אם אני אכין עוגת מייפל אבל במקום המייפל, אני אשים סילאן- זה יצא טעים?...
אין לי מייפל
שמשיאם אני אכין עוגת מייפל אבל במקום המייפל, אני אשים סילאן- זה יצא טעים?...
אין לי מייפל
רק שלא יהיה לזה טעם של מייפל, אלא של סילאן
יותר בריא(:
יהודיה מא"יאחרונהכי מייפל אמיתי בלי שום ספק בריא יותר מסילאן לא טבעי. ומייפל אמיתי מול סילאן טבעי אין לי שמץ של מושג מי עדיף מבחינת בריאות. אבל ברור מי עדיף מבחינת טעם
בספר הראשון בסדרת בית קטן בערבה הסופרת (שמתארת את ילדותה) מספרת על איך שהיא ואחותה אהבו שמגיעים אורחים. ולמה? כי לכבוד האורחים הם היו משתמשים בסוכר לבן, במקום הסוכר אדר (=סוכר מייפל) שהיה משמש אותם ביום יום.
ואי, איזו מושחתות, להשתמש בסוכר אדר באופן יומי יומי... ממש חלום.
אם כן אז כמו כל עוגת קצפת, אם זה בלי, נראה שזה מחזיק די הרבה זמן...
אז אם הכנתי היום קרם פטיסייר (בלי שמנת, רק עם חלב) שמיועד לאוזני המן שיאפו בעז"ה במוצ"ש.
איך הוא ישמר לי טוב יותר, במקרר או במקפיא?
אחרת יווצר קרום לא נעים... מניסיון יכול להחזיק מעמד שבוע... אבל אז נוצר קרום.
ולשם הנוחות איכסנתי בשקית ניילון גדולה, בלי להשאיר אוויר.
כשארצה להשתמש אוכל פשוט לחתוך את הפינה ולהתחיל להזליף 
חיותאקרם פטיסייר
למרוח על חלות. זה נותן ציפוי מבריק בהרבה מלמרוח ביצה
אומרים אלפחורס לא אלפחורוס.. (:
ביום שישי בכדי להשתמש בהן בראשון
הן יהיו טריות? כדאי, מומלץ?
ואם כן- באיזה שלב להקפיא אותן כדי שיהיו טעימות גם אחרי ההקפאה?
שמעתי פעם שכדאי להכניסן מיד כשהן חמות, זה נכון?
הרגע מהתנור!
ואם כבר מקפיאים הייתי מקדימה את האפיה כד להקל באחד הימים העמוסים בשנה![]()
אחרי האפיה אבל לא כשהן רותחות, במיקרוגל אח"כ יוצא לי מעולה
-משה ר-התעייפתי רק מלהסתכל עליו
תודה, נהנתי.
מעניין שהדבר הראשון שחשבתי עליו, זה שצריך לנפות.
אבל בטח עושים את זה בנפות חשמליות ענקיות, אז זה לא נורא קשה.
רק חבל שהריח לא עובר, או שאולי טוב שלא, כי חור בבטן זה בטח היה עושה לי.
אני רוצה להכין עוגות צבעוניות, אשמח לקבל רעיונות לצבעי מאכל טבעיים למי שיש...
נראה לי שצבע מאכל טבעי זה בסגנון של גזר וסלק למשל ואני לא יודעת איך זה מתקשר לעוגיות
מתוך סקרנות וראיתי שאפשר גם לקנות דבר כזה, אם מעניין אותך תכתבי בגוגל צבע מאכל טבעי
זה מאוד יקר. אני צריכה מעט מכל צבע וכמה שיותר צבעים .
חשבתי על משהו להכין בבית כמו שחום מקקאו וצהוב מתפוז.
מגזר יוצא צבע צהוב או כתום?
אשמח לקבל רעיונות.
שנותן צבע ורוד. סוחטים ומשתמשים במיץ. מספיק מעט לצבע, לא מרגישים בטעם
גזר ייתן צבע כתמתם
לצהוב אפשר להשתמש בזעפרן או בכורכום (הזעפרן משתלב במתוק, כך אמרו לי. כורכום לשים מעט שלא יורגש הטעם.)
את רוצה לצבוע את העוגה עצמה, או רק את הקרם? לקרם ירוק אפשר להשתמש באבוקדו. (וכן, אבוקדו הולך גם מתוק. אבל אפיה עושה לו טעם מר)
סגול אפשר להשיג מכרוב סגול
אוכמניות שחורות אמורות לתת צבע כחול, ואוכמניות כחולות צבע ורוד-מרקר (אימא שלי קנתה פעם ריבת אוכמניות כחולות. כשמרחתי על הלחם הופתעתי מהצבע הורוד הזהור. בדיקה על האריזה גילתה למרבה ההפתעה כי אין שום צבע מאכל בריבה)
מיץ של רימונים אדומים יתן צבע אדום.
וכמובן חום עם קקאו, וחום בהיר עם קפה נמס.
אני רוצה לצבוע את העוגה עצמה.
את יודעת אם אפשר למצוא היום רימונים ואוכמניות?
או אפשר ריבה טבעית שמכילה בעיקר פרי
יצא טוב או יפריש נוזלים ויהיה מבאס?
(אני צריכה ל7 ברכות חלבי, אז זה צריך להיות ממש טוב, לא בערך כזה..)
אבל גם לא נורא. זה באמת עלול להפריש נוזלים וכו'. אני מניחה שזה תלוי גם במתכון. אם להקפיא, הייתי הולכת על עוגת מוס במקום.
אבל יודעת מה, יש לאימא שלי מתכון לעוגת גבינה שטעמה משתבח כ"כ שהיא נמצאת יותר זמן במקפיא, רוצה?
זה רק משתבח במקרר
בפירוש פחות טעימה אחרי הקפאה.
היא עדין טעימה מאוד, אבל הרבה פחות
מה שכן, היא מחזיקה כמה ימים במקרר.
יש בספר 'ניחוחות שבת וחג'.
אם את צריכה, אני יכולה להעתיק לך.
מתכננת בעז"ה לשים בכוסיות אישיות עם בסיס בסקויטים מפוררים.
תודה רבה
תודה =)
מה לאכול כתוספת לשקשוקה? נראה לי שזה לא מספיק משביע..
רעיון אחר?
אם לא, אפשר להוסיף לה קוביות של תפו"א (לבשל אותן קצת קודם) ואז זה ישביע טוב יותר
גם להגיש את השקשוקה על מצע של פירה/אורז לבן נראה לי נהדר
ובאופן אישי שקשוקה עם סלט גדול בהחלט משביע אותי
של שקשוקה על מצע של בצק פריך. לא ניסיתי אבל נראה מעניין, אם את רוצה אשלח לך
כבר לא זוכרת מאיפה הבאתי אותו, אשמח אם תעדכני איך יצא, שאדע אם שווה לנסות:
שקשוקה על מצע בצק פריך
מאת: קטי וייס
המצרכים:
לבצק:
0.5 קילו קמח
מעט מלח
כף שמרים
כוס וחצי מים פושרים
חצי כף שמן
חצי כף סוכר
שקשוקה:
5 עגבניות
כף מרק עוף של אוסם
פלפל ומלח לפי טעם
כף רסק עגבנית
3 שיני שום
2 ביצים
אופן ההכנה:
את הבצק לשים ומחכים להתפחה כ45 דקות. שהבצק תופח מכינים על ידי רידוד עגולי בצק כגודל צלחת.
אופים עשר דקות לחצי אפיה.
את כל מרכיבי השקשוקה במחתת גדולה ושהשקשוקה מוכנה מפזרים על גבי צלחת הבצק שאפתה לבינתיים בחצי הדרך.
שוברים שתי ביצי עין ומכניסים להמשך האפיה ללא כיסוי.
המשך אפיה 25 דקות בחום 175 מעלות.
בע"ה כשאנסה אעדכן איך יצא
יש דבר כזה?
איך מתבלים?
שמן, מלח לימון, או לפי הטעם. אפשר גם להוסיף כוסברה לגזר, ממש מוסיף
יש סלט וולדורף עם גזר וסלרי
מוסיפים אננס ואגוזים (אפשר גם תפוחים)
בעיקרון מיונז - אני מוותרת
מיץ לימון וזהו נראה לי!
טעים.
נשאר לי הרבה ואני רוצה לנצל את זה לפני פסח..
אם לא אז אכין עוגיות...
שלחי מתכון, גם לי יש הרבה ולא חשבתי שאני צריכה להיפטר מזה...
מערבבת שמן וסילאן ככה שיכסה את כל התוכן.
ומוסיפה מה שיש- גרעיני חמניה, שומשום, גרעיני דלעת, קוקוס. אגוזים למינהם, שקדים וכו'..
מכניסה לתנור לבערך חצי שעה ומערבבת כל 10 דק'.
לאחר האפיה אפשר להוסיף גם צימוקים, פירות יבשים חמוציות ועוד.
בהצלחה
הגרנולה תצא לך די פירורית.
לדעתי עדיף לך ללכת על עוגיות
קווקאר (שהוא אחלה) וכמעט קילו תמרים לא טעימים...
אין לי הרבה זמן, אז אני צריכה רעיון (כולל מתכון ועדיף מדוייק) לעוגיות או עוגה שאפשר להשתמש במצרכים הנ"ל...
תודה!
אני מעדיפה משהו שאפשר להשתמש בהם ביחד...
(לא אכפת לי למעוך את התמרים לממרח תמרים ביתי כזה אם אפשר אח"כ להשתמש בהם יחד עם הקווקאר)
או שאולי עדיף פשוט לזרוק את התמרים כי הם לא טעימים לנו? ![]()
~א.לפעם עשיתי משהו דומה,
אבל עם קוקוס.
אפשר לנסות עם קוואקר.
להסיר את הגלעין של התמרים, למעוך היטב, להוסיף תפוח עץ מגורד וקוואקר.
להכין כדורים. אפשר לעטוף בשוקולד, או קוקוס..
את הקוואקר??
גם לי יש קוואקר ותמרים!
אפשר לקלות אותם עם מעט סוכר חום
מרכיבים (20 מנות):
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מערבבים היטב את כל החומרים מלבד הטחינה והביצים.
2. מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב. טורפים את הביצים במטרפה או במזלג ומוסיפים גם אותן. מערבבים היטב.
3. על גבי נייר אפייה משומן קלות מניחים תלוליות מן התערובת בעזרת כף עוגיות או בעזרת שתי כפות. שומרים על רווחים גדולים בין תלולית לתלולית, כי הן מתרחבות באפייה 4 תלוליות לרוחב תבנית תנור סטנדרטית זה הגיוני.
4. ביד רטובה משטחים כל תלולית לעוגייה.
5. אופים 10-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מקררים לחלוטין, מפרידים מהנייר ושומרים בכלי אטום.
אני עשיתי את אלה וגם משהו דומה : קצת יותר אבקת אפיה, שמתי בתבנית סיליקון של מאפינס והיו לי בננות שאני צריכה לסיים - אז שמתי ויצא מאפינס בננה טעים טעים בהצלחה !
ואם יש לך מיותר את יכולה לשים במשלוחי מנות......
שימי כל מה שיש לך בבית.
קוואקר, תמרים בחתיכות, צימוקים, אגוסים ,שקדים, קוקוס....
מה שאת מוצאת...
הגיוני להחליף את השמנת בחלב? או אם יש למשהו רעיון אחר לתחליף? תודה
הכי טעים, קוטג'
אני פשוט אלרגית לגבינות...תודה
את יודעת ששמנת חמוצה היא מוצר חלב גולמי?
אולי מיונז?
גבינת סויה?
זה לא אלרגיה רפואית, זה אלרגיה שאני לא אוכלת גבינות וקוטג' כי אני מסוגלת להקיא רק מלראות את זה ושמנת אין לי בבית ולכן אני מחפשת תחליף. גבינת סויה בחיים לא שמעתי על זה
חפשי פה בפורום מתכון. הופיע עשרות פעמים
בסוף עשיתי עם חלב, זה נראה טוב...
יש למישהי רעיון מה לעשות עם הביפנוכו של הקישוא?
הכנתי קישואים ממולאים ונשאר מלא קישוא ואין לי מושג מה לעשות איתו!
התנור מקולקל אז אין אפשרות לפשטידה.. מה שאני בד"כ עושה..
אז ? יש רעיונות?
זה סלט קישואים: תטגני בצל, תוסיפי את הקישואים לבישול ביחד
תוסיפי מלח, פלפל וכורכום
בסוף תמעכי הכל עם ביצה קשה
יוצא טעים.
את יכולה לשים גם במרק זה אחלה.
בתאבון!
וממש תודה על הרעיונות..
עם בצל מטוגן, עגבניה קצוצה וטיפה רסק, וקישואים.. יאמי..
הכנתי אחת עומדת אבל היא נפלה במשך האפיה.
*)אם אני אשתמש בכוסות נייר לתבנית-זה יישרף?
חמותי עשתה את זה ויצא מצויין.