הדרישות:
תנור דו תאי
מובנה (בלי כיריים מלמעלה)
מאושר הלכתית.
שאלות:
יש לנו בלרס בן 13,
האם הדגמים החדשים טובים?
מישהו מכיר סאוטר?
תודה!
הדרישות:
תנור דו תאי
מובנה (בלי כיריים מלמעלה)
מאושר הלכתית.
שאלות:
יש לנו בלרס בן 13,
האם הדגמים החדשים טובים?
מישהו מכיר סאוטר?
תודה!
בו 3 שנים מרוצה מאוד,לא יודעת לגבי מובנה.
ומין הסתם- גם המובנה מעולה!
מחפשת מתכוןוהוא מצוין, כבר כמה שנים טובות. תקני רק עם ניקוי עצמי
איך עושים ניקוי עצמי?
יש לי סאוטר דו-תאי, אמורה להיות לו פונקציה כזו?
שווה לדעת לפני פסח...
נן הסתם כתוב שם
שניה אני הולכת להסתכל איך זה נראה על התנור שלי
על החוגה שבוחרת את התכניות יש P = פירוליטי = ניקוי עצמי
בבנוי בטוח אין, לא יודעת לגבי המשולב.
יכול לתת רעיונות לשנה הבאה, ואם אי מי יזכור, יהיה אפשר להעלות את השרשור בשנה הבאה לקראת פורים
אז השנה על תואר המשלוח השווה ביותר התחרו שני משלוחים.
יוגורט תוצרת בית + גרנולה וליקר שוקולד תוצרת בית + קעריטות שוקולד קטנטנות וכפיות שוקולד, לשתיית הליקר.
אז קדימה, פרגנו למי שהשקיע לכם במשלוחים
ונשיקות קטנות ביתיות וממתקי שוקולד קטנטנים
אננס טרי
אבטיח
חלה ענקית (כמו החלות של החתונה, אולי אפילו יותר)
ושלושה בקבוקי יין.
אם אני אגיד על משלוח מסוים שהוא הכי טוב וא אחרים שנתנו לי יקראו 
ובכ"ז אין על כבד קצוץ 
![]()
אצבעות שום וזעתר+3 מטבלים (פסטו, טפנד זיתים וממרח פלפלים קלויים)+ סופלה שוקולד לקינוח
אבל גם קיבלתי משלוחים כיפיים, אחד מהם היה עם 2 פשטידות קטנות שהיה כיף לקבל..
- פאדג' שוקולד טעייייייים בטירוף..
- סלט מושקע וטעים, ולחם בצל ליד- אכלנו מיד כשקיבלנו והיה כיף 
- שנה שעברה קיבלנו משלוח של שקיות תה מכל מני סוגים (הם פשוט קנו 5-6 חבילות ונתנו לכל אחד 4 בערך מכל חבילה) בתוך שקית תחרה חמודה, קופסא קטנה של קפה שווה ועוגיות. אז נכון שזה לא באמת משלוח הלכתית- אבל זה היה כיף לקבל 
- מרק בתוך קופסא עם שקית של קרוטונים ליד ![]()
מחפשת מתכון לעוגת שוקולד פרווה טעימה..
אשמח לרעיונות!!
איזשהו קינוח יפה ונחמד לבת מצווה עם באזור המאה מוזמנים לפחות. משהו ריאלי.
תודה רבה!
לא דורש הרבה הכנה ואפשר להכין פרווה ....
3 ריצ'
1 פריגת מנגו קפוא
להקציף את הריצ' (כל אחד בנפרד תלוי בגודל קערת המיקסר) להוסיף פנימה 1/3 תרכיז מנגו
לחלק לכוסיות קטנות עם מכסים
לטפטף מעל כל אחד מעט מנגו
יוצא מוצלח..
באותם כוסיות אפשר לעשות גלידות בטעמים אחרים - מוס שוקולד, גלידת תות,מוקה, וניל פיצפוצים.
מזל טוב!
לא כ"כ הבנתי מה זה כוסיות קטנות עם מכסים?....
חד פעמי כאילו?
ונראה מעולה!
וגם טעים![]()
מכינים את הג'לי, מחלקים לכוסות שקופות (חד"פ),
זורקים פנימה חתיכות פרי באותו צבע: (ג'לי אדום - חתיכות תותים, ג'לי צהוב - חתיכות אננס וכו')
כשמתקרר - מערימים קצפת מעל.
נראה מליון דולר ומושקע, אל תגלו שזה לא באמת![]()
יותר מדי באירוע עצמו...
אפשר גם להכין מראש ולהקפיא.
כוסות קטנות כם שכבה גלידה ושכבה של פירורים [מיוחדים לגלידה שמכינים] ועוד פעם גלידה ופירורים..
יוצא מהמם!! מרשים, וקל..
אני יעלה תמונות.. ואם בא לך גם מתכון...
להקפיא שמנת מתוקה בתוך כלי קטן ויפה.
אחרי שיוצת הצורה שמים על צלחת ומקשקשים עם סירופ שוקולד.
קצת מורכב אבל בבבדדדוווקקק!!!!
קונים גלידה מוכנה וגביעים. קונים כלים מחולקים למספר תאים (יש בחנויות של החד פעמי מאד בזול). שמים בכל תא ציפוי אחר - סוכריות צבעוניות בתא אחד , קוקוס בתא שני, אגוזים גרוסים, ביסקויט שריסקת (אפשר תא עם ביסקויט לבן ותא עם ביסקויט חום - כבר 2 ציפויים שונים...), גליליות פרוסות לפרוסות דקות וכו' וכו'.
מכינים לכל אורח גלידה פשוטה בגביע והאורחים טובלים בציפוי שהם רוצים- פשוט, זול , מרשים ומלהיב מאוד!
אם את רוצה בכלל להרשים, תתני לכל אורח גם כפית חד"פ קטנה- מרגיש כמו גלידריה אמיתית.
עשיתי את זה בבת מצווה של הבת שלי וההתלהבות היתה אדירה.
בבת מצווה של אחותי עשינו את זה וזה בכי שווה....
זה הארטיקים השווים האלה בציפוי שוקולד...
עולים בד"כ 2 שקל, אבל תמיד אפשר להגיע לפחות כשמזמינים כמות... אנחנו הגענו ל 1.60 לארטיק במכולת ליד הבית...
או עם טבעת פלסטיק כזאת מסביב ששומרת על השוליים
שיש כזה פירורי עוגיות, ריץ, פירות.. משהו כזה...
מישהו יכול להביא לי מתכון מדוייק?? (לא בקטע של כמויות..) מה באמת שמים וזה..
זה יוצא טעים??
פרווה.
תודה רבה!! אני אשמח לעזרה מהירה!! 
בדיוק כמו שאמרת - פירורי עוגיות, פירות, קצפת. לי יש מתכון דומה ששמים גם קוביות ג'לי, ואחד אחר עם חמאת בוטנים
אין לי כוח שוב להסביר, אבל אני אמורה לשים שכבה עליונה של הפשטידה - מחית תפו"א מעורבבת עם ביצה.האם אפשר לוותר על הביצה?? במה היא תורמת??
אבל היא לא גורמת לזה גם להיות קשה כזה?.. ואם אני לא אשים? זה יתפורר?
אני מתלבטת מה גורם לשכבה הזאת לצאת קצת קשה ולא גמישה...
אולי זה שכתוב במתכון להוריד את כיסוי האלומיניום רבע שעה לפני סוף האפייה?
אז אפשר לא להוריד אותו?..
לק"י
ולא יודעת מה להגיד..
פה מפורום אחר וקפצתי לכאן וראיתי שזה שווה להכנס....
שאלתי :
א. יש למישהי מושג איך מכינים בורקס פרווה?
ב. קציצות פרווה קלות להכנה וטעימות!!
תודה לעונות מראש!!
בצק עלים עם מילוי לבחירתך. הכי פשוט והכי טעים. (אבל לא ממש בריא
)
(מילויים: פטריות, פירה תפו"א, תרד, ירקות...)
עושים לבד את הפירה או שקונים מוכן?
ואשמח לעוד תגובות תודה מראש!!
מבשלת תפו"א, מוסיפה מלח, בצל מטוגן, תבלינים אם את אוהבת, מועכת ומקווצ'צ'ת הכל ביחד והנה לך פירה!
![]()
לכל הבריאות שבינינו, כמובן שזה לא יוצא ממש כמו בצק עלים אבל לדעתי שווה את זה גם בטעם וגם בבריאות, אם זה מעניין מישהי אכתוב אותו
ויצא מעולה!
אבל רק שמן אני לא בטוחה.
תודה!חיותאמהבלוג שלה.
מיני אוזני המן.
יצא טעים והתלהבתי מהטריק שחסך לי רידוד (שאין לי מושג איך הייתי עושה עם הבנות)
יותר בריא, אבל קשה לעבוד איתו.
חלק וחלק זה הפתרון כנראה...
החלטתי להכין עוגיות שוקוצ'יפס. אמא שלי אמרה לי שהיא מכינה פי אחד וחצי מהכמות הרשומה על החבילה, עבור חבילת שוקוצ'יפס אחת.
אני לא יודעת אם היא מכפילה הכל או לא, אבל אני הכפלתי (ב-1.5) הכל.
במקום לשים חבילה וחצי של מרגרינה, שמתי כוס שמן וחצי חבילת מרגרינה.
ויצא בצק רטוב כזה... הוספתי כבר כוס וחצי של קמח, בערך (בנוסף לכמות המוגדלת של הקמח ששמתי מלכתחילה), ולא נראה שינוי ניכר.
מה עושים? להכין את העוגיות ככה, במצבן הנוכחי? יש דרך להציל את הבצק הרטוב הזה?
(דחוף לעכשיו, כמובן).
תודה!
מהמתכון שעל האריזה, עד כמה שזכור לי הוא בצק שמעוצב בכפית
כלומר, לא אמור לצאת בצק שאפשר לעשות צורות בידיים, אלא כזה שעושים תלוליות בעזרת 2 כפיות בתבניות ואז אופים.
אם כך זה בסדר שהבצק רטוב כזה. (או שאת מתכוונת לממש נוזלי?)
סתם כזה רטוב שנדבק לידיים (בד"כ אני מכינה את העוגיות בידיים, למרות שבהחלט אפשר להיעזר בכף/כפית לצורך זה).
(הנוזליות/רטיבות הזו נגרמה בגלל ההמרה של המרגרינה בשמן, באמת?)
תודה רבה! הולכת לעבודה 
ובמיוחד שעבור חבילה מרגרינה מספיק לשים 3/4 כוס שמן...
ממירים קבוע לשמן, באמת רק 3/4 כוס,
והכי נוח לקרוץ כדורים קטנים עם ידיים רטובות...
נדמה לי שמישהו כתב כאן פעם שיש לו.
אשמח לדעת אם זה מועיל ומה ואיך מנקים עם זה?
ובקיצור אם כדאי לקנות.
ראיתי שיש כזה בסביבות 100 ש"ח. יודעים אם זה סוג טוב?
בעיקר לנקיון במטבח ואמבטיה.
בעיקר, חוסך בשיפשוף, וכן חוסך בחומרי ניקוי חריפים.
צריך לדעת איך לעבוד עם הקיטורית, לא לשפשף בכוח, אלא לעבור לאט ובנחת.
ולגבי הקיטורית ההיא ב100 ש"ח - היא קיטורית קטנה מאוד. לי יש קיטורית גדולה (מיכל של ליטר כמדומני) שעלתה באזור ה300 ש"ח, והיא מעולה. אפשר לעבוד איתה המון זמן רצוף, עד שנגמרים המים.
אבל קיטורית כזאת קטנה, המים נגמרים ברגע, וכל פעם צריך לחכות שהקיטורית תתקרר, ואז אפשר לפתוח, וצריך אחרי זה לחכות שתתחמם.
מה למשל מנקים עם זה באמבטיה?
זה מרטיב את השטח כשזה מנקה? או שזה יבש?
ואפשר להשתמש בקיטורית להסרת אבנית וכו'.
חשבתי שזה קיטורית מלשון "לקטר" 
נדמה לי שיש לנו כזה, או היה. מכשיר גדול יחסית בעל עוצמה גדולה.
לא השתמשנו בזה מעולם.
~א.ל
עוגת מיץ
1 3/4 כוס קמח תופח (או רגיל עם חב' אבקת אפייה )
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס סוכר להקצפה
2 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ (אם שמים מתרכיז אז שמים קצת פחות מרבע כוס תרכיז וממלם מים עד ה3/4)(עדיף תפוזים , אני עשיתי גם עם תרכיז תפוחים , אפשר גם מנגו / אפרסקים )
6 ביצים
מקציפים את החלבונים ,
את יתר החומרים מערבבים בקערה
מוסיפים את ההקצפה לקערה ומערבבים בעדינות.
ניתן להוסיף שוקולד ציפס'
משמנים תבנית ומכניסים לתנור מחומם על 180 לבערך 20 דקות -חצי שעה (בנעיצת קיסם / סכין העוגה יבשה - )
בהצלחה
תהיתי לעצמי מה תפקידו של כל חומר שאנחנו שמים במאפים.
רוצה לדעת כדי להמציא מתכונים, ורוצה שיצאו לי טוב.
אז ככה, מה תפקידם של:
1. ביצים (מה הלבן ומה הצהוב? למה יש מתכונים ששמים רק אחד מהם?)
2. סודה לשתייה
3. מה הקטע של "קורט מלח" במאפים מתוקים??
ועוד שאלה עקרונית:
למה לא שמים א. אפייה בעוגת גבינה? היא תמיד צונחת! יש חוק כזה שאסור או שזה סתם לפי מתכונים מסויימים?
לתשובותיכן המחכימות אודה![]()
1. שימוש בחלמון בבצק פריך ייתן בצק פריך ועדין יותר ואילו שימוש בביצה שלמה ייתן בצק יציב יותר אך מעט יותר קשה (בדרך כלל, כשאני אופה תחתית עוגה אני משתמשת בביצה שלימה במקום 2 חלמונים, כדי לא להישאר עם חלבונים עודפים ומיותרים).
2. סודה לשתיה היא חומר בסיסי שגורם לתפיחה של המאפה. מאחר שהיא זקוקה לתוספת של רכיב חומצי כדי ליצור תפיחה, מהתמשים בה בד"כ במתכונים בהם יש רכיב חומצי כמו מיץ לימון שמתחיל את התהליך. לעומת זאת, אבקת אפיה היא תערובת של עמילן (קורנפלור, או בפסח קמח ת. אדמה) וסודה לשתיה. יש לה כבר גורם חומצי שמתחיל את תהליך התסיסה ולכן היא עומדת בפני עצמה וכדי לפעול היא צריכה לחות בלבד (גם מים יעשו את הפעולה).
3. קורט מלח- מדגיש את הטעם המתוק.
4. עוגת גבינה צונחת, כי כך דרכן של עוגות גבינה. כדי למנוע את הצניחה, מומלץ לאפות 10 דקות בחום של 180 מעלות, ואחרי 10 דקות להוריד ל-160 דקות. א. אפיה מתאימה לקמח, אבל אם את אופה עוגת גבינה אמיתית, כמות הקמח מזערית ומהווה חלק שולי בלבד מהעיסה ולכן לא שייך לשים בה א. אפיה. בחו"ל מוכרים גבינה מיוחדת לאפיה (ובארץ, לפעמים לקראת שבועות) שהיא יבשה יותר ולכן העוגה נוטה פחות ליפול. אם צניחת העוגה מאד מפריעה לך, את יכולה לסנן את הגבינה כדי להקטין את הסיכוי לצניחה.
שהיא גבינה לבנה יבשה יותר..
מחפשת להכין משהו נחמד עם קישואים. ולא פשטידה..
יש למישהו מתכון טוב למוקפץ או לכל דבר אחר עם קישואים?
לחתוך בצל לחתיכות קטנות ולטגן.
להוסיף שום (חתוך דק) וקישואים מגוררים.
להוסיף תבלינים: מלח, פלפל.
ולבשל מכוסה על אש נמוכה.
אפשרות לגיוון (לא חייבים): לקראת סוף הבישול להוסיף 1-2 ביצים ולבשל עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב.
מצויין כתוספת ירקות ליד פחמימה.
לטגן בצל והוסיף קישואים מגורדים
להוסיף מלח פלפל וא. מרק לפי הטעם
מעולה!!!!!
לק"י
שוברים ביסקוויטים לחתיכות קטנות ומערבבים עם השוקולד.
יוצרים כדורים ומכניסים להקפאה.
אני מציעה להכין כמות של קרם, ולהוסיף ביסקוויטים לאט, כדי שלא תווצר עיסה יבשה מידי (יותר מידי ביסקוויטים).
אפשר להכין קרם שוקולד מקקאו+סוכר+מים+שמן (+שוקולד).
אפשר מקצפת צמחית+ שוקולד.
מרגרינה בסקוויטים משו כזה?
http://www.teamim.co.il/Default.aspx?tabid=2037
אני בדר"כ מכינה את המתכון הראשון
(ןדרך אגב בסופו של דבר כדורי שוקולד זה בדיוק מה שיעל כתבה - קרם שוקולד עם בסקוויטים)
שום כתוש,רסק, מים ותבלינים.
ויש לך את הרוטבי שמנת האלה...
שמנת לבישול, חלב+ תוספת כלשהיא(אני מוסיפה כף ממרח פסטו מוכן כשזה מתקרר)
או פטריות ובצל וכו'
עוגה מפסטה/ספגטי עם פירות יבשים (צימוקים, שקדים, אגוזים)
וקינמון זה יוצא טעים ממש.
וגם פשטידות מספגטי - להוסיף ביצה לגבש את כל המרכיבים, גבינה לבנה
ותוספות והפסטה זה בעצם התחליף לקמח.
קניתי תנור של LGׁׂ (באחריות ברימאג) ובזכותו גיליתי
את המטבח והאפייה מחדש.
היו לי בבית כמה שקיות של מרק פטריות נמס בכוס כזה,
אז הכנתי את הפסטה ואת הנמס בכוס, אבל שמתי בו הרבה פחות מים ממה שכתוב, ואז יצא מין רוטב סמיך כזה,
וקופסת טונה ומערבבים הכל,
ממש טעים ומהיר
לק"י
כל מיני רטבים/ תיבולים:
1. רוטב עגבניות עם שום/ בצל מטוגן, פפריקה, מלח, רסק עגבניות ומים.
2. בצל מטוגן (אפשר גם לבשל חלקית קוביות קטנות של תפו"א), פפריקה, אבקת מרק, מלח ומים.
3. בצל מטוגן, כורכום, מלח, ירקות ירוקים ומים (אפשר גם קוביות של כל מיני ירקות- תפו"א, קישוא..).
4. אחד מהנ"ל+ חתיכות עוף/ רצועות של חזה עוף.
גיליתי את המתכון הזה באתר של ניקי ב ומאז אני כמעט לא מכינה פסטה אחרת:
פסטה לעצלנים
זמן הכנה : כ 25 דקות
3 – 4 מנות
מצרכים:
200 ג' פסטה (עדיף צבעונית)
בצל בינוני קצוץ דק דק
כף קטשופ
רסק עגבניות קטן
4 כוסות מים
סוכר לפי הטעם
כפית פפריקה
כפית שטוחה פטרוזיליה מיובשת
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח
אופן ההכנה:
1. לטגן את הבצל עד שהוא משקיף, להוסיף את שאר המצרכים וארבע כוסות מים, להרתיח ולהנמיך את האש.
2. להוסיף את הפסטה, אש בינונית ביעבוע עדין כ 20 דקות או עד שהפסטה מוכנה, מידי פעם לערבב.
טיפ:
למי שמכין את הפסטה לילדים מאוד רצוי לבחור פסטה צבעונית או עם צורה מעניינת הבן שלי אוהב פסטה פרפרים למשל
הכי קל. חותכים בטטה לחתיכות קטנות, מאדים עם מעט שמן עד שמתרכך. מוסיפים שמנת לבישול ומתבלים במלח פלפל. מעדן.
ומתכון טעים של ניקי לפסטה עם ירקות ורוטב בסיר אחד -
http://www.nikib.co.il/food-for-kids/3670/
בעזהי"ת
בשתיהם מבשלים את הפסטה, ואז מקפיצים במחבת עם פירורי לחם
או עם קטשופ וגבנ"צ..
עוד אפשרות- פסטה עם ירקות מוקפצים, טעים מאוד, חותכים ירקות שמתאימים להקפצה [בצל, קישוא, גזר, שום, גמבה],מאדים, מקפיצים, מתבלים, מוסיפים את הפסטה המבושלת ומקפיצים עם הפסטה כמה דק' שהטעם ייספג..
לטגן שום ממש קצת ולהוסיף:
רסק עגבניות
פלפל שחור
מלח
לבסוף להוסיף את הבשר טחון
לשים מעל הפסטה
נשאר לי(לא במצב של אכילה כשהם חיים),
אבל אין לי סויה לעשות מוקפץ,
רעיונות למישהו?
ובמצב כזה אני שמה קצת סילאן לתיבול, בנוסף לשום וזנגוויל
כרוב מאודה ברוטב עגבניות, פלפלים ממולאים באורז
תוספות מעולות (לדעתי) לשבת
גמבה - סלט פלפלים קלויים.
אם את צריכה מתכונים - בשמחה
לעשות כמו עוגה לא מתוקה, במקום בצק שמרים.
ואפשר להכין פיתות או לחמניות קטנות.
להשתמש במים חמימים ללישת הבצק, להתפיח 10 דקות בלבד, פיתות עושים על מחבת הפוכה, אין צורך בהתפחה נוספת, לחמניות לכניס לתנור קר, שיתחמם עם הלחמניות בפנים, והם יתפחו תוך כדי. אולי יצאו קצת יותר דחוסות, אבל רק קצת
מרדדים לעיגולים דקים, מחממים מחבת הפוכה על הכיריים, מותחים את הפיתה שתהיה דקה וגדולה יותר ומניחים על המחבת. אחרי כמה רגעים הופכים לצד השני ואחרי עוד רגע מורידים ומכסים במגבת. אלו למעשה מעין לאפות ולא פיתות.
אני משתמשת ב80-100 ג' בצק לכל פיתה.
אבל יש לחם בירה שזה בלי שמרים אלא על בסיס בירה. יש מתכונים ברשת.
תודה לעונים!
אף פעם לא ניסיתי אבל אמורים להקציף עם סוכר.
דינה ל.באמת.
גם לי נשארו הרבה חלבונים מיותרים אז רציתי להכין נשיקות, לא ברור מה התפקשש בדרך אבל הקצף יצא נוזלי מדי ולכן אפיתי את כל התערובת יחד אז עכשיו יש לי תבנית שלימה עם מרנג.. יש למישהו רעיון למשהו טעים וקל שאפשר להכין? (ורצוי בלי להוסיף יותר מדי חומרים יקרים..)
למרוח עליה קרם ולהניח מעל את המרנג בזהירות.
כזאת שהבסיס שלה היה מרנג ומעל היה רוטב מתוק מבושל על בסיס מיץ וביצה ומעל קצפת.
אם תרצי מתכון אני אעתיק לך.
את יכולה גם להכין קינוח חגיגי לשבת. לעשות מוס או גנאש שוקולד או קצפת בכוסות קטנים ומעל זה לשבור חתיכות של המרנג.
יש לכם מושג האם חלבונים ששהו יותר מלילה
(במקרר בכלי מכוסה)
דינם כביצים שנשארו 'ללון'? כלומר - א"א להשתמש בהם?
תודה רבה!!