שרשור חדש
דג זהבון,שמשי

מישהי יודעת אם אפשר לבשל אותו ברוטב עם ירקות, כמו שמבשלים אמנון?

ניסיתי לאפות כמה פעמים ולא הלך טוב

מישהו?שמשי

רציתי להכין לארוחת ערב היום פשוט...

טיגוןkrn

הכי טוב לטגן כמו שניצלים עם פירורי לחם וביצה.

אפשר עם לבשל עם ירקות, אבל פחות טעים וקצת מתפורר.

תודה!שמשי

אני קצת סולדת מטיגון לכן חשבתי על בישול...

אולי אפשר לאפותkrn

להכין כמו שניצל, לשים בתבנית ולהזות קצת שמן מעל ולאפות. לא ניסיתי...

אמא שלי פעם בישלה ברוטב עגבניות.פיתה פיתה
בסוף הלכתי על בישול,שמשיאחרונה

עם ירקות, דג מרוקאי כזה.

זה באמת כן התפרק, אבל יחסית לא היה מאוד נורא, פשוט לחתיכות קטנות יותר.

והירקות והרוטב עשו את שלהם מבחינת הטעם...אז יצא ארוחה קלילה כזאת...

לפחות נפטרתי מהדג הזה, ששכב אצלי במקפיא תקופה רצינית...חח כל פעם עשיתי חתיכה אחת ושום דבר לא עבד טוב. פעם ראשונה שזה יוצא לפחות אכיל! חח

הוא קצת ספוגי כזה ופחות אהבתי את המרקם שלו.

 

תודה בכל מקרה לעונים

עוגיות תפוזיהודיה מא"י

כוס וחצי קמח

כוס סוכר

חצי שקית אבקת אפייה

קליפת תפוז מגורדת

ביצה אחת

שמן

מערבבים את הכל לבצק אחיד

יוצרים עוגיות (אני עשיתי ממש קטנטנות, כך שמהכמות הנ"ל יצאו לי 70 עוגיות

אופים בתנור בחום בינוני גבוה 10-20 דקות (תלוי בגודל, עד שמזהיבות)

לחכות שיתקררו לייצוב

 

לגבי כמות השמן - אני הוספתי כל פעם קצת שמן, עד שנוצר לי בצק שאפשר לעבוד איתו.

נשמע נחמד~א.ל
שאלה לגבי המתכון- ועוגיות בכללהדס ואור

אני צריכה לשבת אוכל ללא ביצים

באוכל זה לא בעיה, אבל רציתי להכין גם עוגה או עוגיות בשביל לפנק

האם את חושבת שאפשר להחליף את הביצה במתכון במשהו? (מים? רסק  תפוחים? טחינה? אני הזויה לגמרי?...)

חיפשתי קצת באינטרנט, ויש מתכונים בלי ביצים, אבל בדרך כלל עם מרגרינה או חמאה- וזה לא מתאים

 

יש לי מתכון לעוגיות טחינה בלי ביציםחילזון 123

כוס שמן

כוס ורבע סוכר

כוס טחינה

סוכר וניל 1

3-3.5 כוסות קמח

 

אופים כ10 דקות.

צריך לחכות שיתקרר לפני שמוציאים מהתבנית כי הן יוצאות מאד שבירות ועדינות.

תודה! ננסההדס ואור
אפשר להכין עוגיות בלי ביציםיהודיה מא"יאחרונה

מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה וחומרי טעם (קקאו, קליפת תפוז מגורדת, וניל, וכו')

מוסיפים שמן מעט מעט עד לקבלת בצק נוח

עושים עיגולים, אופים בתנור

איפה אפשר לקנות תמצית מנטה לאפיה?ט'
נסי ב'ניצת הדובדבן'~א.ל
שזה? חנות למוצרי אפיה? או בכל מכולת אפשר למצוא?ט'
רשת למוצרים טבעיים..-עריכה-~א.ל
עבר עריכה על ידי לעולם חסדו בתאריך ג' באדר תשע"ג 18:16

הייתי בטוחה שאת שואלת איפה אפשר לקנות תמצית כזו טבעית..

טעות שלי.

חנויות שמוכרות מוצרים אמריקאים, או עזרים לאפיהכלנית1אחרונה

יש חברה אמריקאית שמייצרת את התמציות הללו, ולכן כדאי לחפש חנויות שמתמחות בתחום:

חנות מכולת בארזי הבירה, צמוד לגינה.

 

צ'יפרכל, גבעת שאול (סוף רחוב כנפי נשרים)- פעם הזדמנתי למקום וקניתי תמצית (למען האמת די התאכזבתי כי היא לא התאימה לעוגיות שוקולד צ'יפס שאפיתי ולא השתמשתי בה שוב).

 

ליד מחנה יהודה יש חנות למוצרי אפיה. יתכן שיש להם תמצית כזאת- "מנה אחרונה", רח' בית יעקב 10.

 

יש לכן רעיונות לאוכל שאפשר להכין לכמות מכובדת של~א.ל

אנשים? (עד 20)

 

בהנחה שהמגבלות הן:

אין לי תנור,

כן חשוב שהאוכל ישביע, אך מאידך שלא יגזול זמן רב בהכנתו..

 

תודה!

קוסקוס-משה ר-
אורז, ירקות בסיר- צריך רק לערבב מידי פעםג'וני63
עוף בסיר1289

זורקים פנימה הכל לסיר גדול עם תבלינים קצת מים ואפשר גם תפו"א/אורז/איטריות

הולך טוב עם קוסקוס שהוא מהיר הכנה

אם זה שבת אז חמין

אם חלבי/פרווה אז ביצים קשות

ספגטי מוקרםדינה ל.

דג נסיכה מבושל עם ירקות

פתיתים, קציצות בשר, סנפרוסט שעועית/ תירסכלנית1אחרונה
מבצע איסוף מתכונים לסעודת פוריםדרורית
 

 

 

 

                                               

לכבוד ראש חודש אדר המתקרב

ובעקבותיו כמובן שמחת הפורים ומאכליה המיוחדים

פתחתי בפרויקט לאיסוף מתכונים מיוחדים לסעודת פורים בקהילות ישראל השונות

אז למי שיש מתכון סודי, שעבר במשפחתו מדורי דורות, או מנה מיוחדת מקורית לפורים
 
מוזמן להתחלק כאן במתכוניו והסבריו המלומדים - כיצד המאכל מבטא את סמלי החג?
 
אנו מבטיחים לשמור ולנצור את אוצר הסודות הכמוסים שתפתחו כאן בפנינו
 
אנחנו כמובן גם ממליצים בפה מלא לנסות להכין כל מנה ומנה בבית ולשתף את כולנו
 
ברשמים מהתוצאות הקולניאריות כולל בקורות והצעות לשיפור המתכונים הסימבוליים... 
 
                  

 

מקפיצה..שואפת למעלה..!אחרונה
ושוב גם השנה - משלוחי מנות...ביצת עין

 

פליז, עזרתכם, אין לי רעיונות. נגמרו היובש בשיאו....

 

לא משהו שצריך להכין בו ברגע כי אין לי זמן לזה השנה. אם  אפשר דברים שאפשר להכין כמה ימים קודם.

 

תודה מראש

המשלוח האהוב עלי- מוזלימשתדלת

מכינים או קונים גרנולה, עדיף להכין זה יותר שווה ומושקע ןלא הרבה מאמץ..

אורזים יפה גרנולה, יוגורט, וסלט פירות או פירות שלמים אם אין זמן לפני ולא רוצים שיהיה מושי

כל דבר בכלי נפרד. אפשר גם כלי קטן עם סילאן.

ומוסיפים הוראות הרכבה...

 

יוצא עשיר יפה ומושקע.

 

פורים שמייח.

ישלי מיליארדד רעיונות, ברגע שהמדור שלי יעלהה..פלספנית
גם אני צריכה...עיצובית

הלוואי יש לכם רעיונות... בא לי קצת להשקיע השנה...

וביצת עין איזה רעיונות יש לך משנים שעברו????

תודה רבה.

אני בע"ה רוצה להכין לחמניותמרים*

ולהחביא בתוך כל אחת קובית שוקולד..

כך שיהיה "מזונות"

 

חודש טוב ושמח!!!

המונהמון רעיונות-פלספנית

בעזהי"ת

 

ואציין שלקחתי חלק מהרעיונות שם^^ משירשורים מהפורום פה לדורותיהם, קחו קרדיט

 

http://www.tariel.co.il/?CategoryID=2446&ArticleID=4013

וגם מלאא אוזני המן-פלספנית
אמא שלי מכינה לחמניות וחומוס ביתיים וליד ממתקיםקינוחים רבותי!
2 רעיונות : משלוחים בסימן ..ג'ינג'ית מנמשת

1. בסימן תפוחים : עשינו פשטידת תפו"א אפשר לחלופין עוגת תפוחים,

ציפס(ואפשר כמה סוגים), נקטר תפוחים. סוכריות טופי ירוקות. וכמובן 2 תפוחים אדומים ו2 ירוקים.

מסדרים יפה ושולחים.

 

2. בסימן שוקולד :הכנו מוסים. ליד המוסים הוספנו- ליקר שוקלד , ערגליות שוקלד , סוגי שוקלדים למיניהם..(כל מה שקשור לשוקולד ולחום)

 

הרעיון במשלוחים אלו : א. בסימן משהו (התפוחים יותר מקורי ואפשר לעשות גם עם פירות הדר - ריבה , נקטר , עוגת מיץ , סוכריות כתומות , ליקר שוקולד תפוזים וכד' ) 

ב. הוא משלב ומאזן בין הממתקים למשלוח עם ממש אוכל 

 

עוד רעיון : לשלוח ארוחת בוקר ! זה אחלה דבר - כולם סובלים מעודף ממתקים! 

לחמניות תוצרת בית עם סלטיםזכיתי

(כמובן גם תוצרת בית ) חומוס טחינה חילבה מדבוחה

ירקות מוחמצים או טריים חתוכים

אוזני המן פיצהנשומה

אוזני המן מבצק פיצה במילוי רוטב פיצה,זיתים,גבינ"צ

נישנושי פיצה.פיתה פיתהאחרונה

לעשות ריבועי פיצה קטנים קטנים. אפשר אפילו מבצק עלים.

לעות ריבוע,לפזר גבינ"צ ורוטב (בלי תוספות.אבל אפשר שומשום וכאלה) לסמן את החיתוך,לתנור.

מוציאים,חותכים וכל כמה עוטפים.

היי! מחפשת מתכון לעוגיות (חומות) שוקו ציפס ועדשיםp&y

מישהו מכיר מתכון טוב?

מצאתי עוגיות לבנות..

 

תודה רבה!!

עוגיות מושלגותל.ד.אחרונה

התגלגל פה פעם שרשור ובו קישור לעוגיות מושלגות.

ניסיתי אותן ויצא מצויין!

אם זה מה שאת צריכה תנסי לחפש בפורום אפיה ללא מרגרינה או משהו בסגנון...

בהצלחה!

המלצה לכיריים1289

בכיריים שלנו עובדות רק שתי להבות ואנחנו מחפשים המלצה לכיריים- 4 להבות, משהו טוב ולא יקר, וכמובן קל לניקוי. לא צריך משהו מטורף במיוחד, משהו שמספיק לשימוש ביתי בהפעלה יומיומית.

תודה

לפני שקונים חדשיהודיה מא"י

בדקתם אם אפשר לתקן?

לפעמים בגלל לכלוך וכו' החור של הגז נסתם, ואז צריך לפתוח אותו עם סיכה, וזה חוזר לעבוד.

ניסינו..1289אחרונה

לא הלך

תודה

יש לכם רעיון לרוטב טעים לפסטה?יהיה טוב

אני רוצה להכין רוטב טעים לפסטה-עדיף לא את הרוטב הסטנדרטי עם הרסק עגבניות.

ושיהיה פרווה.

 

תודה.

רעיונותנאמנה לשתיקהאחרונה

 

אפשר להוסיף לרוטב עגבניות - טונה, חצילים..זה ממש משדרג

 

לא מזמן ניסיתי גם לשלב ברוטב עגבניות טחינה גולמית (בערך כף-כף וחצי) ויצא (לטעמי) טעים..

 

בהצלחהיאמי

אשמח לעוגה טובה שאפשר להכין לבר מצווה תודהמתחזקתתת
יש מתכון טוב לאזני המן מקמח מלא ובלי מרגרינה?בת 30

אודה לכן...

נראה לי כדאי להשתמש בבצק שמריםיהודיה מא"י

אם רוצים גם קמח מלא וגם בלי מרגרינה

יש לי בצק מעולה שעונה על הדרישותזכיתי

אבל אני לא יכולה לכתוב אותו עכשיו...

ישנוני

בעז"ה מחר

בבקשה-זכיתי

לערבב:

כוס ורבע סוכר

כוס שמן

4 ביצים

2 כפיות וניל

גרידת לימון או קצת מיץ לימון

 

אח"כ להוסיף

קורט מלח

1 א. אפיה

5-6 כוסות קמח מלא - להוסיף כוס אחרי כוס וללוש עד שהבצק רך ולא דביק.

 

הבצק נעים מאד לעבודה וגם טעים. מומלץ לאזני המן. מתאים גם לסתם עוגיות

תודה. ננסה בע"ה...בת 30אחרונה
עוגת שמרים---שלומית12345
עבר עריכה על ידי שלומית12345 בתאריך ב' באדר תשע"ג 16:16

שלום!

אני רוצה להכין עוגת שמרים במשלוח מנות.

אשמח למתכון טוב ומנוסה (עדיף פרווה) לעוגה טובה ומשובחת,

שתחזיק מעמד ליומיים אחרי האפיה

כדי שלא יהיו פאדיחות...

 

תודה רבה!

היה פה שרשור לפני כמה זמן...עיצוביתאחרונה

ורשמתי את המתכון שלנהו לעוגת שמרים אז תחפשי את זה..

תגידו-מבחינת הקפאה דין דלעת כדין תפו"א?שומרון

הכנתי היום מרק ושמתי בו דלעת שחתכתי והקפאתי והוצאתי היום.

 

ויש בו טעם ממש לא טוב של דלעת.

 

לא מקפיאים דלעת? למה זה קרה?

למיטב ידיעתיlolאחרונה

אין שום בעיה להקפיא מרק שיש בו דלעת.

מוס*חזרזיר*

מוס עם חלבונים.
מוס מביצים חיות- בעיה?
או שבגלל שזה שוכן בקור זה בסדר?

יש סכנה לסלמונלה..לא מומלץעיני לה'אחרונה

ולהריוניות אסור לגעת בביצים חיות..

לימוניםפיצי99

יש לי לימונים קלופים. 

השתמשנו רק בקליפתם וכעת שוכבים לי במקרר קלופים ומחכים לישועה....

יש למישו רעיון מה עושים איתם???

נשמח ממש לשמוע!

תודה רבה!!!

לסחוט אותם איכשהו?רחלקה
קרם לימון-משה ר-
קרם לימון נשמע טובפיצי99

מתכון?!

 

לימונדה!מעפר אני באה
קרם לימון(מילוי לפאי)-משה ר-אחרונה

200 מ"ל-מים

100 מ"ל-מיץ לימון מסונן+גרידת לימון

200 גר' סוכר

קורט מלח

30 גר' קורנפלור

4 חלמונים+50 מ"ל מים

30 גר' חמאה/מחמאה קרה לפיזור על הקרם..

 

הכנה:

1.פותחים בקערה את הקורנפלור והחלמונים עם 50 מיל מים.

2.שמים בסיר את הנוזלים+ גרידת לימון+ סוכר ומבשלים עד סף רתיחה..

3. עושים השוואת טמפ' בין הנוזלים לבין הבלילה של הביצים ומחזירים לסיר דרך מסננת(לא חייב) מבשלים עד קבלת בועות והסמכה תוך כדי ערבוב תמידי עם מטרפה... אחרי שמסמיך מורידים מהאש מערבבים את החמאה במסה עד שהיא נטמעת טוב, ומקררים..

מה אפשר לשים במקום שמנת מתוקה?יום השביעי

אם אוותר עליה לגמרי במתכון הבא, יצא טוב?

 

סופלה שוקולד בספל במקרוגל/ קרין גורן

 

ספל גדול לקפה שמתאים למיקרוגל (350 מ"ל)
לעוגה:
1 ביצה
2 כפות שמן
¼ כוס סוכר
¼ כוס שוקולית
1 כף שטוחה קקאו
¼ כוס שמנת מתוקה
¼ כוס קמח תופח
4 קוביות שוקולד חלב פרה של עלית במילוי קרם נוגט
לרוטב:
¼ כוס שמנת מתוקה
8 קוביות שוקולד מריר
 
מכינים את העוגה:
פותחים ביצה ישירות לספל. מוסיפים שמן, סוכר, שוקולית, קקאו ושמנת מתוקה ומערבבים במזלג. מוסיפים קמח תופח ומערבבים במזלג לתערובת חלקה. אפשר להחביא בפנים גם קוביית שוקולד אם רוצים. שמים את הספל במיקרוגל ומחממים-2  ½1 דקות. עד שהעוגה תפוחה, רכה ויציבה למגע (בודקים ואם צריך מחממים עוד קצת, עד שהיא מוכנה).
מכינים את הרוטב:
בספל נפרד שמים ¼ כוס שמנת מתוקה ו-8 קוביות שוקולד מריר. מחממים דקה במיקרוגל (מכינים בספל גדול אחרת הרוטב עלול לגלוש). מערבבים ומוזגים על העוגה. מגישים מיד.
במתכון הזה ספציפית שמתי חלב במקום ויצא אחלה...נדנדה כתומה.
ממ.. תודה. הבעיה היא שהמקרוגל פרווה..יום השביעי


נראה לי שאפשר לשים גם מים..יעל מהדרום
לי נראה שאפשר גם ריצ'זמר הפלוגות
תודה, ניסת זאת?יום השביעי
ריצ' זה אותו בסיס של שמנת מתוקה רק בפרווה..מעפר אני באהאחרונה
עוד מעט פסח..מתכון טוב לרוטב לפסטה?טל ים

תודה!

יש לי מתכון לרוטב עגבניות פשוט, אבל יוצא טעייים!!שואפת למעלה..!
תודה רבה!ניסיתי ויצא מעולה!טל ים

מוקרמת?דינה ל.

הכי קל וטעים.

 

לטגן בצל ופטריות, להוסיף מיכל שמנת לבישול + חצי כוס חלב, מלח פלפל וקצת אבקת מרק פטריות/בצל, להרתיח ולהוסיף לספגטי.

רק אותי הצחיקה הכותרת? זה נראה כאילו את מחפשתאני ירושלמית

מתכון לפסטה לפסח....

כן..חח גם אני חשבתידניאל!!
*אנחנו חן עדיאחרונה

 

מה עושים כדי שהפתיתים יצאו כדורים כדורים בודדיםדינה ל.
ולא עיסה מעפנה בצקית? /:
אניי מכינה לפי ההוראות- וזה אף פעם לא הולך!
נראה לי צריך יותר מים..איזה_טוב_ה'_


ניסית לטגן אותם במעט לפני הוספת המים?הרהור
אפשר גם בלי לטגן, פשוט צריך לשים יותר מים...-משה ר-
אז כמה מים לשים?מרים*
אני לא מודד, אני שם לפי העין, אבל מספיק כדי-משה ר-

שהפתיתים לא יהיו דביקים

בוודאי. אז הסוד הוא במינוני המים?דינה ל.
מתכון מעולהתות

http://www.nikib.co.il/food-for-kids/3567/

 

עם רוטב טעים. כבר משעמם להמליץ על ניקי כל פעם אבל מה לעשות...

תודה נשמע טובדינה ל.

לערבב לערבב לערבבפופקוו
לערבב תוך כדי הכנה. ולאחר שאת מכבה את הסיר לערבב כל חמש עשר דקות למשך שעה.
בדוק ומנוסה.
לגבי המים על כוס פתיתים שמים כוס מים.
בהצלחה..
ואז זה יוצא אחד אחד.
את זה אמא שלי לימדה אותי שתהיה בריאה;)
לערבב, כמו שכתב פופקו, אבל גםמודדת כובעיםאחרונה

לתת טיפה להתקרר, ולשים קצת שמן אחרי הבישול ואז לערבב.

 

עוגה קלה להכנהאלעד

אם אפשר, אז בלי קמח, זה גורם לליחה

בלי ביצים, אני רגיש לסלמונלה

בלי שמן, זה לא דיאטטי מספיק עבורי

ובלי סוכר, שמא יפריע ללחץ הדם

 

והכי חשוב, אעדיף עוגה שתהיה מוכנה גם ללא אפיה, שלא להרוס את הויטמינים

 

תודה!!

זה מתאים לשרשור בדיחות שקיים בנשואים טריים..~א.ל

מה דעתך על כוס מים??נדנדה כתומה.

נשמעת אחלה עוגה בשבילך..

^^ קובית שוקולד תעשה את העבודהבת נוגה

ואגב, בטח כבר שאלו אבל לא ראיתי -

 

עכשיו כשאתה כשר

איך אפשר לאכול כמה מנות משלך?

אני רעב ואתן צוחקותאלעדאחרונה

ולא, אני לא לאכילה חושף שיניים

אני מחפשת מתכון לטפנד/ממרח זיתים..נדנדה כתומה.

עדיפות למשו פשוטפשוט..

והוראות מדוייקות

 

[משו בסגנון של זיתים-שמן-שום-מלח-פלפל... משו הכי בסיסי שיש..]

 

ניסיתי לחפש באינטרנט.. וכל המתכונים שמצאתי היו עם כלמיני תוספות יצירתיות-צנוברים, בצל, כלמיני תבלינים יצירתיים..או לא מובנים מבחינת כמויות.. ואני מחפשת משו פשוט וברור!!

 

 

ו.. יש לכם הצעות לעוד ממרחים פשוטים ממש? [חומוס הכנתי אתמול יצא טעיים]

אין לי כמויות מדויקות, אבל ננסה..nili123

אני שמה קופסת זיתים מגולענים, (מסונננת)

חופן עלי-פטרוזיליה

כמה שיני שום (2-3)

אם את רוצה אפשר גם שליש כוס בערך שקדים/אגוזי מלך.

מרסקת בבלנדר הכל

ומוסיפה שמן זית ולימון עד שנהיה ממרח,

וגם מלח ופלפל.

יוצא טעים....

אפשר להוסיף גם חבילת פטריות (שימורים)איזה_טוב_ה'_אחרונה
גרנולה ביתיתמודדת כובעים

 

שלום חברים,

 

נהנית מהפורום מאוד

 

למישהו יש מתכון בדוק שמצליח לגרנולה ביתית?

וכן טיפים.. אשמח לשמוע!

 

תודה רבה!

ראיתי באתר של ניקיזמר הפלוגות
ניסית את זה?מודדת כובעים
מפחדת שיצא קשה או ישרף או לא מספיק פריך וכו, לכן רציתי מתכון בדוק ומנוסה או טיפים ממי שניסה.
לא אבל באמת בא לי לנסותזמר הפלוגות

אם זה יצליח תגידי לי

זה המתכון שלי:תות

גראנולה  מהירת הכנה וטעימה....     

מתוך הספר  של פיליס גלזר, שכחתי את השם שלו

חומרים :

-         ½ 3  כוסות קוואקר (ז"א שיבולת שועל)

-         1 כוס קוקוס

-         ½ כוס שומשום

-         ½ כוס אגוזים/שקדים/בוטנים

-         1 כפית קינמון

-         ½ כוס דבש

-         ¼ כוס שמן

-         ¼ כוס מים

-         1 כוס תמרים

-         ½ כוס צימוקים

 

חשוב:

בכלל-בכלל לא חייב לשים את כל הפירות, אפשר לגוון לשנות ולהוסיף- איך שרוצים (רעיונות לגיוון : משמשים תאנים תפוחים פצפוצי שוקולד ועוד)

מחממים תנור לחום בינוני. מערבבים את כל החומרים היבשים חוץ מצימוקים ותמרים. מערבבים בנפרד את השמן הדבש והמים, ויוצקים על היבשים. מערבבים עם הידיים, ושוטחים את זה בתבנית. חשוב שזה יהיה די שטוח, אחרת זה לא ייאפה טוב(עושים בכמה נגלות או בטורבו). עכשו צריך לאפות עד שזה נהיה חום (לא שרוף)- בספר כתוב 20 דקות אבל בתנור שלי זה יותר....  את התמרים מוסיפים כ- 5 דקות לפני שמוציאים,ואת הצימוקים מוסיפים אחרי האפייה. חשוב- באפייה, מדי עשר דקות לערבב כדי שזה ייאפה אחיד ומה שלמטה לא

יישרף.

תודה רבה תות!!! איזו השקעה! המתכון המנצח!מודדת כובעיםאחרונה