מכירים? אוכל לילדים.dvorayo
עשיתי את זה פעםחילזון 123
מספגטי מלא ועם רוטב עגבניות.
יצא נחמד מאד.
מגניב!זכיתי
פשוט מכניסים את זה ומבשלים?
מגניב!יוסלה קמצן (קדוש?)
אני הולך להשתמש ברעיון הזה....
ניראה כמו תולעיפפודינג111
מגניב!*חזרזיר*אחרונה
תודה על הרעיון...
אז לזה קוראים יצירתיות באוכל?
צ'או!
|מחפשת מתכון לרוטב טוב בדרך לביצוע|

שאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן בעניין פיתות:אלזה
אני מכינה באופן קבוע פיתות פלאפל רגילות כאלו, אבל יש לי איתן בעיה רצינית: לא יוצא לי כיס נורמלי! או שהוא יוצא עם דופן אחת ממש ממש דקה שנקרעת ברגע שנוגעים בה, או שיוצאת לו דופן דקה כזאת מכל צד והרבה "בשר" באמצע.
למה זה קורה לי? מה לעשות כדי שיצא טוב יותר? ניסיתי לעשות את הבצק יותר דביק- לא עזר, גם יותר קשה לא עזר. ניסיתי לתת התפחה קצת יותר ארוכה אחרי הרידוד- גם לא עזר.
מה הפתרון?
את יודעת איך מכינים פיתות במאפייה?יהודיה מא"י
מכינים כדורים עגולים
אופים אותם ככה, כדורים, בחום גבוה מאוד לזמן קצר
זה מה שיוצר את הפיתות
מה דעתך לנסות להכין לאפות במקום? מניחים מחברת הפוכה על הכיריים, ועל זה מכינים את הלאפות.
יש סיר גריל במיוחד לפיתות~א.ל
באמת הסיר גריל הכי טובזמר הפלוגות
אמנם יותר עבודה אבל שווה את ההשקעה...
אז ככה:אלזה
אני מכינה את הפיתות בגריל פיתות ערבי כזה. אני לא רוצה לאפות כי זה לפיתות עם שוקולד לילדים בגן, אבל עדיין רוצה להשאיר אופציה להכניס דברים קצת יותר "כבדים" מעבר לשוקולד.
נראה לי שאני פשוט אלך למאפיה הקרובה ואשאל בחוסר טאקט מושלם.
מנסיון השליחות בהודו ושליחותי באקוודור:חנצ'ואחרונה
ב"ה
קודם כל לאפות בערך ב 300 מעלות.
מלבד זאת, תנור שמתאים לפיצות שגופי החימום שלו מלעלה ולמטה קרובים יחסית למגש ובמרחק שווה יתנו
תוצאה יותר מאוזנת, אם גוף חימום עליון לדוגמא יותר רחוק אז החום לא אחיד ואז זה לא יפתח טוב...
באקוודור היה אופה שהכין לי פיתות. הוא כן חילק את הבצק לעיגולים ורידד אותם, חיכה עשר דקות או רבע שעה, ואז היה מכניס לתנור חם מאוד והפיתות יצאו מושלמות!
רק מה, התנור היה על גז... והחום גבוהה מאוד.
מקווה שעזרתי לך עם הידע שלי מעט...
מתכונים לאופה לחם.פודינג111
א. אשמח לקבל מתכונים מומלצים
ב. כשכתוב במתכון שבחוברת מרגרינה, אפשר להמיר את זה בשמן?
תודה
אני עושה ככהיהודיה מא"י
כוס מים
2/3 כפית מלח
קצת שמן
3 כוסות קמח
2/3 כף שמרים יבשים
בתוכנית הרגילה, וגיוונים בתבלינים וכו'
בדר"כ אני עושה כמות וחצי (שזה 600 ג' קמח)
והרבה פעמים מחליפה כוס אחת בקמח מלא
אם רוצים לעשות רק קמח מלא, צריך לשים קצת יותר מים, ופחות קמח. קצת ניסוי וטעיה יעזרו לך לגלות את היחס הנכון בין קמח למים בקמח מלא מהסוג שאת משתמשת.
תודה רבה.
פודינג111
כמות שמרים מספיקה ל3 כוסות?
במתכונים המצורפים לחוברת כתוב 2 כפות שמרים על 3 כוסות...
אני בדר"כ עושה 4.5 כוסות קמחיהודיה מא"י
ושמה כף אחת, וזה מספיק
זה גם תואם את מה שאני שמה לבצק מקילו קמח - 2 כפות שמרים
תלוי גם במזג האויר. בשיא החורף כשהיה קפוא, שמתי יותר שמרים
אחותי מכינה באופה לחם לחמים ללא גלוטן לאחינית שליחנהלה החבדנקית
מצטערת לא היה מקום לשים בכותרת סימני פיסוק.
אם אתן רוצות מתכונים ללא גלטון באופה לחם.
תודה. הבנתיפודינג111
והלחם יוצא מספיק אוורירי?
הוראות לאופה הלחםכלנית1
כשאת אופה באופה הלחם, כדאי להקפיד על הסדר של החומרים כפי שהוא מופיע באופה. במיוחד כאשר עושים השהיה ורוצים שהתהליך יתחיל רק אחרי שעתיים, כדי שהלחם יהיה מוכן מוקדם בבוקר, או לארוחה מסויימת, אחרת, המגע המוקדם מדי בין חומרים יבשים ולחים עלול להזיק ולפגום בלחם.
אחרי שתצברי ניסיון תוכלי לשנות מעט את הכמויות, סוג הקמח, התוספות וכד', אבל תקפידי על הסדר!
תודה . חברות.פודינג111
יש למישי עוד מתכונים. אולי ללחם מתוק יותר?
כמוכ' אני שוב שואלת אם אפשר להמיר את ה1.5 כפות מרגרינה בשמן? ואם כן- בכמה?
פשוט תוסיפי סוכריהודיה מא"י
ואפשר גם כל מיני דברים טעימים כמו צימוקים, שוקולד צ'יפס וכו'
ואפשר להמיר בשמן, פשוט בקצת שמן
יהודיה- הכנתי את המתכון שלך היום. יצא מעולהפודינג111
לגבי התפיחה- הבצק לא תפח עד למעלה רק חצי מהקערה - נורמלי נכון?
כמה עשית?יהודיה מא"יאחרונה
3 כוסות או 4.5?
כשאני עושה 4.5 כוסות מגיע לי ממש עד החלון
3 כוסות יוצא שני שליש מהקערה בערך- לחם קוביה כזה...
ואם נורמלי או לא, העיקר שיצא טעים 
שאלה...זמר הפלוגות
אני באמצע להכין מוקפצים ואני מרגישה שזה מתוק מידי וחסר משהו בתיבול... רעיונות?
סויה כמובן. חומץ, חרדל, פלפל שחור גרוסתות
^^^ וגם זנגביל טחוןחילזון 123
לימון, שומשום, שמן זיתיוסלה קמצן (קדוש?)אחרונה
מתכונים לדג אמנון בבקשה!זכיתי
אם אפשר משהו פשוט. לא מטוגן.
תודה! 
מסדרים בתבניתיהודיה מא"י
טיפה שמן זית ותבלינים או למרוח מיונז מעורבב בתבלינים או למרוח רוטב פסטו, או לפזר בצל מטוגן ופטריות או ירקות בסגנון מוקפץ
ולתנור, כ10 דקות
יצא מעולה- תודה רבה!זכיתיאחרונה
מתכון מסבתא....יוסלה קמצן (קדוש?)
חומרים:
שלש דגי מושט חצויים
חופן כוסברה
שתי עגבניות בינוניות פרוסות
שלש שיני שום קצוצים
שש כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית פפריקה
חצי כפית גריל דג
חצי כפית כמון
לימון פרוס
פלפל גדול חתוך לרצועות
אופן ההכנה
שוטפים היטב את הדגים ומייבשים
פורסים את העגבניות על תבנית גדולה ומניחים מעל את הדג
בפנים הדג שים חצי מהכוסברה ומהשום
מעל הדג שמים את פרוסות הלימון והחצי השני מהכוסברה ומהשום
שמים מסביב לדג את הפלפל
יוצרים את השמן זית מעל הכול ומפזרים את התבלינים
אופים בתנור או בטוסטר אובן ב250 מעלות כ 40 דקות
מה אפשר להכין ליד ממולאים.???שולמית שלי
תלוי במה הם ממולאיםיהודיה מא"י
אורז בשר ועדשים..שולמית שלי
^^^…פופקוו
אם המילוי הוא אורז אז אפשר כל משרשמתי חוץ מאורז..

ואם המילוי הוא גם אורז וגם בשר- אז אורז זה אחלה
שמשי
תלוי בפרופורציות של מרכיבי המילוי...
קוסקוס גם יכול ללכת נראה לי, אבל לא ניסיתי אף פעם...
סלט או ירק מבושל (נגיד כמו שעועית)חילזון 123
^^^יהודיה מא"י
אם כי, אם המילוי הוא בעיקר אורז, כדאי לצרף גם מנה בשרית
אם המילוי הוא בעיקר בשר, כדאי לצרף גם תוספת פחמימה
אבל אם פחות או יותר שווה, אז אז סלט חי הולך יופי.
פירה עם בצלזמר הפלוגותאחרונה
צריכה רעיונות לטיבול לעל האש..-pnina-
*תיבול, בת'.רחלקה
פלפל שחור ומלח
לפרגית אפשר כמה טיפות של לימוןפופקוו
תבלין לסטייק ומלח, אם זה בשר בלי עורסיהרא.
חזה לדוג' אפשר להוסיף גם קצת שמן. בתאבון!!
הכי חשוב להוסיף את המלח בסוף הצלייה, ובבשר-משה ר-
יש לי מתכון מעולהיוסלה קמצן (קדוש?)אחרונה
מתאים לסטייק, קבב, חזה עוף, צלעות כבש וכנפיים
חומרים
רבע כוס שמן זית
כפית כמון
שתי כפיות תבלין לסטייק
כפית תבלין לשווארמה
כפית גריל עוף
כפית אבקת מרק בצל
חצי כפית אבקת שום
אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל החומרים
שמים בצלחת שטוחה ומטבילים את הבשרים הרצויים
מתכון לעוגת דגל ישראלמיסטר דום
6 ביצים מופרדות 2 כוסות קמח 1 כוס מיץ תפוזים 3/4 כוס שמן 1 אבקת אפייה 1 סוכר וניל 1.5 כוסות סוכר עם החלבון אתה מקציף כוס סוכר ועם החלבון סוכר שמן ואז שם את השאר
רוצים תמונה!!+mp8
מה שיצא לי..יצור .. =]
זה מושלם!!^ אתה עשית?!*בננית*
מהמם!!!שכוייח!!ג'ינג'ית מנמשת
מדהים!!!+mp8
יפה מאוד.פודינג111אחרונה
מה זה 30\56
אפשר להשוויץ?
רסיסי לילה..
ואווו, אפשר מתכוןיוסלה קמצן (קדוש?)
לי, לאתר ולכולם 
מהמםחנהלה החבדנקית
ואוו מגניב בטירוף! (:*בננית*
בטח, נראה מעולה!בין השורות
נראה ממש טוב... מה הבסיס?-משה ר-
הבסיס זה עוגה לטורט / עוגת ספוגרסיסי לילה..
בהצלחה..

מממ.. בדיוק ראיתי אחת כזאת היום!!....פטרוזילה=)
ממש פשוט להכנה
סליחה שאני שואלת-פודינג111
אבל איך חותכים כזו עוגה???
בין הגליליות. קצת מתפרק אבל עדיין טעים
רסיסי לילה..אחרונה
יש למישהי מתכון לקינוח מהיר, קליל וטעים???\ד.ל.ד
סלט פירות בג'לייוסלה קמצן (קדוש?)
שתי חבילות ג'לי בטעמים רצויים
שתי כוסות מים רותחים
כוס מים קרים
חצי כוס יין מתוק
חצי כוס ענבים ללא חרצנים חצויים
שתי בננות חתוכות לפרוסות
חצי חבילת תותים חצויים
חצי כוס אגוזים
אופן ההכנה
שמים את הג'לי בקערת זכוכית, יוצקים את המים הרותחים ומערבבים
מוסיפים את המים הקרים מצננים מעט ומוסיפים את היין
יוצקים רבע מהג'לי לתבנית זכוכית יפה ומסדרים יפה את הענבים
יוצקים עוד רבע מהג'לי ומסדרים שכבת בננות
יוצקים עוד רבע מהגלי ומסדרים שכבת תותים
יוצקים את שאר הג'לי ומפזרים מעל את האגוזים
לפני ההגשה טובלים את התבנית לכמה שניות במים חמים מעבירים סכין בין הג'לי
והופכים את הג'לי מעל צלחת הגשה בגודל מתאים
סופלה וגלידה מריצ'זמר הפלוגותאחרונה
צריכה רעיונות לארוחת צהריים ליום העצמאותזמר הפלוגות
חוץ מעל האש!
קוסקוס עם ירקות ובשר..-משה ר-
לא נכון הכי טעים אל האשמור היפה
תודה. בדיוק באתי לחפש את המתכון הזהחילזון 123
יש לי שאלה- לא מוסיפים נוזלים לתערובת?חילזון 123
זה לא יוצא מתפורר?
וחוץ מזה גיליתי שאחרי פסח לא קניתי כמון 
והחומוס כבר ממתין לי בהשריה...
ממש לאיהודיה מא"י
את המים שהחומוס צריך הוא כבר סופח עכשיו, בהשריה
אם תוסיפי מים, תצטרכי להוסיף קמח, ואז זה כבר לא יהיה פלאפל איכותי עשוי 100% חומוס (ותבלינים)
כשאני אופה את הפלאפל בתנור אני מוסיפה שמן לתערובת, אבל רק אחרי הטחינה.
בסדרמור היפה
כמה רעיונותשושנה29
פיצה, טוסט, צ'יפס, אפשר גם צ'יפס בתנור, שניצל תירס ואורז, נקניקיות פרווה,
אם לא נמאס לך מתפו"א מפסח-דינה ל.
אז פירה ובצל מטוגן,
עם ירקות מאודים/בתנור
ספגטי ברוטב
צ'יפסים
לדעתי זה זמן לארוחה עממית פשוטה 
תודה, איך מכינים ירקות מאודים בתנור?זמר הפלוגות
אידוי זה בסיר
דינה ל.
והאמת, אין לי שמץ... מעולם לא התנסיתי בזה.
[בתנור- לפרוס אותם, קצת שמן זית מלח ופלפל. אולי לאנשים אחרים כאן יהיו תוספות של עלים מעלים שונים לתיבול...]
ירקות מאודים בסיר מכינים כך:פופקוו
בסיר התחתון שמים מים, בסיר שמעליו( זה סיר עם חורים כאלה לכניסת האדים) שמים את הירקות ומלח. מכסים ועד שהירקות מתרככים בערך שלושת רבעי שעה-שעה..

צודקתמור היפה
מנגל ופלאפלחנהלה החבדנקית
אידוי חלקי, בתנורסיהרא.אחרונה
פורסים את הירקות הרצויים בתבנית תנור, תיבול לפי הטעם (הולך סוף הדרך עם שמן זית+לימון+אורגנו)
שמים בתבנית על נייר אפייה ומעל הירקות שמים נייר אפייה נוסף וכך נוצר מין כיסוי לירקות שמחזיר את האדים חזרה לירקות
זה לא אידוי מלא אבל תכלס' זה יותר קל מבסיר.. ויוצא מאוד טעים.
למשהי יש רעיון לתחליף לרוטב סויה למוקפצים?זמר הפלוגות
אפשר לשים קצת סילאןיהודיה מא"י
זה כמובן לא אותו הדבר, אבל יוצא טוב
רוטב צ'ילי מוסיף.דניאל!!
אבקת מרק עוף+mp8אחרונה
אפשר מתכון טוב לפיצה?זמר הפלוגות
באתר של חברת שימרית יש מתכון מעולהאיזה טוב ה'!!!!
לי יש מתכון קל ופשוטאמא...
2 1/2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
4 כפות שמן
250 ג' גבינה לבנה
גביע לבן
לערבב את כל החומרים ללוש ולשטח בתבנית (זה יוצא רטוב ונדבק...)
לערבב: רסק עגבניות, שמן זית, מים ותבלינים ולשפוך על הבצק
מלמעלה לפזר גבינה צהובה וכמובן- תוספות אם רוצים
ולתנור...
בעיני, אין על בצק שמרים איכותי לפיצהיהודיה מא"י
3 כוסות קמח
כפית מלח
כף שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
כפית סוכר
חצי כוס מים, חצי כוס חלב (ולרוב, רק מים כי אני עושה את הבצק באופה לחם והוא פרווה)
לשים את הבצק היטב. כששמים את החומרים קערה נזהרים שהשמרים לא יבואו במגע ישיר עם המלח
מניחים לנוח 20 דקות
בצל קטן
עגבניה
2 שיני שום
רסק עגבניות
שמן זית
תבלינים
מערבבים במעבד מזון לרוטב אחיד
מניחים על משטח העבודה נייר אפייה
מניחים במרכז כמה חופנים של קוואקר, אפשר להוסיף גם דברים כמו שומשום, פשתן, קצח, גרעיני חמניה וכו'
מניחים את הבצק על הקוואקר, ומהדקים שהקוואקר ידבק.
בעזרת הידיים מרדדים לעיגול גדול
מורחים את הרוטב, ומעל תוספות וגבנ"ץ
מושחים את את השוליים בחמאה או שמן זית
מעבירים לרשת תנור, או לתבנית אם לא רוצים לאפות ישירות על הרשת
אופים בתנור עד שהגבינה מזהיבה
אפשר..יעל מהדרוםאחרונה
לק"י
קילו קמח
2 כפות שמרים
חצי כוס שמן
2 כפות סוכר
2.5+ כוסות מים פושרים
-ללוש הכל, ואז להוסיף כף מלח (ה'אמת היא, שאני לשה את המלח עם שאר החומרים, ויוצא לי טוב).
-להתפיח כשעה.
קינוח פרוה שווה למנגל..הקולה טובה
אני צריכה רעיון לקינוח שווה (אבל באמת שווה!) ופרווה, שלא צריך מקרר ויוכל להחזיק מעמד יומיים- שלושה (כי אנחנו נוסעים בשני בלילה וצריכים את זה לשלישי בערב..)
עדיף בלי קצפת ריץ'- אבל יש לכם משהו שווה באמת אז אפשר עם 
פונדו!עוגי?!
אננסיהודיה מא"י
בכלל מנגל זאת בדר"כ ארוחה כבדה מאוד, שאחריה מתאים מאוד קינוח פירות קליל
רעיון אדיר -ז'וז'ואית
אבל זה רק למשוגעים לדבר..
תקנו בננות.
תקנו שוקולד מריר.
אחרי שתורידו את הבשרים מהמנגל - קחו בננה, תחרצו אותה לכל אורכה (עם הקליפה). תדחפו פנימה קוביות שוקולד. תסגרו את הבננה, תעטפו בנייר כסף - ו - הופ! למנגל הלוהט!
2 דק' - וזה הופך למעדן בננה-שוקולד חם ונמס
בטעם הכי איכותי והכי אותנטי שיכול להיות!
אוכלים עם כפית, הקליפה כמו כלי שאוסף את המעדן הזה
את מהמשוגעים לדבר? אם כן אני באה אלייך למנגל
אביוס
מרשמלו!
מה צריך יותר מזה?דינה ל.
סתם. תכלס זה פלסטיק מומס... גועל נפש.
אני בעד הבננה המשוקלדת שהציעו כאן. וזה בכלל לא כ-ז-א-ת טירחה!
דווקא מרשמלו זה ממש לא פלסטיק מומסיהודיה מא"יאחרונה
זה סוכר (שחסרונותיו לא שנויים במחלקות, אבל זה בכל זאת לא פלסטיק מומס...)
וג'לטין, שהוא מוצר בעל ערך תזונתי גבוה מאוד (חלבון טהור)
מתכון דחוף...מירי ט.
לעוף מעניין..לא רגיל.
פעם היה לי איזה מתכון לעוף עם חמאת בוטנים..(אני יודעת שזה נשמע לא קשור) אבל באמת טעים.
משהו בסגנון?.. מישהו?
עוף בדבש וירקות שורש?~א.ל
יש אצל ניקי ב..

מה דעתך על רצועות עוף ברוטב לבן?יהודיה מא"י
נהה..הסתדרתי
אבל תודה
מירי ט.
חיפשתי באתר מתכונים של חיים כהן..אחלה אתר, אגב.
יש מתכון מעולה לעוף בחמאת בוטנים בספר בישולהמירימי
אשמח למתכוןגליה...
של הרוטב הלבן.
אמא שלי עושה מעין בשמל, אשמח למשהו מסודר!
מעין רוטב בשמל זה בדיוק מה שאני עושהיהודיה מא"י
מבשלים את העוף במים. הכי טוב להשתמש בעוף שלם או בחזה עוף עם העצמות.
כשהעוף מבושל, מוציאים אותו מהמים, ומפרקים עוד מהעצמות למעין חוטים או מקלות קטנים
בסיר אחר, מחממים מרגרינה עד שתמס (לעוף שלם בערך 50 ג')
מוסיפים 2-3 כפות קמח, מערבבים ומחכים שיקציף
מוסיפים מהמים של הבישול של העוף - כוס וחצי עד שתיים. אפשר במקום לשים ריצ' לא מתוק. זה יוצא טעים יותר
מתבלים בשום, פלפל לבן ומלח. אפשר להוסיף גם אגוז מוסקט ופטרוזליה או אורגנו
מבשלים תוך כדי ערבוב עד להסמכה
מערבבים את העוף עם הרוטב
מומלץ להגיש עם פירה ושעועית ירוקה
עוף סוף הדרךאאאבבבגגגדדד
שמים בתנור כרעיים למשך חצי שעה - 200 מעלות, כדי שיפרישו נוזלים. אח"כ יוצקים עליהם כוס וחצי מיץ תפוזים טבעי+ 3 כפות אבקת מרק בצל. אופים כשעה וחצי עד להשחמה.
משהו מדהים!!
עוף בקפה...עוד כינויאחרונה
מתכון מהאתר של ניקי ב.
עשינו בשבת שעברה
יצא טעים לדעת גדולים וקטנים - מומלץ!
זיגוג לבן לעוגהציפור
האם מישהי יודעת איך אפשר להכין זיגוג לבן לעוגה (קרם) ללא מרגרינה וללא קצפת. (אני יודעת שיש אפשרות של משהו עם אבקת סוכר אך לא סגורה על איך עושים זאת במדויק)
אודה לרעיונות...
זה מאוד פשוטיהודיה מא"י
מערבבים אבקת סוכר עם מעט מים או חלב עד לקבלת מרקם סמיך
כדאי להוסיף חומרי טעם כמו וניל או להחליף חלק מהמים במיץ לימון (אבל לא חלב, מיץ לימון מפרק חלב)
מורחים על העוגה בעודה חמה, זה מתקשה אח"כ.
שימי לב זה זיגוג לא קרם.
אפשר לשים על זה סוכריות או שזה לא יידבק?ציפור
אפשריהודיה מא"יאחרונה
אבל מיד, לפני שזה מתקשה.
לסוכריות זה אפילו עדיף מקצפת, כי הצבע של הסוכריות נמס לקצפת.
אתגר רציני!קינמונית
בהריון מתקדם, צריכה אוכל נורמלי ודל בסוכר,
ללא מקרר(!!!) כי עברנו דירה ועדיין אין, וללא גז..
יש תנור ומיקרו, אז משו שיכול להשמר בחוץ עדיף, כי לא בא לי להכין כל פעם טיפ-טיפה, במיוחד עם כל הבלגן מסביב כעת...
תודה רבה מראש!
תבורכו!
פירה בקופסא, קוסקוס בשקית שמכינים עם מים חםפופקוו
קרקר לחמית עם טחינה גולמית,פלספניתאחרונה
בעזהי"ת
תפוח עץ במיקרוגל- יש טוענים שזה טעים
בטטות במיקרוגל
אורז גם אפשר לבשל במיקרוגל..
בורגול...abc
נחספתי לאחרונה למאכל הזה,
מהו בעצם? פחממה? קיטניות?
איך מבשלים? כתוספת? סלט? מה עושים איתו?
תודהההה
בורגול עשוי מחיטהיהודיה מא"י
מאוד בריא.עשיר בברזלפודינג111
משרים אותו במים רותחים עד שהוא מתבשל.
אני מוספיה לזה כל מיני סוגי עלים וגמבה וגזר. כל הירקות שיש בבית זורמים עם זה..
וכמובן לתבל בהמון לימון מלח וקצת שמן
אוכלים את זה חם או קר?abc
מישהי אמרה לי לבשל כמו פתיתים זה תופס? ילדים ירגישו בהבדל?
אפשר לאכול אותו חם, מבושל כמו פתיתיםלימונית
זה לא אותו דבר, הם ירגישו בהבדל, אבל יש הרבה ילדים שאוהבים את זה.
אפשר גם קר ולהכין מזה סלט עם כל מיני ירקות.
אני יותר אוהבת חם מאשר סלט בורגול, אבל תנסי ותראי מה אתם אוהבים.
את המתכון שלי קר.פודינג111
יש כמה דרכים לאכול אותויוסלה קמצן (קדוש?)
אחד מהם זה בסלט:
חומרים
רבע קילו בורגול
שלש ראשי בצל ירוק
חצי חבילת כוסברה
שתי שיני שום
גמבה חתוכה לקוביות קטנות
מאה גרם חמוציות
שלוש כפות שמן זית
כף רוטב סויה
רבע כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
משרים בקערה עם מים רותחים 5 דקות ומסננים
מערבבים היטב עם שאר החומרים ומגישים קר
מקור ועוד מתכונים
בורגול מתכון קל טעים ומהיר!פופקוו
לערבב לחכות לרתיחה ולהנמיך את האש תוך 10 דקות גג רבע שעה מוכן.
ממש טעים, אפשר להוסיף ליד בצלחת שניצל וסלט וזה אחלה ארוחה!!
אני ממש אוהבת סלט בורגול קר זה מעולהחנהלה החבדנקית
אנחנו אוכלים אותו ככה:הקולה טובהאחרונה
מבשלים כמו פתיתים, חצי כוס מין מחליפים בחצי כוס מיץ לימון.
מל"פ, המון כוסברה (אפשר גם טריה) וקצת כמון.
מורידים מהאש ומוסיפים עגבינה חתוכה ואפשר גם זיתים. אוכלים חם או קר..
אנחנו גם אוכלים אותו כתוספת לעוף\דגים עם המון רוטב, ואפשר גם לשים בחמין.
יום העצמאות מתקרב.. על האש..מסילת ישרים
שלום,
אשמח לרעיונות איזה בשר ואיך מכיינים בעל אש..
תודה מראש ורק טוב..
הנה דוגמה קטנהיוסלה קמצן (קדוש?)
סטייק אנטריקוט במרינדה (משרה)
חומרים
כ4 נתחי סטייק אנטריקוט
להשרייה
כ4 כפות דבש
לימון סחוט
חצי כוס יין לבן יבש
כף סוכר
מלח גס ופלפל שחור גס לפי הטעם
אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל החומרים
משרים בהם את הסטייקים שעתיים כשמידי פעם הופכים אותם
שמים על המנגל שגחליו בשיא חומם
חזה עוף במרינדהח.צ.גנטאחרונה
המרינדה:
שמן
פפריקה
מלח
פפלפל
וקצת צילי מתוק
אפשר להשרות גם פרגיות
מה אפשר לעשות מעוף טחון חוץ מקציצות???msglsh
הבו לי רעיונות!
תודה.
הרבה דבריםיוסלה קמצן (קדוש?)
לדוגמה:
כופתאות תפו"א
ובמקום הבשר טחון שמים עוף טחון
חומרים
לכופתאות
חמש תפוחי אדמה
שתי כפות קמח
כפית מלח
למילוי
רבע קילו בשר טחון
בצל גדול קצוץ דק
צרור כוסברה קצוץ
צרור פטרוזליה חתוך דק
צרור שמיר קצוץ דק
מעט בזיליקום
פירורי לחם
אופן ההכנה
מבשלים חצי בישול את התפו"א ומרסקים לפירה
מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים היטב
לוקחים כף גדושה מהתערובת ומשטחים לעיגול שטוח
מטגנים את הבצל ומערבבים היטב עם שאר חומרי המילוי
שמים כף מחוקה מהתערובת בכל עיגול שטוח וסוגרים
מגלגלים את הכופתאות בתוך הפרורי לחם ומטגנים בשמן עמוק
פלפל / כרוב / בצל ממולא ..ג'ינג'ית מנמשת
בורקס בשר - מבצק עלים או בצק פילו
בולונזיעל מהדרום
מה זה?msglsh
בשר טחון ברוטב עגבניותיהודיה מא"י
משמש לרוב כרוטב לפסטה
יש מתכון?msglsh
בפשטותיהודיה מא"יאחרונה
מחממים שמן בסיר
מטגנים בצל עד שיהיה שקוף
מוסיפים את הבשר הטחון
מערבבים-מפוררים במזלג, עד שכל הבשר משנה את צבעו
מוסיפים רסק עגבניות, מים תבלינים
מבשלים במשך רבע שעה לפחות, ורצוי שהרבה יותר - 40 דקות +
הרוטב עצמו צריך להיות סמיך.
אפשר להוסיף ירקות - למשל גזר מגורד (במיוחד מתאים)
ואם אין זמן אפשר פשוט לשים הכל בסיר ולבשל...
דרוש מתכון מנצח לחלות.בין השורות
כל מי שרושם פה מתכון- תבוא עליו הברכה. 
מתכון לחלותנעם ה
1 ק"ג קמח
1/2 כוס סוכר(אני שמה יותר)
1/2 כוס שמן
3 כוסות מים פושרים
כפית מלח
ובסוף
כף שמרים יבשים
החלות שלי-זכיתי
שמים בקערה
2 כפות מלח
2 קילו קמח (אני משתמשת בקמח מלא 70 אחוז ולכן יש יותר מים
באמצע של הקמח עושים שקע קטן. שמים בו
5 כפות סוכר
2 כפות שמרים
לא מערבבים.
מעל זה שופכים מים פושרים(אני לא מודדת- בערך 4 כוסות) ומחכים כ 10 דקות עד שמתחיל לתסוס,
אח"כ מתחילים ללוש ומוסיפים עוד מים לפי הצורך. בסוף בסוף כשהבצק כבר כמעט מוכן מוסיפים שמן- לא יותר מרבע כוס
חלות רכות ואווריריות!!פודינג111
4 כפות שמרים
3\4 כוס סוכר
חצי כוס מים פושרים
להשרות 7 דקות
לנפות מעל הנ"ל 2 ק"ג קמח, ליצור "גומחה" ולשים בה כפית מלח,
לשפוך בין 5-6 כוסות מים
לקראת הסוף להוסיף חצי כוס שמן
להתפיח פעמים
אני עושה..אסור להתייאש
2 כפות שמרים יבשים
מעט סוכר
מערבבת ומוסיפה כוס מים חממים ומתפיחה..
מוסיפה עוד כוס מים חמימים
כוס סוכר
ו2 כפות לפחות שמן (אני תמיד גולשת כי הרבה שמן בחלה זה סגולה לפרנסה טובה
)
מערבבת
ומוסיפה 1 ק"ג קמח
עושה גומה ושמה 2 כפות מלח מערבבת טיפה בתוך הקמח
ולשה...
ב"הצלחה...
אני מכינהע.מ
את המתכון "חלת שבת מתוקה" מתוך הספר "לקראת חלה" של שירה וינר ואילת יפרח.
אני מכינה את החלות האלה כמעט כל שבת, והרבה פעמים גם חילקנו אותן כמתנת שבת, וקיבלנו עליהן מחמאות מכולם.
הרבה זמן חיפשתי את המתכון המושלם לחלות וניסיתי הרבה מתכונים, אבל המכון הזה לדעתי מנצח, והוא שבה את ליבי ואת לב כל מי שטעם אותו. ממליצה בחום!
לשש חלות:
2 ק"ג קמח לבן
2 כפות מלח
4 כפות שמרים יבשים
2-1.5 כוסות סוכר (לפי הטעם. אני שמה כוס אחת כשאני מכינה חצי כמות)
4 כוסות מים חמימים
2 ביצים
2/3 כוס שמן
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
לזיגוג:
3/4 כוס מים רותחים
5 כפות סוכר
- שמים את הקמח בקערה גדולה ומערבבים אותו עם המלח.
- מוסיפים את השמרים, הסוכר והמים, ולאחר מכן את הביצים והשמן. לשים את התערובת היטב כחמש דקות. אם הבצק דביק, אפשר להוסיף לו מעט קמח, וללוש בידיים משומנות. הבצק צריך להיות חלק ורך מאוד, אך כזה שמאפשר לעבוד איתו.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת מטבח נקייה, ומניחים לתפיחה במקום חמים, במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. (אני אוהבת לשמן את הבצק טיפה לפני שאני מכסה אותו, כי זה שומר עליו שלא יתייבש).
- מפרישים חלה, במקרה ועשית את הכמות הנ"ל.
- לשים את הבצק דקות מספר על משטח מקומח ויוצרים ממנו את החלות בצורה הרצויה. מומלץ לשמן מעט את הידיים מאחר והבצק רך מאוד.
- שמים את החלות בתבנית, מורחים עליהן ביצה טרופה (אני ממליצה להשתמש רק בחלמון ולערבב אותו עם טיפונת מים. כשמורחים את כל הביצה, גם עם החלבון, הציפוי יוצא קצת עבה מידי ולפעמים אפילו טיפה "חביתי". החלמון עם המים נותן לחלות ברק יפה יותר לטעמי) ומפזרים עליהן שומשום. מכסים, ומניחים לתפיחה נוספת במקום חמים, במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. בינתיים מחממים תנור לחום בינוני-גבוה.
- אופים עד שהחלות מקבלות גוון חום כהה.
כשנראה שהחלות כמעט מוכנות, מכינים את הזיגוג: ממיסים את הסוכר במים רותחים, מוציאים את החלות מן התנור ומיד מערים עליהן בכף את הזיגוג הרותח. מוציאים את החלות מן התבנית כדי שהתחתית שלהן לא תירטב מהזיגוג, ומצננים על רשת.
בהצלחה!
תודה רבה לכולכן!בין השורות
הסוד הוא (יש פה גם מתכון היכנסו)mshlomo
הסוד הוא:
קודם ללוש כל את כל המצרכים לא כולל השמן! ורק אחר כך להוסיף את השמן וללוש שוב.
דבר נוסף-ללוש הרבה!
וכן, כדי שהחלה תהיה טעימה ולא תתפורר (במיוחד למי שאופה עם קמח מלא): לשים הרבה שמן.
המתכון:
קילו קמח
כפית מלח
חצי כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים (אלו שנמכרים באריזת ואקום)
עבור קמח לבן: 3-3.5 כוסות מים
עבור קמח מלא: 3.5-4 כוסות מים
ללוש הכל
ואחר כך להוסיף: 3/4 כוס שמן
לתת לזה לתפוח.
אני בכוונה לא כותבת כמה זמן תפיחה כי זה תלוי בתקופה (קיץ/חורף), במיקום(לחות וכו'), בטמפ' החדר וכו'
ובקיצור להסתכל בעיניים שזה מתנפח. ללוש שוב ולתת עוד קצת לתפוח ואז לעשות צורות (צמה /שבלול וכו')
אפשר לשים ביצה ושומשום
לאפות 180 מעלות 20-25 דקות (תלוי בחום התנור) לא יותר!
שיהיה המון בהצלחה ובתיאבון.
יש לי מתכון באמת מנצח, את חייבת לנסות!*בננית*
היום הכנתי אותו, וזה המתכון הקבוע בבית.. כל האורחים תמיד מתלהבים (כולל הבני דודים הלא כלכך אכלנים
)
הרגע יצאו מהתנור (-;
הן מאוד קלות להכנה בנטו, אבל לוקחות קצת זמן בתפיחה וכו'..
ברוטו לוקח להכין אותן בערך 3 שעות.. נטו חצי שעה.
יוצא בערך 4 חלות בינוניות.
אז ככה-
מצרכים:
1 קילו קמח
קוביית שמרים
6 כפות סוכר (אני נדיבה ושמה לפעמים גם 8-9.. הן טעימות יותר ככה
)
כפית מלח
קצת מים רותחים (הסבר בהמשך)
חצי כוס שמן
3 כוסות מים
*כוס חד"פ (עם דגש על החד פעמית - זה גודל מסויים)*
ביצה ושומשום למריחה על החלות.
אופן ההכנה:
1. לוקחים את הכוס החד"פ ומכניסית לתוכה רבע כוס מים רותחים (או קצת יותר מרבע), וממלאים (עד החצי של הכוס) את השאר במים פושרים.
2. מכניסית לתוך המים חצי כפית סוכר, וחצי כפית קמח, ואת קוביית השמרים.
3. מחכים עם הכוס כעשר דקות, עד שהשמרים תוססים (רואים אותם עושים סוג של קצף למעלה. המלצה שלי - לערבב קצת את השמרים כשאת שמה אותם ואז זה לוקח פחות מ-10 דקות.. שימי ♥: להשגיח על השמרים, כי אם הם יהיו יותר מדי זמן בכוס - לחלות יהיה טעם חזק של שמרים)
4. תוך כדי שהשמרים תוססים, לשים כפית מלח בקערה, קילו קמח, ואת הסוכר.
5. כשהשמרים תוססים מוסיפים אותם לתוך הקערה עם הקמח.
6. ממלאים את הכוס הריקה (שבה היו השמרים) ב-3 כוסות מים ושופכים לתוך העיסה.
7. מוסיפים רבע כוס שמן ומערבליםבמיקסר/לשִׁים ביד. (את רבע הכוס האחרת של השמן אני ממליצה להוסיף לאחר הלישה - הן יוצאות יותר טוב ככה).
8. מכסים בשקית ניילון או במגבת (אני עושה עם שקית) וממתינים שעה וחצי לתפיחה.
9. לאחר שהחלות תפחו, מחלקים את הבצק ל-3-4 חלקים ומעגלית לצורת עיגול (הבצק דביק קצת. לכן עדיף לעשות צורות פשוטות..)
שימי לב לא לשים יותר מחצי מהבצק בתבנית תנור גדולה אחת. כי הן תופחות עוד.
10. ממתינים עוד 40 דקות, מחממים את התנור ל-180 מעלות, לאחר ה-40 דקות מורחים ביצה ומפזרים שומשום (לבחירה).
11. אופים 20 דקות.
בתיאבון ושבת שלום!!
את חייבת לנסות את זה.. פירטתי כמה שיכולתי. את יכולה לפנות אלי באישי ולשאול מה שלא מובן (:
נ.ב. עצה קטנה - אחרי כחצי שעה לאחר האפייה (כשהן קצת מתקררות) מומלץ לעטוף אותן היטב בניילון נצמד. ככה הן שומרות על הטריות. דרך אגב, בהקפאה (אם הן עטופות היטב) הן נשמרות מעולה וטרי גם לאחר חודש ואפילו יותר!!
תודה לך!בין השורות
אני לא אופה כ"כ הרבה חלות,
אבל כשאאפה בעז"ה אנסה.
בכיף! בהצלחה רבה (:*בננית*
זה ארוך רק בגלל שפירטתי, אבל זה ממש קל (-;
שבת שלום!
מתכון מומלץיסכה-האחרונה
חלות זה דבר מדהים!!!
להלן מתכון..
קילו קמח
5-8 כפות סוכר
2.5 כוסות מים חמימים
2 כפות שמרים
כף מלח
1/2 כוס שמן
לערבב קמח עם מלח להוסיף את כל שאר המצרכים חוץ מהשמן וללוש עד שמתקבל בצק די קשיח
להוסיף את השמן וללוש הרבה עד שמתאחד עם הבצק
איך לבדוק שהבצק נילש מספיק?
- לוקחים חתיכה מהבצק ומנסים בעדינות למתוח אותה אם אין קרעים אז הבצק מוכן אם יש אז צריך ללוש עוד קצת עם הזמן כבר יודעים לבד מתי הבצק טוב
משמנים בצק וקערת התפחה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (בנילון סגור)
מניחים את הבצק על משטח עבודה ומחלקים אותו לארבע עבור חלות בינוניות או לשתים עבור חלות גדולות(חלה גדולה לסעודה עם 7 סועדים ויותר)
יוצרים צורות אני אופה בתבניות אובליות לחלה (נון סטיק) זה יוצא גן-עדן
אצלנו מעדיפים את החלות בתבנית מאשר סתם כך. המרקם יוצא אחרת...
מתפיחים מורחים ביצה ומחניסים 10 ד' לתנור שחומם ל200 מעלות ואחכ' עוד חצי שעה ב180 מעלות
כמובן משך זמן אפיה תלוי בגודל החלה.
ניתן לבדוק חלה ע"י הקשה על תחתית החלה אם היא משמיעה קול חלול היא מוכנה... בתאבון =)


