למישהי יש כאן תנור דגם בלומברג? אשמח לחוות דעת~א.ל
מתכונים למיקרוגל-משה ר-
6 מתכונים מהירי הכנה במיקרוגל
מתחשק לכם משהו טעים בכמות קטנה? מתחשק לכם להכין משהו בזריזות? נסו מתכון בספל! מספר דקות הכנה והנאה גדולה. בתאבון!
טוסט צרפתי:
המיסו לתוך ספל מעט חמאה, הכניסו לספל לחם חתוך לריבועים קטנים.
בנפרד, ערבבו ביצה, כף חלב וקמצוץ קינמון, שפכו לספל והשרו את הלחם למשך שתי דקות.
הכניסו למיקרוגל לדקה ועשרים שניות.


קינמונית:
ערבבו בספל:
- 2 כפיות מיץ תפוחים
- כפית שמן
- כפית ריוויון
- כפית קינמון
- 3 כפיות סוכר חום
- רבע כוס קמח תופח
- קמצוץ אגוז מוסקט
- קורט מלח
הכניסו למיקרוגל לדקה. אם הקינמונית לא מוכנה, אפשר להכניס לעוד 20 שניות.
עוגת קפה:
ערבבו בקערה:
- 3 כפיות סוכר חום
- 2 כפיות קמח
- 2 כפיות חמאה מומסת
- חצי כפית קינמון
- קורט מלח
- חצי ביצה טרופה
- 2 כפיות שמנת חמוצה
- כפית סירופ מייפל
- רבע כוס קמח תופח
שפכו חצי מהכמות לספל, הוסיפו שכבת ריבה לטעמכם ושפכו את החצי השני.
הכניסו למיקרוגל לדקה ו15 שניות.


נאצ'וס:
ערבבו בספל:
- ביצה
- כפית
- קמצוץ מלח ופלפל
- כפית גבינת צ'דר
- כפית סלסה
הוסיפו שברי נאצ'וס או טורטיה, חממו במיקרו לדקה ועשר שניות והוסיפו כפית שמנת חמוצה ובצל ירוק.
עוגת גבינה:
לערבב בספל:
- 50 ג' גבינת שמנת
- 2 כפיות שמנת חמוצה
- חצי כפית מיץ לימון
- 3 כפיות סוכר
- 3 טיפות תמצית וניל
להכניס למיקרו לדקה וחצי, להוסיף קצפת, שבבי שוקולד ואגוזים מלמעלה.


עוגיית שוקולד צ'יפס
ערבבו בספל:
- כפית חמאה מומסת
- 2 כפיות סוכר חום
- 3 טיפות תמצית וניל
- קורט מלח
- חלמון ביצה
- רבע כוס קמח
- 2 כפיות של שבבי שוקולד
הכניסו למיקרוגל לדקה.
נלקח מבא במייל
חמודחילזון 123
ממש מעדני בריאותפודינג111
זה מזכיר לי שראיתי פרסומת על כלי המכין צ'יפס במיקורגל. ממש "בריאותי".
ממתי עוגיות וקינוחים בריאים?-משה ר-
בטח שלא מכינים אותם במיקרוגל....פודינג111
נראה לי שעם כל הרכיבים הפרט הזה הוא כבר ממש זניח..חילזון 123
^^^^^
הללישאחרונה
יש למישו מושג איך משתמשים במחבת של וופל בלגי ?דודה שוקו
יש לנו מחבת חדשה של וופל בלגי, עכשיו אינלי מושג איך להשתמש בה. ז"א אין בה כבל או משו אז אני לא יודעת מה לעשות, איך זה מקבל את החום ? לשים את זה על הגז ?
כנראה...יהודיה מא"י
אולי תצלמי תמונה שנראה איך זה נראהחילזון 123אחרונה
צריכה מתכונים לפשטידותחילזון 123
אני עומדת לעשות ארוחה משפחתית חלבית
וחשבתי להכין פשטידות חלביות בחושות כאלה (בלי בסיס וכד')
חשבתי על פשטידת תירס או פטריות או בטטה (או אולי משהו אחר?) - יש מתכונים?
מה דעתכם? אפשר במקום פשטידה גדולה לעשות אותם במנג'טים אישיים כאלה מנייר כדי שיהיה יותר מסודר ואני לא אצטרך להתעסק עם לפרוס ולסדר את זה וכו'?
בלי כמויות, אם תרצימודדת כובעים
פשטידת פטריות:
מאדים מלא בצל פרוס
מוסיפים פטריות ממשיכים לאדות
מכבים את האש
מוסיפים:
ביצים
קמח
פלפל
מלח
שוטחים לתבנית, אפשר מעלה גבנ"צ
אפשר בהחלט במנג'טים, רק חשוב לשמן קודם.
ובסיס - לא חייב להיות מסובך, אפשר לשים מלוואח כבסיס,
ואז להשתמש בתבנית עגולה בגודל של המלוואח (יש אחת כזו בול).
תודהחילזון 123
בלי גבינה\קוטג'\שמנת או משהו כזה בבלילה?
אולי תעשי ניסוי קודם? לי זה נדבק נורא במנג'טיםבת נוגה
ואז חלק מהכמות פשוט מתקלפת וזה מבאס.
אבל בכל מקרה זה טעים מאד מאד 
והנה מתכון:בת נוגה
פשטידת תירס קלה וטעימה -
[הוספתי קמח כי לא היה נראה לי מספיק, אפשר להפחית קצת בחלב, וכן לאפות עד התייצבות!]
מרכיבים:
1.5 קופסאות תירס (שימורים)
1 כוס חלב
3 ביצים טרופות
3 כפות שמן
3 כפות קמח תופח
מלח+פלפל
1 קופסת קוטג'
גבינה צהובה מגורדת
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים בקערה (מלבד הגבינה הצהובה), שופכים לתבנית משומנת (תבנית פאי מסולסלת).
מפוררים גבינה צהובה מגורדת בנדיבות.
אופים כ 30 דק' בחום של 175 מעלות עד להשחמה.
ניסיתי היום את פשטידת התירס ויצא ממש טעיםחילזון 123
ניסיתי במנג'טים מנייר וזה באמת נדבק מאד. לא הכי נח לאכילה ככה.
את המנג'טים המיוחדים לאפיה לא מצאתי.
וניסיתי במנג'טים מכסף וזה נדבק פחות אבל לא יצא יפה כשניסיתי לחלץ החוצה
הכי טוב יצא בקעריות פיירקס קטנטנות שיש לי. שימנתי קצת לפני האפיה וזה לא נדבק בכלל בכלל.
ויצא בקלות מהתבניות. נראה לי שזה מה שאעשה בסוף.
שמחה לשמוע! כל הכבוד על הניסיונות המקיפים
בת נוגהאחרונה
כך הכי טוב ובטוח להמשך! חרוצה שכמוך!!!
במקום מנג'טים,פלספנית
בעזהי"ת
יש לקנות כוסיות נייר כאלה שמיועדות למאפינס, סופלה וכו'- בזה זה לא נדבק וגם יפה להגיש עם זה
עוד אפשרות- לקנות פעם אחת תבנית-שקעים, יש כאלה מסיליקון ממש נוחות, שהפשטידות האישיות מחליקות החוצה..
פשטידת בטטה ובצל קלה טעימה ומהירהפופקוו
עבר עריכה על ידי פופקוו בתאריך כ"ב באייר תשע"ג 15:11
עבר עריכה על ידי פופקוו בתאריך כ"ב באייר תשע"ג 14:273 בטטות בינוניות
2בצלים בינויים
2 ביצים
מלח מעט
פלפל שחור מעט
2 כפות קמח מצות או פירורי לחם או קמח.
אופן ההכנה :
לחתוך את הבטטות לקוביות ולהרתיח עד שמתרככים, לסנן ולמעוך.
את הבצלים לחתוך וכחמש דקות בתנור חם
לאחר מכן לערבב הכל ביחד לשים בתבנית( אפשר פשוט לתוך התבנית של הבצל ולערבב.רק לשים שמן לפני בתבנית)
ולתנור למשך שלושת רבעי שעה על חום גבוה.
את הבצל אפשר לשים גם ככה מבלי חימום בתנור. אבל לטעמי יותר טעים ששמים אותו מעט בתנור.
אה שכחתי את העיקר מעל לגרד גבינה בולגרית אחרי שכבר מוכן.
דרך אגב אפשר גם לזניה חלבית עם בטטה.
פשטידת בצל זריזהשמחה ד.
הקרדיט לגיסתי.
1 ק"ג בצל (5-6 בצלים בינוניים) קצוץ
2 ביצים
1/2 כוס שמן
1.5 כוסות קמח
1 חב' א' אפיה
1 כוס מים
(1 כף אבקת מרק עוף - אפשר לוותר)
מל"פ
לערבב ולתנור. יוצא מצוין.
צריכה מתכון לתרכיז לימונענע...זמר הפלוגות
הלוואי למשהי יש, פעם הכנתי ואני לא זוכרת את המתכון... נמאס לי לבזבז מלא כסף על תרכיזים... ואם יש מתכון לעוד תרכיז גם יהיה נחמד לקבל
לימונדה-אביה*
על כל כוס לימון סחוט טרי- 2 כוסות סוכר. לבשל עד שהכל נמס.
מאמינה שעל אותו עיקרון לימונענע= מוסיפים נענע (גרוסה? תמצית? אין לי שמץ...)
סבתא לימדה אותי....קצפתאחרונה
בקבוק מיץ לימון קילו סוכר וחבילת נענע, מרתיחים את הכל , את הנענע שמים בסיר שלמה ומוצאים את הזר בסוף עם מזלג [בד"כ הוא יוצא שלם, ואם נושרים כמה עלים מאוד קל להוציא]
רק שימי לב להשתמש בסיר שיתאים גם לבשרי וגם לחלבי.
מחפשת רעיון לעוגת פירות כיפית, לכבוד שבת.רוני בלילה
פרווה, גם בלי מרגרינה.
עוגת תפוחים מהירה של מרילין איילוןשמחה ד.
המתכון המקורי:
שש תפוחים גדולים קלופים וחתוכים לפלחים דקים
כפית גדושה קינמון
שתי כפות סוכר
~
מאה גרם צימוקים
~
כוס קמח
כפית אבקת אפיה
כוס סוכר
שקית סוכר וניל
חצי כוס שמן
שלוש ביצים
מחממים את התנור לחום בינוני ומשמנים תבנית אפיה
בקערה מערבבים את התפוחים עם שתי כפות הסוכר והקינמון
מסדרים את התפוחים בתבנית ומפזרים את הצימוקיםמערבבים את שאר המצרכים לדי בלילה ושופכים על התפוחים
אופים כ 40 דקות, מקררים ומפזרים אבקת סוכר
שינויים שלי: אני אופה בלי צימוקים. מפזרת מעל לעוגה קצת קינמון, סוכר ואגוזים גרוסים. לטעמי זה יותר נחמד.
לדעתי מאיתי משו של קרין גורן נחמד.פודינג111
בפרק של המעבר דירה
פבלובה~א.לאחרונה
מתוקים שלי: הפבלובה המושלמת

פבלובה. בואו ותראו כמה זה קל
צילום׃ חן שוקרון
ריבוי החגים, ובעיקר הארוחות והבישולים אילצו אותי השנה לחפש פתרונות זריזים, מהירים וקלי הכנה למנות מוצלחות. הפבלובה אמנם נחשבת כקינוח האולטימטיבי בפסח, בשל היעדר הקמח, אבל זהו קינוח מצוין לכל ימות השנה, ובעיקר בימים בהם דרוש קינוח קליל ומהיר להכנה.
ארץ המוצא של הפבלובה לא ברורה. אוסטרליה וניו זילנד - כל אחת מייחסת לעצמה את זכות הראשונים, אך כולם מסכימים ששמה ניתן לה על שם רקדנית הבלט אנהפבלובה.
זה למעשה מרנג אפוי, פריך מבחוץ ובעל מרקם רך, דמוי מרשמלו, מבפנים. את המרנג ניתן לעצב בשלל צורות, כמנות אישיות, או כפי שאני בחרתי – כקערה אחת גדולה. את "הקערה" ממלאים בקצפת או בכל קרם שרוצים ומקשטים בפירות.
כאמור, ההכנה קלה ביותר, לא יותר מ-10 דקות עבודה בפועל. נכון, יש זמן של אפייה וצינון, אך בזמן זה תוכלו להתפנות להכנת דברים אחרים.

מקציפים בשלב הראשון את החלבונים לקצף רך
מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה למשך כ-2 דקות עד לקבלת קצף רך מאוד, אבל יציב. לאט, לאט ובהדרגה ותוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר.

וממשיכים עד לקבלת קצף חזק ומבריק
ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק, חזק וסמיך. אם יש לכם מיקסר חזק, פעולת ההקצפה הזו לא לוקחת יותר מ-3-4 דקות. בשלב הזה מוסיפים לקצף קורנפלור ומעט חומץ. מקציפים שוב, ורק עד שהשניים נטמעים היטב בקצף.

מעצבים את המרנג בצורת קערה
בעזרת מרית, מעבירים את המרנג לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מניחים את המרנג בתלולית גבוהה במרכז התבנית ויוצרים עם המרית שקע במרכזה. אפשר כמובן גם לזלף את המרנג על מנת לקבלת צורה מעוצבת יותר, אך כל החן הוא דווקא בעיצוב החופשי.
מעבירים לתנור ואופים כשעה ועשרים דקות. לאחר האפייה מכבים את התנור ומאפשרים למרנג להתקרר בתוכו.
כשהמרנג קר, כל שנותר הוא להקציף שמנת מתוקה לקצפת, ולעטר בפירות טריים – פסיפלורה, פירות יער, מנגו, תותים בעונה, או כל מה שעולה על דעתכם. מגישים מיד. ניתן לפרוס מהפבלובה פרוסות אישיות, בדומה לעוגה.

פבלובה
המרכיבים:
למרנג:
4 חלבונים (135 גרם) בטמפרטורת החדר
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 כפות (20 גרם) קורנפלור
1 כפית חומץ
למלית:
1.5 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה
3 כפות (30 גרם) אבקת סוכר
לעיטור:
פירות טריים כגון פסיפלורה, מנגו, תותים, קיווי וכד'
1. להכנת המרנג: מחממים תנור ל-150 מעלות.
2. בקערת המיקסר ובמהירות גבוהה מקציפים את החלבונים למשך כ-2 דקות, עד לקבלת קצף רך מאוד אך יציב. תוך כדי הקצפה, מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק וסמיך מאוד, כ-3-4 דקות נוספות. כאשר מרימים את המקצף, הקצף צריך להישאר יציב ולא ליפול חזרה לקערה. מוסיפים לקערה את הקורנפלור ואת החומץ וממשיכים להקציף, תחילה במהירות איטית ורק עד להטמעה מלאה.
3. מעבירים את המרנג לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, בתלולית גבוהה במרכז התבנית. בעזרת מרית יוצרים במרכז התלולית גומחה עמוקה. מוודאים כי נוצר עיגול מרנג שקוטרו כ-20 ס"מ.
4. מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות, ואופים את המרנג למשך כשעה ועשרים דקות. בתום האפייה מכבים את התנור ומאפשרים למרנג להתקרר בתוכו לחלוטין.
5. ההרכבה: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר לקצפת. ממלאים את השקע של המרנג הקר בקצפת ומעטרים בפירות.
6. ניתן לשמור את המרנג האפוי ללא המלית עד 3 ימים בטמפרטורת החדר כשהוא עטוף היטב. עם המלית הפבלובה במיטבה ביום הכנתה.
פלפל ממולא מבשלים עם החלק שמורידים למעלה?מ.מ.
מבשלים עם הגג של הפלפל?
אני מבשלת בלי..מוקיה
אבל אני מניחה שאפשר גם לבשל עם הכובע, זה יכול דווקא להיות חמוד וטעים..
גם אני בלישמחה ד.
אני קוצצת את הכובעים ומכניסה למילוי.
אני מבשלת עםאמא, ברוך ה'
שוטפת טוב עם סבון, בעיקר בחריצים שבין העלה לפרי, את העלה הירוק קצת חותכת, שישאר ענף קטן ועיגול. חותכת מלמעלה לא עד הסוף, מוציאה בזהירות את כל הגרעינים מהפרי והכובע וגם חלק מהלבן וממלאת. יוצא מצויין ויפה (העלה הירוק נשלף בקלות החוצה אחרי שמתבשל ורוצים לאכול).
גם ממה שידוע לי בלי.פודינג111אחרונה
אני חושבת שהגבעול מוסיף מרירות. יותר מהפלפל
יש למישו מתכון לטורטיה?יעל מהדרום
לק"י
אם אני מכינה, ורוצה את הטורטיות רק ליום המחרת, אפשר לשמור במקרר/ בהקפאה עם המילוי ורק לחמם לפני האוכל?
מישו? משו?יעל מהדרוםאחרונה
סקר: באיזה מאכל לעולם לא הייתם משקיעים?שמחה ד.
אני לא חושבת שאי פעם הייתי מכינה פטריות קטנטנות ממולאות. למה למלא פטריות??? אתם יודעים כמה פטריות צריך בשביל מנה אחת מכובדת?
הכנתי פטריות גדולות ממולאות בחלבי והיה טעים!כלנית1
זה בטח טעיםשמחה ד.
אבל זה תענוג ששמור לבעלי סבלנות בלבד 
עוגות קומות, ממולאים באופן כללי.הלליש
לעולם אל תאמרו לעולםיהודיה מא"י
אני עם השנים גיליתי שאני מכינה כל מיני מאכלים שלא הייתי חושבת שאשקיע בהם
(כמו רביולי למשל)
למרות זאת, יש דברים שמייאש רק לעקוב אחרי ההוראות..מוקיה
אצלי למשל זה רביולי וניוקי ודומיו..
סוגי פסטה..
וריבת חלב, ניסיתי פעם אחת ויצא כ"כ נורא..
חבל לך (על הריבת חלב)יהודיה מא"י
באמת שחבל להתייאש על פעם אחת שלא יצא מוצלח, כי באמת זה פשוט מאוד
ואחד הדברים הכי טעימים שיש
פשטידת קישואים.הנורמלית האחרונה
אחד הדברים הכי פחות טעימים בעיני...
יאמיייי!! |מזדעק במחאה|קולמוס הנפש 3>
דייסת קווקר.מירי ט.
גם לא טעים וגם לא מחזיק מעמד.
10 דק' אחרי ההכנה זה נדבק וננהיה קשה..פיכס.
דווקא תבשיל קווקר הוא מעולהאורין
עם בצל מטוגן ושמיר ומתובל הכורכום. מומלץ..
על טעם ועל ריח, אין מה להתווכח...
רות.
דווקא נשמע תעים מה המתכון??

....בת מלך=)אחרונה
חייב לשתףאיזה טוב ה'!!!!
(מזמן לא כתבתי פה בפורום)
לפני פסח קיבלתי כמה נתחים של בשר מספר 8. כידוע זה לא חלק משובח במיוחד (אומרים שקוראים לו מס' 8 כי צריך 8 שעות בישול
) אז הכנתי מחלקם תבשילי קדרה למיניהם אבל די נמאס לי.
היום שאלתי מאחת השכנות מטחנת בשר.
מנתח של כ2 קילו הכנתי ארוחת ערב להיום (קציצות מטוגנות), פטריות ממולאות לליל שבת וקבבונים משופדים בשביל להכין על האש במוצ"ש.
בקיצור, אם יש לכם בשר מספר 8 הרבה יותר טעים ומגוון לטחון אותו 
לא יודעתיהודיה מא"י
אני מכינה עם בשר 8 תבשיל קדירה טעים-טעים-טעים.
למרות שגם בעבר טחנתי אותו לבשר טחון, וגם זה יוצא מוצלח.
אפשר מתכון? יש לי גם בשר מספר 8 ולא כ"כ יודעת מהזכיתי
לעשות איתו. תודה
בדיוק עכשיו אני מכינהיהודיה מא"י
קודם כל מבשלים את הבשר עם קצת מים על אש הכי קטנה שיש למשך איזה שעתיים.
מוציאים, את הבשר, שומרים גם את המים
קוצצים בצל, מגרדים גזר, חותכים עגבניות לקוביות (במחיר הנוכחי של העגבניות, בלי עגבניות...)
מטגנים את הבצל, מוסיפים את הגזר והעגבניות
מוסיפים את המים של הבישול, רוטב סויה, רסק עגבניות, יין, תבלינים (שום, פלפל, פפריקה כמון, פטרוזליה וכו')
פורסים את הבשר לפרוסות. מסדרים בסיר לבישול איטי (או סיר רגיל, ואז שמים על הפלטה), שופכים מעל את הרוטב, ומשאירים בסיר/על הפלטה מכניסת השבת ועד למחרת בבוקר.
מומלץ להגיש עם אורז לבן
אצלנו מוסיפים אותו לחמין.בין השורות
אבל אנחנו מכינים חמין בבישול איטי.
^^^ גם אני ככהמודדת כובעים
לא אמרתי שתבשילי קדירה זה לא טעיםאיזה טוב ה'!!!!
אפילו כשהיינו אצל סבא וסבתא והיה בשר הבן שלי אמר שהוא אוהב רק מספר 8 
אבל בהתחשב בזה שיש לי פה רק אותי ו3 פיות קטנטנים הרעיון לטחון את זה ושיספיק ל3 ארוחות היה מוצלח יותר מאשר להכין תבשיל קדירה שחצי ממנו היה נזרק.
יש מתכון מעולה מעולה של אמא (כמובן..)אקונהמטטה
לשלוק את הבשר טוב טוב.. (להרתיח איזה שעתיים)
לקרר אותו
לפרוס לפרוסות.
בסיר רחב- מטגנים עם כמות נדיבה של שמן איזה 6 בצלים לפחות..
מוסיפים פטריות עלי דפנה קצת אגוז מוסקט מל"פ ואת פרוסות הבשר.
יוצא הכי טעים בעולם!!
איך אתה מכין קבבונים?aima
וזה באמת רעיון לטחון אותו. יחסית לבשר ממנו מכינים בד"כ בשר טחון 8 הוא בשר משובח. וגם יש בו שומן יחסית שמתאים לקבב וכאלה.
המצאתי תבשיל טעים עם בשר מס' 8שמחה ד.
עירבבתי חרדל, דבש, יין אדום יבש (רציתי לבן, אבל לא היה לנו), כוס מים, מל"פ, נענע ושמיר קצוצים.
שפכתי על הבשר. כיסיתי בנייר כסף. 4 שעות ב-150 מעלות בתנור.
יצא נחמד מאוד.
אצלנו תמיד משתמשים בבשר מס' 8 (הרגלים מבית אמא). אבל אף פעם לא הצלחתי לחתוך אותו יפה.
שכחתי לציין לחתוך את הבשר לפיסות גדולותשמחה ד.אחרונה
איך לבשל אורז שיצאו הגרגירים נפרדים?חסין קדוש
שלום וברכה.
איך לבשל אורז כך שיצא גרגירים נפרדים, ולא מדובקים אחד לשני?
תודה
ממה שאני יודעתיעל מהדרום
לק"י
להשתמש במים רותחים, ולא לשים יותר מידי מים (בדר"כ שמים על כל כוס אורז- 2 כוסות מים).
כך אני עושה...חסין קדוש
אבל עדיין יוצא לא כמו שרציתי.
אכלנו בשבת אצל חברים, וקינאתי איך יצא האורז כ"כ מוצלח..
טרם אזרתי עוז לבקש המתכון..
עוד משו-יעל מהדרום
לק"י
אני קודם מטגנת את האורז כמה דקות.
צריך לערבב מידי פעם ולשים לב שלא נשרף.
יש מצב שזה גם עוזר..
מתכון של סבתא שלי (פרסיה)יוסלה קמצן (קדוש?)
ארבע כוסות אורז יסמין
שתי גזרים בינוניים
שתי בצלים בנוניים
תפוח אדמה בינוני פרוס לפרוסות בינוניות
כף כורכום
:אופן ההכנה
מבשלים את האורז עם כפית וחצי מלח על אש בינונית עד חצי בישול (8-7 דקות) ומסננים במסננת
בד בבד מטגנים את הגזר ואת הבצל עד להשחמה, לאחר מכן מערבבים את הבצל והגזר עם האורז ומוסיפים את כף הכורכום ומערבבים (כל הערבוב הוא במסננת) ומטגנים
כשתי דקות את פרוסות התפוחי אדמה
מעליהם שמים את תערובת האורז, הגזר, הבצל והכורכום עושים חורים באורז עד תחתית
התפו"א (כדי שיתאדה טוב) שמים מגבת שתעטוף את המכסה ומכסים, מורדים לאש בינונית - נמוכה כ-10 דקות
לאחר מכן מפזרים מעל כוס מים , ומיד לאחר מכן רבע כוס שמן ומכסים לעוד כ10 דקות
מקור ועוד מתכונים
מבשלים את האורז חצי בישול עם כמה מים?אייכה!
לפני הכוס מים ושמן בסוף כמה מים שמים?
לא ממש משנה....יוסלה קמצן (קדוש?)
נשמע טוב, אבל לא הבנתי כמה דברים..~א.ל
עניין המסננת: מה פירוש שכל עניין העירבוב הוא בה? איך מערבבים, ומטגנים במסננת?
ולמה מסננים את האורז? מהנוזלים שבו?
תפ"א הם הבסיס ומעליהם כל השאר כולל האורז?
מז"א לעשות בו חורים עד התחתית?
הסברהכל ממנו
מטגנים בסיר ואחכ מעבירים הכל למסננת ושם מערבבים.
עניין הסינון הוא לסנן מהמים, זו דרך הבישול הפרסי.
הבסיס תפוא ואז האורז ואז מכניסים סכין ונועצים עד שמגיעים לתחתית הסיר.
מקווה שיותר מובן.
ככה:יוסלה קמצן (קדוש?)
מבשלים את האורז רק עם מים חצי בישול ואז מסננים אותו מהמים.
בשלב הזה מוסיפים את כל מה שרוצים (תבלינים, גזר ובצל מטוגנים, שקדים, צנוברים) ומערבבים במסננת.
ואז מטגנים תפו"א ושמים מעל את האורז.
עושים חורים עד שמגיעים לקרקעית (עד לתפו"א ) וכו'
תודה לשניכם!!~א.לאחרונה
כשהאורז מוכן לא לערבב אותו בכלל רק אחרי שמתקררפופקוו
מותר לערבב כל עוד יש מים בסיר ברגע שהאורז סופח את המים ומתבשל לא מערבבים. ואז ,יוצא אחד אחד בהצלחה

אני שמה כוס ורבע מים רותחים על כל כוס אורז וזהכרובי=)
בע"ה
יוצא בודדים
ב"הצלחה ולשובע
אני עושה ככהאם היית
מטגנת קל שמן. מוסיפה את האורז ומוסיפה כמות של פי שתיים וחצי מים. (כוס אורז 2 וחצי כוסות מים)
מוסיפה מלח כמובן.
ואז מבשלת חמש דקות על אש בינונית/גבוהה עם מכסה פתוח
מנמיכה את האש וסוגרת את המכסה לעוד 20 דקות.
יוצא פצצה..
שיטה לאורז מעולהבת 30
מרתיחים בסיר את כמות המים הנדרשת (פי 2 מכמות האורז), יחד עם קצת שמן.
כשהמים רותחים מוסיפים את האורז (לא שטוף), ומלח לפי הטעם.
אני מוסיפה גם עלי כוזברה או בזיליקום יבשים, בשביל הטעם.
כשהמים עם האורז רותחים, מנמיכים את האש, ומבשלים עוד כ10-15 דקות עד שמוכן.
נותנים לאורז לנוח קצת מהבישול לפני שמרימים את המכסה.
יוצא משהו משהו. השיטה שאף פעם לא הכזיבה ותמיד מקבלת מחמאות...
לערבב עם מזלג ולא עם כף..*עקבות בחול*
וחוץ מזה לטגן קצת לפני הוספת 2 כוסות מים לכל כוס אורז..
בהצלחה ובתאבון!
אמא שלי לימדה אותי כמה דברים על זה:שמשי
1. לטגן מעט את האורז לפני הוספת המים הרותחים.
2. להוסיף מים רותחים ולא לגעת/לערבב.
3. כל כמה זמן לבדוק מה מצב המים על ידי הכנסת כף גדולה במרכז והפרדה של מיקום קטן של אורז, אם חסר מים והוא עוד קשה להוסיף מים רותחים. עד שמגיעים לרכות הרצויה.
4. כשמוכן והמים נגמרו לכבות את האש ולשים מגבת נקייה מעל הסיר ומעל את המכסה שלו. (לא יודעת למה, נראה לי שהאדים לא יברחו אבל יספגו במגבת אבל אין לי מושג)
5. רק אחרי שמתקרר- לערבב את האורז. לא לפני כן.
בהצלחה!!
חשוב מאוד מה סוג האורזדובדבנית
מנסיוני- בסמטי הודי של סוגת יוצא תמיד טוב אחד אחד.
וגם- אחרי הערבוב הראשוני אני לא פותחת את הסיר רבע שעה כי האורז מתבשל בעצם באידוי...
וכמובן- טיגון קודם של האורז.
..את פניך אבקש
עדיף לעבוד עם סיר רחב. כשמאווררים ותו בסוף הוא צריך מקום.
כוס אורז- כוס וחצי מים רותחים.
(אני שמה על 2 נגיד- 3 וחצי. כאילו כוס וחצי יותר..)
להשתמש תמיד באותה הכוס כדי שהכמות תהיה שווה.
שמים שמן בסיר להתחמם על אש נמוכה. אפשר לטגן בצל קודם מי שרוצה..
מי שרגיל, לשטוף ולסנן את האורז לפני. לא לשטוף הרבה אחרת הוא ישבר..
לשים בסיר, לטגן בערך 5 דקות (עד שהוא מבריק קצת נגיד..). כל הזמן לערבב..
להוסיף מלח, פלפל שחור, כורכום, תיבוליות.. מה שתרצו. אפשר להוסיף גם ירק דק, תירס, אפונה וגזר. לגמרי מה שרוצים, אורז הוא המאכל שאפשר להכין אותו בהמון המון אפשרויות..
להוסיף מים לפי הכמות. להנמיך את האש ולכסות. לבדוק מדי פעם שלא נגמרו המים ע"י הזזה מעט בצד של הסיר. אם יש עוד מים- לכסות ולהשאיר. אם לא- לכבות ולהשאיר מכוסה. כשהוא מוכן יש כמו חורים על גבי האורז...
אחרי כמה דקות לוקחים מזלג ומרימים מהקצוות של הסיר, כביכול תנועת עטיפה, לאוורר את האורז..
בתאבון...
מקווה שהייתי ברורה, ואשמח לשמוע איך יצא
ואיך עושים אורז מלא שיצא אחד אחד?כבכב
אורז מלא כבר הרבה זמן לא יצא לי לעשות אם בכלל..את פניך אבקש
אני יכולה לברר בל"נ ולהגיד...
אולי יותר טיגון, יותר מים, יותר בישול.. אל תתפסו אותי במילה אני לא בטוחה.. אם יהיה חדש אני אגיד
אורז מלא לא יכול לצאת אחד אחד כיוון שהוא צריךאת פניך אבקש
יותר מים..
וכמובן לא לשכוח לפורר אותו ואת האורז הלבן עם מזלג
נראה לי שאם משרים את האורז המלא הוא יוצא אחד אחדבת 30
אממ אני לא שמעתי על זה, אפשר לנסות.. כשאורז נמצאאת פניך אבקש
הרבה זמן במים הוא ייוצא דביק ונשבר.. לכן מי ששוטף ומסנן לא צריך לשטוף הרבה זמן...
טייפ, נשמע מצחיק אבל עובד אצלנו..שווגי =)
לאחר סיום בישול האורז, פותחים את המכסה- מניחים מגבת (מיישרים שלא תיפול על האורז) וסוגרים את המכסה..
המגבת סופחת אליה את כל הנוזלים וגורמת להפרדת הגרגרים..
גם אני עושה כך..יעל מהדרום
נקטרינה,אפרשזיף..כרובי=)
בע"ה
למישהיא/הוא יש מתכון מה לעשות איתן כשהן רכות??
אשמח לעזרה!
תודה
למישהיא/הוא יש מתכון מה לעשות איתן כשהן רכות??
אשמח לעזרה!
תודה
ריבה...... נורא נורא טעיםםםםםםםםםםם.חנהלה החבדנקית
קרטיב אפרסק/נקטרינהיהודיה מא"י
מרסקים את האפרסקים/נוקטרינות בבלנדר
מוסיפים סוכר לפי הטעם, אם רוצים. אפשר להוסיף גם קצת מים.
מעבירים לכלים של ארטיקים, או לכוסות ולשים באמצע כל כוס כפית. אפשר להחזיק את הכפית באמצע בעזרת גומיה.
מקפיאים
תענוג ליום קיץ חם
הכי פשוט- הכי טעים:זכיתי
לחתוך לחתיכות- לא משנה אם הן לא יפות. להוציא גלעינים. אפשר גם אם די רקוב.
לשים הכל בסיר עם מים שערך בגובה חצי מהפירות. לא להוסיף כלום!.
להרתיח ולבשל עוד קצת.
אחרי שקצת מתקרר (לא צריך לחכות הרבה) מרסקים הכל הבלנדר ידני.
אוכלים כמו שזה. אם נשאר משהו - מצוין גם בהקפאה
פאי פירות מעולה של אמא שלישמחה ד.
(במקור עם שזיפים, אבל מניסיון מצוין גם עם אפרשזיפים/נקטרינות)
2 כוסות קמח
75 ג' מרגרינה
2/3 כוס סוכר
1 ביצה
1/2 חב' אבקת אפיה
קליפה מגורדת מ-1/2 לימון
>> ללוש, לשטח לבצק לא עבה.
שזיפים (כמה שנכנס)
סוכר לזריה
>> לסדר את הפירות מעל באופן צפוף ככל האפשר. לזרות מעל סוכר ביד נדיבה.
לאפות בחום 180 מעלות עד שהתחתית מזהיבה מלמטה. העוגה אמורה לצאת רכה מהתנור.
הערות: הטעם משתבח אחרי השהיה של מס' שעות במקרר.
תודה אתן מקסימות!כרובי=)
לחתוך לקוביות ולהקפיאחילזון 123
אח"כ להוציא לאיזה 5-10 דקות ולשים במעבד מזון ולרסק טוב.
יוצא כמו סורבה כזה בלי סוכר.
נקטר או קומפוטעודד במיקסראחרונה
הפינוק המושלם לצהרי-שבת חמסיני
לקומפוט:
חוצים לחצאים, מסירים חרצנים
אם רוצים חותכים לרצועות צרות.
מכניסים לסיר, מכסים במים
מוסיפים מעט סוכר (אפשר גם בלי אם הן מתוקות)
ומבשלים עד רתיחה + 5-10 דקות נוספות להתרככות מלאה.
אני אוהב להוסיף גם תבלינים כמו וניל וקינמון,
לנקטר:
כמו הקמופוט רק עם מעט פחות מים,
לאחר הבישול מרסקים הכל עם בלנד-מוט.
תפריט לשבת...הביצה שהתחפשה
בסד
רוצה להכין בערב שבת דגים מרוקאים ולחמניות בשר ברוטב פטריות. מה עוד אפשר? תפוא ואורז אוכלים למחרת ואנחנו לא חסידים של בטטות וכאלה... נשמח לרעיון
רוצה להכין בערב שבת דגים מרוקאים ולחמניות בשר ברוטב פטריות. מה עוד אפשר? תפוא ואורז אוכלים למחרת ואנחנו לא חסידים של בטטות וכאלה... נשמח לרעיון
אפשר לאכול אורז בשתי הארוחות
חילזון 123
אולי שעועית ירוקה או איזה ירק אחר כזה. נראה לי מתאים ללחמניות בשר.
פתיתים/חיטה/כוסמת..שביב
שועית ירוקה מוקפצת?או ברוטב עגבניות?ח.צ.גנט
לדעתי אם יש לחמניות בשר אז בכלל לא צריך עוד משהו..אולי סלטים חיים?
ירקות מוקפצים ברוטב סיני?ננשמה!
ואולי צורה אחרת של תפו"א? [אם בבוקר זה תפו"א אפוי אז אולי פירה בערב. וכד']
.. .פופקוו
נודלס ואגרול אוליפופקוו
אולישמחה ד.
רטטוי, קוסקוס (הולך מצוין עם דג מרוקאי), סלט טבולה/קינואה?
מה זה לחמניות בשר?זמר הפלוגות
^^ אשמח לשמוע!~א.ל
לחמניות עם בשר
הביצה שהתחפשה
בסד
ממש כך
כרגע אני מנייד אבל בעזה אעלה מתכון....
לחמניות שאת אופה אותן יחד עם בשר....
ולגבי מה שהציעו+ תודה לכולן...
אני משתדלת לעשות דברים שונים בשבת ובחול... פירה- פתיתים- קינואה... זה של חול אצלנו.... שועית ירוקה אנחנו לא אוהבים.. כנראה נלך יותר על סלטים חיים באמת... תודה
ממש כך
כרגע אני מנייד אבל בעזה אעלה מתכון....
לחמניות שאת אופה אותן יחד עם בשר....
ולגבי מה שהציעו+ תודה לכולן...
אני משתדלת לעשות דברים שונים בשבת ובחול... פירה- פתיתים- קינואה... זה של חול אצלנו.... שועית ירוקה אנחנו לא אוהבים.. כנראה נלך יותר על סלטים חיים באמת... תודה
מה זה רטטוי?הביצה שהתחפשה
רטטוי זה תבשיל צרפתי טעים-טעיםשמחה ד.אחרונה
אני בכלל לא בטוחה שאני מכינה את הרטטוי המקורי האמיתי. צריך לשאול מומחים.
בגדול: לטגן במעט שמן זית חציל+קישוא+עגבניה+שום חתוכים לקוביות גדולות. לתת לירקות להתבשל בנחת במיץ של עצמם.
תיבול - רסק עגבניות, מל"פ, תערובת עשבי פרובנס (או לחילופין קצת דפנה, קצת בזיליקום וכד').
אנחנו אוכלים את זה כתוספת חמה לארוחות, כבסיס לתבשילים שונים וכסלט של שבת.
אפשר איזה פשטידה...יוסלה קמצן (קדוש?)
חומרים
חבילת כוסברה חתוכה דק
חבילת פטרוזליה חתוכה דק
חצי חבילת בצל ירוק חתוך דק
חצי כוס קמח מצה
שלש ביצים
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית כמון
כפית כורכום
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים, עושים מהתערובת עיגולים שטוחים בינונים ומטגנים במחבת
כרובית בתנור בציפוייוסלה קמצן (קדוש?)

חומרים
ראש כרובית
פירורי לחם
ארבע כפות שמן זית
כפית רוטב סויה
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
חצי כפית גריל עוף
חצי כפית מלח
אופן ההכנה
מבשלים את הכרובית כ20 דקות מערבבים את כל החומרים חוץ מהכרובית ומצפים בהם את הכרובית ומכניסים לתנור למשך כחצי שעה
עזרה- סוכר גבשושיניל"ס
הסוכר יושב בארון סגור, ולאחרונה הוא התחיל לצאת גבשושי, כאילו רטוב..
זה לא מפריע בשתייה חמה אבל בעוגות ועוגיות זה לא מתערבב טוב.
יכול להיות שזה בגלל החום?
ימישהו נתקל בזה?
יש מה לעשות? (באחסון, בבישול/אפייה)
זה לא מפריע בשתייה חמה אבל בעוגות ועוגיות זה לא מתערבב טוב.
יכול להיות שזה בגלל החום?
ימישהו נתקל בזה?
יש מה לעשות? (באחסון, בבישול/אפייה)
אם את צריכה להכניס גם מים בעוגה-מ.מ.
תערבבי את הסוכר במים חמים ותכניסי אותם ביחד לעוגה (את המים והסוכר..)
יכול להיות החום. תנסי לשים במקררתות
אני שמעתי שזה קורה בגלל חדירת לחות לכלי.שמחה ד.
^ נשמע הגיוני~א.ל
לא נוראעודד במיקסראחרונה
קצת קשה לייבש סוכר אחרי שהוא כבר נרטב, אבל:
בכל מתכון אפוי שמכיל נוזלים (כמו עוגות בחושות ובצקי שמרים) פשוט תערבבי, גם אם נשאר גבשושי זה יעלם באפייה או תוך כדי הלישה.
גם בהקצפה את יכולה להוסיף אותו כמות שהוא והוא ימס תוך כדי ההקצפה.
כדי למנוע מראש התלחלחות של הסוכר כדאי לשמור אותו בכלי אטום לגמרי ורחוק ככל האפשר מחלון או מהכיריים, הבעיה היא שבמטבח שלנו יש לחות גבוהה מאוד (בעיקר מהבישולים)..
אתגר...אקונהמטטה
הייתי בחתונה והגישו עלי סיגר ממולאים בשר טחון
על מצע אורז ומעל הכל רוטב מתוק חום כזה עם אגוזים ושקדים...
המטרה- לשחזר את המתכון...
אשמח לכל עזרה והצעה אפשרית...
זה מה שחשבתי בנתיים לעשות:
לטגן בצל קצוץ עד שישחים, להוסיף את הבשר (עם פטרוזיליה ומתובל ב-אגוז מוסקט מל"פ פפריקה וטיפה סילאן)
למלא את העלים ולטגן-? ראיתי שאפשר גם לאפות..אבל בטח יוצא טעים יותר לטגן...
ומה עם הרוטב? יש למישי רעיון?
תודה!
הרוטב יכול להיות גם סילאן או סויה ודבשעיצובית
אשמח לממש מתכון..אקונהמטטה
זה לא היה רוטב מקופסא..זה משהו מבושל..
קפיצ...אקונהמטטה
את יכולה לבשל את כל המרכים שכתבתי לך ביחדעיצוביתאחרונה
ואז להוסיףאת השקדים והאגוזים שיהיה כזה מקורמל
רעיונות לסורבה מלוןמוקיה
עבר עריכה על ידי מוקיה בתאריך כ"א באייר תשע"ג 19:02
מישי יודעת מה זה הקרם הירוק שמוזלף מעל? ואיך להכין אותו?
ממש באלי לעשות באותו המראה ואין לזה איזכור במתכון, רק בתמונה.. 
או אולי רעיונות לקרמים להזליף על סורבה מלון? ומתכונים לאותם רעיונות?
תודה!

תגובות בבקשה.. ממש באלי להכין משו כזה..מוקיה
סירופ קרמל/שוקולדכלנית1
את יכולה להכין סירופ קרמל. משחימים 1/2 כוס סוכר (זהירות, לא להשאיר לרגע לבד, כי יש לו נטיה להישרף מהר) על להבה נמוכה כמה דקות. מוסיפים 1/2 כוס שמנת מתוקה, (ניתן להוסיף מעט מים לפי הסמיכות הרצויה) ובוחשים 1-2 דקות עד שהתערובת אחידה.
סירופ ירוק? אולי סירופ עם קיווי טחון ומסונן.
תודה רבה! כמה שאלות..מוקיה
הקרם קרמל לא יהיה מתוק מדי על המלון?
ויש אולי רעיונות אחרים לקרם הירוק חוץ מקיווי, זה לא ממש העונה..
הייתי הולכת על ריפל מלוןיהודיה מא"י
או ריפל לימון-מלון
לרסק מלון בבלנדר, ולבשל עם סוכר בכמות שווה בערך לכמות של המלון, במשך משהו כמו 20 דקות רק שימי לב שזה לא נשרף. כשזה מתקרר זה אמור להסמיך.
אם את לא רוצה כ"כ מתוק, אפשר להסמיך בעזרת קורנפלור, ואז לא צריך כ"כ הרבה סוכר
לי זה נראה כמו תרכיז (בטעם קיווי?). לא מדולל.חילזון 123
או סירופ סוכר עם צבע מאכל ירקרקחילזון 123
הכדורים האלה זה לא גלידה?? זה סורבה מלון?מודדת כובעים
אשמח למתכון / קישור בבקשה!
או שמא זה סורבה מוכן מקופסא... 
סורבה = גלידת פירות
פלספנית
אני יודעת, אך זה נראה כמו גלידת ונילמודדת כובעיםאחרונה
לא, זה אכן סורבה..מוקיה
עבר עריכה על ידי מוקיה בתאריך כ"ב באייר תשע"ג 20:15
קישור למתכון (יש בקישור עוד מתכונים לגלידות מעולות שנוסו על ידי.. התוצאה מרשימה יותר מהתהליך..)
http://www.nrg.co.il/online/55/ART1/919/729.html
ולכאלה שזה נחסם, מתכון לסורבה:
סורבה מלון:

החומרים:
1/2 כוס סוכר
1 כוס מים
350 גרם מלון, נקי מקליפה ומגרעינים
2 חלבונים
ההכנה:
1. שמים בסיר בינוני את הסוכר והמים, ומערבבים על להבה בינונית, מבלי להביא לרתיחה, עד שהסוכר נמס. מבשלים בבעבוע קל, מבלי לערבב, 10 דקות. מצננים.
2. מרסקים את המלון בבלנדר למחית אחידה. משתמשים רק ב- 2 כוסות מחית.
3. מערבבים את מחית המלון עם סירופ הסוכר, ויוצקים את התערובת לתבנית מתכת בגודל 20X30 ס"מ. מכסים בניילון נצמד, ומכניסים למקפיא, עד שהתערובת קופאת כמעט לגמרי.
4. מערבבים את הסורבה עם החלבונים במעבד מזון, לתערובת אחידה ואוורירית.
5. יוצקים את התערובת לתבנית ארוכה ומכסים בניילון נצמד. מכניסים למקפיא עד שהתערובת קופאת לגמרי.
אני צריכה רעיונות לארוחות מבושלות.יהיה טוב
בינתיים מה שאני מכינה:
אורז(עם תוספת)
ספגטי(עם רוטב)
תפו"א.(אפויים)
יש לכם עוד רעיונות?
בא לי לגוון קצת..
פתיתיםנדנדה כתומה.
קוסקוס עם ירקות
וגם את מה שאת מכינה את יכולה לגוון..
רוצה לפרט? זה לפרווה? בשרי? חלבי?
את יכולה לכוון קצת יותר?שמחה ד.
חלבי בשרי סתמי פשוט מתוחכם ילדים מבוגרים...
הממהביצה שהתחפשהאחרונה
בסד
קוסקוס וירקות
פתיתים
קינואה
בורגול
פסטה ברוטב אחר
פירה
אורז ירוק
קוסקוס וירקות
פתיתים
קינואה
בורגול
פסטה ברוטב אחר
פירה
אורז ירוק
תוספת ליד קציצות ירקותמודדת כובעים
הכנתי עכשיו קציצות ירקות (בטטה, תפוא, בצל,גזר, קישוא)
הקציצות מיועדות לארוחת צהריים של מחר.
עם מה מתאים להגיש את זה?
מבחינת ערך תזונתי וגם טעם ומרקם.
תודה!!!
הקציצות מיועדות לארוחת צהריים של מחר.
עם מה מתאים להגיש את זה?
מבחינת ערך תזונתי וגם טעם ומרקם.
תודה!!!
אורז עם בצל מטוגן?רחלקה
אפשר בורגול..פופקוו
בורגול עם גזר מגורד ובצל מטוגן?~א.ל
אורז מלא עם גזר מגורד?
בסוף חזרנו כ"כ מאוחר בלילהמודדת כובעים
שבעלי בעט אותי למיטה ואסר עלי להכין כל תוספת 
תודה על הרעיונות - לפעם הבאה שאכין קציצות ירקות.
זה יאמי, עשיתי אותן בתנור.
אפשר מתכון בבקשה?זכיתי
בשמחה!מודדת כובעיםאחרונה
מתכון מדויק אין לי -
בעלי אכל פעם קציצת ירקות בחנות למזון מהיר ותיאר לי בערך מה אכל, לפי זה עשיתי.
אני עושה לפי העין,
החומרים ששמתי:
בטטה
גזר
2 תפו"א
קישוא קטן
בצל גדול
קמח
ביצים
שמן
פלח
פלפל
כל הירקות לגרר לפני ולהוסיף.
אח"כ חילקת למעין קציצות שטוחות יחסית והנחתי על נייר אפיה בתבנית.
מרחתי עם מברשת קצת שמן למעלה (כדי להסתיר שזה אפוי ולא מטוגן
)
אפיתי עד להזהבה.
בסוף אכלנו את זה אתמול בפיתה עם חומוס וסלט (כמו פלאפל).
הסחוג של סבתאחסדים
נמאס לקנות סחוג ואנחנו רוצים לנסות להכין בבית
אזזזזזז
אם אתם חובבי חריף ומכינים סחוג טעים אשמח למתכון
אם אתם לא חובבי חריף ואתם נצר למשפחה שהמתכון לסחוג טוב נתקע אצל סבתא או דודה
אנא עשו טובה למכורים שבינינו והביאו מתכון
לכו תדעו אולי כשאתם תהיו סבים וסבתות או אפילו חותן וחותנת תזדקקו לו גם 
הערה חשובה
חריף זו שפה בינלאומית ולכן נשמח לשמר את המתכון והשם המיוחד לחריף של כל העדות ללא צל של אפליה
זחוק סחוג אריסה וכו...
ממש תודה לכם
עד כמה שידוע לייהודיה מא"י
סחוג זה בפשטות פלפלים חריפים וכוסברה מרוסקים ביחד...
בתור תימני ... אני אשיג לך את המתכון המשפחתי !מיסטר דום
ככה לסחוג תימנימיסטר דום
1 חבילת כוסברה
קילו פלפל חריף (אם את לא אוהב חריף חריף תשימי פחות)
חוו'יג
מלח
4 שיני שום
אפשר אחרי שסיימת להכין תחריף להכין עגבנייה מרוסקת בבלנדר יותר טעים ! 
איזה פלפלחסדים
יבש או טרי?
תודה רבה
נ.ב.
כתבת "אם את לא אוהב.."
יצאת חלק
אנחנו זוג באותו כינוי
פלפל טריאייכה!
איזו זריזות, תודה רבהחסדים
חח אני לא מדבר עם נשים ..
מיסטר דום
ופלפל טרי אני אישית אוהב עם הגרעינים...
אמנם לא תימניה, אבל בעלי מרוצה מהסחוג (:שמחה ד.
ככה אני עושה (מתכון שמצאתי באינטרנט, לצערי לא רשום לי מי המקור):
1. לנקות 5 פלפלים ירוקים חריפים מגרעינים ולהכניס למעבד מזון. [ממליצה מאוד להשתמש בכפפות]
2. להוסיף: 1 כוס כוסברה נקיה קצוצה ו-2-4 שיני שום גדולות.
3. לרסק היטב. לפתוח את מעבד המזון, לערבב בזהירות [ככה מה שלא התרסק עדיין יגיע ללהבים].
4. להוסיף: 1/3 כפית כמון, 1/3 כפית מלח, 1 כפית מים ו-2 כפות שמן.
4. לרסק היטב היטב.
לפעמים אני עושה עם פלפלים אדומים, לפעמים מוסיפה עגבניה לגיוון.
בהצלחה!
אני גם הכנתי סחוג ככה:דניאל!!
פלפלים ירוקים חריפים
גמבה
כוסברה
פטרוזיליה
שום
לתבל איך שאוהבים (מלח פלפל..)
תודה לכולם אשמח לעוד מתכוניםחסדים
זה מתכלה אצלנו מהר מאוד, ונשמע ממש טעים ומהיר הכנה יחסית
אז כנראה שננסה כמה סוגים
ליהודיה מא"י יש בסיס כמו שאמרת, והתבלינים שמשתנים ומשנים את הטעם לגמרי מסחוג לסחוג
פעם קיבלתי טעימה מסחוג ממש טעים ואמרו לי שהוא מכיל יותר מ15 תבלינים שונים (בתקופה שלא חשבתי לבקש מתכון)
תקשיב/י בכל סחוג תימני יש חוויג' וזבה בדוק !מיסטר דוםאחרונה
צריכה מתכון לתפו״א מוקרם.רסיסי לילה..
יש למישהו? לא עשיתי אף פעם אז אשמח לפירוט 
המצרכים שיש לי-
תפו״א
בטטה
חלב
גבינה צהובה
שמנת מתוקה
בצל
אגוז מוסקט
פלפל
מלח
קמח צריך?
לעזרתכם אודה!!!
בעלי לא אוהב פטריות אז אני יודעת שזו תוספת טעימה.. אבל היא לא מתקבל בברכה בביתנו

המצרכים שיש לי-
תפו״א
בטטה
חלב
גבינה צהובה
שמנת מתוקה
בצל
אגוז מוסקט
פלפל
מלח
קמח צריך?
לעזרתכם אודה!!!
בעלי לא אוהב פטריות אז אני יודעת שזו תוספת טעימה.. אבל היא לא מתקבל בברכה בביתנו

מתכון מעולה..מוקיהאחרונה
מבשלים כמה תפ"א שלמים, בקליפתם עד שהם מתרככים אבל לא לגמרי.
מקררים ומקלפים.
פורסים לפרוסות בינוניות.
(פה גם ניתן לקלף בטטה ולחתוך לאותן החתיכות, אותה לא צריך לבשל כיוון שהיא תתרכך באפיה)
משמנים תבנית בחמאה ומרפדים את התחתית בשכבת תפ"א וממליחים ומתבלים (מעט!, את אותו השלב נעשה גם בשכבה הבאה!)
שמים גבינ"צ, בטטות, פטריות ובצל מטוגנים או כל העולה על רוחך..) ומזגגים שמנת מתוקה\ בישול.
שמים עוד שכבה וכנ"ל, תוספות למיניהן, תיבול גבינ"צ ושמנת.
וכך חוזר חלילה עד שנגמר המקום\ התפ"א..
לבסוף, מעל השכבה העליונה שמים גבינ"צ, שומשום (לא חובה, אם רוצים) ואת כל מה שנשאר מהשמנת.
מכניסים לתנור לכ20 דק' (או עד שהשכבה העליונה נראית טוב) בחום בינוני.
בסוף גם הילדים מלקקים ת'אצבעות.. 
