שרשור חדש
מילויים לאוזני אמן..פיתה פיתה

יש?

אפשר אוזני המן מבצק אלפחורס, במילוי ריבת חלב...-משה ר-


יש הרבה-פלספניתאחרונה
איזה סלטים[לשבת]אפשר להקפיא..?שולמית שלי

בא לי להכין היום מלא ולהקפיא לשבתות הבאות...

 

פלפלים קלוייםיהודיה מא"י

מטבוחה

חומוס

סלק

כבד

חצילים (ועוד חצילים, ועוד חצילים... מחצילים אפשר לעשות המון סלטים)

קישואים

פטריות

 

כל אלו עולים לי בראש כסלטים שאפשר להקפיא.

איזה סלט אפשר לעשות עם פטריות?יעל מהדרום
כל מיני סלטיםיהודיה מא"י

אימא שלי מכינה איזה ממרח פטריות מושחת במיוחד עם אגוזי מלך.

אפשר לטגן בצל, להוסיף את הפטריות קצוצות דק, ולתבל איך שרוצים

אפשר בבקשה מתכון מדויק לסלט פיטריות מושחת?קצפת
אני אשאל את אימא שלייהודיה מא"י

אבל יהיה רק לשבוע הבא

שאלת את אמא שלך??מרים*
ממרח פטריותיהודיה מא"י

שאלתי את אימא שלי, ואני מעתיקה את תשובתה

 

מטגנים בצל,מוסיפים אגוזי מלך מרוסקים גס מוסיפים פטריות מתבלים לפי הטעם האישי (אבל רק קצת שישאר הטעם של הפטריות והאגוזים)
אחרי שזה מתקרר, מרסקים עם בלנדר מוט
אני לא כותבת כמוניות כי אין לי
אני מכינה לפי רגש
אבל בערך שליש מכל מרכיב

איזה פטריות צריך? מפחית שימורים?מרים*
אימא שלי משתמשת בפטריות שמפניון טריותיהודיה מא"יאחרונה

פטריות חורש אמורות לתת תוצאה טובה מאוד עם טעם דומיננטי.

פטריות מקופסאת שימורים (הגומי מקופסאת שימורים שהיה פעם פטריות וכבר שכח) יתנו תוצאה הרבה פחות טובה (אבל בטח עדין יהיה טעים)

אולי חצילמרים*
עם פטריות?
סלטישושנה29

 

טחינה.

 

כרוב וגזר אבל בלי מיונז - וכל פעם שאת מוציאה קופסא את מוסיפה מיונז

ארוחה מפנקתw.w.m.n

שלום חברים וחברות!

 

אני רוצה להכין לבעלי ארוחה מפנקת במיוחד.

 

למישהו יש רעיון לעיצוב/מתכון לתפו"א?

 

לגבי הקינוח - חשבתי על מוס.

 

למישהו יש מתכון מומלץ למוס?

 

אשמח לתגובות!

 

 

אולי שושני תפו"א?יהודיה מא"י

חפשי את זה פה בפורום. זה בעצם תפוצ'יפס בצורה של וורדים

אולי פשטידת פיצה?זמר הפלוגותאחרונה

http://www.nikib.co.il/food-for-kids/4572/ קישור לאתר של ניקי למתכון

***אני צריכה רעיונות לקישוט עוגה עם בצק סוכר...***~מוריהמאמי~

נגיד- כמו נסיכה רק לגדולים יותר...

 

יש לכם רעיונות???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

קניתי קמח שמרים של אוסםיראת

כמה אי שמה ממנו בשביל לעשות חלות? אם אני רוצה לעשות קילו קמח אז אני צריכה לשים את כל החבילה?כי רשום שם  שאפשר לעשות כל מתכון פשוט צריך להחליף את הקמח והשמרים בקמח של אוסם...

איך את מנפה אותו?שירשור
הוא לא צריך ניפוייראת
בעדכון של כושרותnili123

ראיתי שכן צריך ניפוי, וכבר מצאו בו כל מיני...

אז כדאי להזהר בזה..

כן חייב ניפוי בגלל התהליך שהוא עוברשמשי

עד שהוא מגיע לכדי שימוש. לדוג', נשאר במפעלים של אוסם ואח"כ בדרכים ואח"כ במחסנים של המכולת וכו', עד שהלקוח קונה וגם אז לא בטוח שהוא משתמש מיידית.  בכל התהליך הזה הוא יכול להתליע, אז יש צורך לבדוק...

הבעייה שאם מנפים השמרים נשארים בנפה...-משה ר-

לא מבין מה הבעייה לקנות קמח רגיל ושמרים?

קישור בנושא-משה ר-אחרונה
מה עושים עם סולת?krn

אני צריכה מתכונים טובים עם סולת, לא משנה מה.

נשארה לי המון סולת מלאה ואני רוצה לחסל אותה לפני פסח.

קוסקוס.שפיצה

יש לך כלים? כילו לקוסקוס אמיתי.... אם יש לך אני יכולה לתת לך הוראות הכנה.

יש לי המון סולת...krn

אני מכינה קוסקוס, אבל אני רוצה עוד רעיונות.

קובה, עוגת סולת, לחמניות סולתיעל מהדרום
דייסת סולתיהודיה מא"י

יש לך מתכון ללחמניות סולת?krn
לחמניות סולת..יעל מהדרום

כוסות סולת מלא
1 כוס קמח מלא (אני השתמשתי ב85% מלא)
1/3 כף מלח (אם אתם אוהבים יותר טעם של מלח אז תשימו קצת יותר)
=> מערבבים את המלח עם הקמחים

ומוסיפים-
 2/3 כף שמרים
1/4 כוס שמן
כוס מים פושרים
=>לשים לבצק. אם הבצק יוצא קצת דביק, מוסיפים קצת קמח.

מתפיחים את הבצק, מפנצ'רים ומתפיחים שוב.

לאחר התפיחה השנייה, מחלקים את הבצק ל-2, יוצרים לחמניות ארוכות או עגולות ושמים בתבנית.
אפשר לשרטט עליהן קווים או משבצות לקישוט.

להתפיח, ובינתיים לחמם תנור בחום גבוה.

כשהבצק תופח לשים בתנור ולחכות שיהיה מוכן.

 

כשמוציאים את הלחמניות מהתנור, מרטיבים את החלק העליון שלהן בקצת מים כדי לתת להן ברק.

 

DSC_8138.JPG

שמים 2 כוסות סולתיעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך ג' באדר תשע"ג 22:01

לק"י

 

אני מניחה שאפשר לעשות מסולת וקמח לבן..

נשמטו מספר כוסות הסולתkrn
2 כוסות סולתיעל מהדרום
ואם יש לי סולת לא מלאה?1289

בכמויות שאני רוצה להיפטר לפני פסח...

כמה כוסות לשים?

תודה

וגם- שמרים יבשים?1289
2/3 כף שמרים..יעל מהדרום
סליחה על השאלות..1289

יש לך חום מדויק לתנור?

נראה לי חום גבוה 200 מעלות (כמו שאופים לחם)יעל מהדרום
נראה לי שאותה כמות..יעל מהדרום
תודה1289אחרונה
מרק סולת-משה ר-
מנצלש"ת..nili123

יש למישהו מושג איך בודקים סולת?

 

תודה.

כמה אפשרויות:יעל מהדרום

לק"י

 

1. שמים את הסולת בכלי עגול גדול (כמו הכלי של הקוסקוס), ומסובבים. באמצע עולים כל הלכלוכים שאותם מוציאים ובודקים (שאין תולעים..).

אני חושבת שמסובבים שלוש פעמים.

^^^אני ממליצה לבקש ממישי שתראה לך..

 

2. לברור כמו אורז.

מתכון למרק סולת?זמר הפלוגות
מרתיחים מים, ומתבלים במלח ופלפל ומוסיפים כמה שיני-משה ר-

שום, אפשר ראש שלם ויותר למי שאוהב, לאחר שזה מגיע לרתיחה מוסיפים את הסולת, ומבשלים כרבע שעה-20 דקות..

ניתן להוסיף גם עוף...

תודה לכל המגיבים.krn
נראה לי שאלך יותר בכיוון של קוסקוס ולחמניות.
אגב, איך מנפים סולת?מודדת כובעים

שתי אפשרויות:יעל מהדרום

לק"י

 

1. שמים את הסולת בכלי עגול גדול (כמו הכלי של הקוסקוס), ומסובבים. באמצע עולים כל הלכלוכים שאותם מוציאים ובודקים (שאין תולעים..).

אני חושבת שמסובבים שלוש פעמים.

^^^אני ממליצה לבקש ממישי שתראה לך..

 

2. לברור כמו אורז.

עדשים מונבטיםמשתדלת

השרתי עדשים.

והם בטעות נבטו לי...

ועכשיו יש לה כבר גבעול די גדול..

אפשר להשתמש בהם למרק??

בטח!רוני בלילה

ממש בריא! ויצא אחלה גם עם סלטים, יוגורטים וכו...

תודה. יאללה אני הולכת להעמיד מרק...משתדלת
רק אפשר לבשל אותם הרבה פחות זמן מהרגילחילזון 123אחרונה
גבינות מתובלותהכל מאיתו ית'

אשמח למתכונים לגבינות מתובלות ופשוטות

למשלוחי מנות כמובן...

יש כמה פרפר לבן

שום-שמיר: קוצצים שמיר דק ושום כתוש (אפשר גם להמיר בשום גבישי או אבקת שום.. -מומסים במעט מים.) ומערבבים עם גבינה לבנה.

 

בצל- בצל ירוק קצוץ, עם קצת א.מרק בצל מומס במים לערבב הכל עם גבינה לבנה..

 

זיתים- קוצצים זיתים בלי חרצין קצוץ ומערבבים עם גבילנה לבנה..

גבינת שומשוםהנורמלית האחרונה

מעולם לא ניסיתי להכין- אבל איך שהבנתי פשוט קולים שומשום ומוסיפים לגבינה לבנה, וזה ט-ע-י-ם...יאמי

ועוד כמה רעיונותיהודיה מא"י

אז קודם כל גבינות מתובלות זה בפשטות גבינה + תבלין.

אפשר לגוון במרקם אם משתמשים בגבינה לבנה רגילה, או שמוסיפים שמנת חמוצה/יוגורט או להשתמש בקוטג' וכו'

 

ובנוסף למה שאמרו תיבולים טעימים לגבינה

קצח

בצל מטוגן

עירית קצוצה

פלפלים קלויים

פטריות מטוגנות קצוצות היטב

זעתר ושמן זית

 

ויש גם ציזיקי שזה יוגורט עם מלפפונים ושמיר (וזה טעים מאוד*

> > >דינה ל.אחרונה

~ גבינה עם בצל ירוק- להוסיף בצל ירוק וקצת שום כתוש ומלח

~ גבינה עם פפריקה- להוסיף לגבינה גבינה של טיב טעם, היא קצת מוצקה וארוזה  בשקית, לזה להוסיף הרבה פפריקה, קצת שום כתוש ומלח

עוגה עם קרם חלבי- אפשר להקפיא? תודה זה דחוף לי!משפחתית

הקרם משוקולד חלב וקצפת חלבית.

 

תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! תבורכו!

אפשריהודיה מא"יאחרונה

חציליםקינמונית

אהלן,

יש למישהו מתכון נחמד עם חצילים(לא סלט מכל סוג שהוא)?

ממש בא לי להכין פשטידה מהם, יש דבר כזה?

יש לזניה, יש ריבת חצילים ששמעתי שהיא טעימה~א.ל
ריבת חצילים עושים מחציל גמדי...-משה ר-
אבל חציל גמדי הוא לא מאוד מר?~א.ל
אם עושים אותו כמו שצריך המרירות יורדת-משה ר-

מורידים את העלים, ומשאירים רק את הגבעול, עושים חורים ושולקים במשך כ-7 דקות ולאח"מ מכינים את הריבה...

פעם שמעתי על מוס חצילים..שביב
את מוזמנת לנסות ולספר אם זה אכן טעים
פשטידת חצילים עם בשראני ירושלמית

יש כמה גרסאות, הפשוטה דומה ללזניה, פרוסות חצילים מלמעלה ומלמטה, (אפויות או מטוגנות קודם) באמצע שכבת בשר טחון ומתובל. על הכל רסק עגבניות מתובל.

 

כמובן על אותו רעיון אבל יותר מושקע וטעים, אפשר להכין מפרום. צמדי פרוסות חצילים במילוי בשר, בציפוי כמו שניצל, ומטוגן. אפשר להוסיף גם רוטב עגבניות בסוף.

קיש חצילים דינה ל.
עבר עריכה על ידי דינה ל. בתאריך ג' באדר תשע"ג 18:13

(היה ועודנו) פופלרי בפורום.

 

מוסקה- לזניה בשרית: שכבת חצילים > עגבניות > בשר טחון כמו קציצה > שוב עגבניות > שוב חצילים

 

פשטידה טעימה וקלילהמיכי

לטגן במחבת בצל גדול וגמבה.

מוסיפים קוביות של 2 חצילים ומאדים כך בערך רבע שעה.

להוסיף מלח, פלפל, מעט כמון / כורכום, שום גבישי.

 

מכינים בצק של פשטידה- קמח, מים, מרגרינה/ שמן  (כרגע לא זוכרת כמויות) ושמים בתחתית התבנית. מעליה את תערובת החצילים  ואז מקשקשים 2 ביצים בצלחת עם מעט מלח, פפריקה מתוקה ושופכים מעל החצילים.

 

בתנור בחום 170 30-40 דקות.

 

יוצאת מעולה עם טעם עדין.

בסוף עשיתיקינמונית

בורקס חצילים, וחציל בתנור ששמתי אח"כ במחבת לדקה עם פירורי לחם..

תודה על הרעיונות...

עשית בצק לבורקס לבד או מבצק עלים?שחר26

רוצה גם לעשות אבל לא בא לי בצק עם מלא מרגרינה....

תכינ/י מפילו..-משה ר-
'בצק עלים' ביתיnili123

אני עושה מבצק שהוא במקור בצק לשטרודל תפוחים (של חמותי)... הבצק לא מתוק, ולכן מתאים גם למילוי כמו בורקס.

אני ממלאה בתפוחי אדמה עם פטריות ובצל, ובתוספת רוטב פטריות זה מדהים.

ואפשר לגוון כיד הדמיון הטובה..

המתכון:

3 וחצי כוסות קמח.

1 כוס מיים רותחים.

1/2 כוס שמן.

1 כף מיץ לימון.

לשים ביחד, אפשר בהתחלה בעזרת כף, כי זה חם מאוד,

ושמים במקרר לפחות שעה - אפשר עד 3 שעות. הבצק יוצא רך ונעים מאוד לעבודה.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים,

מרדדים דק, ממלאים חצי, סוגרים וחותכים בצורה הרצויה, (חותכים לא עד הסוף, אחרי האפיה מפרידים. כדי שלא יפתח וישפך)

מורחים ביצה, ושומשום ואופים ב-160 מעלות כ-חצי שעה עד שמקבל גוון זהוב.

בהצלחה!

תודה רבה, עשיתי מתכון דומה בסוף (הכל אותו דבר רקשחר26אחרונה

בלי הלימון)

בצק נוח וכיפי לעבוד איתו אבל מה שכן אחרי האפיה הוא התייבש והתקשה...

חשבתי אולי פעם הבאה לבשל אותו במים (כי נראה לי שבמקור זה פשוט בצק פסטה.)

מוסקהה!! סוף הדרך!!!!!ניצנית
אפשר מתכון מדוייקאורין

לפשטידה ולקיש חצילים??תודה

עזרה בהכנת קציצותמשתדלת

הרבה פעמים ניסיתי להכין קציצות לבני משפחתי ולרוב לא הייתי מרוצה מהתוצאה...

 

אפשר בבקשה מתכונים טובים לקציצות ברוטב עם הסבר?!

*לא צריך הסבר מפורט מאוד, אבל משו

 

אני מעריכה  מאוד את העונות!!!

 

שבוע טוב.

אין לי מתכון מסודר, אבל- למה את לא מרוצה?רחלקה

בעזהי"ת.

 

אם תכתבי מה את עושה ומה יוצא לא טוב לטעמך, אני אוכל בע"ה לנסות לעזור.

זה לא יוצא טעים שבא לך לאכול עוד.משתדלת

לפעמים הרוטב לא מעניין או מיימי מידי, לפעמים הקציצה דחוסה מידי ולפעמים הטעם פשוט לא בייתי כזה

וכו'..

כל פעם משו אחר...

 

אחותי עושה קציצות חבל על הזמן, אני צריך לשאול-משה ר-

אותה איך היא עושה ואכתוב, מומלץ!!יאמי

קציצות בסיסיות, לדעתיבת 30

אפשר לעשות מבשר, הודו או עוף.

מוסיפים לבשר תפו"א גדול מגורד וגם בצל מגורד, פטרוזיליה או כוסברה קצוצות, ביצה וקמח לפי הצורך. כלומר- צריך שתהיה עיסה קצת דביקה וקצת מוצקה, וכדאי להרטיב את הידיים מדי פעם כשמכינים את הקציצות עצמן.

מבחינת תבלינים- מלח, פלפל, ותבלין לקציצות. יש תבלין כזה מרוקאי, ויש גם בהרט- שזה העירקי והוא סוף הדרך...

אישית, אני מטגנת טיגון קל מאוד- מניחה במחבת עם שמן זית (חשוב, כי עם שמנים אחרים צריך להחליף את השמן כל הזמן), הופכת כמעט מיד ומוציאה. כך שהן רק קיבלו צורה. ואז מבשלת ברוטב- כל מה שבא- רוטב אדום, או עם זיתים, או גזר, כיד הדמיון...

(הולכת להכין 200 כאלה השבוע לכבוד ארוע משפחתי...יאמי)

עצה אחת-זכיתי

כדאי לא לשים ביצים. ביצים גורמות להתפוררות של הקציצות.

אם תרצי אכתוב את המתכון שלי- סוף הדרך  יאמי

זכיתי-תכתבי בבקשה את המתכון שלך!מרים*

איך בלי ביצה?

בקציצות פרווה לפחות- הביצה היא זאת שמחברת..יעל מהדרום

לק"י

 

ואני שמעתי פעם שבקציצות בשר (ואני מניחה שגם עוף) כדאי לשים מים, כי זה גורם לקציצות להית אווריריות.

קציצות פשוטות וטעימותזכיתי

אני מעדיפה להשתמש בהודו טחון 100% ללא תוספות. יותר בריא ויותר טעים.

 

מרתיחה את הרוטב:

 

הרבה רסק עגבניות. מים. רוטב סויה. פפריקה. קצת פלפל שחור. קצת חרדל. טבעות בצל. מקלות סלרי- גם העלים. גזר חתוך גדול. אפשר קישוא.

 

בקערה מערבבת את ההודו הטחון עם:

 

פרורי לחם (בפסח עם קמח מצה)

בצל קצוץ מרוסק (אני מעדיפה לגרר בפומפיה כי אז לא מרגישים חתיכות בקציצות)

אפשר קצת שום כתוש

פלפל שחור

יש שאוהבים כוסברה קצוצה. אני מעדיפה בלי.

 

כשהרוטב  רותח חזק 

מכינים כדורים לא גדולים וזורקים לסיר. אם יש כמות גדולה של בשר לפעמים הרוטב מתקרר במשך הכנת העיגולים. אז מפסיקים לכמה דקות ונרתיחים שוב בסיר סגור.

 

אפשר להוסיף בסוף הבישול פטרוזיליה  לרוטב-  זה ממש מוסיף.

  מקוה שכתבתי הכל- בהצלחה רבה!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ועוד משהו-זכיתי

הם יוצאות מצוין בהקפאה. אני מכינה כמות גדולה ומקפיאה בקופסאות וכל פעם מפשירה לפי מהצורך.

איזה מקסימות. תודה רבה!!משתדלת
מתכון לקציצות פרווה יש?הקולה טובה

עם ירקות וכאלה..

בפעם האחרונה שעשיתי יצא לא משהו

תודה

אני עושה-יעל מהדרום

לק"י

 

1. תפו"א מבושל מעוך

 

2. בצל מגורד

 

3. ירקות ירוקים קצוצים

 

4. פרורי לחם

 

5. ביצה/ ביצים

 

6. מלח, פפריקה, תבלין של קציצות.

 

מערבבים את כל החומרים, יוצרים כדורים, טובלים בקמח- ביצה- ואפשר גם בפרורי לחם ומטגנים.

 

 

אפשר לבשל את הקציצות בתוך רוטב, ואז צריך לשים בהם סולת:

מכינים רוטב,ושמים בפנים את הקציצות.

(אני קודם שמתי אחת קטנה לראות שהיא לא מתפרקת. אם היא מתפרקת צריך להוסיף סולת).

את מתכוונת קציצות סויה?יהיה טוב
קציצות תירס או עלי סלק /מנגולדzmil

לקצוץ עלי מנגולד ובצל ירוק ולהוסיף מלח פלפל שחור תבלינים ביצהפרורי לחם

ליצור עיגולים ולטגן

 

אפשר להוסיף לרוטב קולה במקום מים. יוצא סוף הדרך!כלנית1
ניצלוש-איך עושים קציצות טובות בתנורנשומה

כאלה שלא יבשות אבל גם לא מתפרקות (מנסיונות מרים)

ושיספיקו לגדוד שלי חושף שיניים

מה שאני עושהל.ד.

אני משתמשת באותו מתכון של הקציצות המבושלות ואופה בתנור (בלי לייבש..)

המתכון:

חצי קילו בשר/ עוף/ הודו טחון

בצל בינוני מגורד או חתוך קטן

תפו"א בינוני מגורד דק

1 ביצה

פירורי לחם (והרבה) ליצירת עיסה לא דביקה

מלח

פלפל

פפריקה

בהרט/ אגוז מוסקט

 

מנסיון- זה יוצא מעולה!

בהצלחה!

לרסס את הקציצות בשמן לפני האפיה, שלא תתיבשנה!כלנית1
שחכתן לציין את האגוז מוסקטיראת

חמותי המרוקאית למדה אותי. אבל אי העצלית קונה את התערובת של אוסם ויוצאות לי קציצות סוף הדרך...צוחקשבאים אורחים אז זה תמיד אוסם אבל שאנחנו לבד אני עושה על בעלי והילדים כל מיני ניסויים. כמו שועית מש בתערובת הקציצות

חובזה!!(לחם ערבי/חלמית)רוני בלילהאחרונה

עכשיו הם בשיא העונה, נמצאים בהמוניהם בכל מקום וכמעא לא נגועים בחרקים! צאו החוצה, תקטפו. תנקו היטב מחרקים, לקצוץ. להוסיף קמח, ביצה, אפשר ירקות נוספים. סוף הדרך וגם אחלה תעסוקה לילדים!!

אפשר להשתמש בעלי סיגר במקום בצק פילוs83
כדי להכין שקיקים ממולאים?
יש הבדלים משמעותיים?
ראיתי מתכונים עם כל אחדkrnאחרונה
וכמובן שיותר קל לעבוד עם עלי סיגרים
יש לי 2 חב' פודינג שוקולדמרים*
מה עושים איתם?
(שיהיה פרווה)
תודה!
אפשר להוסיף לריצ'זמר הפלוגות

עם 2 כפות פודינג או סתם להכין עוגה, יש לי מתכון אבל ממש לא בריא:

 

2 חבילות שוקולד

חצי כוס סוכר או כוס אם רוצים יותר מתוק

חצי כוס שמן

להמיס בסיר

לשבור לתוך זה בסקויטים כמה שנכנס, לערבב ולשטח בתבנית

 

מעל זה להקציף ריצ' עם פודינג ו2 כפות דבש ולשטח מעל הביסקויטים

עוגת קרמבו פלספנית
תני מתכון...בבקשהמרים*אחרונה
יש לי מלא כרפס...מה אפשר לעשות איתו?אקונהמטטה
לשטוף, לחתוך ולהקפיא ולשים בבישוליםיעל מהדרום

לק"י

 

להכין סלט כרפס וגזר עם מלח, קצת פפריקה ולימון.

מתאים במלא דברים!! במרק, עם עוף בסיר,שואפת למעלה..!

עם דגים בתנור., כמעט בכל דבר שיש בו ירקות אפשר גם לתקוע אותו..

זה אחלה- להקפיאמודדת כובעים

כשאני קונה פטרוזיליה/שמיר וכו - חסלט ומשתמשת רק בקצת, אני תמיד שוטפת את כל החבילה, מייבשת טוב, חותכת ומקפיאה!

הולך רק לבישול, בסלטים חיים זה פחות טוב, למרות שגם אפשרי!

 

 

אנחנו קונים הרבה ירקות ירוקים, שוטפים, חותכיםיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

 

ומקפיאים..

את מתכוונת לשורש או לגבעול?כלנית1

אם את מתכוונת לשורש, יש סלטים (אוכל לתת לך מתכון לזה).

אם את מתכוונת לגבעול- אפשר להוסיף למרקים, אבל אפשר גם להכין סלט וולדורף. סלט שמבוסס על טבעות של גבעול סלרי, קוביות אננס בתוספת מיונז או שמן וחומץ.

משלוחי מנות.. אני יודעת שעדין מוקדםת.
אבל זה כבר מטריד אותי
אני רוצה להכין משהו פשוט ומקורי. לא ממתקים ואוזני המן, אבל גם שלא אשקיע בזה מלא זמן.
יש רעיונות?
אני רואה שיש כבר שרשור כזה למטה.. ת.
למה לא לחמים מסוגים שונים?אלעד

זה קל, וזה בא בנגלות, וזה טעים וקוצר שבחים

איזה סוגים?רות.


אפשר לדוגמא:יהיה טוב

לחמניות במילויים שונים-

במילוי שוקולד,

במילוי בצל

במילוי גרעינים

 

 

איך מכינים? רות.

מרגישה טיפשה לשאול..

 

אני בוקית, מכינה רק מה שאני מכירה מהבית...

אין לי מתכון, תנסי לחפש באינטרנט.יהיה טוב
מנצלש"ת- רעיון מה לצרף למשלוחאמא מסורה

אני מתכננת להכין לחם בצל למשלוח מנות.

מחפשת מה לצרף ליד, הכי מתאים זה ממרח, אבל אין לי רעיון איזה

הדרישות:

  • לא מחומרים יקרים מידי
  • קל להכנה
  • לא משהו מוזר שלא כולם אוהבים
  • עדיף ללא בישול או בישול קצר

 

רעיונות יתקבלו בברכה

גבינת שמנת?יהודיה מא"י

מיץ תפוזים סחוט?

גבינת שמנת- איך מכינים?אמא מסורה

מיץ תפוזים לא, חשבתי יותר בכיוון של ממרח כלשהו ולא שתיה.

קונים שמנת חמוצהיהודיה מא"י

מערבבים ביחד עם תיבול שרוצים (אפשר גם אבקת סוכר ווניל, לגבינה מתוקה, הולך יופי, ניסיתי)

שמים בחיתול בד נקי

תולים למשך לילה לפחות (ואם הכמות גדולה, אז אפשר אפילו יותר(

מוכן

תולים בתוך המקרר?מודדת כובעים
לא, מחוץ למקרריהודיה מא"י

אני מניחה שבמישור החום והבטון, בקיץ כדאי לתלות בתוך המקרר. או מי שהבית שלו  מחומם היטב בחורף כדאי גם לתלות במקרר

אבל אם לא חום במיוחד אין שום בעיה זה לא מתקלקל גם 36 שעות בחוץ (מנסיון)

אני עושה אותו רעיון אבל -תותאחרונה

עם מעט מלח גס. זה מוציא ציק-צק את הנוזלים ויוצאת גבינה נהדרת

אולי סלט ירקות בקופסא קטנה?שביב
זה מה שאני עושה..
וגם טחינה
חומוס!!!בעיתה אחישנה

אנחנו מכינים כל שבוע עם טריק לעצלנים- החומוס מקופסת שימורים !

כך-

אין בישול

הטעם מצוין 

ובלי חומרים משמרים!

 

אפר גם ממרח פלפלים- 

חותכים ל2 כל פלפל קולים בתנור עם קצת שמן זית

קולפים

טוחנים בבלנדר.

יש לי גולש בשר..ספגטי מוקרם

מה אני עושה איתו??

שיהיה טעים עם קוסקוס..

תודה מראש!!

לבשל עם רוטב עגבניותיהודיה מא"י

להתחיל בטיגון של בצל, להוסיף את הבשר ולטגן עוד כמה דקות

ואז להוסיף עגבניות חתוכות, רסק עגבניות, מים, תבלינים וכו'

אפשר גם ירקות כמו גזר וקישוא

לבשל על אש קטנה במשך משהו כמו שעה

מתאים גם לשים בחמין?שחר26
וואו!! תודה רבה!!ספגטי מוקרםאחרונה
עוגת בננותשירשור

אני מחפשת מתכון לעוגת בננות מקמח מלא/ שיפון.

ללא חלב וללא סילאן.

אפשר רכז תפוחים במקום סוכר, לא חייב.

 

 

אשמח למתכון מוצלח וקליל

עוגה טעימה, מתכון של רות יוליסבזיליקום

200 גרם חמאה (אני מחליפה לכוס שמן ויוצא נהדר)

כוס ורבע סוכר חום

2 ביצים

2 בננות גדולות בשלות או 3 בינוניות (לטחון בבלנדר)

2 כוסות קמח 70%מלא

1 כפית א.אפיה

1כפית ת.וניל

מערבלים חמאה\שמן עם הסוכר ומוסיפים תוך כדי ערבול את הביצים

אחת אחרי השנייה להוסיף בננות, קמח, א. אפיה ובסוף את הוניל

אופים 30-40 דקות ב-180 מעלות

בהצלחה

נשמע מעולה, אעדכן אותך איך יצא בעוד שעה בערך שירשור
יצא מעולה!! ועל הדרך הכנתי גם עוגת תפוזיםשירשוראחרונה
אגסים אגסים...שולמית שלי

קיבלתי שקית ענקית של אגסים ואין לי שמץ רעיון מה לעשות איתם...

אז יאללה..

רעיונות...

לאפות בתנור כמו תפוח אפויחילזון 123

או לבשל ביין אדום.

עוגת אגסיםטל..

או מאפינס אגסים למשלוחי מנות.

 

יש גם פאי אגסים עם שוקולד.

 

אני מניחה שכל מתכון של עוגת תפוחים אפשר להחליף באגסים.

 

מה רע בפשוט לאכול?יהודיה מא"יאחרונה

אם שומרים במקרר הם מחזיקים די הרבה זמן

ומוסיפה בנוסף למה שכבר נאמר ריבה

לעשות משהו טוב עם נקנקיות?פיתה פיתה

נקנקיות פרווה.מטגנת בחלבי.

אהל רוצה לשפר אותם קצת.לא מידי

 

טבעות נקניקיות עם ביצהכלנית1

להפשיר את הנקניקיות. לחתוך לטבעות.

לטגן מעט בצל, להוסיף טבעות נקניקיות ולאדות מעט. להוסיף 1-2 ביצים (+מלח), לפי כמות הנקניקיות ולבחוש עד שהביצה תהיה מוכנה.

אטריות עם נקנקיותיהודיה מא"י

היה פה פעם שרשור של גימיקים למטבח

אחד הרעיונות היה ספגטי עם נקנקיות.

חותכים את הנקניקיות לעיגולים שמנים

תוקעים בכל עיגול ספגטי לא מבושלים, כך שיבלטו מצד לצד (אם הם נשברים, תוקעים במקום משני הצדדים) כמה ספגטי שמצליחים בכל עיגול

מבשלים במים הכל ביחד.

התוצאה: הנקנקיות נראות מושחלות על הספגטי.

אממ משה בתיבה?שמשי

בצק עלים, לרדד לחתוך למלבנים ולגלגל נקניקיה בכל מלבן. לאפות.

עשיתי את זה לא מזמן והילדים מאד התלהבוחילזון 123אחרונה

עשיתי עם נקנקיות סויה כמו שיהודיה תארה.

ועם רוטב עגבניות אדום.

הכנת פסטה ביתית+ מכונת פסטה~א.ל

א. אשמח למתכון לבצק פסטה כולל הסברים מפורטים על אופן הכנתה למתחילים קורץ

ב. האם מכונת פסטה ביתית היא אכן יעילה? נשמע לי קצת מגוחך להשקיע במכונה שמרדדת וחותכת..

 

תודה!

אין לי מכונת פסטהיהודיה מא"י

אבל זה נראה לי דבר שווה.

אם זאת מכונת פסטה פשוטה שרק מרדדת וחותכת ההשקעה גם לא גדולה כ"כ.

וזה שימושי לא רק לפסטה, אלא גם להמון דברים אחרים. לבצק שמרים, לבצק סוכר, לבצק פריך...

 

לגבי איך להכין, היה פה לא ממזמן שרשור בענין, חפשי אותו.

לפימו!פלספנית
לא נראה לי שהייתי משתמשת במכונת פסטהיהודיה מא"י

שאני משתמשת איתה לאוכל גם לפימו

לא אותה אחת, ברור.פלספנית
נשמע לי מאד מסורבל וגם בלגן לשטוף את המכונהכלנית1

נתקלתי במכונה כמה פעמים בחנויות וחשבתי לקנות, כי אני משתמשת בקמח מלא (70%) ובדרך כלל האטריות מקמח מלא עשויות מקמח גס, ואפילו אורגני, מה שמייקר את המחיר. ובסופר מוכרים אטריות קמח מלא שנראות מזוייפות. הייתי מעדיפה להכין לבד מקמח מלא 70% או אפילו חצי חצי.

אבל, כשביקרתי בחנות "מקצועית" אחת הקונות שראתה שהתעניינתי בזה, הסבירה לי שצריך לתלות את האטריות ליבוש (רק זה חסר לי) ותהיתי כמה קשה צ"ל ניקוי המכונה. בקיצור, עשיתי נסיגה ולא קניתי.

 

קנית מכונה, או שאת מתכננת לקנות?

יש ספר שנקרא "איטליה" בסדרה של רות סירקיס. מאחר שהוא מופיע בכריכה רכה קניתי באחד המבצעים ואולי תוכלי גם את להשיג ב"תמיר"/צומת ספרים וכד' בזול. יש שם מתכונים למאכלים איטלקיים (כשרים) וביניהם גם פסטה וגם רביולי. רק בשביל רביולי שווה (הספר אצלי כבר שנתיים, אבל עדיין לא העזתי להכין פסטה שכרוכה בהמון מאמץ, או רביולי (אני לא זוכרת כמה מאמץ, אבל אולי פחות). נסי לפתוח את הספר באחת החנויות ולראות את ההוראות.

 רציתי להקליד לך אבל התהליך ארוך ומסורבל. לעומת זאת, המתכון פשוט: ל-250 גרם פסטה צריך 2 ביצים גדולות ו-11/2 כוס קמח. שיא הפשטות. עכשיו נראה אותך מכינה בצק לפסטה...צוחק

 

וגם מה עושים עם פסח??~א.ל

מת

נשמע בלאגן רציני מבחינת הנקיון..

לא חשבתי על כך.

מה טווח המחירים? ראיתי אחת במבצע של 100 ש"ח.

 

ואל תיראי אותי כך, אני נסיינית מטבח וברוב הפעמים הולך לי טוב קורץ

מצפינים את המכונה אחרי ניקוי רגיליהודיה מא"י

צריך לייבש רק אם רוצים לשמור אותםחילזון 123אחרונה

אפשר ישר לבשל את זה טרי. פשוט מבשלים ממש רק כמה דקות. (ככה קראתי בספרים. עוד לא ניסיתי בעצמי...)

פירורי לחםקינמונית

היי, חדשה כאן, אבל קראתי המון בסתר...

אני יודעת שיש עוד קצת זמן עד פסח אבל-

נתקעתי עם 2-3 חבילות של פירורי לחם- 

למי יש רעיונות מה עושים איתם כאשר הם המצרך העיקרי, ולא רק תוספת לעיבוי קציצות, פשטידות וכו'?

תודה רבה!

אפשר שניצליםיהיה טוב

או כתוספת לתפו"א-משדרג מאוד את הטעם.

חצילים מטוגנים בציפוי שניצלים-משה ר-

אפשר כתוספת לקציצות

יש עוגת שטורדל במילוי פרורי לחם ועוד כמה דבריםאייכה!
רק שאני לא מוצאת את המתכון אולי מישו שמע על זה
פעם?יודע/ת על מה אני מדברת?
מה ששמים בשטרודל זה לא מילוי זה שכבה-משה ר-

שמונעת מהנוזלים לקרוע את הבצק..

לא!!היה לי עוגה שזה המילוי העיקרי עם עוד דברים!אייכה!

חכו אני יחפור למצוא אותה
נשמע מענייןקינמונית

אני אשמח לקבל את המתכון אם תמצאי..

תודה!

עוד רעיונות למישהו?

חוץ מלצפות דברים, שהפירורים יהיו עיקריים יותר...

כנלתות

פירורי לחם מצויניים בקציצות ולביבות מכל הסוגים

להוסיף לכדורי שוקולד אם הם לא מתובליםחילזון 123
קניידלך במרקמודדת כובעים
אני באותה בעיה... אבל יש לי רעיוןל.ד.

להכין עוף בתנור מצופה בביצה ומלא פירורי לחם

בפסטהkrn

מבשלים פסטה, שמים בתבנית. מעל רוטב שמנת או פשוט שמנת מתוקה, מלח פלפל, פירורי גבנ"צ ומעל המון פירורי לחם ולתנור.

כמה דקות עד שבגבינה נמסה.

מהיר וטעים לארוחת ערב, במיוחד לילדים.

פסטה ופרורי לחם - מתכון קל להכנהשושנה29אחרונה

 

מרתיחה את הפסטה - של הצורות עם כפית מלח. שירתח איזה 8-10 דקות, עד שהפסטה נהית קצת רך.

 

בסיר שני אני שמה את הפירורי לחם עם קצת שמן ושומרת שלא ישרף - שיהיה קצת שחום.

 

את הפסטה אחרי הבישול קצת שוטפת עם מים קרים ומוציאה את המים ומסננת אותו שלא ישאר מים ואז על זה אני מפזרת את

 

הפירורי לחם ומערבבת.

 

יוצא מאד טעים

 

בהצלחה ובתאבון