שרשור חדש
גולש בקר-אשמח לעזרה!שמשי

יש לי במקפיא גולש בשר, כזה בקוביות(זה תמיד מגיע ככה? אין לי מושג). קניתי את זה וזה היה אחלה לחמין, פשוט לשים כמה חתיכות.

אבל לא נראה לי שאני אכין חמין בזמן הקרוב בחום הזה, בטח לא כשאני בקושי מסוגלת להריח אותו בגלל ההיריון...

יש למשהי רעיון מה לעשות עם זה לשבת? 

אפשר ברוטביעל מהדרום


לבשל עם חומוס או שעועית ברוטב עגבניות...-משה ר-


טוב, בסוף אמא נתנה לי רעיון מענייןשמשיאחרונה

ברוטב חום כזה, עם מלא פלפל שחור, רסק עגבניות וגזר...

 

מריח מושלם..כבר בא לי שתבוא שבת

מחפשת מתכון לפחזניות עם שמן ...מחפשת מתכון

יש דבר כזה או שחייבים חמאה/מרגרינה?

תודה

אין דבר כזהפטרוזילה=)


יש.. תחפשי בגוגל.. יש לי שמור איפשהורסיסי לילה..
אם לא תמצאי תמסרי לי ואני אשלח לך
בכל מתכון של פחזניות אפשר להשתמש בשמן במקום החמאה!עודד במיקסר


הנהיוסלה קמצן (קדוש?)


לפחזניות
חצי כוס שמן
שתי כוסות מים
כחצי כפית מלח
שלש כפיות סוכר
שתים וחצי כוסות קמח
ארבע ביצים
:למילוי
כ250 מ"ל חלב
כ 1/2 כפית תמצית וניל
כ 75 גרם סוכר
כ 60 גרם חלמונים
כ 30 גרם קורנפלור
כ 100 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת
:אופן ההכנה
פחזניות
שמים בסיר את השמן, המים, המלח והסוכר ומביאים לרתיחה
מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח . מערבבים עד לקבלת בצק
מניחים לבצק להצטנן, ואז מוסיפים את הביצים
יוצרים עיגולים בידיים רטובות, ומשרטטים בסכין צורת איקס על החלק העליון 
של כל עיגול כדי שהוא יאפה גם מבפנים
אופים על חום יחסית גבוה, עד שנהיה חום, לא להוציא מיד
מילוי

מרתיחים בסיר בינוני חלב, וניל וסוכר
מערבבים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור
מוסיפים מעט מהחלב הרותח לחלמונים ומערבבים היטב
מוסיפים לסיר עם החלב (להשאיר על להבה נמוכה) את תערובת החלמונים ומערבבים במהירות ובזהירות עד שהנוזלים הופכים לקרם. שימו לב לערבב בלי הפסקה עש שנוצר קרם
מעבירים לקערה, מכסים היטב בניילון נצמד כדי למנוע היווצרות קרום ומקררים
מעבירים את הקרם למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 3-5 דקות
מוסיפים את השמנת המוקצפת ומקפלים עד שהשמנת נבלעת בקרם

ממלאים את הפחזניות ושומרים בקירור

                          למתכון המלא ולעוד מתכונים                         

כמה הבהרות לגבי המתכון הזה..-משה ר-
הוא כתוב בצורה מטעה שיכולה להרוס הכל ולהפיל את הפחזניות, אז כמה דברים.
א. מוסיפים טת הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב תמידי, רצוי במיקסר, לא מוסיפים ביצה עד שהקודמת לא נטמעת טוב בבצק.
ב. כמות הביצים יכולה להשתנות, לכן עושים בדיקת קשר, לוקחים מעט מהתערובת באצבע מצמידים את האגודל ומרחיקים אם זה נקרע מהר, צריך להוסיף עוד ביצים אם לא זה טוב וטפשר להתחיל לעבוד.
ג.אין שום חובה לעשות איקס ולא קשקושים, פשוט מזלפים ומכניסים לתנור, ואסור, לפתוח את התנור בעשרים דקות הראשונות, כי אז הפחזניות יפלו ויהרסו.
ד.השמנת מתוקה בקרם זה סה״כ תוספת שמעשירה אבל היא לא חובה, קרם פטיסייר רגיל הוא ללא שמנת מוקצפת, עם התוספת הוא נקרא קרם דיפלומט, ואפשר להסתדר גם בלעדיו, למי שאין אפשרות להשיג..
וואי תודה לכולם!!!מחפשת מתכוןאחרונה

כבר מתחשק לי לנסות...

בלי נדר אעדכן...

מתכון לסלמון בתנור-+mp8

מחפשת לגוון ולהתחדש.

 

אשמח אם יש למישהו/י.

את עושה אותו בחתיכה אחת גדולה?*קומי אורי*
אין לי מושג איך את עושה תמיד אבל אמא שלי משרה אותו בלימון קודם ואז לתנור וזה יוצא מדהים ורך!!! (טוב, הרכות תלויה באיכות הדג..)
תמיד הייתי עושה נתח פילה גדול-+mp8

הפעם קניתי טרי פרוס לפרוסות.

 

אשמח לשמוע על תיבול מעניין או משהו.

מתכון מעולה לסלמון מתוק...מעונינת?משיחי


למרות שאני אוהבת אוכל מתוק- בדגים אני לא מסוגלת...+mp8

תודה לך, בכל אופן!!

אמא שלי שמה עליו כל פעם משהו אחרשרבוב

שום פרוס על הסלמון

ואז כל מיני תבלינים (השבוע ראיתי שהיא שמה גריל דג)

וגם עלים (למשל פטרוזליה)

אחותי הכינה משהו טעיםשומרת סוד

מלא לימון סחוט על הדג, לפזר חתיכות שום הרבה והמון עלים ירוקים קצת מלח פלפל ולתנור...

זה מה שעשיתי בסוף, נראה מעולה!!+mp8אחרונה

תודה לכולכן!!

אפשר..~א.ל

לשים בקערה שמן זית בכמות שנראית לך מספקת כדי לעטוף את החתיכות

ולהוסיף לשם: מעט פלפל שחור, מלח, פפריקה מתוקה ולערבב היטב.

לשפוך את התערובת על חתיכות הדג ולהוסיף כמה שיני שום וכוסברה.

 

אגב, בסיר לא רלוונטי?

אפשרי גם. אבל מעדיפה בתנור.+mp8


יש דרך להכין קרם קפה לעוגת קפה בלי שמנת ועם ביצים?סקיצה
אולי ריץ קפה?רסיסי לילה..אחרונה
אפשר להשתמש בקמח 70% במתכונים של קמח לבןטוזי

בלי להמיר שום דבר?

 

אני רוצה להכין חלות במתכון הרגיל שלי (קמח לבן). אפשר?

 

תודה!

לדעתי אין בעיה. אולי לשים טיפטיפה פחות קמח ולראותחילזון 123

אם צריך להוסיף את השאר.

קצת יותר מים....אביה*


אין בעיהעודד במיקסר

צריך להוסיף מעט מים וללוש פעמיים.

כמות המים תלויה בצורת הטחינה ואיכות הקמח - משתנה מאוד מחברה לחברה. פשוט מנסים פעם פעמיים ורואים, אח"כ מקפידים לקנות את אותו הקמח ואז אין בעיה. לפעמים אפילו לא צריך להוסיף בכלל מים.

לישה - לשים עד שהבצק נראה מוכן, מניחים מכוסה למנוחה של 3-4 דקות ולשים שוב. הצלחה מובטחת!

תודה! ועוד שאלה...טוזיאחרונה

כשאני מכינה מקמח מלא או 70% כמעט תמיד החלות תופחות לי הצידה

 

ז"א הן נשפכות כזה כמו פיתות במקום לתפוח למעלה. בקמח לבן החלות שלי יוצאות מאוד יפות ומלאות ובמלא לא

כמה כוסות מים שמים על כוס אורז?פטרוזילה=)


שלושט'


אני שמה 2 וזה טוב..יעל מהדרום


תודה רבה!!פטרוזילה=)


לבן-כוס ושלושת רבעי. מלא-2 כוסותחילזון 123
אני שמה 2 לאורז לבן, 2 ורבע לאורז מלא.בת 30

זה גם תלוי אם את שוטפת את האורז או לא.

כוס ורבע...עוד כינוי


לפי המתכון של ניקי ב, כוס וחצי.בין השורות

http://www.nikib.co.il/food-for-kids/4950/

מתכון לאורז אחד- אחד.

תלוי בסוג האורזעודד במיקסראחרונה

באורז פרסי קלאסי 2 כוסות מים לכל כוס אורז, אבל כדאי לבדוק אם כתוב על האריזה כי כל זן 'שותה' כמות מים אחרת.

בוקר טוב. שאלה על קרם פטיסיירבקבוק מים

במה אפשר להשתמש בו?

 

אני רוצה להכין עוגת טורט ולחתוך אותה באמצע ולשים קרם. זה מתאים?

 

לא בא לי לשים קצפת או ריץ'..

 

תודה!

תחשבי שיש לו מרקם בערך של מעדן וניל...יהודיה מא"י

ואז תחשבי בעצמך אם זה מתאים.

לי נראה שלא כ"כ

למילוי עוגות שמרים. טעים ביותר.שמחה ד.


קרמשניט! פחזניות!עודד במיקסראחרונה

הפטיסייר קצת כבד בשביל לשים באמצע עוגת טורט

(אם כי עושים את זה לפעמים - קצת מזכיר את 'עקיצת הדבורה')

 

אבל למה לא להכין קרמשניט? פשוט מקציפים קצפת עם קצת פודינג וניל ומקפלים עם הפטיסייר (מחומם קלות ל-40 מעלות בשביל שיתערבב חלק)

מתקבל קרם אורירי ורך שמתאים למילוי בין דפי עלים לקרמשניט, מעולה כמילוי לפחזניות ועוד.

איך הכי נכון לאחסן שסק? מקרר או בחוץ?בשמחייס1

 

ברור שמקררחילזון 123אחרונה
למישהי יש מתכון שלעוגת ביסקוויטים פרווה??נעומה=)


כן.הדס 15אחרונה

טובלים את הביסקוויטים במיץ ענבים+מים. ואת הקצפת מכינים מריצ+ פודינג

אני מחפשת מתכון מנוסה ללחם מקמח מלא 80%אילה בטבע

יש למישהו?

אין לי מתכון אבלזמר הפלוגותאחרונה

אני עושה את כל המתכונים הרגילים עם קמח מלא מכל סוג שבא לי... 

אשמח למתכון-אהבת ה'

יש למישהי מתכון קל וטעים לצלי כתף

תודה!

אין לי.. לא מתעסקת עם הדברים האלה..רחלקה


לי יש ~א.לאחרונה

2 בצלים יחסית גדולים בסיר נמוך עד שמזהיב,

חותכים את הצלי לחתיכות, לא עבות אבל גם לא דקות ומניחים במסודר.

מוסיפים מעט מלח ופלפל. על אש נמוכה, ולהוסיף ממש מעט מים בכל פעם שצריך. בישול ארוך..

כך הבשר מתבשל כמעט כמו באידוי..

 

קל ופשוט! יוצא נפלא..

 

אפשר במקביל להכין בסיר נפרד רוטב פטריות

רעיונות למאכלים לסד"ש פרווה..ספגטי מוקרם

אנא...

יעזור לי מאוד..

תודה צדיקים! 

סלטים חיים שוויםדינה ל.
טונה
ממרח טונה/סלמון
סלט תפו״א
סלמון מעושן
חציל לסוגיו- במיונז, קלוי עם טחינה מעל
פסטה ברוטב עגבניות
רעיונות למאכלים שאחרים צריכים להכין זה הכי קלשמחה ד.

פשטידות: בטטה, קישואים, בצל, פטריות, ירקות, טונה, אטריות, תירס (עכשיו אפשר חלבי)

פאטה טונה

בורקסים קנויים, מלאווח גלגלים, ג'חנון, קוגל אטריות, קוגל תפו"א

בורקסים/מאפים ביתיים ממולאים (העיקרון: בצק טוב ומילויים לפי המצב רוח)

סלט על בסיס אורז/תפו"א ותוספות מגוונות

בלינצ'ס, פנקייקס, לביבות ירקות 

פיצה חלבית/סתמית, פוקאצ'ות

 

לפעמים אני לא מספיקה להכין משהו אז פשוט מחממים אוכל סתמי שנשאר מיום שישי. לא הכי חגיגי, אני יודעת, אבל לפחות משביע. 

פעם גם נשארה לי המון חלה מהסעודות הקודמות, אז הכנתי פיצה זריזה על הפלטה.

אפשר על אותו עיקרון להכין כריכונים יפים (אם את מעוניינת בהגשה אסתטית).

 

 

 

מצטרפת לשאלה,בדגש על מאפים.רוני בלילהאחרונה


צריכה עזרה עם תפריט לע.שבת- בשרי.אשתו שלו

בלי ירקות, בלי אורז ודברים עם סיבים תזונתיים..

 

חוץ מעוף ודגים יש עוד משהו שאפשר להוסיף?

 

תפו"איהודיה מא"י

או שזה גם נחשב ירק?

כי מבחינה תזונתית זה לא.

 

קוסקוס לבן.

תירס

וחלק מהקטניות הן בלי סיבים כמדומני.

מממ.. נראה לי שזה ירקאשתו שלו

גם פרות אי אפשר. 

אסור גם אורז וסובין, קוסקוס אפשרי?

 

קמח לבן מותר?יהודיה מא"י

אז קוסקוס אמור להיות בסדר.

ואת בטוחה שתפו"א זה בעיה, כי מבחינה תזונתית זה בפירוש לא ירק, ועד כמה שידוע לי אם מקלפים גם אין שום סיבים...

קמח לבן מותר.אשתו שלו

ותירס נראה לי אסור כי כתוב שקורנפלקס אסור...

אני לא יודעת לגבי התפו"א (ודווקא באסה כי אפשר להכין הרבה דברים.)

מותר לשאול מה זה הדיאטה המוזרה הזאת?יהודיה מא"י

ולא בטוח שאם אסור קורנפלקס אסור תירס, בקורנפלקס יש עוד כל מיני דברים חוץ מתירס...

 

אין לך אפשרות לברר?

זה לא בשביל דיאטהאשתו שלו

פשוט בעלי צריך לעבור בדיקה מסויימת בתחילת שבוע הבא, אז יש לו רשימת דברים שאסור לו לאכול (יותר מאוחר הרשימה מצטמצמת לדברים נוזליים בלבד...).

 

ולא בא לי להכין לו לשבת רק עוף, זה עושה הרגשה של מסכן..

אז אולי את יכולה לשאול את הרופא/אחות?יהודיה מא"י

ובמצב כזה, כדי לא להסתבך (ואם אפשר כמובן, כי זה יקר) הייתי פשוט מכינה כמה סוגים של עוף, ואז זה לא מרגיש מסכן.

למשל: עוף ברוטב חרדל-דבש, חזה עוף בגריל ובורקס בשר. מנה ראשונה כמובן דג.

אה, אפשר מוצרי חלב? אם כן, אולי כדאי לעשות ארוחה אחת חלבית ואז יהיה יותר אופציות?

החלבי בבוקר ;)אשתו שלו

תודה על הנסיון לעזור

נראה לי נעשה לו על-האש עם כל מיני בשרים והוא יהיה מרוצה מהעניין..
(לבוקר אני אכין פשטידת גבינות פיצות ופסטה מוקרמת..)

פסטות למיניהןדינה ל.אחרונה
אכלתי לא מזמן פשטידת פסטה- אחת הטעימות

פסטה ברוטב פיקנטי, ואז הוסיפו לה רוטב חלבי, נדמה לי משמנת, חלב, גירושי גבינת העמק, עירבבו את זה עם הפסטה ואז הוסיפו עוד המון גירודי גבינה לבלילה, וגם מעל.

נראה לי שזה פיצוי הולם
מחפשת מתכון למחר ל ארוחת ערב רק תנורפופקוו
פשוט נתקעתי בלי גז.

עוף עשיתי להיום אז חוץ מעוף.
וזה הארוחה העיקרית של בעלי שחוזר מהעבודה אז משהו משביע.
יש רעיונות למשהו, פשוט לא עולה לי כלום
יש לי רעיון, שפעם עשיתי בסיטואציה דומה (ועוד כמה)יהודיה מא"י

מאפה ממולא:

מכינים בצק שמרים

מכינים מילוי, אבל כזה שיש לו נפח, ויכול לתפוס צורה. אני הכנתי מילוי בולנז צמחוני (תכף מתכון.) אבל גם אפשר להכין עם בשר, וזה בטח משביע.

מרדדים את הבצק למלבן, (תוספת: מרדדים על גבי שומשום, קוואקר וכו') רק שלא יהיה דק מידי.

לאורך צד אחד מניחים את המילוי בפס. אמור לצאת די עבה.

מגלגלים את הבצק כך שהמילוי באמצע.

מניחים בתבנית בעיגול, כך שמתקבלת מעין טבעת.

מושחים בשמן ואופים.

 

מילוי בולונז צמחוני - לערבב את כל הרכיבים.

שבבי סויה מושרים במים ל10 דקות וסחוטים.

גזר מגורד דק

רסק עגבניות

תבלינים

 

אפשר גם פלאפל וצ'יפס בתנור (חפשי פה בפורום את המתכון)

פיצה

חזה עוף בגריל

שיפודים

קוסקוס (זה רק עם מים רותחים)

בורגול (כנ"ל)

ירקות בתנור

דג

 

תודה על הרעיונות, תבורכיפופקוו
הכנתי קציצות עדשים, ויצא די טוב,הלליש

אבל צריך לאהוב טעמים בריאים.

 

אם מתאים לכם- בכיף אעלה מתכון,

 

אפשר להוסיף עם זה סלט ותפו"א בתנור.

 

אם לא- אז אפשר לקחת קישוא, בטטה, תפו"א גזר, דלורית, שום עגבניה ופלפל- לשים את כולם חתוכים יפה בתנור עם מים, מלח ותבלינים מעל. יוצא מעולה.

 

אפשר גם להכין קציצות בשר בתנור- שמים במקום קמח- תפו"א מגורדים- יוצא מעולה.

 

או תפו"א חתוכים דק בתנור עם שמן זית ומלח.

צ׳יפסים? אפשר גם בטטותדינה ל.אחרונה
ולפזר קצת שומשום למעלה, מוסיף ענין

אפשר פלפלים קלויים (חתוכים לרצועות, וקצת שמן זית ופרוסות שום מעל)
נגמרו לי הרעינוות לארוחת ערבזמר הפלוגות

למשהי יש??????????

ביצה בקןיהודיה מא"י

לחם מטוגן

סתם חביתה

פנקייק

מרק חביתה (מתאים יותר לחורף)

דייסה

לחם עם ממרחים וסלט

 

עוד כמהיהיה טוב

שקשוקה

טוסטים

חביתה עם תוספות-גבינה צהובה,

או ירקות-עגבניות,זיתים,וכו'.

ואצלנו אכלו היום סלט עם לבן (:שמחה ד.


פשוט וטעיםבת 30

מניחים בתבנית תפוחי אדמה חצויים (עם הקליפה למעלה), ואופים בתנור.

כשזה מוכן- מוציאים, מורחים חמאה ומגישים עם ירקות או מה שרוצים.

 

כמה רעיונות פשוטים..מירי ט.אחרונה

פסטה מוקרמת, או עם רוטב עגבניות,

פתיתים,

שניצל תירס,

סלט ירקות,

נקניקיות בבצק עלים (משה בתיבה),

מרקים מכל הסוגים,

צ'יפס בתנור,

חביתות למיניהן,

פיצה על פיתה,

אורז,

פנקייקים,

חלה או לחם מטוגן, עם סוכר וקינמון או עם סירופ מייפל,

שניצל עוף אם מתחשק בשרי,

ועוד רעיון נחמד:

להכניס לטוסטר אובן פרוסות תפו"א עם חתיכת גבינ"צ על כל אחד,

קצת פפריקה מעל, ולחכות שהגבינה תימס..מאוד טעים ביחד עם סלט גדול.

למישהו יש מתכון לעוגת גבינה עם פירורים? אפויה!יעלקה

לא משהו מורכב. עדיף בחושה.

יעלקה, את יכולה להגדיר "לא מורכבת"?שמחה ד.

אם היה לי מקצף, בטח הייתי מכינה את העוגה הזו:

http://mablogeria.blogspot.co.il/2013/05/blog-post.html

עוגת גבינה, שמנת ופירורים... יאמי

לא מורכב כלומר לא שלוש שכבוצת וקצפות וכו'יעלקה
העוגה בקישור נראית [וגם נקראת] טוב.יעלקה

תודה.

אבל היא לא אפויה...חילזון 123
וואי, איזה קטע! הייתי בטוחה שקראתי "לאפות" במתכוןשמחה ד.אחרונה

באמת יש שם ביצים חיות... 

סליחה יעלקה, נראה לי לא מומלץ בכלל עצוב

תודה חילזון על הפנית תשומת הלב. לפעמים הראש עובד על אוטומט... 

איזה מג'מיקס יש לכם?פודינג111


מעבד מזון.... לי יש קנוודחילזון 123
של מג'ימיקס, כמובן. הרבה שנים ואני מאד מרוצהכלנית1

שווה להשקיע בחברה טובה, כדי שישמר לאורך זמן.

אחרי 6 שנים, המכשיר נפל והמנוע הלך. שלחתי לתיקון ומאז חלפו עוד 5 שנים והוא פועל מצויין, כמו צעיר.

פעם קיבלנו במבצע מעבד מזון שכולל גם בלנדר. חבל על הכסף וזה לא נוח ומיותר. הכי נוח לשימוש יומיומי או לשבת, בלי התוספות של בלנדר, מסחטת פרי הדר וכד'.

את יכולה להשיג חלקים נוספים (מגרדת דקה יותר ועוד- בערך 130 ש"ח) בנפרד, אבל חשוב לדעת שהם מאד יקרים.

הם הכי טובים, הא? וכמה זה עולה בערך??פודינג111


מה בעצם עושה מג'ימיקס?שמחה ד.

מה היתרונות שלו?

 

רואים שאין לי צוחק

המון דברים מצוינים!!!!!!!!! למשל: (תפתחו ותראו...)קינוחים רבותי!

 

  -מיונז (ביצים, שמן טיפה חרדל)

  - אולי קצפת

   - כשאני עושה שניצלים אני עושה אותם עם פירורי לחם אבל אורגינל: טוחנת חלה שנשארה משבת במג'ימיקס ומוסיפה ביצה.

   - טוחנת ירקות : גזר לסלט, כרוב לסלט וכ'ו

 

       טוב, אני לא אפרט הכול במדוקדק כי אין לי זמן וכח לעשות את זה אבל זב מכשיר ענק!!!!!!! (לא פיזית...)

מג'ימיקס הכי נוח והכי טוב... יש לנופטרוזילה=)


טוחן וקוצץ דבריםחילזון 123אחרונה

 

מזרק לקישוט עוגות- איפה קונים?אביה*

אתם מכירים את המזרק הזה שעושה פרחים מהקצפת?

יש גם בשקיות ניילון כאלו עם פייה של פרח/צורה אחרת,

ויש גם במזרק, צריכה אחד איכותי, אבל לא יקר בטירוף (נגיד 70 שקלים לכזה דבר זה המון...)

 

כמו זה אבל זול יותר..

http://www.kleibait.co.il/prodPage.asp?prodId=3141

חנויות לכלי בית, סופרים גדולים, חנויות של אפיה..יעל מהדרום


אני קניתי בחנות כלי ביתיהודיה מא"י

של נעמן, ממתכת, כזה שגם עושה עוגיות בכל מיני צורות, בפחות מ50 ש"ח.

 

 

אבל סתם לידיעה כללית, אם את רוצה לעיטור עוגות, דווקא עדיף את השקיות ניילון, הרבה יותר נוח ממזרק.

 

ואם לא חשוב הפיות המיוחדות, אפשר לקחת סתם שקית סנדביץ' ולגזור את הפינה. אפילו ראיתי פעם סרטונים מקסימים ביוטיוב שהסבירו איך לעשות כל מיני צורות של פרחים בשיטה הזאת, כשכל פעם גוזרים אחרת את הפינה.

תודה!אביה*אחרונה

יש לנו את הפיות מכל שלל המזרקים המעפנים שהיו לנו עד כה...

עם שקית ניילון תמיד נהיה לי חור בשקית מהלחיצות ואז הכל מתלכלך ובורח,

שקית זילוף גם לא הסתדרנו כי הפייה צרה, ואז או שגזרנו יותר מידי והקצפת ברחה מהצדדים או פחות מידי ולא היה נוח.

 

הכי נוח היה לנו המזרק האיכותי שכבר ז"ל...

אז בגלל זה מחפשת אחד חדש.

(לקישוט עוגות בעיקר, וקצת למלא גליליות וכד'..)

 

תודה רבה!

שמנת 15%anonimit_1

לבישול ואפיה,

אפשר להשתמש בה כשהיא מקולקלת?

יש למישהי מתכון לעוגה?

 

יש לי 2 וחבל לזרוק..

אם המרקם והריח בסדריהודיה מא"יאחרונה

אפשר להשתמש כרגיל

אם המרקם ו/או הריח לא בסדר, עדיף לזרוק לפח, ולא להוציא עוד כסף על חומרים שילכו בסוף לפח בגלל שמנת מקולקלת...

 

דווקא עוגה את רוצה? אני מחליפה לפעמים חלק מהגבינה לעוגת גבינה בחבילה אחת של שמנת. וכמובן שגם הציפוי לעוגה עשוי משמנת חמוצה.

יש לי גם מתכון לאטריות ברגע, עם שמנת חמוצה, והשמנת גם משתלבת היטב בפשטידות שונות, במיוחד פשטידת בצל, פשטידת תירס ופשטידת תרד

למישי יש מתכון של תפו"א מוקרמים\פסטה מוקרמת?קינוחים רבותי!

 

 

  זה לבת- מצווה של הבת שלי.......  ( -:     (-:

 

  בנות לא אוהבות אוכל בשרי וכבד.....   העיקר הריקודים והפעילות  (סדנת דרבוקות עם אוריה מבורך. מומלץ!!!!!!!!)

  

 

 

מזל טוב! מתכון נהדר..מוקיהאחרונה

מבשלים כמה תפ"א שלמים, בקליפתם עד שהם מתרככים אבל לא לגמרי.

מקררים ומקלפים.

פורסים לפרוסות בינוניות.

(פה גם ניתן לקלף בטטה ולחתוך לאותן החתיכות, אותה לא צריך לבשל כיוון שהיא תתרכך באפיה)

משמנים תבנית בחמאה ומרפדים את התחתית בשכבת תפ"א וממליחים ומתבלים (מעט!, את אותו השלב נעשה גם בשכבה הבאה!)

שמים גבינ"צ, בטטות, פטריות ובצל מטוגנים או כל העולה על רוחך..) ומזגגים שמנת מתוקה\ בישול. (ניתן גם להוסיף לשמנת חלב, יוצא מלא יותר)

שמים עוד שכבה וכנ"ל, תוספות למיניהן, תיבול גבינ"צ ושמנת.

וכך חוזר חלילה עד שנגמר המקום\ התפ"א..

לבסוף, מעל השכבה העליונה שמים גבינ"צ, שומשום (לא חובה, אם רוצים) ואת כל מה שנשאר מהשמנת.

מכניסים לתנור לכ20 דק' (או עד שהשכבה העליונה נראית טוב) בחום בינוני.

 

 

שרשור מתכונים....חייכנית.
עבר עריכה על ידי חייכנית. בתאריך כ"ו באייר תשע"ג 22:29

מחפשת מתכונים טובים וטעימים...

 

אז אם יש לכם מתכונים מומלצים החל ממרק, סלטים..עד קינוחים..אשמח לקבל מתכון!

 

תודה..

יש את האתר של ניקי*עקבות בחול*

עד היום כל מהב שהכנתי ממנה יצא ממש מצויין!

הנה הקישור:

    http://www.nikib.co.il/post-index/

זה קישור לאינדקס- עם כל המתכונים שלה לפי ה-א-ב. יש אפשרות לחפש מתכונים מסויימים ע"פ שם בצד ימין למעלה (לדוג' מרק פטריות- זה יביא לך כל מה שקשור לצמד המילים..).

בהצלחה ובתאבון!

 

תסתכלי בשרשורים המרוכזים למעלה. בהצלחהשמחה ד.אחרונה