שרשור חדש
מה אתם אומרים, אפשר להמיר בשמן או שלא קשור?ariel_79.

עוגיות תמרים ושומשום

1 כוס ממרח תמרים (300 גר') זה שקונים בקופסת פלסטיק בסופר. לא תמרים בוואקום. 
1 כוס סוכר (200 גר')
50 גר' חמאה / מרגרינה ברוב המתכונים חמאה תהיה הרבה יותר טעימה. כאן באמת שלא ירגישו ממש הבדל. השיקולים כאן הם ענייני בריאות וחלבי / פרווה בלבד. 
3 כפות מיץ לימון
2 כוסות שומשום (300 גר') אם בא לכם להשקיע, תקלו קצת את השומשום על מחבת יבשה. קצת, שיזהיבו, לא יותר. ממש לא חובה. 
6 כפות גדושות קמח
1 כף גדושה קינמון

מקפיצהariel_79.
לדעתי כן , יכול לביות שייצאו קצת יותר קריספיות -חדשה דנדשה

ופחות נימוכות  , אני אישית אוהבת יותר ..אבל בהחלט אפשרי

אני השבוע עשיתי עוגיות תמרים אם שמן במקום מרגרינה.פרפר לבן

יצא אפילו יותר טעים מהרגיל.. (מעידה הקופסא הריקה אחרי יום..)

אני מכינה תמיד עוגיות תמרים עם שמן זה יוצא פחות קרספי אשמרית2008אחרונה
אם תכיני עם מרגרינו זה יצא לך פריך מאוד אב5 לא בריא לדעתי עדיףצעם שמן העוגיות יוצאות טעימות גם עם שמן
שמן במקום חמאה??lol

ניסיתם פעם להכין קראוסונים/מאפים וכד' ולשים במתכון במקום חמאה שמן?

איך זה יוצא?

מאוד תלויתות

אולי תפרטי מה בדיוק את רוצה להכין.

באופן כללי - שמן ייתן מרקם קצת יותר כבד, פחות אוורירי ויותר מתפורר. אבל יש מאפים שממש אין בעיה להחליף!

בצק פריך - קשה לעשות טעים בלי חמאה/מרגרינה. אני כן מכינה (תמיד עם שמן) אבל זה לא אותו דבר... שוב, תלוי במתכון.

עוגות בחושות - לרוב אין בעיה להכין עם שמן.

עוגיות - אותו דבר, הפשוטות יותר יסתדרו עם שמן, העדינות והמתפוררות... זה הימור.

את יכולה להסתכל באתר של ניקי ב, ב"עוגות ועוגיות עם שמן" ולקבל רעיונות. גם באתר "בישול בזול" יש קטגוריה כזו. הכנתי משם המון דברים נהדרים! אם את רוצה מתכונים לעוגיות שוקולד צ'יפס, עוגיות שוקולד מושלגות, חיתוכיות פשוטות, עוגיות בצק פריך עם תמרים - אשלח בשמחה.

קרואסונים - נראה לי תלוי מאיזה בצק. אולי תחפשי בצק שמרים טוב (הנה למשל אחד שפורסם באתר, לא ניסיתי /Recipes/Item/325) ותנסי לעשות איתו. 

העליתי כאן מתכון של בצק שמרים עם שמןאני ירושלמיתאחרונה

הוא מעולה! תעשי חיפוש.

תובנה חשובהיהודיה מא"י

אם רוצים להכין מרק עם אורז, צריך להגיש אותו מיד כשהוא מוכן

אם רוצים מרק עם אורז לשבת, כדאי להכין את האורז בנפרד.

 

רציתי להכין לשבת מרק עגבניות עם אורז

המרק יצא עשיר ונהדר

אבל שעה אח"כ כבר לא נשאר מרק, כי האורז "שתה" את כל המים

בעלי בכל מקרה, שמח לאכול נזיד אורז עם עגבניות לארוחת ערב, ואני צריכה להכין מרק חדש

בוקרס פילו חלבישרבוב

קניתי בצק עלים פילו (בטעות..)

ואני רוצה לעשות בורקס.

 

קניתי בשביל זה גבינה בולגרית,

זה מתאים?

ומה אפשר להוסיף עם זה? (בעיקר שיעדן את המליחות של הגבינה..)

 

וגם אם אפשר

עוד אופציה למילוי לבורקס שמתאים לבצק.

 

 

תודה

בעיקרון כל משאפשר למלא בצק עלים אפשר גם פילופופקוואחרונה

אפשר מילוי תפו"א , פיטריות..

וגבינה בולגרית זה מאוד טעים עם בצק פילו אני לפעמים קונה של מעדנות וזה ממש טעים לי 

יש מה לעשות עם גבינה זקנה?פלפלתי

יש לי חצי קופסא (של 500 גר')  שנשארה במקרר. התאריך שלה היה ה7, אבל היאמריחה טוב, ואתמול אכלתי ממנה בלי לדעת שהתאריך כזה רחוק והיה בסדר. הבעיה היא שאי אפשר להשאיר אותה עוד זמן ככה כי אנשים יקבלו פה חום.  (וגם אני מפחדת שזה יתקלקל או משהו...)

 

יש מה לעשות איתה?

ואם יש - יש מתכונים בשביל זה?

 

 

עוגת גבינה, לביבות גבינה, כופתאות גבינה, פשטידהאני ירושלמית

את צריכה עוד רעיונות? ...

אפשר עוד רעיונות, אבל אני צריכה מתכונים!!!פלפלתי

בלינצ'ס,לזניה,עוגת גבינהיהיה טוב
אני עושה "קציצות" גבינה של עצלניםחילזון 123

מערבבת את הגבינה עם ביצה אחת, קצת סוכר וקמח (אולי משהו כמו 3/4 כוס) וקצת שמן.

עם כף וכפית מפזרת ערמות קטנות על תבנית ואופה בתנור.

(הצורה של זה מסתדרת לבד)

קפיץ. אשמח למתכונים - ועדיף פשוטים.פלפלתי
תסתכלי אצל ניקי ב -תותאחרונה

תעשי חיפוש למילה "גבינה" וזה ייתן לך כמה רעיונות נפלאים

אפשר להמיר פה מחמאה לשמן?פיתה פיתה
חומרים
 
לעגיות:

200 גרם חמאה, רכה

1 כוס סוכר (200 גרם)

1 כוס דחוסה סוכר חום כהה (240 גרם)

1 כוס חמאת בוטנים (240 גרם)

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

1 כוס קמח (140 גרם)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית קינמון

1/4 כפית מלח

3 כוסות שיבולת שועל (300 גרם)

1 כוס שוקולד צ'יפס (200 גרם)

 
 גרנולה-חמאת בוטנים-שוקולד צ'יפס
 
אופן ההכנה
 

מחממים תנור ל-180 מעלות.

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, שני סוגי סוכר וחמאת בוטנים במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים תמצית וניל ואת הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.

  • את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, סודה לשתייה, קינמון ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ודביק.

מוסיפים שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס ומעבדים קצרות לפיזורם בתערובת. 

בעזרת כף גלידה קפיצית מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (או מגלגלים את התערובת בידיים רטובות לכדורים בקוטר 5 ס"מ בערך).

אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות משתטחות, זהובות בשוליים ומרכזן עדיין בהיר ורך. מצננים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ'

 
 

 

 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
כן, אפשריהודיה מא"יאחרונה

אבל יהיה פחות טעים

ברוקולי-מתכונים פשוטים בבקשה!! תודה...זכיתי


הכי פשוט שיש...אנונימי (פותח)

לבשל ברוקולי במים רותחים ומלח... הכי טעים.

אפשר גם להכין פשטידת ברוקולי- יש כאלה פשוטות ביותר של ערבוב חומרים ולתנור...

אבל אין לי מתכון בנמצא אפשר לחפש באינטרנט...

מלא תולעיםםםםםםםםםlila317
ברור.פשוט קיבלתי שק ברוקולי של חסלט... מאחלת לכולםזכיתי
בדיוק עכשיו סייננו ארוחת גורמה של אומלט (חביתה ...אני ירושלמיתאחרונה

עם ברוקולי של חסלט, ועיגולי גבינת עיזים... מעולה!

 

מאדים במעט שמן את הירקות, מוסיפים את עיגולי הגבינה, ולבסוף את הביצים, ויש ארוחת גורמה בשתי דקות...

 

גם מרק ברוקולי רץ אצלנו לאחרונה:

 

שקית ברוקולי של חסלט,,

 

2 בצלים גדולים

 

3 תפו"א,

 

מאדים את הכל במעט חמאה/שמן זית,

 

מוסיפים חלב ומים בכמות של חצי/חצי.

 

ממליחים  ומפלפלים,  מבשלים עד להתרככות , טוחנים בבלנדר, מוסיפים אם רוצים ואם מפרגנים, מיכל שמנת מתוקה. (לא חובה בכלל! אבל משדרג כל מרק חלבי...)

למישהו יש המלצה לטכנאי תנורים באיזור חיפה?gal2095

מדובר על תנור של BEKO שלא מחמם

הנה 4 טלפונים שמצאתי בשבילך באינטרנט.קינוחים רבותי!אחרונה

תכנאי תנורים באזור חיפה והקריות:

 

073-2721470

 

073-2721414

 

073-2721463

 

073-2721350

 

                             ב"הצלחה  רבהמנפנף
אשמח לעזרה בתיכנון התפריט-יהיה טוב

שאלתי כבר בעבר,אבל אני שוב צריכה עזרה בזה:

אני רוצה לתכנן תפריט קבוע לארוחות צהריים.

 

בינתיים יש לי:

  • ספגטי עם קציצות
  • תפו"א ועוף
  • אורז וטבעול
  • אורז ומגדרה

 

יש לכם עוד רעיונות?(אני צריכה מאכלים פרווה/בשרי)

קוסקוס?רחלקה
יש לי..ח.צ.גנט

בס"ד 

שניצלים עם פתיתים\ציפס 

קוסקוס עם מרק עוף 

קציצות עם תפו"א 

קציצות עם אפונה ירוקה ואורז בצד 

עוף חמוץ מתוק ותפו"א בתנור

מרק סמיך עם סוג של לחם/לחמניות/פיתות/אצבעות שוםאני ירושלמית

טוב בעיקר לחורף +סלט חי.

 

פשטידה/לזניה +סלט חי

 

לביבות טונה+ בטטות בצורת צ'יפס בתנור, או מחית.

 

לביבות ירק +סלט חי.

 

לביבות בכלל אפשר להגיש עם פיתות וסלטים כמו בחנות...

 

תודה לכולן על הרעיונות,אשמח לעוד!יהיה טוב
עוד קצת:פלפלתי

 

אורז, +אפונה + עוף

 

אורז + שעועית לבנה

 

אורז +שעועית צהובה/ירוקה/אפונה +טבעול או שניצל אמיתי

 

צ'יפס בתנור (אפשר בתוספת בטטות) עם קציצות מטוגנות

 

מקרונים (אפשר לשחק עם הרוטב, פעם פטריות ופעם עגבניות)  עם טבעול או שניצל אמיתי

 

אורז וקציצות מבושלות

 

מרקים

 

מרק עגבניות עם אורז

 

מרק ירקות ענק עם אטריות דקיקות

 

צריך עוד? (נשאר ימים בשבוע?)

 

 

תודה,כן אשמח לעודיהיה טוב

אשמח לעוד רעיונות חוץ מאורז,תפו"א וספגטי-

איזה עוד דברים מעניינים יש?

 

פשוט בא לי לגוון

תודה.

כמה רעיונותשושנה29

 

חזה עוף ממולא

 

פלפל ממולא באורז.

 

בורקס + רוטב

 

שניצל תירס + צ'יפס של תפו"א ובטטה בתנור.

 

פסטה + פירורי לחם

 

פסטה + כרוב

 

פסטה + ירקות מוקפצים

 

מלאווח

 

מרק ירקות

 

מרק שעועית לבנה

 

מרק אפונה ירוקה

 

 

 

עוף עם קוסקוס וקטשופ, טבעול עם פסטה וקטשופ\בליקינוחים רבותי!אחרונה
שאלה דחופה לגבי רוטב צילי עם ריח לא טוביהיה טוב

יכול להיות שהוא מקולקל?

 

לא כדאי להשתמש?

תודה.

מישהו יודע אולי?יהיה טוב
ריח בד"כ לא משקר...שביב

אני לא הייתי משתמשת..

 

מה התאריך שלו?

יש לו עוד 3 חודשים-עד ה13/04/2013יהיה טוב
תעשי ניסוי. קחי אוכל שאת שמה בו צ'ילי תבשלי וטתעמיקינוחים רבותי!

שווה לנסות ... את בטח לא רוצה שיהיה לך כאב בטן באמצע ארוחה ואז יהיה לך פפדדייחחוותת....מנפנף

בסוף ויתרתי עליויהיה טובאחרונה
רעיונות- איך אפשר לגוון??רחלקה

בעזהי"ת.

 

אז בגלל שאין לנו עדיין תנור וגז (יש רק מיקרוגל ומקרר...), אנחנו אוכלים די אוכל שטח.

אז אני מכינה סלט טונה, ומחפשת גיוונים...

אני שמה בפנים: טונה, תירס, מלפפונים חמוצים, בצל חי, ומיונז. מה עוד אפשר לשים? אולי תיבול קצת אחר? [איזה תבלינים עוד אפשר לשים חוץ מממלח?]

 

וחוצמזה אני מכינה קוסקוס, ולוקחת שימורים של אפונה וגזר ושמה במיקרו, ומוסיפה נמס בכוס של מרק אפונה, ואז זה יוצא משהו נורמלי יחסית... איך אפשר לתבל את זה שייצא מיוחד? [כי כבר אכלנו את זה לא מזמן.]

 

תודה חברים!

גיוון לסלט טונה~א.ל

אומנם הכנתי את זה על מחבת ובגרסא אחרת

אבל אולי תוכלו לנסות בגרסה כזו:

2 קופסאות טונה בשמן-לסנן את השמן לערבב את הטונה המסוננת עם 3 כפות מיץ לימון ו-שן שום מגורדת בפומפיה

להוסיף עגבניות משומרות

להוסיף פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור

ולאכול בתוך לחם

 

לגבי הקוסקוס,

אולי אפשר להוסיף לו גמבה קצוצה דק, בצל ירוק, גזר מגורד

או: רימון, צנוברים, כוסברה

בתיבול של שמן זית, מלח ופלפל- בדומה לסלט בורגול..

 

עוד המלצות למה אפשר להכין:

לקחת תפוחי אדמה, חתוכים לשניים

או כשהם מקולפים אך שלמים

להניח לכמה דקות במיקרוגל עד שמתרכך

ואח"כ לשים או בתוכם, או מעליהם- גבינה צהובה

+ סלט.

יוצא טעים

אפשר להכין פירה על אותו עקרון..

 

בהצלחה!

 

 

 

תחפשי מתכוני מיקרוגל באינטרנט, יש הרבהתות

אפשר להכין בקלות ספגטי עם רוטב במיקרוגל. יש לי גם מתכון ממש טעים לאורז. ואיך אפשר בלי מרקים בחורף? כשלא היה לי גז בלית ברירה הכנתי גם מרקים במיקרו. ואפשר לנסות להשיג ממישהו כירה קטנה חשמלית, זה אחלה

לסלטונהטל..

אפשר עגבניות וגמבה, ביצים קשות.

 

אנחנו עושים קציצות טונה במיקרוגל - אז גם אפשרי.

 

את הקוסקוס עם האפונה וגזר אפשר לעשות עם רסק עגבניות.

 

בטטה במיקרו זה גם מעולה.

 

פעם היינו מכינים אורז במיקרוגל. תשאלי את המומחים...

ואז אפשר שילובים של אורז/ קוסקוס עם אפונה/גזר/תירס וכו'. 

נתת לי רעיוןחסדיםאחרונה

למתנה לחתונות!

 

כירה חשמלית ! לא יקר מידי ומאוד שימושי בערך 150 לכירה זוגית ועוד פחות לכירה בודדת.

קונים את הכי פשוט והכי זול כי השימוש הוא מזדמן.

זה ממש עוזר כשנגמר הגז ולהבדיל כשיש מלא בישולים ואירוחים והגז לא מספיק כדי לעשות הכל במקביל.

 

פיתרון לטווח הקצר עם רווח לאורך זמן 

 

זה יגוון לכם.  מקווה שהועלתי 

 

מחפשת מתכון של תפוחי אדמה ונקנקיות פרווהזמר הפלוגות

למישהו יש?

>>>רחלקהאחרונה

בעזהי"ת.

 

מטגנים בצל, מוסיפים קוביות תפו"א וקצת שום, מתבלים במלח, פלפל, פפריקה חוואיג', אפשר גם אורגנו וזעתר- מוסיף מאוד!

נותנים לזה להתבשל קצת על אש קטנה עם מכסה.

אח"כ מוסיפים טיפת רסק עגבניות, ומים רותחים וממשיכים לבשל.

חותכים את הנקניקיות לעיגולים ומערבבים בפנים...

 

יוצא יאמי!!!

תגידו, אני היחידה שעוד בוררת אורז?os_yael

 

ממש לא!! למי בא לאכול תולעים??רות.
מי שרוצה להיות בשרירחלקה
את ממש מצחיקה !!!קינוחים רבותי!
תודהרחלקהאחרונה
בטח חובה לברור! מצאתי בסוגת תולעת פעם אחתפופקוו
ואורז סוגת נחשב לנקי והכל והוא היה חדש וארוז.וגם מצד ההלכה צריך לברור מי שמקפיד על אוכל מהדרין..
גם אני בוררת אורזיהודיה מא"י

וגם גריסים, וקטניות, וקוואקר והכל

אורז אני גם מסננת אח"כ (ופעם מצאתי תולעים קטנטנות בסינון באמת)

אני פעם בררתי 40-50 קילו ביום...משה
ברור שצריך לברור! וטיפ קטן-זכיתי

אם בוררים על משטח בצבע כתום הרבה יותר קל לזהות את מה שרוצים להוציא. הכי נוח על מפל.

אולי היא מתכוונת שכולם קונים את האורז הברור בואקוםאני ירושלמית
^^ חח אין כמו הואקום אה.. קצת יקר אומנםפופקוו
דווקא התכוונתי לאורז הרגיל.. אני שומעת יותר ויותרos_yael

נשים שאומרות שהיום זה בגדר נקי ואפשר לברור חפיף וכבר התחלתי להרגיש שאני אי שם מאחור בהתקדמות החיים..

טוב לשמוע שעוד נשים בוררות. אני אגב מצאתי רק פעם אחת תולעת, אבל הספיק לי.. מאז בוררת בשיא ההקפדה..

מי שאומר דבר כזה מכשיל את הרבים-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך ד' בשבט תשע"ג 15:57

חובה לבדוק כל דבר שמוחזק כנגוע...

אני נורא בררנית. כל אוז חום\שחור אני זורקתקינוחים רבותי!

אבל כמעט תמיד אני קונה בוואקום...

ממש לא היחידה!!!סמיילית
חובה לברור.
אני מוציאה כל גרגיר שהוא לא לבן או שיש בו איזה לכלוך...
סיוט לברור אורז
לכל מי שמוציאה גרגירים שאינם לבנים-(ניצלוש)זכיתי

כשבוררים אורז לבן צריך לחפש בין הגרגרים את החרקים והתולעים שהרבה פעמים דומים לאורז עצמו. בעיקרון אין בעיה לאכול את האורז שיש בקצהו נקודה שחורה.

באורז מלא זה שונה.

מומלץ לעיין באתר של כושרות בענין הזה. יש שם גם עדכונים עונתיים על מה צריך לשים לב במיוחד.

אפשר להקפיא פאי עם בצק פריך..?שולמית שלי

תודה..

בצק פריך אפשר להקפיא, השאלה מה המילוי...אני ירושלמיתאחרונה
מזה אומר פפריקה מרוקאית בשמן?ספגטי מוקרם

זה פפריקה מתוקה או פפריקה חריפה????

 

תודה רבה!!!

אני חושבת שמתוקהיהיה טוב

אבל לא בטוחה.

גם וגם-משה ר-
יכול להיות גם וגם העניין הוא השמןפופקוו
זה פפריקה מתוקה עם שמן.
וזה יכול להיות שיש גם פפריקה חריפה עם שמן.
בכל מקרה השוני הוא שיש שמן שמערבבים עם הפפריקה ,יש כאלה שמעדיפים לקנות את זה כי זה טעים ומעשיר, ויש כאלה שרוצים פפריקה רגילה ,ללא שמן.

וגם משמר אותה-משה ר-
פפריקה מרוקאית בשמן הצבע שלה יותר חזקlila317

וכך גם מעשיר את את התבשיל. פפריקה מתוקה בשמן.

//מרים*אחרונה
עבר עריכה על ידי מרים* בתאריך ה' בשבט תשע"ג 15:41

זה סוג של מתוקה

איך אפשר להכין, אם אפשר, קרפ צרפתי?קינוחים רבותי!

אני פשוט נורא אוהבת להכין קינוחים, אשמח מאוד לתגובה ב"הצלחה לכולן! 

מחיפוש בגוגל זה מה שמצאתי...בהצלחהכרובי=)

בע"ה

 

קרפ צרפתי אמיתי כמו בקניון

מאת: דניאל י מתכון גולשים
דירוג הגולשים
 

מצרכים

כוס חלב
כוס קמח רגיל
2 ביצים
כף שמן
2 כפות מים
1 סוכר וניל

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את כל המצרכים עד שלא יהיו גושים עד שתתקבל תערובת דלילה (אם היא לא מספיק דלילה יש להוסיף עוד מעט מים)
2. מחממים מחבת דקה שטוחה לקרפים בעזרת מעט שמן בנייר סופג 
3. מרימים במצקת ושמים באמצע המחבת
4. במהירות מזיזים את המחבת מצד לצד כך שכל המחבת תתמלא בבלילה (אם נשאר על המחבת בלילה להוציא אותה)
או אם יש לכם את העץ T של הקרפים אז לעשות בעזרת זה
5. שהקרפ נהייה חום בצד אחד הופכים אותו 
6. מקפלים את הקרפ לשתיים ומורחים שוקולד נוטלה
7. מקפלים לעוד 2 

והנה לכם משולש קרפ כ"כ טעים ומתוק כמו בקניון

 

(מתוך אתר אוסם)

 

תודה רבה! יצא חי כמו פנקייק רק בלי סוכרקינוחים רבותי!אחרונה

מרחתי שוקולד נוטלה כמו שכתוב במתכון ויצא פצצת מימן בערך כמו שהאירנים לא יטילו עלינו...

אזהרה!!! מי שלא אוכלת אבקת חלב נוכרי שלא תאכל את מימרח שוקולד של חברת נוטלה

 

 

מנפנף

קציצות בשר/הודו בתנור..אפשרי?מרים*
יש לי ספר שלם של מתכוני קציצות.והכל צריך טיגון
הם ניתן לעשות את אותו המתכון ואחכ את הקציצות לאפות במקום הטיגון??
תודה
אפשרי בהחלט, אבל מניסיון לא יוצא בדיוק אותו הדבראני ירושלמית

תמרחי את הקציצות במעט שמן לפני האפיה.

 

אני חושבת שגם ציפוי שלהן בפירורי לחם ישמור יותר על העסיסיות שלהן .

באתר של ניקי ב יש כמהתות
אפשר לעשות רוטב לקציצות ולאפות בתנורניצנית

בהתחלה עם מכסה ולקראת הסוף תפחתי..

וזה ייצא אחלה..

ממש לא צריך רק לטגן...

לא הבנתי למה התכוונתמרים*

אפשר הסבר?

אני עושה תמיד קציצות בתנורme and i

אני כבר שנים לא אכלתי מטוגן, כך שאני לא זוכרת אפ הטעם אותו דבר.

אבל זה יוצא ממש טעים בכל אופן.

לי יש מתכוןזמר הפלוגותאחרונה

חצי קילו הודו טחון

ביצה

תפו"א מגורד (אני שמה 2-3)

בצל קצוץ

חצי כוס פירורי לחם

מלח

פלפל

פפריקה

לאפות עד שמוכן בחום בינוני ואפשר למרוח שמן זית מעל לפני האפיה

שאלה שאלתית ...moriayi

יש לי מתכון לעוגת שוקולד ממש טעימה, רק הבעיה שהיא מאוד מתפוררת

יש מצב שתגידו לי מה לשנות במתכון כדי שהיא פחות תתפורר ?

יתקבלו גם נסיונות בברכה 

תודה רבה

 

100 גרם שוקולד מריר

¾ כוס שמן

2 כפות קקאו

5 ביצים

1 כוס סוכר

¾ כוס קמח

1 אבקת אפייה

50 גרם אגוזים או  ½ כוס קוקוס

 

להמיס את השוקולד עם השמן ביחד.

להקציף את הביצים עם הסוכר (בלי להפריד) עד שמתקבל קצף אוורירי ובהיר.

מערבבים בעדינות עם השוקולד. מוסיפים קמח, א. אפיה,  קקאו ואגוזים ומערבבים בעדינות.

אופים 30-40 דקות עד שיוצא קיסם יבש.

נסיון:אלעד

עוד חצי כוס קמח לפחות, ואפשר להוריד ביצה אחת

תודה רבה,moriayiאחרונה

אנסה בהזדמנות הבאה שאכין אותה, כי אתמול כבר עשיתי רגיל...

רעיוןשביב
בסוף האפיה לכסות את העוגה בנילון נצמד
ולהשאיר בתנור לשעה -שעתיים

זה שומר על האדים בתוך העוגה ועושה אותה רטובה יותר ועסיסית
החלפות של חומרים במתכונים - איך זה עובד?ט'

עד כמה הכרחי במתכון והאם ובמה אפשר להחליף:

 

- חמאה

- סוכר וניל

- סוכר חום

- תמצית וניל

- סירופ מייפל

- שמנת מתוקה

- פודינג וניל/שוקולד

 

- כל שוקולד חלבי אפשר להמיר לפרווה?

 

- אם אפשר תזכורת - איך ממירים מרגרינה לשמן ומתי זה לא כדאי?

 

- אם אין לי תבנית שקעים, בתוך מה אפשר לאפות מאפינס או סופלה?

 

ואשמח למתכון לעוגת קפה טובה אבל שאין בה שתים-עשרה ביצים!! זה המון!! 

 

 

 

 

היו לי עוד שאלות אבל אני לא זוכרת את כולן עכשיו 

 

תודה מראש 

 

 

 

מנסה לענות על כמה שיותר:אני ירושלמית

סוכר וניל- תמצית וניל, לא לדאוג לכפית סוכר שחסרה... כמובן שאם יש לך תרמיל וניל, אז גרגרי וניל ישדרגו כל מעדן... אישית מעולם לא ניסיתי...(תקציב...)

 

- סוכר חום- תלוי באיזה מתכון. יש מתכונים שהוא בא לשם בריאות, ואז כמובן להחליף לסוכר לבן. אבל יש מתכונים שהוא חשוב לטעם או למרקם, ואז אפשר להמיר לסוכר לבן, אבל אם זה למרקם, זה לא יהיה בדיוק אותו דבר(אבל זה לא קריטי) אם זה לטעם, אני חושבת שאפשר להוסיף קצת דבש/סילן מייל כדי לתת טעם יותר 'עמוק'. אבל ממש מעט לא כמות.

 

- תמצית וניל- ע"ל... בהפוכה... ושוב אם זה רק לתת טעם ואת אוהבת טעם אחר, אפשר לשים תמצית אחרת אם יש לך, או ליקר או חומר טעם אחר...רום למשל /מיץ לימון/גרידת לימון. שוב תלוי לשם מה בא טעם הוניל ובמה כמובן.

 

- סירופ מייפל- דבש/מולסה/מייפל,/סילאן, כל אחד יתן טעם מעט שונה אבל בכלל זה טעם 'עמוק'  וטיפה שרוף.

 

- שמנת מתוקה- תלוי במה? הקלאסי כמובן בקצפת פרוה. בעוגות בחושות , אניש מה יותר שמן, או מעט חמאה וחלב, או מעט מרגרינה ומים. כמובן שאפשר להחליף בסתם מיץ. תפוזים/תפוחים או אחר. ואפשר גם ברסק תפוחים. אבל שוב תלוי כמובן במה. בעוגות גבינה אפשר לותר ולשים שמנת חמוצה לדוג', או יותר גבינה.

 

- פודינג וניל/שוקולד- באיזה מתכון? אם זה בעוגות בחשות אז אפשר להוסיף יותר קמח/קורנפלור/קקאו, ואם זה  בפודינים/קרמים אפשר להכין במקום פודינג מקרונפלור עם וניל וחלב, או שוקולד וחלב..

 

- כל שוקולד חלבי אפשר להמיר לפרווה? כעיקרו כן, לפעמים צריך להוסיף קצת סוכר, כי החלבי יות רמתוק. אגב, באיזה מתכון אומרים דוקא לשים שוקולד חלב? לרוב משתמשים באפיה בשוקולד מריר דוקא...

 

- אם אפשר תזכורת - איך ממירים מרגרינה לשמן ומתי זה לא כדאי? מניסיון אפשר להמיר תמיד מרגרינה בשמן, אם כי כמובן זה לא יוצא בדיוק אותו הדבר. ככלל, בבצק פריך/עוגיות זה ישפיע יותר על המרקם. בעוגות שמרים זה ישפיע יותר על משך זמן הטריות של המאפה.

 

- אם אין לי תבנית שקעים, בתוך מה אפשר לאפות מאפינס או סופלה אפשר לאפות בתבניות ח"פ קטנות אישיות מאלומניום, יש לקנות חבילות של 50 ב7 ש"ח. עם מנג'טים כמובן. ואפשר גם לפי השמועה בכוסות ח"פ למשקאות חמים. לא ניסיתי. יש מתכון שגם שלושה מנג'טים אחד בתוך השני, יהיו מספיק יציבים לשמש כתחליף.

 

 

עוגת קפה? ברגע זה אין.. אבל לדעתי את יכולה להחליף כל מתכון לעוגת קקאו בקפה, ולהוסיף מעט קמח כתמורה לכמות הקקאו (בהנחה שאת לא מתכונת לשים קפה בכמות של כוס...)

זריזין מקדימין ט'אחרונה

תודה רבה!!

 

הועלת לי ולעולם מאוד מאוד

 

 

למישו יש מתכון לקרוטונים?? (באפייה אם אפשר..) תודהנערת טבע
קרוטוניםddba
חותכים לקוביות את הלחם (אפשר ורצוי להשתמש בשאריות)

לערבב שום כתוש, שמן זית, שמיר בתבלין ומלח גס. שופכים על הקוביות לחם ומערבבים.
אופים בחום בנוני עד שמתקשה. 
לא צריך מתכון מדויק- הנה הוראות:הדס ואור

לחתוך את הלחם לקוביות

עדיף לחם לא טרי- הוא נחתך יותר טוב ולא מתפורר

לפזר מעל תבלינים מה שאוהבים- שום, אפשר גם פטרוזליה, וגם לטפטף שמן, זית או רגיל

אח"כ לערבב את הכול

לשים בתבנית גדולה, שתכיל את הכמות בשכבה אחת

ולאפות עד שזה משחים קלות

אפשר לערבב במשך האפיה עם זה לא נאפה אחיד

 

הכיף בקרוטונים שזה לא כל כך משנה כמה שמן, איזה תבלינים, העיקר לא לשרוף אותם וזה יוצא טעים!

 

וזה דרך כיפית להשתמש בשאריות לחם

בתאבון

 

עדיף לחתוך לקוביות כשהלחם קפואme and iאחרונה

ככה הוא נחתך ממש מדויק ויפה כי הוא קשה

חימום התנור לפני אפיהlol

מישהו יודע במקרה למה כ"כ קריטי או חשוב לחמם את התנור לפני שמכניסים אליו את האוכל לאפיה?

 

אוכל-לא קריטי-משה ר-

עוגות- זה חשוב מאד, אפשר להפיל מתכון שלם, אם לא מחממים תנור...

כי לפעמים לוקח לתנור זמן להתחמםיהיה טוב

ואז אם מכניסים את האוכל ישר לתנור לוקח לו יותר זמן להיאפות.

ואם מחממים את התנור לפני,האוכל יאפה יותר מהר.

לפעמים צריך מכת חום..פלספנית

בעזהי"ת

 

זה כמו להתחיל לטגן רק כשהשמן רותח.

תלויתותאחרונה

כמו שכתבו - חימום אוכל, וכך גם דברים "לא עדינים" (למשל עוף, דגים, תפוא ועוד) מנסיוני אין בעיה לא לחמם.

באפייה של מאפים חשוב מאוד לחמם את התנור. תנור לא חם פשוט לא ייתן את האפקט הרצוי, הוא יחמם במקום לאפות. וכך למשל עוגות - יכולות לנזול במקום לתפוח, מרקם של מאפים יכול להיהרס וכו. לפעמים דוקא בכוונה מכניסים לתנור לא חם, למשל אם בצק לא הספיק לתפוח מספיק, טוב להכניס לתנור לא חם שיתפח תו"כ אפייה (אבל זה הימור)