שרשור חדש
תודה רבה לכולםאיזה טוב ה'!!!!

הסתים לו השבוע הכואב הזה.

 

יעל נפטרה בפתאומיות ולא היה לנו שום מושג על הצפוי.

 

זכיתי לחיבוק גדול מחברי הפורומים השונים בין אם זה על ידי התגובות הרבות (שטרם הספקתי לקרוא) ובין אם זה על ידי אלו שטרחו להגיע לנחם למרות שחלקם הגדול מעולם לא פגש אותי לפני.

 

צר לי שאני לא יכול להתייחס אישית לכל אלו ששלחו לי מסרים או ניסו לדבר איתי בש"א. ב"ה היו הרבה כאלו ואני לא יכול להגיב לכולם.

 

את השרשור "איזה טוב ה'" הרגשתי במוצ"ש שאני חייב לפתוח למרות היותי בעיצומה של השבעה משום שה' הוא תמיד טוב גם כשקשה לנו ואנחנו פחות מרגישים את זה.

 

יש לי עוד הרבה מה לומר לכולכם אבל נשאיר את זה להמשך.

 

היו ברוכים.

וואוו את האדם גדול.גליה...

ה' ישלח לכם רק טוב גלוי מעתה, אמן.

אמןaima
מן השמיים תנוחמו!יעלקה
תודה לך!טל..אחרונה

האמונה שלך והחיים שלך, בטבעיות, בענווה, בשמחה, מרשימים ונוטעים כח ואמונה בסובבים (גם הורירטואליים )

המקום ינחם אתכם בתוך שאר אבלי ציון ווירושלים ולא תוסיפו לדאבה עוד!

מחמאה שעבר לה התאריךאהבה של אימא

מלפני שבועיים בערך... בהכרח מקולקלת? איך אני יודעת? באתי להכניס אותה וקלטתי שעבר לה התאריך...

כבר לא משנה...אהבה של אימא

הימרתי.. היא הריחה לי בסדר..
מקווה לא להצטער על זה

איך יצא ?דודה שוקו
יצא מצוין ב"ה אהבה של אימאאחרונה
בוקר טוב, יש למישהו מתכון טוב לבראוניס שווים?אפרתולה
לקארין גורן יש מתכון מעולה!בין השורות
סורי שאני שולחת אותך לחפש באתר שלה, פשוט אין לי זמן וכח להעתיק.
וגם לניקי ב יש מתכון, אבל לא ניסיתי אותו.
קלי קלות:שביבאחרונה
חב' שוקולד ציפס+ כוס וחצי שמן- ממיסה יחד במיקרוגל
כשמתקרר קצת מוסיפה 6 ביצים ומערבבצ
כוס וחצי סוכר ומערבבצ
כוס וחצי קקאו וכוס וחצי קמח ומערבבת (עיסה קשה קצת לערבוב)
משטחת על תבנית גדולה
20-25 דקות בחום 180. לא יותר מידי כדי שיצא רך כי זה עוד מתקשה קצת בחוץ
לפזר אבקת סוכר
לחתוך כשמתקרר
הי כולם אני צריכה את דעתכן/ם...א.נ.ר

לבשלניות ובשלנים שמבינכם- אני בשעה טובה בתהליכי בחירת מטבח חדש  והשאלה היא כזאת:

 

היים הייתן/ם ממליצים על קניית מדיח כלים או שבאמת אפשר בלעדיו?

אין ברשותי, ולא נתקלתי במשפחה שיש לה~א.ל

ולכן אולי דעתי אינה "מדויקת"..

ובכ"ז לטעמי מיותר.

מיותר כי זה ביזבוז חשמל

מיותר כי מדיח הכלים לא מנקה היטב, וצריך להכניס את הכלים כשהם יחסית נקיים אליו

כך שזו עבודה רבה יותר

וכו' וכו'..

 

שלא נדבר על ענייני בשר, חלב וכו'.

ששם אני מניחה שגם יש בעיה ולכן צריכה להיות צורת התייחסות מסוימת..

 

אפשר להסתדר בלי, אבל באמת שכדאייהודיה מא"י

הכל כמובן תלוי בתקציב וכ'ו', אבל אם התקציב מאפשר, לא כדאי לוותר.

זה חסכוני במים, חוסך המון עבודה

דווקא המדיחים שאני מכירה בהחלט מנקים היטב, ולא אין צורך לשטוף את הכלים לפני, רק לזרוק את שאריות האוכל לפח

 

(לי אין מדיח, ואני מקווה שביום מן הימים יהיה לי)

אנחנו בקושי משתמשים במדיח ..דודה שוקו

לדעתי זה לא נוח.. אם כבר התחלתי לשטוף במים, אז יאללה אני כבר יסיים עם סבון ..

חוצמיזה המדיח באמת לא תמיד מנקה טוב ..!!

 

 

בהצלחה !!

להורים שלי יש מדיחיהודיה מא"י

וגם להורים של בעלי

לא אימא שלי, ולא חמותי לא שוטפות את הכלים במים לפני שהן מכניסות אותם למדיח

הכלים יוצאים נקיים

נכון, לפעמים יש כלים שלא יוצאים נקיים, אבל גם כששוטפים ביד זה לפעמים קורה

ויש דברים שמתנקים הרבה יותר טוב במדיח 

מסכימה מאד, גם מנסיון של הורי והורי בעלי...אמא...


תלוי בגודל המשפחה ובזמן..יעל מהדרוםאחרונה

לק"י

 

לעניות דעתי, אם מדובר במשפחה גדולה שמלכלכת הרבה כלים- זה מאוד נוח!

גם אם אין הרבה זמן לשטוף כלים- המדיח עושה את רוב העבודה..

 

אנחנו משתמשים במדיח בעיקר במוצ"ש, אבל לפעמים כשיש הרבה כלים- אז גם ביום חול.

מחפשת מתכון לשטרודל תמרים...זמר הפלוגות

פעם, מזמן טעמתי קנוי ולפעמים מזה מתחשק לי לנסות להכין ואני לא מוצאת מתכון...

מתכון לפשטידת בטטותrinrin

1.5 קילו בטטות לפרוס במג'מיקס

3 בצלים פרוסים, כדאי לטגן

150 גר' מרגרינה או 3/4 כוס שמן

כוס קמח

4 ביצים 

כפית פפריקה מתוקה

מלח 

פלפל שחור

לערבב הכל ולאפות

איך מכינים רוטב שום?ט'

היה לי פעם משהו של אוסם כזה מהסדרה של הרטבים ונגמר ואני לא קונה כאלו דברים בד"כ אז חשבתי להכין לבד.

 

אשמח למתכון

 

 

שום כתוש, מיונזיהודיה מא"י

שמן, מיץ לימון, מלח, פלפל שחור וכו'

לערבב היטב, ולהוסיף מים במידת הצורך

ואיך כותשים שום‏?‏ט'
אין לי מכשיר לזה ואף פעם לא עשיתי את זה...
מניחים את להב הסכין על השום~א.ל

ונותנים מכה קלה על הלהב

או ש-דינה ל.

אוחזים בשן השום ועם הסכין בזהירות חותכים אותו ריבועים ריבועים- שורות קורות כמו צורת טבלה, ואז חותכים מן הצד. אפשר להגיע לדקויות ממש.

 

ובאמת כדאי לקנות כותש שום שימושי, לא?

 

קוביות כאלו לא יתאימו לרוטב כזהיהודיה מא"י

צריך ממש כתוש.

אפשר גם להכניס לסכין, ולדפוק עם הפטיש של הבשר. נראה לי קל יותר מאשר עם סכין

רעיון טוב! רשמתי לאמתחתידינה ל.
אז אפשר להשתמש גם בשום גבישי...יהודיה מא"י

ואבקת שום‏?‏ט'
לא נראה לי שלאבקת שום יש טעם חזק מספיקיהודיה מא"י

תודה‏!‏ ועוד שאלהט'
איך מכינים סלט חומוס‏?

כבר יצא לי להכין יותר מפעם אחת ואף פעם זה לא יוצא אותו הדבר אז חשבתי לבקש פה מתכון ולשם שינוי לא לאלתר (למרות שבדרך כלל אילתורים יוצאים לי טעימים יותר :p)
בגדול-פלספנית

בעזהי"ת

 

נראלי אין מתכון לחומוס.. זה הכל אילתורים, אין כמויות אפעם וגם כל אחד אוהב אחרת..

אמור להיות מתכון די מדוייק (פחות או יותר)יעל מהדרום
יש לי מתכון מצויין ואהוב- הנה הוא:פפריקה--

1+1/2 כוסות חומוס מבושל

1/4 כוס לימון

4 כפות שמן סויה

כפית שטוחה מלח

2 כפות טחינה גולמית

2 שיני שום קטנות קתושות (בכותש שום, ולא ניסיתי אפעם עם אבקה)

1/4 כוס מים

מעט פלפל לבן

 

להכניס את כל החומרים למעבד מזון, עדיף כשהחומוס חם.

להפעיל עד שנוצר מרקם רצוי.

יש שאוהבים חלק חלק ויש שאוהבים להפסיק את הטחינה קצת ליפני ואז יוצא מרקם עם מעט גבישים קטנטנים.

 

לבריאות ושבת שלום

 

כמה חומוס יבש זה?נדנדה כתומה.אחרונה

כאילו, כשאני מכינה, כדי שיהיה 1 וחצי כוס חומוס מבושל?

יש לי מתכון מצויין אצל ההורים!רחלקה

בעזהי"ת.

 

אני אברר אותו ואשלח לך

חמאה מחוץ למקרר במזג האויר הנוכחידינה ל.
האם זה נכון שזה בסדר להשאיר חמאה בחוץ בימים אחו?
כמה שעות נראה לי שכן...טל..
מדובר על "אכסון" בחוץדינה ל.
לכמה שעות זה בטוח בסדר.בין השורות
אם זה המקום שאת רוצה להשאיר אותה לגמרי, בלי להכניס למקרר, אז לדעתי, כל עוד החמאה לא מתרככת לגמרי זה בסדר.
אם את רואה שהיא מתחילה להתרכך תכניסי למקרר.
אולי ליד חלון זה יחזיק מעמד יתר זמן.
פעםיהודיה מא"י

כשהיינו אוכלים חמאה על הלחם באופן יומיומי, הייתי משאירה את החמאה בחוץ באופן קבוע. גם בחורף, גם בקיץ. לא היא לא היתה מתקלקלת (בשבועיים+ שהיה לוקח לנו לגמור חבילת חמאה)

אז בקיץ, בימים ממש חמים (אנחנו לא גרים במקום חם), או כשהיינו נוסעים לכמה ימים כן הייתי מכניסה למקרר.

מי שמשתמש בחמאה למריחה באופן קבוע, להשאיר בחוץ זה רעיון מצויין, ככה הרבה יותר קל למרוח.

לא הייתי משאירה..~א.לאחרונה

לא ניסיתי זאת,

וגם אין לי מידע על הנושא

אבל נראה לי שלהשאיר חמאה בחוץ זה ליצור מצע להתרבות חיידקים

מעבד מזון של בראון- משהו מכיר?פפריקה--

אפשר המלצות (או ההיפך)

ואפשר גם המלצות לחברה אחרת.

 

תודה!

לאימא שלי יש בלנדר מוט שלהםיהודיה מא"יאחרונה

כבר הרבה שנים, והוא מעולה.

לא יודעת לגבי המעבד מזון

כשכתוב במתכון 'חומץ בן יין' במה אפשר להחליף את זה?אייכה!
מתכון לעוף..

חומץ אחר כלשהו לא?חילזון 123
לשים אותה כמות?זה רבע כוס..אייכה!
אני הייתי שמה אותו הדבר נראה ליחילזון 123
תודה!אייכה!אחרונה
ניקי ב אוכל עושים באהבה וניקי גורן זה אותו דבר??ללללללל
אין "ניקי גורן" יש "קארין גורן"חילזון 123אחרונה
ברוך דיין האמת, יעל אשתו של עקיבא נפטרה היום-משה ר-
ברוך דין האמת!משפחתית

שלא תדעו עוד צער.

 

ההלוויה ב-15:00 בקרית ארבע

ברוך דיין האמת! איזה נוראגליה...

משהו יודע ממה? סליחה אם זה לא ראוי לשאול

ברוך דיין האמתחילזון 123
ברוך דיין האמתיהודיה מא"י

אוי לא! ברוך דיין האמת!פלפלתי

שה' ישלח להם רק שמחות מהיום ואילך...

איזה נורא!!!

ברוך דיין האמתהדס ואור

כל כך כואב, ילדים קטנים ואישה צעירה

מן השמים תנוחמו

אוי! ברוך דיין האמת!!!נווה מדבר

שלא תדעו עוד צער! משמים תנוחמו!

 

כ"כ עצוב וכואב לשמוע!

ברוך דיין האמתחיותא

עכשיו אני קולטת שבעצם הכרתי קצת את יעל ע"ה! לא ידעתי כל הזמן הזה שזו היא.

 

 עצוב מאוד

 

יהי זיכרה ברוך.

ברוך דיין שלא תדעו צערlila317אחרונה

עצוב

שינוי תזונה אצל ילדיםחדשה בפורום

שלום לכולם!

רציתי להתייעץ, הבת שלי בת שמונה וחצי אוכלת אוכל מאוד לא בריא והאמת שאני

מתחילה קצת לדאוג......

התפריט הבסיסי שלה בנוי על: לחם(לבן,רצוי עם שוקולד), אורז לבן\קוסקוס עם רוטב, תפוחי אדמה.

כל מה שקשור לבשר היא לא אוכלת(זה מגעיל אותה...צער בעלי חיים!)

מוצרי חלב- גבינה צהובה בטוסט\פיצה

פרות-תפוח

ירקות חיים-גמבה ולפעמים גם גזר

אשמח לרעיונות איך אפשר להוסיף ערך תזונתי לאוכל ,אוכל שהירקות מתחבאים בתוכו בלי שאף אחד ידע....

יש לציין שוופלים, רוגלך, ממתקים וכו' היא אוכלת מצוין אשמח אם יש רעיונות לתחליף גם להם.

תודה רבה

אני הייתי קודם מורידה חלק מה"יצר הרע"פלפלתי

שיש בבית. אי אפשר לדרוש מילד לאכול רק אוכל בריא או לבחור את הבריא והלא טעים מבחינתו כשיש לו הרב פיתויים שווים מסביבו...

בהתחלה יהיו קיטורים, ואח"כ יתחיל ללהרגל לפעול.

אני הייתי עושה ככה:

הייתי מורידה למשל רוגלך, וממתקים (כשזה רק ורק ורק לשבת), במקום זה הייתי מכינה עוגיות בריאות. זה לא בהכרח לא טעים.

במקום מרגרינה - שמן, עוגיות גרנולה, שוקולד - אבל משמן.. יש כל מיני פתרונות יותר בריאים. ומי שבאמת בא לו לאכול משהו לא חוקר אם יש בזה מרגרינה או שמן - הוא פשוט אוכל (בעיקר אם הוא קטן).  ואח"כ מגיע ההרגל והאהבה למאכלים  מסויימים.

 

ולא הבנתי אם ירקות מבושלים היא כן אוכלת או רק את החיים שהזכרת...  (אם היא לא אוכלת את המבושלים וגם לא בשרי - אז ממה היא כן שבעה??)

 

(וירקות מתחבאים את יכולה לעשות במרק טחון... כמו מרק כתום..! אני מחביאה את כל הירקות בעולם שם..... שיתרגלו לכולם... )

עוד ירק מתחבא - אפשר לטחון קישוא דק דק, לסחוט טוב טוב, ויחד עם ביצה, פירורי לחם ותבלינים להפוך את זה לקציצות ירק כאלו שאי אפשר לזהות מה יש שם - אבל זה יוצא טעים.  אני עושה את זה עם קישואים שבעלי לא מת עליהם, אבל מה שלא רואים - לא קיים!)

ממה היא שבעה?חדשה בפורום

תפוחי אדמה בכל מיני צורות.

ואורז

ירקות מבושלים היא לא אוכלת(היא משתמשת רק ברוטב.....)

מה שכן לא חשבתי לבדוק ברזל, אולי באמת יש לה מחסור!

הקציצות ירק יוצאות כמו לאטקס? אם כן אז יש מצב שהיא תאכל.

תודה רבה

 

כן!פלפלתי

כמו לאטקס רק לא חייבים לטגם בשמן עמוק או משהו, אפשר לשים קצת שמן במחבת טפלון וזה מיטגן יופי.....

 

ומרקים היא כן אוכלת?

 

קטניות היא אוכלת?  (כי אז אפשר לשים לה שעועית ואורז, וזה יוצא חלבון...)

היה לי כך אצל הבן שלי - עד היום הוא בררןשושנה29

 

הוא בן 6 וחצי, מגיל קטנות הוא כזה אכלן קטן.. - היה חוזר מהתלמוד תורה עצבני מעיף כסאות, ומה לא. עד שהחלטתי שאני הולכת לחנות טבע ושואלת את המוכרת מה לעשות שיש לי כזה בן שהוא לא אוכל כמעט, ובכלל לא מכניס שום פרי ושום ירק  (זה מגעיל אותו) וחוזר מהלימודים עצבני, אולי יש לך מה להציע לי. היא שואלת אותי אם עשיתי לו בדיקת דם אמרתי לה שלא, אז היא אומרת לי שהיה לה בדיוק כזה בן והיה לו חוסר ברזל אז היא הציעה לי לקנות משהו טבעי שצריך לקחת מיד על הבוקר 5 סיסי לפני השתיה והאוכל, ממש על קיבה ריקה - קוראים לזה פלורביטל . תקני את זה ותתני לו ותחזרי אלי עוד חודש לשבח אותי ולקנות עוד. מה אני יגיד לך, זה באמת עזר פלאים.

 

הילד התחיל להיות שמח, חייכני, אכלן. - אבל לא בקטע של הפירות וירקות, אבל אוכל יותר טוב, - התחיל לקבל תאבון, אוכל יותר מפרוסה אחת של לחם. כל מיני דברים שבקושי היה אוכל מבקש יותר.

 

אבל השנה התחיל לאכול ארוחת צהריים בתלמוד תורה - שם הוא עדיין הבררן גדול (גם בבית - אבל לא עד כדי כך) - איך אמר הרבי שלו לבעלי הוא הבררן מספר 1 בכיתה.

 

בממתקים יש לו תאבון... - חבל על הזמן.

 

העיקר שיהיה לך בהצלחה

לאט לאט לשנות דברים.הקולה טובהאחרונה

בהתחלה- להעיף את כל הממתקים מהבית. גם את השוקולד למריחה.

ללכת לקנות פירות יבשים ולהכין מהם גליליות שוקולד (גם עם קקאו ביסקוויטים), עוגיות קוואקר, לקנות וופלי םמקמח מלא (יש של מן..) ולקבוע כמה נשנושים מותר לאכול ביום.

 

לקנות קמח מלא- 100% ולערב בכל עוגה או מה שאת אופה בבית- חצי חצי- מלא ולבן. ככה הם לא מרגישים בכלל בצבע ובמרקם. לאט לאט לעבור ל70%. הכי טוב- לנפות קילו קמח לבן ולערבב עם קילו מלא 100% ולשים הכל בקפסא גדולה במקרר או מקפיא.

 

לגבי בשרי- לנסות אולי להכין כל מני דברים מבשר טחון (כדורי בשר, לערבב עם אורז ולמלא בתוך משהו שהיא אוהבת (תפו"א?)

לנסות לתת לה לטעום דברים.

להכין לכל ארוחת ערב פלטת ירקות חיים- בשביל כל השאר ואולי היא גם תיקח פעם.. כדאי גם להכין מטבלים- גבינה עם כל מני דברים מענינים, טחינה עם תבלינים שיעשו צבע (פפריקה- אדום. פטרוזיליה\בזיליקום- ירוק. כורכום- כתום) ואז טובלים בפנים את הירקות וזה ממש טעים.

 

ולא לרדוף אחריה, לא לעשות מזה אישו. לדאוג שיהיה לה אוכל טוב וזמין, ושלא יהיו דברים זמינים וגרועים (סוכריות, טופי, גומים למינהם, ממרחי שוקולד מבוססי מרגרינה וכו')

 

 

ועוד משהו לסיום- יש לי אחות בדיוק כזו, וגם גיסה. שתיהן לאט לאט מתחילות עם הזמן להעז ולאכול דברים מעבר.

שתיהן חכמות, נבונות, אולי קצת חסרות ברזל אבל ילדות לתפארת..

 

יש למישהו מתכון לסלט פסטה קר טעים?נועם ה'
...זמר הפלוגות

אפשר לערבב עם פסטה מבושלת טונה, מלפפון חמוץ, זיתים, עגבניות, וכל מה שעולה על רוחך ופשוט לאכול קר

כן!הקולה טובהאחרונה

בטטה חתוכה לרצועות (כמו צ'יפס) או קוביות, ומטוגנת בשמן עמוק (כמו צ'יפס..), פקאן סיגי גרוס, עלי בזיליקום טרי חתוכים קטן ורוטב צ'ילי מתוק. (הולך טוב עם הפסטה בצורת גליל ארוך- פנה נראלי..)

 

או עם בצל סגול, זיתים שחורים, עגבניות שרי ורוטב פסטו. (הולך טוב עם פסטה שנראת כמו ביסלי)

עוד אתגר...עיצובית

אני צריכה מתכונים עם ירקות

רק ירקות

מותר סויה צילי רסק עגבניות וקטשןפ....

תודה רבה

ירקות מאודים פלספנית

בעזהי"ת

 

ירקות זה דבר מאוד טעים.

 

חוש הטעם שלנו השתבש עם השנים, והתרגל לאינספור תיבולים וטעמים, ככה שהירק עצמו מרגיש לנו תפל..

 

מרק ירקות מירקות חתוכים מכל הסוגים, ומים- טחון- זה טעים מאוד, שתדעו. שמים הרבה הרבה בצל ושום, פטרוזיליה, סלרי, ולא צריך שום תבלין.

גם ירקות חתוכים עם קצת רוטב סויה מעל, בתנור- מעולה, חצילים קישואים בטטה דלורית גמבה בצל,

ירקות ברסק עגבניות- בדיוק אתמול אמא שלי הכינה כרובית ברסק עגבניות- לא מצריך כלום וטעים מאוד..

כנסי לאתר של מאסטר שף, יש שם הרבה מתכוניםדודה שוקו

של מיה הטבעונית ..

איך מכינים את הכרוביתעיצוביתאחרונה
נכון שהיו פה הרבה אתגרים?~א.ל

אז אפשר לאתגר בעוד אחד?

יש בביתי להכנת קינוח:

תמרים

דבש

קוקוס

קוואקר

סוכר חום, ולבן

קמח 70 אחוז

שוקולד מריר

 

ותנור- טרם

 

מה כן אוכל להכין שיישמש כקינוח?

עוגה במיקרו?!טל..

לעוגה במיקרו - אם את מוכנה לאתגר את עצמך, אז תנסי לחפש מתכון של עוגה למיקרוגל ולשחק לפי הרכיבים שיש לך.

כל מיני כדורי תמרים עם דבש מגולגלים בקוקוס,

או מין חיתוכיות ששכבה אחת זה תמרים וקוקוס ומעליהם שוקולד מריר מומס.

אם יש קורנפלקס/ביסקווטים - אז את השכבה של התמרים לעשות איתם.

[אין לי מתכון מדוייק, אפשר לאלתר או לחפש משהו בכיוון בגוגל]

 

אה, פנקייקס/בלינצ'ס במילוי שוקולד...

 

בהצלחה!

תודה רבה!~א.לאחרונה

למישה יש מתכון לעוגת שוקולד ללא אפייה?

וגם ללא הקצפה..

בבקשה מתכון לעוף עם אורז או גריסים בתנורזכיתי

שיהיה פשוט וטעים!

תודה

עוף עם אורזאמא...

אין לי מתכון מדויק, אך אנסה:

אני שופכת לתוך תבנית של תנור 2 כוסות אורז (הכי טוב- לבשל אותו קצת לפני, אני מנסה לחסוך בעבודה ולכן לא מבשלת קודם, רק צריך לזכור שאז שמים המון מים וזה יוצא מעולה!!)

מעל זה ירקות מה שמתחשק- אצלנו הבסיס זה בצל ופטרוזיליה חתוכים קטן ואז מה שמתחשק- גזר מגורד, קישואים, שום וכו'...

ואז שופכת מעל הכל מים רותחים עד לכיסוי של האורז והירקות.

מכינה תערובת של שמן זית, מלח, פפריקה, תבלין לעל האש (אפשר לשחק ולגוון עם סוגי תבלינים שונים) וקצת מים.

וטובלת כל חתיכת עוף בתערובת ומניחה יפה מעל האורז והירקות.

תערובת התבלינים שנשארת בסוף- שופכים על האורז שיקבל טעם.

מכסים- ולתנור... בערך שעה וחצי-שעתיים (תלוי בתנור) ואז מורידה את המכסה לעוד כ-20 דקות כדי שישחים.

אם לא בישלת את האורז קודם- צריך לשים לב שאם נגמרו המים באמצע והאורז עדין לא מוכן- פשוט להוסיף בזהירות עוד מים רותחים.

מקוה שכתבתי ברור...

 

נשמע מעולה! תודה רבהזכיתי
עוף עם גריסים- פשוט וטעיםנועם ה'אחרונה

שמים בתבנית 2 כוסות גריסים, מפזרים מלח, פלפל, בצל קצוץ דק וקוביות בטטה (כמובן שאפשר להשקיע ולשים ירקות נוספים/ירקות מוקפצים).

שופכים מעל 3-4 כוסות מים ומניחים מעל את העוף.

מפזרים תבלינים כיד המלך ולפי הטעם (פלפל, גריל עוף, מלח, פפריקה, כמון, אבקת מרק בצל וכדו'),

מכניסים לתנור עם כיסוי עד שמתרכך ואז מורידים את הכיסוי ונותנים לזה להשחים מעט.

 

טעים טעים.

מחפשת רעיון למנה ראשונה שווה לשבע ברכותפפריקה--

תנאים נדרשים:

 

הכנה במאמץ סביר

אפשרות להקפיא ולחמם בעת האירוע

לא מרק

 

תוגש עם סלטים ולאחריה במנה שניה עוף בשזיפים ומשמשים, אורז ב3 צבעים וירקות מוקפצים.

 

 

תודה

 

בורקס/בלינצס ממולא/אגרולים...שומרת סוד
אשנמח למתכון מנוסה של אגרולפפריקה--

בלינצ'ס במקפיא? עם המילוי?

וואי כתבתי וקפץ לנו החשמל...פלפלתי

אז עכשיו זה חוזר שוב..

 

אגרול כמו שאני עשיתי במהירות הבזק:

חותכים לפרוסות דקות גזר, בצל וקישוא (יש כאל שמוסיפים עוד כלמיני, אצלנו פשוט אין לזה ביקוש),

מאדים אותם במחבת טפלון, מוסיפים מלח, פלפל קצת אבקת מרק. וזהו.  (ומערבבים מידי פעם שלא ישרף ויהיה אחיד.

 

את הבצק עצמו עשיתי מבצק של עלי סיגר, הם הכי טובים לזה, לא נקרעים כ"כ.

בגדול את יכולה להכין את הכל = הבצק, המילוי, ולהכניס לפריזר כשכל אחד מופרד עם נייר אפיה כדי שלא ידבקו. ולהוציא אח"כ כשרוצים ורק לטגן קצת עם קצת שמן במחבת טפלון.

שיא הפשוט.

 

ואה, על זה רוטב פטריות. הולך מעולה..!

 

בורקס בשר מבצק עלים..שולמית שלי

אפשר גם פטריות..עם רוטב..

גם רעיון טובפפריקה--

מחכה לעוד שלל.

 

איזה יופי

סלט אטריות שווהיהודיה מא"י

קונכיות בצק עלים+שניצלונים+רוטב פיטריותככה סתם
כמה אנשים זה?הקולה טובה

רעיון מושקע- להכין קעריות פילו בתבנית קאפקייס (את שמה עלים אחד על השני לא חופפים שיהיה כמו פרח כזה)

ואפשר למלא:

- בשר טחון עם צנוברים ופטריות

- פירה עם בצל ופטריות

- מוקפץ- כל מני רצועות דקיקות של ירקות מטוגנים ביחד, אפשר עם רצועות חזה.

- מעורב ירושלמי

את יכולה להכין את הקעריות בנפרד- ולהקפיא ואת המילוי בנפרד ולהקפיא, וממש לפני הגשה לחמם הכל (קעריות טיפה בתנור בחום נמוך ומילוי על הגז בסיר) ולשים ממש לפני ההגשה.

 

עוד רעיון- לקנות סיגרים וקובה קפואים כאלה, ולאפות\לטגן  שניה לפני- זה יכול להיות מצויין. 

 

פשטידות אישיות מכמה סוגים- יש תבניות כאלה מנייר, עגולות ונמוכות, את מכינה 2-3 סוגי בלילה (לא פשטידות שצריכות בצק מלמטה) ומכינה כמה מכל סוג. אפשר גם סתם להכין 3 תבניות גדולות של פשטידה.

 

סלט שווארמה- נכון יש שווארמה כזו שקונים כבר ברצועות? אז את מטגנת אותן, ומקפיאה (אפשר גם סתם רצועות עוף). בערב עצמו את מערבבת עם חסה, אגוזי פקאן, עגבניות שרי, אפשר גם עם בטטה צ'יפס (אבל אני לא הייתי מקפיאה את זה..) וצנוברים. מומלץ עם רוטב צ'ילי\צ'ילי מתוק\ברביקיו או רוטב של חומץ-חרדל-שמן. -> המנ הזו אהובה מאד מאד על בנות, בעיקר אם הן בדיאטה...

כ35 איש. ונמאס לנו מקעריות או שקי פילו פפריקה--

נלך על אגרולים או פשטידות אישיות. עד מחר נחליט סופית.

קציצות עוף/ בשר/ פרווהיעל מהדרום
פשטידות, קישים~א.ל


מה זה העלי סיגרזמר הפלוגות

קונים אותם או מכינים לבד?

אפשר לקנות. עולה משהו כמו 20 ש"ח לחבילה.פלפלתי
אני מכירה בהרבה פחות. לא יותר מ10חילזון 123

לפעמים יש מבצע בפחות גם.

יש מצב. יכול להיות שהתבלבלתי עם העלים של הבלינצ'ס.פלפלתי

יש מצב... מזמן לא קניתי אותם...

 

עלי ביגר לא עולים יותר מ10 ש"ח ואפילו פחותשומרת סודאחרונה
ניסיתי לעשות כדורי שוקולד לפי העין..פיתה פיתה

וזה מימי מידי..

מה אפשר לשים בשביל שזה יהיה נורמאלי?? 

פירורי ביסקווטיםרחלקה
אין לי..פיתה פיתה
פירורי לחםיהודיה מא"י

אגוזים טחונים

פיצפוצי אורז

פירורי קורנפלקס (או דגנים אחרים)

קוואקר

יש עוגת שיש? או עוגה בחושה כלשהי?-משה ר-
קוקוסודודי ליאחרונה
שלום, איפה יש מתכון מעולה מעולה לבצק שמרים?גליה...

אני יודעת שהיה כאן הרבה בפורום

תעשי חיפוש כאן או בנשואותs83
לעוגות שמרים ללא מרגרינה.
מתכון מעולה, אאלט של קיווי.
) הייתי מביאה קישור אבל אני מהנייד(
תודה מותק, כבר עשיתי משהו ויצא מדהים!גליה...אחרונה
כשבררתי אורז-ראיתי פירורים קטניםאורה*

איך אני יודעת שזה לא תולעים  קטנטנים?

החלקיקים האלו לא זזו (אם היו תולעעים- למה שיהיו מתים?)

אבל שואלת ליתר ביטחון

 

אשמח לתשובה...בהקדם

ממליצה לך מלבד הברירה וההסתכלות בעין~א.ל
עבר עריכה על ידי לעולם חסדו בתאריך י"ט בשבט תשע"ג 09:13

לברור בנוסף בנפה צפופה (יש המיועדות לברירת אורז)

אם אלו תולעים הן יפלו מטה,

ואם לא, כנראה שזה בסדר

 

עוד דבר: לשטוף את האורז במים חמים ולסנן את המים גם יכול לעזור..

ומבחינתי: הכרחי

יש באורז פירורים לפעמיםיהודיה מא"י

אבל תולעים זזות, פירורי אורז לא...

לכן אני לא שומרת  אורז במקפיא, תולעים מתות הרבה יותר קשה לאתר.

באורז יש פירורים?~א.ל

לא נתקלתי

 

ולא ייתכן שאלו תולעים או חרקים שמתו?

בטח, זה חתיכות קטנות של אורז.יהודיה מא"י

רואים, במיוחד בסוף החבילה

אוי, זה מעלה יותר תהייה לגביהם..~א.ל

תמיד בתחתית מגלים דברים מפוקפקים..

אף פעם לא חשבתי על זה.. צודקת...נועם ה'אחרונה