שרשור חדש
שאלה קצת דחופה, התנור כבר עובדשמשי

אם אני אכין עוגת מייפל אבל במקום המייפל, אני אשים סילאן- זה יצא טעים?...

אין לי מייפל

כן, יצא טעיםיהודיה מא"י

רק שלא יהיה לזה טעם של מייפל, אלא של סילאן

תודה רבה יהודיה!!שמשי


רוב הפעמים אני שמה סילאן במקום מייפל..דניאל!!

יותר בריא(:

זה תלוי איזה סילאן, ואיזה מייפל יהודיה מא"יאחרונה

כי מייפל אמיתי בלי שום ספק בריא יותר מסילאן לא טבעי. ומייפל אמיתי מול סילאן טבעי אין לי שמץ של מושג מי עדיף מבחינת בריאות. אבל ברור מי עדיף מבחינת טעם

 

 

בספר הראשון בסדרת בית קטן בערבה הסופרת (שמתארת את ילדותה) מספרת על איך שהיא ואחותה אהבו שמגיעים אורחים. ולמה? כי לכבוד האורחים הם היו משתמשים בסוכר לבן, במקום הסוכר אדר (=סוכר מייפל) שהיה משמש אותם ביום יום.

ואי, איזו מושחתות, להשתמש בסוכר אדר באופן יומי יומי... ממש חלום.

מישהו יודע כמה קרם פטיסייר יכול להחזיק בקירור?יהודיה מא"י

את שמה גם שמנת מתוקה? (קרם דיפלומט)-משה ר-

אם כן אז כמו כל עוגת קצפת, אם זה בלי, נראה שזה מחזיק די הרבה זמן...

תודה רבהיהודיה מא"י

אז אם הכנתי היום קרם פטיסייר (בלי שמנת, רק עם חלב) שמיועד לאוזני המן שיאפו בעז"ה במוצ"ש.

איך הוא ישמר לי טוב יותר, במקרר או במקפיא?

אפשר במקרר..-משה ר-
במקרר, אבל תצפי את פני הקרם בנילון (נצמד?)אני ירושלמית

אחרת יווצר קרום לא נעים... מניסיון יכול להחזיק מעמד שבוע... אבל אז נוצר קרום.

זה אני יודעתיהודיה מא"י

ולשם הנוחות איכסנתי בשקית ניילון גדולה, בלי להשאיר אוויר.

כשארצה להשתמש אוכל פשוט לחתוך את הפינה ולהתחיל להזליף

 

רעיון!!אני ירושלמיתאחרונה
מה אפשר להכין מחלמונים-לא חביתה! תודה חיותא
אלפחורוסיהודיה מא"י

קרם פטיסייר

למרוח על חלות. זה נותן ציפוי מבריק בהרבה מלמרוח ביצה

מה זה אלפחורוס?הכל ממנו
עוגיות ממולאות ריבת חלב.דניאל!!אחרונה

אומרים אלפחורס לא אלפחורוס.. (:

בצק לעוגיות יכול להישאר במקרר לילה שלם? אני רוצהג'וני63

לאפות רק מחר ורציתי לחסוך זמן...זה בלי ביצים...

לכאורה למה לא?פלספנית
לא יודעת...שלא יתקלקל...ג'וני63
להשאיר מכוסה ועדיף הרמטי והבצק נשאר טובהכל ממנואחרונה
הקפאת בצקעלמא1234
בס"ד
שלום! שאלה..
אני רוצה בע"ה להכין למשלוח מנות לחמניות שום, והבנתי שאפשר להכין את הבצק מראש, ואחרי התפיחה להכין צורות ואז להקפיא. השאלה היא מתי אני צריכה להוציא אותן מהמקפיא? כמה זמן יקח לו להפשיר ואז עוד לתפוח? מישהו ניסה את זה?
תודה!
הלוואי תענו לי...עלמא1234אחרונה
אם אקפיא לחמניות (עבודת יד, לא קנויות)~א.ל

ביום שישי בכדי להשתמש בהן בראשון

הן יהיו טריות? כדאי, מומלץ?

ואם כן- באיזה שלב להקפיא אותן כדי שיהיו טעימות גם אחרי ההקפאה?

שמעתי פעם שכדאי להכניסן מיד כשהן חמות, זה נכון?

להכניס להקפאה כשהן עוד חמות..יעל מהדרום
והן לא יהיו בצקיות כאלה?~א.ל
חושבני שלא..יעל מהדרוםאחרונה
ואם אפשר להפשיר על מיחם או מעל פלטה- כאילו יצאוזכיתי

הרגע מהתנור!

ואם כבר מקפיאים הייתי מקדימה את האפיה כד להקל באחד הימים העמוסים בשנהקורץ

לא במגע ישיר, זה נהיה 'קרש'..-משה ר-


אני תמיד מקפיאהזמר הפלוגות

אחרי האפיה אבל לא כשהן רותחות, במיקרוגל אח"כ יוצא לי מעולה

אפייה מ-א' עד ת', סרטון יפה-משה ר-
מגניבחילזון 123

התעייפתי רק מלהסתכל עליו

ממש יפהבונים מגדלאחרונה

תודה, נהנתי.

 

מעניין שהדבר הראשון שחשבתי עליו, זה שצריך לנפות.

אבל בטח עושים את זה בנפות חשמליות ענקיות, אז זה לא נורא קשה.

 

רק חבל שהריח לא עובר, או שאולי טוב שלא, כי חור בבטן זה בטח היה עושה לי.

לזניה בשרית - איך מכינים?רות.
כמו לזניה חלבית. במקום קוטג' וגבינה- בשר טחוןהכל ממנואחרונה
צבע מאכל טבעיהכל ממנו

אני רוצה להכין עוגות צבעוניות, אשמח לקבל רעיונות לצבעי מאכל טבעיים למי שיש...

לא בטוח אבל..זמר הפלוגות

נראה לי שצבע מאכל טבעי זה בסגנון של גזר וסלק למשל ואני לא יודעת איך זה מתקשר לעוגיות

הסתכלתי באינטרנטזמר הפלוגות

מתוך סקרנות וראיתי שאפשר גם לקנות דבר כזה, אם מעניין אותך תכתבי בגוגל צבע מאכל טבעי

בדקתיהכל ממנו

זה מאוד יקר. אני צריכה מעט מכל צבע וכמה שיותר צבעים .

חשבתי על משהו להכין בבית כמו שחום מקקאו וצהוב מתפוז.

מגזר יוצא צבע צהוב או כתום?

 

אשמח לקבל רעיונות.

עוגות צבעוניות לפורים שיהיו יפות ואכילות..הכל ממנו
היה כאן שרשור על זה מתישהו.. תחפשי..יעל מהדרום
איפה מחפשים? (חדשה פה)הכל ממנו
תודה. רעיונות יפים.הכל ממנו
אז יש סלקיהודיה מא"י

שנותן צבע ורוד. סוחטים ומשתמשים במיץ. מספיק מעט לצבע, לא מרגישים בטעם

גזר ייתן צבע כתמתם

לצהוב אפשר להשתמש בזעפרן או בכורכום (הזעפרן משתלב במתוק, כך אמרו לי. כורכום לשים מעט שלא יורגש הטעם.)

את רוצה לצבוע את העוגה עצמה, או רק את הקרם? לקרם ירוק אפשר להשתמש באבוקדו. (וכן, אבוקדו הולך גם מתוק. אבל אפיה עושה לו טעם מר)

סגול אפשר להשיג מכרוב סגול

אוכמניות שחורות אמורות לתת צבע כחול, ואוכמניות כחולות צבע ורוד-מרקר (אימא שלי קנתה פעם ריבת אוכמניות כחולות. כשמרחתי על הלחם הופתעתי מהצבע הורוד הזהור. בדיקה על האריזה גילתה למרבה ההפתעה כי אין שום צבע מאכל בריבה)

מיץ של רימונים אדומים יתן צבע אדום.

וכמובן חום עם קקאו, וחום בהיר עם קפה נמס.

תודההכל ממנו

אני רוצה לצבוע את העוגה עצמה.

את יודעת אם אפשר למצוא היום רימונים ואוכמניות?

אוכמניות יש קפוא בחלק מהסופריםחילזון 123

או אפשר ריבה טבעית שמכילה בעיקר פרי

אני מכינה ירוק מפיסטוקים..קוצצת דק דק...ויוצא נפלאrenanushy2555אחרונה
אפשר להקפיא עוגת גבינה?קיפי.

יצא טוב או יפריש נוזלים ויהיה מבאס?

(אני צריכה ל7 ברכות חלבי, אז זה צריך להיות ממש טוב, לא בערך כזה..)

עדיף שלאיהודיה מא"י

אבל גם לא נורא. זה באמת עלול להפריש נוזלים וכו'. אני מניחה שזה תלוי גם במתכון. אם להקפיא, הייתי הולכת על עוגת מוס במקום.

אבל יודעת מה, יש לאימא שלי מתכון לעוגת גבינה שטעמה משתבח כ"כ שהיא נמצאת יותר זמן במקפיא, רוצה?

חשבתי להכין את המתכוןקיפי.

הזה, שאת הבאת לי פעם..

הוא היה פשוט שווה

 

כן - בישול ומתכונים

 

איך נראה לך יצא מהקפאה?

בכל אופן, את יכולה להכין כמה ימיםלפני ולשמור במקררודודי לי

זה רק משתבח במקרר

אז העוגה הזאתיהודיה מא"יאחרונה

בפירוש פחות טעימה אחרי הקפאה.

היא עדין טעימה מאוד, אבל הרבה פחות

מה שכן, היא מחזיקה כמה ימים במקרר.

יש מתכונים של עוגת גבינה, שיוצאת מצוין אחרי הקפאה.ממוחשבת

יש בספר 'ניחוחות שבת וחג'.

אם את צריכה, אני יכולה להעתיק לך. 

אפשר לקבל מתכון למוס שוקולד טוב ?moriayi

מתכננת  בעז"ה לשים בכוסיות אישיות עם בסיס בסקויטים מפוררים.

תודה רבה

מחפשת מתכון טוב לבראוניז,מצרכים בסיסיים מאד וזוליםlol

תודה =)

צריכה רעיוןזמר הפלוגות

מה לאכול כתוספת לשקשוקה? נראה לי שזה לא מספיק משביע..

שקשוקה אוכלים עם לחם, למה שלא ישביע?-משה ר-


סתם לא בא לי לחםזמר הפלוגות

רעיון אחר?

פתיתים, אורז..-משה ר-
עם סלט וגבינהדינה ל.אחרונה
השקשוקה כבר מוכנה?יהודיה מא"י

אם לא, אפשר להוסיף לה קוביות של תפו"א (לבשל אותן קצת קודם) ואז זה ישביע טוב יותר

גם להגיש את השקשוקה על מצע של פירה/אורז לבן נראה לי נהדר

ובאופן אישי שקשוקה עם סלט גדול בהחלט משביע אותי

יש לי מתכוןתות

של שקשוקה על מצע של בצק פריך. לא ניסיתי אבל נראה מעניין, אם את רוצה אשלח לך

אשמח לקבל, תודהזמר הפלוגות
בבקשה:תות

כבר לא זוכרת מאיפה הבאתי אותו, אשמח אם תעדכני איך יצא, שאדע אם שווה לנסות:

 

שקשוקה על מצע בצק פריך  

מאת: קטי וייס


המצרכים:

לבצק:

0.5 קילו קמח
מעט מלח
כף שמרים
כוס וחצי מים פושרים
חצי כף שמן
חצי כף סוכר


שקשוקה:
5 עגבניות
כף מרק עוף של אוסם
פלפל ומלח לפי טעם
כף רסק עגבנית
3 שיני שום


2 ביצים

 

 

אופן ההכנה:

 

את הבצק לשים ומחכים להתפחה כ45 דקות. שהבצק תופח מכינים על ידי רידוד עגולי בצק כגודל צלחת.

אופים עשר דקות לחצי אפיה.

את כל מרכיבי השקשוקה במחתת גדולה ושהשקשוקה מוכנה מפזרים על גבי צלחת הבצק שאפתה לבינתיים בחצי הדרך.

שוברים שתי ביצי עין ומכניסים להמשך האפיה ללא כיסוי.

המשך אפיה 25 דקות בחום 175 מעלות.

תודהזמר הפלוגות

בע"ה כשאנסה אעדכן איך יצא

סלט גזר וסלרי-זכיתי

יש דבר כזה?

איך מתבלים?

 

מה הבעיהזמר הפלוגות

שמן, מלח לימון, או לפי הטעם. אפשר גם להוסיף כוסברה לגזר, ממש מוסיף

אם את בעניין של מתוקתות

יש סלט וולדורף עם גזר וסלרי

מוסיפים אננס ואגוזים (אפשר גם תפוחים)

בעיקרון מיונז - אני מוותרת

מיץ לימון וזהו נראה לי!

טעים.

מלח, פפריקה ומיץ לימוןיעל מהדרוםאחרונה
אפשר להכין אלפחורס בלי מיקסר? הם יצאו טוב?ממוחשבת

הכנתי פעם, יצא מקסים, אבל עם מיקסר...

 

בוודאי.אנחנו כל פעם עושים ביד ויוצא מעולה!!נערת טבע
את יכולה לרשום את המתכון?ממוחשבתאחרונה

אני מפחדת שבמתכון שלי לא יצא משהו, בלי ערבוב טוב. 

תודה.

נראה לכם מתאים להכין גרנולה מקוואקר דק?משתדלת

נשאר לי הרבה ואני רוצה לנצל את זה לפני פסח..

 

אם לא אז אכין עוגיות...

כן, נשמע טובזמר הפלוגות

שלחי מתכון, גם לי יש הרבה ולא חשבתי שאני צריכה להיפטר מזה...

אני עושה בלי מתכון..משתדלת

מערבבת שמן וסילאן ככה שיכסה את כל התוכן.

ומוסיפה מה שיש- גרעיני חמניה, שומשום, גרעיני דלעת, קוקוס. אגוזים למינהם, שקדים וכו'..

מכניסה לתנור לבערך חצי שעה ומערבבת כל 10 דק'.

לאחר האפיה אפשר להוסיף גם צימוקים, פירות יבשים חמוציות ועוד.

בהצלחה

אני חושבת שעדיף שלאתותאחרונה

הגרנולה תצא לך די פירורית.

לדעתי עדיף לך ללכת על עוגיות

יש לי הרבה...טוזי

קווקאר (שהוא אחלה) וכמעט קילו תמרים לא טעימים...

 

אין לי הרבה זמן, אז אני צריכה רעיון (כולל מתכון ועדיף מדוייק) לעוגיות או עוגה שאפשר להשתמש במצרכים הנ"ל...

 

תודה!

כדורי תמר, תפוח עץ וקוואקר? סתם רעיון..~א.ל
מה זה כדורי תמר?טוזי

אני מעדיפה משהו שאפשר להשתמש בהם ביחד...

 

 

(לא אכפת לי למעוך את התמרים לממרח תמרים ביתי כזה אם אפשר אח"כ להשתמש בהם יחד עם הקווקאר)

 

 

או שאולי עדיף פשוט לזרוק את התמרים כי הם לא טעימים לנו? המום

 

התכוונתי שמהרכיבים שמניתי תכיני משהו אחיד...~א.ל

פעם עשיתי משהו דומה,

אבל עם קוקוס.

אפשר לנסות עם קוואקר.

 

להסיר את הגלעין של התמרים, למעוך היטב, להוסיף תפוח עץ מגורד וקוואקר.

להכין כדורים. אפשר לעטוף בשוקולד, או קוקוס..

לא צריך לבשל\לקלות\לאפותמרים*

את הקוואקר??

 

גם לי יש קוואקר ותמרים!

אפשר, אפילו יותר טוב..~א.ל

אפשר לקלות אותם עם מעט סוכר חום

אז איך קולים?מרים*
איזה טמפ'?
ואז עושים מזה כדורי תמרים?
מתכון מצוין קל ובריא:שחר26

מרכיבים (20 מנות):

  • כוס וחצי קוואקר
  • 1/2 כוס סוכר (שמתי חום ויצא מעולה ואם את שמה תמרים נראה לי שאפשר פחות סוכר)
  • 1 כוס חמוציות  - כאן את מכניסה מה בא לך: אפשר חלק צימוקים ושומשום, אפשר לשים כחצי כוס חמוציות והשאר צימוקים ואגוזים, או תמרים קצוצים, או גרעיני דלעת,גרעיני חמניה, בקיצור-  מה שיש !!
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • 2 ביצים

אופן ההכנה:

1.  מחממים תנור ל-175 מעלות. מערבבים היטב את כל החומרים מלבד הטחינה והביצים.

2.  מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב. טורפים את הביצים במטרפה או במזלג ומוסיפים גם אותן. מערבבים היטב.

3. על גבי נייר אפייה משומן קלות מניחים תלוליות מן התערובת בעזרת כף עוגיות או בעזרת שתי כפות. שומרים על רווחים גדולים בין תלולית לתלולית, כי הן מתרחבות באפייה 4 תלוליות לרוחב תבנית תנור סטנדרטית זה הגיוני.

4.  ביד רטובה משטחים כל תלולית לעוגייה.

5. אופים 10-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מקררים לחלוטין, מפרידים מהנייר ושומרים בכלי אטום.

 

אני עשיתי את אלה וגם משהו דומה : קצת יותר אבקת אפיה, שמתי בתבנית סיליקון של מאפינס והיו לי בננות שאני צריכה לסיים - אז שמתי ויצא מאפינס בננה טעים טעים  בהצלחה !

 

מה הבעיה?? תעשי גרנולה! הכי שווה!פלפלתיאחרונה

ואם יש לך מיותר את יכולה לשים במשלוחי מנות......

שימי כל מה שיש לך בבית.

קוואקר, תמרים בחתיכות, צימוקים, אגוסים ,שקדים, קוקוס....

מה שאת מוצאת...

 

צריכה תחליף לשמנת חמוצה בפשטידהזמר הפלוגות

הגיוני להחליף את השמנת בחלב? או אם יש למשהו רעיון אחר לתחליף? תודה

גבינה, יוגורט, קוטג' וכו'יהודיה מא"י

הכי טעים, קוטג'

יש רעיון אחר?זמר הפלוגות

אני פשוט אלרגית לגבינות...תודה

לגבינות כן ולחלב לא?יהודיה מא"י

את יודעת ששמנת חמוצה היא מוצר חלב גולמי?

 

אולי מיונז?

גבינת סויה?

כן אני יודעתזמר הפלוגות

זה לא אלרגיה רפואית, זה אלרגיה שאני לא אוכלת גבינות וקוטג' כי אני מסוגלת להקיא רק מלראות את זה ושמנת אין לי בבית ולכן אני מחפשת תחליף. גבינת סויה בחיים לא שמעתי על זה

אז אולי רוטב בשמל יתאים לך במקום שמנתיהודיה מא"י

חפשי פה בפורום מתכון. הופיע עשרות פעמים

תודה לכולםזמר הפלוגותאחרונה

בסוף עשיתי עם חלב, זה נראה טוב...

אפשר להשתמש בפודינג שעבר לו התאריך ב3 חודשים?רות.
לדעתי כןזמר הפלוגותאחרונה
מחפשת רעיון...מילקי וניל

יש למישהי רעיון מה לעשות עם הביפנוכו של הקישוא?

הכנתי קישואים ממולאים ונשאר מלא קישוא ואין לי מושג מה לעשות איתו!

התנור מקולקל אז אין אפשרות לפשטידה.. מה שאני בד"כ עושה..

אז ? יש רעיונות?

אולי בקציצות? או במילוי?-משה ר-
קציצות ירק~א.ל
מה שעושים אצלנול.ד.

זה סלט קישואים: תטגני בצל, תוסיפי את הקישואים לבישול ביחד

תוסיפי מלח, פלפל וכורכום

בסוף תמעכי הכל עם ביצה קשה

יוצא טעים.

את יכולה לשים גם במרק זה אחלה.

בתאבון!

בלי כורכום זה גם עובד?מילקי וניל

וממש תודה על הרעיונות..

אפשר סלט קישואים1289אחרונה

עם בצל מטוגן, עגבניה קצוצה וטיפה רסק, וקישואים.. יאמי..

יש למישהו רעיון איך להכין לחמניה שתעמוד?מרימוש!

הכנתי אחת עומדת אבל היא נפלה במשך האפיה.

*)אם אני אשתמש בכוסות נייר לתבנית-זה יישרף?

למה לא לעשות שוכבת ואז להעמיד אותה אחרי האפיה?חילזון 123
במקום כוסות נייר אפשר קופסת שימורים...משתדלת
על תבנית חד פעמית בגודל הרצוי.ל.ד.אחרונה

חמותי עשתה את זה ויצא מצויין.