למתוק- קינמון.
לחריף- אורגנו.
פלפל לבן
טימין
לא צובעת את כל הסירים באותם צבעים.
נהנית מאוד מאבקת בצל בתבשילים שרוצה בצל אבל לא רוצה שיראו עקבותיו
*אשתו של בעלי*

תודה
עם כמה אפשרויות חיתוך.
יודעים להמליץ לי על משהו, או על חברה מסוימת?
או לפחות מה צריך לברר?
המכשיר של קנווד עושה את העבודה, יש לו פורס, מגרר בשני גדלים וקוצץ
למג'מיקס יש אפשרות להוסיף חותך קוביות/צ'יפס, יתרונו בכך שיש לו 3 קערות בגדלים שונים
וזה נחמד כשרוצים להכין , למשל : כמות קטנה של פסטו או טפנד או כל ממרח אחר
בכל חברה יש כ"כ הרבה דגמים, צורות, מחירים, איכויות.
איזה שפע יש לנו היום🙏
תודה על ההכוונה!

משו בשרי, גם ככה לא שותים חלבי במוצ"ש...
אוכל קר: קציצות מטוגנות, שניצלים
סלט תפו"א
שעועית צהובה חמוץ מתוק
קיגל ירושלמי גם הולך לא רע בטמפ' החדר
ירקות אפויים גם לא צריכים להיות חמים
עוף בתנור עם אורז
עוף בקוקי עם תפו"א (לבקשת ביתי הגדולה)
אם ישאר כח- דג לסד"ש
סלטים
סלק
טחינה
חומוס ביתי (בעלי)
בטטות בצ'ילי
קינואה עם חמוציות
משייר
מטבוחה מהמקפיא
כבד קצוץ משבוע שעבר
חלות
עוגת נס קפה
אולי אלפחורס- או שבוע הבא אעשה עם הבנות בחופש...
זה קוביות בטטות קטנות מטוגנות, אבל אני אופה בתנור על 200 מעלות למשך 20-25 דקות ואח"כ על גריל עוד 7 דקות
כשמתקרר מוסיפה- חמוציוצ, אגוזי מלך (קצת שוברת אותם, שלא יהיו גדולים), שומשום קלוי, ורוטב צ'ילי.
טעים!!!
את האמת שהסלט זה פחמימה ואני לפעמים מנשנשת בין הארוחות...
)
המקורית
צריכה רעיונות לקינוחים | ערוץ 7
רק עכשיו מכינה את זה... בסוף לא הכנתי לשבת חתן.
אחרי שמוסיפים את המוס שוקולד- אופים את זה?
אם לא- זה ביצים חיות, יש בעיה להריוניות, נכון??

ארץ השוקולדאחרונה
מקום בעולםפשטידת טליאטלי בפטריות
מה צריך:
1 שקית פסטה טליאטלי מבושלת לפי ההוראות על השקית
במחבת:
מזהיבים במעט שמן
1 בצל קצוץ דק
מוסיפים
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסים דק
מאדים כמה דקות
מוסיפים
2 כפות אבקת מרק פטריות
2 תיבוליות קנור בטעם בזיליקום
1 שמנת לבישול (קרם קוקוס לפרווה)
מלח,פלפל לפי הטעם.
מביאים לרתיחה ומבשלים דקה.
מסירים מהאש ומקררים
מוסיפים לרוטב את הפסטה המבושלת
2 ביצים גדולות
מערבבים היטב ומשטחים בתבנית חסינת אש, גודל A4
אפשר לפזר מעל גבינה צהובה מגוררת
אופים בחום 180 מעלות כ- 40 דקות, עד שפני המאפה מזהיבים יפה.
מקום בעולםרכיבים:
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1/2 1 כוסות אפונה קפואה
כפית שום כתוש
כף אבקת מרק פטריות
1/3 כוס מים
כף פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מנקים/שוטפים בעדינות את הפטריות, חותכים לפיסות גדולות
במחבת מחממים 2 כפות שמן זית ומאדים את הפטריות על אש קטנה, כ- 10 דקות
תוך עירבוב
מפשירים את האפונה, אפשר במיקרו או לחלוט במים רותחים ולסנן
מוסיפים את האפונה למחבת עם הפטריות
מערבבים קלות, מתבלים במלח,שום
מוסיפים אבקת מרק פטריות ומים
מנענעים את המחבת, כשהנוזלים מסמיכים בוזקים מעל את הפטרוזיליה
וזהו
מקום בעולםשקית תפו"א קטנטנים, כאלה למיקרו, בישלתי לפי ההוראות - 8 דקות
הוצאתי קררתי וחציתי.
הוספתי
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות בצל ירוק קצוץ
עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
מכינים רוטב
רוטב:
5 כפות שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
שן שום כתושה
כפית חרדל
כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
משקשקים את הרוטב ויוצקים על הסלט כמה שעות לפני ההגשה.
יעל מהדרוםמבשלת את הירקות בלי קליפה והביצה. חותכת הכל לקוביות קטנות.
תיבול מלח, הרבה פלפל שחור, מוינז.
מקסימום לערבב
) שאוכל להכין חומוס/ממרח פסטו וכו'. אבל אם את רוצה לטחון כמויות קטנות לממרחים ממליצה על מג'מיקס שיש לו קערות בשלושה גדלים
אני אכין עוגת גבינה בחושה ליד הקפה ואח"כ נראה, הכי הולך תפו"א מבושלים עם שמנת/קוטג'
למי שלא יודע זום=מרק חלבי כזה
טעים ממש, אני אוהבת

חיים של

ומביאים איתנו קצת סלטים ועוגות- שאריות מהחלאקה

אם נניח אני אעשה אותו עכשיו, או אתכנן שהסיום יהיה ממש לקראת כניסת שבת?
או שאולי כדאי לוותר ולעשות אותו בתבשיל...
@נחשון מהרחברון זכור לי שאתה מבין בזה.
איזה באסה. אבל נשאר לי עוד שעה יש טעם לשים עכשיו?
שמתי על חום של 160 לארבע שעות.. אני מקווה שכיסיתי טוב.
אגב, אני בן ![]()
איכהמה זה "עוף צעיר"? במה זה שונה מעוף רגיל?
הכי הרבה שעשיתי בחיי בתחום זה "לנסר" שוק ממשולש
עושים את זה מעוף רגיל. (בהרבה קצביות אפשר להזמין פירוק שכזה)
תמיד אפשר לפרק כרע מהעצם ולמלא