שרשור חדש
מחפשת רעיון לסעודה שלישית..שולמית שלי

דרישות-פרווה ולא דורש הרבה זמן הכנה...

פשידות לסוגיהן - בצל / בטטה / גזר/ קישואים/ פטריותג'ינג'ית מנמשת


הנה משהו מתאיםיוסלה קמצן (קדוש?)

סלט בורגול ב10 דקות


שלש ראשי בצל ירוק
חצי חבילת כוסברה
שתי שיני שום
גמבה חתוכה לקוביות קטנות
מאה גרם חמוציות
שלוש כפות שמן זית
כף רוטב סויה
רבע כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
משרים בקערה עם מים רותחים 5 דקות ומסננים
מערבבים היטב עם שאר החומרים ומגישים קר
                                    מקור ועוד מתכונים

מילוי של פריקסה..יעל מהדרום

לק"י

 

חותכים: ביצים מבושלות, תפו"א, זיתים/ מלפפון חמוץ, טונה+ מלח, פפריקה. יאמי

 

בורקסים.

לביבות. פנקיק. קציצות טונה. פסטה. תפו"א. סלטיםרק טוב!
פתיתים צהובים,חציל מטוגן בקמח וביצה. ושניצל תירס.פופקוואחרונה
במקום שניצל תירס אפשר קציצות תפו"א.

אפשר גם נודלס עם שניצל תירס הולך טוב יחד. אפשר גם שניצל עוף אבל ביקשת פרווה
רעיונות! דג עם משהו מיוחד! ובשר כלשהו..פרפר לבן

בא לנו לעשות אוכל מיוחד השבת..

 

אנחנו מחפשים רעיונות לדג כלשהו (לא פטריות, לא מרוקאי, לא עשבי תיבול ולא חמוץ ולא מטוגן!)

 

ומשהו בשרי שהוא לא חזה עוף ולא עוף.

 

תודה

ממולאים, בורקס בשר? דג ביין? (אין לי מתכוניםסקיצה
ממולאים של אורזzmil
איזה דג?חילזון 123

אולי פרגיות מגולגלות ממולאות במשהו? (נגיד בבקר טחון עם צנוברים?)

ממש טעיםzmil
לדג:יוסלה קמצן (קדוש?)

שיפודי דג סלומון

חומרים
שתי חתיכות סלמון בינוניות
כף רוטב סויה
ארבעה כפות דבש
שיפודי ברזל
מאה גרם שומשום
כף לימון סחוט

אופן ההכנה
חותכים את הסלמון לחתיכות בגודל שישליק 
מערבבים היטב את הדבש, רוטב הסויה והשומשום עד לקבלת תערובת אחידה
טובלים היטב את חתיכות הסלמון בתערובת ומכניסים לשיפודים
אופים בתנור כחצי שעה

                                     מקור ועוד מתכונים

לבשרי :לבבות ארטישוק ממולאותיוסלה קמצן (קדוש?)

חומרים
לקציצות
עשר לבבות ארטישוק 
חצי קילו בשר טחון
בצל גדול קצוץ דק דק
ביצה
שתי כפות קמח מצה
רבע חבילת כוסברה רצוצה דק דק
כפית כורכום
כפית פפריקה 
כפית מלח
למרק
בצל בינוני חתוך
חתיכות כרפס לפי הטעם
שתי כפות מרק עוף 
שלש כוסות מים
אופן ההכנה
קציצות
מערבבים היטב את כל החומרים ושמים בתוך לבבות הארטישוק בצורת גבעה
מרק
בסיר רחב מטגנים יחד את הכרפס והבצל עד להזהבת הבצל
שופכים את המים ומוסיפים את אבקת מרק העוף
כשהמרק רותח שמים בעדינות את הלבבות ומבשלים כחצי שעה  על אש בינונית
                                         מקור ועוד מתכונים

טעיםzmil
לבשר:ג'נדס

כמו שיוסי הציע, רק אפשר למלא כל ירק: קישוא, בצל (מממממש מומלץ!!), פלפלים, תפו"א...

 

שבת שלום

מוקפץ חזה עוף ללא פטריותzmil

עם גמבה קישוא בצל בצל סגול תירס גמדי גזר

דג אפוי בטחינה!מירימי
יש מתכון בגב אריזה של פילה נסיכה דלידג. אצלנו מאד אוהבים וזה גם בריא. אם תרצו אתן מתכון אבל לא מדויק (כי אני עושה את זה חוש חש).
אני אשמח לקבלשירשור
דג סלומון בחרדל ודבש??אם היית
אצלנו ארוחת ירקות: מוקפצים,מבושלים,חיים וכן ביצה.מזוית אישית
מתכון לדג סלמון בשום ודבשמשיחיאחרונה

ב"ה

 

3 שיני שום כתושות

 

3 כפות דבש

 

3 כפות חרדל

 

1/3 כוס שמן זית/קנולה

 

שמיר יבש/ טרי

 

מערבבים הכל יחד ושופכים על הדג....

 

זה יוצא עסיסי ביותר....

סלט וולדורף מנוסה..~א.ל

אשמח לשמוע על מתכון

מנוסה ומוצלח 

תודה רבה ושבת שלום!

מישהי מכירה? זקוקה די בדחיפות..~א.ל
ניסית אותו?~א.ל
מה שאני עושה והוא מוצלח ביותר:+mp8

תפוחי עץ גרנד חתוכים למקלות,

קוביות אננס

חצאי אגוזים (מלך או פקאן)

סלרי (לא העלים) חתוך לטבעות קטנות

 

 

מוסיפה מעט מיץ לימון- ומעל זה מיונז, מערבבת.

לפעמים אני משדרגת- ובמקום המיונז- שמה קצפת צמחית אחרי הקצפה. אני יותר אוהבת ככה.

תודה ~א.לאחרונה
איך מכינים מרק עוף??????????? דחוף!!!!!תמר אני תמר
שמים בסיריהודיה מא"י

עוף, ירקות, מים, תבלינים

מבשלים עד שהעוף מבושל

אצלנודינה ל.

קודם מבשלים בנפרד את העוף,

עד להרתחה

כדי להוציא ממנו את הג'יפה הראשונית.

אני קודם מטגנת את הירקות קצתפודינג111
אהה גם כף סוכר מוסיף המוןפודינג111אחרונה
עוף עם תפוא בתנורהביצה שהתחפשה
בסד

תמיד יוצא לי יבש... מחפשת מתכון עסיסי!
תודה
תנסי לשים בשקית קוקי עם קצת מים ותבלינים רגילים...עיצובית
תנסי לאפות בחום יותר נמוךהתנערי מעפר
לכסות בנייר כסף/ נייר אפייה..~א.ל
^^^^^^פודינג111אחרונה
הכנת חלות עם שמרים יבשים- איך עושים את זה?סקיצה
יש מתכון בעוגיו.נט.. ואצל קרים גורן גם. ממש מומלץ;רסיסי לילה..
כמו עם שמרים טריים.מוריה

בס"ד

בפעם האחרונה שהכנתי בצק, ערבתתי מלח וקמח, ועשיתי גומה באמצע ושמתי שם את השמרים הסוכר והמים, ונתתי לזה לתסוס כ-20 דקות, ואח"כ לשתי הוספתי שמן ועוד מים לפי הצורך.

פשוט מוסיפים את השמרים לקמחיהודיה מא"י

הרחק מן המלח כמובן

אין צורך להתסיס אותם מראש

תודה לכולם!!סקיצהאחרונה
קינואהddba
איך מבשלים קינואה? כמו אורז?

אני רוצה להכין סלטים חיים על בסיס הקינואה. אילו ירקות אפשר לשלב איתה? 
ככה...זמר הפלוגות

אפשר לעשות מלא דברים, בעיקרון הבסיס זה כמו אורז, 

 

אני ממש אוהבת לטגן את זה 2 דקות עם עדשים כתומות וגזר מגורד, לתבל עם מלח,פלפל,כמון,כורכום. אבל אפשר לעשות סתם עם ירקות מגורדים איזה שבא לך ובצל מטוגן.

 

סלט אני עושה לפעמים מקינואה מבושלת, זיתים, מלפפון, בצל ירוק ואפשר לעשות עם מה שרוצים, לתבל עם שמן מלח ולימון

 

זה יותר טוב מאורז..וגם בריא יותר.מירי ט.

זה הולך טוב עם קצת פטרוזיליה קצוצה וגרגירי רימון..

באסה שאין עכשיו ממש רימונים..

אני מבשלת עם פחות מים מלאורזחילזון 123אחרונה

אורז זה כוס אורז וכוס ושלושת רבעי מים

ולקינואה כוס קינואה וכוס מים. אולי טיפה יותר.

שאלה דחופהע.מ

יש לי מתכון לפנקייק וצריך בו 2 כוסות לבן.

במה אפשר להמיר אותן? אני מחפשת משהו כמו חלב וכו', ולא "גיל", "אשל" ודומיהם.

גבינה, קוטג', יוגורט, שמןיהודיה מא"י


שאלה נוספתע.מ

אם כתוב לי במתכון: "2 כוסות אשל או גביע רוויון" יותר הגיוני שזה יהיה הפוך, נכון? 2 כוסות רוויון או גביע אשל...

רוויון לא מגיע בגביעים, נכון?

אפשר להחליף בחלב,המתכון אצלינו עם חלב.ככה סתם
אולי יותר הגיוניחילזון 123אחרונה

2 גביעי אשל או כוס רוויון...

כי רוויון יותר נוזלי אז צריך ממנו פחות נראה לי

שאלה לחכמות התזונה, לגבי חלבון מן הצומחבת 30

אני משתדלת לעבור יותר ויותר לקטניות במקום בשר ועוף, וגם התחלתי להנביט עדשים, מה שמעלה בהם את רמת החלבון.

הענין הוא שאין לי דרך להעריך מהי "מנת חלבון" בקטניות. אם הבנות שלי אכלו איזה "פולקע", נחה דעתי שהן קיבלו מספיק חלבון לארוחה, אבל כמה עדשים, בשילוב דגן, הן צריכות? (ואני גם. אני מניקה כך שאני צריכה לדאוג היטב לעצמי.)

 

אשמח אם מישהי תחכים אותי...

תשובהגליה...

מנת חלבון מקבילה בקטניות זה כוס קטניות מבושלות.

לילדים אפשר לתת חצי כוס וזה כמות מספיקה (כמובן תלוי גיל וכו')

באופן כללי, ילדים זקוקים לחלבון מהחי

וגם את בתור מניקה.

זהו חלבון בעל זמינות ביולוגית גבוהה, עם חלבון חיוני שאין אותו בצומח.

גם מינרלים שנמצאים בחלבון מהחי הם נספגים ברמה הגבוהה ביותר. ומה שבא מהצומח הוא בעל מעכבים בספיגה, ובצורה שפחות נספגת- אז חבל.

השינוי הזה שאת רוצה לעשות אינו דווקא לטובה.

במיוחד לא לילדים.

אם תרצי פירוט יתר אפשר לפנות לאישי

(אם רק יורשה לי למחות: גם אם אינך מניקה עלייךמפוספס

לדאוג היטב לעצמך)

תודה, וגםבת 30

א. ברור שאני תמיד צריכה לדאוג לעצמי...רק שבהנקה עוד יותר.

ב. אני לא מסכימה בכלל שזה לא שינוי טוב. בדקתי הרבה את נושא הצמחונות ולדעת רבים וטובים זוהי תזונה בריאה יותר, כמובן אם דואגים לחלבון משלים מדגנים. (ע"ע הרב אשרוב, ושאר תומכי צמחונות.)

מלבד זאת, אנחנו כן אוכלים חלבון מהחי- בעיקר דג ובשר, אבל לרוב בשבת. הענין הוא בעיקר בימות השבוע. בכל אופן, אנחנו גם אוכלים ביצים, שהן מקור לחלבון ולויטמינים שונים חיוניים.

ומעבר לזה, מה לעשות שפשוט מגעיל אותנו לאכול עוף וגם בשר... מגעילה אותי תעשיית השחיטה המטורפת. מזעזעת בעיני צורת הגידול של התרנגולות לפיטום, וכל ההורמונים שמזריקים להם הם לא מוסיפים לאיכות העוף והבשר.

לא באה להטיף, רק להסביר שכשאני יושבת מול צלחת עוף, עם כמה שזה טעים, מגעיל אותי לאכול אותו...

אז צריך למצוא תחליפים.

תודה בכל זאת.

נמשיך לאכול עדשים ואפונה בשמחה...

את מתארת תמונת מצב אחרת עכשיו.גליה...

מי שצמחוני בגלל תחושות גועל או אידאולוגיה, אפשר להיסתדר עם חלבון טוב

רק שדרוש הרבה מעקב ושימת לב ותכנון.

ואת אומרת שבשבת אתם אוכלים בשר,  ודגים וביצים אתם לא נמנעים,

אז אפשר לאמר שמצבכם מצויין.

שיהיה לבריאות.

תודה...בת 30

אגב גם דגים מומלץ להגביל, אלא אם כן אוכלים רק סלמון וסרדיני כנרת.

רוב הדגים בעייתיים, הן מבחינת רמות כספית והן מבחינת הטיפול הסיני שניתן להם.

אכן צודקת. מה שבא מהים הצפוניגליה...

כמו סלמון אמור להיות נטול כספית. וגם דגים מסוימים שגדלים בבריכות נקיות כאן בארץ

דווקא בסלמון בפירוש יש כספיתיהודיה מא"י

באופן כללי, הבעיה עם כספית בדגים היא בעיקר בדגי ים

אני יודעת שבהחלט מה שבא מהים הצפוני, אין שם כספית.גליה...

זה לא אמור להיות חופים וימים מזוהמים בפסולת מסוכנת.

בדיוק הנבטתי מאששחר26

וזה ממש טעים ואמרו לי ששילוב של זה עם בורגול למשל מהווה מנת חלבון מלאה.

 

תהיתי אם אפשר באמת להנביט גם עדשים. גם אדומים?

עדשים שחורים וחומים כן, בקלותבת 30

אדומים לא ניסיתי.

יש כל מיני שילובים.

אורז עם עדשים, ועוד

תודה ! קראתי עוד קצתשחר26אחרונה

עכשיו באינטרנט.

בעיקרון אפשר גם אדומים אבל מכיוון שאפשר להנביט רק שלמים ולא חצויים,

אז אי אפשר את האדומים כי הם בד"כ הם מגיעים חצויים.....

הידעתם?~א.ל

 

תאריך הייצור במוצרים שונים, מופיע בקוד בן ארבע ספרות, כאשר המספר הראשון משמאל מסמל את שנת הייצור ושאר שלושת הספרות מסלות את מספר הימים מתחילת השנה.

למשל:

קוד 4279 פירושו: 279 ימים בשנת 94 (חודש אוקטובר)

 

 

מוסיפה-זכיתי

המידע הזה שימושי למי שמקפיד לא לאכול חמץ שנמכר. כי בהרבה מקומות שומרים את החמץ המכור ומוציאים אותו למכירה בעוד כמה חודשים , כשכבר כביכול "אין חשש" ודווקא אז צריך לבדוק את תאריך הייצור

אשרייך!~א.ל
לא 2004?ddba
~א.לאחרונה

צודקת, מכיוון שאנו בשנות ה2000 הסימון 4 משמעותו 2004

משום מה התייחסתי לשנות ה90, כדוגמא.

אך העקרון מובן

 

 

 

 

 

שאלות לגבי דג זהבון...מחפשת מתכון

א. האם הוא נחשב בריא?

ב. מדוע הוא כ"כ זול ביחס לדגים אחרים?

ג. איזה מתכון מתאים לו? האם הוא יוצא טעים עם רוטב של נסיכת הנילוס (חריימה)?

תודה לעונים.

 

אין לי מושג אם הוא נחשב בריאיהודיה מא"י

אבל הוא דג מאוד פשוט. והטעם שלו, בהתאם למחיר

כדי שהוא יצא מוצלח צריך או לטגן אותו, או לבשל/לאפות עם רוטב, הרבה זמן.

כך שחריימה עשוי בהחלט להתאים

מצרפת פה מתכון מוצלח שלי לדג זהבון

מסתבר שגם דג זהבון הפשוט והזול יכול להיות ממש טעים - בישול ומתכונים

תודה!מחפשת מתכוןאחרונה

בע"ה בשבועות הקרובים נקנה וננסה. 

(כרגע יש דגים אחרים בפריזר)

פאי לימון לכבוד שבת-משה ר-


וואו! נראה שווה.. MOTEK
אשמח לקבל מתכון אם זה לא מדיי מסובך. תודה!!התנערי מעפר
מתכון-פאי מרנג לימון(תבנית קוטר 16)-משה ר-

קלתית:

250 גר'-קמח

200 גר'- חמאה(או מחמאה לבצק פרווה)

100 גר' אבקת סוכר.

2 חלמונים.

קורט מלח

 

קרם לימון:

200 מיל' מים

100 מיל' מיץ לימון מסונן+גרד לימון.

200 גר' סוכר

קורט מלח.

30 גר' קורנפלור.

4 יח' חלמונים+ 50 מיל' מים..

30 גר' חמאה/ מחמאה קרה לפיזור על הקרם.

 

למרנג:

3 יח' חלבונים.

120 גר' סוכר.

 

 הכנה:

1. מאחדים את החומרים של הקלתית, תהליך אפייה עיוורת, והשלמה לביסקויט אפוי מלא, ומניחים לקירור..

2.הקרם- פותחים בקערה את הקורנפלור והחלמונים עם 50 מיל' מים שבמתכון.

3. שמים בסיר את הנוזלים+גרידת לימון+סוכר ומבשלים עד סף רתיחה.

4. עושים השוואת טמפ' בין הנוזל לבלילת הביצים, ומחזירים לסיר, מבשלים עד לקבלת בועות והסמכה, תוך כדי ערבוב תמידי עם מטרפה..

מורידים מהאש, מקררים טיפה, ושמים את החמאה, בקרם, עוטפים בניילון נצמד(חשוב להצמיד לקרם) ושמים במקרר, לאחר כשעה וחצי שעתיים, מוציאים ממלאים את הקלתית, מכינים את המרנג ומזלפים על העוגה, להשלמת הפאי משחימים אותו מעט בעזרת ברנר.

 

 

איך מאחדים? במיקסר?רסיסי לילה..
אפשר להשתמש בקלתית להכנת פאי שוקולד? ואם כן אז לאפות רבע שעה אפייה עיוורת לשים את המלית ולהמשיך לאפות?
רצוי במיקסר, מכיוון שהבצק דורש עבודה מהירה-משה ר-

כדי שלא יתחמם, אבל אפשר גם ידני, ולקרר אותו מדי פעם במידת הצורך..

בקשר לשוקולד, אפשרי..

אפשר הסברים בעבריתיהודיה מא"י

מה הכוונה אפייה עיוורת? והשלמה לבסקויט אפוי?

פותחים בקערה?

ממ כן-משה ר-

אפייה עיוורת מתבצעת כאשר, רק הבצק צריך אפייה ללא המילוי, במקרה הזה לאחר שמהדקים את הבצק, מחוררים עם מזלג, מניחים ניילון נצמד ושמים קטניות יבשות, חומוס,שעועית וכ"ו וסוגרים, לאחר מכן אופים את הבצק לבד, יש פעמים שצריך אפייה מלאה כמו במתכון הזה ויש פעמים שרק חצי אפייה ואז לאחר ששמים את המילוי משלימים את האפייה..

פותחים בקערה- הכוונה שמאחדים את החומרים לבלילה אחידה..

תודהיהודיה מא"י

אז למה זה בעצם נקרא אפייה עיוורת?

 

בגלל איך שזה נאפה, עם משקולת על הבצק.-משה ר-
יש משהו להחליף את הקורנפלור?הכל ממנו
הי! תעלה גם את תמונת החתך דינה ל.

מהמם. יפה מאוד!

כך נראה הבצק-משה ר-


וזה הקרם לימון


וזה הבפנוכו
וואו!!!! הבצק נראה מדהים!!!!! הלוואי שייצא לי טוב!רסיסי לילה..
הבצק יצא רך ממש ושומני. בטוח שצריך 200ג חמאה ??רסיסי לילה..
קיררת או הקפאת אותו לאחר איחוד החומרים?-משה ר-
כמה זמן לשת אותו?
הכמותהיא מדוייקת כנראה שמשהו השתבש במהלך ההכנה
קיררתי פעמיים, גם לאחר האיחוד וגם כששמתירסיסי לילה..
בתבנית וחוררתי קצת עם המזלג הכנסתי לרבע שיה לפריזר שינוח קצת. באפייה עיוורת הבצק היה ממש שומני.. אבל יצא טעים בטירוף! אני מצרפת תמונה.
קיררתי 20 דק אחרי הכנת הבצק.. ולשתי כמה שפחות. צריך לרדד אותו כשהוא ממש קר? כי מרוב שהוא היה רך היה קצת קשה לעבוד איתו.. אז קימחתי טיפה את המערוך והשיש..
נראה מעולה..-משה ר-
לגבי הבצק, כנראה לשת אותו יותר מדי, או ששמת יותר מדי מים.
שקלת את החומרים?
כן.. על הגרם..רסיסי לילה..
שמתי במיקסר אבל נשארו פירורים שהוא לא ערבב אז הוספתי את זה בידיים קצת עד שזה התאחד. אבל כבר שהוצאתי מהמיקסר הבצק היה מאוד רך ודביק.. זה הגיוני? אולי בגלל ששמתי את המרגרינה במיקרו כדי שתתרכך?
אהה פה הטעות, החמאה/מרגרינה-משה ר-
חייבים להיות קרים במתכון הזה. ובכלל הכל צריך להיות קר ולהעישות בזריזות, ואם הבצק טיפה מתחמם מכניסים אותו למקפיא.
להבא רק חמאה קרה, ולפני הלישה חותכים לקוביות ושמים במיקסר...
איך זה יצליח להתאחד כשזה קר? תודה על ההסברים!רסיסי לילה..
הבצק לא אמור להיות מגובש כמו בצק שמרים-משה ר-אחרונה
אמור להיות לו מרקם חולי, ואז מאחדים בידיים עוטפים בניילון נצמד ומקררים או מקפיאים לפני תחילת עבודה, בגלל זה רצוי ללוש עם מיקסר( וו גיטרה) כדי שבחומרים יתאחדו במהירות, בכמה שפחות זמן..
פרגית שהוקפאה שניתפופקוו
יש לי פרגית שלפני שבוע הפשרתי אותה ,השתמשתי בחלק,וחלק הקפאתי( אחרי שהןפשר) האם אני יכולה להשתמש בה? אן שאם זה הופשר ןהוקפא שנית לא מומלץ?








עקרוניתיהודיה מא"י

זה ממש לא מומלץ לעשות את זה

אבל אם זה לא מסריח, והמרקם של העוף נראה בסדר, הייתי משתמשת בכל זאת.

וזה רק בגלל שזה עוף, דגים מנסיוני אפילו אם מפשירים טיפה ומקפיאים אותם בחזרה הופכים לבלתי ראויים לאכילה

תודהפופקוואחרונה
2 בננות שעבר זמנן מחפשות מתכון ללא ריצ' + שאלה-סקיצה

לא משנה למה המתכון העיקר שיהיה טעים!

 

וגם- מה עושים עם כל הקמח תפוחי אדמה שנשאר?! והקמח מצה?! יש משהו שטעים בדווקא איתם ולא עם קמח רגיל\מלא?

רעיונות:הדס ואור

2 רעיונות לבננות:

עוגת בננות קלה וטעימה:

2 ביצים

כוס וחצי סוכר

חצי כוס שמן

כפית וניל

רבע כוס מיץ לימון או מיץ תפוז

2 כוסות קמח כפית וחצי אבקת אפיה

2 בננות מעוכות

 

להקציף ביצים, שמן, סוכר ווניל

להוסיף את המיץ

להוסיף את הקמח+ א. אפיה לסירוגין עם הבננות

לאפות עד שזה מתייבש

 

רעיון אחר שאני עושה זה להקפיא את הבננה חתוכה לפרוסות, וכאשר רוצים להוסיף לשייק פירות או מילק שייק.

 

לגבי קמח תפוחי אדמה-  אם עדיין לא התערבב לך עם מוצרי החמץ, אין שום בעיה לשמור אותו משנה לשנה. לפני כמה שנים חברה אמרה לי שקמח זה משתבח עם הזמן, ואפשר בלי בעיה לשמור אותו. אני עוטפת טוב את מה שנשאר ומשאירה לשנה הבאה. 

לגבי קמח מצה- טוב לשניצלים, קציצות וכו'.

 

 

קמח תפו"א כמו קורנפלוראם הבנים12

סופלה של חרישית, בלינצ'ס 

עם הקמח תפו"א עושים מתכונים של פסחיוסלה קמצן (קדוש?)

לדוגמא:

בלינצ'ס מקמח תפו"א

 חומרים
:לבלינצ'ס
שתי כוסות מים 
שתי ביצים
ארבע כפות שמן
חצי כפית מלח
כפית סוכר
כוס קמח תפוחי אדמה
למלית
שלשה תפו"א גדולים
חצי חבילת פטריות חתוכות
בצל גדול מטוגן
קצת מרגרינה או שמן זית לפי הטעם
כפית גריל עוף
מלח לפי הטעם
:לרוטב
עשר כפות אבקת מרק בצל
 בצל קטן קצוץ
ארבע פטריות חתוכות דק דק
שתי כוסות מים חמים
אופן ההכנה
בלניצ'ס
 מערבבים את כל החומרים חוץ מהקמח היטב ובסוף הערבוב מוסיפים את הקמח
יוצקים לתוך מחבת טפלון משומן ומטגנים עד להזהבה 
מלית
מטגנים את הבצל והפטריות עד להזהבה
לבינתיים מבשלים היטב את התפו"א עד להתרככות ומרסקים
מוסיפים את המרגרינה או השמן זית והתבלינים
שמים כף מהמלית בבלינצ'ס ומגלגלים
                                    מקור ועוד מתכונים

אפשר לחתוך, להקפיא ולשמור לשייק פירות! יאמי!מודדת כובעים
עם הקמח עשינו בפסח עוגת גבינה-שוקולדקינמונית
קפץ- זה 2 בלילות שמערבבים,קינמוניתאחרונה

עוגה טעימה בטירוף, קלה מאוד, וטעם הפסח לא הורגש...

חח.. נמאס כבר מעוגות שוקולדemoon

דרושים מתכונים

ממתק תמריםרעבצן

האם מישהי יודעת איך להכין ממתק תמרים? טעמתי פעם, היו בו בל מיני אגוזים למיניהם וזה עשוי בצורת גליל. מכירים מתכון?

ספגטי מקמח מלאציפור

היום קניתי ספגטי מקמח מלא. יש למישהו המלצות למתכון מיוחד להכנתו? מישהי מכירה את זה? 

תודה.

אנחנו גם משתמשים בספגטי ופסטה מקמח מלא.אייכה!
חוץ מזה שהבישול קצת.יותר ארוך אני מכינה בדיוק אותם מתכונים.
ברילהYoni12

יש ספגתי מקמח מלא בצורת חייות – אולך אצלי טוב מאוד

לידע כללי- זה לא הרבה יותר בריא מהרגיל.רוני בלילה
למה? תוכלי להסביר?הדס ואור

חשבתי שקמח מלא מכיל את עטיפת הגרעין וכו' וזה הרבה יותר בריא

זה בריא כמו שלחם מקמח מלא יותר בריא מלחם רגילבת 30אחרונה
יש לי מלא גזר וקישואים + שאלה על חזה עוףרות.

אני צריכה רעיונות מה לעשות איתם...

 

 

אני צריכה רעיון מה לעשות עם חזה עוף.

לא בא לי שניצלים וא"א מוקפץ כי אין לי רוטב סויה.

אין לי צ'ילי, טריאקי וכד' וגם לא סילאן ודבש.

 

סיבכתי?

אפשר חזה פשוט וטעים..אורחיה

בעיקרון חזה אפשר גם סתם לטגן במחבת עם מעט תבלינים בסיסיים (למשל: פפריקה, מלח, פלפל)

ויוצא אחלה..

קישואים אפשר לקלף לחתוך לפרוסות ולטגןיוסלה קמצן (קדוש?)

לגבי הגזר.

אפשר לעשות ממנו ממתק :

מגררים את הגזרים בפומפיה ומוסיפים סוכר לפי הטעם

או שאפשר לעשות:

סלט גזר מרוקאי:


שלש גזרים קלופים
שלוש שיני שום רצוץ
חצי לימון קטן סחוט
שתי כפות שמן זית
רבע כפית פפריקה
אופן ההכנה
מבשלים את הגזר 20 דקות על אש בינונית
חותכים את הגזר לפרוסות
מערבבים עם שאר החומרים ושומרים במקרר

                                   מקור

פשטידת קישואים!מקום בעולם

יוצאת מעולה

הכנתי שבוע שעבר מתכון חבלזי.פודינג111

שאנוכי המצאתי.

 

 

לטגן בצל  עם לא הרבה שמן להוסיף חזה עוף

לשים קצת כמון

אולי קצת פפריקה

מלח

והכי חשוב: יין לבן!!!!! כחצי כוס

 

 

יאמי.

 

גזר-דינה ל.

אורז + גזר מגורד בפומפיה

או עוגת גזר

או צימעס (הגזר בדבש של ראש השנה)

 

קישואים-

פשטידת קישואים

בתנור

 

חזה עוף-

די חסמת את כל הוריאציות המקובלות...

אפשר להכין לו משרה לימון וסוכר ושמן זית. חסר לי השבד, אבל אולי זה ילך...

עוגת גזר נהדרתתות

תגרדי אותו דק ואף אחד לא חייב לדעת שזה עשוי מגזר... 

עוגת גזר

 

חומרים (לתבנית מלבנית ארוכה):

-         3 ביצים

-         1 כוס סוכר

-         ½ כוס שמן

-         ½ 1 כוסות קמח- אפשר כמובן מלא, להוסיף טיפה נוזלים

-         ½ כפית אבקת סודה לשתייה

-         1 כפית אבקת אפייה

-         ½ כפית קינמון טחון

-         ¼ כפית אגוז מוסקט

-         ½ כוס אגוזים קצוצים

-         2 כוסות גזר מגורר דק

-         אפשר- ½ כוס צימוקים, לא הכרחי (אני עושה בלי)

 

מקציפים במיקסר ביצים וסוכר (בלי להפריד). מוסיפים תוך כדי את השמן, בזרם דק. מוסיפים את הקמח והתבלינים ומעבדים היטב לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האגוזים (והצימוקים אם רוצים) ובסוף גזר.

מחממים בתנור שחומם ל 180 מעלות ואופים כ 45 דקות

ציפוי:

-         1 שמנת חמוצה

-         אבקת סוכר

פשוט מערבבים.. זה הופך את העוגה לחלבית וגם לא כ"כ מחזיק מעמד הרבה זמן, אז כדאי להכין אותו בנפרד ולפני ההגשה לשפוך על העוגה.

מתכון פשוט ליום-יוםYoni12

מגרדים גזר, חותחים קישואים ל קוביות, חזה עוף חותחים.

לתבנית שמים אורז, גזר, קישואים  ועוף מתבלים וממליחים. מכניסים לתנור.

זה הוא.

תודה רבה לכולכם!! רות.אחרונה
מישהו מכירתבוריה

את הKמיקס החדש שגם עובד כמיקסר וגם כתנור? חשבתי לקנות מיקסר ואני מתלבטת האם להשקיע ולשדרג לזה שמשולב עם חימום או שזה סתאם מיותר ועדיף לקנות את הסטנדרטי.

דרושים רעיונות - מה מכינים לסעודה שלישית??זכיתי

לא בצק עלים

לא ביצים קשות.

משהו משביע לילדים שלא אוהבים הרבה דברים עצוב

 

 

יש לי קמח -חשבתי אולי איזה מאפה.יתקבל יותר אם הוא יהיה מתוק. (אבל פעם הכנתי לחמניות קטנות עם קובית שוקולד בפנים אז הם אכלו את השוקולד והשאירו את הבצק...

 

תודה לכל העונים!

פנקייקים.מוריה
בלינצסים.
פשטידה.
לזניה.
אפרופו בלינצ'סים ופנקייקיםז'וז'ואית

אפשר להכין כבר היום לסעודה שלישית? זה לא יתייבש לי?

בדיוק רציתי לשאול אז אני מנצל"שת במקום לפתוח שרשור חדש...

(:

הכי טוב טרידינה ל.
וכמה שפחות זמן בקירור
(ולחמם כמובן לפני האכילה)
אז במקום קוביות שוקולד-דינה ל.
לושי עם הבצק פצפוצי שוקולד.
אם הם חלביים-
מה עם יוגורט, עם דבש/ריבה/חתיכות בננה?
ואם כבר פירות- אולי סלט פירות? או ״סעודת פירות״ (ככה אמי היתה קוראת לסעודה שלישית כשהייתי ילדה)?
זה רעיון טוב!יש למישהו מתכון מתאים לבצק?בלי מרגרינזכיתי
אפשר גם פשטידותזמר הפלוגות
מתכון שאני מאוד אוהבת..יעל מהדרום

לק"י

 

  1. קילו קמח
  2. כוס סוכר
  3. 1/2 כוס שמן
  4. 2 כפות שמרים
  5. כפית מלח
  6. 2.5 כוסות מים (בערך)

לשים את הכל, מתפיחים שעה.

יוצרים צורות, מתפיחים שוב ואופים.

 

זה נשמע טוב?אורין

מה את עושה עם הבצק הזה? ממלאה אותו? במה?

אשמח לרעיונות

אפשר כמה דברים..יעל מהדרום

לק"י

 

1. לרדד עיגול בצק, למרוח מילוי כלשהו, לחתוך למשולשים ולגלגל לקוראסונים.

מילויים: שמן ושקולית, שמן+קקאו+סוכר, שמן+קינמון וסוכר, ממרח (שוקולד, חלבה, אגוזים)...

 

2. להכין עוגת שמרים עם אותם מילויים כנ"ל.

 

3. ליצור עיגולים, כמו פיתות קצת שמנות (אפשר לשים קובית שוקולד בפנים).

אוכמניות או צימוקים במקום שוקולד בלחמניהzmil

וגרנולה ביוגורט

אני דווקא חושבת שכן חשוב להרגיל אותם לאכול~א.ל

טוב, מאשר להתאים את עצמך אליהם.

אין דבר כזה, לטעמי, ילד שלא מוכן לאכול שום דבר בריא (וטעים..)

יש הורים שפשוט לא התעקשו מספיק עם הילד על מה שיותר נכון לו.

 

לשאלתך:

-אפשר לנסות פסטה חלולה, או פסטה בצבעים (מבלי הרוטב ורק לחמם על הפלטה)

יחד עם ירקות חתוכים יפה באופן שמושך את העין

 

- אולי לקחת גבינה לבנה ולערבב אותה עם מעט פפריקה כך שהיא תהפוך לממרח ורדרד כזה

שיותר מושך אותם, יחד עם ירקות צבעוניים בצלחת?

 

-לקחת תמר, להכניס בתוכו שקד או אגוז, ולטבול בקוקוס כחטיף

 

- אורז עם גזר מגורד בפומפיה

 

- לחמניות מקמח 70% עם מעט דבש משוח מעליהן

 

 

 

איך הסקת שהם לא מוכנים לאכול שום דבר בריא?זכיתי
אפשר למרוח ממרח שוקולדבזיליקום

אני עושה בצק מורחת ממרח שוקולד ומגלגלת כמו קוראסון....

הילדים מאוד אוהבים.

אפשר גם לעשות פלאפל-  פיתות, סלט ירקות, טחינה ויש לך אחלה סעודה שלישית!

אפשר לקנות את הפלאפלים הקפואים או לקנות כדורים מחנות פלאפל. אם יש לך זמן

הכי טוב להכין לבד את הכדורים

ד"א אשמח אם למישהי יש מתכון טוב לכדורי פלאפל שלא מתפרקים בטיגון......

תודה ושבת שלום

וחומוס מבושל או מממרח חומוסzmil
התכוונתי שחשוב להרגיל אותם לאכול טוב~א.ל

ולא (רק) להתאים את עצמך אליהם, ובגלל שהם לא אוכלים הרבה לתת להם מה שירצו.. (שזה בד"כ לא בריא )

סלטים, פיציות קטנות, פסטה (אפשר עם רוטב שווה)ציליגילימימי
השוקולד שבתוך הלחםצבי יודוש

רציתי רק להציע שאם כבר שמים שוקולד בתוך הלחמניה, אז עדיף לקנות את השוקולד מריר אוורירי, כי אם שמים אותו בתוך לחניה ואופים אז הוא לא נשאר קוביה, הוא נמס והוא מאוד טעים. 

דבר נוסף שאפשר לשים בתוך הלחמניה זה טונה עם ביצה קשה חתוכה ומלפפון חמוץ. שמים מלית כזאת בתוך הבצק ואח"כ אופים זה מאוד טעים. עם סלט ירקות זו ארוחה נהדרת

גזר מגורד עם מיץ תפוזים..מקום בעולם

גדלתי על זה! גם בריא וגם טעים

דג מלוחYoni12אחרונה

קונים דג סלמון פילה או פרוסות ,מפשירים.

לוקחים את החתיכה מורחים אלה המון מלח ,שמים לשקית אוכל ,קושרים ומכניסים למקרר. בסעודה שלישית זה קבר מוכן וטעים (אם עושים ביום שישי)

שאלה זריזה לגבי קציצות בשלבי הכנה!דינה ל.

בא לי להוסיף להן משהו.

כרגע יש בהן שום, בצל מטוגן וקטשופ חריף לטעם.

הבית שלנו לא משתמש כ"כ בעשבי תיבול ותבלינים וכאלה (אשכנזים שמרנים )

סלרי מוסיף? ופטרוזיליה?

אודע על העשרה

ועוד שאלה, על קצפת לעוגת גבינה אפויהדינה ל.

איך מקציפים, באיזה קצב? לאט לאט ואז יותר מהר? או ישר מהר?

כי לא הלך ליבפעם הראשונה... היא בכלל לא גבוהה ויציבה!

מתחילים במהירות איטית ולאט לאט-משה ר-
מגבירים עד למהירות הגבוהה ביותר.
כן.. פטרוזיליה וסלרי מוסיף המון!!MOTEK
סלרי- איך בדיוק? לרגד? לחתוך? לבשל קודם?דינה ל.
כוסברה/פטרוזיליה, תפ"א מגורד- בתוכן..~א.ל
בסוף הוספתי פטרוזיליה טריהדינה ל.
אך אשמח לקבל רעיונות + הנחיות להלאה
לרוטב?~א.ל
תגרדי בטטה, את יכולה להוסיף גם בורגול או-משה ר-
קוסקוס זה עושה את הקציצות רכות מאד ומוסיף גם לטעם.
אפשר גם להוסיף מעט סילאן לתערובת..
תודה באמת אין לי מה לעשות עם בורגולדינה ל.
יש לניקי ב מתכון מעולה לקציצות! שווה לבדוק!רסיסי לילה..אחרונה