הייתי צריכה לאיזה מתכון רק את החלבונים
תודה לכם..
יש אולי מתכון של עוגיות אבל קליל..?
אוכל להוסיף עוד ביצה\חלמון אם צריך
הייתי צריכה לאיזה מתכון רק את החלבונים
תודה לכם..
יש אולי מתכון של עוגיות אבל קליל..?
אוכל להוסיף עוד ביצה\חלמון אם צריך
ואפשר גם למרוח על החלה בקום ביצה שלמה רק את החלמונים
גם לקרם פטיסייר משתמשים רק בחלמונים
היא יוצאת עוגה לבנה פשוטה... טעימה
רוצה?
הכי יעיל למרוח את הביצה על חלות...
שבת שלום ובישולים מהנים!!
הכנתי חביתת חלמונים
יצא לא משו..
לעוגת שוקולד חמה צריך הרבה חלמונים,
אפשר להקפיא אותה חודש/ שבוע במקרר
אז אם נשארו חלמונים,
כדאי לעשות עוגה לשבת...
אני רוצה להכין חלות וכמובן להפריש חלה.
מחלק מהבצק אני רוצה להכין עוגות שמרים.
יש דרך לעשות את זה עם אותו בצק?
תודה!
רק צריך לבדוק הלכתית שלא צריך לברך על הבצק המוציא...
אם תעשי את החלות קצת מתוקות (6 כפות סוכר) אז הם יכולות להתאים לגמרי לבצק לעוגת שמרים!
אמא שלי עושה את הבצק של העוגה שמרים בדיוק כמו של לחם ויוצא לך סווווווווף!!
דואגת לעשות את המילוי מתוק ועשיר
ולזגג אח"כ עם הרבה סירופ סוכר (ולפעמים אני מרמה בקטע הזה ובמקום להכין סירופ סוכר אמיתי אני פשוט מערבבת סוכר עם מים רותחים)
יוצא מצויין
אפשרות אחרת היא להכין שני בצקים שונים, ולהניח ביחד ואז להפריש חלה
אם דואגים לכך ששני סוגי הבצק לא יתערבבו יחד אז אסור לאחד אותם ולהפריש משניהם ביחד.
מספיק שהם נמצאים על השיש בשתי קערות נפרדות ואז הם מתחייבים בהפרשת חלה. ויש נוהגים לכסות במגבת אחת את שניהם ביחד.
ויש רבנים (פרטים באישי) שמחמירים ואומרים שאפילו המקפיא מקיף!. ז"א שאם יש לך במקפיא הרבה עוגות/עוגיות/מאפים שונים וכו, שנאפו בהזדמנויות שונות- עצם זה שהם נמצאים ביחד במקפיא מחייב את כולם בהפרשת חלה!!!!!!
כמובן שפה זה לא המקום לפסיקת הלכה. כתבתי כדי לתקן ולהזהיר ממכשול.
רק משני סוגי בצקים שלא אכפת לך אם הם יתערבבו...
אחרי מה שקראתי מתערער לי הביטחון.
מציעה לבדוק.
ובמקום 2 בקבוקי תמצית וניל,
קנו 2 בקבוקי תמצית רום.
כאחראית על עניין העוגות בבית,
שאלו אותי - מה עושים עם הדבר הזה?
וואלה, אין לי שמץ.
יש למישהו רעיון? (חוץ מכדורי שוקולד..)
את עקיבא (אם הוא זוכר)
רוטב שוקולד..
זה בסכ"ה גם כן תמצית טעם.
עוגת סברינה עושים עם רום.
ואפשר גם במרק פירות
בין השכבות של הבצק לקרם..
ובמיוחד בסופלה שוקולד - זה יוצא מצוין!
תודה רבה רבה לכולכם!
עזרתם מאוד.

עלה נעלה !!"לשים בתבנית שכבת פירה שכתבת בשר שכבת פירה לשים בתנור עד שמשחים למעלה"
ואת יכולה לחפש פה משהו יותר מדוייק לפי "פשטידת רועים" או משהו...
מה עושים כשהבצק (לאפית חלות) דביק- ממש ממש- וגם אם לשים הרבה, וגם אם מוסיפים הרבה קמח- זה עדין דביק....
???
מכירה כמה מתכונים כאלה שבד"כ הלחם יוצא רך מאוד .. תנסי לקמח או לשמן את הידיים
מלא! הכל נספג בעיסה, וזה חוזר לאותו מצב בדיוק!
ומה אני עושה עם זה שהוספתי כבר מלא קמח? לא ירגישו את הסוכר ששמתי בהתחלה.
עכשיו זה כבר אחרי תפיחה ראשונה, ושבאתי לקלוע- ראיתי שזה דביק ממש, אז החזרתי לתפיחה חוזרת אחרי עוד לישה...
~א.לכי זה יוצא טוב יותר
תרטיבי את הידיים, תיצרי צורה(כל שהיא) ותאפי..
זה לא אמור לצאת לא טוב.
ואפשר להוסיף דבש, כדי שתורגש המתיקות
תודה לך!!
ולה'

זה מיוחד לשבת זו 
ג'נדסאבל לא עשיתי את זה..
בספר 'טעמי המנהגים' מוזכרת סגולה מיוחדת לפרנסה המתקיימת בשבת הקרובה- שבת אחרי פסח. המנהג הוא לאפות חלה בערב שבת בצורת מפתח- כאשר יש חלק שנוהגים לאפות את החלה בצורה רגילה כשהמפתח מוטמן בתוכה כשהוא עטוף. המנהג מובא בספרי חסידים, בראש וראשונה בספרו של האדמו"ר מאפטא רבי אברהם יהושע העשיל 'אוהב ישראל', על התורה, בפרשת שמיני ליקוטים. הוא כותב שם שמנהג ישראל מימים קדמונים לנקוב את החלות בשבת שלאחר הפסח במפתח (או במפתחות)
הטעם:
בספר יהושע (ה, יא) נאמר 'ויאכלו מעבור הארץ ממחרת הפסח מצות וקלוי בעצם היום הזה. וישבות המן ממחרת באכלם מעבר הארץ'. במלים אחרות אחרי שאכלו את המצות שנאפו מקמח תוצרת הארץ, ולא לחם שמימי המן, פסק המן לרדת, והתחילה הבעייה: הפרנסה מניין? בלשון חז'ל מדובר על 'מפתח של פרנסה' שנמצא בידי הקב'ה ולא מסרו לידי שליח (תענית ב ע'ב) ולכן נשתרבב המנהג אחרי הפסח לבקש את המפתח של פרנסה, כפי שבני ישראל ביקשו אז, אחרי הפסח, והחלות העשויות במפתח רומז לתפילה ובקשה זו.
טעם שני:
מדובר בספרי הקבלה על חמשים שערי בינה, שאדם מישראל הסופר ספירת העומר עובר בהם, או צריך לעבור בהם, עד הגיעו לשבועות שהוא השער החמישים, לכל שער יש מפתח, ונקיבת החלות במפתח בתחילת ימי הספירה, רומזים לשערי הבינה הללו.
מה להכין לשבת כתוספת לקציצות דגים מטוגנות? חוץ מאורז
אני עושה לפעמים אבל מרגישה אחרי זה שזה יצא מבולגן מידי...
שמים מעל שיני שום, עגבניות, מלח, זעתר, קצת יין, קצת שמן זית, על החום הכי גבוה- יוצא יאמי...
מתכון: לטגן בצל עד שמזהיב
להוסיף את האפונה והגזר, או השעועית הצהובה
להוסיף עגבניה אחת מגורדת בפומפיה
מלח, פלפל שחור..
ולטכן במעט מים. להוסיף בעת הצורך..
(ממליצה לך להכניס לשם עוף כדי שהטעמים יהיו עשירים יותר)
זה לא בדיוק ירקות מאודים
כדי שירקות יהיו מאודים צריך לבשל אותם באדי מים. עושים את זה בעזרת סיר אידוי
זה יותר ירקות אנטיפסטי
ושאלה קטנה שמציקה לי הרבה זמן
מה הכוונה בדיוק אנטיפסטי
פתיתים, קוסקוס, פירה, ירקות מוקפצים.
לא תפו"א, לא מוקפצים ולא שעועית...
או אורז עם ירקות מגורדים
הכנתי:
אבל אפויים נשמע מעניין.
יש לי קישואים, עגבניות, פלפלים, בצל, תפו"א, שומר.
מה את מציעה?
תשימי קישואים,עגבניות,פלפלים ובצל
אם יש לך גזר ובטטה זה גם טוב!
ותפרסי אותם לפרוסות עגולות ואז התיבול הוא:שמן זית, מלח ופלפל שחור.
יוצא ממש טעים!בהצלחה!
יש לי תבלין רוזמרין (יבש, מקופסת תבלינים של תבליני מימון)
העניין הוא שהתוקף שלו הוא עד 01/2009..
מישהו יודע אם הגיוני להשתמש?
לפעמים כותבים תוקף, ובתכלס אפשר הרבה אחרי..
תודה!
אפשר להשתמש
אם לא, הייתי זורקת מחשש לחרקים
כך או אחרת אחרי כ"כ הרבה זמן התבלין בטח איבד הרבה מטעמו
אבל לא ביחד
ושיהיה מהיר וקל
עם חמאת בוטנים אפשר להכין חטיפים כאלה עם פצפוצי אורז ושוקולד. אם תרצי יש לי מתכון קל ומהיר.
עם ריבת חלב לחפש מתכון לעוגיות עם ריבת חלב באינטרנט או פשוט לאכול ככה...
נץ1מה יותר פשוט ומהיר מזה?
אה לריבת חלב יותר פשוט ומהיר לאכול בכפית, או אם מיותר לכם, פשוט להביא לי ![]()
חמאת בוטנים יכולה להיות בסיס לקרם שוקולד טעים במיוחד. או לשמש לכדורי שוקולד-בוטנים
(ומה דעתך על עוף עם חמאת בוטנים? כמדומני שיש מתכון כזה)
בכלל מה לעשות עם חמאת בוטנים כדאי לשאול אמרקאיים, להם בטח יש המון מתכונים עם חמאת בוטנים (ושוקולד)
מה אפשר לעשות עם ריבת חלב היו פה שרשורים שלמים
גלידה
מילוי לעוגה
סופלה ריבת חלב (למעשה זה לא סופלה אלא פונדנט, אם אייתתי נכון)
ציפוי לעוגה
במקום סוכר בקפה
ועוד המון נסי לחפש את אחד השרשורים שהיו פה פעם
מתכון בסיסי של גלידה, ולהוסיף את הטעם הרצוי.![]()
חמאת בוטנים- יש מתכון לעוגיות חמאת בוטנים ללא גלוטן עם שוקולד באמצע- אין לי כרגע את המתכון,
אבל בטח יש באינטרנט, או שתגידי- ואני אביא אח"כ....
ריבת חלב- לאכול בכפית, או לשים בקפה, שניהם יאמי![]()
זה ממש טעים.
גם להוסיף קצת לקרם שוקולד של עוגה זה מתאים.
להמיס בסיר חצי קופסת חמאת בוטנים (קטנה)
חצי כוס דבש
קצת שמן (שלא ישרף)
להוסיף לזה 4 כוסות פצפוצי אורז.
לשטח בתבנית ולהקפיא בערך חצי שעה
להמיס בנפרד 200 גרם שוקולד מריר ו2 כפות שמן, לשטח מעל הפצפוצים בתבנית
אני רוצה להכין לשבת תבשיל של עוף ואורז.
מצאתי כמה מתכונים שווים באינטרנט, אבל בתגובות הגולשים היו הרבה הערות על זה שהעוף לא מספיק בשל והאורז יוצא קצת קשה.
שאלתי היא כזו:
מה המידה הנכונה למים שמוסיפים לאורז ולעוף, שמצד אחד לא יצא דייסתי ומצד שני לא יבש מידי?
לרוב אני מכינה אורז ביחס של 1:2, השאלה אם העוף סופח הרבה נוזלים..
תודה מראש(:
אז הנה המתכון עם כמויות המים המדויקות:
כוס שעועית מושרית לילה
שש כוסות מים
חצי קילו בשר או עוף
שלש כוסות אורז
חמש כפות שמן
שתי בצלים גדולים חתוכים דק
ארבע גזרים חתוכים לריבועים קטנים
כף כמון
כפית פפריקה
כפית מלח
אופן ההכנה
מרתיחים את השעועית לבד חצי שעה
לבינתיים מטגנים את הבצל והגזר ביחד עם הבשר עד להשחמה
מוסיפים את הבצל הגזר והבשר לסיר השעועית ומרתיחים
מוסיפים את האורז ומתבלים
שמים על אש קטנה 3/4 שעה
אין לי כמויות מדוייקות, אבל אני מכינה בדר"כ בתנור. אחרי כשעה- שעה וחצי פותחת ובודקת מה המצב: האם העוף מוכן ואם צריך להוסיף מים לאורז ומוסיפה מים רותחים לפי הצורך ומחזירה לתנור. יוצא ממש מעולה.
שמה עוף בסיר עם מים ורסק עגבניות, פפריקה ותבלינים (או אם רוצים צהוב אז בלי רסק אלא עם כורכום)
מבשלת לפחות חצי שעה, אפילו שלושת רבעי שעה או שעה.
אח"כ מוציאה את העוף והנוזלים.
שמה אורז, מעל זה מסדרת את העוף, ושופכת מהנוזלים לפי כמות האורז (כוס אורז וכוס ושלושת-רבעי נוזלים) ואז עוד טיפונת נוזלים. עוד רבע-חצי כוס.
ומבשלת 20 דקות-חצי שעה על אש קטנה.
תבנית רגילה באותו יחס של מים כמו בבישול? נשמע לי מגניב...
ומה שאני ראיתי פעם וזה מה שחיפשתי - זה להשאיר את העוף בתחתית הסיר ומעליו לשים את האורז וכו' - ואז כשרוצים לאכול - הופכים את הסיר על מגש גדול, ויש מין גבעת אורז סימנטרית כזו ומעליה העוף (מה שהיה בתחתית הסיר...)
זה היה נראה כזה שווה!!
טוב, תודה על העצות. אני הולכת לשלב בין הכל ונראה מה יצא לי.
תודה (:
יצא סווווף! הייתי חייבת לטעום![]()
האורז יצא אחד אחד ולא יבש(:
ועשיתי ככה:
חלטתי את העוף כמה דקות, במקביל טיגנתי בצל בסיר רחב.
העברתי את העוף החלוט לסיר הבצל וטיגנתי כמה דקות עד שהשחים.
הוספתי מים רותחים ותיבלתי טעים-טעים. בישלתי כרבע שעה.
העברתי את העוף לתבנית רחבה (כי הסיר היה קטן מידי)
שפכתי מעל 4 כוסות אורז, ו8 כוסות מהרוטב בו התבשל העוף (יחס של 1:2).
כיסיתי בנייר כסף ולתנור!
וואי, יצא ממש רך וטעים!!!! בא לי כבר..![]()
תודה על העזרה צדיקים!
חברות יקרות!
מחר בע"ה, יום חמישי, כ"ד ניסן בשעה 20:30 בבית הכנסת היכל יעקב רחוב ריינס 17 קרית משה ירושלים. יתקיים כנס תפילה להצלחת עם ישראל ושיעור מפי הרבנית צביה אליהו תליט"א (רעייתו של הרה"ג מרדכי אליהו זצוק"ל) במהלך הערב הרבנית תערוך הפרשת חלה כחלק מיום הפרשת חלה העולמי. כמו כן, הרבנית תברך את הקהל. אנא העבירו לכל חברותיכן וכמובן בואו בהמוניכן.
http://www.carine.co.il/htmls/page_1752.aspx?c0=14163&bsp=14160
ורק מחליפה חמאה בשמן
בס"ד
יש לי 3 צנצנות ואין לי מה לעשות איתם.
אשמח לקבל מתכונים לעוגות\ עוגיות או כל דבר אחר..
אנחנו זוג + תינוקת בת שנה.
ואם אפשר- מתכונים ללא גלוטן יתקבלו בברכה..
תודה רבה!
אפשר להכין קינוחים בתוך כוסיות חמודות למלא חצי רסק תפוחים עם קצת לימון קינמון וסוכר ומעל להקציף קצפת ולשים במקרר ולהגיש כמנה אחרונה
אפשר גם פאי תפוחים יש מלא מתכונים טובים ברשת
אפשר עוגת שמרים ולמלא ברסק תפוחים וסוכר וקינמון לגלגל ולהכניס לתנור
זה מה שעולה לי בשלוף..בטוחה שיש עוד המון דברים טובים ומעולים שאפשר להכין...
בהצלחה!
לשים על דגני בוקר במקום חלב
להשתמש להכנת עוגה. (לא אין לי מתכון, זאת עוגת אלתור שכזאת. מוסיפים קמח, סוכר, ביצים וכו' ואופים)
אם רלוונטי, אחפש את המתכון...
אחרי ההצלחה המסחררת של העוף שהכנתי בשבת אני מביאה את המתכון
2 בצלים גדולים
2 בטטות
קופסת פטריות חתוכות
שום
יין
סילאן
עוף שלם
חותכים את בצל לרצועות עבות שמים בסיר כותשים/קוצצים את השום ושמים גם כן בסיר.
חותכים את הבטטה לקוביות, מפזרים מעל הבצל
שופכים את הפטריות, ביחד עם המים מעל הבטטות והבצל (אפשר כמובן להחליף בפטריות טריות פרוסות)
מנקים את העוף (משאירים את העור) ומניחים מעל הירקות כשהגב למעלה. (אני מניחה שילך גם עם כרעיים. מתאים ל4-5 כרעיים)
מוסיפים מעט סילאן, ושופכים יין על העוף
סוגרים את הסיר. מביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה, ומבשלים במשך כשעתיים. מידי פעם מרטיבים את העוף בנוזלים שבסיר.
על השומים והבצלים שהיו במצרים ואומרים שלא כדאי להכניס חטא גדול במנה אחת.
אז גם קישואים ואבטיחים נכללו באותה התלונה
-משה ר-לעשות תשובה?
-משה ר-אחרונהסכ"ה תבלין
באמת שמעתי על המנהג הזה.
עם בצל אתם גם לא אוכלים אבקת שום/שום גבישי? או רק שום טרי יש בעיה?
איזה יין
כמה יין וכמה סילאן?
הנוזלים צריכים לכסות את העוף או לא?
תודה
יש לי כרוב שאתמול הכנתי סלט ותיבלתי עם מלח,שמן ולימון וכנראה שאני אלרגית ללימון בסלט כי זה עשה לי פצעים בפה, ואני מחפשת רעיון לתיבול אחר כדי שהכרוב לא יזרק...תודה
או מיונז
ט'זרקנו לפח בליל שבת את כל הסלט כרוב וזה היה מתסכל!!
יוצא מעולה אבל אני לא משתמשת בזה בפסח.
באיזה תיבול? תמיד זה נשמע לי שזה הורס את הסלט... איך עושים את זה?
לי יש מתכון:
- 1/3 כוס חד"פ שמן זית
- 1/3 מאותה הכמות ^ חמוץ (החומץ צף מעל השמן ולכן קל למדוד)
- 2 שיני שום כתושות
- כפית גדושה חרדל
- מלח, סוכר
לערבר, לשפוך לסלט ולפזר חמוציות מעל ![]()
למרות היותי חצי מרוקאי אני עדיין לא יודע איך מכנינים מופלטה והחג השני בדרך ואני אנה אני בא
(מה גם שאני צריך מתכון כזה לאתר
)
תודה מראש

כמה מים אני צריך?
ואם אין לי שמרית אפשר להחליף באבקת אפיה?

או שיחכו לחברה המרוקאית שתשלח כי חבל להם על הזמן???
(נשמע לי מסובך, משום מה...)
אצלנו לא מכינים במשפחה (פרסים) ובכ"ז הכנתי לבד ויצא ממש כמו המקור
צריך רק לעקוב באדיקות אחרי ההוראות
ב"ה
יש לי תיבולים טעימים..לחג האחרון...!
סלט כרוב לבן:
לימון
סוכר
שמן זית
תפוז מקולף חתוך לקוביות
שקדים קלויים במחבת עד להשחמה
(ואם משתמשים בחומץ אז זה גם טוב להוסיף)
כרוב סגול:
לימון
סוכר
שמן זית
חתיכות תפוחי עץ-ירוק גרנד
תמרים חתוכים לקוביות.
איך עושים שקדים קלויים במחבת?
קודם ביצה ואז קמח תפו"א או הפוך?
יש המלצה לסוג דג? פוטית או אמנון?
תודה
ואז ביצה, ואז קמח מצה...
איזה עדיף? לא יודעת, מה שאתם יותר אוהבים.
אם רוצים בכל זאת ציפוי פירורים אפשר להשתמש באבקת פירה במקום.
דרך אגב, ניתן לקנות פירורים לטיגון בהשגחת הבד"ץ (קניתי של חב' אפיקומן). הם מצויינים לציפוי דג. עשויים מקמח ת. אדמה, כך שאין חש שרויה.
טיגנתי גם דג פוטית וגם פרוסות חצילים באותו האופן:
קודם ביצה, אח"כ קמח תפו"א ושוב ביצה
יצא מצויין!
תודה לעונות ובתאבון!
טוחנים מלא שקדים-יוצא מוצלח!!!
אני ממליץ על דג סול
להשרות את הדג בלימון למשך שעה
אח"כ לפזר על הדגים מלך ומעט מרק עוף
לקודם לטבול היטב בקמח ואח"כ בביצה.
אפשר לערבב לפני כן את הביצה במים כדי שהדג יטבל יותר טוב בביצה.
זה מאים רק לדג סול -פוטית.
לדג אמנון מתאים רק רוטב מרוקאי
מה שמים בדיוק?
איך מטבלים?
מה אפשר כתחליף לרוטב סויה?..אסור קטניות
גם בשר של שווארמה הודו יש לנו ונשמח לרעיון מקורי
תודה!
חותכים לרצועות בצל, פלפל (עדיף אדום), גזר, קישוא. אפשר גם להוסיף נבטים- העבים, רצועות של כרוב, פרוסות של פטריות או את הפטריות המיוחדות למוקפץ. ולא בפסח - שעועית ירוקה ותירס.
מחממים קצת שמן במחבת גדולה.
מתחילים עם הבצל כמה דקות אחריו מוסיפים את הפלפל והגזר. אח"כ קישוא, נבטים וכרוב, פטריות בסוף. כמובן שתוך כדי ערבוב. מתבלים בשום ורוטב סויה. ופסח שאין רוטב סויה אפשר לשים קצת סילאן, או לוותר עליו. הירקות טעימים גם ככה![]()
חותכים את העוף לקוביות קטנות. אם יש לך שווארמה הודו זה בטח יהיה מוצלח יותר מחזה עוף. כדאי גם להשרות במשך איזה 20 דקות בחלבון ביצה.
מוסיפים את העוף למחבת, וממשיכים לבשל על אש גדולה בדיוק עד שהעוף עשוי, ולא רגע אחד יותר.
אני צריכה מתכונים לסלטים קלים להכנה פרווה לסעודה בערב חג (יום ראשון)
תודה 
סלק
תחמיץ
חצילים (פרוסות, קוביות, ממרח, מטוגן, אפוי...)
סלט פלפלים אפויים/ מטוגנים
גזר מבושל
חסה
ירקות...
יותר בכיוון של חצילים פרוסות ו...חסה- ירקות
לק"י
סלט חצילים:
מטגנים פרוסות חצילים/ אופים בתנור (מורחים שמן על פרוסות החצילים ואופים).
חותכים בצל וגמבה לחתיכות קטנות.
מוסיפים פפריקה, לימון ומלח.
מערבבים עם פרוסות החצילים.
חסה:
חותכים חסה ומוסיפים מלח ולימון..
אפשר להוסיף גם טבעות בצל, חתיכות צנון/ צנונית, גלגלי מלפפון..
פטרוזילה=)