אם מכינים משהו מקמח מלא צריך יותר/פחות מים מאשר קמח לבן??
אפיתי אתמול לחמניות מקמח מלא, ולפי הבצק היה נראה לי שצריך להוסיף עוד כוס מים, זה תמיד כך?
אם מכינים משהו מקמח מלא צריך יותר/פחות מים מאשר קמח לבן??
אפיתי אתמול לחמניות מקמח מלא, ולפי הבצק היה נראה לי שצריך להוסיף עוד כוס מים, זה תמיד כך?
ב100% באמת מנסיוני צריך להוסיף משמעותית מים. ב 70% בדכ לא צריך להוסיף מים, אם כן אז ממש מעט. ממליצה בחום! הרבה מאפים יוצאים כבדים מאוד ב100%, ומעולים ב70%
מרק?? 
ניצניתבעזהי"ת
אבל אני לא אגלה לך מה שמתי בו, מחשש שתאשפזו אותי.. 
[בואו נגיד ככה- אמא עדיין לא מאמינה לי שב'מת שמתי את זה.
אבל טעיייםםם
]
מה שמת? 
מה שמת?
אבל הכנתי מרק עם חציל סלק קישוא ובטטה אולי גם עגבניה.
ותיבלתי רגיל ובנוסף קצת לימון וסוכר בשביל הסלק.
טחנתי גס בבלנדר מוט.
יצא טעים מאד!!
אני פשוט זורק פנימה הכל
קישואים, גזר, קולורבי, שמיר/פטרוזיליה, תפו"א, בצל, בצל סגול, גריסים/חיטה/אורז/איטריות, כרעיים, קציצות,
תבלינים: חוויג' למרק, כמון, קארי, בהרט, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, זנגוויל, אגוז מוסקט, ועוד ועוד מכל הבא ליד (גם ירקות אפשר להוסיף עוד ועוד)
לא תאמינו אבל זה יוצא טעים (קצת חריף)
בתיאבון
שמתי ירקות(תפו"א,גזר,דלעת,בצל)
ובישלתי אותם בערך 40 עם דקות עם מים ואז הוספתי אורז
ובישלתי במשך 20 דק',
הוספתי תבלינים,פלפל שחור,חוויא'ג,מלח,אבקת מרק.
(בקשר לאורז כדאי לשים מעט כי אם לא זה יוצא בלי נוזל כמעט)
ויצא ממש טעים ומשביע! ![]()

ושיהיה מתכון טוב..
אני כבר שבועות מפנטזת על מרק קובה... 
לבצק
3 כוסות סולת
1 ביצה
מים לפי הצורך
קצת שמן
מלח ופלפל
למלית:
1/2 קילו בשר טחון
פטרוזיליה מלח ופלפל
אפשר להוסיף שקדים או אגוזים טחוני דק
למרק
דלעת גזר שוםבצל ובמיה רסק עגבניותמרק עוף ו2 עגבניות מרוסקות
לבשל את המרק עצמו עם תבלינים 1/2 שעהלהוסיף את הכדורים ולבשל עוד 1/2 שעה
בתיאבון...
ניצניתאני מתעניין במרקים למשל אדום עם קובה ,עגבניה,צהוב עם כורכום ופלפל צהוב,ירוק עם קשואים פטרוזיליה סלרי וכו' ,כתום עם דלעת דלורית גזר,לבן עם בצל שום כרובית ושורש,אנא תעזרו לי שהמרקים יהיו טעימים וכן המליצו לי על רכיבים נוספים שיתאימו לצבע וכן האם אפשר לדעתכם צבע נוסף מלבדד החמישה שציינתי.
קולרבי (לבן)
סגול-מרק סלק
מרק תירס
פעם ראיתי איפושהו ברשת מתכון למרק אבוקדו (תאמת לא נשמע לי טעים...)
מרק מיסו יפני הוא חום כהה. אבל זה לא ממש מרק ירקות.
איך עושים מרק תירס?איך עושים מרק מיסו יפני,מה זה? איפה קונים את זה? מה טעמו?,תודה ביי
רכיבים:
3 ביצים
8 כפות קמח
1 כוס מים קרים מהברז
9 כוסות מים רותחים
2 קופסאות שימורי תירס
כף א.מרק עוף
2 כפות כורכום
1/2 כפית מלח, פלפל שחור ושווארמה
הכנה:
על אש נמוכה שמים את הקמח המנופה עם המים.
כשנוצר נוזל- מוסיפים 9 כוסות מים רותחים (חשוב לעשות זאת מהר שהנוזל לא יתקשה).
מערבבים עד לרתיחה, ומוסיפים את התירס עם הנוזל מהשימורים.
מוסיפים את שאר הרכיבים חוץ מהביצים ומערבבים.
את הביצים טורפים בכוס בנפרד,
ותוך כדי ערבוב המרק- שופכים למרק מגבוה על מנת שיווצר חוט דקיק מלמעלה.
בתאבון!
גבינה עם זיתים
טונה ורסק עגבניות
ירקות מוקפצים
פטריות ובצל מטוגן
נבטים, בצל, גזר, כרוב חתוכים דק, ומטוגנים בתיבול קל.
אחרי שהמלית מתקררת לערבב בכף קמח כדי ליצור "דבק"..
כבר הרבה זמן לא היה לי זמן לאפות.. תענוג!
קבלוהו! - מוס וטראפלס מצופה בקקאו ובפירורי ביקסוויטים.
ת'אמת היתה לי טעות בחישובים עם השמנת מתוקה, אבל- מטעויות רק לומדים!
שבת שלום
20130110153304.jpg - זווית מעוף הציפור
20130110153409.jpg - זווית מעבר לכתף
ב"ה

מתכון? 
תשלחי ישר את המוצר המוגמר 

בין השורות
ddba
מתכון בפנים--->*חזרזיר*אחרונהטראפלס:
150 שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
טיפונת ליקר שוקולד
מחממים את השמנת מתוקה, וממיסים את השוקולד בפנים.
מקררים עד שמתקשה.
יוצרים כדורים ומגלגלים בציפוי (פירורי עוגיות, אבקת סוכר, קקאו וכ'ו)
ומגישים קר.
תהנו!
שאני עושה צ'יפס קפוא אני לא משאירה אותו ליום למחרת. בה"צלחה רבה בכל הבישולים!![]()
יש רעיונות לפאי פרווה?אביוסועוד שאלה-התבנית היא סיליקון. איך משתמשים בה?
מכינים את הפאי רגיל ואחרי שמתקרר התבנית פשוט "נפרדת" מהפאי?
סליחה על השאלות הטיפשיות 
אף פעם לא השתמשתי בתבנית סיליקון לפאי, אבל אני מניח שזה רגיל, אופים את הפאי ומפרידים...
ובכלל אני די מתנסה בעוגות... אצל ההורים שלי אף פעם לא אפו תמיד קנו...
העוגה הכי מושקעת הייתה עוגת גבינה וביסקוויטים...
אז אשמח להסברים מפורטים יותר וכן למתכון 
תודה!
לבצק השוקולד
1/3 1 כוס קמח
-6 כפות קקאו
קורט מלח – טיפונת
180 גרם מרגרינה/חמאה רכה
7 כפות סוכר
1 חלמון
1 1/2כפית שמנת מתוקה/ריץ'
להמיס את המרגרינה במיקרו, להוסיף את כל החומרים לערבב לבצק, לשטח בתבנית עגולה+ מעט בצק על דפנות התבנית, להקפיא עד להתמצקות.
לחמם תנור ל180 מעלות.
כשהבצק קר וקפוא להכניס לתנור, לאפות כ15-20 דק'.
מילוי השוקוהוליק גנאש
250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
45 גרם מרגרינה/חמאה
3 כפות דבש
קורט מלח-טיפונת
שמנת מתוקה /ריץ' אותו מיכל שפתחנו קודם לכן לבצק.
1/2 1כפית ליקר שוקולד או תפוז - לא חייב (אני שמה 2 כפות קפה במקום) .
לשים את כל החומרים בקערה שמתאימה למיקרו, לשים במיקרו לדקה, לפתוח לערבב, אם מספיק נמס, לבחוש עד להמסה מלאה של השוקולד והמרגרינה, אם לא מספיק להחזיר לחצי דקה למיקרו, וכן הלאה...(לא לשים ליותר מדי זמן בבת אחת, זה עלול להישרף!)
כשהבצק קר, לשפוך את הקרם על הבצק.
לקרר את העוגה
ככשהקרם מתייצב לשים פקאנים לקישוט. (לא חובה!!)
לגבי תבנית סיליקון, אין לי מושג, לא משתמשת בזה בכלל.
ודבר שני-
התחתית בתבנית פאי חייבת להתפרק?
אני מקווה שאכין אותו מחר! (בעלי לא מרשה לי לעבוד...)
אפילו תבנית פאי זה כבר שידרוג...
נראה לי שלוש כפות יהיה קצת הרבה, אולי הייתי מנסה 2 וטועמת...
שירה שיריםוירושלמית המתכון באמת נשמע סופני.
אם אני אדע מה זו תבנית פאי אולי אני יעשה אותו ![]()
תבנית פאי זאת תבנית עגולה עם שוליים משוננים יפים כאלה, ליצירת מראה יפה לדפנות הבצק.
את יכולה להשתמש בתבנית ח"פ עגולה רגילה.
את העוגה....
בד"כ אגב, קל מאד להוציא תחתית פאי. בסה"כ מדובר בבצק פריך אפוי, לא בלזניה רכה ומתפרקת...
את הפאי בלי שהוא יתפרק, צריך לחתוך ישר מהתבנית, והתבנית שאני מתכוון היא לא קפיצית, היא עם תחתית נפרדת, פשוט שולפים את השוליים, ונשאר רק הפאי על התחתית, הרבה יותר קל
שכשאופים עם מילוי נוזלי, הרבה פעמים המילוי בורח מהחורים שבשוליים.
אצלי משום מה, התחתיות נשלפות נפלא, גם מתבנית ב2 שקל בח"פ... כנראה יש לי פרוטקציה ![]()
ויכולה להיות רגילה
אבל אכן, תבנית קפיצית היא תבנית שהתחתית שלה נשלפת
אבל אני באמת מחפשת מתכונים
לא אכפת לי חלבי אופרווה,הכל מתקבל..
תודה מראש צדיקים
אם תרצי אשלח לך קישור למתכון..האם אפשר להמיר את המרגרינה בשמן? איך זה יצא?? תודה רבה!!!
ועוד שאלה.. שחותכים אתת הפאי, הוא באמת יוצא חתיכות יפות?? הוא לא מתפרק??
תודה רבה!
איזה כיף ששרשור שפתחתי מתפתח יפה 
קמתי הבוקר, ובעלי הושיב אותי והשביע אותי שלא אכין כלום!
ושאשמור על עצמי!
אבל....
ממש בא לי פאי!
אמרתי לו את זה...
והוא אמר שקודם הבריאות שלי ואז פאי.....
מה הוא מבין בכלל 
הבריאות שלי צריכה פאי!
אני מפנטזת על זה כבר שבועיים....
אוף.
ואז גם יהיה לך פאי, וגם תנוחי
ויצא אחלה! והוא היה עם שמן! 
תודה!!!!
אשמח למתכון....
תודה.
פירמטנו את המחשב ועוד לא החזרנו את כל החומר שהיה עליו, אז התיקית מתכונים עוד לא פה..
והאמת? זה שילוב של 3 מתכונים ממקומות שונים.. 
לבצק:
4 ביצים
1 כוס שמן
1/4 1 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
5-6 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
קורט מלח
אופן ההכנה:
לערבב את הסוכר שמן ביצים וניל
להוסיף מלח, אבקת אפיה וקמח כוס אחרי כוס וללוש עד שהבצק רך ולא דביק
לקחתי תפוחים, (אני עשיתי לפי העין, כתוב במתכונים משהו כמו 5-7 תפוחים), חותכים לקוביות די קטנות, מוסיפים כוס סוכר, וכף קינמון - ומבשלים כמה דקות. לא להוסיף מים. אני הוספתי לפי מתכון אחר שאמר את זה וזה היה מיותר. התפוחים מפרשישים הרבה מים גם ככה.
את התערובת הזאת מניחים על הבצק - ולתנור עד שמשחים קלות מלמעלה.
יצא סבבה. בהצלחה!!
להכין את המתכון שלכם יום מראש.....שבת שלום ותודה..
מערבבים בקערה דבש עם קטשופ (תטעמי, שלא יהיה מתוק מידי..)
מורחים על העוף
לתנור עד השחמה ובישול של העוף(לא יודעת להגיד זמן מדוייק..)
אמחנו מוסיפים ממתחת לעוף תפו"א ובטטות,יוצא יאמי!!
ויש גם מלא רטבים קנויים שפשוט מורחים על העוף ומכניסים לתנור...
מקווה שהועלתי!!
דבש
קטשופ
רוטב סויה
קצת מלח
שומשום
שום
מעט שמן זית
זית ,פלפל שחור גרוס,מסביב מלח גס. נראה מצויין.
אבל יש פה אחד שנראה לי נחמד,
ולדעתי פרווה ( ריפרפתי)
יש מישהי שבמקרה יודעת איך מכינים ג'חנון? (האלה הקפואים שקונים במכולת) באמת אין לי מושג...
כשילדתי קיבלתי עוף ללא רוטב.
הקפאתי את מה שנשאר ועכשיו אני רוצה לבשל אותו.
איזה רוטב אפשר להכין?
ללא דבש וסילאן.
תודה!
פופקוו - אני רוצה לבשל על הגז, לא בתנור..
אני עושה במחבת גדולה עם מכסה או בסיר יחסית שטוח - תלוי בכמות
שמים למטה פרוסות בצל- בשפע, ואפשר מעל פרוסות תפוחי אדמה, ואם רוצים גםבטטות
ועל זה את העוף על העוף את הטיבול, לשפוך קצת מים בצדדים (בערך חצי כוס) לא צריך הרבה, כי יוצא מים מהירקות
לכסות ולבשל כשעה עד שעה וחצי
עכשיו לגבי הטיבול-
אפשר פפריקה ושום
אפשר סויה עם קטשופ ואפשר להוסיף לזה חרדל
ואפשר גריל עוף
אם העוף מבושל כבר, הייתי מבשלת את הירקות חצי שעה בלי העוף,עם התבלינים ואז מוסיפה את העוף
בהצלחה!
אז יש לנו אחד מנצח לחסה:
4\1 כוס שמן
4\1 כוס חומץ
4\1 כוס סויה
כפית חרדל
(קצת צ'ילי)
שום כתוש
(אפשר עשבי תיבול יבשים)
לערבב טוב טוב ולשפוך לפני הגשה!
טעים!
יש לכם וינרגט? \ שום וכד'??
!!!
אין לי דברים מיוחדים כמו שביקשת..
אבל יש טיבול לכרוב עם סויה וסוכר יוצא טעים..
שום כתוש, מיונז, מיץ לימון. לא זוכרת כמויות. אני שמה ככה וככה. לערבב היטב היטב היטב (הכי טוב- לשים בצנצנת/קופסא קטנה ולנער) הולך מעולה עם חסה.. 
מזה בל תשחית....
רעיון יפה, אבל אני אישית לא הייתי עושה את זה.
סמייליתוכן, המרק נספג בתוך הלחם, ואז מאוד טעים לאכול אותו
חשבתי לעשות לליל שבת, אבל אני לא אספיק להכין את הלחמים ביום שישי
אפשר בחמישי בלילה?
תודה לעונים!
קניתי קופסה להכנה של כדורי שוקולד ועשיתי אותם עם חלב והכל , הכנתי כדורים ושמתי מעל סוכריות.
אממה שזה ממש ממש ממש מתוק ואני לא יכולה לאכול את זה וגם בעלי לא ממש אהב את זה.
השאלה אם אפשר לעשות בזה משהו אחר?
או לשדרג בצורה כלשהי?
או שזהו אין תקנה?
בבקשה אשמח לרעיונות אם יששש
אגב אני פעם ראשונה פה כותבת , אבל כבר כמה זמן קוראת פה..
אפשר למשל להוריד את הסוכריות ובמקום לגלגל באבקת קקאו, שתתן ניגוד מריר לטעם המתוק.
אפשר לפורר אותם בחזרה, ולשטח דק-דק בתבנית, שיהיה בסיס לאיזו עוגת קרם, ולדאוג שהקרם לא יהיה מתוק מידי.
וצריכה שתגידו לי אם לדעתכם זה יצליח:
בצק עלים מרודד
ממולא במחית שתורכב מתפוחי אדמה, גזר, בצל מטוגן
יש סיבה שזה לא יעבוד? עיקר אם אני רוצה להכין את זה כמאפה קצת גדול (נגיד גודל של חצי מלאווח, ולא, אין לי מלאווח)
יש משהו שיכול להרוס את זה איכשהו? (כישורי האפייה שלי לא משהו..)
ו- כמה זמן צריך לאפות כזה דבר?
תודה!
תפו"א ובצל מטוגן זה טעים
הגזר- לא יודעת אם קשור
אפשר גם בצל מטוגן ופטריות
או בשר טחון מטוגן עם תבלינים
(אותם אני יותר אוהבת)
שמרים- עדיין תקף
והשמרים:
הדרך הבטוחה לבדוק אותם היא לשים מעט מהם במים פושרים,
מעט סוכר, לערבב ולסגור היטב.
אם זה מבעבע סימן שהם בסדר,
אם הריח שלהם מחשיד לאחר מכן- הם לא טובים..
עם שמרים לא לוקחים סיכון 
בצל גדול+ עלה דפנה- לטגן ב2 כפות שמן
קופסא פטריות- להוסיף ולטגן עוד 5 דק'
להדחיק את הכל הצידה בסיר ולהוסיף 2 כפות קמח, לטגן עוד קצת
8 כוסות מים- להוסיף לאט לאט ולהוסיף:
2/3 כוס גריסי פנינה
1 גזר
2 גבעולי סלרי
2 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור
להרתיח ולבשל על אש בינונית כשעה וחצי
טעים מאד, מחמם ומשביע
בתאבון
לפי דעתי, הכי כדאי לבשל את הגריסים בנפרד. לבשל אותם כמו אורז, רק עם 3.5 כוסות מים לכוס גריסים, ויותר זמן בישול. וכמובן להשתמש בגריסי פנינה ולא בגריסים רגילים.
חותכים בצל
מטגנים אותו בסיר גדול עד שיעשה שקוף.
בנתיים חותכים עגבניות לקוביות, מוסיפים לסיר
מוסיפים מים,מתבלים לפי הטעם (שום, פפריקה,פלפל שחור, בזליקום, מיץ לימון וכו')
אפשר להוסיף גם רסק עגבניות
מבשלים כ20 דקות
מוסיפים את הגריסים המבושלים.
ואם רוצים לבשל את הגריסים ביחד עם המרק, מוסיפים אותם אחרי הבצל, ולא לשכוח להוסיף הרבה מאוד מים, כי אחרת מקבלים תבשיל גריסים ועגבניות במקום מרק.
אפשר לטחון בבלנדר
יצא מעולה!!
לקראת לילה נתקפתי רעב עצום לתבשיל כלשהו..
(עקב עומס לימודי אכלתי כל היום מזון קר..-לחם,ירקות וכו'...)
אממה??
נגמר בערך כל האוכל האכיל בבית,צריכים לעשות קניות..
אמתכם הנכבדת לא וויתרה, גירדה את כל ארונות המטבח והמקרר והעלתה את הממצאים הבאים:
-3/4 שקית איטריות ביצים
- 1 מיכל שמנת ישנה לבישול
- בקבוק קטשופ כמעט מרוקן
-מעט גבנ"צ מגוררת
-בצלון קטן
ומכאן מוחי היצירתי החל לפעול והרכבתי מתכון:
- מבשלים את האיטריות ע"פ הוראות ההכנה.
-מסננים את האיטריות ומעבירים לתבנית חלבית לתנור
-מטגנים בצל בסיר עד להשחמה
-מוסיפים את השמנת לבישול, מלח ופלפל ומבשלים עד לרתיחה והסמכה קלה של השמנת
-מערבבים את הקטשופ עם האיטריות שבתבנית
- מסדרים את האיטריות בשכבה אחידה בתבנית
-שופכים את רוטב השמנת ע"ג שכבת האטריות
-מפזרים מלמעלה מעט מלח ופירורי גבנ"צ
- מכניסים לתנור חלבי ל20 דק- חצי שעה, עד שהגבינה נמסה...
יוצא מדהים!!! מצויין לא.ערב...בתיאבון
(אם מישו מנסה, אשמח לשמוע איך יצא..)
ניצניתאחרונההבצק יתפח?
שיטה שבד"כ עובדת לי:
לשים את הבצק ליד קומקום חם (וכל כמה דקות להרתיח את המים שוב)
לקחת מגבת נקייה ולחמם ע"י האדים, ולהניח על הבצק כמה דקות ואח"כ להניח את המגבת חצי על הקומקום וחצי על הבצק, ולדאוג שרוב הזמן הצד החם של המגבת יהיה על הבצק.
אפשר לעשות אותו דבר (עם קצת יותר שטח) לחלות בזמן שהן קלועות.
בהצלחה!
ב"ה
תניחי במקום חם
(אפשר להדליק את התנור ולהניח לידו, או ליד הגז אם את מבשלת,
ואפשר להניח גם את הקערה של הבצק בתוך כלי גדול יותר עם מים חמים)
חוץ מזה, כשאני מכינה חלות
אני מתסיסה קודם את השמרים עם הסוכר ומים חמים
וגם המים שאני מוסיפה לבצק חמים
זה מזרז את התפיחה.
בהצלחה 
ובלי פירות..
בנתיים יש לי:
סלט חסה עם בצל\עגבניות שרי
גזר וקולורבי בלימון
סלט ירקות
בעזהי"ת
ושום אמיתי כתוש.
טיפה שמן זית וזה סוף..
ועם אבוקדו אז בכלל!!
ואם את רוצה אפשר גמבה קלויה בתנור- לחתוך אותה לרצועות רחבות לשים על טמפ' גבוהה למרוח מעל שמן מעטטט.
אומנם זה לא סלט חי אבל זה משדרג כל סלט 
חסה עם רימון טוב, מעט לימון, שמן וטיפה מלח.(אפשר להוסיף עלי בייבי רק שזה יקר, לאירועים מיוחדים...)
חסה , כרוב סגול וגזר מגורד.
סלק לא מבושל מגורד עם תפוח ירוק חמוץ וכוזברה קצוצה, מעט לימון ומלח.
וגרין סלט שזה פטרוזיליה כוסברה קצוצים דק עם גרעיני חמניות וגרעינים
בס"ד
סלט כרוב לבן עם חמוציות ועם פירורי דוריטוס (חטיף כזה...) ותיבול.
התיבול:
רבע כוס שמן זית
מלח
סוכר
חרדל (כפית)
מיונז (3 כפות)
לערבב הכל ולשים על הכרוב.
את הפיחרי דוריטוס כדאי לשים לקראת ההגשה כי הם ניהיים רכים וזה פחות טעים.
יוצא סוף הדרך. בתיאבון
מלא באבקת מרק ומונוסודיום
אנחנו בבית אוכלים כמעט רק סלטים חיים וב"ה יש מגוון גדול שאפשר להכין
העיקרון הוא די פשוט: כל ירק קשה יכול להצטרף לחגיגה והרוטב הוא - מלח, פלפל שחור, לימון ושמן זית (ורצוי לתבל חצי שעה מראש)
אני מכינה בדרך כלל כל ירק בנפרד וכמובן שאפשר לעשות צירופים, בנוסף ולא כדאי לוותר זה להוסיף בצל טבעות או שום קצוץ.
ולמתכונים:
1. בסיס: שומר פרוס לאורך עם מעט שום ונענע/ שמיר, צירופים: גמבה רצועות/ קולורבי מקלות.
2. גזר מקלות עם כוסברה/ זעתר ושום ,צירופים: פלפל ירוק חריף, גמבה, נבטים עבים
3. מקלות גמבה/קולרבי/מלפפון/ סלרי/נבטים עבים עם בצל טבעות דקות (אפשר את כולם יחד או כל אחד לבד, ואפשר גם עם שום).
4. כרוב עם בצל ירוק/פטרוזליה, צירופים: גרעינים, גמבה, גזר מגורד.
עוד כמה סלטים שרצוי לתבל לפני ההגשה:
1. חסה, צירופים: עגבניות שרי, פטריות, בצל, שום, נבטים עבים/דקים, סחוג/אורגנו/ביזיליקום, גרעינים (אשפר את כולם או חלק).
2. עגבניות שרי/רגילות עם שום וסחוג/פלפל חריף מטוגן (מטגנת כמה ושומרת מקולף במקפיא).
3. עגבניות שרי עם זיתים וקוביות בצל, זעתר/אורגנו/בזיליקום (מיובשים).
בתאבון...