שרשור חדש
gilat את פה?שמחה ד.

הכנתי את המתכון לעוגת שוקולד בחושה שלך ויצא ממש נחמד, אפילו שהשתמשתי בקמח כוסמין קורץ.

תודה רבה! 

 

ולמי ששואלת את עצמה מה המתכון - הנה (זה גם נעוץ בשרשור עוגות מהירות)

1 כוס סוכר

1 כוס שוקולית

1 כוס קמח

1 אבקת אפיה

1 כוס שמן

5 ביצים

ו.... זהו!!!

לערבב ולתנור.

קמח כוסמין וכוס שוקולית....?...פודינג111


אור וחושך משמשים בעירבוביה (:שמחה ד.


פודינג111אחרונה


קציצות בתנורציליגילימימי

אני רוצה לעשות קציצות בתנור במקום לטגן.

איך עושים את זה?

חשבתי אולי להכניס למקרר או למקפיא את הקציצות כדי שיתקשו ואז להכניס לתנור, כדאי?

אני לא רוצה שהקציצות יתפרקו לי בתנור.

אשמח לתגובות מהירות.

תודה רבה!

לצור קציצות ולהניח בתבניתיהודיה מא"י

למרוח/להשפריץ עליהן שמן

לאפות בחום גבוה.

אין צורך לשים במקרר קודם

וואי, ממש תודה. וצריך להפוך באמצע האפיה?ציליגילימימי
אני אפיתי קציצות בתנור בלי שמןמרים*
והן נשארו שלמות
הבשר/הודו מפריש שומן ואין צורך בעוד שמן
וכן..להפוך באמצע את הקציצות
אני עושה ככה:זמר הפלוגות

חצי קילו הודו טחון

תפוח אדמה מגורד/2 

בצל קצוץ

2 ביצים

חצי כוס פירורי לחם/קמח מצה

מלח ותבלינים

 

ולאפות עד שמוכן

ולאור התגובות פהיהודיה מא"יאחרונה

שדיברו על קציצות בשר דווקא, אני רק רוצה לציין, אפשר לאפות בתנור כל סוג של קציצות, בשר, ירקות, גבינה, ואפילו לביבות ופלאפל

באמת כאשר הקציצות עצמן מכילות שומן, אין צורך בשמן נוסף (כמו קציצות בשריות. איכשהו היה לי בראש שהשאלה על קציצות של ירקות)

לפי דעתי אין צורך להפוך.

 

אם יש אפשרות לאפות לא בתבנית, אלא על רשת עם נייר אפייה, עדיף.

דחוף דחוף דחוף! בצק לחלות אחרי התפחה ראשונהג'וני63

ואני חייבת לנסוע אז אין לי זמן לחכות להתפחה השנייה ולאפות....

 

מותר להקפיא??????? יש בבצק ביצים, שמרים יבשים וכו'.....

 

ואז שבוע הבא אני אוציא מהמקפיא ואחכה להתפחה השנייה?????

 

איזה באסה!

אפשר להקפיאיהודיה מא"י


פיו...תודה ועוד שאלה- לעטוף את הבצק בניילוןג'וני63

נצמד או בשקית רגילה?

 

 

מה שיותר נוחיהודיה מא"יאחרונה


קינוח פרווה שווה וקל להכנה לערב שבת- יש?פטרוזילה=)


אבטיח יהודיה מא"י

אפשר משהו כמו ליפתן

מוס,*חזרזיר*

זה לא קשה להכנה כמו שחושבים,
40 דק' +- ויש לך אחלה מוסים..

ממליצה על המוס של קרין גורן (וכמובן, להמיר את השמנת מתוקה בקצפת צמחית בשביל הפרווה) -

http://www.carine.co.il/htmls/page_2778.aspx?c0=14660&bsp=14657

 

אם לא - מתכון לעוגת בראוניז מצויינת שתמיד כיף לאכול -

 

200 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס שמן (להמיס את שניהם על האש)
בקערה נפרדת-
כוס קמח
כוס סוכר
3  ביצים
כפית קפה נמס
 

לערבב את הבלילה ולהוסיף את השוקולד והשמן המומסים, לשים בתבנית.
לפזר שוקולד ציפס על העוגה ולהכניס לתנור ל15 דק' בערך.  (ברגע שהקיסם יוצא נקי, והעוגה משחימה - להוציא)

זה לא מסובך כמו שזה נראה! - 25 דק' ויש לך עוגה!
 

וכמו שאמרו מעלי - אבטיח, מלון, סלט פירות, וכ'ו ממש סבבה בחודשים אלו...

בהצלחה!

 

מוס וגלידה - כ"א 5 דקותתות

 

 

מוס:

חומרים(תבנית חד- פעמית ארוכה)

-   2 ביצים

-   50 גרם אבקת סוכר

-   1 ריצ'

-   1 חבילת פודינג שוקולד אינסטנט

-   1 כפית קפה נמס

-   1 כפית קוניאק

-   פירורי שוקולד (רבע חבילה גדולה של שוקולד מריר, לרסק בבלנדר)

-   אגוזים קצוצים- לא חובה

* הערה- במשך כל ההכנה לא מכבים את המיקסר, הכול תוך- כדי הקצפה

 

שמים את הביצים במיקסר (בלי להפריד), מקציפים עד שנוצר קצף חצי יציב, ואז מוסיפים את האבקת סוכר וממשיכים להקציף עוד 2 דקות.

ואז שופכים ריצ' ופודינג וממשיכים להקציף עד שזה נהיה סמיך, ואז מוסיפים קפה וקוניאק, וממשיכים להקציף. בסופו-של-דבר התערובת אמורה להיות "מוצקה, חלקה וקטיפתית".

כשהיא מוצקה וכל זה, מכבים ת'מיקסר ושמים את זה בתבנית אלומיניום צרה וארוכה (אפשר גם לחלק מראש לשש- שמונה מנות, כוסות או קעריות). על זה צריך לשים פרורי שוקולד ואגוזים יפה- יפה , לכסות בניילון/ נייר כסף ולשים במקפיא.

 

גלידה:

 

חומרים(2 תבניות ארוכות וצרות):

 

- 2 ריצ'

100 גרם שוקולד מריר במקפיא

- 4 ביצים

- 4 כפות סוכר

- 1 כף נס

 

שמים בקערה את הקפה והקקאו. יש 2 אפשרויות: או ששמים את הביצים כמו שהן, או שמפרידים אותן, שמים את החלמונים בקערה ומקציפים את החלבונים (יותר שווה). אח"כ מקציפים את הריצ' עם הסוכר, מערבבים בעדינות בקערה, מגררים את השוקולד ומוסיפים גם אותו, שמים בתבניות- ולמקפיא.

 

 

 

עוגת שוקולד חמה נהדרת עם כדור גלידה או בלי!!קשורה=]]אחרונה

יש לי מתכון קליל ופשוט אם את צריכה- בשמחה!

אוכל להקפאהקינמונית

אהלן,

אני ב"ה בסוף ההריון וממש רוצה להכין אוכל שניתן להקפיא ולשלוף אח"כ(אפקט הקינון,אולי..)

אז הכנתי קציצות, עוגיות ומאפינס מלוחים.

מחפשת רעיונות לחזה עוף ולעוד דברים שכיף להוציא בקלות אח"כ ולא מקבלים יותר מדי טעם לוואי...

ואם יש מתכונים- אני אשמח

תזכו למצוות!

מנות עיקריות:אם הבנים12

עוף, חזה עוף על האש, דגים.

 

הכי חשוב זה לאחסן בכלי סגור.

 

שיהיה בשעה טובה!

תודה, עוד רעיונות?בבקשה..קינמונית
שניצלים, שמרים למיניהם, פשטידות חלביוצאנש
אפשר מתכון למאפינס מלוחים? תודה!זכיתי


מאפינס מלוחים (לא זוכרת מאיזה אתר נלקח..)קינמונית

כמות: 14-12 מאפינס עם תוספות מינימליות, מעל 18 מאפינס אם אתם מפציצים בתוספות.

 

מרכיבים

1/4 1 כוסות קמח

3/4 כוסות שיבולת שועל מהירת הכנה (קוואקר)

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

1/4 כוס שמן (אפשר לצמצם לכף או שתיים אם אתם מקפידים על כמויות שומן)

2 ביצים

1 כוס חלב (אפשר להחליף במים או בחלב סויה לגרסת פרווה)

תוספות - ראו פירוט בהמשך

 

כלים

תבנית שקעים

מנז'טים

 

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-180 מעלות. שמים מנז'טים בשקעים שבתבנית.

מערבבים בקערה את הקמח, שיבולת השועל, אבקת האפייה והמלח.

מוסיפים את השמן, הביצים והחלב, ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה (חשוב לערבב כמה שפחות, כדי שהמאפינס יישארו אווריריים ולא דחוסים).

מערבבים פנימה בעדינות את התוספות. יוצקים את הבלילה למנז'טים שבתבנית - ממלאים רק עד לכ-2/3 מגובה המנז'ט. אם יש במאפינס שלכם המון המון תוספות, אפשר למלא עד ל-3/4 מהגובה (כי התוספות לא תופחות, רק הבלילה, ואם יש רק מעט בלילה המאפינס יתפחו פחות).

אופים במשך כ-20 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.

 

תוספות(!!!)

 

מה שכיף במאפינס הוא שאפשר להוסיף מה שבא לכם, והכמויות לא ממש קריטיות. הנה רשימות תוספות אופציונאליות עם טווחי כמויות מומלצים:

 

2-1 כוסות ירקות: חיים, משומרים, או מבושלים; חתוכים, מגוררים או קצוצים. דוגמאות: עגבניות קצוצות, עגבניות שרי חצויות, בצל מטוגן, עשבי תיבול קצוצים, זיתים פרוסים, תירס (רגיל או גמדי), פלפלים קצוצים, קישוא מגורר, שאריות של ירקות מוקפצים, ברוקולי או כרובית מבושלים (או קפואים ומופשרים), עלי תרד קרועים... באמת שהשמים הם הגבול.

250-100 גרם גבינות: בולגרית או פטה מפוררת, גבינה צהובה מגוררת או חתוכה לקוביות, פרמזן, מוצרלה, צפתית... אפשר גם להוסיף קופסת טונה מסוננת ומפוררת.

תבלינים יבשים: בין חצי כפית לכפית וחצי (אם יש לכם עוד המון תוספות שימו יותר, אם יש רק עוד מעט תוספות שימו פחות). אפשר לשים פפריקה מתוקה או חריפה, בזיליקום, טימין, אורגנו, אבקת שום, כמון... אפשר להוסיף גם כמה כפות ממרחים, כמו פסטו, ממרח עגבניות מיובשות או טפנד.

1/2 עד 1 כוס אגוזים קצוצים, כמו אגוזי מלך או פקאן. אפשר גם כמה כפיות/כפות של זרעים, כמו שומשום, קצח או זרעי פשתן.

 שילובים נחמדים:

מאפינס תירס וגבינה צהובה: כוס וחצי תירס משומר + 150 גרם גבינה צהובה מגוררת + 1 כפית פפריקה חריפה.

מאפינס שרי ובולגרית: כוס וחצי עגבניות שרי + 100 גרם בולגרית מפוררת + חופן עלי בזיליקום קרועים.

 

איך מוסיפים את התוספות?קצפת

מעל המאפינס? בפנים? מערבבים עם העיסה?

איזה מרקם יש לבצק?

נשמע משהו שטוב לשלוח עם הילדים לבית הספר...

אני הוספתי לבלילה וערבבתיקינמוניתאחרונה

אפשר גם לחלק אותה ולהוסיף לכל חלק תוספת אחרת..

וכן,זה כיף לבי"ס...

בתאבון!

אשמח לקבל עזרהציפור

נגמרו לי הרעיונות של מנות ראשונות לשבת (גם בערב וגם בבוקר) אשמח מאוד לקבל רעיונות (ולא מרק)

תודה!

 

קציצות, פשטידות, דגיםיעל מהדרום


עכשיו קיץיהודיה מא"י

אז סלט פסטה קר הולך יופי למנה ראשונה, עם משהו כמו סלט חסה עם עוף או משהו כזה.

 

ואפשר גם בלינצ'ס, קונכיות (של בצק עלים או פירה) ממולאות (במילויים שונים), בורקס עם רוטב פטריות, פחזניות, פשטידה (אפשר להכין בתבנית מאפניס, ואז להגיש לכל אחד בצלחת עם רוטב מעל), שקיקי פילו.

זה מה שעולה בשלוף

יש גם בשריות-קצת יותר מושקעאם לשתייםאחרונה

פאי רועים,

בשר טחון על חומוס ביתי,

בורקס/פשטידת מלוואח בשרית

כבד עם בצל ויין

וכמובן  שלל סוגי דגים

אשמח למתכון עם גבינה לבנה- 600 גר' שפג תוקפהT.B

עם כל הגבינות לשבועות לא שמנו לב וכנראה קנינו גבינה לבנה שהתוקף שלה היה בערך ליומיים אחרי הקניה.
עבר בערך שבועיים ולא עשינו איתה עדיין כלום.
יש משהו שאפשר לעשות איתה או שכבר מאוחר מידי?

לזרוק דחוףף!!פטרוזילה=)


בטח - לחמניות גבינה ופשטידת פטריותתהילה3אחרונה

אני גרועה מכמויות  אז רק החומרים מקווה שיהיה לעזר

אבל הבסיס הוא:

 קמח (2 כוסות בערך)

ביצים 3

להוסיף את הגבינה

בצל

זיתים

מלח זעתר

אבקת אפיה.

הבצק צריך להיות די נוזלי - בין עוגה לבצק פריך.

שמים בתבנית מאפינס אפשר לפזר שומשום והיידה לתנור.

 

פשטידת הפטריות שלי היא בסיס בצק של כל פשטידת ירקות כשהרוטב העיקרי לפטריות והבצל זה הגבינה.

יצא לי לאחרונה ממש טוב 

 

בהצלחה

 

איך אתן מכינות בורגול? ואורז מלא? תודה!הודיהלביא
מכינות או מתבלות?פודינג111


גם וגם....הודיהלביא
לגבי הבורגולפודינג111אחרונה

אני משרה אותו כ20 דק' עם מים רותחים.

ומוסיפה מלא ירקות,ועלים (אחרי שזה מוכן כמובן) 

מה שיש- גזר גמבה, מלפפון בצל ירוק וכ וכו וכו

תיבול- ה מ ו ן לימון, שמן ומלח, אפשר גם פלפל שחור

 

יוצא מזין קליל וטעים

אורז מלאאייכה!
אחד וחצי כוס מים על כוס אורז וארבעים דק' על אש נמוכה.(בישול סדיוק כמו רגיל רק שינוי בכמות מים והזמן על האש)

שאלת לגבי מתכונים?
רעיונות לא. ערב זוגית אבל- מהירת הכנהתהילה3

עכשיו, בקיץ קורה המון פעמים שהילדים אוכלים דייסת קוואקר משהו שפחות מדבר אלינו מצד שני אין הרב זמן וחשק להשקיע אז אנא תנו רעיונות לגיוון. 

 

תודה רבה 

טוסט? שקשוקה? סלט קינואה?שמחה ד.


סלט פסטה, מרק עגבניות או מלפפונים ויוגורט קר.כוכב לכתאחרונה

יש למישו מתכון לעוגת טורט פשוטה?פטרוזילה=)


לי..יעל מהדרום

לק"י

 

עוגת טורט פשוטה: (2 תבניות אינגליש קייק)

1. שש ביצים- להקציף (בלי להפריד).

2. 1 כוס סוכר

3. חצי כוס שמן

4. 1.5 כוסות קמח- מוסיפים כל פעם קצת קצת עד שנבלע בעיסה

5. 1 אבקת אפיה

6. 1 סוכר וניל

 

-אופים בחום בינוני (180 מעלות).

 

תודה רבה חמודה פטרוזילה=)אחרונה


צריכה רעיוןסיהרא.

אוכל נחמד לבנות אולפנא בסגנון ביתי (אחרי א. ערב)
קל ומהיר להכנה עם מוצרי בסיס
דברים שכבר נעשו: פנקיקס, בראוניז, עוגיות רעידת אדמה, עוגיות שוקו צ'יפס

סלט יוונייהודיה מא"י

מרק (אולי לא בקיץ)

לפתן

סלט פירות

בלינצ'ס

בורקסים

פיצה (או בורקס פיצה)

 

עוגה חמה עם גלידהאני7

קל להכנה ,חומרים פשוטים ,

ומתאים מאוד לקיץ .

קוראים לזה סופלהפטרוזילה=)


לא. קוראים לזה עוגה חמהאני7

אני יודע למה התכוונתי .

טוב בסדר רק בלי מכותפטרוזילה=)


ושכחתי לציין שאני צריכה משהוסיהרא.

שאפשר לנסוע איתו בטרמפים...

2 הצעות לגיווןכלנית1

נראה לי שכדאי לגוון מעט, כדי שלא כל הכיבוד יהיה מתוק.

כעכים מזרחיים או לחמניות מזונות עם גבינה/זיתים וכ'ו.

 

מה שקצת חסר, בעיקר כשמדובר בקיץ, אם זה אפשרי- משקה.

למשל, מילקשייק: חלב עם פירות העונה (אפשר +בננה, להסמיך את המשקה),

או- שוקו.

 

סלט פירות? בערבי קיץ זה כיף.רוני בלילהאחרונה


דרושים רעיונות לקינוחים לשבע ברכות.שירה שירים
אני צריכה רעיונות לקינוחים אישים טעימים
וגם מתכון לעוגת יום הולדת פרווה.

תודה! בשמחות
יש לי קינוח טעים מאד על בסיס טפיוקה.-משה ר-

זה נקרא פודינג פניני טפיוקה בחלב קוקוס וג'ינג'ר.
200 גר' מים

400 גר' חלב

400 גר' חלב קוקוס

100 גר' סוכר

100 גר' פניני טפיוקה

חצי כפית מחית וניל.

הכנה:

1. מרתיחים את הנוזלים עם הסוכר והוניל בסיר.

2. מוסיפים את הטפיוקה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהנוזלים מסמיכים והטפיוקה מתרככת.

3 מעבירים לכוסות הגשה ומקררים.

4. מסדרים מעל הטפיוקה קוביות פרי שעורבבו עם סירופ ג'ינג'ר..

כמה מנות וכמה את מוכנה להשקיע?ט'

אפשר פאי עם פירות, כוס ג'לי מעוצבת, טריפל מוס או סתם מוס שווה, סלט פירות. 

 

תראי פה http://www.shirley-nemesh.com/

 

ומאוד אהבתי את הרעיון הזה של ג'לי צבעוני באלכסון שאפשר להוסיף מלמעלה קצפת וזה בכלל נראה מגניב.

 

 

 

 

רעיון קל ומהמםאחתעם_בטן

פירורי בראוניז, קצפת ותותים בגביע אישי. זה ממש פשוט להכין ונראה מהמם

מוסים קטנים בגביעים חד"פ ייםשרבוב

עם קצפת לבנה מעל

הכנתי לא מזמן למסיבהחילזון 123

שני דברים-

1. חתכתי תות לקוביות קטנות מאד.

שמתי בכוסיות חד"פ פשוטות של יין ומעל ערבבתי שמנת חמוצה עם סוכר. ועוד פרוסת תות מלמעלה.

2. קינוח שכבות בכוסיות יין-

שכבה ראשונה-גנאש שוקולד מוקצף (שמנת מתוקה עם חבילת שוקולד מריר מומס. מקררים טוב טוב ומקציפים)

שכבה שניה-גנאש עם יותר שוקולד ותוספת קפה (שמנת+2-3 חבילות שוקולד מריר+אבקת קפה נמס. מקררים ומקצפים קצת)

שכבה שלישית קצת שמנת מתוקה מוקצפת עם קפה וסוכר.

חבל שלא הספקתי לצלם...

והאמת שאפילו רק שכבה אחת זה מספיק טעים ויפה.

אני מניחה שאפשר לעשות אותו הדבר עם קצפת צימחיתחילזון 123
שכחתי לכתוב- הקינוח צריך להיות פרווהשירה שירים

יותר מאוחר אקרא את ההצעות. תודה!

סורבה אפרסקים בכוסות אישיותמודדת כובעים

 

מרענן לקיץ, אפשר להוסיף תלולית ריץ' למראה משודרג, או סורבה מצבע אחר לגיוון.

 

http://www.matkonim.net/sweet/peachsorbet.html

 

 

מאפינס, סופלה..רסיסי לילה..
טארטלטים קטנים..(מושקע, יפה וטעים
וואו משקיענית!הקולה טובה

איזה כיף לכלה

 

מוס תותים- אם את עדיין מוצאת תותים, אם לא- יעבוד גם עם דובדבנים. את מרסקת את הפרי, מקציפה קצפת צימחית, שמה בעך 1/8 מהקצפת בצד ו1\8 מהרסק פרי בצד, מערבבת את שאר הקצפת והפרי ושמה בכוסות חד"ט יפות ושקופות- שכבת רסק דקה, מעל קצפת עם פרי כמעט עד הסוף ואז את שאר הקצפת (הלבנה כזכור) את מכניסה למזלף ושמה מלמעלה בצורה יפה. אפשר לגרר מלמעלה שוקולד\ פירורי פקאן מסוכר או להכין קראנצ'ים:

לטגן על אש הכי קטנה במחבת כף סוכר+4 קוביות שוקולד עם 200 גר' שקדים\אגוזים\בוטנים טחונים לערבב כל הזמן עד שהכל נמס ונהיה פירורים, להוריד מהאש ולהמשיך לערבב עד שמתקרר ולפזר מלמעלה.. (טעים רצח!)

 

סופלה עם קובית שוקולד בפנים ואבקת סוכר מלמעלה- תמיד הולך..

 

מוס שוקולד רגיל בכוס יפה עם קראנצ'ים מלמעלה וגלילית תקועה בפנים- נראה מאד יפה ומרשים!

 

ג'לי עם פירות העונה- נראה מגניב וכייפי

 

 

ואם בא לך להשקיע מאד- אז פאי תפוחים אישי.. (כמו שמכינים פאי תפוחים- רק בתבניות קטנות אישיות..)

עוד 2 קינוחים טובים-משה ר-

קרמבל פירות (קינוח מאד טעים וקליל)
פירות
2 אגסים
3 תפוחים
רבע כוס חמוציות יבשות (לא חייב)
כף מיץ וגרידת תפוז
" " " " לימון
50 גר' סוכר
20 גר' קמח
חצי כפית קינמון
קורט מלח וקורט אגוז מוסקק 
לקרמבל:
105 גר' קמח 
75' גר' סוכר
80 גר' סוכר חום (אם אין אפשר להמיר בלבן)
70 גר' שיבולת שועל
110 גר' חמאה קרה
קורט מלח
כפית קינמון
אופן הכנה:
מכניסים את כל החומרים של הקרמבל למעט השיבולת שועל למעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים עד שנוצרים פירורים
אחרי זה מוסיפים את הש"ש מפוררים ומכניסים לקירור

הפירות:
חותכים את הפירות לקוביות, מערבבים את כל החומרים בקערה מעבירים לכלי אישי (אפשר תבניות של מאפינס) ומעל מפזרים את הקרמבלס ואופים בחום של 180 כ-20 25 דקות עד שהפירורים מזהיבים..
רצוי להגיש עם כדור גלידה

 

ועוד מתכון טוב

המתכון זה קעריות קדאיף במילוי קרם מלבי מוקצף
לקדאיף:
100 גר' אטריות קדאיף
50 גר' חמאה מומסת
25 גר' אבקת סוכר
הכנה:
1.מפרידים את האטריות ושופכים עליהם את החמאה מומסת ומפזרים מעל אבקת סוכר..
2. מערבבים הכל בעדינות 
3.מרפדים קוקוטים/תבניות מאפינס, באטריותואופים בחום של 180 משו כמו 8 דקותעד שזה מזהיב
אחרי האפייה מרטיבים עם מעט סירופ סוכר, 1:1..

מלבי:
750 גר' חלב
250 גר' שמנת מתוקה
80 גר' סוכר
100 גר' קורנפלור
הכנה:
1.מערבבים מעט מהחלב עם הקורנפלור בקערה.
2. מרתיחים את החלב שנותר יחד עם השמנת והסוכר בסיר.
3.מבצעים קשירה עם הקורנפלור(קשירה- שופכים מהתערובת של החלב לקורנפלור ומערבבים ואז שופכים את הקורנפלור חזרה לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שזה מסמיך.
4.מעבירים לכלי את הקרם, מניחים מעליו ניילון נצמד ומקררים לגמרי.
5.מוציאים את הקרם ומקציפים עד שיש קרם אורירי ויציב.
6.ממלאים את הקעריות קדאיף במלבי.
7.אפשר לקשט עם מה שרוצים (ברס, פיסטוק וכ"ו)

תודה לכולם! בסוף הכנתי מוס שוקולדשירה שירים

על בסיס פירורי ברואניז (אחת עם בטן- תודה על הרעיון )

 

מוס שוקולד:

 
עוגת יומולדת:
נראה ממש טוב..יעל מהדרום


אפשר מתכון מדוייק לכוס?מעפר אני באהאחרונה
כרובית קפואהט'

איך מכינים אותה?

 

 

אפשר סתם לבשל במיםחילזון 123

 

להרתיח ואז לטבול ביצה ופירורי לחם זהב ולטגן לא בריפופקוו
^^ עם מלח גס,דינה ל.

ולהמליח שוב אחרי הבישול.

טעים מאוד עם קוטג'.

תודה. כמה זמן בישול?ט'


תלוי מה את מה את רוצה להכין ...תהום הנשייה

אפשר מוקרם , מרק , מטוגן . 

בכל מקרה צריך לבשל כ20 דקות שנועצים מזלג ורך . 

אההם, יותר כואב מלהרגיש? בת נוגהאחרונה

החתימה שלך, נו.

 

העלית בי שאלה מעניינת...

 

כנראה שלחשוב יותר כואב.

יוסיף דעת, יוסיף מכאוב.

לקט ירקות קפואקינמונית

(ברוקולי,כרובית,גזר)

רעיונות למשו טעים לעשות איתם??

שבוע טוב

1) לאפות עם קצת שמן זית ומלח גסדינה ל.

2) לבשל עם אורז יאמי

אפשר להקרים ב רוטב שמנתתהום הנשייה

 פטריות וקצת גבנ"צ .

אני מודה שהגזר לא כלכך קשור אפשר להוציא אבל זה לא נורא . 

פשטידה, כאילו? בת נוגהאחרונה

אפשר גם מרק, מן הסתם.

 

לחלוט במים רותחים, לקצוץ גס

להוסיף בצל קצוץ אם רוצים, ביצים טרופות, כמה כפות קמח, מלח ופלפל - ולאפות

 

או בצורה מושקעת יותר על מצע בסיס בצק פריך.

סוכר לבן וסוכר חום במתכונים - שאלהט'

אין לי סוכר חום בבית ובמתכון לעוגיות מופיע 3/4 סוכר לבן ו3/4 סוכר חום כהה - אפשר לעשות הכל סוכר לבן רגיל?

 

 

אפשר..נדנדה כתומה.

אבל קחי בחשבון שזה יוצא יותר טעים עם סוכר חום

 

כבר יצא לי להחליף.. אבל רק בתנאי שיש גם סוכר לבן.. אם יש רק סוכר חום במתכון אז עדיף שלא..

אני הייתי מפחיתה קצת..רחלקה

בעזהי"ת.

 

כי סוכר לבן יותר מתוק מסוכר חום.

אז נגיד הייתי שמה קצת פחות מכוס ורבע סוכר לבן..

אבל זה סוכר חום כהה.נדנדה כתומה.

שהוא אאל"ט יותר מתוק..

 

לא סוכר חום בהיר[דמררה] שאז את צודקת.

אפשריהודיה מא"י

הן יצאו בהירות יותר ומעט מתוקות יותר. אפשר להוסיף מעט קקאו או סילאן בשביל הצבע

תודה!! העוגיות בתנורט'

התאפקתי עד שבעלי יצא לקניות וקנה סוכר חום

 

בעוד כמה דקות נראה איך יצאה נגלה ראשונה.

 

 

יצאו מצויינות!ט'


חוצפנית! תביאי מתכון!רחלקה

בעזהי"ת.

 

או שמחר אני אבוא אלייך לזלול את הכל |שטן|

בואי ט'

עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים

עוגיות מהממות עם חמאת בוטנים ושוקולד מריר שאי אפשר לעמוד בפניהן. לא תאמינו כמה קל להכין אותן
| קפה נולה | פורסם 22/11/12 18:55:05
עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים (צילום: אפיק גבאי ,קפה נולה)
  • זמן הכנהחצי שעה
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • כשרותכשר חלבי
  • רמת קושיכל אחד יכול

מרכיבים

  •  
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1/2 כוס אבקת קקאו
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס (180 גרם) חמאה קרה
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס סוכר חום כהה
  • 3/4 כוס חמאת בוטנים
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל טהור
  • 240 גרם שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

 

2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת הסודה והמלח.

 

3. בקערה נפרדת מערבבים את החמאה והסוכרים בעזרת מיקסר חשמלי לקבלת תערובת חלקה ובהירה.

 

4. מוסיפים לתערובת החמאה והסוכר את חמאת הבוטנים ומערבבים עד להיטמעות בתערובת.

 

5. מוסיפים את הביצים זו אחר זו, ממשיכים לערבב לקבלת תערובת אחידה ולאחר מכן מוסיפים את תמצית הוניל.

 

6. מוסיפים לקערה את תערובת הקמח והקקאו, כל פעם שליש ממנה ומערבבים היטב. לסיום מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.

 

7. בעזרת כף יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים אותם על תבנית עם נייר אפייה.

 

8. מכניסים לתנור למשך 8-12 דקות, או עשד שהעוגיות יציבות אך עדיין רכות.

 

* מצננים את העוגיות לפני ההגשה.

 

מצאתי את זה פה 

 

 

 

זה לא יוצא מתוק מידי? יש בזה הרבה סוכר..יעל מהדרום


ממש לא!ט'

החמאת בוטנים נותנת לזה טעם מלוח שמשפיע מאוד. 

יאוו. בא לי להכין אותןנדנדה כתומה.אחרונה

אני חולה על השילובב של שוקולד וחמאת בוטנים

העוגיות האלה סכנה לציבור!!! ראו הוזהרתם!!ט'

מזל שנגמר השקולוד צ'יפס בבית אחרת הייתי מכינה אותן שוב היום שטן

הקריאה בלבד מסוכנת...+mp8


שחיתות אמיתית. קקאו וגם שוקולד צ'יפס. איך הן יצאו?כלנית1

ובכלל, מי אופה עוגיות ביום ראשון? כבר חיסלתם את כל העוגיות, בלי לשלוח קצת לפורום?

אם אני מכינה סופלה בתבניות קצת יותר קטנות מהרגילשפרלה

ובדרך כלל אני אופה 9 דקות.

כמה זמן עכשיו צריך לאפות?

6-7 דקות באותה טמפרטורהעודד במיקסראחרונה


מה העוגה שנחשבת העוגה הביתית שלכם?אייכה!
ומי שחושב/ת שהעוגה שלהם מוצלחת מוזמנ/ת להעלות מתכון בבקשה!
בא לי לרענן את מתכוני העוגות שלי בספר מתכונים

תודה לכל מי שיטרח לעזור לי
עוגת שמרים כמובן איזה טוב ה'!!!!
קפולסקי כרובי=)
עוגת טורט פשוטה ועוגיות שוקולד-צ'יפסיעל מהדרום


והמתכונים:יעל מהדרום

לק"י

 

עוגת טורט פשוטה: (2 תבניות אינגליש קייק)

1. שש ביצים- להקציף (בלי להפריד).

2. 1 כוס סוכר

3. חצי כוס שמן

4. 1.5 כוסות קמח- מוסיפים כל פעם קצת קצת עד שנבלע בעיסה

5. 1 אבקת אפיה

6. 1 סוכר וניל

 

-אופים בחום בינוני (180 מעלות).

 

 

עוגיות שוקולד-צ'יפס:

1. 4 כוסות קמח

2. רבע מרגרינה- לחתוך את המרגרינה לחתיכות ולערבב עם הקמח (לי זה יותר נוח ככה, אבל אני לשה ביד. במיקסר נראה לי אפשר פשוט לשים את כל החומרים ביחד).

3. כוס סוכר

4. 3/4 כוס שמן

5. 1 אבקת אפיה

6. 1 סוכר וניל

7. שוקולד צ'יפס (אפשר לשים קקאו, אגוזים או כל מה רוצים. ואפשר גם לא לשים בכלל).

 

- לשים, עושים צורות או משטחים בתבנית ואופים בחום בינוני.

 

 

 

תודה רבה רבה!!!אייכה!
שכחתי בעוגיות שוקולד צ'יפס- 1/2-1 כוס מיץ תפוזיםיעל מהדרום

לק"י

 

אם אפשר להוסיף את זה בתוך ההודעה הקודמת שלי.

עוגיות גרנולההלליש


אני צריכה מתכונים זה הרעיון!אייכה!
בנתיים מתברר הספר מתכונים שלי מאוד ביתי
ואוו תודה!!נתחיל לבדוק שם..אייכה!
שוקולד וקוקוס - שתי שכבות - קלי קלות!! מתכון בפניםט'

העוגה הכי מעולה שקיימת!! יאמי

 

 

1 ורבע כוסות קמח
1 אבקת אפיה
2 כפות אבקת קקאו
3/4 כוס סוכר
4 כפות שמן
4 חלמונים
1/2 כוס מים/יין/מיץ/ריצ'
קורט מלח
---
לבחוש את כל החומרים לבצק חלק
לצקת את הבצק לתבנית אפיה משומנת

 


4 חלבונים
3/4 כוס סוכר
---
להקציף את החלבונים וכשמתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר
בשלוש-ארבע פעמים ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצף חזק

 

 

1 וחצי כוסות קוקוס
---
להוסיף לקצף בשתיים-שלוש פעמים בתנועות עטיפה (בעדינות)

 


לשטח את הקצף מעל לבצק שבתבנית.

לאפות כ50-60 דקות בחום בינוני (180 מעלות)

ולהיזהר שלא תתייבש בתנור יותר מידי זמן!!


המלצה שלי: אחרי שמוציאים את העוגה מהתנור כשהיא עוד קצת חמה
לשפוך מעליה קרם או סירופ שוקולד שייספג קצת. יוצא טעיםםם!!!

 

 

איזה גודל תבנית זה?נשמע טוב!אייכה!
בינוניט'


אנחנו עושים את המתכון של ט' טיפה שונה-בין השורות

לא שמים קקאו בבצק,

על הבצק מפזרים שוקולית/ שוקולד צ'יפס,

ואז את הקצף והקקאו.

 

מעלה בי נשכחות העוגה הזו...

עוגת שוקולד פשוטה הכי טעימה בעולםשמחה ד.


עוגת מייפל (בלי ריצ')אביה*

עוגת שוקולד עם ריצ',

עוגת שכבות שוקולד ופירורים- פשוטה וקלה להכנה, בלי הקצפה!ובלי מרגרינה..

עוגות חלביות קרות, ועוגה בחושה חלבית |(עם שמנת חמוצה) אפויה שיא הטעימה!

 

עוגיות טחינה, (בסקויטים, אבקת סוכר וקוקוס וציפוי שוקולד)

 

וזה המתכון של השכבות:

עוגת שוקולד פירורים:
מתאים לתבנית חד"פ עגולה, אפשר גם ל-2 ארוכות או לשחק עם הכמויות.

בסיס בצק:
2 וחצי כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
חצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן
ביצה אחת

לערבב הכל-  יוצא בצק פירורים

משטחים את 80% הבצק בתבנית ומשאירים בערך 20% בצד (לפירורים שאח"כ)

בלילת שוקולד:
כוס קקאו
חצי כוס שמן
כוס וחצי סוכר 
3 ביצים

לערבב בקערה עד לקבלת עיסה אחידה.

לשפוך על הבצק, לפזר מעל פירורים שנשארו (למי שהיה בצק יותר אחיד ולא פירורי אז לגרד עם פומפיה את חתיכת הבצק הנותרת מעל העוגה.)

להכניס לתנור ל 180 מעלות
לבדוק אחרי חצי שעה, צריך להיות לח במרכז

 

בראוניז, בלי שוקולדסיהרא.

פשוטה מאוד, כמות כפולה בתבנית תנור! (יאמי)

 

מתכון:

3/4 כוס שמן
1 כוס קקאו
1 כוס קמח
2 כוסות סוכר
4 ביצים

 

ובשביל שיהיה קשה בחוץ ורך בפנים אני קודם אופה על טורבו לכמה דקות ואז אופה רגיל את שאר האפייה.

עוגת בננה עסיסית במיוחד בקלי קלות!!!כוכב לכתאחרונה

העוגה הזו נולדה מהכרח אבל יצאה כל כך מוצלחת שאימצתי אותה לכל דבר- ימי הולדת, שבתות, ועוד.

אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס או לערבב שוקולד מומס עם טיפה שמן ולשפוך מעל מה שיוצר ציפוי דק ומתפצפץ. לפעמים אני גם שופכת לתוך תבנית שקעים ומכינה מאפינס רק שאז זמן  האפיה מתקצר קצת לרבע שעה-20 דקות.

 

אין צורך לשמן את התבנית!!!!

 

4 בננות מרוסקות (אפשר חלק אני מעדיפה שנשארים טיפה "גושים" קטנטנים שמוסיפים יותר עסיסיות)

3/4 עד 1 כוס סוכר

1/3 כוס שמן

1 שקית סוכר וניל

1 שקית א. אפיה

1 ביצה

2 כוסות חד-פעמיות קמח

 

לערבב הכל ולאפות כחצי שעה בחום בינוני.....

 

בתיאבון!

 

חלות מקמח מלאנהורה 23

בעלי החליט לקנות קמח מלא 70 אחוז בשביל החלות של שבת.

לא מבינה בזה כלום...

מה אני צריכה לדעת לפני האפיה? במה זה שונה מהקמח הרגיל?

ו... אולי יש לכם מתכון מוצלח? משהו טעים, שלא נטרח לשווא...

כמה דבריםבת 30

א. תלוי מאוד איזה סוג קמח. קמחים מחו"ל, כמו אלו שמוכרים בניצת הדובדבן הם מאוד עדינים, כמעט כמו קמח לבן.

קמחים של "יצהר" או "על המשקל", שטחונים בטחינת ריחיים הם כבדים יותר. זה בעיקר אומר שצריך יותר נוזלים. אני גם שמה עוד חצי

כף שמרים כשאני ממירה מתכון מקמח לבן לקמח מלא. (אני משתמשת בקמח 100 %)

 

ב. מתכון פשוט:

קילו קמח

שתי כפות שמרים

5-8 כפות סוכר (לפי רמת המתיקות שאת רוצה)

2 וחצי כוסות מים

חצי כוס שמן

ביצה.

כף מלח

 

מערבבים הכל חוץ מהמלח עד שנוצר כדור בצק חלק ואחיד, מוסיפים את המלח ולשים עוד.

מניחים לתפיחה במקום חמים למשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

יוצרים את החלות (לפעמם צריך להוסיף קמח), מניחים לתפיחה שניה ואז אופים בחום בינוני למשך כחצי שעה.

הכנתי את המתכון שלך. מעולה.שמחה ד.


איזו זריזה. שמחה שיצא לך טוב.בת 30


הלוואי... אני לא כל כך זריזהשמחה ד.

הבאת את המתכון הזה בשרשור קודם על חלות. 

סתם באגב, חלות מקמח מלא מוצלחות פי כמה מקמח רגיל..מירי ט.

יותר בריאות והרבה הרבה יותר טעימות.

תמיד אצלינו מכינים מקמח מלא.

שבת האחרונה שכנה שלנו עשתה לנו "הפתעה" והביאה חלות ביתיות, קמח רגיל..

פשוט לא יכולתי לאכול מהן..הסתגלתי לטעם של הקמח המלא. העשיר פי מאה.

טיפים לאפיית חלותעודד במיקסר

ב-XNET פרסמו סדרה של טיפים שלי לאפיית חלות,

ביניהם גם איך לעבוד עם קמח מלא ובכלל איך להוציא חלות טובות יותר.

תזכרי רק שקמח מלא 70 דומה מאוד לקמח לבן מבחינת העבודה (אבל טעים יותר) ולכן כל ההמלצות שם לגבי קמח מלא תעשי אבל חלקית (למשל להוסיף רק טיפה מים)

לפוסט המלא:

http://www.xnet.co.il/food/articles/0,14567,L-3101025,00.html

 

עודד תודה רבה!!אנש
כבר המון זמן שאני מנסה לפענח את סוד הקליעה שיוצאת ככה גבוה ופעם ראשונה שנחשפתי לקליעה של 2. אז תודה רבה רבה.. וגם על העצות
אנסה בע״ה בחלות לקראת שבת
ושכחתי שאלה..אנש
נראה מנסיונכם שאפשר להכין בצק בערב, לשמור במקרר ולסיים הכנה בבוקר?
אפשרשמחה ד.אחרונה

הבצק תופח בלילה במקרר. לשים שוב, קולעים ומתפיחים שוב. יוצא מעולה. 

הבטחתי ואני מקיים - עוגיות "אמא אדמה"אלעד

מצרכים:

300 גרם שוקולד מריר

4 כפות שמן

3/4 כוס סוכר

4 ביצים

2 כפיות תמצית וניל

1/2 2 כוסות קמח

1/2 שקית אבקת אפיה

1/2 כפית מלח מחוקה

 

הכנה:

להמיס על אש קטנה את השוקולד והשמן ולהוסיף את הסוכר עד שכל התערובת נמסה.

לכבות את האש, להוסיף את הביצים (אפשר לוותר על ביצה אחת) אחת אחת תוך כדי עירבוב מהיר, כדי שהבלילה לא תהפך לחביתה.

להוסיף פנימה את כל שאר המצרכים לקבלת תערובת אחידה ומפנקת.

להכניס את הקערה עם התערובת למקרר לשעה או למקפיא לחצי שעה, להוציא וליצור בעזרת כפית עיגולים וכל כדור לצפות במעט אבקת סוכר.

להניח על תבנית עם נייר אפיה וליצור גומה במרכז כל עוגיה.

לאפות בתנור מחומם מראש ל180 מעלות לכרבע שעה, לא יותר מזה, אחרת העוגיות מתקשות מאוד לאחר הוצאתן מהתנור.

 

המתכון ל50 עוגיות, ומתבסס על מתכון של אלירז.

 

בתיאבון!

יו!! תודה רבה רבה!!!! איזה כיף פרפר לבן


שאלה על המתכוןשמחה ד.

אפשר לאפות את העוגיות כחיתוכיות?

אין לי סבלנות לקרוץ עיגולים וכו'... 

מצטרפת לשאלה...פודינג111


לענ"ד לא כדאי.בת מלך

כל העניין - שהעוגייה יכולה להתפרש על פני שטח גדול יותר וכך מתקבל היופי שבעוגייה.

אם תשפכו את הכל כבלילה ומעל סתם תפזרו א. סוכר, זה מן הסתם יהיה טעים - אבל לא מפתה כפי שהיה יכול להיות.

 

שווה את ההשקעה. זה ממש לא לוקח המון זמן.

זה בסדרשמחה ד.

אצלנו כל מתוק מתקבל בברכה, לא צריך שום אמצעי פיתוי (: 

הכל אפשריאלעד

בתנאי שאת כותבת לנו אח"כ איך יצא

בהחלט, בע"ה.שמחה ד.אחרונה


במה אפשר להחליף 2 כפות דבשקינמונית

(לא סילאן)?

תודה

מייפל-משה ר-


תודה,גם זה אין לי,עוד רעיונות?קינמונית


לוותר וזהו?יהודיה מא"י

למה בדיוק צריך אותן?

כדי להדביק את הפירורים לעוגיות גרנולה..קינמוניתאחרונה

בסוף חיכיתי שבעלי יקנה, וטוב שכך

יצא ממש טעים

יש למישי מתכון לפשטידת פסטה טובה?..פודינג111


לזניה ?אני7
לא.. משו פרווהפודינג111


קיגל מתוק עם תפוחים?הולך?נעם ה

עדיף בכיוון המלוח....פודינג111

אולי תפוחי אדמה....

אפיללו בלי  פסטה. סוג פשטידה נחמדה

כןיוסלה קמצן (קדוש?)


חבילת פסטה 
חצי חבילת חמאה
כ 750 מ"ל חלב
'גביע קוטג
כ100 גרם גבינה צהובה מגוררת
כ 100 גרם גבינה בולגרית מגוררת
חמש ביצים
אופן ההכנה
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות ולסנן
ממסים חמאה בסיר, מוסיפים את החלב, מביאים למצב של כמעט הרתחה ומורידים מהאש
מערבבים היטב עם שאר החומרים ומכניסים הכל לתבנית ואופים בחום 180 מעלות 
כאשר הפשטידה מגיעה להקרמה היא מוכנה
 

                           מקור ועוד מתכונים

לי יש! זהירות- קטלני...דינה ל.אחרונה

אכלתי ממנה כשהתארחתי אצל מישהו, זה בערך המתכון:

 

הפשטידה עשויה מבלילה של פסטות בשני רטבים שונים, אדום חריף וגבינה.

המתכון לרוטב האדום: רוטב קנוי, מעורב עם סחוג.

רוטב הגבינה: ממיסים כף מרגרינה בסיר, מיד מוסיפים רבע כוס קמח ואז חלב.

מערבבים עם מקציף ביצים.

לבחוש עד שסמיך ולהוסיף עוד חלב.

להכניס בהדרגה 200 גרם גבינה מגורדת בערך. אפשר כמובן יותר.

כל הזמן לבחוש עם מקציף ביצים ולהוסיף חלב לפי הצורך.

לפזר מעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל. לערבב עם הפסטה והרוטב האדום, לפזר גבינה צהובה מעל, לאפות מעט עד שתימס,

 

וואלה! פשטידה. בתיאבון!