שרשור חדש
למישהו יש את המכשיר הזה-הקולה טובה

http://www.lastprice.co.il/product.asp?productid=344

(מעבד מזון עם מיקסר ובלנדר של בראון)

 

אני מתלבטת אם הוא אכן שווה ויחזיק מעמד, או שיתפרק לי מהר ויעשה בעיות..

בחוות דעת בזאפ יש כל מני דעות לכל הכיוונים, אז אני מחפשת אנשים שיש להם מכשירים מהסוג הזה של בראון כמה שנים..

(שתבינו- להורים שלי יש מעבד מזון של מג'ימיקס כבר יותר מ20 שנה) רק כדי לדעת שזו חברה אמינה ולא מתפרקת..

 

(יא זה חלום שלי שיהיה לי מעבד מזון נורמאלי, והתאפקתי ולא קניתי באיזה 300 ש"ח כדי לחסוך לאחד טוב שיעשה עבודה ויחזיק מעמד)

 

 

תודה צדיקים!פרח

לאימא שלי יש בלנדר מוט של בראוןיהודיה מא"י

כבר הרבה מאוד שנים (נראה לי 10, וזה המון לבלנדר מוט) והוא מעולה.

אבל אין לי מושג איך הוא במעבדי מזון מהסוג הזה.

גם לנו יש בלנדר מוט של בראון. מעולהנדנדה כתומה.

אבל זה בטח לא אותו דבר..

אני מעדיפה מעבד מזון לחוד ובלנדר לחודכלנית1

ככל שהמכשיר יותר מתוחכם, יש לו יותר חלקים, יותר נטיה להיות כבד ומגושם, יותר נטיה להתקלקל (לבראון דווקא יש שם טוב בציוד חשמלי למטבח). לדעתי, עדיף בלנדר חשמלי קטן לבד. כשאת רוצה בלנדר, תוציאי את הבלנדר ותטחני. כשאת רוצה לגרור, לרסק ועוד במעבד מזון, תוציאי את מעבד המזון עם מינימום החלקים ותשתמשי. 

לפני כמה שנים קניתי במבצע מעבד מזון מוצלח של חברה טובה, לפסח. אבל, בכל שנה אני מוציאה אותו על כל חלקיו ומצטערת שהתפתיתי לקנות כולל בלנדר. ממש לא שימושי לי. אם אני רוצה מעבד פרווה ובלנדר בשרי, לא כל כך מתאים לי לשמור על החלקים  לחוד לצרכים השונים.

המכשיר בקישור שהבאת כולל המון אופציותרותם 72אחרונה

אל תתפתי לחשוב שהוא באמת שווה את כל האופציות האלה.

המעבד מזון של בראון הוא מעולה אבל שלי בן 20 והמנוע שלו עדיין טוב חלקי הפלסטיק כבר נשברו ונקנו מחדש.

בלנדר מקל במיוחד זה של בראון עושה עבודה מעולה במקום בלנדר גדול ובלי ללכלך עוד כלים.

בהצלחה

שאלה...זמר הפלוגות

שומר הולך במרק?

הולך מצויין!!!אייכה!
בטחבת 30אחרונה

מרק עוף, מרק אפונה, מרק ירקות. נותן טעם מיוחד.

עוגיות סוף הדרך, לחיסול מאגרי קוואקר לפני פסחבת 30

אין על העוגיות האלה:

חצי קילו קוואקר עבה (לא טחון)

כוס וחצי סוכר חום

כוס שמן

כוס טחינה גולמית, רצוי מלאה.

מערבבים ומשהים במקרר לשעתיים (אם בטעות השארתם ללילה שלם לא קרה כלום..)

מוסיפים ארבע ביצים ותוספות כיד הדמיון:

כוס שוקולד צ'יפס מהסוג הבריא יותר (כמו אופנהיימר)

כוס חמוציות, תמרים קצוצים, צימוקים, אגוזים ומה שבא לכן, לפי מה שיש בבית.

 

מחממים את התנור לחום בינוני

בעזרת שתי כפיות לוקחים כמות לא גדולה של העיסה ומשטחים על התבנית לצורת עיגול.

אופים כעשר דקות, או עד שהקצוות מתחילים להזהיב.

מוציאים, מצננים, ומקפיאים חצי, כדי שלא יתחסל תוך יום...

2 שאלות-סקיצה
קוואקר אינסטנט?
אפשא להחליף את הסוכר החום ברגיל?

תודה!
2 תשובותבת 30

א. קוואקר גס, לא אינסטנט.

ב. אף פעם לא ניסיתי, אני מניחה שאין הבדל גדול, מכיוון שאת כל המתכונים שלי אני עושה עם חום במקום לבן ויוצא תמיד בסדר גמור.

בהצלחה

תודה רבה!סקיצה
אין קמח?123456789
לא, בלי קמחבת 30
אפרופו קוואקר, מתכון לחטיף גרנולה אנרגטייוסלה קמצן (קדוש?)

חומרים:

500 גרם שיבולת שועל שלמה
200 גרם אגוזי פקאן
100 גרם אגוזי לוז
100 גרם שקדים
2 בננות חתוכות לקוביות קטנות
תפוח חתוך לקוביות קטנות
2 כפות קינמון
4 כפות דבש
4 כפות סילאן
חצי כוס מיץ תפוזים
רבע כוס יין מתוק
אופן ההכנה:
קולים בתנור כרבע שעה את שיבולת השועל ואת האגוזים והשקדים.
שמים בקערה גדולה את כל החומרים (לא חייב את כולם, אפשר גם להוסיף צימוקים, חמוציות וכל מה שנראה קשור)
מערבבים היטב את תוכן הקערה עד לקבלת תערובת בצקית 
משטחים את התערובת על תבנית משומנת ואופים כחצי שעה 
לאחר שהתקרר חותכים למלבנים ושמים בקופסה במקרר או במקום מוצל ויבש.
החטיף לא מתקלקל לפחות חודש
מקור:
תודה תודה!!פלפלתי
אפשר הסבר על הקוואקר?קצפת

קוואקר מפחית הוא גס או אינסטנט?

קוואקררותם 72

קוואקר מפחית הוא אינסטנט תשימי לב שהוא דק מאוד ויש הרבה שם שהם בעצם פרורים. הוא נמס בשניה במים חמים ואפילו בתוך יוגורט.

הקוואקר המדובר במתכונים האלה הוא קוואקר שלם. הוא עבה יותר. ואותו תמצאי בדרך כלל בגרנולה קנויה ואיתו תעשי גרנולה בבית. בעוגיות קוואקר בד"כ משתמשים בגס אבל יכולים לערבב בין שתי הקוואקרים אם אין לך מספיק קוואקר שלם. זה משנה קצת את המקרם כי הקוואקר האינסטנט דומה יותר לקמח בהתנהגות שלו רק שהוא גס יותר מקמח.

אין לי מושג במתכונים האלה אם אפשר לשנות או לערבב כי לא ניסיתי אותם.

בהצלחה!

אפשר גם להכין עם טחוןבת 30אחרונה

אבל יוצא פחות טעים

לא יודע אם זה אנחנו המצאנו אבל זה טעים...(-:am42

בס"ד

 

בשבת האחרונה באו אלינו אחיינים של אשתי ואמרתי לעצמי שאני חייב לעשות משו שיהיה קל,מהיר ונח להכין אותו אח"כ כל הזמן בתור זוג צעיר +1 בשלב הטעימות..

 

בשלו תפח"א כמו פירה,סננו את כל הנוזלים ולטחון אותו עם כותש פירה ידני,

לשים חצי כוס שמן,כף מלח ולטחון אותו בבלנדר ידני..

זה יוצא מרקם טעים מאוד שאפילו הבן הקטן שלנו [חצי שנה] התלהב על זה..

 

תנסו ותגידו איך יצא..

 

אולי אפשר אח"כ לשים גם ביצה וקמח ולעשות מזה לביבות..?

אפשר לעשות לביבות, וגם פשטידה.הקולה טובה

אני עושה את זה הרבה, רק בלי לטחון קודם בידני.

זה עושה פירה עם מרקם רך יותר ואוורירי.

ועוד משהו- אני עושה את זה גם עם בטטה. ואז זה נותן לזה מתיקות.

 

אם יש לי זמן וכוח- מערבבת עם ביצה ופירורי לחם ומטגנת לביבות (זה טעים רצח)

ואם אין זמן- אז כנ"ל, שמה בתבנית, מפזרת מלמעלה קינמון ואופה בתנור..

הלביבות יוצאות מאד מוצלחות ונימוחותכלנית1אחרונה

אם את לא רוצה מטוגן, אפשר גם להוסיף גזר ו/או אפונה קפואים ומבושלים או מקופסא, ביצים, קמח מצה / פירורי לחם ותבלינים ולאפות פשטידה.

הי שאלה על תפוחי אדמה בתנורגליה...

קיבלנו משבת תפוחי אדמה בתנור, קוביות כאלו.

כדי להחיות אותם חשבתי להקפיץ על מחבת.

זה יוצא טוב? יש רעיון אחר? תודה.

נשמע טובזמר הפלוגות
סבבה, תודהגליה...אחרונה
הכנתי תפו"א ותיבלתי אותםיהיה טוב

אם אשים אותם במקרר עד הערב הם יהיו טובים עדיין?

רק בישלת? אם כן אז כשהכלי סגור טוב זה בסדר.הכל ממנואחרונה
משהי יודעת כמה זמן מבשלים מטבוחה?זמר הפלוגות

ואיך אני אמורה לדעת שבאמת היא יצאה לי טוב? זה כבר שעה על האש ואני כל כמה דקות מערבבת ואני לא בטוחה שזה נראה כמו שזה אמור להראות (או שכבר הרבה זמן לא הכנתי וגם כשהכנתי זה לא היה משהו ממש טוב אז אני לא יודעת איך זה אמור להראות אחרי הבישול)

הכמות הסופית של המטבוחהיהודיה מא"י

אמורה להיות בערך חצי ממה שהיה בהתחלה

אז כשזה בערך חצי, זה מוכן

ממש תודהזמר הפלוגות

באמת לא הבנתי למה הכמות יורדת לי...

עוד שאלה...זמר הפלוגות

הגמבות נראות ממש בצבע כמו לפני הבישול, זה הגיוני? יכול להיות שצריך לפני לבשל יותר?

הגמבות זה הגיונייהודיה מא"י

הם לא אמטורות לשנות הרבה את הצבע.

שימי לב שזה אמור גם להיות מאוד סמיך.

אני מבשלת מטבוחהתותאחרונה

כמה שעות, על אש קטנה מאוד... וזה מעדן

שאלה חשובה!!123456789
קפץ... אני מכינה קבוע בצק לעוגת שמרים123456789

ותמיד יוצא לי בצק רך וטוב... (קמח מלא, ממירה את המרגרינה בשמן..) הכנתי את זה השבוע לכבוד שבת, אותו מצתכון בדיוק, אותה כמות מיים (לשתי המון!) והבצק יצא פשוט קשה!!!

למה זה קרה?? טמפ' או משהו כזה אולי?

מי יודע? שלפחות אבין את הטעות שלי...

תודה רבה רבה

למזג האוויר יש השפעה על בצק שמרים. עכשיו מאד יבש.זכיתיאחרונה

אולי זה קשור?

יאא..טעים.פיתה פיתה

ממתק דג.

זה בעיקרון לשבת אבל אני ממש לא יודעת עם ישאר משהו..

חתיכות סלמון ברוטב סויה ודבש.

איך:

חותכים סלמון,מערבבים עם רוטב סויה,דבש ושומשום,שמים על שיפודים(לא חובה) ו...לתנור.

 

נשמע מעולהיוסלה קמצן (קדוש?)

אפשר להעתיק את המתכון לאתר שלי?

 

כן!פיתה פיתהאחרונה

וזה באמת מעולה.

אבל כדאי שתנסה לפני בשביל שתוכל לראות כמויות..

חיסול חמץ - מה אפשר לעשות עם אטריות רחבות?נשארהג'וני63

לי חבילה שלמה...אני יכולה להוסיף למרק אבל זו כמות ממש גדולה...

 

יש למישהו רעיונות?

 

ובלי קוגל/קיגל - לא אוכלים את זה אצלנו...

 

תודה!

עם בולונז זה הולך מעולה!פלפלתי

ונגמר בספיד.

(שזה בעברית, בצל קצוץ  עם בשר ורוטב עגבניות כשהכל מעורבב וזה מתבשל עם האטריות).

 

אם  צריך הסברים יותר מפורטים תכתבי..

אשמח למתכון ועוד רעיונות אם אין לי בשר טחון?ג'וני63
זה מה שאני עושה:פלפלתי

קוצצים בצל, מטגנים בשמן עד שיעשה שקוף

מוסיפים בשר טחון, ומערבבים במזלג עד שכל הבשר מפורר ושינה את צבעו.

מוסיפים לזה מלח, פלפל שחור, וקצת בהר - ומערבבים טוב טוב.

 

אחרי איזה דקותיים (כשזה נראה מוכן הבשר), את יכולה להוסיף את זה לפסטה (תבדקי רק שזה יתאים בכמות ולא יהיה יותר מידי בשר, אם יש לך מיותר זה יכול לחכות במקפיא עד הפעם הנוספת שתעשי איתו משהו... או ללכת לפסטלים וכו'...),  אני מבשלת את הפסטה  או האטריות בסיר אחר בינתייים ככה אני מקצרת תהליכים.

מוסיפה  רסק עגבניות, פפריקה מתוקה או חריפה או גם וגם.... תלוי באנשים.  מערבבת -  אפשר לתת לזה להתבשל ביחד כמה דקות  טובות כדי שיספגו הטעמים, ויש מהדרין שנותנים לזה חצי שעה על אש נמוכה - ואז זה יוצא ממש ממש טעים.

רק צריך לשים לב שזה לא ישרף.

 

זה הולך מעולה עם סלט חסה ליד וכמה עגבניות שרי או עגבניות חתוכות לקוביות עם הסלט חסה.

 

 

ועוד רעיונות בלי בשר?

את יכולה להשתמש בזה כבסיס לפשטידה?  לבשל את זה ואז לשים את זה על תבנית ומעל לשפוך משהו ושוב לאפות או משהו? זה נראה לי יהפוך את זה לגוש אחד שם...

 

ובטח אפשר לעשות את המתכון עם השר רק עם עוף, אבל את זה לא ניסיתי, אז אני לא מציעה ממש.. .

 

תודה עשית לי חשק...יש מצב שאקנה בשר וזהו..ג'וני63
עם גבינה/קוטג', או מושקע עם שמנת ופטריותאני ירושלמית
אפשר לעשות מזה מוקפץיוסלה קמצן (קדוש?)

מכינים מחבת ענקית עם שמן

לבינתיים מבשלים את האטריות לפי ההוראות

לוקחים בצל וגזר ומטגנים,

אח"כ  מכניסים למחבת פלפל, פטריות וכל מה שנראה לך קשור

מתבלים בתבלין שווראמה וגריל עוף

אחרי שהירקות מבושלים מסנננים את האטריות ומכניסים אותן למחבת ומערבבים היטב,

לאחר 5 דקות מגישים.

 

אפשר לעשות גם אטריות ברוטב שמנת ופטריות

תירס משימורים גם מתאים למוקפץ?ג'וני63
בהחלטהכל ממנו
תודה!ג'וני63
טלהוסיף פטריות סויה וצ'יליzmilאחרונה
שלום יש לי עוד רעיונותנעם ה

אפשר לעשות כבסיס לפיצה-

מבשלים את האטריות מוסיפים להם רסק עגבניות מטובל באורגנו ,אבקת שום ,וכף או שתיים של שמן.שוטחים בתבנית ועל האטריות גוררים גבנ"צ,חותכים עגבניות,בצל,זיתים,וכיד הדמיון הטובה...אופים בחום גבוה במשך שעה...

אם תרצי מתכון ללזניה חלבית עם אטריות אכתוב..

בהצלחה!

נשמע מעניין תודה!ג'וני63
מוקפץ לאטריות דקותzmil
סליחה על הבורות אבל..זמר הפלוגות

איך מכינים תפוח אדמה במיקרוגל?

תלוי לאיזה מתכון את מתכוונת.יהיה טוב
לא מתכון,זמר הפלוגות

סתם בא לי תפוח אדמה שלא דורש הרבה עבודה, מה שנקרא מתכון לעצלנים או לכאלה שאין להם זמן

אם הבנתי אותך את מתכוונת לזה:יהיה טוב

שמים תפו"א עם הקליפה במיקרוגל ומחממים כמה דק'-בערך 3 דק'.

וכשהוא רך,מוצאים אותו,מורידים את הקליפה.

אפשר להוסיף מלח ופלפל.

וזהו. בתיאבון!

במיקרוגל:שושנה29

 

שמה בצלחת תפו"א חתוכים לעיגולים מפזרת על זה מלח, פפריקה מתוקה, קצת שמן, ומחממת על 15-20 דקות, ואז אני בודקת אם נהיה רך. אם לא מחממת עוד לאיזה 10 דקות.

 

אפשר גם לעשות צ'יפס מהיר בתנור.

יש מתכון לצ'יפס מהיר?זמר הפלוגות
צ'יפס בתנורשושנה29
קפץשושנה29אחרונה

 

אני חותכת גם את התפו"א לעיגולים שמה בתבנית מורחת על זה שמן, ושמה קצת מלח ופפריקה מתוקה

ושמה על 170 מעלות, על חצי שעה, וכל פעם בודקת אם מוכן...

בא לי לגוון בתוספות.(לקציצות)יהיה טוב

אני רוצה להכין תוספת לשבת

לקציצות

יש לי בבית:נודלס,תפו"א,אורז.

 

רעיונות מקוריים יתקבלו בברכה!

לאף אחד אין רעיונות??יהיה טוב
איזה סוג של קציצות?ח.צ.גנט
בסד
מה עם תפוא בכורכום בתנור?
אורז צהוב/לבן/עם אטריות?
תודה!יש עוד רעיונות?יהיה טוב
ירקות מאודיםזמר הפלוגות

או כרוב מאודה...

מה זה ירקות מאודים?יהיה טוב
אם את רוצה טעם מגניב לקציצות-שונמית

תכניסי לבפנים ירקות כמו: תפו"א, בצל, קישוא, בטטה וכו', ותוסיפי קצת ממש קינמון. זה טעם פשוט אדיר. באמת. הכנתי עם המתכון הזה קציצות מבשר הודו שזה לא הכי טעים בעולם, וזה התחסל!...

פירה עם בצל מטוגןדינה ל.

תוסיפי לפירה קצת מחמאה, מלח ופלפל שחור

בדיוק עכשיו הכנתי ירקות מוקפצים עם נודלס.רוני בלילה

אני ממש אוהבת.

הקפצתי בצל חתוך לפלחים ארוכים, גזר חתוך דק, קישואים,פטריות,גמבה. הוספתי גם נודלס מקמח מלא. תיבול:מלח,פלפל,אבקת שום,זנגוויל,סילאן.אפשר רוטב סויה במקום. אפשר להוסיף גם תירס, ואם יש לך קשיו,אפשר גם להקפיץ,יוצא סוף...

ירקות מאודיםזמר הפלוגותאחרונה

זה לטגן בצל, להוסיף ירקות חתוכים איזה שרוצים, לשים קצת מים בערך 1\3 סיר) מלח פלפל, ולערבב מידי פעם, הרעיון זה שזה מתבשל באידוי 

שלום, כמה זמן קוגל (מאטריות) מחזיק בקירור?קשת

אפשר להקפיא אותו?

 

תודה רבה!

בקירור - כמה ימים בכיף. מעבר לזה לא יודעת.real story

 

ואפשר להקפיא בכיף.

ממתי את מבינה בקוגלים? רחלקה
אני מכינה אותם בשלשות, מוזמנת לבוא לטעום real storyאחרונה
שוב מתכון לקציצות פרווה למי יש??770מ

אשמח מאוד למענה !

 

ותודה לעונות מראש!!

יישר כח לך תות!!770מ
כמה רעיונות:פלפלתי

קציצות של קישואים -

תגרדי קישואים, תסחטי  טוב טוב, תוסיפי מלח, פלפל, ביצה ופרורי לחם/קמח מצה/קמח, מה שיש לך, תערבבי - ולמחבת טפלון עם קצת שמן,  - סבבה של דבר.

 

אפשר את אותו דבר לעשות עם ירקות ואז זה הופך להיות קציצות של ירקות. (תפו"א, קישוא, גזר, בטטה,  מה שיש.... אפשר להוסיף ירוקים ותירס...)...

 

קציצות טונה - תחתכי בצל לקוביות קטנות (אפשרי, לא חייב),  תערבבי עם הטונה,  תוסיפי רסק עגבניות, פפריקה מתוקה ואם אתם בענין אז גם חריפה אפשר, מלח, פלפל, קמח מצה,  תזרמי עם מה שיש לך.... והופ למחבת. (אני עושה גם בטפלון, כמו העליונות.)

 

אם יש לך הרבה שאריות של לחם את יכולה לפורר אותם, להוסיף צימוקים, קינמון, סוכר, לערבב טוב עם מים כדי שתווצר עיסה - ולאפיה או  טיגון קצר  במחבת טפלון. נרהא לי שפה אפיה יותר עדין.

 

עוד רעיונות?

לאיזה כיוון? ליום חול? שבת? מה? סתם שאריות?

ואהו! יישר כח על הרעיונות! אני מעונינת ל..770מ

יום חול.

ושאלה: למה צריך לסחוט את הקישוא??

כי יש לו מלא מלא נוזלים...!! אח"כ לא יוצא קציצה,פלפלתי

זה יוצא אגם  שלא גומר להתבשל לעולם..... כבר ניסיתי את זה פעם בזמן עצלות עצום.

תנסי לחסוט קישוא אחד ותראי כמה נוזלים יוצאים ממנו.

אם את עושה במקביל מרק או משהו כזה את הנוזלים של הקישוא את יכולה לשמור ולשפוך שם. זה נותן טעם במרק ולא הולך סתם לכיור.

 

ופרווה ליום חולז ה הכי פשוט, זה פשוט קציצות של ירקות...

תעשי קציצות של:

בטטה, כשאת יכולה לבשל למעוף ולטגם או לאפות קצת,

תפוחי אדמה, כמו לטקס....

כל דבר שיש לך בבית ואת רוצה שיאכלו אותו בערך..

 

 

שוב תודה!! אנסה כמה אופצית שהעלת!!770מ
קציצות משבבי סויהצוויג^^

ממש זול,משביע ובריא (לא כמו שניצל סויה קנוי ). קונים את זה בחנויות תבלינים וחנויות טבע בד"כ

 

משרים את השבבים במים חמים, סוחטים ומכינים כמו בשר טחון

 

בתאבון!

אני הבנתי שזה לא כזה בריא כי הוא מעובד, אבל ניחא.פלפלתיאחרונה

 

אשמח לשמוע את דעתכן/םיוסלה קמצן (קדוש?)

אתר חובבני שהקמתי עם המתכונים שלי ושל סבתא:

(יש גם מתכונים  לפסח)

https://sites.google.com/site/shefnt/

נחמד מאודזמר הפלוגות

רפרפתי קצת אבל זה נראה טוב... בע"ה אסתכל עוד... 

אולי זה בגלל הרימון שליתות

אבל הגופן (פונט) קצת לא מושך לקרוא. הייתי משקיעה עוד בעיצוב החיצוני - זה ממש משפיע על הרצון והתחושה לגבי המתכונים בהצלחה!.

למה רימון לא נותן כניסה?בזיליקום

זה נותן כניסה רק למוגן+......

בגלל שהוא עדיין לא מכיר את האתר כנראהיוסלה קמצן (קדוש?)
יפה, אפשר הארות? ~א.ל

אהבתי נורא את הפטנטנים למטבח! אולי אפילו אנסה את חלקם

 

- לדעתי כדאי לעשות את המתכונים לפי נושאים: קינוחים, מנות עיקריות: עוף, בשר, חלבי.. וכו'.

- כמה שפחות קישורים כך טוב יותר. אפשר להעתיק את המתכון ולכתוב למטה את מקורו... מאשר להעתיק לינק.

לי זה פחות נח.

 

מאמינה שאם האתר יהיה מעובה יותר כך יהיה טוב יותר. סך הכל נחמד ביותר! יישר כח!מלך

תודה רבה על הארותיוסלה קמצן (קדוש?)

לגבי הפנטנטים למטבח, הם לא שלי ובע"ה אביא עוד ואשפץ

הרעיון של הנושאים טוב מאוד, למעשה חשבתי עליו אבל אני מחכה שיהיה יותר חומר,

לגבי הלינקים, רעיון מעולה איישמו בעז"ה.

תודה רבה מאוד מאוד, זה מאוד עוזר ההארות!

אגב עכשיו יש אפשרות של קטגוריות (יענו נושאים)יוסלה קמצן (קדוש?)אחרונה
נחמד מאודהכל ממנו

כמו שכבר אמרו- עדיף להוסיף ולחלק לקטגוריות.

 

פרסי?! אצלנו קוראים לחורשט סבזי- חורוש.

 

אפשר להזמין מתכון לגונדי? (אצלנו המתכונים זה סודות)

אפשר להזמין מתכוניםיוסלה קמצן (קדוש?)

לבנתיים פה וא"חכ תהיה אפשרות כזאת באתר (בדיוק חשבתי על זה לפני חצי שעה )

יש באתר מתכון לגונדי לפסח,

בהמשך יהיה גם מתכון לגונדי רגיל.

תודה על ההיענות, זה ממש חשוב לי!

אני צריכה עזרה בבניית תפריט ארוחות בוקראביוס

עכשיו כשאני בבית ומניקה אני לא רוצה לאכול רק סנדוויצ'ים אלא דסרים מזינים ומשביעים.

אשמח להצעות.

תודה!

תני כיוון...פלפלתי

ביצה, חביתה, ירקות חתוכים או סלט זה נקרא?  עם גבינה/קוטג' או מה שיהיה...?

 

לחם, חביתה, סלט ירקות, מיץ תפוזים סחוטיהודיה מא"י

דייסה טעימה

גרנולה עם יוגורט

שמנת, יוגורט~א.ל

עם פירות: תפוח, אגס, תמר, כפית דבש

פירות יבשים, תפוח עץ, קינמון, סוכר חום- הכל במחבת, להוסיף מעל דבש כשמתקרר 

כדורי תמרים

דייסת שיבולת שועל

אבוקדו, טחינה, ביצה

סלט פירות

 

 

 

 

 

מזל טובאנש
אמרו לפני אבל אגיד שוב- דייסת קוואקר וגרנולה..
הקוואקר מאוד בריא וטוב להנקה.
קרקרים עם אבוקדו וירקות.
פאנקייקס.
קוביות אבוקדו ועגבניותzmil

טחינה ודבש

-לבנה =גבינה שמן זית וזעטר

סלט ירקות עם טחינהסקיצה
דגנים טעימים עם חלב
יוגורט ופירות
חביתה, גבינות וסלט
סלט טונה או בולגרית
אין כמו קוואקר בהנקה1289

את יכולה להכין גרנולה ביתית טעימה

או דייסה

או לחמניות ביתיות

או עוגיות שיבולת שועל ודבש

 

וכו

נלו"ש למה הקוואקר כ"כ טוב להנקה?ח.צ.גנט
הוא טוב להנקהציליגילימימי

לי פעם הביאו גרנולה לאחרי הלידה ואמרו לי שזה מגביר את החלב, אז זה כנראה הקוואקר, כנראה שהוא מגביר את החלב.

מגביר את החלב, ופחמימה מלאה ומשביעה1289

אחד הדברים הבודדים שנתנו לי תחושת שובע אחרי הלידה

קודם כל מזל טוב ההצעות שלישמרית 2008אחרונה
כריך עם טחינה .ביצה.וירקות חתוכים .סלט ירקות יוגורט עם גרנולה
מה (לעזאזל) מכינים לארוחת צהריייים?רוני בלילה

זוגה  צעירה ואבודה.  לא טובה בלמלא מקררים, להאכיל את הגוזל שלה (כלומר, בעלה), ולדעת לערוך רשימת קניות שבועית!

גרינצ!!!  מוזמנות להשפיע עצות.
 

אנחנו גם זוג צעיר..עיני לה'

ובעלי חוזר כל יום הביתה בסביבות 6 בערב, ואז הוא אוכל ארוחה חמה..

עשיתי רשימה של מנות לארוחת צהריים,  וכל שבוע אני בוחרת 2 אופציות, קונה את מה שצריך ומכינה..

נשמע לך?

ספגטי בולונז?דינה ל.

עם בשר טחון. ניתן לפצל את הבשר אצל הקצב למנות קטנות, שמתאימות לזוג (בדיוק עכשיו אמא הכינה יאמי )

 

 

ועוד משהו-רוני בלילה

בעלי רגיש לאגוזים,קליפות של תפוחים ושקדים, ולא כ"כ אוהב עגבניות.  תכלס, מה קונים, באיזו כמות ומה אתם אכלתם בשנה הראשונה? (לעזאזלמבולבלחצי חיוך)  עיני, אשמח להענות להצעתך האצילית ורבת הנדיבות. תודה תודה לכולן.

כמה דבריםעיני לה'

תפוחים ושקדים אפשר לקלף, ואז אין את הבעיה של הרגישות.

חוצמיזה, אתם רוצים בשרי באמצע שבוע?בקטע בריא?או שאתם לא?

אוכל מסויים שאוהבים?פרטי קצת יותר..ולפי זה אפשר לבנות סגנונות של ארוחות, וכל שבוע תכיני 2  ארוחות נניח שיספיקו לכל השבוע...

כמה רעיונותשושנה29

 

פרווה: מרק ירקות. מנה שניה - שניצל תירס, או שניצל סויה ותפו"א אפויים או פירה, אפשר צ'יפס, פתיתים, אורז, קוסקוס...

 

בשרי: מרק עוף, מנה שניה - שניצל בשרי, סטייק, קציצות בשרי. וכל מיני תוספות למיניהם..

 

אפשר גם אטריות (פסטה) ופירורי לחם. אפשר גם אפונה ורסק עגבניות.

 

לפעמים רוצים משהו פשוט ומהיר אז אפשר חלבי: סלט ירקות, כל הסוגים של הביצה. אפשר גם טונה.

 

לגבי קניות:

שיהיה בבית כל סוגי השימורים: זיתים, תירס, מלפפון חמוץ, אפונה וגזר, רסק עגבניות.

 

אטריות, וכל סוגי הפסטות, פתיתים, קוסקוס, שקדי מרק, שעועית.

 

מיונז, קטשופ, סוגי ממרחים, ביצים.

 

ירקות ופירות, גם קצת מזונות - עוגיות, קורנפלקס, קצת נישנושים וכו'.

 

כל סוגי החד פעמי. נייר אפיה, נייר כסף, טישיו.

 

שתיה מתוקה, ומים.

 

סוכר, מלח, קמח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וכל סוגי התבלינים שרוצים....

 

בהצלחה

 

הכל ממנו

אומנם עוד לא נשואה אבל יצא לי להכין הרבה ארוחות צהריים.

מז'דרה- אורז מטוגן עם בצל ועדשים.

פתיתים עם ירקות..

עוד כמה רעיונותשושנה29

 

פרווה: פלפל ממולא באורז.

 

עוד כמה רעיונות לתוספות: בטטה בתנור, תפו"א ונקניקיות פרווה בתנור.

 

בשרי: חזה עוף ממולא באורז.

 

אפשר לעשות ירקות מוקפצים.

 

פשטידות.

 

חצילים: חצילים ורסק עגבניות. 

 

מרקים: מרק שעועית, מרק אפונה,

 

בורקס או בלינצעס (חביתיות ממולא בתפו"א) ורוטב.

 

דגים למיניהם: או אפויים או מבושלים...

אנחנו די רוצים לאכול בריא.רוני בלילה

בשרי- אולי פעם בשבוע. זוג צעיר אמרנו?

 

עדשיםבת 30

קלים ומהירים לבישול

הולכים טוב עם אורז או קוסקוס

טעימים לבד או עם ירקות

ומלאים בדברים טובים.

יש חומים, כתומים, שחורים.

עדשים באופן כללי אוהבים כמון וכורכום וגם בצל ושום, או לחילופין חוויג'.

וגם כמובן אפשר אפונה או שעועית טריה קפואה. עשר דקות וזה מוכן, סבבה עם אורז או אורז מלא.

והידד לבריאות, ולמהירות, ולזוגיות.

בהצלחה.

ההצעות שלישמרית 2008אחרונה
עוף עם תפו"א דגים על מצע של תפו"א וגזר קציצות בשריות ברוטב ואורז אפשר להכין מוקפץ מרק ירקות
למישהו/י יש רעיון למשהו קליל ומהיר להכין עכשיו?הכל ממנו
ריץ'ציפור

פתחתי לפני כשבוע וחצי (כמעט שבועיים אולי) קופסאת ריץ' שהשתמשתי רק בחלקה.

היום שמתי לב שכתוב שיש לצרוך תוך 7 ימים מהפתיחה.

משהי יודעת הם זוהי הערה גורפת...

להשתמש או לזרוק?

תודה

תבדקי שלא נהיו בו גושים..יעל מהדרום
לפי הריח שלוהכל ממנואחרונה
תפריטahr

בוא נגיד ככה- עשיתי היום אחלה ארוחת ערב

 

לחמניות בצל מטורפות!

סלט עם 5 סוגי ירקות+זיתים+פטריות

פנקייק עם קצפת...

תשמעו זה יצא אחלה בחלה אז מיש רוצה מתכונים... דברו איתי

היי, אשמח למתכון ללחמניות בצל...סקיצה
אפשר מתכון של לחמניות בצל?זכיתי
סלט עם 5 סוגי ירקות + זיתים+ פטריות?פלספנית

בעזהי"ת

 

הזיתים והפטריות זה לא ירקות? :-O

למעשה, לאיהודיה מא"י

זיתים זה בוודאי לא ירקות, וגם פטריות הן לא בדיוק ירק

זית זה פרי. פטריה זה לא פרי ולא ירק.מרכזניק
אגב סתם מעניין,~א.ל

מדוע אם ככה אנחנו מברכים: בורא פרי העץ, ובורא פרי האדמה?

מהיכן צמחה החלוקה: פרי/ירק?

אני מניח ש"פרי"="פריון".מפוספס
את שואלת מהבחינה ההלכתית\לשונית\מדעית?רחלקה

בעזהי"ת.

 

החלוקה המדעית: פרי- מה  שיש לו קליפה וגרעין, ירק- כל השאר.

את השאר אני לא בדיוק יודעת, אשאיר את זה למומחים

מדעית לשונית אז למה תפוז נקרא פרי?~א.ל

או תפוח? אין לו גרעין..

כדאי ללמוד את הסוגיא בברכות על ההבדל בין ירקמרכזניק

לבין פרי, בעיקרון ע"פ הלשון התקנית, ירקות הם פירות ירוקים ועשבים שונים, ואכן יש מחלוקת בגמ' ר' יהודה אומרת שצריך לברך עליהם (חסה פיטרוזיליה וכ"ו) בורא מיני דשאים אך זה לא נפסק להלכה

 הגמ' הכניסה אותם לתחום של פרי האדמה, פרי שאין עץ חוצץ בגידולו, יש כמה פירות במחלוקת כמדומני כמו הבננה שגדל על מין עץ/שיח.

בטח שיש. יש כמה.יהודיה מא"יאחרונה

על פטריות מברכים שהכל, הן לא נחשבות גידולי קרקע.מרכזניק
רעיונות לארוחת צהריים ליום שישי?זמר הפלוגות

חוץ מספגטי!!! נמאס מיזה!

אצלנו אוכליםשושנה29

 

קוגל תפו"א ופתיתים.

 

ומי שרוצה נוטל ידיים לחלה - ושניצל תירס, או נקניקיות פרווה...

 

אפשר פתיתים ונקנקיות פרווה.

 

בהצלחה

ושבת שלום

יש לך מתכון לקוגל תפו"א?זמר הפלוגות
המתכוןשושנה29

 

תפו"א, ביצים, מלח, פלפל שחור, וכמובן שמן....

 

אני עושה בתבנית חד פעמית בינונית שיוצא לי ל - 10 תפו"א בערך אז אני שמה 5 ביצים קצת פלפל שחור ושתיים וחצי כפיות מלח.

 

אני מחממת תנור על 180 מעלות ומכניסה את השמן בתבנית שיתחמם, בינתיים אני מרסקת את התפו"א, ואז אני שופכת את

 

השמן הרותח על התפו"א ומוסיפה את התבלינים ומכניסה לתנור בערך לשעה וחצי ואז כשנהיה קצת שחום אני מורידה את

 

המעלות ל - 150.

 

אנחנו בעיקר עובדים, לא אוכלים, אז מנשנשים בורקס.קינוחים רבותי!
מה הבעיה לאכול ממה שמכינים כבר לשבת?דינה ל.
פשוט מחשבים מראש ומכינים מעט יותר
אנחנו תמידפלספנית

בעזהי"ת

 

על שניצל תירס..

 

או פסטרמה בפיתה ותפוצ'יפס. 

 

לא בריא, אבל..

אני בעד אוכלים משבת.

מכינים סיר ענק של אורזבת 30

ואוכלים ממנו ביום שישי, בשבת, וביום ראשון...

וגם: פירה מעורבב עם ביצים קשות, מלח ופלפל. טעים...

יש מליון דברים כמו................גיגי

קוסקוס,

אורז עם עוף ואפונה ,

אורז עם שניצל ,

לא יודעת אני מפונקת אוכלת רק תוצר בית!

טועמים מכל דבר שמכינים לשבת. בעיקר שניצליםהכל ממנואחרונה