אני נגיד לשישי בערב בדרך כלל: סלטים ואז דג (חריימה ) ובסןף זה תה עם עוגה.
לשבת בבוקר זה משתנה לפעמים דגי מושט מטוגנים וסלטים כזה, לפעמים חמין ולפעמים ביצים וטונה.
אשמח תשתפו


לק"י
ליל שבת:
1. קציצות ("כפיתות").
2. קוסקוס ורוטב עם שעועית, עוף ותפו"א (לפעמים אדום- "דביך" ולפעמים ירוק מתרד- "פכילה").
3. סלטים
שבת בבוקר:
1. קציצות
2. קוסקוס וחמין חיטה עם בשר, תפו"א וקוקלות (מן קציצות מסולת).
3. סלטים
ערב:
דג-נסיכה/סלמון חריימה. או סלמון בתנור.
מרק עוף עם אטריות.
עוף בתנור+תפו"א.
בוקר:
דג-בגלל שאנחנו לא מחממים בשבת דברים עם רוטב אז מעדיפים שניצל דג,
אבל לפעמים בכל זאת אוכלים דג כלשהו בתנור..רק קר. עדיין טעים.
(וכשמ-מ-ש לא בא אז סלט טונה או דג קנוי אחר.)
חמין או שניצל עוף.
והתוספות משתנות..פעם פשטידה, פעם אורז, פעם ככה..פעם זה..
סלטים:
סלט כרוב, סלט חסה, סלק, חומוס, ביצים,גזר מתוק או מלוח,חצילים לסוגיו..
קינוחים:
בד"כ פרות העונה או עוגה/עוגיות פרווה ושתייה חמה.
וכמובן שאלו רק הדברים השכיחים יותר. ברור שזה לא העתק-הדבק כל שבת..
![]()
זה נראה יותר ממה שזה..אבל עדיין אתה מוזמן..
אם להזמין את עצמי כאן למישהו..הייתי הולכת לחנהלה 2010
זה ממש ואו.
שבת בלילה:
דג - פעם זה סלומון בתנור, פעם מושט בתנור (מגישה קר גם בלילה וגם בבוקר). או קציצות דג....
מרק עוף וירקות - עם אטריות
צלי עוף - פשטידה תפו"א ופתיתים.
שבת בבוקר:
אותו דג מהלילה כי מכינה כמות..
ביצה קשה
חמין.
הסלטים ללילה וליום:
טחינה, סלט עגבניות (ערבי), חזרת, (לפעמים חצילים מטוגנים).
שישי בערב- ארוחה בשרית בקיץ מנת דג ומנה עיקרית (תוספת + עוף או קציצות). בחורף גם מרק
שבת בבוקר- חלבי: אני מכינה משהו מיוחד כמו קוגל, או פשטידה, או תפו"א מוקרמים, עם גבינות מיוחדות וסלט ירקות טוב
ואני ממש משתוללת עם הקינוחים. הד"כ אני מכיה עוגה מיוחדת + קינוח קטן נוסף כמו מאפינס\ כדו"ש מושקעים\ אם אין זמן אז ג'לי
לא קבוע (מאוד אוהבים גיוון) אבל הרבה פעמים:
ערב שבת:
בורקס בשר (ביתי)/ בלינצ'ס
רוטב פטריות
עוף בתנור על אורז/ תפוחי אדמה
אם חלבי בערב:
מרק מצל מוקרם
דג סלמון בתנור
תפוחי אדמה מוקרמים
לזניה
בוקר:
בלינצ'ס/ אגרולים (הכל ביתי)
שניצלים
אורז
מוקפצים
קציצות בשר
סד"ש:
פיצוניות/ הום פרייז/ תפוחי אדמה בתנור אחרים/ סלט בורגול וכו' וכו'
סלטים:
סלט בטטה, סלט פלפלים קלויים, חצילים מתוקים, חצילים מוחמצים, חציל קלוי, טחינה, חומוס, סלט זיתים
עוגות, חלות ומנות אחרונות לפעמים...
וזה תפריט די בנאלי... שיחסית עושים הרבה בכל מיני שינויים...
ערב שבת:
מרק תירס\ירקות\עוף. אם חלבי [לא קורה כמעט אף פעם..] אז מרק בצל עשיר וטעיםם
או מרק כתום.
חריימה\שניצל דג\סלמון\מושט..
בורקס בשר [ביתי]
רוטב פטריות
תפוחי אדמה
שניצל
אורז
שבת בבוקר:
עוף עם תפו"א
אורז
חמין עם בשר
פשטידות [קישואים,תירס,בצל]
כרוב\פלפל\קישוא ממולא
סלטים:
סלט ירקות,סלט שרי,כרוב,כרוב עם גזר,חסה,טחינה,ממרח זיתים[ביתי],פסטו[ביתי]..
אוהבים דברים קבועים ודי פשוטים אבל אפשר לשדרג לדוגמא: ערב שבת- עוף מתוק בסילאן,תפו"א וקציצות בשר או קציצות ברוטב אדום. שבת בבוקר-שניצלים בציפוי פירורי לחם(דרך אגב ממש לא צריך טיגון בתנור זה יוצא מצוין ופחות ליכלוך ובלאגן)וחמין עוף ותפו"א. כל זה כמובן בתוספת של סלטים ביתיים-פלפלים קלויים,חצילים מטוגנים,טחינה,חילבה,סלט תפו"א,מטבוחה,כרוב במיונז,סלק. בתאבון
בעיקרון אנחנו שנינו מבית מרוקאי אז די משתגעים עם האוכל...ואם יש אורחים אז בכלל 
בכל ארוחה יש חומס וטחינה ושלושה סוגים של סלטים חיים - כל פעם מה ירקות אחרים, ולפעמים גם מטבוחה וחצילים מטוגנים.
ערב שבת-
חלות של בית וסלטים
דג- טונה/סלמון מרוקאי
מנה עיקרית- ממש מגוון כל פעם משהוא אחר, בשבת האחרונה הכנתי ארטישוק ממולא בעוף טחון.
תוספות- גם מאוד מגוון: אורז/קוסקוס/בורגול/איטריה (איטריות ביצים שמכינים כמו אורז-שיצא אחד אחד)
ואם אין ירק במנה העיקרית אז מנת ירקות ליד- בתנור או מבושלים.
קינוח- אני תמיד מכינה עוגה אבל בדרך כלל לאף אחד אין כבר מקום...
שבת בבוקר:
חלות וסלטים
פתיחה: פשטידה/ סיגרים /בורקס תוצרת בית.
חמין של אורז ופירות יבשים או בשר עם חיטה, לפעמים אני מכינה חיטה בסיר ואז מנה של בשר ליד.
פירות
סעודה שלישית:
אני משתדלת שתהיה מושקעת...
חלות וסלטים
פשטידה/ גחנון/סיגרים פרווה או פיצה טונה
שבת שלמה שמחה וטעימה.
שבת בערב - מרק עוף (כן, גם בקיץ!!) +איטריות (לפעמים קניידעלך).
עוף ותפו"א /עוף ואורז / עוף ותפו"א וגם אורז...
(לעיתים רחוקות אני מגוונת ועושה מנה ראשונה גדולה במקום מנה עיקרית: דגים/בורקס בשר עם רוטב)
סלטים (לא המון): חומוס, טחינה, רסק עגבניות, בטטה, ירקות חי, בורגול, מטבוחה, גזר מתוק (בדר"כ 4-5 סלטים מתוך הנ"ל).
שבת בבוקר - אותם סלטים
מנה ראשונה: בלינצ'ס עם פטריות/דג/סלט ביצים עם טונה/מוסקה/תפו"א ממולאים בבשר
מנה עיקרית: חמין (לפעמים), עוף/שניצלים/כדורי בשר
אורז ואפונה /תפו"א.
סעודה שלישית: לחם ואותם סלטים +פשטידה/פיציות קטנות/בלינצ'ס גבינה.
מנות אחרונות: מוס/גלידה כלשהיא/אבטיח ומלון.
לק"י
ערב שבת
סלטים
דג (כשיש אורחים)
חילבה
מרק תימני (כולל: תפו"א, גזר, עוף) {כן, גם בקיץ החם}.
שבת בוקר
נשוף (חיטה עם חלב) / לסיס (שעועית)
מוצרי חלב (גבינות, שמנת, וכד')
ביצים קשות
קובנה / ג'חנון
פשטידה (כשיש אורחים)
רסק עגבניות
סד"ש (משתנה משבת לשבת, זה בדרך כלל תלוי באורחים))
סלטים
דגים / עוף בתנור
תפו"א בתנור
אורז
רוטב זיתים
סלטים: (בוחרים בד"כ 5-6 סלטים)
סלט מיונז, ירקות חי, בטטה, כרוב עם נודלס, שרי, סלק, מטבוחה, כרוב במיונז, טחינה, מלפפון עם שמיר, חומוס מבושל.
קינוחים:
עוגה פרווה / חלבי, פירות העונה.
הכי חשוב:
לחם / פיתות - מעשה ידי אשתי.
וכמה סלטים אתם מכינים... אצלנו סלט חי וטחינה ולא ח"י סלטים
ולא צריך יותר.
ליל שבת:
- חלה וסלטים - לא הרבה מידי רק מה שממש אוהבים, איננו רוצים להתמלא מזה מידי ולכן מגישים במקביל את ה-
- דגים - בד"כ מושט (סלמון נדיר יותר) ברוטב יין בצל וחרדל \ מתובל עם ירקות
- מרק עוף עם כופתאות
- כרעי עוף ברוטב עם תפו"א\בטטה\ בצל ופטריות
פשטידה או תפו"א בתנור (תלוי עם לעוף היתה תוספת, כאמור)
- מוס שוקולד או אבטיח
שבת בבוקר:
- חלה וסלטים כאמור
- דגים כמו בלילה (אם היה רוטב אני מחממת על סיר החמין בלי רוטב)
- חמין של עוף, תפו"א וקטניות
- אבטיח או קרטיבים או מוס
אוהבת להכין גם עוגה לשבת, וזהו! 
ויאללה עכשיו אני אעוף לבשל סופסוף 
אין לי מצרכים מיוחדים לתבל
אבל...תנסו...
תודה
לכבוד שבת קודש
מקלפים, מרתיחים סיר מים ,
מבשלים עם רסק עגבניות חמש עד עשר דקות .
מסננים,
מתבלים בצ'ילי מתוק ותבלינים (מלח ,פלפל ,פפריקה ) .
אופים בתנור כחצי שעה (בודקים עם מזלג ) עד שמשחים .
בתאבון .
בא לי להכין.
כמה רסק עגבניות?
כמה צ'ילי מתוק?
תודה
ערב:
- סלטים: כרוב לבן/ סגול/ קולסלואו, עגבניות+ בצל, חסה+ גזר+ פאקנים וכ'ו, חומוס, טחינה...
- דגים: בד"כ סלמון+ גפילטע פיש.
- מרק עוף עם המון ירקות +אטריות/ קניידעלך.
- עוף ברוטב משמש/ תבלינים,
- תוספות: אורז+ בצל ופטריות/ פירה/ תפו"א אפויים/ פתיתים עם גזר ובצל.
- קינוח.
בוקר:
- סלטים+ דג.
- סלט מלפפונים+ קוגל תפו"א+ סוג של סלט עוף וביצים,
- חמין.
- קינוח.
סד"ש: דג+ סלטים,
עוגה/ ממתקים/ גלידה ותה/ קפה.
קינוח: (שבד"כ כבר שבעים ממש עד שמגיעים אליו) מיניז/ גלידה/ גליליות/ פירות/ פיצוחים.
סלטים:
סלט מיונז - ביצים, תפו"א, חמוציות ושקדים עם מיונז (אחלה דבר)
סלט בצל (אנחנו חולים על זה...)
סלט חסה עם עגבניות שרי ופטריות - רוטב אלף האיים או שום ביתי.
סלט כרוב וגזר - מגורדים עם שמן זית ומלח
טחינה
פלפלים קלויים
ובעקרון זה מתגוון...
דגים:
סלמון בתנור עם עגבניות/
חריימה טונה/
קציצות דג ביתיות.
מנה שניה - ליל שבת:
עוף ותפו"א ברוטב חרדל בתנור/
עוף, תפו"א, בטטה ובצל עם שמן ותבלינים בתנור/
בשר עם תפו"א וגזר ברוטב יין אדום/
עוף עם תפו"א ופטריות ברוטב יין לבן.
שבת בבוקר:
חמין מתגוון...
הכי חשוב- כל פעם אנחנו מכינים משהו מוזר וחדש,
ומצמידים לו איזה שם מעניין 
בלי זה אין שבת!
ערב:
לחם- פיתות טריות מאפה בית
סלטים- סלק, גזר, טחינה, וכד' וסלט ירקות קצוץ קצוץ עם כוסברה כמנה אישית
מנה ראשונה- סלמון בתנור / בלינצ'ס ירקות / סירות ירקות ממולאים
מנה עיקרית- כדורי בשר ואורז / עוף שלם עם בצל ושום / כרעיים בתנור ותפו"א / בקר מס' 3
קינוח- בקטנה, עם איזו עוגה
בוצר:
לחם- חלות טריות מאפה בית
סלטים- כרגיל, עם סלט ערבי ענק
מנה ראשונה- פשטידה / סלט טונה או ביצים
מנה עיקרית- שניצל ואורז / פרגיות ונודלס / חזה עוף בכל מיני
קינוח- מה שבא
סעודה שלילית:
סלטים- בסגנון יווני, וגבינות
מנה עיקרית- פשטידה / רוקט קרומפלי / לזניה, לפי החשק והזמן
אקונהמטטהאבל השבת שבעלי הכי אוהב זה:
סלטים
וחלות שלי
בערב:
מרק עוף\ ירקות
קוסקוס (נורמאלי.. לא משקית.)
מפרום
(מלא פעמים זה משתנה.. לקציצות, עוף, אורז, אפילו לפעמים רק מרק עוף וקוסקוס- זה משביע בטירוף)
בבוקר:
חריימה
בסטיל
ובחורף חמין עם קוקוס.
בקיץ אני לא עושה חמין ומסובכת מאוד מאוד.
לפעמים נודלס, שניצלים, עוף, תפו"א..
ערב-
מרק עוף/כתום/אפונה/ירקות
עוף/כדורי בשר/בשר בקר עם פטריות/שניצלונים/לשון..
מוקפצים
תפוחי אדמה ובטטה (משתדלים לגוון בטעמים..)
אורז (רגיל, סקנדנבי, תיבול כלשהו מ"שום פלפל ושמן זית")
הרבה סלטיים..
בוקר-
דג סלמון/נסיכה
הרבה סלטיים..
ואחד מכל האפשרויות שכתבתי בערב..
1. אני ממש אוהבת מרק עוף עם אטריות אבל לא יוצא לי טוב, כמה שזה נשמע מצחיק.
אז איך לעשות? בלי אבקת מרק בבקשה.
2. מפרום
3. רוטב פטריות לבלינצ'ס,שוב בלי אבקת מרק.
http://www.nikib.co.il/tosafot/4467/
אני משתמשת במילוי שהיא מציעה בתור רוטב, בלי א. מרק (מתבלת כמו שאני אוהבת - מוסיפה חוויאג')
בס"ד
ערב:
דג, בורקס תפו"א, בורקס בשר עם רוטב
מרק עוף
תפו"א אפויים, עוף בקוקי, אורז, בטטה
בוקר:
בורקס תפו"א, בשר + רוטב
סיני מוקפץ, חזה עוף, אורז, עוף מתוק, תפו"א
מה שעולה בגיוונים:
טורטיה, חומוס עם בשר טחון
מה אפשר להכין מהן למרות היותם דביקים ויותר "מסמיכים"?
אני מכינה: גזר, דלעת, בטטה, גמבה אדומה (שיתן צבע כתום) ועדשים ויוצא פשוט טעים!!
העדשים מוסיפות מרקם שאנחנו בבית מאוד אוהבים...
אני מטגנת קודם בצל חתוך לקוביות ואח"כ מוסיפה את כל שאר הירקות חתוכים לקוביות קטנות יחד עם העדשים עד שהירקות מבושלים. (יש כאלוו שטוחנים אח"כ הכל בבלנדר יד- אך אני אוהבת לאכול את הכל בקוביות/ למעוך בבלנדר יד מעט זמן ואז המרקם מעולה)
~א.לככה מקבלים ארוחה מלאה, בתוספת ירקות
אורז, גריסים וכו'.
בדיוק היום הכנתי רוטב לקוסקוס עם עדשים אדומים
אפשר גם להכין קציצות.
מטגנים בצל ושום, מוסיפים את העדשים, ומתבלים בכורכום, כמון ומלח. מוסיפים מים ומבשלים כ10 דקות. זה מה-זה טעים עם אורז טרי...
1 שרוול ביסקוויטים - לשבור לחתיכות
2 חב' שוקולד מריר
1 חב' קצפת צמחית
להמיס יחד ולערבב
אפשר להוסיף קצת ליקר שוקולד/קפה
לערבב הכל יחד
לקרר מעט
לקרוץ לעיגולים
יוצא מעולה!!!!!!
עוגת קרמבו
עוגת בסקויטים
עוגת שוקולית עם ריצ'- אחת הטעימות!!!
אני זקוקה לקינוח טוב לשבת... יש למישו?
עוגת קרמבו- הולך? יש לנו מתכון מעולה ממש!
חלבי הולך?
אנחנו לפעמים קונים את הגליליות האלו שאפשר למלא וממלאים בקצפת.
ואולי למישהו יש רעיונות פרווה למילוי גליליות?
לק"ע
אפשר להוסיף גם שוקולד מומס.
אנחנו עשינו פרווה את הגליליות (ריצ'+פודינג וניל)
ולענייננו, מתכון לעוגת קרמבו!
בס"ד
מישהו מכין?
מה אתם מוסיפים חוץ משום ושמן זית?

אם הם משימורים.
1. זיתים בשימורים
שמן זית (בנדיבות)
מלח
1-2 שיני שום
מעט פלפל שחור למי שאוהב
עלי בזיליקום טרי (לשחרר את העלים מהגבעול ולשים רק את העלים, הגבעולים לא נטחנים טוב וזה יוצא דוחה. בערך 10 עלים)
1/3 כוס אגוזי מלך.
לערבל טוב טוב במערבל מזון, לטעום ולהוסיף לפי הטעם מה שחסר.
יוצא סוף!!!
בהצלחה!
בס"ד
קופסת שימורים טריים-אפשר להרתיח בסיר, אני פשוט שוטפת פעמיים עם מים רותחים מקומקום.
5-6 שיני שום [אפשר פחות, אנחנו אוהבים חריף]
ומעט שמן זית[אישית לא אוהבת את הטעם שלו]
קצת טימין
אחותי עשתה פעם עם זיתים מטובלים[שקונים במשקל בסופר] וזה בהחלט מוסיף טעם אחר->יותר אהבתי את זה.
כמו שאמרו מעליי-טוחנים, עד שזה במרקם משחתי, אוכלים עם גבינה/קרקרים וכד'
כי למעשה זה נראה כמו ערבוב של השניים
בס"ד
נראה שזה לא פסטו...
אולי באמת ערבוב
אני תמיד מכינה את הטפנד אחרי הפסטו, ובמקום להוסיף בזיליקום אני משאירה קצת פסטו במערבל מזון ![]()
זה מתכון שלקחתי מהאתר של חיים כהן (אם אינני טועה),
ואת האגוזים הוספתי בעצמי כי לא כ"כ אהבתי את המרקם בלי האגוזים, זה יצא קצת מימי מידי לטעמי.
האגוזים נותנים לזה מרקם יציב יוצר וגם משדרג את הטעם ממש!!
אמרו לי פעם שמכינים עם שוקולד מריר ושמנת מתוקה. משהו כזה??
ואני צריכה רעיונות למה להוסיף??
תודה רבה לכולם..
שזה תהליך שמחזירים את השוקולד למצב הקודם שלו אחרי ההמסה..
אפשר עם שמנת מתוקה ושוקולד לבד אפשר עם שמנת שוקולד וחמאה..
בקשר לטעם אפשר להוסיף כל מיני טעמים בין עם זה נס קפה, ליקרים שונים, ופירות..
(כשחוזרים מהגן/ בי"ס/ עבודה..) את האוכל שהכנתם לשבת או שאתם מכינים סיר נוסף במיוחד לארוחת צהריים?
(דילמה שעולה לי כל שבוע..)
מקסימום גם חביתה.
הרי אוכלים בערב ארוחה גדולה, למה צריך ארוחה גדולה גם בצהריים?
לוקחים מהחלות (לחמניות) הטריות שהרגע יצאו מהתנור
ומורחים משהו..- טונה\ שוקולד\ פסטרמה וחמוצים...
או
אוכל שנשאר מהשבוע..(ספגטי, אורז וטבעול..)
מעמיסים לתוכן כל מה שבא...
תענוג אמיתי. הכי טעים טרי טרי.
למשל פתיתים עם רוטב מיוחד, או פתיתים עם חתיכות חזה עוף, או ספגטי וסלט..
כי א. כן רעבים לאכול. והמנות אוכל הקטנטנות שאוכלים בדרך לא מספקות, כך שבמרבית הזמן מגיעים נורא רעבים לסעודת השבת..
ב. יש בזה איזשהו גורם שמיטיב למשפחה. ביום שישי, הילדים לא מוצאים את עצמם, ומתפזרים להם (לפעמים אפילו מחוץ לביתם..)
לפעמים הארוחה הזו, קטנה ככל שתהיה, משפיעה על הגרעין המשפחתי ותורמת.
לק"י
היום- כל אחד מה שבא לו..
אמא תמיד מפנקת...
בכל פעם שאנו באים לשבת נמצא קוסקוס סוף הדרך לארוחת צהרי שישי.
אבל כשאנו בשבת בבית- למי יש זמן למען השם?
אולי כשהקטנים יגדלו ויתנו יד במשהו, או לפחות לא אצטרך לטפל בהם ולבשל תוך כדי.
או כשאהיה סבתא בעצמי...![]()
(הנה אני דופקת שניצלים).
-משה ר-זה אצל אמא![]()
אני קונה חלה פשוטה ואוכלים עם שניצל תירס או נקניק סויה.. או פסטרמה עם חלה, או חלה לבד.
כל אחד מה שהוא רוצה..
שעה עד חצי שעה לפני שבת אוכלים קוגל תפו"א ופתיתים...
ויש כאלו שרוצים קצת מרק משבת
מכינה תמיד סיר אורז עם קציצות במיוחד ליום שישי.
כיף.
התענוג של יום שישי מבחינתנו..
משתדלת הכין מוקדם איזה מאכל עםרוטב טעים, עוף וכד'. מקס' אפילו החמין בגרסתו האשכנזית לפני לילה על הפלטה.
לוקחים קערה, ולחמניה, יושבים בחצר ו....![]()
אצלנו יום ישי זה תמיייד פיתה עם חומוס ונקניק עם מלפפון חמוץ ואני מודה שבהתחלה קשה להרגל {לא כולם אוהבים..אבל מתרגלים} ואז איזה שלושת רבעי שעה בערך לפני שבת אוכלים פופקורן מהמיקרוגל..
גאוה יהודיתא. איטריות רחבות עם קינמון וסוכר- מזכרת מימי הקיבוץ.
ב. פיצה על פיתה עיראקית בתנור.
ג. לחוח עם חומוס או שוקולד.
ד. קוסקוס עם מרק ירקות.
שיחת נפשחצי ליום שישי: מרק עוף, חמין, עוף בגריל.
כל רעב מקבל צלחת מרק/ תפו"א/עוף או שילוב של הנ"ל.
ואמא שלי הצדיקה מכינה לי כל יום שישי קוגל איטריות (לא מתוק, מלוח) ופשטידת תפוחי אדמה- במיוחד ליום שישי בצהרים.
(בסעודת שבת בדרך כלל הילדים כבר קורסים ולא טועמים כמעט כלום פרט לדגים ולסלטים)
שבת שלום!להבה=)ה- ארוחה של יום שישי בצהרים...
אנחנו אוכלים בד"כ משו קליל כמו פיצה בורקסים או ספגטי
קוסקוס (אני אשכנזיה)
אם מוקפץ/רוטב/ שניצלים/ משהו בסגנון.
משו כמו- מקרוני/ פתיתם/ קוסקוס בתוספת מנה בשרית..
הללישבד"כ גבנ"ץ..[זה מה שאחיות שלי אוהבות..]
או נקנקיות עוף..
והרעיון הוא לאכול ולעוף מהמטבח..
אלנטריסלא רציני מדי, המבורגר ונקניקיות על מחבת סטייק.
וכמובן עם לחמניות ופיתות....
לפעמים כשממש אין כוח אז פסטרמות וכאלה...
בס"ד
פעם זה היה ממש עם לחמניות, לאחרונה זה רק עם פירה/אורז וירקות.
זה מותג אצלנו 
שלום 
הכנתי לזניה ובמתכון היה כתוב שלא צריך לבשל את דפי הלזניה אבל הדפים יצאו קשים.
יש למישהו המלצה? רעיון?
תודה!
או לשטוף או המון רוטב נוזלי, הם צריכים לחות ורטיבות כדי להתרכך...
אם זה ישאר במקרר עד מחר הטעם של הירקות ישאר טוב?
והיה מאוד טעים.
לדעתי הוא מקבל טעמי לוואי..
המוצרים שאתם קונים..
קניתי בשופרסל שלי בנווה דקלים בראשון לציון סלט אישי מוכן ארוז ושטוף (״סלט הגן שטוף״).
על האריזה היה כתוב ״יותר בקרה, פחות הדברה״. תוקפו של הסלט היה עד ה19.6.13 והוא נאכל ב17.6.13. אני וחברה התחלקנו בסלט ולקראת סופו גילינו בפנים מרבה רגליים ענקי ודוחה.
נגעלנו עד עמקי נשמתנו ורצנו להקיא במשך דקות ארוכות. החוויה הכי מזעזעת שחוויתי הקשורה לאוכל.
איך יתכן הדבר?!? איזה בקרה בדיוק היתה פה?!? פשוט מזעזע ודוחה!!!! פעם אחרונה בהחלט שאני קונה משהו מהמוצרים שלכם..
תשלחי תלונה לשופרסל שיפצו אותך
פירה עם חזה עוף מבושל בתוך רוטב אדום, וסלט ירקות.
או קוסקוס, או בורגול, או תפו"א בתנור, או ירקות בתנור.
משו שממש אוהבים אצלנו- תבשיל של נקנקיות ברוטב עגבניות.. עם קוסקוס.
[מטגנים בצל, חותכים ת'נקניקיות לחצאי טבעות ומוסיפים לבצל המטוגן.. מוסיפים רסק עגבניות+מים בכמות של הרסק, תבלינים-מלח, שום גבישי, פפריקה.. מבשלים בערך רבע שעה.. וזהו
]
יש לכם רעיונו?! פירות וכדו'..
תומ"ר
מרסקים עם בלנדר אפרסקים או נוקטרינות בשלות היטב
מוסיפים סוכר לפי הטעם (לא חובה, אבל נגיד אצלנו אוהבים מתוק אז אני מוסיפה קצת סוכר)
ומקפיאים
יאמי
על אותו בסיס אפשר גם בננות, מנגו, קצת שוקולד אם רוצים לחטוא, ויוגורט - אם רוצים יותר מרקם של ארטיק-גלידה
ולשחק עם זה...

רק צריך לשים לב שלא יתייבש.
אפשר לחתוך כמו לשניצלים.
ואז מכינים איזה רוטב שאוהבים (חשוב לשים ברוטב שמן, שלא ייתיבש. מסדרים בתבנית בשכבה אחת ואופים בחום גבוה דקות בודדות.
ואפשר להשאיר שלם ולעשות צלי.
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t403198#4186521
ובכלל יש לך בקישור שבראש שרשור ענק של מתכונים לחזה עוף

יש לך מטחנת בשר?
אני לא אוהבת שניצל מטוגן אז תמיד אני אוכלת חזה עוף בגריל.
חותכת 2 שיני שום, טבעות בצל, מפזרת על התבנית המרופדת פפריקה חריפה+ מתוקה +גריל בשר,
את חזה העוף אני טובלת במיץ לימון ושופכת עוד קצת מיץ לימון על הבצל והשום.
10-12 דקות בערך, 180*, יוצא מצוין!
במיוחד עם בהרט (תערובת תבלינים עירקית שאפשר לקנות)
למישהי יש רעיון לרוטב אחר שהוא לא רוטב אדום או צהוב עם ירקות מגורדים?
בא לי משהו אחר...
כאילו מוקרם כזה
יאמי
ופחות עם בקר נכון?
ואשמח לעוד רעיונות טובים!
אבל לבקר, אם תשתמשי בפרטובלו נראה לי יצא נהדר. (ודווקא נראה לי שאפשר גם שמפניון)
אפשר גם לעשות מוקפץ להוסיף את הקציצות
בצל קצוץ מטוגן + אפונה ירוקה (מל"פ, כמון)
טעים
מודדת כובעים
שלחקתי מההורים של בעלי.
יצא יאמי!!!!
אבל מה להבא? יש איזה תחליף למי סודה?
או שכל פעם לקנות בקבוק, להשתמש בשלוש רבעי כוס ולזרוק השאר?...
אבל אם אני לא טועה, כשמערבבים סודה לשתייה במים זה הופך למי סודה
תבדקי פעם
אם לא עובד חפשי באגורה מתקן של סודה קלאב
חוץ מלהכניס אותה למרק וכזה?...
בא לי לעשות אותה ככה איך שהיא...איזה טיבול הייתם מציעים?
רוטב סויה
אבקת שום
פלפל שחור
שמן זית
בעזהי"ת
חותכים, שמים בתבנית, עוף מעל זה, ורוטב לעוף לפי אהבתכם..

נדנדה כתומה.אחרונהיוצא דלורית מתוקה וטעיים.
חותכים לאורך, שיצא 2 חלקים. מרוקנים מהגרעינים וכו'. [אם הדלורית לא כ"כ יפה, מגרדים גם לכל האורך שלא יהיו פירורים כאלה..]
אופים[על נייר אפיה, כי יוצא מזה נוזל כזה..] עם הבשר כלפי מטה, עד שזה רך. לפחות חצי שעה, עד שהחלק העגול מתחיל להיות שחום.
הופכים, ובחורים שמים כף סוכר חום כהה וחצי כפית מרגרינה. [כשעוד חם.. ואז זה נמס]
אוכלים..![]()
אני מחפשת מתכונים!!
בעיקר לקינוחים, אבל לא רק.. (גם דברים שאפשר לחטוף, מאפים וכד')
ללא גלוטן וללא סוכר.
כמה שפחות דברים מוזרים ויותר דברים שימושיים ופשוטים- מניסיון. זה פשוט לא הולך אצלינו...
תודה רבה!! תזכו למצוות
שימוש בממתיקים מלאכותיים, או טבעיים?
דבש סילאן וכו', הולך או לא?
אבטיח, ענבים וכו' הולך או לא?
(בשקיקים כאלו, כמו של הקפה.. זה מה שיש לי..)
דבש וסילאן לא הולך לצערי..
ופירות- בשמחה ובששון! הכל!
פירות יבשים- רק אלו שהם במיוחד ללא סוכר (יש חמוציות, אפרסקים וזהו כמדומני...)
תודה רבה!!!
יהודיה מא"ישיהיה בהצלחה
לי היה אסור סוכר, אבל לא גלוטן... אני לא יודעת מה עושים בלי גלוטן, אם יש לך תחליף לקמח תגידי וננסה לחשוב על עוד דברים.
אבל בינתיים:
- פופקורן (להכין בבית זה שטויות),
- בננות בכל צורה (אצלי עם הילדים הולך "גלידת בננות". מקפיאים בננות מקולפות ואחכ מוציאים ושמים בפוד פרוססור. בהתחלה זה נהיה פירורים ואז פתאום נהיה לזה מרקם של גלידה. עוצרים ואוכלים מייד - מתוק וטעים!) אפשר גם להכין שייקים למיניהם - להקפיא פירות ו/או יוגורט, לנסות כל מיני שילובים, אפשר גם עם חלב, שכדאי להמתיק איכשהוא. אפשר להכין מזה מין שלגונים.
- מתכון קצר לגלידה - לא ניסיתי: 5 חלבונים, 1/2 כוס סוכר (תחליף), 5 כפות שמנת/לבן, 1כף ת. וניל. ותוספות - 1 כפית קפה, 50 גר' שוקולד מגורר, 1 כוס פרי מעוך - אחד מהם. להקציף חלבונים, להוסיף סוכר לאט עד שנהיה קצף טוב. להוסיף בתנועות עטיפה שמנת ותמצית וניל, ואחכ את התוספת. להקפיא לפחות ל5 שעות.
- אם יש לך תחליף לקמח יש לי כמה רעיונות לעוגיות מלוחות ולקרקרים
- יש לי מתכון לגרנולה מלוחה, אם זה נשמע לך מעניין (לי לא
)
בהצלחה
המצרכים:
2 כוסות קמח קוקוס. (אפשר להשיג בכל סניפי "עדן טבע" ובמחלקות "גרין" של שופרסל.)
3/4 כוס שמן קוקוס - לפחות (אפשר יותר לפי העדפה, כדי להמיס יש להניח את הצנצנת בכלי עם מים חמים)
5 כפות רסק תפוחים.
1/2 כוס קקאו איכותי (לפחות, אפשר גם יותר- לפי הטעם)
2 כוסות מים
ממתיק לפי בחירה (אפשר להשתמש בסטיוויה המצויינת הזאת שבה הוניל כבר בפנים.)
1/2 כפית תמצית וניל טהור (למעט אם השתמשתם כבר בסטיוויה וניל).
אופן ההכנה:
להכניס את כל המצרכים למיקסר - לערבב כמה דקות במהירות גבוהה עד לקבלת בלילה חלקה במרקם שאינו דליל מדי ואינו סמיך מדי, כזה שאפשר למזוג לתבנית. לא בצק יציב. אם הבלילה שיצאה סמיכה מדי - אפשר להוסיף מעט מים עד למרקם הרצוי.
למזוג לתבנית "אינגליש קייק" ולאפות כ-40 דקות בחום של 180 מעלות.
בתאבון!
קרדיט למתכון: מאיה ואודי.
זאת גלידת שוקולד, עם בסיס שוקולד, חלב ושמנת
אפשר להשתמש בשוקולד ללא סוכר, ויש קינוח ללא סוכר
ממיסים בסיר קטן שתי חבילות שוקולד (הכי טוב אחד חלב אחד מריר) עם כחצי כוס חלב. מחכים שיתקרר
מקציפים חבילה של שמנת לקצפת, ומאחדים בתנועות קיפול
מקפיאים.
במילוי אגוזים קצוצים/צימוקים/ קינמון.
אבל שהם פריכות ולא קשות כמו אבן??
תודה ושבת קדושה ומבורכת לכולם..
מקום בעולם
250 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה\כוס ורבע שמן
4 ביצים בטמפ' החדר
אחת וחצי כוסות סוכר
6 כפות קקאו
1 כוס גדושה קמח
קורט מלח
אופן ההכנה:
מקציפים במיקסר במהירות גבוהה ביצים וסוכר במשך 5 דקות.
ממיסים יחד שוקולד וחמאה\שמן.
טורפים את קצף הביצים לתערובת השוקולד.
מנפים מעל התערובת קקאו, קמח ומלח וטורפים לתערובת אחידה ומבריקה, כחצי דקה.
מערבבים פנימה שוקולד לבן ויוצקים לתערובת מרופדת בנייר אפי'יה. (27*33)
אופים בחום 180 מעלות כ-25 דקות, עד שהשוליים יציבים, תפוחים וסדוקים והמרכז עדיין רך.
מצננים לחלוטין לפני שפורסים לריבועים.
הכנתי אורז מלא והוא יצא ממש לא משו.. אכלנו ממנו אתמול ונשאר הרבה.
צריכה רעיונות איך אפשר עכשיו לשדרג אותו!
ושיהיה פרווה..
תודה!
טגני בצל חתוך לקוביות קטנות, גזר חתוך לקוביות קטנות עד שישחים קצת.
תוסיפי מעט מים ואבקת מרק פטריות!
תערבבי את הכל עם האורז יוצא מעולה.
אני בדיוק הכנתי רק שהכל כבר בפנים התבשל ככה.
אה וגם הוספתי עדשים אדומות בפנים. יצא שיא הטוב.
אשתו של בעלילטגן בצל. להוסיף גמבה אחת ועגבניה אחת קצוצים לקוביות. לאדות כמה דקות עם קצת מלח.
אני מתבלת גם בפפריקה חריפה ומתוקה וקצת צ'ילי אבל זה כבר לא חובה...
להוסיף את האורז ה"ישן" לערבב היטב ולהמשיך באידוי על אש נמוכה בערך 10 דקות
טעים- טעים!
בתאבון!
לקצןץ שאריות עוף, לערבב עם האורז ולהוסיף קוביות של ירקות לפי הטעם= פלפל, קישוא, גזר.
מניחים בסיר, מתבלים, מוסיפים ביצה או יותר, לפי הכמות ואופים בתנור.
בעזהי"ת
אז פשוט טיגנתי בצל, הוספתי את האורז ושמתי קצת סויה.
ואף אחת לא שמה לב שזה האורז משלשום, כשהבנות שלנו מאוווד שמות לב לזה..
ופירורי לחם לחם ותבלינים..
ותכיני קציצות.
בטוח יצא משו..