מישהי יודעת אם אפשר לבשל אותו ברוטב עם ירקות, כמו שמבשלים אמנון?
ניסיתי לאפות כמה פעמים ולא הלך טוב
מישהי יודעת אם אפשר לבשל אותו ברוטב עם ירקות, כמו שמבשלים אמנון?
ניסיתי לאפות כמה פעמים ולא הלך טוב
רציתי להכין לארוחת ערב היום פשוט...
הכי טוב לטגן כמו שניצלים עם פירורי לחם וביצה.
אפשר עם לבשל עם ירקות, אבל פחות טעים וקצת מתפורר.
אני קצת סולדת מטיגון לכן חשבתי על בישול...
להכין כמו שניצל, לשים בתבנית ולהזות קצת שמן מעל ולאפות. לא ניסיתי...
עם ירקות, דג מרוקאי כזה.
זה באמת כן התפרק, אבל יחסית לא היה מאוד נורא, פשוט לחתיכות קטנות יותר.
והירקות והרוטב עשו את שלהם מבחינת הטעם...אז יצא ארוחה קלילה כזאת...
לפחות נפטרתי מהדג הזה, ששכב אצלי במקפיא תקופה רצינית...חח כל פעם עשיתי חתיכה אחת ושום דבר לא עבד טוב. פעם ראשונה שזה יוצא לפחות אכיל! חח
הוא קצת ספוגי כזה ופחות אהבתי את המרקם שלו.
תודה בכל מקרה לעונים
כוס וחצי קמח
כוס סוכר
חצי שקית אבקת אפייה
קליפת תפוז מגורדת
ביצה אחת
שמן
מערבבים את הכל לבצק אחיד
יוצרים עוגיות (אני עשיתי ממש קטנטנות, כך שמהכמות הנ"ל יצאו לי 70 עוגיות
אופים בתנור בחום בינוני גבוה 10-20 דקות (תלוי בגודל, עד שמזהיבות)
לחכות שיתקררו לייצוב
לגבי כמות השמן - אני הוספתי כל פעם קצת שמן, עד שנוצר לי בצק שאפשר לעבוד איתו.
אני צריכה לשבת אוכל ללא ביצים
באוכל זה לא בעיה, אבל רציתי להכין גם עוגה או עוגיות בשביל לפנק
האם את חושבת שאפשר להחליף את הביצה במתכון במשהו? (מים? רסק תפוחים? טחינה? אני הזויה לגמרי?...)
חיפשתי קצת באינטרנט, ויש מתכונים בלי ביצים, אבל בדרך כלל עם מרגרינה או חמאה- וזה לא מתאים
כוס שמן
כוס ורבע סוכר
כוס טחינה
סוכר וניל 1
3-3.5 כוסות קמח
אופים כ10 דקות.
צריך לחכות שיתקרר לפני שמוציאים מהתבנית כי הן יוצאות מאד שבירות ועדינות.
מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה וחומרי טעם (קקאו, קליפת תפוז מגורדת, וניל, וכו')
מוסיפים שמן מעט מעט עד לקבלת בצק נוח
עושים עיגולים, אופים בתנור
הייתי בטוחה שאת שואלת איפה אפשר לקנות תמצית כזו טבעית..
טעות שלי.
יש חברה אמריקאית שמייצרת את התמציות הללו, ולכן כדאי לחפש חנויות שמתמחות בתחום:
חנות מכולת בארזי הבירה, צמוד לגינה.
צ'יפרכל, גבעת שאול (סוף רחוב כנפי נשרים)- פעם הזדמנתי למקום וקניתי תמצית (למען האמת די התאכזבתי כי היא לא התאימה לעוגיות שוקולד צ'יפס שאפיתי ולא השתמשתי בה שוב).
ליד מחנה יהודה יש חנות למוצרי אפיה. יתכן שיש להם תמצית כזאת- "מנה אחרונה", רח' בית יעקב 10.
אנשים? (עד 20)
בהנחה שהמגבלות הן:
אין לי תנור,
כן חשוב שהאוכל ישביע, אך מאידך שלא יגזול זמן רב בהכנתו..
תודה!
זורקים פנימה הכל לסיר גדול עם תבלינים קצת מים ואפשר גם תפו"א/אורז/איטריות
הולך טוב עם קוסקוס שהוא מהיר הכנה
אם זה שבת אז חמין
אם חלבי/פרווה אז ביצים קשות
דג נסיכה מבושל עם ירקות
לכבוד ראש חודש אדר המתקרב
ובעקבותיו כמובן שמחת הפורים ומאכליה המיוחדים
פתחתי בפרויקט לאיסוף מתכונים מיוחדים לסעודת פורים בקהילות ישראל השונות
פליז, עזרתכם, אין לי רעיונות. נגמרו היובש בשיאו....
לא משהו שצריך להכין בו ברגע כי אין לי זמן לזה השנה. אם אפשר דברים שאפשר להכין כמה ימים קודם.
תודה מראש
מכינים או קונים גרנולה, עדיף להכין זה יותר שווה ומושקע ןלא הרבה מאמץ..
אורזים יפה גרנולה, יוגורט, וסלט פירות או פירות שלמים אם אין זמן לפני ולא רוצים שיהיה מושי
כל דבר בכלי נפרד. אפשר גם כלי קטן עם סילאן.
ומוסיפים הוראות הרכבה...
יוצא עשיר יפה ומושקע.
פורים שמייח.
הלוואי יש לכם רעיונות... בא לי קצת להשקיע השנה...
וביצת עין איזה רעיונות יש לך משנים שעברו????
תודה רבה.
ולהחביא בתוך כל אחת קובית שוקולד..
כך שיהיה "מזונות"
חודש טוב ושמח!!!
בעזהי"ת
ואציין שלקחתי חלק מהרעיונות שם^^ משירשורים מהפורום פה לדורותיהם, קחו קרדיט 
1. בסימן תפוחים : עשינו פשטידת תפו"א אפשר לחלופין עוגת תפוחים,
ציפס(ואפשר כמה סוגים), נקטר תפוחים. סוכריות טופי ירוקות. וכמובן 2 תפוחים אדומים ו2 ירוקים.
מסדרים יפה ושולחים.
2. בסימן שוקולד :הכנו מוסים. ליד המוסים הוספנו- ליקר שוקלד , ערגליות שוקלד , סוגי שוקלדים למיניהם..(כל מה שקשור לשוקולד ולחום)
הרעיון במשלוחים אלו : א. בסימן משהו (התפוחים יותר מקורי ואפשר לעשות גם עם פירות הדר - ריבה , נקטר , עוגת מיץ , סוכריות כתומות , ליקר שוקולד תפוזים וכד' )
ב. הוא משלב ומאזן בין הממתקים למשלוח עם ממש אוכל
עוד רעיון : לשלוח ארוחת בוקר ! זה אחלה דבר - כולם סובלים מעודף ממתקים!
(כמובן גם תוצרת בית ) חומוס טחינה חילבה מדבוחה
ירקות מוחמצים או טריים חתוכים
אוזני המן מבצק פיצה במילוי רוטב פיצה,זיתים,גבינ"צ
לעשות ריבועי פיצה קטנים קטנים. אפשר אפילו מבצק עלים.
לעות ריבוע,לפזר גבינ"צ ורוטב (בלי תוספות.אבל אפשר שומשום וכאלה) לסמן את החיתוך,לתנור.
מוציאים,חותכים וכל כמה עוטפים.
בכיריים שלנו עובדות רק שתי להבות ואנחנו מחפשים המלצה לכיריים- 4 להבות, משהו טוב ולא יקר, וכמובן קל לניקוי. לא צריך משהו מטורף במיוחד, משהו שמספיק לשימוש ביתי בהפעלה יומיומית.
תודה
בדקתם אם אפשר לתקן?
לפעמים בגלל לכלוך וכו' החור של הגז נסתם, ואז צריך לפתוח אותו עם סיכה, וזה חוזר לעבוד.
לא הלך 
תודה
אני רוצה להכין רוטב טעים לפסטה-עדיף לא את הרוטב הסטנדרטי עם הרסק עגבניות.
ושיהיה פרווה.
תודה.
אפשר להוסיף לרוטב עגבניות - טונה, חצילים..זה ממש משדרג
לא מזמן ניסיתי גם לשלב ברוטב עגבניות טחינה גולמית (בערך כף-כף וחצי) ויצא (לטעמי) טעים..
בהצלחה![]()
אודה לכן...
אם רוצים גם קמח מלא וגם בלי מרגרינה
אבל אני לא יכולה לכתוב אותו עכשיו...
![]()
בעז"ה מחר
לערבב:
כוס ורבע סוכר
כוס שמן
4 ביצים
2 כפיות וניל
גרידת לימון או קצת מיץ לימון
אח"כ להוסיף
קורט מלח
1 א. אפיה
5-6 כוסות קמח מלא - להוסיף כוס אחרי כוס וללוש עד שהבצק רך ולא דביק.
הבצק נעים מאד לעבודה וגם טעים. מומלץ לאזני המן. מתאים גם לסתם עוגיות
שלום!
אני רוצה להכין עוגת שמרים במשלוח מנות.
אשמח למתכון טוב ומנוסה (עדיף פרווה) לעוגה טובה ומשובחת,
שתחזיק מעמד ליומיים אחרי האפיה
כדי שלא יהיו פאדיחות...
תודה רבה!
ורשמתי את המתכון שלנהו לעוגת שמרים אז תחפשי את זה..
יש לי לימונים קלופים.
השתמשנו רק בקליפתם וכעת שוכבים לי במקרר קלופים ומחכים לישועה....
יש למישו רעיון מה עושים איתם???
נשמח ממש לשמוע!
תודה רבה!!!
מתכון?!
200 מ"ל-מים
100 מ"ל-מיץ לימון מסונן+גרידת לימון
200 גר' סוכר
קורט מלח
30 גר' קורנפלור
4 חלמונים+50 מ"ל מים
30 גר' חמאה/מחמאה קרה לפיזור על הקרם..
הכנה:
1.פותחים בקערה את הקורנפלור והחלמונים עם 50 מיל מים.
2.שמים בסיר את הנוזלים+ גרידת לימון+ סוכר ומבשלים עד סף רתיחה..
3. עושים השוואת טמפ' בין הנוזלים לבין הבלילה של הביצים ומחזירים לסיר דרך מסננת(לא חייב) מבשלים עד קבלת בועות והסמכה תוך כדי ערבוב תמידי עם מטרפה... אחרי שמסמיך מורידים מהאש מערבבים את החמאה במסה עד שהיא נטמעת טוב, ומקררים..
אם אוותר עליה לגמרי במתכון הבא, יצא טוב?
סופלה שוקולד בספל במקרוגל/ קרין גורן
תודה!

הכי קל וטעים.
לטגן בצל ופטריות, להוסיף מיכל שמנת לבישול + חצי כוס חלב, מלח פלפל וקצת אבקת מרק פטריות/בצל, להרתיח ולהוסיף לספגטי.
מתכון לפסטה לפסח....
-משה ר-
דניאל!!
חן עדיאחרונה
שהפתיתים לא יהיו דביקים
http://www.nikib.co.il/food-for-kids/3567/
עם רוטב טעים. כבר משעמם להמליץ על ניקי כל פעם אבל מה לעשות...
נשמע טובדינה ל.לתת טיפה להתקרר, ולשים קצת שמן אחרי הבישול ואז לערבב.
אם אפשר, אז בלי קמח, זה גורם לליחה
בלי ביצים, אני רגיש לסלמונלה
בלי שמן, זה לא דיאטטי מספיק עבורי
ובלי סוכר, שמא יפריע ללחץ הדם
והכי חשוב, אעדיף עוגה שתהיה מוכנה גם ללא אפיה, שלא להרוס את הויטמינים
תודה!!

נשמעת אחלה עוגה בשבילך..
ואגב, בטח כבר שאלו אבל לא ראיתי -
עכשיו כשאתה כשר
איך אפשר לאכול כמה מנות משלך?
ולא, אני לא לאכילה ![]()
עדיפות למשו פשוטפשוט..
והוראות מדוייקות
[משו בסגנון של זיתים-שמן-שום-מלח-פלפל... משו הכי בסיסי שיש..]
ניסיתי לחפש באינטרנט.. וכל המתכונים שמצאתי היו עם כלמיני תוספות יצירתיות-צנוברים, בצל, כלמיני תבלינים יצירתיים..או לא מובנים מבחינת כמויות.. ואני מחפשת משו פשוט וברור!!
ו.. יש לכם הצעות לעוד ממרחים פשוטים ממש? [חומוס הכנתי אתמול
יצא טעיים
]
אני שמה קופסת זיתים מגולענים, (מסונננת)
חופן עלי-פטרוזיליה
כמה שיני שום (2-3)
אם את רוצה אפשר גם שליש כוס בערך שקדים/אגוזי מלך.
מרסקת בבלנדר הכל
ומוסיפה שמן זית ולימון עד שנהיה ממרח,
וגם מלח ופלפל.
יוצא טעים....
שלום חברים,
נהנית מהפורום מאוד 
למישהו יש מתכון בדוק שמצליח לגרנולה ביתית?
וכן טיפים.. אשמח לשמוע!
תודה רבה!
אם זה יצליח תגידי לי
גראנולה מהירת הכנה וטעימה....
מתוך הספר של פיליס גלזר, שכחתי את השם שלו
חומרים :
- ½ 3 כוסות קוואקר (ז"א שיבולת שועל)
- 1 כוס קוקוס
- ½ כוס שומשום
- ½ כוס אגוזים/שקדים/בוטנים
- 1 כפית קינמון
- ½ כוס דבש
- ¼ כוס שמן
- ¼ כוס מים
- 1 כוס תמרים
- ½ כוס צימוקים
חשוב:
בכלל-בכלל לא חייב לשים את כל הפירות, אפשר לגוון לשנות ולהוסיף- איך שרוצים (רעיונות לגיוון : משמשים תאנים תפוחים פצפוצי שוקולד ועוד)
מחממים תנור לחום בינוני. מערבבים את כל החומרים היבשים חוץ מצימוקים ותמרים. מערבבים בנפרד את השמן הדבש והמים, ויוצקים על היבשים. מערבבים עם הידיים, ושוטחים את זה בתבנית. חשוב שזה יהיה די שטוח, אחרת זה לא ייאפה טוב(עושים בכמה נגלות או בטורבו). עכשו צריך לאפות עד שזה נהיה חום (לא שרוף)- בספר כתוב 20 דקות אבל בתנור שלי זה יותר.... את התמרים מוסיפים כ- 5 דקות לפני שמוציאים,ואת הצימוקים מוסיפים אחרי האפייה. חשוב- באפייה, מדי עשר דקות לערבב כדי שזה ייאפה אחיד ומה שלמטה לא
יישרף.