שרשור חדש
לזניה בלי עלי לזניהשיר מזמור

עושים אותו דבר או שצריך לבשל קודם את הפסטה? מאיזה פסטה הייתם עושים?

אני מבשלת קודם את הפסטהמודדת כובעיםאחרונה
עשיתי עם ספגטי- מערבבים הכל יחד, לא שכבות.
יוצא טעים!

עלי לזניה סתם יקרים
מה אפשר לעשות מגבינת ריקוטה, חוץ מעוגת גבינה?מודדת כובעים
משהו מלוח שמתאים לסדש?
פשטידה.יוסלה קמצן (קדוש?)

מערבבים אותה עם מה שרוצים ולתנור...

תודה! בסוף עשיתימודדת כובעיםאחרונה
קציצות גבינה מהאתר מבשלים של חיים כהן.
יצא טוב!!!

לפי דעתי מתאים עם כל גבינה לבנה יבשה.
מתכון לעוגה קלה להכנה בלי חומרים יקרים! דחוף!חסמבה*


עוגת שוקולד צי'פסיוסלה קמצן (קדוש?)אחרונה


שלש כוסות קמח
ארבע ביצים
שקית אבקת אפייה
כוס מיץ תפוזים או חלב
כוס שמן
כפית תמצית וניל
לציפוי
חצי חבילת שוקולד צ'יפס
  אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים ביד או במיקסר עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
מעבירים לתבנית ומפזרים מעל את השוקולד צ'יפס
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות ואופים 25 דקות
מגישים חם

מקור ועוד מתכונים

 

מתכון לעוגה מהירה לפני שבת!יצא טעים!משתפתאייכה!
ברואינס

200 גר' שוקולד מריר
200 גר' מרגרינה
להמיס יחד בסיר ולהוריד מהאש
להוסיף 2 כוסות סוכר ולערבב
להוסיף 6 ביצים אחד אחד ולערבב הייטב
להוסיף שתי כוסות קמח ו2 כוסות אגוזים קצוצים
לערבב הייטב
לשפוך לתבנית זה תבנית רגילה של תנור
חום בינוני 20 דק' אפילו פחות זה מתקשה אחרי אפיה.

* אני שמתי 300גר' שוקולד זה טעם חזק יותר

שבת שלום
סרטון יפה על הכנת בצק עלים שמרים, ולאחר מכן-משה ר-

מאפים שונים מהבצק.. יש שם כמה רעיונות ממש יפים
https://www.facebook.com/photo.php?v=4491867260103

וואו.. קטלני!ילדה טובה...

אין לי סבלנות לראות הכל, אז דילגתי על כמה קטעים.. אבל זה באמת מדהים!

רק מי שיש לו פייסבוק יכול לראותאייכה!
לי אין וראיתיחילזון 123
נחמד מאודאיזה טוב ה'!!!!

לא למדתי שום דבר חדש אבל תמיד נחמד לראות איך עושים את זה בעוד מקומות.

 

נראה לי כדאי להוסיף לקישורים בשרשור הנעוץ

בכללי הוא לא חידש, למעט איזה 2 צורות של עוגיות-משה ר-

בסוף, אבל נחמד לראות את הצורה והמהירות שבה הוא עובד..

מגניב לראות את זה ככההמוזרה


וואו מדהיםםםםםםםחנהלה החבדנקית


זה לא הוגן - יש לו מכשירים ומטבח שלי איןט'

|מקנאה נורא|

 

 

 

החיים לא הוגנים באופן כללי+mp8אחרונה


המלצות למיקסר בבקשהאם הבנים12

המיקסר התקלקל סופית, עבד קשה במשך שנים רבות!

 

על איזה מיקסר אתם ממליצים?

 

 

^^שפרלה

לי טוב איתו, אבל שימי לב שהמנוע שלם קצת יותר חלש מפעם.

 

אם את רוצה משו טוב ממש יש את המיקסר של קיצ'נייד- משו כזה. אבל הוא ממש כבד. צריך שיהיה לו מקום על השיש ולא בארון

השאלה מהם שימושייךאנשאחרונה
אם מדובר בעיקר בבלילות והקצפות הkmix של קנווד יעשה את העבודה מעולה ובמחיר סביר ביותר.
לעומת זאת אם את מבקשת שילוש בצקים הייתי הולכת על מיקסר חזק יותר כי הkmix ודומיו (קיצ׳האייד וכד) חלשים קצת.
גם אנחנו קנינו לאחרונה וע״כ עשינו סקר שוק מקיף.
בחרנו במייג׳ור של קנווד כי ב״ה אני אופה חלות כמעט כל שבוע. מרוצים מאוד!
תוכלי לפנות אליי באישי..
מתכון לפשטידה חלבית עם גבינה פטריות ובצל.. יש?צליאקית

בס"ד

 

שנה שעברה הכנתי פשטידה כזאת ויצא אחלה אבל לא שמרתי את המתכון.. באסה.

 

יש למישהו מתכון טעים?

וואו מתכון מדהייייים, קבלי:אוריה שמחה

 

בצק שק"מ:

1 וחצי כוס קמח תופח

100 גר' מרגרינה 

1 וחצי גביע שמנת חמוצה 

קורט מלח

משטחים בתבנית.

 

למלית:

3 בצלים (לא קטנים)

חב' שימורים פטריות- את לא חייבת להכניס את כולה, אפשר חצי-שלושת רבעי.

2 כפות קמח

2 גביעים של שמנת חמוצה

3 ביצים.

 

מטגנים את הבצל, מוסיפים בהמשך את הפטריות, ואז מערבבים עם שאר החומרים, ושופכים מעל הבצק.

מכניסים לתנור עם גבנ"צ מגוררת מעל, ומחכים להשחמה...

 

בתאבון!!!

היי אוריה, הכנתי את הפשטידה שלך ויצא מעולה!! בת נוגה

תודה רבה!

שאלה - גבייע וחצי שמנת בבסיס לא יוצא לך דביק מידי?

או שאולי זה לא אמור להיות בצק פריך רגיל כזה?

 

שמתי יותר פטריות וקצת מהשמנת במילוי החלפתי בגבינה לבנה

ויצא ממש טעים ויציב ומצוין.

 

תודה רבה!

גם אני הכנתישמחה ד.אחרונה

בשינוי קל - בבצק שמתי פחות חמאה ולבן אחד (במקום שמנת חמוצה).

עכשיו זה יצא מהתנור, נראה סוף הדרך...

תודה. 

יש למישהי רעיון למשהו עם ברוקולי? השקעתי וקניתישחרחורת

אה, ולא מרק... 

פשטידה? מוקרם?יהודיה מא"יאחרונה

פשוט לאדות במעט מים, להוסיף מלח וחמאה/שמן זית ולזלול ככה?

האם יש דבר כזה? מחפשת קרם למילוי עוגהשמחה ד.

בלי להקציף ובלי ביצים חיות, שלא נועד לאפיה (העוגה כבר אפויה).   

אפשר חלבי. 

משהו ש"ימלא" את העוגה בין שתי שכבות. 

 

מישהו מכיר? מישהו שמע? האם זה בגדר מדע בדיוני? מבולבל

תודה רבה!!! 

 

גנאש שוקולדיהודיה מא"י

שזה שמנת מתוקה עם שוקולד מומס.משהו כמו 2 חבילות שוקולד (3 אם זה שוקולד לבן) ביחד עם 250 מ"ל שמנת מתוקה. לשבור את השוקולד לקוביות, להביא את השמנת לסף רתיחה ולשפוך על השוקולד. לחכות 2 דקות ולערבב.

 

ואפשר גם משהו כמו פודינג או קרם פטיסייר, או רוטב טופי או משהו כזה.

מביאים לרתיחה חלב + סוכר + טעם שרוצים (קקאו, וניל, קפה וכו') כשהחלב מגיע לרתיחה מוסיפים קורנפלור מהול בחצי כוס חלב קר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד להסמכה.

ושדרותי בטח יבוא תכף וידע לתת מתכון לקרם פטיסייר ולטופי.

 

אפשר גם פשוט שמנת חמוצה מעורבבת עם אבקת סוכר.

 

ולמה בלי הקצפה? אם זה כי אין לך מקסר דווקא שמנת קל מאוד להקציף ביד. (לא ממש ביד, עם מטרף)

יהודיה, את פשוט מקסימהשמחה ד.

איזה פירוט! תודה רבה!!! 

 

באמת ראיתי מתכונים לקרם פטיסייר אבל משום מה היה כתוב שם להוסיף חלמונים לתערובת. 

 

אני אכן ללא מקצף כרגע וגם ללא מטרף וגם ללא מערוך...

מין נזירות שגזרתי על עצמי לתקופה כדי לנצל טוב יותר את הזמן שלי קורץ

 

כן, קרם פטיסייר עושים גם עם חלמוניםיהודיה מא"יאחרונה

אבל בלי מקל וניל אמיתי הוא לא באמת שווה.

 

אם הזמן זה השיקול, אני ממליצה לך ללכת על האופציה של שמנת חמוצה עם סוכר, או אפילו סתם מעדן יוגורט תות מוכן...

שלום! למשהו יש רעיון לשם שניתן לתת לספר מתכונים?ג'ינג'ית מנמשת

או משפט יפה שאפשר לכתוב על הכריכה? (לא מדי ארוך)

משמש כמתנה לחברה שמתחתנת..

 

תודה מראש!

"ואכלת ושבעת וברכת" הלליש


תכתבי לה משהו בסגנון של מתכון לחיים מאושרים..~א.ל

למשל,

כוס הערכה

2 כפות חסד ואמונה

קמצוץ הקשבה

והמון שמחה

 

לערבב הכל ולצקת ללב,

לחמם בעת הצורך.

מומלץ להשתמש לעיתים קרובותחיוך

זה^^ מגניב!! |מתלהבת|הלליש


ספר מתכונים להאכלת בעליםיהודיה מא"י


לכל סיר יש מכסהחסדים

או לשחק עם זה בווריאציות שונות

 

 כמו מכסה לסיר 

את המכסה שלי כבר מצאתי 

מצאתי מכסה עכשיו לעבודה

כשחם בסיר חם בלב

היפה והאופה (עדיף לא לנקד)

היפים והאופים

הדרך אל הלב... 

 

כמעט כל אמירה נדושה יכולה לקבל חיים בשילוב הגרפיקות המתאימות 

 

הדרך לליבו של הבעלהביצה שהתחפשה
בסד

עוברת דרך הבטן

חחחח


סתם
אולי "מהמטבח באהבה"
אוכל... יאללה אוכל!!!!
רעיונות מקסימים ! תודה רבה ! אשמש בעז"ה בל"נ!ג'ינג'ית מנמשתאחרונה


עוגת תפוחיםשפרלה

צריך לשמור במקרר?

סתם עוגה בחושה וחתיכות תפוחים בפנים.

נראה לי שכדאי, שהתפוחים לא ירקיבו ויקלקלו את העוגהיעל מהדרוםאחרונה
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך י"ג בסיון תשע"ג 21:28


מה מתאים ליד כרוב מאודה?ט'


פחמימה או חלבון?אמא...

אם פחמימה: אני אוהבת להבין בורגול, אורז או קוסקוס או כל דבר שטעים ומשתבח לערבב עם הרוטב של הכרוב.

בשר~א.ל


קציצות בקר עם בצלדינה ל.
שניצל
אורז ושניצלים..יהיה טוב

יוצא ממש טוב ביחד.

ניצלו"ש, אם את מסכימה ט' (: איך מכינים כרוב מאודה?שמחה ד.


בטח מסכימה אני עשיתי לפי מתכון שמצאתי בגוגלט'

לא ממליצה. למרות שלא נשאר כלוווםם....

 

לא היה לי טעים.

 

 

מתכון- אם עדין רלוונטי...אמא...

אני עושה הכי פשוט שיש:

אם יש לי כח להשקיע- בהתחלה מטגנת בצל. זה מוסיף מאד- אבל בדר"כ אני מתעצלת.

מוסיפים כרוב חתוך לחתיכות קטנות ומכסים על אש נמוכה. מערבבים מידי פעם.

מוסיפים תבלינים: מלח, פלפל שחור (ואפשר גם מעט סוכר)

ולקראת סוף הבישול- להוסיף רסק עגבניות ומים.

אין לי כמויות, אני עושה לפי העין.

תודה רבהשמחה ד.אחרונה

אנסה בהזדמנות הקרובה. 

קציצות בשר בלי ביצים ברוטב עגבניותארץ הקודש

כי זה צריך להתאים גם לפיצקוש בן 8 חודשים... אפשרי? 

יש למישהו מתכון?

 

תכיני רוטב עגבניותיהודיה מא"י

תעשי כדורים מהבשר, בלי להוסיף לו כלום.

להביא את הרוטב לרתיחה טובה ואז להכניס פנימה את הכדורים, אחד אחד.

רצוי לקרר אותם קודם, אפילו לשים קצת במקפיא, שיהיו קרים, ןשהרוטב ירתח והם לא יתפוררו.

אבל את בטוחה שיש בעיה בגיל הזה עם ביצים? ובפרט שזה כחלק מתבשיל אחר?

נראה לי עד גיל שנה בעיקרון יש בעיה...ארץ הקודש

ידוע לך אחרת?

 

אני לא בטוחהיהודיה מא"י

כדאי לשאול בטיפת חלב, או אפילו פה בפורום הריון ולידה

אני חושבת ששינו את ההנחיותזמר הפלוגות

ומותר לתת ביצים בגיל חצי שנה, וגם אם לא זה מדובר על ביצים קשות או חביתות ולא נראה לי שמדובר על ביצים בתוך קציצות וכאלה

צודקתאמא...

בבת האחרונה אמרו לי בטיפת חלב שאפשר מגיל חצי שנה בכל בהדרה חוץ מחלב ניגר ודבש.

ביחוד שזאת כמות קטנה של ביצים ומבושלת היטב, אז לא אמורה להיות בעיה...

אולי כדאי להוסיף לקציצות קצת קמח מצה ש"ידבקו"?שמחה ד.


קציצות מבושלות אני מכינה רק מבשר ותבליניםחילזון 123
לחילזון..מרים*
את לא שמה ביצים ופירורי לחם?
לא.חילזון 123

אולי יותר נכון לקרוא לזה כדורי בשר ברוטב. זה לא ממש קציצה...

טוב לדעת. באיזה בשר את משתמשת? |אם לאלרגן מתוק|בת נוגה

 

אפשר עם כל בשר טחון שהואיהודיה מא"י

כולל דג, כולל לערבב סוגים שונים (כמובן לא דג עם בשר אבל אפשר לערבב הודו עם בקר וכו')

 

פשוט לדאוג שהרוטב ירתח היטב כשמכניסים את הקציצות.

תודה רבה! וזו כמובן היתה טעות לשונית... בת נוגהאחרונה

אני אם לפעוט אלרגי, כמובן, לא לאלרגן...

ואגב - הוא אלרגי גם לדגים. מאד. (ולמוצרי חלב גם כן)

אני מקווה שזה ישתפר או יעבור עם הזמן....

 

בינתיים - אמור להיות לו חלבון מן העוף אבל הוא בקושי מסכים להכניס לפה מזה או מבשר בכלל...

אז כנראה שזה חלבון מן האיזומיל

 

היי בא לי להכין פשטידה ולשים גם בצק עליםפופקוו
יש דבר כזה?

אם אני נגיד ישים בתחתית התבנית שכבה של בצק עלי ומעל את תערובת הפשטידה(נגיד פשטידת בטטה בצל) זה יתבשל טוב? מישהי ניסתה משהו כזה? או שלרדת מהעניין

אפשר לעשות את זה..יעל מהדרום

לק"י

 

השאלה כמה זמן לוקח לבצק עלים להאפות וכמה זמן לפשטידה אם לבצק לוקח יותר זמן, תאפי אותו קודם קצת לבד ואח"כ תוסיפי את העיסה של הפשטידה להמשך האפיה.

אה רעיון יפה , מעניין אם זה בכלל טעים יחדפופקוו
אף פעם לא טעמתי אני רק סקרנית.
רק שההשקעה לא תהייה לשווא
נתקלתי במתכונים בסגנון, כמו פאי כזה..יעל מהדרום


אצלינו עושים את זה עם פטריות, אבל אותו רעיון:אביה*

אופים כמה דק' את הבצק-עלים לבד, להשחמה קלה,

מוציאים מהתנור, הופכים (רגע, לפני שמכניסים לתנור בהתחלה תחוררי אותו קצת עם מזלג שלא יתנפח מידי..)

שמים עליו את התערובת (אבל התערובת בלי קמח, נגיד אצלינו-בצל+פטריות מטוגנות+תיבול+ביצים... אולי טיפה קמח..)
ואז את חותכת רצועות של בצק עלים ועושה מעל "שתי וערב", מורחת ביצה ושומשום, ולאפות...

 

אגב, בסגנון הזה אנחנו עושים גם פשטידה בשרית.

 

בתאבון

אני עושה את זה כשאין לי כח להכין בצק לתחתיתאמא...

למשל בפשטידת בצל ניסיתי ויצא מצוין. מן הסתם יצא טוב בעוד מתכונים.

אם את רוצה מתכון- אכתוב לך.

תנסי. טעים מאוד.הכל ממנו

לחורר את הבצק עם מזלג.

להזהיב אותו.

להוסיף את העיסה ולתת לה להזהיב בתנור.

יש לי מתכונים לפאי בטטה / טונה / פטריותשמחה ד.אחרונה

עם תחתית בצק עלים. אם את רוצה אכתוב לך בשמחה. 

פשטידת תרד, ללא גבינות..~א.ל

אשמח למתכון מוצלח, ומנוסה.

 

וגם- אני זקוקה לאיזשהו רעיון למטבל כלשהו, עם גבינה

 

אשמח לרעיונות!

דג סולציליגילימימי

מה אפשר לעשות עם דג סול חוץ מדג מטוגן במחבת??

יש לי דג סול, ובא לי לגוון...

רעיונות יתקבלו בברכה!תודה.

 

אפשר בתנוריהודיה מא"י

עם שמן ותבלינים

עם פטריות

עם ירקות

עם רוטב עגבניות

וכו'.

 

זה דג שאפשר גם למלא. מכינים מילוי כלשהו, מניחים כף של מילוי על הדג ואז מגלגלים, מניחים בתבנית כשהצד הסגור למטה

אפשר מתכונים?ציליגילימימי

לדג סול או עם שמן ותבלינים? איזה תבלינים? פשוט שופכים שמן ומה שאוהבים ואופים בתנור??

עם פטריות. איך עושים?

תודה.

רעיון טוב המילוי... אבל השבת נראה לי שנלך על משהו אחר. תודה...

בדיוקיהודיה מא"י

מושחים את הדגים בשמן ומפזרים איזה תבלינים שאוהבים

 

עם פטריות - מטגנים בצל שיהיה שקוף, מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן כמה דקות, מתבלים, מפזרים על הדג ואופים בתנור. או מכניסים את הדג לסיר ומבשלים ככה.

תודה. נשמע טוב! ננסה את הפטריות...ציליגילימימי
דודתי סיפרה לי שהיא הכינה לחגאקונהמטטה

סול ממולא בגזר מגורד ופטריות..

היא סידרה אותם מגולגלים צפוף אחד ליד השני 

ושפכה מעליהם רוטב חלבי (שמנת+פטריות נראה לי) ולתנור

 

לי זה לא כזה נשמע...אבל שאלת מה אפשר לעשות אז...

דווקא נשמע טוב, אבל חלבי...ציליגילימימי

אולי בשבועות הבא. תודה

לי היה דג סולאלעדאחרונה

עירבבתי אותו יחד עם דגי רה וסי

ובפנים החדרתי (עם מזרק!) מעט דג דו קצוץ.

 

יצא סימפוניה של טעמים!

 

 

למישו יש מתכון לעוגיות רעידת אדמה?פרפר לבן

העוגיות האלה עם האבקת סוכר?

 

ובכמות קטנה.. יש לי רק 100 גר' שוקולד מריר.. וגם לא בא לי מלא עוגיות..

נראה לי שבעיתה פעם נתנה מתכון, תבקשי ממנה..רות.


מתכון מעולה לעוגיות שבקשת..ילדה חמודה

מתכון מעולה!!!

 

מצרכים:

חצי כוס שמן

2 כוסות סוכר

2 כוסות קמח (להוסיף לבצק לפי הצורך)

1 כוס קקאו

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל

2 כפיות אבקת אפיה

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

לחמם תנור על 180 מעלות

לערבב את כל המצרכים חוץ מהאבקת סוכר עם מיקסר, עד שנהיה בצק אחיד ומאוד מאוד רך, להוסיף קמח, כל פעם קצת על שניתן לעבוד עם הבצק- אבל לא יותר מדי!

לגלגל כדורים בגודל אגוז מלך ביד ובתוך כלי עם אבקת סוכר. לשים את הכדורים במרווחים גדולים על תבנית עם נייר אפיה. הכדורים מתנפחים ומתפשטים מאוד. 10 דק' לכל מגש.

(מניסיון, העוגיות יוצאות רכות אבל אח"כ הן מתקשות בחוץ).

בתאבון!! מוציא לשון

זה יצא לנו ממש טעים!! אבל>>>הלליש

העוגיות השתטחו.. זה לא נשאר כדור.. אבל היה מעולה

 

הן אמורות להשתטח -משה ר-


אה כי באתר של קרין גורן,הלליש

יש תמונה של כדורים ממש,

 

אבל המתכון שלה היה נשמע מזיק בצורה רצינית למערכת העיכול,

 

אז עשיתי את זה, וחשבתי שזה אמור לצאת כדורים

קוראים לזה עוגיות אמא אדמהאלעדאחרונה

וברשותינו נמצא המתכון המוצלח ביותר.

 

מבטיח!

פרטים באישי

 

 

 

 

*ותודה לאלירז על המתכון הבסיסי

תגידו, משפר אפייה משמעותי?נץ1

מה הוא משנה מבחינת טעם או רכות של הבצק?

הבנתי שהוא עושה את הבצק אוורירייוסלה קמצן (קדוש?)אחרונה

אבל גם אבקת אפייה זה טוב.

לאחרונה עשיתי פוקצ'ה שהיה כתוב לשים משפר אפייה ושמתי במקום אבקת אפייה ויצא אוורירי ומעולה.

ארוחה בפיקניק.מ.מ.

שלום,

יש למישהו רעיון לארוחה טעימה שאפשר לעשות בטבע.

(לא סנדוויצים.. משהו מושקע, לחגוג נישואים..)

פוייקע, על האש איכותי..-משה ר-


פונדו, אך של גבינות..~א.ל

הרעיון הוא למשוך סיר אחד בשן שום+ כמה כוסות יין לבן יבש וגבינות קשות לסוגן + קורנפלור יחד עם מים קרים עד שנוצרת משחה נוזלית להסמכה.

ולתבל במלח, פלפל, ואגוז מוסקט

ולטבילה: מקלות בצק מלוחים, ירקות, קרוטונים

כמה הצעותשמחה ד.

לחם מושקע (לחם זיתים, לדוגמא) או פוקא'צות ותוספות לבחירתך:

- סלטים: סלט חי, סלט חסה, סלט כרוב, סלט תפו"א...

- בחלבי: גבינות קשות, שיפודי גבינה וירקות, אומלטים מיוחדים

- בבשרי: נקניק פרוס, סלט עוף, פרוסות בשר קר אם אתם אוהבים

- ממרחים/מתבלים שונים

ולא לשכוח קינוח טוב.

 

דרך אגב, אמא של בעלי מכינה סיר אושפלאו (אורז, גזר, גרגירי חומוס ובשר/עוף) על המדורה כמעט בכל פעם שיוצאים לעשות על האש. 

תודה לכולם, יש לכם מתכונים ללחם מושקע אומ.מ.

יש לכם מתכונים ללחם מושקע שטעים גם 3-4 שעות אחרי שיוצא מהתנור.

מתכונים לסלטים.

 

לחם בצל, לחם זיתים, לחם פסטויעל מהדרום


לחם שום.-משה ר-


מתכון ללחם זיתיםשמחה ד.אחרונה

ניסיתי, יוצא חגיגי וטעים. לא נראה לי שיש בעיה לשמור כמה שעות עטוף היטב. 

(אני לשה בידיים)

 

מתכון אפיית לחם זיתים טעים מאד של סטפן לייק השף של שמרית

מרכיבים ל 3 כיכרות לחם :

  • 1/4 4 כוסות קמח לבן (600 גר')
  • 1 שקית שמרית או 1 קובית שמרית (50 גר')
  • 1 שקית משפר אפיה
  • כ 3/4 1 כוסות מים פושרים (440 מ"ל)
  • 280 גר' זיתים ירוקים ו/או שחורים, מגולענים קצוצים(1 קופסא)
  •  2 כפות אורגנו
  • 1 כפית מלח
  •  1/3 1 כוסות קמח לבן (200 גר')
  • 3כפות שמן זית
  • קמח לפיזור ,שמן זית למריחה

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת מערבל עם וו-לישה: קמח (600גר'), שמרית ומשפר אפיה. מוסיפים בהדרגה את המים, מגבירים מהירות לישה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  2. משהים בכלי מכוסה עד להכפלת הנפח.
  3. מייבשים היטב את הזיתים ומוסיפים לבצק הלחם. מוסיפים שמן זית, מלח, קמח 200 גר', אורגנו  ולשים במהירות איטית עד לקבלת פיזור אחיד של כל המרכיבים בבצק. משהים בכלי מכוסה עד להכפלת הנפח.
  4. טופחים על הבצק להוצאת האויר, מחלקים את הבצק ל 3 חלקים שווים וצרים 3 ככרות מוארכות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. בעזרת סכין חדה מאד מבצעים 3 חתכים אלכסוניים לרוחבה של הככר. 
  5. משהים עד להכפלת הנפח, מורחים בשמן זית ומפזרים מעט קמח.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות  כ 25 דקות.
  7. מצננים את לחם הזיתים  על גבי רשת.

התוצאה- לחם זיתים פריך חם ומענג.

מה מתאים בתור תוספת ליהיה טוב

לנודלס וקציצות?

משהו עם ירקות שיהיה קל ופשוט להכנה.

יש רעיונות?

פשוט ירק כלשהויהודיה מא"יאחרונה

משהו שאתם אוהבים, לבשל במים או להקפיץ במחבת

עוגה טעימה, יפיפיה וקלה כלכך כלכך להכנה!!!!!קולמוס הנפש 3>
עבר עריכה על ידי קולמוס הנפש 3> בתאריך ה' בסיון תשע"ג 05:08

בסך הכל מערבבים:

2 כוסות קמח, 2 ביצים, כוס וחצי סוכר, 3 כפות שטוחות אבקת אפייה, כוס מיץ תפוזים,  וחצי כוס שמן.

אופים בחום בינוני בתבנית עגולה (קפיצית).

 

כשהעוגה גובהת ומשחימה יפה וקיסם הננעץ במרכז מעיד על כך שהעוגה מוכנה גם מבפנים - מוציאים אותה.

 

מערבבים כף פודינג וניל עם כף סוכר וניל ורבע כוס מים בערך (לוידעת מדוייק, זה אמור לצאת סמיך אבל לא מידיי)

מורחים על העוגה.

 

עכשו השלב הכייפי: לוקחים פירות צבעוניים ויפים (כמה שיותר צבעים יותר יפה - למשל תותים, קיווי ואפרסק הולך מעולה... ואפשר גם פירות יבשים. אני עשיתי עם קיווי, אפרסקים משומרים, דובדבנים מסוכרים, שזיף מיובש ומשמש מיובש.)

 

מקלפים, חותכים לפרוסות לא עבות ומסדרים בצורה יפה על העוגה, כיד הדמיון הטובה עליכם.

 

מכינים שקית ג'לי אננס לפי ההוראות שעל החבילה. שופכים על הפירות.

 

מניחים בקירור.

 

כשאתם בטוחים לגמרי שזה התקרר  -  לפני ההגשה - תשחררו את הקפיץ של התבנית....בעדינות רבה...

[אצלינו בשלב הזה הגיע ה"ו ו ו א א א ו ו ו....."]

 

בהצלחה

וחג שבועות שמח לכולם!!!!

קבלת התורה בשמחה ובפנימיות!!!!!

 

יתרון בולט בעוגה הזו: אף אחד לא "טועם פינות" לפני הזמן. כולם מפחדים לקלקל - - -  צוחקחושף שינייםצוחק

עוגה יפהפיה. תודה ששיתפת!כלנית1


מצורף מתחת לתצלומיםקולמוס הנפש 3>


נראית ממש טוב..-משה ר-


תודה, נראה נהדר!שמחה ד.


3 כפות אבקת אפיה? לא כפיות?חילזון 123
יצא לך ממש ממש יפהחנהלה החבדנקיתאחרונה