שרשור חדש
מה אפשר להכין תוספת לפשטידת רועים?זמר הפלוגות
סלט ירקות, אורזיעל מהדרום
אפונה1289אחרונה
מה עושים עם בשר טחון?עיצובית

שיהיה מעניין ומתאים לשבת....

תודה רבה

פשטידת בשר, ממולאיםיהודיה מא"י

בורקס בשר, קרפלך

איך עושים בורקס בשר? לא מבצק עליםעיצובית
אפשר עלי פילו או עלי סיגר (אפויים עם טיפה שמן)כוכב לכת
אז אפשר עם בצק שמריםיהודיה מא"י

למרות שאז זה בעצם יהיה סמבוסק ולא בורקס, עדין טעים מאוד

איך מכינים קרפלך?זמר הפלוגות
אפשר פאי רועיםכוכב לכת
אני עושה בורקס בלי בצק עליםזמר הפלוגות

ואפשר גם במילוי בשר, אבל זה לא יוצא בטעם של בורקס כי בורקס בהגדרה שלו הוא עם בצק עלים

אפשר מתכון לורקס בלי בצק עלים?עיצובית
בבקשה:זמר הפלוגותאחרונה

2 וחצי כוסות קמח

כפית שמרים יבשים

לערבב

כף סוכר

כפית מלח

לערבב

בין 1/2 ל3/4 כוס מים פושרים

1/2 כוס שמן

כף חומץ

 

לכמות כפולה לשים כוס ורבע מים ולהכפיל ב2 את כל השאר.

 

לי מכמות כפולה יוצא 4 רולדות אבל אפשר להכין גם בורקסים אישיים, לעשות עיגולים מכוס ולשים בהם מילוי ולסגור.

למלא באיזה מילוי שאוהבים, למרוח ביצה ושומשום ולאפות עד שמוכן

 

אגב אני עושה עם קמח מלא ויוצא לי ממש טעים

פנקייק פרווהאשתו של בעלי

יש מתכון מוצלח למישהו?

כמו חלבי במקום חלב לשים אותה כמות של מיםכרובי=)
בפנקייק לא אמור להיות חלביהודיה מא"י

אמור להיות שמנת. עם חלב זה בלינצ'ס, לא פנקייק

 

אותו דבר רק במקום שמנת לשים שמן.

 

משהו כזה בערך:

3-4 ביצים

2 כוסות קמח

אבקת אפייה

3/4 כוס שמן

סוכר ומלח לפי הטעם.

 

באמת? חשבתי שההבדל ביניהםחילזון 123

זה שבבלינצ'ס אין אבקת אפיה

ממש לאיהודיה מא"י

פנקייק הם עבים, ואוכלים אותם ככה עם סירופ/גלידה עליהם

בלינצ'ס הם דקים-דקיקים, וממלאים אותם במילוי מתוק או מלוח.

 

פנקייק זה בתרגום חופשי עוגת מחבת, ואם כבר דומה לוופל אמריקאי/בלגי הרבה יותר מאשר לבלינצ'ס

ובלינצ'ס אם כבר דומה לקרפ. למעשה קרפ זה כמעט בלינצ'ס גדול מאוד

 

חוץ מזה פנקייק על בסיס שמנת וביצים, בלינצ'ס על בסיס חלב וביצים

אני עושה פנקייקים עם חלב,בחיים לא חשבתי לשים שמנת!זכיתי

וזה יוצא ממש עבה.

 במתכון המקורי אומרים לשים גם 2 לבן אבל בפעם האחרונה שעשיתי את זה המרקם נהרס לגמרי והם נדבקו והתכווצ'צ'ו..

וזה יוצא טעים??אשתו של בעלי

חשבתי לשים חלב סויה.. שמן?? ניסית?

 

תודה!

כןיהודיה מא"י

ברור שזה יוצא הרבה פחות טעים מחלבי

 

אבל אני חושבת שכמעט כל מאכל שהוא יהיה טעים יותר בשרי או חלבי לעומת פרווה.

יש לי מתכון ממש קל שיוצא מוצלחנדנדה כתומה.אחרונה

כוס קמח

כוס סוכר[שמתי 3/4 בערך, יצא טוב]

כוס מים

2 ביצים.

 

יוצא ממש טוב וטעים וקלי קלות.

 

[הכנתי עם חניכות שלי וממש לא הסתבכנו.. ויוצא בערך 15 פנקייקים גדולים..]

מה אפשר להכין עם שמנת?פלפל חריף

יש לי 2 שמנות שיושבות במקרר כבר משבועות, ומחכות להיכנס למאכל מעניין...

יש למישו הצעות? משו טעים ושווה, לארוחת ערב, או לשבת...

תודה!

פסטה מוקרמת? עוגת ביסקוויטים? קצפת?רחלקה
מוס. גלידה או עוגת גלידה כלשהי. תפו"א מוקרמים..כמו רקפות
תודה! אפשר מתכון לתפו"א מוקרמים ולמוס?פלפל חריף


להלןפודינג111

6 תפוחי אדמה פרוסים עבה לבשל במים רותחים ולהשהות 10 דקות

 

לסדר אותם בתבנית משומנת.

לפזר מעל:

200 גר' גבנב"צ

ולשפוך באופן אחיד שמנת לבישול\ מתוקה

 

להוסיף מעל:

א. שום

מלח

אורגנו

פלפל שחור

 

לאפות כחצ י שעה 200 מעלות

 

כמובן שאת  יכולה לוותר על הגנב"צ 

ו

פנקייקאשתו של בעליאחרונה
אפר להמליץ על מתכון?-משה ר-

סמוסה אומר לכם משהו? אם לא, אז מדובר במאפה מהמטבח הבוכרי, שממלאים אותו בבשר ושומן, משו טעים ביותר..

 

 למי שמעוניין/ת בקישור יש מתכון עמ' 13

http://www1.amalnet.k12.il/kfarsaba/profession/omanutbishul/DocLib1/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C%20%D7%91%D7%95%D7%9B%D7%A8%D7%99.pdf

זה בורקס בעצם, לא?~א.ל
בהגדרה? לא. זה מאפה בוכרי והבצק קצת מיוחד, גם בטעם-משה ר-
נראה מעולה! תודה בין השורות
חוברת מעולה. תודה!אלעדאחרונה

לא מזמן ערכנו שבת שלימה בסגנון בוכרי

היה משמין וטעים כאחד יאמי

מתכון לבולונזע.מ

אשמח אם תוכלו לכתוב לי איך אתם מכינים.

תודה!

זה די פשוטיהודיה מא"יאחרונה

מושקע: לטגן בצל, להוסיף בשר טחון (הכי טוב בקר, זה המקורי, אפשר גם משהו אחר) לערבב-לפורר עם מזלג עד שכל הבשר משנה צבע

אופצינאלי ומומלץ: להוסיף גזר מגורר דק.

להוסיף רסק עגבניות (אני שמה כשליש קופסת שימורים בריכוז גבוה לחצי ק"ג בשר טחון), תבלינים (שום, פפריקה, פלפל, כמון וירוקים), מלח, מעט מיץ לימון ואפשר גם מעט סוכר

לערבב, להוסיף מים ולהביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה לפחות חצי שעה, ואפשר בהחלט גם יותר. כ"כ שמבשלים יותר הבשר סופח טוב יותר את טעם הרוטב ונהיה טעים יותר.

לא לשכוח לערבב מידי פעם, במיוחד לקראת הסוף שלא ישרף למטה

 

ופשוט יותר: לשים בשיר בסר טחון, רסק עגבניות מים ותבלינים ולבשל עד שמוכן

שאריות בראוניז משבת..שמשי

הבראוניז יצאו לי קצת יבשים השבת, אז חשבתי לעשות מהם משהו, עוגיות, עוגה, כדורי שוקולד.

 

אשמח לרעיונות, בעלי נסע לחתונה ובא לי שכשיחזור יחכו לו עוגיות טעימות על השיש

אפשר כדורי שוקולד.יעל מהדרום

לק"י

 

מפוררים את הבראוניז ומוסיפים ביסקוויטים מרוסקים אם צריך.

מכינים קרם שוקולד, מערבבים עם פירורי העוגיות ויוצרים עיגולים.

....פטרוזילה=)אחרונה
למי שלא מכיר-אתר מתכונים מיוחד במינו!לחיים!

בס"ד

בבקשה...

http://www.bazekalim.com/

אנשים!!!!!!!!!!11פטרוזילה=)

קניתי במקום צימקאו חום צימקאו לבן-- מה עושים איתו?

תריצו מתכונים של עוגיות!!!!! עם שוקולד לבן

נראה לי מה שאת עושה עם צימקאו חום..יעל מהדרום


רק אם אמור להיות ניגודיות בצבע תוסיפי קקאו לבסיס..חנצ'ו


אבל אין להם את אותו הטעם...הלבן יותר מתוקפטרוזילה=)


שוקולד צ'יפס, חומיותכלנית1

אפשר להוסיף לעוגיות שוקולד צ'יפס צימקאו מגורד גס.

 

קחי מתכון לחומיות ובמקום שוקולד תוסיפי את השוקולד הלבן שלך. כך תקבלי "לבניות" במקום חומיות. אם לצימקאו יש טעם טוב, תוכלי להנות מגירסה לבנה של חומיות.

תנצלי את זהזמר הפלוגות

למתכון של הפצפוצי אורז עם שוקולד שעושים עם שוקולד גם חום וגם לבן, נראה לי זה מעולה לשבת ובטח אם הארוחה בשרית, אגב בכלל לא ידעתי שיש כזה דבר צמקאו לבן..

אפשר מתכון לפצפוצי אורז?פטרוזילה=)

האמת יש לי גם פצפוצי אורז- שלא נאכלים בכלל..

תכיני עוגה כושית פשוטה ותוסיפי שוקולד לבן קצוץ גסכוכב לכת
אני מחפשתזמר הפלוגות

שאלתי את חברה שלי, תזכירי לי..

תודהפטרוזילה=)אחרונה
שייך להקפיא בלינצ'ס?ט'

ללא מילוי.

כן.אמא...

אני תמיד מכינה כמות גדולה ומקפיאה

וכשצריך מוציאה להפשרה ורק מכינה את המילוי.

תודה + שאלה נוספת על קינוח טעיםט'

מה אפשר להכין ושיהיה טעים כשיש לי בבית רק - ריצ', קקאו, קמח, סוכר ??

אין ביצים?תות

את יכולה להכין סתם גלידת וניל (ריצ', 2 כפות פודינג, תמצית וניל), ואם יש לך ביצים אז אפילו קוקילידה

יש גם מתכון נחמד וידוע לעוגת שוקולד חמה עם שוקולית וריצ'. אני מניחה שאפשר להמיר את השוקולית בקקאו+סוכר

מה זה קוקילידה |בורה|חיהלב
אפשר מתכון?ט'
לגבי המתכון: איזה מילוי הכנת?כלנית1

כבר לפני חצי שנה שמתי עין על המתכון. הכנתי והעוגיות יצאו טעימות, אבל המלח (שמתי 1/2-3/4 כפית) קילקל לי את הטעם. אני ממליצה לא יותר מחצי כפית מלח, ואולי אפילו פחות.

 קוקילידה קנויה עם גלידה מאד יקרה. השאלה איזה מילוי להתאים. מסקפורנה וכד' לא מתאים לי.  וברוב יאושי תהיתי אם כדאי לקלקל את העוגיות הביתיות עם גלידת וניל פשוטה קנויה...

הכנת את המילוי של אוריאו וניל?

אני לא בטוחה שהבנתי את השאלהתותאחרונה

אבל אם את שואלת על מילוי לקוקילידה - אפשר פשוט גלידת וניל ביתית פשוטה:  ריצ+2 כפות פודינג+1 כפית ת. וניל.

שאלת טחינהבת 30

האם הערך התזונתי של הטחינה הגולמית המלאה נפגע כתוצאה מכנת סלט טחינה?

כלומר, ברור שיש ערכים נמוכים יותר, כי זה מדולל, אבל האם הלימון פוגע בברזל, בסידן ובשאר הדברים הטובים שה' שם בטחינה?

"לימון מוסיף המון" דינה ל.

סתם, לא יודעת.

 

קשה לי להאמין שזה רע שמכינים מהחומר הגולמי "סלט", עם לימון, שום ופלפל שחור. זה לא דברים רעים. וזה טעים ככה יותר.

כדאי להשקיט את המצפון ולהנות מזה

 

ואם לדעתך לא- אפשר די בקלות לחבב את הטעם של הטחינה המקורית (אחד בלימודים שלי כל יום בא עם חצי כיכר וטחינה גולמית שלימה ואוכל ככה, שיהיה בריא! )

בדיוק להפךיהודיה מא"י

ויטמין C המצוי בלימון עוזר לספיגה של סידן וברזל (אם כי סתם דרך אגב, סידן וברזל מפריעים זה לזה לספיגה)

תודה. ועוד שאלה, אם כבר:בת 30

כשאני מכינה ארוחה צמחונית, מבוססת דגן וקטניות. האם זה משנה מבחינת החלבון אם הדגן, נניח אורז, הוא מלא או לבן?

האם החלבון שאמור להשלים את חלבון הקטנית נמצא בגרעין או בקליפה?

 

 

אני לא עד כדי כך מבינהיהודיה מא"י

אבל הקליפה אמורה להיות סיבים תזונתיים, לא? 

 

משנה מאד!!!ארץ הקודש

כשהדגן/קטנית מלא זה עם יותר ויטמינים, יותר משביע ובקיצור... יותר בריא.

זה ברוריהודיה מא"י

השאלה היא האם בדגן מלא יש גם יותר חלבון או לא.

צריך פשוט להשוות בין 2 האריזותaima


גדול. איך לא חשבתי על זה...בת 30אחרונה
מחפשת מתכונים לגיוון!תמר1234

אני מחפשת מתכונים לדברים הבאים:

תפו"א, חמין, וסלט חצילים!

עוד דברים פשוטים להכנה וטעימים יתקבלו בברכה

אנחנו פשוטים זקוקים לקצת גיוון בארוחות שבת שלנו..

סלט חציליםme and i

או שתטגני חצילים ופשוט אח"כ שימי עליהם חומץ או לימון, שום,גמבה אם את אוהבת

אפשר גם לאפות אבל אז צריך קודם להמליח ולשים על נייר סופג עד שכל הלחות תצא, משמנים נייר אפיה משמנים גם כל פרוסה אופים בחום 200 מעלות צלסיויס כשרואים שהם מתחילים להזהיב הופכים טותם עד שהם נהיים מוכנים והתיבול כמו חציל מטוגן.

אני לפעמים חות כת קוביות חצילים ממליחה משמנת ואפה בתנור יחד עם קוביות פלפלים זה ממש טעים (על הדרך אני שמה גם שום בתנור)

יש גם חצילים ברוטב עגבניות אחרי שמטגנים או אופים פרוסות,

מרתיחים בסיר עגבניות מגוררות עם שום כתוש מלח פלפל מעט אורגנו פטרוזיליה יבשה ומעבירם את החצילים לסיר מבשלים מעט זמן-יוצא מעולה

חציל קלוי

עוטפים חצילים בנייר כסף שמים אותם ישירות על החצובות של הגז עד שהם נשרפים מעט

מקררים, מקלפים מועכים בעזרת מזלג או בעזרת מג'ימיקס מוסים מעט שמן זית מלח פלפל שום כתוש ואפשר גם מיונז

 

תפוחי אדמה\

אפשר לאפות בתנור עם תבלינים

ואם את רוצה מבושלים אם את עושה עוף בסיר פשוט אחרי שבישלת את העוף תוציאי אותן מהסיר ותכניסי לסי רפלחים של תפוחי אדמה ותבשלי עד שהם רכים אבל לא מאד-אח"כ הם גם מתבשלים קצת על הפלטה

אם את רוצה אני יכולה לתת לך מרינדה לתפו"א בתנור:

פטרוזליה טריה

שום

רוטב סויה

חרדל

שמן זית

מלח ופלפל

חציל עם ביצה-פלספנית

בעזהי"ת

 

חותכים חצילים לקוביות, אפשר עם הקליפה ואפשר בלי, במחבת גדולה מבשלים אותם עד שהם מתרככים לגמרי [כדאי עם קצת מים כדי לזרז את התהליך]

מוסיפים ביצה [או שתיים אם זה בכמות גדולה] ומערבבים מהר מהר שלא תהיה חביתה פתאום.

ממליחים ומחביאיםם..

בבקשה-יעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ח בסיון תשע"ג 22:27

לק"י

 

סלט חצילים:

אופים או מטגנים קוביות/רצועות/עיגולי חצילים.

מכינים רוטב עגבניות- מטגנים שום כתוש, מוסיפים פפריקה, מלח, תבלין לקציצות , רסק עגבניות וקצת מים ומבשלים.

-מערבבים את החצילים עם הרוטב.

 

אפשר גם לערבב את החצילים עם קוביות קטנות של בצל, גמבה ומלפפון חמוץ, שום כתוש, מלח, פפריקה וקצת מיץ לימון (אפשר גם פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה).

 

 

תפוחי אדמה:

חותכים תפו"א, מוסיפים שמן, מלח, פפריקה, כמון, שום ורצועות/עיגולי בצל ואופים בתנור על חום גבוה.

אפשר גם לתבל בתבלין של בשר, מלח, אבקת מרק בצל ושמן ולאפות.

 

 

 

 

תפו"א-מקום בעולם

תפרסי לפרוסות דקות דקות ושימי בתבנית אפיה. ובכוס תערבבי קצת שמן,פפריקה,פלפל שחור ואבקת מרק ותשפכי מעל התבנית עם התפו"א.
תפזרי קצת מלח גס ולתנור

 

אורז - פשוט ויפה.פלפלתי

את מבשלת אורז רגיל, וכשהוא עוד חם את מעבירה אותו לכלי עם צורה יפה (למשל עיגול או משהו), וכשאת רוצה להגיש את הופכת את הכלי הזה למגש או משהו שעליו יעמוד האורז, (קערה יחסית שטוחה זה מצוין), עליו את מפזרת צימוקים ושקדים לבנים פרוסים וקצת קלויים  - וזה טעייים

[וגם נראה יפה, כמו בחתונות.. ]

 

אם את מתעצלת או ממהרת אפשר את האורז לשים סתם בכלי ועליו לפזר את הצימוקים והשקדים.

 

כמה מתכוניםיוסלה קמצן (קדוש?)אחרונה

חציל בטחינה


חציל בינוני
ארבעה כפות טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
שתי שיני שום כתוש
חופן כוסברה קצוצה
לעיטור
כף שמן זית
פפריקה אדומה מתוקה
  אופן ההכנה
קולים את החציל על הגז ושמים בשקית ניילון וסוגרים אותה
לאחר שהתקרר מקלפים אותו (האטימה בניילון בעודו חם עושה את הקילוף יותר קל) מרסקים ומערבבים היטב עם שאר החומרים

שמים בקערת זכוכית יפה יוצקים מעל שמן זית ומפזרים פפריקה אדומה

חציל בטעם כבד

תפו"א בשמנת

חמין ביתי

 

מחפשת דחוף מתכון עם חזה עוףשולמית שלי

קל,לא שניצל ולא מוקפץ...

רעיונות..??

מתכון קל וטעים באדיבות חברתי היקרהכוכב לכת

לערבב 1/2 כוס מיונז עם 1/2 כפית א. שום, כף פפריקה מתוקה, פלפל שחור,  לצפות את החזות, לשים בקערה 1 כוס פירורי קורנפלקס או פירורי לחם ולצפות מכל הצדדים, ולאפות  בתבנית בסביבות חצי שעה (חלק מהזמן מכוסה וחלק לא לקבלת ציפוי קראנצ'י)

 

זה נראה כמו שניצל אפוי אבל התוצאה שונה לחלוטין מבחינת טעם במיוחד אם משתמשים בקורנפלקס

והעיקר- זה טעים בטירוף!

מתכון קל בטירוףme and i

לחתוך חזה עוף לקוביות לערבב עם שמן זית אופים בחום 200 מעלות בערך רבע שעה

זהו העוף מוכן

מה שאני עושה השבתאיזה טוב ה'!!!!

שמים בתבנית את החזה עוף שופכים על זה תכולה של קופסת שימורים אננס, מוסיפים רוטב סויה וזורקים לתנור

 

יש לי מתכון מוצלח מאודיהודיה מא"י

של צלי חזה עוף אבל אני לא בטוחה שהוא עונה להגדרה קל.

 

חוץ מזה אפשר לעשות חזה עוף בגריל - חותכים את החזה עוף לחתיכות כמו לשניצלים, אבל עבים. שמים עם איזה רוטב שרוצים (אני בדר"כ עושה רוטב ברביקיו) מסדרים בתבנית בשכבה אחת לא צפופה, ואופים בחום גבוה מאוד במשך כמה דקות.

אם צריך עושים בכמה נגלות עד שהכל מוכן.

מתכון מקורי- חזה עוף עם פסטרמה.פלספנית

בעזהי"ת

 

 

מניחים על כל חתיכת חזה עוף עיגול פסטרמה. מורחים על כל עיגול פסטרמה קטשופ או רסק עגבניות, ומגלגלים. אפשר לטבול את הגלילים בפירורי לחם.

 

מניחים את כל הגלילים בתבנית, כשהם צמודים אחד לשני שלא ייפתחו. מכינים רוטב כמו רוטב של עוף, שופכים מעל, מכסים ואופים בתנור..

סלט חזה עוף ואטריותיוסלה קמצן (קדוש?)אחרונה


חבילת אטריות ביצים
חצי קילו חזה עוף פרוס לרצועות
כפית ג'ינג'ר כתוש
כ 4 שיני שום כתוש
בצל ירוק חתוך דק
כ 2 גמבות
קופסת שימורים קרם קוקוס
כפית מלח
כחצי כוס בוטנים/קשיו קצוצים גס
עלי כוסברה לקישוט
אופן ההכנה
שמים את הגמבות בתנור, מקלפים וחותכים לרצועות
מבשלים את האטריות במים ( לפי ההוראות שעל השקית) מסננים
מטגנים במחבת עם מעט שמן את העוף, הג'ינג'ר, השום
מוסיפים את הבצל ירוק, אטריות, גמבות
מוסיפים את הקרם קוקוס והמלח. מבשלים כ15 דקות על אש נמוכה
מפזרים בוטנים/קשיו, מערבבים
מקשטים בעלי כוסברה מלמעלה ומגישים
חזה עוף עם עשבים

 עוף ברוטב חמוץ מתוק

       מקור ועוד מתכונים

מחפשת מתכון לעוגיות בצ'יק לפני שבתכרובי=)
בע"ה

לא שוקולד צ'יפס..

תודה
מתאים עוגיות חמאת בוטנים? (שהכל)כוכב לכת

לערבב היטב

כוס חמאת בוטנים (לדעתי עדיף עם שברי בוטנים)

כוס סוכר (אני מעדיפה לשים פחות)

ביצה.


לקרר 15-20 דקות במקרר

לעשות כדורים בגודל אגוז פקאן בערך ולהניח  במרווחים בתבנית

להרטיב מזלג בקצת מים(שלא ידבק) וללחוץ מעט על כל כדור ע"מ ליצור דוגמת פסים (לא לדלג על השלב! הוא קריטי לאפיה אחידה!!!)

לאפות כ8-10 דקות בחום בינוני נמוך, להוציא, לצנן ולאכול!

 

 

עוגיות סוכר וקינמון~א.לאחרונה

4 ביצים,

3/4 כוס סוכר

כנ"ל שמן,

4 כוסות קמח

1שקית א. אפייה.

 

מערבבים הכל לעיסה אחת, יוצרים צורות,

אח"כ מערבבים סוכר וקינמון יחד ומפזרים על העוגיות.

אופים ב180 מעלות, עד שמשחים מעט.

מחפשת מתכון לעוגת כושית פשוטה וטעימהפופקוו
הכנתי לפני שבועיים עוגה וזרקתי אותה כי היא לא בדיוק יצאה אכילה חח מבאס .

אז אם יש לכן מתכון פשוט שתמיד מצליח וטעים אז בבקשה רישמו לי.
יש למעלה שירשור נעוץ עם המון עוגות פשוטות ומוצלחותשמחה ד.

יש כל מיני גרסאות של עוגות שוקולד שם. ממליצה בחום! ניסיתי את של "קצת אחרת" ואת של "gilat" ושתיהן טובות. 

 

בבקשהכוכב לכת

זו העוגה הכושית הכי טעימה ואוורירית שאני מכירה. היא גם לא מתפוררת אז היא מצוינת גם לילדים.

 

החומרים:

1 כוס שוקולית

1/4 2 כוסות קמח

1 כוס סוכר

1/2 1 שקיות א. אפיה

    לערבב ולהוסיף

3 ביצים

3/4 כוס שמן

2 כוסות מים (אחת עם השאר והשניה בהדרגה תו"כ ערבוב)

שופכים לתבנית גדולה משומנת ואופים בערך ב 150 מעלות כ 50-60 דקות..

 

אפשר להוסיף מעין ציפוי שבעצם נספג ומוסיף עוד עסיסיות

 

2 כפות שוקולית

1 כף קקאו

2 כפות סוכר

14 חבילה מרגרינה (50 גרם)

3 כפות מים

 

לבשל על אש קטנה ולבחוש כל הזמן עד שהסוכר נמס ונוצר רוטב חלק. ולשפוך על העוגה.

 

בתיאבון!

וכמובן איך שכחתי- הכי קלה להכנה...כוכב לכת
וואו כוכב לכת הכנתי את העוגה שלךפופקוו
איזה טעימה.
הכנתי בשתי תבניות ארוכות, אחת למחר ישר החבאתי ואחת טעמתי ולא נראה שתישאר למחר. תודה לך.
תודה כוכב לכת אני ינסה אותה בעהפופקוו
זה נשמע קל
במה את מערבבת את הכלשושנה29

 

שאלה שניה..

 

למה בדיוק את מתכוונת שוקולית (לאבקת שוקו שהילדים שותים?)

ואם כן אז איזה שוקו את משתמשת. אני רוצה לנסות לעשות את העוגה הזו ורוצה לדעת 

איזה שוקו כדי שיצא טעים...

אין הבדל מהותי בטעם. בטח שלא אחרי האפיה.מירי ט.
הכוונה לערבב את כל החומרים בקערה...כוכב לכתאחרונה

שוקולית הכוונה לכל סוג של אבקת שוקו של ילדים.

אישית אני מעדיפה את "שוקו זיס" לטעמי האבקה הכי מוצלחת אבל לא משנה הסוג

צריכה 2 מתכונים:אשתו של בעלי

1. לקוגל (אנחנו ספרדים אז שיהיה בכיוון של חריף..)

2. מה לעשות עם 5 חלבונים (שנשארו מעוגת גבינה)

 

תודה!

2. מרנג לסוגיו, אפשר גם פבלובה במילויים שונים-משה ר-
אפשר גם להכין קציפה לעוגיות מקרון..-משה ר-
קוגלעוד כינויאחרונה

כוס סוכר

חצי כוס שמן

   להשחים עד להמסה, להמשיך לערבב שלא ישרף ולכבות.

להוסיף (בזהירות רבה!!! ראי הערה בהמשך) 5 כוסות מים רותחים ולערבב.

להדליק אש בינונית

להוסיף חבילת איטריות

לערבב 3 דקות ולכבות.

להוסיף

כפית מלח

כפית קינמון (אפשר לוותר)

כפית וחצי פלפל שחור

4-5 כפות סוכר חום (לא חובה)

4 ביצים

לערבב

לשים בתנור ולאפות.

הערה חשובה!!!

כשמוסיפים את המים הרותחים לשמן עם הסוכר זה קופץ ומסוכן,

אני מוותרת על זה (לאחר פעם אחת מפחידה)

מבשלת את האיטריות לבד

ועל זה מוסיפה את הסוכר המושחם עם השמן

ואז את כל השאר.

יוצא מעולה!

 

בהצלחה!

החלטתי לנסות לעשות פשטידת ירקות. איך זה נשמע?ציליגילימימי
עבר עריכה על ידי ציליגילימימי בתאריך כ"ח בסיון תשע"ג 12:20

חשבתי לנסות להמציא פשטידה, אין לי הרבה חומרים בבית, תגידי אם זה נשמע טוב.

 

חשבתי לבשל תפו"א גזר, קישוא, עד שיתרככו, ולחתוך לקוביות קטנות (עדיף למעוך לגמרי??)

להוסיף: אפונה, ביצה, קמח, מלח ופלפל וקצת שמן.

ולאפות.

 

זה יצא טעים?

אני לא כזה טובה בלהמציא...

רעיונות לשידרוגים יתקבלו בברכה.

 

אגב

 יש אפשרות להכין את הפשטידה בסיר/מחבת במקום לאפות? פעם טעמתי משהו כזה וזה יצא בסדר, אבל איך עושים את זה?

לדעתי זה יצא סבבה לגמריהמוזרה

גם אני פעם מעכתי מלא ירקות ואפיתי אותם, ויצא מעולה.

נשמע ממש כמו מתכון קלאסישמחה ד.

גם מעוך וגם חתוך לקוביות קטנות יוצא טעים מאוד. 

שידרוגים: קוטג', גבנ"צ, פטריות ואם יש לך קצת שמיר אז זה בכלל יצא מעדן. 

 

ואם את רוצה מתכון מעולה לפשטידה פשוטה במחבת שתמיד מצליחה: מגנה של סבתא שלי 

 

1 בצל מגורר

1 קישוא מגורר

1 גזר מגורר

2 ביצים 

קמח מצה - כמה כפות לפי העין

מל"פ

לערבב ולטגן במחבת מכוסה. כשצד אחד מוכן להפוך.

 

התנאי היחיד להצלחת הפשטידה הוא שיש לך מחבת טובה שהבלילה לא תדבק לך. זה אחד הדברים המבאסים.

 

בהצלחה! ספרי מה עשית ואיך יצא (: 

 

שינוי קל לפשטידה שלךכלנית1

לבשל את תפוחי האדמה ולסנן אותם. למעוך למחית חלקה ולהוסיף ביצים, ירקות מעט קמח ותבלינים.

אשמח גם לשמוע רעיונותזמר הפלוגות

אני תמיד עושה את אותם מתכונים של פשטידות וממש בא לי לגוון

תנסי להכין מעקודה (פשטידה מרוקאית)-משה ר-אחרונה

מתכון:

3 תפוחי אדמה, מבושלים וחתוכים לקוביות

3 גזרים, מבושלים וחתוכים לקוביות
3 ביצים קשות, חתוכות לקוביות
1 כוס אפונה, חלוטה קלות
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית פלפל לבן
1/4 כפית אבקת אפייה
כפית מלח
1/2 כפית כורכום
מיץ מחצי לימון
7-8 ביצים טרופות
רבע כוס שמן לטיגון בסיר

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2. מערבבים יחד את כל חומרי הפשטידה, למעט השמן. 

3. מחממים שמן בסיר על הכיריים. כשהשמן חם, יוצקים פנימה את העיסה ומבשלים על האש כחמש דקות.

4. מעבירים את הסיר לתנור וממשיכים לאפות כמו עוגה כ-25 דקות, או שפני המאפה זהובים.
 

* במתכון הזה אפשר להשתמש בסיר בקוטר 26 שמתאים לתנור, או בתבנית בעלת תחתית מתפרקת.

למישהו יש מתכון למרק כתום?תודה (:מחייכת =)
קלי קלותיהודיה מא"יאחרונה

הפשוט - חותכים לחתיכות גדולות ירקות כתומים: דלעת, דלורית, גזר, בטטה. (כולם או חלקם) מוסיפים גם בצל וכמה שיני שום

שמים בסיר, מוסיפים מים, מלח, קצת פלפל. אפשר גם אגוז מוסקט

אם רוצים בשרי, אפשר להוסיף גם חלקי עוף.

מבשלים עד שהירקות רכים, ומרסקים. אם הוספנו עוף למרק - מוציאים אותו לפני הריסוק, מפרקים מהעצמות ומחזירים רק את העוף לסיר, או שמשתמשים למשהו אחר. 

ואם רוצים דווקא חלבי - אחרי הריסוק מוסיפים שמנת או חלב.

 

ויותר מושקע: חותכים את הירקות לקוביות קטנות. מתחילים בלטגן קלות את הבצל ואז מוסיפים את שאר הירקות. לפני הריסוק מוציאים חלק מהירקות (ומחזירים לסיר אחרי שמרסקים) כל השאר אותו דבר.

סלט גמבהאשתו של בעלי

יש למישהו רעיון לסלט גמבה? יש לי הרבה גמבות ב3 צבעים,

בד"כ אני חותכת אותם לקוביות גדולות ואופה עם שמן זית, מלח וכמון. אחרי האפיה כשקצת נשרף מלמעלה מוסיפה מיץ לימון.

 

אשמח לרעיונות נוספים!

תודה

אפשרתהום הנשייה

לשרוף , לקלף במים , לחתוך לרצועות ,להוסיף  שום כתוש, שמן זית מיץ לימון ותבלינים לפי הטעם .

ניתן לשרוף עם הגמבות פלפל חריף אחד משדרג את הסלט בכמה רמות .

 

אין לי אפשרות לשרוף..אשתו של בעלי

כיריים חשמליות לצערי..

תודה בכולופן)אשתו של בעלי
אפשר סוג של מוחמציםכרובי=)

בע"ה

 

לחתוך לרצועות להוסיף קולורבי, שומר, גזר ואפשר סלרי.

לתבל בלימון, מלח ושמן זית.

ממש לא חייב לשרוף..מירי ט.

טוסטר אובן יש לך?

אם כן, שימי בטוסטר עד שהקליפה תופסת צבע כהה והגמבה מתכווצת..

אח"כ הקליפה מתקלפת בקלות. מתבלים כמו שתהום הנשייה הציעה וזהו.

קלוי בתנוראנש
קולים את הפלפלים בגריל בתנור עד שהקליפה ממש משחימה (כשצד אחד מוכן מסובבים על הצד השני עד שכל הפלפל מוכן). מהתנור כשמוכן כדאי להכניס מיד לקופסה סגורה ולתת להם להתקרר. ככה קל יותר לקלף אחכ, הקליפה פשוט נושרת מהם.. ואז את חותכת לרצועות ויש לך אחלה פלפל קלוי. אנחנו אוהבים לתבל בשום קצוץ, מל״פ, טיפי חומץ ושמן זית.
תודה רבה לכולן על הרעיונות!אשתו של בעליאחרונה
יש למישו מתכון של סלט עוף מעוף,(ולא עם חזה עוף)?..פודינג111


מישו?.......פודינג111


זה לא כ"כ מסובךיהודיה מא"י

ולא חייבים מתכון של ממש

אז קודם כל השאלה מה את רוצה סלט עוף שבו העוף הוא העיקר? כזה שהוא בעצם מנה בשרית, או סלט ירקות שבו העוף הוא תוספת?

כך או אחרת קודם כל מבשלים את העוף ואז מפוררים אותו. (אפשר במקום לבשל ואז לפורר, לחתוך לקוביות קטנות ואז לטגן. יותר מידי שמן לטעמי)

אם רוצים שהעוף יהיה העיקר. מתאים לפי דעתי להוסיף מלפפונים חמוצים, בצל קצוץ (עדיף סגול), פטריות, עגבניות מיובשות או עגבניות טריות, וכמובן רוטב. אגוזים או שקדים קלוים יוסיפו המון כי הם יוסיפו פריכות. לפי דעתי רוטב על בסיס מיונז מתאים, אבל כל רוטב שאוהבים, וכל תוספות שאוהבים. גם רוטב פסטו או רוטב וינגרט בהחלט יכולים להתאים, וכל רוטב סלט אחר

 

אם העוף הוא רק תוספת, אז הכי מתאים לדעתי סלט על בסיס חסה או כרוב (או שניהם) וכל השאר בעצם נשאר אותו דבר. איזה תוספות שאוהבים (רק שפה אני מוסיפה גם חמוציות וזיתים, ומורידה את המלפפונים), איזה רוטב שאוהבים

תודה יהודיה,פודינג111

השאלה שלי לגבי העוף עצמו- קודם לבשל אותו?. הוא לא "יתפורר" כזה?..

לא.יהודיה מא"י

לבשל אותו במים עד שיהיה מוכן, ואז לפרק אותו לקווים-קווים. בעיניי צורת הבישול המוצלחת ביותר לעוף עבור סלט עוף.

ותיבול לעוף? ככה? לבשל רק עם מים?פודינג111


כןיהודיה מא"י

התיבול מגיע ממה שמוסיפים אח"כ. כשמבשלים את העוף ככה במים בלי שום תיבול, הוא סופג אח"כ בצורה טובה מאוד את הטעמים של מה שמוסיפים לו.

אם בכל זאת אפשר להוסיף קצת ירקות לסיר כשמבשלים את העוף. אני בטוחה שיהיה מי שישמח לאכול את המרק...

תודה=]פודינג111


אפשר להכין בדומה לסלט טונה, ביצה קשה ומיונז/שמןכלנית1אחרונה
מחפשת רעיונות לאוכל עם גרגרי חומוסשולמית שלי

שיתאים גם לילדים...

 תודה...

פלאפליהודיה מא"י

חוץ מזה שאני מכניסה גרגרי חומוס בכל מיני תבשילים - עם גריסים (פנינה), ברוטב לקוסקוס וכו'.

יש לך מתכון לפלאפל..?שולמית שלי


הנהיהודיה מא"י

המתכון שלי לפלאפל.

מנוסה ובדוק, והילדים ממש אוהבים את זה. 

כמה דברים:רחלקה

בעזהי"ת.

 

סמבוסק, במרק ירקות, ברוטב לקוסקוס, אפשר לאכול חומוס ככה- מבושל ולתבל במלח ופלפל, ואפשר לטחון ולהוסיף לקציצות ירקות.

אם את רוצה מתכון של משהו מכאן, תגידי

רוצה!!!שולמית שלי

סמבוסק,קציצות ירקות..

הנה לך רחלקה

בעזהי"ת.

 

סמבוסק: (זה קצת הרבה עבודה, אני מזהירה מראש)

מילוי: מטגנים הרבה בצל חתוך לקוביות, מוסיפים שום קצוץ, מטגנים עד שנהיה שקוף. מוסיפים את החומוס המבושל, מערבבים. מתבלים במלח, טיפה פלפל וכמון. טוחנים\מועכים את הכל עד שמתקבלת עיסה.

 

מכינים בצק מקמח, מים, וטיפה'לה מלח. מעבדים עד שמתקבל בצק.

מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים, שמים באמצע העיגול מהמלית, מקפלים לשניים, סוגרים טוב טוב ומטגנים...

 

קציצות ירקות:

חותכים קטן איזה ירקות שרוצים. הולך עם זה: בצל, תפו"א, קישואים, בטטות, גזר וכד'. אפשר להוסיף גם עדשים אדומות.

טוחנים את החחומוס המבושל ומוסיפים לעיסה. מתבלים (מלח, פלפל, חוואיג' וכל מה שרוצים..), מוסיפים ביצים וקמח\פירורי לחם, ומטגנים

אפשר חומוס מבושל במים,שאחרי הבישול והסינון של המיםיעל מהדרום

לק"י

 

מוסיפים מלח וקצת כמון.

חומוס עם גולש-משה ר-
יש גם מרק חומוס, מרוקאי(חרירה)-משה ר-
עם קוסקוס- טעים מאוד דינה ל.
אצלינו מתים על זה גם סתם ככה..מירי ט.

שימי גרגירי חומוס בקערה, לימון, שמן זית, פלפל שחור, מלח..אפשר גם קצת כמון..וזה זליל ביותר

חומוס מרוקאיתות

מבשלים את החומוס בערך חצי בישול. מוסיפים שמן, פפריקה כמון כורכום מלח פלפל (לפי הטעם - אמור להיות אדמדם), פלפל אדום רצועות ושיני שום (שלמות, חתוכות או מרוסקות). ממשיכים לבשל, אם יש יותר מדי מים אז בלי מכסה, זה יוצא עם רוטב כזה.. טעים! הילדים שלי אוהבים

נ.ב. אפשר גם להכין כתבשיל עם דגים, מושט למשל. אין לי מתכון מדויק, אפשר לחפש בגוגל.

לבשל, לסנן ולאפות עם שמן ותבליניםכלנית1אחרונה

תוכלי לשטוף סנן את גרגרי החומוס אם מדובר בשימורים,

או להשרות ולבשל ורק אז להוסיף שמן ותבלינים ולאפות בתנור כ-20 דקות בחום בינוני.