך לא עליתי על זה כשהכנתי אותה...)
יש למישהי רעיון איך אפשר להציל אותה?

אולי לבשל בתוכה תפו"איעל מהדרום
^תכיני בסיס של תפ"א במחבת ללא תיבול, ועל זה~א.ל
תניחי את השקשוקה..
אולי פשוט תוסיפי עוד ביצה?מירי ט.
תודה לכן!תות
להוסיף עוד ביצה לא היה שייך כי עשיתי עם ביצים שלמות.
בסוף בישלתי תפו"א בנפרד, חתכתי והוספתי למחבת, ובישלתי עוד טיפה.
יצא ממש לא מלוח! לא בדיוק מה שתכננתי אבל נחמד מאוד
(אני חשבתי על עוד אופציה - להוסיף גבינה לא מלוחה. אבל לא היה לי...)
הפיתרון מאוד פשוט... תוסיפי עוד עגבנית ורוטביניב שמשאחרונה
והפעם אל תוסיפי מלח.
נכון הכמות תגדל בגלל זה וככה תוכלי לחלק את המנה ל-2 ולשמור במקרר עד לשימוש הבא.
הקפאת שוםפעימה
בס"ד
חשבנו בבית אולי לחסוך טרחה כל פעם מחדש ולכתוש כמות של שום ולהקפיא[כמו שמוכרים מוכן בסופר]
השאלה היא מה צריך להוסיף לזה כדי שיישאר טוב[אם בכלל...] ואם אין בעיה הלכתית[כמו שיש בבצל]
תודה 
מוסיפים שמןיהודיה מא"י
אחרת זה נורא קשה ובלתי אפשרי לחתוך כל פעם קצת.
מוסיפים גם קצת מלח, ועם שמן ומלח זה נחשב כבר למאכל ואין בעיה הלכתית להשאיר. (למרות ששאלות הלכתיות שואלים רב. זה מה שאני למדתי על הענין)
תודה רבה, ננסה
פעימה
בס"ד
בעה"י נברר גם עם רב, תודה על ההארה!
..-משה ר-אחרונה
מה הבעיה ההלכתיתמקום בעולם
בבצל?
ישאלה:יש לי חבילת ברוקולי קפוא במקפיאשומרון
איך אני עושה ממנו מרק טעים ולא טפל ומימי כזה ושלא יהיה חלבי?
בבקשהיהודיה מא"יאחרונה
מאדים מטגנים קלות בצל בשמן זית עד שיהיה שקוף
מוסיפים את הברוקולי וממשיכים לאדות עוד איזה שתי דקות
מפזרים מעל איזה שתי כפות קמח, מערבבים ומוסיפים מים.
מתבלים עם שום, פלפל שחור, אגוז מוסקט
מבשלים עד לריכוך של הירקות.
בזמן שהמרק מתבשל חותכים חזה עוף לקוביות קטנות,, ומשרים אותו בחלבון ביצה
כשמהרק מוכן מביאים לרתיחה טובה, מוסיפים את העוף מבשלים שתי דקות עד שיהיה מוכן, ומגישים
*אפשר במקום חזה עוף לבשל מההתחלה חלקי עוף אחרים כמו כנפיים, שוקיים וכו'. כשהמרק מוכן מוציאים את העוף, מפרקים מהעצמות ומחזירים לסיר. האופציה הזאת מתאימה יותר לשבת.
עדכון עורלה לקיץ תשע"ג-משה ר-
תודה! חשוב מאוד!מודדת כובעיםאחרונה
אפשר רעיון למה להכין עם קווקר עבה?זמר הפלוגות
גרנולה?כרובי=)
יש עוגיות שוקולד ציפס שחלק מהחומרים זה קווקר,רוצה?אביה*
טעימות מאוד......
אשמח תודהזמר הפלוגות
אז ככה>>>אביה*
עוגיות עם שברי שוקולד ואגוזים:
2 כוסות קמח
2.5 כוסות קווקר
2 כוסות סוכר חום
2 כפיות סודה לשתיה
2 כפיות אבקת אפיה
2 ביצים
200 גרם מרגרינה
1.5 כוס אגוזים
1-2 חבילות שוקולד מריר שבור לקוביות/חצי (בערך) חבילת שוקולד צ'יפס
הערותיי: אפשר לעשות חצי מהכמות אבל אז זה מעט מידי (המתכון מלכתחילה היה חצי ואני הכפלתי)
אופים בחום כ180 מעלות, צריך לשים לב לא לאפות מידי, זה מתקשה ומתייצב אחרי שמוציאים.
אני פעם הורדתי את האגוזים, אבל פחות טעים...
עוגיות קוואקריוסלה קמצן (קדוש?)
כוס וחצי סוכר חום
כוס שמן
כוס טחינה גולמית, רצוי מלאה
מערבבים ומשהים במקרר לשעתיים ואם בטעות השארתם ללילה שלם לא קרה כלום
מוסיפים ארבע ביצים ותוספות כיד הדמיון
כוס שוקולד צ'יפס מהסוג הבריא יותר
כוס חמוציות, תמרים קצוצים, צימוקים, אגוזים ומה שבא לכן, לפי מה שיש בבית
אופן ההכנה
מחממים את התנור לחום בינוני
בעזרת שתי כפיות לוקחים כמות לא גדולה של העיסה ומשטחים על התבנית לצורת עיגול
אופים כעשר דקות, או עד שהקצוות מתחילים להזהיב
מוציאים, מצננים, ומקפיאים חצי, כדי שלא יתחסל תוך יום
נראה נחמד וטעים, אבל איפה הקוואקר? לא צריך?לויה
לא רשום במתכון קוואקר. טעות או שאלה עוגיות טחינה בלבד?
חטיף גרנולהיוסלה קמצן (קדוש?)
500 גרם שיבולת שועל שלמה
200 גרם אגוזי פקאן
100 גרם אגוזי לוז
100 גרם שקדים
2 בננות חתוכות לקוביות קטנות
תפוח חתוך לקוביות קטנות
2 כפות קינמון
4 כפות דבש
4 כפות סילאן
חצי כוס מיץ תפוזים
רבע כוס יין מתוק
אופן ההכנה
קולים בתנור כרבע שעה את שיבולת השועל ואת האגוזים והשקדים
שמים בקערה גדולה את כל החומרים, לא חייב את כולם, אפשר גם
להוסיף צימוקים, חמוציות וכל מה שנראה קשור
מערבבים היטב את תוכן הקערה עד לקבלת תערובת בצקית
משטחים את התערובת על תבנית משומנת ואופים כחצי שעה
לאחר שהתקרר חותכים למלבנים ושמים בקופסה במקרר
היום הכנתי עוגיות ממש טעימותרוני בלילה
מהאתר של ניקי ב. הוספתי חמוציות וקצת קוקוס.
נשמע נחמד! אפשר מתכון?~א.ל
באתי לכתוב מתכון מעולהבת 30
ואז ראיתי שיוסלה כתב אותו כבר.
טוב ששלחתי לך את המתכון...
בתאבון.
עוגיות שיבולת שועל:רוני בלילה
2 כוסות שיבולת שועל
1.3/4 כוסות קמח תופח
2 ביצים
כוס סוכר חום
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס שמן
כפית קינמון.
חום בינוני, 180 מעלות
קרדיט ל"ניקי ב"
לי לא היה קמח תופח,אז על כל כוס קמח רגיל הוספתי כפית אבקת אפיה. וגם ערבבתי קמח לבן עם מלא. וכאמור הוספתי חמוציות וקוקוס וגם קצת זנגוויל.
לא להבהל שהבצק מתפורר, צריך פשוט לדחוס אותו לעוגיות.
ועוד משהו- באפיה הן משתטחות, אז לשים לב למרחק.
תיקון טעות-רוני בלילה
במקום זנגוויל שמתי אבקת שום. אפילו שהתבלבלתי יצא מצוין!
מתכון לעוגיות קוואקר נהדרות ובריאות ב-2 דקות!!ממעוף הציפוראחרונה
חומרים
2 כוסות קוואקר
חצי כוס קמח מלא
חצי כוס סוכר חום
חצי כפית מלח
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כוס שמן
2 ביצים
כפית תמצית וניל
2 תמרי מג'הול חתוכים לקוביות
חופן חמוציות
חופן אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים, משטחים בתבנית חד פעמית בינונית על נייר אפיה,
אופים בחום 180 מעלות 20 דקות. מוציאים, חותכים לקוביות ומשאירים שיצטנן בחוץ ויתקשה.
בצק לפאיפודינג111
יש למישי מתכון?
דבר נוסף, בטח יש שם מחמאה- אפשר להמיר בשמן?
בצק לפאי+שני מילויים שונים:אביה*
העליתי פה פעם מתכון לפאי לימון תנסי לעשות חיפוש..-משה ר-
תודה אפשר להמיר את המחמאה/חמאה בשמן?פודינג111
מצאתי עוד משו במחלקת העתיקות..
פודינג111אחרונה
אם מקפיאים קצפת צימחית מוכנהקצפת
כשמפשירים אפשר לעבוד איתה?
מנסיון שליזמר הפלוגותאחרונה
להקפיא קצפת בלי כלום זה מתקלקל ולא יוצא טוב