שלום אני חדשה בפורום רציתי להיתיעץ בעינין אפית עוגות. העוגות הבחושות ועוגות טורט לא יוצאות אוריריות. בתום האפיה הם ניראות גבוהות ויפות גם הקיסם ייוצא יבש, כיביכול הכל מעולה אני מוציאה אותם מהתנור שמה על רשת ואז נופלות קצת והחלק התחתון של העוגה יוצא דחוס. זה נורא מפריע לי ואני מאד אשמח שתעזרו לי. התנור שלי הוא לא טורבו. תודה ושבת שלום
מנסה לעזורבננית
בלה יקרה, ברוכים הבאים!
פעם משהי כתבה פה שכדאי לכבות את התנור 5 דקות לפני סיום האפייה ולהשאיר את העוגה עוד קצת בתנור כשהוא מכובה.
בהצלחה ושבת שלום!
פעם אמרו פה שכדי למנוע את זה,פלפלתי
כשאת מוציאה את זה מהתנור - לזרוק את זה ממרחק של 40 ס"מ בערך לרצפה עם התבנית.
המכה משאירה את העוגה למעלה ולא קורה לה כלום.
אישית אני לא ניסיתי כי הלב שלי חלש מידי בשביל זה.
עוד אין לי מספיק אומץ בשביל זה. אבל אם יש לך אומץ את יכולה לנסות את זה.
בקשר לדחוס-בין השורות
דוד שלי אמר לי שכשהתחתית יוצאת יותר דחוסה (נניח בעוגת דבש- דבש ששקע למטה, לזה התכוונת בדחוסה?)
זה בגלל שלא ערבבו מספיק.
|||הממ
ב"ה
למישהו יש מתכון נחמד
לעוגה/עוגיות/קינוח לשבת?
אם למישהו יש מתכון עם קוקוס/שומשום זה יהיה ממש נחמד ![]()
כאן יש המון דברים בסיסיים:פלפלתי
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t322270#4011635
והכי מהר להכנס לאתר של ניקי ב למשל, ולחפש שם.
ככה תקבלי הכי הרבה מתכונים במעט זמן.
(יום שישי היום, ובטח לא יספיקו לתת לך פה מספיק רעיונות לפני שבת, אז זו הדרך הכי מהירה נראה לי...)
בהצלחה!
תודה
הממאחרונה
ב"ה
את האתר של ניקי ב אני מכירה ועוד הרבה אחרים
(אם מישהו רוצה האתה הזה מרכז בלוגי אוכל ישראליים)
אבל הבעיה שאני הולכת לאיבוד מרוב דברים...
לכן רציתי משו ספציפי יותר... בכולופן תודה!
ואגב, המצאה ממוחי הקודח רעיונות בערב שבת:
גלידה
(הכי קלה בעולם ומהירה, באחריות.
אה וגם טעימה
טוב. לי לפחות היה ממש טעים
)
*צריך להקפיא את הקופסת שימורי אננס לילה לפני
חומרים:
1 קופסת אננס משומר קפואה
1 ריצ' קצפת (250 מ"ל)
1/2 כוס וודקה
5 כפות סוכר
מוציאים את האננס להפשרה קצרה
בינתיים מקציפים את הקצפת
מעבירים את האננס למעבד מזון/מג'ימיקס/בלנדר/משהו שטוחן דברים ![]()
מוסיפים את הסוכר הקצפת והוודקה
טוחנים, מעבירים לקופסה ומקפיאים...
תהנו
ושבוע טוב!
שמן שנשרף מהר בטיגוןדינה ל.
שלום לכם,
כ-ל פ-ע-ם כשאני מטגנת, ולא חשוב מה- שניצלים, חצילים, קציצות- השמן נשרף נורא מהר! וזה מזה מתסכל... ![]()
גם אם האש קטנה יחסית! השמן מחזיק לנגלה אחת, ובשניה האוכל יוצא שרוף כזה, מה שמעיד על שמן שרוף.
מה אתם מציעים?
שמן עמוק יותר, אש קטנה- בינונית~א.ל
ובמקביל- לטגן כמות סבירה, לא מאוד גדולה ברמה כזו שתשרוף את השמן.
ולשים חתיכת גזר במחבתיהודיה מא"י
ולהחליף אותה בכל פעם שהיא נהיית שחורה.
שמעתי את זה עם תפוח
לא כ"כ עזר. ננסה גזר...דינה ל.
זה לא משפיע בטעם...?
הגזר עוזר והפרוסה הקטנה לא משפיעה על הטעםכלנית1אחרונה
איך מנקים חמוציות?אנונימית לרגע!
האם זה משנה מאיפה הם נקנו?!
תודה!
כן. משנהYony_israel
תיקון: חמוציות ממתוקות במיץ תפוחים מארה"בצחקן
לא סתם חמוציות מארה"ב.
גם סתם מארה״ב זה נקי לפי הרב ויא.Yony_israelאחרונה
אני קונה מפרג...אנונימית לרגע!
איזה מהסוגים זה? הוא לא נמכר באריזה סגורה...
פותחים ובודקים..~א.ל
חלות עגולות לראש השנהיהודיה מא"י
כידוע, יש מנהג בראש השנה לעשות חלות עגולות דווקא
אז לקראת ראש השנה, הנה הדרכה איך לקלוע חלות עגולות.
1. מרדדים 3 "נחשים" בארוך שווה פחות או יותר
2. קולעים צמה, כך שהקליעה תהיה במרכז. צריך 4 קליעות מצד שמאל, ו3 מצד ימין (כשמתחילים משמאל)
3. את הנחש הימני התחתון מניחים מעל הנחש הימני העליון, תוך כדי שמעגלים את הצמה לכיוון ימין
4. כעת לוקחים את הנחש העליון, השני משמאל (שזה שלמעשה היה קודם באמצע למעלה) ומעבירים אותו מעל הנחש שהעברנו בשלב הקודם
5. חוזרים על הפעולה מהכיון ההפוך. לוקחים את הנחש השני משמאל, למטה (שהיה האמצעי התחתון) ומעבירים אותו לכיוון ימין, מתחת לנחש הסמוך לו (לפני כן היה הימני העליון)
6. ממשיכים עם אותו נחש, מעבירים אותו מעל הנחש הסמוך לו, לכיוון ימין
7. כעת 4 מתוך 6 הקצוות עברו כבר לכיוון ימין, ונשאר לנו קצה אחד ארוך למעלה, ואחד למטה. קולעים כל אחד
מהקצוות הנ"ל גם כן ימינה, כך שהם יהיו הימניים ביותר
8. את הקצה העליון (שכעת בצד ימין) מעבירים מעל הקצה התחתון. מכניסים את כל הקצוות אל מתחת לחלה
מוכן להתפחה ואפייה
ממש יפה ,תודה רבה....-משה ר-
וואו!!! מקסים!!! תודה רבה!!!אני ירושלמית
תמונות שלך, אני מבינה... מהמם! תצרפי גם תמונה של החלה האפויה...
בע"ה אני מקוה להכין לפי ההוראות שלך.. אם כי כמובן שמוחי הבלתי טכני, מתקשה לעקוב אחרי הימני, הראשון וכו'.
אבל בע"ה בעבודה עצמה אני מקוה שזה יזרום... תודה!! ![]()
(שנה שעברה ראיתי הוראות באינטרנט להכנת חלה כזאת, בלי תמונות, כמובן שלא הבנתי הכל מההוראות, אבל בכ"ז הכנתי, קצת חינטרשתי, אבל יצא יפה בכ"ז.. נקוה שהשנה בע"ה כבר נבין את ההוראות המצולמות...
)
צר לייהודיה מא"י
צילמתי את התמונות לפני זמן מה, ושכחתי לצלם בסוף את החלה המוכנה
וכשאני אכין שוב חלות כאלה, בטח לראש השנה, אני לא מאמינה שיהיה לי פנאי לצילומים...
נראה לי בלתי אפשרי להסביר איך לקלוע חלות כאלו בלי לצרף תמונות, ולכן התמונות.
חוץ מזה לראש השנה אני מכינה כמובן גם חלות עם כתר, וגם בצורת שבלול, שנחשבות לחלות בצורת גוזל שמציץ מהקן.
וואו תודה זה מהמםחילזון 123
גם אני ראיתי מתישהו הסברים כתובים למשהו כזה ולא הבנתי כלום.
הכנתי עכשיו..א.א.ק
כשיצא אשלח תמונות בלי נדר..
והנה התוצאה
א.א.ק
יפות יצאו לך!!אני ירושלמית
איזה יופי!טינקרבל78
מקסים!
למה צריך חלה עגולה?אביוס
יש מנהג כזהיהודיה מא"י
להכין לראש השנה חלות עגולות.
משהו על כך שזה מסמל את מעגל השנה, וכו'.
מקפיצה לעצמישירשור
וניצלו"ש, אם כבר חלות-פלספנית
בעזהי"ת
עקב היותנו משפחה בריאה אנחנו ממעטים בלאכול קמח חיטה [כן, גם קמח חיטה מלא..].
אי לכך, חשקה נפשי להכין חלה משיפון.
אממה? לא מצאתי מתכון כ"כ..
אז- כן, אני יודעת שלא עושים את זה באפייה אבל רציתי- דיי אילתרתי מתכון, כשבערך 3/4 מהכמות שמתי קמח שיפון ורבע קמח מלא, והכנסתי לאופה לחם.
הבצק יצא קצת דביק מידי ותפוח להפליא, אז במקום להסתבך עם הכנת הצורות- נזכרתי שאמרתם שחלות עגולות זה טוב 
אז זה לא בדיוק 'חלה עגולה', סידרתי את הבצק בתוך תבנית סיליקון עגולה עם חור, כזה של עוגה, שמרחתי מבפנים בביצה ופרג..
ופעם ראשונה שחששתי מאיך יצא משהו שהכנתי..
ויצא ממש מהמם ועם ריח נהדר. נקווה שגם הטעם בהתאם..
קולולווושש!!
ב"ה יצא ממש טעים!!פלספנית
עוד שיטה להכנת חלות עגולות, למי שעוד לא הכינהצריינדל מיינדל
אפשר בבקשה לנעוץ את התמונות לשנה הבאה?קצפת
את יכולה לשמור קישור להודעה אצלך במועדפיםיהודיה מא"י
עוד דרך לקליעת חלות עגולות, פשוטה מאוד להבנה:חרישיתאחרונה
כמה זמן אפשר לשמור אוכל משבת?קצפת
אני רוצה לנסות לבשל קצת יותר לשבת כדי לחסוך בישולים במשך השבוע.
עד יו"כ הם יחזיקו...
אני ירושלמית
תלוי את מי שואלים;פלספנית
בעזהי"ת
יש כאלה שביום ראשון כבר לא יוכלו להסתכל,
אבל מכירה כאלה שביום שישי יאכלו בשמחה את האוכל משבת שעברה.. 
וגם תלוי איזה אוכליהודיה מא"י
וכמה זמן לפני שבת בישלו אותו, וכמה זמן הוא היה בשבת על הפלטה, וכמה זמן הוא היה בשבת מונח על השולחן, וכמה חם איפה שאתם גרים, וכמה טוב המקרר שלכם...
אבל אם לא מדובר בדברים הנוטים להתקלקל, האוכל משבת בדר"כ בהחלט יהיה ראוי לאכילה גם ביום שלישי - רביעי (ואפילו יותר מכך, אבל שלישי רביעי סביר להניח שכן.)
אני שואלת על שלישי ... אז יופיקצפת
ואני זאת שבגללה אמא שלה בישלה ביום ראשון....
בד"כ לא יותר מ-3 ימים, ויש אוכל שאפשר להקפיא!כלנית1אחרונה
בדרך כלל לא מומלץ לשמור יותר מ-3 ימים (כמובן, תלוי בתנאים ובסוג האוכל. יש סלטים עם חומר משמר טבעי כמו מלח/חומץ/מיץ לימון וגם אז, לא יותר מ-4 ימים), אבל את גם יכולה להפריש חלק מהמאכלים לפני שבת ולהקפיא. למשל,
בשרי: קציצות, עוף, שניצל - אפשר להקפיא. פשטידות: פרט לפשטידת ת. אדמה ואולי גם קישואים. לביבות.
דג מבושל או מטוגן.
מאפים כמו בורקס בלינצ'ס וכד'.
מאכלים מבושלים- את יכולה להביא להרתחה אחרי ההפשרה כדי לחדש את הטעם.
אפשר להקפיא אפילו סלטים כמו מטבוחה או טחינה.
הקטנטן שלי לא אוכל מטרנה,א.א.ק
ולכן כל בוקר אני מכינה לו דייסה בעצמי.
בד"כ דייסת קוואקר, ולפעמים דייסת בורגול.
יש למישהו עוד רעיון?
אולי משהו עם קמח מצה????(נשאר לי מפסח. ממש לא יודעת מה לעשות איתו. פעם הבאה אני קונה אחד! אוף..)
דייסת אורזיהודיה מא"י
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t468985#5454839
ולמעשה על אותו עיקרון אפשר להכין דייסה גם מדברים אחרים כמו כוסמת, קינואה וכו'
דייסת סולת (אפשר סולת חיטה מלאה)
דייסת תירס (מקמח תירס, הצהוב, לא קרונפלור)
אפשר לגוון את הדייסה גם בתוספות שונות - קינמון, חמאת שומשום, פירות וכו'
הבעיה היא שאין לי מטחנה...א.א.ק
אז אפשר לקנות קמח אורזיהודיה מא"י
גם לבן, גם מלא. בחנויות טבע, ואולי גם בסופרים גדולים.
קציצות של ירקות הוא אוכל?פלפלתי
אפשר להכין כאלה מקישואים, אפשר גם מעוד דברים, תלוי מה הוא אוהב...
ובמקום לערבב שם קמח רגיל את יכולה לשים שם קמח מצה...
(גם בקציצות אפשר לשים קמח מצה במקום פרורי לחם....)
הנסיךא.א.ק
ב"ה אוכל יפה מאוד,
והכל.
פשוט תהיתי אם אפשר לגוון לו קצת את ארוחת הבוקר..

תודה רבה פלפלתי
את אחלה.
יהודיה - זה מעניין. אחפש קמח אורז. תודה
בינתיים נתמיד בדייסת קוואקר עם סילאן
עוד רעיון -פלפלתי
ביצה הוא אוכל?
יוגורט הוא אוכל? (אני למשל עשיתי לה יוגורט עם קוואקר מעורבב יחד- האלה מהקופסא. הם די נמסים כשהם ביוגורט) זה הלך מעולה (בעיקר שזה היה בטעם תות..
)
אפשר לחם מעורבב ביוגורט.. לחתוך חתיכות קטנות ולערבב לפני שמביאים לו בכפית... זה גם הלך תקופה מסויימת...
אפשר לתת לו את הרך של הלחם..
קמח מצה-פאז
אפשר להשתמש במלא דברים!!
כל קציצות שמכינים, אני מטגנת איתו שניצלים,
אם אני נתקעת בלי קמח באמצע עוגה משלימהנ איתו.
הוא אחלה, באמת...
דייסת סולתדניאל!!
רק לא קמח מצה...כלנית1אחרונה
אפשר לקנות דייסת קינואה אינסטנט לתינוקות, כשאת ממהרת, תוכלי להשתמש בה במקום לטרוח.
ואם את מתעקשת על קמח מצה- תבשלי לו כופתאות כך שתוכלי לתת לו כופתאה (רק תדאגי לשים בה מעט תיבול כדי שלא תהיה חסרת טעם).
יין רימוניםמאמע צאדיקה
נחת אצלינו בקבוק של יין רימונים
מה עושים איתו?
(חוץ מלשתות... או להעביר הלאה
)
להוסיף לתבשילי בשר. להכין ממנו רטבים,אני ירושלמית
להוסיף לקינוחים מיוחדים
וכמובן לשתות ככה...
מתנה כייפית ביותר! תהנו!
איזה רטבים ואיזה קינוחים?!טוזי
גם אלינו הגיע אחד כזה במתנה....
יש המון ברשת. זה מוצר מאד אופנתי..
אני ירושלמיתאחרונה
כשמופיע רכז רימונים במתכון, את יכולה להשתמש במקומו ביין רימונים.
לשתות, הוא מאזה טעיםם ומאזה בריאא..פלספנית
איך מכינים "קרע"- דומה לקישוא?אורה*
אני רוצה להגיש אותו גם כירק תוספת לבשר ואורז.
למה דומה לקישוא?רחלקה
בעזהי"ת.
אצלנו זה אשכרה קישוא, אמיתי.
בכל מקרה, שמים בסיר בצל חתוך לקוביות, עגבניה מגורדת, מים (שיכסה), מעט שמן, מלח ופלפל.
מבשלים את הכל, וכשזה נהיה רך מוסיפים מים, רסק עגבניות ואת הקישוא.
נותנים להתבשל.
כי זה כמו קישוא אבל ענק ובצורת אגסאורה*
תודה על המתכון!
זה קישוא לכל דבררחלקה
בעזהי"ת.
פשוט זה זן אחר שלו... שכחתי איך קוראים לו.
בכיף, ושכחתי לומר שאפשר להוסיף פפריקה, ואם רוצים שיהיה חריף- אז אפשר פפריקה חריפה\צ'ילי חריף\טבעות פלפל חריף.
איזה כיף! זה הסימן הכי טעים 
זוקיני?פלספנית
זוקיני זה כמו קישוא רגיל- עם קליפה כההמאמע צאדיקה
זוקיני זה כמו קישור אבל עגול יותר.פלספנית
בעזהי"ת
זוקיני זה קישוא לממולאים!

לא, זה לא זוקיני. זה קישוא עגול. זוקיני זה כזה^^^^אני ירושלמית
לא. קוראים לזה "אבורוגבה". מישהי מכירה?רחלקה
זה השם של ה'קרע'?אני ירושלמית
זה השם של הזן של הקישוארחלקה
בעזהי"ת.
קרע = קישוא.
אַבּוּרוּגְבַּה = בעל הגרוגרת (בערבית בניב עירקי), קוראים לקישוא הזה כך כי יש לו צורה כמו של גרוגרת כזה..
טוב, נו, אז כולם מכירים אותו. זה הקרע המפורסםאני ירושלמיתאחרונה
עזרה בשיפצור עוגת דבשמישמיש
הכנתי לחג עוגות דבש ויצאו דחוסות מדי, יש למישהו רעיון איך אפשר לשדרג? (אם זו הייתה עוגת שוקולד הייתי הופכת לכדורי שוקולד, יש "כדורי דבש"???)
תודה מראש
אפשר לעשות כדורי שוקולד, גם מפרורי עוגת דבשיהודיה מא"יאחרונה
שנה טובה ומתוקה!
os_yael
מה ההבדל בין פפריקה מרוקאית לפפריקה מתוקה רגילה?פודינג11
יש הבדל בחריפות?
בטח.אד
פפריקה מתוקה- כשמה כן היא- ללא שום חריפות.
לעומת זאת פפריקה מרוקאית היא חריפה.
המרוקאית זה עם תוספת שמן לא?חילזון 123
חושבני שאת צודקת..יעל מהדרום
^^^פאזאחרונה
מתכונים לרוטב לסלט עלים בלי חומץ???????????????קצפת
בלי חומץ בכלל?יהודיה מא"י
ועם מיץ לימון זה טוב?
עם מיונז זה בסדר?
מעולה, [למה יש בעיה גם איתם בר"ה?]קצפת
יש בעיה עם חומץ בראש השנה?יהודיה מא"י
לא ידעתי![]()
חשבתי מטעמי בריאות או משהו כזה
באופן כללי ברוטב עם חומץ אפשר להחליף את החומץ במיץ לימון, אולי חוץ מרוטב וינגרט (אייתתי נכון?)
והנה רוטב שמתאים במיוחד לראש השנה
רוטב חרדל ודבש
מיונז
דבש
חרדל
שום כתוש
פלפל שחור
שמן זית
חומץ/מיץ לימון
מלח
ואפשר להוסיף פטרוזליה/כוסברה טרייה קצוצה/תבלין יבש
לערבב את הכל היטב. הכמויות הולכות לפי הטעם.
להוסיף מים למידת הסמיכות הרצויה
לקחת בחשבון שהרוטב קצת מתקשה במקרר, בגלל הדבש והשמן זית.
תודה רבה .קצפת
אפשר בבקשה כמויות?רעבצןאחרונה
מרק עוף לערב השניקצפת
לבשל מחר או להכין הכל בסיר ולבשל בערב השני?
אם יש אפשרות אז האופציה השניהאיזה טוב ה'!!!!אחרונה
דחוף!!! מה עושים עם חלות שלא נאפו בפנים??אני ירושלמית
בשבת פתחנו חלה אחת מהנגלה שהוכנה כבר גם לר"ה, והנה שוד ושבר- בצק בפנים ולא חלה! ![]()
וכעת מה לעשות עם כל 7 החלות המוקפאות האחרות??
(מבחוץ הן שחומות ויפות.. אה, ואפיתי אותן לצערי בתבניות ח"פ כנראה שהן הבעיה...
)
תנסי לאפות אותם עוד קצת בחום נמוךאיזה טוב ה'!!!!
^^^יהודיה מא"יאחרונה
פטריות פורטובלו??? מה עושים איתם???בשמחה תמיד!
יש לי מלא ולא יודעת מה להכין איתם...
עקרונית אפשר כל מה שעושים עם שמפניוןיהודיה מא"יאחרונה
רק שהטעם שלהן דומיננטי יותר
אפשר לחתוך לרצועות, לטגן בצל שיהיה שקוף, ואז להוסיף את הפטריות ולבשל כמה דקות
לתבל קלות.
זה תבשיל למי שאוהב לאכול פטריות גם סתם ככה.
אם הן גדולות אפשר להכין מהן "שניצלים" - להוריד את הרגל, לטבל בקמח, ואז בביצה, ואז בפירורי לחם, ולטגן.
הן מתאימות מאוד בתבשילי בשר ועוף.
מתאימות גם למרק, ולמילוי של בורקס/בילנצ'ס.
אפשר להכין איתם רוטב לפסטה
ראש כבש...מישהו הכין פעם?shoosh
תודה!
רעיון להכנת דלעת טעימה לסימנים????הכל מאיתו ית'
אשמח לרעיונות
אפשר לעשות מרק טעיםיהודיה מא"יאחרונה
(זה מה שעושים אצלנו)
אפשר פשטידת דלעת (לא, אין לי מתכון)
אפשר סתם תבשיל טעים - חותכים לקוביות, מטגנים בצל, מוסיפים את הדלעת, מאדים עד שהיא רכה, ומתבלים.
מוסיפים קצת מים תוך כדי אם צריך
טריק לפירור רימון!דינה ל.
שלום אנשים, רציתי לחלוק אתכם טריק מגניב שאמא שלי הביאה למחוזות ביתנו:
קחו את רימון, חתכו אותו לרבעים, ו"פסקו" אותו קצת- תמתחו אותו כלפי חוץ מעט.
כעת החזיקו אותו מעל קערה גדולה, קחו את הגליל של הניילון הנצמד, והכו על קליפת הרימון חזק, שוב ושוב ושוב. הגרעינים פשוט יפלו לקערה בקלילות! ![]()
את הבודדים הנותרים תנתקו ביד.
חג שמח ושנה טובה! ![]()
אממ.. האמת שמוכר,אנחנו חוצים לחצי ואז מעל קערהדניאל!!
דופקים עם מצקת








