בס"ד
תודה רבה תזכו למצוות
=)
בס"ד
תודה רבה תזכו למצוות
=)
אם לא תכוויני יותר אני אמשיך לכתוב פה את הפנטזיות שלי 
בדיוק אתמול גיסי קפץ לביקור חפוז וממש התחשק לי להכין סטייק וצ'יפס, אבל אז נזכרתי שהסטייקים קפואים ולא נראה לי כדאי להכין בלי להפשיר קודם..
ב. אפשר להכין גם בלי להפשיר קודם. אבל בהחלט יותר טעים אם מפשירים.
ג. ההכנה עצמה די קצרה.
מה אפשר לעשות איתם????? למישו יש רעיונות??
או:
לשים בבלילה של קציצות,
פשטידות,
כשעושים פשטידה- אני מפזרת לפעמים פירורי לחם למעלה, יוצא יפה.
עוף בפירורי לחם (כמו שניצל) טעים סוף הדרך!
יש למישו מתכון לפשטידה עם פירורילחם?
ועוד רעיונות יתקבלו בברכה..
לפחות לא במתכון הטעים שלנו
בתבנית שמים בצל חתוך לטבעות (ניתן לשפוך עליו מעט יין לבן וסילאן, לא חייב...)
בקערה מערבבים את פירורי הלחם עם תבלינים (כמו של שניצל: פפריקה, כמון, מלח, פלפל לפי הטעם...)
מסירים את העור של העוף,
מצפים כל חתיכה היטב היטב בפירורי הלחם,
מניחים על הבצל בתבנית ואופים (אנחנו לא אופים עוף אף פעם עם נייר כסף, אם אתם כן אז אפשר לכסות)
אופים מחצית מהזמן, הופכים ומסיימים אפייה. (בערך סה"כ אצלנו יוצא שעה וחצי אבל אני חושבת שזה תלוי תנור)
העוף יוצר קרנצ'י וטעים, על הפלטה מחממים בלי כיסוי שלא יירטב כזה...
*ניתן להניח עם הבצל גם תפו"א ובטטות, לתבל אותם מעט ועליהם לשים את העוף.
** אם מדובר בכמות גדולה של עוף אין צורך לשים שמן כי העוף מוציא מעצמו, אבל אם הכמות קטנה- לשים כף או שתיים של שמן.
בתאבון!
אנחנו מטגנים, ולכן מבשלים קודם.
[האפיה שלך נראית לי הרבה יותר עדיפה על פני הטיגון. ננסה.]
את הפירורים לשקית, להכניס את חלקי העוף ולנער בחוזקה כ10 שניות. הם יצופו נהדר ככה ובשניות
מקלפים וחותכים את התפו"א בצורת צ'יפס, מרתיחים סיר עם מים וכף שמן וכשהמים רותחים מכניסים את התפו"א לסיר עד שהמים ירתחו שוב (בערך 5 דק'..), מוצאים מהסיר (בעזרת כף מסננת..) ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. מערבבים בקערה פרורי לחם,פפריקה ומלח, מזליפים על התפו"א שמן ואז שופכים את התערובת פירורי לחם ומערבבים (דואגים שכל התפו"א יהיו מצופים).
מכניסים לתנור בחום גבוה עד שהתפו"א יוצא קריספי. תוך כדי האפייה רצוי מידי פעם להזליף עוד שמן ולערבב.
יוצא ממש טעים!!(:
בתאבון!!
אני רוצה לעשות השבת דגים מיוחדים.
הדגים- פילה מושט.
לא רוצה רוטב מרוקאי, לא רוטב צהוב חמוץ ולא מטוגן..
רעיונות יתקבלו בברכה 
אה- ואני צריכה את הרעיונות עד ליום חמישי בבוקר (כדי לדעת מה לקנות בערב..)
אפשר גם עם פטריות או ירקות (מוקפץ)
מערבבים את המיונז עם תבלינים (לא חובה)
מורחים על הדג ואופים. לפילה מושט מספיק 10 דקות.
עם פטריות, פרווה:
חותכים בצל, מטגנים עם מעט שמן במחבת עד שיהיה שקוף.
מוסיפים פטריות פרוסות. רצוי מאוד שיהיו טריות
מערבבים ומבשלים כמה דקות. מתבלים
מפזרים על הדג ואופים כנ"ל
מסדרים בתנור עם הרבה רצועות בצל (אפשר גם פטרוזיליה או כוסברה עם אוהבים).
מתבלים בשמן זית, מלח, פפריקה (אפשר לגוון בתבלינים ולימון לפי מה שאוהבים)
ולתנור בחום בינוני עד שמוכן.
לסדר את הדגים בתבנית, לשפוך מלמעלה רוטב המורכב מ:
שמן זית
ראש שום (אפשר חתוך אבל עדיף טחון או איך שקוראים לצורה שעושים עם המכשיר...)
מלח
פלפל שחור
שקית שלמה של כוסברה קצוצה
בתנור 180 מעלות לבערך שעה (תלוי בכמות, לבדוק אחרי 40 דק')
אני משרה קודם בלימון ולא שוטפת ואז יש גם את הטעם של הלימון.
שכל אחד/ת יכתב מה עשה/ יעשה במשלוח המנות שלו.
בלי נצלושים!
כל המוסיף תמונה הרי זה משובח!!![]()
וכנראה גם אוזני המן
שתיה ושוקולדים
של יין וקצת שוקולדים 
מוס+עוגיות חצי חצי+מקופלות ומיץ
פנקקים, ארוחות בוקר וכו?
כאילו אתן עוטפות תמשלוח? קצת הסתבכתי בשאלה..
קיצור איך שולחים כזה משלוח על זה?
וסוגרים עם צלופן/שקית/צלחת שמכסה וניילון נצמד.
ואם זה לשכנים צמודים, לפי דעתי אפשר גם לסדר הכל יפה על צלחת, ולהגיש תכף ומיד
קלויים בתנור עם עוד ירקות,
בסלט רגיל או בכל סוג סלט שנראה לך זה ישתלב שם (טרי או קלוי)
ירקות:
1 גמבה,
צרור עלי סלרי,
גזר מגורר,
בצל סגול (-לא חובה)
רוטב:
2/3 כוס שמן,
1/3 כוס חומץ,
2 כפות גדושות סוכר,
2/3 כוס מיונז,
כפית מלח.
כמה חבר'ה תותחים פתחו עצומה למען פולארד ...
חתמו בה כבר מעל 50,000 איש . זה המון .
המטרה היא להגיע לכמה שיותר .
אסתר פולארד מתעדכנת בעצומה הזו כל יום , ומעדכנת את בעלה :
כל מי שמצביע - משפיע !
בבקשה , למען יונתן פולארד , למען עמ''י , למען הגאולה , למענכם ! - תצביעו !
המצב לא אידיאלי .. אבסורדי לגמריי .
אובמה מגיע בקרוב לארץ , ורוצים להראות לו את זה , בתקווה שזה באמת יעזור .
וגם אם לא (אני מאמין בעז''ה שכן) תעשו את ההשתדלות הקטנה הזאת ותחתמו ! זה באמת שומדבר !
כמה שיותר = יותר טוב !! 
רוצים את פולארד בבית!!!!!!!!!!!!
תבורכו כל מי שהצביע !!! שבת שלום !!!!
ותודה !!!!!!!!!!.. אוריאל
זה הקישור לעצומה - http://www.atzuma.co.il/presidentobama
1. אפשר להכין בלילה של סופלה ולאפות בראשון על הבוקר? איך עדיף לשמור- במקרר או במקפיא?
2. איך עדיף לשמור לחמניות מהיום לראשון- במקפיא או במקרר? (כמובן שלתת טיפה אפיה בראשון..)
3. יש משהו שנשרף לי בתנור, ואני לא מוצאת אותו. אבל יש ריח חזק כל פעם שמדליקים אותו.. בדקתי על הגוף חימום ובתנור. איפה עוד יכול להיות?
תודה 
לדעתי וניסיוני - להקפיא. ואין בכלל צורך לאפות אחכ, רק לתת להן להפשיר טוב. אפשר גם לחמם אם יש צורך.
1. עקרונית, אפשר, אבל בגלל שיש בזה ביצים זה לא הכי בריא. אם כן- לשמור בקירור.
2. להקפיא מיד שהן יוצאות מהתנור, במקרר זה יתייבש...
3. אולי נשפך לך משהו בתבנית נגיד מתחת לנייר אפייה? או בתחתית התבנית? או על הרשת שבתנור?
על הפלטה
איך כדאי לשמור תותים כדי שלא ירקבו עד ליום ראשון?
התותים יפים וחזקים יחסית.... לשמור במקרר בקופסא פתוחה? סגורה? אולי בתוך ניילון?
מפחדת שירקיבו...
תודה
או בקופסא בה קנית
שיבושל בסיר ולא בתנור.
תודה!!!
את מניחה הכל פרוס (שכבה אחת) בסיר סוטאז' (ככה כותבים את זה? השטוח הגדול..) שופכת קולה עד החצי, ומים עד שמכסה. מוסיפה קינמון, פלפל שחור ואגוז מוסקט- ומבשלת חצי שעה-45 ד' מכוסה על אש בינונית.
ואז כשהוף כבר כמעט רך ומוכן- את מבשלת על אש גבוהה עוד איזה 15 ד' שיתאדה הבכל והפכת מדי פעם..
מההודעה הנעוצה בראש הפורום
אני רוצה להכין עוגות קטנות למשלוחי מנות ומחר לא יהיה זמן כל כך...ובמוצש"ק בכלל לא...
איך הכי כדאי לשמור?
אולי כדאי להכין בשלבים, בלילה בנפרד, לאפות בנפרד וכד'...?
עוגיות נשמרות יותר טוב? (אני מכינה גם ככה עוגיות לשבת היום ואולי הן יישמרו יותר טוב?)
עצות ותובנות יתקבלו בברכה!
בהקפאה
ואיך את מציעה להפשיר ומתי?
להוציא בליל ראשון ולחמם בבוקר קצת בתנור?
תודה!
מספיק להוציא ביום א בבוקר.
אם זה עוגה שקופאת חזק- כמו שמרים או תפוחים אולי עדיף להוציא במוצאי ש"ק.
בכל מקרה לדעתי אין צורך לחמם שוב. חבל על הטרחה וההתעסקות. זה יום עמוס גם ככה.![]()
והכי חשוב ביום זה- להתפלל...
בראשון בבוקר מוקדם.
עוגות - בפריזר.
רק עוגיות תשימי בכלי אטום ואז הן נשארות טריות...
הכנתי "שלישקס" שזה בעצם בצק של ניוקי ,שמבושל במים ממולחים רותחים.,לכמה דקות ...........זה לסעודת פורים ,איך נראה לכם הכי טוב לשמור עליו?במקרר,או בהקפאה?לפני הארוחה אני מטגנת את הבצקיות עם פרורי לחם ומחמאה....בדובר על בצק שבסיסו תפוחי אדמה,זה יצא טעים אחרי הקפאה? או עדיף במקרר ארוז טוב[יש חשש שישחיר לא?] תודה לעונים
חשבתי להכין מרק אולי מרק פטריות,
ואני צריכה רעיון לתוספת קלילה.
אשמח לשמוע רעיונות,פשוט היום אנו קונים הכל ומחר אני רוצה להכין
את האוכל לפני סוף הצום.
תודה.
יש לך רעיון למשהו טעים?
תודה!
חשבתי על
-לחמניות מתוקות/לחמניות בצל
-מרק
או טוסטים.
מה המתכון למרק פטריות?
בס"ד
משהו טוב..
תודה
אה, ורצוי לא שמן מידי
רות.אחרונה
2-3 בצל
2 קופסאות פטריות
1 קוטג' (אפשר גבינה במקום)
1 גבינה
2 ביצים
3 כפות קמח תופח/3 כפות קמח+כפית א. אפיה
מלח, פלפל
לקצוץ את הבצל ולטגן ולהוסיף את הפטריות.
אחרי שזה קצת מתקרר להוסיף את שאר החומרים, להעביר לתבנית ולפזר גבנ"צ
מורה שלי הזמינה אצלי אירוע, חלום חיי.
200 פריטים ב13 שעות, חמישה ארגזים, נהנתי מכל רגע!
הבית היה מטורף, לא רגיל לדברים כאלו (11 חמאה, 25 שוקולד מריר, 6 חלב, 14 שמנת מתוקה וכ'ו..)
ואחותי המתוקה הכינה לי כרטיסי ביקור! שהחלום ימשיך להתגשם בע"ה..
20130216201808.jpg - מימין לשמאל: שורה ראשונה: 2 טריקולדים וטראפלס. שורה שנייה- מוס, סופלה ופחזניות ולמטה: כדורי גבינה.
20130216201920.jpg - פחזניות
20130216201948.jpg - מוס, כדורי גבינה וטראפלס
20130216202120.jpg - טריקול1 וסופלה
ברוך ה'!
'כל מעשה אדם יסודו מחלום וסופו לחלום, בנפשו יביא חלומו.' (הרצל)
זה נראה כ"כ יפה!!
ואני גם בטוח שזה טעים!
נראה ממש טוב![]()
ח.צ.גנטמאחלת בשבילך שימשיכו להזמין
אז מה אם זה רק עוד שנתיים. עד אז רק תשתבחי 
התחלת להגשים את החלום,אבל וזוהי רק ההתחלה.![]()
בהצלחה בהמשך, מתוקה!
(אולי תלכי ללמוד קונדיטוריה אם את כ"כ אוהבת ושמחה מזה? תשאלי את שדרותי הוא עשה את זה...)
בהצלחה!! ![]()
מהתמונות זה ממש מגרה אז בטח שבאמיתי זה מגרה פי כמה וכמה.
ב"הצלחה ענקית
עלי והצליחי בעז"ה.
איזה יופי 
וזה כ"כ כ"כ כיף לעסוק במה שאוהבים
ועוד יותר- שהסביבה מודעת ליכולותיך- ומזמינה ממך.
כן תרבינה הזמנות, וששמך יגיע למרחוק 
ונראה שגם הטעם ככה...
תצליחי!
הבטן שלי מתחילה לאותת לי...
ה' ישמור! איזה ידי זהב...!
ואוו, ת'אמת שאני דיי מודהמת מהתגובות!
(ואגב, שמתי לב שחלק מהתמונות לא נכונות להסבר שכתבתי עליהן, אבל נראלי שהסתדרתם..
)
'מאת ה' היתה זאת היא נפלאת בענינו' - ב"ה!
תודה רבה! אמן! שימחתם, פירגנתם, עודדתם להמשיך ולהתקדם. בע"ה!
ועקיבא - אני מחכה להזמנה! 
בגלל שכמה ביקשו מתכונים-
מוס /קרין גורן:
200 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס מים (60 מ"ל)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כפית אבקת קפה נמס
