תודה
דרוש מתכון מעניין לדג סול!!מרים*
תודה
מתכון קליל לפסחגן נעול
לא חשוב מה- רק שאפשר להחליף בו את שמן הקנולה בשמן זית (למה אנחנו האשכנזים היחידים שאוכלים מוצרי קטניות?
), או שאין בו שמן כלל... אם יש דבר כזה.
תודה מראש.
אני יודעת שגם אשכנזים אוכלים שמן קנולהזמר הפלוגות
וגם מה מסובך, כל שמן אפשר להחליף לשמן שאתם אוכלים...
אז זהוגן נעול
שכנראה שלא... 
חוץ מזה שלא כל שמן אפשר להחליף לשמן זית. לשמן זית יש טעם חזק שלא תמיד "משתלב" בכל המתכונים.
אשכנזים שלא אוכלים קנולה משתמשים בשמן אגוזיםaima
נביא לך את האפשרות הכי טובהיוסלה קמצן (קדוש?)
אם תרצי עוד תגידי
בורקס מצה
חומרים:
שלשה תפוחי אדמה גדולים
בצל גדול חתוך כמו לסלט
כפית פלפל שחור
חצי חבילת פטריות טריות
כפית מלח
עשר מצות
שתי ביצים
אופן ההכנה
מבשלים את התפוחי אדמה היטב, מרסקים טוב טוב ומטגנים את הבצל והפטריות
מוספים את המלח והפלפל ומערבבים
מרטיבים היטב מגבת בינונית ועוטפים בה את המצות כחצי שעה
חותכים את המצות לשנים מכניסים לתוכם כף מהתערובת ומגלגלים
מטבילים את המצות בצלחת עם הביצים (הטרופות) ומטגנים במחבת על אש גבוהה עד להשחמה
מה הבעיה?מעפר אני באה
אנחנו לא אוכלים קטניות ומבשלים בשמן אגוזים!!
אחד הדברים!!
מה הבעיה בשמן אגוזים?כלנית1
לא רוצה לקנותגן נעול
שמן אגוזים/דקלים בשביל ארוחה/מאכל אחד. אנחנו אח"כ לא משתמשים בזה, וחבל לי... אז ניסיתי למצוא מתכון עם דברים שיש לי בבית.
במשך רוב השנה אני משתמשת בעיקר בשמן זיתחילזון 123אחרונה
ואין שום בעיה לדעתי להחליף.
שאלה בהמרה של קמחשומשום אחר2
קמח תופח לפסח, איך ממירים אותו?
אין אבקת אפיה לפסח?זמר הפלוגות
ישש-של חברת מיהמשיחיאחרונה
תלוייוסלה קמצן (קדוש?)
בעוגות : קמח תפו"א או חצי קמח תפו"א חצי קמח מצה
בדברים יותר לחמיים משתמשים בקמח מצה עדיף טחון דק (או לנפות אותו בנפה חדשה לפסח)
מה אפשר להכין לפסח לארוחת צהריים?זמר הפלוגות
רעיון לנמנעים משרויהיוסלה קמצן (קדוש?)
אם את אוכלת שרויה אז יש רעיונות יותר קלים
מתכון ללבבות ארטישוק ממולאות בבשר
לקציצות
עשר לבבות ארטישוק
חצי קילו בשר טחון
בצל גדול קצוץ דק דק
ביצה
שתי כפות קמח מצה
רבע חבילת כוסברה רצוצה דק דק
כפית כורכום
כפית פפריקה
כפית מלח
למרק
בצל בינוני חתוך
חתיכות כרפס לפי הטעם
שתי כפות מרק עוף
שלש כוסות מים
אופן ההכנה
קציצות
מערבבים היטב את כל החומרים ושמים בתוך לבבות הארטישוק בצורת גבעה
מרק
בסיר רחב מטגנים יחד את הכרפס והבצל עד להזהבת הבצל
שופכים את המים ומוסיפים את אבקת מרק העוף
כשהמרק רותח שמים בעדינות את הלבבות ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית
אני אוכלת שרויהזמר הפלוגות
אבל אני כל השנה מחפשת רעיונות מה להכין, כי אני תמיד אוהבת לגוון....
אז אם את אוכלת שרויהיוסלה קמצן (קדוש?)
קצת ארוך אבל שווה את המאמץ
חומרים:
לבצק
קילו אורז מושרה במים ללילה
רבע קילו חזה עוף טחון
למילוי
שני בצלים חתוכים כמו לסלט
חצי קילו בשר טחון או חזה עוף טחון
חצי חבילה כוסברה חתוכה דק
חצי חבילה פטרוזיליה חתוכה דק
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה
למרק
בצל גדול
שני גזרים
ליטר וחצי מים
חתיכות עוף או עצמות
כפית כורכום
כפית פפריקה
כפית כמון
כרפס
אופן ההכנה
בצק: טוחנים את האורז ומוספים את החזה עוף
מילוי: מטגנים כחמש דקות את הבשר עם הבצל ומערבבים את כל החומרים
עושים מהבצק עיגולים שטוחים, שמים כפית מהמילוי בעל עיגול שטוח סוגרים ומכדררים לסגירה הרמטית
מרק: מטגנים את הבל שמים את כל החומרים ומרתיחים
אחרי הרתיחה מכניסים את הכופתאות פנימה ומבשלים כ 35 דקות
אני רציתי היום משהו מהיר, אז אילתרתי ויצא טעים
:בת נוגה
אז ככה:
תבשיל בשר טחון וירקות (לצד קניידאלך לכל מי שמת על זה..
)
(מספיק לכ 4 סועדים עם תיאבון ממש נדיב
או 5-6 שאוכלים ברגוע.... )
לטגן בסיר 2 בצלים קצוצים גס במעט שמן אגוזים \ זית
להוסיף 3 תפו"א ו3 בטטות קטנות חתוכים לקוביות בינוניות
(כמובן שאפשר להגדיל כמויות בהתאם לצורך)
לטגן יחד כמה דקות
להוסיף חב' בשר \ עוף \ הודו טחון
לבחוש היטב היטב שיתפורר כמה שיותר
לאדות עוד כ5 דקות עם ערבוב במזלג מידי פעם, עד שהבשר מבהיר קלות
להוסיף בערך כוס מים רותחים
2 כפות גדושות רסק עגבניות
מלח, פלפל, פפריקה, פטרוזיליה קצוצה\יבשה
לבחוש הכל היטב
להביא לרתיחה יחד ולבשל עד ריכוך טוב של הירקות וצמצום הנוזלים כ10-15 דקות.
וזהו!
אגב, רציתי לתת עוד תוספת (ואין לי תנור פסחי!)
אז בגמר הבישול הוצאתי את כל המוצקים לקערה חגיגית בכף מחוררת
ובישלתי ברוטב קניידאלך קטנים
והגשתי לצד התבשיל.
יצא פיקנטי וטוב!
תודה השם! 
הי, אני אנסה מחר.. נראה איך יצא! תודה.מרק חורפיאחרונה
מישהו יודע מה זה "נתחי הודו טרי"?משפחתית
זה לא בשר אדום. אז מה זה?
איך מבשלים את זה?בישול ארוך? קצר?
תודה רבה!
בישול קצר-קצריהודיה מא"י
זה מתייבש בטילים
וזה בעצם שווארמה?משפחתית
אני לא בטוחה איזה חלק זה בדיוקיהודיה מא"י
אני לא בטוחה שזה אותו חלק כמו שווארמה (שעשויה מהכרעיים בדר"כ) אבל אני די בטוחה שזה חלק שצריך בישול קצר-קצר.
אימא שלי היתה לוקחת אתה חתיכות האלו, מתבלת, קצת שמן ובתנור בגריל. 10 דקות וזה מוכן.
תודה!!משפחתית
אם יש עוד מישהו שיודע לעזור לי- אשמח, תודה.משפחתיתאחרונה
מועדים לשמחה! יש למישהו רעיון מה לעשות עם...קשורה=]]
וכמובן במגבלות הפסח..
תודה רבה!!!

בלינצ'ס לפסחזמר הפלוגות
יש באתר שפנט מתכון שנראה טעים... אני רוצה לנסות...
http://chefnt.weebly.com/148915001497150415101505-149915131512-1500150815051495.html
תפו"א מוקרמים אפשר בלי תנוראם הבנים12
אפשר מתכון בבקשה לתפו"א?קשורה=]]
בשמחהאם הבנים12אחרונה
מבשלים את התפו"א עם מים וקצת מלח
(אפשר לקלף ולפרוס או לבשל שלמים ואח"כ לקלף ולפרוס. אפשרות א' יותר מהירה)
מכינים את הרוטב: לטגן בצל קצוץ להוסיף פטריות לתבל במלח, פלפל, כף קמח תפו"א, כף א. מרק
להוסיף שמנת מתוקה ולערבב עד להסמכה
לסדר את התפו"א בתבנית ולשפוך מעל את הרוטב אפשר להוסיף גבנ"צ לרוטב או לפזר מעל.
בתאבון!
לבשל בשר. לפרוס ולהוסיף רוטבכלנית1
מחפשת דחוף רעיון מה לעשות עם סופלה שנאפה יותר מידיעוד כינוי
הרבה יותר מידי ...
רעיונות יתקבלו בברכה.
21 סופליאים עצובים מחכים לגאולה....
אולי תעשי רוטב גנאש ותגידי שזה מאפינס?
רסיסי לילה..
כדורי פונצ'פרח.כתום
לפורר, ולהוסיף קרם כמו בכדורי שוקולד, רק פירורי עוגה במקום פירורי ביסקויטים.
אז מה שעשינו...
עוד כינויאחרונה
חתכנו כל סופלה לשניים
מרחנו גנאש שוקולד באמצע ומלמעלה
חיממנו על הפלטה
והגשנו עם גלידת וניל ליד.
ופשוט לא קראנו לזה סופלה...
היה בסדר (אם כי אכלתי כבר דברים יותר טעימים...
)
תודה לעונים!
למשהי יש מתכון לעוגת מצות עם שוקולד?זמר הפלוגות
תודה
איזה קינוח לעשות עם פירותיוסלה קמצן (קדוש?)
יש לנו פירות שמיועדים לקינוח בחג
אני רוצה לעשות משהו מעניין ובילתי שיגרתי שלא מצריך מיקסר או תנור
סלט פרות?? עם אגוזים וסילאןפטרוזילה=)
ותותים וקווי ואננס...יוסלה קמצן (קדוש?)
אבל כבר עשיתי סלט פירות בג'לי ויצא מדהים, תודה
לערבב קוביות עם יוגורט\שמנת מתוקה?בת נוגהאחרונה
למעוך ולהקפיא כמו ברד
או לנער היטב עם חלב או שמנת לשייק מפנק ביותר
לערבב פירורי עוגיות של פסח עם חמאה מומסת ולפזר מעל.
עזרה דחופה- דחופה.הלליש
יש לכם מתכון לעוגה בסיר פלא?
ולעוגות פסח גם באפיה?
תודה רבה![]()
עוגת טורט (סיר פלא .. )דודה שוקו
כנראה כבר מאוחר לך אבלמשצאיד
את צריכה להגיד מה את רוצה -
שרויה או לא
יש לי עוגה מצוינת בלי הקצפת חלבונים, ויש עוגיות קלות מאד.
אבל תני הכוונה מה את רוצה ומה המוגבלות-
סיר פלא אין לי, ואני לא יודעת להשתמש.
חג כשר ושמח
אכן,הללישאחרונה
הסתדרתי, אבל תודה רבה..
מצאתי מתכונים טעימים מאוד, וקלים להכנה ממש,
אז אם מישו צריך עוד החג- בכיף.
יש לי גם עם קמח מצה,
וגם מתכונים כאלו ללא גלוטן, קמח תפו"א
חג שמח![]()
אבקת מרקפודינג111
כמה זמן אחרי פג תוקף של אבקת מרק שנשמרה בהקפאה עוד אפשר להשתמש? אם בכלל?
תודה פסח שמח ![]()
בהקפאה לדעתי אין בעיהזמר הפלוגות
ובדרך כלל כתוב על האבקת מרק את התאריך תפוגה
כן הוא עבר.....פודינג111
רק שימו לב לקראת פסח-פלספנית
בעזהי"ת
הרבה אבקות מרק מכילות קמח ממש..
^^^^יוסלה קמצן (קדוש?)אחרונה
אני רעבה!!!!!!!!!!!זמר הפלוגות
מה אפשר לאכול לפני פסח כשטובעים בים הניקיונות והלחץ ואין כמעט אוכל שאפשר לאכול?
לי נשאר המון בצק עלים. הכנתי עוגיות ובורקסים.הכל ממנו
צפירת הרגעה.........
~א.ל
שקשוקה,
סנדויצים מעניינים
בשרים עם סלטים
פשטידות
מוזמנת אלינו- יש מלאאא אוכל
דינה ל.

פלאפל!! אפשר להקיא כבר!דניאל!!
בהחלטזמר הפלוגותאחרונה
אשמח להצעות למנה אחרונה פרווה לפסחהלה
בלי הקצפה
בלי תנור
בלי מרגרינה...
רסק תפוחיםטל..
סלט פירות
פודינג
עוגת מצות (שוקולד או גבינה)
חלבי/פרווה?
סלט פירות
דינה ל.
או פירות פרוסים- פלחי הדרים וכאלה.
יש ג׳לי כשר לפסח? אם כן- ג׳לי תות/אננס עם חתיכות תות/אננס.
אפשר להוסיף לסלט פירות אננס משימוריםמודדת כובעים
ליפתן~א.ל
לקחת תפוחי עץ- הצהובים
להסיר את הקליפה ולחתוך אותם גס יחסית.
להניח בסיר עם מעט סילאן עד שמתרכך..
בתאבון 
מוס, סורבהדינה ל.

שקדים מקורמלים (מסוכרים)יונלולה
מתכון מעולה וקל מאוד שמתחסל תוך שנייה,
טוב עם כל סוגי האגוזים, ולא בהכרח שקדים, אבל עם שקדים יוצא הכי טעים ![]()
אז ככה:
מכניסים לסיר -
2 כוסות שקדים
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
מעט תמצית וניל
מבשלים על אש בינונית ומערבבים מדי פעם,
לאחר כ-15 דקות זה מתחיל לבעבע וזה השלב שצריך להיות ליד הסיר כל הזמן.
ממשיכים לערבב עד שכל הנוזלים מתאדים והסוכר מתחיל להיות כמו אבקה לבנה,
לא להתייאש - ממשיכים לערבב עוד מספר דקות והסוכר הופך חזרה לנוזלי (ובעצם נהיה קרמל).
כשרוב הסוכר נהיה נוזלי והשקדים מצופים בקרמל - מפזרים על נייר אפייה ומפרידים את השקדים זה מזה שלא ידבקו,
אחרי שזה מתקרר - פשוט זוללים בלי יכולת לעצור ![]()
בתאבון!
תודה רבה! רעיונות מצויינים!הלה
לא צריך מכשיר בלנדר או משהו כזה? אין לי לפסחהלה
אפשר גם בלידינה ל.
את הסורבה בד"כ מבלנדרים במעבד יד.
אבל אפשר גם לגרד בכף.
אשמח למתכון. תודהאור הגנוז
בבקשהדינה ל.אחרונה
אפשר לפתוח תמרים, ובמקום הגלעין לשים שקד. 5 דק'טל 123
גלידת ג'לי קלילהיוסלה קמצן (קדוש?)
חומרים
חצי ליטר חלב סויה
חבילת ג'לי בטעם הרצוי
חבילת קצפת ריץ
שלשה חלבונים
שליש כוס סוכר
שקיק סוכר וניל
אופן ההכנה
מכינים את הג'לי לפי ההוראות ומערבבים אותו היטב עם החלב שלא יהיו גושים
שופכים לתבנית חד פעמית ומקפאים על משטח ישר עד שהוא קפוא לחלוטין
לבינתיים מקציפים את כל שאר החומרים לקצפת אחידה
לאחר מכן שופכים את הקצפת על התערובת הקפואה ומחזירים למקפיא לפחות ל4 שעות
קציצות קצת שונות..שבלולון
אנחנו מכינים לחג בעז"ה 2 סוגי קציצות..אחת ברוטב אדום רגיל עם רסק עגבניות וחסר לנו מתכון לסוג השני של הקציצות..
אני ממש אשמח לשמוע רעיונות לרוטב..תודה רבה וחג שמח וכשר
ברוטב חמוץ מתוקאיזה טוב ה'!!!!
עם קופסת שימורים של קוביות אננס ורוטב סויה (אם אתם לא נוהגים רוטב סויה בפסח ניתן להחליף פשוט בתבלינים)
רוטב בצל ופטריותיוסלה קמצן (קדוש?)אחרונה
מטגנים בצל ופטריות
שמים אבקת מרק בצל עם מים חמים שיהיה סמיך אבל לא מדאי ומערבבים
יש לכם במקרה מתכון לעוגת שוקולד פרווה כשרה לפסח*פוגי בפיתה*
עם שש ביצים מופרדות?!דחווף!
תחפשי מתכון חמץ ותחליפי את הקמח בחצי קמח תפו"איעל מהדרוםאחרונה
לק"י
וחצי קמח מצות.
זה אמור לצאת טוב..
אז מה אתם מכינים לחג ? שרשור תפריטיםג'ינג'ית מנמשת
אנחנו מכינים :
לערב החג (ארוחת צהריים שכולם מגיעים) קיגל תפו"א, גרונות הודו ומרק ירקות
ליל הסדר
גפילטא של אמא
מרק עוף עם המון ירקות
עוף מהמרק (כאילו שלמשהו יש כח לאכול אחרי כל המצות )
לפתן תפוחים / עוגת קוקוס(עוגת גלידה )
בוקר החג
סלטים מסלטים שונים(חצילים במיונז , חצילים ברסק עגבניות , סלק , חסה , כרוב , אבוקדו ,עגבניות)
גפילטא
בשר בקר
חוזה עוף עם בצל ופטריות
קציצות ברוטב אדום
פירה
ירקות אנטי פסטי
פשטידה כלשהי
גלידת תותים
מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף לפסח-משפחתית
בלי קמח מצה ובלי קטניות
.
רעיונות לתוספות גם יתקבלו בברכה!!!!!
תודה רבה
עם בצל- במחבת או בתנוריעל מהדרום
חזה עוף מבושל ברוטב פטריותככה סתם
מוקפץ עם ירקות סיני וגם-ניצניתאחרונה
לטגן מלא מלא רצועות בצל להוסיף את החזה עוף לטבל בתבלינים שאתם אוהבים זה ממש טעים..
שאלת עוגות מהותית לפסח-ניל"ס
ואם כן, זה עובד גם עם קמח מצה שמורה?
יש כמה מתכוני עוגות לפסח שאני מכינה בד"כ, אבל תהיתי אם אפשר להכשיר גם מתכונים, לא רק בית וכלים....(כמו שאמא שלי מכינה למשל שניצלים עם קמח מצה)
תודה מראש לעונים!
לא מבין בזה בכלל אבליוסלה קמצן (קדוש?)
הבנתי שיש קמח מצה במיוחד לעוגות
ממש לאיהודיה מא"י
קמח מצה הוא הרבה יותר כבד, בטח קמח מצה שמורה שהוא גם מלא.
אז יש קמח מצה טחון דק-דק שהוא מתאים יותר לעוגות, אבל הוא עדין הרבה יותר כבד מקמח רגיל.
קמח לבן עדיף לרוב להחליף בקמח תפו"א. קמח מלא כדאי חצי-חצי. חצי קמח תפו"א חצי קמח מצה טחון דק.
בכלל לפי דעתי מי שאוכל רק מצה שמורה, עדיף להשתמש בקמח תפו"א לעוגות ועוגיות.
קמח מצה שמורה הוא יקר מאוד, וכבד מאוד. חבל.
חצי חצי-קמח מצה וקמח תפוחי אדמהפלאפלאחרונה
במקום כוס קמח תשימי חצי כוס קמח מצה (שיותר כבד מקמח רגיל) וחצי כוס קמח תפו"א. (שיותר קליל מקמח רגיל)
שרשור עצות מועילות לפסחדרורה
לי יש 2:
1) קרחומים (האלה הכחולים לשים בצידנית) אפשר לקבל בחינם במרפאות. הם מעבירים ככה תרופות ויש להם מלא.
2) אם אחרי שניתקתם את הגז הנקודה לא עובדת יותר, צריך לחכות שזה לא יהיה חם, לפרק את מה שמתפרק עד שמגיעים לברגים ואז לשחרר את הברגים, להגביה את מה שבולט שם בנקודה ולחזק את הברגים בחזרה.
מצ"ב לקט תשובות שניתנו לשאלות הציבור בענייני הפסח -משה ר-
ע"י הממונה על מחלקת תעשיה וחרושת ברה"ר
הרב חגי בר גיורא שליט"א:
1.קמח לבן רגיל – לפני טחינת החיטה היא מורטבת בין 3-9 שעות לכן יש בקמח חשש חמץ.
2.קמח מלא - העשוי מחיטה וכן גריסים וגרסי פנינה עשויים משעורה - בדרך כלל לא מורטבים בתהליך ייצורם.
3.בורגול ושיבולת שועל (קואקר) - מורטבים בנוזל חם בתהליך ייצורם לכן יש בהם חשש חמץ. אולם קיים בורגול טבעי יבש
הנמכר בחנויות טבע שלא מבושל ומורטב בתהליך ייצורו. יש לברר אצל מוכר נאמן.
4.זעפרן ליוצאי מרוקו - הרבה מהלכות חג הפסח תלויים במנהגים ולפעמים גם באותה עדה קיימים מנהגים שונים.
הרמ"א (אורח חיים תס"ז, ח') כותב "שהמנהג שלא לאכול כרכום שקורין זפרין". המשנה ברורה (ל"ג) מבאר את הסיבה לכך
על פי דברי הרמ"א בפירושו על הטור "דרכי משה" , משום שמערבבים בו סולת ושאור ועל כן יש חשש לחמץ ממש. חשש זה
אמנם קיים בזעפרן טחון אבל בזעפרן טבעי שנראה כחוטים חומים אין חשש לאיסור. לכן ברור שליוצאי מרוקו מותר
להשתמש בזעפרן טבעי אלא אם כן ידוע להם מנהג משפחתי אחר.
5.שמן קנולה – (CANOLA - ראשי תיבות של "CANadian Oil, Low Acid"). מיוצר מלפתית ומקורו בקנדה ומכאן שמו. הוא
צמח בר שלא גודל במקורו למאכל אדם. רק בשנת תש"ל התחילו לייצר, מהכלאות בן זנים שונים, שמן הראוי למאכל. מכאן
שבזמן שגזרו על קטניות (לפני כ700 שנה) לא גזרו על שמן קנולה. לכן מיצוי השמן בקיטור לא יגרום לגזרת קטניות גם
לשיטת הגאון הרב אברהם יצחק הכהן קוק זצ"ל. יש להוסיף שביצור בארץ הלפתית מנופת ולא נשאר בתערובת אפילו אחוז
חיטה. השמן מופק רק מהלפתית ולא מהחיטה לכן גם בלי ההיתר ש"לח בלח בטל ב60 לפני הפסח ולא חוזר וניעור" - מובנת
אם כן שיטת המתירים את שמן הקנולה לשימוש בפסח גם לחוששים לקטניות. אמנם יש לציין כי בשמן קנולה תוצרת הארץ
המעושר בויטמין E המופק מהסויה, הרי שהויטמין מוסף כנוזל, וכמותו פחות מ 1/60 מהשמן.
6.נייר אלומיניום - הסיבה שיש הבודקים היא מחשש שמרחו על גביו שומן טרף או לא כשר לפסח. למיטב ידיעתנו בשנים
האחרונות לא נמצאה בעיה של שימוש בחומר משיחה מן החי או ממרכיבי חמץ לציפוי. לכן אם נעשה שימוש בנייר או
בתבנית שלא נבדקו ע"י גורם מוסמך , המאכל אינו נאסר.
בדרך כלל השימוש בארץ בעמילן במוצרי הנייר הוא מעמילן מתירס ולא מעמילן חיטה, כאשר בייצור מיוחד לפסח משתמשים
בעמילן מתפוח אדמה ובלבד שהדבר מצויין ע"ג האריזה כמאושר לפסח. העמילן נצרך לשם חיבור הסיבים. נוסף לכך
משתמשים בחומרים כימים ודבקים לשם חיבור שכבות הנייר. בתהליך הייצור מבשלים את סיבי העץ או סיבים מנייר ממוחזר
והנייר לא מיועד לאכילה אבל הוא לא רעיל. בהתאם לכך:
7.צלחות וכוסות - מצופות בניילון המיועד למנוע מגע בין האוכל והמשקה לנייר, לעומתם נייר מגבת לא מצופה. לכן בכוסות
וצלחות המצופות בניילון אין צורך לחשוש מהמגע בין האוכל לכלי ואילו במגבות נייר המיועדות לאוכל לח, לכתחילה יש
להדר לרכוש נייר עם כשרות לפסח מחשש שסיבים מהנייר ידבקו באוכל. בדיעבד יש להתיר היות והנייר לא מיועד לאכילה.
8.אקונומיקה וסבון ניקוי כלים – חומרי ניקוי הינם פגומים לאכילה ועל כן אינם צריכים הכשר לפסח. אמנם דברים
שבאים במגע עם הפה כגון: משחת שינים ושפתונים צריכים לכתחילה הכשר היות ונהנים מהטעם.
9.סבון גוף ושמפו : אינם מחויבים בהכשר היות וספק אם מעורב בהם חמץ וגם אם היה חמץ הוא נפגם והתבטל לפני הפסח
ולא מתכוונים לאוכלו בפסח
תודה. חשוב מאוד..~א.ל
חייבת להוסיף שתמוה בעיני שמחד הוא מציין את העניין של המגע עם המאכל, לעומת מה שלא נוגע במאכל
כמשמעותי לעניין הכשרות בפסח
ומאידך: סבון כלים, שבא במגע עם כלי הפסח (והאוכל), אינו צריך הכשר...
כשאנו שאלנו: נאמר לנו שראוי שסבון כלים כן יהיה כשר לפסח.
חג שמח!!
בורגול זה חיטה גרוסה.מכינים אותו בהשריה=>חמץ גמור!טל 123
בורגול כמו חיטה ושאר חמשת מיני דגן, אינם אסורים-משה ר-
כשלעצמם, ומותרים בהחזקה, כל הבעייה היא ברגע שהם מתערבבים עם מים..
