שרשור חדש
מתכון תפוח בדבש לראש השנהhameiri13
בר מים לשבתיו0י

יש משהו מומלץ ללא הסתייגויות?

מכשיר אמין, חברה אמינה, מחיר שפוי?

אנח ו מאוד נהנים עם נעם 1בוריסאחרונה
מה אפשר להכין משעועית לבנה או אדומה חוץ מצ'ילנט?כי לעולם חסדו
לשים במרק, ברוטב אדוםיעל מהדרום
צ'ילי קון קורנה- תבשיל שעועית עם בשר טחון ברוטבאמא יקרה לי*

או תבשיל שעועית ברוטב אדום על אורז לבן

יש גם מרק בשר עם שעועית שמוצלח ממש אבל מכינה בעיקר בחורף כי הוא כבד

אני מכינה צ׳ילי קון קרנה*אשתו של בעלי*
עם שעועית לבנה,פלפל חריף/פלפל צ׳ילי ובשר טחון.
טעים מאוד עם קוסקוס/אורז לבן.
אפשר מחית שעועית לבנהופל לימוןאחרונה

כמצע לצלי עם רוטב

 

או

 

כממרח כמו חומוס

אז מה מבשלים לשבת?יעל מהדרום
אצלנו ככהבוקר אור
ערב
מרק אדום
קוסקוס
חזה עוף במרינדה מהמקפיא

בוקר
גריסים עם ירקות למיניהם
אנטיפסטי
משהו מבשר טחון

סעודש
פוקצ'ות מהבצק של החלות?

חלות
קינוח כלשהו (אולי עוגה בחושה כי אין כלום בבית)
כדורי שוקולד וחמאת בוטנים מהמקפיא
חצילים בתנור
וזהווו
מה זה מרק אדום?יעל מהדרום
מרק עם אורז גזר רסק עגבניות ובצלבוקר אור
שטוחנים בסוף
ההורים שלי שמים גן עגבניות מרוסקות
(ותבליניפ כמובן)
עוף עם אפרסקיםמקום בעולם
טורטיות עם בשר
אצלנואזדרכת5
ערב
סלט חסה, פטריות מוקפצות, גבינה בולגרית מגורדת, ביצים קשות וסלמון מוקפץ.
כל אחד ירכיב לו סלט.

בוקר: ארוחה משותפת של כמה משפחות יקרות אנחנו מכינים:
קציצות פרגית, פירה, ירקות בתנור, קרפלך עם תפוחי אדמה.

לקינוח: עוגת דבש ועוגת שמרים.
השבת חלות קנויות.
סלטים: חומוס, חציל קלוי, פסטו, סחוג, ממרח פלפלים, טחינה.

אצלנוטארקו
חלות
סלטים- מטבוחה, עגבניות-שום-בצל, פטריות בטריאקי, קישואים

ליל שבת
פרגיות ואורז בחסות המקפיא

בוקר שבת
דג
סלט חסה עם חזה עוף
תפוא

סדש
פסטה עם טונה וגבנץ.
אצלנו (חברה התחתנה היום)ג'ינג'ר
ערב שבת-
דניסים שלמים בתנור
חריימה מושט חריףףףף
חריימה מושט לא חריף

שבת בבוקר-
מקלובה (מתכון מעולה של רון יוחננוב)
צלי כתף ביין אדום
עוף בתנור עם תפוא


סדש-
סלמון בתנור

חלות ועוגות קנויות
סלטים- מטבוחה, חצילים בתנור, סלק, כרוב, פסטו
אז מה שהיה אצלינו:יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

חלות
טחינה
חצילים ועגבניות בתנור
סלק
טרשי
סלק חי

עוגות בחושות- אחת מהן עם קראמבל שוקולד מלמעלה.
עוגת שמרים במילוי שוקולד חלבה מההקפאה (לקחתי קצת והחזרתי להקפאה).

ליל שבת:
כפיתות של דודה שלי
קוסקוס
מרק

יום שבת:
אורז ותפו"א בתנור (שאריות מהשבוע)
חזה עוף במחבת פסים

סד"ש:
שניצלוני תירס קנויים
פוקאצ'ת זיתים מההקפאה
ירקות, טחינה וטונה

קניתי קישואים יצאו מעט מרים(חלקם) האם זה מסוכן?רויטל.


לא מסוכן, אבל פחות טעיםופל לימון


נרגעתי תודה רבה רבה.רויטל.אחרונה


הכנסתי בטעות סכין לתנור בינייש פתוח


אין לי מושג למה עשיתי את זה אבל אני זה כבר כמה ימים שאני לא מוצא אותו...
באסהארץ השוקולד
אם כי נראה שהיא לא נהרסה לגמרי לפחות
אויט'

יש לי מכסה של סיר שנראה ככה.. הידית למעלה נמסה.

 

מקרה מצעראביהוא כן

קרה לי עם החתול

אל תהיו פראיירים אף פעםבינייש פתוח
הלכתי לקנות אבוקדו לשבת, והמחיר שלו עמד על 40 ש"ח לקילו. חיפשתי עוד ועוד ומצאתי אותו במחיר של 20 ש"ח לקילו.
בחורף הוא עולה 10-15 ש"ח לקילו ואין מצב שייבוא עולה כל כך יקר. ואם הוא לא היה מיובא הוא היה נגמר ממזמן.
אל תקנו קומבינות של אף אחד. גם בקיץ אבוקדו לא אמור להיותכל כך יקר. חשוב להיות בעניינים ולדעת שיש יבוא של אבוקדו קרוב לשנתיים
מסתבר שטעיתיבינייש פתוח
מסתבר שגם בחודשי יולי אוגוסט יש בישראל אבוקדו מקומי.
נשארתי עם תעלומה למה לפני שנתיים מחיר האבוקדו בפסח היה גבוה מהיום וכמעט רקוב, והיום הוא סביר ומעלה ובמחיר גבוה אך שפוי.
יש שני הסברים ריאליים אפשריים:ארץ השוקולד
1. העונה וכמה גדל בכל שנה.
2. רפורמת הייבוא שעשו
עכשיו זו די תקופת תפר לאבוקדוופל לימוןאחרונה

החדשים עוד בוסר ובכל זאת נמכרים ואחרים אין

אם אני מכינה תבשיל קישואים אפשר להקפיא?רויטל.


פחות מומלץ, למרות שמאפים מקישואים שורדים יפהופל לימון


אני הקפאתי כמה פעמים סלטי קישואים ויצא מעולה.טארקו
תודהרויטל.אחרונה


יש פה מישהו/י שמכין חלב צמחי בקביעות?יו0י

מנסה כבר כמה פעמים להכין משיבולת שועל, וגם אם אני מגיע לטעם מדויק, המרקם יוצא חלבי-סמיך כזה ולא קליל-ניגר כמו הקנוי.

איזה תהליך שונה זה עובר במפעל? או איזה שינוי אני יכול לעשות?

🙏

לא הכנתי, אבל ניסית לסנן?מאוהבת בילדי


בוודאי.יו0י

אותם נוזלים שומניים עוברים גם דרך שקית בד צפופה..

אה, טוב.בטח עוד מעט מישהו יענהמאוהבת בילדי


אולי תוספת מים?אמא יקרה לי*


לא הסברתי נכון, זה מעין שומניות כזאת,יו0י

והוספת מים לא עוזרת, החלב רק נהיה מימי יותר, ביחד עם אותה שומניות, ולא מתקרב לכיוון הרצוי..

תודה רבה

נראה לי שזה טבעי. ולא בטוח שיש מה לעשות עם הנפש חיה.
בחלב שקונים מוסיפים חומרים כדי להגיע למרקם הרצוי
אבל הכי טוב ובריא זה בצורתו הטבעית.
אני חושבת שגם בחלב הקנוי יש שומניות 🤔יראת גאולה
אולי תנסה להכין חלב שקדים, נראה לי שהוא פחות שומני.
יש להם אפשרות להוריד אחוזי שומן כמו גם בחלב פרהאנונימיות
אם תיקח חלב מפרה הוא הרבה יותר שומני מהחלב במכולת
מעניין.יו0י

קראתי קצת על איך עושים את זה.. מגניב ממש.

חבל שאין דרך לעשות את זה בלי מכונה..

אולי לנסות לפסטר?עשב לימון

כלומר לחמם בסיר ואז לאסוף החוצה את השומן שמעל?

 

סבתא שלי מכינה חלב קוקוס וחלב שקדים

(וגם חלב מרוכז, מחלב סויה קנוי)

אולייו0י

מעניין לנסות רק בשביל לראות אם זה ינטרל את השומן, אבל לא הייתי מעדיף לעשות את זה בקבוע כי זה פוגע בערכים התזונתיים וכו'..

 

יפה לסבתא שלך היא משתמשת בהם באופן קבוע?

פעם ניסיתי להכין חלב מרוכז מחלב שיבולת שועל (קנוי), ולא יצא ממש טוב, כנראה שמסויה יוצא טוב יותר..

לא מכינה קבוע, כן בדרך כללעשב לימון


אשמח אם תוכל לשאול אותה,סתם אחת
איך מכינים חלב מרוכז מחלב סויה ולכתוב פה
יש מתכונים באינטרנטטארקואחרונה
בגדול זה כמו להכין רגיל..
אני מכינה חלב שקדיםסתם אחת
יוצא טעים ממש. הרבה יותר מהקנוי בעיניי.. רק החיסרון שמתקלקל תוך יומיים שלושה.
אני אשמח לדעת איך את מכינהנפש חיה.
משרה כוס שקדים ללילה,סתם אחת
בבוקר טוחנת עם 2/3 כוסות מים (תלוי כמה סמיך את רוצה את זה) ו2 תמרים/ כף דבש ומסננת בחיתול בד.
מקולפים?חילזון 123
הבנתי מהקריאה שכן ככה נהיה צבע בהיר של ה"חלב"נפש חיה.
אני לא משתמשת במקולפים. יש כאלה שכןסתם אחת
נפלאיו0י

אבל נשמע שאתם לא משתמשים הרבה בחלב כזה.. זה הרבה התעסקות.

כמה זמן מראש אפשר להכין טורטיות ממולאותכי לעולם חסדו
ולשמור במקרר? יום לפני זה בעייתי?
לא ממש רוצה לעשות את זה, אבל הזמןןןןןן
לגבי הטורטיות 🌮תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך @כי לעולם חסדו

ברמה הכללית לא אמורה להיות בעתיות בהכנה של טורטיות יום מראש- אך חשוב לארוז אותן היטב ושלא יחשפו ישירות לקור שבמקרר.

דבר נוסף- אם מתכוונים לשלב מרכיב נוזלי מידי- כדי למעט בשימוש בו או לוותר כדי שלא יגרום לטורטיות להתרכך יתר על המידה.

בהצלחה 💐
למה לא להכין את המילוי יום לפניחיות צבעונית
ובאותו יום להרכיב?
אמא שלי מכינה יום לפני ושומרת במקררפה לקצת
מכינה בחמישי ואוכלים את זה בשבת בסעודה שלישית אז בעצם יותר מיום לפני, ולפעמים עוד נשאר ליום ראשון...
רק מוסיפהפה לקצתאחרונה
הטורטיות ביתיות ולא קנויות
מצופות פירורי לחם
ומטוגנות
הטורטיות נוטות להתרטבופל לימון

וזה פחות נחמד 

מה המילוי?יעל מהדרום
לק"י

אבא שלי קונה לשבת עם מילויים בשריים/ פטריות (בציפוי של פירורי לחם), ונשמר מצויין.
אלה המצופים עוברים אפיה/טיגון ואז נשמרים יפהופל לימון
עבר עריכה על ידי ופל לימון בתאריך כ"ו באב תשפ"ב 08:49


האם אפשר להכין טופי מריבת חלב? או קינוחים אחריםנפש חיה.
אם את מתכוונת לקרם טופי*אשתו של בעלי*
מכינים אותו משמנת מתוקה,חמאה וסוכר חום
פשוט יש לי קץריבת חלב וחשבתי לעשות איתה משהונפש חיה.
אולי מילוי לאלפחורס*אשתו של בעלי*
תכיני עוגיות חמאה ותמלאי בריבת חלב
ומסביב קוקוס
וואי איך בא לימשמעת עצמית
אבל זה המוןןן עבודה
השקעה כייפית וטעימה *אשתו של בעלי*
אני מחלקת את הכנת האלפחורס ל2מאוהבת בילדי

יום אחד מכינה בצק (המון בצק)

מחלקת ל-3 בתוך ניילון נצמד ומקפיאה.

ויום אחר מפשירה 10 דקות על השיש ונשאר רק לרדד, לקרוץ ולאפות.

את ההרכבה עושה רק כשאני חלבית.. כי חייבת לנשנש תוך כדי.ליקוק

אז הכנתי אלפחורס, אבל לא המתכון האמיתינפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ' באב תשפ"ב 10:40
הכנתי בצק, רידדתי וקרצתי ממנו בכוס עוגיות, אפיתי והן יצאו פריכות (יצאו רכות ונהדרות, ממש נימוחות כאלו , השתמשתי בקמח כוסמין ובקמח טֶף)
מרחתי אחת עם הריבת חלב, פיזרתי קוקוס וסגרתי עם העוגיה השנייה
אין לי מושג איך הטעם אבל הבנתי שיצא פיצוץ
יאמי. מעולה! לבריאות!מאוהבת בילדי


תודה! 🌸נפש חיה.
רעיון מגניבמשמעת עצמית
וברוררררררר להיות חלבית😋
יש עוגת ריבת חלב בחושהיעל מהדרום
לק"י

אפשר לצפות עוגת טורט עם קצפת וריבת חלב.
עוגת גבינה קרה עם ריבת חלב.

עשית לי חשק....
איך מכינים עוגת גבינה קרה ? ומה עושים עם הריבה?נפש חיה.
תחפשי מתכונים בגוגל. אני מאלתרתיעל מהדרום
לק"י

מקציפה שמנת מתוקה.
מוסיפה גבינה לבנה, סוכר, פודינג וניל. אפשר גם שמנת חמוצה וחלב.
טועמת שזה מספיק מתוק וטעים לי.

לתחתית אפשר בצק פריך/ ביסקוויטים שלמים/ ביסקוויטים טחונים עם חמאה.

את ריבת החלב אפשר לחמם קצת ולשפוך מעל העוגה אחרי שמקפיאים אותה קצת.
אפשר לערבב בתוך בלילת העוגה ריבת חלב (לערבב לגמרי או כמי שעושים עוגת שייש).
עוגת גבינה קרה מצופהופל לימוןאחרונה

למשל כזאת 

או 

כזאת , וכמובן ניתן להחליף את הלוטוס בריבת חלב 

מה מבשלים לשבת??חיים של
לא הייתי כאן מלא זמן
אני צריכה להכין:
חזה עוף בתנור (שכחתי להוציא בבוקר )
דגים
טשונט (מחר)
טחינה
מיונז שומשמיר
סלט חצילים
סלק
ואולי עוגת גבינה
בתכנוןאבןישראל
סלומון ושעועית ירוקה לערב
בורקס הודו תפוא ושניצלים לבוקר
זלביות רסק עגבניות וסלטים לסעודה שלישית

קרם שניט
עוגיות קוואקר
עוגת תפוחים ( אולי פאי תפוחים)

סלטים:
חציל בטחינה
חציל מטוגן
מטבוחה
שום בתנור
כרוב סגול במיונז
סלט ביצים בשינוי קל
עגבניות שרי
טחינה

הרבה עבודה והרבה ילדים מסביב
יאללה שיהיה בהצלחה לכולנו!
אפשר מתכון לבורקס הודו? תודהdn5754
בשמחהאבןישראל
מטגנת בצל מוסיפה שום
כשהבצל שקוף מוסיפה את ההודו הטחון מערבבת כל הזמן, מוסיפה פלפל שחור מלח וקצת כמון
מערבבת שההודו יהיה חלקים קטנים ולא גושים.
אני משתמשת בבצק עלים שמה באמצע את ההודו סוגרת ושמה ביצה ושומשום.
איך עודפם שבת??😅משמעת עצמית
עבר עריכה על ידי משמעת עצמית בתאריך כ"ב באב תשפ"ב 16:42
עבר עריכה על ידי משמעת עצמית בתאריך כ"ב באב תשפ"ב 16:42
לילה:
נסיכה חריימה✔
מרק עוף✔
עוף בגריל✔
שעועית בשומשומשום (שום + שומשום)
אורז קישוטים

בוקר:
צ'ונט✔
ביצים✔

סלט עוף✔

סדש:
בא לי לזניה, נראה אם ילך
לחמניות טונה מהמקפיא
סלט

סלטים:
חציל במיונז קנוי
חמוצים קנוי
טחינה קנוי
סלט תפו"א✔
חצילים בשום וכוסברה
פסטו✔
חומוס קנוי
גזר במיונז ושום
מטבוחה✔

אולי עוגה כלשהי

תודה, עשה לי סדר בראש
עכשיו נשאר רק להכין...
אצלנואזדרכת5אחרונה
אחרי שבוע עמוס, שבת מפנקת בבית.

ערב: תבשיל קציצות בשר, נקניקיות מרגז ותפוחי אדמה.

בוקר: פסטרמה מחזה הודו
קציצות שווארמה
סלט חסה וירקות

חלות מההקפאה
חציל מצופה, חציל קלוי, פסטו, סחוג.
עוגה מההקפאה
אז תכלס, מה מכינים שבת?איכה
אצלנו -

חלות מההקפאה.

חצילים בטחונה.
פסטו
ממרח עגבניות
טפנד זיתים
סלק

עגבניות שרי, חסה, פטריות

ער''ש
מרק
אורז
קישואים ופטריות
מוסקה
עוף

בוקר
סלטים חיים
נודלס
חזה עוף במחבת פסים

ס. שלישית
לזניה
דג

הכל מוכן, חוץ מהבשרי שלא הפשיר.
כנראה שיש גם אורחיםבאר מרים
וגם כל הבנים בבית (בין הזמנים!!!)
אז נהיה הרבה ולכן מכינה יותר אוכל
(וגם שנשאר יותר להמשך השבוע..

חלות
סלטים מבושלים:
סלק
מטבוחה
חצילים (3 סוגים)
שאר הסלטים חיים..

ליל שבת:
בשר ברוטב פטריות
עוף עם תפוחי אדמה
שניצלים
אורז

שבת בבוקר:
פסטה ברוטב שמנת בטטות
פשטידת קישואים
פיצות "המוציא" (במקום חלות..)
סלט יווני

סד"ש:
מושטים
בורקס תפוחי אדמה
סלט ביצים וטונה

מתוקים ונשנושים:
עוגת שמרים
עוגת ריבת חלב
פיצוחים
גלידה
קרטיבים לילדים
פופקורן (אם נספיק להכין)
אצלינו בתוכניתיעל מהדרום
לק"י

סלק
טרשי
גזר מגורד/ משייר
אולי טחינה
חצילים
סלטים חיים

עוגות שמרים
עוגיות שוקולד צ'יפס
אולי עוד עוגה בחושה

ליל שבת:
קוסקוס
מרק עוף וירקות
כפיתות

יום שבת:
תפו"א בתנור
קוסקוס
שניצלים
חזה עוף ובצל

סד"ש:
לא סגור- אולי פוקאצ'ות/ פיצות
ביצים קשות
פשטידה
אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בפטריות

פרגיות

תפו"א מניפות

סלט קינואה

סלט בטטות

משייר

חלות שאפינו אתמול

כדורי שוקולד

עוגיות לבבות (בכל זאת יום האהבה...)

קורנפלקס בשוקולד

כל שאר זה סלטים חיים שנעשה בשבת

אצלנוטארקו
חלות
סלטים- מטבוחה, זיתים, פסטו וקישואים מהמקפיא, עגבניות עם שום ובצל

ליל שבת
עוף עם אפרסקים(משימורים)
אורז

בוקר שבת
בצק שמרים במילוי סלמון
מוקפץ עוף-פטריות-נודלס

סדש
לחמניות ממולאות פטריות וגבינות

עוגה/עוגיות
בא לי עוד קינוח אבל זה כנראה לא יקרה, נראה.
מה זה בצק שמרים במילוי סלמון? אפשרdn5754
אפשר מתכון? תודה רבה
הכי אלתרנו בעולם..טארקו
היה לנו חתיכה של סלמון אפוי רק עם מלח
פוררנו אותו עם קצת תיבול ושמנו בחתיכה של בצק חלה וסגרנו כמו סמבוסק כזה ולתנור. יצא נחמד ממש
תודהdn5754אחרונה
כמה זמן מחזיק תירוש במקרר אחרי שנפתח הבקבוק?בינייש פתוח
אני נוהג לעשות קידוש והבדלה עם יין בלבד. קניתי תירוש להבדלה ולשבירת הצום הערב.
זה יחזיק מעמד עד יום כיפור?
ממש לאנירה22
תקפיא
תכין עם זה עוגהאורה שחורה
או תשתה, זה בריא.
אבל אל תשמור ליום כיפור
ברשמי שבוערק טוב!
בפועל מחזיק לנו שבועיים מצוין. כמובן במקרר.
כעבור 3 שבועות או חודש, תתחיל רק כבר לראות פטריות בתוך הבקבוק. בד"כ בתחתית.
לא ראיתי ובד"כ לוקח לנו יותר מחודש לגמור בקבוקחופר
מה שכן אני רואה התגבשות של סוכר
אין צורך להמשיך לענות. הבקבוק נמצא עכשיו במקפיאבינייש פתוח
מה עם תודה רבה למי שטרח לענות לך?יראת גאולה
אני יודעת שבקבוק זכוכית עלול להתפוצץ במקפיארומי**
ממליצה לשפוך לקופסת פלסטיק כמות של כוס +
כבר השתמשתי בכמות של כוסבינייש פתוח
עבור הבדלה ביום ראשון שאחרי תשעה באב דחוי
קרה לי בדיוק אתמול....נפש חיה.אחרונה
תפוחי אדמה שהוקפאובאר מרים
הקפאתי תבנית שלימה של עופות שנשארה משבת (היו אמורים להגיע אורחים והבריזו ברגע האחרון. ).
רק עכשיו נזכרתי שמתחת לעופות היו תפוחי אדמה.
יש מה לעשות איתם כשאפשיר את העופות או שהאפשרות היחידה היא להשתמש בעוף ולזרוק את תפוחי האדמה?
האפשרות השניהבימבה אדומה
לא בטוח שזה לא יהיה אכיליראת גאולה
הייתי מרתיחה בסיר יחד עם העופות, יכול להיות שהמרקם המימי לא מאוד יורגש.
^^ או מחממת בתנורטארקו
ואז בודקת ומחליטה.
אולי להכין פירה מהתפואמנגואית
(להרתיח בסיר ואחכ למעוך)
לא יודעת אם יעבוד...
מחדדת את השאלה:באר מרים
להפשיר ולהניח על הפלטה בשבת לא יצא מוצלח?
לא הייתי מסתכנתמשמעת עצמית
כי תפו"א נוטים להחמיץ וחבל שיחמיצו לך את העוף😑
זה אני לא בטוחה.טארקו
כי צריך משו שייבש אותם וגם הם עלולים להתקלקל...
ובשבת אין לך אופציה להכין מהר תוספת אחרת במקום..

נראה לי שלא הייתי מסתכנת.
כדאי לטעום קודם.אמא יקרה לי*

אם הם טובים בטעם והמרקם לא מדהים, הייתי מועכת ושמה על פאי רועים

אני צוהה מה יקרה אם אפריד בין העיף לתפוחי אדמהבאר מרים
אחמם את העוף לבד
ואת תפוחי האדמה אניח כשכבת בסיס לאורז...
לדעתי,יראת גאולה
את תפוחי האדמה להגיש ביום חול ולא בשבת, כי הפלטה מגדילה את הסיכוי שלא יצאו טוב...
להניח כשכבת בסיס לאורז - רק אחרי טעימה ובדיקה, כי אם הם מגעילים הם יגרמו שגם האורז לא ייאכל, לא?
דווקא נשמע לי טוב להפריד,
כי העוף יתפקד כמו כל עוף מההקפאה שאפשר לחמם על הפלטה למשל.
^^^ או מינימום להפריד לגמריטארקו
לחלק ל2 תבניות ולחמם את תפוחי האדמה בנפרד, לא עם האורז
לדעתיבימבה אדומהאחרונה
תוותרי עליהם בלב ואז בפועל
מה אתם מכינים לסוף הצום?אין לי הסבר
חייבת להכין מחר שבת כי בשישי לא אהיה בביתחדשה,,
וזקוקה נואשות לרעיונות...
מה אתם מכינים?? יש לכם כבר מושג?
חייבת שמחר יהיה יום יעיל כי בשישי לא תהיה לי שניה אחת להיות במטבח..
מבחינת חומרי גלם אין לי בעיה לקפוץ בבוקר לקנות אז תתפרעו..
עדיף דברים שנשמרים טוב בהקפאה כי קיץ ומעדיפה להקפיא אפילו שזה רק ליום וחצי.. תודה 🙏
חבל להקפיא ליום וחציופל לימון
תודה רבה על רעיונות מעולים!!חדשה,,
מותר לכתוב מלא רעיונותאיכה

ואז להגיד שאת לא יודעת מה לבשל לשבת? 

 

צוחק

 

שניצלים

עוף 

קציצות ברוטב אדום

קציצות אפויות

חזה עוף עם מוקפץ 

פאי רועים

חזה עוף במחבת פסים

פרגיות במטבל טוב

עוף ואורז בתנור (יכולה להכין בחמישי ולהכניס לתנור רק בשישי, אפס עבודה)

 

 

אורז 

תפוחי אדמה בתנור

ירקות אפויים

קישואים ברוטב אדום

אפונה

שעועית מוקפצת

פשטידת תפוחי אדמה

פשטידת ירקות

פשטידת פטריות

ממולאים

 

חציל בטחינה

פטריות בטריאקי / סויה

חציל שניצל

סלט פלפלים

ממרח זיתים

פסטו

סלט תפוחי אדמה

טחינה

חומוס

מטבוחה

חציל ברוטב אדום

 

דג מרוקאי 

קציצות טונה

דג בתנור

 

וואי ממש עזרת לי!!! תודה רבה!חדשה,,
לגבי הקציצות טונה - יש לך מתכון?
כן, אני די ממציאהאיכהאחרונה
אבל בגדול -
לגרד או לחתוך קטן בצל
לגרד גזר בחורים הקטנים.
טונה
ביצים
קמח / פירורי לחם
מלח, פלפל, פפריקה, קטשופ (או רסק וסוכר)
פטרוזיליה / כוסברה מיובשת

מוסיפה ביצים/קמח לפי מה שצריך ..
מטגנים או אופים
מתי התחלתם לדעת ולאהובשושיאדית

לבשל/לאפות

 

בהדגש על "לדעת".

 

לא יודעת למה אני מנסה כבר שלוש שנים לדעת לבשל ותמיד זה מתנגש לי עם הניקיון.

 

(עם בצקים אני מסתדרת, כי זה עצם הלישה, והכל מסביב מסודר ונקי ומתרכזים רק בעיסה, זמן התפיחה מאפשר לעשות עוד דברים...)

 

כשלב ראשון אני מגיעה למטבח ומתחילה לסדר, לנקות לשטוף ואז כשהכל נוצץ - שכחתי בכלל שצריך לבשל משהו...

 

אח"כ כשאני נזכרת שוב, טוב נגיד שהייתי צריכה לקלף תפו"א אז התחלתי, סיימתי - שמה את הקליפות בפח ואת התפו"א בקערה עם מיים מקסים.

 

עכשיו צריך לחתוך.

חתכתי.

סיימתי עם הסכין שוטפת את הסכין בלי לשים לב... ואז רואה שיש כלים יבשים במדיח, מפנה אותם, מסדרת, מחזירה למקום.

עכשיו צריך להוציא עוד דברים מהמקום כדי להמשיך לבשל...

 

קיצור הלאתי אתכם ולא אמשיך...

 

אבל מה אני עושה...?

 

אין... לא מצליחה לבשל רצוף, לא מצליחה לדעת ואני כ"כ רוצה!

 

 

איך אתן (או אתם) התחלתם לבשל, מתי התמקצעתם מתי התחלתם לאהוב את זה?

 

אני שונאת לנקותטארקו
לא ממש עושה את זה

התחלתי לאהוב לבשל בגיל 6 בערך, לדעת מגיל 8-10 ואני כל הזמן לומדת עוד


אז אני כנראה לא פקטור כי אני פחות מרגישה את הקושי שאת מתארת..
אז אני יכולה לעבוד איתך בשותף...שושיאדית

אוף... צריכה עצות

חח יאללה בואיטארקו
לרוב חלוקת התפקידים אצלנו בבית זה שאני מבשלת ועןשה בלאגן, ובעלי מנקה אחריי🙈
אני צריכה בדיוק הפוךשושיאדית

בשמחה וטוב לבב!

לא ממש הבנתיחדשה,,
למה זה מפריע לך?
זה גורם לאוכל להישרף / להישכח?
איפה הקושי בעצם?
זה גורםשושיאדית

שאני שוכחת את האוכל

הוא נשרף (היום נשרף לי...)

 

ובלי קשר, אין לי אפשרות להתנסות כל הזמן באוכל כי בלי לשים לב אני נתקעת בניקיון אחרי

תוכלי לנסות את הדברים הבאים 🙂תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך @שושיאדית

יש כמה דרכים שאפשר לנסות :
🌼 לתכנן בכתב מה רוצים להכין, ולפי זה יודעים מה אורך יותר זמן ומה פחות, מה מצריך הכנות מוקדמות (בעגת השפים- ''מיזון פלאס''). זה אמור להקל על ההכנה ומה שמסביב


🌼 אפשר לנסות ולהכין דברים בכמויות מראש ע''י אחסון בקופסאות/תבניות ולהקפיא, כך שבעת הצורך נותר להפשיר/לחמם ולא להתעסק עם ההכנה מ-0..

🌼 כדאי לרכז את ההכנה באזור מסוים במטבח ולמקד את הארגון והניקוי שם. כך שהסדר נשמר והכל ממוקד במקום אחד.

🌼כדאי להשתמש בכלי קטן /קופסא לפסולת ולאחר שהוא מתמלא, לרוקן אותו לפח ולא לזרוק לכיור או מסביב לשטח העבודה - זה מקל בעינים ומשרה אוירה של סדר

🌼 במידה ויש עומס מטלות , אפשר להיעזר בבני הבית - אחד ינקה מסביב ואחד יעזור בקילוף /חיתוך וכדו' ("סו שף").. כך הנטל מתחלק וניתן להשלים עם המטלות מהר יותר.


בהצלחה 💐💐
מגניבשושיאדית

3 ו4 אני מבצעת

 

את השאר - אני אשתדל, נשמע טוב

הבנתי אותך...חדשה,,
ממש מתחברת לעצות של @תנו חיוך (-:

יש מצב שאת חולת ניקיון?? (גדלתי עם אמא כזאת)
לא נראה לי...שושיאדית

עובדה שאני צריכה לנקות... חח

זה הקטע...חולי ניקיון תמיד מנקיםבתאל1
ממ... ובכן...שושיאדית

לא נורא

 

זה לא ברמה שאני לא עושה כלום חוץ מלנקות.

 

רק העניין של האוכל... תמיד בא לי עם ניקיון, כל שניה אני שוטפת ידיים...

 

גם ציור ואומנות קצת קשה.

 

אני פשוט צריכה ללמוד להסתדר עם התחושה

טוב קודם כלבתאל1
תחליטי מה את רוצה לבשל ושיהיה לך מתכון כלשהו או לפחות הוראות הכנה... (גם אם המצאת אותם...שתדעי מה את הולכת להכין).
ואז תשימי על השיש כל מה שקשור בהכנה
ותכיני ברצף הכל.
לנקות אפשר בסוף...
את האמת שניסיתי בדיוק מה שאמרתשושיאדית

היום.

 

והצלחתי! ב"ה!

 

בפעם הראשונה הכל הלך חלק...

 

תודה

איזה כיף!!בתאל1
אהמ...אהמ....*אשתו של בעלי*
כאן "אשתו של..." ואני חולת ניקיון!

חולת ניקיון ברמה שלפני שאני מתחילה לבשל לשבת,אני שוטפת את המטבח,שוטפת את כל הכלים בכיור(במידה ויש,כן?! כי בד"כ אין)
ומסדרת לי פינת עבודה נקיה מכל כלי או דבר שעלול להפריע לי.

תמיד אהבתי לבשל ולאפות.
תמיד!
וכן,לא מתביישת להודות שסביבת העבודה שלי מסודרת ונקיה תוך כדי הבישול והאפיה.

אני מקפידה לשטוף את הכלים באותו הרגע ולא מחכה שיצטברו בכיור הררי כלים.
אז ברגע שהאוכל מתבשל על הגז,אני מתפנה בנתיים להדיח כלים,לנקות שיש,לפנות זבל לפח.
שונאת לבשל כשמלוכלך מסביב.
עושה לי הרגשה לא טובה.

לא נראה לי שזה ישתנה אצלי.
מאוחר מדי
תיארת בדיוק את המצב אצלישושיאדית

חוץ מה"אשתו של" חח וה"חולת ניקיון" - כי אני לא עונה להגדרה

 

ואין כמו לעבוד בסביבה נקיה

נראה לי אל תרשי לעצמך לנקות תוך כדיתפוחית 1
אישית לא אוהבת לנקות אז מחזירה באמצע רק מה שממש חייבת (שיתקלקל אם לא יהיה במקרר)
זה נראה לי יהיה מאד קשה...שושיאדית

אבל אנסה... 😬(ואני אני נחרדת מן המחשבה...)

למה את צריכה לדעת לאהוב לבשל?חופר
מכיר זוגות שבהם המבשל זה הבעל בכלל או שמוצאים מקורות אחרים לאוכל.
חשוב לישושיאדית

להכין אוכל, להכין תפריט בנוי נורמלי ובריא. 

שהתזונה בבית שלי תהיה בריאה, בשביל זה אני צריכה קצת לדעת להתמצא במטבח

נשמע לי ממה שכתבת שיש שתי נקודות שיעזרו לךצהוב

אחד זה ללמוד טיפים לעבודה ובישול תוך כדי השארת סביבה נקיה. בלי צורך לנקות.

 

הטיפ הראשון שלי לקלף ירקות על גבי שקית גדולה שבכל אופן נזרקת ואז מרימים את השקית לפח והמשטח נשאר נקי. (אולי נפתר שרשור של טיפים כאלה?)

 

והדבר השני זה לנקות תוך כדי בישול רק את מה שהתלכלך בעבודה של הבישול. השתמשת בסכין ושטפת אותו? מצוין. אבל לא לסדר עכשיו כלים יבשים למקום, את זה תעשי כשהסיר על האש/האוכל בתנור.

עוד משהוצהוב

אולי תתחילי מלבשל דברים שהם לא בכמה שלבים. אלא מכניסים הכל לסיר או תבנית ומבשלים.

למה לשים את התפוחי אדמה החתוכים בקערה? למה לא ישר לסיר?

רעיון...שושיאדית

את התפו"א אני שמה בקערה עם מיים.... כי.... פשוט יותר נוח לי, שזה בתוך מיים, אחרי ששטפתי, ומשם אני מתחילה לחתוך ואז לסיר...

אם את מקלפת ומיד חותכת אין סיבה לשים במיםיעל מהדרום
לק"י

רק אם משאירים אותם צריך לשים במים שלא ישחירו (וגח אז אפשר פשוט למלא את הסיר במים).
שוטפת אותם לפנישושיאדית

ואז אם צריך לחכות - שמה במיים

אז שימי ישר בסיר עם מים. למה ללכלך עוד קערה?!יעל מהדרום
וואלה לא חשבתי על זהשושיאדית

פשוט כך אני רגילה...

תודהשושיאדית

רעיון טוב לפתוח שרשור!

גם אני כמוך אבל מבשלת הרבהירושלמית טרייה
אל תהיי מקובעת, תנסי ללכלך כמה שפחות כלים בדרך גם אם זה אומר לשנות ממה שאת רגילה.

גם אני מקפידה שלא יצטברו כלים בכיור ובמייבשים. אבל זה לוקח שנייה לנגב ולתקוע בארון.
סוד כמוס, הם לא חייבים להיות יבשים עד הסוף..

כמו שהציעו לך, אני מקלפת ירקות על שקית ואז אוספת מיד לפח ומעבירה מגב על השיש.

את צריכה לעבוד באזור אחד שהוא קרוב לכיור ולפח, ולא להתפזר על כל המטבח. אני לא מצליחה בכלל להתרכז ולזכור מה רציתי לעשות כשיש סביבי בלגן..

אולי הדבר הכי משמעותי הוא שאני לבד במטבח.
אם בעלי נכנס אני מתמלאת עצבים ורק מחכה שהוא ייצא. אם אני באמצע לחתוך ירקות אני עלולה להחתך מחוסר ריכוז..
מסכן, לפעמים הוא נכנס כי אני מבקשת ממנו שיעשה משהו בשבילי, ובכל זאת אני מתעצבנת ורק מחכה שהוא ייצא..

ואם את לבד אין מי שיבלגן וילכלך אז הכל הולך יותר חלק.
תודה🙏שושיאדית
באמת מה שאני מנסה לעשות...
ב"ה מצליחה לאט לאט
סוד יותר כמוסנפש חיה.אחרונה
עדיף שהם יהיו יבשים לחלוטין
אם הכלים רטובים (נראה לי שגם במיעוט) זה יכול לפתח עובש או סתם ריח של טחב בארון.
המלצות למיקסרים!באורות גבוהים
שלוםם רב
אשמח מאוד להמלצות למיקסרים טובים ואיכותיים שטובים גם ללישת בצק.
אם הם יכולים גם ללוש בצק של יותר מקילו, בכלל מעדיפה.
וכמובןן שאשמח ללא יקרים מדי. ואם יש המלצות למקומות שמוכרים בזול.
תודה רבה!!
עוקבת..הילושש

בדיוק קיבלתי מיקסר של KENWOOD במתנה, עוד לא השתמשתי בו.. 

קוראים לזה CHEF XL 

שהוא יכול להכיל כמות של 1.5 ק"ג קמח לבצק, אבל להפרשת חלה זה עדיין לא מספיק, תוהה לעצמי כמה זה נורא אם אוסיף עוד 200 גרם.. 

קראתי ביקורות של אנשים שניסו לעשות מעל 1.5 והוא התחיל לרעוד ו'לפרכס'.. אז אולי לא כדאי.. 

אבל שוב, לא ניסיתי עדיין.. 

 

קנווד שף הוא הדגם הקטן יותר.ירושלמית טרייה
הדגם הגדול עם קערה של מעל 6 ליטר הוא קנווד מייג'ור, והוא גם מגיע עם מנוע נירוסטה וכאלה. יקר יותר כמובן.

בקנווד שף לא הייתי מעזה לעשות יותר מקילו, וגם זה מאד בעדינות. לשים לב אם הוא מתחמם ולעצור. לא לאט מדי ולא מהר מדי..

גם אצלי במייג'ור אפשר לעשות שני קילו קמח אבל צריך לשמור שלא יתחמם.

למי שעושה בעיקר בצק לחלות הייתי ממליצה לחפש משהו אחר.
מישהי פה פעם המליצה על בוש לבצקים.

בשני הדגמים של קנווד כדאי מאד להשתמש במכסה השקוף אחרת הקמח מתעופף החוצה והכי גרוע שהבצק עולה למעלה ונכנס למנוע..
היום כבר אין מייג'ור, יש שף ושףxlטארקו
כיום*אשתו של בעלי*
המיקסר ה-טוב והנחשב זה מיקסר דבו.
אבל הוא באמת יקר.

קנווד נחשב מצויין!
אבל שוב,תלוי בחוזק המנוע שלו.
1,200 ואט ומעלה נחשב מעולה
ומעל ללישה של קילו וחצי בצק.
המחירים נעים בין 1500-2000 ש"ח.
לי יש דאבו ואנח ממש מרוצהמקום בעולם
קנווד שף יותר 1200wנפשי תערוג
חזק ועמיד.
קיצ'ן איידאורה שחורה
לגבי מחירים תמיד ממליצה לבדוק בזאפופל לימון

לגבי מיקסר מיקסר טוב ואיכותי גם עולה לא מעט, אלא אם תמצאי מבצע נקודתי.

לי יש קנווד שף ואני מרוצה. לשה בצק גם מ- 2 ק"ג קמח

איזה קנווד שף? ה XL?הילושש

כי עכשיו קיבלתי את הXL וראיתי המון ביקורות של אנשים שמשתמשים מעל 1.5 ק"ג קמח אז הוא מתחיל להתחמם ולרעוד ולעשות מלא רעש.. 

 

קצת מפחדת להתחיל להשתמש, אולי להחזיר? 

 

את מרוצה משלך? 

כן XLופל לימון

הוא מתאמץ אבל מצליח ללוש .

הוא זז גם בלישה של קילו, אז לא מתרגשת

 

גם לי יש והוא אחלהאם לשתיים
לשה בו גם שני קילו קמח. באמת הוא קצת מתאמץ אבל סהכ מצליח...
אז מעדיפה להפריד ולעשות כל קילו בנפרד, אבל כשצריך שמה גם שניים וזה סבבה.
החיסרון היחיד שלו בעיני הוא שקשה לו להקציף בכמויות קטנות. נגיד שלושה חלבונים זה קצת גבולי.. או פחות מחבילת ריצ'. לא קורה לי המון שאני זקוקה לכמויות האלה, כי ברגיל אני משתמשת בכמויות גדולות יותר, אבל בפעמים שכן זה קצת מבאס
נכון. גם אצלנו זה כךנפשי תערוג
לכמויות כאלה קטנות קנינו מיסר חשמלי ידני פשוט ב30 שח.
אני לוחצת עליו מלמעלה כדי שיגיע לתחתית הקערהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אבל אני בקושי מקציפה. משתמשת בו יותר לבצקים.
עוגות ועוגיות לשבתאמאלתינוק
יש רעיונות??
תמקדי קצת ואז אולי נוכל לעזור🙂יש המוןבוקר אור
שוקולד פירוריםבתאל1
עוגת מייפל

זה הפייבוריט אצלנו
בראוניז פרווה של ניקי ביעל מהדרום
רעיונותאבןישראל
עוגות
עוגת קפה/ מייפל/ בננה מייפל/ שיש
עוגיות
תמרים/ טחינה/ קוקוס/ קוואקר
מה זה שיש עוגיות?אמאלתינוק
אשמח למתכון
לא שמתי נקודותאבןישראל
עוגת שיש.
ולמטה עוגיות..
יכול להיות שיש עוגיות שיש זוכרת שראיתי באנטרנט משהו
אני מכינה עוגת בראוניז/גבינה*אשתו של בעלי*
מאוד אוהבים את העוגה הזאת.

ועוגת טורט אגוזים.
מגולגלות תמריםפעם אחת
בצק בלי מרגרינה-
4 כוסות קמח
2 כפות סוכר
אבקת אפייה
כוס שמן
כוס מים רותחים
איזו כוס?חדשה,,
200 גר'פעם אחת
200cc,זה נוזל.... (סליחה..)נפש חיה.
הכנתי את המתכון שלך, תודה ה' יברך אותך יצא אחלהנפש חיה.
איזה כיףפעם אחתאחרונה
זה מתכון של חברה שלי.
אני חושבת שהמים הרותחים זה מה שעושה את זה
קניתי משחזת חסכינים, מישהו יודע להסביר לי מה ההבדלחופר
בין 2 החריצים להשחזה?

אחד זה משחיזנפשי תערוג
והשני מוריד את שבבי המתכת שנוצרו מההשחזה
תודה, ומי זה מי?חופר
הכהה יותר זה המשחיזנפשי תערוג
תודהחופראחרונה