שרשור חדש
מישו פעם הכין קטשופ לבד?יש מתכון לזה?אייכה!
בקשה הזויה לפסח
יש מצב שניסיתיטל..

הרעיון הוא בעיקר רסק + חומץ + תבלינים

 

ופה מישהי שכן ניסתה...

http://www.bishulog.co.il/blog/2011/03/17/five-minute-ketchup/

 

תודה!אייכה!
הייתי צריכה את הבסיס איך מכינים את זה עזרת לי
גם אני עשיתי ככה בערךחילזון 123אחרונה

רסק, חומץ, סוכר מים, וטיפה מלח

את צריכה קטשופ לפסח?! יש קטשופ כשר לפסחקינוחים רבותי!
פניה נרגשת לכבוד המנהלתאיזה טוב ה'!!!!

אנא בערי את כל השרשורים העוסקים בחמץ מהפורום על מנת שלא ניכשל בבל ייראה ובל יימצא

 

 

לאאא!!!דינה ל.אחרונה

הוא אוצר בלום של קולינריה שיתופית המוםה|מזועזע|

 

אני מציעה לנקות טוב טוב בין מרווחי ההודעות, לסגור, למכור, ולחזיר בחיבוק חם אחרי החג המטורלל הזה אוהב

ארטישוק...הקולה טובה

מה עושים איתו?

איך מבשלים אותו??

איך לאכול אני יודעת טוב מאד

יש לך ראשים של ארטישוק? או חתוך?ת.
אני שמה בראש שלו קציצה מדביקה אותה עם ביצה..
זה ממש טעים, וגם נראה טוב.
בהצלחה!
אם את מתכוונת לארטישוק שלםאיזה טוב ה'!!!!אחרונה

אז אחרי שבודקים אותו היטב מכל מיני ברחשים ומרעין בישין אחרים

 

שמים בסיר עם לימון חתוך לרבעים (לימון אחד על כל שני ארטישוקים) הרבה שיני שום הרבה מלח ומים

 

מבשלים כשעה וחצי - שעתיים.

 

לזניה..רות.

אפשר להשתמש ב'גיל' במקום קוטג'?

גיל דליל מדי. אולי גבינה רגילה.כלנית1
נתקעתי עם 4 גיל בבית..רות.

אני צריכה רעיון מה לעשות איתם!

 

 

מלפפון ירוק, מלפפון חמוץ קצוצים דקשירק

+ קצת שמיר,

+ אגוזים,

מערבבים ואוכלים.. 

לא אוכלים אצלנו מלפפון חמוץ, שמיר ואגוזים... רות.

קצת בעיה..

 

 

עשם שום זה יוצא מסוחיאריוסלה קמצן (קדוש?)

שזה מתכון פרסי

פשטידה, קצת סוכר+גרנולה+פרי..פלספנית
אני הרבה פעמים עושה לזניה עם גיל!יונלולה

וזה יוצא ממש מעולה!!

אפשר להוסיף קצת קמח לבלילה אם זה נראה לך נוזלי מדי....

חוצמזה אפשר להכין גם פנקייקים עם גיל,

יוצא מצוין!! (=

תאכלי את זה איך שזה פטרוזילה=)אחרונה

עם גרנולה או משהו

או שתעשי את זה עם בננות וסוכר

אוף, הכנתי בצק לחלות ושכחתי להכניס שמרים ת.
יש תיקון?
אפעם זה לא קרה לי, והמכולת סגורה...
ואין לי מספיק קמח לבצק חדש.
אוף
?? בקשה! עוד שניה שבת ת.
הולכים לשכנה ומבקשים ממנה קמח ומכינים חדש...עזרה??

לא נראלי שהקמח יחסר לה כ"כ בשבוע הקרוב...

 

מקוה שהסתדרת. לפעם הבאה (שלא תבוא):זכיתיאחרונה

מערבבים בקערה קטנה את השמרים עם קצת סוכר וקצת מים. משהים לכמה דקות וכשמתחיל לתסוס (רואים בועות) מערבבים את זה עם הבצק. לשים טוב טוב. קרה לי פעם ועשיתי ככה- יצא מעולה בכלל לא הרגישו.

אם אני אוסיף ביצה או שתיים לבצק של חלותddba
זה יגרום לחלות להיות רכות יותר?

כדאי? מדובר בקמח מלא 70%
בד"כ אומרים לא לשים ביצה בחלות.זכיתי

נראה לי שזה עושה את זה יותר טעים וגם גורם להתייבשות הרבה יותר מהירה. ואולי עוד דברים שאני לא יודעת.

אם את רוצה שהבצק יהיה יותר רך תוסיפי עוד מים.

זה תלוי במתכוןזמר הפלוגותאחרונה

יש מתכונים עם ביצים וזה טעים

עיצובים מדהימים מבצק סוכר-משה ר-

עבור אנשים שנוטים להשתעמם בתערוכות וגלריות, הנה קונספט אדיר של אמנות אכילה.Oklahoma State Sugar Art Show היא תחרות שנתית שנערכת כבר כמעט 20 שנה, במסגרתה מוצגות עשרות עוגות מרהיבות מבצק סוכר. התחרות מהווה השראה גדולה עבור אמנים, מעצבים, זוגות שמתכננים חתונה ומבקרים סקרנים שמחפשים חוויה ויזואלית מעוררת תיאבון. אתם מוזמנים לשוטט בין העיצובים היפים...

עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
 
עיצובים מרהיבים מבצק סוכר
(נלקח מבא במייל)
ואוווווויוסלה קמצן (קדוש?)

יש לי בדודה שעושה עוגות מבצק סוכר אבל טיפלה פחות מאלה....

רחמנות על הרימוניםט'

נתאפק ונראה כשנחזור הביתה |סקרנית נורא|

 

 

חחחחח....+mp8

חשבתי לעצמי שבטח עשו עיצובים עם רימונים ובצק סוכר,

והצטערתי שאני לא יוכלה לראות,

 

 

עד שקראתי את גוף ההודעה....יאמי

(באסה, חיפשתי אייקון של רימון...)

תמיד שאלתי את עצמיטל..

מה ההבדל בין פיסול לבצק סוכר\ לבין פיסול בכל חומר אחר עוגות בצורות שונות? הרי מה הסיכוי שיאכלו את יצירות האומנות האלו?

זה באמת באמת יפה! השקיעו בהן המון עבודה, וזה מדהים!

אצלי בצק סוכר משתייך בראש יותר לכיוון של פיסול מאשר לקונדיטוריה...

 

מה הייתם רוצים לאכול/להכין?

קורץ

 

הוא גם לא ממש טעים, אם כבר אז לפסל במרציפן, גם יפה-משה ר-
וגם טעים..
וגם יקר...יהודיה מא"י

עדיף בפלסטלינה וגמרנו! דינה ל.
תמיד אני תוהה על זה- למה בחומר אכיל (לכאורה), שנזרק אח״כ...
טעים??? בעיני מאוד!!+mp8
וואו זה ביטוי קטן לעומת האומנות הזו. אבל...וואו ט'
מה הכי אהבתם? דינה ל.

אני הכי אהבתי את התמונה החמישית, של הכאילו-אוקינוס, עם יצורי המים, ואת הספינה הנטושה  עם הדיונון הענק...

ובצק סוכר טעים, אבל מגעיל אותי לחשוב כמה משמשו אותו...

תמונה 8 מלמעלה והמונה ליזה ט'אחרונה

תמונה 8 היתה נראית לי במבט ראשון אומנות הולנדית ובהסתכלות ארוכה יותר ראיתי שזה בכלל משהו יפני

 

גם העוגה בשחור/לבן מקסימה, וגם עוגה מס' 943.

 

 

מחפשת רעיונות לעוף בסיר..[התנור כשר לפסח..]שולמית שלי

תודה..

יש הרבהאביגיל25
1.לטגן בצל להוסיף חתיכות עוף עם תבלינים (מלח פלפל פפריקה כורכום) ואז עגבניות ורצועות גמבה.
מעולה עם אורז.
2.לטגן חלקי עוף. בסיר לטגן בצל ועוד ירקות שנראה לך.
להוסיף את העוף. לתבל בדבש פפריקה גריל עוף מלח.
חמוציות או צימוקים. לקראת סוף הבישול להוסיף מקלות בטטה.
3.עוף עם קולה..פשוט לשפוך.
4.עוף עם סילאן או סויה.

בעיקרון את יכולה מלא דברים
עם תפוחים או תפוזים אפשר גם עם שומר..
בקיצור לא חסר.
עוף בזיתים, עוף בגזר, עוף בירקותבת 30
המתכון הכי פשוט והכי טעיםבנה ביתך בקרוב

מטגנים קוביות בצל, מניחים על הבצל המטוגן את העוף (אני שמה ירכיים ושוקיים). שופכים לכוס כמות נדיבה של פפריקה, מעט כורכום ומעט כמון, וממלאים את הכוס במים. מערבבים בכוס את המים עם התבלינים, ושופכים על העופות שבסיר.

לאחר שהמים שבסיר מבעבעים, מורידים לאש נמוכה. משאירים את הסיר מכוסה למשך כשעה וחצי.

יוצא עוף טעים ורך, שגם ילדים אוהבים לאכול, והרוטב טעים מאד עם אורז.

עוף טעים,טעים טעים!!בשמחה תמיד!אחרונה

עוף בחומוס וכורכום.

 

מטגנים בצל בקצת שמן וקצת מרגרינה,

כשהבצל שקוף מוסיפים כף כורכום.

מטגנים את כל חלקי העוף שיהיה לבן מבחוץ..

מוסיפים קופסת שימורים של חומוס או חומוס שהושרה כל הלילה.

שמים מים עד שיכסה את הכל.

מוסיפים קצת שום כתוש- בערך כף, קצת מיץ לימון, מלח ופלפל.

כשמגיע לרתיחה מעבירים לאש קטנה לשעה בערך.

 

טעים ממש!!! מומלץ לאכול עם אורז...

 

לנקות נפת קמח או לזרוק ולקנות חדשה?אורה*
אם היא שלימה, תשימי בחמץ.-משה ר-
אגב מה יש לך כבר לנפות בה חוץ מקמח?‏
נקיון לא יסודי ולשים בארון של מכירת חמץזכיתי
קמח=חמץ. לא?! ועוד שאלהאורה*

פודינג . אפשר לשמור בחמץ או שזה חמץ גמור(ברכיבים כתוב עמילן)?

מה שחמץ גמור אנו לא משאירים בבית|(אשכנזיה)

 

תודה!!

קמח כשלעצמו הוא לא חמץ, רק שיש-משה ר-
חשש שמא נגעו בו מים מאז הטחינה, ולכן שמים אותו בחמץ.
כל קמח לבן כיום הוא חמץאלעד

תהליך ההפרדה בין המוץ לגרגר הקמח נעשה תחת לחץ של מים.

 

קיצר- עדיף לזרוק וגמרנו

למה לזרוק? בל תשחית...ט'

תנקי היטב עם הרבה מים וסבון ותמכרי את הנפה במכירת חמץ.

 

 

מה לגבי אבקת הפודינג?אורה*

ואנסה לנקות אבל-

נראה לי שאזרוק-כדי לנקות טוב צריך לפרק

בד"כ איני מצליחה לחבר אח"כ.

לגבי הפודינגעוד כינוי

ככל הידוע לי עמילן יכול להיות מקמח חיטה או מקמח תפו"א.

במידה ולא מצויין שזה עמילן תפו"א - זה בחזקת חמץ גמור.

(כדאי לשים לב לאבקות אפיה, זה אותו עניין)

אנחנו בשנה שעברה שמנו במדיח את הנפהיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

 

והיא התפרקה ולא התחברה שוב..

 

אז השנה השריתי במים עם סבון כלים, וזה לא ממש עזר.

אז ניקיתי עם חומר ניקוי.

קרפלךעדידפ

קיבלנו חבילה מוקפאת- כתוב לבשל במים רותחים 10 דקות

יש מצב? מים ככה בלי תבלינים??

עדיף להכניס למרק..פלספנית
מים רותחים עם מעט מלח יספיקואלעד
כן זה כמו ספגטי נגיד. רק מלח.חילזון 123אחרונה

אפשר להוסיף אח"כ רוטב או לערבב עם בצל מטוגן

פסח-בישולים-אשכנזיים.אור היום

בעז"ה בחג הפסח נהיה בבית רק בחול המועד (יותר נכון, משלישי בערב עד שישי בבוקר-צהריים).

אני מתלבטת איזה אוכל נוכל (ונרצה) לבשל בזמן הזה (אנחנו אשכנזיים, אז התפריט מצומצם כידוע ).

 

ההתלבטות היא כדי להחליט כמה ואיזה סירים להגעיל.

 

תודה רבה!

אוכלים שרויה?יוסלה קמצן (קדוש?)
לא יודעת...אור היום

אם שרויה זה אומר- מצה בריי- אז כן.

מצה בריי זה לא בהכרח שרויה.פלספנית

בעזהי"ת

 

מצה בריי עם חלב זה שרויה, רק עם ביצה זה לא.

 

|אשכנזי|

יש כאלה שגם בביצה נחשב להם שרויה. אשכנזים כמובןזכיתי
תודה על המידעיוסלה קמצן (קדוש?)

לא היה לי מושג מה זה מצה בריי

|ספרדי|

פלאן ארגניטנאי - גם לנמנעים משרויהיוסלה קמצן (קדוש?)

פלאן ארגנטינאי כשר לפסח

Picture

 
החומרים

חמש ביצים                                             
1 כוסות סוכר
שתי כוסות מים
 כוס קוקוס
קצת וניל 
(אפשר לעשות כפול מהכמות מהכל)


אופן ההכנה

מרתיחים את המים והסוכר זה נקרא 'אלימבר
מקציפים במיקסר את החלבונים מהביצים הקוקוס והוניל
כשה'אלימבר' כבר קר שופכים אותו על התערובת של הקוקוס והבצים
אח"כ בתוך סיר שמים 3 או 4 כפות סוכר ושמים על האש עד שהסוכר
משחים וניהיה קרמל (אין בעיה שהוא נדבק) וכשמתקרר הסיר שופכים לתוכו 
על הקרמל את התערובת של הקוקוס ומערבבים אף את החלמוניםוכו
בתוך סיר גדול יותר מרתיחים מים שיגיעו בערך לחצי מהגובה של הסיר הראשון
ושמים את הסיר הראשון עם כל הדברים בתוך הסיר עם המים הרותחים על אש נמוכה
ומבשלים כשעה
אחרי שמתבשל לא מוציאים את הסיר הקטן מיד אלא משאירים בתוך הסיר עם המים
ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים
לפני ההגשה הופכים את הסיר הקטן לתוך מגש יפה ומגישים כך שהקרמל למעלה 
והוא נשפך לצדדים ומכסה את ה'פלאן' כולו
אפשר לוותר על הקוקוס?lol
כדאי להגעיל מחבת בשרית וחלבית, מצברי ועוף...קינוחים רבותי!

אם יש שאריות של עוף ואת מקפיאה, יותר טעים לטגן ולא לבשל במיקרוגל.

רק צריך לבדוק שהעוף חם משני הצדדים ורך כמו חמאה. (או כמו מרגרינה יותר מתאים... (-:

למחבת אין תקנה!!-משה ר-
יש לי רעיונות לבשרי אם את רוצהיהיה טוב
בורקס מצה:יוסלה קמצן (קדוש?)

3 תפוחי אדמה גדולים
1 בצל גדול חתוך כמו לסלט
כפית פלפל שחור
חצי חבילת פטריות טריות

כפית מלח
10 מצות
2 ביצים

אופן ההכנה:
מבשלים את התפוחי אדמה היטב, מרסקים טוב טוב ומטגנים את הבצל והפטריות 
מוספים את המלח והפלפל ומערבבים
מרטיבים היטב מגבת בינונית ועוטפים בה את המצות כחצי שעה
חותכים את המצות לשנים מכניסים לתוכם כף מהתערובת ומגלגלים
מטבילים את המצות בצלחת עם הביצים (הטרופות) ומטגנים במחבת על אש גבוהה עד להשחמה

מקור

אפשר בורקס חלביאורין

בתוך מצות רטובות מורחים תערובת גבינה עם תבלינים כמו פפריקה מלח ופלפל שחור בתוספת בצל ירוק קצוץ או זיתים.

מקפלים את המצות , טובלי בביצה ומטגנים 

^^^^ שדרוג גאוני!!!מודדת כובעים
עומדים לרשותך ירקות, בשר, עוף ודגים.דינה ל.
ירקות מוקפצים עם חזה עוף,
ירקות מאודים, בתנור, קלויים
חביתיות ביצים ממולאות פירה עם בצל מטוגן ורוטב פטריות (בלינצ׳ס כשל״פ, בקיצור)
עוף- על צורותיות השונים, ודגים...

ואם את לא בקטע של הטרחה הזאת,תאכלו מצות ,
הייתי עושהחילזון 123

2-3 סירים בשריים ואחד חלבי

זה בסהכ יומיים - כלומר רק שתי ארוחות צהריים

לצהריים אפשר להכין מרק עוף, או פירה ועוף עם ירקות (מוקפץ \סתם כרעיים בסיר\חזה עוף  במחבת\שניצל עם קמח מצה)

או דג כלשהו.

לערב או לבוקר צריך סיר לביצים ואפשר לאכול מצות עם אבוקדו, גבינה וכו'

כדאי לקנות מחבת חלבי ומחבת בשרי מיוחדים לפסח.אורין

מאוד שימושי. ומחבת אי אפשר להגעיל

אתם אוכלים מצה שרויה? אם כן יש לי רעיוןיהיה טובאחרונה

אמא שלי מכינה מצות מגולגלות ממולאות בבשר טחון וזה פשוט טעים!

איך אפשר לנקות את התנור בלי חומרים רעילים?ג'וני63
שמעתי שיש מסיר שומנים אורגני לקנות בחנויות טבע אבלרותם 72

אף פעם לא ניסיתי.

אני מ שתמשת בקיטורית, צמר פלדה וסבון כלים רגיליהודיה מא"י

אכן צמר פלדה ^ עם מים כמה שיותר חמיםדינה ל.
רק תלבשי כפפות גומי עבות, אחרת הלך לך על הידיים...
יש ספר שנקרא ״עצות מן השרוול״, די ישן, עם עצות ביתיות לכאלה דברים.
ליהודיה: יש לך קיטורית קטנה, או גדולה?כלנית1

אני רוצה לקנות קיטורית כדי לנקות פאנלים, קירות ועוד. השאלה אם הקיטורית הקטנה שווה משהו, או שרק הגדולה (שתופסת הרבה מקום בבית) מוצלחת?

 

לי יש קיטורית גדולהיהודיה מא"י

עם מיכל של 750 מ"ל. ואני מרוצה מאוד

היא דווקא לא תופסת כ"כ הרבה מקום בבית. בערך כמו שואב אבק קטן. (ואימא שלי קנתה קיטורית אפילו קצת יותר גדולה, שיש לאביזרים מקום בתוך הקיטורית, כך שהיא אפילו תופסת לה פחות מקום.

גם הקיטורית הקטנה שווה משהו, הבעיה היא שהיא מספיקה רק לכמה דקות של עבודה ואז צריך לחכות שהיא תתקרר, לפתוח, ולחכות שתתחמם שוב. וזה די מתסכל.

בקיצור, אני ממליצה בחום על קיטורית גדולה, שווה את זה.

אני ניקיתי במגבוניםשירק

ואת השחור שנדבק לתבניות מגרדים קצת בסכין, מים רותחים, סבון כלים, ומה שירד ירד.

תלוי מה מצב התנור שלך...+mp8
יש חומרי ניקוי ידידותיים לסביבה בבתי טבעכלנית1

קניתי נוזל לניקוי כללי והוא היה בסדר. 

לחברת ECOFRIEND יש נוזל לניקוי שומנים, אבל אין לי ניסיון איתו. ניתן להשיג בחנויות טבע חומרי ניקיון אקולוגיים למטרות שונות. המחיר קצת יקר, ולכן אני אישית מעדיפה לקנות כשיש מבצע (פעמיים בשנה יש מבצע בניצת הדובדבן, אני מקווה שלקראת פסח יהיה).

אני מחממת את התנור קצת ואז מנקה עם מים סבון כלים ודרורה

צמר פלדה. צריך להזהר מכוויות, אבל יוצא מבריק! כך אני עושה גם לפלטה. כנראה יש משהו בחום שעוזר לזה להתנקות. בעלי אומר שזה מזכיר לו את המכשפה מעמי ותמי... תנור חם ומישהו מנקה בפנים וזה...

את יכולה לנסות עם סודה לשתיהפודינג111
יש כל מיני תכשירים בחנויות טבע למיניהםדוד.ו.אחרונה
פודינג וקצפת ריץ׳ כשר לפסח ללא קטניותרסיסי לילה..
יש חיה כזאת?? כי יש לי מתכון מה זה שווה!
בטח, אני קניתי היום את הדברים האלו וגם ההכשריםג'ינג'ית מנמשת

סבבה..

קניתי ביש חסד בבני ברק 

 

תודה! שימחת אותי רסיסי לילה..אחרונה
אויש! הפשרתי חזה עוף לשניצלים וגיליתי שאין לי פירוג'וני63

פירורי לחם בכמות שתספיק....

 

במה אני יכולה להשתמש כתחליף לפירורים???? אני רוצה להכין שניצלים אבל

 

אם לא תהיה ברירה אכין משהו אחר...   הצעות?????

קרונפלקס, ביסלי, ואם יש לך קמח, אז רק עם קמח וביצהמשה מ.
זה גם יוצא טוב, אמנם לא פריך אבל טעים.
^^ בייגלה גם מסתדר..פלספנית
קמח עם מים ורוטב סויהיוסלה קמצן (קדוש?)

יכול להיות תחליף מצוין

 

אבקת פירה או תפו"א מגוררים דקיהודיה מא"י

סחוטים היטב ומעורבבים עם קצת קמח. - שניצלים בציפוי צ'יפס, יאמי.

 

חוץ מזה הזדמנות נהדרת להפטר מחמץ. ביסלי, קרונפלקס וכו'.

שניצלים קצת שונים עם רוטב -שירק

כוס קמח

1/2 כפית אבקת אפיה

2 כפיות שמן

כפית פפריקה

כפית מלח

2 ביצים

כוס מים

 

לערבב הכל, לטבול את החזה עוף ולטגן.

 

בלי רוטב זה לא שווה,

אז הרוטב:

לטגן 2 בצל קצוץ,

להוסיף 3 שיני שום כתוש,

להוסיף 3/4 כוס סוכר חום,

3/4 כוס קטשופ

1/2 כוס מים

1/2 כוס שומשום

להרתיח ולבשל 3 דקות.

וואי, תודה לכולם! ג'וני63
קמח!~א.ל
מצחיק,דינה ל.
לרובו המוחלט של עמישראל יש עודף עצום של פירורים (לפחות אצלנו בבית)
אולי תשאילי ממישהו? (יותר נכון- תעשי לו טובה, ותחסכי השחתת אוכל...)
יש לי מיותרים! רוצה?רחלקה
אנחנו קנינו השבוע פלספנית
חיפשתי אבל השכנים לא בבית עם קמח ותבלינים יצאג'וני63

מעולה

אולי עם צ׳יפס? נדמה לי שיצא טובדינה ל.
וביסלי מנסיון טוב.

אגב, אם יש לך מחבת גלילית אפשר לטבל ברטבים שונים ולטגן.
הקבוע שלי:
סילאן, חרדל ושום. להשרות את העוף קצת, ולטגן
למסירה 3 חב' פירורים שגיליתי במזווה...כלנית1
תפוצ'יפס טחוןפודינג111אחרונה
מה אפשר להכין מגריסים חוץ ממרק?ציפור
גריסים רגילים, או גריסי פנינהיהודיה מא"י

גריסי פנינהציפור
מה ההבדל?רחלקה

בעזהי"ת.

 

או יותר נכון- מאי נפקא מינה?

גריסי פנינה מתבשלים מהר יותריהודיה מא"יאחרונה

וגם טעימים יותר.

גולש (דמוי חמין, למשך השבוע)כלנית1
אני מכינה את זה כמו תבשילרחלקה

בעזהי"ת.

 

מטגנת בצל, מוסיפה שום, גזר, אפשר גם פלפל אדום.

אחרי שזה מתבשל קצת אני מוסיפה את הגריסים + מים + תבלינים.

מביאה לרתיחה, מכסה ומעבירה לאש קטנה.

כיצד ניתן למנוע תאונות גז ביתיות? חשוב!!-משה ר-

 

הניקיונות לקראת חג הפסח עלולים לגרום לתאונות גז ביתיות ולגבות מחיר כבד. משרד האנרגיה והמים מבקש להזכיר לציבור כי באמצעות שמירה על כללי בטיחות ותחזוקה נכונה של מערכת הגז הביתית ניתן למנוע תאונות.

בזמן ניקיון הכיריים וההכנות לפסח, עלולות להתרחש תאונות שונות, לכן הקפידו על הכללים הבאים:

הזהרו ככל האפשר בעת הזזת הכיריים.
אין לנתק את צינור הגומי המחבר בין הכיריים לברז הגז ללא מתקין מורשה.
חומרי ניקוי עלולים לגרום לקורוזיה בברזי הגז ולדליפת גז.
השימוש בפלטה המונחת על גבי אש הכיריים (פלטת "בלעך") - מסוכן ועלול לגרום הן לפגיעות מיידיות בנפש והן לנזק בטיחותי לטווח ארוך כתוצאה מבלאי.
קניתם כיריים חדשות? אל תתקינו אותן לבד. דרשו מהספק התקנה על ידי מתקין מורשה.
השגיחו על ילדים הנמצאים בקרבת כיריים, תנורים וכדומה ואסרו עליהם לשחק באביזרי גז כגון בלונים, שסתומים ועוד.
יש לרכוש גז רק מספק גז מאושר - לחצו כאן לרשימת ספקי גז מורשים בישראל.

זכרו! במקרה של דליפת גז, ניצוץ קטן יכול לגרום לפיצוץ ולסכן חיים. לכן כל פעולת פירוק או הרכבה של הכיריים ושל מערכת הגז, חייבת להתבצע על ידי איש מקצוע בלבד!

מה עושים בעת דליפת גז?

פנו את כל הדיירים ממקום הדליפה.
יש לסגור מידית את ברז הגז הקרוב ביותר לנקודת הדליפה.
יש לאוורר את האזור על ידי פתיחת החלונות והדלתות. כיון שהגז כבד יותר מהאוויר, יש לו נטייה לזרום לחללים נמוכים כמו חדר מדרגות או מרתף. על כן, יש למנוע מעבר הגז לחללים סגורים סמוכים.
המנעו מהפעלה או כיבוי של מכשירים חשמליים.
יש להזעיק גורם מוסמך בכדי שינתק את אספקת החשמל למבנה (מכבי אש, נציג חברת החשמל).
יש לסגור את הברז הראשי המזין גז לדירה או לבניין.
יש להתקשר מיידית אל ספק הגז ולדווח על הדליפה. בשום אופן אין לטפל לבד במכישר הגז הביתי.

[תאונות גז ביתיות]

בנוגע לצינור המקשר בין ברז הגז לכיריים:

מרבית אירועי הגז מרובי הנפגעים מתרחשים עקב תקלות בצינור הגז הגמיש. כאשר צינור הגז מוצא ממקומו ונפגע, עלולה להתרחש דליפת גז:

אין לנתק את הצינור הגמיש, גם לא בעת הניקיונות לקראת חג הפסח.
אחת ל-5 שנים יש להזמין מספק הגז בדיקות תקינות הצינור המקשר.
במהלך הבדיקה, יש לוודא כי ספק הגז מחליף את הצינור הגמיש בחדש ומחבר אותו עם חבקים ב-2 קצוותיו.

בנוגע למתקני הסקה וחימום אטמוספריים (הפועלים על גז):

פעם בשנה יש להזמין מספק הגז בדיקת תקינות המכשיר.
קניתם כיריים חדשות לכבוד חג הפסח? אל תתקינו אותן בעצמכם. דרשו מספק הכיריים את התקנת הכיריים החדשות על יד טכנאי גז מוסמך בלבד.
יש לנקות את הכיריים, ברזי הגז ויתר האביזרים הנלווים בחומרי ניקוי עדינים לשם מניעת קורוזיה. הקורוזיה נגרמת על ידי חומרי ניקוי המכילים כלור או על בסיס חומצי וגורמת לדליפת גז.

בנוגע למכלי גז:

​חוק הגז-בטיחות ורישוי (1989) קובע כי חל איסור מוחלט להחזיק מכלי גז בתוך דירות ומרפסות.
תופעת השימוש בגז פיראטי מסוכנת ורווחת במגזרים רבים של החברה בישראל. מכלים פיראטיים עשויים להרגיש מלאים בגז, אולם לעיתים הגז בהם מהול במים. במצב כזה העסקה היא לרעת הרוכש משני מובנים: הן מבחינה בטיחותית, כיוון שהמים מהווים סכנה לצרכנים, והן מבחינת עלות-תועלת. יש לקנות מספק מורשה בלבד, ולדרוש חשבונית אשר תשמש ביטוח וראייה להתקשרות בין הלקוח והחברה.
בכדי למנוע התקנה לקויה של ציוד, יש לשים דגש על התקנה בטוחה: מתקין הגז חייב להציג את הרישיון שהונפק לו על ידי משרד האנרגיה והמים.
התחברות לספק גז שאינו עלולה לעלות לנו ביוקר, הואיל והספק אינו מפקח על מערכת הגז ואינו עורך בדיקת עמידות מערכות הגז לפי התקן הישראלי, הוא אינו זכאי לאחריות ולביטוח בעת אירועי בטיחות.

זכרו! בכל מקרה של דליפה או חשד לדליפה, יש לדווח מיידית לספק הגז שלכם. הספק מחויב להגיע למקום בהקדם האפשרי ולתקן את הדליפה. אם נתקלתם בבעיה, ניתן לדווח למוקד החרום של המשרד להגנת הסביבה (*6911) או לשירותי הכבאות ברשות המקומית.

ישר כח על ההארות וההערות!כלנית1
פירסמתי במקומות אחריםיוסלה קמצן (קדוש?)אחרונה

מקווה שזה בסדר

 

מתכונים לפילה אמנוןאקונהמטטה

אני תמיד עושה אותו מרוקאי..עם גמבות, פטרוזיליה, שום פפריקה כורכום וכאלה...

 

מחפשת משהו אחר...

 

תודה!

משהו שהכנתי בשבת.רוני בלילה

היו לנו אורחים, אז לא היו לי מספיק סירים.אז עשיתי משהו אפוי.   הכי מתאים ויפה בתבנית פיירקס. כי עשיתי את זה בשכבות:

1.בצל חתוך לטבעות,שיכסה  את  קרקעית התבנית.

2.חצי מכמות הדג

3.זנגויל,כמון,מלח,כמה שיני שום קצוצות

4.חצי כוס בערך של כוסברה ופטרוזיליה קצוצה

5.החצי השני של הדג, מעל החתיכות הקודמות.

6.מניפה יפה של פרוסות עגבניות, טבעות גמבה ופרוסות לימון.

7.מלח,פלפל,קצת רוזמרין קצוץ(לא באמת שמתי רוזמרין כי לא היה לנו בחוץ)

8. לשפוך מעל 3 כפות שמן זית פחות או יותר.

מכסים בנייר כסף.180 מעלות למשך 45 דקות.

עוד רעיון פשוט ומהירבת 30

להניח בתבנית. לערבב בקערה שמן זית, מיץ לימון, שום כתוש, חלת וכוזברה.

למרוח את הדגים ולהכניס לתנור כשהתבנית מכוסה.

בסוף האפיה אפשר להוריד את המכסה לכמה דקות כדי שהדג "יקבל צבע".

מה זה חלת?רוני בלילה
התכונתי לכתוב מלח. העייפות....בת 30
מרוקאי? טוב, לי יש מתכון של אשכנזים דינה ל.

הכי פשוט בעולם, וטעים טעים:

 

שמן זית, פלפל ופפריקה. יש לנו תבלין של פרג, קנוי ומיוחד לדגים, גם זה מוסיף.

אפשר לפרוס מעל שום.

או לפזר מעל מעט רוזמרין.

תודה רבה!! ראיתי איזה מתכון עם חרדל דבש ומיונז...אקונהמטטה

נראה לי שאני ינסה..

שניצל מדג אמנון. הכי טעים. הכי פחות בריא!כלנית1אחרונה
דחוף!! חלותפודינג111

איך גורמים לכך שחלה לא תתפרק - "תפצע"באמצע אפיה??

אוליתות

את מכניסה אותה לתנור כשהוא חם מדי?

אולי את שמה בבצק יותר מידי מיםאיזה טוב ה'!!!!
כנראה לא לשת מספיק...shvoot1אחרונה
המוציא או מזונות?אורה*

כף מרגרינה

ספל דבש

ביצה אחת

2 ספלי קמח מלא

כפית מלח

2 כפיות אבקת  אפיה

3/4 כוס מים

ספל גרנולה

 

קוראים למתכון- "לחם קראנצ'י"

(אבל לא לפי זה אדע את התשובה)

אשמח לתשובה  מהירה

תודה!

זה נראה יותר בכיוון של עוגהמשה מ.
בכ‏"אעם המתיקות מורגשת מה שנראה בודאות במתכון הזה אז מזונות.
^^^^יוסלה קמצן (קדוש?)

טעם של לחם- המוציא

טעם של עוגה או כל דבר שהוא לא לחם-מזונות

אולי ספק ברכות- להקל?אורה*
זה נאמר על משהו אחריוסלה קמצן (קדוש?)

אם אדם לא יודע מה מברכים על משהו

שיברך את שתי הברכות על דברים אחרים

אם לא אז שלא יאכל

זו ההלכה

יש פסיקות שונותaimaאחרונה

אצלינו, אם קובעים על זה סעודה זה המוציא גם אם זה ופלים או ביסלי.

 

כדאמרין אינשי שאלות הלכתיות שואלים רבנים.

שאלת מחבת-דרדוסית

מה עושים עם מחבת חשמלית?

 

מה אתן עושות?

איך משתמשים בו?!

 

 

יש לי מהחתונה מחבת חשמלית והיא סגורה, וחשבתי שאולי בפסח אשתמש בה...

מנסיוןיוסלה קמצן (קדוש?)

הכי טוב לטגן בה בשמן עמוק.

כי ברגיל היא נדבקת

אפשר להשתמש כפלטה לסירים וכו' קטנים

אנחנו משתמשים בה הרבה!פלספנית

בעזהי"ת

 

להכל כמעט.

לפתיתים, לקציצות, לשניצלים, אפילו עוף עם אורז הכנתי בה פעם [שלנו גדולהה], חזה עוף, פרגיות, כנפיים, כמעט הכל..

 

מהירה מאוד ויעילה מאוד

פנקייקס דינה ל.אחרונה
סתם.

זה לא נטו חוסך בגז, ונוח לטיולים?
מתכון לקינואה טעים ושאלה על אנטי פסטי.צליאקית

בס"ד

 

אני רוצה להכין אנטי פסטי לשבת (לסעודה השניה). האם אני יכולה להכין אותו עכשו או עדיף מחר?

 

וכמו שכתבתי בכותרת- אשמח למתכון לקינואה.

 

תודה רבה!

וואי..גמלי יש מ-ל-א קינואה...זה חמץ? צריך לזרוק?אקונהמטטה

או שאפשר פשוט לשמור לאח"כ?

זה לא חמץיהודיה מא"י

מקסימום קטניות

גם לא קטניותמושיקו

זכור לי ששנה שעברה אמרו שבפועל זה לא חמץ ולא קטניות

 

עד כמה שאני הבנתייהודיה מא"י

זה מחלוקת/ספק אם זה קטניות או לא.

 

(מקווה להספיק לשאול בזמן את הרב שלפיו אנו פוסקים אם זה כן או לא קטניות...)

אני עושה ככה-הקולה טובה

מגררת בפומפיה דקה גזר אחד,וקוצצת בצל אחד דק דק.

שמה בסיר עם כוס וחצי קינואה ו3 כוסות מים ומבשלת כמו אורז.

 

עוד אופציה- לבשל כמו אורז ולערבב עם חמוציות, גרעיני רימון ובצל סגול קצוץ- יוצא סלט סופני.. (מגישים קר)

אפשר לעשות מג'דרהיוסלה קמצן (קדוש?)

חומרים
רבע קילו קינואה
רבע קילו בורגול
כוס עדשים מושרים כשעתיים
שתי בצלים גדולים קצוצים דק
ארבע כפות שמן זית
כף מלח
כף כמון
כף קינמון
 ליטר מים רותחים



אופן ההכנה
מטגנים בשמן את החיטה והבורגול כ10 דקות על אש נמוכה - בינונית

 מוסיפים את העדשים התבלינים  והמים ומערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה
 

קינואה עם בטטהתותאחרונה

לטגן בצל

לחתוך בטטה לקוביות, לאדות בסיר עם קצת שמן עד שמתרכך

להוסיף קינואה ומים ולבשל כרגיל (נראה לי פי 2 מים מקינואה) עם מלח פלפל

אחרי הבישול - להוסיף לימון, שמן זית וטיפה רוטב סויה

אפשר להשקיע ולהוסיף גם בצל ירוק (אז לא חייב לטגן בצל) ואגוזים קלויים במחבת. טעים מאוד.