שרשור חדש
רוטב צ'ימיצ'וריחסדים

הצלחתי לכתוב את המילה הזאת 

עכשיו חסר רק מתכון 
בבקשה...
תודה ! 
 
 
 
יש בבלוג של מרילין, ניסיתי יוצא טעים....בזיליקום

 

אני פעם אילתרתי ויצא טעים פלספניתאחרונה
יש כזה דבר עוף עם קשואים??מסתדר?מתכון?אייכה!
תודה
אני מניחה שכן, למי שאוהב קישואיםיהודיה מא"י

כדאי לטגן בצל עד שיהיה שקוף, להוסיף קישואים חתוכים, ואחרי כמה דקות את העוף או, במקום להוסיף את העוף, לפזר את תערובת הקישואים על עוף בתבנית ולאפות.

לדעתי לא כדאי~א.ל

אבל תמיד אפשר לנסות

בקישואים יש טיפה מרירות, ולטעמי זה לא יעשה טוב לעוף..

אא"כ תבשלי אותם בנפרד, ואת העוף בנפרד..

אמא שלי מבשלת אותם יחד וזה יוצא מצויין-משה ר-
תודה לכם!!החלטתי לוותר לא נשמע לי יחד..אייכה!אחרונה
הכנתי עוף בסילאן יצא טעים במיוחד!!!
יש לי במקפיא קוביות בשר לחמין...ואני לא מתכוונתאקונהמטטה

לעשות חמין לפני פסח..

השאלה אם אפשר לחלוט אותו לעשות ממנו משהו אחר..??

רעיונות?

אפשר לשים במרק, או לבשל כגולש+mp8

על מצע של המון ירקות: קישואים, גזרים, בצלים, גרגרי חומוס

או על מצע פלפלים בכל הצבעים, בצל ושום.

אפשר לשמור אותו לאחרי פסחזכיתיאחרונה

הוא הרי לא חמץ קורץ

פשטידות פרווה ללא גבינה ויוגורט - יש דבר כזה??ט'

ולא תפוחי אדמה....

 

 

 

יש אחד מעולה של בצל ופטריות. רוצה?רות.
בטח, פשטידת קישואים, פשטידת בצל ויש מרוקאית- מעולה~א.ל
בטח!הקולה טובה

תחתכי רצועות בצל ותטגני, תוסיפי פטריות ותמשיכי לטגן עד שזה נראה לך טעים

תורידי ותחכי שיתקרר קצת, תוסיפי ביצה, 3 כפות קמח\פירורי לחם, תבלינים

לתבנית ולתנור.

אפשר לשים מתחת בצק עלים (לא בריא..)

 

- לבשל טוב תפו"א ובטטה. בינתיים לטגן בצל קצוץ עד שנהיה שקוף. לטחון את התפו"א והבטטה בבלנדר סטיק ולערבב עם הבצל, 2 ביצים ופירורי לחם\קמח. לשטח בתבנית לפזר מלמעלה קצת קינמון וסוכר חום- ולתנור..

(אה, אופס זה כן עם תפו"א.. אפשר לשים גזר או קישוא במקום או רק בטטה..)

 

- קיגל אטריות.. מתוק\חריף

 

- לזניה עם רוטב פיצה, פטריות ובצל- אפשר עם סויה טחון או בשר טחון.

 

 

פשטידת בצל מדהימה:+mp8

4 בצלים

1 כוס קמח

3/4 כוס שמן

1/2 כוס מים

3 ביצים

מלח

פלפל שחור

אבקת מרק בצל/ פטריות

 

 

לערבב הכל לבלילה, לשים בתבנית משומנת, לפזר פירורי לחם מלמעלה.

מתאים לתבנית אינגליש קייק, אני תמיד מכפילה כמויות.

 

 

פשטידת לקט ירקות פרווה יש כל מיני,  עם תחתית של פירורי לחם, עם מיונז- ועם בסיס בלילה כמו הנ"ל.

אני מאלתרת כל פעם לפי מה שיש בבית- זה יוצא תמיד מעולה.

מעולה!! המשכנה כך!! וכמה שיותר קמח יותר טוב!!ט'

הבו מתכונים!!

 

נסתער על שאריות החמץ...

 

 

פשטידות מתוקות- את בעניין?+mp8

(ועוד שבוע תעלי שירשור: מה עושים עם שאריות של פשטידות שלא יכולים להסתכל עליהן???? עצבני)

אני לא, האיש כן. והאורח גם כןט'

מפשטידות לא יישאר שום דבר. מהעוגיות... מי בא לקחת ערימות של עוגיות שוקולד שוות???

 

 

אפשר קיש בצל\פיטריותחילזון 123

לאפות תחתית כזאת של פאי\קיש (הרבה קמח כמו שביקשת...)

ולמעלה - לטגן בצל (אפשר עם פטריות) לערבב עם ביצה וכף קמח ולשפוך.

אם את אוהבת אפשר לפזר מלמעלה שומשום או פרורי לחם

ולאפות.

הנה:יוסלה קמצן (קדוש?)אחרונה
חומרים:
חבילת כוסברה חתוכה דק
חבילת פטרוזליה חתוכה דק
חצי חבילת בצל ירוק חתוך דק
חצי כוס קמח מצה
3 ביצים
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית כמון
כפית כורכום
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים, עושים מהתערובת עיגולים שטוחים בינונים ומטגנים במחבת
בתיאבון!
מחפשת מתכון לחזה פרוס לשניצלים בתנוראמא...

המגבלות: ללא קמח וללא סוכר (או רטבים שיש בהם סוכר)

ועדיף כמה שיותר קל...

יש למישהו?

תודה מראש...

בדיוק היום הכנתייהודיה מא"י

רסק עגבניות

חרדל

דבש/סילאן (אפשר בלי)

שום כתוש

תבלינים

שמן

 

ערבב, להוסיף מים כדי לדלל, אבל שישאר רוטב סמיך

להכניס את החזה עוף. כדאי להשרות כמה שעות, אבל לא חובה

לסדר בתבנית בשכבה אחת לא צפופה. לאפות בחום גבוה במשך כמה דקות, עד שנראה מוכן. חשוב שהתנור יהיה חם כשמכניסים את העוף.

אם צריך עושים כמה נגלות, אבל לא לצופף מידי בתבנית.

זהירות מאפיית יתר

עדיף לא להשתמש בטורבו, אלא גריל + גוף חימום תחתון

 

ועוד דברים טעימים שאפשר וכדאי להוסיף לרוטב (אבל שבוע וחצי לפני פסח, פשוט אין לי בבית)

רוטב סויה

יין, רצוי אדום

פסטו

 

תודה רבה... ננסה...אמא...אחרונה
עלי לזניהציליגילימימי

פתאום שמתי לב שנשארו לי עלי לזניה...

ממש לא בא לילהכין לזניה.

יש למישהי רעיון מה עוד אפשר לעשות איתם?

אשמח למתכונים פשוטים וקלילים שלא דורשים יותר מידי חומרים מוזרים...

תודה.

אין רעיונות?ציליגילימימי

לזניה בשרית!אם הבנים12
עבר עריכה על ידי אם הבנים12 בתאריך ג' בניסן תשע"ג 20:33

גם אני אשמח לעוד רעיונות! 

 

הכנתי היום לזניה בשרית לשבת ו'טועמיה חיים זכו' מעידים שיצאה משהו משהו....

 

אבל נשארה עוד חצי חבילה...

לבשל במים, לחתוך ולאכול כמו סתם אטריותיהודיה מא"יאחרונה

ארוחות קלילותבזיליקום

שלום, אני מחפשת רעיונות לארוחות שבת

וארוחות צהריים  לשבוע הקרוב....

אני מחפשת רעיונותלדברים קלילים בלי הרבה עבודה

ורצוי גם לא מלכלכים לפסח (קוסקוס לדודמא....)

אם יש לכן רעיונות לתבשילי קדירה שהכל מתבשל בסיר אחד זה יהיה

ממש מעולה

תודה רבה ועבודות נעימות

קליל- שקשוקהדינה ל.אחרונה

(הכל במחבת אחת )

בריאותסקיצה
טוב, החלטנו לנקוט צעדים לקראת בית בריא יותר
דרושים רעיונות למתכונים או תפריטים (גם לשבתות)..
וטיפים כמובן...

תודה רבה!!
מנסה קצת..אביגיל25
קודם כל להכניס הרבה ירקות!!
בכל הצורות- בישול אידוי אפוי מוקפץ..
להקפיד שבארוחה מבושלת יהיה מנת חלבון מנת פחמימה ומנת ירק.
אפשר מרקים סלטים חיים.
להשתדל להוריד שמן למשל בטיגון.
שניצלים קציצות בשר אפשר גם בתנור.
קמח מלא לחמים אורז..את הפסטה מקמח מלא אני פחות אוהבת..לא טעים לי.

מנסה לחשוב לך על תפריט לשבת:

לערב- מרק ירקות
דגים - סלמון מאוד בריא
עוף ללא עור או קציצות מבשר הודו שיש בו הרבה ברזל.
אורז מלא.
ירקות בתנור.
חמין לדעתי לא הכי בריא..
אפשר ממולאים עם בשר ואורז או עם קינואה.
סלטים חיים או מבושלים (שוב לא עם הרבה שמן )

עוגות אפשר להמיר לקמח מלא..
ואפשר פשןט לוותר על קינוחים ולאכול פירות.

אולי יש לי עוד רעיונות לשבת
אם תרצי שלחי מסר
מקווה שעזרתי לך.


היי... גם אנחנו עברנו תהליך כזה אז הנה ממה שהצלחנואביוס

רק לפני כן חשוב לי לציין שאנחנו לא אוכלים לגמרי בריא אלא אוכלים פחות שטויות. בעלי לא יעמוד באוכל בריא בלבד ואני לא אסתדר בלי נס קפה ועוגה שווה.

 

אז ככה:

1. לחמים:

  • משתמשת בקמח מלא 70% , אותו מתכון כמו קמח רגיל רק מוסיפה עוד קצת מים.
  • לפעמים אני מחליפה חלק מהכמות בקוואקר
  • אפשר להוסיף לבצק מחית ירקות לדוגמא-בטטה/דלעת/חציל-אף פעם לא ניסיתי כמה ירקות יחד... לחמניות בטטה זה טעים ממש!
  • להוסיף גרעינים, זרעונים-פשתן טחון לדוגמא. זה טוב לעיכול.

 

2. ירקות:

  • כדי לשכנע את בעלי והילדה לאכול אורז מלא וירקות אני מכינה ממולאים, ולתוך האורז אני מגררת ירקות.
  • פשטידת פסטה: אני מכינה פשטידת פסטה מפסטה מקמח מלא, ומוסיפה ירקות שהם בחיים לא יאכלו כמו חציל, בטטה, פטריות, עגבניות. משתדלת שזה יהיה עגבניות אמיתיות ולא רסק עגבניות.
  • ירקות בתנור-בלי הרבה תבלינים. היא אוכלת את זה כמו גדוולה

בגדול תשימי כל הזמן ירקות על השולחן מתישהו יאכלו את זה

כנשנוש אחה"צ אני מביאה גבינה לבנה עם ירק חתוך או פרי.

 

 

אם אתם לא מתים על אורז מלא או פסטה מחיטה מלאה את  יכולה לעשות חצי חצי.

או לבשל את האורז ואח"כ לטגן אותו בקצת ירקות או עדשים.

 

בבקרים אני אוכלת (משתדלת) דייסת שיבולת שועל, גרנולה ביתית עם יוגורט או פירות עם יוגורט.

אפשר גם פנקייקים עם שיבולת שועל.

 

 

 

 

 

קיטניות...1289

מאוד משביעות וטעימות, ובריאות כמובן. מוריד את הרצון בנישנושים.

כדאי גם שתמיד יהיה סיר מרק במקרר כדי שיהיה מה לאכול כשעדיין רעבים בסוף האוכל או סתם כשמתחשק.

להשתדל לאכול מכל אבות המזון בצורה מאוזנת, ויותר דגנים מלאים...

בבקשה:דינה ל.
רעיון שבדיוק כתבתי כאן בשרשור אחר:
תבשיל אפונה - בישול ומתכונים

ורעיון דומה- תבשיל פלפלים:
לטגן בצל ושום פרוס, ולהוסיף רצועות פלפלים בכל הצבעים. תבלינים וזהו

קינוח לשבת- קומפוט תפוחים- אין צורך בסוכר! לבשל תפוח צהוב מתוק (אני מעדיפה לקלף, על אף הערך המוסף שבקליפה) וכשמבושל לבלנדר אותו.
אפשר לבשל ללא הליבה- ולהשאיר שלם, לבזוק סוכר חום וקינמון, או מייפל ולהגיש.
טיפ כלליבת 30

אל תשתגעי ואל תכריחי את עצמך לאכול או לקנות משהו שאת ממש לא אוהבת.

זה תהליך הדרגתי, שגם לדעתי תלוי ביכולות כלכליות. (נגיד לקנות ביצים אורגניות זה יותר יקר).

אם קשה לך עם קמח 100%, תתחילי עם 70%, אם אורז מלא לא זורם לך, אז תשלבי- לפעמים לבן לפעמים מלא.

אם עדיין רוצים הרבה עוף ובשר, אז אל תחליפי יותר מדי לקטניות בהתחלה, אלא תכיני את העוף עם הרבה ירקות.

וכו' וכו'.

באופן כללי- כמה שיותר להכין בבית, כמה שפחות לצרוך מוצרים קנויים מעובדים. למה לקנות טחינה אם אפשר להכין. כנ"ל סלטים אחרים וגם חטיפים- יש כל מיני דברים נחמדים שאפשר להכין לילדים. פופקורן, כדורי פצפוצי אורז עם דבש ועוד דברים.

 

מנסיוני, כשמתחילים, אז גם הטעם משתנה, פחות נמשכים ללא בריא (חטיפים? איכס..) ויותר רוצים את הבריא (הידד לירקות ולעדשים!)

בהצלחה. יש גם ספרי בישול בריאים שעוזרים.

דבר ראשון תודה!! ועוד שאלה- איך לא מתרוששים מזה?סקיצה

המוצרים הללו עולים יותר, ובכלל- הבישול ללא חומרים אינסטנט וכו' לעיתים יקר יותר גם במחיר המוצרים וגם בזמן...

 

יש טיפים גם לזה או שפשוט להתמודד?....

בכלל לא מחייב להתרושש!דינה ל.אחרונה

אם חשבת לעבור לצומח אורגני- אל תעשי את זה. הם עולים הון ובכלל לא מצדיקים (והם בכלל מזיקים לסביבה- אבל זה דיון רחב ובנושא אחר- שווה ללמוד על הענין.)

 

אם את בקטע של לאכול הרבה פירות וירקות- ישנם ירקנים זולים. תבררי איפה יש בקרבת מגורייך.

ישנם סופרים שבהם יש מחירים זולים במיוחד בימים מסוימים בשבוע. תבררי ותעקבי אחרי זה.

רטבים לסלט חי- הקנויים אכן יקרים מאוד. אבל אם תבררי (אולי כאן אפילו ) תוכלי להכין לבד רטבים שווים מאוד, ולא נראה לי שזה אמור לצאת לך ביוקר.

 

קטניות וכדו' לא אמורים להיות יקרים במיוחד. אולי ההפך אפילו.

יש את עדן טבע מרקט, שהשמועה אומרת שזה מקום זול במיוחד. לא ניסיתי, אבל שווה לבדוק.

 

דגים ובשרים- אכן לא מצרך זול במיוחד, אבל גם בהם יש ימי שוק, או מבצעים מרוכזים של קניה גדולה במחיר מוזל. מה אכפת לך? זה ג"כ נשמר בהקפאה.

 

בקיצור, לפי התיאוריה שלי- הכל תלוי במחקר מקדים אודות מקומות זולים וימים שוק.

 

בהצלחה רבה

עוגה פשוטה*עקבות בחול*

יש למישהי בבקשה מתכון פשוט(!) לעוגה? לגברת יש מחר יומולדת במעון ואני עם דלקת ביד...

תודה!!!

מאוד פשוט וילדים יאהבו-תות

וגם זול ובריא יחסית

עוגת שוקולד

 

חומרים (לתבנית 26/ בינונית חד"פ):

  • 1/2 2 כוסות קמח תופח (או קמח+ 1/2 שקית א. אפייה)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 כוסות סוכר
  • 3/4 כוס קקאו
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס מים פושרים
  • 4 ביצים
  • 1 כוס מים רותחים

 

 

מערבבים את כל החומרים חוץ מהמים הרותחים, עד שנוצרת תערובת חלקה בלי גושים. אחר כך מוסיפים אותם ומערבבים שוב.

שופכים לתבנית ואופים בתנור בחום  של 170 מעלות בערך חצי שעה. ניתן לדקור את העוגה עם קיסם ואם הוא יוצא נקי סימן שהעוגה אפויה.

כמה אופציות לציפוי-

כוס נס קפה- שתי כפות נס קפה ומים חמים כדי  שהעוגה תצא לחה ורטובה.

 או-

ציפוי שוקולד- להמיס שוקולד בסיר ולצפות את העוגה.‏

מעולה! תודה רבה!! *עקבות בחול*אחרונה
צריכים..? מכירים מישהו שצריך..?לב אדום.

למסירה שולחן וכיסאות, פינת אוכל.

 

מצב טוב, צבע שחור. (ריפוד שמנת)

 

צורך לחזק מעט חלק מהכיסאות.

 

 

 

במידה וכן, צרו קשר באישי. (עד יום ראשון).

 

לב אדום

נמצא בפתח תקווה.לב אדום.
יש לך תמונה שלהם?פודינג111אחרונה
גריסי פנינה..נערת טבע

איך מבשלים? אני רוצה להוסיף אותם למרק אבל אינלי המווון זמן,כתוב שצריך להשרות לפחות שעה..אין דרך לדלג על זה או לקצר את משך ההשרייה?

 

תודה לכם!

אין צורך להשרותאיזה טוב ה'!!!!אחרונה
שלום- מה אפשר לעשות עפ פירורי לחם?גליה...

הבנתי שאפשר לעשות עם זה קניידלך?

יודעים איך? תודה!

תודה! אפשר גם עם פירורי לחם? ולא מצה?גליה...אחרונה
מה מתאים כתוספת לדגים?(חוץ מתפו"א)יהיה טוב

אני רוצה להכין דגי מושט ורוצה להכין תוספת-חוץ מתפוחי אדמה יש משהו אחר?

 

תודה רבה!

באיזה רוטב את עושה אותו?יהודיה מא"י

הולך בדר"כ גם עם אורז לבן, ואם הוא עם רוטב עגבניות אז גם קוסקוס

פירה גם נחשב תפו"א? כי גם זה הולך טוב.

אפשר גם אטריות/מוקפץ אטריות

או לוותר על תוספת פחמימה ולצרף רק ירקות מבושלים. שעועית ירוקה הולכת נהדר עם דג.

בצל/קישוא ממולא באורז, ברוטב עגבניותכלנית1

חיפשתי מתכונים לפסח ומצאתי מתכון לבשר עם בצל ממולא (באתר מאקו)... כמובן באורז (אצלנו מודר מהבית בפסח...).

תודה! בסוף הכנתי תוספת של בורגוליהיה טוב

אני רוצה לגמור את החמץ שיש בבית..

תבשיל אפונהדינה ל.
טגני בצל ופטריות, תוסיפי אפונה קפואה של סנפרוסט, קצת קצת מים, מלח פלפל, ובשלי מכוסה, עד שהאפונים רכות והתבשיל מוכן.

קלי קלות וטעים מאוד
אמא שלי עושה ככה אפונהמרים*אחרונה
ואחרי שהיא שמה מים היא מוסיפה רסק עגבניות..שיהיה ברוטב עגבניות
מה אפשר להכין מעוף\הודו טחון חוץ מקציצות?סקיצה
(בבקשה לא תשובה של "כל מה שמכינים עם בקר טחון"... זה לא בדיוק זהה)

תודה רבה לעונים!
ממולאים למינהםיהודיה מא"י

בולנז

בורקס/סמבוסק במילוי בשר

רביולי במילוי בשר

פשטידת בשר/פשטידת רועים

 

 

 

ודווקא כן כל מה שמכינים עם בקר טחון אפשר גם עם עוף והודו טחון. הטעם לא זהה, לכן התוצאה לא זהה בטעם, אבל זה עדין אפשרי.

אני הכנית לשבת..מרים*

כרוב ממולא!!

ומילאתי אותו בתערובת של חיצי ק"ג בשר בקר טחון וחצי ק"ג הודו טחון..

יצא סוף הדרך...

 

זה לא מתכון...רק משתפת..

אפשר להכין קובהיוסלה קמצן (קדוש?)
מוסקה בשרית, בורקסאם הבנים12
מוקפץבדרך

הכנתי השבוע-ירקות עם טריאקי וסילאן-והודו טחון

טעים גם קר (בעלי לקח בפיתה לא. צוהרים)

מה עם בלינצ׳ס ממולא בשר?דינה ל.אחרונה
אני רוצה להכין עם הילדים שלי מצותddba
חמץ כמובן

מישהו יודע איך מכינים?
קמח ומיםיהודיה מא"י

בלי שום דבר אחר

ללוש, לרדד, לחורר לאפות בחום גבוה מאוד.

לא לשכוח למדוד 18 דקות. 

 

חצי ליטר מים לקילו קמח. אפשר קצת יותר שיהיה לך קל יותר ללוש

מרדדים הכי דק ומחורריםבדרך

נראה לי שהחורים כדי שיאפה מהר

 

קמח מיםמושיקואחרונה

לשים

 

מרדדים

 

מכניסים לתנור בחום גבוה עד שזה נאפה

 

תנסי לשאול בבית חבד המקומי - זה פעילות עונתית שהם עושים בכל הארץ

פסטה בציפוי פירורי לחםפטרוזילה=)

ראיתי איזה מתכון כזה של פסטה עם ציפוי פירורי לחם ואין לי אפשרות למצוא אותו כרגע

למישהו יש אולי מתכון כזה?

מתכוןשושנה29

 

מבשלת את הפסטה (אטריות) בערך 10 דקות. במים וקצת מלח. אחרי זה שוטפת קצת ומוציאה את כל המים שלא יהיה בזה  טיפת מים.

 

ובסיר אחר שמה פירורי לחם וקצת שמן, ומערבבת כדי שלא ישרף, עד שנהיה שחום. מכבה.

 

ושופכת את הפירורי לחם על הפסטה ומערבבת.

אנחנו-פלספנית

בעזהי"ת

 

מבשלים את הפסטה כרגיל, ואז מקפיצים כמה דק' במחבת עם פירורי לחם וטיפה שמן.. לא צריך יותר מזה.

יאםme and i

סבתא שלי מכינה את זה, אבל היא עושה את זה חלבי עם המון חמאה, אתן יודעות הסבתות צריכות שיהיה רק' טעים ולא דווקא בריא אז נראה לי היא שמה בערך חבילת חמאהיאמי

מלח? תבלינים?בזיליקום

איזה כמות של פירורי לחם לחבילת פסטה?

הכמות של הפירורי לחםשושנה29אחרונה

 

בערך חצי סיר (קטן קטן). אם לא מספיק מוסיפים עוד, ואם זה יותר אז לא נורא

שאלה על בצקיםddba
מה זה אומר כשכתוב במתכונים להטפיח עד שהבצק יכפיל את נפחו? כמה זמן זה בערך?

האם יש זמן מינימלי להטפיח אם אני ממש ממהרת? 
אם את ממהרתיהודיה מא"י

להתפיח חצי שעה, לעשות צורה ולהכניס לתנור קר ולהתחיל לאפות

מעולה תודה. ושאלה נוספתddba
בצק לפיצה צריך טפיחה אושאפשר ישר לרדד ולהכניס לתנור?

אני מכינה אותו מבצק של חלות
כדאי לתת לו לנוח לפחות 20 דקות לנוחיהודיה מא"יאחרונה
עבר עריכה על ידי יהודיה מא"י בתאריך א' בניסן תשע"ג 18:33

גם אם לא מתפיחים

אין צורך בהתפחה שנייה (ולכן גם מכיניסים לתנור חם ולא קר)

מה לעשות עם-אהבת ה'

1. חבילת בזיליקום שקיבלתי?

למה טוב להוסיף אותם?

אפשר לכתוש ולהקפיא חלק?

 

2. ליקר שוקולד שצריך להתחסל לפני פסח.

למה טוב להוסיף אותו?

 

 

תודה!!

רוטב פסטויהודיה מא"י

יאמי

וכן, אפשר לקצוץ ולהקפיא. כדי לערבב עם קצת שמן ואז להקפיא.

 

ליקר שוקולד? גם כן יאמי. אפשר להכין איתו שוקו. להוסיף על גלידה, סלט פירות, עוגה.

אפשר בתבנית של קוביות קרח1289אחרונה

לקצוץ אותו עם שום ושמן זית (בעצם פסטו) וכל פעם להוציא קוביה ולהוסיף לפסטה/בטטה/כריך/וכו'..

 

ליקר שוקולד בעוגות (חיסול חמץ), גלידה, שוקו, סופלה... טעים

מה יקרה אםאהבה של אימא

אני אכין עוגה אישית בתנור בספל שאני לא יודעת אם הוא יכול לעמוד בחום של 200 מעלות?

אני רוצה להכין סופלה, ויש לי כלי מהמם ממש יפה בשביל זה.. זה כלי שמיועד לקפה.. אבל לא כתוב אם הוא מתאים לתנור...

 

ממש מפחיד לנסות? או שמקסימום הלכה הכוס?..

השאלה היאיהודיה מא"י

האם זה מקסימום הלכה הכוס או לא. וזה תלוי בך כבר.

ספל פורצלן נראה לי שכן הייתי מכניסה לתנור, אבל אולי במקום להכין סופלה במיקרו?

חשבנו על המיקרו...אהבה של אימא

אבל החלטנו שבתנור... לא אכפת לי לוותר על הכוס בשביל הסיכוי שאולי אני אגלה שהיא בסדר בתנור ואז אני אוכל להכין איתה דברים שווים שגם נראים טוב, כי היא מה זה יפההה

נו טוב, זה סט מהמם שקיבלנו באירוסין, של 6 כוסות כאלו, ששתיים נשברו לנו במעבר דירה בלי שהספקנו להשתמש בהן בכלל
(לא אשמתי! אני יודעת איך עוטפים כשעוברים דירה...), אז נשארו 4... אז מקסימום....... חח.. לפחות היא תישבר למען מטרה נעלה ;)

 

אעדכן בע"ה!

אז לכי על זהיהודיה מא"י

הכוסות עמדו בזה אהבה של אימא
עבר עריכה על ידי אהבה של אימא בתאריך א' בניסן תשע"ג 00:35

וגם המרקם יצא מצוין... עכשיו נשאר רק לבדוק את הטעם...
 

ואני אשמח אם תדעו להגיד לי איך שומרים על שמנת מתוקה שנמצאת בתוך מכל קרטון פתוח... במקרר זה ברור, כמובן, השאלה אם מספיק לכסות במשהו, או שכדאי להעביר לאיזה כלי אטום.... לא שיש לי משהו כזה...

תודה..

הייתי משאירה במיכל של זהחילזון 123
סבבה, תודה רבה אהבה של אימא

יצא מעולה יאמי

הי תביאי מתכון..גליה...
סודות מתוקים, קרין גורן, סופלה אהבה של אימאאחרונה
למבינות בסירים..מסילת ישרים

שלום לכן, כבר זמן מה נהנת לקרוא אתכן..

רציתי להתייעץ לגבי קניית סיר-

מחפשת לקנות סיר גדול וטוב אך לא יודעת מאיזה חומר יותר טוב ובריא לקנות..

יש למשהי המלצות, ידע בנושא?..איפה כדאי לקנות, עלויות?..

אשמח מאוד לשמוע..תודה רבה!!!

אז קודם כליהודיה מא"י

צריך לדעת. סירים טובים זה עסק יקר.

סיר בינוני (בערך 5 ליטר) מאיכות טובה בפחות מ100 ש"ח זאת מציאה.

אבל בעיניי, סירים טובים אלו סירים ששוים כל שקל. קיבלתי לחתונה סירים אכותיים (סולתם, נעמן וכו') וגם סירים זולים ממותגים חסרי שם, ואין מה להשוות את נוחות ואיכות הבישול, זה מורגש מאוד

הסירים שנחשבים להכי טובים אלו סירים מנירוסטה. (בלי להתחשב בכל מיני סירים משוכללים מחומרים שונים ומשונים שעולים מאות שקלים לסיר בודד)

חשוב מאוד לבדוק ולוודא שהתחתית של הסיר עבה מאוד, וגם הדפנות עבים וחזקים.

באופן אישי אני לא אוהבת לקנות סירים עם ציפוי נון-סטיק. אני מעדיפה סיר שאפשר לקרצף היטב, ובכל מקרה נירוסטה טובה מתנקה בקלות.

אם יש, אני תמיד מעדיפה סיר עם מכסה מתכת ולא זכוכית. זכוכית נשברת.... ובכל מקרה האדים מקשים לראות מה קורה בתוך הסיר

ויש כמובן את הצורה של הידיות. המועדפות בעיני אלו ידיות מתכת דקות. (אבל חזקות) מצד אחד, אפשר להכניס לתנור, ומצד שני הן לא כ"כ מתחממות כשהסיר על הגז.

 

ואם התקציב מוגבל, אז אופציה טובה היא סיר אמייל. אלו סירים זולים מאוד, נוחים לניקוי, ויפים להגשה לשולחן. אורך החיים שלהם הוא לרוב קצר יותר מסירי נירוסטה, ולרוב גם דקי הרבה יותר, אבל לקניית סיר בתקציב נמוך, זאת הבחירה המשתלמת.

 

(ועוד משהו, במאמר מוסגר. רשת יש עושה הרבה פעמים לקראת החגים מבצע על סירי סולתם ב70% הנחה, כבר יותר מפעם קניתי במבצע שכזה סיר מעולה במחיר מצוין. ובכלל לקראת פסח בדר"כ החנויות עושות מבצעים על סירים, אולי שווה לחכות קצת)

^^^ גם אני מעדיפה נירוסטהחילזון 123

כל אלו עם הציפויים מועדים לשריטות וקילופים.

ובד"כ כשהציפוי שרוט זה עלול להיות לא בריא. ובכלל חלק מהציפויים עלולים להיות לא בריאים.

 

סירים מנירוסטה בלבד. מאיכות טובה!כלנית1

סיר זה מוצר שאסור להתפשר עליו. רק מנירוסטה (כי אלומיניום חודר לתבשיל ועלול לגרום למחלות... ולכן כמעט הפסיקו להשתמש בו). 

מומלץ לקנות מחברה טובה כמו סולתם, מאחר שאם תשווי 2 סירי נירוסטה מחברות שונות בעוד 5 שנים, מיד תוכלי לזהות סיר מחברה טובה. מספיק שפעם אחת חלילה תשרפי סיר ותגלי שסיר מחברה פשוטה, פעמים רבות אין לו תקנה. קשה לקרצף את השרוף ונשארות נקודות גם לאחר ניקוי יסודי (זרקתי לפני כשבוע סיר כזה, שאחרי כמה סדרות ניקוי העפתי, סיר של חב' קונקורד, שכל זמן שלא שרפתי אותו, הוא שרד 6 שנים. ברגע שהוא נשרף בצורה רצינית, הוא הלך לעולמות.

לעומת זאת, סיר של סולתם מסוגל לשרוד כמה טראומות. יש גם אפשרות לקנות אבקת סולם, שמסייעת להחזיר לסיר את הצבע המקורי. דרך אגב, בחברות טובות, אפשר גם במקרה הצורך לקנות ידיות לסיר או למכסה (בחנויות כמו ששת וכד').

 

סירי סולתם במבצע מידי פעם (מן הסתם גם לכבוד פסח) גם ברשתות כמו שופרסל דיל. לפני כחודש היה מבצע של הנחות בסדר גודל 50-70%. כמובן, שאם את מגיעה בזמן, יש מבחר ולאחר זמן, מבחר הגדלים והצורות קטנים.

לידיעה- סולתם מחזיק מעמד שניםהכל ממנו
תודה רבה!החכמתי..מסילת ישרים

עכשיו נשאר למצוא זמן לצאת לקניות ולהתפלל למציאה טובה..

ליל מנוחה

 

החדשים, עם מכסה זכוכית, לא כ''כ מחזיקים מעמד.ממוחשבת
הם מתעקמים ונכנס לכלוך שקשה להוציא, בין הזכוכית למכסה.
אני לא מכניסה את המכסה זכוכית למדיח וזה בסדר.הכל ממנו
אילו היה לי מדיחיהודיה מא"י

לא הייתי רוצה כלים שאסור להכניס למדיח.

 

סולתם זאת חברה טובה, אבל אפשר לקנות סירים טובים גם של חברות אחרות, שלא יהיו כ"כ יקרים.

קבלתי לחתונה 3 סירים של סולתם (אחד ממש סולתם שניים של קומפלט, שזה מותג של הום סנטר, אבל תוצרת סולתם)

מכסה הזכוכית שהיה לסיר אחד (ממש של סולתם) נשבר בפעם הראשונה שהכנסתי לתנור, וזה למרות שהיה כתוב עליו בפירוש שהוא מתאים לשימוש בתנור, ניסיתי לממש את האחריות המובטחת, והם נפנפו אותי, ואמרו שלא הייתי צריכה להכניס לתנור, ובסוף עשו לי טובה שאם אני אגיע לחנות המפעל שלהם יתנו לי מכסה חדש במחיר עלות. בסוף קניתי במציאה בחנות כלי בית מכסה אמייל שהיה בדיוק בגודל המתאים.

סיר נוסף של סולתם, נשברה לו הידית של המכסה, והסיר האחרון הוא של פסח, כך שאני לא משתמשת בו הרבה

למרות הנ"ל אני חושבתי שסירי סולתם הם טובים, אם כי יש לי סיר של ONE ועוד אחר ממותג חסר שם ששניהם טובים לא פחות מסירי הסולתם שלי. גם פרפקטו הם די טובים, ועם אחריות אבל לפי דעתי, קצת פחות טובים. (ואת האחריות מימשתי פעם. החליד לי סיר של פרפקטו, הגעתי לחנות והחלפתי בסיר אחר)

 

ובאשר למכסה זכוכית - אם נשבר בכל חנות כלי בית אפשר היום לקנות מכסים.

אממ אולי זה רק אני אבל נראה לי שהסיריםשמשי

של סולתם של היום זה ממש לא אותה איכות כמו שהיו פעם..

אני רואה את הסולתם של אמא שלי שיש לה אותם בערך 20-30 שנה ואת הסירים שלי, שחלקם סולתם...הם פשוט נראים הרבה פחות איכותיים...

פרפקטו הכי טובים!רחלקה
ממש לא מסכימהאמא...

קיבלתי המון סירים כאלה לחתונה (לפני 6 שנים), חלקם כבר בפח וחלקם השחירו ממש. לעומת זאת, סירים של סולתם- הרבה יותר יקרים אבל מחזיקים מעולה!!

אני חושבתיהודיה מא"י

שגם לפרפקטו וגם לסולתם יש כמה סדרות, חלקן טובות יותר וחלקן טובות פחות.

הסדרה הישנה יותר טובה,זה בטוח. מעל 20 שנה...הכל ממנו
גם אני חושבת כך- שיש הבדל עצום בין סולתם של היוםממוחשבת

לזה של פעם 

יכול להיות שיהודיה צודקת וזה רק עניין של סדרה...שמשי

בכל מקרה, ייתכן שזה לא מעיד על כלום אבל הסולתם של פעם היו מיוצרים בישראל,

היום הם מסין...

היום הכל מיוצר בסין, גם נייק היקר וגם נעליים זולותכלנית1

בכל מקרה צריך לבדוק מי ה"אבא" של המוצר, כי יש מפעלים בחסות ישראלים בסין, בהם יש סחור הסוג א (עפרונות, טושים, ולצעיר היום אפילו ממתקים מפחידים מלאי צבע מאכל וסוכר, ומי יודע באיזו איכות. לא חייבים להתפשר רק בשביל הכשר מהודר ומוצר זול. עדיף לשלם מעט יותר ולקבל מוצר יותר טעים, פחות "לא בריא"9.

נכון שיש סדרות שונות בסולתם או לפרפקטו אבל בכל זאתרותם 72

סולתם עדיף הסגירה שלו יותר טובה גם בסדרות הפשוטות ואפילו שהעובי של הסירים הוא לא כמו שהיה פעם (אותו סיר של חמש ליטר שוקל פחות...) אבל עדיין הם יותר טובים מכולם. כמובן בלי להכניס לדיון את כל הסירים המשוכללים שעולים הון...

ובאמת שערב פסח זה זמן מצוין למבצעי סירים!

קניה מוצלחת וברכה בסיר!

עוגיות "מזל" / "הפתק הסודי"ציפור

מישהו מכיר? מישהו יודע?

מעוניינת להכין עוגיות שבתוכם מטמינים פתק. האם יש עם זה בעיה? אפשר לכתוב על נייר אפיה בעיפרון ולהטמין בבצק של עוגיות וככה לאפות אותם?אשמח לקבל טיפים בנושא זה.

תודה

בעיקרון אין בעיה מבחינת הביצוע,שמשיאחרונה

אני גם בדיוק רוצה לעשות את זה השבוע...לא נראה לי שיראו את העיפרון על נייר אפייה אבל אם יש לך לורד דק או אפילו עט זה יהיה מעולה..וכל עוגיות טובות.

 

מבחינה בריאותית אני לא יודעת להגיד לך...