שרשור חדש
מה אפשר להכין מ 3 חלמונים (הצהוב של הביצה) ??מרים*

הייתי צריכה לאיזה מתכון רק את החלבונים

 

תודה לכם..

יש אולי מתכון של עוגיות אבל קליל..?

אוכל להוסיף עוד ביצה\חלמון אם צריך

אפשר שקשוקה אם בא לך..יהיה טוב
בצק פריך הולך טוב רק עם חלמוניםיהודיה מא"י

ואפשר גם למרוח על החלה בקום ביצה שלמה רק את החלמונים

גם לקרם פטיסייר משתמשים רק בחלמונים

ציפוי לשניצליםזמר הפלוגות
יש לי עוגת חלמונים[עם 4 חלמונים..]נדנדה כתומה.

היא יוצאת עוגה לבנה פשוטה... טעימה

 

רוצה?

הקרם לימון בעוגה למטה עשוי מחלמונים..-משה ר-
תודה לכולכםמרים*

הכי יעיל למרוח את הביצה על חלות...

שבת שלום ובישולים מהנים!!

או שניצלים... שטובלים בביצה קודם ואז בציפוי...אסור להתייאש
חביתה, ביצת עין, קרפzmil
חחחחחח גם לי זה קרה השבוע הכנתי עוגת שוקולד..זורוגורו

הכנתי חביתת חלמונים

יצא לא משו..

אפשר עוגת שוקולד חמהאמת ותמים

 

לעוגת שוקולד חמה צריך הרבה חלמונים,

אפשר להקפיא אותה חודש/ שבוע במקרר

 

אז אם נשארו חלמונים,

כדאי לעשות עוגה לשבת...

יש לניקי ב סעיף בדיוק על זה..~א.ל
אלפחורס! יש לי מתכון מדהים מדהים מדהים...רסיסי לילה..אחרונה
שאלת בצק שמריםטוזי

אני רוצה להכין חלות וכמובן להפריש חלה.

 

מחלק מהבצק אני רוצה להכין עוגות שמרים.

 

יש דרך לעשות את זה עם אותו בצק?

 

תודה!

מקפיצה..טוזי
אני חושבת שכןשומרת סוד

רק צריך לבדוק הלכתית שלא צריך לברך על הבצק המוציא...

 

ברור שאפשר..ניצנית

אם תעשי את החלות קצת מתוקות (6 כפות סוכר) אז הם יכולות להתאים לגמרי לבצק לעוגת שמרים!

אמא שלי עושה את הבצק של העוגה שמרים בדיוק כמו של לחם ויוצא לך סווווווווף!!

אני עושה את זה לפעמיםיהודיה מא"י

דואגת לעשות את המילוי מתוק ועשיר

ולזגג אח"כ עם הרבה סירופ סוכר (ולפעמים אני מרמה בקטע הזה ובמקום להכין סירופ סוכר אמיתי אני פשוט מערבבת סוכר עם מים רותחים)

יוצא מצויין

 

אפשרות אחרת היא להכין שני בצקים שונים, ולהניח ביחד ואז להפריש חלה

בקשר להפרשה...התנערי מעפר

אם דואגים לכך ששני סוגי הבצק לא יתערבבו יחד אז אסור לאחד אותם ולהפריש משניהם ביחד.

מותר להפריש חלה מצרוף של שני בצקים דומים!!!!!!!!!!זכיתי

מספיק שהם נמצאים על השיש בשתי קערות נפרדות ואז הם מתחייבים בהפרשת חלה. ויש נוהגים לכסות במגבת אחת את שניהם ביחד.

ויש רבנים (פרטים באישי) שמחמירים ואומרים שאפילו המקפיא מקיף!. ז"א שאם יש לך במקפיא הרבה עוגות/עוגיות/מאפים שונים וכו, שנאפו בהזדמנויות שונות- עצם זה שהם נמצאים ביחד במקפיא מחייב את כולם בהפרשת חלה!!!!!!

 

כמובן שפה זה לא המקום לפסיקת הלכה. כתבתי כדי לתקן ולהזהיר ממכשול.

אני גם יודעת שמותר להפריש חלהציליגילימימיאחרונה

רק משני סוגי בצקים שלא אכפת לך אם הם יתערבבו...

אחרי מה שקראתי מתערער לי הביטחון.

מציעה לבדוק.

נפלה טעות*חזרזיר*

ובמקום 2 בקבוקי תמצית וניל,
קנו 2 בקבוקי תמצית רום.

 

כאחראית על עניין העוגות בבית,

שאלו אותי - מה עושים עם הדבר הזה?

וואלה, אין לי שמץ.

 

יש למישהו רעיון? (חוץ מכדורי שוקולד..)

בסירופ, כמובן שמעט מאד למה זה חזק טילים, תשאלי-משה ר-

את עקיבא (אם הוא זוכר)

רוטב שוקולד..

אפשר להוסיף לעוגות וקרמים וכו'יהודיה מא"י

זה בסכ"ה גם כן תמצית טעם.

עוגת סברינה עושים עם רום.

אני שמה את זה בעוגת תפוזיםזמר הפלוגות

ואפשר גם במרק פירות

בעוגות ספוג..מקום בעולם

בין השכבות של הבצק לקרם..

אפשר בכל מאפה/קרם שיש בו שוקולדהתנערי מעפר

ובמיוחד בסופלה שוקולד - זה יוצא מצוין!

ואוו!*חזרזיר*אחרונה

תודה רבה רבה לכולכם!

עזרתם מאוד.

מתכון לפאי רועים, יש? תודה רבה!!עלה נעלה !!
מקפיצה.. זה מזה חשוב.. עלה נעלה !!
הנה:פלפלתיאחרונה

"לשים בתבנית שכבת פירה שכתבת בשר שכבת פירה לשים בתנור עד שמשחים למעלה"

ואת יכולה לחפש פה משהו יותר מדוייק לפי "פשטידת רועים" או משהו...

שאלה דחופה- בצק דביק!ג'נדס

מה עושים כשהבצק (לאפית חלות) דביק- ממש ממש- וגם אם לשים הרבה, וגם אם מוסיפים הרבה קמח- זה עדין דביק....

 

 

???

זה בסדר..~א.ל

מכירה כמה מתכונים כאלה שבד"כ הלחם יוצא רך מאוד .. תנסי לקמח או לשמן את הידיים

אבל שימנתי וקימחתיג'נדס

מלא! הכל נספג בעיסה, וזה חוזר לאותו מצב בדיוק!

 

ומה אני עושה עם זה שהוספתי כבר מלא קמח? לא ירגישו את הסוכר ששמתי בהתחלה.

 

עכשיו זה כבר אחרי תפיחה ראשונה, ושבאתי לקלוע- ראיתי שזה דביק ממש, אז החזרתי לתפיחה חוזרת אחרי עוד לישה...

אני יודעת שיש שמשאירים את זה במצב דביק דווקא~א.ל

כי זה יוצא טוב יותר

תרטיבי את הידיים, תיצרי צורה(כל שהיא) ותאפי..

זה לא אמור לצאת לא טוב.

ואפשר להוסיף דבש, כדי שתורגש המתיקות

איך הולך?~א.ל
ב"ה!!! יצאו מדהים!!!ג'נדס

תודה לך!!

 

ולה'

מקווה שאפית חלה בצורת מפתח..אני והוא

זה מיוחד לשבת זו

שמעתי על זה מעוד מקורג'נדס

אבל לא עשיתי את זה..

>>>-משה ר-אחרונה

בספר 'טעמי המנהגים' מוזכרת סגולה מיוחדת לפרנסה המתקיימת בשבת הקרובה- שבת אחרי פסח. המנהג הוא לאפות חלה בערב שבת בצורת מפתח- כאשר יש חלק שנוהגים לאפות את החלה בצורה רגילה כשהמפתח מוטמן בתוכה כשהוא עטוף. המנהג מובא בספרי חסידים, בראש וראשונה בספרו של האדמו"ר מאפטא רבי אברהם יהושע העשיל 'אוהב ישראל', על התורה, בפרשת שמיני ליקוטים. הוא כותב שם שמנהג ישראל מימים קדמונים לנקוב את החלות בשבת שלאחר הפסח במפתח (או במפתחות)

הטעם:
בספר יהושע (ה, יא) נאמר 'ויאכלו מעבור הארץ ממחרת הפסח מצות וקלוי בעצם היום הזה. וישבות המן ממחרת באכלם מעבר הארץ'. במלים אחרות אחרי שאכלו את המצות שנאפו מקמח תוצרת הארץ, ולא לחם שמימי המן, פסק המן לרדת, והתחילה הבעייה: הפרנסה מניין? בלשון חז'ל מדובר על 'מפתח של פרנסה' שנמצא בידי הקב'ה ולא מסרו לידי שליח (תענית ב ע'ב) ולכן נשתרבב המנהג אחרי הפסח לבקש את המפתח של פרנסה, כפי שבני ישראל ביקשו אז, אחרי הפסח, והחלות העשויות במפתח רומז לתפילה ובקשה זו.

טעם שני:
מדובר בספרי הקבלה על חמשים שערי בינה, שאדם מישראל הסופר ספירת העומר עובר בהם, או צריך לעבור בהם, עד הגיעו לשבועות שהוא השער החמישים, לכל שער יש מפתח, ונקיבת החלות במפתח בתחילת ימי הספירה, רומזים לשערי הבינה הללו.

איך מפחיתים מליחות מקנידעלך מלוחים מידי?מירימי
רעיונותי:1. לרסק ולהוסיף עוד שתי ביצים ולטגן כחביתה/ קציצות (אני לא בטוחה שזה מספיק יפחית). 2. אולי לבשל בסיר עם תפו"א?. אשמח לדעת על דרך פשוטה ובטוחה שהכדורי מלח האלה יהיו אכילים! תודה רבה!
להרתיח במים, כדי שחלק מהמלח יעבור למיםכלנית1
תודה רבה! הצעתך הועילה. בזכותך נמנע "בל תשחית"!מירימיאחרונה
צריכה רעיוןזמר הפלוגות

מה להכין לשבת כתוספת לקציצות דגים מטוגנות? חוץ מאורז

תפו"א ובטטות מבושלים/ בתנורהלליש
מתכון?זמר הפלוגות

אני עושה לפעמים אבל מרגישה אחרי זה שזה יצא מבולגן מידי...

חותכים,הללישאחרונה

שמים מעל שיני שום, עגבניות, מלח, זעתר, קצת יין, קצת שמן זית, על החום הכי גבוה- יוצא יאמי...

אפונה וגזר, שעועית צהובה~א.ל

מתכון: לטגן בצל עד שמזהיב

להוסיף את האפונה והגזר, או השעועית הצהובה

להוסיף עגבניה אחת מגורדת בפומפיה

מלח, פלפל שחור..

ולטכן במעט מים. להוסיף בעת הצורך..

(ממליצה לך להכניס לשם עוף כדי שהטעמים יהיו עשירים יותר)

ירקות מאודיםיוסלה קמצן (קדוש?)

חצי כרוב חתוך
ראש כרובית מופרד
דלעת חתוכה
גמבה חתוכה לרצועות
גזר חתוך דק לרצועות
שתי בטטות פרוסות
ראש שום
בצל מופרד לטבעות
שתי כפות שמן זית
כף מלח
כף גריל עוף
אופן ההכנה  
מסדרים את הכל בתבנית משומנת מפזרים את טבעות הבצל ויוצקים מעל את השמן זית ולאחר מכן מפזרים את המלח והגריל עוף מעל באופן שווה ואופים בתנור או בטוסטר אובן כחצי שעה בחום בינוני 
                                                                                           מקור

  
אתה יודעיהודיה מא"י

זה לא בדיוק ירקות מאודים

כדי שירקות יהיו מאודים צריך לבשל אותם באדי מים. עושים את זה בעזרת סיר אידוי

זה יותר ירקות אנטיפסטי

לא חשבתי על זהיוסלה קמצן (קדוש?)

ושאלה קטנה שמציקה לי הרבה זמן

מה הכוונה בדיוק אנטיפסטי 

ירקות בתנוריהודיה מא"י

אפשרשושנה29

 

פתיתים, קוסקוס, פירה, ירקות מוקפצים.

צריכה רעיון לתוספת לעוף עם פלפליםדרדוסית

לא תפו"א, לא מוקפצים ולא שעועית...

 

 

 

בורגול עם קינואה וירקות מגורדיםזמר הפלוגות

או אורז עם ירקות מגורדים

הכנתי כבר-דרדוסית

הכנתי:

  1. אורז + תפו"א + חזה עוף.
  2. אורז+עוף בפלפלים +(כאן אני זקוקה לרעיונות...).
אולי ירקות מוקפצים/אפויים?יהיה טוב
מוקפצים לא! הכנתי כבר מליון שבתות...דרדוסית

אבל אפויים נשמע מעניין.

יש לי קישואים, עגבניות, פלפלים, בצל, תפו"א, שומר.

 

מה את מציעה?

כן, זה ממש טעים-אנטיפסטי!יהיה טוב

תשימי קישואים,עגבניות,פלפלים ובצל

אם יש לך גזר ובטטה זה גם טוב!

ותפרסי אותם לפרוסות עגולות ואז התיבול הוא:שמן זית, מלח ופלפל שחור.

 

יוצא ממש טעים!בהצלחה!

קישור למתכון-יהיה טובאחרונה
רוזמרין לא בתוקףאורחיה

יש לי תבלין רוזמרין (יבש, מקופסת תבלינים של תבליני מימון)

העניין הוא שהתוקף שלו הוא עד 01/2009..

מישהו יודע אם הגיוני להשתמש?

לפעמים כותבים תוקף, ובתכלס אפשר הרבה אחרי..

תודה!

אם הוא נשמר במקפיאיהודיה מא"יאחרונה

אפשר להשתמש

אם לא, הייתי זורקת מחשש לחרקים

כך או אחרת אחרי כ"כ הרבה זמן התבלין בטח איבד הרבה מטעמו

תגיגו, מה אפשר לעשות עם ריבת חלב וחמאת בוטנים?נץ1

אבל לא ביחד

ושיהיה מהיר וקל

מה הבעיהזמר הפלוגות

עם חמאת בוטנים אפשר להכין חטיפים כאלה עם פצפוצי אורז ושוקולד. אם תרצי יש לי מתכון קל ומהיר.

עם ריבת חלב לחפש מתכון לעוגיות עם ריבת חלב באינטרנט או פשוט לאכול ככה...

אשמח למתכוןנץ1
למרוח על הלחם?יהודיה מא"י

מה יותר פשוט ומהיר מזה?

אה לריבת חלב יותר פשוט ומהיר לאכול בכפית, או אם מיותר לכם, פשוט להביא לי יאמי

 

חמאת בוטנים יכולה להיות בסיס לקרם שוקולד טעים במיוחד. או לשמש לכדורי שוקולד-בוטנים

(ומה דעתך על עוף עם חמאת בוטנים? כמדומני שיש מתכון כזה)

בכלל מה לעשות עם חמאת בוטנים כדאי לשאול אמרקאיים, להם בטח יש המון מתכונים עם חמאת בוטנים (ושוקולד)

 

מה אפשר לעשות עם ריבת חלב היו פה שרשורים שלמים

גלידה

מילוי לעוגה

סופלה ריבת חלב (למעשה זה לא סופלה אלא פונדנט, אם אייתתי נכון)

ציפוי לעוגה

במקום סוכר בקפה

ועוד המון  נסי לחפש את אחד השרשורים שהיו פה פעם

גלידות שוות!ז'וז'ואית

מתכון בסיסי של גלידה, ולהוסיף את הטעם הרצוי.יאמי

אווו...הלליש

חמאת בוטנים- יש מתכון לעוגיות חמאת בוטנים ללא גלוטן עם שוקולד באמצע- אין לי כרגע את המתכון,

 

אבל בטח יש באינטרנט, או שתגידי- ואני אביא אח"כ....

 

ריבת חלב- לאכול בכפית, או לשים בקפה, שניהם יאמייאמי

חמאת בוטנים אפשר לשים בפיצפוצי אורז עם שוקולדחילזון 123

זה ממש טעים.

גם  להוסיף קצת לקרם שוקולד של עוגה זה מתאים.

מתכון:זמר הפלוגותאחרונה

להמיס בסיר חצי קופסת חמאת בוטנים (קטנה)

חצי כוס דבש

קצת שמן (שלא ישרף)

 

להוסיף לזה 4 כוסות פצפוצי אורז.

 

לשטח בתבנית ולהקפיא בערך חצי שעה

 

להמיס בנפרד 200 גרם שוקולד מריר ו2 כפות שמן, לשטח מעל הפצפוצים בתבנית

 

 

ערב טוב! שאלה לגבי תבשיל עוף ואורז (מבושלים יחד)ז'וז'ואית

אני רוצה להכין לשבת תבשיל של עוף ואורז.

מצאתי כמה מתכונים שווים באינטרנט, אבל בתגובות הגולשים היו הרבה הערות על זה שהעוף לא מספיק בשל והאורז יוצא קצת קשה.

שאלתי היא כזו:

מה המידה הנכונה למים שמוסיפים לאורז ולעוף, שמצד אחד לא יצא דייסתי ומצד שני לא יבש מידי?

לרוב אני מכינה אורז ביחס של 1:2, השאלה אם העוף סופח הרבה נוזלים..

 

תודה מראש(:

 

אם הכוונה למתכון הפרסי חלביבייוסלה קמצן (קדוש?)

אז הנה המתכון עם כמויות המים המדויקות:


כוס שעועית מושרית לילה 
שש כוסות מים
חצי קילו בשר או עוף
שלש כוסות אורז
חמש כפות שמן
שתי בצלים גדולים חתוכים דק
ארבע גזרים חתוכים לריבועים קטנים
כף כמון
כפית פפריקה
כפית מלח

אופן ההכנה
מרתיחים את השעועית לבד חצי שעה
לבינתיים מטגנים את הבצל והגזר ביחד עם הבשר עד להשחמה
מוסיפים את הבצל הגזר והבשר לסיר השעועית ומרתיחים
מוסיפים את האורז ומתבלים
שמים על אש קטנה 3/4 שעה

מקור

בתנור או בסיר?אמא...

אין לי כמויות מדוייקות, אבל אני מכינה בדר"כ בתנור. אחרי כשעה- שעה וחצי פותחת ובודקת מה המצב: האם העוף מוכן ואם צריך להוסיף מים לאורז ומוסיפה מים רותחים לפי הצורך ומחזירה לתנור. יוצא ממש מעולה.

אני עושה ככה-חילזון 123

שמה עוף בסיר עם מים ורסק עגבניות, פפריקה ותבלינים (או אם רוצים צהוב אז בלי רסק אלא עם כורכום)

מבשלת לפחות חצי שעה, אפילו שלושת רבעי שעה או שעה.

אח"כ מוציאה את העוף והנוזלים.

שמה אורז, מעל זה מסדרת את העוף, ושופכת מהנוזלים לפי כמות האורז (כוס אורז וכוס ושלושת-רבעי נוזלים) ואז עוד טיפונת נוזלים. עוד רבע-חצי כוס.

ומבשלת 20 דקות-חצי שעה על אש קטנה.

תודה לכולכם! ואיך עושים את זה בתנור?ז'וז'ואית

תבנית רגילה באותו יחס של מים כמו בבישול? נשמע לי מגניב...

ומה שאני ראיתי פעם וזה מה שחיפשתי - זה להשאיר את העוף בתחתית הסיר ומעליו לשים את האורז וכו' - ואז כשרוצים לאכול - הופכים את הסיר על מגש גדול, ויש מין גבעת אורז סימנטרית כזו ומעליה העוף (מה שהיה בתחתית הסיר...)

זה היה נראה כזה שווה!!

טוב, תודה על העצות. אני הולכת לשלב בין הכל ונראה מה יצא לי.

תודה (:

 

 

יצא הרגע מהתנור!ז'וז'ואיתאחרונה

יצא סווווף! הייתי חייבת לטעוםחושף שיניים

האורז יצא אחד אחד ולא יבש(:

 

ועשיתי ככה:

חלטתי את העוף כמה דקות, במקביל טיגנתי בצל בסיר רחב.

העברתי את העוף החלוט לסיר הבצל וטיגנתי כמה דקות עד שהשחים.

הוספתי מים רותחים ותיבלתי טעים-טעים. בישלתי כרבע שעה.

העברתי את העוף לתבנית רחבה (כי הסיר היה קטן מידי)

שפכתי מעל 4 כוסות אורז, ו8 כוסות מהרוטב בו התבשל העוף (יחס של 1:2).

כיסיתי בנייר כסף ולתנור!

וואי, יצא ממש רך וטעים!!!! בא לי כבר..יאמי

 

תודה על העזרה צדיקים!

 

הפרשת חלה עם הרבנית צבייה אליהו תליט"א-משה ר-

חברות יקרות!
מחר בע"ה, יום חמישי, כ"ד ניסן בשעה 20:30 בבית הכנסת היכל יעקב רחוב ריינס 17 קרית משה ירושלים. יתקיים כנס תפילה להצלחת עם ישראל ושיעור מפי הרבנית צביה אליהו תליט"א (רעייתו של הרה"ג מרדכי אליהו זצוק"ל) במהלך הערב הרבנית תערוך הפרשת חלה כחלק מיום הפרשת חלה העולמי. כמו כן, הרבנית תברך את הקהל. אנא העבירו לכל חברותיכן וכמובן בואו בהמוניכן.

איך עושים פופקורן עם כרמל?פטרוזילה=)
מטפסים על ההר עם גזיה, סיר, שמן וגרעיני תירסמפוספס
חחחחחח היא התכוונה לקרמלme and i
אני משתמשת במתכון הזהיהודיה מא"יאחרונה
מה אפשר להכין עם המון רסק תפוח עץ?צליאקית

בס"ד

 

יש לי 3 צנצנות ואין לי מה לעשות איתם.

אשמח לקבל מתכונים לעוגות\ עוגיות או כל דבר אחר..

 

אנחנו זוג + תינוקת בת שנה.

 

ואם אפשר- מתכונים ללא גלוטן יתקבלו בברכה..

 

תודה רבה!

אפשר המוון דברים-ניצנית

אפשר להכין קינוחים בתוך כוסיות חמודות למלא חצי רסק תפוחים עם קצת לימון קינמון וסוכר ומעל להקציף קצפת ולשים במקרר ולהגיש כמנה אחרונה

 

אפשר גם פאי תפוחים יש מלא מתכונים טובים ברשת

 

אפשר עוגת שמרים ולמלא ברסק תפוחים וסוכר וקינמון לגלגל ולהכניס לתנור

 

זה מה שעולה לי בשלוף..בטוחה שיש עוד המון דברים טובים ומעולים שאפשר להכין...

 

בהצלחה!

חרוסת...סיהרא.
לאכול ככה, עם כפית?יהודיה מא"י

לשים על דגני בוקר במקום חלב

להשתמש להכנת עוגה. (לא אין לי מתכון, זאת עוגת אלתור שכזאת. מוסיפים קמח, סוכר, ביצים וכו' ואופים)

יש לי מתכון לעוגה בחושה מאד קלה עם רסק תפוחיםאמא...

אם רלוונטי, אחפש את המתכון...

אה, עכשיו אני רואה שביקשת ללא גלוטן, אז לא יודעת..אמא...אחרונה


עוף עם פטריות ובטטהיהודיה מא"י

אחרי ההצלחה המסחררת של העוף שהכנתי בשבת אני מביאה את המתכון

 

2 בצלים גדולים

2 בטטות

קופסת פטריות חתוכות

שום

יין 

סילאן

עוף שלם

 

חותכים את בצל לרצועות עבות שמים בסיר כותשים/קוצצים את השום ושמים גם כן בסיר.

חותכים את הבטטה לקוביות, מפזרים מעל הבצל

שופכים את הפטריות, ביחד עם המים מעל הבטטות והבצל (אפשר כמובן להחליף בפטריות טריות פרוסות)

מנקים את העוף (משאירים את העור) ומניחים מעל הירקות כשהגב למעלה. (אני מניחה שילך גם עם כרעיים. מתאים ל4-5 כרעיים)

מוסיפים מעט סילאן, ושופכים יין על העוף

סוגרים את הסיר. מביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה, ומבשלים במשך כשעתיים. מידי פעם מרטיבים את העוף בנוזלים שבסיר.

 

^^^נשמע טוב!! ננסה בל''נ..ניצנית
נשמע טעים אם כי אנחנו לא אוכלים שום ובצל יחדיופודינג111
מותר לשאול למה?אמא...
שמעתי שזה בגלל תלונות בנ"י במדברהכל ממנו

על השומים והבצלים שהיו במצרים ואומרים שלא כדאי להכניס חטא גדול במנה אחת.

אם כךאלעד

אז גם קישואים ואבטיחים נכללו באותה התלונה

אכלת פעם אבטיח עם קישוא?יהודיה מא"י

פעם בישלת קישואים עם אבטיחים?-משה ר-
לא. אבל קישואים ובצל יצאו לי יחד, שלא לומר עם דגיםאלעד

לעשות תשובה?

קישואים ובצל זה טעים אז במקרה הזה, אתה לא צריך-משה ר-אחרונה
אז אפשר לוותריהודיה מא"י

סכ"ה תבלין

 

באמת שמעתי על המנהג הזה.

עם בצל אתם גם לא אוכלים אבקת שום/שום גבישי? או רק שום טרי יש בעיה?

נשמע טעים--שאלות על כמויותשרבוב

איזה יין

כמה יין וכמה סילאן?

הנוזלים צריכים לכסות את העוף או לא?

תודה

תיבול לסלט כרובזמר הפלוגות

יש לי כרוב שאתמול הכנתי סלט ותיבלתי עם מלח,שמן ולימון וכנראה שאני אלרגית ללימון בסלט כי זה עשה לי פצעים בפה, ואני מחפשת רעיון לתיבול אחר כדי שהכרוב לא יזרק...תודה

סוכר ושמן קנולהעדידפ
בצל /שומשום מטוגן ומלחעדידפ
אפשר להוסיף רוטב סויהיוסלה קמצן (קדוש?)

או מיונז

חומץ,שמן וסוכרקרמבו
מיונז הולך עם זהמעפר אני באה
הכל רק לא חרדל מקולקל ט'

זרקנו לפח בליל שבת את כל הסלט כרוב וזה היה מתסכל!!

מי שם חרדל בסלט???זמר הפלוגות
חרדל בסלטמשיחי

יוצא מעולה אבל אני לא משתמשת בזה בפסח.

כמה שמים?זמר הפלוגות

באיזה תיבול? תמיד זה נשמע לי שזה הורס את הסלט... איך עושים את זה?

חרדל נהדר לסלט חסה!דינה ל.אחרונה

לי יש מתכון:

- 1/3 כוס חד"פ שמן זית

- 1/3 מאותה הכמות ^ חמוץ (החומץ צף מעל השמן ולכן קל למדוד)

- 2 שיני שום כתושות

- כפית גדושה חרדל

- מלח, סוכר

לערבר, לשפוך לסלט ולפזר חמוציות מעל יאמי

לימון מלח סויה שומשום וחמוציותפודינג111
דרוש מתכון למופלטהיוסלה קמצן (קדוש?)

למרות היותי חצי מרוקאי אני עדיין לא יודע איך מכנינים מופלטה והחג השני בדרך ואני אנה אני בא

(מה גם שאני צריך מתכון כזה לאתר קורץ)

תודה מראש

מתכון-משה ר-
1 ק״ג קמח
כף מלח
כף סוכר
כף שמרית
לשים לבצק גמיש, עוטפים עם קצת שמן, שמים לתפיחה כעשרים דקות, קורצים עיגולים, נותנים עוד התפחה של 10 דקות, ומתחילים לפתוח עם שמן, ושמים במחבת חמה או מולטישף...
בתיאבון
תודה, ושאלהיוסלה קמצן (קדוש?)

כמה מים אני צריך?

ואם אין לי שמרית אפשר להחליף באבקת אפיה?

 

כן יש כאלה עןשים בלי שמריםפופקוו
בתיאבון
לאשכנזים יש סיכוי שיצא להם דומה למופלטה?+mp8

או שיחכו לחברה המרוקאית שתשלח כי חבל להם על הזמן???

 

(נשמע לי מסובך, משום מה...)

לא כזה מסובךיוסלה קמצן (קדוש?)

אצלנו לא מכינים במשפחה (פרסים) ובכ"ז הכנתי לבד ויצא ממש כמו המקור

צריך רק לעקוב באדיקות אחרי ההוראות

כן, למה לא? אם יש בעייה, אפשר לשאול..-משה ר-
כמה מים?ליבי
שופכים תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק רך וגמיש-משה ר-אחרונה
סלטים חיים טעימים!!!משיחי

ב"ה

 

יש לי תיבולים טעימים..לחג האחרון...!

 

סלט כרוב לבן:

 

לימון

סוכר

שמן זית

תפוז מקולף חתוך לקוביות

שקדים קלויים במחבת עד להשחמה

(ואם משתמשים בחומץ אז זה גם טוב להוסיף)

 

כרוב סגול:

 

לימון 

סוכר

שמן זית

חתיכות תפוחי עץ-ירוק גרנד

תמרים חתוכים לקוביות.

נשמע טובזמר הפלוגותאחרונה

איך עושים שקדים קלויים במחבת?

איך מטגנים דג?ל.ד

קודם ביצה ואז קמח תפו"א או הפוך?

יש המלצה לסוג דג? פוטית או אמנון?

תודה

קודם קמח תפו"איהודיה מא"י

ואז ביצה, ואז קמח מצה...

איזה עדיף? לא יודעת, מה שאתם יותר אוהבים.

אבל אני לא מחזיקה בבית קמח מצה בגלל ה"שרויה"....ל.ד
אז בלי קמח מצהיהודיה מא"י

אם רוצים בכל זאת ציפוי פירורים אפשר להשתמש באבקת פירה במקום.

אמנון מטוגן יוצא מקסיםכלנית1

דרך אגב, ניתן לקנות פירורים לטיגון בהשגחת הבד"ץ (קניתי של חב' אפיקומן). הם מצויינים לציפוי דג. עשויים מקמח ת. אדמה, כך שאין חש שרויה.

רעיון מעולה, תודה! הספקתי לעשות ניסוי...ל.ד

טיגנתי גם דג פוטית וגם פרוסות חצילים באותו האופן:

קודם ביצה, אח"כ קמח תפו"א ושוב ביצה

יצא מצויין!

תודה לעונות ובתאבון!

אפשר עם קמח שקדיםמשיחי

טוחנים מלא שקדים-יוצא מוצלח!!!

זהירות תולעים בדגים! ראו הוראות איך לבדוקזכיתי
קודם ביצה ואז קמחהגיטריסט

אני ממליץ על דג סול

להשרות את הדג בלימוןtwitodav

 

להשרות את הדג בלימון   למשך שעה 

אח"כ לפזר על הדגים מלך ומעט מרק עוף

לקודם לטבול היטב בקמח ואח"כ בביצה.

אפשר לערבב לפני כן את הביצה במים כדי שהדג יטבל יותר טוב בביצה.

 

זה מאים רק לדג סול -פוטית.

לדג אמנון מתאים רק רוטב מרוקאי

 

למשך שעה
אח"כ לפזר על הדגים 
אני מטגנת דג אמנון אחרי שקימחתי אותופופקוואחרונה
לוקחת את הדגים אפשר המוקפאים או הרגילים ממלחת ואז מקמחת.. בפסח קמח מצות ומטגנת .. וזה יוצא ממש טעים!
חזה מוקפץ עם ירקותמרים*
עבר עריכה על ידי מרים* בתאריך כ' בניסן תשע"ג 00:20

מה שמים בדיוק?
איך מטבלים?
מה אפשר כתחליף לרוטב סויה?..אסור קטניות

 

גם בשר של שווארמה הודו יש לנו ונשמח לרעיון מקורי

 

תודה!

מתחילים עם הכנה של מוקפץיהודיה מא"יאחרונה

חותכים לרצועות בצל, פלפל (עדיף אדום), גזר, קישוא. אפשר גם להוסיף נבטים- העבים, רצועות של כרוב, פרוסות של פטריות או את הפטריות המיוחדות למוקפץ. ולא בפסח - שעועית ירוקה ותירס.

מחממים קצת שמן במחבת גדולה.

מתחילים עם הבצל כמה דקות אחריו מוסיפים את הפלפל והגזר. אח"כ קישוא, נבטים וכרוב, פטריות בסוף. כמובן שתוך כדי ערבוב. מתבלים בשום ורוטב סויה. ופסח שאין רוטב סויה אפשר לשים קצת סילאן, או לוותר עליו. הירקות טעימים גם ככהיאמי

חותכים את העוף לקוביות קטנות. אם יש לך שווארמה הודו זה בטח יהיה מוצלח יותר מחזה עוף. כדאי גם להשרות במשך איזה 20 דקות בחלבון ביצה.

מוסיפים את העוף למחבת, וממשיכים לבשל על אש גדולה בדיוק עד שהעוף עשוי, ולא רגע אחד יותר.

דחוף-כמה שיותר מהר!פטרוזילה=)

אני צריכה מתכונים לסלטים קלים להכנה פרווה לסעודה בערב חג (יום ראשון)

 

תודה

תגידי מה מעניין אותך:ל.ד

סלק

תחמיץ

חצילים (פרוסות, קוביות, ממרח, מטוגן, אפוי...)

סלט פלפלים אפויים/ מטוגנים

גזר מבושל

חסה

ירקות...

הכל.. לא כזה משנהפטרוזילה=)

יותר בכיוון של חצילים פרוסות ו...חסה- ירקות

ננסה-יעל מהדרום

לק"י

 

סלט חצילים:

מטגנים פרוסות חצילים/ אופים בתנור (מורחים שמן על פרוסות החצילים ואופים).

חותכים בצל וגמבה לחתיכות קטנות.

מוסיפים פפריקה, לימון ומלח.

מערבבים עם פרוסות החצילים.

 

חסה:

חותכים חסה ומוסיפים מלח ולימון..

אפשר להוסיף גם טבעות בצל, חתיכות צנון/ צנונית, גלגלי מלפפון..

תודה רבה! חסה ובצל זה טעים? פטרוזילה=)
אנחנו עושים ביחד וזה טעים..יעל מהדרום
וכדאי להוסיף לחצילים קוביות מלפפון חמוץ..יעל מהדרוםאחרונה
יש מיונז לפסח?דינה ל.
אם כן-
* סלט תפו״א (תפו״א, מלפפון חמוץ, ביצה, מלח פלפל ומיונז)
* סלט ביצים
* סלטי ירקות למיניהם:
עגבניות חתוכות בחצאי עיגולים דקים ובצל סגול/ שום כתוש,
ואם את אוהבת מיונז: רצועות חסה, חצאי עיגולים דקים של עגבניה, עיגולי בצל סגול, שום כתוש, מלח פלפל ומיונז.
ובדיוק החג אכלתי סלט חסה מגניב- עם רצועות פסטרמה
יש מיונז אבל הוא שקוף כזה- לא נראה משהופטרוזילה=)