שרשור חדש
להכין אדממה לסעודת שבתיו0י

איך לגרום לאדממה להיות נעים לאכילה גם אחרי בישול- קירור- חימום על הפלטה?

אפשרי בכלל?

@יעל מהדרום

@נחשון מהרחברון

שאלה נהדרת...אין לי מושגיעל מהדרום
אנחנו מחמים מעל משהו אחרמנגואית
ויוצא טעים

זה לא צריך להיות חם. בטמפרטורת החדר זה גם טעים
אני לא מכיר דרך להשאיר אותו דברנחשון מהרחברון

אולי לא לחמם הרבה כדי שיהיה רק נעים ולא קר ואז זה יהיה בסדר

לשפוך על זה מים רותחים מהמיחם. (בלי פלטה)חילזון 123
מעניין אני אשאל השבת כי אני תמיד עושה ככהbinbinאחרונה
ואין תלונות 😅
יותר מאשמח למתכון לעוגה ללא קמח (אף סוג) וללא סוכרשיח סוד
משהו טעים, לא משנה אם חלבי או פרווה, שיכול להתאים ליומולדת אבל בעיקרון שתהיה עוגה טובה ויפה.
ובלי מצרכים הזויים שצריך לחפש בכל העיר.
תודה לחכמים

חשבתי על עוגת גבינה אבל אי אפשר עם ביסקוויט. אם למישהו יש מתכונים טובים, קלים, אשמח.
כמובן לא עוגת שוקולד...

ללא קמח. ללא סוכר.

יש?
קורנפלור/ קמח תפוחי אדמה הולך?עשב לימון

ושוקולד מריר?

בגדול כן אפשרי, שוקולד לא שיח סוד
רק לידיעהלמה לא123

קמח תפו"א וקורנפלור יותר גרועים מקמח לבן, והם הופכים לסוכר בדם

אולי אפשר עוגת גבינה אפויה עם תחליף סוכר?יעל מהדרום


איזה תחליף למשל? לא כל כך בקיאהשיח סוד
אין לי מושג מה מותר פה ספציפיתיעל מהדרום
לק"י

תבררי עם מי שאסור לו סוכר, מה בדיוק כן מותר לו (אולי דבש או סילאן טבעי).
דבש וסילאן אסורים לסכרתיים...אמא יקרה לי*

אפשר תחליפי סוכר כמו סוכרזית נוזלית או סטיביה (לא לכולם מותר) או סוויטנגו

 

 

סוויטנגו למשל? (תחליף סוכר קנוי.. יש עוד סוגים)יראת גאולה
אחת המוצלחות ממתכוני פסחופל לימון

בראוניז ללא

הייתי ממירה את הסוכר באבקת תחליף סוכרה דיאט ואת השוקולד - בשוקולד ללא סוכר.

 

גם הבראוניז האלה מושלמים, עם ההתאמות שציינתי .אפשר להשתמש בשוקולד ללא סוכר לציפוי

עוגת גבינה אפויה לא צריכה ביסקויט. אפשר רק קורנפלוחילזון 123
אבל בלי שום ממתיק זה לא יצא טעים נראה לי....
סילאן ודבש זה טוב? או שזה נחשב סוכר?אם לשתיים
יש 'עוגיות פיצוחים',בייניש אנונימי

כאלה עם שקדים ואגוזים וכאלה, עם קצת ביצים ודבש... בטוח יש בגוגל הרבה מתכונים לזה

מציעה משהו אחרבימבה אדומה
הכינו לי ליומולדת מגש פירות מהממם (ביתי... גיסי וגיסתי הכינו לי) הכי שימח אותי יותר מכל עוגה עם תחליפים... שאליה אינמצב שהייתי מתקרבת..
יעזור אם תסבירי מה הסיבה ללא סוכר וקמחבאר מרים
כי אז יהיה כיוון יותר מוצלח מה יכול להתאים כתחליף...
טרום סכרת ...שיח סוד
רואה את כל התגובות ומנסה לחבר משהו, בינתיים ממש תודה לכל מי שענו
אם ככה אז ממליצה מאוד על המתכון של הרולדהאם לשתיים
שהבאתי למעלה עם תחליפי סוכר מתאימים. אין שם פחמימות והיא יוצאת ממש מרשימה וטעימה סה"כ
לדעתי קינמוו ואגוזים מאזנים עליה של סוכרבאר מריםאחרונה
כדורי תמרים טעימים אחרי הקפאה?מאוהבת בילדי

הכנתי פעם ראשונה ויצא לא כזה טעים.

המזל הוא שבעלי ממש אהב... אבל יצא לי כמות גדולה וחבל לי שיעמוד במקרר ויתקלקל...

כן בהחלט. אפילו טעים יותר לאכול אותם קפואים למחצהיראת גאולה
חח בטח, אנחנו אוכלים אותם קפואיםבוקר אור
אני אוכלת רק קפואים..רק טוב=)אחרונה
במקרר זה רך מידי
אין למצוא שעועית ירוקה יותר,???אקונהמטטה
מתכונים לראש השנה!מתחדשת11
תנו לי מתכון אחד שווה שווה שלכן שאתן מתכננות להכין לראש השנה
וביחד נרכיב שרשור ארוך עם מלאאא מתכונים מעולים! הכלל היחידי הוא שיהיה פשוט ולא מידי מסובך
מוכנות? צאו לדרך 🥳🥳
יכול להיות. העוף מגיר נוזלים בכל מקרההמקורית
את יכולה להוסיף גם טיפה מים, אבל אני לא חושבת שצריך. אלא אם כן ואת רוצה את זה נגיד עם קוסקוס. ואז אפשר להוסיף גם חומוס נגיד.
התבלבלתי בפורום..אבןישראל
איזה עוגה אתם מכינים לשבת?שִׁירָה

בלי הרבה עבודה אבל טעימה 

אשמח לרעיונות להתחדש

אני הרבה פעמים מכינה בחושה פשוטה עם תוספותיעל מהדרום
לק"י

מערבבים כוס שמן וכוס סוכר.
2 ביצים ומערבבים
2 כוסות קמח+ 1 א.אפיה+ 2 סוכר וניל
ובסוף כוס מיץ/ מים/ מיץ ענבים.
(אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס/ קקאו/ שוקולית/ אגוזים/ תפוחים וקינמון וכו').

בראוניז
עוגת שוקולד פירורים
נשמע טעים! מעדיפה פרווהשִׁירָה

אבל תודה לך! אולי אכין יום אחד

שמנת חמוצה אפשר להמיר למעדן אלפרו בטעם ונילופל לימון


יצאה משגעת!!!*אשתו של בעלי*
רכה וטעימה.
שמרים זו קצת השקעה אבל טעיםופל לימון
שוקולד פירוריםבימבה אדומה
על בסיס שמן קוקוס. והקלה יותר זה במקום שוקולד, ריבה של סנדלפור.
ובכללי אני לא מכינה עוגות כ"כ. זה הכי קל
מהירת הכנה - שוקולד לוטוסופל לימון
וברוח הימים האלו - מגוון עוגות דבשופל לימון
וואווו*אשתו של בעלי*
יש כ"כ הרבה מתכונים לעוגת דבש!!!
איך בוחרים מה לעשות??
או שתכלס בסוף הכל נטעם אותו הדבר...
עוגת דבש של קרין גורןסתם אחת
קלילה ויצאה טובה ממש
ועוגיות שוקולד גם שלה
יש נואנסיםופל לימון

יש אוריריות ויש עסיסיות ודחוסות יותר

יש עם תפוחים

תבחרי מה שאת אוהבת

לא הבנתי,סתם אחת
רשמתי שהכנתי לא מה שאני רוצה להכין...
היא הגיבה לך במקום לזו שמעלייךיעל מהדרום
אהה חחח תודהסתם אחת
צודקת שירשרתי לא נכוןופל לימוןאחרונה


עוגיות שוקולד פרווה או חלביות?יעל מהדרום
פרווהסתם אחת
כי תצא (למטבח)נפש חיה.
אין כחחחחחחחח😑משמעת עצמית
אני מתפטרת.
שמישהו יבוא יבשל וינקה אחריו.
תודה.
ואפשר שגם ינקה את שאר הביתיעל מהדרום
אז אין ברירה!משמעת עצמית
טיגנתי שניצלים, חצילים
שרפתי חצילים
מרק עוף
הכנתי טאבולה

במקפיא:
עוף
פסטו

מחר:
סלמון
עוגת שיש
צונט
ביצים
אורז

היום אם לא ארדם בעמידה:
בצל מטוגן
סלט פלפלים
קיש בצל לסדש


כל הכבודארץ השוקולד
ואחרי "כי תצא" מגיעה "כי תבוא" (לשולחן..)באר מרים
אני מוכנה לבוא למישהויעל מהדרום
בואי...באר מרים
מעולה! פונה באישי לקבל כתובת🤭יעל מהדרום
מוזמנת..באר מרים
חשבתי שהיא כבר פנתה ארץ השוקולד
אצלינויעל מהדרוםאחרונה
לק"י

חצילים בתנור
משייר
סלט חי
אולי טחינה

עוגה בחושה/ שמרים מההקפאה
עוגיות קנויות
אולי נספיק להכין עוגיות

ליל שבת:
קוסקוס
מרק

יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
ירקות מוקפצים עם חזה עוף

סד"ש:
בורקסים קנויים (אם לא ייגמרו בטעות)
מקווה להכין פשטידת פטריות
יש למישהו\י את הספרים של יעל זלץ?יו0י

צריך לברר משהו בנוגע לתוכן שלו..

🙏

יש לי. את המהדורה הישנהבאר מריםאחרונה
נשארה לי מלא גבינה לבנה... רעיונות מה לעשות איתה?קפצ'ולה
תיכננתי להכין עוגת גבינה לשבת שעברה ולא הספקתי...
מה עוד אפשר?
עדיף דברים שאפשר להכין ולהקפיא...קפצ'ולה
וואי בדיוק חסר לי גבינה לבלינצסמשמעת עצמית
רוצה לשלוח לי בשיחות אישיות?
אפשר עוגת גבינה לשבת הקרובה...ופל לימון

אפשר פשטידה אטריות וכל מיני גבינות

לביבות גבינה  מתוקות

עוגת גבינה קרה

מאפינס מלוחים. אפשר עם זיתים/ תירס/ פטריותאמא יקרה לי*


'לביבות' גבינהחילזון 123
אפשר בתנור. מערבבים ביצה, קצת סוכר, הרבה גבינה, קצת קמח.
שמים תלוליות בתבנית (לא צריך שמן)
ואופים עד שמשחים.
אפשר להכין קינוחים כאלותודה ל-ה' יתברך

אין לי עכשיו מתכון אבל אפשר

מה מכינים שבת?איכה
צריכה רעיונות.
לחילופין, הצעה שמשום מה משכה הרבה אשארץ השוקולד
נראה לי טורטיות עם בשר ותפוא לערבמקום בעולם
עוף עם אפרסקים ומשהו ליד לבוקר

תפוא מוקרם לסעודה שלישית

סלטים
עוף עם אפרסקים משומרים?איכה
נשמע ממש טוב.

בעיקרון חשבתי להכין אורז ירוק עם בשר לערב.
מחפשת עוד תוספת בשרי שיכולה להתאים..
כן.. יוצא יאמימקום בעולם
אז אפשר מתכון?איכה
בטחמקום בעולם
בצל לפרוסות- לטגן ולהוסיף את העוף שיטגן גם..
מלח, פלפל, פםריקה ושום כתוש
להוסיף את המיץ של הקופסת שימורים
להממיך את האש ולבשל בערך 40 דקות.
ואז להוסיף את נאפרסקים ולהמשיך לבשל עוד חצי שעה כזה.

הכי פשוט שיש חחח
אולי מחברות ועפרונות ברוטב קלמרים?יעל מהדרום
אם זה הסטיילאיכה
אז את לא רוצה לדעת מה אוכלים אצלנו.

לא יגמר בטוב.

@מקום בעולם
ושכחת: בציפוי עטיפות ניילון למחברות ולחוברות..באר מרים
טוב, כבר יש כיווןאיכה
עבר עריכה על ידי איכה בתאריך ד' באלול תשפ"ב 23:23
חלות מהמקפיא (שבת אחרונה, פעם הבאה נצטרך להכין)

ער''ש
מרק (כי בעלי אוהב)
אורז ירוק עם בשר
פרגיות

שבת בוקר
ירקות בתנור
פאי רועים
שניצל

ס. שלישית
פשטידת תפו''א

יש עוגת גבינה במקפיא.
ותפוזים / תפוחים/ בראוניז / שמרים לבחירה.

סלטים -
טחינה
חציל קוביות
חציל שניצל
סלק?
חומוס פטריות
סלט קישואים
בטטה בצילי

חסה
כרוב
יש לנו אורחיםטארקו
אבל הם מביאים חצי מהאוכל ובכללי קצת שוקע

חלות לכל השבת- חלק ביתיות מהמקפיא, חלק קנויות
סלטים- טחינה, קישואים, מטבוחה, פסטו, ממרח זיתים, פטריות, עגבניות עם שום ובצל, סלטים חיים- כרוב, חסה, עגבניות שרי...

ליל שבת
חלות וסלטים
(בורקס תפוא ברוטב פטריות- רק אם יש מספיק, עוד לא סגורה על זה)
בקר ברוטב מתקתק
אולי עוד עיקרית, אם האורחים יביאו
אורז
סלט ירקות

בוקר שבת
חלות וסלטים
דג אמנון בעשבי תיבול
פאי רועים
ברוקולי וכרובית

סעודה שלישית
חלות וסלטים
פיציות
קרקרים? טונה?

לכל השבת-
עוגות, נשנושים, פירות...

בינתיים יש סלט חצילים וקצת חלות במקפיא ועוגת גבינהיעל מהדרום
לק"י

אין לי חשק לבשל, ולא התחלתי.
מה בתוכניתיעל מהדרום
לק"י

סלט חצילים ועגבניות
טחינה
סלק
סלט חי

עוגה בחושה
אולי עוגיות שוקולד/ שוקולד צ'יפס
עוגיות קנויות

ליל שבת:
קוסקוס
עוף עם הרבה בצל

יום שבת:
תפו"א בתנור
חזה עוף
קוסקוס


קצת זורקת השבתופל לימון

אקנה מיני סושי , גיוזה הכנתי להוא שלא אוהב סושי

רוסטביף עם רוטב מתקתק ליד

תפו"א אנה

כרוב ממולא (מהמקפיא)

טארט שוקולד פאדג'י

לבוקר 

מגוון סלטים

פרגיות אפויות במרינדה מיוחדת 

אורז עם אטריות

קיגל ירושלמי

ירקות אפויים

סורבה לקינוח

שלישית בדר"כ פירות ועוגות

לא רוצה להעליב,ארץ השוקולד
אבל זה לא בדיוק לזרוק
יש פה גיוון מרשים
חח לגמריטארקו
לא מעליבה,ופל לימון

זורקת בשבילי = קונה מוכן, מוציאה מהמקפיא.

אז כן יש לעיתים שבמקפיא יש מיני מאכלים שונים וניתן לגוון כן

ארץ השוקולד
יופי, נרגעתי
זורקת??איכה
הלוואי עלי לזרוק ככה.
אפשר מתכון לטארט שוקולד?רק טוב=)
הכי פשוט שישופל לימון

ככה:

קונה קלתית בסקויטים מוכנה

טורפת היטב

200 גר' שוקולד מומס

1 שמנת צמחית 

1 ביצה

יוצקת לקלתית ולתנור 180 מעלות 20 דקות 

תודה!רק טוב=)
נשמע טעיםחילזון 123אחרונה
אצלנובאר מרים
כללי:
חלות מהמקפיא
מטבוחה
חצילים מהמקפיא
סלק משבת שעברה
עוגת שיש פרווה

ליל שבת:
שניצלים
שעועית ירוקה מוקפצת
אורז

שבת בבוקר:
עוגת ריבת חלב לקידוש
פסטה ברוטב עגבניות עם גבינה צהובה
פשטידת פטריות
סלט יווני

סד"ש:
מושטים עם ירקות
בורקס תפוחי אדמה
ביצים קשות (אולי סלט טונה..)

נשנושים:
גלידה
פיצוחים
אבטיח
קרטיבים לילדים
הסלט הטעים ביותר לשבת אי פעםבינייש פתוח
סלומון בתנור בשמן עם פלפל שחור ואורגנו, 200 מעלות לשעה.
אח"כ לוקחים קערה גדולה ושמים המון כרוב אדום ואבוקדו וחותכים את הסלומון לחתיכות ומפזרים לאורך הסלט, וכמובן מיץ לימון...
טעם גן עדן. גם סלט וגם מנה עיקרית. קמה גבוהה בשביל כל הארוחה...
מוזמנים להציע עוד תבלינים לסלט
סלמון שעה??מקום בעולם
30 דקות מספיקות חחח
200° שעה???*אשתו של בעלי*
הרגת את הדג!!
האמת שאני מכבה לפניבינייש פתוח
אבל משאיר את הסלומון אחרי שכיביתי את התנור.
זה מייבש את הדג להשאיר בתנור.אמא יקרה לי*

גם אפיה- כ20 דק' וזהו

כל אחד והטעם שלובינייש פתוח
אני מניח שסלומון מעושן שקונים בסופר הוא מיובש הרבה יותר
רגע, אתה מכסה את הסלמון?ארץ השוקולד
ועל איזה מצב התנור?
אני לא מבין במצבים של התנור 🤷‍♂️בינייש פתוח
יש לי תנור כפול עם כפתור מצבים וכפתור טמפרטורה לתנור תחתון.
אבל לתנור עליון יש רק כפתור טמפרטורה ואפילו טיימר אין לו.
(גם בכפתור מצבים של התנור התחתון הרוב מטושטש ולא רואים מה יש שם. הוא קבוע במצב טורבו כי נועד לעוגות).
ואין שום סיבה לכסות אותו.
ארץ השוקולד
מעניין, צריך לנסות פעם
אני בטוח שרבים ורבות פה ייהנו מהסלט שהבאתארץ השוקולד
את המתכון עבורו,
פשוט היו פה כמה בהלם מזמן האפייה🙈

הכי טוב, צלם את הסלמון בסוף האפייה ותעלה לפה ואז הן תשתכנענה שזה בסדר
לא רואה עניין בזהבינייש פתוח
שכל אחד יכין את הדג שלו ברמת הצלייה האהובה עליו
שמע, זה פשוט מפתיע אותיארץ השוקולד
כמה קשה פה לקחו את זה שאתה מכין אחרת סלמון🙈
נתחיל מזה שסלמון למשך שעה הרגת אותוופל לימון

פעם שניה.

20 דקות זה די והותר (סלמון הוא לא בקר ואין פה עניין לרמות צליה, 20 דקות מוכן ואח"כ מתייבש.. מתיבש..מתיבש ... סוליה ).

ועוד עניין הסלמון הוא דג שמן, אפשר לוותר על השמן, אפשר חרדל, מעט פפריקה

 

סלט כרוב אדום עם מיץ לימון זה יופי אבל כרוב אדום כדאי לרכך (=לערבב עם הרוטב ולהניח ליום)כדי להנות מהטעמים שלו

אז הייתי משלבת שמן, מלח, סילאן או דבש מעט חומץ/חומץ בלסמי , למשל.

 

וכל השאר- מוש

מה לא ברור שיש אנשים שאוהבים סלומון מיובש?בינייש פתוח
כמו שיש סלומון מעושן בסופר.
אפשר להציע חלופות בשביל שכל אחד יבחר מה שהוא הכי אוהב מבין כולם.
אבל אין שום הגיון לשכנע שהחלופה שלך טובה יותר.
כל אחד יבחר מה הוא אוהב.
לא , ממש לא, אתה בטוח נהנה עם הסלמון שלךופל לימון

אבל אין מה להשוות בכלל לסלמון מעושן מהסופר.

למה?בינייש פתוח
סלומון מעושן זה סלומון שהתייבש עוד ועוד לא?
אז יש עוד הבדלים בין עישון ביתי לתעשייתי, אבל הבדליים צדדים כמו כמות אסטרונומית של מלח ותבלינים (שעושה אותו פחות טעים למי שאוכל בריא ולא רגיל לכמות גבוהה מאוד של מלח או סוכר)
טוב יש עוד הבדל. סלומון מעושן מיובש הרבה יותר
לא! סלמון מעושן זה סלמון טרי שעבר כבישה ולא יבושופל לימון

אלו תהליכים שונים

מוזר...בינייש פתוח
אני זוכר מהצבא שלפעמים היינו פותחים קופסת טונה ושורפים את השמן במקום לשפוך אותו והיינו קוראים לתוצאה טונה מעושנת (שלא הייתה טעימה לדעתי...)
נכון, אבל זה לא אותו תהליך שהסלמון עוברטארקו
טונה מעושנת זה שטות אחרת
סלמון מעושן זה פילה סלמון טרי שעובר כבישה ועישון עדין.
מה שכתוב בחנות סלמון מעושן זה בעצם כבושמיקי מאוס
לא עובר שום אפיה
רק שהיה במלח+סוכר

סלמון מעושן אמיתי גם לא עובר אפיה אלא עישון - כמו נקניק טוב

סלמון שעבר הרבה אפיה היא פשוט סלמון מיובש. מכירה עוד כאלה שאוהבים ככה אבל זה נחשב לא משהו, מנת סלמון מקובלת כטעימה כשהוא רך ולכן הפליאה בשרשור
אתם כמו המשפחה שליבינייש פתוח
שמנסה לשכנע אותי שלא יפה לגלח את הראש.
אותי לימדו בגן שעל טעם וריח אין מה להתווכח.
אם חשוב למישהו לנסות לשכנע אותי לחשוב כמו כולם ולאמץ את הטעם של כולם (מה שנראה לכם כמו כולם) אז יש לי כמה נקודות להבהיר:
אני לא אוהב בנות גבוהות.
אני לא אוהב בנות דקיקות.
אני לא אוהב בלונדיניות לבנבנות.
אני לא אוהב את גולני.
אף אחד לא אמר לך לא לאהוב מה שאתה אוהבטארקו
שים לב לתגובות, כולם כתבו שאם אתה אוהב ככה זה אחלה

רק מדייקים לך את העובדות, זה הכל...
וואלה נסחפת. תהנה לך עם הסלמון המיובש שלך.אמא יקרה לי*

מפרגנים מכל הלבצוחק

לא, הוא כמעט נא. הוא עובר כבישה ועישון מהירים.טארקו
סלמון מעושן עובר תהליך שונה לגמרי והוא הרבה יותרנחשון מהרחברון

עסיסי מסלמון שהתייבש ככה

זה כבישה. לא עובר טיפת שריפה. 

 

יכול להיות שאתה אוהב סלמון מיובש. תהנה אבל להגיד שזה הכי טעים בעולם... נסחפת

עם כרוב אדום אבוקדו ומיץ לימון... אני בענניםבינייש פתוח
אתה. זו בדיוק הנקודהנחשון מהרחברון


מעידה על עוד אנשים שאוהבים את הסלמון שלהם יבשריבוזום
גם אמא שלי אופה סלמון המון זמן (בהחלט יש מצב ששעה) - אחיינים שלי עפים על זה. הגיסות שתי שברו את הראש להבין מה הסוד, כי בבית הם לא כזה אוהבים דג, עד שהבנו שזה ההבדל* (וגם אני אוהבת את זה!)

* אוקיי, תמיד יכול להיות שזה גם קשור לעובדה שזה אוכל של סבתא, ולא משנה מה בדיוק יוגש
סלמון לא אופים יותר מ20 דקותקראנץ שוקולד
זה דג שמתייבש מאד מהר ונהיה לא אכיל
ואפילו פחות מ-20 דקות*אשתו של בעלי*
אם הדג חתוך לפילטים או נתחים קטנים יחסית
חחחחבינייש פתוחאחרונה
רואים שלא קראת תגובה אחת לאורך כל השרשור.
כתבתי שוב ושוב שאני אוהב סלומון מיובש וניסו לשכנע אותי שזה לא טוב וטענתי שכל אחד והטעם שלו ורמת הצלייה האהובה שלו. וחוזר חלילה עם כל אחד ואחד.
עד שבאיזה שלב השוותי אותם למשפחה שלי (תקרא את התגובה ותשתעשע )
אשמח להמלצות על דגים לשבתשמיכת פוך
אני אף פעם לא כתבתי פה אבל בטח תדעו לעזור לי...

בשנים האחרונות אנו אוכלים בשבת סלמון או מושט.
לאחרונה נמאס לנו מהדגים האלה ואנו רוצים להחליף לדג דומה.
איזה עוד דגים יש בסגנון הזה חוץ מנסיכה, סול ובקלה?
חשוב לנו דג ללא עצמות כמו קרפיון...

יאללה תפציצו ברעיונות;)
דניס, עדין וטעים אבל יש בו יחסית מעט עצמותנפש חיה.
לברק , דניסברוקולי
טונהאיכה
צריך לדעת לא לייבש אותה.
איך באמת לא מייבשים אותה?ארץ השוקולד
מניח שאת מדברת על החתיכות טונה (פילה טונה נראה לי קוראים לזה)
לוידעת.איכה
בטח @נחשון מהרחברון ידע.

אני אישית לא אוהבת את הטעם.

מבחינתי טונה עם מיונז / קציצות טונה עונה על ההגדרה של דג בשבת.
אי אפשרנחשון מהרחברון

כאילו אפשר אם אוכלים טרי אי אפשר אם זה מתחמם על הפלטה

אתה מכיר דרך להכין ושלא יתייבש ישר אזארץ השוקולד
מתלבט על אופן הכנה בסדר ליום חול.
לא הבנתי את השאלהנחשון מהרחברון

אני מכין ביום חול באחת משתי דרכים

 

א סטייק טונה - מלח פלפל על הגריל

ב ברוטב. מכין רוטב אדום חריף ורק כשהוא מוכן מכניס את הטונה. מחכה 2 דקות ומכבה את האש. מחכה עוד 10 דקות ומגיש.

 

השאלה הייתה איך להכין טונה בלי שיתייבש?ארץ השוקולד
בדרך שאתה מכין הטונה מתייבשת אבל אתה מוסיף רוטב כדי שלא יהיה יבש מדי?
להשרות את הדג ברוטב כמה שעות לפני האפייהחושבת בקופסא

אצלנו בבית מכינים רוטב על בסיס מיונז, מורחים עם כף את כל הצדדים ונותנים לו לשבת כמה שעות. ככה הוא לא מתייבש בתנור.

אחלה, תודהארץ השוקולד
בבישול מינימלי היא לא מתייבשתיראת גאולה
זמן הבישול (או זמן הפלטה) המתמשך, הוא זה שמייבש את הטונה.
(לטעמי זה בסדר גמור גם קצת יבש 🤷)
העניין הוא שעם טונה עוד לא מצאנו בביתארץ השוקולד
את האיזון בין מבושל ללא יבש מאוד.

ולכן אני מנסה להבין איך נכון לעשות זאת?
טיפים פרקטיים כגון זמן הכנה/מעלות/איך זה נראה ברגע שזה מוכן יהיו מועילים אם יש בבקשה.

@נחשון מהרחברון אולי לך יהיה גם
זה מה שניסיתי להסבירנחשון מהרחברון

או בצליה על מחבת/גריל

או ברוטב

 

בתנור היא תתייש כמעט תמיד

 

 

עכשיו ברוטב לא מספיק רוטב וזהו.

היא מתייבשת גם ברוטב. פשוט כשהרוטב רותח להכניס את הנתחים. לסגור את המכסה ולכבות את האש.

החום של הרוטב יבשל אותו בלי לייבש אותו עוד.

 

אחלה, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא... הדרך היא בישול קצר מאדנחשון מהרחברון

אם אני רוצה שיהיה רוטב אז הרוטב מבשל אותו הוא לא נשאר על האש יותר מ2 דקות

השיטה שלי - לכל מיני דגיםבאר מרים
לאפות בתנור בחום ממש גבוה (200 מעלות) לזמן קצר -
אבל..
לעשות את זה ממש סמוך לכניסת שבת. לתכנן ככה שזה הדבר האחרון לפני הדלקת נרות - כיבוי התנור.
ואז להשאיר את הדג בתנור עד הסעודה.
התנור נשאר מספיק חם, אבל הדג לא מתייבש כמו על הפלטה.
כמובן שצריך שיהיה אפוי כל צרכו לפני כניסת שבת...
תודהארץ השוקולד
מכוסה או לא?
אני מכסה ב-15 10 דקות הראשונות.נפש חיה.
אחר כך מוציאה את הכיסוי נותנת עוד זמן אפייה.
כשהוא מוכן , מוציאה להתקרר, מכסה ושוב לתנור (בדרך כלל עם דלת פתוחה שהאדים יישתחררו)

עד השימוש.

בדרך כלל משאירה אותו מכוסה בתנור כך שהחום נשמר בתבנית ורק לפני השימוש מוציאה אותו. ככה לליל שבת הדג חם.
תודה על הפירוטארץ השוקולד
לדגים שלמים או גם חתיכות דג?
משתנה בין סוגי דגים?
בדרך כלל עושה ככה לנתחי דג לא משנה הסוגנפש חיה.
לדג שלם נראה לי שעדיף לכסות כדי שהוא ייאפה מכל צדדיו מכח החום ואדים.

רוב סוגי הדגים נאפים או מתבשלים בזמן של כ 30 20 דקות (לא יותר), תלוי תנור.
אחלה, תודה רבהארץ השוקולד
פילה טונה זה דג יבש,ופל לימון

טיגון קצרצר משני הצדדים כשהבאמצע נשאר אדום יתן את התוצאה הכי טובה.

 

אולי פשוט לנסות בצורת קציצות?מתחדשת11
אז השבת קנינו לראשונה דניסשמיכת פוך
הכנתי עכשיו .. מקוה שיצא טעים בע''ה
תודה על התגובות!
דגים שלמים גם הולך?מקום בעולם
איזה תבלין מתאים לכרוב אדום אבוקדו וסלומון אפוי?בינייש פתוח
שואל בשרשור נפרד כי הקודם הגיע למחוזות שלא רציתי...
ישנם כמה תבלינים שיכולים להשתלבתנו חיוך (-:
בס''ד

🌿 שום גבישי מוסיף המון לכל מנה, בשילוב עם מלח ופלפל לבן (מעניק טעם מעודן)
🌿 תערובת טוסקנה של תבליני טעם וריח (נמכר עם פקק ירוק)- תערובת מצוינת שתשתלב נהדר במוצרים שפירטת.
🌿 ואפשר לנסות כיוון אסיאתי- שילוב של שמן שומשום/ רוטב טאריקי או סוי'ה - אמור להשתלב טוב.
(אפשר לשדרג עם בוטנים קלוים לקראת ההגשה)

בהצלחה !!
לכל מרכיב בנפרד??*אשתו של בעלי*
לא, אני מכין סלט אחד גדולבינייש פתוח
כל כך גדול שהוא מספיק גם למנה עיקרית.
אה...אוקיי*אשתו של בעלי*אחרונה
מל"פ
סוכר חום
מיץ לימון
שמן זית
לא יודעת אם קשורעלמת חן
מחפשת המלצות למכונת קפה ביתית
איזה סוג? קפסולות? טחון? מכונה שגם טוחנת?מיקי מאוס
לא מבינה בזהעלמת חן
באמת כלום, אבל מניחה שקפסולות מתאים למכונה ביתית..
קפסולות זה הכי קל, קונים בכל סופר וקל לתפעולמיקי מאוסאחרונה
כדאי לקנות של נספרסו או תואם נספרסו כי זה הכי נפוץ, יש להם גם מכונות מתחת ל400 שקל
בגדול אין טעם להשקיע יותר מהמכונה הכי פשוטה שלהם. רק תסתכלו על הגדלים שיתאים לכם למטבח
אם אתם רוצים גם מקציף אני ממליצה על כזה שעובד על אינדוקציה ולא של נספרסו כי הוא הרבה יותר קל לניקוי ואפילו במדיח

מכונות של פולים מאפשרות להניב קפה הרבה יותר טעים וטרי והם גם לרוב יותר יקרות אבל אם אתם לא כזה אניני טעם בקפה אין טעם להכנס לבלאגן הזה לדעתי...
מחפש רעיון למה לעשות עם עוף טחון והודו טחוןחופר


קציצותאיכה
פאי רועים, מילוי לטורטיה/ בורקס/ קובהיעל מהדרום
עוף טחון - בורקס במילוי עוף טחון ופטריותופל לימון
בולונז אסיאתיופל לימון
כדורי עוף בשום ודבשופל לימון
נראה טעים. ננסה בע"האמא יקרה לי*אחרונה


תודה על כל הרעיונות!חופר
אנסה פאי רועים
תגידו, אם מורידים את האפליקציהאיכה
של ניקי ב אפשר לשמור שם מתכונים?

כי באתר אני לא מצליחה...
יש משהו שנקרא מחברת מתכונים נראה לי..לא ניסיתיתפוחית 1
אפשר לשמור במועדפיםעלמא22אחרונה
מחפשת מתכון לסלט חסה, עגבניותמנגואית

(בלי דברים מבושלים/אפויים כמו בטטות , עדשים ...)

מה עוד אתם שמים?

ומחפשת גם רוטב מומלץ
(ולא הרטבים הקנויים , ובלי מיונז)

מחכה לרעיונות שלכם ;)
תודה
אני שמהבימבה אדומה
פטריות, שרי פקאנים טבעיים על כרוב או על חסה... לפי החשק
תיבול רגיל, מלח הימלאיה, לימון טרי ושמן זית.
אני אוהבת עם רוטב סויהט'

חסה, עגבניות שרי, בצל סגול, מיונז ורוטב סויה. 

 

מיונז רק ביתי וציפס בטטה קנוי ישדרג.

 

מלפפון, גמבה, חסה, כרוב, עגבניות שרייעל מהדרום
לק"י

מלח ולימון.
גם חסה וגם כרוב?מנגואית
תודה
אם יש, אני שמה את שניהםיעל מהדרום
אחלה. תודהמנגואית
התיבול הכי שווהופל לימון

וינגרט  טעים, אני מכינה בצנצנת ונשמר במקרר מלא זמן.

מתכון לוינגרט טעים:

מצרכים

1/3 כוס שמן זית

 

1/3 כוס שמן רגיל

 

1/3 כוס חומץ

 

1 כף חרדל דיז´ון

 

כפית פלפל שחור

 

1/2 כפית פלפל לבן

 

כפית מלח

 

1.5 כפיות דבש /2 כפיות סוכר

 

3 כפות חומץ בלסמי

 

5 כפות מיץ תפוזים (אמיתי)

 

 

 

לערבב בצנצנת או בקבוק היטב היטב היטב.

אסתכל. תודה!מנגואית
שמן זית, מיץ לימון, מלח, אבקת שוםחופר
לא צריך יותר מזה
ואיזה ירקות?מנגואית
חסה ועגבניות בלבדחופר
בעיקרון זה אמור להיות עם עגבניות שרי, אבל זה הולך מצוין גם עם עגבניה רגילה.

3-4 עלים גדולים חתוכים ועגבניה אחת
גיסתי מכינהמאוהבת בילדי

חסה ועגבניות ומוסיפה דוריטוס חמוץ- מתוק נראה לי, הירוק.

מתבלת באלף האיים וזה ממש טעים!

מעניין... תודהמנגואית
אבל אני לא אוהבת את הרטבים הקנויים..
זיתים פרוסיםחילזון 123
סלט נשנושיםשואל כדי ללמודאחרונה
חסה, עגבניות, מלפפונים
מוסיפים נשנושים בטעם בצל שמנת (של אסם).
צריך להכין רוטב מכמה דברים... יכול לברר אם רוצה
המלצות לסלטים מבושלים טעימים מישהו?(:מדרשיסטית20
לא משהו מורכב מידי, ולא חצילים על גווניהם(:
רעיונות*אשתו של בעלי*
מטבוחה
גזר מרוקאי
פלפלים קלויים
תפו"א במיונז
סלק
קישואים ברוטב עגבניות
קינואה עם בטטה בצ'ילימאוהבת בילדי


תודה! עוד רעיונות?מדרשיסטית20
🥗רעיונות לסלטיםתנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך @מדרשיסטית20

יש מגוון של סלטים מבושלים שניתן להכין וביניהם:

🥗תערובת פטריות ובצל מוקפצים ברוטב פיקנטי /מתקתק
🥗סלט קישוא, בצל מטוגן וביצה קשה- ניתן לעבד במעבד מזון לקבלת ממרח- טעים מאוד !!
🥗סלט קוביות בטטה ברוטב קרם קארי פיקנטי
🥗סלט זיתים ברוטב מרוקאי (ניתן לשדרג עם פטריות)
🥗 סלט שעועית ירוקה מוקפצת עם פטריות ואגוזים עם רוטב אסיאתי (יכולה לשמש גם כתוספת)
🥗 סלט אנטיפסטי במשרה עדינה
🥗 סלט פלפלים מעורב עם שום וכוסברה (משלבים פלפל אדום, מעט פלפל חריף ושום קצוץ ומרככים במחבת) - יוצא טעים ופיקנטי !!
🥗ועוד..

בהצלחה 💐
תודה רבה!!מדרשיסטית20
בשמחה 🙂תנו חיוך (-:אחרונה
סלט פטריות, סלק,עגבניות,פלפלים,קונפי,פסטו קישואיםופל לימון
רקנפש חיה.
בהצלחה! ומזל טוב!
מתכון תפוח בדבש לראש השנהhameiri13
בר מים לשבתיו0י

יש משהו מומלץ ללא הסתייגויות?

מכשיר אמין, חברה אמינה, מחיר שפוי?

אנח ו מאוד נהנים עם נעם 1בוריסאחרונה