כמה א. אפיה צריך לשים עם הקמח במקום קמח תופח?רות.
נראה לי כפיתיהודיה מא"י
תודה!רות.
כפית זה על כוס קמחרסיסי לילה..אחרונה
הבדל בשמני זית..~א.ל
מישהי מבינה בכך?
מה ההבדל בין שמן ארומתי למשל, לשמן זית בכבישה קרה?
שמתי לב שהארומתי יותרחזק ומודגש.
האם הם באמת שונים בטעמם ובהתאם לכך: מיועדים לסוגי בישול שונים?
מחפשת רעיונות טובים לכריכים..שולמית שלי
אני משתדלת להכין לבעלי אוכל כל יום ואין לי כבר רעיונות לכריכים מעניינים...
תודה..
פרוסות לחם מטוגנות עם ביצה,תבלינים וכוסברהזמר הפלוגות
> > >דינה ל.אחרונה
אוהבים סלמון מעושן?
גבינה לבנה + סלמון מעושן + ביצה קשה + עגבניה + מלפלפון חמוץ + בצל סגול/ירוק
אותו רעיון ^ רק עם חביתה במקום סלמון
טחינה + פסטרמה, ומלפלפון חמוץ בשקית ליד
אבוקדו (לטפטף טיפונת לימון, שישמר טוב), ופלפל בשקית ליד
מרק בטטה דחוף למישהו יש מתכון?תהילונת
מה הבעיה?יהודיה מא"י
חותכים בטטה לקוביות. אפשר גם ירקות כתומים נוספים - דלעת, גזר.
חותכים בצל, מטגנים עד שנהיה שקוף
מוסיפים ירקות כתומים
מאדים דקה-שתיים
מוסיפים מים, תבלינים, מלח
מבשלים עד לרכוך הירקות
אפשר לרסק למרק סמיך, או להשאיר ככה
אפשר להעשיר בשמנת/חלב או לחילופין, לעשות בשרי עם עוף
אחלה תודה,תהילונתאחרונה
בטטותlol
יש לי מלא בטטות ואני מחפשת להכין איתם משהו שהוא לא מרק כתום או תפוחי אדמה ובטטות אפויים בתנור.
תודה!
ציפס בטטה-פלספנית
בעזהי"ת
מקלפים עם קולפן.
ממשיכים לקלף את הבטטה עצמה לרצועות דקות עם הקולפן.
מטגנים בכמויות קטנות כל פעם.
מעולה בפני עצמו או בתוך סלט וכו'
לביבות בטטה.עוד כינוי
לא יודעת למה התכוונת 'לא אפויים בתנור'פעימה
בס"ד
אבל אם את לא מכירה, מומלץ-
בטטות חתוכות יחסית עבה-לפרוסות, שמן זית, מלח גס, אפשר נענע/רוזמרין ויוצא מעולה.
כדאי לבשל קודם את הבטטה שתתרכך קצת-זה חוסך זמן בתנור.
תודה! התכונתי-lol
כשאני רק מחפש מתכון עם בטטה או כשאני שואלת, ישר התשובה היא לאפות אותם בתנור יחד עם תפוחי אדמה. אני מחפשת קצת משהו שונה או מגוון שאפשר לעשות איתם
ראיתי מתכון שנראה טוב לפוקצ'ה בטטות.קרמבו
אם את מעוניינת אעתיק לך אותו.
אשמח.תודה!!lol
סליחה על העיכוב. פוקצ'ה עם בטטה.קרמבו
המתכון מהעיתון "בתוך המשפחה" - מהמדור של אביגיל מייזליק.
בצק- 1 ק"ג קמח, 2 כפות שמרים יבשים, 1 כף מלח, 2 כפות סוכר, 4 כפות שמן, 2.5 כוסות מים פושרים.
מילוי- 1 בצל גדול, 1 בטטה גדולה, פלפל שחור לא גרוס, מלח גס.
ההכנה- שמים את הקמח, המלח והסוכר בקערת המיקסר ומערבבים היטב, מוסיפים את השמרים ושוב מערבבים. מוסיפים
את השמן וחצי מכמות המים ומתחילים ללוש. מוסיפים מים בהדרגה עד שהבצק מתאחד והופך להיות נעים ורך לעבודה.
מתפיחים שלושים דקות.
בינתיים מכינים את המלית- פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומטגנים עד לשקיפות. חותכים את הבטטה לפרוסות דקיקות
בעזרת מקלף ומוסיפים לבצל. מקפיצים 3 דקות.
מרדדים את הבצק למלבנים בגודל 6 על 10 ס"מ. מפזרים על כל חתיכה מעט מתערובת הבטטה,
מפזרים פלפל ומלח גס.
אופים 20-25 דקות.
בהצלחה!
תודה רבה!lolאחרונה
צ׳יפס בטטותדינה ל.

לקלף את הבטטות בקולפן- ולטגן עש דמשחים בקצוןת.
אפשר כמובן להמיר באפיה- והטעם בהתאם...
פשטידת בטטות, סוף הדרך.rinrin
אם את צריכה מתכון אז תבקשי באישי פשוט אני לא מרגישה טוב אז אין לי כח ללכת להביא את המתכון.
בטטות ועגבניות בתנורהדס ואור
מתכן שאצלנו אוהבים :
הכמיויות גמישות, לפי מה שיש וגודל התבנית
פורסים בטטות, ופורסים כמה עגבניות גם לפרוסות - הפרוסות בערך אותו עובי
מניחים בתבנית פרוסה מזה ופרוסה מזה, כמה טורים
(אני שמה את כל הבטטות, ואח"כ מכניסה את העגבניות בין הפרוסות)
בוזקים מעל קצת מלח, אפשר פטרוזליה קצוצה, אבקת שום, ומטפטפים שמן זית לאורך הטורים
מכסים ולתנור
כחצי שעה מכוסה ואח"כ פתוח כרבע שעה- תלוי בתנור- שישחים קצת
כדי להשתמש בתבנית שאפשר להגיש בה לשולחן כי זה נראה יפה וחבל להעביר למשהו אחר
זה יוצא כמעט בלי נוזל אז מתאים גם לשבת בבוקר.
בתאבון!
מה ההבדל בין קמח רגיל לקמח תפוחי אדמה?פלפלתי
אם יש לי מתכון עם 3 כוסות של קמח תפוחי אדמה אני יכולה להמיר אותו ב3 כוסות של קמח רגיל? ז"א המתכון הזה היה מתאים לפסח אבל אפשר להמיר אותו ליום רגיל? או שזה לא עובד ככה....
איך זה עובד עם קמח תפוחי אדמה? בחיים לא אפיתי איתו ככה....
[וזה אמור להיות עוגיות...]
תודה!
נראה לי שיהיה בסדר גמור עם קמח רגיליהודיה מא"י
אולי תשתפי במתכון? (פסח כבר לא כ"כ רחוק)
ניצלוש- גם להפך זה אותו הדבר?מירימי
להפך דווקא לא בטוח, תלוי במתכוןיהודיה מא"י
כלומר, יש מתכונים שכן, ויש שלא.
מה שכן, בעוגות להחליף 20% מהקמח בקורנפלור, או בקמח תפו"א אמור לגרום לעוגה להיות קלילה יותר.
הנה המתכון (ותודה על התשובה!!)פלפלתי
עוגיות מתפוצצות
רכיבים ל-40 עוגיות (רצוי להכפיל את הכמות):
3/4 כוס שמן
1 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
4 ביצים
1.5 כפיות וניל
2 כוסות קמח תפוחי אדמה
2 כפיות אבקת אפיה
350 גרם שוקולד צ'יפס
אבקת סוכר לציפוי
אופן ההכנה:
לערבב שמן, קקאו, סוכר
להוסיף ביצים ולערבל היטב
להוסיף בהדרגה את יתר הרכיבים כאשר את השוקולד צ'יפס מוסיפים אחרון.
להקפיא את התערובת למינימום שעתיים. לעצב בידיים רטובות ולגלגל לתוך אבקת סוכר לציפוי קל. הכדורים נוטים להתפשט באפייה ואין צורך להשטיחם קודם.
לאפות בחום של 175 מעלות,למשך 9 דקות.
אופן ההגשה
אם ישאר בקערה... להגיש על צלחת יפה לשולחן!
תודה רבהיהודיה מא"י
(מקווה שאלו העוגיות שאני חושבת שהן...)
אני גם מקוה.. שווה להכין אותם?
פלפלתי
אם אלו יוצאות העוגיות שאני חושבתיהודיה מא"י
אז כן, שווה להכין אותן
המתכון נראה מתאים לעוגיות של פסח האלו שמגיעות בקופסאת קרטון, לא קטניות וללא שרויה וכו'. לא זוכרת את השם כרגע, אבל עוגיות די יקרות ובהחלט טעימות
אחלה! אז אדאג שגם לפסח יהיה אותם.. תודה!!
פלפלתיאחרונה
צריכה לבשל ארוחת צהריים צמחונית ליולדתddba
והם לא אוכלים בשר ומוצרי חלב חוץ מבשבת
ככה שדי נתקעתי...
מרק+אצבעות שום/לחמניות/פיתות מעשה ביתאני ירושלמית
ואם בא לך ממש להשקיע, את יכולה להכין גם מנה ראשונה של טורטיה/לחוח +סלט /מוקפצים.
או במקום מנה ראשונה, אז מנה אחרונה, סלט פירות.
כל הכבוד לך!
אני חושבת מרק ומשהו מאטריותהדס ואור
מרק כמובן- במזג אוויר השבוע הכי מתאים, ואפשר מאיזה סוגים של ירקות שיש לך בבית
ואפשר תבנית גדולה של אטריות או ספגטי עם רוטב עגבניות טוב (עם בצל מטוגן וכו')
וליד זה אפשר סלט חי או סלט חסה
האם אוכלים ביצים? אם כן, אפשר קציצות מירק- מבטטות או קישואים או מתערובת ירקות
ושאלה- מה עם דג? אולי אפשר טונה?
יישר כוח גדול לך!
גם לדעתי הכי טוב מרקתות
אם הם בקטע בריא אז הם בטח ישמחו למרק עשיר מקטניות (עדשים/אפונה וכד') עם איזה אורז מלא טעים בצד. זה כבר ארוחה בפני עצמה... אפשר כמובן להכין קציצות, תסתכלי באתר של ניקי ב
תודה! בנתיים החלטתי על מרק אפונה ולחמניות בצלddbaאחרונה
אח"כ נראה מה אפשר להוסיף
טוסטר אובןדינה ל.
האם השימוש בו הוא כמו בתנור רגיל?
האם מומלץ לאפות בו מיני מאפה?
ומה בעצם ההבדלים בינו לבין תנור רגיל (מלבד גודלו)?
אנחנו משתמשים בטוסטר כמו בתנור..רחלקה
בטוסטר אובןיהודיה מא"י
גופי החימום קרובים יותר לאוכל, לכן הרבה פעמים צריך לשים חום נמוך יותר/פחות זמן לעומת תנור כדי שהאוכל לא ישרף
קצת ניסוי וטעיה, ותדעי להתאים את הטמפ' וזמני האפייה של התנור לאלו של הטוסטר שלך.
טוסטר גם הרבה יותר חסכוני בחשמל 
יהודיה, את בטוחה לגבי החיסכון?שמשי
דווקא אמרו לי שהוא הרבה יותר זולל חשמל מתנור כי הוא מתחמם הרבה יותר מהר והגוף חימום שלו גם עובד אחרת.
(אגב, יש לזה גם השלכות לכשרות, תנור אפשר להשתמש בו לחלבי ובשרי(עם הגבלות שונות כמובן,24 שעות באמצע או חצי שעה על החום הכי גבוה, לעומת ט.א שהוא חייב להיות או בשרי או חלבי, ואי אפשר להכשיר אותו..)
בכל מקרה, אני פחות אוהבת ט.א ויותר מעדיפה תנור מבחינת הביצועים..
כן, אני בטוחה לגבי החיסכוןיהודיה מא"י
טוסטר אובן לוקח 400-600 ואט
תנור לוקח 2000-2500 ואט, ואפילו יותר מכך.
ואני לא בטוחה שהענין הכשרותי קשור לדרך בה גוף החימום עובד.
אחלה, תודה רבה! טוב לדעת!
שמשיאחרונה
זכור לי משום מה שזה כן קשור לגום חימום אבל אני לא זוכרת בודאות אז לא משנה..
בכל מקרה, העניין הכשרותי זה קריטריון מאוד משמעותי למי שמתלבט על ט.א או תנור...צריך לדעת שזה יכול לשמש רק לאחד מהם.
קנית, או שאת מתכוונת לקנות?כלנית1
חברה שלי גרה בדירת מחסן, כך שלא היה להם מקום לתנור אפיה ממש, אז הם קנו טוסטר אובן גדול. גודל התבנית גדול מהמקובל, אבל עדיין קטן מתבנית של תנור. אם חשוב לך שתהיה לך אפשרות לאפות בתבניות גדולות יותר, תוכלי לקנות ט.א. של מרפי ריצ'רדס. יש בו אפשרות לטורבו, לזירוז האפיה בעוגיות וכד'. כעקרון, זמן האפיה בו קצר יותר מאשר בתנור אפיה רגיל.
יש בשבוע הקרוב מבצעים של מחסני חשמל, תוכלי לבדוק אם יש להם את הנ"ל. כמו כן, יש בירושלים חנות עודפים שלהם, ברחוב כנפי נשרים, ובה מוכרים מתצוגה ועודפים. החברה קנתה שם ב-100 ש"ח פחות מהמחיר הרגיל. שימי לב, שכמובן, בגלל גודלו, המחיר יותר גבוה משל ט.א. קטן. כמו כן, תמדדי את המקום הפנוי על השיש שלך לפני הקניה. שימי לב להשאיר מקום מאחור ומהצד לאוורור (במרפי ריצ'רדס הגדול חובה להשאיר מקום פנוי גם בצד, בהתאם לצד שבו את ממקמת את המכשיר.
תודה על התשובה המפורטת, ולשאר העונים
דינה ל.
אני שואלת עבור מישהו אחר,
אעדכנו!
התנור החלבי שלנו הוא טוסטר והוא מצוין!!יםגט567
אפשר לאפות פיציותzmil
או שבלולי גבינה-פורסים את הבצק עלים,מורחים מלית של גבינה+אבקת מרק+פטריות וזיתים מגולענים קצוצים ואז מגליל, חותכים לשבלולים ואופים.
ואוזני פיל- פורסים בצק עלים מפזרים סוכר וקינמון מגלילים עד האמצע משני הצדדים ואופים עד להשכמה
פעם ראשונה שאני כותבת פה..anonimit_1
איזה כיף 
אני זקוקה לעזרה מהירה-
צ'יפס בתנור- כמה מעלות ולכמה זמן?
תודה!
אני חושבת ששמים על החום הכי גבוה או על 180 מעלותיהיה טוב
זה ציפ'ס קפוא שקנית?
אם כן שמים את זה בערך 30-40 דק'.
בהצלחה!ובתיאבון! ![]()
אני מכינה..anonimit_1
נראה לי שזה בערך אותו זמן אפיה.יהיה טוב
שימי את זה בתנור ואחרי חצי שעה תראי איך זה.
הצבע שלו אמור להיות קצת יותר חום.
צ'יפס קנוי זה 20 דקות בתנורaima
אני שמה על 180-200, ובכמה דקות האחרונות -פלפלתיאחרונה
על החום הכי גבוה. זה עושה אותם קריספיים כאלה.
יש לכם מתכון לקיש טעים?יעלקה
והאם ניתן מבצק הקיש לעשות עוגת פירורים?
מבצק קיש???דינה ל.אחרונה
בצק שיק זה לא בצק עלים?
בכל אופן, פעם היה לי מתכון ממש ממש טעים לקיש בצל.
מה שזכור לי:
בתבנית קאפ-קייקס שמים עיגול בצק עלים, ובתוכו בלילה: בצל מטוגן, ביצים, ואני מניחה שקוטג' (או שמנת לבישול? לא זוכרת...
) מלח פלפל.
החכמים והמבינים כאן ישלימו אותי בחומרים הנצרכים 
קינואה-זכיתי
מחפשת מתכונים פשוטים וטעימים...![]()
תודה!
קינואה טעימה כשהיא מבושלמת, קצת מלח, יחד עם סלט.דינה ל.
קינואה עם בטטהתותאחרונה
לטגן בצל, להוסיף קוביות בטטה ולטגן/לאדות עד שמתרככות. לבשל את הקינואה, לערבב. אפשר גם להוסיף אגוזים שריסקת וקלית טיפה על המחבת. לתבל עם מיץ לימון, סויה, שמן מלח ופלפל - מעט מכל דבר.
אם נשארו לך שאריות מטו בשבט ואת בעניין - קינואה תלך מעולה עם פירות יבשים. תטגני בצל ותוסיפי למחבת פירות יבשים קצוצים דק (הכי בנאלי זה חמוציות ושקדים, אפשר כל מיני, לפי הטעם). תוסיפי לקינואה מבושלת ותתבלי.
והכי טוב לאלתר...
רוטב צ'ילי-זכיתי
יש למישהו מושג איך מכינים?
יש לי כמה יחידות של צ'ילי ואני רוצה לעשות מזה רוטב טעים. ![]()
מה להוסיף? איך?
תודה!
אשמח לשרשור של דברים חלביים...לב שמח!!
מארגהת סעודת הודיה בבייתי...
אשמח לפשטידות טובות..
ואפלו רטבים פשוטים וטעימים...
תודההה
פשטידת פטריות סוף הדרך-ניצנית
היא מעולה כולם מחמיאים לי עליה!
וגם קלה להכנה!
ויש לי עוד מלא מתכונים לחלבי...בהצלחה!
פשטידת פטריות:
2 כוסות קמח תופח
100 גר' מרגרינה (כוס שמן)
1 גביע שמנת חמוצה
לשטח על תבנית
למילוי:
200 גר' גבניה''צ
500 גר' פטריות
1 גביע שמנת חמוצה
3 ביצים
מלח
פלפל
לשטח תבצק ומעל לשפוך תבלילה.
ולשים בתנור!
שידרוג- וגם יותר קל להכנה: בסיס ממלוואח
פרפר לבן
במקום להכין בצק לבסיס שמים בבסיס מלוואח ומסדרים אותו בלי שיהיה אחד מעל השני..
יאמישלה שוב
נשמע טוב
איזה פטריות את משתמשת?
ולא שמה עוד משהו לתיבול?
פטריות מקופסת שימורים..ולגבי המלאווח-ניצנית
הבצק הזה הוא פשוט לגמרי שמים רק תקמח תשמנת ושמן מערבבים את זה ממש שניה כי השמנת ממש עושה לזה רכות.
וזה הרבה הרבה יותר טעים ממלאווח...
כל אחד והטעם שלו...
אבל זה שתי שניות לעשות את זה...
ספגטי מוקרם- פשוט וטעים טעיםדינה ל.
1) לבשל ספגטי
2) בעודו מתבשל- לטגן בצל ופטריות (אם הן תהינה חיות ולא משומרות- שדרוג)
3) להוסיף לסיר, על האש, מיכל שמנת לבישול + חצי כוס חלב, מלח פלפל קצת אבקת מרק פטריות, לתת לזה לבעבע, ולהוסיף לספגטי
רק בשמחות 
תודהספגטי מוקרם
רעיונות...שלה שוב
פשטידת בצל ממש קלה להכנה וטעימה-
פשטידת בצל של ליהי לפיד, חפשי. אני אישית מקפיצה את הבצל לפני בטיגון קל,
ומוסיפה כף מיונז לבלילה, ואז קצת פחות שמן.
פסטה קרה- יש לי 2 סוגים- אחת בטעם סויה ואחת עם ירקות וגבינת פטה.
קוגל ביתי?
פשטידת ברוקולי?
מתכון לרוטב לסלט חסה משודרג?
פיצות קטנות (אפשר ממלווח, ואפשר בצק ולקרוץ עיגולים קטנים)
מאפה תפוחי אדמה מסיציליה של מיצמיצ מאתר כיפה?
תפוחי אדמה בשמנת?
מרקים! הכי מחמם, קל וטעים...
בהצלחה
מרק בצל מוקרם-ניצנית
חותכת בצלים לעיגולים ומפרידה.
צריך שהם יגיעו בערך עד אמצע הסיר וקצת יותר..
מטגנת אותם בחמאה עד שהם שקופים-מוזהבים
מוסיפה מים
תבלינים- מלח אבקת מרק בצל, פלפל ואגוז מוסקט
שמה באמצע הבישול- מיכל שמנת לבישול
מבשלת על אש נמוכה..
![]()
מה יש לך בתפריט?מה סגנון ההגשה?מוריה בשמחה
כדאי לתת לך רעיונות אשמח לדעת מה כבר יש לך בתפריט ומה סגנון ההגשה- בופה או הגשה אישית?
אישית, הייתי עושה בופה והינה כמה רעיונות: סלטים חיים (כרוב, שומר, יוני, חסה) , סלט פסטה (פסטה קצרה, זיתים שחורים/ירוקים, גמבה, בזליקום, וקוביות גבינה מלוחה אפשר להוסיף תירס/גרעני חמניות/עגבניות מיובשות) פסטה עם כמה סוגי רטבים (עגבניות, פטריות, קישואים) שכל אחד לוקח לעצמו את הרוטב המועדף, תפו"א מוקרם (אפשר בשילוב עם בטטה), מרק גדול (כתום, בצל או אפונה) פלטה של גבינות, פלטה של ירקות פרוסים למקלות, מטבלי גבינה (עם פפריקה, זעתר, שום שמיר) לחמניות, בורקסים, פיצה ביתית (אפשר במגש גדול ואפשר אישיות- אני אוהבת להגיש במגש גדול שהתוספות מסודרות לפי שורות וכל אחד לוקח את התוספת החביבה עליו), ופשטידות.
הייתי לוקחת בחשבון שבין האורחים יהיה משהוא בשרי או כזה שפשוט לא אוכל חלבי (אצלנו זה כל הצד של בעלי- מרוקאים
).
ואווו...איזו היענות...תודה לכולם!!!לב שמח!!
לגבי סגנון הגשהלב שמח!!
ואכן אני עושה בופה...בעיקר כי אין לי מקום בבית להושיב הרבה אנשים בשולחן...
וגם אצלנו הצד השני מרוקאיץץאבל אני מזמינה רק נשים..
צריכה גם מתכון מדוייק לרטבים לסלט חסה...
לקחתי הרבה רעיונות...בע"ה אתחיל לעשות בשבוע הבא...
אילו דברים פרווה את ממליצה?
רוטב הכי טעים שאני מכירהתותאחרונה
כל פעם שאני עושה אותו אני מקבלת מלא מחמאות...
בעיקרון הרוטב מיועד לחומרים הבאים, אבל לרוב אני עושה רק עם חסה עגבניות ובצל רגיל
סלט:
חסה גדולה
כרוב בינוני
3 גבעולי בצל ירוק
כ-20 עגבניות שרי חצויות (אם אין או מתקמצנים אפשר להחליף ברגילות...)
¼ -1/3 חבילה של "נשנושים- קרקרים בטעם בצל שמנת"(אפשר גם בלי אבל זה משדרג!):
רוטב:
½ כוס מים
¾ כוס שמן
4 כפות סוכר
1 כף רוטב סויה
2 כפיות שום כתוש (או כפית וחצי שום גבישי)
1 כפית מלח
1 כפית חרדל
1 כפית מיץ לימון
1 כפית שטוחה פלפל שחור
מערבבים היטב את הרוטב בתוך צנצנת, את הירקות מערבבים בקערה, ולפני ההגשה מוסיפים את הרוטב והקרקרים
אורז מלאקחו עמכם דברים
בוררים אותו כמו אורז רגיל?
בנוסף,האם אפשר להכין אותו במיקרו?
יש למישהי מתכונים טובים?
אפשר להכין במיקרו.פלספנית
בעזהי"ת
בוררים רגיל.
מתכונים זה החלק הבעייתי שלי, אני מאלתרת..
פעם אידיתי בצל הוספתי אורז, מים ותבלינים והיה מעולה.
פעם הוספתי לזה עדשים כלשהם נראלי.. ורוטב כלשהו..
כמה וכמה פעמים עשיתי בתנור עם עוף מעל ויצא מעולה
לפעמים אני עושה בשקית בתוך הצול'נט
אמא עשה עם קוביות דלורית, גם נחמד
פעם עשיתי אורז מוקפץ עם ירקות ובשר טחון ויצא מעולה
ופעם הכנתי מזה עלי גפן וגם יצא משהו משהו..
נראלי תתיחסי לזה כאל אורז רגיל, רק לשים קצת יותר מים וקצת יותר זמן בישול.
איך עושים אורז במיקרו?קחו עמכם דברים
אני עושה הכי פשוט-פלספנית
בעזהי"ת
אורז/אורז מלא, מים בערך פי שתיים/שתיים ורבע, חמש דק' למיקרו, מערבבת, תבלינים, 5-7 דק' נוספות. אם עדיין קשה- עוד..
מתכון מאולתר וטעים-שירשור
מאדה 2 בצילם גדולים,
מוסיפה גזר מגורד.
אורז
מוסיפה מים בכמות שמכסה את כל האורז ויותר.
מלח.
כשנראה שהמים נגמרים אני בודקת אם האורז רך.
אצלי אוהבים אותו קריספי, אז אני מבשלת אותו עד לרכות מסויימת.
ואגב, מה האבסורד לבשל אורז מלא במיקרוגל? בריא או לא?
בריא אבל עצלן?
פלספנית
שירשור אני עכשיו מנסה תמתכון שלך..ניצנית
מעניין איך יצא....
אני מבשלת עם כוס וחצי מים לכל כוס אורזאמא לשישה
עוד רעיון לאורז מלא טעיםבת 30
מרתיחים בסיר מים בכמות הדרושה (2 ורבע כוסות לכל כוס אורז), יחד עם קצת שמן וירקות לפי החשק שחתוכים
לקוביות קטנות. כשהכל רותח- מוסיפים את האורז (לא שטוף), ותבלינים- מלח, פלפל, פפריקהף כורכום וכמון, או לפי מה שאוהבים. מרתיחים שוב, ואז מבשלים על אש נמוכה עד שכל המים נספגים.
בתאבון.
אגב, אם רוצים אפשר להכניס גם חלקי עוף מבושלים או כמעט מבושלים ואז יוצא כזה תבשיל טעים.
כדאי להשרות את האורז המלא.כך מבשלים פחות זמןrinrinאחרונה
אני רוצה מתכון למרק חלבי שווה ליומולדתמשתדלת
הדרישות הן לא מרק בצל ולא מרק כתום.
אפשר כרובית, ברוקולי וכו'...
אשמח למתכונים מפורטים 
תודה רבה!!
מרק כרוב כרובית וגזר!!!ניצנית
עם כמה כפות קמח ואפשר להוסיף שמנת מתוקה.. ![]()
סוווף הדרךךך!!
את מטגנת רצועת בצל
מוסיפה רצועות כרוב
עיגולי גזר
וכרובית
מעל שמה מים
אבקת מרק (בנדיבות)
מלח
כמה כפות קמח תמיסי עם מים רותחים כדי שלא יהיו גושים
ותבלינים שאתם אוהבים...
שמה את השמנת לבישול/ מתוקה
![]()
![]()
תודה רבהמשתדלת
מתכון פגז למרק שווה [המצאה ביתית]am42אחרונה
בס"ד
לבשל ביחד קישואים,כרובית,ברוקולי,שמיר,שום ולטחון אותם יחד כמו מרק כתום
ובנתיים להכין סולת עם מים לבצק ולמלא אותם בגבינת עיזים וצהובה ולעשות כמו קובות ולדאוג שלא יפתחו בבבישול
בסיר בנפרד [עדיף לחץ] להכין עדשים ירוקות/ירוקים ולפני ההגשה לפזר לכל אחד קצת מעל הצלחת עם כמה עלי פטרוזיליה או בצל ירוק חתוכים קטנטן בתיאבון..
רעיונות לקישוט השולחן בטו' בשבט- החל בשבת
~א.ל
ישנם?
לפזר גרגרי רימון על השולחן
דינה ל.
אפשר לקשור מפיות בענפי זית, ואם מסובך אז להניח על מפית מקופלת למד כל סועד.
זר פרחים וקערת פירות במרכז השולחן
השולחן הפשוט והיפה שלנו
דינה ל.
כשרונית!טל..אחרונה
יפה, ובטעם טוב.
אווירת ט"ו בשבט למהדרין!
אפשרויות שעולות לי:פלפלתי
לגזור מסול או בריסטול רימונים ועלים (או בכלל שבעת המינים) ולהניח אותם עם או בלי ראנר מתחת למפת ניילון.
ככה הם ישארו נקיים כל הזמן - ויתנו קישוט וצבע אפילו במשך הארוחה.
אפשר לשים סלסלת רימונים או פירות על השולחן.
אפשר לשים מגזרות של רימונים או משהו על כל צלחת של כל סועד, בעיקר אם הצלחת בהירה..
משחקי צבעים של מפיות ופירות יתנו לך את כל המשחק לדעתי.
את יכולה לשחק עם מפיות ירוקות, ובריסטולים או פירות בורדו כמו רימונים, (שאפשר להוציא את הסלסלה המרכזית במהלך הארוחה), את יכולה לשלב ולשחק רק עם מפיות מקושטות ומושקעות יותר שנמצאות בחנויות...
השאלה מההכיוון שלך...
יש פה מישהו עכשיו?.. שאלה על שמנת חמוצה..אהבה של אימא
לפי המתכון צריך שמנת חמוצה.. אני רוצה את זה פרווה.. ויש לי רק "קצפת צמחית במתיקות מעודנת" - לא מתאים? =/
זה לא אותו מרקם- שמנת חמוצה וקצפת..יעל מהדרום
לק"י
אבל אולי זה כן יצליח..
אין לי מושג.
של מה המתכון?
מאפינס..אהבה של אימא
נראה לי שכן. אני בכלל הייתי מותרת ושמה קצת מיםאני ירושלמית
או שמן במקום. מטעמי חסכנות ובריאות...
תודה לשתיכן
אהבה של אימאאחרונה
בסוף ויתרתי על זה.. 
יש למישהו מתכון פרווה לפשטידה עם ספגטי? תודה!רות.
כרובית טריה- מה עושים איתה?בין השורות
אז אמא קנתה לבקשתי כרובית טריה רק שאני לא באמת יודעת איך משתמשים בה ומה הכי מוצלח לעשות איתה.
אז רעיונוצ, עצות וטיפים יתקבלו בברכה.
תודה
מרק, כרובית מאודה, כרובית מטוגנתתפלספנית
בעזהי"ת
מרק כרובית זה אחלה,
כרובית מאודה- מבשלים בסיר עם מים, מסננים, מתבלים וזה מספיק.. מיץ לימון מעל זה סוף
סלטים שונים
כרובית מטוגנת- משו סופניי ברמות [ומשמין כמובן
], מפוררים את הכרובית לפרחים, מבשלים קצת במים, טובלים בפירורי לחם ומטגנים כמו שניצל מכל הכיוונים.. ממממ!
פשטידה, חמוצים, לבשל עם עוף..-משה ר-
כרובית מוקרמתיהודיה מא"י
מנקים את הכרובית מעלים
מניחים בסיר, ושמים מים בתחתית
מבשלים עד לרתיחה, ממשיכים לבשל עוד כמה דקות
מעבירים לקערה יפה חסינת חום בגודל מתאים
מכינים רוטב בשמל (צריכה מתכון?)
שופכים על הכרובית
אופים בתנור במשך כחצי שעה.
ואם צריך לפרק את הכרובית לפרחים קטנים בשביל לנקות אותה, אז עושים אותו דבר, ובמקום כרובית שלמה מסדגרים את הפרחים יפה בתבנית.
אפשרויות נוספות אם לא רוצים חלבי (למרות שרוטב בשמל יכול להיות גם פרווה)
כרובים בפירורים/שניצל כרובית
מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים, או פורסים אותה לפרוסות
טובלים בקמח, ואז בביצה, ואז בפירורי לחם (כדאי להוסיף תבלינים לביצה ולפירורים)
מטגנים.
כמובן, אפשר פשוט לבשל במים אם/בלי ירקות נוספים, לסנן ולהגיש ככה.
כרובית זה טעים, לא צריך עוד שום דבר
רוצה בריא, או טעים?כלנית1
אפשר לבשל עד לריכוך (לפני שהיא תתפורר), לסנן, לטבול בביצה ואח"כ בפירורי לחם מתובלים כמו שניצל. טעים ולא כל כך בריא...
לבשל, להמליח ולאכול עם גבינה/קוטג'דינה ל.
תודה לכם!
בין השורותאחרונה
עיקר הבעיה היתה שלא ידעתי אם צריך לבשל קודם/ אם אני אופה זה לא צריך בישול מקדים.
ואם אני מרתיחה במים איך עושים שזה לא יצא דייסתי כזה.
תודה על המתכונים, נראלי אני אטגן את זה ואוכל לי בכיף, אולי אערבב עם עוד כמה ירקות לסלט, נראה כבר.
עגיות טעימות שהכנתי היום!!!ניצנית
חייבת לשתף...
עוגיות קוואקר
המרכיבים:
100 גרם חמאה (שמתי 3/4 כוס שמן)
כפית סילאן או דבש
כוס קמח מלא
1 כוס סוכר חום
10 גרם אבקת אפייה (1 אבקת אפיה)
100 גרם קוקוס טחון
2 כוסות קוואקר (שיבולת שועל)
ביצה (שמתי שלוש! זה לא מספיק 1)
50 גרם אגוזי מלך חתוכים / צימוקים חתוכים / חמוציות / שקדים קלופים חתוכים גס – או מיקס (שמתי שוקולד צ'יפס במקום כי לא היה לי..)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-165 מעלות.
2. ממיסים את החמאה בסיר קטן ומוסיפים דבש. מערבבים.
3. בקערת ערבוב מכניסים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הקוקוס והקוואקר, ומערבבים. מוסיפים את הפירות היבשים / אגוזים שבחרנו ומערבבים טוב.
4. טורפים ביצה ומוסיפים לתערובת, מוסיפים גם את החמאה וממשיכים לערבב עד שנוצרת עיסה אחידה ורטובה.
5. לוקחים בערך כף מהתערובת בכל פעם, מהדקים באגרוף בתוך כף היד ומשטחים בעדינות.
6. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק ראוי אחת מהשניה ומכניסים לתנור.
7. אחרי 20 דקות בודקים אם העוגיות הפכו למוצקות אבל לא קשות מדי. אם העוגיות עדיין רכות מדי, משאירים לחמש דקות נוספות בתנור. זמן האפייה לא צריך לעלות על 25 דקות.
יצא לי סוווווווף הדרךך!!!

בקשר לזמן האפיה של העוגיות-בין השורות
כשאופים עוגיות זה ל15 דקות בערך, אפילו קצת פחות.
ונכון שהן עדיין רכות, אבל אחרי כמה דקותהן מתקשות.
אם תשאירי את זה הרבה זמן עד שזה יתקשה לך בתנור זה יצא יותר קשה ופחות פריך כזה.
אפיתי 20 דקות והוצאתי מהתנור..יצא אחלה!ניצנית
לא אמרתי שזה לא יוצא טוב.בין השורות
אמרתי שאם תנסי לאפות 5 דק' פחות ותחכי שזה יתקשה אפילו שזה נראה רך ביותר וממש לא אפוי,
אולי תופתעי מהתוצאה ותהיי מרוצה ממנה יותר ממה שיוצא לך עכשיו. 
(זה ממש תלוי איך את אוהבת את העוגיה שלך!)
אה..אוקי אנסה..תודה!
ניצנית
תודה על המתכוןזמר הפלוגות
זה בתנור, מעניין איך יצא...
באמת יצאו ממש טעימות!זמר הפלוגות
תודה...
איזה כייף!! =)ניצנית
תודה על המתכון העוגיות האלה גם טעימות וגם בריאותשמרית2008
הכנתי ויצא ממש טעיםחילזון 123
במה אפשר להמיר את הקוקוס?שירשור
לא ניראה לי שצריך להמיר..אפשר פשוט-ניצנית
לא לשים קוקוס אבל בשביל טעם עשיר תוסיפי משו כמו אגוזים קצוצים או משו כזה..
בהצלחה!!
אחלה עוגיותודודי לי
תנסי פעם לעשות רק עם ביצה 1 למרות שזה נראה לך לא מספיק, זה פשוט יוצא במרקם אחר- יותר קראנצ"י
איך אפשר עם ביצה אחת???ניצנית
זה פשוט קימחי מידיי... ![]()
קמחי?בת-שבעאחרונה
לתערובות של עוגיות קוואקר יש נטייה להיראות לא מספיק 'עיסה', כאילו המרכיבים לא התגבשו ופתיתי הקוואקר לא נדבקים מספיק. זו הכוונה?
כי אם כן - אז זה בסדר, מתרגלים למרקם כשמכינים את העוגיות ואופים את זה ככה. מקסימום אחרי התבנית הראשונה שיוצאת (חכי שיתקרר ויתקשה!) תוסיפי עוד ביצה, אבל לא אמור להיות צורך.
